2016 flyt til saxild

Page 1

#Flyt til Saksild – nærhed, sammenhold og fællesskab

FØLG

os på Facebook og Instagram

raisfoto.dk


ild ks

Sa

Indbyggertal: *785. Beliggende i Odder Kommune med *21.928 indbyggere. Nærmeste større byer: Odder (5 km), Århus (24 km), Horsens (33 km), Silkeborg (58 km), Vejle (63 km). Byen er nabo til et stort sommerhusområde og flere campingpladser, som giver masser af turister og liv. *Info er fra 2015

Fra Bruxelles til Saksild. Side 19

Aarhus

Saksild

Odder

Produktion Layout og produktion: Graffias.dk v/Mia Stephansen Layout og foto: Peter Stephansen Fotograf: Raisfoto.dk v/Jesper Rais Tekst og en masse andet: Anders Kristian Krogager Kontakt. Model. Nordmand: Christian Storvik

Tak til Ole Grøn for illustrationen Ole Grøn, lokal billedkunstner har med sin karakteristiske streg illustreret livet i Saksild til magasinet. www.olegroen.dk


Offentlig service: Dagpleje med dagplejehus ved Saksild Skole og Børnehus. Børnehave. Skole 0. - 6. klasse. SFO. Juniorklub.

Butikker: Bagergårdens minimarked. Ostebutik. Brødhuset. Vaffelhuset. Trekanten.

Spisesteder:

Campingpladser:

Restaurant Himmel og Hav.

Saksild Strand Camping.

Restaurant Bondehuset.

Odder Strand Camping.

Norsminde Kro.

Hou Strandcamping.

Fru Møllers Restaurant.

Kirker:

Minigolfbanen Saksild.

Saksild kirke.

Aktiviteter i Saksild:

Nølev kirke.

Arrangementer:

Odder Vinterbadeklub. Saksild idrætsforening.

Juletræsfest.

Saksild-Nølev Borgerforening.

Fastelavn.

Saxild-Nølev Lokalråd.

Sommerfest for hele byen.

Saxild-Nølev Lokalhistorisk arkiv.

Bankospil to gange om året. Lokalarkiv. Julemarked.

– og meget mere ...

flyttilsaksild@gmail.com


ild ks

Sa

Du skal da flytte til Saksild! Saksild er det oplagte valg, hvis du står og overvejer at købe hus i omegnen af Aarhus, Skanderborg, Horsens eller Odder. I dette magasin vil vi gerne fortælle og vise hvorfor. Magasinet er lavet af en gruppe herbo­ende Saksildboere, og det er slet ikke så tilfældigt. Der er nemlig generelt set stor interesse og opbakning her hos os for at skabe liv i vores dejlige by. Og derfor går vi helhjertet ind i at få præsenteret Saksild, så andre kan blive ligeså heldige som os. Se magasinet igennem – læs om alle herlighederne og kom så endelig ud og oplev en landsby, der sprudler af energi og initiativ samt aktiviteter og socialt liv.


Fra et pulserende storbyliv til nærhed, fred og ro i Saksild. I december 2011 skiftede Maria og Christian storbylivet i Aarhus ud med en mere afslappet tilværelse i Saksild. Maria er fra Nordjylland, Christian er fra Norge. Vi flyttede til Saksild pga. af strand og skøn natur, fordi her er mulighed for god og tryg opvækst for vores børn (herunder skole og børnehus) og fordi Saksild er tæt på Århus. Maria arbejder som sygeplejerske og Christian er teknikker på en boreplatform. Maria og Christian er glade for det valg, de har truffet. På kort tid har de fået opbygget et liv I Saksild, hvor der er fokus på ro, familien og hygge. ”Vi har mødt mange søde mennesker, som har inviteret os ind i deres fællesskab”, fortæller Maria. Bekymringen om ikke at blive inviteret indenfor – har der ikke været noget af.

raisfoto.dk


ild ks

Sa

Det hele børneliv i Saksild Skoleleder Jacob Brandt Rasmussen Rudevej 100, Saksild, 8300 Odder 87803850 saxildskole@odder.dk

Elias Afdelingsleder børnehuset Lars Jensen Rudevej 100, Saksild, 8300 Odder 87803850 saxildskole@odder.dk

I Saksild går der en rød tråd gennem hele børnelivet. Det giver vores børn gode og trygge omgivelser, som er en forudsætning for, at de kan blive fyldt op med faglig viden, hele tiden blive udfordret og være trygge og glade hver eneste dag. Tråden er Saksild Skole og Børnehus, der for de lokale børn bliver centrum for det gode børneliv, fra de er 1 år, og til de bliver 12 år. Vi har fokus på, at overgangene i børnenes liv skal være velfungerende og glidende. Det gælder fra dagpleje til børnehave og videre gennem skolegangen. Også når børnene efter 6. klasse fortsætter på en af kommunens udskolinger. Fokus er på det hele børneliv. Der skal både være plads til hjerne, hjerte og hænder.

Saksild Skole og Børnehus er er for nylig blevet gennemgående renoveret. Det betyder, at eleverne bliver mødt af nye og lækre lokaler. Lige fra store og lyse klasselokaler til top moderne sløjd og hjemmekundskabslokaler. De grønne arealer omkring skolebygningerne taler for sig selv. Der er mulighed for at spille fodbold, tage en tur i svævebanen eller ræse på kørerbanen i gokarts og banan-cykler. For os er det vigtigt, at børnene får rørt sig i løbet af skole­dagen. Bevægelse er også en del af undervisningen, og det er ikke usædvanligt at se eleverne fra skolen løbe rundt i lokalområdet, som en del af skoledagen. Også i Børnehuset er der fokus på det hele børne­liv. Dagplejen har deres eget hus i Saksild


far Christian

raisfoto.dk

Skole og Børnehus kaldet ”Legehuset”. I Lege­ huset møder børn og voksne hinanden på tværs af børnehus og dagpleje, så voksne og børn kommer til at kende hinanden. Børnehuset inviterer også dagplejen med i, for dagpleje­ børnene relevante projekter, som feks. Den årlige udsmykning af kirken. Børnehuset står for gæstedagplejen i Saksild, så når dagplejerne er syge, på ferie eller på kursus er det kendte voksne i Børnehuset der tager over. Det er en forudsætning for det gode børneliv og for læring, at man har det godt i skolen og børnehuset. Derfor har vi altid et blik for, hvad der rører sig hos børnene. Det kan være, hvis der er udfordringer, men det kan også være, når vi skal tænke nyt. Det var børnenes ide, at vi for nylig skulle have en multibane. Den har medvirket til mange sjove timer med boldlege og meget andet. Det bliver ofte taget i brug, når eleverne er i SFO eller juniorklub. Når skoledagen er slut er der nemlig stadig mange tilbud til de unge mennesker. Vi glemmer ikke det faglige niveau. Vores elever skal være blandt de fagligt dygtigste, og vi er

ikke bange for at have høje ambitioner på deres vegne. Vi vil også gerne tænke nyt og sikre, at børnene er godt rustet til fremtiden. Ligesom de andre folkeskoler i Odder Kommunen har eleverne på Saksild Skole iPads, som er et væsentligt redskab til at fremme børnenes læring. Et andet fokusområde er entreprenørskab og innovation. Vi arbejder med at få de gode ideer og føre dem ud i livet. Saksild Skole og Børnehus åbner op for omverdenen. Der gælder lokalt, hvor vi samarbejder med både idrætsforeninger og lokalråd. Men det gælder også i forhold til resten af kommunen, hvor vi bl.a har et godt samarbejde med Musikskolen. Vi søger at danne helstøbte mennesker, der vil udfordres af livet og udfordre det. Og vi tøver ikke med at sige, at Saksild Skole og Børnehus er en kreativ, faglig oase midt i naturen – tæt på vandet. Du er altid velkommen til at besøge os, hvis Saksild Skole og Børnehus lyder interessant for dig og dit barn.


ild ks

Sa

Syv gode grunde til at vælge

Odder Kommune

Et slaraffenland for børnefamilier

Et aktivt lokalsamfund

Tæt på Aarhus – midt i naturen

Venlige huspriser

I Odder Kommune er der for eksempel fleksible åbningstider i daginstitutionerne med pasningsgaranti på en måned. Alle elever i folkeskolerne får en iPad. Og der er 120 foreninger at vælge imellem, når det gælder fritidsaktiviteter. Vi har to svømmehaller, 19 offentlige legepladser og et monsterkreativt børnebibliotek.

