Page 1

Anuale 2018

Răsaduri din seminţe şi butaşi Plante de ghiveci


Hortigala SRL RO-520046 str.Jókai Mór, 18/A loc. Sf. Gheorghe, jud.Covasna T: +40 372 949 234 F: +40 372 873 162 E: hortigala@gmail.com W: www.hortigala.ro

Head Office Florensis B.V. Langeweg 79 3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht P.O. Box 32, 3330 AA Zwijndrecht The Netherlands

UK Office Florensis UK Milton Road West Adderbury Banbury OX17 3EY Co.Reg.No. 06948413

German Office Florensis Deutschland GmbH Schlossallee 26 D-47652 Weeze

T: +31 78 623 32 00 F: +31 78 610 10 77 E: sales@florensis.com

T: +44 1954 207702 F: +44 1954 207000 E: info@florensis.co.uk

T: +49 2837 66 425 0 F: +49 2837 66 425 10 E: info@florensis.de

Belgium Office Florensis Belgium b.v.b.a. Boonhof 17 B-2890 Sint-Amands

Italian Office Florensis Italia s.r.l. Via Vittorio Emanuele 24 20824 Lazzate (MB)

Poland Office Florensis Polska sp. z o.o. Hrubieszowska 6a 01-209 Warszawa

T: +32 52 34 18 58 F: +32 52 34 39 60 E: florensis@florensis.be

T: +39 2 963 20 342 F: +39 2 967 21 807 E: italia@florensis.com

T: +22 616 32 63 F: +22 616 32 63 E: polska@florensis.com

Kleve HRB 11982 USt.-ID-Nr. DE 210214897 Geschäftsführer: Herman Hamer

Precizări legale: Informaţiile publicate în acest catalog au fost atent compuse. Cu toate acestea, opiniile, circumstanţele şi aplicaţiile pot să difere, dacă nu aveţi experienţă vă recomandăm o aplicaţie pe bază de probă. Legile şi normele diferă în toată Europa. Întodeauna trebuie să urmaţi normele obligatorii din ţara Dvs. Florensis (Hamer c.s.) nu îşi asumă responsabilitatea pentru posibilele daune cauzate de utilizarea informaţiilor publicate în acest catalog.


Vă ușurăm viața Florensis adoptă un proces continuu de identificare a schimbărilor de pe piață, interpretîndu-le și luînd decizii care le mențin în contact cu piața. Țelul nostru este ca să vă permitem ca și client, să vă implicați în aceste dezvoltări. Ați fost deja informați de către persoana de contact că vă vom ușura viața cu ajutorul serviciilor online. Vă oferim opțiunea de a putea să vă rezervați comenzile (surplusuri) online, pe baza disponibilități în timp real, atunci cînd este convenabil pentru Dvs. Totodată puteți să vizualizați istoricul comenzilor Dvs, să descărcați imagini și să comandați etichete eficient. Dacă nu ați primit încă detaliile de logare, vă rugăm contactați Florensis! Așa cum vă așteptați, noul nostru catalog 2018 conține multe noutăți, concepte și soluții. Prin informarea și inspirarea clienților intenția noastră este să îmbunătățim vînzările, și mai important, profitabilitatea. Ne face plăcere să rămînem în contact cu Dvs. pentru a întări această colaborare. MixMasters® este un exemplu de concept care poate fi folosit pe toată durata anului. Sortimentul extensiv MixMasters® vă permite să produceți o gamă largă de combinații gata făcute pentru fiecare sezon. Cu ajutorul MixMasters® clienții Dvs pot vinde un concept recunoscut și atractiv pe toată durata anului.

Marck Strik Director Sales & Product Development

Vă urăm un sezon plin de succes! Marck Strik

3


Breeding & Marketing

Programul de ameliorare Florensis Ameliorarea este un proces de durată care necesită dedicare, experiență și atenție la detalii. Acestea sunt calitățile pe care le are orice angajat activ în diverse unități cu acest profil de la Florensis. Calități care asigură valoare adăugată întregului lanț, de la producător la consumator. Cea mai veche unitate de ameliorare Florensis se găsește în Quedlinburg (Germania), unde se află atât solarii, cabine de izolare precum și sere moderne pentru liniile de elită și producția de semințe. În Hendrik-Ido-Ambacht, Olanda, muncim intens în cadrul programului de selecție a diverselor produse. Principalele culturi sunt Pelargonium și Primula, unde, de-a lungul anilor am obținut rezultate frumoase și un număr mare de noi lansări. Asta nu înseamnă că acum stăm degeaba. Pe baza reacției de la producătorii care utilizează produsele noastre și a unui proces continuu de inovație, Florensis are ca obiectiv îmbunătățirea calității diverselor soiuri și extinderea seriilor. Aceasta este o provocare acceptată cu multă bucurie de producătorii noștri împreună cu specialiștii de culturi.

Marketing Consumatorii cumpără plante în funcție de prezentare, preț și calitate și – nu în ultimul rând – de emoția produsă. Produsele dumnevoastră trebuie să se distingă în magazin. Florensis dispune de materiale promoționale care asigură ca plantele dvs. să iasă în evidență. Dacă doriți puteți personaliza materialele noastre de marketing pentru vânzare ( POS ). Pentru soiurile anuale și pentru o parte dintre cele perene, etichetele noastre reprezintă materiale de promovare. Persoana dumneavoastră de contact vă poate da mai multe informații în legătură cu posibilitățile existente.

4


Webshop

Webshop-ul Florensis Ușor de comandat

Cu ajutorul noului site web puteți să vă selectați cu ușurință gama de produse și să găsiți direct informațiile relevante pentru Dvs. Verificați site-ul nostru la adresa florensis.com Doriți să vă faceți un cont? Întrebați persoana Dvs de contact și vizitați site-ul.

Webshop-ul vă oferă informații în timp real despre procesul de comanda. Aveți acces complet la disponibilități, comanda fiind foarte ușoară și rapidă.

Cu ajutorul contului Dvs puteți comanda plante disponibile cu ușurință, 24 de ore pe zi, 7 zi pe săptămînă.

Prin noua noastră bază de date de fotografii veți avea acces la mai mult de 7000 de imagini. De pe tabloul de bord personal veți primi un link.

Și vom continua să ne dezvoltăm așa că nu uitați să vă abonați la newsletter-ul nostru lunar. Totodată newsletter-ul vă va informa despre cele mai noi produse și știri.

Doriți să ne urmăriți zilnic? Urmăriți-ne pe Facebook și Twitter pentru a rămîne în contact.

Informații suplimentare despre culturile noastre, despre marketing și magazinul virtual se găsesc pe pagina de internet www.florensis.com

5


Florensis Tray

Succes prin inovaţie Florensis are propriul sistem de tăviţe. Tăviţele din plastic rigid pentru material săditor, având o culoare albastră distinctivă, au stabilitate dimensională foarte bună. Prin urmare, fiecare tăviţă se potriveşte în maşina de transplantare cu o precizie foarte ridicată. Tăviţele sunt turnate cu ajutorul a 8 puncte de injectare şi astfel rezultă un grad ridicat de stabilitate şi o ajustare strategică de lungă durată. Tăviţele sunt produse conform standardului danez verificat şi testat şi au picioare special rotunjite, care permit mişcarea uşoară atât în direcţie longitudinală cât şi transversală. Mai mult, plantele pot fi scoase mai uşor, chiar şi atunci când sunt procesate manual.

6


Florensis Tray

Conştientizarea ecologică prin utilizarea tăviţelor refolosibile Tăviţele pot fi refolosite timp de mai mulţi ani. Tăviţele rămân proprietate Florensis şi trebuie returnate, în mod obligatoriu, cel mai curând posibil. Fiecare tăviţă pentru răsaduri are un cod bidimensional fix, care împreună cu eticheta este turnat în tăvită. Acest cod permite localizarea exactă a unei tăviţe în orice moment, prin utilizarea unei conexiuni cu un sistem modern ERP.

Soluţii utile Tăviţa Florensis pentru răsaduri, de diferite dimensiuni, oferă soluţii fezabile pentru tot felul de aplicaţii. Având în total cinci dimensiuni de alveole, sunt disponibile următoarele tipuri de tăviţe pentru răsaduri: 510, 288, 180, 128 şi 84. Pentru răsadurile obținute din seminţe tăviţele ideale pentru o producţie eficientă şi de înaltă calitate sunt cele de 510 şi 288. Mai multe dimensiuni ale produsului au fost dezvoltate pe baza practicii din horticultură. În producţia de răsaduri perene, semănarea seminţelor pe întreaga suprafaţă a alveolelor tăviţei 84 ajută la economisirea duratei de cultivare şi reduce numărul operaţiunilor de transplantare necesare.

20MM

26,2MM

29MM

37MM

SC84

SC510

SC288

SC128

SC180

15,7MM

Acest lucru este valabil şi pentru butaşii de anuale şi perene. În funcţie de cerinţele fiecărui soi, tăviţele 180, 128 şi 84, asigură un volum amplu pentru obţinerea unui material săditor puternic, bine înrădăcinat.

15,7MM

20MM

26,2MM

29MM

37MM

7


MixMasters®

O soluție excelentă, ușoară și colorată în grădina Dvs Florensis vă oferă două feluri de mixturi pentru a vă ușura viața. Ca și producător puteți să alegeți un amestec de butași carea poate fi plantat direct sau puteți folosi sortimentul nostru de amestecuri și plantați butașii individual. MixMasters Florensis oferă combinații de culori interesante, toate înflorind în același timp. Produceți și vindeți combinații învingătoare! Oferiți MixMaster-uri în ghivecele noastre colorate și veți avea succes la vînzare! Avantaje pentru producători: •  Combinațiile sunt din soiuri puternice •  Toate MixMaster-urile sunt testate și compatibile în creștere și înflorire •  Selectate de consumatori pe baza folosirii cu ușurință, culorii și apariției Găsiți sortimentul complet de MixMasters® în broșura noastră MixMasters® pe care îl puteți procura de la persoana Dvs de contact.

8


MixMasters®

Conceptul de vînzare cu amănuntul Soluția ideală pentru cel mai bun program de conveniență din magazinul Dvs! •  Alegerea ușoară de amestecuri de vară gata-făcute cu înflorire uniformă •  MixMaster-uri disponibile pe toată durata anului •  Ideale pentru ghivece și coșuri •  Comportament excelent în grădini •  Potrivită pentru cererea tot mai mare de soluții gata făcute Apariție atractivă pe rafturi Materiale de promoție atractive atrag atenția asupra produselor Dvs și sporesc vînzarea. Mai mult, conving consumatorii să își dorească mai mult. Puteți opta pentru un ghiveci vesel MixMasters (12-13 cm) sau o etichetă atractivă pentru produsul Dvs. Florensis MixMasters poate fi vîndut pe toată durata anului cu acelașii concept. Un afiș MixMasters în magazine vă face mai ușor de recunoscut pentru consumatori! Simțiți-vă liber de a fi inspirați de designul nostru și să întrebați reprezentantul Dvs pentru mai multe informații. MixMasters®, apariție atractivă la punctul de vânzare!

Ghiveci MixMasters®

Label Collar Afiș atractiv

9


MixMastersÂŽ

10


MixMasters®

Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® Monaco

11


MixMasters®

Calibrachoa Cabaret™ MixMasters® Cabaret MixMasters conţine trei butaşi din culori diferite din seria Calibrachoa Cabaret, într-un cilindru de hîrtie umplut cu turbă. Prin Cabaret MixMasters obţineţi o plantă cu trei culori diferite. Plantarea acestor butaşi este uşoră şi sunt perfecte pentru ghivece de 12 cm. •  •  •  • 

Înflorire timpurie și uniformă Gamă largă de amestecuri de calibrachoa Comportament excelent Produs atractiv la vînzare

Berlin Revue

Calibrachoa x hybrida Cabaret™ MixMasters® 30972 Berlin Revue

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20174 Burlesque

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31199 Cafe de Paris

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34700 Candyhouse

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20173 Copacabana

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34699 Firework

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34698 Lemonade

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34124 Pink Paradise

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31198 Revue

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20172 Tropicana

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

32242 Voltaire

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 Candyhouse

12

Pink Paradise

Revue

Tropicana

Voltaire


MixMasters®

Burlesque

Café de Paris

Firework

Copacabana

Calibrachoa Can-Can® Rosies MixMasters

®

Can-Can Rosies este o calibrachoa cu flori bătute, avînd culori unice și de efect.

Corelli

Lemonade

Calibrachoa x hybrida Can-Can® Rosies MixMasters® 34513 Corelli

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24

32753 Vivaldi

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24

Vivaldi

13


MixMasters®

Sutera Scopia® MixMasters® MixMasters cu înflorire abundentă în culori vibrante, înfloresc frumos în grădinile Dvs!

Sutera diffusus Scopia® MixMasters® 31123 Venus

84 4-14, 16, 18, 20 Venus

Lobelia Springs™ MixMasters® Din gama noastră bine-cunoscută am ales combinațiile de culori cele mai bune și performante pentru a crea cea mai bună lobelie MixMasters. Cele trei plante în culori aprinse contrastante, cu o sumedenie de flori, sunt atracția principală în orice grădină!

Lobelia erinus Springs™ MixMasters® 31697 Blue Lagoon

84 4-16

Blue Lagoon

Nemesia MixMasters® Nemesie Nuvo cu înflorire bogată, în culori frumoase, înfloresc din primăvară pînă în toamnă și strălucesc in grădinile Dvs.! Nemesia fruticans MixMasters® 31124 Nuvo J’Adore

84 5-14, 16, 18, 20

34122 Sunmesia Sunny Ride 84 5-14, 16, 18, 20

Nuvo J’Adore

14

Sunmesia Sunny Ride


MixMasters®

Pelargonium Toscana® Villetta MixMasters® Amestec uniform de mușcate curgătoare, cu flori mai în culori vibrante. Potrivite pentru ghivece suspendate și jardiniere.

Balcony Romeo

Balcony Julia

Balcony Romeo

Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® Cea mai timpurie verbenă cu flori atractive și uniforme, în culori proaspete.

Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® 31698 Grand Prix

84 4-16

20178 Monaco

84 4-16

20179 Pit Stop

84 4-16

Monaco

Grand Prix

Pit Stop

15


MixMastersÂŽ

16


MixMasters®

Multi Species MixMasters® New Berry Basket

17


MixMasters®

Multi Species MixMasters® Pe lîngă binecunoscutul MixMasters dintr-o specie dorim să vă prezentăm MixMasters multispecii. Toate mixturile noastre sunt rezultatul unor testări atît în ghivece cît si în grădini din Europa si SUA. Folosim doar genetica Florensis si Ball Floraplant pentru a garanta mari performanțe și exclusivități. Mixturile noastre de soiuri sunt apreciate pentru colorit, floare mare și structură bună. Noile noastre mixturi au toate calitațile pentru a aduce clienților Dv. satisfacția de a avea o grădină frumoasă. A Grape Fit

Multi Species MixMasters® 31352 A Grape Fit

84 6-14, 16, 18

31351 Bejeweled

84 6-14, 16, 18

34537 BirdySong

84 6-14, 16, 18

31350 Colour Magic

84 6-14, 16, 18

34456 Cotton Tail

84 6-14, 16, 18

31932 Dutch Mountains

84 6-14, 16, 18

32872 Eye Caramba

84 6-14, 16, 18

34457 Fashionista

84 6-14, 16, 18

32874 New Berry Basket

84 6-14, 16, 18

31349 Over the Top

84 6-14, 16, 18

32876 Pink Outside the Box

84 6-14, 16, 18

34459 Power Play

84 6-14, 16, 18

31933 Sunny Black

84 6-14, 16, 18

Multi Species MixMasters® Colour Magic

18

Cotton Tail


MixMastersÂŽ

Bejeweled

BirdySong

Colour Magic

Dutch Mountains

Eye Caramba

Fashionista

New Berry Basket

Over the Top

Power Play

Pink Outside the Box

Sunny Black

19


Florensis

Sustenabilitate De câțiva ani Florensis deja se preocupă profund de bunăstarea angajaților săi și a mediului și lucrează structural pe aceste subiecte. În privința dezvoltării pieței, consumatorul devine din ce în ce mai mult critic privind metodele de cultivare și originea florilor și a plantelor. Lanțurile internaționale de comerț cu amănuntul le cer în prezent furnizorilor săi să respecte condiții stricte. Ca Florensis împărtășim aceste preocupări și luăm în considerare aspectele sociale și responsabilitatea de mediu foarte serios. Această responsabilitate este parte din ADN-ul nostru! De mulți ani deja producem parțial sustenabil. Scopul nostru este să fim o companie certificată la toate locațiile de producție. De ce? Pe de o parte, pentru a produce cea mai bună calitate de material săditor cu respect atât pentru oameni cât și pentru natură. Pe de altă parte pentru a oferi un răspuns clienților noștri și a pieţii. Politica noastră este să menținem certificarea MPS-A (de mediu) în toate locațiile și certificarea MPS-SQ (social)în locațiile din afara UE.

IPM

În locațiile noastre de producție din Africa am dezvoltat și am implementat măsuri care contribuie la o producție sustenabilă cum ar fi interdicția asupra neonicotinoidelor, a lămpilor LED pentru extensia lungimii de zi și IPM. În afară de aceasta inițiem și suntem implicați în multe proiecte sociale. În 2015 am lansat un proiect de sustenabilitate pentru a reduce utilizarea de pesticide, îngrășăminte și energie. Împreună cu îmbunătățiri în procesul nostru tehnic, luăm și măsuri mai mici, cum ar fi ceștile de cafea reciclabile, separarea deșeurilor și devenind membru al Beneficiilor Naturii. Cu toate aceste activități Florensis crește spre un viitor sustenabil!

Ceremonia de absolvire a gradiniței

Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații despre noi proiecte sau certificări!

Florensis Netherlands

Florensis Cut Flowers Netherlands

Florensis Ethiopia

Florensis Portugal

Kenya Flower Council Silver

Florensis Kenya

www.florensis.com/about/sustainability 18 stupi la Florensis Kenya

20


Florensis

21


Ageratum houstonianum

Aguilera Una din cele mai bune ageratum din butaşi de pe piaţă, selectat pe baza comportamentului în straturi și a înfloririi. potrivit pentru ghivece de 10.5-12 cm. Plantele se ramifică excelent și sunt auto-curățătoare. Foarte potrivite pentru ghivece de 10,5-12 cm, pentru plante de calitate.

White

Ageratum houstonianum Aguilera 34704 Violet Blue

128 6-16

34705 White

128 6-16

Violet Blue

Patina® Ageratum din butași sunt mai rezistente în grădini și înfloresc mai mult, pe lîngă faptul că sunt mai timpurii și au o creștere mai frumoasă. Acest Ageratum este potrivit pentru ghivece de 10,5-12 cm. Patina este o plantă bine ramificată, cu înflorire abundentă și flori auto-curățătoare.

Ageratum houstonianum Patina® 19841 Blue

128 50, 6-16

Patina® Blue

22


Ageratum houstonianum

Fields™ Datorită comportamentului foarte bun din straturi, Fields este alegerea ideală pentru grădinile care necesită întreţinere redusă. Se ramifică bine, se dezvoltă într-o plantă globulară şi are o creştere mai viguroasă decât alte soiuri compacte.

Ageratum houstonianum Fields™ 19405 Blue

288 9-15

Fields™ Blue

Victoria F1 Victoria este binecunoscută datorită creşterii uniforme, compacte şi a durabilităţii florilor. Este foarte rezistentă la temperaturile mari şi este ideală pentru ghivece, pack-uri şi în straturi.

Ageratum houstonianum Victoria F1 10508 Blue

288 6, 8-16 510 6-20

Victoria F1 Blue

23


Angelonia angustifolia

Archangel™ Angeloniile au florile cele mai mari de pe piață, cu frunze de verde închis, având un impact vizual deosebit la vânzare. Archangel are o creştere mai compactă,fiind mai potrivită pentru producţia mai deasă în ghivece de 10.5-12 cm. Deasemenea potrivite pentru producția din extrasezon în ghivece mai mari. Angeloniile necesită temperaturi mai ridicate decât alte plante anuale standard, şi trebuie ciupite pentru a avea plante bine ramificate. Angeloniile din butaşi au o creştere mai frumoasă şi sunt mai rezistente în straturi.. Exclusiv de la Florensis. •  Flori mai mari decît a soiurilor din seminţe •  Ramificare mai bună în comparaţie cu alte soiuri din butaşi •  Foarte rezistente pe rafturi •  Un produs foarte bun pentru extra-sezon

Angelonia angustifolia Archangel™ 32672 Blue Bicolour

128 8-16, 18, 20

30491 Dark Purple

128 8-16, 18, 20

19587 Deep Rose

128 8-16, 18, 20

18736 White

128 8-16, 18, 20

Blue Bicolour

Blue Bicolour

24

Dark Purple

Deep Rose

White


Angelonia angustifolia

Serenita® O serie de Angelonia din semințe avînd caracteristici similare cu cele din butași, fiind întrun scurt timp disponibil pentru vînzare pe scară largă. Serenita este disponibil într-o gamă largă de culori.

Angelonia angustifolia Serenita® 34759 Pink

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

34092 Sky Blue

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

32752 White

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

34758 Mix

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

Sky Blue

White

Serenita® White Pink

25


Antirrhinum majus

Antirincaâ„¢ Peachy

26


Antirrhinum majus

Antirinca™ Una din cele mai bune Antirrhinum din butași selectat pe baza performanței în straturi și a culorii florilor. Antirinca poate fi cultivat în ghivece de 10,5-12 cm sau în containere, cu mai mulți butași. Antirrhinum este o cultura care necesită energie redusă, și poate fi produsă împreună cu alte anuale și chiar și în exterior după perioada de îngheț. Această serie are o creștere ramificată și înflorește în abundență cu flori unice, bicolore.

Antirrhinum majus Antirinca™ 32127 Copper Apricote

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

32128 Peachy

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

32129 Rose

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

32130 Yellow Maroon

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

Copper Apricote

Copper Apricote

Yellow Maroon

Peachy

Peachy

Rose

Rose

Yellow Maroon

27


Antirrhinum majus

Snapshot F1 Seria Snapshot este combinaţia perfectă de precocitate şi comportament excelent în grădini, fiind deasemenea compacte în pack-uri şi ghivece. Soiurile acestei serii sunt bine ramificate şi cu creştere compactă. Seria se remarcă datorită gamei largi de culori şi a uniformiţăţii.

Appleblossom

Burgundy

Coral Bicolour

Orange

Pink

Plumblossom

Red

Red Bicolour

White

Yellow

Antirrhinum majus Snapshot F1 34484 Appleblossom

288 9-16, 18, 20

31964 Burgundy

288 9-16, 18, 20, 22

34486 Coral Bicolour

288 9-16, 18, 20, 22

18442 Orange

288 9-16, 18, 20

18443 Pink

288 9-16, 18, 20

18444 Plumblossom

288 9-16, 18, 20

18445 Red

288 9-16, 18, 20

18446 Red Bicolour

288 9-16, 18, 20

18447 White

288 9-16, 18, 20

18448 Yellow

288 9-16, 18, 20

18449 Mix

288 40, 45, 4, 6-18, 20 510 6-18

Twinny™ F1 Antirrhinum cu înflorire bogată, cu comportament excelent în straturi. Twinny se ramifică excelent şi îşi arată florile semibătute şi bătute foarte timpuriu. Potrivit pentru ghivece, containere mari şi borduri.

Antirrhinum majus Twinny™ F1 20554 Bronze Shades

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20555 Rose

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20553 Violet

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20552 White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20549 Yellow Shades

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

19697 Formula Mix

288 10-12, 14, 16, 18, 20

Rose

28

Violet

Bronze Shades

White

Yellow Shades


Antirrhinum majus

Antiquity Un produs care fură ochii pentru sezonul de vară! Antiquity Red-White se ramifică superb în lateral. se comportă excelent în straturi și își arată florile roșii-albe pe toată durata verii. Potrivite pentru producția în solarii și în exterior, în ghivece.

Antirrhinum majus Antiquity 32376 Red-White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20 Red-White

Sonnet F1 Această serie binecunoscută creşte până la 75 cm în borduri şi în containere mari. Datorită tijelor puternice şi a paniculelor foarte apropiate, aceste plante sunt perfecte pentru cultivarea neprotejată în ghivece (12 h/zi pentru înflorire).

Pink

Scarlet

White

Yellow

Antirrhinum majus Sonnet F1 10532 Pink

288 8, 10-20, 22, 24

10531 Scarlet

288 8, 10-20, 22, 24

10534 White

288 8, 10-20, 22, 24

10535 Yellow

288 8, 10-20, 22, 24

10536 Mix

288 7-16 510 6, 8-16

Pirouette Foarte timpurie și foarte bine ramificată sunt atuurile unice a acestei serii. Potrivite pentru producția în interior și în exterior.

Antirrhinum majus 34079 Magenta

288 8, 10, 12-14, 16

34080 Pink

288 8, 10, 12-14, 16

34081 Red

288 8, 10, 12-14, 16

34082 Scarlet Orange 288 8, 10, 12-14, 16 34083 Yellow

288 8, 10, 12-14, 16

Magenta

Pink

Red

Scarlet Orange

Yellow

29


Argyranthemum frutescens

Madeira™ Deep Pink Impr.

30


Argyranthemum frutescens

Madeira™ Este una dintre cele mai timpurii şi bine ramificate serii de argyranthemum de pe piaţă, foarte uniform în creştere şi înflorire a tuturor culorilor seriei. Cea mai buna selecţie de culori de pe piaţă, cu plante compacte, bine ramificate, nece sită mai puţin retardanţi de creştere. Foarte potrivită pentru producţia densă în ghivece de10.5-12 cm şi consum de energie redus. Exclusiv de la Florensis. •  Cea mai uniformă serie de pe piaţă •  Mai compactă decît alte serii •  Culori principale disponibile White

Argyranthemum frutescens Madeira™ 32764 Double Red

128 4-16, 18

17441 Double White

128 4-16, 18

17688 Deep Pink Impr.

128 4-16, 18

17443 Red

128 4-16, 18

17445 White

128 4-16, 18

31678 Crested Hot Pink

128 4-16, 18

17446 Crested Ivory

128 4-16, 18

31679 Crested Pink

128 4-16, 18

17449 Crested Yellow

128 4-16, 18

Crested Hot Pink

Double Red

Double Red

Double White

Deep Pink Impr.

Red

White

Crested Ivory

Crested Pink

Crested Yellow

31


Argyranthemum frutescens

Grandaisy Bright Yellow

32


Argyranthemum frutescens

Grandaisy Pur și simplu plante perfecte, cu flori mari colorate și plante de talie medie, bine ramificate. Grandaisy este ideal pentru containere mari și ghivece, fiind cu adevărat convingătoare pe rafturi. Plantele pot fi deasemenea cultivate toamna tîrzie sau vara devreme, după plantele anuale. Au flori de mărime medie, un comportament excelent în grădini, fiind foarte rezistente la căldurile excesive

Argyranthemum frutescens Grandaisy 32702 Bright Yellow

84

50, 2, 4, 6-14, 16, 18

Bright Yellow

Bright Yellow

Asteriscus maritimus

Asteriscus Una din plantele cu flori galbene cele mai timpurii, ideal pentru o producție cu consum de energie redus. Asteriscus are flori mari, galbene și frunze argintii. Aurelia are o creștere mai compactă cu frunze argintii. Florile sunt mai mari la mărime decît florile soiului Golde Dollar.

