Page 1

Eenjarigen 2018

Uit zaad en stek Potplanten


Sales Manager Benelux

Binnendienst Nederland

Pim van der Eijk T: +31 651 51 56 44 E: pim.van.der.eijk@florensis.com

Martini Veen T: +31 78 623 3229 E: martini.veen@florensis.com

Buitendienst Nederland 1. André van Gameren T: +31 651 57 65 19 E: andre.van.gameren@florensis.com

Yvonne van Rijn T: +31 78 623 3212 E: yvonne.van.rijn@florensis.com

Wout Vollebregt Pelargonium/Poinsettia Specialist T: +31 624 28 86 78 E: wout.vollebregt@florensis.com

2. Remco Sluiter (Ellen Dreesens) 5. Maarten Wouda (Romy Kroos)

4. Simon Terpstra (Romy Kroos)

2. Remco Sluiter T: +31 610 33 84 57 E: remco.sluiter@florensis.com

Ellen Dreesens T: +31 78 623 3226 E: ellen.dreesens@florensis.com

3. Johan van Spronsen T: +31 610 57 04 51 E: johan.van.spronsen@florensis.com

1. André van Gameren (Yvonne van Rijn)

1. André van Gameren (Yvonne van Rijn)

3. Johan van Spronsen (Ellen Dreesens)

7. Frederik V.d. Bossche (Marc de Pot)

4. Simon Terpstra T: +31 653 14 86 26 E: simon.terpstra@florensis.com

Romy Kroos T: +31 78 623 3345 E: romy.kroos@florensis.com

6. Marc Philips (Caroline Philips)

5. Maarten Wouda T: +31 623 01 26 47 E: maarten.wouda@florensis.com Buitendienst België

Binnendienst België

Transport

6. Marc Philips T: +32 478 32 09 20 F: +32 52 343 960 E: marc.philips@florensis.com

Caroline Philips T: +32 52 34 18 58 E: caroline.philips@florensis.com F: +32 52 34 39 60

T: +31 78 623 3321

7. Frederik v.d. Bossche T: +32 495 20 22 21 F: +32 54 58 74 55 E: frederik.van.den.bossche@florensis.com

Marc De Pot T: +32 52 34 18 58 F: +32 52 34 39 60 marc.de.pot@florensis.com

Kantoor Nederland Florensis B.V. Langeweg 79 3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht T: +31 78 623 3200 F: +31 78 610 1066 E: sales@florensis.com

Bezoek Kantoor Nederland Neem afrit 23 Hendrik-Ido-Ambacht Volg de borden Heerjansdam Sla rechtsaf de Langeweg op Bezoekadres is ingang 79

DOR

afslag 23

H.I. AMBACHT

Kantoor België H.I. AMBACHT

A1

M

AM

UN

RD

nr.79

TTE

(Hoofdingang)

EG EW NG LA

ANT DA /

6

afslag 23

RO

Florensis Belgium b.v.b.a. Boonhof 17 B-2890 Sint -Amands T: +32 52 341 858 F: +32 52 343 960 E: belgium@florensis.com

BRE

NI

KE

NS

TE

EG

DRE

CHT

WER

PEN

Debiteurenbeheer T: +31 78 623 3218


We gaan u verder ontzorgen Het is voor Florensis een continu proces om de veranderingen in de markt te identificeren, deze te interpreteren en te vertalen naar acties die ervoor zorgdragen dat we aangesloten blijven bij die markt. Onze doelstelling is om u als klant te faciliteren en mee te nemen in deze ontwikkelingen. U heeft inmiddels via uw contactpersoon en/of andere Florensis communicatie gemerkt dat wij u nu ook online kunnen ontzorgen. We bieden u de mogelijkheid om op basis van realtime beschikbaarheid uw (surplus) orders online in te geven, op een voor uw geschikt tijdstip. Tevens heeft u inzicht in uw historische ordergegevens, en kunt u foto’s downloaden en eenvoudig labels bestellen. Heeft u nog geen inloggegevens ontvangen? Neem contact op met Florensis! In onze nieuwe eenjarigen catalogus 2018 presenteren wij, zoals u van ons mag verwachten, vele nieuwe producten, concepten en oplossingen. Door gezamenlijk uw afnemers te informeren en inspireren, verwachten wij bij te dragen aan het verbeteren van uw afzet, en – nog belangrijker - uw winstgevendheid. Het herhalen van een boodschap die aansluit bij de markt is het antwoord om dit te realiseren. Wij blijven graag met u in contact om deze samenwerking te versterken.

Marck Strik Director Sales & Product Development

MixMasters® is een voorbeeld van een concept dat jaarrond ingezet kan worden. Het brede MixMasters® assortiment biedt de mogelijkheid om, voor elk jaargetijde, diverse kant-en-klare mixcombinaties te produceren. Met MixMasters® kan uw klant het hele jaar door een herkenbaar en aantrekkelijk concept verkopen. We wensen u een succesvol nieuw seizoen toe! Marck Strik

3


Breeding & Marketing

Veredelingsprogramma Florensis Veredeling is een langdurig proces dat vraagt om toewijding, expertise en oog voor detail. Die eigenschappen heeft iedere medewerker die actief is op de verschillende veredelingslocaties van Florensis. Eigenschappen die ervoor zorgen dat wij toegevoegde waarde bieden aan de gehele keten, van teler tot consument. De oudste veredelingslocatie van Florensis bevindt zich in Quedlinburg (Duitsland), waar zowel plastic kassen en isolatiecabines zijn, als moderne kassen voor de elitelijnen en zaadproductie. In Hendrik-Ido-Ambacht werken we intensief aan ons veredelingsprogramma voor diverse producten. De grootste gewassen zijn pelargonium en primula’s en daarin hebben we de afgelopen jaren voor mooie resultaten en een groot aantal nieuwe introducties gezorgd. Dat maakt niet dat we nu stil zitten. Op basis van de feedback van de kwekers van onze producten en een continu proces van innoveren, streeft Florensis ernaar de kwaliteit van de verschillende variëteiten verder te verbeteren en series uit te breiden. Een uitdaging die onze veredelaars, samen met teeltspecialisten en kwekers, met veel plezier aangaan.

Marketing Consumenten kopen planten op basis van presentatie, prijs en kwaliteit en – last but not least – emotie. Uw producten moeten daarom in het oog springen in de winkel. Florensis heeft promotiemateriaal beschikbaar om te zorgen dat uw planten opvallen en eruit springen. Desgewenst kunt u ons POS-materiaal laten personaliseren. Voor het eenjarigen assortiment en een deel van onze meerjarigen producten zijn onze productetiketten een simpel en doeltreffend promotiemiddel. Uw contactpersoon kan u verder informeren over de mogelijkheden.

4


Webshop

Florensis webshop Easy to buy from

Met de nieuwe webshop kunt u makkelijk uw producten selecteren en vindt u alle relevante informatie. Neem een kijkje op florensis.nl Interesse in een account? Vraag uw Florensis contactpersoon voor meer informatie of check de website.

De webshop geeft u ‘real-time’ inzicht in uw bestelproces. U heeft inzicht in beschikbaarheid zodat bestellen makkelijk en snel kan.

Met uw account kunt u gemakkelijk direct beschikbare planten bestellen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Met onze nieuwe foto database heeft u toegang tot meer dan 7000 beelden! Vanaf u persoonlijke ‘dashboard’ krijgt u een directe link.

We zullen blijven ontwikkelen dus vergeet u niet aan te melden voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Hierin houden wij u tevens op de hoogte over de nieuwste producten en het laatste nieuws.

Wilt u ons vaker volgen? Meld u dan aan bij onze Facebook en Twitter, zo blijven we in contact.

U vindt meer informatie over onze veredeling, marketing en de webshop op www.florensis.com

5


Florensis Tray

Succes door vernieuwing Florensis heeft een uniek eigen tray systeem voor het produceren en leveren van de jonge planten. De hard plastic trays in hun onderscheidende lichtblauwe kleur hebben een zeer nauwkeurige vormvastheid. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor automatische verspeenmachines. De trays zijn ontworpen op basis van de beproefde Deense standaard en hebben ronde poten die de tray handelingen in horizontale en verticale richting vereenvoudigen. De jonge planten zijn eenvoudig met de hand of met een uitdrukplaat te verwijderen.

6


Florensis Tray

Herbruikbare trays met oog voor het milieu De trays zijn vele jaren herbruikbaar in tegenstelling tot de eenmalige polystyreen of zacht plastic trays. De trays blijven eigendom van Florensis en worden zo snel mogelijk teruggehaald naar Hendrik-Ido-Ambacht. Iedere tray heeft een unieke codering die de exacte tracering van de tray op elk moment mogelijk maakt.

Handige oplossingen De Florensis tray is beschikbaar in vijf verschillende plugmaten voor jonge planten. Dit biedt veel oplossingen voor alle mogelijke toepassingen voor klanten. Onze beschikbare tray types zijn op dit moment: 510, 288, 180, 128, en 84. Voor zaad vermeerderde producten zijn de 510 en 288 de ideale trays qua kwaliteit en efficiĂŤntie. In samenwerking met onze klanten hebben wij vele specifieke oplossingen tot uitvoering gebracht. In het geval van meerjarigen uit zaad bijvoorbeeld, hebben we de zaai methodiek op de 84 gaats tray aangepast. Hiermee is zowel de teelt- als verspeentijd verkort.

20MM

26,2MM

29MM

37MM

SC84

SC510

SC288

SC128

SC180

15,7MM

Eenjarige en meerjarige uit stek bieden wij voornamelijk aan op de 180, 128 en 84 gaats trays. Het tray type is soort afhankelijk, waarbij vooral gelet wordt op het benodigde volume voor de beste doorworteling.

15,7MM

20MM

26,2MM

29MM

37MM

7


MixMasters®

Een perfecte, makkelijke en kleurrijke oplossing in uw tuin Om het voor de kweker gemakkelijk te maken, biedt Florensis twee opties in kleurenmixen. U kunt kiezen voor een gemengde plug met drie stekken, die u zo kunt oppotten, of u kiest uit een assortiment van mixrecepten en pot de individuele pluggen uit het recept zelf op. Florensis MixMasters biedt u mixen in spannende kleurencombinaties en allemaal bloeiend op hetzelfde moment. Verkoop winnende combinaties met gemak! Lever onze MixMasters in de bijbehorende kleurrijke potten en het feestje in de winkel start vanzelf! Gemakken voor de kweker: •  Samenstelling met de nieuwste en beste variëteiten •  MixMasters zijn getest en goed bevonden voor plantopbouw, groeikracht en bloei timing •  Door consumenten geselecteerd op gemak, kleur en uitstraling! U kunt het hele MixMasters assortiment in onze MixMasters brochure vinden. Deze is verkrijgbaar via uw Florensis contactpersoon.

Tray Trio-Plug

Trio-Plug

8

Halfwas in eindpot


MixMasters®

Het retail ready concept De ideale invulling van het Convenience programma op de winkelvloer! •  Eenvoudige keuze uit kant-en-klare mixen met een uniforme bloei en groei •  Jaarrond assortiment in MixMasters beschikbaar •  Ideaal voor patio potten en hangpotten •  Uitstekende tuinprestatie •  Past bij de trend van consumenten die naar kant-en-klare oplossingen vragen •  Fantastische kleurrijke presentatie op de winkelvloer Attractive appearance at point-of-sale Aantrekkelijk en oogstrelend POS materiaal helpt u bij de presentatie van uw producten en stimuleert de afzet. Bovendien versterkt het de herkenning en overtuiging bij de consument om terug te komen voor meer. U kunt kiezen voor een vrolijke MixMasters pot (12 of 13 cm) of een aantrekkelijk label bij uw product. Met de MixMasters van Florensis kunt u gedurende het hele jaar mixen verkopen via hetzelfde concept. Met een MixMasters display in de winkel maakt u het voor de consument gemakkelijk en herkenbaar! Raak geïnspireerd door ons ontwerp en vraag uw contactpersoon voor meer informatie. MixMasters, een aantrekkelijke presentatie op de winkelvloer!

MixMasters® pot

Label Collar Tafelbord

9


MixMastersÂŽ

10


MixMasters®

Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® Monaco

11


MixMasters®

Calibrachoa Cabaret™ MixMasters® Cabaret MixMasters bestaat uit drie stekken van verschillende kleuren calibrachoa Cabaret, bij elkaar gestoken op een paperplug. Met Cabaret MixMasters krijgt u een plant met drie verschillende kleuren op een pot. Het oppotten van de trio pluggen is gemakkelijk en prima geschikt voor potmaten vanaf 12 cm. •  •  •  • 

Vroeg en uniform bloeiende calibrachoa Een breed assortiment in calibrachoa mixen Uitstekende tuinprestatie Een lust voor het oog in de winkel

Berlin Revue

Calibrachoa x hybrida Cabaret™ MixMasters® 30972 Berlin Revue

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20174 Burlesque

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31199 Cafe de Paris

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34700 Candyhouse

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20173 Copacabana

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34699 Firework

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34698 Lemonade

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34124 Pink Paradise

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31198 Revue

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20172 Tropicana

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

32242 Voltaire

84

50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 Candyhouse

12

Pink Paradise

Revue

Tropicana

Voltaire


MixMasters®

Burlesque

Café de Paris

Firework

Copacabana

Calibrachoa Can-Can® Rosies MixMasters

®

Can-Can Rosies is een calibrachoa met dubbele bloemen in unieke en aansprekende kleuren.

Corelli

Lemonade

Calibrachoa x hybrida Can-Can® Rosies MixMasters® 34513 Corelli

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24

32753 Vivaldi

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24

Vivaldi

13


MixMasters®

Sutera Scopia® MixMasters® Rijkbloeiende MixMasters in prachtige kleuren, bloeien geweldig in de tuin!

Sutera diffusus Scopia® MixMasters® 31123 Venus

84 4-14, 16, 18, 20 Venus

Lobelia Springs™ MixMasters® Uit onze bekende Lobelia Springs serie hebben we de beste kleurrijke en presterende lobelia’s samengesteld voor onze MixMasters. De drie planten, in contrasterende kleuren, geven massa’s bloemen en zijn een highlight in uw tuin!

Lobelia erinus Springs™ MixMasters® 31697 Blue Lagoon

84 4-16

Blue Lagoon

Nemesia MixMasters® Rijkbloeiende Nemesia Nuvo, in mooie kleuren, bloeien van het vroege voorjaar tot in het najaar en is een plaatje in de tuin! Nemesia fruticans MixMasters® 31124 Nuvo J’Adore

84 5-14, 16, 18, 20

34122 Sunmesia Sunny Ride 84 5-14, 16, 18, 20

Nuvo J’Adore

14

Sunmesia Sunny Ride


MixMasters®

Pelargonium Toscana® Villetta MixMasters® Homogene peltatum mix met grote bloemen in prachtige kleuren. Uitstekende tuinprestatie in hanging basket en balkonbak. Alleen beschikbaar via P. vd Haak.

Balcony Romeo

Balcony Julia

Balcony Romeo

Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® Vroegste en snelstbloeiende verbena die uniform bloeit en aansprekende kleuren heeft.

Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® 31698 Grand Prix

84 4-16

20178 Monaco

84 4-16

20179 Pit Stop

84 4-16

Monaco

Grand Prix

Pit Stop

15


MixMastersÂŽ

16


MixMasters®

Multi Species MixMasters® New Berry Basket

17


MixMasters速

Multi Species MixMasters速 Naast onze bekende single-species MixMasters presenteren we graag onze multi-species MixMasters. Al onze mixen zijn ontwikkeld na testen op pot- en tuinprestaties in Europa en in de VS. Om u de geweldige prestatie en exclusiviteit te kunnen garanderen gebruiken wij alleen genetica van Florensis en Ball Floraplant. Multi-species mixen staan bekend om hun kleurrijke displays, bloemgrootte en passende structuur. Onze nieuwe mixen combineren alle kwaliteiten van de soorten in de mix om de consument meer voldoening in hun tuin te brengen.

A Grape Fit

Multi Species MixMasters速 31352 A Grape Fit

84 6-14, 16, 18

31351 Bejeweled

84 6-14, 16, 18

34537 BirdySong

84 6-14, 16, 18

31350 Colour Magic

84 6-14, 16, 18

34456 Cotton Tail

84 6-14, 16, 18

31932 Dutch Mountains

84 6-14, 16, 18

32872 Eye Caramba

84 6-14, 16, 18

34457 Fashionista

84 6-14, 16, 18

32874 New Berry Basket

84 6-14, 16, 18

31349 Over the Top

84 6-14, 16, 18

32876 Pink Outside the Box

84 6-14, 16, 18

34459 Power Play

84 6-14, 16, 18

31933 Sunny Black

84 6-14, 16, 18

Multi Species MixMasters速 Colour Magic

18

Cotton Tail


MixMastersÂŽ

Bejeweled

BirdySong

Colour Magic

Dutch Mountains

Eye Caramba

Fashionista

New Berry Basket

Over the Top

Power Play

Pink Outside the Box

Sunny Black

19


Florensis

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - MVO Florensis heeft het welzijn van haar medewerkers en het milieu al vele jaren hoog in het vaandel staan en is hier continu mee bezig. Kijkend naar de marktontwikkelingen maakt ook de consument zich steeds meer zorgen over de teeltwijze en herkomst van bloemen en planten. Internationale winkelketens leggen hun leveranciers inmiddels strenge voorwaarden op. Als Florensis delen wij deze zorgen en nemen wij onze milieu- en sociale verantwoordelijkheid uitermate serieus. Deze verantwoordelijkheid zit ingebakken in ons DNA! Sinds langere tijd produceren wij deels al duurzaam. Het is ons doel om op alle productie­locaties gecertificeerd te zijn. Enerzijds om de beste kwaliteit jonge planten te produceren met respect voor mens en milieu. Anderzijds om een antwoord te hebben voor onze klanten en de markt. Ons beleid is om de certificering MPS-A (milieu) op alle locaties en MPS-SQ (sociaal) op de niet-EU-locaties te behouden.

IPM (biologische bestrijding)

Op onze locaties in Afrika hebben we maatregelen ontwikkeld en toegepast die bijdragen aan een duurzame productie, zoals de ban op neonicotinoïden, LED lampen voor daglengte verlenging en IPM (biologische bestrijding). Daarnaast initiëren en ondersteunen we veel sociaal betrokken projecten. In 2015 zijn we een duurzaamheidsproject gestart om het verbruik van gewas­beschermingsmiddelen, kunstmest en energie te reduceren. Naast verbeteringen in ons technische proces, nemen we ook andere maatregelen zoals recyclebare koffiebekers, gescheiden afval en lidmaatschap van Benefits of Nature en MKB Milieubarometer. Met al deze activiteiten groeit Florensis naar een duurzame toekomst!

Diploma uitreiking op Florensis dagopvang

Wij voorzien u graag van meer informatie over onze projecten of certificeringen.

