Magazine Kortrijk

Page 1

Jaargang 2

Shopmagazine van en voor de lokale handelaar.

Welkom in

KORTRIJK

Steun Onze lokale Handelaars. v.u.: Jean-Philippe Vrijghem, Social compass agency V.O.F., Sint-Denijsestraat 243, 8500 Kortrijk


/K/

Huis (ver) kopen? www.vastgoedvandamme.be info@vastgoedvandamme.be

0475 66 43 51 BEL OF MAIL ONS VOOR EEN GRATIS EN VRIJBLIJVENDE SCHATTING VAN UW WONING. Ook als u niet van plan bent om te verkopen!!! U kan zich steeds vrijblijvend inschrijven op www.vastgoedvandamme.be Hou me op de hoogte, om gratis op de hoogte te blijven van ons nieuw aanbod!

/2/


/K/

Voorwoord De bedoeling van dit magazine is om de lokale ondernemers in de kijker te zetten en hen aan het woord te laten. Het is ondertussen al de 3de editie die we uitbrengen en daar zijn we bijzonder trots op. Onze ondernemers zijn het kloppend hart van onze economie en die moeten we optimaal ondersteunen.

Jean-Philippe Vrijghem

De pareltjes in onze stad Kortrijk is een prachtige stad met heel veel mooie plaatsen zoals de Leieboorden, het Begijnhof, de Broeltorens maar er zijn nog vele andere plaatsen die minder bekend zijn zoals Tontekapel in Kooigem en de rozentuin. Daarom een oproep om komende zomer jullie mooiste plekjes van Kortrijk te delen op sociale media en de hashtag #kortrijkontdekt te gebruiken. Stad voor ondernemers Kortrijk is een stad waar ondernemers zich kunnen ontwikkelen en hun dromen kunnen realiseren. Het is een groeiende stad waar er nog zoveel potentieel aanwezig is. Wij hopen dan ook om veel blijvende en nieuwe adverteerders te mogen stimuleren en te verwelkomen. Iedereen een fijne zomer toegewenst!

/3/

Info advertising: 0494/ 28 92 94 kortrijkmagazine@gmail.com Met dank aan Fotografie cover : Tony Decruyenaere


UURWERKEN Rolex | Cartier | Omega Chopard | Breitling | Hermes Tudor | Tag Heuer Baume & Mercier | Longines

JUWELEN Chopard | Pasquale Bruni Messika | Casato | Bigli One More | Anna Maria Cammilli

Nys Juweliers Tijdloze traditie sinds 1946

NYS EXCLUSIVE — Lange Steenstraat 20

NYS BOUTIQUE — Korte Steenstraat 9 8500 Kortrijk

TIMELESS TRADITION

www.nys.be /4/


/K/

/5/


/K/

/6/


/K/

Interview 1.Wat is inforcrypt? Wij van inforcrypt hebben de missie om mensen te begeleiden en op te leiden in de wereld van Cryptocurrency. Voor iedereen die met kennis van zaken aan de slag wil met digitale munten zoals Bitcoin is Inforcrypt de “place to be”. Wij openen deuren en verruimen je geest, zodat jij kan genieten van de meerwaardes en kennis omtrent die nieuwe technologieën. Lesgeven zit dan ook in ons bloed. Ons motto is: geef iemand een vis, hij eet voor een dag. Leer iemand vissen en hij eet voor altijd. Zo hebben wij al meer dan 160 mensen persoonlijk begeleid en gecoacht, met positieve resultaten.