Astericus maritmus 20459 Aurelia Yellow

128

12566 Golden Dollar

128

2-15 2-15 Aurelia Yellow

Golden Dollar

33


Begonia boliviensis

Bonaparte Red

34


Begonia boliviensis

Bonaparte Producţia de begonii boliviensis este mai uşoară! Prima serie de begonia boliviensis obţinută din seminţe, cu caracteristici similare celor din butaşi. Mai mult, Bonaparte devine foarte repede disponibil pentru vînzarea cu amănuntul pe scară largă. •  •  •  • 

Se ramifică bine, fără ciupire Înfloreşte în condiţii de zi-lungă Ideal pentru ghivece suspendate, containere şi borduri Înfloreşte abundent pe toată durata verii

Cream Yellow

Begonia boliviensis Bonaparte 31537 Cream Yellow

84 7-14, 16, 18 180 7-14

34078 Double Pink

84 7-14, 16, 18 180 7-14

31053 Orange

84 7-14, 16, 18 180 7-14

31054 Red

84 7-14, 16, 18 180 7-14

31051 Rose

84 7-14, 16, 18 180 7-14

32457 White

84 7-14, 16, 18 180 7-14 Double Pink

Orange

Red

Rose

White

35


Begonia boliviensis

Sparkler® O serie mai compactă de Begonia boliviensis. Soiurile Sparkler sunt potrivite pentru producția în ghivece sau coșuri mai mici. Mai ușor de cultivat primăvara, cu același comportament în straturi ca și BonBini. Aproape toate culorile standard sunt disponibile. Sparkler înflorește timpuriu cu flori colorate semi-bătute. O ciupire delicată după plantarea în ghivece v-a îmbunătăți creșterea plantei.

Begonia boliviensis Sparkler® 31442 Double Cream

84

6-16

31804 Scarlet

84

6-16

31805 White Blush

84

6-16

Double Cream

Scarlet

White Blush

36


Begonia boliviensis

SparklerÂŽ Double Cream

37


Begonia boliviensis

Glowing Embers™ O begonie foarte premiată, cu frunze închise şi flori de portocaliu strălucitor, precum şi un comportament excelent în straturi. Plantele pot fi produse în ghivece de 12 cm sau mai mari, sau pot fi vândute ca şi plante de ghiveci vara. Nu sunt potrivite pentru ghivece suspendate. Exclusiv de la Florensis.

Begonia boliviensis Glowing Embers™ 19006 Glowing Embers™ Orange

84

6-16, 18

Glowing Embers

38


Begonia boliviensis

BonBini O serie de begonie boliviensis în diferite culori, cu o creștere semi-curgătoare potrivite pentru ghivece suspendate. În momentul de față vă oferim cele mai bune patru culori de la amelioratorii noștrii. Butașii BonBini sunt ciupiți pentru a avea o creșetre mai frumoasă. Toate culorile se vor dezvolta în coșuri cu plante pline de flori semi-duble, rezistente la toate condițiile de vreme. Exclusiv de la Florensis.

Begonia boliviensis BonBini 31802 Apricot

84

6-16

35161 Honeymoon

84

6, 8, 10, 12, 14, 16

31800 Orange Red

84

6-16

31799 White Blush

84

6-16 Honeymoon

Apricot

Orange Red

White Blush

Bonfire® Serie de Begonia boliviensis ameliorat special pentru producție deasă, de masă. Flori atractive deasupra unei plante bine ramificate. Excelent pentru vînzările din lanțurile de magazine și de impuls. Soiuri multifuncționale atît pentru straturi cît și pentru ghivece suspendate cu plante semicurgătoare. Plantare: ghivece de 10-14 cm. (1 plantă) / boluri de 21-27 cm (3 plante)

Begonia boliviensis Bonfire® 31801 Classic

84

6-16 Classic

39


Begonia semperflorens

Juwel F1 Juwel este soluţia perfectă pentru producţia de Begonia semperflorens în ghivece de calitate superioară. Toate culorile seriei au un comportament bun în straturi, şi se remarcă datorită florilor simple deosebit de mari, precum şi datorită frunzelor verzi. Juwel formează o combinaţie ideală de precocitate, creştere controlată şi flori mari.

Begonia semperflorens Juwel F1 13291 Bicolour

288 7-18, 20, 22

13292 Light Pink

288 7-18

13011 Rose

288 6-22

13012 Scarlet

288 6-22

19078 White

288 6-22

13841 Mix

288 9-14

510 8-18 510 10, 12-14, 16 510 7-20 510 7-20 510 7-20

Bicolour Scarlet

Light Pink

Rose

White

Supreme F1 Amestec timpuriu a seriei cu frunze verzi Quick F1 şi seriei cu frunze închise New Globe F1. Begonia semperflorens Supreme F1 10602 Mix

288 8-19, 21 510 6, 8-20 Mix

40


Begonia semperflorens

Quick F1 Quick F1 este soluţia pe care vă puteţi baza în producţia de begonii cu frunze verzi, de calitate excelentă, în pack-uri. •  Înflorire timpurie •  Creștere bine-ramificată •  Uniformitate în înflorire a tuturor culorilor seriei

Begonia semperflorens Quick F1 10594 Bicolour

Bicolour

288 6-18, 20 510 6-18

10591 Pink

288 6-18, 20 510 6-17

10590 Red

288 4, 6-21

10592 Rose

288 4, 6-20

10593 White

288 4, 6-20

510 6-22 510 6-18, 20, 22 510 6-18, 20, 22 10595 Mix

288 6-21 510 6-20 Red

Bicolour

Pink

Red

Rose

White

New Globe F1 Seria parteneră cu frunze închise a seriei Quick, se remarcă datorită contrastului frunzelor închise, uniforme şi a florilor mari. Începe să înflorească foarte timpuriu şi se ramifică puternic.

Begonia semperflorens New Globe F1 10599 Ducolour

288 6-20

Ducolour

510 6-16 32541 Rose

288 4, 6-20

15961 Scarlet

288 4, 6-20

15962 White

288 4, 6-20

510 6-16 510 6-16 510 6-16 16283 Mix

288 6-20 510 6-16 Rose

Scarlet

White

41


Begonia semperflorens

Doublet® O begonie cu flori bătute unice şi frunze închise strălucitoare. Poate fi produs în ghivece de 10.5-12 cm, ca oricare Begonie semperflorens. Plantele sunt foarte timpurii şi se comportă bine în straturi.

Pink

Red

Rose

White

Begonia semperflorens Doublet® 14640 Pink

128 5-14, 16

14642 Red

128 5-14, 16

14641 Rose

128 5-14, 16

14644 White

128 5-14, 16

Begonia richmondensis

Begonia richmondensis Begonia ideală pentru peisagistică cu performanțe excelente în straturi și în ghivece. Combinația florilor bicolore cu frunzișul strălucitor face din aceste plante o atracție în orice grădină. Fie sunt plantate în umbră sau în soare, se comportă bine și necesită întreținere minimală. Potrivite pentru ghivece mai mari și pentru containere. Are nevoie de temperaturi mai scăzute decât Begonia boliviensis.

Begonia richmondensis 32100 Pink

84

4-15

Pink

Begonia tuberhybrida

Nonstop® F1 Mocca F1 are frunzele bronz închise unice. Frunzele de culoarea cafelei formează un contrast plăcut cu florile aprinse. Mocca se compară cu celelalte soiuri Nonstop în ceea ce priveşte precocitatea, dar totodată are o creştere uniformă şi puţin mai compactă. Begonia tuberhybrida Nonstop® Mocca F1 15957 Scarlet

Scarlet 84 8-14, 16 180 8-14

15956 White

84 8-14, 16 180 8-14

15955 Yellow

84 8-14, 16 180 8-14

Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 12958 Rose Petticoat

84 8-16, 18 180 7-15

12959 Appleblossom

84 8-16, 18 180 7-15

42

White

Yellow


Begonia tuberhybrida

GO!Early F1 GO!Early este o serie care a fost special selectată pentru precocitate şi uniformitate, cu o creştere frumoasă, compactă. •  Creştere compactă, uniformă, ideală pentru producţia în masă •  Înfloreşte abundent, florile avînd o durabilitate excepţional de mare la vânzare şi la client. •  Înfloreşte abundent pe toată durata verii

Begonia tuberhybrida GO!Early F1 32488 Bright Orange Bronze Leaf

84 6, 8-14, 16 180 6, 8-14

30072 Cherry Bronze Leaf

84 6-14, 16 180 6, 8-14

16906 Deep Rose

84 6, 8-16, 18 180 6-14, 16

16907 Orange

84 6, 8-16, 18

Yellow & Orange & Scarlet Red

180 6-14, 16 17347 Pink Shades

84 6, 8-16 180 6-14

32529 Salmon Bicolour

84 6, 8-16, 18 180 6-14

16909 Scarlet Red

84 6, 8-16, 18 180 6-14, 16

31940 White

84 6, 8-16, 18 180 6-14

16891 Yellow

84 6, 8-16, 18 180 6-14

10565 Mix

84 6, 8-16 180 6, 8-16

Bright Orange Bronze Leaf

Cherry Bronze Leaf

Deep Rose

Salmon Bicolour

Orange

Pink Shades

Scarlet Red

White

Yellow

43


Begonia tuberhybrida

Nonstop® JOY Nonstop JOY Yellow are un comportament mai bun, o creștere deasă în formă de movilă. Acest comportament asigură ca Nonstop JOY să fie uşor de agăţat și transportat. Mai mult decît atît are un recurs excelent din vînzările cu amănuntul.

Begonia tuberhybrida Nonstop® Joy 34771 White Bronze Leaf

84

8-18

32481 Yellow

84

8-18

White Bronze Leaf

Yellow

Begonia tuberhybrida

Illumination® F1 Fără nici o îndoială, această serie de begonie este cea mai bună pentru ghivecele suspendate. Florile în abundenţă, care continuă să apară până la primul îngheţ, asigură un grad ridicat de satisfacţie a clienţilor. Toate soiurile au flori mari, de culori aprinse. Begonia boliviensis Illumination® F1 10568 Apricot Shades

84 6, 8-16, 18

18450 Golden Picotee

84 6, 8-16, 18

32437 Lemon

84 7-16

10570 Light Pink

84 7-16, 18

10569 Orange

84 7-16, 18

13260 Rose

84 7-16, 18

16208 Scarlet

84 7-15

10571 White

84 7-16, 18

13840 Mix

84 8-16 180 10-16

Orange

44

Rose

Apricot Shades

Golden Picotee

Lemon

Light Pink

Scarlet

White


Begonia x hybrida

Dragon Wing™ Dragon Wing este alegerea perfectă pentru ghivece de 13 cm, precum şi pentru containere, datorită creşterii puternice, semicurgătoare şi a înfloririi prelungite. Toate soiurile sunt uşor de întreţinut, sunt robuste şi indiscutabil rezistente la intemperii. Sfat de specialitate: Datorită creşterii arcuite a lăstarilor, este foarte importantă poziţionarea corectă a plantelor în ghivece sau containere, în cazul în care sunt plantate mai multe plante împreună. Răsadurile trebuie plantate în aşa fel ca tija principală să crească spre exteriorul containerului. Acesta este partea în care se vor dezvolta florile.

Pink Red Begonia x hybrida Dragon Wing™ 14512 Pink

84 40, 45, 4, 6-16 180 6-15 288 6, 8, 10-12, 14

12986 Red

84 40, 45, 50, 4, 6-16 180 6-15 288 6-14

45


Begonia x hybrida

Megawatt™ F1 Megawatt este o begonie hybrida din semințe. Producătorii vor beneficia de timpurietate soiurilor, cele cu frunze roșii fiind cu 10 zile mai timpurii decît soiurile asemănătoare. Megawatt este senzația în grădini: un succes garantat în containere mari și straturi. Potrivite pentru a fi valorificate în garden center-uri în ghivece mari pentru înflorire primăvara tîrzie și vara. Clienții vor iubi soiul unic Pink Bronze Leaf datorită frunzelor foarte închise și a florilor de roz închis. Mai presus de toate, Megawatt este ușor de întreținut, robust și indiscutabil foarte rezistent la intemperii. Descoperiți puterea begoniei! Nu este mare, este MEGA!

Begonia x hybrida Megawatt™ F1 32896 Pink Bronze Leaf

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

35061 Pink Green Leaf

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

35062 Red Green Leaf Impr.

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

32898 Rose Bronze Leaf

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

35063 Rose Green Leaf Impr.

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

Pink Bronze Leaf

Rose Green Leaf Impr.

46

Pink Bronze Leaf

Pink Green Leaf

Rose Bronze Leaf

Red Green Leaf Impr.


Begonia x hybrida

BIG™ Chiar şi în cele mai rele condiţii de vreme, soiurile de begonia Big sunt rezistente, înfloresc încontinuu cu flori mari, care atrag privirea. Creşterea puternică, robustă asigură o alegere excelentă pentru planterea în containere. Înfloresc timpuriu şi au o ramificare de bază bună. Recomandate pentru cultivarea în ghivece de 10,5-13 cm.

Begonia x hybrida BIG™ 18585 Red Bronze Leaf

Red Bronze Leaf

Rose Bronze Leaf

Red Green Leaf

Rose Green Leaf

84 4, 6-17 180 6-14

16610 Red Green Leaf

84 4, 6-17, 20 180 6-14

16611 Rose Bronze Leaf

84 4, 6-17 180 6-14

32530 Rose Green Leaf

84 4, 6-17 180 6-14

13840 Mix

84 8-16 180 10-16

Bidens ferulifolia

BeeDance® BeeDance are florile roșii, frumoase. Atrage albinele și fluturele și crează în grădini și terase o biodiversitate adorabilă. Acest soi este robust și puternic cu o creștere medie-compactă. BeeDance a cîștigat la IPM 2015 premiul pentru noutăți. Amelioratorul a creat un concept de vînzare cu ghivece și etichete.

Bidens ferulifolia BeeDance 32377 Painted Red

180 2-16, 18

Painted Red

Painted Red

47


Bidens ferulifolia

Bidens O plantă anuală bine-cunoscută, cu flori galbene, care poate fi folosit atît în pack-uri cît și în ghivece suspendate. Ameliorarea a rezultat soiuri mai compacte, care necesită mai puțin regulatori de creștere, și au creșteri și tipuri de flori diferite. Oferim soiuri din ameliorarea proprie. Poate fi produs cu consum de energie redus. Blazing Glory: Un bidens bicolor îmbunătățit, acest soi este combinația populară de culori roșu-galben, o creștere mediecompactă. Foarte potrivită pentru cultivarea în ghivece și amestecuri, plantele au un comportament bun în straturi.

Bidens ferulifolia Bidens 34706 Blazing Glory

180 2, 4-16, 18

31658 GoldStrike

180 2, 4-16, 18

32938 Sixbi Gold

180 2, 4-16, 18

19479 Yellow Charm

180 2, 4-16, 18

15666 Yellow Glow

180 2, 4-16, 18

31532 Yellow Sunshine

180 2, 4-16, 18 Blazing Glory

Yellow Glow

GoldStrike

48

Sixbi Gold

Yellow Charm

Yellow Sunshine


Bidens ferulifolia

Bidens Blazing Glory

49


Brachyscome multifida

Brachyscome multifida Brachyschome este o plantă binecunoscută de mulți ani atît de producători cît și de consumatori. O cultură care necesită temperaturi scăzute pentru a rezulta creștere și înflorire adecvată. O ciupire după plantare v-a rezulta o creștere mai frumoasă. Florensis oferă o gamă largă de soiuri de la diferiți amelioratori, care pot fi produse în ghivece și pack-uri.

Brachyscome multifida 10029 Blue

180

4-16, 18, 20

19400 Brasco™ Violet

128

50, 4-16, 18, 20

180

4-16, 18

19474 Magenta Delight

128

2, 4-16, 18, 20

180 16002 Mauve Delight

6-16, 18

128

2, 4-16, 18, 20

180

6-16, 18

17450 Surdaisy ® Strawberry

180

33951 Surdaisy ® White 2017

128

4-16

180

4-16

Brasco™ Violet

Magenta Delight

Surdaisy® Strawberry

50

Blue

4-16, 18, 20

Mauve Delight

Surdaisy® White 2017


Brachyscome multifida

Brachyscome Magenta Delight

51


Bracteantha bracteata

Dreamtime™ Jumbo Flori de pai cu creşterea cea mai controlată de pe piaţă. Plantele compacte vor înflori în culori îndrăzneţe. Brachteantha poate fi cultivat în ghivece de 12 cm sau containere mai mari, produs ideal pentru extra-sezon. Exclusiv de la Florensis.

Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo 18270 Pure White

84

6-18, 20

30499 Red

84

6-18, 20

31688 Rose Pink

84

6-18, 20

17451 Yellow

84

6-18, 20

Pure White

Rose Pink

Yellow

Calendula officinalis

Calypso O serie compactă, ajungînd la o înălțimde de 15-20 cm. Este foarte uniformă, și are flori mari, duble.

Calendula officinalis Calypso 10624 Orange

288 10, 12, 14, 16

10625 Yellow

288 10, 12, 14, 16 Orange

52

Yellow


Bracteantha braceata

Dreamtimeâ„¢ Jumbo Red

53


Calibrachoa at Home

Celebrate Calibrachoa At Home Întotdeauna un cadou potrivit pentru locul dvs. preferat în exterior. În noua noastră selecție vă oferim cele mai bune serii de Calibrachoa. Cabaret™ umple spațiul ațît in ghivecele de 10,5 cm cît și în bolurile suspendate. Conga va surprinde prin uniformitate, creștere și dimensiunea florilor. Cu Can-Can Rosies veți avea o serie cu culori atractive și flori în totalitate involte. Chameleon se remarcă datorită culorilor vii care se schimbă pe durata sezonului. Acest pachet complet vă va oferi opțiuni complete și posibilități de a satisface clienții precum și rentabilitate. Serii ușor de produs, compacte și sustenabile. Beneficii pentru Dvs. și clienții Dvs.: •  Serii uniforme și compacte •  Predictibile •  Sustenabile (mai puțin retardant de creștere) •  Gama completă și largă de culori •  Disponibil în diferite forme •  Ideal pentru amestecuri

®

54


Calibrachoa at Home

Calibrachoa Cabaret™ Bright Red

55


Calibrachoa x hybrida

Conga Pentru completarea sortimentului de Calibrachoa Florensis, introducem seria Conga Kiss. Această serie este foarte compactă și necesită foare puțin retardanți de creștere. Conga este calibrachoa ideală pentru o producție prietenoasă cu mediul înconjurător. Culorile sunt unice și atractive. Ochiurile de roșu aprins atrag atenția. Toleranța la Ph ridicat și înflorirea abundentă face ca Conga să fie foarte apreciată în magazine. Conga necesită temperaturi puțin mai mari la începutul producției pentru cele mai bune rezultate. Amelioratorii lucrează ca seria să fie completată cu alte culori. Exclusiv de la Florensis

Blue

Dark Orange Kiss

Calibrachoa x hybrida Conga 34067 Blue

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

34064 Dark Orange Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31786 Lemon

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31591 Orange Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31592 Peach Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31593 Pink Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

32665 Rose Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

34065 Sunset Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

32666 White

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

32667 Yellow

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

Rose Kiss

Lemon

Orange Kiss

Peach Kiss

Pink Kiss

Rose Kiss

Sunset Kiss

White

Yellow

Conga MixMasters®

Calibrachoa x hybrida Conga MixMasters® 34110 Dancing Eyes

84

2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 Dancing Eyes

56


Calibrachoa x hybrida

Conga Peach Kiss

57


Calibrachoa x hybrida

Cabaret™ Cabaret este cea mai programabilă serie de pe piața, toată seria fiind foarte uniformă în înflorire, creștere și mărimea de floare. Plantele bine-ramificate și curgătoare au mijlocul plin și sunt acoperite de flori. Frunzele sunt de un verde închis, iar planta nu este sensibilă la temperaturile scăzute. Pot fi cultivate în ghivece de 10,5-12 cm. Cabaret este una din cele mai timpurii calibrachoa de pe piață.

Bright Red

Dark Blue

Dark Rose

Lavender Impr.

Lemon

Light Pink

Orange

Pure Yellow

Cabaret este un produs foarte atractiv comercial, înfloreşte şi este acoperit de flori chiar şi în condiţii de puţină lumină. Butaşii sunt disponibili în tăviţe de 180 sau în tăviţe de 128, aceştia fiind deja ciupiţi, pentru un început uşor a unei producţii de succes. Cultivarea soiurilor Cabaret vă va ușura viața. Exclusiv de la Florensis. Beneficii •  Cea mai bună Calibrachoa în cea ce privește programarea, creșterea și mărimea florilor •  Disponibil în mai multe tipuri de tăvițe •  Culori aprinse •  Uniformitate ridicată, ideale pentru mixuri •  Durabilitate în magazine și în grădini

Calibrachoa x hybrida Cabaret™ 19599 Bright Red

128 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

17689 Dark Blue

128 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

31425 Dark Rose 32654 Lavender Impr.

128 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

32655 Lemon

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

32374 Light Pink

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

33151 Orange

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-18, 20, 22, 24

19598 Pure Yellow

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

17460 Rose

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

34060 Rose Eye Yellow Star 128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24 32563 Scarlet

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

31435 White Impr.

Rose

Rose Eye Yellow Star

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

Scarlet

58

White Impr.


Calibrachoa x hybrida

Lavender Impr.

Lemon

Orange

™

Cabaret™ White Impr. Scarlet

59


Calibrachoa x hybrida

Cabaret™ MixMasters® Din seria binecunoscută şi de success Cabaret, am ales pentru Dvs. cîteva amestecuri bine echilibrate. Datorită uniformităţii în creştere şi înflorire, Cabaret este Calibrachoa perfectă pentru amestecuri. Foarte potrivită pentru amestecuri în ghivece şi ghivece suspendate, gata-făcute pentru consumatori. Berlin Revue

Burlesque

Café de Paris

Candyhouse

Copacabana

Firework

Lemonade

Pink Paradise

Pentru a vă uşura munca vă oferim plantele în tăviţe de 84 de alveole, cu cîte 3 butaşi într-o alveolă, care vor înflori în 8-10 săptămîni. Beneficii •  Uniformitate în creștere și înflorire •  Amestecurile în culori vii sunt foarte atractive pe rafturi

Calibrachoa x hybrida Cabaret™ MixMasters® 30972 Berlin Revue

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20174 Burlesque

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31199 Café de Paris

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34700 Candyhouse

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20173 Copacabana

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34699 Firework

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34698 Lemonade

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34124 Pink Paradise

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31198 Revue

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20172 Tropicana

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

32242 Voltaire

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

Revue

Tropicana

Candyhouse

Firework

60

Voltaire


Calibrachoa x hybrida

Cabaret™ MixMasters® Tropicana

61


Calibrachoa x hybrida

Can-Can® Rosies Pe lîngă seriile atractive şi de succes Cabaret şi Conga vă prezentăm seria Can-Can Rosies. De la cei mai buni amelioratori am selectat o serie cu flori în totalitate bătute, cu o creştere semicurgătoare. Toate soiurile au fost selectate pentru înflorire timpurie, creștere echilibrată și culori atractive. Ideale pentru amestecuri de calibrachoa și combinații. Vă oferim butaşi ciupiţi în tavă de 128 pentru cele mai bune rezultate în ghivece de 10,5 -13 cm şi în ghivece suspendate.

Calibrachoa x hybrida Can-Can® Rosies 32723 Apricote

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30507 Blue

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30510 Dark Yellow

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30511 Light Pink

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30508 Light Yellow

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30506 Magenta

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30505 Pink Vein

128 4, 6-14, 16, 18, 20

32724 Sky Blue

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30509 White

128 4, 6-14, 16, 18, 20

Apricot

Blue

Dark Yellow

Light Pink

Light Yellow

Magenta

Sky Blue

White

Can-Can® Rosies MixMasters® Calibrachoa x hybrida Can-Can® Rosies MixMasters® 34513 Corelli

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24

32753 Vivaldi

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24 Corelli

62

Vivaldi


Calibrachoa x hybrida

®

Can-Can® Rosies Pink Vein

63


Calibrachoa x hybrida

Chameleon O serie unică alcătuită din culori vii. Coloritul florilor se schimbă pe durata sezonului în funcție de intensitatea luminii și a lungimii de zi. Rezultatul este o mixtură de culori pe o plantă. Plantele au o creștere medie-compactă și înfloresc în abundență pe toată durata verii. Chameleon are performanțe remarcabile în grădini și este rezistent în ghivece suspendate. Vă oferim această serie în culori atractive, de nuanțe diferite. Un produs co-exclusiv pentru Florensis.

Blueberry Scone Calibrachoa x hybrida Chameleon 32946 Blueberry Scone

128 4, 6-16, 18, 20

32426 Cherry Banana

128 4, 6-16, 18, 20

32427 Double Pink Yellow

128 4, 6-16, 18, 20

32939 Indian Summer

128 4, 6-16, 18, 20

32940 Lavender Sorbet Impr.

128 4, 6-16, 18, 20

31966 Pink Passion

128 4, 6-16, 18, 20

32941 Pink Sorbet Impr.

128 4, 6-16, 18, 20

32425 Sunshine Berry

128 2, 4, 6-16, 18, 20 Cherry Banana

64

Double Pink Yellow

Indian Summer

Lavender Sorbet Impr.

Pink Passion

Pink Sorbet Impr.

Sunshine Berry


Calibrachoa x hybrida

Chameleon Sunshine Berry

65


Calocephalus brownii

Challenge Impr. Selecţie proprie de Calocephalus argintiu cu o creştere ramificată şi tije argintii strălucitoare, una din cele mai bune selecții de pe piață. Poate fi produs neprotejat sau în solar, şi este o plantă anuală ce trebuie protejată de îngheţ. Potrivit pentru ghivece de 9-12 cm.

Calocephalus brownii 15018 Challenge Impr. 180 8, 10, 12, 14-32

Challenge Impr.

Catharanthus roseus

Titan F1 Titan F1 înfloreşte cu două săptămîni mai devreme decît alte soiuri de Vinca, se ramifică excelent şi are florile cele mai mari. Datorită faptului că este hibrid, este mai rezistent la boli şi la stresul climateric atît în ghivece cît şi în grădini. Apricot

Blush

Burgundy

Dark Red

Lavender Blue Halo

Polka Dot

Punch

Really Red

Rose

Rose Halo

White Pure

Catharanthus roseus Titan F1 18478 Apricot

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18479 Blush

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18480 Burgundy

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18485 Dark Red

288 10-16, 18, 20

18481 Lavender Blue Halo

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18483 Polka Dot

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18484 Punch

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

33932 Really Red

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18486 Rose

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

30080 Rose Halo

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18487 White Pure

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

17612 Mix

288 10-16, 18, 20

Catharanthus roseus

Mediterranean XP Soiurile seriei Mediterranean XP se dezvoltă în plante mari, frumoase care acoperă ghivecele foarte repede. Soiurile seriei înfloresc aproape simultan, au o creştere curgătoare, flori mari şi conţine singura vinca roşie (Dark Red) cu adevărat curgătoare.

Catharanthus roseus Mediterranean XP 30016 Mix

288 10-12, 14 Mediterranean XP Mix

66


Celosia plumosa

Potter Un amestec cu creştere frumoasă şi sănătoasă, o ramificare de la bază foarte bună şi flori mari, durabile. Planta creşte la aprox. 35 cm. O serie potrivită pentru pack-uri şi ghivece.

Celosia plumosa Potter 35198 Red

288 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20

35196 Mix

288 8, 10-12, 14, 16, 18, 20

Mix

Red

Kimono Serie de celosia uniformă şi compactă, pentru ghivece şi pack-uri, ideală pentru valorificarea de vară. În ghivece plantele cresc la o înălţime de 15 cm.

Celosia plumosa Kimono 10650 Mix

288 8, 10-14, 16, 18, 20, 22 Kimono Mix

Centradenia floribunda

Cascade O plantă populară pentru ghivece suspendate cu o creştere semi-curgătoare, cu frunze verzi arămii şi flori lilac aprinse. Centradenia necesită temperaturi mai ridicate şi o durată de producţie mai lungă, temperaturile sub 14 grade întârzie înflorirea.

Centradenia floribunda 10039 Cascade

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20 Cascade

67


Cineraria maritima

Quick Silver Această plantă binecunoscută pentru straturi și borduri se remarcă datorită frunzelor argintii adînc crestate, și a creșterii compacte. Ideal pentru containere mixte.