Hvis du har job, koncertplaner eller kaffeaftaler i Aarhus, er det ikke mere end 20 km fra Odder. Der går bus eller tog hvert kvarter. Så du kan hurtigt mærke storbypulsen, selvom du bor midt i et åndehul.

Et trygt sted at bo

Politiet har ikke travlt i Odder Kommune. Vi har et udbredt stisystem, som skaber sikre skoleveje. Vi har et stærkt fællesskab, der giver levende landsbysamfund med nærvær og plads til alle. Og vi kerer os om vores ældre medborgere. Odder Kommune er et sted, man slår rod.

En rigtig by

Odder Kommune byder på masser af indkøbsmuligheder, et stort udvalg af specialbutikker og lækre gårdbutikker langs kysten. Du behøver ikke tage til Aarhus for at købe en fødselsdagsgave. Kulturen lever stærkt med Biffen, gallerier, børneteater, kunsthåndværk og den boblende kunstscene i VitaPark Odder.

Her bor mennesker, der får ting til at ske. Derfor finder du et væld af fritidsaktiviteter for børn og voksne, mange aktive frivillige og hyggelige events drysset ud over året. Såvel i Odder By som i de attraktive landsbyer. Har du lyst til at præge lokalsamfundet, kan du virkelig gøre det i Odder Kommune.

Pengene rækker længere, hvis du køber hus i Odder Kommune. Vores huspriser ligger en tredje­del lavere end kvadratmeterpriserne i Aarhus og cirka 1.000 kroner lavere end i Skanderborg.

Fristende skov og strand

Langs kysterne finder du dejlige, børnevenlige badestrande – herunder Østjyllands bedste i Saksild. Kystlivet, Tunø og Alrø indbyder til krabbejagt, meditation med en fiskestang og friske gåture på hjertestierne. Lidt som en ferie. Bare derhjemme.

– det er da ret OK.

Odders borgmester - Uffe Jensen


Tag en snak med Maria og Christian

Mød en ambassadør

Odder-ambassadørerne er en gruppe borgere, som alle er rigtige glade for at bo i kommunen. Derfor har de frivilligt meldt sig til at fortælle dig, hvis du overvejer at flytte hertil, hvorfor de synes, at Odder er ret OK. På ambassadoerer.odder.dk kan du se, hvor alle ambassadørerne bor i kommunen, og hvordan du kan kontakte dem. Du kan også læse deres historie om, hvorfor de er flyttet til Odder Kommune, og hvad de er særligt glade for. Her er nogle af begrundelserne: ”Da vi i sin tid ønskede at flytte fra Aarhus, blev det udslagsgivende, at Odder i vores øjne ER en by og ikke alene en forstad til Aarhus. Vi sætter stor pris på såvel muligheder for fritidsaktiviteter for hele familien som det liv, de lokale butikker og øvrige foreninger bidrager med.” - Søren Fanøe ”Vi er meget glade for at bo i Saksild. Tænk at få lov at bo det sted, hvor man rejser på ferie, tæt på strand og skøn natur, 25 km fra Århus C og kun 5 km fra Odder, der har det meste at byde på”. - Maria Kassow Storvik ”Odder er et trygt og godt sted for vores børn at vokse op, en by med masser af fritidsaktiviteter for både børn og voksne.” – Maria og Stefan Gustafson ”Vi flyttede til Odder fra Højbjerg for at få mere hus for pengene og for at kunne ”dyrke vores egne kartofler”. Vi fandt et stort hus med højt til loftet og i cykelafstand til Odders daginstitutioner, skoler og dagligvarebutikker. Men vi fik også et hus midt i en fantastisk natur med plads til et par heste landets bedste faciliteter til løb, cykling og gåture lige uden for døren. De er i hvert fald ret ok.” – Morten Korsgaard ”I Hou har vi fundet alt det, der er vigtigt for os - vand, strand, skov, søde mennesker og roen til at være til. Vi arbejder begge to i Aarhus, og når man samler sammen på alt det, vi har fået her, er ordene livskvalitet og lykke.” – Petra og Claus Cato Mogensen Tag endelig fat på en af vores gode ambassadører. Skriv en mail, ring på telefonen eller inviter dig selv på en kop kaffe. Vi håber, at du bliver lige så glad for Odder Kommune, som vi er.

Vi tales ved.


ild ks

Sa

Fællesspisning i Saksild En gang om måneden mødes vi til fællesspisning i kulturhuset

For få år siden var Saksild så heldig at få et nyt Kulturhus. Her er der muligheder for at dyrke aktiviteter af kulturel, sportslig og ikke mindst af social art. Og det gør vi. F.eks. inviteres der en gang om måneden til fællesspisning, hvor tag-selv-bordet bugner af lækre retter og kreative kulinariske indfald. Der altid noget for enhver smag af både klassiske men også nye spændende retter. De største udfordringer er faktisk kun at få plads til alle ved det meget populære tilbud.


Fællesspisningen er et særdeles hyggeligt månedligt arrangement, hvor man får mulighed for at snakke med naboer, venner og bekendte. Det er det oplagte sted for nytilflyttere at lære nye mennesker at kende.


ild ks

Sa

Saksild idrætsforening

Hvor sportsog motionsglade mennesker mødes! Vi har efterhånden en bred palet af tilbud for unge som ældre. Men der er altid plads til mere så gode ideer og initiativer er altid velkomne. Værket drives af frivillige kræfter og det er med til at skabe det gode sammenhold, vi bryster os af.


