Page 1

Egynyári 2018

Magvetés és Dugvány Cserepes Növények


Hortigala SRL RO-520046 str.J처kai M처r, 18/A loc. Sf. Gheorghe, jud.Covasna T: +40-372-949-234 F: +40-372-873-162 E: hortigala@gmail.com W: www.hortigala.ro

Head Office Florensis B.V. Langeweg 79 3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht P.O. Box 32, 3330 AA Zwijndrecht The Netherlands

UK Office Florensis UK Milton Road West Adderbury Banbury OX17 3EY Co.Reg.No. 06948413

German Office Florensis Deutschland GmbH Schlossallee 26 D-47652 Weeze

T: +31 78 623 32 00 F: +31 78 610 10 77 E: sales@florensis.com

T: +44 1954 207702 F: +44 1954 207000 E: info@florensis.co.uk

T: +49 2837 66 425 0 F: +49 2837 66 425 10 E: info@florensis.de

Belgium Office Florensis Belgium b.v.b.a. Boonhof 17 B-2890 Sint-Amands

Italian Office Florensis Italia s.r.l. Via Vittorio Emanuele 24 20824 Lazzate (MB)

Poland Office Florensis Polska sp. z o.o. Hrubieszowska 6a 01-209 Warszawa

T: +32 52 34 18 58 F: +32 52 34 39 60 E: florensis@florensis.be

T: +39 2 963 20 342 F: +39 2 967 21 807 E: italia@florensis.com

T: +22 616 32 63 F: +22 616 32 63 E: polska@florensis.com

Kleve HRB 11982 USt.-ID-Nr. DE 210214897 Gesch채ftsf체hrer: Herman Hamer


Megkönnyítjük az Ön életét A Florensis folyamatosan figyeli a piaci változásokat, néven nevezi őket és tettekkel reagál rájuk, így biztosítva, hogy mindig kapcsolatban maradjunk a piaccal. Célunk, hogy Ön, az ügyfél részese legyen a fejlesztéseinknek. Biztosan értesült már róla területi képviselőinktől vagy más csatornán, hogy internetes szolgáltatásunk is elérhetővé vált, megkönnyítve ezzel az Ön életét. Immár lehetőség van arra, hogy többletrendelését online adja le az éppen rendelkezésre álló készlet alapján, az Önnek megfelelő időpontban. Rendeléseit visszamenőleg is megtekintheti, képeket tölthet le, címkéket rendelhet. Ha még nem kapta meg a belépési adatait, vegye fel a kapcsolatot a Florensisszel! Bizonyára várta már új, 2018-as katalógusunkat, amely sok újdonságot, koncepciót és hasznos megoldást tartalmaz. Azzal, hogy tájékoztatjuk és inspiráljuk az Ön vásárlóit, segítünk növelni az eladásait, és ami még fontosabb, a jövedelmezőségét. Ezt úgy érhetjük el, hogy folyamatosan a piac igényeit tartjuk szem előtt.

Marck Strik Director Sales & Product Development

Szeretnénk kapcsolatban maradni Önnel, és még erősebbé tenni ezt az együttműködést. A MixMasters® jó példa egy olyan koncepcióra, amely egész évben használható. Az átfogó MixMasters® választék lehetővé teszi, hogy minden évszakban kész vegyes ültetések széles skálájával léphessen a piacra. A MixMasters®-szel vásárlói össze nem téveszthető és vonzó koncepciót kínálhatnak egész évben. Sikeres szezont kívánunk Önnek! Marck Strik

3


Breeding & Marketing

A Florensis nemesítési programja A növénynemesítés hosszú folyamat, amelyhez elkötelezettségre, szaktudásra és a részletek iránti érdeklődésre van szükség. Ezek a tulajdonságok megvannak minden munkatársunkban, akik a Florensis különböző nemesítőbázisain dolgoznak. E tulajdonságok garantálják, hogy a szállítói lánc minden szegmensében hozzáadott értéket tudjunk nyújtani a termelőtől a fogyasztóig. A Florensis legrégebbi nemesítési helye Quedlinburgban (Németországban) van, ahol az elit szülővonalak fenntartása és a vetőmagelőállítás folyik fóliaházakban, izolációs kabinokban, valamint modern üvegházakban. Hendrik-Ido-Ambachtban, Hollandiában, intenzíven dolgozunk a különböző termékeink nemesítési programján. A legjelentősebb növények a muskátli (Pelargonium) és a kankalin (Primula), amelyekkel az elmúlt években jó eredményeket értünk el, és emellett számos újdonságot is bemutathattunk. De nem ülhetünk ölbe tett kézzel! A termékeinket termesztők visszajelzései alapján és a folyamatos fejlesztések során a Florensis arra törekszik, hogy tovább javítsa a különböző fajták minőségét, és bővítse a sorozatokat. Ez olyan kihívás, amelyet a nemesítőink a termékmenedzsereinkkel és a termesztőinkkel közösen örömmel vállalnak.

Marketing A fogyasztók a növényeket eredeti megjelenésük, áruk, minőségük alapján és – nem utolsósorban – érzelmi alapon vásárolják. Ezért a termékeknek vonzaniuk kell a tekinteteket az üzletben. A Florensis reklámanyagokat bocsát rendelkezésre, amelyek arra szolgálnak, hogy a növények fel- és kitűnjenek. Ha szeretné, személyre szabjuk Önnek a POS (vásárláshelyi reklám) anyagainkat. Az egynyári növények és az évelő növények egy része számára a termékcímkéink egyszerű és hatásos reklámeszközök. A területi képviselője szívesen felvilágosítja Önt a lehetőségekről.

MixMasters® pot

4

GO!Tunia pot


Webshop

Florensis webshop Könnyű rendelés

Az új weboldalon könnyen kiválaszthatja a kívánt terméket és elérheti a szükséges információkat. Keresse a florensis.com oldalt. Szeretne fiókot létrehozni? Keresse Florensis területi képviselőjét vagy lépjen be a weboldalra.

A webshopban valós időben követheti nyomon a rendelési folyamatát. Betekinthet a készleteinkbe, amely könnyűvé és gyorssá teszi a rendelést.

Saját fiókkal könnyedén rendelhet az éppen készleten lévő növények közül. A nap 24 órájában, a hét minden napján.

Új fényképes adatbázisunkban több mint 7000 fotót talál. Saját fiókjából egy linkre kattintva érheti el.

Folyamatosan fejlődünk, ezért ne felejtsen el feliratkozni havonta megjelenő hírlevelünkre. Így mindig naprakész lehet legújabb termékeinkkel és híreinkkel kapcsolatban.

Minden nap szeretne követni minket? Iratkozzon fel Facebook és Twitter oldalunkra!

Ha többet szeretne megtudni nemesítési programunkról, marketing munkánkról és a webshopról, látogassa meg a következő oldalt: www.florensis.com

5


Florensis Tray

Siker a megújulás segítségével A Florensis 2006 óta saját tálcarendszert használ a palánták termesztése és szállítása során. A kis magoncok feltűnő kék színű, kemény műanyag tálcái nagyon pontosan kialakított formájúak, ezáltal rendkívül alkalmasak az automatikus kiszúrórobothoz. A tálcákat a bevált dán szabvány szerint gyártjuk, lábaik lekerekítettek, így mind hosszanti, mind keresztirányban könnyen mozgathatók. A palántákat kézzel is könnyű kiszedni a tálcából.

6


Florensis Tray

Környezettudatosság újrahasznosítható tálcákkal A tálcák sok éven keresztül újra felhasználhatók. A Florensis tulajdonában maradnak, és a lehető leghamarabb visszavisszük őket. Minden tálcának rögzített kétdimenziós kódja van, amelyet a címkével együtt öntenek bele. A kód alapján a modern vállalatirányítási rendszerek segítségével bármikor pontosan meg lehet határozni a tálca hollétét. A tálcák hihetetlenül stabilak, ezért várakozáson felül sokáig használhatóak. Ez azt eredményezi, hogy alkalmazásuk során rendkívül kevés hulladék keletkezik.

Hasznos megoldások A Florensis tálca sokoldalúsága révén tökéletes megoldás. A jelenleg kapható tálcatípusok: 510, 288, 180, 128, és 84. Magvetéssel szaporított növényeknél a hatékony és jó minőségű termesztéshez az 510-es és a 288-as tálca az ideális. Az ügyfeleinkkel együttműködve számos speciális megoldást hoztunk létre. Például az évelő magoncoknál 84-es tálcában az egész felületre vetjük a magokat. Ezzel csökken a nevelési idő és a szükséges átültetések száma.

20MM

26,2MM

29MM

37MM

SC84

SC510

SC288

SC128

SC180

15,7MM

Ugyanez vonatkozik az egyéves és az évelő növények dugványaira is. Fajtától függően 180-as, 128-as és 84-es tálcát használunk, amelyek elegendő helyet biztosítanak az erős, jól begyökeresedett növények előállításához.

15,7MM

20MM

26,2MM

29MM

37MM

7


MixMasters®

Kiváló, könnyen gondozható és színpompás megoldás az Ön kertjébe A Florensis kétféle színkeveréket kínál Önnek, amelyek megkönnyítik a munkáját. Termesztőként választhat vegyes dugványainkból, amelyeket közvetlenül becserepezhet. Vagy használhatja vegyes színösszeállítású receptjeinket, amelyek alapján saját maga ültetheti cserépbe az eges dugványokat. A Florensis MixMasters izgalmas színkombinációkban kapható, a fajták egyszerre virágoznak. Termessze és értékesítse könnyedén a nyerő kombinációkat! Kínálja a MixMasters-t színes cserepeinkben, és indulhat a parti! Előnyök a termesztő számára: •  erős fajták a kombinációkban •  az MixMasters kipróbált kombináció: habitusuk, növekedési erélyük és virágzási idejük is összeillik •  a vásárlók szelektálták szín, megjelenés és könnyű gondozhatóság alapján! A teljes MixMasters® kínálatunkat megtalálhatja a MixMasters® prospektusban, amelyet területi képviselőjétől kérhet.

8


MixMasters®

Az eladásra kész koncepció Ideális megoldás az Ön boltjának! •  könnyedén választhat az egyöntetűen virágzó, felhasználásra kész nyári mixekből •  egész évben kapható MixMasters választék •  ideális cserepekbe és függő kaspókba •  kitűnő kerti teljesítmény •  beleillik a vásárlók által elvárt termesztési trendbe: azonnal felhasználható •  gyönyörű bolti megjelenés

Vonzó megjelenés a kiskereskedőknél Vonzó és feltűnő marketing anyagok hívják fel a vásárlók figyelmét az Ön termékeire és ösztönzik a vásárlást. Sőt, a vevő visszajön és még többet szeretne venni! Termékéhez választhat a vidám MixMasters cserepek (12 vagy 13 cm), vagy a vonzó címkék közül. A Florensis MixMasters egész évben ugyanazzal a koncepcióval értékesíthető. A boltban levő MixMasters állványról könnyen megismerik a vásárlók. Hagyja, hogy megihlesse a design, bővebb információért forduljon területi képviselőjéhez! MixMasters®, vonzó megjelenés az értékesítés helyén!

MixMasters® pot

Label Collar Creative Display

9


MixMastersÂŽ

10


MixMasters®

Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® Monaco

11


MixMasters®

Calibrachoa Cabaret™ MixMasters® A Cabaret MixMasters összeállításban a Calibrachoa Cabaret három különböző színű dugványát tesszük egy nagyobb papírhengerbe. A Cabaret MixMasters segítségével egy palántán három különböző színű virág nyílik. A hármas dugvány cserepezése egyszerű, 12 cm-es cserépbe ajánlott. •  •  •  • 

korai és egyöntetű virágzás Calibrachoea mixek széles színválasztéka nagyszerű kerti teljesítmény vonzó megjelenés a boltban

Berlin Revue

Calibrachoa x hybrida Cabaret™ MixMasters® 30972 Berlin Revue

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20174 Burlesque

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31199 Cafe de Paris

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34700 Candyhouse

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20173 Copacabana

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34699 Firework

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34698 Lemonade

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34124 Pink Paradise

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31198 Revue

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20172 Tropicana

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

32242 Voltaire

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 Candyhouse

12

Pink Paradise

Revue

Tropicana

Voltaire


MixMasters®

Burlesque

Café de Paris

Firework

Copacabana

Calibrachoa Can-Can® Rosies MixMasters

®

A Can-Can Rosies egy teltvirágú Calibrachoa egyedi, vonzó színekben.

Corelli

Lemonade

Calibrachoa x hybrida Can-Can® Rosies MixMasters® 34513 Corelli

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24

32753 Vivaldi

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24

Vivaldi

13


MixMasters®

Sutera Scopia® MixMasters® Gazdagon virágzó MixMasters ragyogó színekben, csodálatosan virágzik a kertben.

Sutera diffusus Scopia® MixMasters® 31123 Venus

84 4-14, 16, 18, 20 Venus

Lobelia Springs™ MixMasters® Jól ismert Lobelia Springs sorozatunkból a legjobb színkombinációjú és teljesítményű fajtát választottuk ki a Lobelia MixMastershez. A három egymástól elütő színben pompázó virágtömeg igazi dísze minden kertnek.

Lobelia erinus Springs™ MixMasters® 31697 Blue Lagoon

84 4-16

Blue Lagoon

Nemesia MixMasters® Bőségesen virágzó Nemesia Nuvo gyönyörű színekben. Kora tavasztól őszig a kert dísze. Nemesia fruticans MixMasters® 31124 Nuvo J’Adore

84 5-14, 16, 18, 20

34122 Sunmesia Sunny Ride 84 5-14, 16, 18, 20

Nuvo J’Adore

14

Sunmesia Sunny Ride


MixMasters®

Pelargonium Toscana® Villetta MixMasters® Egyöntetű peltatum mi lenyűgöző nagy virágokkal és élénk színekkel. Tökéletesen alkalmas függő kaspókba és virágládákba.

Balcony Romeo

Balcony Julia

Balcony Romeo

Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® Az első és a leghamarabb virágzó Verbena vonzó és egyöntetű virágaival, friss színekben.

Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® 31698 Grand Prix

84 4-16

20178 Monaco

84 4-16

20179 Pit Stop

84 4-16

Monaco

Grand Prix

Pit Stop

15


MixMastersÂŽ

16


MixMasters®

Multi Species MixMasters® New Berry Basket

17


MixMasters®

Multi Species MixMasters® A jól ismert, egy fajból álló MixMasters keverékek mellett most bemutatjuk a több fajból álló MixMasters összeállításokat. Minden keverékünk cserepes és kerti teljesítményét Európában és az Egyesült Államokban is vizsgáltuk. Kizárólag a Florensis és a Ball Floraplant genetikai anyagait használjuk, így tudjuk garantálni a kiváló teljesítményt és az exkluzivitást. A több fajból álló keverékeket színes megjelenésük, virágméretük és szerkezetük teszi különlegessé. Új keverékeinkben egyesül az alkotó fajok minden jó tulajdonsága, így a fogyasztó még elégedettebben gyönyörködhet a kertjében.

A Grape Fit

Multi Species MixMasters® 31352 A Grape Fit

84 6-14, 16, 18

31351 Bejeweled

84 6-14, 16, 18

34537 BirdySong

84 6-14, 16, 18

31350 Colour Magic

84 6-14, 16, 18

34456 Cotton Tail

84 6-14, 16, 18

31932 Dutch Mountains

84 6-14, 16, 18

32872 Eye Caramba

84 6-14, 16, 18

34457 Fashionista

84 6-14, 16, 18

32874 New Berry Basket

84 6-14, 16, 18

31349 Over the Top

84 6-14, 16, 18

32876 Pink Outside the Box

84 6-14, 16, 18

34459 Power Play

84 6-14, 16, 18

31933 Sunny Black

84 6-14, 16, 18

Multi Species MixMasters® Colour Magic

18

Cotton Tail


MixMastersÂŽ

Bejeweled

BirdySong

Colour Magic

Dutch Mountains

Eye Caramba

Fashionista

New Berry Basket

Over the Top

Power Play

Pink Outside the Box

Sunny Black

19


Florensis

Fenntarthatóság A Florensis hosszú évek óta tartja szem előtt alkalmazottainak jólétét és a környezetvédelmet, ezek a kérdések a mindennapi munkánk során is előkerülnek. A piaci fejlesztéseket vizsgálva már a fogyasztó is egyre fontosabbnak tartja a termesztési módszereket és azt, hogy honnan származnak a növények és a virágok. A nemzetközi kereskedelmi láncok manapság szigorú feltételeket állítanak beszállítóik elé. A Florensis is magáénak tekinti ezeket a szempontokat, nagyon komolyan vesszük társadalmi és környezetvédelmi felelősségünket. Ez a felelősségvállalás kódolva van bennünk! Több éve részben fenntartható módon termesztünk. Célunk, hogy tanúsított vállalat legyünk mindegyik termelési helyszínünkön. Hogy miért? Egyrészt azért, hogy a legjobb minőségű szaporítóanyagot állítsuk elő az emberek és a természet tiszteletben tartásával. Másrészt azért, hogy válaszolhassunk ügyfeleink és a piac igényeire. Irányelvünk, hogy minden helyszínen megtartsuk az MPS-A tanúsítványt (környezetvédelem) és az Európán kívüli helyszíneken az MPSSQ tanúsítványt (társadalom).

Integrált növényvédelem

Afrikai termesztési helyszíneinken olyan intézkedéseket dolgoztunk ki és vezettünk be, amelyek hozzájárulnak a fenntartható termesztéshez. Ilyenek például a neonikotinoidok tilalma, LED lámpák használata a pótmegvilágításhoz és az integrált növényvédelem. Emellett számos társadalmi projektet kezdeményezünk és részt veszünk ilyen projektekben. 2015-ben útjára indítottuk fenntarthatósági projektünket a növényvédő szerek, a műtrágyák és az energia felhasználásának csökkentése érdekében. Gyártási folyamatunk fejlesztésén kívül egyéb, kisebb jelentőségű intézkedéseket is bevezettünk, pl. újrahasznosítható kávéspoharak, szelektív hulladékgyűjtés, illetve tagjai lettünk a Benefits of Nature szervezetnek is.

Évzáró a Florensis óvodájában

E tevékenységek által a Florensis egy fenntartható jövő előtt áll! Kérjük, keressen minket, ha bővebb információt szeretne megtudni projektjeinkről és tanúsítványainkról!

Florensis Netherlands

Florensis Cut Flowers Netherlands

Florensis Ethiopia

Florensis Portugal

Kenya Flower Council Silver

Florensis Kenya

www.florensis.com/about/sustainability 18 méhcsalád él a Florensis kenyai telepén

20


Florensis

21


Ageratum houstonianum

Aguilera Az egyik legjobb dugványról nevelt Ageratum a piacon, kitűnő kerti teljesítményre és dús virágzásra szelektáltuk. A növények jól elágazódóak, öntisztulóak. 10,5-12 cm-es cserepekben minőségi végtermék nevelhető.

White

Ageratum houstonianum Aguilera 34704 Violet Blue

128 6-16

34705 White

128 6-16

Violet Blue

Patina® A dugványról nevelt Ageratumok hosszabb ideig virágoznak, virágzásuk folyamatosabb. A növények habitusa jobb, korábban kezdenek virágozni, emiatt a fogyasztóknak és a termesztőknek is kitűnő választást jelentenek. A legjobb dugványról szaporított Ageratumot kínáljuk a piacon, 10,5-12 cm-es cserepekhez ajánlott. A Patina jól bokrosodó növényeiről, folyamatos virágzásáról és öntisztuló virágairól ismert. Ageratum houstonianum Patina® 19841 Blue

128 50, 6-16

Patina® Blue

22


Ageratum houstonianum

Fields™ Kitűnő kerti teljesítményének köszönhetően a Fields az ideális választás, ha kicsi a parkfenntartásra szánt összeg. A Fields jól elágazódó, gömb alakú növényeket nevel, és valamivel erősebb növekedésű, mint a kompakt virágágyi típusok.

Ageratum houstonianum Fields™ 19405 Blue

288 9-15

Fields™ Blue

Victoria F1 A Victoria jellemzői az egyöntetű, kompakt habitus és a virágok hosszú élettartama. Melegtűrő, ideális packekbe és cserepekbe.

Ageratum houstonianum Victoria F1 10508 Blue

288 6, 8-16 510 6-20

Victoria F1 Blue

23


Angelonia angustifolia

Archangel™ Ez a legnagyobb virágú Angelonia, levelei csillogó sötétzöldek, amivel kiválóan odavonzza a vásárlók tekintetét a kiskereskedőknél. Az Archangel habitusa kompaktabb, elágazódó, így alkalmasabb sűrűbb termesztésre 10,5-12 cmes cserepekben. Nagy cserepekben utószezoni termesztésre is alkalmas. Az Angelonia melegigényesebb, mint általában a virágágyi növények, és a jó elágazódáshoz gyengéd visszacsípést igényel. A dugványról nevelt növények habitusa szebb, tovább díszítenek a kertben. Csak a Florensisnél. •  •  •  • 

nagyobb virágok, mint magvetés esetén jobb elágazódás, mint más vegetatív fajtáknál kitűnően teljesít a kiskereskedelemben nagyon jó utószezoni termék

Angelonia angustifolia Archangel™ 32672 Blue Bicolour

128 8-16, 18, 20

30491 Dark Purple

128 8-16, 18, 20

19587 Deep Rose

128 8-16, 18, 20

18736 White

128 8-16, 18, 20

Blue Bicolour

Blue Bicolour

24

Dark Purple

Deep Rose

White


Angelonia angustifolia

Serenita® Magról szaporított Angelonia sorozat, amelynek tulajdonságai hasonlóak a dugványról nevelt növények jellemzőihez, ráadásul gyakorlatilag azonnal értékesíthető. A Serenita nagy színválsztékban kapható.

Angelonia angustifolia Serenita® 34759 Pink

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

34092 Sky Blue

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

32752 White

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

34758 Mix

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

Sky Blue

White

Serenita® White Pink

25


Antirrhinum majus

Antirincaâ„¢ Peachy

26


Antirrhinum majus

Antirinca™ Az egyik legjobb dugványról nevelt Antirrhinum, amelynél a kerti teljesítmény és a virágszín volt a nemesítési szempont. Az Antirinca termeszthető 10,5-12 cm-es cserépben vagy nagyobb edényekben több dugvánnyal. Az Antirrhinum kis energiaigényű növény, együtt nevelhető a többi virágágyi növénnyel, de a fagyok elmúltával akár a szabadban is. A sorozat elágazódó habitusú, folyamatosan virágzik, virágai különleges kétszínűek.

Antirrhinum majus Antirinca™ 32127 Copper Apricote

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

32128 Peachy

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

32129 Rose

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

32130 Yellow Maroon

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

Copper Apricote

Copper Apricote

Yellow Maroon

Peachy

Peachy

Rose

Rose

Yellow Maroon

27


Antirrhinum majus

Snapshot F1 A Snapshot sorozat a koraiság és a kiváló kültéri teljesítmény tökéletes kombinációja, packben és cserépben is kompakt marad. A sorozat növényei jól bokrosodnak és kompakt növekedésűek. Kiemelkedő a széles színválaszték és az egyöntetűség.

Appleblossom

Burgundy

Coral Bicolour

Orange

Pink

Plumblossom

Red

Red Bicolour

White

Yellow

Antirrhinum majus Snapshot F1 34484 Appleblossom

288 9-16, 18, 20

31964 Burgundy

288 9-16, 18, 20, 22

34486 Coral Bicolour

288 9-16, 18, 20, 22

18442 Orange

288 9-16, 18, 20

18443 Pink

288 9-16, 18, 20

18444 Plumblossom

288 9-16, 18, 20

18445 Red

288 9-16, 18, 20

18446 Red Bicolour

288 9-16, 18, 20

18447 White

288 9-16, 18, 20

18448 Yellow

288 9-16, 18, 20

18449 Mix

288 40, 45, 4, 6-18, 20 510 6-18

Twinny™ F1 Bőségesen virágzó Antirrhinum kitűnő kerti teljesítménnyel. A Twinny jól bokrosodó, félig telt – telt virágai korán nyílnak. Ültethető cserepekbe, nagyobb edényekbe és szegélynövénynek is.

Antirrhinum majus Twinny™ F1 20554 Bronze Shades

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20555 Rose

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20553 Violet

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20552 White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20549 Yellow Shades

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

19697 Formula Mix

288 10-12, 14, 16, 18, 20

Rose

28

Violet

Bronze Shades

White

Yellow Shades


Antirrhinum majus

Antiquity Igazi vevőcsalogató a nyári cserepes választékban! Az Antiquity Red-White kiválóan ágazódik el oldalirányban, nagyon jó a kerti teljesítménye, piros-fehér virágai egész nyáron virítanak. Növényházi és kültéri cserepes termesztésre alkalmas. Antirrhinum majus Antiquity 32376 Red-White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20 Red-White

Sonnet F1 Ez a közismert sorozat szegélynövényként és nagyobb edényekben 75 cm-esre is megnő. Erős virágszáraival és egymáshoz közeli virágfürtjeivel kitűnően alkalmas kültéri cserepes termesztésre (12 órás nappalhosszúság).

Pink

Scarlet

White

Yellow

Antirrhinum majus Sonnet F1 10532 Pink

288 8, 10-20, 22, 24

10531 Scarlet

288 8, 10-20, 22, 24

10534 White

288 8, 10-20, 22, 24

10535 Yellow

288 8, 10-20, 22, 24

10536 Mix

288 7-16 510 6, 8-16

Pirouette A sorozat egyedi tulajdonságai a nagyon korai virágzás és a kitűnő elágazódás. Bel- és kültéri termesztésre egyaránt alkalmas.

Antirrhinum majus 34079 Magenta

288 8, 10, 12-14, 16

34080 Pink

288 8, 10, 12-14, 16

34081 Red

288 8, 10, 12-14, 16

34082 Scarlet Orange 288 8, 10, 12-14, 16 34083 Yellow

288 8, 10, 12-14, 16

Magenta

Pink

Red

Scarlet Orange

Yellow

29


Argyranthemum frutescens

Madeira™ Deep Pink Impr.

30


Argyranthemum frutescens

Madeira™ Az egyik legkorábbi, jól elágazódó Argyranthemum sorozat a piacon. A növények habitusa és virágzási ideje nagyon kiegyenlített a fajták között is. A piacon a legnagyobb színválasztékú sorozat, a növények habitusa kompakt, kevesebb növekedésszabályozót igényel. Kiválóan alkalmas sűrű növényházi termesztésre 10,5-12 cm-es cserépben, alacsony energiaigényű. Csak a Florensisnél. •  a legegyöntetűbb sorozat a piacon •  az átlagosnál kompaktabb •  a főbb színek megtalálhatók a sorozatban White

Argyranthemum frutescens Madeira™ 32764 Double Red

128 4-16, 18

17441 Double White

128 4-16, 18

17688 Deep Pink Impr.

128 4-16, 18

17443 Red

128 4-16, 18

17445 White

128 4-16, 18

31678 Crested Hot Pink

128 4-16, 18

17446 Crested Ivory

128 4-16, 18

31679 Crested Pink

128 4-16, 18

17449 Crested Yellow

128 4-16, 18

Crested Hot Pink

Double Red

Double Red

Double White

Deep Pink Impr.

Red

White

Crested Ivory

Crested Pink

Crested Yellow

31


Argyranthemum frutescens

Grandaisy Bright Yellow

32


Argyranthemum frutescens

Grandaisy Gyönyörű Argyranthemum nagy, színpompás virágokkal, a növények középmagasak, bokrosak. Nagyobb cserepekhez és dézsákhoz alkalmasak, vonzzák a tekinteteket a kereskedőnél. Késő tavasszal és nyár elején is termeszthető az első virágágyi növények után. A növényeket beborítják a középméretű virágok, amely különösen nyáron nyújt kitűnő kerti teljesítményt. Ebben az évben új színeket mutatunk be.

Argyranthemum frutescens Grandaisy 32702 Bright Yellow

84

50, 2, 4, 6-14, 16, 18

Bright Yellow

Bright Yellow

Asteriscus maritimus

Asteriscus Az egyik legkorábban virágzó sárga virágágyi növény, alacsony energiaigényű termesztéshez ideális. Az Asteriscus nagy méretű virágai sárgák, levelei ezüstösek. Az Aurelia fajta habitusa kompaktabb, levelei ezüstösek. Virágai valamivel nagyobbak, mint a Gold Dollar virágai.