Cineraria maritima 34072 Quick Silver

288 7-18, 22, 24, 26, 28-34 510 6, 8-18, 20, 22, 24, 26-27, 29-33 Quick Silver

Cleome x hybrida

Clio O plantă ideală pentru peisagistică, cu o talie de înălțime medie și flori mari, durabile. Comportamenet mai bun în straturi decît soiurile din semințe, și mai multe culori pe toată durata sezonului. Cleome necesită temperaturi mai ridicate decît alta anuale standard. Anula acesta vom introduce soiul Light Pink, pe lîngo Clio Magenta.

Cleome x hybrida Clio 20602 Magenta

84

6, 8-16, 18 Magenta

Chrysanthemum paludosum

Snow Land Select Soi alb binecunoscut, cu mijloc galben. Planta compactă, bine ramificată, creşte la 20 cm şi poate fi produs în ghivece precum şi în pack-uri.

Chrysanthemum paludosum 10665 Snow Land Select

510 9-10, 12, 14-15 Snow Land Select

68


Convolvulus sabatius

Neon Blue O plantă populară cu flori albastre frumoase, cultura necesitînd temperaturi reduse. Teperaturile scăzute rezultă în plante cu tufă mai frumoasă și mai multe flori. Plantele compacte cu flori albastre pot fi cultivate foarte ușor. O cultură care poate fi cultivată la 10°C. Temperaturile scăzute vor rezulta în plante copacte, bine-ramificate și timpurii în înflorire. Plantările timpurii vor înflori mai repede după o perioadă de rece de 6 săptămîni la 6°C. Temperaturile mari vor strica calitatea florilor. Potrivite pentru ghivece și ghivece suspendate.

Convolvulus sabatius 30664 Neon Blue

180 50, 2, 4-14, 16

Neon Blue

Cuphea hyssopifolia

Cuphea hyssopifolia Soiuri compacte și bine-ramificate potrivite pentru ghivece și containere. Planta înflorește abundent cu flori mici, mov sau albe. Poate fi cultivat atît în interior cît și în exterior, dar trebuie ferit de îngheț. Cuphea hyssopifolia 10042 Purple

128 4-16, 18, 20, 22, 24 180 6, 8-12, 14, 16

10043 White

128 4-16, 18, 20, 22, 24 180 6, 8-12, 14, 16

Purple

White

Cuphea ignea

Cuphea ignea Cuphea ignea este o plantă tropicală cu ramificație bogată și înflorire îndelungată. Floarea seamănă cu un trabuc. Frunzele sunt mici, eliptice, de culoare verde deschis. Crește pînă la 60 cm. Cuphea ignea 31262 Scarlet

288 7-15 Scarlet

Cuphea llavea

Torpedo Plantă ideală pentru containere mixte şi ghivece suspendate. Plantele curgătoare dezvoltă flori roşii şi purpurii, şi frunze solide, verzi.

Cuphea llavea 13714 Torpedo

180 4, 6-14, 16 Torpedo

69


Coleus x hybrida

Coleus Selecția noastră exclusivă din butași oferă culori și forme uluitoare, pentru locații în plin soare și sunt excelente pentru peisagistică. Toate soiurile au fost selectate pe baza comportamentului și a creșterii remarcabile. Colecția de soiuri este alcătuită din diferite soiuri cu texturi diferite și cu contrast. Potrivit pentru ghivece mai mari și containere. Coleus necesită temperaturi mai ridicate decît alte anuale standard. Soiurile din butași sunt bine ramificate, de mărime medie și nu înfloresc toamna.

Coleus x hybrida 30513 Campfire

84

6, 8-16, 18, 20

19603 Electric Lime

84

6, 8-16, 18, 20

18024 Henna

84

6, 8-16, 18, 20

19604 Redhead

84

6, 8-16, 18, 20

20437 Trusty Rusty

84

6, 8-16, 18, 20

Campfire

Campfire

70

Redhead

Electric Lime

Henna

Redhead

Trusty Rusty


Coleus x hybrida

Chocolate Soi uşor de cultivat, cu frunze ciocolatii, de mărime medie, cu margini contrastante de verde deschis. Pentru containere mai mari şi straturi în locaţii umbrite. Înălţime de aprox. 30-50 cm.

Coleus x hybrida Chocolate 20269 Covered Cherry

180 8, 10, 12, 14, 16, 18

17130 Mint

180 8, 10, 12

Covered Cherry

Mint

Kong™ O serie viguroasă, bine ramificată, care se remarcă datorită frunzelor mari, cu model atractiv. Toate soiurile cresc repede şi sunt potrivite pentru o gamă largă de ghivece. Cresc la aprox. 45-50 cm.

Coleus x hybrida Kong™ 15237 Mix

180 8-14

Kong™ Mix

Wizard™ Un amestec cu creştere compactă, de mărime medie şi frunze intens colorate. Plantele manifestă un grad ridicat de uniformitate, şi înfloresc mai târziu, fiind foarte folosite în peisagistică. Alegerea ideală pentru pack-uri şi ghivece mai mici.

Coleus x hybrida Wizard™ 10680 Mix

288 8, 10-15, 20 510 8-16

Wizard™ Mix

71


Cosmos bipinnatus

Xanthos Xanthos (galben în limba greacă) are o culoare unică, delicată de galben uluitor. Xanthos este semi-pitic, timpuriu și uniform.Acest cosmos cu inflorescență bogată este ideal pentru terase și pergole, și captează atenția în straturi. Xanthos aduce o culoare complet nouă la gama de Cosmos.

Cosmos bipinnatus Xanthos 32713 Yellow

180 10, 12, 14, 16, 18 288 10, 12, 14, 16, 18 Yellow

Symphony Symphony este alcătuit din cele mai bune soirui disponibile pe piață. Este o plantă excelentă și cu înflorire abundentă pentru straturi și ghivece. Symphony are o creștere compactă și stufoasă, crește la 60-75 cm și înflorește încontinuu. Recomandat pentru ghivece de 10-15 cm.

Cosmos bipinnatus Symphony 10693 Carmine

180 10-18, 20, 22

10694 Pink

180 10-20, 22 288 8-20, 22

13312 Pink Blush

288 8, 10-18

35366 Purple

180 8-18, 20, 22 288 8-18, 20, 22 180 8-18, 20, 22

32146 Violet

288 8-18, 20, 22 10695 White

180 10-18, 20, 22

Carmine

Purple

72

Violet

Pink

Violet

Pink Blush

White


Cosmos bipinnatus

Symphony White

73


Dahlia x hybrida

Dahlegria Qué Alegría! Doar o privere pe această serie de dahlia face inima să sară de bucurie. O serie în totalitate nouă, cu frunze ciocolatii foarte închise și flori foarte mari, simple pe tije medii. Această serie se situează între Happy Days și Happy Singles, dar cu flori mult mai mari. Dahlegria este potrivită pentru ghivece de 12 cm sau mai mari.. Pentru a obține plante perfecte plantele necesită o ciupire la 10 zile de la plantare. Această serie este foarte potrivită pentru cultivarea în exterior, în containere după perioada de îngheț. Un produs foarte bun pentru extrasezon în ghivece mai mari. Exclusiv pentru Florensis.

Red Pink Bicolour

Red Yellow Bicolour Dahlia x hybrida Dahlegria 31059 Red Pink Bicolour

84 8-16, 18, 20, 22, 24

31064 Red Yellow Bicolour

84 8-16, 18, 20, 22, 24

31065 White

84 8-16, 18, 20, 22, 24

White

Red Pink Bicolour

74

Red Yellow Bicolour

White


Dahlia x hybrida

Dahlegria Red Yellow Bicolour

75


Dahlia x hybrida

Happy Days® Culoarea unică a frunzelor şi creşterea asemănătoare cu seria Gallery face din acestă serie una unică. Frunzele de maro strălucitor în combinaţie cu florile simple, în culori aprinse au un impact major la consumatorii finali. Plantele pot fi produse ca şi daliile Gallery, în solar sau neprotejate, după îngheţ. Trebuie ciupite după plantare cel puţin o dată pentru a se obţine plante bine ramificate.

Dahlia x hybrida Happy Days® 30214 Bicolour Yellow-Red

84 6, 8-18, 20, 22, 24

18132 Cream

84 6, 8-18, 20, 22, 24

31067 Neon

84 6, 8-18, 20, 22, 24

18133 Pink

84 6, 8-18, 20, 22, 24

18135 Purple

84 6, 8-18, 20, 22, 24

30216 Red

84 6, 8-18, 20, 22, 24

19605 Yellow

84 6, 8-18, 20, 22, 24 Bicolour Yellow-Red

Bicolour Yellow-Red

Cream

Pink

Purple

Red

Yellow

Neon

76


Dahlia x hybrida

Gallery® Soiuri potrivite pentru producţia în containere mai mari sau pentru producţia de afară, după perioada de îngheţ. Plantele se dezvoltă viguros, se ramifică bine, cu flori mari colorate şi forme atractive. Soiurile au fost selectate pe baza comportamentului din straturi şi vor oferi satisfacţie maximă clientului final. Seria poate fi împărţită în două game: Art Deco, Art Noveau, Bellini şi Pablo sunt soiuri mai târzii, cu flori mai mari şi plante mai mari. Celelalte culori sunt mai compacte şi mai timpurii. Plantele trebuie ciupite după plantare pentru a se obţine plante bine ramificate.

Art Deco

Dahlia x hybrida Gallery® 14712 Art Deco

84 6-16, 18, 20, 22, 24

14714 Art Fair White

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14713 Art Nouveau

84 6-16, 18, 20, 22, 24

15238 Bellini Pink

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14718 Pablo

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

18298 Pinto

84 6-16, 18, 20, 22, 24

15999 Renoir

84 6-16, 18, 20, 22, 24

15239 Rivera Red

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

18297 Valentin

84 6-16, 18, 20, 22, 24

Pinto

Art Deco

Renoir

Art Fair White

Art Fair White

Art Nouveau

Bellini Pink

Pablo

Rivera Red

Valentin

Art Nouveau

Pablo

77


Dahlia x hybrida

Dahlietta™ Una dintre primele dalii din butaşi de pe piaţă, binecunoscută pentru durata scurtă a producţiei. Culorile seriei au fost în special selectate pe baza uniformităţii în înflorire şi creştere; nu necesită reglulatori de creştere aproape deloc. Ideale pentru producţia densă şi programabilă în ghiveci. Soiurile Surprise au culori unice, dar sunt mai puţini uniforme în creştere şi înflorire. Soiurile pestriţe Paula şi Kelly dezvoltă multe flori colorate, dar nu toate florile sunt uniforme în ceea ce priveşte modelul.

Dahlia x hybrida Dahlietta™ 14131 Anna

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

34100 Blanca Impr.

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

30515 Coby Orange Yellow

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14133 Emily Pink

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

31048 Ilse Bicolour Cherry

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

18300 Julia

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

19333 Leanne

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14135 Linda

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14136 Margaret

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

17476

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

Patty

17477 Rachel

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

17478 Tessy

128 2, 4, 6-16, 18, 20

32681 Vicky

128 2, 4, 6-16, 18, 20

Blanca Impr.

78

Ilse Bicolour Cherry

Anna

Coby Orange Yellow

Emily Pink

Ilse Bicolour Cherry

Julia

Leanne

Linda

Margaret

Patty

Rachel

Tessy

Vicky


Dahlia x hybrida

Dahlietta™ Surprise Dahlia x hybrida Dahlietta™ Surprise 34097 Becky Impr.

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34099 Cindy

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34096 Demi

128 2, 4, 6-16, 18, 20

17481 Kelly

128 2, 4, 6-16, 18, 20

18301 Lily

128 2, 4, 6-16, 18, 20

17482 Louise

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34098 Nina

128 2, 4, 6-16, 18, 20

17483 Paula

128 2, 4, 6-16, 18, 20 Cindy

Becky Impr.

Cindy

Demi

Kelly*

Lily

Louise

Nina

Paula*

Figaro Amestec cu creştere compactă, din seminţe, de 30 cm, cu flori duble și semi-duble pentru producţia în pack-uri şi ghivece.

Dahlia x hybrida Figaro 10716 Mix

288 6-19 Mix

79


Dianthus hybrida

Sunnade Acestă garofiță anuală este foarte potrivită pentru ghivece mai mari și containere. Plantele verde-argintii sunt acoperite în totalitate cu flori roz aprins, de mărime medie, rezultînd o plantă foarte atrăgătoare pe rafturi și în orice grădină. Plantele au o creștere medie și trebuie ciupite cel puțin o dată. Producția poate fi începută în interior, pentru livrări timpurii, dar poate fi produsă și în exterior, după perioada de îngheț. Poate fi produs în ghivece de 12 cm sau containere mai mari.

Dianthus hybrida 32413 Sunnade Pink

180 40, 42, 6-16, 18, 20, 32, 36, 38

Sunnade Pink

Dianthus chinensis x barbatus

Festival F1 Seria Festival se remarcă datorită creşterii compacte şi stabile, precum şi a florilor mari, care apar timpuriu. Această serie, cu gama largă de culori este potrivită pentru producţia timpurie în pack-uri şi ghivece. Mai mult, Festival poate fi cultivată şi pentru valorificarea de toamnă.

Dianthus chinensis x barbatus Festival F1 17381 Mix

288 40, 45, 6-14 510 6-14, 16

Festival F1 Mix

Dianthus caryophyllus

Lillipot F1 O serie populară în culori aprinse, creştere bine ramificată şi flori foarte involte.

Dianthus caryophyllus 10726 Mix

288 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

Lillipot F1 Mix

80


Dianthus chinensis

Parfait F1 Această serie are o creştere compactă şi o ramificare de bază bună, şi înfloreşte în abundenţă. Având o înălţime de 15 cm toate culorile sunt potrivite pentru producţia în ghivece, şi se comportă bine în straturi.

Raspberry

Dianthus chinensis Parfait F1 10756 Raspberry

288 8, 10-16, 18, 20-21, 24

16395 Red Peppermint

288 8, 10-14, 16, 18, 20

10757 Strawberry

288 8, 10-16, 18, 20

510 8, 10, 12, 14-16, 18, 20 510 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20

Red Peppermint

510 8-12, 14, 16, 18, 20 10753 Mix

288 6, 8-15 510 8, 10, 12, 14 Strawberry Strawberry

Diana F1 Diana combină precocitatea excelentă cu o creştere compactă şi flori mari, simple, în culori unice. Datorită acestor trăsături Diana este în special foarte potrivită pentru producţia în pack-uri premium şi în ghivece de 10-11 cm. De asemenea se comportă bine în straturi, sunt deosebit de colorate mulţumită nenumăratelor flori mari şi impresionante.

Dianthus chinensis Diana F1 20812 Blueberry

288 10, 12, 14-16, 18, 20-21, 24

19406 Lavender Picotee

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20816 Scarlet

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20818 White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

19407 Select Mix

288 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 White

Blueberry

Lavender Picotee

Scarlet

White

81


Diascia barberae

Juliet™ Plante cu creştere compactă, erectă, culorile seriei fiind foarte uniforme în creştere şi înflorire, având flori mari, în culori proaspete. Ideal pentru ghivece mici şi pack-uri. Plantele au un aspect îngrijit şi creştere ordonată, de aceea necesită mai puţin spaţiu şi retardanţi de creştere. Necesită consum de energie redus pentru cultivare, și sunt ușor de cultivat și transportat. Cultura necesită consum redus de energie. Plantele se pot produce și transporta ușor. Exclusiv de la Florensis.

Appleblossom

82

Diascia barberae Juliet™ 31638 Appleblossom

180 4-16, 18

31781 Orange

180 4-16, 18

31640 Pink

180 4-16, 18

31639 Red

180 4-16, 18

32915 White

180 4-16, 18

Appleblossom

Orange

Pink

White

Orange

Pink

Red

White


Diascia barberae

Juliet™ Appleblossom

83


Dichondra argentea

Silver Falls O plantă de structură impresionantă, cu o creştere puternic curgătoare, şi frunze argintii atractive, mici, rotunde. Silver Falls este potrivită pentru aranjamente în containere şi jardiniere. În ceea ce priveşte cultivarea, soiul necesită căldură şi poate fi crescută în ghivece de 10.5 cm.

Dichondra argentea 14398 Silver Falls

180 6-16, 18 288 5-14, 16 Silver Falls

Silver Falls

Dorotheanthus bellidiformis

Mezoo Un Dorotheanthus bicolor, cu flori de roz aprins, ideală pentru containere mixte şi ghivece suspendate. Această plantă este rezistentă la secetă şi poate tolera soarele mai mult decît alte anuale standard.

Dorotheanthus bellidiformis 19943 Mezoo

128 4, 6-15 Mezoo

Dorotheanthus criniflorus

Dorotheanthus criniflorus Amestec de o gamă largă de culori şi o creştere bineramificată.

Dorotheanthus criniflorus 10886 Mix

510 10-17 Criniflorus Mix

Erigeron karvinskianus

Profusion Plantă pentru straturi şi balcoane compactă, bine ramificată, totodată potrivită pentru ghivece suspendate, jardiniere şi containere. Este acoperită de o multitudine de flori în formă de margaretă pe toată durata lunilor de vară.

Erigeron karvinskianus 10759 Profusion

288 9-16, 18 Profusion

84


Euphorbia hypericifolia

Silverfog Silverfog este soiul numărul unu de Euphorbia din butași de mai mulți ani. Are o creștere medie cu o uniformitate mai mare decît soiurile din semințe. Silverfog a fost selectat pe baza comportamentului din grădini deci este un component excelent pentru amestecuri în coșuri și containere.

Euphorbia hypericifolia 17058 Silverfog White

128 4-18, 20

Silverfog White

Euryops pectinatus

Sonnenschein Yellow O cultură care nu necesită încălzire exagerată, și poate fi cultivată împreună cu argyranthemum. Necesită o perioadă cu temperaturi scăute pentru inițierea bobocilor. Temperaturile peste 14°C pot deteriora bobocii. Poate fi produs în ghivece de 9-12 cm.

Euryops pectinatus 12568 Sonnenschein Yellow

128 4-14, 16 Sonnenschein Yellow

Felicia amelloides

FeliciTARA® Blue Cultură care necesită temperaturi scăzute pentru a deveni o plantă bine ramificată. Ciupirea de mai multe ori va îmbunătăţi calitatea plantei. Ultima ciupire se face cu 6 săptămîni înainte de valorificare. FeliciTARA are o creştere frumoasă şi compactă, cu boboci mari.

Felicia amelloides 19471 FeliciTARA® Blue 180 45, 50, 4, 6-14, 16 FeliciTARA® Blue

85


Fuchsia x hybrida

Diva®

Fuchsia x hybrida Diva®

Una din primele fuchsii de pe piaţă care este neutră la lungimea de zi. Are înflorirea timpurie într-o gamă largă de culori cu flori simple sau involte. Plantele sunt erecte şi se ramifică bine, cu boboci vizibile, în sus. Ideal pentru producţia în ghivece mai mici şi pack-uri. Pe lângă calităţile excelente de cultivare Diva se comportă foarte bine pe durata verii.

86

15680 Beacon

128 50, 2, 4, 6-16

14952 Bridal Pink

128 50, 2, 4, 6-16

31708 Cherry White

128 50, 2, 4, 6-16

17628 Double Neon White 128 50, 2, 4, 6-16 17629 Double White Blush 128 50, 2, 4, 6-16 12869 Mariah

128 50, 2, 4, 6-16

14954 Midnight

128 50, 2, 4, 6-16

14955 Neon White

128 50, 2, 4, 6-16

14963 Red & White

128 50, 2, 4, 6-16

31706 Rose Purple

128 50, 2, 4, 6-16

12870 Shania

128 50, 2, 4, 6-16

12868 Whitney

128 50, 2, 4, 6-16

Beacon

Bridal Pink

Cherry White

Mariah

Double Neon White

Double White Blush

Midnight

Neon White

Red & White

Rose Purple

Shania

Whitney


Fuchsia x hybrida

Windchimes® Surorile curgătoare a fuchsiilor Diva au o creştere curgătoare, compactă, fapt care permite cultivarea și transportarea mai uşoară. Ideale pentru producţia în ghivece şi pack-uri. Se vor dezvolta în plante perfect curgătoare, care înfloresc pe toată durata sezonului.

Fuchsia x hybrida Windchimes® 14604 Neon & White

128 50, 2, 4, 6-16

31701 Neon Pink Violet

128 50, 2, 4, 6-16

14601 Rose & Purple

128 50, 2, 4, 6-16

Rose & Purple

Neon & White

Neon Pink Violet

87


Fuchsia x hybrida

Soiuri erecte Fuchsia x hybrida 13426 Alice Hoffman

128 50, 2, 4, 6-16

12697 Beacon

128 50, 2, 4, 6-16

18727 Blue Sarah

128 50, 2, 4, 6-16

14112 Carmel Blue

128 50, 2, 4, 6-16

13397 Display

128 50, 2, 4, 6-16

12699 Dollarprinzessin

128 50, 2, 4, 6-16

19768 Electric Light™

128 50, 2, 4, 6-16

Alice Hoffman

Beacon

Blue Sarah

Display

Dollar prinzessin

Gartenmeister Bonstedt

Gillian

Hanna (Ballerina)

Lady Thumb

Patio Princess

Paula Jane

Tom Thumb

Winston Churchill

Annabelle

Bella Rosella

Cascade

Dark Eyes

Genii

Harry Gray

Hollys Beauty

La Campanella

Marinka

New Millennium

Pink Galore

Royal Mosaic

Southgate

Swingtime

Tom West

Voodoo

12700 Gartenmeister Bonstedt 128 50, 2, 4, 6-16 13431 Gillian

128 50, 2, 4, 6-16

12701 Hanna (Ballerina)

128 50, 2, 4, 6-16

13400 Lady Thumb

128 50, 2, 4, 6-16

14104 Patio Princess

128 50, 2, 4, 6-16

12850 Paula Jane

128 50, 2, 4, 6-16

12704 Snow Cap

128 50, 2, 4, 6-16

13408 Tom Thumb

128 50, 2, 4, 6-16

13389 Winston Churchill

128 50, 2, 4, 6-16

Soiuri curgătoare Fuchsia x hybrida

88

13423 Annabelle

128 50, 2, 4, 6-16

13391 Bella Rosella

128 50, 2, 4, 6-16

12708 Cascade

128 50, 2, 4, 6-16

14102 Dancing Flame

128 50, 2, 4, 6-16

13396 Dark Eyes

128 50, 2, 4, 6-16

12706 El Camino

128 50, 2, 4, 6-16

14478 Eva Boerg

128 50, 2, 4, 6-16

13783 Genii

128 50, 2, 4, 6-16

12709 Harry Gray

128 50, 2, 4, 6-16

13399 Hollys Beauty

128 50, 2, 4, 6-16

12710 La Campanella

128 50, 2, 4, 6-16

12711 Marinka

128 50, 2, 4, 6-16

15834 New Millennium

128 50, 2, 4, 6-16

13403 Pink Galore

128 50, 2, 4, 6-16

14110 Royal Mosaic

128 50, 2, 4, 6-16

14899 Sir Matt Busby

128 50, 2, 4, 6-16

13407 Southgate

128 50, 2, 4, 6-16

12713 Swingtime

128 50, 2, 4, 6-16

15441 Tom West

128 50, 2, 4, 6-16

13425 Voodoo

128 50, 2, 4, 6-16


Gaura lindheimeri

Gaudi® O descoperire în ameliorarea de Gaura anuală, ideală pentru ghivece şi containere mixte. Îndrăgite de consumatori ca plantă pentru ghiveci sau containere. Plantele sunt timpurii şi se ramifică foarte bine. Red înfloreşte cu aprox. zece zile mai tîrziu decât Light Pink şi Rose. Costurile de cultivare sunt minime, si poate fi produs neprotejat, după perioadele de ingheţ. Durata de cultivare este de 10-12 săptămâni în solar şi 8-10 săptămâni afară, vara. Exclusiv de la Florensis. Beneficii •  Plante compacte, cu frunze închise •  Tije florale scurte, acoperite de flori •  Ideale pentru ghivece mai mici

Gaura lindheimeri Gaudi® 19402 Pink

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

19403 Red

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

19404 Rose

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

Pink

Pink

Red

Rose

Geyser® Pentru ghivece mai mari şi containere vă oferim Gaura Geyser. Acest soi are o creştere medie, cu tije florale mai înalte. Poate fi produs în interior şi în exterior. Gaura x hybrida Geyser® 31413 Pink

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

31414 White

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22 Pink

White

89


Gazania rigens

New Day Gazania New Day™ se remarcă datorită florilor mai mari decât a soiurilor standard, tijelor florale mai scurte şi a creşterii mai robuste. Seria cu siguranţă arată splendid în orice strat: înflorire continuă combinată cu toleranţă crescută la secetă. Potrivite pentru cultivarea în pack-uri și ghivece.

Bronze Shades

Clear Orange

Pink Shades

Red Shades

Red Stripe

Rose Stripe

New Day Tiger Stripe Mix Un amestec viu cu flori striate, într-o gamă unică de culori.

Gazania rigens New Day 19081 Bronze Shades

288 6, 8, 10, 12-15

19082 Clear Orange

288 6-14, 16-17, 38

19083 Pink Shades

288 6, 8-10, 12, 14

30121 Red Shades

288 6, 8-10, 12, 14

32542 Red Stripe

288 6, 8-10, 12, 14

31514 Rose Stripe

288 6, 8-10, 12, 14

19084 White

288 6, 8-10, 12, 14, 16, 38

19085 Yellow

288 6-14, 16

19086 Mix

288 40, 45, 4, 6-18, 38

32543 Tiger Stripe Mix

288 6-14

510 4-14, 16 White

Yellow

Tiger Stripe Mix

Big Kiss F1 Nici o serie de gazanie nu produce flori mai mari decât Big Kiss. Având un diamteru de până la 11,5 cm, acestea vor da un impuls vânzării pe durata sezonului de anuale. Plantele au o creştere bine ramificată, şi prezintă o toleranţă bună la căldură şi umiditate. Amestecul include două culori senzaţionale, cu petale striate. White Flame

Yellow Flame

Gazania rigens Big Kiss F1 17182 White Flame

288 4, 6-10, 12, 14, 16, 18

17181 Yellow Flame

288 4, 6-10, 12, 14, 16, 18

19409 Mix

288 40, 45, 4, 6-14, 16, 18 Big Kiss F1 Mix

Enorma Enorma este un amestec de gazania cu flori mari, portivite pentru ghivece de 10.5 cm, și ghivece mai mari, cultivate toamna pentru vînzările primăvara devreme. Gazania rigens Enorma 34445 Mix

288 40, 45, 38 Enorma Mix

90


Gypsophila muralis

Doublicious™ Doublicious™ arată ca un nor alb-roz deschis care cu siguranță va atrage atenția consumatorilor. Fleur White şi Gypsy Deep Rose se amestecă perfect şi oferă o combinaţie uluitoare. Această combinație nu poate să lipsească din sortimentul Dv. de vară. Exclusiv de la Florensis.

Gypsophila muralis Doublicious™ 30007 Mix

180 8-26

Doublicious™ Mix

Doublicious™ Mix

Gypsophila Fleur White completează perfect soiul Gypsy Deep Rose. Planta cu creștere puternică, stufoasă dezvoltă în abundență flori simple, albe. Fleur White este o alegere bună pentru producția în ghivece sau containere și se poate combina cu Gypsy Deep Rose. Uniformitatea în creștere și timpurietatea caracterizează aceste două soiuri. Ecxlusiv de la Florensis.

Gypsophila muralis 18153 Fleur White

180 9-24 288 9-20, 22, 24, 26

14759 Gypsy Deep Rose 180 9-26 288 6, 8-20, 22, 24, 26 Fleur White

Gypsy Deep Rose

Glechoma variegata

Glechoma variegata O plantă curgătoare bine-cunoscută care se poate folosi în aranjamentele din jardiniere sau ghivece suspendate. Frunzele bicolore fac amestecurile multicolore mai artactive. Floresins are o selecție excelentă.