Kort om Saksild idrætsforening Formand – og generelle oplysninger Anders Kristian E: krogager@gmail.com T: 20 23 50 94

Herreholdet Peter Stephansen T: 40 61 98 95 E: pstepz@gmail.com

Træningsholdet for kvinder Mia Stephansen T: 25 62 25 62 E: info@graffias.dk

Badminton

Damefodbold – Saxild Ladies Christina Rothenbücher T: 23 66 60 11

Oldboys fodbold Klaus Skov T: 23 47 25 42

Fodbold U11 (inklusiv vinteraktiviteter)

både piger og drenge Peter Lykke Sørensen T: 41 85 67 07 M: petri@profibermail.dk

Fodbold for de mindste

Vi har gymnastiksalen i Saksild og baner i Odder til rådighed. Hør nærmere hos Anders Kristian (formand)

(fredage med masser af aktivitet) Søren Andersen T: 60 88 28 23 E: sm@rudehoj.dk

Basketball

Fodbold Serie 6

Nu også med mulighed for lidt streetbasket på multibanen. Kontakt Anders Kristian

Lars Aunsbjerg T: 40 45 64 51 E: mvvs@c.dk

Fodbold for de mindste Fodbold for piger og drenge – fredage med fart over feltet. Forestil dig hvad 50 børn, et tilsvarende antal bolde og en gruppe friske trænere i fællesskab kan bedrive. Fredage med fart over feltet er en fest. Her samles alle de yngste fodboldspillere. De største har sluttet sig til dem – og spiller fodbold hele eftermiddagen. Det begyndte i det små og er nu stort. Forældre og bedsteforældre er tilskuere og det har gjort disse eftermiddage til et socialt tilløbsstykke. Vi er ret glade for fredagene på fodboldbanerne, og der er altid plads til flere.


ild ks

Sa

Gør din boligdrøm til virkelighed med en nybygget villa

300 meter til Saksild skole og børnehus

Saksild Skole og Børnehus

Udstykning. Agervænget

Ca. 25 minutter i bil til Aahus

Saksild skole og børnehus


Drømmer du også om at finde ”det helt rigtige sted”? – Rammen for din familie i mange år frem? At bo i ét med naturen og med havet som din nabo?

Østjyllands bedste badestrand

Agervænget

(Strandparken Saksild) er en ny udstykning med i alt 17 byggegrunde, - hvoraf 3 er bebygget.

Beliggenheden er meget attraktiv. Ikke mindst for børnefamilier, som bl.a. kan nyde godt af den omkringliggende natur, under 1000 meter til Østjyllands bedste badestrand, 300 meter til skole og børnehus med legeplads samt kulturhus. Ligeledes er der kort afstand til købmand og flere gårdbutikker. Her er et meget aktivt lokalt nærmiljø med et kulturhus som bliver anvendt til mange formål. Det tager kun ca. 25 minutter at køre ind til Aarhus midtby, så man kan sagtens arbejde i Aarhus og bo i Saksild. Du kan vælge mellem grundstørrelser på 700-1000 m2 og der er ingen byggepligt. Det betyder, at du kan sælge din nuværende bolig i ro og mag inden det første spadestik. Detaljer om udstykningen fremgår af lokalplan 3023. Grunden er byggemodnet af sælger og køber Saksild skal således betale samtlige tilslutningsafgifter til Camping forsyningsværker, egne jordbundsprøver foruden opførelse af eget byggeri samt al rådgivning.

Mega lækre isvafler ved vandet


ild ks

Sa

Saksild idrætsforening

HH koppen

Herreholdet Saksild Idrætsforening sørger for styrke- og konditionstræning for herrerne på +30 (og dem der føler sig +30). Det er ganske enkelt Herreholdet. Herreholdet har udviklet sig til træning året rundt. Vintermånederne byder på styrketræning og hockey en aften om ugen, og sommermånederne byder på fælles løbetræning mm. Men det gode sociale sammenhold har også skabt grobund for mountainbiking i de nærliggende skove og flere deltager i Exterra og lignende udfordringer. Du vil altid kunne finde træningsmuligheder i Herreholdets selskab.


Styrketræning · Løbetræning · Crossfit Mountainbike · Hockey · Cirkeltræning · Dans

Sushi, tapas... Vi elsker god mad og hygge

Træningsholdet for kvinder Du behøver ikke køre langt for at blive drevet til det yderste på træningsfronten. Idrætssalen er hjemsted for styrke- og konditionstræning for kvinder og vi er så heldige, at der er dygtige uddannede instruktører blandt beboerne i Saksild. Så intet overlades til tilfældighederne, når der motioneres. Som en udspringer af Træningsholdet er der nu også tilbud om at danse sig i form. Heller ikke her lader vi noget tilbage at ønske. I sommermånederne er der endda crossfit-træning på plænen ved Kulturhuset. Alle (kvinder) er mere end velkomne. Nogle kommer hver gang, andre ind imellem, - til festerne er vi dog næsten altid fuldtallige.


ild ks

Sa

En gårdbutik fyldt med kvalitet Fru Møllers Mølleri er andet og mere end en almindelig gårdbutik ude på landet. Kvalitet og smag begynder allerede ved bearbejdningen af råvarerne fra vores egen landbrugsproduktion.

Vi dyrker og maler selv vores korn. Vi bruger en langsomtgående stenkværn, der også maler kornets kim, hvor alle de vigtige næringsstoffer sidder. Bag selv med det gode mel eller smag vores bud på ærligt brød og lækre kager. Vores sylterier og andre lækkerier kroner den skønne oplevelse af brød med både smag og næring.Gavekort og nogle af vores produkter kan også købes via vores webshop.

En restaurant på landet

Fru Møllers Restaurant serverer ærlig mad baseret på årstidens lokale råvarer og godt kokkehåndværk. Vi kalder selv stilen for ”moderne landkøkken med smag”. I kan holde jeres fest eller andre arrangementer i Fru Møllers Restaurant. Vi gør alt vi kan for at opfylde jeres ønsker, hvad enten I skal holde bryllup, kornfirmation eller blot en hyggelig sammenkomst. Vi leverer også mad ud af huset. Som altid med fokus på kvalitet og råvarer fra årtidens spisekammer. Du kan for en stund komme med i vores madunivers og deltage i en af vores kokkeskoler både for børn, voksne og virksomheder.

En slagterforretning med kvalitet, omtanke og tradition

Her forarbejder vi grise- og lammekød af egen produktion og oksekød, primært fra lokale avlere. Kyllinger får vi leveret fra Hopballe Mølle. Selve slagtningen foregår hos Aidt Slagterhus. Vores dygtige slagtere varetager herefter al videre forarbejdning, og med nænsom hånd skaber de gode håndværksprodukter med stor smag. Vi tilbyder krogmodnet oksekød, friskhakket okse- og grisekød, pølser, spegepølser samt charcuteri og diverse udskæringer i øvrigt fra lam (i sæson), gris, okse og kylling. I begrænset omfang og i sæson tilbyder vi rå- og fuglevildt fra Gyllingnæs.

Kontakt Mølleriet

Bjeragerhougaard, Bjeragervej 35, 8300 Odder Tlf. 2178 2760, info@frumollersmolleri.dk www.frumollersmolleri.dk


Enkeltbillet fra Bruxelles til Saksild Vi nyder at bo et sted, hvor der er lys, luft og vand, et trygt og godt børneliv og hvor vi igennem vores engagement i foreningslivet og landsbyordningen selv kan være med til at præge og skabe vores lokalsamfund. Og ulempen? Der er ikke længere cykelafstand på arbejde, når man arbejder i Bruxelles.