Astericus maritmus 20459 Aurelia Yellow

128

12566 Golden Dollar

128

2-15 2-15 Aurelia Yellow

Golden Dollar

33


Begonia boliviensis

Bonaparte Red

34


Begonia boliviensis

Bonaparte Soha nem volt még ilyen egyszerű a Begonia boliviensis termesztése! Az első magról szaporított Begonia boliviensis sorozat a dugványról szaporított fajtákhoz hasonló tulajdonságokkal. Ezenkívül a Bonaparte gyakorlatilag azonnal értékesíthető. •  •  •  • 

visszacsípés nélkül is jól elágazódik hosszúnappalos időszakban virágzik ideális kaspókba, dézsákba és szegélynövénynek egész nyáron bőségesen virágzik

Cream Yellow

Begonia boliviensis Bonaparte 31537 Cream Yellow

84 7-14, 16, 18 180 7-14

34078 Double Pink

84 7-14, 16, 18 180 7-14

31053 Orange

84 7-14, 16, 18 180 7-14

31054 Red

84 7-14, 16, 18 180 7-14

31051 Rose

84 7-14, 16, 18 180 7-14

32457 White

84 7-14, 16, 18 180 7-14 Double Pink

Orange

Red

Rose

White

35


Begonia boliviensis

Sparkler® A Begonia boliviensis kompaktabb sorozata. A Sparkler termeszthető cserepekben és kisebb kaspókban. Tavasszal könnyebb termeszteni, a BonBini hez hasonlóan kitűnő kerti teljesítményt nyújt. Majdnem minden szokásos színben kapható. Korán virágzik, virágai színpompásak, félig teltek. A cserepezés után finoman csípjük vissza a jobb bokrosodás érdekében.

Begonia boliviensis Sparkler® 31442 Double Cream

84

6-16

31804 Scarlet

84

6-16

31805 White Blush

84

6-16

Double Cream

Scarlet

White Blush

36


Begonia boliviensis

SparklerÂŽ Double Cream

37


Begonia boliviensis

Glowing Embers™ Díjnyertes sötétlevelű begóniasorozat, szimpla virágai ragyogó narancsszínűek, kerti teljesítménye kiváló. A növények 12 cm-es vagy nagyobb cserépbe ültethetők, de a fajta nyári értékesítésre cserepes növényként is termeszthető. Kaspóba nem megfelelő. Csak a Florensisnél.

Begonia boliviensis Glowing Embers™ 19006 Glowing Embers™ Orange

84

6-16, 18

Glowing Embers

38


Begonia boliviensis

BonBini Begonia boliviensis sorozat különböző színekben. Lenyűgöző, félig csüngő habitusa miatt függő kaspókba kitűnő választás. Jelenleg legjobb négy saját nemesítésű fajtánkat kínáljuk. A BonBini dugványait visszacsípjük, hogy cserepezés után jól bokrosodó növényt kapjunk. Mindegyik fajta bőségesen hozza félig telt virágait, amelyek mindenféle időjárás esetén virítanak. Csak a Florensisnél.

Begonia boliviensis BonBini 31802 Apricot

84

6-16

35161 Honeymoon

84

6, 8, 10, 12, 14, 16

31800 Orange Red

84

6-16

31799 White Blush

84

6-16 Honeymoon

Apricot

Orange Red

White Blush

Bonfire® Speciálisan nagy sűrűségű tömegtermesztésre szelektált Begonia boliviensis sorozat. Virágai előre nézőek, a növény jól elágazódó, sűrű habitusú. Kiválóan alkalmas kiskereskedőknek, serkenti az impulzusvásárlást. Többcélú fajták, virágágyásokba és kompakt, félig felálló növekedésű kaspókba is alkalmasak. Cserepezés: 10-14 cm-es cserép (1 növény) / 21-27 cm-es kaspó (3 növény).

Begonia boliviensis Bonfire® 31801 Classic

84

6-16 Classic

39


Begonia semperflorens

Juwel F1 A Juwel sorozat a tökéletes megoldás, ha kiváló minőségű, cserepes Begonia semperflorens növényeket szeretnénk termeszteni. A sorozat összes fajtája kiváló kültéri teljesítményt nyújt, egyedülállóan nagy szimpla virágok és zöld lombozat jellemzi őket. A Juwel a koraiság, az ellenőrizhető növekedés és a nagyméretű virágok ideális kombinációját nyújtja. Begonia semperflorens Juwel F1 13291 Bicolour

288 7-18, 20, 22

13292 Light Pink

288 7-18

13011 Rose

288 6-22

13012 Scarlet

288 6-22

19078 White

288 6-22

13841 Mix

288 9-14

510 8-18 510 10, 12-14, 16 510 7-20 510 7-20 510 7-20

Bicolour Scarlet

Light Pink

Rose

White

Supreme F1 A zöld levelű Quick és a sötét levelű New Globe korai virágzású keveréke. Begonia semperflorens Supreme F1 10602 Mix

288 8-19, 21 510 6, 8-20 Mix

40


Begonia semperflorens

Quick F1 A Quick sorozat a megbízható megoldás, ha kiváló minőségű, zöld levelű, packes begóniát szeretnénk termeszteni. •  korai virágzás •  jól bokrosodó habitus •  az egész sorozat egyöntetűen virágzik

Begonia semperflorens Quick F1 10594 Bicolour

Bicolour

288 6-18, 20 510 6-18

10591 Pink

288 6-18, 20 510 6-17

10590 Red

288 4, 6-21

10592 Rose

288 4, 6-20

10593 White

288 4, 6-20

510 6-22 510 6-18, 20, 22 510 6-18, 20, 22 10595 Mix

288 6-21 510 6-20 Red

Bicolour

Pink

Red

Rose

White

New Globe F1 A Quick sötét levelű partnersorozata, amely az egyenletes, sötétbronz színű lombozat és a nagy virágok kontrasztja miatt emelkedik ki. Nagyon korán kezd virágozni, habitusa erősen bokrosodó.

Begonia semperflorens New Globe F1 10599 Ducolour

288 6-20

Ducolour

510 6-16 32541 Rose

288 4, 6-20

15961 Scarlet

288 4, 6-20

15962 White

288 4, 6-20

510 6-16 510 6-16 510 6-16 16283 Mix

288 6-20 510 6-16 Rose

Scarlet

White

41


Begonia semperflorens

Doublet® Különleges teltvirágú begónia sötét, csillogó levelekkel. 10,5-12 cm-es cserépben termeszthető, mint általában a Begonia semperflorens. A növények korán virágoznak, kerti teljesítményük nagyon jó.

Pink

Red

Rose

White

Begonia semperflorens Doublet® 14640 Pink

128 5-14, 16

14642 Red

128 5-14, 16

14641 Rose

128 5-14, 16

14644 White

128 5-14, 16

Begonia richmondensis

Begonia richmondensis Ideális kertépítészeti begónia, melynek kiváló a kerti teljesítménye szabad téren és cserépben egyaránt. A csillogó levelek és a kéttónusú rózsaszín virágok valódi vonzerőt kölcsönöznek ennek a növénynek a kert bármely pontján. Kevés törődést igényel, napsütésben és árnyékban is jó teljesítményt nyújt. Nagyobb cserepekbe és dézsákba alkalmas. Kisebb a hőigénye, mint a boliviensis fajtáknak.

Begonia richmondensis 32100 Pink

84

4-15

Pink

Begonia tuberhybrida

Nonstop® F1 A Mocca sorozat lombozata különleges, sötét bronzszínű. A kávészínű levelek kellemes kontrasztot mutatnak az élénk virágokkal. A Mocca koraiságban felveszi a versenyt a többi Nonstop fajtával, emellett habitusa hasonlóan egyöntetű, de valamivel kompaktabb. Begonia tuberhybrida Nonstop® Mocca F1 15957 Scarlet

Scarlet 84 8-14, 16 180 8-14

15956 White

84 8-14, 16 180 8-14

15955 Yellow

84 8-14, 16 180 8-14

Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 12958 Rose Petticoat

84 8-16, 18 180 7-15

12959 Appleblossom

84 8-16, 18 180 7-15

42

White

Yellow


Begonia tuberhybrida

GO!Early F1 A GO!Early sorozat két legyet üt egy csapásra. Jól összeállított sorozat, amelyet kifejezetten a koraiságra és az egyöntetűségre szelektáltak. •  nagyon egyöntetű kompakt habitus, így alkalmas a tömegtermesztésre •  bőséges, kivételesen hosszan tartó virágzás, mind az értékesítési láncban, mind a kertben •  egész nyáron bőségesen virágzik

Begonia tuberhybrida GO!Early F1 32488 Bright Orange Bronze Leaf

84 6, 8-14, 16 180 6, 8-14

30072 Cherry Bronze Leaf

84 6-14, 16 180 6, 8-14

16906 Deep Rose

84 6, 8-16, 18 180 6-14, 16

16907 Orange

84 6, 8-16, 18

Yellow & Orange & Scarlet Red

180 6-14, 16 17347 Pink Shades

84 6, 8-16 180 6-14

32529 Salmon Bicolour

84 6, 8-16, 18 180 6-14

16909 Scarlet Red

84 6, 8-16, 18 180 6-14, 16

31940 White

84 6, 8-16, 18 180 6-14

16891 Yellow

84 6, 8-16, 18 180 6-14

10565 Mix

84 6, 8-16 180 6, 8-16

Bright Orange Bronze Leaf

Cherry Bronze Leaf

Deep Rose

Salmon Bicolour

Orange

Pink Shades

Scarlet Red

White

Yellow

43


Begonia tuberhybrida

Nonstop® JOY A Nonstop JOY Yellow habitusa teltebb, tömörebb, gömbölyű, emiatt könnyű becsomagolni és szállítani. Kitűnő a megjelenése a kereskedőknél.

Begonia tuberhybrida Nonstop® Joy 34771 White Bronze Leaf

84

8-18

32481 Yellow

84

8-18

White Bronze Leaf

Yellow

Begonia tuberhybrida

Illumination® F1 Kétségtelen, hogy függő kaspókhoz az Illumination a legjobb begóniasorozat. Gazdagon virágzik az első fagyokig, ezért a vásárlók nagyon elégedettek vele. Mindegyik fajta élénk színű, nagyméretű virágokat hoz. Begonia boliviensis Illumination® F1 10568 Apricot Shades

84 6, 8-16, 18

18450 Golden Picotee

84 6, 8-16, 18

32437 Lemon

84 7-16

10570 Light Pink

84 7-16, 18

10569 Orange

84 7-16, 18

13260 Rose

84 7-16, 18

16208 Scarlet

84 7-15

10571 White

84 7-16, 18

13840 Mix

84 8-16 180 10-16

Orange

44

Rose

Apricot Shades

Golden Picotee

Lemon

Light Pink

Scarlet

White


Begonia x hybrida

Dragon Wing™ A Dragon Wing tökéletes választás a 13 cm-nél nagyobb cserepekhez és dézsákhoz, erőteljes, túlnyúló habitusa és hosszan tartó virágzása miatt. Mindegyik fajta egyformán könnyen gondozható, robusztus és vitathatatlanul ellenáll az időjárás viszontagságainak. Speciális tanács: Ha több növényt ültetünk egy edénybe, a szárak különböző irányú elágazódása miatt nagyon fontos a növények megfelelő elhelyezése. A hengereket úgy ültessük, hogy a növekvő hajtás a cserépből kifelé álljon, mert itt képződnek majd a virágok.

Pink Red Begonia x hybrida Dragon Wing™ 14512 Pink

84 40, 45, 4, 6-16 180 6-15 288 6, 8, 10-12, 14

12986 Red

84 40, 45, 50, 4, 6-16 180 6-15 288 6-14

45


Begonia x hybrida

Megawatt™ F1 A Megawatt a következő nagy dobásunk a magról szaporított hibrid begóniák között. A termesztő számára előny a korai virágzás, hiszen ezek a bronzlevelű fajták kb. 10 nappal hamarabb készülnek el, mint hasonló társaik. A Megawatt begónia igazi szenzáció a kertben: nagyobb edényekbe és szegélynövényként ültetve garantált siker! Kertészeti árudákban és virágboltokban is értékesíthető nagyobb cserepekben késő tavaszi és nyári virágoztatásra. A vásárlók rajonganak majd a különleges ‚Pink Bronze Leaf’ növényekért, melyek igazán sötét leveleik mellett mélyrózsaszín virágokat hoznak. A Megawatt sorozatot könnyű gondozni, a robusztus, vitathatatlanul időjárásálló növények biztos sikert hoznak. Fedezze fel Ön is a begónia erejét! Ez nemcsak nagy, ez MEGA!

Begonia x hybrida Megawatt™ F1 32896 Pink Bronze Leaf

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

35061 Pink Green Leaf

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

35062 Red Green Leaf Impr.

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

32898 Rose Bronze Leaf

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

35063 Rose Green Leaf Impr.

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

Pink Bronze Leaf

Rose Green Leaf Impr.

46

Pink Bronze Leaf

Pink Green Leaf

Rose Bronze Leaf

Red Green Leaf Impr.


Begonia x hybrida

BIG™ A begónia BIG fajták még a legrosszabb időjárás mellett is megállják a helyüket hosszan tartó virágzásukkal és nagy méretű, szembetűnő virágaikkal. Erős, robusztus habitusuk miatt kitűnő választást jelentenek dézsák beültetéséhez. A fajták korán virágoznak és jól bokrosodnak. Termesztésük 10,5 - 13 cm-es cserépben ajánlott.

Begonia x hybrida BIG™ 18585 Red Bronze Leaf

Red Bronze Leaf

Rose Bronze Leaf

Red Green Leaf

Rose Green Leaf

84 4, 6-17 180 6-14

16610 Red Green Leaf

84 4, 6-17, 20 180 6-14

16611 Rose Bronze Leaf

84 4, 6-17 180 6-14

32530 Rose Green Leaf

84 4, 6-17 180 6-14

13840 Mix

84 8-16 180 10-16

Bidens ferulifolia

BeeDance® A BeeDance sorozat két különleges színből áll, az egyik egy gyönyörű vörös, a másik pedig egy kétszínű fajta. Szeretik őket a méhek és a pillangók, segítségükkel kertünkben és erkélyünkön is élvezhetjük a biológiai sokféleséget. Mindkét fajta erős növekedésű, közepesen kompakt. A BeeDance sorozat nyerte el a 2015-ös IPM-en az újdonságok díját. A nemesítő cserepekből és címkékből álló marketinganyagot is tervezett a fajtákhoz.

Bidens ferulifolia BeeDance 32377 Painted Red

180 2-16, 18

Painted Red

Painted Red

47


Bidens ferulifolia

Bidens Jól ismert tavaszi sárga virágú virágágyi növény, amely a packtől a kaspóig számos formában kínálható. A nemesítés eredményeként kompaktabb fajták jöttek létre, amelyek kevesebb növekedésszabályozót igényelnek, habitusuk és virágtípusuk különböző. A táblázatban szereplő fajták részben saját nemesítésűek, részben más nemesítő cégek fajtái. Alacsony energiaigényű növény. Blazing Glory: Javított, piros-sárga kétszínű Bidens fajta középerős habitussal, amely áttörés a nemesítésben. Cserepes termesztéshez és mixekhez alkalmas, jó a kerti teljesítménye.

Bidens ferulifolia Bidens 34706 Blazing Glory

180 2, 4-16, 18

31658 GoldStrike

180 2, 4-16, 18

32938 Sixbi Gold

180 2, 4-16, 18

19479 Yellow Charm

180 2, 4-16, 18

15666 Yellow Glow

180 2, 4-16, 18

31532 Yellow Sunshine

180 2, 4-16, 18 Blazing Glory

Yellow Glow

GoldStrike

48

Sixbi Gold

Yellow Charm

Yellow Sunshine


Bidens ferulifolia

Bidens Blazing Glory

49


Brachyscome multifida

Brachyscome multifida Az ausztrál százszorszépet a termesztők és a vásárlók egyaránt jól ismerik. Kisebb energiaigényű növény, amelynek a megfelelő habitus és virágzási idő eléréséhez alacsony hőmérsékletre van szüksége. A cserepezés utáni ismételt visszacsípés segíti a bokrosodást. A Florensis által kínált fajtasor különböző nemesítőktől származik, a fajták cserepekhez és packekhez is alkalmasak.

Brachyscome multifida 10029 Blue

180

4-16, 18, 20

19400 Brasco™ Violet

128

50, 4-16, 18, 20

180

4-16, 18

19474 Magenta Delight

128

2, 4-16, 18, 20

180 16002 Mauve Delight

6-16, 18

128

2, 4-16, 18, 20

180

6-16, 18

17450 Surdaisy ® Strawberry

180

33951 Surdaisy ® White 2017

128

4-16

180

4-16

Brasco™ Violet

Magenta Delight

Surdaisy® Strawberry

50

Blue

4-16, 18, 20

Mauve Delight

Surdaisy® White 2017


Brachyscome multifida

Brachyscome Magenta Delight

51


Bracteantha bracteata

Dreamtime™ Jumbo Az egyik legmegbízhatóbb kerek szalmavirág a piacon. Rikító virágszín és kompakt habitus jellemzi. A Bracteantha 12 cmes cserépben vagy nagyobb edényben termeszthető, ideális utószezoni növény. Csak a Florensisnél.

Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo 18270 Pure White

84

6-18, 20

30499 Red

84

6-18, 20

31688 Rose Pink

84

6-18, 20

17451 Yellow

84

6-18, 20

Pure White

Rose Pink

Yellow

Calendula officinalis

Calypso Kompakt növekedésű sorozat, 15-20 cm magasra nő. Egyöntetűség és nagyméretű, telt virágok jellemzik.

Calendula officinalis Calypso 10624 Orange

288 10, 12, 14, 16

10625 Yellow

288 10, 12, 14, 16 Orange

52

Yellow


Bracteantha braceata

Dreamtimeâ„¢ Jumbo Red

53


Calibrachoa at Home

Celebrate Calibrachoa At Home Mindig a megfelelő ajándék kedvenc kerti kuckójába Új összeállításunkban a Calibrachoa sorozatok legjobb tulajdonságait gyűjtöttük össze. A Cabaret™ a kisebb, 10,5 cm-es cserepekben és a gyönyörű függő kaspókban is kitölti a teret. A Conga egyöntetű virágzási idejével, habitusával és virágméretével okoz meglepetést. A Can-Can Rosies vonzó, ragyogó színei telt virágokkal párosulnak. Feltűnő Chameleon sorozatunk élénk színeivel tűnik ki, a virágok az idő előrehaladtával változtatják a színüket. Ez a teljes csomag a választási lehetőségeken keresztül elégedett ügyfeleket és jövedelmezőséget kínál Önnek. Könnyen termeszthető, nagyon egyöntetű, kompakt és fenntartható sorozatok. Előnyök Ön és a vásárlói számára: •  egyöntetű és kompakt sorozatok •  tervezhető •  fenntartható (kevesebb növekedésszabályozó) •  teljes és széles színskála •  több tálcaméretben kapható •  ideális mixekhez

®

54


Calibrachoa at Home

Calibrachoa Cabaret™ Bright Red

55


Calibrachoa x hybrida

Conga A Florensis Calibrachoa szortimentjét bővíti a Conga sorozat, amely igen kompakt és szinte egyáltalán nem igényel növekedésszabályozót. Környezetbarát termesztéshez a Conga az ideális választás. Színei nagyon egyediek és vonzóak. A virágok ragyogó vörös közepe rögtön magához vonzza a tekinteteket. Kitűnően tűri a pH-ingadozásokat és bőségesen virágzik, emiatt kiemelkedően tartós a kereskedőknél. A legjobb eredmény eléréséhez a termesztés kezdetén fűtést igényel. Csak a Florensisnél.

Blue

Dark Orange Kiss

Calibrachoa x hybrida Conga 34067 Blue

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

34064 Dark Orange Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31786 Lemon

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31591 Orange Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31592 Peach Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31593 Pink Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

32665 Rose Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

34065 Sunset Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

32666 White

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

32667 Yellow

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

Rose Kiss

Lemon

Orange Kiss

Peach Kiss

Pink Kiss

Rose Kiss

Sunset Kiss

White

Yellow

Conga MixMasters®

Calibrachoa x hybrida Conga MixMasters® 34110 Dancing Eyes

84

2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 Dancing Eyes

56


Calibrachoa x hybrida

Conga Peach Kiss

57


Calibrachoa x hybrida

Cabaret™ A Cabaret a legjobban programozható sorozat a piacon, az időzítés, a habitus és a virágméret egyöntetű a fajták között. A jól bokrosodó, gömb alakú, csüngő növények tele vannak virággal, közepük teljesen zárt. A lombozat sötétzöld, a növények kevéssé érzékenyek az alacsony hőmérsékletre. 10,5-12 cm-es cserépben termeszthető. A Cabaret az egyik legkorábban virágzó Calibrachoa a piacon.

Bright Red

Dark Blue

Dark Rose

Lavender Impr.

Lemon

Light Pink

Orange

Pure Yellow

A Cabaret különösen jól mutat a kiskereskedőknél, a virágok még rossz fényviszonyok mellett is nyitva maradnak. 180-as tálcában visszacsípés nélkül, vagy 128as tálcában visszacsípve szállítjuk, megkönnyítve ezzel a sikeres Calibrachoa-termesztést. A Cabaret megkönnyíti a termesztők dolgát! Csak a Florensisnél. Előnyök •  a legjobban programozható Calibrachoa sorozat (időzítés, habitus, virágméret) •  különböző tálcaméretekben kapható •  ragyogó színek •  nagyon egyöntetű, mixekhez ideális •  kiváló teljesítmény az értékesítési láncban és a kertben is

Calibrachoa x hybrida Cabaret™ 19599 Bright Red

128 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

17689 Dark Blue

128 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

31425 Dark Rose 32654 Lavender Impr.

128 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

32655 Lemon

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

32374 Light Pink

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

33151 Orange

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-18, 20, 22, 24

19598 Pure Yellow

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

17460 Rose

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

34060 Rose Eye Yellow Star 128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24 32563 Scarlet

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

31435 White Impr.

Rose

Rose Eye Yellow Star

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

Scarlet

58

White Impr.


Calibrachoa x hybrida

Lavender Impr.

Lemon

Orange

™

Cabaret™ White Impr. Scarlet

59


Calibrachoa x hybrida

Cabaret™ MixMasters® A jól ismert Cabaret színek közül kiválasztottunk az Ön számára néhány harmonikus mixet. A növények kiegyenlített habitusa és virágzási ideje miatt mixek készítéséhez a Cabaret a tökéletes Calibrachoa. Nagyon ajánlott vegyes cserepekhez és kaspókhoz, amelyek rögtön felhasználhatóak a vásárlónál. Berlin Revue

Burlesque

Café de Paris

Candyhouse

Copacabana

Firework

Lemonade

Pink Paradise

Szeretnénk megkönnyíteni az Ön munkáját, ezért a növényeket 84-es tálcán cellánként 3 dugvánnyal kínáljuk, amelyek cserepezésre készek, és 8-10 héten belül virágzó növény nevelhető belőlük. A munkaköltségen történő megtakarítás mellett a licenszdíj is kevesebbe kerül Önnek, hiszen minden mix esetében 3 dugvány (gyökeres vagy gyökér nélküli) helyett csak 2 után kell licenszdíjat fizetni. Előnyök •  a fajták virágzási ideje és habitusa egyöntetű •  a ragyogó színű mixek vonzóak a kereskedőnél

Calibrachoa x hybrida Cabaret™ MixMasters® 30972 Berlin Revue

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20174 Burlesque

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31199 Café de Paris

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34700 Candyhouse

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20173 Copacabana

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34699 Firework

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34698 Lemonade

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34124 Pink Paradise

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31198 Revue

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20172 Tropicana

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

32242 Voltaire

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

Revue

Tropicana

Candyhouse

Firework

60

Voltaire


Calibrachoa x hybrida

Cabaret™ MixMasters® Tropicana

61


Calibrachoa x hybrida

Can-Can® Rosies A sikeres Cabaret és a vonzó Conga mellett bemutatjuk a Can-Can Rosies sorozatot. A jól megválasztott fajták virágai teljesen teltek, a növény félig csüngő, közepesen kompakt habitusú. Mindegyik fajtát a koraiságra, a habitusra és a vonzó, ragyogó színekre szelektáltuk. Jól alkalmazható Calibrachoa mixekben és vegyes ültetésekben. A legjobb eredmény érdekében visszacsípett növényeket szállítunk 128as tálcában, 10,5-13 cm-es cserepekhez és kaspókhoz.

Calibrachoa x hybrida Can-Can® Rosies 32723 Apricote

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30507 Blue

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30510 Dark Yellow

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30511 Light Pink

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30508 Light Yellow

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30506 Magenta

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30505 Pink Vein

128 4, 6-14, 16, 18, 20

32724 Sky Blue

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30509 White

128 4, 6-14, 16, 18, 20

Apricot

Blue

Dark Yellow

Light Pink

Light Yellow

Magenta

Sky Blue

White

Can-Can® Rosies MixMasters® Calibrachoa x hybrida Can-Can® Rosies MixMasters® 34513 Corelli

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24

32753 Vivaldi

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24 Corelli

62

Vivaldi


Calibrachoa x hybrida

®

Can-Can® Rosies Pink Vein

63


Calibrachoa x hybrida

Chameleon Élénk színek sorozata, mely a szezon során változtatja színét a napok hosszától és a fény mennyiségétől függően. Ez rendkívül izgalmas színkavalkádot eredményez egyetlen növényen. Növekedésére a közepesen-kompakt jelleg a jellemző és nyáron bőségesen virágzik. A Chameleon kimagasló kerti teljesítménnyel és tartóssággal bír, de kaspóba is kitűnő választás. Sorozatunkat nagyon vonzó színekben, különböző árnyalatokban ajánljuk. Kizárólag a Florensistől.

Blueberry Scone Calibrachoa x hybrida Chameleon 32946 Blueberry Scone

128 4, 6-16, 18, 20

32426 Cherry Banana

128 4, 6-16, 18, 20

32427 Double Pink Yellow

128 4, 6-16, 18, 20

32939 Indian Summer

128 4, 6-16, 18, 20

32940 Lavender Sorbet Impr.

128 4, 6-16, 18, 20

31966 Pink Passion

128 4, 6-16, 18, 20

32941 Pink Sorbet Impr.

128 4, 6-16, 18, 20

32425 Sunshine Berry

128 2, 4, 6-16, 18, 20 Cherry Banana

64

Double Pink Yellow

Indian Summer

Lavender Sorbet Impr.

Pink Passion

Pink Sorbet Impr.

Sunshine Berry


Calibrachoa x hybrida

Chameleon Sunshine Berry

65


Calocephalus brownii

Challenge Impr. Saját szelekciónk ez az ezüstszínű párnacserje. Habitusa kompakt, hajtásai ezüstösen csillognak. Az egyik legjobb fajta a piacon. A Calocephalus kültéren és növényházban is termeszthető egyéves növény, nem fagytűrő. 9-12 cm-es cserepekhez ajánlott.

Calocephalus brownii 15018 Challenge Impr. 180 8, 10, 12, 14-32

Challenge Impr.

Catharanthus roseus

Titan F1 A Titan akár két héttel korábban nyílik, mint a hagyományos Vinca sorozatok. Kivételesen egyöntetű, kiválóan bokrosodik, virágai hatalmasak, minden keresett színben kapható. Hibrid növekedési erélye miatt betegségellenállóbb, packben és a kertben is jobban tűri a hűvösebb időt és más stresszhelyzeteket.

Apricot

Blush

Burgundy

Dark Red

Lavender Blue Halo

Polka Dot

Punch

Really Red

Rose

Rose Halo

White Pure

Catharanthus roseus Titan F1 18478 Apricot

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18479 Blush

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18480 Burgundy

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18485 Dark Red

288 10-16, 18, 20

18481 Lavender Blue Halo

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18483 Polka Dot

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18484 Punch

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

33932 Really Red

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18486 Rose

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

30080 Rose Halo

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18487 White Pure

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

17612 Mix

288 10-16, 18, 20

Catharanthus roseus

Mediterranean XP A Mediterranean XP fajták nagy, gyönyörű, elterülő növényeket nevelnek, amelyek könnyen kitöltik a kaspót. A virágok rövid időn belül kinyílnak, nagy méretűek. Az egyetlen igazi sötétpiros csüngő Vinca.

Catharanthus roseus Mediterranean XP 30016 Mix

288 10-12, 14 Mediterranean XP Mix

66


Celosia plumosa

Potter Erős növekedésű keverék, amely kivételesen jól bokrosodik, virágai nagyok és hosszan nyílnak. A növények körülbelül 35 cm magasra nőnek. Packes és cserepes termesztésre is kiválóan alkalmas.

Celosia plumosa Potter 35198 Red

288 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20

35196 Mix

288 8, 10-12, 14, 16, 18, 20

Mix

Red

Kimono Egyöntetű és kompakt keverék packes és cserepes termesztésre, nyári értékesítésre ideális. A növények körülbelül 15 cm magasra nőnek.

Celosia plumosa Kimono 10650 Mix

288 8, 10-14, 16, 18, 20, 22 Kimono Mix

Centradenia floribunda

Cascade Félig csüngő habitusával, vörösesbarna levelével és ragyogó lila virágaival népszerű kaspós növény. A Centradenia nagyobb hőigényű, termesztési ideje hosszabb. 14°C alatt a virágzás lelassul.