Glechoma variegata 12614 Glechoma

180 50, 4-19 Glechoma

91


Hebe x hybrida

Hebe x hybrida

Hebe x hybrida

O plantă anuală care poate fi produsă în exterior pentru valorificare vară/toamnă. Florensis vă oferă o gamă largă de soiuri standard, potrivite pentru ghivece mai mari și containere. Depinzînd de mărimea de ghivece, butașii pot fi plantați din ianuarie pînă în iunie. Hebe nu este perenă și trebuie protejat de îngheț. Primele culturi trebuie începute în interior și vor fi plasate afară.

Grethe

Katrine

Paula

92

20782 Grethe

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

19777 Hanne

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

20780 Katrine

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

20378 Maria

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

32142 Nana

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

19779 Paula

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

20781 Tricolour

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

19776 Variegata

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

Hanne

Maria

Nana

Tricolour

Variegata


Hebe x hybrida

Hebe x hybrida Grethe

93


Heliotropium arborescens

Heliotropium O alegere populară, un produs de nelipsit pentru producătorii de sortimente reale. Clienții sunt atrași de parfumul și de culoarea plantei, care deasemenea atrag fluturii în grădini. Plantele necesită temperaturi mai mari și mai multă lumină decît plantele anuale standard, pentru a avea rezultate bune. Nu tolerează apa rece. Marine este soiul mai viguros, ideal pentru tufe.

Heliotropium arborescens 12578 Marine

128 4, 6, 8-16

20822 Scentropia

128 4-16, 18, 20

Marine

Scentropia

Helichrysum petiolare

Helichrysum Planta ideală pentru cobinații care poate fi cobinat cu multe plante în multe feluri. Florensis oferă o gamă selectată pe baza culorii și a formei de funză. Poate fi produs în ghivece mici sau în combinații. Helychrisum nu tolerează apa rece pe plantă.

Gold

Silver

Helichrysum petiolare 12576 Gold

128

6-18

12573 Silver

128

4-18

12572 Microphylla

180

6-18

Microphylla

94


Impatiens walleriana

Fiesta™ Bonita Cea mai buna și mai populară impatiens bătut de pe piață. O serie îmbunătățită în creștere și mărimea florii. Bonita înseamnă o nouă linie în Fiesta, cu flori mai mari, bătute și o creștere compactă, ramificată. Plantele sunt selectate pe baza comportamentului în grădini și sănătate, și au o durabilitate mai mare în grădini. Plantele sunt ușor de produs și au o durată de cultivare scurtă. Ramificare și uniformitate bună a tuturor culorilor, cu flori mari în totalitate bătute. Ideal pentru ghivece mai mari și containere.

Impatiens walleriana Fiesta™ Bonita 31667

Burgundy

128 4, 6-16, 18

31672

Cherry

128 4, 6-16, 18

31668

Lavender Stardust

128 4, 6-16, 18

31669

Pink

128 4, 6-16, 18

17495

Purple Stripe

128 4, 6-16, 18

31670

Rose

128 4, 6-16, 18

31671

Salmon

128 4, 6-16, 18

15146

Salsa Red Impr.

128 4, 6-16, 18

31673

White

128 4, 6-16, 18

Lavender Stardust

Burgundy

Cherry

Lavender Stardust

Rose

Salmon

Pink

Salsa Red Impr.

Purple Stripe

White

95


Impatiens New-Guinea

ClockWork Această serie obținută printr-un program de ameliorare exclusiv Florensis este o compoziție de culori strălucitoare și creștere ramificată, medie. Una din cele mai uniforme serii în ceea ce privește înflorirea și creșterea. Soiurile sunt foarte de încredere. Pe lîngă acesta testăm toate soiurile pe baza comportamentului în grădini, ceea ce este remarcabil. Seria înflorește pe toată durata verii pînă la primul îngheț. Florile mari și în culori vii se remarcă în grădini și pe balcoane. Clockwork este foarte potrivit pentru ghivece de 12-13 cm. Exclusiv de la Florensis. Datorită uniformității și a diversității de culoare Clockwork este un produs ideal pentru amestecuri. •  •  •  •  • 

Uniformitate în înflorire și creștere Potrivit pentru programare Flori mari în culori aprinse Comportament excelent Potrivite pentru amestecuri

Impatiens New-Guinea ClockWork 17697 Bicolour Lilac Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

19584 Bicolour Orange Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

16386 Dark Red Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31719 Lavender Impr. Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31720 Magenta Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

16391 Orange Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31724 Orange Green Leaved Impr.

84 2, 4-14, 16, 18

31726 Pink Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

32647 Purple Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31722 Red Impr. Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

19586 Salmon Green Leaved

84 50, 2, 4-16, 18

16393 White Green Leaved

84 50, 2, 4-16, 18

Stage 1: Week 9

96

Stage 2: Week 13

Orange Green Leaved Impr.

Stage 3: Week 17


Impatiens New-Guinea

Bicolour Lilac Dark Leaved

Dark Red Green Leaved

Orange Dark Leaved

Red Impr. Green Leaved

Bicolour Orange Dark Leaved

Lavender Impr. Green Leaved

Pink Dark Leaved

Salmon Green Leaved

Magenta Green Leaved

Purple Green Leaved

White Green Leaved

97


Impatiens x hybrida

SunPatiens® Doar cîteva plante sunt necesare pe m2 pentru a umple un strat în plin soare sau umbră. De aceea aceste soiuri sunt foarte perfecte pentru orașe și peisagistică. Sunpatiens este un hybride de impatiens care rezistă la extremele climaterice, precum frig extrem și căldută excesivă. Vă oferim două linii: Compactă, potrivită pentru ghivece mai mari şi containere şi Viguroasă, pentru plantările din straturi.

Compact Blush Pink

Compact Coral Pink

Compact Deep Rose

Compact Hot Lilac

Compact Lilac

Compact Magenta Impr.

Compact Orange

Compact Purple

Compact Red

Compact White 2013

Compact Salmon

Compact White

Beneficii: •  Rezistente la temperaturile crescute •  Comportament bun în straturi •  Rezistent la Peronospora

Impatiens x hybrida SunPatiens® Compact 19868 Blush Pink

128 50, 2, 4, 6-16, 18

32772 Coral Pink

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19870 Deep Rose

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20608 Electric Orange

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20609 Hot Coral

128 50, 2, 4, 6-16, 18

32013 Hot Lilac

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19871 Lilac

128 50, 2, 4, 6-16, 18

34681 Magenta Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19887 Orange

128 50, 2, 4, 6-16, 18

34682 Purple

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20168 Red

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20610 White 2013

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19586 Salmon

84 50, 2, 4-16, 18

16393 White

84 50, 2, 4-16, 18

Compact Electric Orange

98

Compact Purple & Compact Red


Impatiens x hybrida

Impatiens x hybrida SunPatiensÂŽ Vigorous 20169 Blush Pink

84 4, 6, 8-16

19922 Carmine Red

84 4, 6, 8-16

16210 Lavender

84 4, 6, 8-16

15812 Magenta

84 4, 6, 8-16

15811 Orange

84 4, 6, 8-16

31999 Pearl Pink

84 4, 6, 8-16

32000 Scarlet

84 4, 6, 8-16

32001 White Impr.

84 4, 6, 8-16

Vigorous Blush Pink

Vigorous Carmine Red

Vigorous Pearl Pink

Vigorous Scarlet

Vigorous Lavender

Vigorous Magenta

Vigorous White Impr.

Vigorous Orange

Vigorous White Impr.

99


Impatiens walleriana

DeZire F1 DeZire are cel mai ridicat grad de uniformitate în ceea ce priveşte creşterea şi precocitatea în combinaţie cu o ramificare bună. Datorită ramificaţiei bune, nu se alungeşte. Ideal pentru cultivarea în masă în pack-uri şi ghivece. Vă rugăm să aveţi în vedere că toate soiurile şi hybrizii interspecifici de Impatiens walleriana sunt sensibile la Peronospora atât cele din seminţe, cît şi cele din butaşi.

Cherry

Lavender

Pink

Red

Red Starburst

Rose

Salmon

Salmon Splash

Scarlet

Violet

White

Impatiens walleriana DeZire F1 18322 Cherry

288 6, 8, 10-17

18172 Lavender

288 6, 8-18

18087 Pink

288 6, 8-18

18106 Red

288 6, 8-18

510 8, 10, 12, 14, 16 510 8-14, 16, 18, 20 510 8-16, 18, 20 510 8-16, 18, 20 18224 Red Starburst

288 6, 8, 10-16

18088 Rose

288 6, 8-18

18209 Salmon

288 6, 8-16

18325 Salmon Splash

288 6, 8, 10-16

20270 Scarlet

288 6, 8-16

510 8-16, 18 510 8-16

510 8-16 18092 Violet

288 6, 8-16

18093 White

288 6, 8-18

18326 Mix

288 6-20

34782 Pastel Mix

288 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20

510 8-16, 18, 20 510 8-16, 18, 20 510 6, 8-21 510 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 19708 Total Mix

288 6, 8-16

Impatiens hawkerii New-Guinea

Divine F1 Primul Impatiens New-Guinea din seminţe cu caracterisitici similare celor din butaşi. Divine este foarte potrivit pentru vînzarea cu amănuntul pe scară largă.

Impatiens hawkerii New-Guinea Divine F1 16030 Mix

100

288 8-15

Divine Mix


Ipomoea batatas

SolarPower™ O serie de ipomea de la Ball Floraplant selectat pe baza culorii, a formei de frunză, și a creșterii. Se bucură de soare având o culoare îndrăzneață și creștere controlată. Ipomea foarte dens ramificată își menține forma și culoarea în containere mixte pe durata întregii veri și se comportă bine împreună cu alte plante. Solarpower are o creștere medie fiind ideală pentru ghivece suspendate și amestecuri. Creșterea ordonată face posibilă o cultivare în ghivece de 10,5-12 cm, fiind cel mai eficient soi în producție.

Ipomoea batatas SolarPower™ 31681

Black

84 6-17

31682

Green

84 6-17

31684

Red

84 6-17 Red

Black

Black

Green

Green

Red

101


Ipomoea batatas

Ipomea batatas Plante ornamentale curgătoare minunate şi care se întind, cu frunze de culori şi forme atractive. Foarte potrivite pentru containere mixte şi ghivece suspendate în plin soare şi semiumbră. Sweet Caroline este de creștere medie, de aceea fiind mai potrivită pentru containere mixte și ghivece mai mari. Iposun Black Tone

Marguerite

Sweet Caroline Green

Sweet Caroline Purple

Ipomoea batatas 16080 Iposun Black Tone

84

31445 Marguerite

84

6-16

14967 Sweet Caroline Bronze

84

6-17

14968 Sweet Caroline Green

84

6-17

14966 Sweet Caroline Purple

84

6-17

6-16

Sweet Caroline Bronze

Isotoma axillaris

Lauren Serie viguroasă, cu înflorire involtă, care are o creștere controlată în pack-uri premium și ghivece mici. Gemini oferă comportament excelent în grădini.

Blue

102

Isotoma axillaris Lauren 32756 Blue

288 6, 8-16, 18, 20

32757 Pink

288 10, 12, 14, 16

16174

288 10, 12, 14, 16

White

Pink

White


Lantana camara

Lucky™ Una din primele lantana pentru ghiveci selectată după creştere, precocitate şi performanţa în ghiveci. O creştere cu adevărat compactă pentru containere. Necesită mai puţin retardant de creştere şi ciupire. Frunzele de verde închis sunt în contrast frumos cu florile în culori aprinse. Deoarce nu produc multe seminţe, înfloresc mai mult şi pentru o perioadă mai lungă pe durata verii. Lantana necesită temperaturi mai ridicate şi lumină mai multă în comparaţie cu alte plante anuale standard. Exclusiv de la Florensis.

Lantana camara Lucky™ 17499 Pot of Gold

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

17501 Red Flame

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

17502 Rose Sunrise

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

30533 White

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

17504 Yellow Impr.

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

Yellow Impr. Pot of Gold

Red Flame

Rose Sunrise

White

103


Lobelia erinus

Springs™ Un concept excelent de lobelie. O serie de lobelii cu foarte mare toleranţă la temperaturile ridicate, în combinaţie cu o creştere globulară. Trei culori foarte uniforme în înflorire şi creştere, excepţie fiind Dark Blue, care are creştere mai compactă. Plantele vor fi în totalitate acoperite cu o masă de flori, care dau senzaţia de o minge colorată. Springs este ideală pentru ghivece mai mici şi pack-uri. Exclusiv de la Florensis. Benefits for you and your customers: •  Creștere compactă, erectă •  Ideale pentru producţia mai de •  Foarte timpurie

Lobelia erinus Springs™ 19618 Dark Blue

180 50, 2, 4-16, 18

19620 Lavender

180 4-16, 18

30535 Magenta

180 4-16, 18, 20

19621 White

180 2, 4-16, 18, 20 Lavender & White

Dark Blue

Magenta

Springs™ MixMasters® Lobelia erinus Springs™ MixMasters® 31697 Blue Lagoon

84 4-16

MixMasters® Blue Lagoon

104


Lobelia erinus

Sweet Springs Lîngă seria Springs vă oferim patru culori noi care sunt uniforme în creştere şi înflorire. Sweet Spring are o creştere semi-curgătoare și se dezvoltă în lateral. Sunt foarte potrivite pentru ghivece mai mari şi ghivece suspendate. Cu această serie sortimentul de lobelie este completă. Exclusiv de la Florensis. Benefits for you and your customers: •  Creștere semi-curgătoare •  Înflorire timpurie •  Ideal pentru containere mixte și ghivece suspendate

Lobelia erinus Sweet Springs 30537

Blue

180 50, 2, 4-16, 18

30536

Dark Blue

180 4-16, 18

30538

Lavender

180 4-14, 16, 18

30539

White

180 4-14, 16, 18

Dark Blue

Blue

Lavender

White

105


Lobelia erinus

Hot® Lobelie cu creştere semi-curgătoare, mai viguroasă decât soiul Star. Am selectat cele mai bune culori pentru Dvs. Cea mai vândută este Hot Blue, prin culoarea şi creşterea cea mai frumosă de pe piaţă. Water Blue este cea mai timpurie, cu o creştere mai erectă.

Lobelia erinus Hot® 16382 Blue

White 180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

17506 Waterblue Impr. 180 4-16, 18, 20 17507 White

180 50, 2, 4-16, 18, 20

Blue

Waterblue Impr.

Star® Această serie, pe care o vindem de mai mulți ani, este bine cunoscută din cauza creșterii medie-compactă și înfloririi mai timpurie. Plantele sunt acoperite cu flori mici. Este disponibil în 4 culori. Albul, albastrul și cea purpurie au creșterea și înflorirea similară și sunt ideale pentru mixturile de culori. Albastrul bicolor este mai viguroasă și înflorește mai repede.

Lobelia erinus Star® 13177 Blue

180 50, 2, 4-16, 18

18338 Purple

180 4-16, 18

17534 White

180 50, 2, 4-16, 18

Blue

Purple

106

White


Lobelia

Lobelia din seminţe dintr-o privire Soi

Producție

Observații

Rapid Blue

pack-uri

lobelie standard pentru pack-uri

Crystal Palace

ghivece

frunze închise, compactă, flori mari

Palace

ghivece

frunze verzi, timpurie, compactă, uniformă

Riviera

ghivece

foarte timpurie, compactă

String of Pearls ghivece suspendate creşte la 25 cm în înălţime Sapphire

ghivece suspendate ramificare în lateral, flori albastre

Regatta

ghivece suspendate foarte timpurie, creştere

Rapid Blue

cu mijloc curgătoare, viguroasă Lobelia erinus 30027 Rapid Blue

288 6-15, 18, 20-23 510 4-22

10867

Crystal Palace

510 7-21

10872

String of Pearls Mix

510 8-22

Crystal Palace

Lobelia erinus Palace 10869

Blue Eye

510 8-20

10871

White

510 8-20

Lobelia erinus Riviera 10861

Lilac

510 10, 12, 14, 16, 18

10862

Marine Blue

510 10, 12, 14, 16, 18-20, 22

10863

Midnight Blue

510 9-18, 20, 22

10864

Rose

510 9-18, 20

10858

Sky Blue

510 9-20

Palace Blue Eye

Palace White

Riviera Lilac

Riviera Marine Blue

Riviera Midnight Blue

Riviera Rose

Lobelia erinus pendula Regatta 10874

Lilac

510 9-20

10876

Midnight Blue

510 9-20

10877

Rose

510 9-20

10881

Sapphire Deep Blue Eye

510 9-20

10878

Sky Blue

510 9-20

10879

White

510 9-20

10880 Mix

510 8-21

Regatta Sky Blue

Regatta Lilac

Regatta Midnight Blue

Riviera Sky Blue Regatta Sapphire Deep Blue Eye

Regatta Rose

Regatta White

107


Lobularia maritima

Stream™ Această lobularie se dezvoltă în plantă globulară şi are un parfum delicat de miere. Ideal pentru a umple golurile în containerele mixte, ghivece suspendate şi jardiniere. Poate fi cultivat în ghivece şi ghivece suspendate, avînd o perioadă de cultivare scurtă. Lobularia din butaşi prezintă o toleranţă mai mare la căldură. Va creşte şi va înflori pe toată durata verii.

Lavender Lobularia maritima Stream™ 20438 Lavender

180 2, 4, 6-14, 16

30152

180 4, 6-14, 16

Purple

32546 Raspberry

180 4, 6-14, 16

34717

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

Snow

20538 White

180 2, 4, 6-16, 18

Purple

Raspberry

Snow

White

Snow Crystals Snow Crystals este tetraploid, are o creştere viguroasă şi este foarte rezistentă la temperaturile ridicate. Creşte puţin mai înalt decît Clear Crystal. Dezvoltă flori simple, albe şi se comportă foarte bine în exterior, în toate condiţiile de vreme. Snow Crystal se aseamănă cel mai bine cu soiurile din butaşi.

Lobularia maritima Snow Crystals 10512

White

288 4, 6, 8, 10-15 510 6-20

108

White


Lobularia maritima

Clear Crystal™ Clear Crystal este un soi tetraploid viguros, cu floare mare, care se comportă bine în straturi, fără a fi sensibilă la temperaturile scăzute. Mai viguros şi cu flori mai mari decît Easter Bonnet. Potrivită pentru producţia în ghivece şi packuri.

Purple Shades

Lobularia maritima Clear Crystal™ 16954

Purple Shades

288 8-17

16955

White

288 8-17

10513

Mix

288 8-16

510 8-17 White

Easter Bonnet O serie diploidă care se remarcă precocității, uniformității și a creșterii compacte, avînd o înălțime de 10 cm.

Deep Rose

Violet

White

Mix

Lobularia maritima Easter Bonnet 10521

Deep Rose

510 9-17

10523

Violet

510 8-18

10524

White

510 8-18, 20

19696

Mix

510 8-18, 20

Lysimachia nummularia

Goldilocks Planta ideală pentru coșuri. Plantele se ramifică de la bază fără a fi ciupite, dar pot fi ciupite o dată după plantare. Aurea Goldilock este o plantă frumos structurată, cu frunze verzigalbene atractive. Lyssi are frunze verzi închise și flori de galben aprins. În solar temperatura trebuie menținută peste 10°C pentru a evita problemele.

Lysimachia nummularia 12607

Goldilocks

180 4, 6-24, 26, 28, 30

Goldilocks

109


Lophospermum erubescens

Lofos® Vă oferim două culori de Lofos mult mai compacte. Se pot produce mai ușor în ghivece mai mari și în ghivece suspendate. Aceste soiuri înfloresc mai liber și arată mai bine pe rafturile magazinelor. Aceste plante cu flori splendide vor înflori pe toată durata sezonului.

Lophospermum erubescens Lofos® 31314 Compact Pink

128 4-14, 16

31315 Compact White

128 4-14, 16

Compact Pink

Compact White

Compact White

Compact Pink

Lofos® Wine-Red O plantă curgătoare pentru ghivece suspendate, cu un aspect exotic care se remarcă uşor. Perfectă pentru ghivece suspendate şi containere, din primăvară şi până vara.

Lophospermum erubescens Lofos® 15379

Wine-Red

128 4-14, 16

Wine-Red

110


Matthiola incana

Hot Cakes Hot Cakes este prima serie de Matthiola de acest fel, pentru producţia de toamnă, care poate fi selectată pentru flori involte. Se remarcă îndeosebi prin creşterea compactă, bine ramificată, în combinaţie cu parfumul puternic pronunţat. Hot Cakes este potrivit pentru a crea combinaţii interesante, şi este schimbarea binevenită în sortimentul de plante anuale. La valorificare, seria Hot Cakes cu siguranţă se va adresa simţurilor consumatorilor: culori luminoase, aprinse şi un parfum seducător. Sfat de specialitate Desigur, răsadurile noastre de Matthiola au fost deja selectate pentru fl ori involte. Totuşi, acurateţea acestei selecţii depinde de căldură, şi implicit de vreme. Nu vă putem garanta 100% că toate răsadurile vor avea flori involte.

Hot Rose

Matthiola incana Hot Cakes 18007 Hot Rose

288 7, 9, 11-18, 20

18006 Purple

288 7, 9, 11-18, 20

18008 White

288 7, 9, 11-18, 20

18475 Mix

288 7, 9, 11-16, 18, 20

Purple

White

Mecardonia x hybrida

Mecardonia x hybrida Arată ca o bacopa cu frunze galbene, foarte atravtiv pentru ghivece și suspendate. Frunzele închise strălucitoare alcătuiesc o carpetă de frunze, pe care apar flori mici de galben aprins. Florile apar foarte timpuriu și pot fi valorificate împreună cu alte anuale precum bidens și bacopa. Acest soi înflorește pe toată durata verii și are un comportament perfect în grădini.

Mecardonia x hybrida 34718 Garden Freckles 180 48, 50, 2, 4-16 Garden Freckles

Mimulus x hybrida

Magic F1 Un amestec compact cu înflorire abundentă, pentru producţia în pack-uri şi ghivece.

Mimulus x hybrida Magic F1 10896

Mix

288 8, 10-16 510 8-19

Magic F1 Mix

111


Nemesia fruticans

Nuvo® Cea mai uniformă serie în creştre şi înflorire. O serie foarte compactă, bine ramificată, care înfloreşte timpuriu şi este disponibilă într-o gamă de culori comercial atractive. Poate fi cultivat cu consum de energie minima, mai puţin retardanţi de creştere şi ciupire. Înfloreşte liber din primăvară până toamna, rezistentă la diferitele intemperiile ale vremii, unele soiuri fiind parfumate dulce. Soiurile purpuriu şi cel albastru bicolor sunt puţin mai compacte şi necesită o ciupire în plus. Exclusiv de la Florensis. Beneficii pentru Dvs. •  Gamă de culori atractive (incluzînd culori pastelate şi bicolore) •  Datorită creşterii compacte sunt foarte rezistente pe rafturi

Nemesia fruticans Nuvo®

Blue

14956

Blue

180 50, 4-16, 18, 20

15998

Blue Bicolour

180 50, 4-16, 18, 20

30540

Carmine Impr.

180 50, 4-16, 18, 20

31659

Pink Bicolour Impr. 180 4, 6-16, 18, 20

16587

Purple Bicolour

180 50, 4-16, 18, 20

30542

Rose Impr.

180 50, 4-16, 18, 20

14960

White

180 50, 4-16, 18, 20

Blue Bicolour

Pink Bicolour Impr.

Purple Bicolour

Rose Impr.

White

Nuvo® MixMasters® Nemesia fruticans Nuvo® MixMasters® 31124

J’Adore

84 5-14, 16, 18, 20

J’Adore

112

Carmine Impr.


Nemesia fruticans

NuvoÂŽ Rose Impr.

113


Nemesia x hybrida

Sunmesia Cea mai colorată nemesie pentru locuri însorite și calde. •  Ușor de produs pentru că am selectat cele mai uniforme soiuri •  Ușor de vândut pentru că am selectat cele mai frumoase culori •  Atractiv pentru consumatori pentru că decorează orice grădină cu foma sa exocită în culori vii. Vom introduce mai multe culori în următorii ani. Sunmesia este un brand exclusiv de la Florensis.

Dark Red

Nemesia x hybrida Sunmesia 34088 Dark Red

180 45, 50, 5-16

34089 White

180 45, 50, 5-16

34090 Yellow

180 45, 50, 5-16 White

Yellow

Sunmesia MixMasters® Nemesia x hybrida Sunmesia MixMasters® 34122 Sunny Ride

84 5-14, 16 Sunny Ride

Nemesia fruticans

Collection De la cei mai buni amelioratori din lume am selectat o colecţie de nemesia, toate fiind testate după parfum şi performanţa în straturi. Această colecţie are o creştere medie, compactă, cu flori mai mari în culori intense. Culorile sunt speciale şi sunt foarte atractive comercial. Lemon Fizz este o cultură de primăvară ideală cu un impact real pe rafturi. Are un comportament bun în grădini și ideal pentru containere mixte.

LemonFizz

Nemesia fruticans 15770 Amelie

180 6-14, 16, 18

31482 LemonFizz

180 6-14, 16, 18

31238 Wisley Vanilla

180 5-16, 18 Amelie

114

Wisley Vanilla


Nemesia strumosa

Sundrops Seria Sundrops se ramifică frumos de la bază şi are flori mari ce continuă să înflorească o perioadă lungă de timp. Plantele cresc la o înălţime de aprox. 20 cm. Nemesia strumosa 10901 Sundrops

510 8, 10-18

Sundrops

Nicotiana x alata

Cuba F1 Seria noastră exclusivă Cuba se remarcă prin creşterea foarte compactă în combinaţie cu o precocitate considerabilă şi o înflorire continua, excelentă. Ideal pentru pack-uri şi ghivece de 9-12 cm. Cuba are avantaje pen- tru ambele părţi: producătorul beneficiază fiindcă este uşor şi rapid de produs, iar consumatorul beneficiază datorită comportamentului bun din straturi. Plantele cresc la aprox. 30 cm. Exclusiv de la Florensis.

Nicotiana x alata Cuba F1 17606 Lime Deep

510 10-14

17607 Red Bright

510 10-14

17608 Rose

510 10, 12, 14

17609 White

510 10, 12, 14

17605 Mix

288 8-19 510 7-18 Mix

Lime Deep

Red Bright

Rose

White

115


Osteospermum ecklonis

Astra® Osteo uşor de cultivat care nu necesită ciupire, foarte puţin regulator de creştere, şi înfloreşte timpuriu. Poate fi cultivat împreună cu alte anuale, în pack-uri şi ghivece. Vă oferim o gamă largă de culori, care se ramifică bine şi au o mulţime de flori mici, colorate. Orange Sunrise necesită puţin mai mult retardant şi ciupire decât alte culori. Astra a fost selecţionată după performanţa în straturi. Astra este singura serie de pe piaţă care are florile deschise chiar şi cînd timpul este închis şi înnorat. Această trăsătură înseamnă un avantaj mare la vînzarea cu amănuntul! Anul acesta vă prezentăm cîteva soiuri îmbunătățite, care vă oferă o creștere mai bună și flori mai mari. Pe lîngă acesta vă mai oferim soiuri cu mai multe petale. Acest lucru le oferă un aspect mai plăcut și le asigură o durabilitate mai mare pe rafturi. Exclusiv de la Florensis.

Purple

Cream Osteospermum ecklonis Astra® 32608 Cream

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

17634 Orange Sunrise

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20696 Pink Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18

18765 Purple

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31646 Rose Magic

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31645 Rose White

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31650 White Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

Rose Magic

White Impr.

30550 White Pink Blush 128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22 31651 Yellow Impr.

Purple

116

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

Rose White

Orange Sunrise

Pink Impr.

White Pink Blush

Yellow Impr.