Efter 6 år i Bruxelles, hvor vi havde boet på grund af arbejde i Europa-Parlamentet, følte vi, at tiden var inde til at rykke teltpælene op. Vi var egentlig glade for vores lejlighed i Bruxelles med gårdhaven og specialforretningerne lige rundt om hjørnet – og cykelafstand på arbejde. Men vi var trætte af, at cykelturen hver gang foregik med livet i hænderne, af at skulle pakke til en dagsudflugt hver gang børnene skulle på græs, og af en luftforurening,

der gør, at borgerne med jævne mellemrum frabedes at køre bil. Vi længtes efter at kunne åbne døren og lade vores piger løbe udenfor og lege, efter at kende og omgås vores naboer og efter at tilhøre et lokalsamfund, som man kunne engagere sig i. Og så måtte der jo også gerne være bedsteforældre i nærheden, og vand til kajakkerne…. Derfor faldt valget på Saksild – og det var et godt valg, hvis vi selv skal sige det!


ild ks

Sa

Her er det intime sted med den fantastiske udsigt. Himmel & Hav er stedet for livsnydere og andet godtfolk. Her er man tæt på naturen, hvor der er tid til fordybelse og ro. Himmel & Hav er det uhøjtidelige sted, hvor den gode mad hersker. Her tilstræbes alt godt, såsom økologi, fairtrade og hygge. Kig ind :-)

Vi glæder os meget til at byde dig velkommen i vores hyggelige Restaurant.

Kontakt os på Kontakt@restauranthimmeloghav.dk Kystvejen 200, Kysing Strand, 8300 Odder- Tlf 86 54 40 80

Se sidste nyt på Facebook http://www.facebook.com/HimmelogHav


Minicross i Saksild Minicross Der er så fredeligt derude på landet… undtagen når crosserne kommer på græs. Så er der gang i den og det går ikke stille af sig. Saksild er hjemsted for en lille gruppe friske drenge og piger (og deres fædre), som har benzin i blodet og elsker suset, når crosserne flyver over banerne og der laves hjulspind på stubmarken. Det rundes altid af med en stegt pølse og en sodavand, så hyggen er i højsædet.


ild ks

Sa

Vinterbadeklub

Odder Vinterbadeklub holder til ved Rude Strand ved Odderkysten På vores aktivitetsside kan du læse mere om vores fælles badedage, og på facebook kan du følge vores spontane aktiviteter…

facebook.com/oddervinterbadeklub

…Vi vil så gerne have dig med Som medlem af Odder Vinterbadeklub kan du møde nye mennesker med hang til det kolde gys, lave aftaler med andre, således du ikke skal bade alene og som medlem er du med til at støtte vores arbejde med at få etableret en badeanstalt ved Odderkysten. Medlemsskab koster 250,- kr. pr. person og er et livslangt støttemedlemskab. Når vi har et anlæg på stranden, vil der blive afkrævet et årigt kontingent, hvilket vil fastsættes af bestyrelsen og som vi tage udgangspunkt i antallet af medlemmer og driften af anlægget. Men… meget mere om det når vi kommer dertil. – Meld dig ind allerede idag, og vis os din støtte – så er mulighederne for et anlæg meget større, når vi er flere, der arbejder for samme sag.


Bagergården i Saksild Byens bager Saksild er en lille landsby, men ikke for lille til selvfølgelig at have sin egen bager. Og det er en bager med høj kvalitet i bagervarerne og dertil kommer et godt udvalg af alle de små nødvendigheder man af og til lige mangler. Der er specialiteter fra lokale leverandører og der er altid lige mulighed for at redde aftensmaden, hvis køleskabet er tomt.

Samme ejer gennem næsten 40 år

Bagergården i Saxild byder desuden med jævne mellemrum ind til kurser i småkagebageri og det er lidt af et tilløbsstykke. Især op til jul. Alt i alt har vi her endnu et lille samlingspunkt for livet i landsbyen.


ild ks

Sa

– Også et meget populært indslag til børnefødselsdagen

Danmarks ældste og hyggeligste minigolfbane, bygget i 1947 Selv entré-prisen er ren nostalgi! Her er der tænkt på alle, og der er skabt nogle hyggelige omgivelser for hele familien, hvor børn og voksne kan dyste i minigolf på charmerende og originale baner. Foretrækker man at være tilskuer, kan det nemt ske fra kioskens caféborde, hvorfra der tilbydes mange former for is, pølser, øl, vand, kaffe, toast og ikke mindst et kæmpe udvalg i slik. Når man besøger stedet, er det som at blive sat tilbage til ens egen barndom – her bliver tænkt meget på detaljen, og det handler om at give gæsterne en god helhedsoplevelse og et særligt ferieminde. Stedet har været i familiens eje i 40 år, og vi værner om den oprindelige stemning, men tilføjer også hele tiden nye spændende detaljer. Man kan også spille minigolf udenfor skoleferien – se mere under ”Åbningstider”.

Vi har altid lette anretninger til både frokost og aften, og dertil kan du nyde et glas vin eller øl. Vi har et stort udvalg i specialøl, både på flaske og fad, og vi har altid veltempererede kvalitetsvine klar, og også her er udvalget stort.


Vores adresse Minigolfbanen Saxild, Evy Kaarill & Jørgen Pedersen Skovduevej 188, Saxild 8300 Odder Email: info@minigolfbanen.dk Telefon: 86 55 85 79

Priser Børn til og med 14 år: kr. 10,Voksne: kr. 25,-

Dagligt åbent medio juni-ultimo august. Øvrige åbningstider se: www.minigolfbanen.dk Vi har også altid en god kop kaffe med kage til.

Bygget i 1947 Jørgen Pedersen og Evy Kaarill har ejet banen siden 1998, og før det var det fra 1975 til 1998 Evys forældre, der ejede banen, der dog allerede blev bygget i 1947 - som den første af sin slags i Danmark. »Det betyder meget for os, at det er de originale baner. Det kommer vi aldrig til at ændre, for det er en del af charmen ved den, at den på mange måder er lidt skæv. Men man kan dog sige, at banen bliver fornyet lidt, for vi har et stort grantræ, hvis rødder skaber buler, som bliver til nye forhindringer,« smiler Evy Kaarill.

Postkort og plakater Den lokale Kunstner Ole Grøn har lavet dette dejlige stemningsbillede af Minigolfbanen, og du kan købe et postkort med motivet i vores kiosk næste gang du kommer på besøg. Det koster 15,- kr. Som noget nyt, kan du nu også købe motivet som plakat i 90x60 cm. for 50,- kr.

Ud over at holde styr på banen har de to også travlt med at sælge alt fra store kolde øl til endnu større og koldere is i den tilknyttede café. Hvert år møder du masser af udfordringer på vore originale gamle baner! Hvis du har besøgt os før, ved du sikkert at ikke 2 sæsoner er ens. Når vi starter sæsonen, er der sørget for små forandringer på mange af banerne - det er Kong Vinter og Jørgen vi kan takke for det ;)


ild ks

Sa

Norsminde Kro

Logi & Gastronomi


NORSMINDE KRO - GL.KROVEJ 2 8300 ODDER - TLF.: +45 86 93 24 44 FAX.: +45 86 93 14 24 NORSMINDE@NORSMINDE-KRO.DK

raisfoto.dk

Brasserie 路 Restaurant


ild ks

Sa

Norsminde Kro i gennem tiderne – Historien om kroen og Norsminde Kysing og Norsminde ligger naturskønt ved å, hav og fjord. Området værdsættes derfor ikke blot af lokalbefolkningen, men også af et stort antal lystsejlere, badegæster, sommerhusbeboere og turister. Allerede i ældre stenalder fandt folk hertil. Næppe på grund af den idylliske natur, men fordi det afvekslende landskab, der dengang også omfattede tætte skovområder, tiltrak et rigt dyreliv. Såvel fra bronze-, jernalder som vikingetid er der fundet spor af menneskelige aktiviteter i området. Stednavnet Norsminde betyder simpelthen ”fjordens munding”, idet en indfjord med en smal indsejling som Kysing Fjord, kaldes et ”nor”. Stednavnet Kysing er sammensat af to dele. Forstavelsen af det oldnordiske ”Kjos” = dal og endelsen ”-ing”, der betyder eng- eller mosedrag. Altså ”dal-engene” eller ”de lavtliggende enge”. Kysing var oprindeligt en smal halvø, der ved inddæmning af Kysing Fjord siden 1820´erne er blevet bredere.