Centradenia floribunda 10039 Cascade

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20 Cascade

67


Cineraria maritima

Quick Silver Ez a népszerű virágágyi és szegélynövény mélyen szeldelt ezüstszínű levelei és kompakt habitusa miatt érdemel említést. Ideális dézsák vegyes beültetéséhez.

Cineraria maritima 34072 Quick Silver

288 7-18, 22, 24, 26, 28-34 510 6, 8-18, 20, 22, 24, 26-27, 29-33 Quick Silver

Cleome x hybrida

Clio Ideális virágágyi kiültetésekbe, közepesen magas habitus és nagy, hosszan nyíló virágok jellemzik. Kerti teljesítménye jobb, mint a magról nevelt fajtáké, több színben elérhető, egész nyáron nyílik. Nagyobb cserepekbe és dézsákba ajánlott. A Cleome nagyobb hőigényű, mint általában a virágágyi növények. Ebben az évben a Clio Magenta mellett bemutatjuk a Light Pink (világos rózsaszín) fajtát.

Cleome x hybrida Clio 20602 Magenta

84

6, 8-16, 18 Magenta

Chrysanthemum paludosum

Snow Land Select Jól ismert fehér fajta sárga középpel. A kompakt, jól bokrosodó növények 20 cm magasra nőnek. Packes és cserepes termesztésre alkalmas.

Chrysanthemum paludosum 10665 Snow Land Select

510 9-10, 12, 14-15 Snow Land Select

68


Convolvulus sabatius

Neon Blue Jól ismert virágágyi növény gyönyörű kék virágokkal, alacsony energiaigényű. Alacsony hőmérsékleten szebb a növény habitusa és több virág fejlődik. A kompakt, bokros növények mélykék virágokat hoznak, velük igazán egyszerű a Convolvulus termesztése! Alacsony hőigényű növény, már 10°C-on termeszthető. Alacsony hőmérsékleten kompakt, jól bokrosodik, korán virágzik. Korai ültetés után korábban fog virágozni, ehhez hathetes hidegperiódus szükséges 6°C-on. Magas hőmérsékleten a virágok elhalnak. serepekbe és függő kaspókba is alkalmas.

Convolvulus sabatius 30664 Neon Blue

180 50, 2, 4-14, 16

Neon Blue

Cuphea hyssopifolia

Cuphea hyssopifolia A kompakt, jól bokrosodó fajták kiválóan alkalmasak cserepekbe és dézsákba. A növény folyamatos virágzású, virágai aprók, bíborszínűek vagy fehérek. Növényházban és szabadföldön is termeszthető, de fagyérzékeny. Cuphea hyssopifolia 10042 Purple

128 4-16, 18, 20, 22, 24 180 6, 8-12, 14, 16

10043 White

128 4-16, 18, 20, 22, 24 180 6, 8-12, 14, 16

Purple

White

Cuphea ignea

Cuphea ignea A Cuphea Ignea (Cigar Plant) egy trópusi, jól elágazodó, hosszú virágidejű növény. Virága szivarra emlékeztet, innen a neve. Világos zöld levelei kicsik és elliptikusak. Körülbelül 60 cm-es magasra nő.

Cuphea ignea 31262 Scarlet

288 7-15 Scarlet

Cuphea llavea

Torpedo Ideális kaspós növény, hosszú hajtásaival nagy függő kaspókba kiváló. A Cuphea kevert kaspókban más erős növekedésű növényekkel társítható.

Cuphea llavea 13714 Torpedo

180 4, 6-14, 16 Torpedo

69


Coleus x hybrida

Coleus Saját szelekciónk ez a vegetatív Coleus. A pompás színű és mintázatú növények jól bírják a tűző napot és az árnyékot is, kitűnően alkalmazhatók a kertépítésben. Az összes fajtát a kiváló teljesítményre és növekedési erélyre szelektáltuk, habitusuk jól illeszkedik egymáshoz, változatos mintázatúak és kontrasztúak. Nagyobb cserepekbe és dézsákba ajánljuk őket. A Coleus hőigénye nagyobb, mint a legtöbb virágágyi növénynek. A dugványról nevelt növények jól bokrosodnak, közepes méretűek, ősszel nem virágoznak.

Coleus x hybrida 30513 Campfire

84

6, 8-16, 18, 20

19603 Electric Lime

84

6, 8-16, 18, 20

18024 Henna

84

6, 8-16, 18, 20

19604 Redhead

84

6, 8-16, 18, 20

20437 Trusty Rusty

84

6, 8-16, 18, 20

Campfire

Campfire

70

Redhead

Electric Lime

Henna

Redhead

Trusty Rusty


Coleus x hybrida

Chocolate Könnyen termeszthető fajták vonzó, csokoládészínű levelekkel, amelyek széle mentazöld. Nagyobb dézsákba vagy árnyékos helyek beültetésére alkalmasaka. 30–50 cm magasra nőnek.

Coleus x hybrida Chocolate 20269 Covered Cherry

180 8, 10, 12, 14, 16, 18

17130 Mint

180 8, 10, 12

Covered Cherry

Mint

Kong™ Erőteljes, jól bokrosodó sorozat, amelyet nagyon nagy, vonzó mintázatú levelei tesznek különlegessé. Az összes fajta gyors növekedésű, sokféle cseréphez alkalmas. 45–50 cm magasra nő.

Coleus x hybrida Kong™ 15237 Mix

180 8-14

Kong™ Mix

Wizard™ Alacsony növekedésű, kompakt növények keveréke, leveleik közepes méretűek, élénk színűek. A növények nagyon egyöntetűek, későn virágoznak, ami meghosszabbítja kertépítészeti értéküket. Ideális választás packekbe és kisebb cserepekbe.

Coleus x hybrida Wizard™ 10680 Mix

288 8, 10-15, 20 510 8-16

Wizard™ Mix

71


Cosmos bipinnatus

Xanthos A Xanthos (görögül sárgát jelent) virágszíne egy különleges, lágy, lenyűgöző sárga árnyalat. A növények féltörpék, korai virágzásúak, egyöntetűek. Ez a bőségesen virágzó Cosmos sorozat kiválóan alkalmazható udvarokban, teraszokon, szegélynövényként vonzza a tekinteteket. A Xanthos teljesen új színt hoz a Cosmos fajtaválasztékba.

Cosmos bipinnatus Xanthos 32713 Yellow

180 10, 12, 14, 16, 18 288 10, 12, 14, 16, 18 Yellow

Symphony A Symphony a piacon elérhető legjobb tulajdonságokat foglalja magában. Kitűnő, gazdagon virágzó nyári cserepes növény, virágágyakban és cserepesként is használható. Habitusa kompakt, bokros, 65-75 cm magasra nő és folyamatosan virágzik. 10-15 cm cserepekbe ajánlott.

Cosmos bipinnatus Symphony 10693 Carmine

180 10-18, 20, 22

10694 Pink

180 10-20, 22 288 8-20, 22

13312 Pink Blush

288 8, 10-18

35366 Purple

180 8-18, 20, 22 288 8-18, 20, 22 180 8-18, 20, 22

32146 Violet

288 8-18, 20, 22 10695 White

180 10-18, 20, 22

Carmine

Purple

72

Violet

Pink

Violet

Pink Blush

White


Cosmos bipinnatus

Symphony White

73


Dahlia x hybrida

Dahlegria Csak vessen egy pillantást erre a káprázatos dáliára a Florensistől, és máris boldogság költözik a szívbe! A nagy, feltűnő, kétszínű virágok vidáman mutatnak a sötét, csokoládészínű levelek mellett. A sorozat átmenet a Happy days és a Happy Singles között, de virágai mindkettőnél jóval nagyobbak. A növények 40-50 cm magasak, a virágok átmérője a 10 cm-t is eléri. A Dahlegria 12 cm-es vagy ennél nagyobb cserepekben termeszthető. Úgy lesz tökéletes a növényünk, ha 10 nappal a cserepezés után egyszer visszacsípjük. Ez a sorozat a fagyok elmúltával szabadtéri cserepes termesztésre is alkalmas. Nagyobb cserepekben kiváló szezon utáni termék. A Dahlegria összeültetésekben is csodálatos, de szoliterként is aklamazható. Csak a Florensisnél.

Red Pink Bicolour

Red Yellow Bicolour Dahlia x hybrida Dahlegria 31059 Red Pink Bicolour

84 8-16, 18, 20, 22, 24

31064 Red Yellow Bicolour

84 8-16, 18, 20, 22, 24

31065 White

84 8-16, 18, 20, 22, 24

White

Red Pink Bicolour

74

Red Yellow Bicolour

White


Dahlia x hybrida

Dahlegria Red Yellow Bicolour

75


Dahlia x hybrida

Happy Days® A Bishop dália különleges levélszínének és a Gallery habitusának kombinációja teszi ezt a sorozatot egyedülállóvá. A csillogó sötétbarna levelek és a ragyogó színű szimpla virágok együttese jó benyomást kelt a vásárlókban. A növények a Gallery dáliához hasonlóan termeszthetők beltéren és a fagyok elmúltával kültéren is. Cserepezés után a növényeket legalább egyszer vissza kell csípni a jó bokrosodás érdekében.

Dahlia x hybrida Happy Days® 30214 Bicolour Yellow-Red

84 6, 8-18, 20, 22, 24

18132 Cream

84 6, 8-18, 20, 22, 24

31067 Neon

84 6, 8-18, 20, 22, 24

18133 Pink

84 6, 8-18, 20, 22, 24

18135 Purple

84 6, 8-18, 20, 22, 24

30216 Red

84 6, 8-18, 20, 22, 24

19605 Yellow

84 6, 8-18, 20, 22, 24 Bicolour Yellow-Red

Bicolour Yellow-Red

Cream

Pink

Purple

Red

Yellow

Neon

76


Dahlia x hybrida

Gallery® Nagyobb cserepekhez és dézsákhoz alkalmas fajta, a fagyok elmúltával kültéren is termeszthető. Az erős, jól bokrosodó növényeken a virágok nagyok és színpompásak, vonzó alakúak. A fajták nemesítésének célja a nyári kerti teljesítmény volt, a vásárlók maximálisan elégedettek velük. A sorozat két csoportra osztható. Az Art Deco, az Art Nouveau, a Bellini és a Pablo fajták később virágzanak, a növény és a virág is nagyobb. A többi fajta kompaktabb és korábban virágzik. Cserepezés után a növényeket vissza kell csípni a jó bokrosodás érdekében.

Art Deco

Dahlia x hybrida Gallery® 14712 Art Deco

84 6-16, 18, 20, 22, 24

14714 Art Fair White

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14713 Art Nouveau

84 6-16, 18, 20, 22, 24

15238 Bellini Pink

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14718 Pablo

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

18298 Pinto

84 6-16, 18, 20, 22, 24

15999 Renoir

84 6-16, 18, 20, 22, 24

15239 Rivera Red

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

18297 Valentin

84 6-16, 18, 20, 22, 24

Pinto

Art Deco

Renoir

Art Fair White

Art Fair White

Art Nouveau

Bellini Pink

Pablo

Rivera Red

Valentin

Art Nouveau

Pablo

77


Dahlia x hybrida

Dahlietta™ Az egyik első dugványról nevelt dália a piacon, rövid tenyészidejű. A szelektált fajták virágzási ideje és habitusa jól illeszkedik egymáshoz, alig igényelnek növekedésszabályozót. Ideális sorozat a sűrű és időzített cserepes termesztéshez. A Surprise fajtasor virágai különleges színűek, de habitusuk és virágzási idejük kevésbé egyöntetű. A tarka típusú Paula és Kelly virágainak bizonyos százaléka egyszínű, és nem minden virág csíkozottsága egyforma.

Dahlia x hybrida Dahlietta™ 14131 Anna

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

34100 Blanca Impr.

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

30515 Coby Orange Yellow

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14133 Emily Pink

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

31048 Ilse Bicolour Cherry

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

18300 Julia

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

19333 Leanne

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14135 Linda

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14136 Margaret

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

17476

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

Patty

17477 Rachel

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

17478 Tessy

128 2, 4, 6-16, 18, 20

32681 Vicky

128 2, 4, 6-16, 18, 20

Blanca Impr.

78

Ilse Bicolour Cherry

Anna

Coby Orange Yellow

Emily Pink

Ilse Bicolour Cherry

Julia

Leanne

Linda

Margaret

Patty

Rachel

Tessy

Vicky


Dahlia x hybrida

Dahlietta™ Surprise Dahlia x hybrida Dahlietta™ Surprise 34097 Becky Impr.

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34099 Cindy

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34096 Demi

128 2, 4, 6-16, 18, 20

17481 Kelly

128 2, 4, 6-16, 18, 20

18301 Lily

128 2, 4, 6-16, 18, 20

17482 Louise

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34098 Nina

128 2, 4, 6-16, 18, 20

17483 Paula

128 2, 4, 6-16, 18, 20 Cindy

Becky Impr.

Cindy

Demi

Kelly*

Lily

Louise

Nina

Paula*

Figaro Kompakt növekedésű, magról vetett keverék telt virágokkal. 30 cm magasra nő, packekbe és cserepekbe alkalmas.

Dahlia x hybrida Figaro 10716 Mix

288 6-19 Mix

79


Dianthus hybrida

Sunnade Ez az egyéves Dianthus nagyobb cserepekbe és dézsákba való. Az ezüstös zöld növényt teljesen beborítják a középméretű, ragyogó rózsaszín virágok, a termék szemet gyönyörködtető a kereskedőnél és kertben egyaránt. Közepes növekedési erélyű, legalább egyszer vissza kell csípni. Korai értékesítéshez az üvegházban kezdjük termeszteni, de a fagyok elmúltával a szabadban is nevelhető. 12 cm-es cserepekben és nagyobb konténerekben termesszük!

Dianthus hybrida 32413 Sunnade Pink

180 40, 42, 6-16, 18, 20, 32, 36, 38

Sunnade Pink

Dianthus chinensis x barbatus

Festival F1 A Festival sorozat kompakt és állandó habitusa, valamint nagyon korán nyíló, nagy méretű virágai miatt érdemel említést. Ez a széles színskálájú mix alkalmas korai packes és cserepes termesztésre. A Festival ezenkívül őszi értékesítésre is termeszthető.

Dianthus chinensis x barbatus Festival F1 17381 Mix

288 40, 45, 6-14 510 6-14, 16

Festival F1 Mix

Dianthus caryophyllus

Lillipot F1 Népszerű sorozat élénk színekkel, jól bokrosodó habitussal és tömött telt virágokkal.

Dianthus caryophyllus 10726 Mix

288 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

Lillipot F1 Mix

80


Dianthus chinensis

Parfait F1 Kompakt habitusú sorozat, tőből jól bokrosodik és rendkívül bő̋ségesen virágzik. 15 cm-es magasságával mindegyik fajta alkalmas cserepes termesztésre, és kiültetésben is jól teljesítenek.

Raspberry

Dianthus chinensis Parfait F1 10756 Raspberry

288 8, 10-16, 18, 20-21, 24

16395 Red Peppermint

288 8, 10-14, 16, 18, 20

10757 Strawberry

288 8, 10-16, 18, 20

510 8, 10, 12, 14-16, 18, 20 510 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20

Red Peppermint

510 8-12, 14, 16, 18, 20 10753 Mix

288 6, 8-15 510 8, 10, 12, 14 Strawberry Strawberry

Diana F1 A Diana a korai virágzást kompakt habitussal és nagy, szimpla, különleges színű virágokkal ötvözi. Emiatt különösen ajánlott packekben és 10-11 cm-es cserepekben történő termesztésre. Számos nagy virágának és folyamatos virágzásának köszönhetően a kertben is jól teljesít.

Dianthus chinensis Diana F1 20812 Blueberry

288 10, 12, 14-16, 18, 20-21, 24

19406 Lavender Picotee

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20816 Scarlet

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20818 White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

19407 Select Mix

288 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 White

Blueberry

Lavender Picotee

Scarlet

White

81


Diascia barberae

Juliet™ Kompakt, felálló habitusával hiánypótló növény. Mindegyik fajta kivételesen egyöntetűen növekszik és virágzik, a virágok nagy méretűek és élénk színűek. Ideális kisebb cserepekhez és packekhez. A növények rendezettek, nem kuszák, ezért kevesebb helyre és növekedésszabályozóra van szükségük. Alacsony energiaigényű, könnyen termeszthető és szállítható. Csak a Florensisnél.

Appleblossom

82

Diascia barberae Juliet™ 31638 Appleblossom

180 4-16, 18

31781 Orange

180 4-16, 18

31640 Pink

180 4-16, 18

31639 Red

180 4-16, 18

32915 White

180 4-16, 18

Appleblossom

Orange

Pink

White

Orange

Pink

Red

White


Diascia barberae

Juliet™ Appleblossom

83


Dichondra argentea

Silver Falls Lenyűgöző struktúranövény erősen csüngő habitussal és apró, szép, kerek ezüstszínű levelekkel. A Silver Falls dézsák és balkonládák beültetéseibe alkalmas. Melegigényes fajta, 10,5 cm-es cserepekben termeszthető.

Dichondra argentea 14398 Silver Falls

180 6-16, 18 288 5-14, 16 Silver Falls

Silver Falls

Dorotheanthus bellidiformis

Mezoo Változatos Dorontheanthus ragyogó rózsaszín virágokkal, kiválóan alkalmazható kevert dézsákban és kaspókban. A növény szárazságtűrő, több napsütést és meleget képes elviselni, mint általában a virágágyi növények.

Dorotheanthus bellidiformis 19943 Mezoo

128 4, 6-15 Mezoo

Dorotheanthus criniflorus

Dorotheanthus criniflorus Széles színskálájú keverék jól bokrosodó habitussal.

Dorotheanthus criniflorus 10886 Mix

510 10-17 Criniflorus Mix

Erigeron karvinskianus

Profusion Kompakt, jól bokrosodó virágágyi és balkonnövény, amely függő kaspókba, ládákba és dézsákba egyaránt alkalmas. Temérdek margarétaszerű virága folyamatosan nyílik a nyári hónapokban.

Erigeron karvinskianus 10759 Profusion

288 9-16, 18 Profusion

84


Euphorbia hypericifolia

Silverfog A Silverfog régóta az első számú dugványról szaporított Euphorbia. Középerős növekedésű, egyöntetű és korábban virágzik, mint magról szaporított társai. A Silverfog fajtát a kerti teljesítményre szelektálták, így tökéletes alkotórésze a vegyes kaspóknak és dézsáknak.

Euphorbia hypericifolia 17058 Silverfog White

128 4-18, 20

Silverfog White

Euryops pectinatus

Sonnenschein Yellow Alacsony hőigényű növény, könnyen termeszthető az Argyranthemummal együtt. A virágbimbók kialakulásához hideghatás szükséges. 14°C-nál magasabb hőmérsékleten a virágkezdemények elhalhatnak. 9-12 cm-es cserepekben termeszthető.

Euryops pectinatus 12568 Sonnenschein Yellow

128 4-14, 16 Sonnenschein Yellow

Felicia amelloides

FeliciTARA® Blue Alacsony hőigényű növény, a jó bokrosodáshoz alacsony hőmérséklet szükséges. A többszöri visszacsípés is javítja a növény habitusát, de az értékesítés előtt hat héttel már ne csípjük vissza. A FeliciTARA fajta habitusa szebb és kompaktabb, virágbimbói nagyobbak.

Felicia amelloides 19471 FeliciTARA® Blue 180 45, 50, 4, 6-14, 16 FeliciTARA® Blue

85


Fuchsia x hybrida

Diva®

Fuchsia x hybrida Diva®

Az egyik első, nappalhosszúságra semleges fukszia a piacon. Korai virágzású, a színkombinációk széles skálája jellemzi telt vagy szimpla virágokkal. A növény habitusa felálló és bokrosodó, a felálló virágbimbók jól láthatóak. Ideális sűrű termesztésre kisebb cserepekben és packekben. A kitűnő termeszthetőség mellett a Diva nyári kerti teljesítménye is kimagasló.

86

15680 Beacon

128 50, 2, 4, 6-16

14952 Bridal Pink

128 50, 2, 4, 6-16

31708 Cherry White

128 50, 2, 4, 6-16

17628 Double Neon White 128 50, 2, 4, 6-16 17629 Double White Blush 128 50, 2, 4, 6-16 12869 Mariah

128 50, 2, 4, 6-16

14954 Midnight

128 50, 2, 4, 6-16

14955 Neon White

128 50, 2, 4, 6-16

14963 Red & White

128 50, 2, 4, 6-16

31706 Rose Purple

128 50, 2, 4, 6-16

12870 Shania

128 50, 2, 4, 6-16

12868 Whitney

128 50, 2, 4, 6-16

Beacon

Bridal Pink

Cherry White

Mariah

Double Neon White

Double White Blush

Midnight

Neon White

Red & White

Rose Purple

Shania

Whitney


Fuchsia x hybrida

Windchimes® A Diva csüngő testvérének kompakt a habitusa, emiatt könnyebben szállítható és termeszthető, mint más csüngő fuksziák. Ideális cserepes és packes termesztésre. Egész nyáron értékesíthető, folyamatosan virágzó terméket ad.

Fuchsia x hybrida Windchimes® 14604 Neon & White

128 50, 2, 4, 6-16

31701 Neon Pink Violet

128 50, 2, 4, 6-16

14601 Rose & Purple

128 50, 2, 4, 6-16

Rose & Purple

Neon & White

Neon Pink Violet

87


Fuchsia x hybrida

Standard varieties Fuchsia x hybrida 13426 Alice Hoffman

128 50, 2, 4, 6-16

12697 Beacon

128 50, 2, 4, 6-16

18727 Blue Sarah

128 50, 2, 4, 6-16

14112 Carmel Blue

128 50, 2, 4, 6-16

13397 Display

128 50, 2, 4, 6-16

12699 Dollarprinzessin

128 50, 2, 4, 6-16

19768 Electric Light™

128 50, 2, 4, 6-16

Alice Hoffman

Beacon

Blue Sarah

Display

Dollar prinzessin

Gartenmeister Bonstedt

Gillian

Hanna (Ballerina)

Lady Thumb

Patio Princess

Paula Jane

Tom Thumb

Winston Churchill

Annabelle

Bella Rosella

Cascade

Dark Eyes

Genii

Harry Gray

Hollys Beauty

La Campanella

Marinka

New Millennium

Pink Galore

Royal Mosaic

Southgate

Swingtime

Tom West

Voodoo

12700 Gartenmeister Bonstedt 128 50, 2, 4, 6-16 13431 Gillian

128 50, 2, 4, 6-16

12701 Hanna (Ballerina)

128 50, 2, 4, 6-16

13400 Lady Thumb

128 50, 2, 4, 6-16

14104 Patio Princess

128 50, 2, 4, 6-16

12850 Paula Jane

128 50, 2, 4, 6-16

12704 Snow Cap

128 50, 2, 4, 6-16

13408 Tom Thumb

128 50, 2, 4, 6-16

13389 Winston Churchill

128 50, 2, 4, 6-16

Trailing varieties Fuchsia x hybrida

88

13423 Annabelle

128 50, 2, 4, 6-16

13391 Bella Rosella

128 50, 2, 4, 6-16

12708 Cascade

128 50, 2, 4, 6-16

14102 Dancing Flame

128 50, 2, 4, 6-16

13396 Dark Eyes

128 50, 2, 4, 6-16

12706 El Camino

128 50, 2, 4, 6-16

14478 Eva Boerg

128 50, 2, 4, 6-16

13783 Genii

128 50, 2, 4, 6-16

12709 Harry Gray

128 50, 2, 4, 6-16

13399 Hollys Beauty

128 50, 2, 4, 6-16

12710 La Campanella

128 50, 2, 4, 6-16

12711 Marinka

128 50, 2, 4, 6-16

15834 New Millennium

128 50, 2, 4, 6-16

13403 Pink Galore

128 50, 2, 4, 6-16

14110 Royal Mosaic

128 50, 2, 4, 6-16

14899 Sir Matt Busby

128 50, 2, 4, 6-16

13407 Southgate

128 50, 2, 4, 6-16

12713 Swingtime

128 50, 2, 4, 6-16

15441 Tom West

128 50, 2, 4, 6-16

13425 Voodoo

128 50, 2, 4, 6-16


Gaura lindheimeri

Gaudi® Áttörés a nemesítésben: a valóban egyéves Gaura, cserepes és kevert dézsás termesztésre ajánlott. A vásárlók körében népszerű cserepes és udvari növény. Korán virágzik, habitusa kompakt. A Red Gaudi legalább tíz nappal később virágzik, mint a Light Pink és a Rose. A Gaura alacsony energiaigényű, a fagyok elmúltával kültéren is termeszthető. A termesztési időszak növényházban 10-12 hét, nyáron a szabadban 8-10 hét. Csak a Florensisnél. Előnyei •  kompakt, sötétlevelű növények •  rövid, teljesen berakódott virágszárak •  ideális kisebb méretű cserepekbe

Gaura lindheimeri Gaudi® 19402 Pink

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

19403 Red

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

19404 Rose

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

Pink

Pink

Red

Rose

Geyser® Nagyobb cserepekbe és dézsákba ajánljuk a Gaura Geyser sorozatot. A növények közepes növekedési erélyűek, hosszabb virágszárakkal. Bel- és kültéren egyaránt termeszthető. Gaura x hybrida Geyser® 31413 Pink

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

31414 White

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22 Pink

White

89


Gazania rigens

New Day A New Day a szokásosnál nagyobb virágaival, rövidebb virágszárával és erőteljesebb alkatával emelkedik ki. Bármelyik virágágyásban pompásan mutat, folyamatos virágzás és kiváló szárazságtűrés jellemzi. Packes és cserepes termesztésre alkalmas.

Bronze Shades

Clear Orange

Pink Shades

Red Shades

Red Stripe

Rose Stripe

New Day Tiger Stripe Mix Csíkos virágok ragyogó keveréke különleges színválasztékban. Gazania rigens New Day 19081 Bronze Shades

288 6, 8, 10, 12-15

19082 Clear Orange

288 6-14, 16-17, 38

19083 Pink Shades

288 6, 8-10, 12, 14

30121 Red Shades

288 6, 8-10, 12, 14

32542 Red Stripe

288 6, 8-10, 12, 14

31514 Rose Stripe

288 6, 8-10, 12, 14

19084 White

288 6, 8-10, 12, 14, 16, 38

19085 Yellow

288 6-14, 16

19086 Mix

288 40, 45, 4, 6-18, 38

32543 Tiger Stripe Mix

288 6-14

510 4-14, 16 White

Yellow

Tiger Stripe Mix

Big Kiss F1 Egy Gazania sorozat sem hoz nagyobb virágokat, mint a Big Kiss. Ezek a 11,5 cm átmérőjű virágok ösztönzik az impulzusvásárlást a virágágyi és balkonnövények szezonjában. A növények jól bokrosodnak, határozottan hőés nedvességtűrőek. A mix két tiszta színt és két szenzációs, csíkos szirmú színváltozatot tartalmaz. White Flame

Yellow Flame

Gazania rigens Big Kiss F1 17182 White Flame

288 4, 6-10, 12, 14, 16, 18

17181 Yellow Flame

288 4, 6-10, 12, 14, 16, 18

19409 Mix

288 40, 45, 4, 6-14, 16, 18 Big Kiss F1 Mix

Enorma A Enorma nagyvirágú Gazania-keverék, amely 10,5 cm-es vagy nagyobb cserepekben ősszel termeszthető kora tavaszi értékesítésre. Gazania rigens Enorma 34445 Mix

288 40, 45, 38 Enorma Mix

90


Gypsophila muralis

Doublicious™ A Doublicious™ lágy rózsaszín és fehér árnyalatok keveréke, amely minden bizonnyal elcsábítja a vásárlóit. A Fleur White és a Gypsy Deep Rose jól keveredik egymással, kombinációjuk lenyűgöző. Nem hiányozhat nyári (kültéri) termesztési programjából. Csak a Florensisnél.

Gypsophila muralis Doublicious™ 30007 Mix

180 8-26

Doublicious™ Mix

Doublicious™ Mix

Gypsophila A Fleur White tökéletesen illik a Gypsy Deep Rose fajtához. Az erős, bokros növényen számos szimpla fehér virág nyílik. A Fleur White kitűnő választás cserepes és dézsás termesztéshez, jól kombinálható a Gypsy Deep Rose fajtával. A két fajta habitusa és korai virágzása jól illeszkedik egymáshoz. Csak a Florensisnél.

