Page 1


VZW SPEELPLEIN KATJEDUK WEVELGEM IEDERE WEEKDAG VAN MAANDAG 2 JULI TOT EN MET VRIJDAG 27 JULI 2012

“Katjeduk is super want er zijn leuke en grappige leidsters!”

SPEELPLEIN KATJEDUK Speelplein Katjeduk ontving vorige zomer maar liefst 860 kindjes. Samen met zo’n 180 monitoren tovert Speelplein Katjeduk iedere juli-maand om tot een super groot feest. MONITOREN EN ONDERSTEUNING Onze monitoren verzorgen dagelijks leuke spelletjes en originele activiteiten. Wie weet wordt uw zoon of dochter wel voor één dagje bakker tijdens een heuse kooksessie of een echte speurneus tijdens een detectivespel in het park. Onze hechte groep monitoren wordt continu begeleid door een ervaren team van hoofdleiders dat alles in

Lotte Vanwalleghem - 6 jaar Katjedukker sinds haar 3 jaar

Volg de avonturen van uw zoon of dochter via onze digitale wegen:

NOG MEER PRET Tijdens onze juli-maand is er ook ruimte voor muziek (met onder andere een optreden van Laura Omloop tijdens ons eigen Lollypopfestival), daguitstappen, filmvoorstellingen, een themadag én een heuse slotshow.

T-SHIRTS Ook dit jaar verkoopt Speelplein Katjeduk hun ‘Kids Tshirts’. De Tshirts zijn vanaf 9 juni beschikbaar (tijdens het inschrijf-moment) en kosten slechts 5 euro!

Samen bezorgen we uw zoon of dochter de zomer van hun leven! We zijn er vier weken lang, vanaf maandag 2 juli.

Kindermaten beschikbaar van 3 jaar tot en met 14 jaar.

www.facebook.com/katjeduk

het werk stelt voor een optimaal verloop van de werking.

Foto: Kunstfotografie FlashBack Wevelgem

www.katjeduk.be @Katjeduk #Katjeduk


SPEELPLEIN HAASJE-OVER WEVELGEM IEDERE WEEKDAG VAN MAANDAG 30 JULI TOT EN MET VRIJDAG 31 AUGUSTUS 2012

“Het wordt een HaasjeOver-reis die je nooit meer vergeet!”

SPEELPLEIN HAASJE-OVER Gedurende de volledige maand augustus verzorgt Speelplein HaasjeOver de speelpleinwerking in Wevelgem.

len we ons zwaard boven om draken te verslaan, burchten te beklimmen en zijn we koning voor één dag.

komen we volledig tot rust. Maar hoe ziet de wereld eruit in 2095 ? Dit komen we te weten in onze reis naar de toekomst.

REIS DOOR DE TIJD Deze zomer neemt Haasje-Over de kinderen mee op reis met een splinternieuwe teletijdmachine! We keren terug naar de tijd van de holbewoners en dinosaurussen. Vuur maken zonder lucifers en eten zoeken in de natuur wordt een fluitje van een cent.

In 1914 komen we terecht in de groote oorlog. Camouflagekledij, sluipnetten en legerhelmen. Kan jij je mannetje staan?

5 WEKEN PRET Kom met ons reizen van ridder Karel tot hippie Greet, het wordt een Haasje-Over-reis die je nooit meer vergeet.

Na 4 jaar oorlog flitst de machine ons terug naar een fleurige periode van grote vrede. De ‘hippies’ dragen er felgekleurde kledij, haarbanden en slippers! En met wat yoga

Dit jaar is Speelplein HaasjeOver er gedurende vijf weken in de augustusmaand! Graag tot dan.

In de tijd van ridders, jonkvrouwen en de Middeleeuwse kastelen ha-

Volg de avonturen van uw zoon of dochter via onze digitale wegen:

www.haasjeover.be www.facebook.com/haasjeover


VAKANTIE OP HET SPEELPLEIN TWEE MAANDEN DOLLE PRET Speelplein Katjeduk & Speelplein Haasje-Over bieden een begeleide, actieve speelpleinwerking aan tijdens de maanden juli en augustus. De kinderen kunnen iedere weekdag bij ons terecht van 7u30 tot 17u30.

DAGINDELING ’s Morgens is er opvang vanaf 7u30, de werking loopt van 8u30 tot 12u.

Ieder jaar worden er meer dan 1250 kinderen ingeschreven. Deze nemen deel aan activiteiten die door onze vrijwilligers worden voorbereid.

In de namiddag is er opvang vanaf 13u30, de werking loopt van 14u tot 17u30.

Speelplein Katjeduk en Speelplein Haasje-Over zijn noch politiek, noch religieus, noch sociaal beïnvloed. Iedereen is welkom!