Florensis Netherlands

Florensis Cut Flowers Netherlands

Florensis Ethiopia

Florensis Portugal

Kenya Flower Council Silver

Florensis Kenya

www.florensis.nl/over/mvo 18 bijenkorven bij Florensis Kenya

20


Florensis

21


Ageratum houstonianum

Aguilera De beste keuze voor ageratum uit stek, geschikt voor 10,5-12 cm potten. Aguilera staat bekend om zijn goed vertakkende planten, bloeit rijk en is zelf schonend. Dankzij deze eigenschappen en het feit dat dit een stek vermeerderd soort is, heeft Aguilera een van de beste tuineigenschappen in het ageratum sortiment.

White

Ageratum houstonianum Aguilera 34704 Violet Blue

128 6-16

34705 White

128 6-16

Violet Blue

Patina® Patina Blue is geschikt voor 10,5-12 cm potten, vertakt goed, bloeit rijk en is zelf schonend. Heeft goede tuineigenschappen.

Ageratum houstonianum Patina® 19841 Blue

128 50, 6-16

Patina® Blue

22


Ageratum houstonianum

Fields™ Dankzij de goede tuineigenschappen is Fields de ideale keuze voor vakbeplantingen. Fields vertakt goed, groeit uit tot een mooie volle plant doordat deze meer groeikracht heeft dan compacte types.

Ageratum houstonianum Fields™ 19405 Blue

288 9-15

Fields™ Blue

Victoria F1 Victoria F1 staat bekend om zijn uniforme, compacte plantbouw en lange doorbloei. Dit soort heeft een goede tuinprestatie ook in warme zomers, en is ideaal voor packs en kleine potten.

Ageratum houstonianum Victoria F1 10508 Blue

288 6, 8-16 510 6-20

Victoria F1 Blue

23


Angelonia angustifolia

Archangel™ Archangel heeft de grootste bloem op de markt en mooi donkergroen glimmend blad. Hierdoor heeft u een product dat indruk maakt op retail niveau. Archangels hebben een goed vertakkende en compacte plantbouw waardoor ze geschikt zijn voor een hogere plantdichtheid in 10,5-12 cm potten. Ook zeer geschikt voor het late voorjaar / zomer productie op grotere potten. Angelonia’s hebben gedurende de teelt meer temperatuur nodig dan de meeste andere perkplanten en vertakken goed na toppen. Exclusief voor Florensis. •  •  •  • 

Grotere bloemen dan zaad vermeerderde soorten Betere vertakking dan andere steksoorten Geweldige presentatie bij retail Mooi product om seizoen te verlengen

Angelonia angustifolia Archangel™ 32672 Blue Bicolour

128 8-16, 18, 20

30491 Dark Purple

128 8-16, 18, 20

19587 Deep Rose

128 8-16, 18, 20

18736 White

128 8-16, 18, 20

Blue Bicolour

Blue Bicolour

24

Dark Purple

Deep Rose

White


Angelonia angustifolia

Serenita® Een zaad vermeerderde Angelonia serie met vergelijkbare eigenschappen ten opzichte van stek vermeerderde series met het voordeel van een snelle beschikbaarheid voor grotere retail acties. Serenita is beschikbaar in een brede reeks kleuren.

Angelonia angustifolia Serenita® 34759 Pink

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

34092 Sky Blue

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

32752 White

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

34758 Mix

288 6, 8, 10, 12-16, 18, 20, 22

Sky Blue

White

Serenita® White Pink

25


Antirrhinum majus

Antirincaâ„¢ Peachy

26


Antirrhinum majus

Antirinca™ Een van de beste uit stek vermeerderde antirrhinum, die geselecteerd is op doorbloei in de tuin en unieke bloemkleuren. Antirinca kan geproduceerd worden op 10,5-12 cm potten of op grotere containers met meerdere stekken. Ook deze antirrhinum kan koel geteeld worden bij de overige perkplanten of buiten op het containerveld na de nachtvorst. Deze serie vertakt goed van onderuit en bloeit rijk met zeer aantrekkelijke bloemkleuren.

Antirrhinum majus Antirinca™ 32127 Copper Apricote

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

32128 Peachy

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

32129 Rose

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

32130 Yellow Maroon

128 4, 6, 8-16, 18, 20, 22

Copper Apricote

Copper Apricote

Yellow Maroon

Peachy

Peachy

Rose

Rose

Yellow Maroon

27


Antirrhinum majus

Snapshot F1 Deze serie is de perfecte combinatie van vroegheid en absolute tuinprestatie waarbij de planten mooi compact blijven in een pack en pot. De serie blinkt uit in uniformiteit en de grote reeks aan kleuren.

Appleblossom

Burgundy

Coral Bicolour

Orange

Pink

Plumblossom

Red

Red Bicolour

White

Yellow

Antirrhinum majus Snapshot F1 34484 Appleblossom

288 9-16, 18, 20

31964 Burgundy

288 9-16, 18, 20, 22

34486 Coral Bicolour

288 9-16, 18, 20, 22

18442 Orange

288 9-16, 18, 20

18443 Pink

288 9-16, 18, 20

18444 Plumblossom

288 9-16, 18, 20

18445 Red

288 9-16, 18, 20

18446 Red Bicolour

288 9-16, 18, 20

18447 White

288 9-16, 18, 20

18448 Yellow

288 9-16, 18, 20

18449 Mix

288 40, 45, 4, 6-18, 20 510 6-18

Twinny™ F1 Vroeg en rijk bloeiende variëteit. De goed vertakkende planten met dubbele bloemen zijn geschikt voor borders en patio containers. Twinny heeft een goede tuinprestatie doordat de dubbele bloemen minder gemakkelijk bestoven kunnen worden waardoor de plant minder snel zaaddozen vormt. Antirrhinum majus Twinny™ F1 20554 Bronze Shades

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20555 Rose

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20553 Violet

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20552 White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20549 Yellow Shades

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

19697 Formula Mix

288 10-12, 14, 16, 18, 20

Rose

28

Violet

Bronze Shades

White

Yellow Shades


Antirrhinum majus

Antiquity Een echte eye-catcher voor de zomer verkopen. Antiquity Red-White heeft een prima basale vertakking en een zeer goede tuinprestatie. Hij laat de hele zomer zijn rode bloemen met een wit hart zien. Geschikt voor zowel binnenals buitenproductie op containerveld. Antirrhinum majus Antiquity 32376 Red-White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20 Red-White

Sonnet F1 Deze welbekende serie ontwikkelt tot 75 cm hoge planten die geschikt zijn voor de grotere containers en in de border. Vanwege de sterke stelen en dichtbezette bloemaren zijn deze planten uitermate geschikt voor buitenproductie in potten (12 uur daglengte). Pink

Scarlet

White

Yellow

Antirrhinum majus Sonnet F1 10532 Pink

288 8, 10-20, 22, 24

10531 Scarlet

288 8, 10-20, 22, 24

10534 White

288 8, 10-20, 22, 24

10535 Yellow

288 8, 10-20, 22, 24

10536 Mix

288 7-16 510 6, 8-16

Pirouette Vergelijkbaar met Sonnet, waarbij deze serie gebruikt kan worden voor de vroege bloei. Zeer mooi vertakkende planten die met 10,5 uur daglengte al bloeien.

Antirrhinum majus 34079 Magenta

288 8, 10, 12-14, 16

34080 Pink

288 8, 10, 12-14, 16

34081 Red

288 8, 10, 12-14, 16

34082 Scarlet Orange 288 8, 10, 12-14, 16 34083 Yellow

288 8, 10, 12-14, 16

Magenta

Pink

Red

Scarlet Orange

Yellow

29


Argyranthemum frutescens

Madeira™ Deep Pink Impr.

30


Argyranthemum frutescens

Madeira™ Ideaal voor de vroege verkoop, goed vertakkend en uniform zowel in plantbouw en bloei. De beste serie als kleurenreeks met een compacte plantbouw en daardoor een lage remstofbehoefte. Argyranthemum kan koud geteeld worden (cold crop) en is geschikt voor geprogrammeerde teelten op 10,5-12 cm potten. Planten hebben lange dagbehandeling nodig om vroeg in het voorjaar in bloei te komen. Ook de individuele kleuren passen prima bij de Crested types. Exclusief voor Florensis. •  Meest uniforme serie in de markt •  Compacter dan andere series •  Alle belangrijke kleuren beschikbaar

White

Argyranthemum frutescens Madeira™ 32764 Double Red

128 4-16, 18

17441 Double White

128 4-16, 18

17688 Deep Pink Impr.

128 4-16, 18

17443 Red

128 4-16, 18

17445 White

128 4-16, 18

31678 Crested Hot Pink

128 4-16, 18

17446 Crested Ivory

128 4-16, 18

31679 Crested Pink

128 4-16, 18

17449 Crested Yellow

128 4-16, 18

Crested Hot Pink

Double Red

Double Red

Double White

Deep Pink Impr.

Red

White

Crested Ivory

Crested Pink

Crested Yellow

31


Argyranthemum frutescens

Grandaisy Bright Yellow

32


Argyranthemum frutescens

Grandaisy Gewoonweg fantastische argyranthemum, met grote kleurrijke bloemen en middelhoog vertakkende planten. De Grandaisy is ideaal voor grotere containers en potten. Dit maakt het een echte eye-catcher voor de retailketens en in de tuincentra. De planten kunnen tevens geproduceerd worden in het late voorjaar of voor de vroege zomer. De planten zijn bedekt met medium grote bloemen en hebben een uitstekende tuinprestatie, vooral in de warmte.

Argyranthemum frutescens Grandaisy 32702 Bright Yellow

84

50, 2, 4, 6-14, 16, 18

Bright Yellow

Bright Yellow

Asteriscus maritimus

Asteriscus EĂŠn van de vroegste geel bloeiende perkplanten, geschikt voor een koele teelt (lage energie input). Asteriscus heeft grote gele bloemen en zilverkleurig blad. Aurelia heeft een meer compacte en beter vertakkende plantbouw en bloemen die iets groter zijn dan die van Golden Dollar.

Astericus maritmus 20459 Aurelia Yellow

128

12566 Golden Dollar

128

√

2-15 2-15 Aurelia Yellow

Golden Dollar

33


Begonia boliviensis

Bonaparte Red

34


Begonia boliviensis

Bonaparte Het kweken van boliviensis wordt plotseling veel makkelijker. De eerste boliviensis serie uit zaad met dezelfde planteigenschappen als die uit stek. Extra voordeel is dat Bonaparte snel beschikbaar is voor grote retailacties. •  •  •  • 

Vertakt goed zonder toppen Bloeit bij lange dag Ideaal voor hangpotten, containers en border Uitbundige bloei gedurende de hele zomer

Cream Yellow

Begonia boliviensis Bonaparte 31537 Cream Yellow

84 7-14, 16, 18 180 7-14

34078 Double Pink

84 7-14, 16, 18 180 7-14

31053 Orange

84 7-14, 16, 18 180 7-14

31054 Red

84 7-14, 16, 18 180 7-14

31051 Rose

84 7-14, 16, 18 180 7-14

32457 White

84 7-14, 16, 18 180 7-14 Double Pink

Orange

Red

Rose

White

35


Begonia boliviensis

Sparkler® Een compactere boliviensis serie geschikt voor productie in potten en hangpotten. Makkelijker te produceren in het voorjaar en met dezelfde tuinprestatie als BonBini. Verkrijgbaar in vier standaard kleuren. Bloeit vroeg met kleurrijke halfdubbele bloemen. Eén keer toppen na oppotten verbetert de plantbouw.

Begonia boliviensis Sparkler® 31442 Double Cream

84

6-16

31804 Scarlet

84

6-16

31805 White Blush

84

6-16

Double Cream

Scarlet

White Blush

36


Begonia boliviensis

SparklerÂŽ Double Cream

37


Begonia boliviensis

Glowing Embers™ De donkere bladeren met mooie tekening contrasteren opvallend met de fel oranje bloemen. Daarnaast heeft dit product een prima tuinprestatie. Planten zijn geschikt voor een 12 cm pot of voor grotere containers met meer planten, dit zowel voor verkoop in het late voorjaar en zomer. Minder geschikt voor hangpotten. Exclusief voor Florensis.

Begonia boliviensis Glowing Embers™ 19006 Glowing Embers™ Orange

84

6-16, 18

Glowing Embers

38


Begonia boliviensis

BonBini Een serie boliviensis begonia’s in verschillende kleuren met een fantastische halfhangende plantbouw waardoor dit product ewrg geschikt is voor hangpotten. Op dit moment bieden we vier kleuren aan uit eigen veredeling. BonBini stekken zijn getopt voor een beter vertakkende plant bij u na het oppotten. Alle kleuren vullen een hangpot goed op met mooie half dubbele bloemen, die het goed doen onder de meeste weersomstandigheden. Exclusief voor Florensis.

Begonia boliviensis BonBini 31802 Apricot

84

6-16

35161 Honeymoon

84

6, 8, 10, 12, 14, 16

31800 Orange Red

84

6-16

31799 White Blush

84

6-16 Honeymoon

Apricot

Orange Red

White Blush

Bonfire® Een begonia boliviensis is speciaal gemaakt voor de kleinere potmaten met meer planten per m2. De bloemen zijn allen naar buiten gericht op mooi vertakkende planten. Geschikt voor retail en impuls verkoop. Bonfire is prima te gebruiken voor iedere potmaat, waaronder ook hangpotten. Gebruik hiervoor 1 plant per 10,5-14 cm pot en 3 planten op een 2127 cm hangpot.

Begonia boliviensis Bonfire® 31801 Classic

84

6-16 Classic

39


Begonia semperflorens

Juwel F1 Juwel is het perfecte ras als het gaat om hoogstaande kwaliteit voor productie op potten. Dit ras heeft een uitmuntende tuinprestatie vooral door de grote sterke bloemen en het robuuste groene blad. Juwel vormt de beste combinatie van gecontroleerde groei, grote bloemen en vroegheid. Bloeit iets later dan Quick en New Globe series.

Begonia semperflorens Juwel F1 13291 Bicolour

288 7-18, 20, 22

13292 Light Pink

288 7-18

13011 Rose

288 6-22

13012 Scarlet

288 6-22

19078 White

288 6-22

13841 Mix

288 9-14

510 8-18 510 10, 12-14, 16 510 7-20 510 7-20 510 7-20

Bicolour Scarlet

Light Pink

Rose

White

Supreme F1 Vroege mix van de groenbladige Quick en de donkerbladige New Globe. Begonia semperflorens Supreme F1 10602 Mix

288 8-19, 21 510 6, 8-20 Mix

40


Begonia semperflorens

Quick F1 Quick is de betrouwbare oplossing voor de productie van goede kwaliteit groenbladige begonia in packs. •  Vroege bloei •  Goed vertakkende plantbouw •  Uniforme bloei in de hele serie

Begonia semperflorens Quick F1 10594 Bicolour

Bicolour

288 6-18, 20 510 6-18

10591 Pink

288 6-18, 20 510 6-17

10590 Red

288 4, 6-21

10592 Rose

288 4, 6-20

10593 White

288 4, 6-20

510 6-22 510 6-18, 20, 22 510 6-18, 20, 22 10595 Mix

288 6-21 510 6-20 Red

Bicolour

Pink

Red

Rose

White

New Globe F1 Deze donkerbladige compagnon van de Quick blinkt uit vanwege het contrast tussen de grote helder gekleurde bloemen en het donkere blad. De goed vertakkende planten bloeien zeer vroeg.

Begonia semperflorens New Globe F1 10599 Ducolour

288 6-20

Ducolour

510 6-16 32541 Rose

288 4, 6-20

15961 Scarlet

288 4, 6-20

15962 White

288 4, 6-20

510 6-16 510 6-16 510 6-16 16283 Mix

288 6-20 510 6-16 Rose

Scarlet

White

41


Begonia semperflorens

Doublet® Een type begonia dat niet uit zaad beschikbaar is, met unieke dubbele bloemen en donker glimmend blad. Geschikt voor 10,5-12 cm potten zoals een standaard begonia semperflorens. Planten bloeien vroeg en hebben een uitstekende tuinprestatie. Pink

Red

Rose

White

Begonia semperflorens Doublet® 14640 Pink

128 5-14, 16

14642 Red

128 5-14, 16

14641 Rose

128 5-14, 16

14644 White

128 5-14, 16

Begonia richmondensis

Begonia richmondensis De ideale begonia voor landschapsbeplanting, zeer goede tuinprestatie in perk en potten. De glimmende bladeren in combinatie met de twee-kleurige bloemen maakt deze plant aantrekkelijk op iedere plek in de tuin. Van volle zon tot schaduw, de planten doen het altijd goed met het minimale onderhoud. Geschikt voor grotere potten en containers. Heeft minder temperatuur nodig dan begonia boliviensis.

Begonia richmondensis 32100 Pink

84

4-15

Pink

Begonia tuberhybrida

Nonstop® F1 Mocca met het donkere blad is een prachtige aanvulling op de groenbladige series. De bloemen vormen een mooi contrast met de koffiekleurige bladeren. Wat betreft vroegheid en tuinprestatie is Mocca vergelijkbaar met Non Stop. De plantbouw van Mocca is iets compacter. Begonia tuberhybrida Nonstop® Mocca F1 15957 Scarlet

Scarlet 84 8-14, 16 180 8-14

15956 White

84 8-14, 16 180 8-14

15955 Yellow

84 8-14, 16 180 8-14

Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 12958 Rose Petticoat

84 8-16, 18 180 7-15

12959 Appleblossom

84 8-16, 18 180 7-15

42

White

Yellow


Begonia tuberhybrida

GO!Early F1 GO!Early biedt het beste van twee werelden. Het is een samengestelde serie die is geselecteerd op vroege bloei en uniformiteit. •  Zeer uniforme en compacte plantbouw maakt deze geschikt voor iedere productie •  Uitbundige en lange bloei, zowel in de keten als in de tuin •  Zeer goede tuinprestatie

Begonia tuberhybrida GO!Early F1 32488 Bright Orange Bronze Leaf

84 6, 8-14, 16 180 6, 8-14

30072 Cherry Bronze Leaf

84 6-14, 16 180 6, 8-14

16906 Deep Rose

84 6, 8-16, 18 180 6-14, 16

16907 Orange

84 6, 8-16, 18

Yellow & Orange & Scarlet Red

180 6-14, 16 17347 Pink Shades

84 6, 8-16 180 6-14

32529 Salmon Bicolour

84 6, 8-16, 18 180 6-14

16909 Scarlet Red

84 6, 8-16, 18 180 6-14, 16

31940 White

84 6, 8-16, 18 180 6-14

16891 Yellow

84 6, 8-16, 18 180 6-14

10565 Mix

84 6, 8-16 180 6, 8-16

Bright Orange Bronze Leaf

Cherry Bronze Leaf

Deep Rose

Salmon Bicolour

Orange

Pink Shades

Scarlet Red

White

Yellow

43


Begonia tuberhybrida

Nonstop® JOY Nonstop JOY Yellow heeft een vollere, strakke plantopbouw met een hangende vorm. Deze plantbouw zorgt ervoor dat Nonstop JOY makkelijk te verpakken en te transporteren is. Bovendien geeft het een zeer aantrekkelijke winkelpresentatie voor retail.