Gypsophila muralis 18153 Fleur White

180 9-24 288 9-20, 22, 24, 26

14759 Gypsy Deep Rose 180 9-26 288 6, 8-20, 22, 24, 26 Fleur White

Gypsy Deep Rose

Glechoma variegata

Glechoma variegata Közkedvelt kaspós növény, amely majdnem minden kevert kaspós beültetésben és virágládában használható. A fehérrel tarkított zöld levelek kiegyensúlyozzák a keverékben a színes virágok hatását. A Florensis kiváló, szelektált változatot kínál Önnek. Glechoma variegata 12614 Glechoma

180 50, 4-19 Glechoma

91


Hebe x hybrida

Hebe x hybrida

Hebe x hybrida

Nyári/őszi értékesítésre a szabadban is termeszthető egyéves növény. A Florensis a standard fajták széles választékát kínálja, amelyek nagyobb cserepekbe és dézsákba is alkalmazhatóak. A dugványok a cserép méretétől függően januártól júniusig ültethetők. A Hebe nem télálló, fagyvédelmet igényel. A korán cserepezett növényeket először a növényházban neveljük, később kihelyezhetők a szabadba.

Grethe

Katrine

Paula

92

20782 Grethe

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

19777 Hanne

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

20780 Katrine

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

20378 Maria

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

32142 Nana

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

19779 Paula

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

20781 Tricolour

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

19776 Variegata

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

Hanne

Maria

Nana

Tricolour

Variegata


Hebe x hybrida

Hebe x hybrida Grethe

93


Heliotropium arborescens

Heliotropium Sikeres, népszerű termék, amelyet minden kertésznek szerepeltetnie kell a választékában. A vásárlókat vonzza a virág illata és színe, a kertben a pillangók is kedvelik. A megfelelő fejlődéshez magasabb hőmérsékletet és több fényt igényel, mint általában a virágágyi növények. Érzékeny a hideg vízre. A Marine a legerősebb növekedésű, mind a virágszárát, mind a bokrosodást tekintve.

Heliotropium arborescens 12578 Marine

128 4, 6, 8-16

20822 Scentropia

128 4-16, 18, 20

Marine

Scentropia

Helichrysum petiolare

Helichrysum Ideális vegyes ültetésekbe, sokféle növénnyel sokféle módon társítható. A Florensis különböző levélszínű és levélalakú szelektált fajtasort kínál. Kisebb cserepekben vagy vegyes ültetésekben termeszthető. A Helichrysum nem kedveli, ha felülről hideg vízzel öntözzük.

Gold

Silver

Helichrysum petiolare 12576 Gold

128

6-18

12573 Silver

128

4-18

12572 Microphylla

180

6-18

Microphylla

94


Impatiens walleriana

Fiesta™ Bonita A legjobb és legnépszerűbb telt Impatiens a világon. A Fiesta sorozat habitusát és virágméretét továbbfejlesztettük, így jött létre a Bonita nagyobb és több telt virágával és elágazódó, kompakt habitusával. A növényeket a kerti teljesítményre és az egészséges növekedésre szelektáltuk, tovább virítanak a kertben. Könnyen és gyorsan termeszthető asztalos rendszerben. Kitűnő bokrosodás és a fajták egyöntetűsége jellemzi, virágai nagyok és teltek. Nagyobb cserepekhez és dézsákhoz ideális.

Impatiens walleriana Fiesta™ Bonita 31667

Burgundy

128 4, 6-16, 18

31672

Cherry

128 4, 6-16, 18

31668

Lavender Stardust

128 4, 6-16, 18

31669

Pink

128 4, 6-16, 18

17495

Purple Stripe

128 4, 6-16, 18

31670

Rose

128 4, 6-16, 18

31671

Salmon

128 4, 6-16, 18

15146

Salsa Red Impr.

128 4, 6-16, 18

31673

White

128 4, 6-16, 18

Lavender Stardust

Burgundy

Cherry

Lavender Stardust

Rose

Salmon

Pink

Salsa Red Impr.

Purple Stripe

White

95


Impatiens New-Guinea

ClockWork A Florensis exkluzív nemesítési programjából származó sorozat, amely a ragyogó színek és a középerős növekedésű, jól bokrosodó habitus harmonikus kompozíciója. Virágzási idejét és habitusát tekintve az egyik legegyöntetűbb sorozat, a fajták olyan pontosak, mint a svájci óra (clockwork – óramű). Emiatt programozott termesztéshez ideális. Ezenkívül minden fajtánknál vizsgáljuk a kerti teljesítményt, amely jelen esetben kiváló. A Clockwork sorozat egész nyáron át virágzik, a kerti teljesítmény akár a fagymentes őszi hónapokig is kitűnő marad. A ragyogó színek és a nagy virágok felhívják magukra a figyelmet a kertben és az erkélyen is. A Clockwork sorozat 1213 cm-es cserepekbe alkalmas, csak a Florensisnél. Egyöntetűsége és színgazdagsága miatt a Clockwork sorozat ideális vegyes ültetésekhez. •  •  •  •  • 

egyöntetű virágzás és növényszerkezet termesztési programokhoz alkalmas nagy, feltűnő színű virágok kitűnő kerti teljesítmény mixekhez alkalmas

Impatiens New-Guinea ClockWork

96

17697 Bicolour Lilac Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

19584 Bicolour Orange Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

16386 Dark Red Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31719 Lavender Impr. Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31720 Magenta Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

16391 Orange Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31724 Orange Green Leaved Impr.

84 2, 4-14, 16, 18

31726 Pink Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

32647 Purple Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31722 Red Impr. Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

19586 Salmon Green Leaved

84 50, 2, 4-16, 18

16393 White Green Leaved

84 50, 2, 4-16, 18

Orange Green Leaved Impr.


Impatiens New-Guinea

Bicolour Lilac Dark Leaved

Dark Red Green Leaved

Orange Dark Leaved

Red Impr. Green Leaved

Bicolour Orange Dark Leaved

Lavender Impr. Green Leaved

Pink Dark Leaved

Salmon Green Leaved

Magenta Green Leaved

Purple Green Leaved

White Green Leaved

97


Impatiens x hybrida

SunPatiens® Négyzetméterenként csak néhány tő SunPatiens kitölti az ágyást napfényes helyen és árnyékban is. Emiatt közkedvelt választás a városi ágyásokban és parkokban. A Sunpatiens egy hibrid Impatiens, amely szélsőséges időjárási körülmények (nagyon meleg, nagyon hideg) között is jól érzi magát. Két sorozatot kínálunk: a kompakt (Compact) nagyobb cserepekbe és dézsákba, az erős növekedésű (Vigorous) kertépítészeti célokra ajánlott.

Compact Blush Pink

Compact Coral Pink

Compact Deep Rose

Compact Hot Lilac

Compact Lilac

Compact Magenta Impr.

Compact Orange

Compact Purple

Compact Red

Compact White 2013

Compact Salmon

Compact White

Benefits for you and your customers: •  hőtűrő •  kiváló kerti teljesítmény •  lisztharmat-toleráns Impatiens x hybrida SunPatiens® Compact 19868 Blush Pink

128 50, 2, 4, 6-16, 18

32772 Coral Pink

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19870 Deep Rose

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20608 Electric Orange

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20609 Hot Coral

128 50, 2, 4, 6-16, 18

32013 Hot Lilac

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19871 Lilac

128 50, 2, 4, 6-16, 18

34681 Magenta Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19887 Orange

128 50, 2, 4, 6-16, 18

34682 Purple

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20168 Red

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20610 White 2013

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19586 Salmon

84 50, 2, 4-16, 18

16393 White

84 50, 2, 4-16, 18

Compact Electric Orange

98

Compact Purple & Compact Red


Impatiens x hybrida

Impatiens x hybrida SunPatiensÂŽ Vigorous 20169 Blush Pink

84 4, 6, 8-16

19922 Carmine Red

84 4, 6, 8-16

16210 Lavender

84 4, 6, 8-16

15812 Magenta

84 4, 6, 8-16

15811 Orange

84 4, 6, 8-16

31999 Pearl Pink

84 4, 6, 8-16

32000 Scarlet

84 4, 6, 8-16

32001 White Impr.

84 4, 6, 8-16

Vigorous Blush Pink

Vigorous Carmine Red

Vigorous Pearl Pink

Vigorous Scarlet

Vigorous Lavender

Vigorous Magenta

Vigorous White Impr.

Vigorous Orange

Vigorous White Impr.

99


Impatiens walleriana

DeZire F1 A DeZire a habitusát és koraiságát tekintve a leginkább egyöntetű sorozat, ez a tulajdonság kompakt, és jó elágazódásának köszönhetően - nem szétterülő növekedéssel párosul. Ideális tömegtermeléshez packekben és cserepekben. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Impatiens walleriana minden fajtája és interspecifikus hibridje fogékony a lisztharmatra, a dugványról és a magról szaporított növények egyaránt. Cherry

Lavender

Pink

Red

Red Starburst

Rose

Salmon

Salmon Splash

Scarlet

Violet

White

Impatiens walleriana DeZire F1 18322 Cherry

288 6, 8, 10-17

18172 Lavender

288 6, 8-18

18087 Pink

288 6, 8-18

18106 Red

288 6, 8-18

510 8, 10, 12, 14, 16 510 8-14, 16, 18, 20 510 8-16, 18, 20 510 8-16, 18, 20 18224 Red Starburst

288 6, 8, 10-16

18088 Rose

288 6, 8-18

18209 Salmon

288 6, 8-16

18325 Salmon Splash

288 6, 8, 10-16

20270 Scarlet

288 6, 8-16

510 8-16, 18 510 8-16

510 8-16 18092 Violet

288 6, 8-16

18093 White

288 6, 8-18

18326 Mix

288 6-20

34782 Pastel Mix

288 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20

510 8-16, 18, 20 510 8-16, 18, 20 510 6, 8-21 510 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 19708 Total Mix

288 6, 8-16

Impatiens hawkerii New-Guinea

Divine F1 Az első olyan magról szaporított Impatiens Új-Guinea sorozat a piacon, amely hasonló tulajdonságokkal bír, mint a dugványról nevelt fajták. Ráadásul a Divine szinte azonnal értékesíthető.

Impatiens hawkerii New-Guinea Divine F1 16030 Mix

100

288 8-15

Divine Mix


Ipomoea batatas

SolarPower™ A Ball Floraplant vadontúj Ipomoea sorozata, amelyet levélszínre, levélalakra és habitusra szelektáltak. A sok napsütéstől élénk színűvé válik, habitusa helytakarékos. Ez a sűrűn elágazó Ipomoea vegyes ültetésekben is egész nyáron megtartja alakját és színét, jól harmonizál a kísérőnövényekkel. A Solarpower közepes növekedési erélyű, ideális kaspókba és vegyes ültetésekbe. Csinos habitusa lehetővé teszi a 10,5-12 cm-es cserepekben történő termesztést, ez a legeredményesebben termeszthető fajta.

Ipomoea batatas SolarPower™ 31681

Black

84 6-17

31682

Green

84 6-17

31684

Red

84 6-17 Red

Black

Black

Green

Green

Red

101


Ipomoea batatas

Ipomea batatas Csodálatos, vonzó levélalakú és –színű csüngő és kúszó levéldísznövény. Kiválóan használható vegyes dézsákban és kaspókban, tűri a tűző napot és a félárnyékot is. A Sweet Caroline közepes méretű, ezért vegyes dézsákba és nagyobb cserepekbe jobban ajánlható.

Iposun Black Tone

Marguerite

Sweet Caroline Green

Sweet Caroline Purple

Ipomoea batatas 16080 Iposun Black Tone

84

31445 Marguerite

84

6-16

14967 Sweet Caroline Bronze

84

6-17

14968 Sweet Caroline Green

84

6-17

14966 Sweet Caroline Purple

84

6-17

6-16

Sweet Caroline Bronze

Isotoma axillaris

Lauren Erős növekedésű, folyamatos virágzású sorozat, amely packekben és kisebb cserepekben is megtartja szabályos alakját. Kitűnő kerti teljesítményt nyújt.

Blue

102

Isotoma axillaris Lauren 32756 Blue

288 6, 8-16, 18, 20

32757 Pink

288 10, 12, 14, 16

16174

288 10, 12, 14, 16

White

Pink

White


Lantana camara

Lucky™ Az egyik első cserepes Lantana, amelyet habitusra, koraiságra és cserepes teljesítményre szelektáltak. Különlegesen kompakt növekedésű, kevesebb visszacsípést és növekedésszabályozót igényel. A sötétzöld lombozat szépen ellentételezi a ragyogó virágszíneket. A növények a lassú terméskötődés miatt hosszabb ideig virágoznak a nyár folyamán. A Lantana magasabb hőmérsékletet és több fényt igényel, mint általában a virágágyi növények. Csak a Florensisnél.

Lantana camara Lucky™ 17499 Pot of Gold

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

17501 Red Flame

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

17502 Rose Sunrise

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

30533 White

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

17504 Yellow Impr.

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

Yellow Impr. Pot of Gold

Red Flame

Rose Sunrise

White

103


Lobelia erinus

Springs™ Nagyszerű irányvonal a Lobeliánál. A sorozat hőtűrő, emellett habitusa kompakt, gömb alakú. Három, egymáshoz virágzásban és habitusban jól passzoló szín, egyedül a sötétkék fajta kompaktabb valamivel. A növényeket teljesen beborítja a virágok sokasága, színes gömbre emlékeztetnek. A Springs fajta kisebb cserepekbe és packekbe ajánlott. Csak a Florensisnél. Benefits for you and your customers: •  kompakt, felálló habitus •  ideális sűrű termesztésre •  nagyon korai virágzás

Lobelia erinus Springs™ 19618 Dark Blue

180 50, 2, 4-16, 18

19620 Lavender

180 4-16, 18

30535 Magenta

180 4-16, 18, 20

19621 White

180 2, 4-16, 18, 20 Lavender & White

Dark Blue

Magenta

Springs™ MixMasters® Lobelia erinus Springs™ MixMasters® 31697 Blue Lagoon

84 4-16

MixMasters® Blue Lagoon

104


Lobelia erinus

Sweet Springs A Springs mellett ajánljuk ezt a sorozatot, melynek tagjai virágzási időben és habitusban is passzolnak egymáshoz. A Sweet Springs habitusa kompakt, csüngő, lapos növényei jól illenek nagyobb cserepekbe és kaspókba. A Florensis Lobelia választéka ezzel a sorozattal vált teljessé. Csak a Florensisnél. Benefits for you and your customers: •  kompakt, csüngő habitus •  korai virágzás •  ideális kevert dézsákba és kaspókba

Lobelia erinus Sweet Springs 30537

Blue

180 50, 2, 4-16, 18

30536

Dark Blue

180 4-16, 18

30538

Lavender

180 4-14, 16, 18

30539

White

180 4-14, 16, 18

Dark Blue

Blue

Lavender

White

105


Lobelia erinus

Hot® Félig csüngő habitusú Lobelia, általában erősebb növekedésű a Star sorozat fajtáinál. A legszebb színeket szelektáltuk az Ön számára. Kiemelkedő a Hot Blue fajta, amely a legszebb színű és habitusú növény a piacon. A Water Blue az egyik legkorábban virágzó szín, habitusa valamivel felállóbb.

Lobelia erinus Hot® 16382 Blue

White 180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

17506 Waterblue Impr. 180 4-16, 18, 20 17507 White

180 50, 2, 4-16, 18, 20

Blue

Waterblue Impr.

Star® Ez az évek óta kínált sorozat közepesen kompakt habitusáról és korai virágzásáról ismert. A növényeket apró virágok borítják, 4 színben kapható. Az ibolya, a fehér és a kék ideális mixekhez, nagyon jól illenek egymáshoz. A kétszínű kék felállóbb és korábban virágzik.

Lobelia erinus Star® 13177 Blue

180 50, 2, 4-16, 18

18338 Purple

180 4-16, 18

17534 White

180 50, 2, 4-16, 18

Blue

Purple

106

White


Lobelia

Lobelia magról címszavakban Fajta

Termék Megjegyzés

Rapid Blue

pack

a hagyományos packes lobélia

Crystal Palace

cserép

bronzszínű levél, kompakt, nagy virágok

Palace

cserép

zöld levél, korai, kompakt, egyöntetű

Riviera

cserép

igen korai, kompakt, gömbölyű

String of Pearls kaspó

25 cm magasra is nőhet

Sapphire

kúszó habitus, mélykék virágok

kaspó

Rapid Blue

fehér középpel Regatta

kaspó

nagyon korai, erőteljes, csüngő habitus

Lobelia erinus 30027 Rapid Blue

288 6-15, 18, 20-23 510 4-22

10867

Crystal Palace

510 7-21

10872

String of Pearls Mix

510 8-22

Crystal Palace

Lobelia erinus Palace 10869

Blue Eye

510 8-20

10871

White

510 8-20

Lobelia erinus Riviera 10861

Lilac

510 10, 12, 14, 16, 18

10862

Marine Blue

510 10, 12, 14, 16, 18-20, 22

10863

Midnight Blue

510 9-18, 20, 22

10864

Rose

510 9-18, 20

10858

Sky Blue

510 9-20

Palace Blue Eye

Palace White

Riviera Lilac

Riviera Marine Blue

Riviera Midnight Blue

Riviera Rose

Lobelia erinus pendula Regatta 10874

Lilac

510 9-20

10876

Midnight Blue

510 9-20

10877

Rose

510 9-20

10881

Sapphire Deep Blue Eye

510 9-20

10878

Sky Blue

510 9-20

10879

White

510 9-20

10880 Mix

510 8-21

Regatta Sky Blue

Regatta Lilac

Regatta Midnight Blue

Riviera Sky Blue Regatta Sapphire Deep Blue Eye

Regatta Rose

Regatta White

107


Lobularia maritima

Stream™ Ezek a Lobularia növények bőségesen virágoznak, gömb formájúak, a virágok mézillatúak. Ideálisan használhatók vegyes dézsákban, kaspókban és virágládákban térkitöltőként. Cserépben és kaspóban termeszthető, nagyon rövid tenyészidejű. A dugványról szaporított Lobularia hőtűrése jobb, egész nyáron át növekszik és virágzik.

Lavender Lobularia maritima Stream™ 20438 Lavender

180 2, 4, 6-14, 16

30152

180 4, 6-14, 16

Purple

32546 Raspberry

180 4, 6-14, 16

34717

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

Snow

20538 White

180 2, 4, 6-16, 18

Purple

Raspberry

Snow

White

Snow Crystals A Snow Crystals tetraploid növény, emiatt erős növekedésű, hőtűrése kiemelkedő. A Clear Crystal sorozatnál valamivel magasabbra nő, de szép nagy, szimpla virágokat hoz, és kiültetésben bármilyen időjárás mellett nagyon jól teljesít. A Snow Crystals hasonlít a legjobban a dugványról nevelt sorozatokhoz. Lobularia maritima Snow Crystals 10512

White

288 4, 6, 8, 10-15 510 6-20

108

White


Lobularia maritima

Clear Crystal™ A Clear Crystal erős növekedésű, nagyvirágú, tetraploid Alyssum, kiültetésben jól teljesít, jól tűri az alacsony hőmérsékletet. Növekedése erősebb, mint az Easter Bonnet sorozaté, virágai is nagyobbak. Alkalmas packes és cserepes termesztésre is.

Purple Shades

Lobularia maritima Clear Crystal™ 16954

Purple Shades

288 8-17

16955

White

288 8-17

10513

Mix

288 8-16

510 8-17 White

Easter Bonnet A diploid series that stands out because of its earliness, uniformity and compact habit at a height of 10 cm.

Deep Rose

Violet

White

Mix

Lobularia maritima Easter Bonnet 10521

Deep Rose

510 9-17

10523

Violet

510 8-18

10524

White

510 8-18, 20

19696

Mix

510 8-18, 20

Lysimachia nummularia

Goldilocks Ideális kaspós növények. Tőből elágazódnak visszacsípés nélkül is, de cserepezés után egyszer visszacsíphetjük őket. Az Aurea Goldilocks fajta szép struktúranövény, levelei gyönyörű, élénk zöldessárgák. A Lyssi fajta sötétzöld lombozatú, ragyogó sárga virágokkal. A növényházban 10°C-nél magasabb hőmérsékletet igényel.

Lysimachia nummularia 12607

Goldilocks

180 4, 6-24, 26, 28, 30

Goldilocks

109


Lophospermum erubescens

Lofos® Ebben az évben egy jóval kompaktabb Lofost mutatunk be két színben, ezáltal a sorozat jobban alkalmazható nagyobb cserepekbe és kompakt kaspókba. Ezek a fajták folyamatosan virágoznak és jobban mutatnak a kiskereskedők polcain. Ez a csodálatos növény az egész szezonban virágzik.

Lophospermum erubescens Lofos® 31314 Compact Pink

128 4-14, 16

31315 Compact White

128 4-14, 16

Compact Pink

Compact White

Compact White

Compact Pink

Lofos® Wine-Red Szokatlan, egzotikus megjelenésű, csüngő kaspós növény, vonzza a tekinteteket. Tökéletes választás késő tavaszi és nyári kaspókba, dézsákba.

Lophospermum erubescens Lofos® 15379

Wine-Red

128 4-14, 16

Wine-Red

110


Matthiola incana

Hot Cakes A Hot Cakes az első olyan Matthiola sorozat őszi termesztésre, amelyet telt virágra szelektáltak. Különösen kiemelkedő kompakt, jól bokrosodó habitusa, valamint kifejezetten erős virágillata. Jól alkalmazható érdekes udvari cserépkreációkhoz, és szívesen látott választékbővítő a virágágyi növények sorában. Az értékesítés során a Hot Cakes sorozat bizonyosan nagy hatást gyakorol a vásárlók érzékeire: élénk, ragyogó színek és csábító illat. Speciális tanács A Matthiola Hot Cakes palántákat telt virágra szelektáltuk. A szelekció hatékonysága azonban a hőmérséklettől, ezáltal az időjárástól függ. Emiatt nem tudjuk garantálni, hogy a palánták 100%-osan telt virágúak legyenek.

Hot Rose

Matthiola incana Hot Cakes 18007 Hot Rose

288 7, 9, 11-18, 20

18006 Purple

288 7, 9, 11-18, 20

18008 White

288 7, 9, 11-18, 20

18475 Mix

288 7, 9, 11-16, 18, 20

Purple

White

Mecardonia x hybrida

Mecardonia x hybrida Úgy néz ki, mint egy sárga virágú Bacopa, nagyon jól mutat kaspókban és cserepekben. A fényesen sötét levelek szép szőnyegszerű növényhabitust adnak, köztük jelennek meg az apró, ragyogó sárga virágok. A Garden Freckles nagyon korán virágzik, együtt kínálható más virágágyi növényekkel, mint például a Bidens és a Bacopa. Egész nyáron virágzik, kerti teljesítménye kitűnő.

Mecardonia x hybrida 34718 Garden Freckles 180 48, 50, 2, 4-16 Garden Freckles

Mimulus x hybrida

Magic F1 Kompakt és bőségesen virágzó keverék packes és cserepes termesztésre.

Mimulus x hybrida Magic F1 10896

Mix

288 8, 10-16 510 8-19

Magic F1 Mix

111


Nemesia fruticans

Nuvo® Ez a sorozat kínálja a méretben és virágzási időben leginkább összeillő Nemesia fajtákat. Nagyon kompakt és jól bokrosodik, igen korán virágzik, számos vonzó színben kapható. Gazdaságosan termeszthető kisebb energiaráfordítással, kevesebb visszacsípéssel és növekedésszabályozóval. Tavasztól őszig bármilyen időjárás mellett folyamatosan virágzik. Néhány fajta édes illatú. A Purple (bíbor) és a Blue Bicolour (kék kétszínű) fajták valamivel kompaktabbak és több visszacsípést igényelhetnek. Csak a Florensisnél. Előnyök •  vonzó színválaszték (pasztell színek és kétszínű fajták) •  kompakt habitusa miatt tartós a kereskedők polcain

Nemesia fruticans Nuvo®

Blue

14956

Blue

180 50, 4-16, 18, 20

15998

Blue Bicolour

180 50, 4-16, 18, 20

30540

Carmine Impr.

180 50, 4-16, 18, 20

31659

Pink Bicolour Impr. 180 4, 6-16, 18, 20

16587

Purple Bicolour

180 50, 4-16, 18, 20

30542

Rose Impr.

180 50, 4-16, 18, 20

14960

White

180 50, 4-16, 18, 20

Blue Bicolour

Pink Bicolour Impr.

Purple Bicolour

Rose Impr.

White

Nuvo® MixMasters® Nemesia fruticans Nuvo® MixMasters® 31124

J’Adore

84 5-14, 16, 18, 20

J’Adore

112

Carmine Impr.


Nemesia fruticans

NuvoÂŽ Rose Impr.

113


Nemesia x hybrida

Sunmesia A legsokszínűbb Nemesia meleg és napos helyekre: •  Könnyen termeszthető, mert a legegyöntetűbb fajtákat szelektáltuk az Ön számára. •  Könnyen eladható, mert a legragyogóbb színeket kínáljuk. •  Szeretik a vásárlók, mert egzotikus megjelenésével és fénylő színeivel minden kertet felvidít. A következő években újabb színekkel bővítjük majd a sorozatot. A Sunmesia a Florensis kizárólagos védjegye.

Dark Red

Nemesia x hybrida Sunmesia 34088 Dark Red

180 45, 50, 5-16

34089 White

180 45, 50, 5-16

34090 Yellow

180 45, 50, 5-16 White

Yellow

Sunmesia MixMasters® Nemesia x hybrida Sunmesia MixMasters® 34122 Sunny Ride

84 5-14, 16 Sunny Ride

Nemesia fruticans

Collection Nagyszerű Nemesia választékot állítottunk össze a világ legjobb nemesítőitől. Mindegyik fajta virágillatát és kerti teljesítményét megvizsgáltuk. A kollekció növényei közepes növekedési erélyűek, virágaik nagyobbak, erőteljes színűek. A színek különlegesek, vonzzák a tekintetet a kereskedőknél. Ebben az évben bemutatjuk az LemonFizz fajtát, amely különleges színkombinációjával ideális tavasz növény, a sárga szín vonzza a vásárlókat. Kerti teljesítménye is kitűnő, vegyes dézsák alkotórészeként is jól használható.

LemonFizz

Nemesia fruticans 15770 Amelie

180 6-14, 16, 18

31482 LemonFizz

180 6-14, 16, 18

31238 Wisley Vanilla

180 5-16, 18 Amelie

114

Wisley Vanilla


Nemesia strumosa

Sundrops A Sundrops sorozat közvetlenül a talajtól jól bokrosodik. Nagyméretű virágai hosszú ideig nyílnak. A növények kb. 20 cm magasra nőnek. Nemesia strumosa 10901 Sundrops

510 8, 10-18

Sundrops

Nicotiana x alata

Cuba F1 Exkluzív Cuba sorozatunk különlegesen kompakt habitusával, valamint az ezzel párosuló rendkívüli koraiságával és hosszan tartó virágzásával emelkedik ki. Ideális packekhez és 9-12 cm-es cserepekhez. A Cuba mindkét fél számára előnyös: a termelőnek azért, mert termesztése könnyű és gyors, a vásárlónak pedig azért, mert kiváló a kerti teljesítménye. A növények kb. 30 cm magasra nőnek. Csak a Florensisnél.

Nicotiana x alata Cuba F1 17606 Lime Deep

510 10-14

17607 Red Bright

510 10-14

17608 Rose

510 10, 12, 14

17609 White

510 10, 12, 14

17605 Mix

288 8-19 510 7-18 Mix

Lime Deep

Red Bright

Rose

White

115


Osteospermum ecklonis

Astra® Ez a könnyen kezelhető Osteospermum nem igényel sok növekedésszabályozót. Visszacsípés nélkül is termeszthető, korán virágzik. Könnyű más virágágyi növényekkel együtt termeszteni. Cserepekhez és packekhez ajánlott. Széles színválasztékot kínálunk, amelyek jól bokrosodnak, és számtalan apró, színes virágot hoznak. Az Orange Sunrise (narancs) valamivel több növekedésszabályozót és visszacsípést igényel, mint a többi fajta. Az Astrát a jó kerti teljesítményre szelektálták. Az Astra az egyetlen sorozat a piacon, amelynek növényein sötét, felhős időben is nyitva maradnak a virágok. Ez nagy előnyt jelent az üzletek polcain! Ebben az évben bemutatunk néhány javított, hagyományos színt, jobb habitussal és nagyobb virágokkal. Csak sokszirmú fajtákat kínálunk, így a növények szebbek és tovább polcon tarthatók. Csak a Florensisnél. Előnyök az Ön vásárlói számára •  vonzó színek széles választéka •  impulzusvásárlásra ösztönöz

Purple

Cream Osteospermum ecklonis Astra® 32608 Cream

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

17634 Orange Sunrise

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20696 Pink Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18

18765 Purple

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31646 Rose Magic

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31645 Rose White

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31650 White Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

Rose Magic

White Impr.

30550 White Pink Blush 128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22 31651 Yellow Impr.

Purple

116

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

Rose White

Orange Sunrise

Pink Impr.

White Pink Blush

Yellow Impr.


