Page 1

F


Hallo!


Mijn naam is Floris de Vries. Sinds ongeveer twee jaar doe ik aan vormgeving. Ik ben in 2011 gestart met de opleiding Mediavormgever (MBO) aan het Friesland College in Heerenveen. Daar leerde ik het eerste anderhalf jaar de basis van verschillende richtingen, namelijk; Grafische vormgeving, Audiovisuele vormgeving, Interactieve vormgeving, en Art & Design. Het tweede halfjaar van mijn tweede schooljaar liep ik stage. Dit was mijn eerste stage, en die liep ik bij Jonge Helden in Leeuwarden. Dit is een (leer)bedrijf vanuit het Friesland College. Hier heb ik heel veel geleerd.


Nu zit ik in het derde leerjaar van de opleiding. Ik heb begin dit jaar een uitstroomrichting (specialisatie) moeten kiezen, en dat is grafische vormgeving geworden. Hoewel grafische vormgeving mijn ‘hoofdvak’ is, krijgen we ook nog Interactieve vormgeving aangeboden. Het kiezen van mijn specialisatierichting was voor mij niet moeilijk. Grafische vormgeving was voor mij duidelijk de richting waarmee ik verder wilde gaan. Van alle soorten vormgeving houd ik toch het meeste van het ‘stilstaande’, dus dingen als grafische vormgeving, kunst, druktechnieken, en fotografie. Vormgeving is, naast school of stage, zeker een hobby of bezigheid voor mij. Ik ben niet zozeer full-time dingen aan het ontwerpen in mijn vrije tijd, maar veel van mijn tijd gaat zeker op aan het bestuderen van blogs, websites en magazines over dingen als design, kunst of fotografie. Mijn grootste intersses/hobby’s zijn, om het even samen te vatten; Design, kunst, muziek, en fotografie. Dit zijn nogal ruime begrippen, maar dat zijn de dingen waarmee ik me het meest bezighoud.


Wordt het lezen al vervelend? In de komende hoofdstukken laat ik vooral zien wat ik zoal gemaakt heb. Een beetje minder tekst dus. Met de buttons hieronder kun je naar een ‘hoofdstuk’ navigeren, of je kunt gewoon naar de volgende pagina doorbladeren.

gemaakt werk

fotografie

contact


Ontwerp


Dingen die ik gemaakt heb Zoals ik al zei doe ik nu ongeveer twee jaar aan vormgeving. Dit is begonnen na het starten van mijn opleiding, alhoewel ook daarvoor al af en toe bezig was met vormgeving. Sinds ik stage heb gelopen en mijn specialisatierichting heb gekozen, heb ik me bijna volledig gericht op grafische vormgeving. Toch krijgen we op school nog les in webdesign; dit om uiteindelijk een veelzijdiger vormgever te worden. Tot nu toe kan ik op het gebied van webdesign websites ontwerpen en ontwikkelen in HTML/CSS, maar op dit moment krijg ik nog les in Wordpress. Dit betekent dat ik, tegen de tijd dat ik aan mijn nieuwe stageperiode begin, ook daarin enige ervaring heb.


Jaarverslag Friesland College Dit was één van de opdrachten die ik tijdens mijn stageperiode bij Jonge Helden heb uitgevoerd. De opdracht was het vormgeven van het jaarverslag van het Friesland College. Dit was een vrij grote klus die de directie van het Friesland College had uitbesteed aan Jonge Helden. Klik hier om het jaarverlslag online te bekijken.

Logo’s Hiernaast twee logo’s die ik tijdens mijn stageperiode gemaakt heb. Het eerste logo maakte ik voor Technisch Beroepsonderwijs Friesland, een instelling die ervoor wil zorgen dat meer jongeren een opleiding in de techniek gaan kiezen; dit door een tekort aan mensen in die sector. Het tweede logo heb ik gemaakt voor een bouw-/renovatieproject genaamd de Ontmoeting. Dit is een groot project dat in de toekomst de wijk Nijlan in Leeuwarden gaat aanpakken op het gebied van zaken als duurzaamheid en voorzieningen.


Huisstijl Jonge Helden Een aantal uitingen die ik maakte voor Jonge Helden, het bedrijf waar ik stage liep van februari tot juli 2013. Het logo bestond al; ik maakte visitekaartjes, briefpapier, en envelop. Daarnaast maakte ik een aantal spreads in een magazine (rechtsboven), deze maakte ik samen met nog iemand.

Zomerdagsdroom ‘Zomerdagsdroom’ is een theaterproject voor kinderen dat jaarlijks in de zomervakantie plaatsvindt. Hiervoor maakte ik een logo en een ontwerp voor een website. Deze werd later door webdevelopers ontwikkeld. Klik hier om de website te bezoeken.


Jaarverslag Fries Museum (schoolopdracht) Dit was een opdracht voor school, en dus niet echt voor het Fries Museum. De opdracht hield in: Het bedenken van een stijl voor het (nieuwe) Fries Museum, en dit doorvoeren in een jaarverslag en website. Klik hier om het jaarverlslag online te bekijken.


Foto


Fotografie Naast vormgeving is fotografie één van mijn grootste interesses. Ik steek veel tijd in het maken van foto’s, het bewerken ervan, en het bestuderen van het werk van anderen. Dit doe ik door middel van blogs, websites, en magazines, zoals ik dat ook bij vormgeving doe. Zelf houd ik een webpagina/blog bij, waarop ik mijn foto’s plaats. Klik hier om deze te bezoeken.


Contact


Ik ben op zoek naar een stageplek. Als u dit leest, is de kans groot dat ik dit document naar u (of uw bedrijf) gestuurd heb, omdat ik graag bij uw bedrijf stage zou willen lopen. Ik zou graag een keer op gesprek komen. Bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens! Floris de Vries

floris devries @msn.com

06 51 69 65 95

download dit document

print dit document


F Floris de Vries

Floris de Vries  

Mijn naam is Floris de Vries. Ik ben student Grafische Vormgeving en ik ben op zoek naar een stageplek.