Page 1

A P U S E N I N AT U R A L P R O D U C T S

C ATA L O G PRODUSE NATURALE Producător: Apuseni Natural Products S.R.L., Bihor, Poienii de jos, Nr. 106, 417121, Tel. 0748 103 050, 0762 222 660

ORIGINEA CALITĂŢII

Aceste produse concentrează o parte a valorilor naturii din Parcul Natural Apuseni, obţinute prin prelucrarea unor resurse naturale de o calitate deosebită, folosind experienţa şi tradiţiile locale în utilizarea plantelor medicinale. Apuseni Natural Products contribuie la protejarea Parcului Natural Apuseni şi vă invită să descoperiţi valorile naturii şi culturale ale acestui parc. www.parcapuseni.ro

Comandati produsele accesand: www.apusenimed.ro Tel: 0748.103.050 0762.222.660 Fax: 0241.750.344


Viaţa modernă, cu ritmul ei trepidant, își pune amprenta adânc asupra sănătății noastre fizice și psihice. Regăsiți-vă echilibrul prin nenumaratele remedii naturale oferite de Apuseni Natural Products. Toate siropurile, ceaiurile, tincturile și alifiile sunt produse exclusiv din plante medicinale provenind din flora sălbatică și din culturile aflate în Parcul Natural Apuseni. Aerul proaspăt, pământul curat, apele limpezi, expertiza cercetătorilor și măiestria lucrătorilor se îmbină armonios pentru a crea produse naturale apreciate în România și în străinătate. Rețetele respectă deopotrivă tradiția locului și ultimele descoperiri în domeniul fitoterapiei, pentru vitalitatea și sănătatea dumneavoastră și a familiei.


2

TINCTU R I TINCTURĂ DE DRĂGAICĂ GLANDA TIROIDĂ

Compoziţie: extract hidro-alcoolic prin procesul de macerare din Drăgaică (Galium venim). Actiune terapeutică: hipotiroidismul; hipertiroidism; adenomul tiroidian; noduli tiroidieni; cancer tiroidian; traheită; Mod de administrare: Se vor dilua 20 de picături în 100 ml apă sau pentru a potenţa 250 ml e cienţa se diluează o linguriţă în ceaiul pentru afecţiuni ale glandei tiroide. Administrarea simplă a tincturii se face de trei ori pe zi, înaintea principalelor mese cu 30 minute.

TINCTURĂ DE NĂPRAZNIC ANTI-TUMORALĂ/REGLARE HORMONALĂ Compoziţie: extract natural hidro-alcoolic (etilic) de Năpraznic (Geranum robertianum) Acţiune terapeutică: cancer ovarian, cancer la sân, brom uterin, cancer la plămâni, impotenţă, frigiditate, sterilitate la femei. Mod de administrare: Se iau 3 linguriţe de tinctură pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara înainte de masă cu 30 min., diluate în 100 ml apă plată. Cura cu această tinctură se face între 3 şi 6 luni, cu o pauză de două săptămîni după prima lună.

250 ml


TINCTU R I

3

TONIC CAPILAR

250 ml

Compoziţie: extract-hidroalcoolic prin macerare din: Mesteacăn, Nuc, Urzică, Brusture, Ardei iute. Acţiune terapeutică: Combate pelada, curăţă părul de excesul de sebum, redă luciul natural al părului şi combate mătreaţa. Mod de administrare: Ca tinctură, se foloseşte de două ori pe saptămână după baie, aplicând pe părul umed, circa 3-4 linguri, masânduse uşor scalpul, apoi se înveleşte capul cu un prosop şi se lasă să se usuce natural (fără ajutorul uscătorului). Durata medie a unui tratament este de 2-3 luni. ATENŢIE: a se feri ochii de contactul cu tinctura !

TINCTURĂ UNTUL PĂMÂNTULUI ȘI TĂTĂNEASĂ ANTI-REUMATIC/ANTI-INFLAMATOR Compoziţie: macerat alcoolic permanent de rădăcină de Untul Pământului (Tamus Communis) şi Tătăneasă (Symphytum of dnale). Acţiune terapeutică: lombosciatică, spondiloză cervicală, osteoporoză, artroză, gonartroză, dureri de menisc, sinuzite, apă la genunchi, gută. Mod de administrare: UZ EXTERN! Se agită sticla înainte de ecare utilizare, se lasă să se decanteze circa un minut. Cu soluţia astfel obţinută se masează locul dureros, seara înainte de culcare. Această tinctură este recomandată şi persoanelor care practică educaţia zică: febră musculară, articulaţii in amate şi alte probleme articulare, osoase şi musculare survenite în urma unor accidente.

250 ml


TINCTU R I

4

TINCTURĂ DE BRÂNCA URSULUI REGULATOR HORMONAL

250 ml

Compoziţie: extract hidro-alcoolic, prin macerare de Brânca ursului (Heracleum sphondylium). Acţiune terapeutică: Impotenţă (câte o linguriţă de trei ori pe zi înainte de mesele principale); Frigiditate (o linguriţă cu 20-30 de minute înaintea actului sexual); Sterilitate (se face tratament de lungă durată cu câte o linguriţă de 4 ori pe zi); Menopauză prematură (se face tratament progresiv cu tinctură. Se incepe cu 20 de picături luate de 3 ori pe zi, în prima săptămână, şi se creşte doza cu câte 10 picături pe zi la ecare săptămână, până când se ajunge la 50 de picături, luate de 3 ori pe zi, în a patra săptămână); Epilepsie: se fac cure succesive, de câte 40 de zile, cu 10-20 de zile pauză.