Osteospermum ecklonis

AstraÂŽ Orange Sunrise

117


Osteospermum ecklonis

Cape Daisy® Pe lîngă gama noastră de succes Astra şi Serenity am introdus bine-cunoscuta serie Cape Daisy. În strînsă cooperare cu amelioratorii de la Sakata am selectat cele mai bune soiuri pentru Dvs. Soiurile Cape Daisy sunt amelioraţi în Danemarca, şi sunt foarte potrivite pentru producţia în masă în ghivece de 10,5 – 13 cm. Planta are o creştere medie cu flori mari şi poate fi cultivată ca şi plantă de ghiveci. Butaşii noştrii sunt produşi în cele mai bune condiții în Africa pentru a avea cele mai bune rezultate în Europa. Cape Daisy poate fi plantat iarna şi primăvara devreme, şi trebuie ciupit cînd are 5-6 perechi de frunze. Depinzînd de perioada de plantare, durata producţiei este de 10-14 săptămîni. Cape Daisy este deasemenea foarte potrivită pentru plantările din toamnă, cultivate pe durata iernii, la temperaturi scăzute. Vă oferim acest produs în tăviţe cu 128 alveole.

Antique Rose

Ivory

Osteospermum ecklonis Cape Daisy® 20250 Antique Rose

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

19284 Fire Burst

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

32775 Ivory

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

34522 Lavender Blue

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

30650 Magic Sunrise

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

17006 Maseru

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

18725 Purple

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

30493 Purple Eyecatcher

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

20251 Soft Pink

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

20249 Spring Bouquet

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

20248 White

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

18678 Yellow Halo

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

31955 Zanzibar ® Sunlight

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

Magic Sunrise

Fire Burst

Lavender Blue

Maseru

30652 Zanzibar ® Burgundy Impr. 128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12 18724 Zanzibar ® Pink

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

18685 Zanzibar ® Rose Bicolour

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

30653 Zanzibar ® Vanilla

128 42, 45, 48, 50, 2, 4-16, 18

19281 Zanzibar White

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

®

Purple

Purple Eyecatcher

Soft Pink

White

Spring Bouquet

118

Yellow Halo


Osteospermum ecklonis

Zanzibar® Sunlight

Zanzibar® Burgundy Impr.

Zanzibar® Rose Bicolour

Zanzibar® Pink

Zanzibar® White

Cape Daisy® Magic Sunrise

Voltage™ Un osteospermum care înfloreşte chiar și condiţii de lumină redusă. Poate fi produs în ghivece de 10,5-12 cm sau în ghivece suspendate. Înfloreşte cu flori albe sau galbene. Aceste plante nu sunt afectate de temperaturile ridicate în grădini, ceea ce înseamnă că înfloresc încontinuu pe durata verii. Soiul galben este vândut cu succes de mulţi ani. Exclusiv de la Florensis.

Yellow

Osteospermum ecklonis Voltage™ 20616

White

128 42, 45, 48, 50, 4-14, 16

17516

Yellow

128 42, 45, 48, 50, 2, 4-14, 16 White

Yellow

119


Osteospermum ecklonis

Serenity™ Această serie are o creştere şi o uniformitate în înflorire excepţională, perfectă pentru valorificarea timpurie. Soiurile Magic schimbă culoarea odată ce floarea se deschide, şi se ramifică excelent, ca şi celelalte soiuri. Plantele se ramifică natural, au o creştere medie, şi de aceea pot fi produse mai multe plante pe m2. Poate fi produs cu consum de energie redus. Exclusiv de la Florensis.

Osteospermum ecklonis Serenity™ 30545 Blue Eyed Beauty 128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16 17512

Dark Purple

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

41420 Deep Yellow

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

17510 Lemonade

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

17511

Pink

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

18760 Rose Magic

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

17515 White

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

Dark Purple

Deep Yellow

Lemonade

Pink

Serenity™ Blue Eyed Beauty Rose Magic

120

White


Pericallis x hybrida

Senetti® Senetti este o alternativă binevenită pentru valorificarea de primăvară devreme. Nimic nu poate fi comparat cu plantele colorate unic care înfloresc liber, pentru valorificarea din ianuarie-martie. Plantele pot fi crescute în ghivece de 12 cm sau mai mari. Plantate din toamnă vor înflori primăvara devreme. Senetti trebuie ciupit după plantare. Când planta începe să se ramifice temperaturile trebuie scăzute. Senetti poate fi cultivat cu consum de energie redus.

Pericallis x hybrida Senetti® 31242 Blue Bicolour

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

15545 Deep Blue

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

32479 Grape

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

15543 Magenta

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

15544 Magenta Bicolour

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

32480 Red

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12 Deep Blue

Blue Bicolour

Deep Blue

Grape

Magenta

Magenta Bicolour

Red

121


Pelargonium

Toscana® Pelargonium

Ușor de produs, ușor de valorificat! Sortimentul pentru producția Dvs! Plantele superioare calitativ și cele mai frumoase din paleta de culori fac din Toscana plante ușor de produs. Soiurile timpurii vă permit să valorificați plantele la începutul sezonului. La noua locație din Etiopia (Florensis Abyssinia) ne specializăm pe producția de butași neînrădăcinați de Pelargonium. Din mijlocul lunii septembrie 2016 solariile de pe o suprafață de 15 ha au fost umplute și Florensis Abyssinia este în totalitate operțional. Aceste solarii complet noi oferă o producție de calitate superioară, avînd personal calificat și experimentat.

URC Pelargonium

Cultivare cu pasiune Succesul Dvs este primul nostru obiectiv. De aceea ameliorăm cu pasiune soiuri noi și îmbunătățite,și investim în locațiile noastre de producție pentru a putea să vă oferim material săditor de cea mai bună calitate. Soiuri de care vă puteți bucura Toscana s-a dovedit a avea cel mai bun comportament și poate fi folosit atît în containere cît și în straturi. Gama Toscana este cunoscută pentru culorile aprinse și combinațiile de culori neobișnuite. Veți găsi gama noastră completă de pelagonium în broșura specială Toscana 2018.

Primii butași gata de recoltare

Începutul construcției serelor la Florensis Abyssinia

122


Pelargonium

www.toscanapelargonium.com 123


Petunia x hybrida

124


Petunia x hybrida

Amoreâ„¢ Queen of Hearts

125


Petunia x hybrida

Amore™ Această nouă serie de petunii uimitoare, cu flori în formă de inimă transmite mesajul dragostei și prieteniei in gradini.

Petunia x hybrida Amore™ 34125 Fiesta

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34126 Joy

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34106 Mio

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

34720 Purple Heart

128 50, 2, 4-16, 18, 20

34107 Queen of Hearts

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Fiesta

Joy

Purple Heart

Fiesta

126

Queen of Hearts

Joy

Purple Heart

Queen of Hearts


Petunia x hybrida

Amoreâ„¢ Queen of Hearts

127


Petunia x hybrida

®

128


Petunia x hybrida

GO!TuniaÂŽ Purple Vein

129


Petunia x hybrida

GO!Tunia® Referitor la GO!Tunia, trebuie să vă amintiţi următoarele cuvinte cheie: Foarte timpurii & compacte! Alegerea cea mai potrivită pentru ghivece, creşterea compactă, bine ramificată a plantelor, cu flori mari, colorate oferă instant culoare de primăvară şi sunt foarte atractive. Cea mai timpurie serie de pe piaţă, într-o gamă mare de culori standard, precum şi culori unice. GO!Tunia a fost testat la temperaturi mai scăzute şi lumină mai puţină, pentru a avea cele mai bune rezultate primăvara devreme. Potrivite pentru ghivece de 10,5-12 cm şi pack-uri. Beneficii: •  Foarte timpurie datorită faptului că este neutră la lungimea de zi •  Ideală pentru producţia a mai multor plante pe m2 în ghivece şi pack-uri •  Sunt foarte atractive pe rafturi datorită culorilor unice •  Materiale de promovare sunt disponibile

Petunia x hybrida GO!Tunia® 34323 Light Pink Impr.

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

34320 Neon Pink Impr.

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

30390 Pink

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

30456 Purple

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

34318 Purple Eye

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

20632 Purple Vein

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

30971 Violet

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

20637 Violet Star

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

34326 White Impr.

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

Pentru informații suplimentare contactați reprezentantul Dv.

Light Pink Impr.

Neon Pink Impr.

Purple Vein

130

Pink

Violet

Purple

Purple Eye

Violet Star

White Impr.


Petunia x hybrida

GO!TuniaÂŽ Purple Eye

131


Petunia x hybrida

Viva® Cea mai bună petunie pentru ghivece suspendate sau ghivece mai mari. Are creştere compactă şi culori spectaculoase. Viva® începe prin a creşte ca o petunie grandiflora mediu-compactă, potrivită pentru ghivece de 10,5-12 cm. Plantînd trei butaşi într-un ghiveci suspendat, acesta va fi repede gata de valorificare, devenind un produs de efect foarte colorat. Viva Exclusiv a fost selectat pe baza performanţei în straturi şi a culorii. Viva® a fost testat la temperaturi mai scăzute şi lumină mai puţină, pentru a avea cele mai bune rezultate primăvara devreme. Ciupirea nu este necesară, dar va rezulta plante mai bine ramificate. Beneficii pentru clienții Dvs.: •  -Va face sortimentul mai atractiv •  -Culori unice şi de efect •  -Culorile puternice vor stimula vînzările •  -Materiale de marketing sunt disponibile

Petunia x hybrida Viva® 34091 Baroque Pink

128 2, 4-16, 18, 20

31788 Black

128 50, 2, 4-16, 18, 20

18118

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

Blue

30847 Blue Morn

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19645 Blue Stardust

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

17035 Bright Red

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19648 Cappuccino

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

31268 Deep Yellow

128 6-16, 18, 20, 22

14026 Fluor Rose

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

34329 Hot Pink Impr.

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

Baroque Pink

Black

Blue

Blue Morn

Bright Red

Cappuccino

Deep Yellow

Fluor Rose

Hot Pink Impr.

Lavender Shades

Lilac Vein

Lime

14024 Lavender Shades 128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22 17641 Lilac Vein

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

15298 Lime

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

20629 Picotee Blue

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

32625 Picotee Purple

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

34330 Pinkceptional

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

18787 Purple

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19650 Rose Stardust

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19652 Sky Blue

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

14986 Snowy White

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

32623 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

17642 White Red Veins

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

Cappuccino

132

Picotee Blue

Picotee Blue

Picotee Purple

Purple

Rose Stardust

Snowy White

White

Pinkceptional

Sky Blue

White Red Veins


Petunia x hybrida

VivaÂŽ Blue Stardust

133


Petunia x hybrida

Viva® Double Din programul nostru propriu de ameliorare vă oferim o gamă de petunii cu flori involte. Soiurile au florile bătute ca şi soiurile tradiţionale, dar au creşterea şi precocitatea unei petunii cu flori simple. Pink este timpuriu, ca şi celelalte petunii Viva. Celelalte soiuri sunt puţin mai tîrzii, dar totuşi mai timpurii în comparaţie cu alte soiuri de petunia cu flori involte. Pentru a avea rezultatele cele mai bune, Viva Double trebuie ciupit. Exclusiv de la Florensis.

Petunia x hybrida Viva® Double

134

30135 Belinda

128 50, 2, 4-16, 18, 20

16036 Cherry Ripple

128 50, 2, 4-16, 18, 20

14561 Pink Frizzle*

128 50, 2, 4-16, 18, 20

18784 Purple Vein

128 50, 2, 4-16, 18, 20

17638 Red

128 50, 2, 4-16, 18, 20

17644 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Belinda

Cherry Ripple

Pink Frizzle*

Purple Vein

Red

White

Viva® Double White


Petunia x hybrida

Petunia Collection Cu siguranță putem să afirmăm faptul că clienții au descoperit posibilitatea unică oferită de petuniile cu colorit special, și cerința este foarte mare. Soiurile seriei sunt foarte timpurii și au o creștere ordonată, avînd culori pe toată durata sezonului. Petuniile Collection sunt ușor de cultivat fără a avea necesități speciale de cultivare. Ideale pentru a putea fi folosite în combinații în coșuri și containere pentru un efect maxim. Acest program de ameliorare continua să ne surprindă cu culori unice. Exclusiv de la Florensis

Petunia x hybrida Collection 34327 Raspberry Swirl

128 50, 2, 4-16, 18, 20

30850 Cha Ching

128 50, 2, 4, 6-16, 18

18768 Merlin

128 50, 2, 4, 6-16, 18

30453 Tiger Stripe

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Cha Ching

Raspberry Swirl

Cha Ching

Merlin

Tiger Stripe

135


Petunia x hybrida

Vivini™ După succesul seriei Viva amelioratorii noştrii au dezvoltat o serie cu flori mini pe baza acelor idei: plante timpurii care sunt compacte şi se ramifică bine. Aceste culori au fost testate şi selectate în condiţii cu lumină puţină şi temperaturi scăzute, şi sunt mai puţin sensibile la Botrytis. Pe lângă acesta, se comportă foarte bine în straturi, sunt foarte potrivite pentru pack-uri, ghivece şi ghivece suspendate mai mici. Ciupirea rezultă o ramificare mai bună, dar nu este necesară. Exclusiv de la Florensis. •  Plante timpurii care sunt compacte și bine ramificate •  Pot fi cultivate la temperaturi scăzute •  Comportament bun în grădini

Petunia x hybrida Vivini™ 30488 Blue Star

128 50, 2, 4-16, 18, 20

31530 Burgundy

128 2, 4-16, 18, 20

30487 Lavender Blue

128 2, 4-16, 18, 20

31264 Ocean Blue

128 2, 4-16, 18, 20

19657 Pink

128 2, 4-16, 18, 20

20719 Red

128 50, 2, 4-16, 18, 20

31531 Rose

128 50, 2, 4-16, 18, 20

31263 Violet Vein Impr.

128 50, 2, 4-16, 18, 20

18795 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20

32633 Yellow

128 50, 2, 4-16, 18, 20

White

Blue Star

136

Burgundy

Lavender Blue

Ocean Blue

Pink

Red

Rose

Violet Vein Impr.

White

Yellow


Petunia x hybrida

Blanket™ Cea mai bună petunie curgătoare cu flori mici de pe piaţă, cu o creştere puternică. Foarte potrivită pentru ghivece suspenadate şi jardiniere. Un butaş acoperă fără probleme ghiveciul şi se va dezvolta într-o plantă curgătoare mare, cu nenumărate flori. Înflorește toată vara. Exclusiv de la Florensis

Petunia x hybrida Blanket™ 32894 Red

128 50, 2, 4, 6-16

31437 Rose Star

128 2, 4, 6-14, 16

19635 Violet

128 2, 4, 6-14, 16

19480 White Impr.

128 2, 4, 6-14, 16

32895 Yellow

128 50, 2, 4, 6-16

17032 Zinfandel

128 2, 4, 6-14, 16

Violet

Red

Rose Star

White Impr.

Yellow

Zinfandel

137


Petunia x hybrida

Surfinia® Standardul industriei, când doriţi plante cu adevărat curgătoare, foarte potrivite pentru cultivarea tradiţională în ghivece şi ghivece suspendate. Surfinia este binecunoscută datorită comportamentului bun în grădini, ceea ce îl face un învingător. Am selectat cele mai bune culori pentru Dvs. din gama largă de Surfinii.

Blue

Blue Vein

Burgundy Wine Red

Compact Dark Red

Compact Purple Vein

Deep Red

Giant Blue

Giant Purple

Heavenly Blue

Hot Pink

Hot Red

Lime

Sweet Pink

White

Yellow

Petunia x hybrida Surfinia® 12635 Blue

128 50, 2, 4-18, 20, 22

12636 Blue Vein

128 2, 4-18, 20

15149 Burgundy Wine Red

128 2, 4-18, 20

16402 Compact Dark Red

128 2, 4-18, 20

17007 Compact Purple Vein 128 50, 2, 4-18, 20, 22 30131 Deep Red

128 50, 2, 4-18, 20, 22

15622 Giant Blue

128 50, 2, 4-18, 20, 22

13835 Giant Purple

128 50, 2, 4-18, 20

31273 Heavenly Blue

128 2, 4-18, 20

14766 Hot Pink

128 50, 2, 4-18, 20, 22

15152 Hot Red

128 50, 2, 4-18, 20, 22

13427 Lime

128 2, 4-18, 20

12640 Pink Vein

128 2, 4-18, 20

12641 Purple

128 50, 2, 4-18, 20, 22

13118 Sky Blue

128 2, 4-18, 20

16404 Sweet Pink

128 2, 4-18, 20

12645 White

128 50, 2, 4-18, 20, 22

32860 Yellow

128 2, 4-18, 20

Pink Vein

Purple

Sky Blue

Cascadias

Petunia x hybrida Cascadias

Cascadiaz sunt cunoscute pentru comportamentul bun și culorile unice. Am selectat soiuri care completeză perfect bine-cunoscuta serie Viva, pentru a vă oferi o gamă mai completă și atractivă.

Bicolour Cabernet

138

30386 Bicolour Cabernet

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31468 Indian Summer

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31340 Magenta Rim

128 50, 2, 4, 6-16, 18

Indian Summer

Magenta Rim


Petunia milliflora

Picobella F1 Picobella, cu floare mică, se remarcă datorită creşterii sferice îngrijite, compacte, ramificării viguroase, florilor graţioase şi a rezistenţei la intemperiile vremii. Ideală pentru producţia în ghivece şi pack-uri, fără a fi nevoie de aplicarea de retardanţi de creştere.

Petunia milliflora Picobella F1 16757 Blue

510 6, 9-15, 17

16759 Carmine

510 6, 9-10, 12-15

16762 Red

510 10, 12-15, 17

18570 Rose Morn

510 8-15, 17

16764 White

510 6, 9-15

16761 Mix

288 6, 9-18 510 6, 8-14, 16, 18, 20 White

Blue

Carmine

Red

Rose Morn

White

Petunia x hybrida

Easy Wave™ F1 Easy Wave este o serie timpurie, uniformă, cu flori mari, care însumează cele mai bune calități atît pentru producător cît și pentru consumator, și poate fi folosit în mai multe feluri. În ghivece are o creștere compactă, dar se dezvoltă într-o sferă semi-curgătoare. Este foarte rezistentă la intemperii și durabilă la clientul final. Ideale pentru coșuri colorate, cu flori în abundență, ghivece și straturi. Soiurile Easy Wave sunt foarte potrivite pentru amestecuri cu 3 plante în ghivece mai mari.

Blue

Burgundy Velour

Neon Rose

Pink Passion

Red Velour

Rosy Dawn

Silver

White

Yellow

Petunia x hybrida Easy Wave™ F1 17392 Blue

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

31050 Burgundy Velour 288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 18229 Neon Rose

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

32503 Pink Passion

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

31529 Red Velour

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

17399 Rosy Dawn

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

32504 Silver

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

17401 White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

31118

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

Yellow

139


Petunia grandiflora

Pacta Parade Pacta Parade este selecţia perfectă pentru creşterea şi valorificarea de pack-uri şi ghivece produse dens, cu mai puţin regulator de creştere. •  Genetic compacte •  Toate soiurile seriei înfloresc aproape simultan, ceea ce permite valorificarea simultană a seriei •  Ramificare mai bună, aerisire îmbunătăţită în comparaţie cu alte petunii compacte, ceea ce reduce riscul de boli şi oferă plante aspectuoase •  Se comportă bine în straturi, şi nu se alungesc pe perioada sezonului, ca petuniile tradiționale

Blue

Petunia grandiflora Pacta Parade 30147 Blue

Blue Vein

288 4, 6-16

Burgundy

510 6-20, 22 32528 Blue Vein

288 6-14, 16

31515 Burgundy

288 4, 6-16

30151 Pink-Rose

288 4, 6-16

30153 Red

288 4, 6-16

31516 Red Vein

288 6-14, 16

31517 Rose Morn

288 6-14, 16

510 6, 8-18, 20, 22 510 6-20, 22 510 6-20 510 6-18, 20, 22

Pink-Rose

Red

510 6-18 510 6, 8-19 34535 Sky Blue

288 4, 6-16

30157 White

288 4, 6-16

510 6-20, 22 510 6-20, 22 34490 Burgundy Picotee 288 6-14, 16 510 6, 8-18, 20 34492 Red Picotee

288 6-14, 16

34493 Rose Picotee

288 6-14

30149 Mix

288 4, 6-16

Red Vein

Rose Morn

510 6, 8-18, 20, 22 510 6, 8-18, 20 510 6-20, 22

Sky Blue

Burgundy Picotee

140

Red Picotee

White

Rose Picotee


Petunia grandiflora

Blue

Blue Vein

Burgundy

Pink-Rose

Red

Red Vein

Rose Morn

Sky Blue

White

Burgundy Picotee

Red Picotee

Rose Picotee

141


Petunia grandiflora

Parade F1 Rezultatul selecției și ameliorării de mai mulți ani este includerea acestor soiuri în seria Parade. Toate sunt moderat compacte și se remarcă prin înflorirea abundentă în culori strălucitoare. În producția de ghivece această serie, cu multe culori, îndeplinește cele mai severe cerințe de uniformitate.

Petunia grandiflora Parade F1 10989 Blue Vein

510 7-8, 10-16

10986 Crimson Star

510 7-17

10985 Deep Rose

288 7-17 510 7-16

10987 Red Star

510 7-15, 17

10988 Rose Star

510 7-15

10993 Picotee Blue

510 7-15

10994 Picotee Red

510 7-15

10995 Picotee Rose

510 7-15

13263 Picotee Velvet

510 7-15

10998 Yellow

288 8, 10-15 510 8-15

10997 Picotee Mix

288 4, 6-17

12876 Star Mix

288 4, 6-17

10992 Total Mix

288 4, 6-17

510 6-18 510 6-17 510 6-20 13949 Vein Mix

288 4, 6, 8-15, 17 510 7-16, 18 Yellow

142

Blue Vein

Deep Rose

Yellow

Crimson Star

Red Star

Rose Star

Picotee Blue

Picotee Red

Picotee Rose

Picotee Velvet


Petunia grandiflora

Parade Plus F1 Un amestec uniform, remarcabil cu o creştere compactă, care se ramifică bine şi înfloreşte timpuriu. Plantele poartă din abundenţă flori mari, simple. Ideale pentru cultivarea în ghivece sau pack-uri, rezistente la intemperii.

Petunia grandiflora Parade Plus F1 10973 Blue

288 4, 6-17 510 6-18, 20

10976 Red

288 4, 6-17

10975 Rose-Pink

288 4, 6, 8-17

10979 Velvet

288 4, 6-17

10980 White

288 4, 6-17

10981 Mix

288 6, 8-16, 18, 20

510 6-18, 20 510 6, 8-15, 17-18, 20 510 6-16, 18, 20

Red

510 6-16, 18-20 510 6-18, 20

Blue Rose-Pink

Velvet

White

143


Phlox drummondii

Popstars F1 O serie unică cu flori aprinse, de formă unică. Este o plantă foarte potrivită pentru coșuri și containere. Popstar este genetic compact și se ramifică foarte bine. Totodată tolerează bine temperaturile crescute.

Phlox drummondii Popstars F1 31944 Rocky Blue

180 12, 14, 16, 18, 20

31948 Pop Purple

180 12, 14, 16, 18, 20

31949 Reggae Red

180 12, 14, 16, 18, 20

31950 Disco Rose with Eye

180 12, 14, 16, 18, 20

31951 Classical White

180 12, 14, 16, 18, 20

Rocky Blue

144

Pop Purple

Reggae Red

Disco Rose with Eye

Classical White


Phlox drummondii

Popstars F1 Disco Rose with Eye

145


Phlox drummondii

Dolly O serie compactă şi timpurie pentru ghivece de 9 cm, cu ramificare de bază foarte bună, ceea ce face să fie potrivită pentru cultivarea în exterior.

Phlox drummondii Dolly 11053 Deep Rose

288 12, 14, 16-18, 20

11055 Light Blue

288 12, 14, 16-20

11056 Purple

288 12, 14, 16-20

11057 Salmon

288 12, 14, 16-20

11058 Scarlet

288 12, 14, 16-20

11059 White

288 12, 14, 16-18, 20

11060 Mix

288 10-12, 14, 16, 18

Plectranthus coleoides

Deep Rose

Light Blue

Purple

Salmon

Scarlet

White

Plectranthus coleoides Plectranthus este planta ideală pentru amestecuri de mulți ani, cunoscută pentru puterea de creștere și frunzele fine alb-verde. Poate fi folosită pentru amestecuri în ghivece suspendate și containere, precum și ca plantă solitară în ghiveci. Plectranthus coleoides 12647 coleoides

128 4-16, 18, 20 coleoides

Portulaca grandiflora

Happy Hour Ameliorat pentru o sensibilitate redusă la lungimea de zi, Happy Hour înfloreşte şi cînd zilele sunt mai scurte. Este cu aprox. două săptămâni mai timpurie decît Margarita. Soiurile seriei au înflorire uniformă, se ramifică bine şi sunt foarte uşor de ambalat şi transportat, fiind mai rezistente la transport decât alte soiuri tradiţionale. Pe rafturi plantele reprezintă o atracţie, cu creştere mai plină, cu flori mari, semi-bătute în culori vii. Perfectă pentru locaţii calde, uscate şi în plin soare, seria Happy Hour este foarte rezistentă la secetă şi cu siguranţă va oferi satisfacţie consumatorilor prin comportamentul excelent în grădini. Portulaca grandiflora Happy Hour 19094 Mix

288 8-18, 20-23 510 8-16, 18

146

Mix


Portulaca oleracea

Pazzaz™

Portulaca oleracea Pazzaz™

Una din cele mai bune serii pe piață, avînd flori mari colorate și fiind foarte atractive vizual pe rafturi. Plantele preferă locațiile în plin soare, vara. Pazzaz poate fi plantat în coșuri, ghivece mai mari și containere. Culorile se amestecă foarte bine, fiind uniforme în înflorire și creștere.

33113 Fuchsia

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

34721 Neon Pink

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

20152 Pink Glow

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

20151 Red Flare

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

33114 Tangerine

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

20181 Vivid Yellow

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

34722 White

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

Fuchsia

Pink Glow

Neon Pink

Red Flare

Vivid Yellow

Tangerine

White

Rhodochiton atrosanguineum

Purple Bells O selecție pentru cultivarea profesională. Această plantă cățărătoare produce multe flori de purpuriu închis, cu sepale roz și stamine contrastante albe.

Rhodochiton atrosanguineum 12475 Purple Bells

288 4-12 Purple Bells

147


Rudbeckia hirta

Prairie Sun Diferitele soiuri sunt foarte potrivite pentru ghivece precum şi cultivate în cîmp. Praire Sun şi Indian Summer cresc la o înălţime de aprox. 70-80 cm. Rudbeckia hirta Prairie Sun 14579 Prairie Sun

288 11-14, 16

Prairie Sun

Tiger Eye F1 Primul hybrid F1. Plante uniforme, bine ramificate, acoperite de flori simple de galben auriu.

Rudbeckia hirta Tiger Eye F1 16873 Gold

288 10-20, 22, 24

Tiger Eye F1 Gold

Toto Această serie iese în evidenţă datorită creşterii uniforme şi bine ramificate. Ajunge la înălţimea de aprox. 30 cm. Un adaos ideal la sortimentul de vară. Deoarece cresc un pic mai înalte şi au flori mari, aceste soiuri sunt foarte potrivite pentru ghivece mai mari şi containere. Rudbeckia hirta Toto 11083 Gold

288 10-20, 22, 24

Toto Gold

Scabiosa columbaria

Barocca Scabiosa anuală care crește în sus și are frunze franjurate de culoare verde închis. Are flori aproape negre acoperite cu antere albe. Se poate cultiva în spații protejate sau, după trecerea înghețurilor, afară împreună cu perene. Ideal pentru vînzare la sfîrșitul primăverii și vara.