I gamle dage kaldtes hele området syd for fjorden for Kysing, mens området nord for fjorden kaldtes Norsminde. Da man engang i middelalderen slog bro over fjordens munding, kom den til at hedde Norsminde-broen. Til at betjene de vejfarende, byggedes Norsminde Kro. Siden 1693 har kroen ligget på sit nuværende sted, med en sprogligt afsmittende effekt på sine omgivelser, så både havnen og de nærmeste omgivelser i dag kaldes Norsminde. Selv lokalbefolkningen er uenige om, hvor Kysing begynder og hvor Norsminde hører op. Norsminde er første gang nævnt i historiske kilder den 16. marts 1292, hvor Kong Erik Menved giver domkapitlet i Århus lov til at tage told af de skibe, der anløber havnen. Som traditionen byder, lå Kysing Kirke lige overfor Norsminde Kro. Allerede i det 16. århundrede blev kirken opgivet, og det meste af kirken nedbrudt under svenskekrigene 1657-59. I midten af forrige århundrede, var kun et par murrester af kirken tilbage. Det bekymrede den daværende kroejer, Hans Sørensen Alrøe. Som god patriot, der havde deltaget med hæder i treårskrigen 1848-51, vidste han, hvordan man afholdt bønderne fra at hente de sidste sten til byggemateriale: Han satte en buste af kongen, Frederik d. 7. på toppen af murresterne. Af respekt for monarken fik de sidste murrester siden lov at stå i fred. I 1793 brændte alle gårdene på nær to i Kysing by. Ved genopbygningen udflyttedes de, og jorden udskiftedes. I 1825 blev der bygget skole i Kysing. Den første lærer, Rasmus Brygger Nielsen, var en tidligere straffefange, der i 1818 var blevet dødsdømt for falskmøntneri. Han havde med stor dygtighed tegnet nogle 5-rigsdalersedler, men altså ikke dygtigt nok. Straffen blev forvandlet til livstids-


fængsel, men i 1825 blev han benådet på betingelse af, at han resten af livet bar en jernlænke om håndleddet og ikke forlod Kysing. Omkring midten af 1800-tallet udvikledes Norsminde til en vigtig havneplads. Fra gammel tid var den udskibningssted for korn og kvæg, tegl og tømmer. I 1854 byggede Århus-købmanden Hans Broge et pakhus på havnen, og en omfattende købmandsvirksomhed begyndte. Fiskeriet var i fremgang og svenske skippere sejlede til Norsminde og opkøbte fisk. Der var fast færgefart til Tunø, og Århus-Kalundborg-båden anløb ofte Norsminde, hvor besejlingsforholdene i hårdt vejr var bedre end i Århus. I 1884 var Norsmindes storhedstid forbi. Det år åbnede Hads-Ning Herreders Jernbane, og fra den ene dag til den anden forsvandt handlen til de omliggende stationsbyer. Pakhus og købmandshandel lukkede, og i 1888 måtte også Norsminde Kro dreje nøglen om. Omkring århundredeskiftet begyndte ideerne om den gavnlige virkning af lys og luft og havbade at brede sig. I det nærliggende Saksild byggedes badehotel i 1906. Efterhånden som større velfærd og mere fritid og ferie gav en større del af befolkningen mulighed for at dyrke strandlivets glæder, blev også Kysing/Norsminde inddraget i den stigende turisme. Det gav i 1932 mulighed for at genåbne Norsminde Kro. Kroen er i dag et yndet udflugtsmål for omegnens beboere og turister. Mange mennesker forbinder Norsminde kro med stegte ål, men kroen har derudover et solidt og varieret menukort med noget for enhver smag.

Da Søren Pedersen i 2003 købte den gamle kro i Norsminde havde han aldrig sat sin fod i den lille havneby ved fjorden. Født og opvokset i Hirtshals, hvor de første år efter skoletiden gik på fiskefabrikken, tog han til københavn og fik sin kokkeuddannelse. Man fornemmer at Søren har været en bølle i det nordjydske. Han taler i varme vendinger om konerne på fiskefabrikken og hvordan de fik lært ham vigtigheden af at være rap på fingrene, holde hovedet koldt og være effektiv. Kokkeskolen var første gang han oplevede ros fra en lærer og det på trods af at uddannelsen blev valgt fordi ”der var masser af god mad, vin, fart over feltet og altid fest og farver!”

Søren Pedersen Kroejer og gastronom

Gl. Krovej 2 8300 Odder Tlf: 86 93 24 44


Sa ild ks

Husbygning

Intro Brdr. Meyenburg leverer her en lille infoguide til at hjælpe dig igennem processen med at bygge et nyt hjem. Denne lille guide fører dig igennem de mest almindelige trin og processer, som du kan komme ud for, når du og din familie ønsker at bygge et nyt hjem.

Trin 1: Forarbejde: Møde med bank og overvejelser omkring byggegrund og jeres nye hus. De fleste bliver overvældet af, hvor mange overvejelse, som er nødvendige i forbindelse med køb af byggegrund og opførsel af hus. Begynd med at tage et møde med jeres bank, for at finde frem til hvor stort et råderum din familie kan få i forhold til at bygge nyt hus. Det er oftest muligt at låne flere penge til at købe et nyt hus end til at købe et ældre hus, idet vedligehold og opvarmning er billigere ved nye huse.

Medlem af

De næste overvejelser bør være omkring afstand til arbejde, skole, børnehave og indkøb. Vægter din familie at bo midt i skøn natur, har I behov for at være en del af et nabofællesskab, hvor børnene har legekammerater tæt ved eller vil I helst bo bynært? Finder din familie ro og glæde ved at plante blomster og ordne have eller vil I helst kun hygge på terrassen? Disse ting er gode at overveje i forhold til, hvor stor en grund, som I ønsker jer. Når I har gjort jer overvejelser herom, er det også vigtigt at se på jeres families behov. Familien på tre har næppe det samme pladsbehov som familien på seks, men måske har I pladskrævende hobbies eller drømmer om at have rum til besøg af familie og venner?


Husbygning for begyndere/ Nybygning for nybegyndere Før I begynder jagten på en byggegrund, der opfylder jeres krav, har I også brug for at over­veje, hvilket hus I ønsker jer. Dette er vigtigt at gøre jer klart, inden i køber jeres drømme­ byggegrund, fordi der kan være krav til husene i området. For alle nye byggegrunde findes der en lokalplan, og heri vil du kunne se, hvilke krav som stilles til nybyggede huse i dette område. For nye parcelhuse er der krav til at maksimalt 30% af grunden må være bebygget, også kaldet bebyggelsesprocenten.