TINCTURĂ DE GHINȚURĂ APARATUL DIGESTIV Compoziţie: extract hidro-alcoolic, prin macerare de Ghinţură (Gentiana lutea). Acţiune terapeutică: arsuri stomacale, gastrite, ulcer stomacal de orice tip, colite, enterocolite; colite de fermentaţie, hiper/hipo-secreţii biliare, ere leneşă, ştrangulată; in amaţii gastrice şi intestinale, lipsa poftei de mâncare; cat mărit, timolul mărit, grăsimi la cat, afecţiuni biliare, litiază biliară; colon iritat; Se poate consuma în două modalitaţi: 1) Simplă - 3 linguriţe pe zi: dimineaţa, la prânz şi seara, cu 15 minute înainte de masă. 2) Diluată în ceai - În cazul persoanelor care nu suportă alcoolul tinctura se poate dilua în combinaţia de ceaiuri digestive sau hepato-biliare. În cazul în care apar dureri după mesele principale, sau în timpul nopţi se mai poate lua câte o linguriţă. Tinctura de ghinţură este numarul 1 în tratarea pe baza naturista a bolilor aparatului digestiv, vindecă şi cicatrizează ulcerul vechi cu orice localizare, elimină arsurile, stimulează erea, scade timolul, duce la dispariţia greţurilor şi stărilor de vomă, curăţă intestinele. Contraindicaţii: A nu se consuma împreuna cu antibioticele. 250 ml


TINCTUR I

5

TINCTURĂ DE PĂDUCEL ȘI VÂSC SĂNĂTATEA INIMII/SISTEMUL NERVOS

250 ml

Compoziţie: extract hidro-alcoolic, prin macerare de Păducel (Caraegus monogyna) şi Vâsc (Viscum album). Cercetările recente au evidenţiat îmbunătăţirea circulaţiei la nivelul scoarţei cerebrale pentru pacienţii trataţi cu preparate pe bază de păducel. Recomandări terapeutice: afecţiuni cardiace cu substrat nervos, hipertensiune arterială, spasmo lie, angină pectorală, cardiopatie ischemică, insomnii, aritmii cardiace, aritmie, afecţiuni circulatorii, afeţiuni aortice, stenoză mitrală. Mod de administrare: câte o linguriţă la prânz şi seara înainte de mese sau pentru a potenţa e cienţa curei este necesar diluarea unei linguriţe de tinctură în ceaiul pentru afecţiuni cardiace, circulatorii, tensiune sau pentru afecţiuni ale sistemului nervos.

TINCTURĂ DE ROSTOPASCĂ intern -HEPATICE; extern- DERMATOLOGICE; Compoziţie: extract hidro-alcoolic, prin macerare de Rostopască (Chelidonium majust). Acţiune terapeutică: INDICAŢII UZ INTERN: dischinezie biliară, disfuncţionalităţi biliare, litiază biliară, boli de splină, hepatită acută şi cronică, ciroză hepatică, spasme ale tractului gastro-intestinal; INDICAŢII UZ EXTERN: psoriazis, negi, acnee, herpes, epidermo ţi; eczeme umede şi uscate, tăieturi, răni, arsuri. Mod de administrare: Înainte de folosire se agită, se lasă un minut şi apoi se va folosi astfel: Intern - se vor dilua 20 de picături în 100 ml apă sau indicat în ceai pentru afecţiuni hepato-biliare. Administrarea se face de trei ori pe zi înaintea principalelor mese. Un efect mai puternic îl are în combinaţie cu tinctura de ghinţură. Extern - masaţi cu tinctură locul afectat sau în caz de herpes, acnee se va umezi locul afectat de mai multe ori pe zi.

250 ml


6

TINC T U R I

TINCTURĂ DE PUFULIŢĂ CU FLORI MICI ŞI GHIMPE PROSTATĂ

250 ml

Compoziţie: extract hidro-alcoolic, prin macerare de Pufuliţă cu ori mici (Epilobium parvi orum) şi Ghimpe (Xanthium spinosum) . Acţiune terapeutică: adenom de prostată, litiază prostatică, prostatită, retenţii urinare, cancer de prostată. Mod de întrbuinţare: se ia câte o linguriţă de tinctură înainte de mesele principale, simplă sau dizolvată în ceaiul pentru prostată. Tratamentele cu plante pentru afecţiuni ale prostatei se fac pe durată lungă: 4-6 luni, cu o pauză de 1-2 luni, după care se reia cura.

TINCTURĂ DE CRUŞIN CONSTIPAŢII ACUTE Compoziţie: extract hidro-alcoolic, prin macerare de scoarţă de Cruşin (Frangula alnus). Acţiune terapeutică: constipaţii acute şi virale, dischinezii biliare, hemoroizi, obezitate (cură de slabire); helmintiaze; Mod de administrare: Constipaţii la adulţi - se va consuma câte o linguriţă după principalele mese, în 1-3 zile constipaţia dispărând. În cazul în care aceasta reapare se va relua administrarea de la unu la trei zile. La copii, se va dilua o linguriţă într-o cană de ceai de muşeţel. Dischinezie biliară - se va consuma o linguriţă de tinctură diluată în ceaiul pentru afecţiuni hepato-biliare. Hemoroizi, obezitate: se va dilua câte o linguriţă de tinctură la ecare cană de ceai împotriva hemoroizilor sau în combinaţia împotriva obezităţii. Rol terapeutic - această tinctură este cea mai e cientă împotriva constipaţiei şi în cura de slăbire. Ea stimulează contracţia colecistului, vezicii biliare şi evacuarea bilei în intestine. Tratamentul se va urma de la 1 la 3 luni în funcţie de gravitatea bolii. 250 ml ATENŢIONĂRI: Nu se va administra mai mult de 7 zile/luna.