Begonia tuberhybrida Nonstop® Joy 34771 White Bronze Leaf

84

8-18

32481 Yellow

84

8-18

White Bronze Leaf

Yellow

Begonia tuberhybrida

Illumination® F1 Zonder twijfel is dit de beste uit zaad vermeerderde hangbegonia voor hangpotten. De massa’s bloemen die maar blijven komen tot aan de eerste vorst toe, verzekeren de consument volop tuinplezier. Alle variëteiten hebben grote helder gekleurde bloemen. Begonia boliviensis Illumination® F1 10568 Apricot Shades

84 6, 8-16, 18

18450 Golden Picotee

84 6, 8-16, 18

32437 Lemon

84 7-16

10570 Light Pink

84 7-16, 18

10569 Orange

84 7-16, 18

13260 Rose

84 7-16, 18

16208 Scarlet

84 7-15

10571 White

84 7-16, 18

13840 Mix

84 8-16 180 10-16

Orange

44

Rose

Apricot Shades

Golden Picotee

Lemon

Light Pink

Scarlet

White


Begonia x hybrida

Dragon Wing™ Dragon Wing is de perfecte keus voor grotere potmaten (>13 cm), patio containers en landschapsbeplantingen. De overhangende groeiwijze en rijke bloei maken deze plant geschikt als solitair. Dragon Wing vraagt weinig onderhoud, heeft een uitstekende tuinprestatie en is weersbestendig. Teelttip: Door de richting waarin de hoofdscheut van de Dragon Wing groeit, is het belangrijk de planten goed te positioneren wanneer er meerdere pluggen in een container worden gepoot. De pluggen moeten zo worden geplant dat de groeirichting naar buiten is.

Pink Red Begonia x hybrida Dragon Wing™ 14512 Pink

84 40, 45, 4, 6-16 180 6-15 288 6, 8, 10-12, 14

12986 Red

84 40, 45, 50, 4, 6-16 180 6-15 288 6-14

45


Begonia x hybrida

Megawatt™ F1 Megawatt is de nieuwe stap in begonia hybrides uit zaad. De kweker heeft baat bij de vroegere bloei, vooral de brons bladige soorten zijn tot 10 dagen vroeger dan vergelijkbare soorten. Megawatt is dé begonia sensatie in de tuin; succes gegarandeerd in grotere potten en als borderbeplanting! Geschikt voor verkoop in grotere potmaten aan tuincentra en retailketens voor bloei in het late voorjaar en zomer. De consument zal in het bijzonder de brons bladige roze bloeiende Megawatt waarderen met zijn diep roze bloemen die mooi contrastreren met het zeer donkere blad. Megawatt is vooral een makkelijk te kweken begonia, robuust en zeer weersbestendig voor een zomer lang plezier. Ervaar zelf de ‘Power of Begonia’. Megawatt is niet zomaar groot, het is MEGA!

Begonia x hybrida Megawatt™ F1 32896 Pink Bronze Leaf

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

35061 Pink Green Leaf

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

35062 Red Green Leaf Impr.

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

32898 Rose Bronze Leaf

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

35063 Rose Green Leaf Impr.

84 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 180 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

Pink Bronze Leaf

Rose Green Leaf Impr.

46

Pink Bronze Leaf

Pink Green Leaf

Rose Bronze Leaf

Red Green Leaf Impr.


Begonia x hybrida

BIG™ Deze begonia bloeit vroeg en heeft een goed vertakkende plantopbouw. Geschikt voor productie op 10,5-13 cm pot of containers. Zelfs onder de meest slechte weersomstandigheden blijft begonia BIG met de grote indrukwekkende bloemen continu doorbloeien. Door de robuuste plantopbouw zijn ze zeer geschikt voor grote patio containers en gecombineerde bloembakken.

Begonia x hybrida BIG™ 18585 Red Bronze Leaf

Red Bronze Leaf

Rose Bronze Leaf

Red Green Leaf

Rose Green Leaf

84 4, 6-17 180 6-14

16610 Red Green Leaf

84 4, 6-17, 20 180 6-14

16611 Rose Bronze Leaf

84 4, 6-17 180 6-14

32530 Rose Green Leaf

84 4, 6-17 180 6-14

13840 Mix

84 8-16 180 10-16

Bidens ferulifolia

BeeDance® BeeDance is een mooie roodkleurige bidens. BeeDance is zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders en geeft iedere tuin en balkon een mooie biodiversiteit. Beide variëteiten zijn sterk en compact. BeeDance heeft de prijs gewonnen voor beste noviteit op de IPM 2015. De veredelaar heeft een marktconcept ontwikkeld met potten en labels.

Bidens ferulifolia BeeDance 32377 Painted Red

180 2-16, 18

Painted Red

Painted Red

47


Bidens ferulifolia

Bidens Florensis biedt u de beste bidens aan van verschillende veredelaars. Dit resulteert in een brede reeks van kleuren en plantbouw. Deze brede keuze aan types en kleuren geeft u de mogelijkheid deze bekende perkplant te gebruiken voor veel toepassingen, zowel in pack als potten, in mixen of zelfs grote containers en hangpotten. Kan geteeld worden bij lagere temperaturen. Blazing Glory: Een verbeterde tweekleurige bidens. Dit product heeft de populaire rood gele kleurencombinatie met een middel compacte plantopbouw. Erg geschikt voor pot productie en mixen. De planten hebben een goede tuinprestatie.

Bidens ferulifolia Bidens 34706 Blazing Glory

180 2, 4-16, 18

31658 GoldStrike

180 2, 4-16, 18

32938 Sixbi Gold

180 2, 4-16, 18

19479 Yellow Charm

180 2, 4-16, 18

15666 Yellow Glow

180 2, 4-16, 18

31532 Yellow Sunshine

180 2, 4-16, 18 Blazing Glory

Yellow Glow

GoldStrike

48

Sixbi Gold

Yellow Charm

Yellow Sunshine


Bidens ferulifolia

Bidens Blazing Glory

49


Brachyscome multifida

Brachyscome multifida Het Australisch madeliefje is een goede bekende bij zowel de kwekers als de consumenten. Een soort waarbij lagere temperaturen en extra toppen de mooiste plantbouw geven. Florensis heeft een brede selectie van verschillende veredelaars voor gebruik in potten en packs. Een keer extra toppen geeft een mooiere plant. Vooral de Magenta Delight valt op door de fantastische kleur, ideaal voor combinatiebeplantingen. Brachyscome multifida 10029 Blue

180

4-16, 18, 20

19400 Brasco™ Violet

128

50, 4-16, 18, 20

180

4-16, 18

19474 Magenta Delight

128

2, 4-16, 18, 20

16002 Mauve Delight

128

180

17450 Surdaisy ® Strawberry

180

33951 Surdaisy ® White 2017

128

4-16

180

4-16

180

Brasco™ Violet

6-16, 18 2, 4-16, 18, 20 6-16, 18

Magenta Delight

Surdaisy® Strawberry

50

Blue

4-16, 18, 20

Mauve Delight

Surdaisy® White 2017


Brachyscome multifida

Brachyscome Magenta Delight

51


Bracteantha bracteata

Dreamtime™ Jumbo Eén van de meest vooraanstaande bracteantha series in de markt. Met een goed te controleren groei en een mooie bolvormige plantbouw met veel bloemen. Bracteantha kan geteeld worden op een 12 cm pot of groter en is een ideaal product voor late voorjaar en zomer productie. Exclusief voor Florensis.

Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo 18270 Pure White

84

6-18, 20

30499 Red

84

6-18, 20

31688 Rose Pink

84

6-18, 20

17451 Yellow

84

6-18, 20

Pure White

Rose Pink

Yellow

Calendula officinalis

Calypso Compact groeiende uniforme serie met een hoogte van 1520 cm met grote dubbele bloemen.

Calendula officinalis Calypso 10624 Orange

288 10, 12, 14, 16

10625 Yellow

288 10, 12, 14, 16 Orange

52

Yellow


Bracteantha braceata

Dreamtimeâ„¢ Jumbo Red

53


Calibrachoa at Home

Celebrate Calibrachoa At Home Een perfect cadeau voor elke buitensituatie De Florensis series in Calibrachoa At Home bieden u een pakket met daarin de beste eigenschappen die calibrachoa u te bieden heeft. Onze Cabaret™ zal u verrassen met zijn uniforme tijdspad, plantbouw en bloemgrootte. De Conga biedt u de mogelijkheid om kleine potten vanaf 10,5 cm tot en met prachtige volle schalen of patio potten te vullen. Met de Can-Can Rosies haalt u een serie in huis met prachtige kleuren op volle dubbele bloemen. Onze Chameleon valt op dankzij de levendige kleuren die gedurende het seizoen veranderen. Dit complete pakket geeft u alle opties en mogelijkheden om uw klant optimaal te bedienen met een zo goed mogelijk rendement. Makkelijk te kweken, geweldige uniformiteit, compact en duurzame serie. Voordelen voor u en uw klant: •  Uniforme series voor diverse potmaten •  Voorspelbaar •  Duurzaam dankzij minder remstoffen •  Breed en gebalanceerd kleurenpallet •  Verkrijgbaar in verschillende tray maten •  Ideaal voor mixen

®

54


Calibrachoa at Home

Calibrachoa Cabaret™ Bright Red

55


Calibrachoa x hybrida

Conga Om het calibrachoa sortiment van Florensis te completeren bieden wij u de Conga serie aan. De serie is zeer compact en heeft daarom geen tot minimaal remmiddelen nodig. Hierdoor is Conga de ideale keuze voor milieuvriendelijk telen. Prima pH tolerantie en zeer rijke bloei geeft Conga goede houdbaarheid in de keten. Conga heeft iets hogere temperaturen nodig bij de start. Kleuren zijn uniek en zeer aantrekkelijk. Dit jaar voegen wij daar een aantal belangrijke standaard kleuren aan toe. De opvallende ‘rode ogen’ van de Kiss kleuren trekken alle aandacht. Exclusief voor Florensis.

Blue

Dark Orange Kiss

Calibrachoa x hybrida Conga 34067 Blue

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

34064 Dark Orange Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31786 Lemon

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31591 Orange Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31592 Peach Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

31593 Pink Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

32665 Rose Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

34065 Sunset Kiss

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

32666 White

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

32667 Yellow

128 50, 2, 4-14, 16, 18, 20

Rose Kiss

Lemon

Orange Kiss

Peach Kiss

Pink Kiss

Rose Kiss

Sunset Kiss

White

Yellow

Conga MixMasters®

Calibrachoa x hybrida Conga MixMasters® 34110 Dancing Eyes

84

2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 Dancing Eyes

56


Calibrachoa x hybrida

Conga Peach Kiss

57


Calibrachoa x hybrida

Cabaret™ Cabaret is de best te programmeren serie zowel qua plantbouw, bloemgrootte en bloeitijd. De goed vertakkende mooi compact ronde plantbouw zorgt ervoor dat de planten niet open vallen en vol bedekt zijn met bloemen. Het blad is mooi donkergroen en Cabaret is niet gevoelig voor koelere temperaturen. Geschikt voor 10,5-12 cm potten en hangpotten.

Bright Red

Dark Blue

Dark Rose

Lavender Impr.

Lemon

Light Pink

Orange

Pure Yellow

Cabaret biedt een unieke en zeer aantrekkelijke verkooppresentatie. Zelfs onder lage lichtniveaus blijven de bloemen open. We leveren u een ongetopte 180-gaats plug of een getopte 128-gaats plug voor een makkelijke start van uw succesvolle calibrachoa teelt. Telen van Cabaret™ maakt het leven van een kweker makkelijker! Exclusief voor Florensis. Voordelen •  Best programeerbare calibrachoa serie qua timing, plantbouw en bloemgrootte •  Beschikbaar in verschillende plugmaten •  Briljante kleuren •  Heel erg uniform, goed te gebruiken in mixen •  Goede prestatie in de keten en in de tuin

Calibrachoa x hybrida Cabaret™ 19599 Bright Red

128 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

17689 Dark Blue

128 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

31425 Dark Rose 32654 Lavender Impr.

128 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

32655 Lemon

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

32374 Light Pink

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

33151 Orange

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-18, 20, 22, 24

19598 Pure Yellow

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

17460 Rose

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

34060 Rose Eye Yellow Star 128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24 32563 Scarlet

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

31435 White Impr.

Rose

Rose Eye Yellow Star

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26 180 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24

Scarlet

58

White Impr.


Calibrachoa x hybrida

Lavender Impr.

Lemon

Orange

™

Cabaret™ White Impr. Scarlet

59


Calibrachoa x hybrida

Cabaret™ MixMasters® Uit de welbekende reeks van Cabaret kleuren hebben we een aantal goed uitgebalanceerde trio-mixen gekozen. De uniforme plantbouw en bloeitijd maakt Cabaret™ bij uitstek geschikt voor mixen op potten en hangpotten. Voor uw gemak bieden wij een 84-gaats plug aan met drie stekken die u direct kunt oppotten en binnen 8-10 weken tot een bloeiend driekleurig eindproduct kunt maken. Naast het besparen van arbeid is deze optie ook voordeliger in licentie. Voor elke calibrachoa trio-mix, beworteld of onbeworteld, betaalt u geen drie- maar slechts tweemaal licentie.

Berlin Revue

Burlesque

Café de Paris

Candyhouse

Copacabana

Firework

Lemonade

Pink Paradise

•  Passende kleuren afgestemd op bloeitijd en plantbouw •  Aansprekende heldere kleurenmixen

Calibrachoa x hybrida Cabaret™ MixMasters® 30972 Berlin Revue

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20174 Burlesque

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31199 Café de Paris

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34700 Candyhouse

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20173 Copacabana

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34699 Firework

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34698 Lemonade

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

34124 Pink Paradise

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

31198 Revue

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

20172 Tropicana

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

32242 Voltaire

84 50, 2, 4-16, 18, 20, 22, 24, 26

Revue

Tropicana

Candyhouse

Firework

60

Voltaire


Calibrachoa x hybrida

Cabaret™ MixMasters® Tropicana

61


Calibrachoa x hybrida

Can-Can® Rosies Naast onze succesvolle Cabaret en de aantrekkelijke Conga bieden wij ook de Can-Can Rosies. Van de beste veredelaars in de wereld hebben we een serie geselecteerd met volle dubbele bloemen met een medium hangende plantbouw. Alle variëteiten zijn geselecteerd op vroege bloei, plantbouw en aantrekkelijke kleuren. Ideaal voor calibrachoa mixen en gemengd met andere producten. Wij bieden u een getopte 128-gaats tray voor het beste resultaat op iedere potmaat en hangpot.

Calibrachoa x hybrida Can-Can® Rosies 32723 Apricote

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30507 Blue

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30510 Dark Yellow

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30511 Light Pink

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30508 Light Yellow

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30506 Magenta

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30505 Pink Vein

128 4, 6-14, 16, 18, 20

32724 Sky Blue

128 4, 6-14, 16, 18, 20

30509 White

128 4, 6-14, 16, 18, 20

Apricot

Blue

Dark Yellow

Light Pink

Light Yellow

Magenta

Sky Blue

White

Can-Can® Rosies MixMasters® Calibrachoa x hybrida Can-Can® Rosies MixMasters® 34513 Corelli

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24

32753 Vivaldi

84

4, 6-14, 16, 18, 20, 22, 24 Corelli

62

Vivaldi


Calibrachoa x hybrida

®

Can-Can® Rosies Pink Vein

63


Calibrachoa x hybrida

Chameleon Een unieke serie met ‘levende’ kleuren. De bloemkleuren van deze calibrachoas veranderen gedurende het seizoen, afhankelijk van daglengte en lichtintensiteit. Dit geeft een aantrekkelijke mix op één plant. De planten hebben een medium-compacte hangende plantbouw en bloeien rijk door gedurende de zomer. Chameleon heeft een zeer goede tuinprestatie, ideaal voor hangpotten. Gedeeld exclusief product voor Florensis.

Blueberry Scone Calibrachoa x hybrida Chameleon 32946 Blueberry Scone

128 4, 6-16, 18, 20

32426 Cherry Banana

128 4, 6-16, 18, 20

32427 Double Pink Yellow

128 4, 6-16, 18, 20

32939 Indian Summer

128 4, 6-16, 18, 20

32940 Lavender Sorbet Impr.

128 4, 6-16, 18, 20

31966 Pink Passion

128 4, 6-16, 18, 20

32941 Pink Sorbet Impr.

128 4, 6-16, 18, 20

32425 Sunshine Berry

128 2, 4, 6-16, 18, 20 Cherry Banana

64

Double Pink Yellow

Indian Summer

Lavender Sorbet Impr.

Pink Passion

Pink Sorbet Impr.

Sunshine Berry


Calibrachoa x hybrida

Chameleon Sunshine Berry

65


Calocephalus brownii

Challenge Impr. Onze eigen selectie van het Australisch zilverstruikje met een compacte goed vertakkende plantbouw en mooie glimmende zilverkleurige steeltjes. EĂŠn van de beste selecties op de markt. Kan zowel buiten als binnen worden geteeld. Calocephalus is een eenjarig plantje dat vorstbescherming nodig heeft. Geschikt voor 9-12 cm potten.

Calocephalus brownii 15018 Challenge Impr. 180 8, 10, 12, 14-32

Challenge Impr.

Catharanthus roseus

Titan F1 Deze serie heeft zeer grote bloemen en bloeit tot twee weken eerder dan andere O.P. series. Deze F1 hybride combineert snelle, vroege bloei, en goede uniformiteit met een beter vertakkende plantopbouw. Deze hybride heeft door zijn groeikracht minder ziekteproblemen zelfs onder koelere (stress)omstandigheden, zowel in de teelt als in de tuin.

Apricot

Blush

Burgundy

Dark Red

Lavender Blue Halo

Polka Dot

Punch

Really Red

Rose

Rose Halo

White Pure

Catharanthus roseus Titan F1 18478 Apricot

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18479 Blush

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18480 Burgundy

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18485 Dark Red

288 10-16, 18, 20

18481 Lavender Blue Halo

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18483 Polka Dot

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18484 Punch

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

33932 Really Red

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18486 Rose

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

30080 Rose Halo

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

18487 White Pure

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

17612 Mix

288 10-16, 18, 20

Catharanthus roseus

Mediterranean XP Mediterranean XP vult met zijn vlakke groei gemakkelijk een hangpot. De planten hebben een goed spreidende plantbouw met grote bloemen.

Catharanthus roseus Mediterranean XP 30016 Mix

288 10-12, 14 Mediterranean XP Mix

66


Celosia plumosa

Potter Een sterke en goed groeiende mix met een zeer goed vertakkende plantbouw en een goede houdbaarheid van de bloemen. De planten bereiken in de tuin een hoogte van ongeveer 35 cm. Goed geschikt voor productie in packs en potten.

Celosia plumosa Potter 35198 Red

288 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20

35196 Mix

288 8, 10-12, 14, 16, 18, 20

Mix

Red

Kimono Uniforme en compacte serie voor productie in packs en potmaten van 10-15 cm. Ideaal voor prductie in de zomer. De plant bereikt een hoogte van ongeveer 15 cm.