2. Vanwaar de passie voor cryptocurrency en het lesgeven? Wij zijn alle 3 helemaal alleen gestart aan het crypto-avontuur. Brecht 7, Yves 6 en Ine 4 jaar geleden, elk met ons eigen doel. Natuurlijk waren er toen niet veel bronnen waar je goede informatie kon vinden. Dat leed natuurlijk tot veel dure fouten, waaruit wij veel hebben geleerd. Gelukkig hadden wij alle 3 de juiste mindset en een visie op lange termijn. 2.5 jaar geleden sloegen we de handen in elkaar om de ultieme opleidingen te maken. En daar zijn we vandaag zeker in geslaagd, maar we blijven altijd verbeteren, da’s zeker! Inforcrypt is een echte passie door de dankbaarheid en constante groei van onze “studenten”.

3. Hoe gaan jullie te werk met jullie studenten? Natuurlijk gaat verdienen met crypto samen met de juiste kennis van zaken. Bij ons is er voor elk wat wils, we hebben namelijk opleidingen online, in groep of privé. Onze lesgevers leggen alles duidelijk uit, van A tot Z , en hebben jarenlang ervaring. In de praktische lessen kom je alles te weten; investeren, wetgeving, beveiliging, economie, mindset, trading en nog zoveel meer. Om alles af te ronden hebben we een heel unieke opvolging en een uitgebreide community.

4. Waarom is cryptocurrency de toekomst? Om te begrijpen wat munten zoals Bitcoin nu echt inhouden, leggen we eerst uit waarom de technologie erachter zo belangrijk is. Cryptocurrency is gebouwd op de blockchaintechnologie. Die technologie staat voor heel wat dingen garant: het is transparant, eerlijk, unaniem, veilig, grenzenloos, goedkoop en peer to peer of “zonder tussenpersoon”... Eenmaal je weet wat je met deze technologie kan doen, snap je dat Cryptocurrency veel meer is dan geld alleen. Elke coin of cryptomunt heeft zijn eigen prijs, die prijs word bepaald door de technologie achter het crypto-project en dus ook door vraag en aanbod. Bij Bitcoin zijn er bijvoorbeeld maar 21 Miljoen stuks. Hoe schaarser de Bitcoins, hoe duurder ze worden natuurlijk. Het belangrijkste hierbij is veilig bewaren. Er bestaan digitale kluizen waar je jouw Cryptocurrency kan bewaren. Bovendien kunnen we zelf controle houden over het financiële aspect van ons leven, iets wat bij de banken ondenkbaar is. Om het grotere plaatje te snappen is er veel meer plaats nodig dan dit A5’je natuurlijk. Als je meer informatie wil over Cryptocurrency kan je altijd een kijkje nemen op onze website: www.inforcrypt.com.

Team Inforcrypt


/K/

/8/


/K/

Kortrijk Doorniksewijk 29

Roeselare Delaerestraat 13A

Knokke Nieuwpoortstraat 22

/9/

Brugge Noordzandstraat 22

Latem Kortrijksesteenweg 92


/K/

10 // // 10


/K/

/ 11 /


/K/

/ 12 /


/K/

Ramen en deuren totaal interieur

Schrijnwerken DP is een jong en dynamisch bedrijf dat werd opgericht door Wesley Paepe. Onze specialisiaties zijn zowel binnen- en buitenschrijnwerk als kwalitatief maatwerk ( keuken , badkamer , dressing,...) U kan bij ons terecht voor nieuwbouw- en renovatieprojecten Laat u overtuigen om uw droomproject door ons te laten verwezenlijken. Neem gerust een kijkje op onze website

/ 13 /


/K/

/ 14 /


/K/

Dynamiek zet je weer in beweging

Beweging is van levensbelang. Als we het nog niet wisten dan hebben we dat het afgelopen coronajaar wel geleerd. Dynamiek is synoniem voor beweging. Want kinesitherapie , dat is ook letterlijk ' behandeling door beweging'. Dat is wat Dynamiek wil: patiënten actief benaderen, zodat ze in staat zijn om zelf hun probleem onder handen te nemen. Na een gesprek bepalen we samen een doel. Daarna gaan we aan de lag, samen in onze praktijk maar ook met oefeningen thuis.