T I NC T UR I

7

TINCTURĂ DE AFIN REGULATOR GLICEMIC Compoziţie: extract hidro-alcoolic, prin macerare de A n (Vaccinium myrtillus). Recomandări terapeutice: Tulburări digestive (diaree, enterite, enterocolite), diabet zaharat, gută, reumatism, infecţii urinare. Mod de administrare: Se iau câte 20 picături de tinctură de 3 ori/zi, într -un pahar cu apă plată, cu 30 minute înainte de mese. În caz de stomatite, faringite, se fac spălături bucale şi gargară cu tinctura diluată cu apă în proporţie 1x2 (o parte tinctura, două părţi apă). Această tinctură pentru a da 250 ml randamentul maxim în afecţiunile pancreasului, normalizând aportul de glicemie, se asociază cu ceaiul pentru diabet/pancreas, a se dilua o linguriţă de tinctură la 1 cană ceai.

TINCTURĂ DE MĂRUL LUPULUI ANTITUMORALĂ / UZ EXTERN!

250 ml

Compoziţie: extract hidro-alcoolic de Măru lupului. Acţiune terapeutică: nas, gât şi sinusuri; răni, tăieturi, arsuri, opăriri; varice, plebite, ulcer varicos; aparatul urinar; aparatul genital la femei; cistite, brom uterin, leucoree; aparatul genital masculin; Mod de administrare: Afecţiuni ginecologice: se pregăteşte un ceai de gălbenele sau muşeţel 250 ml, în respectivul ceai se introduc 2 linguri de tinctură de Mărul lupului şi cu compoziţia astfel obţinută se vor face spălături vaginale seara înainte de culcare. Pentru celelate afecţiuni se va proceda la fel doar că se va face gargară cand este vorba de gât sau cavitatea bucală, iar ce necesită extern în totalitate se va tampona cu tinctură.


TINCTURI

8

TINCTURĂ DE LEURDĂ PARAZIŢI INTESTINALI, INFECŢII RESPIRATORII

250 ml

Compoziţie: extract hidro-alcoolic prin macerare de Leurdă (Allium ursinum). Recomadări terapeutice: uidi ant sanguin, depurativ, antioxidant, hipotensor, hipocolesterolemiant, reîntineritor, inhibă activitatea viruşilor (acţionează asupra viruşilor gripali), stimulent imunitar, anti-toxic (neutralizează inclusiv toxinele din fumul de ţigară); vasodilatator, previne sclerozarea vaselor de sânge, favorizează circulaţia cerebrală. Mod de întrebuinţare Se ia de regulă 1 linguriţă de tinctură diluată în 100 ml. (jumătate de pahar) de apă, de 3-4 ori pe zi. O cură durează de regulă 30 de zile, cu 7 zile de pauză, după prima lună. Mai ales în cazul bolilor hepatice, este absolut necesară diluarea acestui extract în ceaiul hepatic.

TINCTURĂ îMPOTRIVA OBEZITĂŢII CURĂ DE SLĂBIRE Compoziţie: extract hidro-alcoolic prin macerare din: Păpădie, Mesteacăn, Soc, Cicoare, Cruşin, Boz, Osul iepurelui Acţiune terapeutică: arde grăsimile, reduce pofta de mâncare, combate anabolismul, reglează funcţiile anabolice, elimină surplusul de apă, elimină celulita, elimină constipaţiile, elimină toxinele. Mod de administrare: Se poate consuma în două modalităţi: - Simplă: 3 linguriţe pe zi: dimineaţa, la prânz şi seara, cu 15 minute înainte de masă; - Diluată în ceaiul pentru combaterea obezităţi /cură de slabire rezultatele vor mult mai bune, 4-5kg, într-o lună de zile.

250 ml


TINCTURI

9

TINCTURĂ DE IENUPĂR RENAL Compoziţie: extract hidro-alcoolic prin macerare de Ienupăr (Juniperus communis). Recomandări terapeutice: cistită, nefrită, pielonefrită, uretritele, prostatită, gută, infecţii urinare si renale, pietre la rinichi şi la vezică, infecţii şi in amaţii ale căilor urinare (cistită şi uretrită). Facilitează drenajul şi are efect tonic, diuretic şi antiseptic. Adjuvant: dispersii, atonie gastrică, balonări şi calmarea colicilor abdominali, datorită însuşirii de forti care a sistemului digestiv; obezitate, retenţie de apă datorită proprietăţilor de eliminare a toxinelor; stimulează uxul menstrual. 250 ml Mod de utilizare: pe cale internă se iau 20-30 picături de 3 ori pe zi diluate în 100 ml apă sau în ceaiul pentru afecţiuni renale pentru o e cienţă mai mare. Atenţionare: Contrarecomandată femeilor gravide si celor cu insu cienţă renală.

TINCTURĂ DE OBLIGEANĂ PANCREAS, DIABET Compoziţie: extract hidro-alcoolic prin macerare de Obligeană (Acorus calamus). Acţiune terapeutică: reglarea glicemiei; colite; enterocolite, colită de fermentaţie; diabet; trigliceride mărite; colon iritat; stimulent gastric, tonic amar uşurează digestia şi carminativ (favorizează eliminarea gazelor intestinale); reglează tranzitul intestinal. Mod de administrare: pe cale internă se iau 20-30 picături de 3 ori pe zi diluate în 100 ml apă sau în ceaiul pentru afecţiuni ale pancreasului pentru o e cienţă mai mare, iar pentru celelalte afecţiuni se recomandă diluarea în ceaiul gastric sau biliar.