Celosia plumosa Kimono 10650 Mix

288 8, 10-14, 16, 18, 20, 22 Kimono Mix

Centradenia floribunda

Cascade Zeer geschikt voor hangpotten. Dit gewas heeft een lange productietijd en vraagt hogere temperaturen. Temperaturen lager dan 14°C vertragen de bloei. De donkergekleurde bladeren in combinatie met de lila bloem geven de plant een zeer aantrekkelijke uitstraling.

Centradenia floribunda 10039 Cascade

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20 Cascade

67


Cineraria maritima

Quick Silver Deze bekende borderplant is geliefd vanwege de compacte plantopbouw en het contrastrijke zilvergrijze blad. Ideaal voor gemengde beplantingen.

Cineraria maritima 34072 Quick Silver

288 7-18, 22, 24, 26, 28-34 510 6, 8-18, 20, 22, 24, 26-27, 29-33 Quick Silver

Cleome x hybrida

Clio Een ideale variĂŤteit voor vakbeplanting en verkoop in grote potten voor op het terras. Clio blijft korter dan de traditionele Cleome met een mooi vertakkende plantbouw en een rijke bloei die gedurende de hele zomer de plant blijft sieren. Cleome heeft meer temperatuur nodig dan een gemiddelde perkplant.

Cleome x hybrida Clio 20602 Magenta

84

6, 8-16, 18 Magenta

Chrysanthemum paludosum

Snow Land Select Een welbekende variĂŤteit met goed vertakkende plantopbouw en witte bloemen met geel hart. Planten worden ongeveer 20 cm hoog en zijn goed te produceren op pot en packs.

Chrysanthemum paludosum 10665 Snow Land Select

510 9-10, 12, 14-15 Snow Land Select

68


Convolvulus sabatius

Neon Blue Een zeer bekende perkplant met schitterend blauwe bloemen. Lage temperaturen geven een beter plantbouw en een rijkere bloei. Neon Blue is een doorbraak in veredeling met een compacte goed vertakkende plant met diepblauwe bloemen. Dit zal de productie van convolvulus makkelijker voor u maken! Een gewas dat geteeld kan worden beneden de 10˚C. Lage temperaturen geven een compacte goed vertakkende plant en vroegere bloei. Vroeg oppotten zal vroegere bloei geven na een koele periode van zes weken beneden de 6˚C.

Convolvulus sabatius 30664 Neon Blue

180 50, 2, 4-14, 16

Neon Blue

Cuphea hyssopifolia

Cuphea hyssopifolia Compacte goed vertakkende rassen, zeer geschikt voor potten en containers. De plant is rijkbloeiend met kleine paarse of witte bloemen. Kan binnen en buiten worden geproduceerd, hoewel de planten wel bescherming nodig hebben tegen vorst. Cuphea hyssopifolia 10042 Purple

128 4-16, 18, 20, 22, 24 180 6, 8-12, 14, 16

10043 White

128 4-16, 18, 20, 22, 24 180 6, 8-12, 14, 16

Purple

White

Cuphea ignea

Cuphea ignea Cuphea Ignea (luciferplant) is een tropische, goed vertakkende, lang bloeiende plant. De bloemen lijken op kleine lucifers, vandaar de naam. De bladeren zijn smal, elliptisch van vorm en helder groen. Planthoogte tot 60 cm. Cuphea ignea 31262 Scarlet

288 7-15 Scarlet

Cuphea llavea

Torpedo Een uitstekende basketplant, die lange zijscheuten maakt, passend voor grote hangpotten. Cuphea kan gemixt worden met andere sterk groeiende soorten om een gemixte mand te creëren. Cuphea llavea 13714 Torpedo

180 4, 6-14, 16 Torpedo

69


Coleus x hybrida

Coleus Een exclusieve selectie van schitterende contrasterende kleuren en bladpatronen voor de volle zon en schaduw beplantingen. Alle soorten zijn geselecteerd op prestatie en groeikracht, voor zowel de kweker als de consument. Geschikt voor grotere potten en containers. Coleus heeft meer temperatuur nodig dan een gemiddelde perkplant. Vegetatief vermeerderde coleus vertakken goed en gaan niet bloeien gedurende de zomer en herfst. Exclusief voor Florensis.

Coleus x hybrida 30513 Campfire

84

6, 8-16, 18, 20

19603 Electric Lime

84

6, 8-16, 18, 20

18024 Henna

84

6, 8-16, 18, 20

19604 Redhead

84

6, 8-16, 18, 20

20437 Trusty Rusty

84

6, 8-16, 18, 20

Campfire

Campfire

70

Redhead

Electric Lime

Henna

Redhead

Trusty Rusty


Coleus x hybrida

Chocolate Gemakkelijk te produceren variëteiten met attractief chocoladebruine bladeren en een mintgroene rand. Geschikt voor grotere potmaten en beplantingen op schaduwrijke plaatsen. Hoogte 30-35 cm.

Coleus x hybrida Chocolate 20269 Covered Cherry

180 8, 10, 12, 14, 16, 18

17130 Mint

180 8, 10, 12

Covered Cherry

Mint

Kong™ Groeikrachtige en goed vertakkende planten met grote uniek gekleurde bladeren. De bladkleuren van de individuele Kongs zijn onbeschrijfelijk mooi, snel groeiend en geschikt voor diverse potmaten. De planten worden ongeveer 45-50 cm hoog.

Coleus x hybrida Kong™ 15237 Mix

180 8-14

Kong™ Mix

Wizard™ Een zelf samengestelde mix van compact groeiende planten met middelgrote bladeren en een contrastrijke bladtekening. De mix is uniform en de planten bloeien laat, wat de tuinprestatie ten goede komt. De ideale keuze voor packs en kleine potten.

Coleus x hybrida Wizard™ 10680 Mix

288 8, 10-15, 20 510 8-16

Wizard™ Mix

71


Cosmos bipinnatus

Xanthos Xanthos (geel in grieks) heeft een unieke en opvallende gele kleur. Xathos is een half hoge Cosmos, bloeit vroeg en uniform. Deze rijkbloeiende Cosmos is zeer geschikt voor op het terras in een grote pot maar ook in de border is het een echte ‘Eye catcher’. Xanthos voegt een nieuwe kleur toe aan het Cosmos sortiment.

Cosmos bipinnatus Xanthos 32713 Yellow

180 10, 12, 14, 16, 18 288 10, 12, 14, 16, 18 Yellow

Symphony Symphony is een samengestelde serie met de best beschikbare genetica in de markt. Het is een excellente en rijk bloeiende zomer potplant die veel in borders en op het terras wordt gebruikt. Symphony groeit compact en bossig tot 60-75 cm in hoogte met een goede doorbloei. Geschikt voor 10-15 cm potten en meerdere pluggen op containers. Cosmos bipinnatus Symphony 10693 Carmine

180 10-18, 20, 22

10694 Pink

180 10-20, 22 288 8-20, 22

13312 Pink Blush

288 8, 10-18

35366 Purple

180 8-18, 20, 22 288 8-18, 20, 22 180 8-18, 20, 22

32146 Violet

288 8-18, 20, 22 10695 White

180 10-18, 20, 22

Carmine

Purple

72

Violet

Pink

Violet

Pink Blush

White


Cosmos bipinnatus

Symphony White

73


Dahlia x hybrida

Dahlegria Qué Alegría! (Puur geluk) Eén blik op deze duizelingwekkende dahlia Dahlegria van Florensis doet je hart opspringen van blijdschap. De mooie grote enkele bloemen (mono- en tweekleurige) van de Dahlegria serie contrasteren speels met de zeer donkere, chocoladekleurige bladeren. Qua positionering past deze serie tussen Happy Days en Happy Singles maar met een veel grotere bloem dan beide. Dahlegria is een snelle groeier met veel bloemen die het uitstekend doet in de tuin. Deze eenjarige wordt 40 tot 50 cm hoog en heeft bijzonder grote bloemen met een diameter van 10 cm op medium grote planten.

Red Pink Bicolour

Dahlegria is geschikt voor potmaten 15 cm en groter. Om de perfecte plant te krijgen is toppen 10 dagen na oppotten aan te bevelen. Een serie zeer geschikt voor buitenproductie in grote potten op het containerveld na de vorst voor een zomerproductie. Dahlegria is geschikt voor grotere bakken en ziet er geweldig uit in combinaties met andere gewassen, maar ook als solitaire plant. Exclusief voor Florensis.

Red Yellow Bicolour Dahlia x hybrida Dahlegria 31059 Red Pink Bicolour

84 8-16, 18, 20, 22, 24

31064 Red Yellow Bicolour

84 8-16, 18, 20, 22, 24

31065 White

84 8-16, 18, 20, 22, 24

White

Red Pink Bicolour

74

Red Yellow Bicolour

White


Dahlia x hybrida

Dahlegria Red Yellow Bicolour

75


Dahlia x hybrida

Happy DaysÂŽ Happy Days is een combinatie van de unieke donkerbladige kleur van de Bishop dahlia met de plantbouw van de Gallery. Het donkere glanzende blad in combinatie met de heldere gekleurde enkele bloemen maakt deze zeer geschikt voor retail. De planten kunnen zoals de Gallery serie in de kas, maar ook buiten na de vorst geteeld worden. Ook Happy Days kan het beste een keer getopt worden voor de beste plantbouw.

Dahlia x hybrida Happy DaysÂŽ 30214 Bicolour Yellow-Red

84 6, 8-18, 20, 22, 24

18132 Cream

84 6, 8-18, 20, 22, 24

31067 Neon

84 6, 8-18, 20, 22, 24

18133 Pink

84 6, 8-18, 20, 22, 24

18135 Purple

84 6, 8-18, 20, 22, 24

30216 Red

84 6, 8-18, 20, 22, 24

19605 Yellow

84 6, 8-18, 20, 22, 24 Bicolour Yellow-Red

Bicolour Yellow-Red

Cream

Pink

Purple

Red

Yellow

Neon

76


Dahlia x hybrida

GalleryÂŽ De perfecte dahlia voor buitenproductie in grotere potmaten! Planten kunnen na de vorstperiode direct buiten opgepot worden. Planten dienen eenmaal getopt te worden voor een betere vertakking en optimale plantopbouw. Gallery is geselecteerd op bloemgrootte en tuinprestatie in de zomer. De unieke bloemkleuren, bloemvormen en de goede doorbloei in de zomer maken de Gallery tot een bestseller. De serie kan worden verdeeld in twee groepen, Art Deco en Art Nouveau. Bellini en Pablo bloeien later met grotere bloemen en een grovere plant. De andere kleuren bloeien sneller en zijn meer compact.

Art Deco

Dahlia x hybrida GalleryÂŽ 14712 Art Deco

84 6-16, 18, 20, 22, 24

14714 Art Fair White

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14713 Art Nouveau

84 6-16, 18, 20, 22, 24

15238 Bellini Pink

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14718 Pablo

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

18298 Pinto

84 6-16, 18, 20, 22, 24

15999 Renoir

84 6-16, 18, 20, 22, 24

15239 Rivera Red

84 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

18297 Valentin

84 6-16, 18, 20, 22, 24

Pinto

Art Deco

Renoir

Art Fair White

Art Fair White

Art Nouveau

Bellini Pink

Pablo

Rivera Red

Valentin

Art Nouveau

Pablo

77


Dahlia x hybrida

Dahlietta™ Een van de eerste dahlia series die bekend staat om de snelle productietijd en kwaliteit. De standaardkleuren zijn met weinig tot geen remmiddelen, compact en uniform te produceren in hogere plantdichtheid. De serie is goed programmeerbaar en heeft een korte productietijd.

Dahlia x hybrida Dahlietta™ 14131 Anna

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

34100 Blanca Impr.

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

30515 Coby Orange Yellow

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14133 Emily Pink

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

31048 Ilse Bicolour Cherry

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

18300 Julia

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

19333 Leanne

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14135 Linda

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

14136 Margaret

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

17476

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

Patty

17477 Rachel

128 2, 4, 6-16, 18, 20, 22, 24

17478 Tessy

128 2, 4, 6-16, 18, 20

32681 Vicky

128 2, 4, 6-16, 18, 20

Blanca Impr.

78

Ilse Bicolour Cherry

Anna

Coby Orange Yellow

Emily Pink

Ilse Bicolour Cherry

Julia

Leanne

Linda

Margaret

Patty

Rachel

Tessy

Vicky


Dahlia x hybrida

Dahlietta™ Surprise Dahlia x hybrida Dahlietta™ Surprise 34097 Becky Impr.

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34099 Cindy

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34096 Demi

128 2, 4, 6-16, 18, 20

17481 Kelly

128 2, 4, 6-16, 18, 20

18301 Lily

128 2, 4, 6-16, 18, 20

17482 Louise

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34098 Nina

128 2, 4, 6-16, 18, 20

17483 Paula

128 2, 4, 6-16, 18, 20 Cindy

Becky Impr.

Cindy

Demi

Kelly*

Lily

Louise

Nina

Paula*

Figaro Deze 30 cm hoge dubbelbloemige mix is zeer geschikt voor productie van kleurrijke potten en packs.

Dahlia x hybrida Figaro 10716 Mix

288 6-19 Mix

79


Dianthus hybrida

Sunnade Deze eenjarige dianthus is zeer geschikt voor grotere potten en containers. De zilver-groene planten zijn bedekt met medium grote helder roze bloemen. Deze eigenschappen maken deze plant een oogstrelend product in retail en op ieder terras. Planten hebben een medium plantbouw en hebben minimaal een keer toppen nodig. Productie kan aanvangen in de kas voor vroege leveringen en na de vorst op het containerveld voor zomer leveringen. Geschikt voor 12 cm potten en grotere containers met meerdere planten. Ook geschikt voor de twee-jarige kasteelt naast bv Primula, viool of voorjaarsbloeiende vaste planten.

Dianthus hybrida 32413 Sunnade Pink

180 40, 42, 6-16, 18, 20, 32, 36, 38

Sunnade Pink

Dianthus chinensis x barbatus

Festival F1 De Festival serie blinkt uit door de compacte stabiele plantopbouw en de vroege bloei. Deze serie met een grote kleurenrange is geschikt voor vroege productie in pack en pot. Ook voor herfstverkoop is Festival interessant.

Dianthus chinensis x barbatus Festival F1 17381 Mix

288 40, 45, 6-14 510 6-14, 16

Festival F1 Mix

Dianthus caryophyllus

Lillipot F1 Een populaire serie met heldergekleurde goedgevulde bloemen en een goede basale vertakking.

Dianthus caryophyllus 10726 Mix

288 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

Lillipot F1 Mix

80


Dianthus chinensis

Parfait F1 Deze serie is van nature compact, zeer rijkbloeiend en vertakt goed van onderuit. De 15 cm hoge planten zijn geschikt voor productie in potten en packs met grote plantdichtheden. De planten presteren zeer goed in de tuin.

Raspberry

Dianthus chinensis Parfait F1 10756 Raspberry

288 8, 10-16, 18, 20-21, 24

16395 Red Peppermint

288 8, 10-14, 16, 18, 20

10757 Strawberry

288 8, 10-16, 18, 20

510 8, 10, 12, 14-16, 18, 20 510 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20

Red Peppermint

510 8-12, 14, 16, 18, 20 10753 Mix

288 6, 8-15 510 8, 10, 12, 14 Strawberry Strawberry

Diana F1 Diana combineert een uitstekende vroegtijdigheid met een compacte plantbouw en grote enkelvoudige bloemen in unieke kleuren. Diana is dan ook geschikt voor de productie van premium packs en 10-11 cm potten. De planten zijn dankzij hun overvloedige aantal grote bloemen uitgesproken kleurrijk en maken indruk doordat ze lang en goed doorbloeien.

Dianthus chinensis Diana F1 20812 Blueberry

288 10, 12, 14-16, 18, 20-21, 24

19406 Lavender Picotee

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20816 Scarlet

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

20818 White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20

19407 Select Mix

288 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 White

Blueberry

Lavender Picotee

Scarlet

White

81


Diascia barberae

Juliet™ Deze serie vult de teeltvloer met compacte opgaande planten die super uniform zijn binnen alle kleuren. Tevens zijn deze planten uniform in plantbouw en timing. Juliet biedt frisse kleuren en grote bloemen. Ideaal voor kleine potten en packs. Planten zullen door hun opgaande groei niet snel haken en zijn daardoor prima geschikt voor hogere plantdichtheden en makkelijk te verhandelen. U bereikt de beste resultaten bij koelere temperaturen, waardoor ook minder remmiddelen nodig zijn. Exclusief voor Florensis.

Appleblossom

82

Diascia barberae Juliet™ 31638 Appleblossom

180 4-16, 18

31781 Orange

180 4-16, 18

31640 Pink

180 4-16, 18

31639 Red

180 4-16, 18

32915 White

180 4-16, 18

Appleblossom

Orange

Pink

White

Orange

Pink

Red

White


Diascia barberae

Juliet™ Appleblossom

83


Dichondra argentea

Silver Falls Een imponerende structuurplant met sterke, lange scheuten met rond zilvergrijs blad. Silver Falls is zeer geschikt voor combinaties in hangpotten, patiocontainers of balkonbakken. Ook geschikt voor productie op 10,5 cm pot. Silver Falls houdt van warmte. Een product waar de consument ieder jaar voor terug komt!

Dichondra argentea 14398 Silver Falls

180 6-16, 18 288 5-14, 16 Silver Falls

Silver Falls

Dorotheanthus bellidiformis

Mezoo Een bonte dorontheanthus met helder roze bloemen, ideaal voor gemengde containers en hangpotten. Deze plant is droogte tolerant en kan meer warmte en zon aan dan de meeste andere perkplanten.

Dorotheanthus bellidiformis 19943 Mezoo

128 4, 6-15 Mezoo

Dorotheanthus criniflorus

Dorotheanthus criniflorus Een uitgebalanceerde mix van goed vertakkende planten in een grote kleurenrange.

Dorotheanthus criniflorus 10886 Mix

510 10-17 Criniflorus Mix

Erigeron karvinskianus

Profusion Compact en goed vertakkende perk- en balkonplant. De gehele zomer door bedekt met een deken van bloemen. Geschikt voor hangpotten, borders en balkonbakken.

Erigeron karvinskianus 10759 Profusion

288 9-16, 18 Profusion

84


Euphorbia hypericifolia

Silverfog Silverfog is al jaren de nummer één stek vermeerderde euphorbia. Silverfog heeft een medium groeikracht, is zeer uniform en bloeit sneller dan euphorbia uit zaad. Deze variëteit is geselecteerd op tuinprestatie en daardoor zeer geschikt als component in gemengde containers en hangpotten.

Euphorbia hypericifolia 17058 Silverfog White

128 4-18, 20

Silverfog White

Euryops pectinatus

Sonnenschein Yellow Kan goed samen met argyranthemum en andere ‘cold crops’ geproduceerd worden. Wanneer planten in de herfst opgepot worden en koude krijgen (<14°C) bloeien ze eerder. Temperaturen boven 14°C geven bloemknop abortie. Geschikt voor 9-12 cm pot.