Dynamiek, dat is een jong en dynamisch team met vijf kinesitherapeuten: Marianne, Julie, Margaux,Hade en Eline. Door ons regelmatig bij te scholen blijven we ook zelf een dynamisch team. Je kan bij ons niet alleen terecht voor individuele behandelingen. Van zodra het kan bieden we ook weer groepslessen aan: yoga & zwangerschapsyoga, core-stability en lessen voor blessurepreventie ( bijvoorbeeld in aanloop naar een skivakantie). In ons ruim pand is ook nog plaats voor extra dynamiek. bijvoorbeeld een extra kine maar ook andere disciplines zijn mogelijk (coach, diëtiste, podoloog...). Ons team is zo samengesteld dat er verschillende specialisaties samenkomen. Manuele therapie passen we toe bij gewrichten en spieren die niet meer functioneren zoals het hoort. Dat gaat vaak samen met verminderde bewegingsvrijheid en/of pijn. Met manuele technieken werken we aan het herstel. Dat gaat altijd samen met oefeningen thuis, dat is de beste garantie voor een optimaal resultaat. Opnieuw pijnloos en soepel bewegen is het einddoel. Manuele lymfedrainage is een zachte vorm van massage om het lymfestelsel te stimuleren. Dat is nodig om een teveel aan vocht beter en sneller van de lymfebanen af te voeren. Dat vocht is vaak een gevolg van een operatie en zorgt ook voor een verminderde bewegingsvrijheid. In de prenatale kinesitherapie worden vrouwen voorbereid op de arbeid en de bevalling. Jouw fysiek blijft optimaal, eventuele pijnen of ongemakken worden behandeld. Na de bevalling is er postnatale kinesitherapie. Dan werken we aan je optimale fitheid. Vooral de bekkenbodemspieren, buikspieren,bilspieren en de algemene conditie. Sporters krijgen een speciale behandeling met onze sportkinesitherapie . We focussen niet alleen op de letsels aan spieren,pezen en gewrichten waar sporters vaak mee kampen maar behandelen het hele lichaam. We doen dat niet alleen voor competitiesporters maar ook voor de beginnende recreanten. We leren je ook technieken aan om nieuwe blessures te voorkomen Dry needling is een techniek waarbij met een dunne naald in een spier wordt geprikt. We zoeken naar een 'verhard' pijnpunt, een triggerpoint. Zo'n verhard punt ontstaat door slecht functioneren of overbelasting van de spier. Met de prik verzacht de pijn en ontspant de spier. Tot slot is er onze relaxatietherapie. Geen zweverig gedoe maar een wetenschappelijk onderbouwde manier om zelfstandig te leren spanning te herkennen om die op termijn te verminderen en te voorkomen. Dat is belangrijk op momenten waarbij de spanning of de stress toeneemt zoals hyperventilatie, chronische pijn, een burn-out of anorexia.. We helpen je gaag verder in onze praktijk in de Sint-Elizabethwijk in kortrijk.

/ 15 /


/K/

Aankoop en verkoop van vintage horloges van het hoogste segment. Gespecialiseerd in merken als: Rolex, Cartier, Audemars Piquet etc.

/ 16 /


/K/

/ 17 /


/K/

/ 18 /


/K/

/ 19 /


/K/

/ 20 //K/

/ 22 /


/K/

Interview

immo@neletassaert.be 056 32 39 39 0495 32 39 39

1. Hoelang bestaat Nele Tassaert Immobiliën al? Nele Tassaert Immobiliën werd in januari 2004 opgericht en heeft ondertussen al meer dan 17 jaar lang haar plaatsje op de Kortrijkse vastgoedmarkt. Ik heb er altijd voor gekozen om klein te blijven en alles zelf op te volgen. Er zijn veel goede kantoren in de regio die elk hun eigen visie hebben maar 'persoonlijke aanpak' was en is nog steeds mijn manier van werken. De eerste jaren was ik totaal niet gekend en heb ik heel hard moeten knokken om naam en faam in Kortrijk op te bouwen en ik ben bescheiden eerlijk dat dit toch wel min of meer gelukt is. Eerlijkheid en transparantie staan bovenaan mijn lijst en dit zal ik nooit verloochenen.