250 ml


TINCTURI

10

TINCTURĂ DE GINKGO BILOBA NEUROTONIC

250 ml

Compoziţie: extract hidro-alcoolic prin macerare de Ginkgo biloba. Recomadări terapeutice: Produsele standardizate pe bază deGinkgo biloba în cazul nostru tinctura, au numeroase aplicaţii terapeutice: capilarotrop, ameliorarea circulaţiei cerebrale, prevenirea cefaleei şi a vertijului, ameleiorarea circulaţiei periferice, în agregarea plachetară, ca antialergic, antiheoroidal, antivaricos, tonic venos, antioxidant, antiedemic. Principalele recomandări ale extracteleor de pe bază de Ginkgo biloba: de cienţe de memorie, tulburări de concentrare, stări depresive , în emoţii puternice, în cefalee. Mod de administrare: Se poate administra simplă câte o linguriţă de 3 ori pe zi, iar pentru e cienţă mai mare se diluează o linguriţă în ceaiul afecţiuni circulatorii.

TINCTURĂ DE ANGHINARE

250 ml


SIROPURI

11

SIROP CONCENTRAT DE CĂTINĂ El mai este folosit în alcolism, stres, astenie, anemie, coronariene, hipertensiune, gingivite. Un efect demn de luat în seamă îl are şi asupra depresiilor, faringitei, răguşelii, gripei, răcelii, intoxicaţiilor şi leucemiei. Fortifi că şi revigorează organismul, fi ind util persoanelor care se confruntă frecvent cu răceli, gripe, senzaţii de slăbiciune, astenie - aduce organismului un bogat aport de vitamine C, E, A, B1, B2, B3, P şi substanţe minerale - este antioxidant şi reîntineritor. Creşte capacitatea de apărare a organismului faţă de îmbolnăviri, ajută la dezvoltarea organismului copiilor afl aţi în creştere, stimulează secreţiile digestive, creşte pofta de mâncare, răcoreşte şi relaxează. Este recomandat persoanelor care se confruntă cu stări de stres şi oboseală. Forma de prezentare şi modul de administrare: Este un sirop concentrat din fructe de cătină şi miere de albină, se administrează diluat, o parte sirop concentrat şi două părţi de apă plată, la un sirop de 500 ml 500 ml se va obţine cantitatea de sirop consumabil de 1.500 ml, se va consuma 100 ml sirop diluat, dimineaţa pe stomacul gol. Important! Acest sirop este fără coloranţi sintetici, fără derivaţi de sinteză sau bioch mici, obţinut din fructul de cătină nemodifi cată genetic. Este un produs 100% natural!

SIROP CONCENTRAT DE AFINE Este prezentă în cantitaţi mari provitamina A, alaturi de care se mai găsesc vitaminele: C, PP, B1, B2, B6, E. Indicaţii terapeutice: uz intern. Enterită, diaree, dezinterie, putrefacţii intestinale (Combes), colibaciloză (sindrom enterorenară), hemoragii prin fragilitatea capilară, retinopatii, tulburări circulatorii (varice, capilarită, arterită, sechele de fl ebită), diabet, conoranită, sechele de infarct, hepatism, insufi cienţă biliară, arteroscleroză, infecţii urinare. Mod de administrare Este un sirop concentrat din fructe de afi ne şi miere de albină, se administrează diluat, o parte sirop concentrat şi două părţi de apă plată, la un sirop de 500 ml se va obţine cantitatea de sirop consumabil de 1.500 ml, se va consuma 100 ml sirop diluat dimineaţa pe stomacul gol. Important! Acest sirop este fără coloranţi sintetici, fără derivaţi de sinteză sau biochimici, obţinut din fructul de afine nemodificat genetic. Este un produs 100% natural!

500 ml


12

SIROPURI

SIROP DE MUGURI DE PIN PĂTLAGINĂ ȘI PROPOLIS RESPIRATORII Compoziţie: Este o soluţie extractivă apoasă de Patlagina, Muguri de pin şi Propolis, la care se adaugă zahăr (640 g la 360 ml de apă). În general siropurile se prepara dizolvând zaharul într-o soluţie ce conţine substanţele active ale plantei. Acţiune terapeutică: tuse de diverse etiologii; bronşite acute sau cronice; astm bronşic; alergii; traheite, laringite; boli ale aparatului respirator; Modul de administrare: 200 ml Se ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi înainte de mese cu 30 minute. În funcţie de vechimea si cronicitatea bolii se poate chiar dubla această doză. Pentru afecţiuni cronice siropul se recomandă să e diluat în ceaiul pentru afecţiuni respiratorii, o lingură de sirop la o cană de ceai. Acest sirop nu are contraindicaţii, putând consumat chiar şi de către copii.

SIROP DE MUGURI DE PIN PĂTLAGINĂ ȘI PROPOLIS RESPIRATORII Compoziţie: este o soluţie extractivă apoasă din Muguri de pin, Patlagina si Propolis la care se adauga miere de albină. În general siropurile se prepara dizolvând mierea într-o soluţie ce conţine substanţele active ale plantei. Acţiune terapeutică: tuse de diverse etiologii; bronşite acute sau cronice; astm bronsic; alergii; traheite, laringite; boli ale aparatului respirator; Modul de administrare: Se ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi înainte de mese . În funcţie de vechimea si cronicitatea bolii se poate chiar dubla această doză. Contra recomandare : netoleranţă la produse apicole.