Scabiosa columbaria 16084 Barocca

128 10-16, 18, 20 Barocca

148


Scaevola aemula

Scaevola aemula Scaevola are o formă de floare unică și distinctivă și sunt foarte cunoscute pentru comportamentul bun în grădini. Pot fi folosite ca plante solitare sau în amestecuri în ghivece și coșuri. Majortitatea soiurilor necesită o ciupire pentru a rezulta o creștere bună. Pot fi cultivate cu consum minim de energie. Scaevola aemula 14277 Saphira

128 50, 2, 4-16, 18

15300 Scarlatti Compact Blue 128 50, 2, 4-16, 18 12864 Topaz Pink

128 2, 4-16, 18

20643 Print White

128 2, 4-16, 18

Saphira

Topaz Pink

Print White

Scarlatti Compact Blue

Scarlatti Compact Blue

Streptocarpus saxorum

Blue Fountain O plantă binecunoscută pentru terase, cu frunze mici, păroase finuţ şi flori de albastru deschis. O atracţie pentru terase şi jardiniere. Plantele necesită temperaturi mai mari decât alte plante anuale standard şi trebuie udate numai de jos. Apa rece v-a cauza apariția de pete galbene pe frunze.

Streptocarpus saxorum 13156 Blue Fountain

128 4-16 Blue Fountain

149


Salvia x hybrida

Colecția noastră de hybrizi de salvia va ofera o gamă largă de diferite tipuri de creștere și forme florale. Florile colorate unice și comportamentul excelent în grădini fac din aceste plante adevărate învingătoare în peisagistică. Plantele pot fi cultivate în ghivece mai mari și containere. Primăvara tîrzie și vara devreme pot fi produse neprotejat.

Mystic Spires Mystic Spires este o plantă medie-compactă cu flori mari, albastre. Poate fi cultivat în multe moduri, dar întotdeauna cu succes. Plante perfecte pentru containere cu un aspect exclusiv şi comportament excelent în starturi. Hibrizii de salvie necesită temperaturi mai ridicate decât alte anuale standard.

Wish

Black & Bloom

Wendy Wish se dezvoltă în plantă stufoasă cu flori colorate aprinse, având un aspect exotic. Ember’s Wish are aceaşi creştere dar culoarea de roşu aprins.

Salvia x hybrida 31694 Black & Bloom 84 6-18, 20, 22 30605 Ember`s Wish

128 8-16, 18, 20

17537 Mystic Spires

84 4-20, 22, 24

19797 Wendy`s Wish 128 8-16, 18, 20 Ember`s Wish

Wendy’s Wish

150

Mystic Spires


Salvia x hybrida

Salvia Mystic Spires

151


Salvia farinacea

Sallyfun Una din primele Salvia farinacea din butaşi, selectată pe baza comportamentului din straturi şi a înfloririi. Plantele înfloresc mai devreme decît soiurile din seminţe şi au un colorit mai intens. Plantele au o creştere medie-compactă, şi pot fi produse în ghivece mai mari şi containere, în solar şi în exterior. Sallyfun trebuie protejat de îngheţ.

Salvia farinacea Sallyfun 32558 Deep Ocean

128 8-16, 18, 20

32249 Snow White

128 8-16, 18, 20 Deep Ocean

Snow White

Midi Salvia farinacea Midi este caracterizată prin spicuri florale frumoase, care înfloresc din mai pînă la primul îngheț. Plantele foarte uniforme cresc pînă la 45 cm.

Salvia farinacea 11088

Midi

288 8-16, 18 510 8-14, 16, 18

Salvia coccinea

Midi

Salvia coccinea Summer Jewel Red este timpurie şi înfloreşte încontinuu din primăvară şi pînă toamna. Acest soi este potrivit atât pentru producţia în pack-uri cât şi pentru ghivece, şi convinge datorită performanţei în straturi.

Salvia coccinea 19710 Summer Jewel Red 288 10-14, 16

Summer Jewel Red

152


Salvia splendens

Mojave Florile de un roşu aprins sunt în contrast frumos cu frunzele închise. Având o creştere compactă şi bine ramificată a fost special dezvoltată pentru producţia în pack-uri. Înfloreşte distinct mai timpuriu în comparaţie cu alte soiuri. În grădini iese în evidenţă prin efectul culorii, rezistenţei la intemperii, precum şi a rezistenţei la secetă.

Salvia splendens 16111

Mojave

288 6, 8-17 510 8-17 Mojave

Turbo Red Plantă extrem de compactă, cu frunze de verde închis şi flori de roşu închis. O salvie excelentă, neutră la lungimea de zi, perfectă pentru producţia în pack-uri.

Salvia splendens 11095 Turbo Red

288 6, 8-17 510 6-18, 20-21

Turbo Red

Vista Serie compactă, bine ramificată, inflorescenţă dens acoperită, culori aprinse şi frunze contrastante închise. Vista este ideală pentru pack-uri mari şi ghivece. Performanţă excelentă pe durata producţiei şi în grădini. Dintre toate Salviile splendens, Vista se comportă cel mai bine în straturi, cu toate că este un pic mai târzie decât alte serii.

Salvia splendens Vista 13234 Red

288 8-14, 16, 18

13373 Mix

288 8-14, 16, 18

510 8, 10-16 Vista Red

153


Sanvitalia speciosa

Santiago Santiago este noua generație de sanvitalia, în cooperare cu cei mai buni amelioratori din lume am dezvoltat o serie de sanvitalia cu toleranță mai mare la temperaturile crescute și comportament bun în solarii. Datorită creșterii compacte sunt potrivite pentru ghivece și pack-uri.

Sanvitalia speciosa Santiago 31076 Great Yellow

180

31538 Yellow

180

50, 2, 4-20 √

2, 4-20

Great Yellow

Santiago Yellow Yellow

154


Sanvitalia speciosa

Sanvitalia speciosa Planta galbenă standard de primăvara. Vă oferim o selecție se soiuri pentru o producție de primăvară optimă. Inca și sundance sunt foarte potrivite pentru pack-uri și ghivece mici. Santiago Great Yellow are flori foarte mari și frunze de culoare închisă. Un adevărat cîștigător pe piață. Safari este foarte potrivită pentru ghivece suspendate sau ghivece mai mari, deoarece are o creștere semi-curgătoare și înflorește abundent.

Sanvitalia speciosa 15664 Inca

180 50, 4-20

15016 Safari

180 2, 4-20 Inca

Safari

Inca

Million Suns O alternativă din seminţe care are o creştere bine-ramificată şi uniformă. Plantele dezvoltă numeroase flori de galben auriu cu mijloc verde, pe tije florale scurte şi frunze sănătoase de verde închis. Excelent pentru borduri, containere şi ghivece suspendate.

Sanvitalia speciosa 18462 Million Suns

288 7-14 Million Suns

155


Sutera diffusus

Scopia® Este cea mai vîndută Sutera din lume. Vă oferim două serii în formă de butași ciupiți. Great, cu flori de mărime medie-mare și ramificare medie care este ideală pentru ghivece mai mici. Gulliver, cu flori foarte mari și creștere mai curgătoare care se poate planta în ghivece suspendate și mixturi. Florensis oferă butași ciupiți.

Gulliver Blue

Sutera diffusus Scopia® 17014 Great Blue Regal

180 2, 4-20

17539 Great Pink Beauty

180 2, 4-20

18440 Gulliver Blue

180 50, 2, 4-20

32527 Gulliver Compact White

180 2, 4-16, 18, 20

20376 Gulliver Dynamic White

180 50, 2, 4-20

34724 Gulliver Pink

180 50, 2, 4-16, 18, 20

32203 Gulliver Pink Heart Impr.

180 2, 4-16, 18, 20

31536 Gulliver Violet

180 2, 4-16, 18, 20

Gulliver Pink Heart Impr.

Great Blue Regal

156

Great Pink Beauty

Gulliver Compact White

Gulliver Violet

Gulliver Dynamic White

Gulliver Pink


Sutera diffusus

Scopia® MixMasters® Sutera diffusus Scopia® MixMasters® 31123 Venus

84 4-14, 16, 18, 20

Venus Venus

Snowflake Un soi bine-cunoscut de mai mulți ani, cu creștere medie acoperită de flori mici, albe. Singurul soi fără taxă de licență.

Sutera diffusus 12659 Snowflake

180 4-16, 18, 20 Snowflake

Baja Baja este o sutera bine-cunoscută care este foarte potrivită pentru ghivece suspendate și containere. Baja se dezvoltă într-o planta de verde închis cu flori de mărime medie. Creștere puternică în producție și în straturi.

Sutera diffusus Baja 17651 Big White

180 2, 4-16, 18, 20

14568 White

180 2, 4-16, 18, 20 White

157


Sutera grandiflora

Snowtopia™ Prima serie de sutera din seminţe cu caracteristici similare celor din butaşi, fiind foarte repede disponibilă pentru vînzarea cu amănuntul pe scară largă •  •  •  • 

Ramificare naturală excelentă, care nu necesită ciupire Creştere compactă Ideală pentru producţia în ghivece de 10,5 cm Alternativă avantajoasă la soiurile din butaşi

Sutera grandiflora 18218 Snowtopia™ White 288 8-10, 12, 14, 16

Snowtopia™ White

Thunbergia alata

Susie O plantă căţărătoare populară, care se ramifică foarte bine. Potrivită pentru containere de balcon şi grădini.

Thunbergia alata Susie 12484 Orange Eye

180 9-10, 12, 14

Orange Eye

158


Tagetes patula nana

Bonanza Bonanza este standardul industriei în uniformitate şi disponibilitate. Toate culorile au flori mari, cu un diametru de 5-6 cm, care apar foarte timpuriu şi uniform. Datorită creşterii compacte, acestea sunt potrivite pentru producţia în pack-uri şi ghivece.

Tagetes patula nana Bonanza 288 6-16, 18

13047 Bee

510 7-22 11141

Bolero

288 6-16, 18

11146

Deep Orange

288 6, 8-16, 18

510 7-22 510 7-22 32907 Fireball

288 8-21

11142

288 6-16, 18

Bolero

510 7-22 Flame

510 6-20, 22 288 6-16, 18

13046 Gold

510 7-20 11144

288 6-16, 18, 20

Orange

510 6-23 32908 Strawberry Blonde

288 8-16, 18, 20

11147

288 6-16, 18, 20

510 8-16, 18, 20 Yellow

510 6-23 288 6-16, 18

13048 Mix

510 7-23

Bee

Bolero

Deep Orange

Fireball

Flame

Gold

Orange

Strawberry Blonde

Yellow

Mix

159


Tagetes patula nana

Bonanza Fireball Florile soiului Fireball sunt roșii la deschidere, după care devin bronz aprins și auriu închis pe măsură ce îmbătrînesc. Culorile se transformă mai încet primăvara, pe vreme mai rece.

Fireball

Fireball

Bonanza Strawberry Blonde Strawberry Blonde este primul tagetes de culoarea roz din lume. Florile sunt roz închis cu creastă galbenă cînd se deschid. Pe măsură ce se deschid, culoarea devine un galben pai. Datorită faptului că toate florile au altă nuanță, o să aveți un buchet de culori.

Strawberry Blonde

160

Strawberry Blonde


Tagetes patula nana

Durango Durango dezvoltă flori izbitoare ca de anemonă. Această serie înfloreşte timpuriu în decursul a 5-7 zile. Plantele sunt uniforme, se ramifică bine, şi cresc la o înălţime de aprox. 25 cm. Ideal pentru producţia în pack-uri şi ghivece.

Tagetes patula nana Durango 18048 Bee

288 9-16, 18

18049 Bolero

288 9-16, 18

18050 Flame

288 9-16, 18

18051 Orange

288 8-16, 18

15383 Red

288 10-16, 18

18052 Yellow

288 8-16, 18, 20

11180 Mix

288 8, 10-16, 18, 20

Red

Bee

Bolero

Flame

Orange

Yellow

Mix

Tagetes erecta

Taishan™ Flori de mărime extra mari, care pot avea diametrul de 10 cm şi au durabilitate mare. Pedunculii sunt cu 20% mai scurte şi cu 15% mai groşi decât a soiurilor competitoare. Se poate controla mai bine producţia, transportul este mai uşor şi plantele rezistă mai mult timp pe rafturi. Creştere uniformă. Tagetes erecta Taishan™ 17411

Gold

Gold

Orange

Yellow

Mix

288 8, 10, 12, 14 510 8, 10-14

17410 Orange

288 4, 6-16, 18

17412 Yellow

288 4, 6-16, 18

510 7-19 510 7-19 17413 Mix

288 6, 8-15, 17-18 510 8-17

Vanilla F1 Soi cu flori de culoare alb-crem unică şi foarte involte. Creştere mai compactă şi stufoasă. Înflorire simultană cu Marvel. Plantele ajung la o înălţime de 30-35 cm. Tagetes erecta 11120 Vanilla F1

510 8-14, 16 Vanilla F1

161


Verbena x hybrida

Venturi® Cea mai timpurie şi compactă verbenă de pe piaţă. Plantele dezvoltă foarte repede o multitudine de flori colorate. Cea mai bună serie pentru pack-uri şi ghivece mici. Plantele sunt mai puţin sensibile la făinari decât celelalte soiuri de verbene standard. Pot fi cultivate mai multe ghivece pe m2, au o durată de cultivare scurtă, şi sunt ideale pentru promoţii cu amănuntul. Butaşii sunt livraţi deja ciupiţi de mână. Exclusiv de la Florensis. •  •  •  • 

Uniforme în înflorire şi creştere Cele mai timpurii verbene de pe piaţă Ideale pentru producţia în masă Cea mai bună verbenă pentru amestecuri

Verbena x hybrida Venturi® 18803 Cherry Eye

128 2, 4-16, 18, 20

17655

Neon Pink

128 2, 4-16, 18, 20

17074

Peach

128 2, 4-16, 18, 20

17654

Pink

128 2, 4-16, 18, 20

20654 Purple

128 2, 4-16, 18, 20

17075

Red

128 2, 4-16, 18, 20

17077

Rose

128 2, 4-16, 18, 20

17656

Scarlet

128 2, 4-16, 18, 20

17080 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Cherry Eye

Neon Pink

Peach

Pink

Purple

Red

Venturi® Purple & Scarlet Rose

162

Scarlet

White


Verbena x hybrida

Venturi® MixMasters® Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® 31698 Grand Prix

84 4-16

20178 Monaco

84 4-16

20179 Pit Stop

84 4-16

Grand Prix

Monaco

Pit Stop

Monaco

Vegas® Una din verbenele care se ramifică cel mai bine şi se comportă excelent în straturi. Are flori mari, colorate. Soiurile Vegas sunt binecunoscute de mulţi ani pentru ghivece şi ghivece suspendate. Plantele sunt selectate pe baza rezistenţei la făinari, pentru a avea cele mai bune rezultate la consumatori. Butaşii sunt livraţi deja ciupiţi de mână. Exclusiv de la Florensis.

Coral Pink

Verbena x hybrida Vegas®

Blue White

32639 Blue White

128 2, 4, 6-16, 18

14573 Coral Pink

128 2, 4, 6-16, 18

15656 Deep Violet

128 2, 4, 6-16, 18

16167 Fluor Pink

128 2, 4, 6-16, 18

14575 Purple

128 2, 4, 6-16, 18

14576 Scarlet

128 2, 4, 6-16, 18

15296 White

128 2, 4, 6-16, 18

Deep Violet

Fluor Pink

Purple

Scarlet

White

163


Verbena x hybrida

EnduraScape™ Această serie de verbene de generația a doua va prelua piața. Soiuri interspecifice, unice, care au fost ameliorate pentru rezistență și sunt ideale pentru plantări exterioare. Vor domina în grădini și vor rezista pînă la înghețurile mai mari. Se pot cultiva la temperaturi mai scăzute și sunt mai puțin sensibile la făinari. Un progres real în ameliorare. Înfloresc abundent pe toată perioada verii și se pot crea repede suprafețe mari de culori în straturi. Ideale și pentru containere mai mari. Se poate cultiva în sere sub temperatura optimă sau afară la sfîtșitul primăverii. Exclusiv de la Florensis.

Verbena x hybrida EnduraScape™

164

34283 Blue Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

32011 Compact Lava Red

128 2, 4, 6-16, 18

30612 Hot Pink

128 2, 4, 6-16, 18

32675 Magenta

128 2, 4, 6-16, 18

32676 Pink Bicolour

128 2, 4, 6-16, 18

32677 Purple Impr.

128 2, 4, 6-16, 18

20726 White

128 2, 4, 6-16, 18

Blue Impr.

Compact Lava Red

Hot Pink

Magenta

Pink Bicolour

Blue Impr.

Purple Impr.

White


Verbena x hybrida

Verbena Collection Pe lîngă seriile de verbene vă oferim selecția cea mai bună de verbena Lanai, pentru ghivece mai mari și ghivece suspendate. Aceste culori sunt cunoscute datorită florilor speciale și a puterii de creștere. Verbena x hybrida Lanai® 31426 Lanai® Candy Cane 128 50, 4, 6-16, 18 31327 Lanai® Twister Pink 128 50, 4, 6-16, 18

Candy Cane

Obsession®

Twister Pink

Verbena x hybrida Obsession®

Seria Obsession este pe departe cea mai timpurie serie dintre toţi. Se dezvoltă în plante foarte compacte, cu ramificare de bază bună, fiind foarte ideale pentru cultivarea în pack-uri şi ghivece. ®

Blue Eye

Pink

Scarlet

White

18465 Blue Eye

510 9-10, 12, 14

18468 Pink

510 9-10, 12, 14

13230 Scarlet

510 9-10, 12, 14

18474 White

510 9-10, 12, 14

35200 Twister Purple

510 8-10, 12, 14, 16, 18

35201 Twister Red

510 8-10, 12, 14, 16, 18

13232 Mix

510 8-10, 12, 14, 16, 18

Twister Purple

Twister Red

Tuscany Plante bine ramificate, care cresc repede în formă de v, fiind foarte uniforme în înflorire şi având flori mari. Tuscany are o creştere ordonată în ghivece, dar în straturi se dezvoltă în plante viguroase.

Verbena x hybrida Tuscany 15954 Mix

288 4, 6-16, 18, 20 510 6, 8-17 Tuscany Mix

165


Zinnia elegans

Zen Serie complexă cu cele mai bune soiuri selectate pe baza uniformităţii, mărimea florii şi a comportamentului în straturi. O alegere excelentă pentru valorificarea în ghivece şi pack-uri. Foarte atractive comercial, avînd o înălţime de 25-30 cm. Zinnia elegans Zen 31430 Orange

288 11-16, 18, 20, 22

31431 Red

288 11-16, 18, 20, 22

31432 Rose

288 11-16, 18, 20, 22

31429 Yellow

288 11-16, 18, 20, 22

31428 Mix

288 9-16, 18, 20, 22

Orange

Red

Rose

Yellow

Red

Zinnia elegans

Elegans Amestec cu flori pompon de mărime medie, potrivit pentru ghivece şi straturi. Plantele ajung la înălţimea de 20-25 cm.

Zinnia elegans 14348 Zinnita Mix

288 10, 12, 14, 16, 18 Zinnita Mix

166


Zinnia angustifolia

Profusion Această serie binecunoscută are flori simple şi creştere bine definită, globulară. Este foarte rezistentă la boli şi la temperaturile ridicate. Seria Profusion este potrivită pentru valorificarea de vară, în ghivece. Seria Profusion este potrivită pentru valorificarea de vară, în ghivece. Zinnia angustifolia Profusion 11259

Cherry

288 10-16, 18, 20

15251

Fire

288 10-16, 18, 20

34965 Red

288 10-16, 18, 20

13315

White

288 10-16, 18, 20

16951

Yellow

288 10-16, 18, 20

20506 Mix

Cherry

Red

288 10-16, 18, 20

Fire

White

Yellow

Zahara™ Serie cu flori frumoase simple şi bătute în culori unice şi o rezistenţă extremă la boli. Plantele cresc la aprox. 30-40 cm. Alegerea perfectă pentru ghivece de 10-13 cm.

Zinnia angustifolia Zahara™ 18476 Double Cherry

288 12-14, 16, 18, 20

18477 Double Fire

288 12-14, 16, 18, 20

20323 Double Strawberry

288 12-14, 16, 18, 20

34948 Double Yellow

288 12-14, 16, 18, 20

30182 Sunburst

288 10, 12-14, 16, 18, 20, 22

18915 Raspberry Lemonade Mix

288 12-14, 16, 18, 20

Double Strawberry

Double Yellow

Double Cherry

Double Fire

Sunburst

Raspberry Lemonade Mix

167


Cyclamen

Ani de experiență La Florensis ne extindem constant cunoștințele despre plantele de ghiveci. Avem o echipă de producători bineinstruiți, care sunt foarte dedicați cultivării de plante de ghiveci. Experiența și cunostințele aprofundate, precum și necesitățile fiecărei soi în parte sunt vitale pentru producția de plante de ghiveci excelente, de calitate superioară. Verificările regulate sunt o parte integrantă a cultivării de răsaduri de plante, în special în cazul în care seriile de plante de ghiveci se succed rapid. In categoria de plante de ghiveci, Cyclamenele reprezintă una dine cele mai mari și importante grupuri. Au necesități diferite și speciale, mai mult decît alte grupuri de plante. Cyclamenele diferă una de cealaltă în ceea ce privește calitățile și necesitățile. De aceea este esențială asigurarea de condiții de cultivare necesare și cunoașterea detaliată a acestor condiții. La Florensis avem experiență și cunoștințe în producția de plante de ghiveci, cee ce vă asigură un început ușor în producție.

Ce tipuri de tăvițe și mărime de plante sunt disponibile? Cultivare fără stres - tăviţe cu 180 de alveole Pentru a face faţă provocărilor din zilele noastre şi a nevoilor speciale ale cyclamenelor, Florensis are soluția perfectă, tăvița cu 180 de alveole! Prioritatea este să diminuăm stresul provocat pe parcursul producerii de răsaduri. Cyclamenele pentru tăviţele cu 180 de alveole nu sunt repicate, ci sunt semnănate direct în tăviţă. Spre deosebire de răsadurile repicate, tăviţele sunt umplute cu substrat afînat, care garantează aerisirea optimă a tuberculului şi permite dezvoltarea optimă a sistemului radicular. Spaţiul suficient între alveole – în comparaţie cu alte tipuri de tăviţe – oferă condiţii ideale pentru o dezvoltare armonioasă a plantei. Rezultatele sunt cyclamene sănătoase, robuste cu tuberculi mai mari, şi care pot fi plantate chiar şi în ghivecele cu diametru mai mare. Răsaduri selectate – tăviţe cu 84 de alveole Răsadurile noastre de cyclamene repicate sunt disponibile în tăviţe cu 84 de alveole. Răsadurile – semănate în alveole mici – sunt repicate în tăviţe de 84 odată ce au atins faza optimă pentru repicare. Depinzînd de soi, răsadurile sunt repicate la 7-8 săptămîni după semănare. Procesul de repicare este acompaniat de o selecţie atentă a răsadurilor. Plantele slabe sunt sortate şi aruncate Acest lucru permite o uniformitate foarte mare şi o calitate înaltă a plantei pînă la înflorire. Folosirea răsadurilor mai mature din tăviţele cu 84 de alveole totodată oferă clienţilor noştrii un avantaj în cultivare, plantele fiind mai repede gata de valorificare.

SC288

20MM

37MM

26MM

20MM

Eficacitate optimă – Tăviţa cu 288 de alveole La Florensis cyclamenele semănate direct în tăviţă sunt disponibile în tăviţă cu 288 de alveole. De obicei cu 2-1 săptămîni înainte de livrare răsadurile sunt verificate, alveolele goale sunt reumplute, iar plantele nedezvoltate şi mici sunt sortate manual. Acest procedeu ne permite garantarea unui material săditor de primă calitate: răsad perfect pentru o cultivare eficientă!

SC180 26MM

SC84 37MM

168


Cyclamen

169


Cyclamen

Picola F1 Plantele genetic compacte au o structură frumoasă, deasă a frunzelor și sunt mai rezistente la Botrytis decît alte mini cyclamene. Creşterea compactă, uniformă şi înflorirea rapidă fac posibilă o planificare, cultivare şi valorificare uşoară a seriei. Specialitatea seriei este Picola Shine Red! Culorile unice Shine înviorează amestecurile. Un amestec complet al soiurilor Shine este disponibil acum! Picola este recomandată pentru ghivece de 6-9 cm.

Cyclamen Picola F1 18869 Deep Rose (9324)

180 24, 26, 28, 30

30100 Light Pink Eye (9349) 180 24, 26, 28, 30 18113 Light Purple (9213)

180 24, 26, 28, 30

30861 Pure White (9331)

180 24, 26, 28, 30

33929 Purple (9372)

180 22, 24, 26, 28, 30

18114 Red (9306)

180 24, 26, 28, 30

30101 Scarlet (9335)

180 24, 26, 28, 30

30102 Shine Red

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

30104 Wine Red (9353)

180 24, 26, 28, 30

31159 Select Mix

180 22, 24, 26, 28, 30

33026 Shine Mix

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

Shine Red

Deep Rose

Purple

170

Light Pink Eye

Light Purple

Pure White

Red

Scarlet

Wine Red


Cyclamen

Goblet Floarea frumoasă în formă de potir caracterizează cyclamenul Goblet. Goblet are un aspect deosebit şi se remarcă în sortimentul de cyclamene. Rezistenţa la intemperiile vremii fac din aceste cyclamene foarte potrivite pentru borduri şi ghivece pe balcoane şi terase.

Cyclamen Goblet 33015 Shine Pink (9269)

180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36

33016 Shine Purple (9270)

180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36

30088 Shine Wine Red (9257) 180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36 288 20, 22-26, 28, 30, 32, 34 34757 Shine Mix

180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36

Shine Pink

Goblet Shine Wine Red Shine Purple

Shine Wine Red

171


Cyclamen

Smartiz® F1 Smart and Easy Această nouă mini-serie compactă este perfectă pentru ghivece mici și o cultivare deasă ( ghivece 9 cm 35 de plante pe m2, ghivece de 6 cm 45 de plante pe m2). Smartiz are o creștere compactă și este foarte uniformă în înflorire. Foarte potrivită pentru înflorirea din vară și toamnă. Plantele compacte, robuste sunt foarte timpurii (15 săptămîni de la plantare). Smartiz are florile centrate pe mijloc și nu se decolorează nici în lunile de vară.

Red

White

Fantasia Magenta

Fantasia Purple

Cyclamen Smartiz® F1 31986 Red (6012)

180 20, 22, 24, 26

31987 White (6120)

180 20, 22, 24, 26

20217 Mix (6900)

180 20, 22, 24, 26

Smartiz F1 Fantasia ®

33020 Magenta (6305)

180 18, 20, 22, 24, 26

33019 Purple (6395)

180 18, 20, 22, 24, 26

Smartiz F1 Victoria ®

30114 White (6701)

180 20, 22, 24, 26

Victoria White

Melody Outdoor® F1 Melody Outdoor este seria perfectă pentru exterior. Plantele au pedunculi tari, flori puternice şi frunze cu o structură frumoasă, ca de marmură. Prin hibridizarea soiurilor botanice seria Melody Outdoor a devenit foarte rezistentă la intemperiile vremii. Aceste plante sunt foarte rezistente, perfecte pentru peisagsitică, straturi, containere şi jardiniere. Noua mixtură, Melody Outdoor Shine mix, într-adevăr se remarcă prin rezistența în grădină și a culorilor strălucitoare. Extra materiale de promovare sunt disponibile pentru a ajuta valorificarea din vară a seriei Melody.

White

Cyclamen Melody Outdoor® F1 18112 White (9243)

180 20, 22, 24, 26

15492 Mix

180 20, 22, 24, 26

33025 Shine Mix

180 20, 22, 24, 26 Mix

172

Shine Mix


Cyclamen

Super Serie® Verano® F1 Verano crește frumos, rotund și a fost special concepută pentru cultivarea în lunile de vară. Temperaturile mai mari nu întîrzie înflorirea soiurilor Verano®. Plantele au o creştere compactă şi sunt foarte uniforme în ceea ce priveşte creşterea şi înflorirea. Amândouă calităţi asigură o cultivare perfect programabilă.