Osteospermum ecklonis

AstraÂŽ Orange Sunrise

117


Osteospermum ecklonis

Cape Daisy® Sikeres Astra és Serenity sorozataink mellett most bemutatjuk a Cape Daisyt, ezt a jól ismert Osteospermum sorozatot. A nemesítő Sakata céggel szoros együttműködésben a legjobb fajtákat választottuk ki az Ön számára. A Cape Daisy fajtáit az Osteo-nagyhatalom, Dánia központjában nemesítették, ideálisak 10,5-13 cm-es cserepekben történő tömegtermesztésre. A növény közepes növekedésű, virágai nagyok, jól időzíthető cserepesként termeszthető. Dugványainkat Afrikában, a legoptimálisabb körülmények között állítjuk elő, hogy Európában a legjobb eredményt érhessék el velük. A Cape Daisy télen és kora tavasszal cserepezhető, a növényeket a cserepezés idejétől függően 5-6 levélpár után vissza kell csípni. A termesztési idő 10-14 hét. A Cape Daisy őszi cserepezésre is alkalmas fűtés nélküli téli termesztéshez. 128-as tálcában kínáljuk.

Antique Rose

Ivory

Osteospermum ecklonis Cape Daisy® 20250 Antique Rose

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

19284 Fire Burst

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

32775 Ivory

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

34522 Lavender Blue

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

30650 Magic Sunrise

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

17006 Maseru

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

18725 Purple

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

30493 Purple Eyecatcher

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

20251 Soft Pink

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

20249 Spring Bouquet

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

20248 White

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

18678 Yellow Halo

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

31955 Zanzibar ® Sunlight

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

Magic Sunrise

Fire Burst

Lavender Blue

Maseru

30652 Zanzibar ® Burgundy Impr. 128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12 18724 Zanzibar ® Pink

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

18685 Zanzibar ® Rose Bicolour

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

30653 Zanzibar ® Vanilla

128 42, 45, 48, 50, 2, 4-16, 18

19281 Zanzibar White

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

®

Purple

Purple Eyecatcher

Soft Pink

White

Spring Bouquet

118

Yellow Halo


Osteospermum ecklonis

Zanzibar® Sunlight

Zanzibar® Burgundy Impr.

Zanzibar® Rose Bicolour

Zanzibar® Pink

Zanzibar® White

Cape Daisy® Magic Sunrise

Voltage™ Ez a szép Osteospermum kevés fény mellett is virágzik. 10,512 cm-es cserepekben és kaspókban termeszthető. Korán virágzik, ragyogó sárga vagy fehér virágokat hoz. A kertben nem érzékeny a magas hőmérsékletre, ami azt jelenti, hogy nyáron sem esik vissza a virágzás intenzitása. A Yellow (sárga) hosszú idő óta népszerű fajta, nagyon jó eredményeket értek el vele. Csak a Florensisnél.

Yellow

Osteospermum ecklonis Voltage™ 20616

White

128 42, 45, 48, 50, 4-14, 16

17516

Yellow

128 42, 45, 48, 50, 2, 4-14, 16 White

Yellow

119


Osteospermum ecklonis

Serenity™ E sorozatot kivételes habitusa és virágzásbeli egyöntetűsége teszi tökéletessé a korai termesztési programokhoz. A „magic” nevű fajták virágszíne a teljes kinyíláskor megváltozik, de növényeik ugyanolyan jól bokrosodnak, mint a többi fajtánál. A természetesen bokrosodó és közepesen gömbölyű növényeket cserépben sűrűn lehet termeszteni, kevesebb növekedésszabályozót igényelnek. Alacsony energiaigényű sorozat. Csak a Florensisnél.

Osteospermum ecklonis Serenity™ 30545 Blue Eyed Beauty 128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16 17512

Dark Purple

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

41420 Deep Yellow

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

17510 Lemonade

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

17511

Pink

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

18760 Rose Magic

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

17515 White

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

Dark Purple

Deep Yellow

Lemonade

Pink

Serenity™ Blue Eyed Beauty Rose Magic

120

White


Pericallis x hybrida

Senetti® A Senetti sorozat kitűnő választás kora tavaszi értékesítésre, színválasztéka egyedi, a növények folyamatosan virágoznak. Január és március között semmi nem érhet a nyomába a piacon. 12 cm-es vagy nagyobb cserépben termeszthető. Az őszi ültetés kora tavasszal virágzik. Cserepezés után a növényeket vissza kell csípni. Amikor megindul a bokrosodás, csökkenthetjük a hőmérsékletet. A Senetti alacsony energiaigényű sorozat.

Pericallis x hybrida Senetti® 31242 Blue Bicolour

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

15545 Deep Blue

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

32479 Grape

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

15543 Magenta

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

15544 Magenta Bicolour

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

32480 Red

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12 Deep Blue

Blue Bicolour

Deep Blue

Grape

Magenta

Magenta Bicolour

Red

121


Pelargonium

Toscana® Pelargonium

Jó termeszteni és jó gyönyörködni benne! Az Ön termesztéséhez szabott fajta A kiváló minőségű növények és a legkitűnőbb színválaszték teszi a Toscana sorozatot könnyen és gazdaságosan termeszthető programmá az Ön számára. A korán virágzó fajtákkal kihasználhatja a jól jövedelmező korai értékesítési időszakot. URC Pelargonium

A Toscana gyökér nélküli dugványként, kenyai sprinterként és palántaként kapható. A Florensis új etiópiai termesztési helyszínén (Florensis Abyssinia) a muskátli gyökér nélküli dugványait állítjuk elő. 2016 szeptembere óta a Florensis Abyssinia 15 hektáros üvegháztelepe teljes kapacitással üzemel. Ez a teljesen új létesítmény magas termesztési színvonalat biztosít, irányítását képzett és tapasztalt szakemberek végzik. Termesztés szenvedéllyel A mi fő célunk az Ön sikere. Ezért szenvedélyünk az új és jobb fajták nemesítése, termesztőlétesítményeink korszerűsítése annak érdekében, hogy a legkiválóbb minőségű szaporítóanyagot nyújthassuk Önnek. Örömünkre szolgál bemutatni Önnek a Toscana sorozatot, mely egy hosszú és intenzív nemesítési munka eredménye. Jó gyönyörködni benne A Toscana kerti teljesítménye igazoltan a legjobb, udvari edényekben és virágágyi kiültetésekben is alkalmazható. A Toscana sorozat ragyogó, élénk színeiről és szokatlan színkombinációiról ismert. Teljes Toscana® kínálatunkat a 2018-as speciális Toscana prospektusban találja meg.

Már szedhetők az első dugványok

A Florensy Abyssinia üvegházainak építése

122


Pelargonium

www.toscanapelargonium.com 123


Petunia x hybrida

124


Petunia x hybrida

Amoreâ„¢ Queen of Hearts

125


Petunia x hybrida

Amore™ E csodálatos petúnia sorozat minden virágát szívformák díszítik, világgá kürtölve ezzel a szerelem és a barátság üzenetét a kertben. Hosszú virágzási idejével, erős és egyöntetű félig csüngő habitusával igazi újdonságot képvisel, kitűnő választás cserepekbe, kaspókba és vegyes ültetésekbe. Ebben az évben bemutatjuk a fantasztikus Purple Heart fajtát.

Petunia x hybrida Amore™ 34125 Fiesta

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34126 Joy

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34106 Mio

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

34720 Purple Heart

128 50, 2, 4-16, 18, 20

34107 Queen of Hearts

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Fiesta

Joy

Purple Heart

Fiesta

126

Queen of Hearts

Joy

Purple Heart

Queen of Hearts


Petunia x hybrida

Amoreâ„¢ Queen of Hearts

127


Petunia x hybrida

®

128


Petunia x hybrida

GO!TuniaÂŽ Purple Vein

129


Petunia x hybrida

GO!Tunia® A GO!Tunia sorozattal kapcsolatban csak a következő két kulcsszót kell megjegyeznünk: nagyon korai & kompakt! A cserepesek legjobbja: kompakt, felálló növények nagy, színes virágokkal. Már tavasszal teljes pompájában virágzik, a kereskedőknél megakad rajta a vásárlók szeme. A legkorábbi sorozat a piacon széles hagyományos színválasztékával és néhány különleges, extra színnel. A GO!Tunia fajtákat alacsony hőmérsékleten és gyenge fényviszonyok mellett vizsgáltuk, hogy kora tavasszal a legjobb teljesítményt nyújthassák. 10,5-12 cm-es cserepekbe és packekbe ajánlott. Előnyök az Ön vásárlói számára: •  vonzóvá teszi a kínálatot •  különleges, ragyogó színek- az erős színek impulzusvásárlásra ösztönöznek •  új cserép elérhető

Petunia x hybrida GO!Tunia® 34323 Light Pink Impr.

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

34320 Neon Pink Impr.

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

30390 Pink

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

30456 Purple

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

34318 Purple Eye

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

20632 Purple Vein

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

30971 Violet

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

20637 Violet Star

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

34326 White Impr.

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

Bővebb információért keresse helyi képviselőnket!

Light Pink Impr.

Neon Pink Impr.

Purple Vein

130

Pink

Violet

Purple

Purple Eye

Violet Star

White Impr.


Petunia x hybrida

GO!TuniaÂŽ Purple Eye

131


Petunia x hybrida

Viva® A legjobb petúnia függő kaspókba és nagyobb cserepekbe, kompakt, csüngő habitus és mutatós színek jellemzik. A Viva közepes-kompakt típusú növény nagy méretű virágokkal, 10,5-12 cm-es cserepekbe ajánlott. Kaspónként 3 dugvány gyorsan kitölti a kaspót, gyönyörű színeivel hamar a kiskereskedőhöz szállítható. A Viva sorozatot a jó kerti teljesítményre és a különleges színekre szelektáltuk. A fajtákat alacsony hőmérsékleten és gyenge fényviszonyok mellett vizsgáltuk, hogy kora tavasszal a legjobb teljesítményt nyújthassák. A visszacsípés javítja a bokrosodást, de nem nélkülözhetetlen. Előnyök az Ön vásárlói számára: •  tökéletessé teszi az Ön választékát •  feltűnő, különleges színek •  az erős színek impulzusvásárlásra ösztönöznek

Petunia x hybrida Viva® 34091 Baroque Pink

128 2, 4-16, 18, 20

31788 Black

128 50, 2, 4-16, 18, 20

18118

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

Blue

30847 Blue Morn

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19645 Blue Stardust

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

17035 Bright Red

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19648 Cappuccino

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

31268 Deep Yellow

128 6-16, 18, 20, 22

14026 Fluor Rose

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

34329 Hot Pink Impr.

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

Baroque Pink

Black

Blue

Blue Morn

Bright Red

Cappuccino

Deep Yellow

Fluor Rose

Hot Pink Impr.

Lavender Shades

Lilac Vein

Lime

14024 Lavender Shades 128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22 17641 Lilac Vein

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

15298 Lime

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

20629 Picotee Blue

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

32625 Picotee Purple

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

34330 Pinkceptional

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

18787 Purple

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19650 Rose Stardust

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19652 Sky Blue

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

14986 Snowy White

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

32623 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

17642 White Red Veins

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

Cappuccino

132

Picotee Blue

Picotee Blue

Picotee Purple

Purple

Rose Stardust

Snowy White

White

Pinkceptional

Sky Blue

White Red Veins


Petunia x hybrida

VivaÂŽ Blue Stardust

133


Petunia x hybrida

Viva® Double Saját nemesítési programunkból kínáljuk ezt a teltvirágú sorozatot. A hagyományos telt petúniák teljesen telt virágai a szimpla petúnia koraiságával és habitusával találkoznak ezeknél a fajtáknál. A Pink (rózsaszín) fajta a Viva petúniákhoz hasonló koraiságú, a többi szín egy kicsit későbbi, de még így is jóval korábban nyílnak, mint a megszokott telt petúniák. A Viva Double növényeket a legjobb eredmény eléréséhez vissza kell csípni. Csak a Florensisnél.

Petunia x hybrida Viva® Double

134

30135 Belinda

128 50, 2, 4-16, 18, 20

16036 Cherry Ripple

128 50, 2, 4-16, 18, 20

14561 Pink Frizzle*

128 50, 2, 4-16, 18, 20

18784 Purple Vein

128 50, 2, 4-16, 18, 20

17638 Red

128 50, 2, 4-16, 18, 20

17644 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Belinda

Cherry Ripple

Pink Frizzle*

Purple Vein

Red

White

Viva® Double White


Petunia x hybrida

Petunia Collection Már bizonyosan elmondhatjuk, hogy a vásárlók felfedezték a különleges színű petúnia egyedülálló lehetőségeit, és folyamatosan keresik a piacon. A felálló, gömbölyű növények korán virágoznak, habitusuk szorosan bokrosodó, egész szezonban virítanak. A Petunia Collection petúniát könnyű termeszteni, nem igényel különleges bánásmódot. Ideális modern vegyes ültetésű kaspókba és dézsákba, lenyűgöző hatást kelt. Nemesítési programunk újabb és újabb meglepetéseket okoz egyedi színeivel. Csak a Florensisnél.

Petunia x hybrida Collection 34327 Raspberry Swirl

128 50, 2, 4-16, 18, 20

30850 Cha Ching

128 50, 2, 4, 6-16, 18

18768 Merlin

128 50, 2, 4, 6-16, 18

30453 Tiger Stripe

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Cha Ching

Raspberry Swirl

Cha Ching

Merlin

Tiger Stripe

135


Petunia x hybrida

Vivini™ A Viva sikere után nemesítőink ugyanabból az elgondolásból kiindulva egy minisorozatot fejlesztettek ki: korán virágzó növények, kompaktak, jól bokrosodnak. Ezeket a fajtákat alacsony hőmérsékleten és gyenge fényviszonyok mellett vizsgálták és szelektálták, kevésbé érzékenyek a botritiszre. Emellett kerti teljesítményük kitűnő, kifejezetten alkalmasak packekbe, cserepekbe és kompakt kaspókba. A visszacsípés javítja a bokrosodást, de nem nélkülözhetetlen. Csak a Florensisnél. •  korán virágzó, kompakt, jól bokrosodó növények •  alacsony hőmérsékleten termeszthető •  kitűnő kerti teljesítmény

Petunia x hybrida Vivini™ 30488 Blue Star

128 50, 2, 4-16, 18, 20

31530 Burgundy

128 2, 4-16, 18, 20

30487 Lavender Blue

128 2, 4-16, 18, 20

31264 Ocean Blue

128 2, 4-16, 18, 20

19657 Pink

128 2, 4-16, 18, 20

20719 Red

128 50, 2, 4-16, 18, 20

31531 Rose

128 50, 2, 4-16, 18, 20

31263 Violet Vein Impr.

128 50, 2, 4-16, 18, 20

18795 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20

32633 Yellow

128 50, 2, 4-16, 18, 20

White

Blue Star

136

Burgundy

Lavender Blue

Ocean Blue

Pink

Red

Rose

Violet Vein Impr.

White

Yellow


Petunia x hybrida

Blanket™ A legjobb kisvirágú futópetúnia a piacon, rendkívül erős növekedésű. Nagyon ajánlott függő kaspókba és virágládákba. Egy dugvány kitölti a kaspót és egész nyáron folyamatosan virágzó, csüngő növényt nevel. Csak a Florensisnél.

Petunia x hybrida Blanket™ 32894 Red

128 50, 2, 4, 6-16

31437 Rose Star

128 2, 4, 6-14, 16

19635 Violet

128 2, 4, 6-14, 16

19480 White Impr.

128 2, 4, 6-14, 16

32895 Yellow

128 50, 2, 4, 6-16

17032 Zinfandel

128 2, 4, 6-14, 16

Violet

Red

Rose Star

White Impr.

Yellow

Zinfandel

137


Petunia x hybrida

Surfinia® A legelterjedtebb sorozat a valódi csüngő növények között, hagyományos termesztésre és kaspókba is kiválóan alkalmas. A Surfinia jó kerti teljesítményéről híres, emiatt a vásárlók legtöbbször ezeket a fajtákat választják. A Surfiniák hatalmas választékából a legszebb színeket válogattuk ki az Ön számára.

Blue

Blue Vein

Burgundy Wine Red

Compact Dark Red

Compact Purple Vein

Deep Red

Giant Blue

Giant Purple

Heavenly Blue

Hot Pink

Hot Red

Lime

Sweet Pink

White

Yellow

Petunia x hybrida Surfinia® 12635 Blue

128 50, 2, 4-18, 20, 22

12636 Blue Vein

128 2, 4-18, 20

15149 Burgundy Wine Red

128 2, 4-18, 20

16402 Compact Dark Red

128 2, 4-18, 20

17007 Compact Purple Vein 128 50, 2, 4-18, 20, 22 30131 Deep Red

128 50, 2, 4-18, 20, 22

15622 Giant Blue

128 50, 2, 4-18, 20, 22

13835 Giant Purple

128 50, 2, 4-18, 20

31273 Heavenly Blue

128 2, 4-18, 20

14766 Hot Pink

128 50, 2, 4-18, 20, 22

15152 Hot Red

128 50, 2, 4-18, 20, 22

13427 Lime

128 2, 4-18, 20

12640 Pink Vein

128 2, 4-18, 20

12641 Purple

128 50, 2, 4-18, 20, 22

13118 Sky Blue

128 2, 4-18, 20

16404 Sweet Pink

128 2, 4-18, 20

12645 White

128 50, 2, 4-18, 20, 22

32860 Yellow

128 2, 4-18, 20

Pink Vein

Purple

Sky Blue

Cascadias

Petunia x hybrida Cascadias

A Cascadias sorozat kerti teljesítménye és egyedi színei miatt kedvelt. Olyan színválasztékot állítottunk össze Önnek, amelyen tökéletesen illeszkedik a jól ismert Viva® petúniákhoz. Vonzóbbá és teljesebbé teszi az Ön választékát.

Bicolour Cabernet

138

30386 Bicolour Cabernet

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31468 Indian Summer

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31340 Magenta Rim

128 50, 2, 4, 6-16, 18

Indian Summer

Magenta Rim


Petunia milliflora

Picobella F1 A Picobella sorozat rendezett, gömbölyű mini habitusa, erős bokrosodása, kecses virágai és az időjárással szembeni kitűnő ellenálló-képessége miatt érdemel említést. Ideális packes és cserepes termesztésre, növekedésszabályozót nem, vagy csak kis mennyiségben igényel.

Petunia milliflora Picobella F1 16757 Blue

510 6, 9-15, 17

16759 Carmine

510 6, 9-10, 12-15

16762 Red

510 10, 12-15, 17

18570 Rose Morn

510 8-15, 17

16764 White

510 6, 9-15

16761 Mix

288 6, 9-18 510 6, 8-14, 16, 18, 20 White

Blue

Carmine

Red

Rose Morn

White

Petunia x hybrida

Easy Wave™ F1 Az Easy Wave egy korai, egyöntetű és nagyvirágú sorozat, mely többféle felhasználási lehetőséget biztosít és mely a termelő és a végfelhasználó számára is kitűnő tulajdonságokkal bír. Cserépben tömör, hogy aztán később félig zárt gömbé terebélyesedjen. Jól tolerálja az időjárás változásait és hosszú ideig pompázik a vásárlók otthonában. Ideális bővirágúnak szánt színes kaspókba, cserepekbe ültetve, de használható virágágyásokban is. Az Easy Wave fajtákból gyönyörű összeültetések készíthetőek (3 növény egy nagyobb cserépben).

Blue

Burgundy Velour

Neon Rose

Pink Passion

Red Velour

Rosy Dawn

Silver

White

Yellow

Petunia x hybrida Easy Wave™ F1 17392 Blue

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

31050 Burgundy Velour 288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 18229 Neon Rose

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

32503 Pink Passion

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

31529 Red Velour

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

17399 Rosy Dawn

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

32504 Silver

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

17401 White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

31118

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

Yellow

139


Petunia grandiflora

Pacta Parade A Pacta Parade a tökéletes megoldás, ha sűrű térállásban, packekben és cserepekben szeretnénk termeszteni és értékesíteni a növényeket, kevesebb növekedésszabályozó használatával. •  genetikailag kompakt •  a fajták viszonylag egyszerre nyílnak ki, így az egész sorozat egyszerre szállítható és értékesíthető •  más kompakt petúniákhoz képest jobb bokrosodás, jobban átjárja a levegő a lombozatot, így a növény betegségellenállóbb, jobb a megjelenése és a tartósabb az egész értékesítési folyamat során •  jól teljesít virágágyakban és parkokban, a növények együtt maradnak, a szezon végén nem nyúlnak meg, mint a hagyományos petúnia

Blue

Petunia grandiflora Pacta Parade 30147 Blue

Blue Vein

288 4, 6-16

Burgundy

510 6-20, 22 32528 Blue Vein

288 6-14, 16

31515 Burgundy

288 4, 6-16

30151 Pink-Rose

288 4, 6-16

30153 Red

288 4, 6-16

31516 Red Vein

288 6-14, 16

31517 Rose Morn

288 6-14, 16

510 6, 8-18, 20, 22 510 6-20, 22 510 6-20 510 6-18, 20, 22

Pink-Rose

Red

510 6-18 510 6, 8-19 34535 Sky Blue

288 4, 6-16

30157 White

288 4, 6-16

510 6-20, 22 510 6-20, 22 34490 Burgundy Picotee 288 6-14, 16 510 6, 8-18, 20 34492 Red Picotee

288 6-14, 16

34493 Rose Picotee

288 6-14

30149 Mix

288 4, 6-16

Red Vein

Rose Morn

510 6, 8-18, 20, 22 510 6, 8-18, 20 510 6-20, 22

Sky Blue

Burgundy Picotee

140

Red Picotee

White

Rose Picotee


Petunia grandiflora

Blue

Blue Vein

Burgundy

Pink-Rose

Red

Red Vein

Rose Morn

Sky Blue

White

Burgundy Picotee

Red Picotee

Rose Picotee

141


Petunia grandiflora

Parade F1 Sokévi szelekció és nemesítés eredményeként jöttek létre a Parade sorozat fajtái, amelyek mindegyike mérsékelten kompakt habitusú. Bőséges virágzásuk és ragyogó színeik figyelemre méltóak. Cserepes termesztésben ez a széles színválasztékú sorozat a modern termesztéstechnológia minden igényét kielégíti egyöntetűsége révén. Petunia grandiflora Parade F1 10989 Blue Vein

510 7-8, 10-16

10986 Crimson Star

510 7-17

10985 Deep Rose

288 7-17 510 7-16

10987 Red Star

510 7-15, 17

10988 Rose Star

510 7-15

10993 Picotee Blue

510 7-15

10994 Picotee Red

510 7-15

10995 Picotee Rose

510 7-15

13263 Picotee Velvet

510 7-15

10998 Yellow

288 8, 10-15 510 8-15

10997 Picotee Mix

288 4, 6-17

12876 Star Mix

288 4, 6-17

10992 Total Mix

288 4, 6-17

510 6-18 510 6-17 510 6-20 13949 Vein Mix

288 4, 6, 8-15, 17 510 7-16, 18 Yellow

142

Blue Vein

Deep Rose

Yellow

Crimson Star

Red Star

Rose Star

Picotee Blue

Picotee Red

Picotee Rose

Picotee Velvet


Petunia grandiflora

Parade Plus F1 Kiváló, egyöntetű keverék tartós, mérsékelten kompakt habitussal, amely jól bokrosodik és korán virágzik. A növény bőségesen hozza nagy méretű szimpla virágait. Ideális cserepes és packes termesztésre, jól tűri az időjárás viszontagságait.

Petunia grandiflora Parade Plus F1 10973 Blue

288 4, 6-17 510 6-18, 20

10976 Red

288 4, 6-17

10975 Rose-Pink

288 4, 6, 8-17

10979 Velvet

288 4, 6-17

10980 White

288 4, 6-17

10981 Mix

288 6, 8-16, 18, 20

510 6-18, 20 510 6, 8-15, 17-18, 20 510 6-16, 18, 20

Red

510 6-16, 18-20 510 6-18, 20

Blue Rose-Pink

Velvet

White

143


Phlox drummondii

Popstars F1 Különleges virágforma, ragyogó, mutatós színek – igazi popsztár! Újdonság kaspókba és edényekbe. A Popstar természetesen kompakt és jól bokrosodó, emellett hőtűrő is.

Phlox drummondii Popstars F1 31944 Rocky Blue

180 12, 14, 16, 18, 20

31948 Pop Purple

180 12, 14, 16, 18, 20

31949 Reggae Red

180 12, 14, 16, 18, 20

31950 Disco Rose with Eye

180 12, 14, 16, 18, 20

31951 Classical White

180 12, 14, 16, 18, 20

Rocky Blue

144

Pop Purple

Reggae Red

Disco Rose with Eye

Classical White


Phlox drummondii

Popstars F1 Disco Rose with Eye

145


Phlox drummondii

Dolly Kompakt és korán virágzó sorozat 9 cm-es cserepekhez. A növény a talajtól jól elágazódó habitusú, ami nagyon alkalmassá teszi kültéri termesztésre.

Phlox drummondii Dolly 11053 Deep Rose

288 12, 14, 16-18, 20

11055 Light Blue

288 12, 14, 16-20

11056 Purple

288 12, 14, 16-20

11057 Salmon

288 12, 14, 16-20

11058 Scarlet

288 12, 14, 16-20

11059 White

288 12, 14, 16-18, 20

11060 Mix

288 10-12, 14, 16, 18

Plectranthus coleoides

Deep Rose

Light Blue

Purple

Salmon

Scarlet

White

Plectranthus coleoides A Plectranthus már sok éve ideális keveréknövény, növekedési erélyéről és szép zöld-fehér leveleiről ismert. Kaspós és dézsás mixekben alkalmazható, de egyedüli cserepes növényként is megállja a helyét. Plectranthus coleoides 12647 coleoides

128 4-16, 18, 20 coleoides

Portulaca grandiflora

Happy Hour Nemesítésének célja a nappalhosszúság iránti érzékenység csökkentése volt, így a Happy Hour akár két héttel korábban virágzik, mint a Margarita. A sorozat egyöntetűen virágzik, a jól bokrosodó, gömbölyű növények könnyebben mozgathatóak és szállíthatóak, kevésbé törnek, mint az elterülő típusok. Az értékesítés során a növények tömött habitusuk, nagy méretű, félig telt virágaik és élénk színeik miatt nagyon vonzóak. Kitűnően bírja a forró, száraz, napos körülményeket, szárazságtűrő, így a Happy Hour kitűnő kerti teljesítményével biztosan lenyűgözi a vásárlókat.

Portulaca grandiflora Happy Hour 19094 Mix

288 8-18, 20-23 510 8-16, 18

146

Mix


Portulaca oleracea

Pazzaz™

Portulaca oleracea Pazzaz™

A piac egyik legjobb sorozata, nagy, színes virágaival feltűnő a kereskedőnél és a kertben egyaránt. Legjobban nyáron, a tűző napon virít. A Pazzaz jól használható kaspókban, nagyobb cserepekben és dézsákban is. A fajták virágzási ideje és habitusa egyöntetű.

33113 Fuchsia

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

34721 Neon Pink

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

20152 Pink Glow

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

20151 Red Flare

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

33114 Tangerine

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

20181 Vivid Yellow

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

34722 White

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

Fuchsia

Pink Glow

Neon Pink

Red Flare

Vivid Yellow

Tangerine

White

Rhodochiton atrosanguineum

Purple Bells Különleges szelekció profi termesztőknek. Ez a kúszónövény számos feltűnő, sötétlila virágot hoz, melyek csészelevele rózsaszín, porzói pedig fehérek.

Rhodochiton atrosanguineum 12475 Purple Bells

288 4-12 Purple Bells

147


Rudbeckia hirta

Prairie Sun Ezek a változatos fajták cserepekbe és szabadföldi termesztésre egyaránt kiválóan alkalmasak. A Prairie Sun és az Indian Summer kb. 70-80 cm magasra nő. Rudbeckia hirta Prairie Sun 14579 Prairie Sun

288 11-14, 16

Prairie Sun

Tiger Eye F1 Az első F1 hibrid. Egyöntetű, jól bokrosodó növények, melyeken szimpla, aranysárga virágok nyílnak.

Rudbeckia hirta Tiger Eye F1 16873 Gold

288 10-20, 22, 24

Tiger Eye F1 Gold

Toto Ez a sorozat egyöntetű, jól bokrosodó habitusa miatt érdemel említést, a növények kb. 30 cm-esre nőnek. A nyári választék ideális kiegészítője. Mivel kissé magasabbra nő és nagyobbak a virágai, ez a sorozat különösen alkalmas nagyobb cserepekbe és dézsákba. Rudbeckia hirta Toto 11083 Gold

288 10-20, 22, 24

Toto Gold

Scabiosa columbaria

Barocca Sötétzöld, hullámos levelű egyéves Scabiosa, a növények közepes, felálló habitusúak. A sötét, majdnem fekete virágokon a szirmok csúcsa fehér. Termeszthetjük növényházban vagy az évelőkkel együtt a konténertelepen. A fagyok elmúltával tehetjük ki a növényeket. Ideális késő tavaszi, nyári növény.