200 ml


CE AIU R I

13

AFECȚIUNI ALE GLANDEI TIROIDE

200 grame cură 30 de zile

Acest ceai este un amestec de: - Salvie (Salvia of cinalis); - Drăgaică (Gallium molugo); - Tătăneasă (Synmphytum o cinale); - Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris) - Coada calului (Equisetum arvense); - Muguri de pin (Turiones pini); - Ciuboţica cucului (Primula of cinalis); - Urzică (Urtica dioica); - Nalbă (Malva silvestris); - Gălbenele (Calendula of cinalis); - Angelică (Angelica archangelica); Recomandări terapeutice: Acest ceai reglează secreţiile glandei tiroidiene: • hiper-hiposecretor • noduli tiroidieni • cancer tiroidian • traheită Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înainte de culcare (în cazuri mai grave şi în timpul zilei). La ecare cană de ceai folosit se vor adăuga 2 linguri de tinctură de Drăgaică pentru a potenţa cura.

200 grame cură 30 de zile

CEAI DE PEDICUTA Acest ceai este un amestec de: • Coada calului (Equisetum arvense) • Muguri de pin (Turiones pini) • Cozi de cirese (Stipites eerasorum) • Turiţă mare (Chelidonium majus) • Mătase de porumb (Stygmata maydis) • Frunze de frasin (Folium fraxinus)

Recomandări terapeutice: Recomandat în : infecţii urinare, cistită, litiază renală, colici renali, pentru a da randamentul maxim recomandăm asocierea tincturii de Ienupăr, după caz cea de A n, cazul infecţiilor. Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 minute, neîndulcit. Pentru ca această cură să dea randament maxim se recomandă în prealabil asocierea tincturii de Ienupăr, din tinctură se diluează câte o linguriţă în ecare ceai. Atenţionare: Pe perioada curei nu se consumă băuturi alcoolice.


14

CEAIU R I

AFECȚIUNI ALE SISTEMULUI NERVOS 200 grame cură 30 de zile

Acest ceai este un amestec de: • Păducel (Crataegus oxyacantha) • Hamei (Humulus lupulus) • Tei (Tilia tomentosa) • Valeriana (Valeriana of cinalis) • Talpa gasti (Leonurus cardiaca) • Troscot (Polygonum aviculare) • Şovirv (Herba Origani) • Sunătoare (Heba Hyperici) • Mentă (Folium Menthae) • Arnică (Arnica Montana) Recomandări terapeutice: Nevrlagii, stres, neodihnă, migrene, stări depresive, este un bun calmant si în acelaşi timp bun adjuvant în afectiunile cauzate de disfuncţiile sistemului nervos. Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute, cu înghiţituri rare, neîndulcit şi fără consum de băuturi alcoolice. Iar pentru o e cienţă mai bună se recomandă în coroborare cu tinctura de Păducel şi Vîsc sau cu cea de Ginkgo biloba, din tinctură se va dilua în ecare cană de ceai o linguriţă.

200 grame cură 30 de zile

AFECȚIUNI RENALE Acest ceai este un amestec de: • Coada calului (Equisetum arvense) • Muguri de pin (Turiones pini) • Cozi de cirese (Stipites eerasorum) • Turiţă mare (Chelidonium majus) • Mătase de porumb (Stygmata maydis) • Frunze de frasin (Folium fraxinus) • Mesteacăn (Betula pendula) • Iarba mare (Inula helenlum) • Merisor (Vaccinum vitis-idaea) • Troscot (Thymus serpyllum)

Recomandări terapeutice: Recomandat în : infecţii urinare, cistită, litiază renală, colici renali, pentru a da randamentul maxim recomandăm asocierea tincturii de Ienupăr, după caz cea de A n, cazul infecţiilor. Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 minute, neîndulcit. Pentru ca această cură să dea randament maxim se recomandă în prealabil asocierea tincturii de Ienupăr, din tinctură se diluează câte o linguriţă în ecare ceai. Atenţionare: Pe perioada curei nu se consumă băuturi alcoolice.


CE AIU R I

15

Acest ceai este un amestec de: • Coada calului (Equisetum arvense); • Coada soricelului (Achillea Millefolium) • Urzică (Urtica dioica) • Gălbenele (Calendula of cinalis) • Troscot (Poygonum aviculare) • Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris) • Urzică moartă (Lamium album) • Muşeţel (Chamomilla matricaria) • Creţişoară (Alchemilla vulgaris)

200 grame cură 30 de zile

AFECȚIUNI GINECOLOGICE

Recomandări terapeutice: Acest amestec este destinat infecţiilor, in amaţiilor şi tulburărilor de ciclu menstrual : dismenoree, leucoree, cistite, hipermenoree, metroragii, tulburări ovariene. Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute, cu înghitituri rare, neîndulcit şi fără consum de băuturi alcoolice. Pentru spălături recomandăm ceaiul de Mărul lupului, se foloseşte după recomandările aferente acestui produs.

200 grame cură 30 de zile

AFECȚIUNI GASTRO−INTESTINALE Acest ceai este un amestec de: • Gălbenele (Flores Calendulae) • Păpădie (Taraxacum of cinale) • Anghinare (Herba centauri) • Sunătoare (Hypericum perforatum) • Salcîm (Flores Acaciae) • Turiţă mare (Chelidonium majus) • Mentă, Frunze (Folium Menthae) • Ghinţură (Gentiana lutea)[adj.] • Coada Racului (Potentila anserina)

Recomandări terapeutice: Gastrite, gastroduodenite, hiperaciditate, esofagită de re ux, ulcer gastric şi duodenal, tulburări gastrice şi intestinale Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute, cu înghitituri rare, neîndulcit şi fără consum de băuturi alcoolice. Iar pentru o e cienţă mai bună se recomandă în coroborare cu tinctura de Ghinţură, din tinctură se va dilua în ecare cană de ceai o linguriţă.