DATA JULI: SPEELPLEIN KATJEDUK Iedere weekdag van maandag 2 juli tot en met vrijdag 27 juli 2012. AUGUSTUS: HAASJE-OVER Iedere weekdag van maandag 30 juli tot en met vrijdag 31 augustus 2012.

Tussen 12u en 13u30 kunnen de boterhammen opgegeten worden onder begeleiding.

INSCHRIJVINGEN 1. LAGER ONDERWIJS Kinderen uit het lager onderwijs kunnen ingeschreven worden via alle scholen in Wevelgem, Gullegem en Moorsele. Het geld wordt gepast meegegeven met het inschrijfformulier in een afgesloten enveloppe. 2. PEUTER EN KLEUTER Peuters en kleuters kunnen worden ingeschreven op ons inschrijfmoment én dus niet via school. Om een kwalitatieve werking te garanderen wordt bij de peuter/1e kleuter bovendien gewerkt met een limiet van 50 kinderen per week. Ons

BUSVERVOER

inschrijfmoment vindt plaats op zaterdag 9 juni 2012 van 10u tot 12u in de Porseleinhallen te Wevelgem. Tijdens dit inschrijfmoment kunnen zowel kinderen uit het peuter-, kleuter- als lageronderwijs ingeschreven worden. Vanaf maandag 11 juni 2012 kan worden ingeschreven via de Jeugddienst (Cultuurpad 1, Wevelgem). TIJDENS DE WERKING Tot slot kan er uiteraard ook tijdens de werkingen (bij-)ingeschreven worden. Tijdens Speelplein Katjeduk kan er dagelijks ingeschreven worden van 8u tot 9u30 en van 13u30 tot 14u.

Speelplein Katjeduk en Speelplein Haasje-Over voorzien gedurende de hele zomervakantie busvervoer vanuit Gullegem en Moorsele naar Wevelgem. Wie met de bus naar Wevelgem komt, gaat ’s avonds terug mee met de bus, tenzij er een briefje van de ouders is. Kleuters die niet afgehaald worden aan de bushalte en niet vergezeld zijn van een oudere broer of zus, worden teruggevoerd naar de Porseleinhallen. De ouders dienen hun kind aan de desbetreffende halte af te halen. Op de bus is altijd een begeleider aanwezig. Kinderen staan echter niet onder toezicht tijdens het wachten op de bus en na het afzetten aan de halte. De bus stopt aan volgende haltes: MOORSELE (Standbeeld, Sint-Janstraat)

Tijdens de werking van HaasjeOver kan enkel op maandag en vrijdag ingeschreven worden van 8u tot 8u30 en van 13u30 tot 14u.

VERTREK

TERUGKEER

08u00

13u20

13u20

17u50

Het inschrijfformulier vindt u in het midden van deze folder.

VERTREK

TERUGKEER

08u10

13u30

13u30

18u00

GULLEGEM (Dorpsplein, aan de kerk)


GOEDE AFSPRAKEN

MAKEN GOEDE VRIENDJES

CONTACT AFSPRAKEN •Kinderen brengen zelf een picknick en/of tienuurtje/vieruurtje en voldoende drankjes mee.

Voor een vlot verloop van de werking vragen we jullie aandacht voor volgende afspraken. DE RIJEN Na de werking om 12u en om 17u30 gaan alle kinderen onder toezicht met een rij mee, ook de kinderen die opgehaald worden. Op het inschrijfformulier kan aangestipt worden voor welke rij er gekozen wordt.

•Er kan enkel per week ingeschreven worden met bijgevoegd inschrijvingsformulier. Bij-inschrijven kan tijdens de werking. •Bij inschrijving wordt de volledige som onmiddellijk vereffend, anders is de inschrijving niet geldig.

•BLAUWE RIJ Oversteken aan Klokke Roelandt, Lode De Boningestraat, oversteken Nieuwstraat, Roeselarestraat.

•WITTE RIJ De kinderen die worden opgehaald. Ouders wachten op de parking aan de vijver van SPW2 (Deken Jonckheerestraat).

•GELE RIJ Oversteken aan Ter Mote, Kloosterstraat, oversteken aan fotografie Masselis, Menenstraat, oversteken aan Moorselestraat.

•RODE RIJ Oversteken aan Lauwestraat, Lauwe- en Kortrijkstraat, oversteken op Grote markt, Brugstraat.

•GROENE RIJ De fietsenrij. Alle fietsen worden gestald aan Jeugdclub Ten Goudberge.

Peuters en kleuters waarvan op het einde van de rij geen ouder staat, worden teruggebracht naar de Porseleinhallen.

•ORANJE RIJ De busrij & de kids die richting Goudbergstraat moeten.

Kinderen vanaf het eerste leerjaar worden verwacht zelf te weten welke rij te moeten kiezen.

