Page 1

Lakering af gulve Hvorfor lakere dit gulv?

3 Slib Lad gulvet tørre. Slib med slibepapir korn 120 og støvsug grundigt.

Et nylakeret gulv er både smukt og slidstærkt. Hvis gulvet får et tilstrækkeligt tykt lag lak, vil det hindre at træet optager fugt, og forebygge misfarvning fra rengøringsmidler eller snavs.

3

Før du lakerer

Du skal være opmærksom på, at der er forskel på, hvor meget lak gulner. Vælg en lak, der giver dig den nuance, du bedst kan lide. Lakér eventuelt et lille område, fx bag en dør, så du er sikker på, at lakken vil give det ønskede resultat.

Sådan lakerer du et nyt eller nyafslebet gulv 1 Gør gulvet rent Støvsug grundigt til gulvet er helt støvfrit.

1

4 Laker Laker gulvet to gange. 4

2 Laker Har du valgt at bruge Fluganyl Parketlak, er det vigtigt først at grunde gulvet med Fluganyl UV-grund. Anvendes Flurethan Gulvlak fortyndes 1. lakering med 15% mineralsk terpentin. (se yderligere info under værd at vide om Flügger lakker på næste side.) 2


Sådan lakerer du på gammel lak

Til påføring af lakken kan du bruge pensel eller rulle. Bruger du rulle, skal du rulle i et roligt tempo, så du undgår bobler i lakken. Husk også en radiatorpensel, så du kan komme ind i hjørner, under radiatorer mv.

1 Gør gulvet rent

Valg af lak: Efterfølgende kan du se, hvilke laktyper du kan vælge mellem.

Støvsug gulvet og vask med Flügger Trærens, til det er helt rent. Vask gulvet endnu en gang med 2 dl eddikesyre 32% i 10 liter vand, til alle sæberester er væk. Tør efter med rent vand. 1

Er gulvet tidligere lakeret med en vandig lak, skal du fortsat bruge vandig lak.

Værd at vide om Flügger lakker Fluganyl UV-grund natur eller hvid. Vandig lak til grunding af nye eller nyafslebne trægulve inden lakering med Fluganyl Parketlak. Reducerer træets tendens til gulning og minimerer risikoen for limbinding. Beskytter endvidere nyt egetræ mod misfarvning ved lakering med vandig lak. Fluganyl UV-grund hvid, påføres med pensel og giver tæet et hvidskuret udseende. Skal overlakeres med Fluganyl Parketlak. Fluganyl Parketlak er en fyldig vandig lak, der hæfter godt på alle typer trægulve, hvis de er ordentligt slebet og rengjorte. Den er let at påføre. Lakken gulner ikke, og den fås i mat, halvblank og blank. Fluganyl egner sig godt til alle områder i boligen med almindelig slidbelastning – primært parketgulve. Ved nylakering stryges 1 gang med Fluganyl UV-grund.

2 Slib Slib så den gamle lak, til den er mat og jævn – brug slibepapir korn 120 – og støvsug gulvet igen. 2

Flurethan gulvlak er en traditionel urethanalkyd lak, der giver et gyldent og slidstærkt gulv. Lakken gør lyst træ mørkere. Støvtør på 2-3 timer. Fås halvblank og blank. Den er sej, meget fyldig og ideel til områder med stor slidbelastning som fx trapper. Uegnet ovenpå vandig lak. P-et parketlak er en slidstærk lak opløst i sprit, velegnet til områder med meget slidbelastning som trapper, dansegulve o.lign. Fås i mat og halvblank. Den kan kun bruges oven på P-et eller P-to. Den tørrer meget hurtigt og bør derfor ikke påføres med rulle. Sørg for god udluftning under påføring. P-to parketlak er en ekstra slidstærk to-komponent lak, der kun kan bruges oven på P-et eller P-to. Ideel til sports-haller o.lign. Mange prælakerede gulve er behandlet med P-to. Fås kun halvblank.

Få mere at vide Det er en god idé at tage en snak med din lokale Flügger farver forretning, inden du starter. Vi hjælper dig med råd og vejledning – og svarer gerne på alle dine spørgsmål om gulvlakering.

3 Laker to gange Laker gulvet to gange. Når lakken er helt tør, kan du give gulvet endnu et eller to lag lak, hvis der er behov for det. 3

110801 102688 lackering av golvdk[1]