2. Vanwaar de passie voor het ondernemerschap? Ik kom uit een zelfstandig nest (mijn ouders hadden een meubelwinkel in Desselgem) en daar kreeg ik met de paplepel het leven van een kleine zelfstandige voorgeschoteld. Blijf met uw voeten op de grond, maak tijd voor uw klanten, doe voort en klaag niet. Deze manier van werken en leven zit erin gestampt en heeft mij ook gebracht tot waar ik nu sta. Het zou heel jammer geweest zijn mocht het niet gelukt zijn want 'zelfstandig zijn' stroomt door mijn aderen... de onregelmatige werkuren deren mij niet... er staan voor uw klanten geeft me altijd een gelukkig gevoel.

3. Vertel eens iets meer over jezelf ? Ik woon met mijn man al 20 jaar in het centrum van Kortrijk waar er een toffe gemoedelijke sfeer heerst. Onze kantoren zijn gesitueerd op de Veemarkt. Mijn man heeft een Crelan Kantoor (Bank en Verzekeringen KOR-AAL) en mijn schoonbroer een accountancy kantoor (A-COUNT) onder hetzelfde dak. ondertussen zitten we daar met meer dan 15 personen maar elk heeft zijn eigen vennootschap en eigenheid. Meer nog in mei 2021 heb ik mijn gloednieuw kantoor geopend op de Veemarkt, dit is terug aansluitend op de bestaande kantoren maar met een totaal andere inrichting en gevoelsinsteek. Het huiselijke/persoonlijke staat nu volledig centraal in het kantoor. Er is zelfs een bar aanwezig waar we gezellig kunnen toosten op de aankoop van uw nieuwe thuis (als Corona dit toelaat natuurlijk). Door de Corona hebben we geen openingsreceptie kunnen geven maar we gaan dit budget spenderen aan toffe acties naar de klanten toe , volg zeker mijn website ! Met de opening van het nieuwe kantoor heb ik mijn volledige back-office doorgegeven aan Meggie Beernaert, de rechterhand waar ik al jaren op zoek naar was en die ik blindelings kan vertrouwen, meer nog ze is ondertussen zelfs mijn schoonzus geworden. Nu kan ik nog meer op de baan gaan en dat is het liefste is wat ik doe...

4. Hoe ziet uw vrije tijd eruit? Mijn vrije tijd wordt eigenlijk volledig opgeslorpt door de rally, de microbe heeft me totaal te pakken, dit is mijn uitlaatklep die ik nodig heb om mijn hoofd leeg te maken maar geeft me dan weer stress en adrenaline op een andere manier. Met vrienden op restaurant en café gaan is genieten , dat is echt alle stress laten wegvloeien. Ik heb een prachtige man en super zoon die mij de vrijheid laten om gezin, werk en hobby te combineren. Er is geen alledaags leven het is super hectisch maar ik heb dit nodig. In de voorbije jaren is de immo wereld compleet veranderd, van de fax naar U-tube filmpjes. We moeten blijven evolueren om de klanten zo goed en zo snel mogelijk te kunnen helpen. We blijven up-to-date met onze website en social media maar wat altijd zal blijven is de voeling van de koper met het pand. Dit zal nooit vervangen kunnen worden door een film of mooie digitale foto. Onze rol om met de mensen face-to-face te communiceren in welke prijsklasse dan ook, blijft heel belangrijk.

/ 23 /


/K/

/ 24 /


/K/


/K/

/ 26 /


/ 27 /


/K/

/ 28 /


/K/

/ 29 /


/K/

/ 30 /


/K/

/ 31 /


/K/