16

CE AIU R I AFECȚIUNI HEPATO−BILIARE 200 grame cură 30 de zile

Acest ceai este un amestec de: • Sunătoare (Hypericum perforatum) • Rostopască (Chelidonium majus) • Mentă (Menthae piperita) • Coada şoricelului (Achilea millefolium) • Păpădie (Taraxacum of cinalis) • Anghinare (Cynara scolymus) • Ţintaură (Herba centauri) • Cicoare (Cichorium intybus) • Armurariu (Silybum marianum) • Pedicuţă (Lycopodium clavatum) • Albăstrele (Centaurea cyanus) Recomandări terapeutice: Ceaiul acesta este un hepato protector, cu extensie şi spre zona biliară: cat mărit, grăsimi la cat, litiază biliară, ere leneşă (mărită, ştrangulată). Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute, după care se va sta întins pe partea dreaptă timp de 20 de minute. Pentru ca această cură să dea randament maxim se recomandă în prealabil asocierea tincturii de Ghinţură, din tinctură se diluează câte o linguriţă în ecare cană de ceai.

200 grame cură 30 de zile

AFECȚIUNI CARDIO−VASCULARE Ţ

Acest ceai este un amestec de: • Măceș (Rosa canina) • Păpădie (Taraxacum of cinale) • Talpa gâștei (Leonorus cardiaca) • Urzică (Urtica dioica) • Salvie (Salvia of cinalis) • Vâsc (Viscum album) • Păducel (Crataegus monogyna) • Traista ciobanului (Capsella bursapastoris) • Troscot (Herba Polygonii) [p.]

Recomandări terapeutice: Ajută la circulaţia sangvinică prin normalizarea circulaţiei cardio-vasculare, recomandat în: varice, arteroscleroză, trombo ebită şi alte disfuncţii cardio-vasculare. Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute. Pentru a înbunătăţi rezultatele se recomandă a se lua în asociere cu tinctura de Păducel cu vâsc, o linguriţă de tinctură diluată în ecare cană de ceai.


CE AIUR I

17

AFECȚIUNI ALE COLONULUI 200 grame cură 30 de zile

Acest ceai este un amestec de: • Musetel (Matricaria chamomilla) • Coada calului (Equisetum arvense) • Coada şoricelului (Achillea millefolium) • Urzica (Urtica dioica) • Galbenele (Calendula ofcinalis) • Frasin (Fraxinus excelsior) • Crusin (Frangula alnus) • Sunatoare (Hypericum perforatum) • Patlagina (Plantago media); • Pelin (Artemisia absinthium) Recomandări terapeutice Amestecul este destinat să cureţe pereţi colonului de depunerile de fecale, ajută la eliminarea constipaţiilor, hemoroizi externi şi previne cancerul de colon. Un prim mod: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute, cu înghitituri rare, neîndulcit şi fără consum de băuturi alcoolice. Al doilea mod: Se fac băi de abur astfel: folosim un cornet mare din plastic sub formă de trunchi de con a cărui bază o aşezăm deasupra ligheanului în care am adăugat ceaiul erbinte, aburul va ieşi pe la vârful trunchiului care se va orienta către anus în reprize de câteva minute cu atenţie să nu ne opărim. Dupa acest procedeu se va spăla cu ceaiul călduţ şi se va tampona locul cu tinctura de Mărul Lupului, apoi se unge cu ali a de Mărul lupului.

200 grame cură 30 de zile

OBEZITATE CURĂ DE SLĂBIRE Acest ceai este un amestec de: • Păpădie (Foliu, Herba et Radix Taraxaci) • Soc (Flores Sambuci) • Boz (Sambucus Ebulus) • Osu iepurelui (Ononis Spinoza) • Cicoare (Cichorium endivia ) • Mesteacan (Betula verrucosa) • Mătase de porumb (Stigmata Maydis) ( [adj.]

Recomandări dă i tterapeutice: ti Acţiunea de bază este să elimine surplusul de apă (diuretic), elimină toxinele , celullita, redă tonusul unui trup sănătos. Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute, fără a se îndulci. Pentru rezultate mult mai mari se recomandă asocierea tincturii de Obezitate, cură de slăbire, din tinctură în ecare cană de ceai se va introduce o linguriţă, astfel asociate cele două produse, rezultatele vor de 6-8 kg într-o lună de zile. Pe parcursul curei evitaţi băuturile alcoolice şi carbogazoase, mâncărurile sărate, grase şi picante.


CE AIU R I

18

AFECȚIUNI DERMATOLOGICE DEPURATIV

200 grame cură 30 de zile

Acest ceai este un amestec de: • Fumariţă (Fumaria offcinalis) • Păpădie (Taraxacum of cinale) • Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) • Coajă de stejar (Cortex quercus robus) • Coada calului (Equisetum arvense) • Coada şoricelului (Achillea millefolium) • Urzică (Urtica dioica) • Gălbenele (Calendula offcinalis) • Rostopască (Chelidonium majus) • Frunze de nuc (Folium Juglandis) Recomandări terapeutice: Ceaiul acesta este un ceai detoxi ant, recomandat pentru toţi aceia care vor sa facă o cură de detoxi ere generală, dar are si speci citate dermatologică: eczeme, furunculoze, psoriazis, acnee, dematite. Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute, cu înghiţituri rare, neîndulcit şi fără consum de băuturi alcoolice. Ca adjuvant pentru uz extern este recomandată tinctura de Rostopască, după caz cea de Mărul lupului; în prealabil pentru a potenţa e cienţa se recomandă şi una din ali i.