Scabiosa columbaria 16084 Barocca

128 10-16, 18, 20 Barocca

148


Scaevola aemula

Scaevola aemula A Scaevola virágformája jellegzetes, a fogyasztók körében jó kerti teljesítménye miatt népszerű. Önmagában vagy vegyes ültetésekben is használható, cserepekben vagy kaspókban. A megfelelő habitus eléréséhez a legtöbb fajtát vissza kell csípni. Alacsony energiaigényű növény.

Scaevola aemula 14277 Saphira

128 50, 2, 4-16, 18

15300 Scarlatti Compact Blue 128 50, 2, 4-16, 18 12864 Topaz Pink

128 2, 4-16, 18

20643 Print White

128 2, 4-16, 18

Saphira

Topaz Pink

Print White

Scarlatti Compact Blue

Scarlatti Compact Blue

Streptocarpus saxorum

Blue Fountain Jól ismert balkonnövény, pici bolyhos levelei és világoskék virágai vannak, amelyek jól mutatnak az udvaron és a balkonládákban. Valamivel nagyobb hőigényű, mint általában a virágágyi növények, és kizárólag alulról öntözhető. A hideg víz apró sárga pöttyöket okoz a leveleken.

Streptocarpus saxorum 13156 Blue Fountain

128 4-16 Blue Fountain

149


Salvia x hybrida

Salvia hibrid kollekciónk a növényhabitusok és a virágformák széles választékát kínálja. A különleges, színpompás virágok és a kivételes kerti teljesítmény miatt kiválóan alkalmazhatók parkokban. A növények nagyobb cserepekben és edényekben termeszthetők. Késő tavasszal és nyár elején a szabadföldi konténertelepen is nevelhetők.

Mystic Spires A Mystic Spires közepesen kompakt, kék virágai nagy méretűek. Számos módon termeszthető, de mindig sikert hoz. Exkluzív kinézetével és kitűnő kerti teljesítményével tökéletes udvari növény. A Salvia hibridek magasabb hőmérsékletet igényelnek, mint általában a virágágyi növények.

Wish

Black & Bloom

A Wendy’s Wish bokros növényt nevel, ragyogóan színes virágaival egzotikus megjelenésű. Rokon vonala az Ember’s Wish, amely ugyanolyan habitusú, virágai ragyogó vörösek.

Salvia x hybrida 31694 Black & Bloom 84 6-18, 20, 22 30605 Ember`s Wish

128 8-16, 18, 20

17537 Mystic Spires

84 4-20, 22, 24

19797 Wendy`s Wish 128 8-16, 18, 20 Ember`s Wish

Wendy’s Wish

150

Mystic Spires


Salvia x hybrida

Salvia Mystic Spires

151


Salvia farinacea

Sallyfun Az egyik első dugványról szaporított Salvia farinacea, amelyet kerti teljesítménye és virágzási ideje alapján szelektáltak. A növények jóval korábban virágoznak, mint a magról vetett fajták, virágaik nagyobbak, színük intenzívebb. Habitusuk közepesen kompakt, nagyobb cserepekben és dézsákban termeszthetők a növényházban vagy kültéren. A Sallyfun nem fagytűrő.

Salvia farinacea Sallyfun 32558 Deep Ocean

128 8-16, 18, 20

32249 Snow White

128 8-16, 18, 20 Deep Ocean

Snow White

Midi A Salvia farinacea Midi fajtát gyönyörű virágfüzérek jellemzik, amelyek májustól a fagyokig virágoznak. Az egyöntetű növények 45 cm magasra nőnek.

Salvia farinacea 11088

Midi

288 8-16, 18 510 8-14, 16, 18

Salvia coccinea

Midi

Salvia coccinea A Summer Jewel Red korán nyílik, és tavasztól őszig folyamatosan virágzik. Packes és cserepes termesztésre is alkalmas, kerti teljesítménye miatt meggyőző növény.

Salvia coccinea 19710 Summer Jewel Red 288 10-14, 16

Summer Jewel Red

152


Salvia splendens

Mojave Az élénkpiros virágok szépen mutatnak a sötétzöld lombozat felett. Kompakt és jól bokrosodó habitusával kimondottan packes termesztésre szelektálták. Határozottan korábban virágzik, mint a hasonló fajták. A kertben a Mojave fajtát nagyon jó színhatás, az időjárási körülmények jó tűrése és kiváló hőtűrés jellemzi.

Salvia splendens 16111

Mojave

288 6, 8-17 510 8-17 Mojave

Turbo Red A javított Turbo virágfüzére sűrűbb, korábban nyílik és intenzívebb vörös színű. Különösen kompakt növény egyedülálló sötétzöld levelekkel és sötétvörös virágfüzérrel. A nappalhosszúságra semleges, kitűnő Salvia, ideális packes termesztésre. Salvia splendens 11095 Turbo Red

288 6, 8-17 510 6-18, 20-21

Turbo Red

Vista Kompakt, jól bokrosodó sorozat, virágzatai sűrűn állnak, ragyogó színűek, jól ellentételezik a sötétzöld leveleket. A Vista nagyobb packekbe és cserepekbe ajánlott. A termesztés során és a kertben is kitűnő teljesítményt nyújt. Az összes Salvia splendens sorozat közül a Vista kültéri teljesítménye a legjobb, annak ellenére, hogy valamivel később virágzik, mint a többi sorozat.

Salvia splendens Vista 13234 Red

288 8-14, 16, 18

13373 Mix

288 8-14, 16, 18

510 8, 10-16 Vista Red

153


Sanvitalia speciosa

Santiago A Santiago a Sanvitalia új generációja. A világ legjobb nemesítőivel összefogva kifejlesztettünk egy olyan Sanvitali vonalat, amelynek jobb a hőtűrése és a növényházi teljesítménye. Kompakt habitusa miatt cserepekbe és packekbe is alkalmas.

Sanvitalia speciosa Santiago 31076 Great Yellow

180

31538 Yellow

180

50, 2, 4-20 √

2, 4-20

Great Yellow

Santiago Yellow Yellow

154


Sanvitalia speciosa

Sanvitalia speciosa Elterjedt sárga virágú tavaszi virágágyi növény, amelyből válogatott fajtákat kínálunk a sikeres tavaszi termesztéshez. Az Inca és a Sundance nagyon jól teljesít packekben és kisebb cserepekben. A Santiago Great Yellow virágai hatalmasak, lombozata sötétzöld. Igazi befutó a piacon. Ha nagyobb cserepekbe vagy kaspókba szeretne ültetni, válassza a Safari fajtát, amely folyamatosan virágzik és félig csüngő habitusú.

Sanvitalia speciosa 15664 Inca

180 50, 4-20

15016 Safari

180 2, 4-20 Inca

Safari

Inca

Million Suns Magról szaporított sorozat, amely jól bokrosodik és egyöntetű növekedésű. A növények számos rövidszárú, aranysárga virágot hoznak apró zöld középpel, a lombozat egészséges, mélyzöld hátteret ad. Kitűnő választás szegélyekhez, dézsákba vagy függő kaspókba.

Sanvitalia speciosa 18462 Million Suns

288 7-14 Million Suns

155


Sutera diffusus

Scopia® A legnagyobb mennyiségben értékesített Sutera a világon. Két sorozatot kínálunk: a Great virágai középnagyok, közepes, elágazódó habitusa miatt kis cserepekben termeszthető. A Gulliver hatalmas virágokat hoz, a növény habitusa nyitottabb, inkább kaspókba és mixekbe való. Visszacsípett dugványokat szállítunk.

Gulliver Blue

Sutera diffusus Scopia® 17014 Great Blue Regal

180 2, 4-20

17539 Great Pink Beauty

180 2, 4-20

18440 Gulliver Blue

180 50, 2, 4-20

32527 Gulliver Compact White

180 2, 4-16, 18, 20

20376 Gulliver Dynamic White

180 50, 2, 4-20

34724 Gulliver Pink

180 50, 2, 4-16, 18, 20

32203 Gulliver Pink Heart Impr.

180 2, 4-16, 18, 20

31536 Gulliver Violet

180 2, 4-16, 18, 20

Gulliver Pink Heart Impr.

Great Blue Regal

156

Great Pink Beauty

Gulliver Compact White

Gulliver Violet

Gulliver Dynamic White

Gulliver Pink


Sutera diffusus

Scopia® MixMasters® Sutera diffusus Scopia® MixMasters® 31123 Venus

84 4-14, 16, 18, 20

Venus Venus

Snowflake Régóta ismert fajta, közepes méretű növényeit beborítják az apró fehér virágok. Ez az egyetlen jogdíj nélküli fajta.

Sutera diffusus 12659 Snowflake

180 4-16, 18, 20 Snowflake

Baja A Baja egy jól ismert Sutera fajta, amely kiváló kaspókba és vegyes ültetésű dézsákba. Sötétzöld bokrosodó növény, virágai fehérek, középméretűek. Jól teljesít a termesztésben és a kertben is.

Sutera diffusus Baja 17651 Big White

180 2, 4-16, 18, 20

14568 White

180 2, 4-16, 18, 20 White

157


Sutera grandiflora

Snowtopia™ Az első magról szaporított Sutera sorozat a dugványról szaporított fajtákhoz hasonló tulajdonságokkal, ráadásul gyakorlatilag azonnal értékesíthető. •  •  •  • 

kiváló természetes bokrosodás, nem igényel visszacsípést kompakt habitus termesztése 10,5 cm-es cserepekben ajánlott a vegetatív fajták vonzó, költséghatékony alternatívája

Sutera grandiflora 18218 Snowtopia™ White 288 8-10, 12, 14, 16

Snowtopia™ White

Thunbergia alata

Susie Népszerű kúszónövény, amely jól bokrosodik. Balkonládákba és udvari dézsákba ajánlott.

Thunbergia alata Susie 12484 Orange Eye

180 9-10, 12, 14

Orange Eye

158


Tagetes patula nana

Bonanza A Bonanza sorozat a profi választás, ha egyöntetűségre és gyorsaságra van szükség. Mindegyik fajta nagy méretű, 5-6 cm átmérőjű virágokat hoz, amelyek korán nyílnak és egyöntetűek. Kompakt habitusukkal packes és cserepes termesztésre is alkalmasak.

Tagetes patula nana Bonanza 288 6-16, 18

13047 Bee

510 7-22 11141

Bolero

288 6-16, 18

11146

Deep Orange

288 6, 8-16, 18

510 7-22 510 7-22 32907 Fireball

288 8-21

11142

288 6-16, 18

Bolero

510 7-22 Flame

510 6-20, 22 288 6-16, 18

13046 Gold

510 7-20 11144

288 6-16, 18, 20

Orange

510 6-23 32908 Strawberry Blonde

288 8-16, 18, 20

11147

288 6-16, 18, 20

510 8-16, 18, 20 Yellow

510 6-23 288 6-16, 18

13048 Mix

510 7-23

Bee

Bolero

Deep Orange

Fireball

Flame

Gold

Orange

Strawberry Blonde

Yellow

Mix

159


Tagetes patula nana

Bonanza Fireball A Fireball virágai kinyíláskor pirosak, majd tüzes bronzszínűvé, később sötét aranyszínűvé változnak. Hűvös tavaszi időben a színváltozás lassabb.

Fireball

Fireball

Bonanza Strawberry Blonde A Strawberry Blonde a világ első rózsaszín büdöskéje. A virág kinyíláskor mélyrózsaszín árnyalatú sárga sziromvégekkel. Ahogy a virág öregszik, színe szalmasárgává változik. Mivel a virágok a színváltozás más-más szintjén állnak, az eredmény egy csokorra való szín.

Strawberry Blonde

160

Strawberry Blonde


Tagetes patula nana

Durango A Durango feltűnő, szellőrózsaszerű virágokat hoz. A sorozat korán virágzik, az egyes fajták 5-7 napon belül kinyílnak. A növény egyöntetű, jól bokrosodik és kb. 25 cm magasra nő. Ideális cserepes és packes termesztésre.

Tagetes patula nana Durango 18048 Bee

288 9-16, 18

18049 Bolero

288 9-16, 18

18050 Flame

288 9-16, 18

18051 Orange

288 8-16, 18

15383 Red

288 10-16, 18

18052 Yellow

288 8-16, 18, 20

11180 Mix

288 8, 10-16, 18, 20

Red

Bee

Bolero

Flame

Orange

Yellow

Mix

Tagetes erecta

Taishan™ Extra nagy virágok jellemzik, amelyek átmérője a 10 cm-t is elérheti, és hosszan virágoznak. Kocsánya 20%-kal rövidebb, virágszára 15%-kal vastagabb, mint a hasonló fajtáké, ami biztonságosabb termeszthetőséget, jobb szállíthatóságot és az értékesítés során jobb tartósságot jelent. A növények habitusa egyöntetű. Tagetes erecta Taishan™ 17411

Gold

Gold

Orange

Yellow

Mix

288 8, 10, 12, 14 510 8, 10-14

17410 Orange

288 4, 6-16, 18

17412 Yellow

288 4, 6-16, 18

510 7-19 510 7-19 17413 Mix

288 6, 8-15, 17-18 510 8-17

Vanilla F1 Különleges, krémfehér és sűrűn telt virágú fajta. Habitusa kompaktabb, bokros. A Marvel sorozattal egyszerre nyílik. A növények 30-35 cm magasra nőnek. Tagetes erecta 11120 Vanilla F1

510 8-14, 16 Vanilla F1

161


Verbena x hybrida

Venturi® Ez a létező legkompaktabb és legkorábbi Verbena sorozat. A növények nagyon gyorsan és bőségesen hozzák élénk színű virágaikat. A legjobb sorozat packekbe és kisebb cserepekbe. A növények kevésbé érzékenyek a lisztharmatra, mint a hagyományos Verbena fajták. Rövid tenyészidejű, sűrűn termeszthető, ideális az értékesítési akciókhoz. Kézzel visszacsípett növényeket szállítunk. Csak a Florensisnél. •  •  •  • 

egyöntetű virágzási idő és habitus az elsőként virágzó Verbena a piacon tömegtermesztésre ideális mixekhez a legjobb

Verbena x hybrida Venturi® 18803 Cherry Eye

128 2, 4-16, 18, 20

17655

Neon Pink

128 2, 4-16, 18, 20

17074

Peach

128 2, 4-16, 18, 20

17654

Pink

128 2, 4-16, 18, 20

20654 Purple

128 2, 4-16, 18, 20

17075

Red

128 2, 4-16, 18, 20

17077

Rose

128 2, 4-16, 18, 20

17656

Scarlet

128 2, 4-16, 18, 20

17080 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Cherry Eye

Neon Pink

Peach

Pink

Purple

Red

Venturi® Purple & Scarlet Rose

162

Scarlet

White


Verbena x hybrida

Venturi® MixMasters® Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® 31698 Grand Prix

84 4-16

20178 Monaco

84 4-16

20179 Pit Stop

84 4-16

Grand Prix

Monaco

Pit Stop

Monaco

Vegas® A legjobban bokrosodó Verbenák egyike, tökéletes kerti teljesítmény és nagy méretű, színes virágok jellemzik. A Vegas régóta jól ismert cserepes és kaspós sorozat. A növényeket lisztharmat-toleranciára szelektáltuk, hogy a vásárlóknál a legjobb teljesítményt nyújtsák. Kézzel visszacsípett dugványokat szállítunk. Csak a Florensisnél. Coral Pink

Verbena x hybrida Vegas®

Blue White

32639 Blue White

128 2, 4, 6-16, 18

14573 Coral Pink

128 2, 4, 6-16, 18

15656 Deep Violet

128 2, 4, 6-16, 18

16167 Fluor Pink

128 2, 4, 6-16, 18

14575 Purple

128 2, 4, 6-16, 18

14576 Scarlet

128 2, 4, 6-16, 18

15296 White

128 2, 4, 6-16, 18

Deep Violet

Fluor Pink

Purple

Scarlet

White

163


Verbena x hybrida

EnduraScape™ Ez a második generációs Verbena sorozat elkápráztatja a piacot. A különleges fajhibrid Vebenák nemesítése során a télállóság volt a fő szempont. Ideális virágágyi növények, amelyek uralják a kertet és a kemény fagyokig jól teljesítenek. Ezek a növények tűrik a hideget és kevésbé érzékenyek a lisztharmatra, ami igazi áttörést jelent. Ideális szegélyekhez, ahol nagy virágtömeget biztosít egész nyáron, valamint nagyobb cserepekbe és dézsákba. Termeszthető növényházban fűtés nélkül, vagy késő tavasszal a szabadban. Csak a Florensisnél.

Verbena x hybrida EnduraScape™

164

34283 Blue Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

32011 Compact Lava Red

128 2, 4, 6-16, 18

30612 Hot Pink

128 2, 4, 6-16, 18

32675 Magenta

128 2, 4, 6-16, 18

32676 Pink Bicolour

128 2, 4, 6-16, 18

32677 Purple Impr.

128 2, 4, 6-16, 18

20726 White

128 2, 4, 6-16, 18

Blue Impr.

Compact Lava Red

Hot Pink

Magenta

Pink Bicolour

Blue Impr.

Purple Impr.

White


Verbena x hybrida

Verbena Collection Verbena sorozataink mellett ajánljuk a Verbena Lanai legjobb szelektált fajtáit, nagyobb cserepekbe és kaspókba. Viráguk és növekedési erélyük igazán különleges. Verbena x hybrida Lanai® 31426 Lanai® Candy Cane 128 50, 4, 6-16, 18 31327 Lanai® Twister Pink 128 50, 4, 6-16, 18

Candy Cane

Obsession®

Twister Pink

Verbena x hybrida Obsession®

Az Obsession az összes sorozat közül messze a legkoraibb. A nagyon kompakt növények tőből elágazódnak, emiatt sűrű packes és cserepes termesztésre ideálisak.

Blue Eye

Pink

Scarlet

White

18465 Blue Eye

510 9-10, 12, 14

18468 Pink

510 9-10, 12, 14

13230 Scarlet

510 9-10, 12, 14

18474 White

510 9-10, 12, 14

35200 Twister Purple

510 8-10, 12, 14, 16, 18

35201 Twister Red

510 8-10, 12, 14, 16, 18

13232 Mix

510 8-10, 12, 14, 16, 18

Twister Purple

Twister Red

Tuscany Gyors növekedésű, jól bokrosodó, V alakú növények, virágnyílásuk egyöntetű, virágaik nagyok. A Tuscany a kereskedőknél rendezett marad, de a kertben erőteljes növénnyé fejlődik.

Verbena x hybrida Tuscany 15954 Mix

288 4, 6-16, 18, 20 510 6, 8-17 Tuscany Mix

165


Zinnia elegans

Zen Egyöntetűségre, virágméretre és kerti teljesítménye szelektált sorozat a legjobb genetikai tulajdonságokkal. Kitűnő választás cserepes és packes értékesítésre, nagyon tetszik a vásárlóknak, 25-30 cm magasra nő.

Zinnia elegans Zen 31430 Orange

288 11-16, 18, 20, 22

31431 Red

288 11-16, 18, 20, 22

31432 Rose

288 11-16, 18, 20, 22

31429 Yellow

288 11-16, 18, 20, 22

31428 Mix

288 9-16, 18, 20, 22

Orange

Red

Rose

Yellow

Red

Zinnia elegans

Elegans Közepes méretű, pompomszerű virágok keveréke, cserepekbe és virágágyakba is megfelelő. A növények 20-25 cm magasra nőnek.

Zinnia elegans 14348 Zinnita Mix

288 10, 12, 14, 16, 18 Zinnita Mix

166


Zinnia angustifolia

Profusion Ez a jól ismert sorozat szimpla virágú, szép, kerek habitusú, betegségekkel szemben ellenálló és hőtűrő. A Profusion fajták alkalmasak nyári cserepes értékesítésre és virágágyakba is, ahol kb. 30 cm magasra nőnek.

Zinnia angustifolia Profusion 11259

Cherry

288 10-16, 18, 20

15251

Fire

288 10-16, 18, 20

34965 Red

288 10-16, 18, 20

13315

White

288 10-16, 18, 20

16951

Yellow

288 10-16, 18, 20

20506 Mix

Cherry

Red

288 10-16, 18, 20

Fire

White

Yellow

Zahara™ Gyönyörű sorozat szimpla és telt virágokkal, egyedi színekkel és nagyfokú betegség-ellenállósággal. A növények kb. 30-40 cm magasra nőnek. Kitűnő választás 10–13 cm-es cserepekhez.

Zinnia angustifolia Zahara™ 18476 Double Cherry

288 12-14, 16, 18, 20

18477 Double Fire

288 12-14, 16, 18, 20

20323 Double Strawberry

288 12-14, 16, 18, 20

34948 Double Yellow

288 12-14, 16, 18, 20

30182 Sunburst

288 10, 12-14, 16, 18, 20, 22

18915 Raspberry Lemonade Mix

288 12-14, 16, 18, 20

Double Strawberry

Double Yellow

Double Cherry

Double Fire

Sunburst

Raspberry Lemonade Mix

167


Cyclamen

Sokévnyi tapasztalat A Florensisnél folyamatosan bővítjük szakmai tudásunkat a cserepes növényekkel kapcsolatban. Magasan képzett termesztőkbő̋l álló csapatunk elkötelezett a cserepes növények termesztése iránt, és egyedül a minőséget tartja szem előtt. A tapasztalat, valamint az egyes fajták és igényeik alapos ismerete nélkülözhetetlen a kiváló, magas minőségű cserepes növények termesztéséhez. A folyamatos minőségellenő̋rzés szerves részét képezi a palánták előállításának, különösen akkor, amikor a cserepes növények különböző tételei gyors egymásutánban követik egymást. A cserepes növények között a ciklámen az egyik legnagyobb és legfontosabb csoport, amelynek termesztése nemcsak fajtáinak és sorozatainak változatossága miatt jelent kihívást. Az egyes ciklámenek tulajdonságaikban és igényeikben jobban különböznek egymástól, mint más csoportok növényei, még egy sorozaton belül is nagyok az eltérések. Éppen ezért nélkülözhetetlen, hogy a palántaneveléskor részletesen ismerjük az igényeiket és a megfelelő termesztési körülményeket. Mi a Florensisnél olyan tudás és tapasztalat birtokában vagyunk, amelynek segítségével az általunk termesztett palánták könnyű indulást biztosítanak Önnek a termesztésben.

Milyen tálcákkal találkozhat nálunk? Stresszmentes növénytermesztés: 180-as tálca A modern növénytermesztés kihívásainak és a ciklámen különleges igényeinek megfelelve a Florensis egy teljesen új tálcát fejlesztett ki. A legfőbb cél a stressz minimalizálása a palántanevelés során. A 180-as tálcába közvetlenül vetjük a ciklámen magjait, nem már kikelt növényeket ültetünk át. A tűzdelt palántákkal ellentétben a tálcákban a táptalaj laza szerkezetű, ami biztosítja a növény gyökereinek megfelelő szellőzését és szabad fejlődését. A cellák közötti elegendő hely – más tálcákkal összehasonlítva – ideális körülményeket biztosít a növények fejlődéséhez. Az eredmény: egészséges és erő̋teljes ciklámenpalánták nagyobb gyökérlabdával, amelyek közvetlen cserepezésre alkalmasak, akár nagyobb átmérőjű cserepekbe is. Válogatott palánták: 84-es tálca Tűzdelt ciklámenpalántáink 84-es tálcákban kaphatóak. Az apró cellákba vetett ciklámen növénykéket akkor tűzdeljük a 84-es tálcába, amikor fejlettségük eléri az optimális szintet. Erre fajtától függően a vetéstől számított 7-8 hét múlva kerül sor. A tűzdelés során a palántákat gondosan szelektáljuk, a gyenge növényeket megsemmisítjük. Ezáltal folyamatosan nagyon magas egyöntetűség érhető el egészen a virágzó termékig. A 84-es tálcán kínált fejlettebb növények versenyelőnyt biztosítanak ügyfeleinknek, hiszen gyorsabban állítható elő az értékesíthető végtermék.

SC288

20MM

37MM

26MM

20MM

Optimális hatékonyság: 288-as tálca Közvetlenül vetett cikláment 288-as tálcán kínál a Florensis. Általában a szállítás előtt két héttel a tálcákat ellenőrizzük, az üres cellákat újratöltjük, a gyenge vagy kisméretű növényeket kézzel kiválogatjuk. Ezzel a lépéssel tudjuk garantálni a csúcsminőségű szaporítóanyagot: a tökéletes palántát a hatékony ciklámentermesztéshez.

SC180 26MM

SC84 37MM

168


Cyclamen

169


Cyclamen

Picola F1 A Picola genetikailag kompakt fajtáinak szép sűrű a levélszerkezete és ellenállóbb a botritisszel szemben, mint a többi mini ciklámen. Kompakt habitusa, egyöntetű és gyors virágzása miatt a Picola könnyen tervezhető, termeszthető és eladható. Kiemelkedő fajta a Picola Shine Red és a Shine Mi! A különleges Shine fajták világosítják a keverékeket. Már kapható a teljes Shine Mix keverék is! A Picola 6-9 cm-es cserepekhez ideális.

Cyclamen Picola F1 18869 Deep Rose (9324)

180 24, 26, 28, 30

30100 Light Pink Eye (9349) 180 24, 26, 28, 30 18113 Light Purple (9213)

180 24, 26, 28, 30

30861 Pure White (9331)

180 24, 26, 28, 30

33929 Purple (9372)

180 22, 24, 26, 28, 30

18114 Red (9306)

180 24, 26, 28, 30

30101 Scarlet (9335)

180 24, 26, 28, 30

30102 Shine Red

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

30104 Wine Red (9353)

180 24, 26, 28, 30

31159 Select Mix

180 22, 24, 26, 28, 30

33026 Shine Mix

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

Shine Red

Deep Rose

Purple

170

Light Pink Eye

Light Purple

Pure White

Red

Scarlet

Wine Red


Cyclamen

Goblet A Goblet ciklámenfajta csodálatos kehely alakú virágjáról ismerhető fel. Megjelenése figyelemre méltó, a ciklámen fajtaválaszték kiemelkedő tagja. Jól tűri az időjárás viszontagságait, ezért különösen alkalmas szegélynövénynek, illetve cserepes virágként teraszokra és erkélyekre. Az új Goblet Pink és Goblet Purple fajtákkal bővítettük a választékot.

Cyclamen Goblet 33015 Shine Pink (9269)

180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36

33016 Shine Purple (9270)

180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36

30088 Shine Wine Red (9257) 180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36 288 20, 22-26, 28, 30, 32, 34 34757 Shine Mix

180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36

Shine Pink

Goblet Shine Wine Red Shine Purple

Shine Wine Red

171


Cyclamen

Smartiz® F1 Okosan és könnyen Ez az új Mini kompakt sorozat tökéletes a kis cserepekhez és a nagy növénysűrűségű termesztéshez (9 cm-es cserép, 35 növény / m2, 6 cm-es cserép, 45 növény / m2). A kiegyenlített Smartiz Select mixet a legjobban elágazódó növényekből és a leginkább egymáshoz illő virágszínekből állítottuk össze. A nagyon stabil Smartiz Victoria különálló színként is kapható.

Red

White

Fantasia Magenta

Fantasia Purple

A Smartiz virágzási ideje egyöntetű, habitusa kompakt. Különösen alkalmas nyári és őszi virágoztatásra. Az erős, kompakt növények nagyon gyorsan kivirágoznak (15 héttel a cserepezés után). A Smartiz központi virágzású, és a virágok még nyáron sem fakulnak ki.

Cyclamen Smartiz® F1 31986 Red (6012)

180 20, 22, 24, 26

31987 White (6120)

180 20, 22, 24, 26

20217 Mix (6900)

180 20, 22, 24, 26

Smartiz F1 Fantasia ®

33020 Magenta (6305)

180 18, 20, 22, 24, 26

33019 Purple (6395)

180 18, 20, 22, 24, 26

Smartiz F1 Victoria ®

30114 White (6701)

180 20, 22, 24, 26

Victoria White

Melody Outdoor® F1 A Melody Outdoor sorozat tökéletes választás kültéri felhasználásra. A virágszárak robusztusak, a virágok erősek, a levelek pedig szépen márványozottak. A botanikai fajtákkal végzett hibridizáció miatt a Melody Outdoor különösen jól tűri a kedvezőtlen időjárási körülményeket. Az így létrejött erős és tartós növények kiválóan használhatóak parkokban, szegélyeknél, udvari dézsákban és virágládákban. Az új Melody Outdoor Shine mix valóban különleges kerti teljesítményt nyújt, ragyogó színei nagyon vonzóak. White

A Melody Outdoor nyári eladásainak ösztönzésére kiegészítő P.O.S. anyagok (címkék) is kaphatók.