Euryops pectinatus 12568 Sonnenschein Yellow

128 4-14, 16 Sonnenschein Yellow

Felicia amelloides

FeliciTARA® Blue Ook een gewas wat koelere temperaturen nodig heeft om zijn mooi vertakkende plantvorm te bereiken. Een keer extra toppen zal hier ook bij helpen. Top niet later dan 6 weken voor gewenste verkoop. FeliciTARA® heeft een mooie en compactere plantbouw met grotere bloemen.

Felicia amelloides 19471 FeliciTARA® Blue 180 45, 50, 4, 6-14, 16 FeliciTARA® Blue

85


Fuchsia x hybrida

DivaÂŽ

Fuchsia x hybrida DivaÂŽ

Prachtige opgaande dagneutrale fuchsia met een compacte plantbouw en aantrekkelijke enkele en dubbele bloemen in een gevarieerde kleurenreeks. Door de specifieke plantbouw is het niet nodig de planten te toppen en kunnen er meer planten per vierkante meter geproduceerd worden. Zeer geschikt voor kleinere potmaten. Diva heeft ook een uitstekende tuinprestatie.

86

15680 Beacon

128 50, 2, 4, 6-16

14952 Bridal Pink

128 50, 2, 4, 6-16

31708 Cherry White

128 50, 2, 4, 6-16

17628 Double Neon White 128 50, 2, 4, 6-16 17629 Double White Blush 128 50, 2, 4, 6-16 12869 Mariah

128 50, 2, 4, 6-16

14954 Midnight

128 50, 2, 4, 6-16

14955 Neon White

128 50, 2, 4, 6-16

14963 Red & White

128 50, 2, 4, 6-16

31706 Rose Purple

128 50, 2, 4, 6-16

12870 Shania

128 50, 2, 4, 6-16

12868 Whitney

128 50, 2, 4, 6-16

Beacon

Bridal Pink

Cherry White

Mariah

Double Neon White

Double White Blush

Midnight

Neon White

Red & White

Rose Purple

Shania

Whitney


Fuchsia x hybrida

Windchimes® Het hangende ‘zusje’ van de Diva fuchsia heeft een compact hangende plantbouw waardoor de planten makkelijker te verhandelen zijn dan de meeste andere hangende fuchsia’s. Ideaal voor pot- en packproductie. Ondanks de compacte groei in de teelt is de tuinprestatie prima met perfect hangende planten die de hele zomer doorbloeien.

Fuchsia x hybrida Windchimes® 14604 Neon & White

128 50, 2, 4, 6-16

31701 Neon Pink Violet

128 50, 2, 4, 6-16

14601 Rose & Purple

128 50, 2, 4, 6-16

Rose & Purple

Neon & White

Neon Pink Violet

87


Fuchsia x hybrida

Standard varieties Fuchsia x hybrida 13426 Alice Hoffman

128 50, 2, 4, 6-16

12697 Beacon

128 50, 2, 4, 6-16

18727 Blue Sarah

128 50, 2, 4, 6-16

14112 Carmel Blue

128 50, 2, 4, 6-16

13397 Display

128 50, 2, 4, 6-16

12699 Dollarprinzessin

128 50, 2, 4, 6-16

19768 Electric Lightâ&#x201E;˘

128 50, 2, 4, 6-16

Alice Hoffman

Beacon

Blue Sarah

Display

Dollar prinzessin

Gartenmeister Bonstedt

Gillian

Hanna (Ballerina)

Lady Thumb

Patio Princess

Paula Jane

Tom Thumb

Winston Churchill

Annabelle

Bella Rosella

Cascade

Dark Eyes

Genii

Harry Gray

Hollys Beauty

La Campanella

Marinka

New Millennium

Pink Galore

Royal Mosaic

Southgate

Swingtime

Tom West

Voodoo

12700 Gartenmeister Bonstedt 128 50, 2, 4, 6-16 13431 Gillian

128 50, 2, 4, 6-16

12701 Hanna (Ballerina)

128 50, 2, 4, 6-16

13400 Lady Thumb

128 50, 2, 4, 6-16

14104 Patio Princess

128 50, 2, 4, 6-16

12850 Paula Jane

128 50, 2, 4, 6-16

12704 Snow Cap

128 50, 2, 4, 6-16

13408 Tom Thumb

128 50, 2, 4, 6-16

13389 Winston Churchill

128 50, 2, 4, 6-16

Trailing varieties Fuchsia x hybrida

88

13423 Annabelle

128 50, 2, 4, 6-16

13391 Bella Rosella

128 50, 2, 4, 6-16

12708 Cascade

128 50, 2, 4, 6-16

14102 Dancing Flame

128 50, 2, 4, 6-16

13396 Dark Eyes

128 50, 2, 4, 6-16

12706 El Camino

128 50, 2, 4, 6-16

14478 Eva Boerg

128 50, 2, 4, 6-16

13783 Genii

128 50, 2, 4, 6-16

12709 Harry Gray

128 50, 2, 4, 6-16

13399 Hollys Beauty

128 50, 2, 4, 6-16

12710 La Campanella

128 50, 2, 4, 6-16

12711 Marinka

128 50, 2, 4, 6-16

15834 New Millennium

128 50, 2, 4, 6-16

13403 Pink Galore

128 50, 2, 4, 6-16

14110 Royal Mosaic

128 50, 2, 4, 6-16

14899 Sir Matt Busby

128 50, 2, 4, 6-16

13407 Southgate

128 50, 2, 4, 6-16

12713 Swingtime

128 50, 2, 4, 6-16

15441 Tom West

128 50, 2, 4, 6-16

13425 Voodoo

128 50, 2, 4, 6-16


Gaura lindheimeri

Gaudi® Een doorbraak in de veredeling, een eenjarige gaura ideaal voor pot, perk en gemengde bakken. Populair bij de consument als pot- en terrasplant. De planten bloeien vroeg en hebben een compacte goed vertakkende plantbouw. De Gaudi Red bloeit minimaal tien dagen later dan de andere kleuren. Gaura is een gewas dat koel geteeld kan worden, ook prima geschikt voor buiten teelt na de vorst. Productietijd is tussen 10-12 weken in het voorjaar in de kas en 9-11 weken in de zomer buiten. Exclusief voor Florensis. Voordelen •  Compacte donkerbladige planten •  Korte volledig gevulde bloemstelen •  Ideaal voor kleinere potmaten

Gaura lindheimeri Gaudi® 19402 Pink

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

19403 Red

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

19404 Rose

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

Pink

Pink

Red

Rose

Geyser® Voor grotere potten en containers kunnen wij u Geyser aanbieden. Deze variëteit heeft een medium grote plantbouw met langere bloemstelen. Kan zowel buiten als binnen worden geteeld. Gaura x hybrida Geyser® 31413 Pink

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

31414 White

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22 Pink

White

89


Gazania rigens

New Day Gazania New Day overtuigt door grotere bloemen, kortere bloemstelen en een krachtige plantopbouw. Ook als perkplant kan de nieuwe serie overtuigen vanwege de goede doorbloei in combinatie met een uitstekende droogte tolerantie. Een prima serie voor teelt in premium packs en potten.

Bronze Shades

Clear Orange

Pink Shades

Red Shades

Red Stripe

Rose Stripe

New Day Tiger Stripe Mix Een heldere mix van gestreepte bloemen in een unieke reeks van kleuren. Gazania rigens New Day 19081 Bronze Shades

288 6, 8, 10, 12-15

19082 Clear Orange

288 6-14, 16-17, 38

19083 Pink Shades

288 6, 8-10, 12, 14

30121 Red Shades

288 6, 8-10, 12, 14

32542 Red Stripe

288 6, 8-10, 12, 14

31514 Rose Stripe

288 6, 8-10, 12, 14

19084 White

288 6, 8-10, 12, 14, 16, 38

19085 Yellow

288 6-14, 16

19086 Mix

288 40, 45, 4, 6-18, 38

32543 Tiger Stripe Mix

288 6-14

510 4-14, 16 White

Yellow

Tiger Stripe Mix

Big Kiss F1 Geen andere gazania produceert een zodanig grote bloem als Big Kiss F1. Met een diameter van wel 11-12 cm geeft dit een enorme impulswerking tijdens het verkoop stadium en een fantastische uitstraling in de tuin. De planten vertakken van nature goed. De mix bestaat uit twee enkele kleuren en twee sensationele gestreepte kleuren, die beiden goed hitteen vochtbestendig zijn.

White Flame

Yellow Flame

Gazania rigens Big Kiss F1 17182 White Flame

288 4, 6-10, 12, 14, 16, 18

17181 Yellow Flame

288 4, 6-10, 12, 14, 16, 18

19409 Mix

288 40, 45, 4, 6-14, 16, 18 Big Kiss F1 Mix

Enorma Enorma is een mix van grootbloemige gazania. Geschikt voor 10,5 cm potten en groter, die u start in het najaar voor vroege voorjaar leveringen. Gazania rigens Enorma 34445 Mix

288 40, 45, 38 Enorma Mix

90


Gypsophila muralis

Doublicious™ Doublicious laat een wolk van roze en witte tinten zien, zeer aantrekkelijk voor de eindgebruiker. Fleur White en Gypsy Deep Rose mengen zeer goed en geven een fantastische presentatie. Een ‘must have’ voor ieder zomerprogramma. Exclusief voor Florensis.

Gypsophila muralis Doublicious™ 30007 Mix

180 8-26

Doublicious™ Mix

Doublicious™ Mix

Gypsophila Fleur White is de standaard kleur in Gypsophila. De krachtige volle planten produceren een veelvoud aan enkelvoudige witte bloemen. Fleur White leent zich uitstekend voor de pot- en containerproductie en is ideaal te combineren met de eveneens door ons aangeboden Gypsy Deep Rose. Zowel de habitus als de vroegheid zijn goed op elkaar afgestemd. Exclusief voor Florensis. Gypsophila muralis 18153 Fleur White

180 9-24 288 9-20, 22, 24, 26

14759 Gypsy Deep Rose 180 9-26 288 6, 8-20, 22, 24, 26 Fleur White

Gypsy Deep Rose

Glechoma variegata

Glechoma variegata Een zeer bekende perkplant voor hangpotten, die in vrijwel iedere combinatiebeplanting kan worden gebruikt. De bonte bladeren in combinatie met gekleurde bloeiende planten geven de juiste balans. Florensis heeft een zeer goede selectie. Glechoma variegata 12614 Glechoma

180 50, 4-19 Glechoma

91


Hebe x hybrida

Hebe x hybrida

Hebe x hybrida

Een ĂŠĂŠnjarige die zeer goed buiten geproduceerd kan worden voor zomer- en herfstverkopen. Florensis biedt u een reeks van standaard variĂŤteiten geschikt voor grotere potten en containers. Afhankelijk van de potmaat, kunnen de stekken opgepot worden vanaf januari tot juni. Tot de laatste vorst zullen de planten in een koude kas moeten staan of beschermd moeten worden. Hierna kunnen de planten naar buiten op het containerveld.

Grethe

Katrine

Paula

92

20782 Grethe

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

19777 Hanne

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

20780 Katrine

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

20378 Maria

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

32142 Nana

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

19779 Paula

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

20781 Tricolour

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

19776 Variegata

128 48, 50, 2, 4, 6, 8-16, 18, 20

Hanne

Maria

Nana

Tricolour

Variegata


Hebe x hybrida

Hebe x hybrida Grethe

93


Heliotropium arborescens

Heliotropium Is een succesvol artikel en een must voor de thuisverkopers en sortimenttelers. Consumenten en vlinders worden aangetrokken door de geur en kleur van de bloemen. Voor de beste resultaten heeft heliotropium meer temperatuur nodig dan een standaard perkplant. Is gevoelig voor koud water. Marine is veel groeikrachtiger en geschikt voor stamteelt en grote containers.

Heliotropium arborescens 12578 Marine

128 4, 6, 8-16

20822 Scentropia

128 4-16, 18, 20

Marine

Scentropia

Helichrysum petiolare

Helichrysum Ideaal voor gecombineerde patio containers en hangpotten. Met een range aan verschillende bladkleuren en bladtypen krijgt elke plantcombinatie de juiste structuur. De onderstaande variëteiten zijn groeikrachtig, toppen geeft een compactere en meer bossige plant. Helichrysum houdt niet van koud water op de planten.

Gold

Silver

Helichrysum petiolare 12576 Gold

128

6-18

12573 Silver

128

4-18

12572 Microphylla

180

6-18

Microphylla

94


Impatiens walleriana

Fiestaâ&#x201E;˘ Bonita De beste en meest populaire dubbelbloemige impatiens uit stek in de markt is verbeterd in plantbouw en bloemgrootte. Bonita betekent een nieuwe lijn in Fiesta met grotere en meer dubbele bloemen en een compactere plantbouw. Ondanks de compactere plantbouw doet de Fiesta Bonita het ook prima in de tuin. Planten zijn snel en gemakkelijk te produceren in een geprogrammeerde teelt. Prima vertakking en uniformiteit in de serie met grote dubbele bloemen. Ideaal voor grotere potten en containers.

Impatiens walleriana Fiestaâ&#x201E;˘ Bonita 31667

Burgundy

128 4, 6-16, 18

31672

Cherry

128 4, 6-16, 18

31668

Lavender Stardust

128 4, 6-16, 18

31669

Pink

128 4, 6-16, 18

17495

Purple Stripe

128 4, 6-16, 18

31670

Rose

128 4, 6-16, 18

31671

Salmon

128 4, 6-16, 18

15146

Salsa Red Impr.

128 4, 6-16, 18

31673

White

128 4, 6-16, 18

Lavender Stardust

Burgundy

Cherry

Lavender Stardust

Rose

Salmon

Pink

Salsa Red Impr.

Purple Stripe

White

95


Impatiens New-Guinea

ClockWork Dit assortiment, uit een veredelingsprogramma exclusief voor Florensis, is een goed gebalanceerde samenstelling van heldere kleuren en medium plantbouw met goede vertakking. ClockWork is één van de meest uniforme series in bloeitijd en plantbouw. De variëteiten presteren als een echte “Zwitsers uurwerk”, dus ideaal voor een programmeerbare teelt. Daarnaast testen we al onze variëteiten op tuinprestatie, welke uitstekend is. De Clockwork serie bloeit de hele zomer door. Zelfs tot aan de vorstvrije herfstmaanden blijft de tuinprestatie uitstekend. De heldere kleuren en grote bloemen vormen een echte blikvanger in de tuin of op het balkon. De Clockwork serie is zeer geschikt voor 12-13cm potten. Exclusief voor Florensis. Door de uniformiteit en verscheidenheid aan kleuren is Clockwork een ideaal product om in mixen te gebruiken. •  •  •  •  • 

Uniformiteit in bloem- en plantbouw Geschikt voor teeltprogramma Grote bloemen met opvallende kleuren Uitstekende tuinprestatie Geschikt voor mixen

Impatiens New-Guinea ClockWork 17697 Bicolour Lilac Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

19584 Bicolour Orange Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

16386 Dark Red Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31719 Lavender Impr. Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31720 Magenta Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

16391 Orange Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31724 Orange Green Leaved Impr.

84 2, 4-14, 16, 18

31726 Pink Dark Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

32647 Purple Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

31722 Red Impr. Green Leaved

84 2, 4-14, 16, 18

19586 Salmon Green Leaved

84 50, 2, 4-16, 18

16393 White Green Leaved

84 50, 2, 4-16, 18

Stage 1: Week 9

96

Stage 2: Week 13

Orange Green Leaved Impr.

Stage 3: Week 17


Impatiens New-Guinea

Bicolour Lilac Dark Leaved

Dark Red Green Leaved

Orange Dark Leaved

Red Impr. Green Leaved

Bicolour Orange Dark Leaved

Lavender Impr. Green Leaved

Pink Dark Leaved

Salmon Green Leaved

Magenta Green Leaved

Purple Green Leaved

White Green Leaved

97


Impatiens x hybrida

SunPatiens® Een paar planten SunPatiens vullen al snel een vierkante meter tuin in de volle zon of half schaduw. Dit maakt deze variëteit een winnaar voor vakbeplanting. SunPatiens is een hybride impatiens die extreme weersomstandigheden van warmte tot kou prima aankan. We bieden twee lijnen aan: een compacte lijn geschikt voor grotere potten en containers Compact Blush Pink en een groeikrachtige lijn voor vakbeplantingen.

Compact Coral Pink

Compact Deep Rose

Compact Hot Lilac

Compact Lilac

Compact Magenta Impr.

Compact Orange

Compact Purple

Compact Red

Compact White 2013

Compact Salmon

Compact White

•  Warmte tolerant •  Geweldige tuinprestatie •  Meeldauw tolerant

Impatiens x hybrida SunPatiens® Compact 19868 Blush Pink

128 50, 2, 4, 6-16, 18

32772 Coral Pink

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19870 Deep Rose

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20608 Electric Orange

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20609 Hot Coral

128 50, 2, 4, 6-16, 18

32013 Hot Lilac

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19871 Lilac

128 50, 2, 4, 6-16, 18

34681 Magenta Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19887 Orange

128 50, 2, 4, 6-16, 18

34682 Purple

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20168 Red

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20610 White 2013

128 50, 2, 4, 6-16, 18

19586 Salmon

84 50, 2, 4-16, 18

16393 White

84 50, 2, 4-16, 18

Compact Electric Orange

98

Compact Purple & Compact Red


Impatiens x hybrida

Impatiens x hybrida SunPatiensÂŽ Vigorous 20169 Blush Pink

84 4, 6, 8-16

19922 Carmine Red

84 4, 6, 8-16

16210 Lavender

84 4, 6, 8-16

15812 Magenta

84 4, 6, 8-16

15811 Orange

84 4, 6, 8-16

31999 Pearl Pink

84 4, 6, 8-16

32000 Scarlet

84 4, 6, 8-16

32001 White Impr.

84 4, 6, 8-16

Vigorous Blush Pink

Vigorous Carmine Red

Vigorous Pearl Pink

Vigorous Scarlet

Vigorous Lavender

Vigorous Magenta

Vigorous White Impr.

Vigorous Orange

Vigorous White Impr.

99


Impatiens walleriana

DeZire F1 DeZire heeft de hoogste uniformiteit in plantopbouw en vroegheid in combinatie met een compacte en goed vertakkende plant. Ideaal voor pot- en packproductie.

Cherry

Lavender

Pink

Red

Red Starburst

Rose

Salmon

Salmon Splash

Scarlet

Violet

White

Impatiens walleriana DeZire F1 18322 Cherry

288 6, 8, 10-17

18172 Lavender

288 6, 8-18

18087 Pink

288 6, 8-18

18106 Red

288 6, 8-18

510 8, 10, 12, 14, 16 510 8-14, 16, 18, 20 510 8-16, 18, 20 510 8-16, 18, 20 18224 Red Starburst

288 6, 8, 10-16

18088 Rose

288 6, 8-18

18209 Salmon

288 6, 8-16

18325 Salmon Splash

288 6, 8, 10-16

20270 Scarlet

288 6, 8-16

510 8-16, 18 510 8-16

510 8-16 18092 Violet

288 6, 8-16

18093 White

288 6, 8-18

18326 Mix

288 6-20

34782 Pastel Mix

288 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20

510 8-16, 18, 20 510 8-16, 18, 20 510 6, 8-21 510 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 19708 Total Mix

288 6, 8-16

Impatiens hawkerii New-Guinea

Divine F1 De Divine F1 is de eerste professionele zaad vermeerderde NG serie op de markt met eigenschappen vergelijkbaar met stek vermeerderde NG. Divine heeft het voordeel van snelle beschikbaarheid voor grote retail acties.