200 grame cură 30 de zile

AFECȚIUNI CARDIACE Acest ceai este un amestec de: • Coada calului (Equisetum arvense) • Talpa gâstei (Leonorus cardiaca) • Păducel (Crataegus monogyna) • Troscot (Tolygonum aviculare) • Coada şoricelului (Achillea millefolium) • Vâsc (Folium Visci)

Recomandări terapeutice: Amestecul prezentat este unul foarte bun pentru toţi aceia cu probleme cardiace: cardiopatie ischemică, sulfu sistolic, stenoză mitrală, angină pectorală, dar si pentru aceia care luccrează în condiţii de stres pentru a evita anomaliile cardiace. Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute, fară a se îndulci. Pentru ca această cură să dea randament maxim se recomandă în prealabil asocierea tincturii de Păducel cu Vâsc, din tinctură se diluează câte o linguriţă în ecare ceai. Se va evita consumul de băuturi alcoolice.


CE AIU R I

19

Acest ceai este un amestec de: • Pufuliţa cu ori mici (Epilobium parvi orum) • Ghimpe (Xanthium spinosum), • Coada şoricelului (Achilea nillefolium) • Coada calului (Equisetum arvense) • Urzica moarta (Urtica dioica) • Creţuşcă (Filipendula Urmaria) • Mătase de porumb (Stigmata Maydis) • Gălbenele (Calendula of cinalis) • Mesteacăn (Betula verrucosa).

200 grame cură 30 de zile

AFECȚIUNI ALE PROSTATEI

Recomandări terapeutice: Ceaiul acesta a avut cele mai bune rezultate în: prostatite acute şi cronice, cancer de prostată, adenom de prostată, dar şi adjuvnt puternic în enurezis (urinare necontrolată). Mod de administrare: O linguriţă de amestec la 250 ml apă se face infuzie circa 4-5 min. Se va consuma ceaiul dimineaţa la micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute cu înghiţituri rare, neîndulcit. Pentru o e cienţă sporită se recomandă a se urma în acelaşi timp tratamentul cu tinctură de Pufuliţă cu ori mici şi Ghimpe, două linguriţe de tinctură la o cană cu ceai.

AFECȚIUNI ALE PANCREASULUI

200 grame cură 30 de zile

DIABET, TRIGLICERIDE M

ĂRITE

Acest ceai este un amestec de: • Salvie (Salvia of cinalis) • Teci de fasole (Phaesoleusvulgaris) • Obligeana (Acorus calamus) • Nuc (Juglans regia) • Aifn (Vaccinum myrtillus) • Mur (Rubus of cinalis) • Dud alb (Morus alba)

Recomandări terapeutice: Acţiunea de bază a acestui ceai este să normalizeze aportul glicemic în organism, deasemenea este recomandat şi pentru sănatatea pancreasului: diabet, trigliceride mărite. Mod de administrare: O lingură de amestec la 250 ml apă, se face infuzie circa 4-5 min. Pentru ca această cură să dea randament maxim, se recomandă în prealabil asocierea tincturii de Obligeană, din tinctură se diluează câte o linguriţă în ecare ceai. se consumă dimineaţa înainte de masă cu 30 minute şi seara tot înainte de masă cu 30 minute.


20

CE AIU R I AFECȚIUNI RESPIRATORII 200 grame cură 30 de zile

Acest ceai este un amestec de: • Scai vânăt (Eryngium planum) • Cimbrişor (Thymus serpyllum) • Podbal frunze (Tussilago farfara) • Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) • Flori de tei (Tilia patyphyllos) • Coada soricelului (Achilea nillefolium) • Muguri de pin (Turiones pini) • Şovârv (Origanum vulgare) • Muşeţel (Matricaria chamomilla) • Pătlagină (Plantago lanceolata) • Ciuboţica cucului (Primula of cinalis) Recomandări terapeutice: Recomandare de bază este ca expectorant şi antiin amator, recomandat deasemenea pentru: tuse, infecţii respiratorii, viroze, laringită, faringită şi adjuvant puernic ca imunostimulent. Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute, fără a se îndulci. Pentru ca această cură să dea randament maxim se recomandă în prealabil asocierea siropului de Muguri de pin, Pătlagină şi Propolis, din sirop se diluează câte o lingură în ecare ceai.

200 grame cură 30 de zile

TENSIUNE, HIPERCOLESTEROLEMIE Acest ceai este un amestec de: • Păducel (Crataegus monogyna) • Anghinare (Cynara scolymus) • Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) • Sul nă (Melilotus of cinalis) • Vâsc (Viscum album) • Troscot (Tolygonum aviculare) • Coada şoricelului (Achilea millefolium) • Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris) • Valeriană (Valeriana ofcinalis)

Recomandării terapeutice: i Acţiunea de bază a ceaiului este pentru probleme de tensiune arterială ca regulator, Hipohipertensiune arterială, si adjuvant puternic în hiprecolesteromie (colesterol mărit) Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 de minute. Pentru ca această cură să dea randament maxim se recomandă în prealabil asocierea tincturii de Păducel cu Vâsc, din tinctură se diluează câte o linguriţă în ecare ceai, iar pentru colesterol mărit tinctura de Leurdă.