Der kan også være krav til materialer, farver på husene og hvor højt jeres hus må være. På de enkelte grunde kan der også være servitutter, fredning og naturbeskyttelse at tage hensyn til. En servitut er en juridisk bindende erklæring, der kan indeholde påbud til hus eller grundejeren, fx kan en servitut indeholde krav om at vedligeholde en sti på din grund. Har grunden været bebygget før er der fx ofte krav til, hvor huset må placeres på grunden. Hvis du køber en grund nær havet, er der ofte krav om, at et hus ifølge naturbeskyttelsesloven skal bygges længst fra vandet eller måske præcis oven på et tidligere hus. #bank #råderum #huspriser #lokalplan #havemennesker #terrassefolk #nabofællesskab #pladsbehov #boligdrømme #strand #naturskønt #bynært #bebyggelsesprocent #servitutter #naturbeskyttelseslov

Brdr. Meyenburg Hos Brdr. Meyenburg ved vi, hvordan gode huse skal bygges, fordi vi lægger vores værdier ind i alt, hvad vi bygger. Vi bor i Hjordkær i Sønderjylland, men vi har bygget villaer og erhvervs og offentligt byggeri i det meste af landet. Kvalitet og grundighed er nøgleord for os i alt, hvad vi indgår i. Ligeledes skal vores kunder vide, at de kan regne med os, både fordi vi forstår at varetage jeres behov og fordi vi overholder vores aftaler.

Brdr. Meyenburg har en del “stamkunder”, som vi er stolte af at betjene. Vi synes at kunder som gang på gang kommer igen er garanter for, at vi udfører kvalitetsarbejde lige fra totalentrepriser til mindre opgaver. På dette grundlag har Brdr. Meyenburg drevet byggevirksomhed siden 1963 og er dermed en Danmarks ældste byggevirksomheder.

Brdr. Meyenburg har bred erfaring i alle former for byggeri Vi bygger for private og for erhverv samt det offentlige. Vi har bygget lægeboliger for Region Syddanmark ved Aabenraa Supersygehus, moderne arkitekttegnede

lavenergi villaer i Strandparken i Saksild, afdelinger for landsdækkende kæde m.fl. Vi er også stærke på renoveringsarbejde, og har i 2015 renoveret det historiske Folkehjem i Aabenraa og i 2012 den kendte restaurant Bind. Brdr. Meyenburg har stor erfaring i at bygge familieboliger, og lige nu kan du se tre nybyggede kvalitetsvillaer i Strandparken i Saksild. Hvis du ønsker at købe et af husene eller en byggegrund i Strandparken Saksild, bygge et nyt hus eller gerne vil have renoveret dit hus, så kontakt os for vejledning og priser.

Vi ser frem til dig opkald. Hilsen Brdr. Meyenburg Læs mere om Brdr. Meyenburg på: www.meyenburg.dk her finder du også information om Strandparken Saksild Facebook: https://www.facebook.com/brdr.meyenburg


ild ks

Sa Trin 2 Find og køb en byggegrund Når I har overvejet størrelse, beliggenhed, behov og særlige ønsker til udseende af hus, så er I klar til at gå på jagt efter en byggegrund. I kan kontakte kommuner, i det eller de områder, som I er interesserede i. En Kommune har ofte lister over byggegrunde til salg inden for kommunen. I kan også kontakte lokale byggefirmaer og høre om deres udvalg af byggegrunde, de vil ofte kende til nye udstykninger, som snart bliver sat til salg. Det er dog oplagt at søge efter byggegrunde via internettet eller via lokale ejendomsmæglere. #byggegrund #ejendomsmægler #kommune

Trin 3 Pris og øvrige omkostninger Byggegrunde variere enormt i pris især efter beliggenhed. Tæt på de større byer koster en mindre byggegrund ofte en million kroner eller mere. Nærhed til strand og særlig skøn natur vil også have betydning for prisen. En byggegrund kan være helt eller delvist byggemodnet. Byggemodning kan dække over både anlagt vej, vejbelysning samt kloak, strøm og vand fra nærmeste fortovskant og ind på din grund. Disse beløb varierer inden for kommunerne, men sælger vil kunne oplyse dig om de forskellige tilslutningsbeløb. #byggemodning #tilslutning

Husbygning Husbygning for begyndere/ Nybygning for nybegyndere


Trin 4 Hvem skal bygge vores hus Det kan være en stor beslutning at springe ud i selv at bygge hus, men der er hjælp at hente flere steder, når I først har fundet jeres byggegrund. Brdr. Meyenburg anbefaler at kontakte et byggefirma, der specialisere sig i totalentrepriser. De vil stå for en høj byggekvalitet, og i vil samarbejde om processen at bygge dit nye hus. Byggefirmaet har typisk et samarbejde med op til flere arkitekter, og kan også rådgive dig i forhold til pris og utraditionelle løsninger som passer præcis til jeres budget og ønsker. Ved at samarbejde med et byggefirma får du et hus af høj håndværkskvalitet og kontrol og indflydelse på alle beslutninger.

De fleste vælger at bruge et typehusfirma, hvilket oftest er den billigste løsning. Der findes mange danske kæder, der har specialiseret sig i at bygge denne slags huse. Nye typehuse eller parcelhuse er af god kvalitet og er langt fra halvfjerdsernes dårligt isolerede og hurtigt byggede huse. Alt efter valg af typehusfirma vil du kunne få indflydelse på dele af udseende og materialer og på valg af hårde hvidevarer. Man kan også vælge at kontakte en arkitekt, der kan tegne jeres hus og implementere alle de drømme og ønsker i har til jeres drømmehus. Arkitekten vil hjælpe jer med at skabe kontakt til et byggefirma, som kan bygge jeres hus. Ved valg af en arkitekt vil I måske også kunne sikre en højere værdi for jeres hus på længere sigt. #typehuse #håndværkskvalitet #arkitekttegnet #parcelhuse #nøglefærdigt

Trin 5 Nyd dit nye hus Flyt ind i dit nye hus og nyd livet som husejer mange vedligeholdsfri år ud i fremtiden. Nye huse er i realiteten vedligeholdsfri, det betyder, at der ikke er nogen dele af dit hus, der skal udskiftes før mange år ud i fremtiden, med mindre du selv ønsker det. #vedligeholdsfri


Boligrådgivning For de fleste er et boligkøb eller at bygge hus en af de største økonomiske beslutninger, man kan foretage. Huskøbet eller byggeriet har stor indflydelse på familiens økonomi mange år frem, og i selve købseller byggeprocessen er der mange forhold, man skal være opmærksom på. Derfor er det vigtigt at have gode rådgivere. Gode håndværkere til rådgivning om de bygningstekniske forhold, en god advokat til alle de juridiske og ansvarsmæs-

sige forhold samt banken til etablering af den rigtige finansiering med udgangspunkt i jeres konkrete økonomiske forhold. Så er I sikre på en solid boligøkonomi. Din bankrådgiver har indgående kendskab til boligfinansiering, men kan også med indsigt i forløbet af en bolighandel eller et boligbyggeri og med indsigt i det lokale boligmarked være en god sparringspartner for køber/bygherre.

Boligøkonomi Overvejelser om at bygge et nyt hus, ombygning eller tilbygning starter med et budgetmæssigt overblik, så byggeprojektet har ”fast grund” fra starten. Det er også væsentligt at få overblik over de forskellige muligheder for realkreditlån og boliglån, inden I går i gang med at bygge. Der er mange forskellige lånetyper at vælge mellem. Sammen med jeres rådgiver kan I danne jer et overblik og tilrettelægge finansieringen af byggeriet, så den passer til jeres behov og økonomi. Jeres rådgiver kan også orientere jer om det typiske forløb af et byggeprojekt og de dokumenter, som typisk anvendes.