Cyclamen Super Serie® Verano® F1 16796 Dark Salmon Pink

180 20, 22, 24, 26

16225 Dark Violet

180 20, 22, 24-26, 28

18117 Deep Dark Violet

180 20, 22, 24, 26

19011 Deep Wine Red

180 20, 22, 24, 26, 28

16794 Neon Flamed

180 20, 22, 24, 26

16224 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26, 28

Dark Salmon Pink

Dark Violet

Deep Dark Violet

Deep Wine Red

Neon Flamed

Neon Pink

180 20, 22, 24, 26, 28

30321 Pure White

288 20, 22-26, 28 20223 Red

180 22, 24, 26, 28

17176 Salmon Flamed

180 20, 22, 24-26, 28, 30

15902 Salmon Red

180 20, 22, 24-26, 28, 30

33027 Salmon with Eye

180 22, 24, 26

18182 Violet Flamed

180 22, 24, 26

16223 Wine Red

180 22, 24, 26

16847 Wine Red Flamed

180 20, 22, 24, 26 180 20, 22, 24, 26, 28

15842 FL Mix

288 18, 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22-26, 28

17986 Select Mix

288 22, 24, 26, 28, 30 18329 Select 2 Mix

180 20, 22, 24, 26

32232 Veranda Mix

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Pure White

Red

Salmon Flamed

Salmon Red

Salmon with Eye

Violet Flamed

Wine Red

Wine Red Flamed

173


Cyclamen

Metis® F1 Metis este cu siguranţă seria F1 mini cu cea mai bogată gamă de culori. Plantele sunt foarte tolerante la botrytis, şi sunt remarcabile datorită înfloririi rapide şi uniforme. Aceste plante foarte rezistente sunt alegerea excelentă pentru diferite aplicaţii de exterior.

Cyclamen Metis 31336 Aquarel (4080)

180 20, 22, 24, 26, 28

15817 Bright Fuchsia (4071)

180 22, 24, 26, 28

14762 Deep Magenta (4107)

180 20, 22, 24, 26

14763 Purple (4096)

180 20, 22, 24, 26, 28

18708 Rose Eye Impr. (4062)

180 22, 24, 26, 28

14312 Salmon Pink (4050)

180 20, 22, 24, 26, 28

19835 Scarlet Compact (4013)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Aquarel

Bright Fuchsia

Deep Magenta

Purple

Rose Eye Impr.

Salmon Pink

Victoria White

White Impr.

288 20, 22, 24, 26, 28, 30 17186 Victoria White (4701)

180 22, 24, 26, 28, 30

18709 White Impr. (4121)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30 288 20, 22, 24, 26, 28

14611 Flamed Mix (4910)

84 22, 24, 26 180 20, 22, 24, 26, 28 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

13078 Mix (4900)

84 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 288 20, 22-26, 28, 30

18710 Silverleaf Mix (4950)

180 22, 24, 26, 28, 30 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

19834 Summer Mix (4925)

180 24, 26 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

13022 Victoria Deco Mix (4790) 180 20, 22, 24, 26, 28, 30 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

Scarlet Compact

174


Cyclamen

Metis® F1 Decora

Cyclamen Metis® F1 Decora

Seria Decora este alcătuită din soiurile cu frunze argintii a seriei Metis.

Deep Rose

Light Purple

30090 Deep Rose (4270)

180 22, 24, 26, 28

30091 Light Purple (4290)

180 22, 24, 26, 28

15416 Magenta (4220)

180 22, 24, 26, 28

31499 Pure White (4225)

180 22, 24, 26, 28, 30

20296 Scarlet Red (4210)

180 22, 24, 26, 28, 30

Magenta

Pure White

Scarlet Red

Cyclamen Metis® F1 Fantasia®

Metis® F1 Fantasia® Metis Fantasia se remarcă datorită uniformităţii, a înfloririi şi a creşterii. Florile de culori foarte atractive pe tije florale scurte sunt foarte rezistente.

30093 Deep Magenta (4385) 180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28, 30

30094 Purple (4395)

180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28, 30

30095 Red & Deep Rose

180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28

30096 Scarlet Salmon (4320) 180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28

32216 Winter Mix (4961)

Deep Magenta

Purple

Red & Deep Rose

180 10.5-12 26, 28, 30, 32, 34, 36

Scarlet Salmon

Metis® F1 PomPom® O bună serie mini cu flori franjurate, de o calitate remarcabilă. Uniforme în înflorire şi creştere. Florile foarte franjurate oferă acel ceva special acestor plante. Disponibile în amestec sau în nuanţe de culori delicate.

Cyclamen Metis® F1 PomPom® 30105 Mix (4590)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 Mix

175


Cyclamen

Super Serie® Carino® F1 Carino umple perfect spaţiul dintre Verano şi Mini Winter. Când Verano rămîne prea compactă în plantările mai tîrzii, iar Mini Winter creşte prea viguros în plantările prea timpurii, Carino este alternativa ideală. Plantele rămân dense şi compacte şi au o creştere optimă, pentru a evita problemele avute cu botrytis. Într-adevăr de încredere în cultivarea din iarnă! Disponibil într-un amestec bine echilibrat şi doisprezece culori separate. Cyclamen Super Serie® Carino® F1 31393 Cream White

180 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

31372 Dark Violet

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

31989 Deep Dark Violet

180 26, 28, 30, 32

31990 Deep Neon Flamed 180 26, 28, 30, 32

176

31371 Deep Wine Red

180 26, 28, 30, 32

34949 Fuji Dark Violet

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

31369 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

31363 Red

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

34751 Salmon with Eye

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

30189 White

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

31367 Wine Red Flamed

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

20525 Mix

180 22, 24-30, 32, 34, 36

Deep Dark Violet

Dark Violet

Deep Dark Violet

Deep Neon Flamed

Deep Wine Red

Fuji Dark Violet

Neon Pink

Red

Salmon with Eye

White

Wine Red Flamed


Cyclamen

Facila Pe cînd Carino umple un gol, Facila se potrivește pentru o perioadă mai largă de cultivare. Am selectat soiuri specifice pentru a obține un amestec adevărat de vară și de iarnă. Potrivite pentru producție de mare densitate. Toleranță crescută la botrytis.

Cyclamen Facila 34869 Red Summer (9115)

180 22, 24, 26, 28, 30

33941 Scarlet Winter (9099)

180 26, 28, 30, 32, 34, 36

Red Summer

Scarlet Winter

Shine Wine Red Summer

White Winter

34972 Shine Wine Red Summer (9125) 180 22, 24, 26, 28, 30 34870 White Winter (9097)

180 26, 28, 30, 32, 34, 36

33024 Summer Mix

180 20, 22, 24, 26, 28

32217 Winter Mix

180 26, 28, 30, 32, 34, 36

20525 Mix

180 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

Merita Merita este o serie nouă de cyclamen midi. Are o creștere compactă, cu tije florale ferme și frunze fine. Datorită creșterii compacte și uniforme Merita este ușor de cultivat și de valorificat.

Cyclamen Merita 33017 Shine Red (8135) 180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

Shine Red

177


Cyclamen

Super Serie® Mini Winter® F1 Seria Super Serie Mini Winter a fost în special dezvoltată pentru perioada de valorificare mai tîrzie. În această perioadă cu temperaturi scăzute creşte riscul de botrytis. Datorită creşterii mai deschise a frunzelor, Mini Winter prezintă un risc significant mai scăzut, şi este de asemnea potrivită pentru plantarea în aer liber.

Dark Violet

Deep Neon Pink

Red

White

Cyclamen Super Serie® Mini Winter® F1 15465 Dark Violet

180 24, 26, 28, 30, 32, 34

14681 Deep Neon Pink

180 24, 26, 28, 30, 32, 34

34950 Fuji Dark Violet

180 24, 26, 28, 30, 32

20467 Red

180 24, 26-32, 34

20500 White

180 24, 26-30, 32, 34

17985 Select Mix

180 24, 26-40

Fuji Dark Violet

Super Serie® Compact F1 Plantele seriei uniforme Super Serie Compact au formă frumoasă, rotundă cu o creştere foarte deasă. Plantele înfloresc în abundenţă şi sunt foarte rezistente. Dar datorită faptului că frunzele sunt apropiate, creşte riscul de botrytis, de aceea această serie este mai puţin potrivită pentru producţia târzie. Cyclamen Super Serie® Compact F1 13869 Dark Violet

180 20, 22, 24, 26

15903 Light Salmon Eye

180 20, 22, 24, 26, 28

15464 Neon Flamed

180 20, 22, 24, 26, 28

13873 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26

31366 Red

180 20, 22, 24, 26, 28

13868 White

180 20, 22, 24, 26, 28

13867 Wine Red

180 20, 22, 24, 26

Dark Violet

Light Salmon Eye

20597 Wine Red Flamed 180 20, 22, 24, 26 13863 FL Mix

180 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

13876 Flamed Mix

180 18, 20, 22, 24, 26, 28

31332 Fuji Mix

180 22, 24, 26, 28

17992 Select Mix

84 20, 22, 24, 26

17992 Select Mix

180 20, 22, 24, 26, 28

17992 Select Mix

288 22, 24, 26, 28

19336 Winter Mix

180 20, 22, 24, 26

Red

178

White

Neon Flamed

Neon Pink

Wine Red

Wine Red Flamed


Cyclamen

Super Serie® Da Vinci® F1 Seria Da Vinci este partenera perfectă a seriei Super Serie Compact. Plantele au acelaşi creştere sferică şi densitate mare a funzelor. Da Vinci se remarcă datorită frunzelor argintii atractive, care oferă un contrast frumos în combinaţii de plantări. Cyclamen Super Serie® Da Vinci® F1 16689 Mix

180 24, 26

Mix

Super Serie® Picasso® F1 Fiind partenera cu frunze argintii a seriei Mini Winter, Picasso are aceaşi creştere deschisă, de aceea, la temperaturi mai scăzute, este mai puţin susceptibilă la infecţia de botrytis. Înflorirea abundentă, continuă şi calităţile unice a plantei fac din Picasso o serie foarte potrivită pentru segmentul de valorificare mai târzie şi pentru plantarea în exterior.

Cyclamen Super Serie® Picasso® F1 18067 Cream White

180 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

18066 Dark Violet

180 18, 20, 22, 24

18071 Neon Pink

180 18, 20, 22, 24, 26, 28

17295 Pure White

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

18065 Red

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

18069 Wine Red

180 20, 22, 24, 26, 28

16690 FL Mix

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

18367 Flamed Mix

180 18, 20, 22, 24, 26, 28

20345 Veranda Mix

180 20-30, 32, 34, 36 Cream White

Neon Pink

Pure White

Dark Violet

Red

Whine Red

179


Cyclamen

Tianis® F1 Seria combină înflorirea bogată şi rapidă cu o creştere genetic compactă, fiind potrivită pentru o cultivare uşoară şi de încredere. Seria se remarcă datorită faptului că include câteva culori speciale. Tianis se comportă excelent în aer liber.

Cyclamen Tianis® F1 20222 Magenta (3105)

180 22, 24, 26

17137 Neon Rose (3077)

180 22, 24, 26

17136 Pink Dark Edge (3061) 180 22, 24, 26 18054 Pure White (3120)

180 22, 24, 26

20221 Purple (3095)

180 22, 24, 26

30116 Red Scarlet (3012)

180 20, 22, 24, 26

16602 Salmon Eye (3040)

180 22, 24, 26

18055 Flamed Mix (3910)

180 22, 24, 26

18712 Success Mix (3970)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Magenta

Neon Rose

Tianis® F1 Fantasia® 16604 Deep Magenta (3385) 180 20, 22, 24, 26

180

18020 Deep Rose (3371)

180 22, 24, 26

16603 Deep Violet (3395)

180 22, 24, 26

16238 Light Purple (3390)

180 22, 24, 26

17135 Scarlet (3310)

180 22, 24, 26

18711 Mix (3960)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Pink Dark Edge

Pure White

Purple

Red Scarlet

Salmon Eye

Fantasia Deep Magenta

Fantasia Deep Rose

Fantasia Deep Violet

Fantasia Light Purple

Fantasia Scarlet


Cyclamen

Super Serie® Allure® F1 Allure are flori de mărimea medie şi creşte compact. Seria a fost în special dezvoltată pentru cultivarea în ghivece mai mici pe durata sezonului cald. Super Serie Allure combină înflorirea rapidă (cu 7-10 zile mai devreme ca Super Serie Macro, de exemplu) cu calităţi unice precum pedunculi fermi, înflorire bogată şi uniformă.

Cyclamen Super Serie® Allure® F1 17975 Dark Violet

180 20, 22, 24, 26

34954 Light Salmon Pink

180 20, 22, 24, 26

17978 Neon Flamed

180 20, 22, 24, 26

17977 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26

17258 Pure White

180 20, 22-30

17979 Red

180 20, 22-30

17980 Wine Red

180 20, 22, 24, 26

17981 Wine Red Flamed

180 20, 22, 24, 26

18339 Select 2 Mix

180 20, 22-26, 28, 30, 32

Pure White

Red

Dark Violet

Light Salmon Pink

Neon Flamed

Neon Pink

Wine Red

Wine Red Flamed

Red

White

Contiga F1 Soiurile Contiga au o creștere globulară frumosă cu flori bine-centrate. Florile de mărime medie sunt foarte puternice și rezistente. Rata mare de uniformitate permite seriei o planificare și valorificare ușoară. Potrivite pentru ghivece de 10,5-14 cm.

Cyclamen Contiga F1 33033 Red (7164)

84 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22, 24, 26, 28

33036 White (7168)

84 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22, 24, 26, 28

33023 Mix

84 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22, 24, 26, 28

181


Cyclamen

Latinia® F1 Latinia F1 Success este noua generaţie de Latinia. Aceste plante au o creştere mai compactă cu flori mari şi sunt foarte uşor de produs. Serie foarte uniformă în creştere şi înflorire potrivit pentru producţie mai deasă. Latinia Succes se remarcă din toate punctele de vedere. Este ușor de produs chiar și în condiții dificile. •  Flori mari şi timpurii •  Creştere puternică chiar şi în condiţii de temperaturi crescute •  Alegerea industrială Cyclamen Latinia® F1 14772 Lilac (1109)

84

20, 22, 24, 26

15813 Rose Violet Eye (1063)

84

20, 22, 24, 26

15843 Flamed Mix (1910)

84

20, 22, 24, 26, 28

17133 Deep Magenta (1385)

84

20, 22, 24, 26

16244 Deep Violet (1395)

84

20, 22, 24, 26

18749 Mix (1960)

84

20, 22, 24, 26, 28

84

20, 22, 24, 26, 28

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

19254 Success Deep Magenta (1107) 84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18706 Success Pure White (1121)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

20210 Success Purple (1097)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18721 Success Rose (1070)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

14771 Success Salmon (1038)

84

18, 20, 22, 24, 26

19256 Success Mix (1970)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

84

20, 22, 24, 26

Latinia® F1 Fantasia® Lilac

Rose Violet Eye

Latinia® F1 Fun 18061 Flame Magenta (1850) Latinia® F1 Success 16816 Success Bright Red (1011)

Latinia F1 Victoria ®

17134 50 (1700)

182

Fantasia Deep Magenta

Fantasia Deep Violet

Fun Flame Magenta

Success Bright Red

Success Deep Magenta

Success Pure White

Success Purple

Success Rose

Success Salmon

Victoria 50


Cyclamen

Premium F1 Prin creşterea robustă, dar totodată compactă, Premium este foarte potrivită în cazul în care avem nevoie o masă de plantă mai mare. Înflorirea rapidă şi foarte apropiată garantează o cultivare fără probleme şi o valorificare simultană. Înflorirea continuă şi plantele robuste înseamnă că seria Premium este foarte potrivită pentru plantarea în medii urbane. Abanico Light Purple Cyclamen Premium F1 32223 Abanico Light Purple (181/13) 180 20, 22, 24, 26, 28 32224 Abanico Magenta (180/13)

180 20, 22, 24, 26, 28

32225 Abanico Salmon (179/13)

180 20, 22, 24, 26, 28

20219 Pure White (5126)

180 20, 22, 24, 26

20220 Red (5011)

180 20, 22, 24, 26

16605 Salmon Eye (5041)

180 20, 22, 24, 26

13108 Salmon Flamed (5145)

180 20, 22, 24, 26

17126 Dark Flamed Mix (5910)

180 22, 24, 26

Pure White

Red

Abanico Magenta

Abanico Salmon

Salmon Eye

Salmon Flamed

Halios® F1 Curly® Flori foarte franjurate în culori puternice. Înflorire prolifică şi de durată. •  Florile franjurate cele mai mari •  Alegere maximă de culori •  Comportament bun chiar şi în condiţii de zi scurtă Magenta

Cyclamen Halios® F1 Curly® 19420 Magenta (2506)

84

20, 22, 24, 26, 28

18704 Scarlet (2410)

84

20, 22, 24, 26, 28

16241 White (2525)

84

20, 22, 24, 26, 28

18263 Early Mix (2580)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

32218 Flame Mix (2560)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15423 Mix (2590)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30 Scarlet

White

183


Cyclamen

Halios® F1 Seria populară Halios de cyclamene cu flori mari se remarcă datorită uniformităţii tuturor culorilor. Plantele robuste nu sunt sensibile la stresul climatic şi au pedunculi fermi. Halios are o gamă largă de culori, incluzând multe culori foarte speciale, care sunt cu uşurinţă remarcate. •  •  •  •  •  •  • 

Flori mari, calitate excelentă de valoare superioară Adaptabil pentru producţia din sezonul tîrziu Serie standard pentru ghivece mari Înflorire continuă Pedunculi robuști, solizi Creştere viguroasă chiar şi în condiţii de zi scurtă Consum redus de energie

Cyclamen Halios® F1 13030 Bright Scarlet (2015)

84

Deep Rose

Dhiva Pure White

Magenta

Magenta Flamed

Pure White

Purple

Purple Flamed

Red Decora

Rose Eye

Salmon Flame

Salmon Rose

Fantasia® Magenta

Fantasia® Red

Fantasia® Violet

Victoria 50

Victoria 50 Salmon

Fun Flame Magenta

18, 20, 22, 24, 26, 28

15515 Bright Scarlet Compact (2018) 84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

14319 Deep Rose (2071)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

16239 Dhiva Pure White (2620)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

13025 Magenta (2105)

84

18, 20, 22, 24, 26

13221 Magenta Flamed (2150)

84

18, 20, 22, 24, 26

14320 Pure White (2125)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

15093 Purple (2096)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

13024 Purple Flamed (2160)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

20155 Red Decora (2210)

84

20, 22, 24, 26, 28

15092 Rose Eye (2062)

84

18, 20, 22, 24, 26

32220 Salmon Flame (2145)

84

20, 22, 24, 26, 28

15516 Salmon Rose (2051)

84

18, 20, 22, 24, 26

13216 Scarlet Red (2010)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18072 Blush Mix (2811)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

13075 Classic Mix (2900)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

13023 Flamed Mix Decora (2290)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

18059 Winter Mix (2920)

84

24, 26, 28, 30, 32

18059 Winter Mix (2920)

180 26, 28

Halios® F1 Fantasia® 15845 Magenta (2305)

84

20, 22, 24, 26, 28

16608 Red (2311)

84

20, 22, 24, 26, 28

15419 Violet (2395)

84

20, 22, 24, 26, 28

18701 Mix (2960)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

14769 50 (2700)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15807 50 Salmon (2730)

84

20, 22, 24, 26

84

20, 22, 24, 26, 28

Halios® F1 Victoria

Halios® F1 Fun 34476 Flame Magenta

184


Cyclamen

Halios® F1 HD Halios HD înseamnă densitate mare şi combină soiurile Halios cu o nouă linie genetică. O soluţie pentru a putea produce mai multe plante pe suprafaţa disponibilă. Cele mai noi îmbunătăţiri stau la baza selecţiei Halios HD datorită creşterii mai compacte. Creşterea mai compactă a plantelor permite cultivarea mai multor plante pe m2, cu FLORI MARI •  •  •  •  •  •  • 

Mărime de ghiveci: Ø 12 - 17 cm Flori mari – densitate mare de plante Creştere robustă şi deasă Alegerea optimă pentru toamnă Pedunculi scurți în mijlocul plantei Culori durabile Uşor de produs

Bright Rose

Bright Scarlet Compact

Deep Magenta

Dhiva Dark Violet

Dhiva Rose Eye

Dhiva Violet

Cyclamen Halios® F1 HD 16606 Bright Rose (2075)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15515 Bright Scarlet Compact (2018) 84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

30083 Deep Magenta (2107)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

16240 Dhiva Dark Violet (2695)

84

20, 22

15421 Dhiva Rose Eye (2065)

84

20, 22

34686 Dhiva Violet (2690)

84

18, 20, 22, 24, 26

20154 Grenadine (2076)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18058 Light Rose (2081)

84

20, 22, 24

14318 Lilac (2101)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

30084 Neon Rose (2077)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15094 Pure White (2124)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18057 Salmon (2039)

84

18, 20, 22, 24, 26

30085 Salmon Rose (2052)

84

20, 22, 24

18056 Scarlet Salmon (2021)

84

18, 20, 22, 24, 26

13027 Flamed Mix (2910)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

17598 Mix (2940)

84

22, 24, 26

Grenadine

Light Rose

Lilac

Neon Rose

Pure White

Salmon

Salmon Rose

Scarlet Salmon

185


Cyclamen

Super Serie® Macro F1 Super Serie Macro este cunoscută datorită durabilității pe rafturi și a plantei florifere. Macro este foarte potrivit pentru producția mai tîrzie, în condiții de lumină mai puțină.

Cyclamen Super Serie® Macro F1 17974 Pure White

180 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

17967 Red

180 26, 28, 30, 32

15886 Flamed Mix

180 22, 24, 26, 28

17991 Select Mix

180 18, 22-24, 26, 28-40 Pure White Cyclamen Super Serie XL® F1

15461 Dark Salmon Pink

84 22, 24, 26

14753 Dark Violet

84 20, 22, 24, 26, 28, 30

14755 Light Salmon Pink

84 22, 24, 26, 28, 30

15128 Neon Flamed

84 22, 24, 26, 28, 30

15460 Neon Pink

84 22, 24, 26, 28, 30

14749 Pure White

84 24, 26, 28, 30

14749 Pure White

180 22, 24, 26, 28

14751 Red

84 20, 22, 24, 26, 28, 30

14751 Red

180 22, 24, 26, 28

15397 Violet Flamed

84 20, 22, 24, 26, 28

17183 Wine Red

84 20, 22, 24, 26, 28

15398 Wine Red Flamed

84 20, 22, 24, 26, 28

14521 FL Mix

84 18, 20, 22-24, 26, 28

15913 Flamed Mix 15913 Flamed Mix 18779 Select Mix

186

Red

®

18779 Select Mix

84 20, 22, 24, 26, 28 180 22, 24, 26, 28 84 20, 22, 24, 26, 28, 30 180 20, 22, 24, 26

Dark Salmon Pink

Dark Violet

Light Salmon Pink

Neon Flamed

Neon Pink

Pure White

Red

Violet Flamed

Wine Red

Wine Red Flamed


Cyclamen

Magnia F1 Magnia este o serie complet nouă cu flori mari. Acest soi nou se remarcă datorită precocității, uniformității și a durabilității. Florile pe tije florale ferme din mijlocul plantei alcătuiesc un buchet frumos.

Cyclamen Magnia F1 33037 Deep Rose Light Edge (7156)

84 20, 22, 24, 26, 28

33038 Light Pink Eye (7161)

84 20, 22, 24, 26, 28

33039 Purple (7153)

84 20, 22, 24, 26, 28

33040 Red (7176)

84 20, 22, 24, 26, 28

33041 Salmon Eye (7154)

84 20, 22, 24, 26, 28

33042 White (7157)

84 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

32221 Mix

84 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 180 22, 24, 26, 28

Purple

Red

Deep Rose Light Edge

Light Pink Eye

Salmon Eye

White

187


Euphorbia pulcherrima

Princettia® Florensis vă oferă o gamă compactă de poinsettia de la diferiți amelioratori. Am încercat să selectăm diferite culori, forme de frunză și înflorire pentru a rezulta o gamă atractivă în special pentru producătorii mai mici. O parte din soiuri sunt potrivite deasemenea pentru producția de plante mini. Toate soiurile sunt oferite în tăvițe de 84 de buc, în cilindri de turbă.

Dark Pink

Euphorbia pulcherrima Princettia® 18590 Dark Pink

84 24, 26, 28-32, 34

18588 Hot Pink

84 24, 26, 28-32, 34

32238 Indian Red

84 24, 26, 28-32, 34

31031 Pearl White

84 24, 26, 28-32, 34

18589 Pink

84 24, 26, 28-32, 34

32200 Pure White

84 24, 26, 28-32, 34

18595 Soft Pink

84 24, 26, 28-32, 34

32248 Ultra Hot Pink

84 24, 26, 28-32, 34 Hot Pink

188

Indian Red

Pearl White

Pink

Pure White

Soft Pink

Ultra Hot Pink


Euphorbia pulcherrima

PrincettiaÂŽ Indian Red

189


Euphorbia pulcherrima

Euphorbia collection

Euphorbia pulcherrima

Florensis vă oferă o gamă compactă de poinsettia de la diferiți amelioratori. Am încercat să selectăm diferite culori, forme de frunză și înflorire pentru a rezulta o gamă atractivă în special pentru producătorii mai mici. O parte din soiuri sunt potrivite deasemenea pentru producția de plante mini. Toate soiurile sunt oferite în tăvițe de 84 de buc, în cilindri de turbă.

30237 Candy Star

84 24, 26, 28-32, 34

19975 Floristar

84 24, 26, 28-32, 34

16297 Freedom Red

84 24, 26, 28-32, 34

17342 Ice Punch

84 24, 26, 28-32, 34

18429 Jester Red

84 24, 26, 28-32, 34

Cortez® 18425 Cortez ® Burgundy

84 24, 26, 28-32, 34

19963 Cortez ® Red Impr.

84 24, 26, 28-32, 34

Prestige 19306 Prestige Early Red 84 24, 26, 28-32, 34 19305 Prestige Red

84 24, 26, 28-32, 34

Primero 17343 Glitter

84 24, 26, 28-32, 34

17115

84 24, 26, 28-32, 34

Red

Winter Rose 17325 Early Red

Candy Star

Ice Punch

Prestige Early Red

190

Jester Red

Prestige Red

Floristar

Cortez® Burgundy

Primero Glitter

84 24, 26, 28-32, 34

Freedom Red

Cortez® Red Impr.

Primero Red


Euphorbia pulcherrima

Winter Rose Early Red

191


Gerbera jamesonii

Mini Revolution F1 Plante genetic compacte cu o formă excelentă, timpurii și cu tije florale scurte.

Gerbera jamesonii Mini Revolution F1 15477 Red

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

15478 Rose

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16830 White

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

15476 Yellow

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

15168 Mix

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

Gerbera jamesonii Micro Revolution F1 16094 Irish Eyes Mix 128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

Red

Rose

Plante viguroase, stufoase cu flori foarte mari – bate seriile concurente atît in vigoare cît și în mărimea florilor. Mega Revolution este potrivit pentru ghivece mai mari de 12 cm.

Rose Deep

192

Yellow

Gerbera jamesonii Mega Revolution F1

Mega Revolution F1

Champagne

White

Orange

Watermelon

17432 Champagne

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16831 Orange

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16832 Red

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16833 Rose

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

32534 Rose Deep

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

32535 Watermelon

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16834 White

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16835 Yellow

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

17090 Mix

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

Red

Rose

White

Yellow


Gerbera jamesonii

Revolution™ F1

Gerbera jamesonii Revolution™ F1

Cînd vine vorba de uniformitatea înfloririi, într-o gamă completă de culori, luați Revolution. Această serie este programabilă pe tot parcursul anului și este potrivită pentru o productie de inaltă densitate.