CE AIUR I

21

CEAI DE MĂRUL LUPULUI AFECŢIUNI GINECOLOGICE ŞI DERMATOLOGICE

200 grame cură 30 de zile

Acest ceai conţine plantă vrac de Mărul lupului

Recomandări terapeutice: Planta de Măru lupului este cunoscută din cele mai vechi timpuri, în egiptul antic era folosită pentru muşcăturile de şarpe. Astăzi toterapia modernă o recomandă ca puternic cicatrizant, o recomandăm doar în uz extern!!! pentru: probleme ginecologice pentru irigaţii, sau cataplasme, comprese, în tăieturi, răni, ulcer varicos, psoriazis, băi la şezut pentru hemoroizi. Mod de administrare: UZ EXTERN! Se pune o ligură de plantă la 250 ml apă, se lasă la macerat 15-20 minute după care se face infuzie 2 minute, cînd s-a răcit se face spălătura zonei afectate, după care se aplică compresa cu acelaşi ceai, 4-5 şedinţe pe zi.

CEAI DE GINKGO BILOBA OXIGENAREA CREIERULUI, CIRCULAŢIE PERIFERICĂ Acest ceai conţine plantă vrac de Ginkgo biloba

200 grame cură 30 de zile

Recomandări terapeutice: Produsele standardizate pe bază de Ginkgo biloba, în cazul nostru ceaiul, au numeroase aplicaţii terapeutice: capilarotrop, ameliorarea circulaţiei cerebrale, prevenirea cefaleei şi a vertijului, ameliorarea circulaţiei periferice, în agregarea plachetară, ca antialergic, antiheoroidal, antivaricos, tonic venos, antioxidant, antiedemic. Principalele recomandări ale extractelor pe bază de Ginkgo biloba: de cienţe de memorie, tulburări de concentrare, stări depresive , în emoţii puternice, în cefalee. Mod de administrare: Se va consuma ceaiul dimineaţa înainte de micul dejun şi seara înaintea cinei cu 30 minute, neîndulcit. Acest ceai are efect antialergic. Ginkgo biloba stimulează circulaţia periferică şi previne atacul de cord şi accidentele vasculare cerebrale. Îmbunătăţeşte metabolismul celulelor nervoase şi stimulează funcţiile creierului, în special memoria. Are efecte bene ce asupra acelor părţi ale corpului care au o vascularizaţie mai bogată şi activitate mai intensă: inima, creierul , catul . Îmbunătăţeşte circulaţia periferică prin efectul special de vasoreglare al substanţelor conţinute în acest extract.


22

ALIF II ALIFIE DE ARNICĂ SI ROSTOPASCĂ

Compoziţie: Extract natural de rostopască, ceară de albine, agentul de legătură grăsime animală.

Recomandări terapeutice: • aluniţe • afecţiuni benigne • tratarea negilor • herpes • cancer de piele • erupţii cutanate

A se ţine la răcoare şi întuneric. Se va folosi cu prudenta, nu faceti exces, poate cauza iritabilitatea pieli.

ALIFIE DE GĂLBENELE Compoziţie: Extract natural de Gălbenele, ceară de albine, agentul de legătură grăsime animală. Recomandări terapeutice: • eczeme umede • eczeme uscate • furuncuoze • arsuri solare • arsuri • dermatite • varice • micoze • întreţinera tenului A se ţine la răcoare şi întuneric. Se va folosi cu prudenta, nu faceti exces, poate cauza iritabilitatea pielii.


ALIF II

23

UNTUL PĂMÂNTULUI ȘI GĂLBENELE Compoziţie: Extract rădăcină de Unutu Pămîntului, gălbenele, ceară de albine, agentul de legătură grăsime animală. Recomandat: - Orice dureri reumatice; - Um ături; - Varice interne sau externe; - Ciocuri, monturi în orice zonă; - Spondiloză cervicală; - Deformări osoase; - Degerături; - Arteroscleroză; - Coxartroză, artroze; - Artrite; - Eczeme uscate; Antenţie: A se ţine la răcoare şi întuneric. Se va folosi cu prudenta, nu faceti exces, poate cauza iritabilitatea pielii.

MĂRUL LUPULUI ȘI TĂTĂNEASĂ Compoziţie: Extract natural de Măru lupului, Tătăneasă, ceară de albine, agentul de legătură grăsime animală. Recomandat: - Hemoroizi; - Noduli mamari; - Candidoze; - Eczeme umede sau uscate; - Furunculoze; - Dermatite; - Eriteme; - Psoriazis; - Răni, arsuri de orice tip, tăieturi; - Acnee; - Artrite; - Varice, ulcer varicos; - Plăgi, ciuperci etc.; Atenţie: Se va aplica în peliculă subţire prin întindere la locul afecţiunii de câte ori este nevoie.


BITTER

23

UNTUL PĂMÂNTULUI ŞI GĂLBENELE Compoziţie: Extract rădăcină de Unutu Pămîntului, gălbenele, ceară de albine, agentul de legătură grăsime animală. Recomandat: - Orice dureri reumatice; - Um ături; - Varice interne sau externe; - Ciocuri, monturi în orice zonă; - Spondiloză cervicală; - Deformări osoase; - Degerături; - Arteroscleroză; - Coxartroză, artroze; - Artrite; - Eczeme uscate; Antenţie: A se ţine la răcoare şi întuneric. Se va folosi cu prudenta, nu faceti exces, poate cauza iritabilitatea pielii.

Prospectar apuseni  

apusenimed.ro descrierea produselor naturiste

Advertisement