Boligdrømme? Hos os får du et

hurtigt svar... Kontakt: Tina M. Jensen Boligrådgiver tmj@skjernbank.dk Tlf. 9682 1371 Jørn G. Nielsen Boligrådgiver jn@skjernbank.dk Tlf. 9682 1320

Drømmer du om ny bolig, så kontakt Skjern Bank og hør om dine muligheder. Vi kan rådgive dig, så du er sikker på den bedst mulige finansiering af din bolig – og vi garanterer dig desuden et hurtigt svar på din henvendelse. Vi rådgiver dig også med det helt rigtige lån, hvis du har planer om ombygning, nyt badeværelse, nyt køkken eller energiforbedringer af din bolig. Ring og få en snak med en rådgiver i Skjern Bank.

Banktorvet 3 . 6900 Skjern . Tlf. 9682 1333 . skjernbank.dk


ild ks

Sa

Holdet bag

Jesper Rais

Jesper bor i Saksild med sin hustru og 2 børn (+ én på vej) Familien flyttede fra Odder til Saksild i 2012. Jesper er fotograf og har sit eget firma, Rais foto.

Anders Kristian

Anders Kristian bor i Saksild med sin hustru og 3 børn. Familien flyttede fra Bruxelles til Saksild i 2012. Anders Kristian arbejder som demensfaglig konsulent.

Holdet bag Landsbydød? Næ, ikke her hos os. Det var den grundlæggende tanke, der drev Mia, Peter og Christian i gang med at skabe folderen her og hele bevægelsen #Flyt til Saksild. Der kom hurtigt lidt flere med på vognen – Anders Kristian og Jesper - og nu er der fart på. Vi vil så gerne have flere dejlige mennesker til at flytte her til Saksild. Så hvis du kan tåle at være sammen med en flok glade, initiativrige og sociale mennesker, så er vi lige her.


#Flyt til Saksild Christian

Peter bor i Saksild med sin hustru og 3 børn. Familien flyttede fra Aarhus til Saksild i 2002. Peter er grafisk designer.

Christian bor i Saksild med sin hustru og 2 børn. Familien flyttede fra Aarhus til Saksild i 2011. Christian arbejder som supervisor på en boreplatform i Norge.

Mia Peter

Mia bor i Saksild med sin mand og 3 børn. Familien flyttede fra Aarhus til Saksild i 2002. Mia er grafisk designer og har sit eget firma. graffias.dk

Tak til Alle de gode mennesker der allerede bor her i Saksild og omegn og som har bakket 110% op om projektet fra begyndelsen. Det er både private, erhvervsdrivende og kommunen. Uden denne støtte var projektet ikke blevet til det, det er.

Brug for hjælp? til de gode billeder eller til markedsføring af et lign. projekt Kontakt: Foto: Jesper v/ raisfoto.dk Grafisk: Mia v/ graffias.dk raisfoto.dk


ild ks

Sa

Saksild kirke

Saksild ca. 800 år gamle landsbykirke ligger midt i det gamle Saksild. Når man kommer kørende fra Odder, kan man se kirkens slanke tårn med zinktaget, hvis farve minder om, at havet ikke er langt borte. Kirken er åben fra 7 til 19 alle ugens dage – et signal om åbenhed, og at man altid har mulighed for at komme dér. Og mange benytter sig af den mulighed, ofte i forbindelse med, at man har gået en tur på den parklignende og fredfyldte kirkegård med mange gamle træer. Der er mange aktiviteter forbundet med kirken - og med god tilslutning: gudstjenester – højmesser, familiegudstjenester, fyraftensgudstjenester med spisning, musikgudstjenester, natkirke, dåbsgudstjenester – og når der er babyer nok, babysalmesang. Der er 6 folkelige foredrag i vintersæsonen og en varierende studiekreds. Til kirken er knyttet et stort voksenkor med ca. 35 medlemmer (nye er meget velkomne), og den stedlige organist lægger stor vægt på at benytte de lokale musikressourcer.

Sognepræst Kirsten Lundager

Strandvejen 3, Saksild 8300 Odder ksl@km.dk Tlf. 8655 8124 www.saksild-noelev-sogne.dk

raisfoto.dk

Kirken samarbejder med skolen og med Saksild Børnehus, og har du idéer til nye kirkelige tiltag, er vi lydhøre – både menighedsrådet og kirkens ansatte.


Sport på vandet Saksild Bugt appellerer især til begyndere og let trænede kitesurfere, da kysten ligger i læ for vestenvinden. På grund af den lave vanddybde langs kysten er det den ideelle tumleplads, når man skal lære at kitesurfe. Men selv den øvede kitesurfer kan finde udfordringer alt efter vindforholdene. Kitesurfing er efterhånden et ret udbredt aktivitet ved odderkysten. Man kan opleve mange friske mennesker, der i høj fart ”snowboarder” på vandet drevet frem af en drage. Skulle man være interesseret er der mulighed for introduktion ved Amstrup i Odder. Det hjælper med god fysik men det er for alle aldre og begge køn.


ild ks

Sa

Spændende lokale butikker

Karensminde Frugtplantage I frugtplantagen dyrkes der æbler, pærer, blommer, sød kirsebær, hindbær og brombær. Frugterne sælges i egen gårdbutik, som ligger ved Odder. Et bredt udvalg af frugt kan købes i gårdbutikken i gennem sæsonen, så kom og smag på den dejlige friske frugt. Vi har selvpluk af flere frugtarter, blandt andet æbler, pære, blommer, sødkirsebær, hindbær, ribs og brombær. www.selvplukfrugt.dk Tag familien med på en hyggelig tur til frugtplantagen og oplev hvordan det ser ud når frugterne er modne og klar til plukning.

www.karensminde-frugt.dk

Økologiens Have Økologiens Have, Rørthvej 132, DK-8300 Odder Økologiens Have i Odder er Nordens største økologiske besøgs- og demonstrationshave. Besøg Haven og få en god oplevelse, inspiration og en dejlig dag for hele familien. Gennem de over tyve år, som Haven har eksisteret, er der på grundens ca. 12 ha groet en have frem, som viser kvaliteterne i økologisk jord- og havebrug. Oplev fine haveanlæg med over to tusinde forskellige planter, stor biodiversitet, sunde råvarer, café, butik m.v. Og for børnene er der mange klappedyr, gode legemuligheder, mad over bål m.v. - sjove aktiviteter til en god dag. Gennem hele sæsonen vil der desuden være mange forskellige arrangementer. Under ”Det sker” kan du se, hvad der i øjeblikket er på Havens kalender.

www.okologienshave.dk

Samsø bryghus Samsø Bryghus har 11 standard øl + diverse årstidsøl. Alle vores øl har navn efter en lokal seværdighed og på etiketten er en lille beskrivelse af stedet den er opkaldt efter.

www.samsoe-bryghus.dk

Stormgaarden Håndbryg Spøttrupvej 6, Halling, 8300 Odder

www.stormgaarden.dk

Holtgaard Velkommen på Holtgaard.dk Holtgaard er et økologisk landbrug med planteavl og dyrkning af økologiske jordbær, ærter, kartofler og udvalgte frilandsgrøntsager.

www.holtgaard.dk

Ostebutikken i Saksild Det er som at træde mindst 20 år tilbage i tiden, når man går ind i Saxilds lille bitte ostebutik - der er sprællevende. Skiltene er håndskrevne med sirlig skråskrift. 81-årige Lis og 85-årige Henning Schwarts bag disken har hvide kitler på. De tager sig god tid til at uddele smagsprøver og sammen med kunden finde den helt rigtige vare. Osten pakkes ind i papir med en elastik omkring, og prisen skriver de på pakken. Åbningstider: Mandag: 9-18. Torsdag-Fredag 9-18. Lørdag 7-13


Saksild-Nølev Borgerforening Sommerfesten · Banko Fastelavnsfest og meget mere... Som navnet siger er vi en forening for byens borgere. I bestyrelsen for borgerforeningen er vi 5 medlemmer og 2 suppleanter, som selvfølgelig bor her. Vi holder møder og er tovholdere og initiativtagere til mange arrangementer i byen. Vi ønsker at styrke fællesskabet, sammenholdet i byen og dynamikken i byen. Vi tager initiativ til bankospil, borgermøder, fastelavnsfest, julearrangementer, loppemarked og den årlige byfest – sommerfesten ved kulturhuset, som hvert år er et af de festlige højdepunkter som samler byens borgere.