Impatiens hawkerii New-Guinea Divine F1 16030 Mix

100

288 8-15

Divine Mix


Ipomoea batatas

SolarPowerâ&#x201E;˘ Een serie ipomea van Ball FloraPlant geselecteerd op bladkleur, bladvorm en plantbouw. Compacte planten geven u de mogelijkheid meer planten per m2 te telen. SolarPower houdt ook prima zijn vorm in mix combinaties en doet het de hele zomer goed, ook in de volle zon. Medium grote plantbouw ideaal geschikt voor hangpotten en gemengde terraspotten. De nette plantbouw maakt ook een productie in 10,5-12 cm potten mogelijk.

Ipomoea batatas SolarPowerâ&#x201E;˘ 31681

Black

84 6-17

31682

Green

84 6-17

31684

Red

84 6-17 Red

Black

Black

Green

Green

Red

101


Ipomoea batatas

Ipomea batatas Prachtige hangende en spreidende bladplanten met zeer interessante bladvormen en kleuren. Geweldig voor gemengde combinaties in containers en hangpotten, zowel te gebruiken in volle zon als in half schaduw. Sweet Caroline maakt iets meer body dan Solar Power, daardoor prima geschikt voor de grotere containers en mix combinaties. Iposun Black Tone

Marguerite

Sweet Caroline Green

Sweet Caroline Purple

Ipomoea batatas 16080 Iposun Black Tone

84

31445 Marguerite

84

6-16

14967 Sweet Caroline Bronze

84

6-17

14968 Sweet Caroline Green

84

6-17

14966 Sweet Caroline Purple

84

6-17

6-16

Sweet Caroline Bronze

Isotoma axillaris

Lauren Krachtige rijkbloeiende serie met een bolvormige plantbouw. Geschikt voor packs of kleine potten. Lauren heeft een uitstekende tuinprestatie.

Blue

102

Isotoma axillaris Lauren 32756 Blue

288 6, 8-16, 18, 20

32757 Pink

288 10, 12, 14, 16

16174

288 10, 12, 14, 16

White

Pink

White


Lantana camara

Lucky™ Eén van de eerste lantana series geselecteerd op plantbouw, vroegheid en prestatie op de pot. Lucky heeft een unieke goed vertakkende compacte plantbouw. Dit betekent minder vaak toppen en minder remmiddelen. De helder gekleurde bloemen contrasteren mooi met het donkergroene blad en doordat Lucky vrijwel geen zaad maakt is de doorbloei erg goed. Lantana houdt van hogere temperaturen en veel licht. Exclusief voor Florensis.

Lantana camara Lucky™ 17499 Pot of Gold

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

17501 Red Flame

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

17502 Rose Sunrise

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

30533 White

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

17504 Yellow Impr.

84 4, 8,10, 12, 14, 16, 18 128 4, 6-12, 14, 16, 18

Yellow Impr. Pot of Gold

Red Flame

Rose Sunrise

White

103


Lobelia erinus

Springs™ Een zeer goed concept in lobelia. In deze serie zien we de unieke combinatie van warmtetolerantie met een compacte bolvormige plantbouw. Vier kleuren die prima bij elkaar passen wat betreft timing en plantbouw, alleen de Dark Blue is meer compact. Planten zullen totaal bedekt zijn met een massa bloemen die de planten de uitstraling geven van gekleurde ballen. Springs is ideaal voor kleinere potmaten en premium packs. Exclusief voor Florensis. •  Compact opgaande groei •  Ideaal voor grotere plantdichtheden •  Vroege bloei

Lobelia erinus Springs™ 19618 Dark Blue

180 50, 2, 4-16, 18

19620 Lavender

180 4-16, 18

30535 Magenta

180 4-16, 18, 20

19621 White

180 2, 4-16, 18, 20 Lavender & White

Dark Blue

Magenta

Springs™ MixMasters® Lobelia erinus Springs™ MixMasters® 31697 Blue Lagoon

84 4-16

MixMasters® Blue Lagoon

104


Lobelia erinus

Sweet Springs Naast Springs bieden wij u een serie aan in vier kleuren die goed bij elkaar passen qua bloeitijd en plantbouw. Sweet Springs heeft een meer plat hangende plantbouw, prima geschikt voor grotere potten en hangpotten. Met deze reeks is het Florensis lobelia sortiment compleet. Exclusief voor Florensis. •  Compacte hangende plantbouw •  Goede tuinprestatie •  Vroege bloei

Lobelia erinus Sweet Springs 30537

Blue

180 50, 2, 4-16, 18

30536

Dark Blue

180 4-16, 18

30538

Lavender

180 4-14, 16, 18

30539

White

180 4-14, 16, 18

Dark Blue

Blue

Lavender

White

105


Lobelia erinus

Hot® Half hangende plantbouw en meest wat groeikrachtiger dan Star types. Is geschikt voor pot en basket. Wij bieden u de beste kleuren uit deze serie. Hot Blue als ‘top seller’ is een sterke kleur met mooie plantbouw en verkoopt goed in de markt. De Hot Waterblue is een van de vroegste bloeiers met een meer opgaande plantbouw.

Lobelia erinus Hot® 16382 Blue

White 180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

17506 Waterblue Impr. 180 4-16, 18, 20 17507 White

180 50, 2, 4-16, 18, 20

Blue

Waterblue Impr.

Star® Deze serie verkopen we al jaren en is bekend om zijn medium tot compacte plantbouw en vroege bloei. Planten zijn bedekt met kleine bloemen, beschikbaar in vier kleuren. De Purple, White en Blue zijn ideaal voor mixen en passen ook zeer goed bij elkaar.

Lobelia erinus Star® 13177 Blue

180 50, 2, 4-16, 18

18338 Purple

180 4-16, 18

17534 White

180 50, 2, 4-16, 18

Blue

Purple

106

White


Lobelia

Lobelia uit zaad VariĂŤteit

Product

Opmerkingen

Rapid Blue

Pack

De standaard lobelia voor packs

Crystal Palace

Pot

Donkerbladig, compact, grote bloemen

Palace

Pot

Groenbladig, vroeg, compact, uniform

Riviera

Pot

Groenbladig, vroeg, compact, uniform

String of Pearls Basket

Spreidend, tot 25 cm in hoogte

Sapphire

Basket

Spreidend, diepblauwe bloemen met oog

Regatta

Basket

Extra vroeg, groeikrachtig met hangende

Rapid Blue

plantbouw Lobelia erinus 30027 Rapid Blue

288 6-15, 18, 20-23 510 4-22

10867

Crystal Palace

510 7-21

10872

String of Pearls Mix

510 8-22

Crystal Palace

Lobelia erinus Palace 10869

Blue Eye

510 8-20

10871

White

510 8-20

Lobelia erinus Riviera 10861

Lilac

510 10, 12, 14, 16, 18

10862

Marine Blue

510 10, 12, 14, 16, 18-20, 22

10863

Midnight Blue

510 9-18, 20, 22

10864

Rose

510 9-18, 20

10858

Sky Blue

510 9-20

Palace Blue Eye

Palace White

Riviera Lilac

Riviera Marine Blue

Riviera Midnight Blue

Riviera Rose

Lobelia erinus pendula Regatta 10874

Lilac

510 9-20

10876

Midnight Blue

510 9-20

10877

Rose

510 9-20

10881

Sapphire Deep Blue Eye

510 9-20

10878

Sky Blue

510 9-20

10879

White

510 9-20

10880 Mix

510 8-21

Regatta Sky Blue

Regatta Lilac

Regatta Midnight Blue

Riviera Sky Blue Regatta Sapphire Deep Blue Eye

Regatta Rose

Regatta White

107


Lobularia maritima

Stream™ Deze lobularia uit stek maakt zeer bloeirijke bolvormige planten met een zoete honinggeur. Ideaal voor gemengde bakken en balkonbakken. Kan in zowel potten als hangpotten geteeld worden voor een snelle teeltduur. Lobularia uit stek heeft een betere doorbloei in de zomer en is zelfs hittebestendig.

Lavender Lobularia maritima Stream™ 20438 Lavender

180 2, 4, 6-14, 16

30152

180 4, 6-14, 16

Purple

32546 Raspberry

180 4, 6-14, 16

34717

180 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

Snow

20538 White

180 2, 4, 6-16, 18

Purple

Raspberry

Snow

White

Snow Crystals De tetraploide lobularia Snow Chrystals maakt sterke planten en groeit iets grover dan andere variëteiten, maar maakt een mooie grote bloem. Presteert uitzonderlijk goed in de tuin onder de meest extreme weersomstandigheden. Snow Crystals komt het dichtst bij de vegetatief vermeerderde lobularia. Lobularia maritima Snow Crystals 10512

White

288 4, 6, 8, 10-15 510 6-20

108

White


Lobularia maritima

Clear Crystal™ Groeikrachtige en grootbloemige tetraploide alyssum die goed te telen is met veel planten per vierkante meter. Daarnaast is Clear Crystal goed bestand tegen iets lagere temperaturen. Groeikrachtiger en met grotere bloemen dan Easter Bonnet. Zeer geschikt voor productie op potten en packs. Purple Shades

Lobularia maritima Clear Crystal™ 16954

Purple Shades

288 8-17

16955

White

288 8-17

10513

Mix

288 8-16

510 8-17 White

Easter Bonnet Deze serie blinkt uit in vroegheid, uniformiteit en compacte plantopbouw met een hoogte van 10 cm.

Deep Rose

Violet

White

Mix

Lobularia maritima Easter Bonnet 10521

Deep Rose

510 9-17

10523

Violet

510 8-18

10524

White

510 8-18, 20

19696

Mix

510 8-18, 20

Lysimachia nummularia

Goldilocks Een echte basketplant die goed combineert in patio containers en hangpotten. Vertakt van nature goed zonder toppen. Goldilocks is een mooie structuurplant met fris geelgroene bladeren. Vroege plantingen bloeien begin mei, anderen eind mei. Heeft het liefst temperaturen boven de 10°C.

Lysimachia nummularia 12607

Goldilocks

180 4, 6-24, 26, 28, 30

Goldilocks

109


Lophospermum erubescens

Lofos® Een meer compacte Lofos in twee kleuren. Deze maken het product meer geschikt voor grote potten en compacte hangpotten. De variëteiten bloeien makkelijker en rijker en presenteren zich daarom beter in retail. Lofos bloeit de hele zomer door.

Lophospermum erubescens Lofos® 31314 Compact Pink

128 4-14, 16

31315 Compact White

128 4-14, 16

Compact Pink

Compact White

Compact White

Compact Pink

Lofos® Wine-Red Een ongebruikelijke exotische plant voor hangpotten die er oogstrelend uitziet. Perfect voor het late voorjaar en vroege zomer.

Lophospermum erubescens Lofos® 15379

Wine-Red

128 4-14, 16

Wine-Red

110


Matthiola incana

Hot Cakes Onze unieke Matthiola is de eerste serie in dit segment voor herfstproductie die geselecteerd kan worden op dubbele bloemen. De compacte goed vertakkende planten vallen op door de aansprekende bloemkleuren en de heerlijke geur. Met Hot Cakes kunnen interessante combinaties gemaakt worden zowel in gemengde bakken als ook in de border. Op de winkelvloer prikkelt Hot Cake de zintuigen van de consument door de fantastische kleuren en de geur. Teelttip: Ondanks het feit dat wij onze jonge planten met de grootste nauwkeurigheid selecteren op dubbele bloemen, blijft de selectie afhankelijk van warmte en daardoor weersafhankelijk. Om die reden kunnen we niet voor de volle 100% garanderen dat alle planten dubbelbloemig zijn.

Hot Rose

Matthiola incana Hot Cakes 18007 Hot Rose

288 7, 9, 11-18, 20

18006 Purple

288 7, 9, 11-18, 20

18008 White

288 7, 9, 11-18, 20

18475 Mix

288 7, 9, 11-16, 18, 20

Purple

White

Mecardonia x hybrida

Mecardonia x hybrida Mecardonia is een echte basketplant met zwavelgele bloemen en een soortgelijke groeiwijze als bacopa (sutera). De donkere glimmende bladeren maken een mooi dicht tapijt met daarboven kleine gele bloemen. Garden Freckles bloeit vroeg en kan goed samen worden geteeld met andere perkplanten zoals bidens en bacopa. De prima tuinprestatie van Garden Freckles betekent het hele seizoen kleur in de tuin!

Mecardonia x hybrida 34718 Garden Freckles 180 48, 50, 2, 4-16 Garden Freckles

Mimulus x hybrida

Magic F1 Een compacte en uitbundig bloeiende mix voor pot- en packproductie.

Mimulus x hybrida Magic F1 10896

Mix

288 8, 10-16 510 8-19

Magic F1 Mix

111


Nemesia fruticans

Nuvo® Deze vroegbloeiende serie bestaat uit uniform compacte, goed vertakkende planten met een goede bloei timing en kleurenrange. Nemesia Nuvo kan bij relatief lage temperaturen geproduceerd worden (cold crop), en heeft hierdoor ook weinig remmiddelen nodig. Bloeit rijk van vroeg in het voorjaar tot in het najaar onder alle weersomstandigheden. Sommige kleuren geuren heerlijk zoet. De Purple en Blue Bicolour zijn iets compacter en een keer extra toppen geeft een mooiere plant. Exclusief voor Florensis. Voordelen •  Aantrekkelijke reeks van kleuren •  Compacte plantbouw en daardoor goede houdbaarheid in de keten

Nemesia fruticans Nuvo®

Blue

14956

Blue

180 50, 4-16, 18, 20

15998

Blue Bicolour

180 50, 4-16, 18, 20

30540

Carmine Impr.

180 50, 4-16, 18, 20

31659

Pink Bicolour Impr. 180 4, 6-16, 18, 20

16587

Purple Bicolour

180 50, 4-16, 18, 20

30542

Rose Impr.

180 50, 4-16, 18, 20

14960

White

180 50, 4-16, 18, 20

Blue Bicolour

Pink Bicolour Impr.

Purple Bicolour

Rose Impr.

White

Nuvo® MixMasters® Nemesia fruticans Nuvo® MixMasters® 31124

J’Adore

84 5-14, 16, 18, 20

J’Adore

112

Carmine Impr.


Nemesia fruticans

NuvoÂŽ Rose Impr.

113


Nemesia x hybrida

Sunmesia De meest kleurrijke nemesia voor in de tuin. Makkelijk te produceren omdat we de meest uniforme kleuren uit de serie hebben geselecteerd. Makkelijk te verkopen, omdat we de meest heldere kleuren hebben geselecteerd. Erg mooi voor in de tuin. Sunmesia vrolijkt iedere tuin op met de exotische uitstraling en vrolijke kleuren. Sunmesia is een exclusief merk van Florensis. Dark Red

Nemesia x hybrida Sunmesia 34088 Dark Red

180 45, 50, 5-16

34089 White

180 45, 50, 5-16

34090 Yellow

180 45, 50, 5-16 White

Yellow

Sunmesia MixMasters® Nemesia x hybrida Sunmesia MixMasters® 34122 Sunny Ride

84 5-14, 16 Sunny Ride

Nemesia fruticans

Collection Van verschillende veredelaars over heel de wereld bieden we een nemesia collectie aan van geurende variëteiten met een goede tuinprestatie. Deze collectie heeft medium compacte planten met grotere intens gekleurde bloemen, die veel impact in de retail hebben. LemonFizz is een unieke kleur combinatie in nemesia. De gele bloemkleur maakt deze variëteit een ideale voorjaarsbode met veel impact op retail niveau. Getest op tuinprestatie en zeer goed te gebruiken in mix combinaties.

LemonFizz

Nemesia fruticans 15770 Amelie

180 6-14, 16, 18

31482 LemonFizz

180 6-14, 16, 18

31238 Wisley Vanilla

180 5-16, 18 Amelie

114

Wisley Vanilla


Nemesia strumosa

Sundrops Deze 20 cm hoge planten vertakken goed van onderuit en bloeien over een lange periode rijk door met grote bloemen.

Nemesia strumosa 10901 Sundrops

510 8, 10-18

Sundrops

Nicotiana x alata

Cuba F1 Onze exclusieve Cuba serie onderscheidt zich door de compacte plantopbouw in combinatie met de vroegheid en zeer goede doorbloei. Ideaal voor packs en 9-12 cm potten. Ook geschikt voor grotere potten en patio containers, met meerdere planten per pot. Cuba heeft voordelen voor zowel de producent en consument omdat het gemakkelijk te produceren is en vanwege de prima tuinprestatie. De plant groeit tot ongeveer 30 cm hoog. Exclusief voor Florensis.

Nicotiana x alata Cuba F1 17606 Lime Deep

510 10-14

17607 Red Bright

510 10-14

17608 Rose

510 10, 12, 14

17609 White

510 10, 12, 14

17605 Mix

288 8-19 510 7-18 Mix

Lime Deep

Red Bright

Rose

White

115


Osteospermum ecklonis

Astra® Deze makkelijke osteospermum heeft weinig behoefte aan remmiddelen. Toppen is niet noodzakelijk en Astra geeft een vroege bloei. Kan ook prima geteeld worden naast andere perkplanten. Geschikt voor potten en premium packs. We bieden een brede reeks van kleuren aan die allen goed vertakken en bloeien met veel, gemiddeld wat kleinere, bloemen. Orange heeft iets meer remmiddelen nodig en profiteert van een extra keer toppen. Astra toont zijn open bloemen ook bij donker en bewolkt weer. Deze eigenschap geeft zeker voordelen in het schap in de winkel! Astra is geselecteerd op tuinprestatie en bloeit de hele zomer door. Alle kleuren passen qua plantbouw en bloemgrootte in de serie. Hiernaast selecteren we de variëteiten op bloemen met meer bloemblaadjes voor een betere uitstraling en een langere houdbaarheid. Exclusief voor Florensis. Voordelen voor uw klanten •  Aantrekkelijke reeks van kleuren •  Compacte plantbouw en daardoor goede houdbaarheid in de keten

Purple

Cream Osteospermum ecklonis Astra® 32608 Cream

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

17634 Orange Sunrise

128 50, 2, 4, 6-16, 18

20696 Pink Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18

18765 Purple

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31646 Rose Magic

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31645 Rose White

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31650 White Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

Rose Magic

White Impr.

30550 White Pink Blush 128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22 31651 Yellow Impr.

Purple

116

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20, 22

Rose White

Orange Sunrise

Pink Impr.

White Pink Blush

Yellow Impr.