17431 Baby Pink

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

32536 Bicolour Red Lemon

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

34040 Bicolour Red White

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

32537 Bicolour Rose White

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

32538 Bicolour Yellow Orange 128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50 16819 Golden Yellow

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16820 Orange

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16823 Red

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16824 Rose

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16826 White

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16828 Yellow

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

13900 Mix

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

Mega Revolution Revolution Mini Revolution Baby Pink

Micro Revolution

Red

Bicolour Red Lemon

Golden Yellow

Rose

Bicolour Red White

Orange

Bicolour Rose White

White

Bicolour Yellow Orange

Yellow

193


Helianthus annuus

Sunbuzz F1 Acest Helianthus nou are calități excepționale. Este genetic mai compact decît alte soiuri disponibile pe piață, în consecință necesită mai puțin retardant de creștere. Se remarcă datorită creșterii excelente. Are frunze mici de aceea este posibilă cultivarea mai multor plante pe m2.

Helianthus annuus 33012 Sunbuzz F1

180 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

Sunbuzz F1

Sunsation Yellow F1 Helianthus Sunsation este compactă, are o floare mare, cu mijlocul negru, fără polen. Deoarece floarea nu are polen, este mai ușor de promovat în comerțul cu amănuntul.

Helianthus annuus 16032 Sunsation Yellow F1 180 8-29 Sunsation Yellow F1

Hibiscus moscheutos

Luna F1 Hibiscus moscheutos Luna este atît impresionantă cît şi exclusivistă. Planta dezvoltă flori enorme cu diametrul de 15 cm, care atrag privirea. Se ramifică bine, şi nu necesită ciupire fiind potrivită pentru containere mari. Plantate afară ele se dezvoltă în arbuşti fantastici. Plan- tele iubesc locaţiile calde, şi tolerează foarte bine condiţiile uscate precum şi cele umede. Foarte receptivi la retardanţii de creştere.

Pink Swirl

Red

Rose

White

Hibiscus moscheutos Luna F1

194

17585 Pink Swirl

84

6, 8, 10, 12-20, 22

17583 Red

84

6, 8, 10, 12-20, 22

17586 Rose

84

6, 8, 10, 12-20, 22

17587 White

84

6, 8, 10, 12-20, 22


Helianthus annuus

Sunbuzz F1

195


Pentas lanceolata

Lucky Star O serie nou-nouță disponibilă exclusiv de la Florensis. Plante de ghiveci atractive atît pentru interior cît și pentru exterior. Lucky Star este o serie extrem de uniformă în ceea ce privește creșterea și înflorirea. Plantele cu flori dense, foarte strînse una lîngă cealaltăasigură culoare maximă pe rafturi.

Pentas lanceolata Lucky Star 33934 Lavender

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

34510 Pink Deep

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

34511 Red Dark

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

33010 Violet

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

33011 White

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 Lavender

Pink Deep

Red Dark

Violet

White

Torenia fournieri

Kauai Seria Kauai™ este foarte uşor de produs în culturi cu număr maxim de plante pe m2 în comparaţie cu alte soiuri tradiţionale. Are cele mai multe culori atractive pentru culturile programate. O înflorire aproape simultană a culorilor ceea ce permite valorificarea în masă în decursul a a 7-9 zile. Se ramifică mai bine decît celelalte soiuri de Torenia prezente pe piaţă şi rămîn cu 5 cm mai scurte. Acest lucru înseamnă că plantele pot fi controlate mai bine şi sunt mai profitabile. Datorită culorilor aprinse, KauaiTM este în special foarte potrivită pentru combinaţii în ghivece mai mari, containere colorate pentru interior şi exterior.

Magenta

Blue & White

Deep Blue

Rose

White

Torenia fournieri Kauai

196

20790 Blue & White

288 9-20

19096 Deep Blue

288 6-20

19098 Magenta

288 6-20

19099 Rose

288 6-20

19100 White

288 6-20

19808 Mix

288 6-20


Primula obconica

Touch Me® F1 Midi Comparat cu Seria Touch Me, această serie midi este puțin mai compactă. Potrivit pentru ghivece de 10,5-12 cm.

Primula obconica Touch Me® F1 Midi 14816 Blue White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

15763 Dark Blue

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

17045 Dark Orange

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

15762 Red

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14815 Red White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

16010 White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

Red

Dark Orange

Blue White

Dark Blue

Red White

White

Touch Me® F1 Această plantă este caracterizată de flori mari și frumoase, și o structură de plantă rotundă. Touch Me este disponibil pentru cultivarea în ghivece de 12-17 cm. Seria de primula obconia Touch Me nu conține primin, substanța responsabilă pentru reacțiile alergice.

Primula obconica Touch Me® F1

Blue White

14732 Blue White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14734 Dark Orange

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

16026 Magenta

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14813 Pink

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14735 Red White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14819 Violet

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14814 White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

Pink

Red White

Dark Orange

Magenta

Violet

White

197


Platycodon grandiflorus

Astra F1 Platycodon grandiflorus Astra este o plantă anuală atractivă şi specială care prosperă în ghivece, jardiniere şi în grădini. Face parte din familia Campanulaceae şi este originar din China, Japonia şi Korea. Astra oferă grădinii Dvs. o atmosferă romantică, mediteraneană. Florile mari, în formă de stea pot fi de culoarea albă, albastră sau roz. Bobocii rotunzi sunt foarte decorative, ceea ce înseamnă că Astra poate fi vîndut şi înainte de înflorire. Astra poate fi folosit pînă la sfîrșitul verii

Platycodon grandiflorus Astra F1 11895 Blue

180 6, 8, 10-26 288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

11896 Rose

Blue

180 6, 8, 10-25 288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

11897 White

180 6, 8, 10-25 288 10-25

Rose

198

White


Platycodon grandiflorus

Astra F1 Blue

199


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

19843 Ageratum houstonianum Patina® Rose 19844 Ageratum houstonianum Patina® White

34705 Aguilera White

18737 Angelonia angustifolia Archangel™ Blue

32672 Archangel Blue Bicolour

31676 Angelonia angustifolia Archangel Dark Pink

19587 Archangel Deep Rose

18011 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Bronze

34082 Pirouette Scarlet Orange

18012 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Crimson

34081 Pirouette Red

18013 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Rose

34079 Pirouette Magenta/ 34080 Pirouette Pink

18014 Antirrhinum majus Speedy Sonnet White 18015 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Yellow

34083 Pirouette Yellow

32101 Begonia fulgens Vesuv

32100 Beg. Richmondensis

10603 Begonia semperflorens Organdy F1 Mix

10602 Supreme F1 Mix

31629 Begonia semperflorens PasoDoble™ Candy Pink

Doublet Series

31630 Begonia semperflorens PasoDoble™ Cherry Red

Doublet Series

31782 Begonia semperflorens PasoDoble™ Snow White

Doublet Series

34760 Begonia tuberhybrida GO!Early F1 Dark Rose

16906 GO!Early F1 Deep Rose

10554 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Deep Orange

16907 GO!Early F1 Orange

15364 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Deep Red

16889 GO!Early F1 Deep Red

16205 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Deep Salmon

32529 GO!Early F1 Salmon Bicolour

10562 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Mix

10565 GO!Early F1 Mix

32420 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Yellow Red Back

16891 GO!Early F1 Yellow

32955 Begonia x hybrida Megawatt Red Bronze Leaf 32897 Begonia x hybrida Megawatt Red Green Leaf

35062 Megawatt Red Green Leaf Impr.

32899 Begonia x hybrida Megawatt Rose Green Leaf

35063 Megawatt Rose Green Leaf Impr.

16519 Bidens ferulifolia Golddust

31658 Goldstrike

30658 Bidens ferulifolia Pirate`s Princess

34707 Pretty in Pink

15309 Brachyscome multifida Blue Brazil

19400 Brasco Violet

16983 Brachyscome multifida Surdaisy ® White

33951 White 2017

18270 Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo Pure White

84 Tray Size

30499 Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo Red

84 Tray Size

31688 Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo Rose Pink

84 Tray Size

17451 Bracteantha bracteata Dreamtime Jumbo Yellow ™

17691 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Cherry Rose

84 Tray Size 31425 Dark Rose

17691 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Cherry Rose 17454 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Lavender

32654 Lavender Impr.

17454 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Lavender 19279 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Almond Blossom

Cabaret™

19279 Calibrachoa x hybrida Can-Can Almond Blossom

Cabaret™

19279 Calibrachoa x hybrida Can-Can Almond Blossom

Cabaret™

32658 Calibrachoa x hybrida Can-Can Blue with Eye

Cabaret™

34063 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Peach Eye

Cabaret™

31526 Calibrachoa x hybrida Can-Can Pink with Eye

Cabaret™

31526 Calibrachoa x hybrida Can-Can Pink with Eye

Cabaret™

20601 Calibrachoa x hybrida Can-Can Rose Star

Cabaret™

20601 Calibrachoa x hybrida Can-Can Rose Star

Cabaret™

19600 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Terracotta

Cabaret™

19600 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Terracotta

Cabaret™

® ® ®

® ® ® ®

32735 Catharanthus roseus Pacifica XP Apricot

18478 Titan F1 Apricot

32736 Catharanthus roseus Pacifica XP Burgundy

18480 Titan F1 Burgundy/ 18486 Titan F1 Rose

31534 Catharanthus roseus Pacifica XP Burgundy Halo

30080 Titan F1 Rose Halo

32737 Catharanthus roseus Pacifica XP Dark Red

18485 Titan F1 Dark Red

32738 Catharanthus roseus Pacifica XP Lilac

200

32739 Catharanthus roseus Pacifica XP Polka Dot

18483 Titan F1 Polka Dot

32740 Catharanthus roseus Pacifica XP Punch

18484 Titan F1 Punch

16202 Celosia plumosa Fresh Look Mix

35196 Potter Mix

30081 Celosia plumosa Fresh Look Red

35198 Potter Red

30082 Celosia plumosa Fresh Look Yellow

35199 Potter Yellow

32265 Celosia plumosa Kimono Cherry Red

10650 Kimono Mix


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

10644 Celosia plumosa Kimono Orange

10650 Kimono Mix

10649 Celosia plumosa Kimono Yellow

10650 Kimono Mix

15235 Coleus x hybrida Kong™ Mosaic

15237 Kong™ Mix

16944 Coleus x hybrida Kong Red

15237 Kong™ Mix

16945 Coleus x hybrida Kong Rose

15237 Kong™ Mix

16947 Coleus x hybrida Kong Salmon Pink

15237 Kong™ Mix

15236 Coleus x hybrida Kong Scarlet

15237 Kong™ Mix

™ ™ ™ ™

20606 Cosmos atrosanguineus Eclipse 19390 Cosmos atrosanguineus New Choco 32145 Cosmos bipinnatus Odyssey Red

10693 Symphony Carmine

10044 Dahlia x hybrida Amazone Pink

34098 Dahlietta Nina

20507 Dahlia x hybrida Harlequin Mix

10716 Figaro Mix

18299 Dahlia x hybrida Dahlietta™ Blanca

34100 Blanca Impr.

17480 Dahlia x hybrida Dahlietta™ Surprise Becky

34097 Becky Impr.

17057 Dahlia x hybrida Dali Orange Impr.

14135 Dahlietta Linda

17056 Dahlia x hybrida Dali™ Pink Impr.

14133 Dahlietta Emily Pink

17055 Dahlia x hybrida Dali™ Scarlet

14131 Dahlietta Anna

17053 Dahlia x hybrida Dali™ Violet

14333 Dahlietta Leanne

17052 Dahlia x hybrida Dali™ White Impr.

34100 Dahlietta Blanca Impr.

17050 Dahlia x hybrida Dali Yellow Impr.

18300 Dahlietta Julia

30519 Dahlia x hybrida Pomponetta Bicolour Red Yellow

Gallery

30518 Dahlia x hybrida Pomponetta Pink

Gallery

30520 Dahlia x hybrida Pomponetta Red 32863 Dianthus chinensis Diana F1 Picotee Mix

Gallery 10753 Parfait F1 Mix

31243 Euphorbia hypericifolia Glitz 31662 Fuchsia x hybrida City Light™

31708 Diva Cherry-White

19768 Fuchsia x hybrida Electric Light™

14984 Diva Midnight

31787 Fuchsia x hybrida Happy Light™

15680 Diva Beacon

12869 Fuchsia x hybrida Diva® Mariah 12865 Fuchsia x hybrida Minuet Red & Blue

31701 Windchimes Pink Violet

12866 Fuchsia x hybrida Minuet Red & Lilac

31701 Windchimes Pink Violet

33917 Gazania rigens Gazoo® Mix

34445 Enorma Mix

32951 Gomphrena globosa Gnome Purple 19780 Hebe x hybrida Lise

19779 Paula

20378 Hebe x hybrida Maria

32142 Nana

16388 Impatiens New-Guinea ClockWork Lavender

31719 Lavender Impr.

19585 Impatiens New-Guinea ClockWork Orange Green Leaved 31724 Orange Green Leaved Impr. 20096 Impatiens New-Guinea ClockWork Pink

31726 Pink dark Leaved

16392 Impatiens New-Guinea ClockWork Red

31722 Red Impr

18210 Impatiens walleriana Impreza F1 Blue Pearl

18172 DeZireF1 Lavender

18211 Impatiens walleriana Impreza F1 Cherry Splash

18325 DeZire F1 Salmon Splash

18321 Impatiens walleriana Impreza F1 Formula Mix

18326 DeZire F1 Mix/ 19708 Dezire F1 Total Mix

19091 Impatiens walleriana Impreza F1 Pink

18087 DeZire F1 Pink

18214 Impatiens walleriana Impreza F1 Rose

18088 DeZire F1 Rose

18215 Impatiens walleriana Impreza F1 Salmon

18209 DeZire F1 Salmon

18216 Impatiens walleriana Impreza F1 Violet

18092 DeZire F1 Violet

18217 Impatiens walleriana Impreza F1 White

18093 DeZire F1 White

31029 Impatiens x hybrida Big Bounce Cherry

SunPatiens®

32671 Impatiens x hybrida Big Bounce Coral

SunPatiens®

30527 Impatiens x hybrida Big Bounce Lavender

SunPatiens®

30528 Impatiens x hybrida Big Bounce Lilac

SunPatiens®

32668 Impatiens x hybrida Big Bounce Lilac Impr.

SunPatiens®

32670 Impatiens x hybrida Big Bounce Pink

SunPatiens®

31028 Impatiens x hybrida Big Bounce Red

SunPatiens®

30529 Impatiens x hybrida Big Bounce Violet

SunPatiens®

30531 Impatiens x hybrida Big Bounce White Blush

SunPatiens®

19886 Impatiens x hybrida SunPatiens Compact Magenta ®

34681 Magenta Impr.

201


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

20760 Impatiens x hybrida SunPatiens® Vigorous Corona 20762 Impatiens x hybrida SunPatiens® Vigorous White Variegated 18842 Ipomoea batatas Bright Ideas Black

Solar Power Black

18843 Ipomoea batatas Bright Ideas Green

Solar Power Green

18844 Ipomoea batatas Bright Ideas Red

Solar Power Red

30534 Lantana camara Lucky™ Lavender

Rose Sunrise

12604 Lobelia erinus Richardii

Sweet Springs Blue

17507 Lobelia erinus Hot ® White

Springs White

19950 Lobelia erinus Star ® Deep Blue

Star Blue

17533 Lobelia erinus Star Super Blue Bicolour ®

17508 Lobelia erinus Waterfall® Blue

Sweet Springs Blue

31440 Lobularia maritima Stream™ Pink

Raspberry

12606 Lysimachia congestiflora Lyssi 20612 Mecardonia x hybrida Magic Carpet Yellow 16031 Mimulus x hybrida Maximus F1

Garden Freckles 10896 Magic F1 Mix

15302 Nemesia fruticans Nuvo® Carmine

Carmine Impr.

14958 Nemesia fruticans Nuvo® Rose

Rose Impr.

19087 Osteospermum ecklonis Akila Lavender Shades 19090 Osteospermum ecklonis Akila Mix 19088 Osteospermum ecklonis Akila Purple 19089 Osteospermum ecklonis Akila White 16138 Osteospermum ecklonis Astra® Outback Purple 15393 Osteospermum ecklonis Astra® Pink Spoon 15672 Osteospermum ecklonis Astra® Purple Spoon 17069 Osteospermum ecklonis Astra® Rose Eye 19629 Osteospermum ecklonis Astra® Terracotta

Orange Sunrise

14042 Osteospermum ecklonis Astra® White

White Impr.

16098 Osteospermum ecklonis Astra® Yellow

Yellow Impr.

15994 Osteospermum ecklonis Cape Daisy ® Kalanga® Lavender

Cape Daisy lavender Blue

31869 Osteospermum ecklonis Cape Daisy ® Magenta Silver Vein 15377 Pelargonium hortorum Bull`s Eye F1 Mix 15546 Pericallis x hybrida Senetti® Blue Bicolour Impr.

31242 Blue Bicolour

31044 Pericallis x hybrida Senetti® Violet Bicolour

31242 Blue Bicolour

30862 Petunia grandiflora Sophistica F1 Blackberry 17387 Petunia grandiflora Sophistica F1 Lime Bicolour 20340 Petunia grandiflora Sophistica F1 Lime Green 20639 Petunia x hybrida Mini Blast Rose 17695 Petunia x hybrida Phantom

30453 Tiger Stripe

17030 Petunia x hybrida Blanket™ Rose

17032 Zinfandel

31481 Petunia x hybrida GO!Tunia® Light Pink

34323 Light Pink Impr.

30388 Petunia x hybrida GO!Tunia® Neon Pink

34320 Neon Pink Impr.

18771 Petunia x hybrida GO!Tunia® White

34326 White Impr.

31272 Petunia x hybrida Mystical® Black Knight

31788 Viva® Black

30115 Petunia x hybrida Mystical® Black Magic

31788 Viva® Black

19640 Petunia x hybrida Mystical® Wicked Purple 15148 Petunia x hybrida Surfinia® Amethyst Purple Red

Purple

12638 Petunia x hybrida Surfinia Pastel

Viva® Baroque Pink

12646 Petunia x hybrida Tumbelina® Priscilla

Viva® Double Purple Vein

16039 Petunia x hybrida Tumbelina® Rose Ripple

Viva® Double Rose Ripple

®

17010 Petunia x hybrida Tumbelina® Susanna 14029 Petunia x hybrida Viva® Hot Pink 20626 Petunia x hybrida Viva® Pink Morn 31601 Petunia x hybrida Viva® Yellow

202

Viva® Double White 34329 Hot Pink Impr. Baroque Pink 31268 Deep Yellow

18793 Petunia x hybrida Vivini™ Blue

Ocean Blue

12648 Portulaca oleracea Apricot

Pazzaz Tangerine

12649 Portulaca oleracea Cerise Red

Pazzaz Red Flare

12650 Portulaca oleracea Light Pink

Pazzaz Pink Glow


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

12651 Portulaca oleracea Lilac

Pazzaz Neon Pink

12652 Portulaca oleracea Red

Pazzaz Red Flare

13411 Portulaca oleracea White

Pazzaz White

12653 Portulaca oleracea Yellow

Pazzaz Yellow

33112 Portulaca oleracea Pazzaz™ Deep Pink

33113 Fuchsia

33115 Portulaca oleracea Pazzaz™ Yellow Impr.

20181 Vivid Yellow

11079 Rudbeckia hirta Indian Summer

14579 Prairie Sun

11089 Salvia farinacea Strata 30665 Salvia x hybrida Love and Wishes 12825 Sanvitalia speciosa Aztekengold

Safari

12655 Scaevola aemula Blue

Scarlatti Compact Blue

19773 Scaevola aemula Scuba Blue

Scarlatti Compact Blue

17011 Scaevola aemula Surdiva® Blue

Scarlatti Compact Blue

11122 Tagetes erecta Marvel F1 Orange

17410 Taishan F1 Orange

11123 Tagetes erecta Marvel F1 Yellow

17411 Taishan F1 Gold/ 17412 Taishan F1 Yellow

13144 Torenia x hybrida Moon™ Blue 15652 Torenia x hybrida Moon™ Rose 15978 Torenia x hybrida Moon™ Yellow 17696 Verbena x hybrida Aztec™ Blue Velvet

Venturi® Purple

17521 Verbena x hybrida Aztec Dark Red

Venturi® Red

32700 Verbena x hybrida Aztec Magic Red

Venturi® Scarlet

17527 Verbena x hybrida Aztec Wild Rose

Venturi® Pink

™ ™ ™

30611 Verbena x hybrida EnduraScape Blue

34283 Endurascape™ Blue Impr.

30613 Verbena x hybrida EnduraScape™ Dark Purple

32677 Endurascape™ Blue Impr.

18775 Verbena x hybrida Estrella Voodoo Star

Venturi®

19836 Verbena x hybrida Magelana Hot Rose

Venturi®

19837 Verbena x hybrida Magelana Lilac

Venturi®

31480 Verbena x hybrida Magelana Red Impr.

Venturi®

19839 Verbena x hybrida Magelana Violet

Venturi®

19840 Verbena x hybrida Magelana White

Venturi®

11231 Verbena x hybrida Quartz XP Mix

13232 Obsession Mix

18799 Verbena x hybrida Venturi® Violet

20654 Venturi® Purple

11260 Zinnia angustifolia Profusion Orange

15251 Profusion Fire

203


204


205


206


207


208


209


Index Anuale A

D

I

R

Ageratum

22-23

Dahlia

73-79

Impatiens

95-100

Rhodochiton

147

Angelonia

24-25

Dianthus

80-81

Ipomoea

101-102

Rudbeckia

148

Antirrhinum

26-29

Diascia

82-83

Isotoma

102

Argyranthemum

30-33

Dichondra

84

Dorotheanthus

84

Asteriscus

33

B

E

S

L

Scabiosa

149

Lantana

103

Scaevola

149

Lobelia

104-107

Salvia

150-153

34-47

Erigeron

84

Lobularia

108-109

Sanvitalia

154-155

Bidens

47-49

Euphorbia

85

Lysimachia

109

Sutera

156-158

Brachyscome

50-51

Euryops

85

Lophospermum

110

Bracteantha

52-53

Begonia

Calendula

52

C Calibrachoa

F

T

M 111

Fuchsia

86-88

Mecardonia

111

Mimulus

111

V

Nemesia

112-115

Verbena

Nicotiana

115

66

G

Catharanthus

66

Gaura

89

Celosia

67

Gazania

90

Centradenia

67

Gypsophila

91

O

Cineraria

68

Glechoma

91

Osteospermum

Cleome

68

Chrysanthemum

68

H

Convolvulus

69

Hebe

92-93

Pericallis

121

Cuphea

69

Heliotropium

94

Pelargonium

122-123

Helichrysum

94

Petunia

124-143

Cosmos

159-161

Matthiola

54-65

70-71

158

85

Calocephalus

Coleus

Thunbergia Tagetes

Felicia

162-165

Z Zinnia

166-167

116-120

P

72

Phlox

145-146

Plectranthus

146

Portulaca

146-147

Cyclamen C Contiga

181

F Facila

M

Halios® F1 Curly ® 183

Magnia

®

Halios HD

185

Halios®

184

177 L

G Goblet

H

Latinia®

S 187

Smartiz ® F1

172

Melody Outdoor F1 172

Super Serie® Carino®

176

Merita

177

Super Serie® Compact

178

Metis® F1

174

Super Serie® Da Vinci®

Metis F1 Decora

175

Super Serie Mini Winter

Metis® F1 Fantasia®

175

Super Serie® Picasso®

179

Metis® F1 PomPom®

175

Super Serie® Verano®

173

Super Serie® Allure®

181

Super Serie® Macro®

186

Super Serie XL

186

®

®

182

171

P Premium

183

Picola

170

®

®

®

179 ®

178

T Tianis Plante de ghiveci E Euphorbia

G 188-191

P 192-193

T

H

210

Gerbera

Torenia

Helianthus

194-195

Hibiscus

194

196

Pentas

196

Primula

197

Platycodon

198-199

180


Head Office Florensis B.V. Langeweg 79 3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht P.O. Box 32, 3330 AA Zwijndrecht The Netherlands

UK Office Florensis UK Milton Road West Adderbury Banbury OX17 3EY Co.Reg.No. 06948413

German Office Florensis Deutschland GmbH Schlossallee 26 D-47652 Weeze

T: +31 78 623 32 00 F: +31 78 610 10 77 E: sales@florensis.com

T: +44 1954 207702 F: +44 1954 207000 E: info@florensis.co.uk

T: +49 2837 66 425 0 F: +49 2837 66 425 10 E: info@florensis.de

Belgium Office Florensis Belgium b.v.b.a. Boonhof 17 B-2890 Sint-Amands

Italian Office Florensis Italia s.r.l. Via Vittorio Emanuele 24 20824 Lazzate (MB)

Poland Office Florensis Polska sp. z o.o. Hrubieszowska 6a 01-209 Warszawa

T: +32 52 34 18 58 F: +32 52 34 39 60 E: belgium@florensis.com

T: +39 2 963 20 342 F: +39 2 967 21 807 E: italia@florensis.com

T: +22 616 32 63 F: +22 616 32 63 E: polska@florensis.com

Austria Gartenbau-Agentur Renner GmbH Johann Renner T: +43 6216 20 899 F: +43 6216 20 899-20 E: office@renner-jungpflanzen.at www.renner-jungpflanzen.at

Bulgaria KIM 2003 LTD Atanas Pavlov M: +359 888 972 123 E: pavlovatanas@yahoo.co.uk

Czech Republic Thoolen s.r.o. T: +420 602 282 797 E: thoolen@thoolen.cz www.thoolen.cz

Denmark FloriPartner A/S Torben Fisker Olsen T: +45 61 20 97 90 T: +45 70 22 04 01 E: tfo@floripartner.com www.floripartner.com

Estonia Horticom OÜ Kätlin Hrenova M: +372 5348 6245 T: +372 742 8446 E: katlin.hrenova@horticom.ee www.horticom.ee

France Graines Voltz Site de Colmar T: +33 3 89 20 18 18 F: +33 3 89 24 42 22 www.grainesvoltz.com

Hungary Szirom KFT Varga Balázs T: +36 20 555 0094 E: info@sziromkft.hu www.sziromkft.hu

Ireland Goldcrop Ltd Colm Clarke M: +353 876 592 871 T: +353 1843 8176 F: +353 1843 8945 E: colm.clarke@goldcrop.ie

Latvia z/s Bites Agita Bite M: +371 291 188 17 E: tomass@apollo.lv www.bites.lv

Lithuania JSC Oliseta Ruta Orzekauskiene T: +37069870190 F: +37034051297 E: info@oliseta.lt www.oliseta.lt

Romania Hortigala SRL T: +40 267 311 294 F: +40 372 873162 E: hortigala@gmail.com www.hortigala.ro

Slovakia Agri Special S.R.O. Milka Zacharova M: +421 905 401 544 T: +42 1911257833 F: +42 1357692169 E: objednavky@agrispecial.sk agrispecial@gmail.com

Sweden Hörnhems handelsträdgård AB Owe Dahlqvist T: +46 44 228730 F: +46 44 228270 E: info@hornhems.se www.hornhems.se

Switzerland Implantex AG Thomas Bucher T: +41 33 227 00 30 F: +41 33 227 00 31 E: infos@implantex.ch www.implantex.ch

Bosnia, Bosnia Herzegovina, Croatia, Slovenia, Kosovo, Macedonia, Montenegro, Serbia VRTKO d.o.o. Trinkova 24 1000 Ljubljana T: +386 (0)8 385 98 00 F: +386 (0)8 385 98 01 E: info@vrtko.si

Kleve HRB 11982 USt.-ID-Nr. DE 210214897 Geschäftsführer: Herman Hamer

European Partners


RO-520046 str.Jรณkai Mรณr, 18/A loc. Sf. Gheorghe, jud.Covasna T: +40-372-949-234 F: +40-372-873-162 E: hortigala@gmail.com W: www.hortigala.ro

Florensis | Hortigala | Anuale 2018  
Florensis | Hortigala | Anuale 2018