Saksild-Nølev borgerforening står for mange af Kulturhusets arrangementer. Kulturhuset som er det fantastiske omdrejningspunkt for masser af socialt og kulturelt liv i Saksild.

Bestyrelsen i Saksild-Nølev Peter Flejsborg, formand Per Faaborg Per Henriksen Simone Sørensen Karen Mazanti

Medlemskab af Borgerforeningen koster kr. 100 og kan indbetales på konto nr. 1944 91500 07527

Suppleanter: Peter Stephansen Palle Baggesgaard

Borgerforening 2015: tlf. 86 55 88 01 tlf. 86 55 99 97 tlf. 86 55 95 05 tlf. 28 44 04 19 tlf. 86 25 81 55 tlf. 40 61 98 95 tlf. 50 83 61 91

Saksild-Nølev borgerforening blev etableret i 1966, og havde som første store opgave at få bygget et fælles forsamlingshus, den daværende Pavillon. Den blev hårdt nedslidt revet ned for 3 år siden og med aktiv medvirken fra Borgerforeningen og andre aktive borgere i byen kunne vi sammen med skolen indvie Saksild Kulturhus i marts 2014.

Borgerforeningen har CVR nr: 34102597 Saksild-Nølev Borgerforening Her i 2016 har borgerforeningen 50 års fødselsdag. Det skal fejres og det bliver det til den årlige sommerfest i juni 2016.

Kulturhuset

Velkommen til kulturhuset Det er her vi spiser sammen, holder andespil, loppemarked, arkivdag, stemmer til folketingsvalg og sælger julenips. Det er også her der er eksotiske dansetrin hver tirsdag, og den årlige skolefest med optræden af de ældste klasser. Og det er selvfølgelig her, du holder er din 40-, 50-, 80- eller 100-års fødselsdag. Kulturhuset er rammen om mange sociale og festlige arrangementer Kontakt Saksild Skole og Børnehus, sekretær Charlotte Kristiansen, for nærmere information på 87803851

raisfoto.dk


ild ks

Sa

Tina

❤ Thomas

Tina er 27 år og sygeplejerske på Hammel Neurocenter. Thomas er 28 år og butikschef/gardinmand hos Farver og Striber i Odder. De er begge født og opvokset i den lille by Tinglev i Sønderjylland. Tina og Thomas flyttede til Saksild i 2015, efter at have boet i Odder i 3 år. Hvorfor Saksild? Vi valgte at købe hus i Saksild pga. den fantastiske natur. To minutter fra strand, skov og masser af luft. Men det vigtigste, da vi var ude og se på hus var fornemmelsen for naboskab, der var tydelig. Her fik man indtryk af, at vi interesserer os for hinanden. Der var en lyst til at tage imod os. Derudover blev vi meget glade for at den ”lille” by har alt, hvad der kan friste af sport og træning – fodbold, damehold og herrehold. Endelig er der en masse fede arrangementer, som Borger­ foreningen står for. F.eks. fællesspisninger og andespil. Alt det tilsammen gør det meget nemt at lære alle i byen at kende. Vi følte os lynhurtigt som en del af byen og vi har følt os velkomne siden vi kørte ind i Saksild første gang. vh Tina & Thomas, Rudevej


Jubiiiii

Så er der fjernvarme!

TILLYKKE - nu kommer der fjernvarme til Saksild Odder Varmeværk’s bestyrelse har besluttet at realisere projektet. Der er stadig kampagnerabat på 6.250 kr. til de hurtige. Rabatten tildeles efter ”først-til-mølle” princippet. Læs mere her, hvis du bor i Saksild eller Rørt og er interesseret i at få fjernvarme.

Sådan gør du

1) Bestil et tilbud på fjernvarme fra os. Kontakt os på info@ofsis.dk eller ring 8656 1020. 2) Vi aftaler et tidspunkt hvor vi kan komme ud og måle stikledningen op. Har du spørgsmål besvarer vi også gerne dem. 3) Vi sender dig et tilbud, som du kan acceptere og returnere til os. Der er 6.250 kr. i kampagnerabat så længe puljen rækker. Se mere her. 4) Vi sender først en faktura til dig, når fjernvarmearbejdet nærmer sig din adresse (formentlig fra medio 2016) Vi anbefaler endvidere, at du indhenter tilbud fra en autoriseret VVS-installatør for at få et tilbud på det arbejde, der skal laves inde i dit hus.

Gode argumenter for at få fjernvarme Den er billigere. Hvis du har oliefyr eller elvarme, er der mange penge at spare ved skifte til fjernvarme. Den er nem og stabil. Når fjernvarmen først er tilsluttet, skal du stort set ikke beskæftige dig med opvarmningen af dit hus længere. Det sørger vi for. Den fylder langt mindre. Oliefyret fylder i kælder eller bryggers. Fjernvarmen fylder kun som et almindeligt overskab. Den er miljøvenlig. Fjernvarmen leveres fra AffaldVarme Aarhus, og fra 2017 bliver den CO2-neutral. Dit hus bliver mere værd. Huse med fjernvarme bliver solgt 11% dyrere end sammenlignelige huse uden fjernvarme i Region Midtjylland. Det viser en undersøgelse, som Realkreditrådet har foretaget for Søndagsavisen.

Bestil et tilbud på fjernvarme fra os. Kontakt os på info@ofsis.dk eller ring 8656 1020. Odder Forsyningsselskab I/S • Skovdalsvej 8 • 8300 Odder


ild ks

Sa

De lokale

Ejendomsmæglere

EDC Ejendoms Centret A/S

Nybolig Odder

Banegårdsgade 3 8300 Odder Telefon: 86 54 22 77 E-mail: 830@edc.dk www.edc.dk/odder/

Rådhusgade 2 8300 Odder Telefon: 8654 2666 E-mail: 8300@nybolig.dk www.nybolig.dk

danbolig Odder

home Odder - Samsø

Rosensgade 5 8300 Odder Telefon: 8654 3266 E-mail: odder@danbolig.dk www.danbolig.dk/butik/odder

Rosensgade 26 8300 Odder Telefon: 8654 3322 E-mail: odder@home.dk www.home.dk/odder

Tjek også:

www.oddernettet.dk

Her kan du finde en oversigt over Parcelhusgrunde til salg i Odder Kommune.

#Flyt til Saksild

FØLG

os på Facebook www.facebook.com/flyttilsaksild