Osteospermum ecklonis

AstraÂŽ Orange Sunrise

117


Osteospermum ecklonis

Cape Daisy® Naast onze succesvolle Astra en Serenity series bieden wij u de welbekende Cape Daisy serie aan. In nauwe samenwerking met de veredelaar Sakata hebben wij de beste variëteiten voor u geselecteerd. Cape Daisy is ontwikkeld in het hart van osteo-land Denemarken en zeer geschikt voor productie met hoge plantdichtheden op 10,5 tot 13 cm potten. De plant heeft een medium plantbouw met grote bloemen en kan goed in potplanten programma’s worden geproduceerd. Onze stekken worden geproduceerd onder de beste omstandigheden in Afrika, voor de beste resultaten in Europa. Cape Daisy kan worden opgepot in de winter en vroeg voorjaar en kan het best worden getopt op 5-6 bladparen. Afhankelijk van de oppotdatum is de teeltduur 10-14 weken. Cape Daisy is ook zeer geschikt voor het oppotten in het najaar om koel door de winter te worden geteeld. Wij bieden u dit product aan op een 128-gaats tray.

Antique Rose

Ivory

Osteospermum ecklonis Cape Daisy® 20250 Antique Rose

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

19284 Fire Burst

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

32775 Ivory

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

34522 Lavender Blue

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

30650 Magic Sunrise

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

17006 Maseru

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

18725 Purple

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

30493 Purple Eyecatcher

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

20251 Soft Pink

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

20249 Spring Bouquet

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

20248 White

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

18678 Yellow Halo

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

31955 Zanzibar ® Sunlight

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

Magic Sunrise

Fire Burst

Lavender Blue

Maseru

30652 Zanzibar ® Burgundy Impr. 128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12 18724 Zanzibar ® Pink

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

18685 Zanzibar ® Rose Bicolour

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

30653 Zanzibar ® Vanilla

128 42, 45, 48, 50, 2, 4-16, 18

19281 Zanzibar White

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-12

®

Purple

Purple Eyecatcher

Soft Pink

White

Spring Bouquet

118

Yellow Halo


Osteospermum ecklonis

Zanzibar® Sunlight

Zanzibar® Burgundy Impr.

Zanzibar® Rose Bicolour

Zanzibar® Pink

Zanzibar® White

Cape Daisy® Magic Sunrise

Voltage™ Deze groeikrachtige osteospermum bloeit altijd in ieder seizoen. Kan geproduceerd worden op 10,5-12 cm potten of in hangpotten en bloeit vroeg met mooie gele of witte bloemen. Deze ‘Spaanse margrieten’ bloeien zeer goed door in de zomer ook bij warm weer. Deze unieke eigenschap maakt ze bij uitstek geschikt voor vakbeplanting. De Voltage™ Yellow verkopen we al jaren met zeer goede resultaten. Exclusief voor Florensis.

Yellow

Osteospermum ecklonis Voltage™ 20616

White

128 42, 45, 48, 50, 4-14, 16

17516

Yellow

128 42, 45, 48, 50, 2, 4-14, 16 White

Yellow

119


Osteospermum ecklonis

Serenity™ Deze serie heeft een prima plantbouw en uniformiteit in bloei, perfect voor vroege seizoen programma’s. De ‘magische’ kleuren veranderen wanneer de bloemen volledig openen en hebben dezelfde goede vertakking als alle andere kleuren. Natuurlijke goede vertakking en medium compacte planten passen prima in een teelt met hoge plantdichtheden met minder remmiddelen. Kan geteeld worden bij lagere temperaturen (cold crop). Exclusief voor Florensis.

Osteospermum ecklonis Serenity™ 30545 Blue Eyed Beauty 128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16 17512

Dark Purple

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

41420 Deep Yellow

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

17510 Lemonade

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

17511

Pink

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

18760 Rose Magic

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

17515 White

128 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6-14, 16

Dark Purple

Deep Yellow

Lemonade

Pink

Serenity™ Blue Eyed Beauty Rose Magic

120

White


Pericallis x hybrida

SenettiÂŽ Senetti is een goed alternatief voor het vroege voorjaar. Voor verkoop januari-maart is er niets vergelijkbaars te vinden met zulke uniek gekleurde bloemen. Oppotten in herfst geeft bloei in januari-februari, latere plantingen bloeien in het vroege voorjaar. Ideaal voor grotere potmaten en patio containers. Toppen geeft een betere plantopbouw. Nadat de planten zich goed vertakt hebben kan de teelttemperatuur dalen. Geschikt voor koele teelt (cold crop).

Pericallis x hybrida SenettiÂŽ 31242 Blue Bicolour

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

15545 Deep Blue

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

32479 Grape

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

15543 Magenta

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

15544 Magenta Bicolour

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12

32480 Red

84 42, 45, 48, 50, 2, 4, 6, 8, 10, 12 Deep Blue

Blue Bicolour

Deep Blue

Grape

Magenta

Magenta Bicolour

Red

121


Pelargonium

Toscana® Pelargonium

Geweldig te produceren en fantastisch om van te genieten! Dé serie voor uw pelargonium productie De kwalitatief superieure planten en het beste kleurenpallet maken Toscana een gemakkelijke en voordelige keuze voor uw productie. De vroegbloeiende rassen geven u de mogelijkheid te profiteren van de vroege seizoensverkoop. Onbeworteld stek (URC) Pelargonium

Toscana is verkrijgbaar als onbeworteld stek, Keniaanse sprinters en als jonge planten. Bij de nieuwe Florensis productielocatie in Ethiopië (Florensis Abessinië) zijn wij gespecialiseerd in de URC productie van pelargonium. Sinds medio september 2016 zijn de kassen met een totale omvang van 15 hectare gevuld en is Florensis Abessinië volledig operationeel. Deze geheel nieuwe kas levert een hoge kwaliteitsstandaard en wordt gerund door gekwalificeerd en ervaren personeel. Wij veredelen met passie Uw succes is onze eerste doelstelling. Wij zijn dan ook met passie bezig met de veredeling en selectie van nieuwe en betere rassen en investeren in onze productielocaties om u van dienst te zijn met top kwaliteit teeltmateriaal. Wij presenteren u met trots onze Toscana serie; het resultaat van lang en intensief veredelingswerk. Fantastisch om van te genieten Toscana staat bekend om zijn heldere en levendige kleuren en de bijzondere kleurencombinaties. Wij hopen dat u en de consumenten een zelfde enthousiasme hebben voor deze geweldige pelargonium serie die gebruikt kan worden op vele manieren en een bewezen goede tuinprestatie heeft. Meer informatie over ons complete Toscana® sortiment is te vinden in de speciale Toscana brochure 2018. De eerste stekken, klaar om geplukt te worden

De start van de nieuwbouw bij Florensis Abyssinia

122


Pelargonium

www.toscanapelargonium.com 123


Petunia x hybrida

124


Petunia x hybrida

Amoreâ&#x201E;¢ Queen of Hearts

125


Petunia x hybrida

Amoreâ&#x201E;˘ Deze indrukwekkende petunia serie heeft zeer decoratieve bloemen met hartjes. Zo verspeiden we de boodschap van liefde en vriendschap in de tuin. Met zijn uitstekende tuinprestatie en sterke uniforme half hangende plantbouw is deze serie een echte noviteit en een mooie keuze voor iedere potmaat, hangpot of mixcontainer. Dit jaar wordt de serie aangevuld met een fantastische nieuwe kleur, Purple Heart!

Petunia x hybrida Amoreâ&#x201E;˘ 34125 Fiesta

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34126 Joy

128 2, 4, 6-16, 18, 20

34106 Mio

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

34720 Purple Heart

128 50, 2, 4-16, 18, 20

34107 Queen of Hearts

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Fiesta

Joy

Purple Heart

Fiesta

126

Queen of Hearts

Joy

Purple Heart

Queen of Hearts


Petunia x hybrida

Amoreâ&#x201E;¢ Queen of Hearts

127


Petunia x hybrida

®

128


Petunia x hybrida

GO!TuniaÂŽ Purple Vein

129


Petunia x hybrida

GO!Tunia® Wat betreft GO!Tunia hoeft u alleen de volgende woorden te onthouden: Zeer vroeg en compact! De beste keuze voor potten; compacte planten met kleurrijke grote bloemen geven het vroege voorjaar snel kleur in een indrukwekkende winkelpresentatie. De vroegste serie op de markt met een goede reeks standaard kleuren plus een paar unieke kleuren. GO!Tunia is getest onder lage temperaturen en lichtniveaus om u de beste prestatie te geven in het vroege voorjaar. Geschikt voor potmaten 10,5-12 cm en premium packs. Voordelen voor uw klant: •  Dit maakt uw vroege perkplanten asortiment aantrekkelijk •  Unieke heldere kleuren en enkele unieke kleuren •  Vroeg kleur voor een overweldige winkelpresentatie •  Nieuw pot design nu beschikbaar

Petunia x hybrida GO!Tunia® 34323 Light Pink Impr.

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

34320 Neon Pink Impr.

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

30390 Pink

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

30456 Purple

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

34318 Purple Eye

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

20632 Purple Vein

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

30971 Violet

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

20637 Violet Star

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

34326 White Impr.

128 50, 1-2, 4, 6-14, 16, 18

Light Pink Impr.

Neon Pink Impr.

Purple Vein

130

Pink

Violet

Purple

Purple Eye

Violet Star

White Impr.


Petunia x hybrida

GO!TuniaÂŽ Purple Eye

131


Petunia x hybrida

Viva® De beste petunia voor hanging baskets of grotere potten met een compact hangende plantbouw en spectaculaire kleuren. Viva begint als een medium compacte potsoort met grote bloemen voor 10,5-12 cm potten. Met slechts drie planten vullen ze snel een hangpot met maximale kleur tijdens het verkoopmoment. Geselecteerd op tuinprestatie en spectaculaire kleuren. Viva is getest onder lage temperaturen en lichtniveaus om de beste prestatie te geven in het vroege voorjaar. Toppen geeft een betere plantbouw maar is niet noodzakelijk. Exclusief voor Florensis. Voordelen voor uw klanten: •  Viva maakt uw perkplantenassortiment aantrekkelijk •  Prachtige en unieke kleuren •  Sterke kleuren stimuleren verkopen

Petunia x hybrida Viva® 34091 Baroque Pink

128 2, 4-16, 18, 20

31788 Black

128 50, 2, 4-16, 18, 20

18118

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

Blue

30847 Blue Morn

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19645 Blue Stardust

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

17035 Bright Red

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19648 Cappuccino

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

31268 Deep Yellow

128 6-16, 18, 20, 22

14026 Fluor Rose

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

34329 Hot Pink Impr.

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

Baroque Pink

Black

Blue

Blue Morn

Bright Red

Cappuccino

Deep Yellow

Fluor Rose

Hot Pink Impr.

Lavender Shades

Lilac Vein

Lime

14024 Lavender Shades 128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22 17641 Lilac Vein

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

15298 Lime

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

20629 Picotee Blue

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

32625 Picotee Purple

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

34330 Pinkceptional

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

18787 Purple

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19650 Rose Stardust

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

19652 Sky Blue

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

14986 Snowy White

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

32623 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

17642 White Red Veins

128 50, 2, 4-16, 18, 20, 22

Cappuccino

132

Picotee Blue

Picotee Blue

Picotee Purple

Purple

Rose Stardust

Snowy White

White

Pinkceptional

Sky Blue

White Red Veins


Petunia x hybrida

VivaÂŽ Blue Stardust

133


Petunia x hybrida

Viva® Double Uit ons eigen veredelingsprogramma bieden wij u een reeks dubbelbloemige petunia’s. Met dubbele bloemen zoals we die kennen van de traditionele dubbelbloemige petunia’s en met de vroegheid en plantbouw van een enkelbloemige petunia. De Pink is net zo vroeg als de standaard Viva Petunia kleuren. De andere dubbelbloemige kleuren zijn iets later maar nog steeds veel vroeger dan andere dubbele petunia’s. Viva Double kan het beste getopt worden voor de beste resultaten. Exclusief voor Florensis. * Niet 100% dubbel

Petunia x hybrida Viva® Double

134

30135 Belinda

128 50, 2, 4-16, 18, 20

16036 Cherry Ripple

128 50, 2, 4-16, 18, 20

14561 Pink Frizzle*

128 50, 2, 4-16, 18, 20

18784 Purple Vein

128 50, 2, 4-16, 18, 20

17638 Red

128 50, 2, 4-16, 18, 20

17644 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Belinda

Cherry Ripple

Pink Frizzle*

Purple Vein

Red

White

Viva® Double White


Petunia x hybrida

Petunia Collection Na een aantal jaar kunnen we zeggen dat consumenten de unieke mogelijkheden van de speciaal gekleurde petuniaâ&#x20AC;&#x2122;s hebben ontdekt en hiervoor ieder seizoen weer terugkomen. De planten met een compacte opgaande plantbouw bloeien vroeg, blijven mooi in vorm en bloeien het hele seizoen lang. Petunia Collection petuniaâ&#x20AC;&#x2122;s zijn zonder speciale maatregelen gemakkelijk in te passen in iedere teelt. Ideaal voor moderne combinaties in baskets en containers voor een maximum wow effect. Dit veredelingsprogramma blijft ons verassen met unieke kleuren. Exclusief voor Florensis.

Petunia x hybrida Collection 34327 Raspberry Swirl

128 50, 2, 4-16, 18, 20

30850 Cha Ching

128 50, 2, 4, 6-16, 18

18768 Merlin

128 50, 2, 4, 6-16, 18

30453 Tiger Stripe

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Cha Ching

Raspberry Swirl

Cha Ching

Merlin

Tiger Stripe

135


Petunia x hybrida

Vivini™ Na het succes van de Viva hebben onze veredelaars een miniserie met dezelfde ideeën gemaakt; vroegbloeiende planten met een compacte goed vertakkende plantbouw. Deze kleuren zijn getest onder lage temperaturen en lichtniveaus en blijken minder gevoelig voor botrytis. Hiernaast hebben ze ook een prima tuinprestatie en zijn ze zeer geschikt voor premium packs, potten en compacte hangpotten. Toppen geeft een betere plantbouw maar is niet strikt noodzakelijk. Exclusief voor Florensis. •  Vroege bloei op compacte en goed vertakkende planten •  Kunnen bij lagere temperaturen worden geteeld •  Goede tuinprestatie

Petunia x hybrida Vivini™ 30488 Blue Star

128 50, 2, 4-16, 18, 20

31530 Burgundy

128 2, 4-16, 18, 20

30487 Lavender Blue

128 2, 4-16, 18, 20

31264 Ocean Blue

128 2, 4-16, 18, 20

19657 Pink

128 2, 4-16, 18, 20

20719 Red

128 50, 2, 4-16, 18, 20

31531 Rose

128 50, 2, 4-16, 18, 20

31263 Violet Vein Impr.

128 50, 2, 4-16, 18, 20

18795 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20

32633 Yellow

128 50, 2, 4-16, 18, 20

White

Blue Star

136

Burgundy

Lavender Blue

Ocean Blue

Pink

Red

Rose

Violet Vein Impr.

White

Yellow


Petunia x hybrida

Blanket™ De beste kleinbloemige hangpetunia in de markt met extreem sterke groei. Ideaal voor hangpotten en balkonbakken. Eén stek vult gemakkelijk een basket en geeft de hele zomer een rijkbloeiende hangende plant. Exclusief voor Florensis.

Petunia x hybrida Blanket™ 32894 Red

128 50, 2, 4, 6-16

31437 Rose Star

128 2, 4, 6-14, 16

19635 Violet

128 2, 4, 6-14, 16

19480 White Impr.

128 2, 4, 6-14, 16

32895 Yellow

128 50, 2, 4, 6-16

17032 Zinfandel

128 2, 4, 6-14, 16

Violet

Red

Rose Star

White Impr.

Yellow

Zinfandel

137


Petunia x hybrida

Surfinia® De standaard keuze in de markt wanneer u echte hangpetunia’s zoekt. Geschikt voor traditionele potproductie en hangpotten. Surfinia staat bekend om zijn goede tuinprestatie waardoor dit product een echte winnaar is voor consumenten. We hebben de beste kleurenreeks uit het brede aanbod voor u geselecteerd.

Blue

Blue Vein

Burgundy Wine Red

Compact Dark Red

Compact Purple Vein

Deep Red

Giant Blue

Giant Purple

Heavenly Blue

Hot Pink

Hot Red

Lime

Sweet Pink

White

Yellow

Petunia x hybrida Surfinia® 12635 Blue

128 50, 2, 4-18, 20, 22

12636 Blue Vein

128 2, 4-18, 20

15149 Burgundy Wine Red

128 2, 4-18, 20

16402 Compact Dark Red

128 2, 4-18, 20

17007 Compact Purple Vein 128 50, 2, 4-18, 20, 22 30131 Deep Red

128 50, 2, 4-18, 20, 22

15622 Giant Blue

128 50, 2, 4-18, 20, 22

13835 Giant Purple

128 50, 2, 4-18, 20

31273 Heavenly Blue

128 2, 4-18, 20

14766 Hot Pink

128 50, 2, 4-18, 20, 22

15152 Hot Red

128 50, 2, 4-18, 20, 22

13427 Lime

128 2, 4-18, 20

12640 Pink Vein

128 2, 4-18, 20

12641 Purple

128 50, 2, 4-18, 20, 22

13118 Sky Blue

128 2, 4-18, 20

16404 Sweet Pink

128 2, 4-18, 20

12645 White

128 50, 2, 4-18, 20, 22

32860 Yellow

128 2, 4-18, 20

Pink Vein

Purple

Sky Blue

Cascadias

Petunia x hybrida Cascadias

Cascadias staat bekend om zijn tuinprestatie en unieke kleuren. Florensis heeft een selectie gemaakt van kleuren die perfect passen bij onze welbekende Viva® petunia’s. Dit om uw kleur aanbod te completeren en nog aantrekkelijker te maken.

Bicolour Cabernet

138

30386 Bicolour Cabernet

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31468 Indian Summer

128 50, 2, 4, 6-16, 18

31340 Magenta Rim

128 50, 2, 4, 6-16, 18

Indian Summer

Magenta Rim


Petunia milliflora

Picobella F1 De Picobella met de dichte bolvormige plantopbouw, goede vertakking en uitbundige bloei is tevens ongekend weersbestendig onder de meest extreme omstandigheden. Ideaal voor productie op packs en potten en heeft weinig tot geen remmiddelen nodig.

Petunia milliflora Picobella F1 16757 Blue

510 6, 9-15, 17

16759 Carmine

510 6, 9-10, 12-15

16762 Red

510 10, 12-15, 17

18570 Rose Morn

510 8-15, 17

16764 White

510 6, 9-15

16761 Mix

288 6, 9-18 510 6, 8-14, 16, 18, 20 White

Blue

Carmine

Red

Rose Morn

White

Petunia x hybrida

Easy Waveâ&#x201E;˘ F1 Easy Wave is een vroege, uniforme en grootbloemige petunia serie die zowel de kweker als de consument aanspreekt door zijn veelzijdigheid. In potten blijven de planten compact om later uit te groeien in een mooie hangende petunia. Easy Wave heeft een goede tuinprestatie en herstelt snel na regen. Ideaal voor bloeirijke hangpotten, patio containers en bloemperken. De Easy Wave kleuren zijn uitermate geschikt voor het maken van kleuren mixen in hangpotten en patio containers.