Cyclamen Melody Outdoor® F1 18112 White (9243)

180 20, 22, 24, 26

15492 Mix

180 20, 22, 24, 26

33025 Shine Mix

180 20, 22, 24, 26 Mix

172

Shine Mix


Cyclamen

Super Serie® Verano® F1 A szép gömbölyű habitusú Verano sorozatot kimondottan nyári termesztésre fejlesztettük ki. A Verano nem érzékeny a magas hőmérséklet miatti virágzási késedelemre. A növények habitusa és virágzása kompakt és nagyon egyöntetű, emiatt a termesztés tökéletesen programozható.

Cyclamen Super Serie® Verano® F1 16796 Dark Salmon Pink

180 20, 22, 24, 26

16225 Dark Violet

180 20, 22, 24-26, 28

18117 Deep Dark Violet

180 20, 22, 24, 26

19011 Deep Wine Red

180 20, 22, 24, 26, 28

16794 Neon Flamed

180 20, 22, 24, 26

16224 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26, 28

Dark Salmon Pink

Dark Violet

Deep Dark Violet

Deep Wine Red

Neon Flamed

Neon Pink

180 20, 22, 24, 26, 28

30321 Pure White

288 20, 22-26, 28 20223 Red

180 22, 24, 26, 28

17176 Salmon Flamed

180 20, 22, 24-26, 28, 30

15902 Salmon Red

180 20, 22, 24-26, 28, 30

33027 Salmon with Eye

180 22, 24, 26

18182 Violet Flamed

180 22, 24, 26

16223 Wine Red

180 22, 24, 26

16847 Wine Red Flamed

180 20, 22, 24, 26 180 20, 22, 24, 26, 28

15842 FL Mix

288 18, 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22-26, 28

17986 Select Mix

288 22, 24, 26, 28, 30 18329 Select 2 Mix

180 20, 22, 24, 26

32232 Veranda Mix

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Pure White

Red

Salmon Flamed

Salmon Red

Salmon with Eye

Violet Flamed

Wine Red

Wine Red Flamed

173


Cyclamen

Metis® F1 A Metis® garantáltan a legnagyobb színválasztékú F1 mini sorozat. A növények nagyon toleránsak a botritisszel szemben, és figyelemre méltó a gyors, egyöntetű virágzásuk. Ezek az erős és ellenálló növények mindenféle kültéri célra kitűnő választást jelentenek.

Cyclamen Metis 31336 Aquarel (4080)

180 20, 22, 24, 26, 28

15817 Bright Fuchsia (4071)

180 22, 24, 26, 28

14762 Deep Magenta (4107)

180 20, 22, 24, 26

14763 Purple (4096)

180 20, 22, 24, 26, 28

18708 Rose Eye Impr. (4062)

180 22, 24, 26, 28

14312 Salmon Pink (4050)

180 20, 22, 24, 26, 28

19835 Scarlet Compact (4013)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Aquarel

Bright Fuchsia

Deep Magenta

Purple

Rose Eye Impr.

Salmon Pink

Victoria White

White Impr.

288 20, 22, 24, 26, 28, 30 17186 Victoria White (4701)

180 22, 24, 26, 28, 30

18709 White Impr. (4121)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30 288 20, 22, 24, 26, 28

14611 Flamed Mix (4910)

84 22, 24, 26 180 20, 22, 24, 26, 28 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

13078 Mix (4900)

84 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 288 20, 22-26, 28, 30

18710 Silverleaf Mix (4950)

180 22, 24, 26, 28, 30 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

19834 Summer Mix (4925)

180 24, 26 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

13022 Victoria Deco Mix (4790) 180 20, 22, 24, 26, 28, 30 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

Scarlet Compact

174


Cyclamen

Metis® F1 Decora

Cyclamen Metis® F1 Decora

A Decora sorozat a Metis ezüstös levelű fajtáit foglalja magában.

Deep Rose

Light Purple

30090 Deep Rose (4270)

180 22, 24, 26, 28

30091 Light Purple (4290)

180 22, 24, 26, 28

15416 Magenta (4220)

180 22, 24, 26, 28

31499 Pure White (4225)

180 22, 24, 26, 28, 30

20296 Scarlet Red (4210)

180 22, 24, 26, 28, 30

Magenta

Pure White

Scarlet Red

Cyclamen Metis® F1 Fantasia®

Metis® F1 Fantasia® A Metis Fantasia egyöntetűsége, virágzási ideje és habitusa miatt érdemel említést. A rövid szárú, feltűnő színű virágok nagyon tartósak.

30093 Deep Magenta (4385) 180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28, 30

30094 Purple (4395)

180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28, 30

30095 Red & Deep Rose

180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28

30096 Scarlet Salmon (4320) 180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28

32216 Winter Mix (4961)

Deep Magenta

Purple

Red & Deep Rose

180 10.5-12 26, 28, 30, 32, 34, 36

Scarlet Salmon

Metis® F1 PomPom® Kiváló minőségű fodros mini sorozat. Virágzása egyöntetű, habitusa kompakt. Az erős fodrozottság különleges hangulatot kölcsönöz a Pom Pom virágainak. Pasztell színárnyalatok keverékében kapható.

Cyclamen Metis® F1 PomPom® 30105 Mix (4590)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 Mix

175


Cyclamen

Super Serie® Carino® F1 A Carino tökéletesen kitölti az űrt a Verano és Mini Winter között. Amikor a Verano a késői cserepezésnél túl kompakt marad, vagy ha a Mini Winter túl erős növekedésű lesz a korai időszakban, a Carino megoldja a problémánkat. A növények sűrűek, kompaktak maradnak, de optimális növekedésűek, ami megvédi őket a botritisz fertőzésétől. Téli termesztésre nagyon megbízható sorozat! Egy jól összeállított keverékben és számos különálló színben kapható. Cyclamen Super Serie® Carino® F1 31393 Cream White

180 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

31372 Dark Violet

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

31989 Deep Dark Violet

180 26, 28, 30, 32

31990 Deep Neon Flamed 180 26, 28, 30, 32

176

31371 Deep Wine Red

180 26, 28, 30, 32

34949 Fuji Dark Violet

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

31369 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

31363 Red

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

34751 Salmon with Eye

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

30189 White

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

31367 Wine Red Flamed

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

20525 Mix

180 22, 24-30, 32, 34, 36

Deep Dark Violet

Dark Violet

Deep Dark Violet

Deep Neon Flamed

Deep Wine Red

Fuji Dark Violet

Neon Pink

Red

Salmon with Eye

White

Wine Red Flamed


Cyclamen

Facila A Facila még hosszabb időszakon át termeszthető, mint a Carino. Különleges szelekciónk eredményei a nyári mix és a téli mix. Sűrű termesztésre is alkalmas. Nagymértékű botritisz tolerancia. A nyári mixben néhány ragyogó színt is találunk.

Cyclamen Facila 34869 Red Summer (9115)

180 22, 24, 26, 28, 30

33941 Scarlet Winter (9099)

180 26, 28, 30, 32, 34, 36

Red Summer

Scarlet Winter

Shine Wine Red Summer

White Winter

34972 Shine Wine Red Summer (9125) 180 22, 24, 26, 28, 30 34870 White Winter (9097)

180 26, 28, 30, 32, 34, 36

33024 Summer Mix

180 20, 22, 24, 26, 28

32217 Winter Mix

180 26, 28, 30, 32, 34, 36

20525 Mix

180 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

Merita A Merita egy új ciklámenfajta közepes méretű virágokkal. Habitusa kompakt, virágszárai erősek, levelei szépek. Egyöntetű és kompakt növekedése miatt a Meritát könnyű termeszteni és értékesíteni.

Cyclamen Merita 33017 Shine Red (8135) 180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

Shine Red

177


Cyclamen

Super Serie® Mini Winter® F1 A Super Serie Mini Winter sorozatot kimondottan késői értékesítésre fejlesztettük ki. Ebben az időszakban az alacsonyabb hőmérséklet miatt megnő a botritiszfertőzés valószínűsége. A Mini Winter nyitott növényhabitusa miatt jóval kisebb eséllyel fertőződik meg. Emiatt ez egy tökéletes ciklámenfajta kültéri felhasználásra.

Dark Violet

Deep Neon Pink

Red

White

Cyclamen Super Serie® Mini Winter® F1 15465 Dark Violet

180 24, 26, 28, 30, 32, 34

14681 Deep Neon Pink

180 24, 26, 28, 30, 32, 34

34950 Fuji Dark Violet

180 24, 26, 28, 30, 32

20467 Red

180 24, 26-32, 34

20500 White

180 24, 26-30, 32, 34

17985 Select Mix

180 24, 26-40

Fuji Dark Violet

Super Serie® Compact F1 A Super Serie Compact egyöntetű növényei tömött habitusúak, alakjuk szép gömbölyű. A növények sok virágot hoznak, tartósak. A sűrű habitus miatt azonban valamivel nagyobb a botritiszfertőzés valószínűsége. Emiatt ez a sorozat kevésbé alkalmas késői termesztésre.

Cyclamen Super Serie® Compact F1 13869 Dark Violet

180 20, 22, 24, 26

15903 Light Salmon Eye

180 20, 22, 24, 26, 28

15464 Neon Flamed

180 20, 22, 24, 26, 28

13873 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26

31366 Red

180 20, 22, 24, 26, 28

13868 White

180 20, 22, 24, 26, 28

13867 Wine Red

180 20, 22, 24, 26

Dark Violet

Light Salmon Eye

20597 Wine Red Flamed 180 20, 22, 24, 26 13863 FL Mix

180 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

13876 Flamed Mix

180 18, 20, 22, 24, 26, 28

31332 Fuji Mix

180 22, 24, 26, 28

17992 Select Mix

84 20, 22, 24, 26

17992 Select Mix

180 20, 22, 24, 26, 28

17992 Select Mix

288 22, 24, 26, 28

19336 Winter Mix

180 20, 22, 24, 26

Red

178

White

Neon Flamed

Neon Pink

Wine Red

Wine Red Flamed


Cyclamen

Super Serie® Da Vinci® F1 A Da Vinci sorozat nagyon jól illik a Super Serie Compact sorozathoz. Habitusuk egyformán gömbölyű, levélzetük hasonlóan sűrű. A Da Vinci attraktív, ezüstszínű leveleivel is díszít, vegyes ültetésekben szép kontrasztot nyújt.

Cyclamen Super Serie® Da Vinci® F1 16689 Mix

180 24, 26

Mix

Super Serie® Picasso® F1 A Mini Winter ezüstlevelű párja, a Picasso sorozat növényei szintén nyitott habitusúak, ami miatt alacsony hőmérsékleten kevésbé fogékonyak a botritiszfertőzésre. Gazdag, folyamatos virágzása és különleges növénytulajdonságai alkalmassá teszik a Picasso sorozatot késői értékesítésre és kültéri felhasználásra.

Cyclamen Super Serie® Picasso® F1 18067 Cream White

180 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

18066 Dark Violet

180 18, 20, 22, 24

18071 Neon Pink

180 18, 20, 22, 24, 26, 28

17295 Pure White

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

18065 Red

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

18069 Wine Red

180 20, 22, 24, 26, 28

16690 FL Mix

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

18367 Flamed Mix

180 18, 20, 22, 24, 26, 28

20345 Veranda Mix

180 20-30, 32, 34, 36 Cream White

Neon Pink

Pure White

Dark Violet

Red

Whine Red

179


Cyclamen

Tianis® F1 A Tianis sorozatban a gyors és gazdag virágzás a genetikailag kompakt növényhabitussal ötvöződik, ami alkalmassá teszi a gyors és megbízható termesztésre. Ez a sorozat számos különleges színvariációjával tűnik ki a többi közül. A Tianis fajták kitűnően teljesítenek a kertben.

Cyclamen Tianis® F1 20222 Magenta (3105)

180 22, 24, 26

17137 Neon Rose (3077)

180 22, 24, 26

17136 Pink Dark Edge (3061) 180 22, 24, 26 18054 Pure White (3120)

180 22, 24, 26

20221 Purple (3095)

180 22, 24, 26

30116 Red Scarlet (3012)

180 20, 22, 24, 26

16602 Salmon Eye (3040)

180 22, 24, 26

18055 Flamed Mix (3910)

180 22, 24, 26

18712 Success Mix (3970)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Magenta

Neon Rose

Tianis® F1 Fantasia® 16604 Deep Magenta (3385) 180 20, 22, 24, 26

180

18020 Deep Rose (3371)

180 22, 24, 26

16603 Deep Violet (3395)

180 22, 24, 26

16238 Light Purple (3390)

180 22, 24, 26

17135 Scarlet (3310)

180 22, 24, 26

18711 Mix (3960)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Pink Dark Edge

Pure White

Purple

Red Scarlet

Salmon Eye

Fantasia Deep Magenta

Fantasia Deep Rose

Fantasia Deep Violet

Fantasia Light Purple

Fantasia Scarlet


Cyclamen

Super Serie® Allure® F1 Az Allure virágai közepes méretűek, a növények habitusa kompakt. Ezt a sorozatot kifejezetten kis cserepekben, a nyári időszakban történő termesztésre fejlesztettük ki. A Super Serie Allure a gyorsabb virágzást (7-10 nappal korábban nyílik, mint például a Super Serie Macro) olyan különleges tulajdonságokkal kombinálja, mint az erős virágszár, vagy a gazdag és egyöntetű virágzás. Cyclamen Super Serie® Allure® F1 17975 Dark Violet

180 20, 22, 24, 26

34954 Light Salmon Pink

180 20, 22, 24, 26

17978 Neon Flamed

180 20, 22, 24, 26

17977 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26

17258 Pure White

180 20, 22-30

17979 Red

180 20, 22-30

17980 Wine Red

180 20, 22, 24, 26

17981 Wine Red Flamed

180 20, 22, 24, 26

18339 Select 2 Mix

180 20, 22-26, 28, 30, 32

Pure White

Red

Dark Violet

Light Salmon Pink

Neon Flamed

Neon Pink

Wine Red

Wine Red Flamed

Red

White

Contiga F1 Contiga csinos, kerek növény, kellően középső virágzással. A közepes méretű virágok nagyon erősek és tartósak. Az uniformitás magas foka biztosítja, hogy ezt a fajtát könnyű ültetni és értékesíteni. Alkalmas 10,5 cm - 14 cm cserepekbe.

Cyclamen Contiga F1 33033 Red (7164)

84 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22, 24, 26, 28

33036 White (7168)

84 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22, 24, 26, 28

33023 Mix

84 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22, 24, 26, 28

181


Cyclamen

Latinia® F1 A Latinia Success a Latinia sorozat új generációja. A növények habitusa kompakt, a virágok nagyok, nevelése könnyű. A virágzás és a habitus nagyon egyöntetű, alkalmas nagy sűrűségű termesztéshez. A Latinia Success minden tekintetben kitűnik a többi sorozat közül, még nehezebb körülmények között is könnyen termeszthető.

Cyclamen Latinia® F1 14772 Lilac (1109)

84

20, 22, 24, 26

15813 Rose Violet Eye (1063)

84

20, 22, 24, 26

15843 Flamed Mix (1910)

84

20, 22, 24, 26, 28

17133 Deep Magenta (1385)

84

20, 22, 24, 26

16244 Deep Violet (1395)

84

20, 22, 24, 26

18749 Mix (1960)

84

20, 22, 24, 26, 28

84

20, 22, 24, 26, 28

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

19254 Success Deep Magenta (1107) 84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18706 Success Pure White (1121)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

20210 Success Purple (1097)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18721 Success Rose (1070)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

14771 Success Salmon (1038)

84

18, 20, 22, 24, 26

19256 Success Mix (1970)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

84

20, 22, 24, 26

Latinia® F1 Fantasia® Lilac

Rose Violet Eye

Latinia® F1 Fun 18061 Flame Magenta (1850) Latinia® F1 Success 16816 Success Bright Red (1011)

Latinia F1 Victoria ®

17134 50 (1700)

182

Fantasia Deep Magenta

Fantasia Deep Violet

Fun Flame Magenta

Success Bright Red

Success Deep Magenta

Success Pure White

Success Purple

Success Rose

Success Salmon

Victoria 50


Cyclamen

Premium F1 Erős, mégis kompakt habitusával a Premium a megfelelő választás, ha egy kicsit nagyobb növénytömegre van szükségünk. A gyors virágzás és a szűk nyílási idő garantálja a zavartalan termesztést és a könnyű értékesítést. A kiváló folyamatos virágzás és az erős növények miatt a Premium sorozat különösen alkalmas városi kiültetésekbe. Abanico Light Purple Cyclamen Premium F1 32223 Abanico Light Purple (181/13) 180 20, 22, 24, 26, 28 32224 Abanico Magenta (180/13)

180 20, 22, 24, 26, 28

32225 Abanico Salmon (179/13)

180 20, 22, 24, 26, 28

20219 Pure White (5126)

180 20, 22, 24, 26

20220 Red (5011)

180 20, 22, 24, 26

16605 Salmon Eye (5041)

180 20, 22, 24, 26

13108 Salmon Flamed (5145)

180 20, 22, 24, 26

17126 Dark Flamed Mix (5910)

180 22, 24, 26

Pure White

Red

Abanico Magenta

Abanico Salmon

Salmon Eye

Salmon Flamed

Halios® F1 Curly® Nagyon fodros virágok erős színekben. Gazdagon virágzik és tartós. •  a legnagyobb fodros típus •  maximális színválaszték •  nagy teljesítmény még a rövidnappalos időszakban is Magenta

Cyclamen Halios® F1 Curly® 19420 Magenta (2506)

84

20, 22, 24, 26, 28

18704 Scarlet (2410)

84

20, 22, 24, 26, 28

16241 White (2525)

84

20, 22, 24, 26, 28

18263 Early Mix (2580)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

32218 Flame Mix (2560)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15423 Mix (2590)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30 Scarlet

White

183


Cyclamen

Halios® F1 A népszerű nagyvirágú ciklámen, a Halios különlegessége, hogy a növények a teljes sorozaton belül egyöntetűek. Az erős növények alig érzékenyek az időjárási körülményekre, virágaikat vastag száron hozzák. A Halios nagy színválasztékban kapható, többek között különleges és valóban szemet gyönyörködtető árnyalatokban is. Mindenképpen kiemelkedő sorozat. •  •  •  •  •  •  • 

nagy virágok, kiváló minőség és nagy érték késői időszakban is termeszthető normáltól XL-es cserépméretig folyamatosan virágzik erős, szilárd virágszárak erőteljes növekedés rövidnappalos időszakban is energiatakarékos

Cyclamen Halios® F1 13030 Bright Scarlet (2015)

84

Deep Rose

Dhiva Pure White

Magenta

Magenta Flamed

Pure White

Purple

Purple Flamed

Red Decora

Rose Eye

Salmon Flame

Salmon Rose

Fantasia® Magenta

Fantasia® Red

Fantasia® Violet

Victoria 50

Victoria 50 Salmon

Fun Flame Magenta

18, 20, 22, 24, 26, 28

15515 Bright Scarlet Compact (2018) 84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

14319 Deep Rose (2071)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

16239 Dhiva Pure White (2620)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

13025 Magenta (2105)

84

18, 20, 22, 24, 26

13221 Magenta Flamed (2150)

84

18, 20, 22, 24, 26

14320 Pure White (2125)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

15093 Purple (2096)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

13024 Purple Flamed (2160)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

20155 Red Decora (2210)

84

20, 22, 24, 26, 28

15092 Rose Eye (2062)

84

18, 20, 22, 24, 26

32220 Salmon Flame (2145)

84

20, 22, 24, 26, 28

15516 Salmon Rose (2051)

84

18, 20, 22, 24, 26

13216 Scarlet Red (2010)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18072 Blush Mix (2811)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

13075 Classic Mix (2900)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

13023 Flamed Mix Decora (2290)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

18059 Winter Mix (2920)

84

24, 26, 28, 30, 32

18059 Winter Mix (2920)

180 26, 28

Halios® F1 Fantasia® 15845 Magenta (2305)

84

20, 22, 24, 26, 28

16608 Red (2311)

84

20, 22, 24, 26, 28

15419 Violet (2395)

84

20, 22, 24, 26, 28

18701 Mix (2960)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

14769 50 (2700)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15807 50 Salmon (2730)

84

20, 22, 24, 26

84

20, 22, 24, 26, 28

Halios® F1 Victoria

Halios® F1 Fun 34476 Flame Magenta

184


Cyclamen

Halios® F1 HD A Halios HD nevében a HD a nagy sűrűséget jelenti (High Density), a sorozat a Halios fajtáit egy új genetikai vonallal ötvözi. Segítségével a legtöbbet hozhatja ki termesztőfelületeiből. Szelekciónk legújabb, koncentráltabb növekedésre irányuló fejlesztései képezik a Halios HD alapjait. A növény kompakt habitusa nagyobb állománysűrűséget tesz lehetővé, de a NAGY VIRÁGOK megmaradnak. •  •  •  •  •  • 

Bright Rose

Bright Scarlet Compact

Deep Magenta

Dhiva Dark Violet

Dhiva Rose Eye

Dhiva Violet

cserépméret: Ø 12 - 17 cm- nagy virág – nagy sűrűség erős és sűrű növényhabitus optimális választás az őszi időszakra rövid és középen elhelyezkedő virágszárak hosszan tartó színek könnyen termeszthető

Cyclamen Halios® F1 HD 16606 Bright Rose (2075)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15515 Bright Scarlet Compact (2018) 84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

30083 Deep Magenta (2107)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

16240 Dhiva Dark Violet (2695)

84

20, 22

15421 Dhiva Rose Eye (2065)

84

20, 22

34686 Dhiva Violet (2690)

84

18, 20, 22, 24, 26

20154 Grenadine (2076)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18058 Light Rose (2081)

84

20, 22, 24

14318 Lilac (2101)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

30084 Neon Rose (2077)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15094 Pure White (2124)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18057 Salmon (2039)

84

18, 20, 22, 24, 26

30085 Salmon Rose (2052)

84

20, 22, 24

18056 Scarlet Salmon (2021)

84

18, 20, 22, 24, 26

13027 Flamed Mix (2910)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

17598 Mix (2940)

84

22, 24, 26

Grenadine

Light Rose

Lilac

Neon Rose

Pure White

Salmon

Salmon Rose

Scarlet Salmon

185


Cyclamen

Super Serie® Macro F1 The Super Serie Macro is known for its floriferousness and long shelf life. Macro® is extremely suitable for production later in the year in poor light conditions.

Cyclamen Super Serie® Macro F1 17974 Pure White

180 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

17967 Red

180 26, 28, 30, 32

15886 Flamed Mix

180 22, 24, 26, 28

17991 Select Mix

180 18, 22-24, 26, 28-40 Pure White

Super Serie® XL® F1

Cyclamen Super Serie XL® F1

Az XL sorozat virágai tartósak, gazdagon és egyöntetűen virágoznak az erős virágszárakon. Mivel a növények egyöntetűen gömbölyű habitusúak, termesztésük 11-15 cmes cserépben a leggazdaságosabb.

15461 Dark Salmon Pink

84 22, 24, 26

14753 Dark Violet

84 20, 22, 24, 26, 28, 30

14755 Light Salmon Pink

84 22, 24, 26, 28, 30

15128 Neon Flamed

84 22, 24, 26, 28, 30

15460 Neon Pink

84 22, 24, 26, 28, 30

14749 Pure White

84 24, 26, 28, 30

14749 Pure White

180 22, 24, 26, 28

14751 Red

84 20, 22, 24, 26, 28, 30

14751 Red

180 22, 24, 26, 28

15397 Violet Flamed

84 20, 22, 24, 26, 28

17183 Wine Red

84 20, 22, 24, 26, 28

15398 Wine Red Flamed

84 20, 22, 24, 26, 28

14521 FL Mix

84 18, 20, 22-24, 26, 28

15913 Flamed Mix 15913 Flamed Mix 18779 Select Mix

186

Red

®

18779 Select Mix

84 20, 22, 24, 26, 28 180 22, 24, 26, 28 84 20, 22, 24, 26, 28, 30 180 20, 22, 24, 26

Dark Salmon Pink

Dark Violet

Light Salmon Pink

Neon Flamed

Neon Pink

Pure White

Red

Violet Flamed

Wine Red

Wine Red Flamed


Cyclamen

Magnia F1 A Magnia egy teljesen új nagyvirágú sorozat. Kiváló a koraisága, az egyöntetűsége és a tartóssága. A szép, nagy virágok középről induló, vastag szárakon nyílnak, szép csokrot alkotva.

Cyclamen Magnia F1 33037 Deep Rose Light Edge (7156)

84 20, 22, 24, 26, 28

33038 Light Pink Eye (7161)

84 20, 22, 24, 26, 28

33039 Purple (7153)

84 20, 22, 24, 26, 28

33040 Red (7176)

84 20, 22, 24, 26, 28

33041 Salmon Eye (7154)

84 20, 22, 24, 26, 28

33042 White (7157)

84 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

32221 Mix

84 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 180 22, 24, 26, 28

Purple

Red

Deep Rose Light Edge

Light Pink Eye

Salmon Eye

White

187


Euphorbia pulcherrima

Princettia® A Florensis különböző nemesítőktől kínálja ezt a kompakt mikulásvirág sorozatot. Különböző színeket, levélalakokat és virágzási időket választottunk, hogy vonzó választékot biztosítsunk a kisebb termesztők számára. Számos fajta mini növények termesztésére is alkalmas. 84-es papírtálcán kínáljuk.

Dark Pink

Euphorbia pulcherrima Princettia® 18590 Dark Pink

84 24, 26, 28-32, 34

18588 Hot Pink

84 24, 26, 28-32, 34

32238 Indian Red

84 24, 26, 28-32, 34

31031 Pearl White

84 24, 26, 28-32, 34

18589 Pink

84 24, 26, 28-32, 34

32200 Pure White

84 24, 26, 28-32, 34

18595 Soft Pink

84 24, 26, 28-32, 34

32248 Ultra Hot Pink

84 24, 26, 28-32, 34 Hot Pink

188

Indian Red

Pearl White

Pink

Pure White

Soft Pink

Ultra Hot Pink


Euphorbia pulcherrima

PrincettiaÂŽ Indian Red

189


Euphorbia pulcherrima

Euphorbia collection

Euphorbia pulcherrima

A Florensis különböző nemesítőktől kínálja ezt a kompakt mikulásvirág sorozatot. Különböző színeket, levélalakokat és virágzási időket választottunk, hogy vonzó választékot biztosítsunk a kisebb termesztők számára. Számos fajta mini növények termesztésére is alkalmas. 84-es papírtálcán kínáljuk.

30237 Candy Star

84 24, 26, 28-32, 34

19975 Floristar

84 24, 26, 28-32, 34

16297 Freedom Red

84 24, 26, 28-32, 34

17342 Ice Punch

84 24, 26, 28-32, 34

18429 Jester Red

84 24, 26, 28-32, 34

Cortez® 18425 Cortez ® Burgundy

84 24, 26, 28-32, 34

19963 Cortez ® Red Impr.

84 24, 26, 28-32, 34

Prestige 19306 Prestige Early Red 84 24, 26, 28-32, 34 19305 Prestige Red

84 24, 26, 28-32, 34

Primero 17343 Glitter

84 24, 26, 28-32, 34

17115

84 24, 26, 28-32, 34

Red

Winter Rose 17325 Early Red

Candy Star

Ice Punch

Prestige Early Red

190

Jester Red

Prestige Red

Floristar

Cortez® Burgundy

Primero Glitter

84 24, 26, 28-32, 34

Freedom Red

Cortez® Red Impr.

Primero Red


Euphorbia pulcherrima

Winter Rose Early Red

191


Gerbera jamesonii

Mini Revolution F1 Genetikailag kompakt növények, korán virágoznak. Habitusuk kiváló, virágszáruk rövid.

Gerbera jamesonii Mini Revolution F1 15477 Red

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

15478 Rose

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16830 White

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

15476 Yellow

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

15168 Mix

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

Gerbera jamesonii Micro Revolution F1 16094 Irish Eyes Mix 128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

Red

Rose

Erős növekedésű, bokros növény nagyon nagy virágokkal – mind növekedésében, mind virágméretében felülmúlja a konkurens fajtákat. A Mega revolution ideális a nagyobb cserépméretű (>12cm) gerbera programokhoz.

Rose Deep

192

Yellow

Gerbera jamesonii Mega Revolution F1

Mega Revolution F1

Champagne

White

Orange

Watermelon

17432 Champagne

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16831 Orange

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16832 Red

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16833 Rose

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

32534 Rose Deep

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

32535 Watermelon

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16834 White

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16835 Yellow

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

17090 Mix

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

Red

Rose

White

Yellow


Gerbera jamesonii

Revolution™ F1

Gerbera jamesonii Revolution™ F1

Ha fontos Önnek, hogy a sorozaton belül a fajták egyöntetűek legyenek és egyszerre nyíljanak ki, válassza a Revolutiont! Ez a sorozat kiválóan időzíthető egész évben, nagy sűrűségű termesztésben.