•Bij afwezigheid tijdens de werking wordt er enkel geld teruggegeven mits voorlegging van een doktersattest. •Gelieve voor peuters en kleuters reservekledij mee te brengen. Er wordt verwacht dat alle kinderen zindelijk zijn. •Tijdens inschrijfdagen zou het handig zijn dat uw inschrijf-formulier al ingevuld is en dat u gepast geld bij heeft.

VZW SPEELPLEIN KATJEDUK Emmy Louage en Griet Douchy. Te bereiken via ons mobiele nummer 0474/648.113 en via ons e-mailadres info@katjeduk.be Tijdens de werking is er continu een verantwoordelijke aanwezig in De Porseleinhallen. SPEELPLEIN HAASJE-OVER Gemeentelijke jeugddienst Cultuurpad 1 - Wevelgem Te bereiken via 056/433.909 en via haasjeover@wevelgem.be

Enkel bij ‘peuter & 1e kleuter’ is er een limiet van 50 kinderen per week. Inschrijvingen starten op zaterdag 9 juni 2012, tijdens ons inschrijfmoment.


KALENDER JULI

KATJEDUK IS ER EEN HELE JULI-MAAND LANG. OP ONDERSTAANDE DATA ZIJN ER SPECIALE ACTIVITEITEN

VOORMIDDAGWERKING (8u30-12u) di 3 juli

Film (1e tot 6e lj)

do 5 juli

Roldag

vr 6 juli di 10 juli

NAMIDDAGWERKING (14u - 17u30) Peuter & 1e kleuter

2e & 3e kleuter

1e & 2e leerjaar

3e & 4e leerjaar

LOLLYPOPFESTIVAL (Met oa: Laura Omloop - Blitz - De Speelbus & heel veel attracties!) - Zie ook pagina 14 & www.lollypopfestival.be Kinderen Baas Dagreis: Het Buitenbeentje Diksmuide*

wo 11 juli do 12 juli

Dagreis: Familiepark De Sierk*

vr 13 juli di 17 juli

Dagreis: Kid-Rock Festival Wetteren* Film (1e tot 6e lj)

wo 18 juli

Preselectie Speelidool

vr 20 juli

Peuterparadijs

ma 23 juli di 24 juli vr 27 juli

5e en 6e leerjaar

Parkdag

Leiebosdag

Speelidool

Springkasteel Uitstap* Dag Kleintjes! * De specifieke uren van de dagreizen/uitstap worden later meegedeeld

Liveband Theater Jeuk

Regenweer: Liveband Theater Jeuk (3e - 6e lj). Zonnig weer: Liveband Theater Jeuk (3e lj) Openluchtzwembad Kortrijk (4e - 6e lj)


KALENDER AUGUSTUS

HAASJE-OVER IS ER EEN HELE AUGUSTUS-MAAND LANG. OP ONDERSTAANDE DATA ZIJN ER SPECIALE ACTIVITEITEN

VOORMIDDAGWERKING (8u30-12u) wo 1 aug

Film (Peuter - 1e kl)

vr 3 aug

Ontbijt

wo 8 aug

Koning voor 1 dag

NAMIDDAGWERKING (14u - 17u30) Peuter & 1e kleuter

2e & 3e kleuter

1e & 2e leerjaar

3e & 4e leerjaar

do 9 aug vr 10 aug

5e en 6e leerjaar

Zwemmen Ontbijt

wo 15 aug

Geen werking

vr 17 aug

Ontbijt

di 21 aug

Film (1e & 2 lj)

wo 22 aug

Zwemmen (3e - 6e lj)

Workshop KinderYoga

do 23 aug

Binnen de Minuut

vr 24 aug

Ontbijt Omgekeerde dag

wo 29 aug

Film (3e - 6e lj)

vr 31 juli

Luxe ontbijt

Omgekeerde dag

Slotfeest


Lollypopfestival is dit jaar volledig gratis voor alle kids die zijn ingeschreven tijdens de eerste week van Speelplein Katjeduk (namiddag). Het festival vindt plaats tijdens de werking, begint en eindig op de normale speelpleinuren en is enkel toegankelijk voor kids. De peuters en kleuters ontdekken samen met hun leiding hun eigen peuter- en kleuter-zone op het festival. Meer info op www.lollypopfestival.be


VORMGEVING FOLDER DOOR LEMONTRIE FLORIS BENOIT - WWW.LEMONTRIE.BE - INFO@LEMONTRIE.BE

Speelplein Katjeduk - Speelplein Haasje-Over  
Speelplein Katjeduk - Speelplein Haasje-Over  

Vakantie op het speelplein in Wevelgem: Speelplein Katjeduk & Speelplein Haasje-Over

Advertisement