17431 Baby Pink

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

32536 Bicolour Red Lemon

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

34040 Bicolour Red White

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

32537 Bicolour Rose White

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

32538 Bicolour Yellow Orange 128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50 16819 Golden Yellow

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16820 Orange

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16823 Red

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16824 Rose

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16826 White

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16828 Yellow

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

13900 Mix

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

Mega Revolution Revolution Mini Revolution Baby Pink

Micro Revolution

Red

Bicolour Red Lemon

Golden Yellow

Rose

Bicolour Red White

Orange

Bicolour Rose White

White

Bicolour Yellow Orange

Yellow

193


Helianthus annuus

Sunbuzz F1 Ennek az új napraforgónak igazán nagyszerű tulajdonságai vannak. Kompaktabb, mint a piacon kapható más fajták, ezért kevesebb növekedésszabályozót igényel. Emellett kitűnő a habitusa. Szép, apró levelei vannak, ami lehetővé teszi, hogy több növényt neveljünk négyzetméterenként.

Helianthus annuus 33012 Sunbuzz F1

180 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

Sunbuzz F1

Sunsation Yellow F1 A Helianthus Sunsation nagy méretű virágainak közepe fekete, pollen nélküli, a növény kompakt. Mivel a virág nem termel pollent, a növény tovább tartható a kereskedőknél.

Helianthus annuus 16032 Sunsation Yellow F1 180 8-29 Sunsation Yellow F1

Hibiscus moscheutos

Luna F1 A Hibiscus moscheutos Luna egyszerre különleges és lenyűgöző is. A növényt a hatalmas, szemet gyönyörködtető virágok uralják, amelyek akár 15 cm átmérőjűre is nőhetnek. A Luna bokros, jól elágazódó hibiszkusz, amely nem igényel visszacsípést, és nagyobb udvari dézsákba is alkalmas. Ha kiültetjük a kertbe, a Luna csodálatos cserjévé fejlődik. Szereti a meleget, tűri a száraz és a nedves körülményeket egyaránt. Erősen reagál a növekedésszabályozókra.

Pink Swirl

Red

Rose

White

Hibiscus moscheutos Luna F1

194

17585 Pink Swirl

84

6, 8, 10, 12-20, 22

17583 Red

84

6, 8, 10, 12-20, 22

17586 Rose

84

6, 8, 10, 12-20, 22

17587 White

84

6, 8, 10, 12-20, 22


Helianthus annuus

Sunbuzz F1

195


Pentas lanceolata

Lucky Star Egy vadonatúj sorozat, mely kizárólag a Florensisnél elérhető. Vonzó cserepes növények beltéri és kültéri felhasználásra. A Lucky Star habitusát és virágzási idejét tekintve egy rendkívül egyöntetű fajta. Lucky Star A növények vastag színes virágfürtjei biztosítják a vevők figyelmét az értékesítési helyeken.

Pentas lanceolata Lucky Star 33934 Lavender

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

34510 Pink Deep

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

34511 Red Dark

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

33010 Violet

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

33011 White

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 Lavender

Pink Deep

Red Dark

Violet

White

Torenia fournieri

Kauai A Torenia Kauai sorozatot a megszokott választékhoz képest könnyebb nagy négyzetméterenkénti növényszám mellett termeszteni. A Kauai színei a legvonzóbbak a programozott termesztésben. A sorozaton belüli szűk nyílási időszak miatt 7-9 napon belül mindegyik fajta értékesíthető. A Kauai a piacon jelenleg elérhető Torenia fajtáknál jobban elágazódik, és kb. 5 cm-rel alacsonyabb marad. Ebből következően a növények könnyebben kezelhetőek, jövedelmezőbbek. Ragyogó színei miatt a Kauai különösen alkalmas nagyobb edények és színes virágtálak vegyes beültetéséhez, bel- és kültéren egyaránt.

Magenta

Blue & White

Deep Blue

Rose

White

Torenia fournieri Kauai

196

20790 Blue & White

288 9-20

19096 Deep Blue

288 6-20

19098 Magenta

288 6-20

19099 Rose

288 6-20

19100 White

288 6-20

19808 Mix

288 6-20


Primula obconica

Touch Me® F1 Midi A normál Touch Me sorozathoz képest a Midi sorozat valamivel kompaktabb. 10,5-12 cm-es cserepekbe alkalmas.

Primula obconica Touch Me® F1 Midi 14816 Blue White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

15763 Dark Blue

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

17045 Dark Orange

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

15762 Red

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14815 Red White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

16010 White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

Red

Dark Orange

Blue White

Dark Blue

Red White

White

Touch Me® F1 Ezt a növényt nagy méretű virágok és szép kerek habitus jellemzi. A Touch Me 12-17 cm-es cserepekben termeszthető. A Primula obconica Touch me sorozat nem tartalmazza a primin vegyületet, amely az allergiás reakciókért felelős.

Primula obconica Touch Me® F1

Blue White

14732 Blue White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14734 Dark Orange

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

16026 Magenta

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14813 Pink

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14735 Red White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14819 Violet

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14814 White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

Pink

Red White

Dark Orange

Magenta

Violet

White

197


Platycodon grandiflorus

A Platycodon nemzetségbe csak egy faj tartozik. KeletÁzsiából származik, a napos, de jó vízellátottságú helyeket kedveli. Az átteleléshez apró gumókat fejleszt, amelyek a csapadékos teleken könnyen elrothadnak. A faj különlegessége a nagy, léggömbhöz hasonló virágbimbó, amely gyönyörű, csillag alakú virággá nyílik.

Astra F1 A Platycodon grandiflorus Astra egy divatos és nagyon különleges, nyáron virágzó egyéves növény, amely jól érzi magát cserépben, virágládában és a kertben is. A Campanulaceae családba tartozik, Kína, Japán és Korea egyes területein honos. Az Astra mediterrán, romantikus hangulatot teremt a kertben. A nagy, csillag alakú virágok lehetnek fehérek, kékek vagy rózsaszínek. A léggömb formájú rügyek nagyon dekoratívak, ami azt jelenti, hogy az Astra a virágzás kezdetén is eladható. Az Astra a nyár végéig értékesíthető.

Platycodon grandiflorus Astra F1 11895 Blue

180 6, 8, 10-26 288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

11896 Rose

Blue

180 6, 8, 10-25 288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

11897 White

180 6, 8, 10-25 288 10-25

Rose

198

White


Platycodon grandiflorus

Astra F1 Blue

199


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

19843 Ageratum houstonianum Patina® Rose 19844 Ageratum houstonianum Patina® White

34705 Aguilera White

18737 Angelonia angustifolia Archangel™ Blue

32672 Archangel Blue Bicolour

31676 Angelonia angustifolia Archangel Dark Pink

19587 Archangel Deep Rose

18011 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Bronze

34082 Pirouette Scarlet Orange

18012 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Crimson

34081 Pirouette Red

18013 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Rose

34079 Pirouette Magenta/ 34080 Pirouette Pink

18014 Antirrhinum majus Speedy Sonnet White 18015 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Yellow

34083 Pirouette Yellow

32101 Begonia fulgens Vesuv

32100 Beg. Richmondensis

10603 Begonia semperflorens Organdy F1 Mix

10602 Supreme F1 Mix

31629 Begonia semperflorens PasoDoble™ Candy Pink

Doublet Series

31630 Begonia semperflorens PasoDoble™ Cherry Red

Doublet Series

31782 Begonia semperflorens PasoDoble™ Snow White

Doublet Series

34760 Begonia tuberhybrida GO!Early F1 Dark Rose

16906 GO!Early F1 Deep Rose

10554 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Deep Orange

16907 GO!Early F1 Orange

15364 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Deep Red

16889 GO!Early F1 Deep Red

16205 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Deep Salmon

32529 GO!Early F1 Salmon Bicolour

10562 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Mix

10565 GO!Early F1 Mix

32420 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Yellow Red Back

16891 GO!Early F1 Yellow

32955 Begonia x hybrida Megawatt Red Bronze Leaf 32897 Begonia x hybrida Megawatt Red Green Leaf

35062 Megawatt Red Green Leaf Impr.

32899 Begonia x hybrida Megawatt Rose Green Leaf

35063 Megawatt Rose Green Leaf Impr.

16519 Bidens ferulifolia Golddust

31658 Goldstrike

30658 Bidens ferulifolia Pirate`s Princess

34707 Pretty in Pink

15309 Brachyscome multifida Blue Brazil

19400 Brasco Violet

16983 Brachyscome multifida Surdaisy ® White

33951 White 2017

18270 Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo Pure White

84 Tray Size

30499 Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo Red

84 Tray Size

31688 Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo Rose Pink

84 Tray Size

17451 Bracteantha bracteata Dreamtime Jumbo Yellow ™

17691 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Cherry Rose

84 Tray Size 31425 Dark Rose

17691 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Cherry Rose 17454 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Lavender

32654 Lavender Impr.

17454 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Lavender 19279 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Almond Blossom

Cabaret™

19279 Calibrachoa x hybrida Can-Can Almond Blossom

Cabaret™

19279 Calibrachoa x hybrida Can-Can Almond Blossom

Cabaret™

32658 Calibrachoa x hybrida Can-Can Blue with Eye

Cabaret™

34063 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Peach Eye

Cabaret™

31526 Calibrachoa x hybrida Can-Can Pink with Eye

Cabaret™

31526 Calibrachoa x hybrida Can-Can Pink with Eye

Cabaret™

20601 Calibrachoa x hybrida Can-Can Rose Star

Cabaret™

20601 Calibrachoa x hybrida Can-Can Rose Star

Cabaret™

19600 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Terracotta

Cabaret™

19600 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Terracotta

Cabaret™

® ® ®

® ® ® ®

32735 Catharanthus roseus Pacifica XP Apricot

18478 Titan F1 Apricot

32736 Catharanthus roseus Pacifica XP Burgundy

18480 Titan F1 Burgundy/ 18486 Titan F1 Rose

31534 Catharanthus roseus Pacifica XP Burgundy Halo

30080 Titan F1 Rose Halo

32737 Catharanthus roseus Pacifica XP Dark Red

18485 Titan F1 Dark Red

32738 Catharanthus roseus Pacifica XP Lilac

200

32739 Catharanthus roseus Pacifica XP Polka Dot

18483 Titan F1 Polka Dot

32740 Catharanthus roseus Pacifica XP Punch

18484 Titan F1 Punch

16202 Celosia plumosa Fresh Look Mix

35196 Potter Mix

30081 Celosia plumosa Fresh Look Red

35198 Potter Red

30082 Celosia plumosa Fresh Look Yellow

35199 Potter Yellow

32265 Celosia plumosa Kimono Cherry Red

10650 Kimono Mix


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

10644 Celosia plumosa Kimono Orange

10650 Kimono Mix

10649 Celosia plumosa Kimono Yellow

10650 Kimono Mix

15235 Coleus x hybrida Kong™ Mosaic

15237 Kong™ Mix

16944 Coleus x hybrida Kong Red

15237 Kong™ Mix

16945 Coleus x hybrida Kong Rose

15237 Kong™ Mix

16947 Coleus x hybrida Kong Salmon Pink

15237 Kong™ Mix

15236 Coleus x hybrida Kong Scarlet

15237 Kong™ Mix

™ ™ ™ ™

20606 Cosmos atrosanguineus Eclipse 19390 Cosmos atrosanguineus New Choco 32145 Cosmos bipinnatus Odyssey Red

10693 Symphony Carmine

10044 Dahlia x hybrida Amazone Pink

34098 Dahlietta Nina

20507 Dahlia x hybrida Harlequin Mix

10716 Figaro Mix

18299 Dahlia x hybrida Dahlietta™ Blanca

34100 Blanca Impr.

17480 Dahlia x hybrida Dahlietta™ Surprise Becky

34097 Becky Impr.

17057 Dahlia x hybrida Dali Orange Impr.

14135 Dahlietta Linda

17056 Dahlia x hybrida Dali™ Pink Impr.

14133 Dahlietta Emily Pink

17055 Dahlia x hybrida Dali™ Scarlet

14131 Dahlietta Anna

17053 Dahlia x hybrida Dali™ Violet

14333 Dahlietta Leanne

17052 Dahlia x hybrida Dali™ White Impr.

34100 Dahlietta Blanca Impr.

17050 Dahlia x hybrida Dali Yellow Impr.

18300 Dahlietta Julia

30519 Dahlia x hybrida Pomponetta Bicolour Red Yellow

Gallery

30518 Dahlia x hybrida Pomponetta Pink

Gallery

30520 Dahlia x hybrida Pomponetta Red 32863 Dianthus chinensis Diana F1 Picotee Mix

Gallery 10753 Parfait F1 Mix

31243 Euphorbia hypericifolia Glitz 31662 Fuchsia x hybrida City Light™

31708 Diva Cherry-White

19768 Fuchsia x hybrida Electric Light™

14984 Diva Midnight

31787 Fuchsia x hybrida Happy Light™

15680 Diva Beacon

12869 Fuchsia x hybrida Diva® Mariah 12865 Fuchsia x hybrida Minuet Red & Blue

31701 Windchimes Pink Violet

12866 Fuchsia x hybrida Minuet Red & Lilac

31701 Windchimes Pink Violet

33917 Gazania rigens Gazoo® Mix

34445 Enorma Mix

32951 Gomphrena globosa Gnome Purple 19780 Hebe x hybrida Lise

19779 Paula

20378 Hebe x hybrida Maria

32142 Nana

16388 Impatiens New-Guinea ClockWork Lavender

31719 Lavender Impr.

19585 Impatiens New-Guinea ClockWork Orange Green Leaved 31724 Orange Green Leaved Impr. 20096 Impatiens New-Guinea ClockWork Pink

31726 Pink dark Leaved

16392 Impatiens New-Guinea ClockWork Red

31722 Red Impr

18210 Impatiens walleriana Impreza F1 Blue Pearl

18172 DeZireF1 Lavender

18211 Impatiens walleriana Impreza F1 Cherry Splash

18325 DeZire F1 Salmon Splash

18321 Impatiens walleriana Impreza F1 Formula Mix

18326 DeZire F1 Mix/ 19708 Dezire F1 Total Mix

19091 Impatiens walleriana Impreza F1 Pink

18087 DeZire F1 Pink

18214 Impatiens walleriana Impreza F1 Rose

18088 DeZire F1 Rose

18215 Impatiens walleriana Impreza F1 Salmon

18209 DeZire F1 Salmon

18216 Impatiens walleriana Impreza F1 Violet

18092 DeZire F1 Violet

18217 Impatiens walleriana Impreza F1 White

18093 DeZire F1 White

31029 Impatiens x hybrida Big Bounce Cherry

SunPatiens®

32671 Impatiens x hybrida Big Bounce Coral

SunPatiens®

30527 Impatiens x hybrida Big Bounce Lavender

SunPatiens®

30528 Impatiens x hybrida Big Bounce Lilac

SunPatiens®

32668 Impatiens x hybrida Big Bounce Lilac Impr.

SunPatiens®

32670 Impatiens x hybrida Big Bounce Pink

SunPatiens®

31028 Impatiens x hybrida Big Bounce Red

SunPatiens®

30529 Impatiens x hybrida Big Bounce Violet

SunPatiens®

30531 Impatiens x hybrida Big Bounce White Blush

SunPatiens®

19886 Impatiens x hybrida SunPatiens Compact Magenta ®

34681 Magenta Impr.

201


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

20760 Impatiens x hybrida SunPatiens® Vigorous Corona 20762 Impatiens x hybrida SunPatiens® Vigorous White Variegated 18842 Ipomoea batatas Bright Ideas Black

Solar Power Black

18843 Ipomoea batatas Bright Ideas Green

Solar Power Green

18844 Ipomoea batatas Bright Ideas Red

Solar Power Red

30534 Lantana camara Lucky™ Lavender

Rose Sunrise

12604 Lobelia erinus Richardii

Sweet Springs Blue

17507 Lobelia erinus Hot ® White

Springs White

19950 Lobelia erinus Star ® Deep Blue

Star Blue

17533 Lobelia erinus Star Super Blue Bicolour ®

17508 Lobelia erinus Waterfall® Blue

Sweet Springs Blue

31440 Lobularia maritima Stream™ Pink

Raspberry

12606 Lysimachia congestiflora Lyssi 20612 Mecardonia x hybrida Magic Carpet Yellow 16031 Mimulus x hybrida Maximus F1

Garden Freckles 10896 Magic F1 Mix

15302 Nemesia fruticans Nuvo® Carmine

Carmine Impr.

14958 Nemesia fruticans Nuvo® Rose

Rose Impr.

19087 Osteospermum ecklonis Akila Lavender Shades 19090 Osteospermum ecklonis Akila Mix 19088 Osteospermum ecklonis Akila Purple 19089 Osteospermum ecklonis Akila White 16138 Osteospermum ecklonis Astra® Outback Purple 15393 Osteospermum ecklonis Astra® Pink Spoon 15672 Osteospermum ecklonis Astra® Purple Spoon 17069 Osteospermum ecklonis Astra® Rose Eye 19629 Osteospermum ecklonis Astra® Terracotta

Orange Sunrise

14042 Osteospermum ecklonis Astra® White

White Impr.

16098 Osteospermum ecklonis Astra® Yellow

Yellow Impr.

15994 Osteospermum ecklonis Cape Daisy ® Kalanga® Lavender

Cape Daisy lavender Blue

31869 Osteospermum ecklonis Cape Daisy ® Magenta Silver Vein 15377 Pelargonium hortorum Bull`s Eye F1 Mix 15546 Pericallis x hybrida Senetti® Blue Bicolour Impr.

31242 Blue Bicolour

31044 Pericallis x hybrida Senetti® Violet Bicolour

31242 Blue Bicolour

30862 Petunia grandiflora Sophistica F1 Blackberry 17387 Petunia grandiflora Sophistica F1 Lime Bicolour 20340 Petunia grandiflora Sophistica F1 Lime Green 20639 Petunia x hybrida Mini Blast Rose 17695 Petunia x hybrida Phantom

30453 Tiger Stripe

17030 Petunia x hybrida Blanket™ Rose

17032 Zinfandel

31481 Petunia x hybrida GO!Tunia® Light Pink

34323 Light Pink Impr.

30388 Petunia x hybrida GO!Tunia® Neon Pink

34320 Neon Pink Impr.

18771 Petunia x hybrida GO!Tunia® White

34326 White Impr.

31272 Petunia x hybrida Mystical® Black Knight

31788 Viva® Black

30115 Petunia x hybrida Mystical® Black Magic

31788 Viva® Black

19640 Petunia x hybrida Mystical® Wicked Purple 15148 Petunia x hybrida Surfinia® Amethyst Purple Red

Purple

12638 Petunia x hybrida Surfinia Pastel

Viva® Baroque Pink

12646 Petunia x hybrida Tumbelina® Priscilla

Viva® Double Purple Vein

16039 Petunia x hybrida Tumbelina® Rose Ripple

Viva® Double Rose Ripple

®

17010 Petunia x hybrida Tumbelina® Susanna 14029 Petunia x hybrida Viva® Hot Pink 20626 Petunia x hybrida Viva® Pink Morn 31601 Petunia x hybrida Viva® Yellow

202

Viva® Double White 34329 Hot Pink Impr. Baroque Pink 31268 Deep Yellow

18793 Petunia x hybrida Vivini™ Blue

Ocean Blue

12648 Portulaca oleracea Apricot

Pazzaz Tangerine

12649 Portulaca oleracea Cerise Red

Pazzaz Red Flare

12650 Portulaca oleracea Light Pink

Pazzaz Pink Glow


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

12651 Portulaca oleracea Lilac

Pazzaz Neon Pink

12652 Portulaca oleracea Red

Pazzaz Red Flare

13411 Portulaca oleracea White

Pazzaz White

12653 Portulaca oleracea Yellow

Pazzaz Yellow

33112 Portulaca oleracea Pazzaz™ Deep Pink

33113 Fuchsia

33115 Portulaca oleracea Pazzaz™ Yellow Impr.

20181 Vivid Yellow

11079 Rudbeckia hirta Indian Summer

14579 Prairie Sun

11089 Salvia farinacea Strata 30665 Salvia x hybrida Love and Wishes 12825 Sanvitalia speciosa Aztekengold

Safari

12655 Scaevola aemula Blue

Scarlatti Compact Blue

19773 Scaevola aemula Scuba Blue

Scarlatti Compact Blue

17011 Scaevola aemula Surdiva® Blue

Scarlatti Compact Blue

11122 Tagetes erecta Marvel F1 Orange

17410 Taishan F1 Orange

11123 Tagetes erecta Marvel F1 Yellow

17411 Taishan F1 Gold/ 17412 Taishan F1 Yellow

13144 Torenia x hybrida Moon™ Blue 15652 Torenia x hybrida Moon™ Rose 15978 Torenia x hybrida Moon™ Yellow 17696 Verbena x hybrida Aztec™ Blue Velvet

Venturi® Purple

17521 Verbena x hybrida Aztec Dark Red

Venturi® Red

32700 Verbena x hybrida Aztec Magic Red

Venturi® Scarlet

17527 Verbena x hybrida Aztec Wild Rose

Venturi® Pink

™ ™ ™

30611 Verbena x hybrida EnduraScape Blue

34283 Endurascape™ Blue Impr.

30613 Verbena x hybrida EnduraScape™ Dark Purple

32677 Endurascape™ Blue Impr.

18775 Verbena x hybrida Estrella Voodoo Star

Venturi®

19836 Verbena x hybrida Magelana Hot Rose

Venturi®

19837 Verbena x hybrida Magelana Lilac

Venturi®

31480 Verbena x hybrida Magelana Red Impr.

Venturi®

19839 Verbena x hybrida Magelana Violet

Venturi®

19840 Verbena x hybrida Magelana White

Venturi®

11231 Verbena x hybrida Quartz XP Mix

13232 Obsession Mix

18799 Verbena x hybrida Venturi® Violet

20654 Venturi® Purple

11260 Zinnia angustifolia Profusion Orange

15251 Profusion Fire

203


204


205


206


207


208


209


Index Egynyári A

D

I

R

Ageratum

22-23

Dahlia

73-79

Impatiens

95-100

Rhodochiton

147

Angelonia

24-25

Dianthus

80-81

Ipomoea

101-102

Rudbeckia

148

Antirrhinum

26-29

Diascia

82-83

Isotoma

102

Argyranthemum

30-33

Dichondra

84

Dorotheanthus

84

Asteriscus

33

B

E

S

L

Scabiosa

149

Lantana

103

Scaevola

149

Lobelia

104-107

Salvia

150-153

34-47

Erigeron

84

Lobularia

108-109

Sanvitalia

154-155

Bidens

47-49

Euphorbia

85

Lysimachia

109

Sutera

156-158

Brachyscome

50-51

Euryops

85

Lophospermum

110

Bracteantha

52-53

Begonia

Calendula

52

C Calibrachoa

F

T

M 111

Fuchsia

86-88

Mecardonia

111

Mimulus

111

V

Nemesia

112-115

Verbena

Nicotiana

115

66

G

Catharanthus

66

Gaura

89

Celosia

67

Gazania

90

Centradenia

67

Gypsophila

91

O

Cineraria

68

Glechoma

91

Osteospermum

Cleome

68

Chrysanthemum

68

H

Convolvulus

69

Hebe

92-93

Pericallis

121

Cuphea

69

Heliotropium

94

Pelargonium

122-123

Helichrysum

94

Petunia

124-143

Cosmos

159-161

Matthiola

54-65

70-71

158

85

Calocephalus

Coleus

Thunbergia Tagetes

Felicia

162-165

Z Zinnia

166-167

116-120

P

72

Phlox

145-146

Plectranthus

146

Portulaca

146-147

Cyclamen C Contiga

181

F Facila

M

Halios® F1 Curly ® 183

Magnia

®

Halios HD

185

Halios®

184

177 L

G Goblet

H

Latinia®

S 187

Smartiz ® F1

172

Melody Outdoor F1 172

Super Serie® Carino®

176

Merita

177

Super Serie® Compact

178

Metis® F1

174

Super Serie® Da Vinci®

Metis F1 Decora

175

Super Serie Mini Winter

Metis® F1 Fantasia®

175

Super Serie® Picasso®

179

Metis® F1 PomPom®

175

Super Serie® Verano®

173

Super Serie® Allure®

181

Super Serie® Macro®

186

Super Serie XL

186

®

®

182

171

P Premium

183

Picola

170

®

®

®

179 ®

178

T Tianis Cserepes Növények E Euphorbia

G 188-191

P 192-193

T

H

210

Gerbera

Torenia

Helianthus

194-195

Hibiscus

194

196

Pentas

196

Primula

197

Platycodon

198-199

180


Head Office Florensis B.V. Langeweg 79 3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht P.O. Box 32, 3330 AA Zwijndrecht The Netherlands

UK Office Florensis UK Milton Road West Adderbury Banbury OX17 3EY Co.Reg.No. 06948413

German Office Florensis Deutschland GmbH Schlossallee 26 D-47652 Weeze

T: +31 78 623 32 00 F: +31 78 610 10 77 E: sales@florensis.com

T: +44 1954 207702 F: +44 1954 207000 E: info@florensis.co.uk

T: +49 2837 66 425 0 F: +49 2837 66 425 10 E: info@florensis.de

Belgium Office Florensis Belgium b.v.b.a. Boonhof 17 B-2890 Sint-Amands

Italian Office Florensis Italia s.r.l. Via Vittorio Emanuele 24 20824 Lazzate (MB)

Poland Office Florensis Polska sp. z o.o. Hrubieszowska 6a 01-209 Warszawa

T: +32 52 34 18 58 F: +32 52 34 39 60 E: belgium@florensis.com

T: +39 2 963 20 342 F: +39 2 967 21 807 E: italia@florensis.com

T: +22 616 32 63 F: +22 616 32 63 E: polska@florensis.com

Austria Gartenbau-Agentur Renner GmbH Johann Renner T: +43 6216 20 899 F: +43 6216 20 899-20 E: office@renner-jungpflanzen.at www.renner-jungpflanzen.at

Bulgaria KIM 2003 LTD Atanas Pavlov M: +359 888 972 123 E: pavlovatanas@yahoo.co.uk

Czech Republic Thoolen s.r.o. T: +420 602 282 797 E: thoolen@thoolen.cz www.thoolen.cz

Denmark FloriPartner A/S Torben Fisker Olsen T: +45 61 20 97 90 T: +45 70 22 04 01 E: tfo@floripartner.com www.floripartner.com

Estonia Horticom OÜ Kätlin Hrenova M: +372 5348 6245 T: +372 742 8446 E: katlin.hrenova@horticom.ee www.horticom.ee

France Graines Voltz Site de Colmar T: +33 3 89 20 18 18 F: +33 3 89 24 42 22 www.grainesvoltz.com

Hungary Szirom KFT Varga Balázs T: +36 20 555 0094 E: info@sziromkft.hu www.sziromkft.hu

Ireland Goldcrop Ltd Colm Clarke M: +353 876 592 871 T: +353 1843 8176 F: +353 1843 8945 E: colm.clarke@goldcrop.ie

Latvia z/s Bites Agita Bite M: +371 291 188 17 E: tomass@apollo.lv www.bites.lv

Lithuania JSC Oliseta Ruta Orzekauskiene T: +37069870190 F: +37034051297 E: info@oliseta.lt www.oliseta.lt

Romania Hortigala SRL T: +40 267 311 294 F: +40 372 873162 E: hortigala@gmail.com www.hortigala.ro

Slovakia Agri Special S.R.O. Milka Zacharova M: +421 905 401 544 T: +42 1911257833 F: +42 1357692169 E: objednavky@agrispecial.sk agrispecial@gmail.com

Sweden Hörnhems handelsträdgård AB Owe Dahlqvist T: +46 44 228730 F: +46 44 228270 E: info@hornhems.se www.hornhems.se

Switzerland Implantex AG Thomas Bucher T: +41 33 227 00 30 F: +41 33 227 00 31 E: infos@implantex.ch www.implantex.ch

Bosnia, Bosnia Herzegovina, Croatia, Slovenia, Kosovo, Macedonia, Montenegro, Serbia VRTKO d.o.o. Trinkova 24 1000 Ljubljana T: +386 (0)8 385 98 00 F: +386 (0)8 385 98 01 E: info@vrtko.si

Kleve HRB 11982 USt.-ID-Nr. DE 210214897 Geschäftsführer: Herman Hamer

European Partners


RO-520046 str.Jรณkai Mรณr, 18/A loc. Sf. Gheorghe, jud.Covasna T: +40-372-949-234 F: +40-372-873-162 E: hortigala@gmail.com W: www.hortigala.ro

Florensis | Hortigala | Egynyári 2018