Blue

Burgundy Velour

Neon Rose

Pink Passion

Red Velour

Rosy Dawn

Silver

White

Yellow

Petunia x hybrida Easy Waveâ&#x201E;˘ F1 17392 Blue

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

31050 Burgundy Velour 288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 18229 Neon Rose

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

32503 Pink Passion

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

31529 Red Velour

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

17399 Rosy Dawn

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

32504 Silver

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

17401 White

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

31118

288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

Yellow

139


Petunia grandiflora

Pacta Parade Pacta Parade is de perfecte selectie voor het telen en verkopen van packs en potten in hoge plantdichtheden met minder remmiddelen. •  Genetisch compact •  De kleuren bloeien gelijk zodat alle kleuren tegelijk in de verkoop kunnen •  Betere vertakking maar niet te compact waardoor er minder kans is op ziekten met minder problemen in de hele keten •  Goede prestatie in de tuin, de planten vallen niet open zoals vele traditionele petunia’s vaak doen later in het seizoen

Blue

Petunia grandiflora Pacta Parade 30147 Blue

Blue Vein

288 4, 6-16

Burgundy

510 6-20, 22 32528 Blue Vein

288 6-14, 16

31515 Burgundy

288 4, 6-16

30151 Pink-Rose

288 4, 6-16

30153 Red

288 4, 6-16

31516 Red Vein

288 6-14, 16

31517 Rose Morn

288 6-14, 16

510 6, 8-18, 20, 22 510 6-20, 22 510 6-20 510 6-18, 20, 22

Pink-Rose

Red

510 6-18 510 6, 8-19 34535 Sky Blue

288 4, 6-16

30157 White

288 4, 6-16

510 6-20, 22 510 6-20, 22 34490 Burgundy Picotee 288 6-14, 16 510 6, 8-18, 20 34492 Red Picotee

288 6-14, 16

34493 Rose Picotee

288 6-14

30149 Mix

288 4, 6-16

Red Vein

Rose Morn

510 6, 8-18, 20, 22 510 6, 8-18, 20 510 6-20, 22

Sky Blue

Burgundy Picotee

140

Red Picotee

White

Rose Picotee


Petunia grandiflora

Blue

Blue Vein

Burgundy

Pink-Rose

Red

Red Vein

Rose Morn

Sky Blue

White

Burgundy Picotee

Red Picotee

Rose Picotee

141


Petunia grandiflora

Parade F1 Het resultaat van jarenlange veredeling en selectie. Alle kleuren in Parade hebben een redelijk compacte plantopbouw, uitbundige bloei en een rijkdom aan kleuren. Zelfs met dit grote aanbod kleuren voldoet de serie door haar hoge uniformiteit aan de eisen die aan hedendaagse productie gesteld worden. Petunia grandiflora Parade F1 10989 Blue Vein

510 7-8, 10-16

10986 Crimson Star

510 7-17

10985 Deep Rose

288 7-17 510 7-16

10987 Red Star

510 7-15, 17

10988 Rose Star

510 7-15

10993 Picotee Blue

510 7-15

10994 Picotee Red

510 7-15

10995 Picotee Rose

510 7-15

13263 Picotee Velvet

510 7-15

10998 Yellow

288 8, 10-15 510 8-15

10997 Picotee Mix

288 4, 6-17

12876 Star Mix

288 4, 6-17

10992 Total Mix

288 4, 6-17

510 6-18 510 6-17 510 6-20 13949 Vein Mix

288 4, 6, 8-15, 17 510 7-16, 18 Yellow

142

Blue Vein

Deep Rose

Yellow

Crimson Star

Red Star

Rose Star

Picotee Blue

Picotee Red

Picotee Rose

Picotee Velvet


Petunia grandiflora

Parade Plus F1 Selectie van kleuren die vroeg bloeien, redelijk compact blijven en goed vertakkend zijn. De planten zijn lang houdbaar en zijn goed weersbestendig. Ideaal voor pot- en packproductie.

Petunia grandiflora Parade Plus F1 10973 Blue

288 4, 6-17 510 6-18, 20

10976 Red

288 4, 6-17

10975 Rose-Pink

288 4, 6, 8-17

10979 Velvet

288 4, 6-17

10980 White

288 4, 6-17

10981 Mix

288 6, 8-16, 18, 20

510 6-18, 20 510 6, 8-15, 17-18, 20 510 6-16, 18, 20

Red

510 6-16, 18-20 510 6-18, 20

Blue Rose-Pink

Velvet

White

143


Phlox drummondii

Popstars F1 Met zijn unieke bloemvorm en heldere prachtige kleuren is dit werkelijk een Popstar! Een geweldig nieuw product voor grotere potten, hangpotten en containers. De Popstars is van nature compact en zeer goed vertakkend. Daarnaast is deze eenjarige Phlox ook prima buiten te telen in de vroege zomer en ook goed warmte tolerant.

Phlox drummondii Popstars F1 31944 Rocky Blue

180 12, 14, 16, 18, 20

31948 Pop Purple

180 12, 14, 16, 18, 20

31949 Reggae Red

180 12, 14, 16, 18, 20

31950 Disco Rose with Eye

180 12, 14, 16, 18, 20

31951 Classical White

180 12, 14, 16, 18, 20

Rocky Blue

144

Pop Purple

Reggae Red

Disco Rose with Eye

Classical White


Phlox drummondii

Popstars F1 Disco Rose with Eye

145


Phlox drummondii

Dolly Een vroegbloeiende serie met compacte plantopbouw geschikt voor productie op kleinere potmaten. De planten hebben een goede vertakking vanuit de basis. Ook toepasbaar in de buitenproductie.

Phlox drummondii Dolly 11053 Deep Rose

288 12, 14, 16-18, 20

11055 Light Blue

288 12, 14, 16-20

11056 Purple

288 12, 14, 16-20

11057 Salmon

288 12, 14, 16-20

11058 Scarlet

288 12, 14, 16-20

11059 White

288 12, 14, 16-18, 20

11060 Mix

288 10-12, 14, 16, 18

Plectranthus coleoides

Deep Rose

Light Blue

Purple

Salmon

Scarlet

White

Plectranthus coleoides Plectranthus wordt al jaren gebruikt als de ideale mix plant, bekend om zijn groeikracht en fijne groen-witte blaadjes. Plectranthus wordt aangeboden als mix product in kleine potjes of direct gebruikt in mixen. Plectranthus coleoides 12647 coleoides

128 4-16, 18, 20 coleoides

Portulaca grandiflora

Happy Hour Veredeld voor minder daglengte gevoeligheid bloeit Happy Hour sneller onder kortere daglengtes dan Margarita. Happy Hour geeft uniformiteit over alle kleuren en de goed vertakkende meer bolvormige planten zijn gemakkelijker te verhandelen dan de bodem bedekkende types. Bij verkoop zijn de planten aantrekkelijk door de volle planten met grote half dubbele bloemen in heldere aantrekkelijke kleuren. Perfect voor de zomer want Happy Hour doet het prima in warme en droge condities. De consument zal tevreden zijn met de prima tuinprestatie.

Portulaca grandiflora Happy Hour 19094 Mix

288 8-18, 20-23 510 8-16, 18

146

Mix


Portulaca oleracea

Pazzazâ&#x201E;˘

Portulaca oleracea Pazzazâ&#x201E;˘

Een verbetering voor de portulaca markt; sterke planten met heldere intense bloemkleuren. Pazzaz is van nature rijkbloeiend met een compacte plantbouw. De planten houden van volle zon en zijn perfect voor het warme seizoen. Prima geschikt voor grotere potten en hangpotten. Toppen geeft een betere plantbouw.

33113 Fuchsia

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

34721 Neon Pink

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

20152 Pink Glow

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

20151 Red Flare

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

33114 Tangerine

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

20181 Vivid Yellow

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

34722 White

180 4, 6, 8-14, 16, 18, 20

Fuchsia

Pink Glow

Neon Pink

Red Flare

Vivid Yellow

Tangerine

White

Rhodochiton atrosanguineum

Purple Bells Dit is een speciale selectie voor de professionele kweker. Deze klimplant ontwikkelt een massa aan donkerpaarse bloemen.

Rhodochiton atrosanguineum 12475 Purple Bells

288 4-12 Purple Bells

147


Rudbeckia hirta

Prairie Sun Geschikt voor potten als ook voor teelt direct in de grond. Prairie Sun bereikt een hoogte van 70-80 cm.

Rudbeckia hirta Prairie Sun 14579 Prairie Sun

288 11-14, 16

Prairie Sun

Tiger Eye F1 De eerste F1 hybride. Uniform goed vertakkende planten bedekt met enkele goudgele bloemen.

Rudbeckia hirta Tiger Eye F1 16873 Gold

288 10-20, 22, 24

Tiger Eye F1 Gold

Toto Goed vertakkende plantopbouw en hoge uniformiteit in bloei en plantbouw. Planten worden ongeveer 30 cm hoog. Een goede toevoeging op het zomerassortiment. Deze iets grovere planten met grote bloemen zijn uitermate geschikt voor productie op grote potten. Rudbeckia hirta Toto 11083 Gold

288 10-20, 22, 24

Toto Gold

Scabiosa columbaria

Barocca Een ĂŠĂŠnjarige scabiosa met donkergroen gekruld blad. De planten hebben een medium opgaande plantbouw. De planten bloeien met donkere, bijna zwarte, bloemen die bedekt zijn met helder witte meeldraden. Barocca kan worden geteeld in de kas of buiten op het containerveld tussen de vaste planten. Denk dan wel om de nachtvorst. Ideaal voor late voorjaar en zomerverkopen.

Scabiosa columbaria 16084 Barocca

128 10-16, 18, 20 Barocca

148


Scaevola aemula

Scaevola aemula Scaevola heeft een unieke en opvallende bloemvorm en staat bekend om zijn goede tuinprestatie. kan worden gebruikt als een ‘stand alone’ of als een mix onderdeel in grote potten of hangpot. De meeste variëteiten moeten worden getopt voor een betere plantbouw. Kan koel geteeld worden. Scaevola aemula 14277 Saphira

128 50, 2, 4-16, 18

15300 Scarlatti Compact Blue 128 50, 2, 4-16, 18 12864 Topaz Pink

128 2, 4-16, 18

20643 Print White

128 2, 4-16, 18

Saphira

Topaz Pink

Print White

Scarlatti Compact Blue

Scarlatti Compact Blue

Streptocarpus saxorum

Blue Fountain Een bekende terrasplant met smalle fijn behaarde bladeren en lichtblauwe bloemen. Deze plant heeft wat hogere temperaturen nodig dan een gemiddelde perkplant. Geef alleen water van onderaf en zorg voor voldoende temperatuur van het gietwater. Te koud water geeft gele vlekjes op het blad.

Streptocarpus saxorum 13156 Blue Fountain

128 4-16 Blue Fountain

149


Salvia x hybrida

Unieke salvia hybriden geschikt voor potten en containerproductie. Alle twee de Wish variĂŤteiten maken een bossige goed vertakkende plant met heldere kleurrijke bloemen en een exotische uitstraling in unieke kleuren.

Mystic Spires Mystic Spires is een medium compacte soort met grote blauwe bloemaren die op vele manieren gebruikt kan worden, solo of als mixcomponent. Perfecte tuin- en terrasplanten met een exclusieve uitstraling. Consumenten komen ieder jaar terug voor de Mystic Spires vanwege de perfecte tuinprestatie. Salvia hybriden hebben meer temperatuur nodig dan standaard perkplanten.

Wish

Black & Bloom

De Wish serie onderscheidt zich door een zeer goede tuinprestatie. Een ideaal product voor zomer impulsverkopen.

Salvia x hybrida 31694 Black & Bloom 84 6-18, 20, 22 30605 Ember`s Wish

128 8-16, 18, 20

17537 Mystic Spires

84 4-20, 22, 24

19797 Wendy`s Wish 128 8-16, 18, 20 Ember`s Wish

Wendyâ&#x20AC;&#x2122;s Wish

150

Mystic Spires


Salvia x hybrida

Salvia Mystic Spires

151


Salvia farinacea

Sallyfun Een van de eerste salvia farinacea van stek, geselecteerd op tuinprestatie en vroege bloei. Farinacea uit stek bloeien veel vroeger dan de zaad vermeerderde, met grotere bloemen en intensere kleur. Planten zijn medium compact, goed vertakkend en kunnen prima geteeld worden in grotere potmaten en containers zowel in de kas als buiten na de vorst.

Salvia farinacea Sallyfun 32558 Deep Ocean

128 8-16, 18, 20

32249 Snow White

128 8-16, 18, 20 Deep Ocean

Snow White

Midi Salvia farinacea Midi is bekend om zijn mooie bloemaren, welke bloeien van mei tot de eerste vorst. De uniforme planten groeien tot 45 cm hoog.

Salvia farinacea 11088

Midi

288 8-16, 18 510 8-14, 16, 18

Salvia coccinea

Midi

Salvia coccinea Summer Jewel Red is vroeg en geeft bloei van voorjaar tot in de herfst. Dit soort is geschikt voor productie in packs en potten en overtuigt door zijn goede tuinprestatie.

Salvia coccinea 19710 Summer Jewel Red 288 10-14, 16

Summer Jewel Red

152


Salvia splendens

Mojave De helderrode bloemen contrasteren mooi met de donkergroene bladeren. Vanwege de goede vertakking en compacte plantopbouw is Mojave zeer geschikt voor productie op packs. Dit soort bloeit duidelijk vroeger dan vergelijkbare soorten. Mojave valt op door zijn goede kleureffect en heeft een hoge weersbestendigheid.

Salvia splendens 16111

Mojave

288 6, 8-17 510 8-17 Mojave

Turbo Red Turbo is verbeterd en heeft dichter op elkaar staande bloemstelen die vroeger bloeien en nog intenser zijn van kleur. Een heel goede dagneutrale salvia die prima geschikt is voor productie in packs.

Salvia splendens 11095 Turbo Red

288 6, 8-17 510 6-18, 20-21

Turbo Red

Vista Compacte goed vertakkende planten met dichtbezette bloemaren in heldere kleuren boven mooi contrasterend donkergroen blad. Vista is ideaal voor grotere packs en kleine potten en heeft een goede prestatie in productie. Vista levert de beste tuinprestatie van alle splendens typen, ondanks dat het iets later in bloei is.

Salvia splendens Vista 13234 Red

288 8-14, 16, 18

13373 Mix

288 8-14, 16, 18

510 8, 10-16 Vista Red

153


Sanvitalia speciosa

Santiago Santiago is de nieuwe generatie van sanvitalia. In samenwerking met de beste veredelaars van de wereld, hebben we een lijn van sanvitalia gecreĂŤerd met betere hitte tolerantie en een goede kasprestatie. De compacte plantopbouw maakt Santiago zeer geschikt voor potten en packs. De Santiago Great Yellow heeft zeer grote bloemen boven donkergroene bladeren, een echte winnaar in de markt.

Sanvitalia speciosa Santiago 31076 Great Yellow

180

31538 Yellow

180

50, 2, 4-20 â&#x2C6;&#x161;

2, 4-20

Great Yellow

Santiago Yellow Yellow

154


Sanvitalia speciosa

Sanvitalia speciosa De standaard perkplant in het gele segment. Wij bieden u een selectie van variĂŤteiten aan voor een optimale voorjaarsproductie. De Inca is prima geschikt voor packs en kleine potten. Wanneer u grotere potten of hangpotten wilt vullen kunt u beter Safari gebruiken met zijn half hangende plantbouw.

Sanvitalia speciosa 15664 Inca

180 50, 4-20

15016 Safari

180 2, 4-20 Inca

Safari

Inca

Million Suns Een uit zaad vermeerderd alternatief met een goede vertakking en uniforme groei. De planten ontwikkelen talloze korte stelen met veel gele bloemen en een groen hart boven een achtergrond van diepgroen gezond blad. Het is prima geschikt voor borders en containers.

Sanvitalia speciosa 18462 Million Suns

288 7-14 Million Suns

155


Sutera diffusus

ScopiaÂŽ Van de meest verkochte sutera in de wereld bieden wij u twee series aan. De Great met medium-grote bloemen en een goed vertakkende plantbouw, zeer geschikt voor kleinere potmaten. De Gulliver heeft zeer grote bloemen met een iets meer open plantbouw, meer geschikt voor hangpotten en mixen. Florensis biedt u getopte stek aan.

Gulliver Blue

Sutera diffusus ScopiaÂŽ 17014 Great Blue Regal

180 2, 4-20

17539 Great Pink Beauty

180 2, 4-20

18440 Gulliver Blue

180 50, 2, 4-20

32527 Gulliver Compact White

180 2, 4-16, 18, 20

20376 Gulliver Dynamic White

180 50, 2, 4-20

34724 Gulliver Pink

180 50, 2, 4-16, 18, 20

32203 Gulliver Pink Heart Impr.

180 2, 4-16, 18, 20

31536 Gulliver Violet

180 2, 4-16, 18, 20

Gulliver Pink Heart Impr.

Great Blue Regal

156

Great Pink Beauty

Gulliver Compact White

Gulliver Violet

Gulliver Dynamic White

Gulliver Pink


Sutera diffusus

Scopia® MixMasters® Sutera diffusus Scopia® MixMasters® 31123 Venus

84 4-14, 16, 18, 20

Venus Venus

Snowflake Een oude bekende. Groeit uit tot een medium grote plant welke bedekt is met kleine witte bloemen. De enige variëteit zonder royalty.

Sutera diffusus 12659 Snowflake

180 4-16, 18, 20 Snowflake

Baja Baja is een bekende sutera die zeer geschikt is voor hangpotten en mixen. Baja vertakt goed, heeft mooi donkergroen blad met medium grote bloemen. Sterk in productie en in de tuinprestatie.

Sutera diffusus Baja 17651 Big White

180 2, 4-16, 18, 20

14568 White

180 2, 4-16, 18, 20 White

157


Sutera grandiflora

Snowtopia™ De eerste ‘high quality’ bacopa vermeerderd uit zaad met een plantbouw, bloei en tuinprestatie vergelijkbaar met stek vermeerderde soorten. Daarnaast heeft Snowtopia het extra voordeel van snelle beschikbaarheid voor grote retailacties. •  •  •  • 

Goede vertakking, ook zonder toppen Compacte plantbouw Ideaal voor 10,5 cm potten en packs Aantrekkelijke, kosteneffectieve vervanger voor licentievrije stekrassen

Sutera grandiflora 18218 Snowtopia™ White 288 8-10, 12, 14, 16

Snowtopia™ White

Thunbergia alata

Susie Een populaire klimplant, goed vertakkend en geschikt voor patio containers.

Thunbergia alata Susie 12484 Orange Eye

180 9-10, 12, 14

Orange Eye

158


Tagetes patula nana

Bonanza Bonanza is de standaard wanneer het gaat om uniformiteit en beschikbaarheid. Alle kleuren hebben grote bloemen met een diameter tussen 5-6 cm en bloeien vroeg en uniform. Door de compacte plantopbouw zijn de Bonanzaâ&#x20AC;&#x2122;s ideaal voor pack- en potproductie.

Tagetes patula nana Bonanza 288 6-16, 18

13047 Bee

510 7-22 11141

Bolero

288 6-16, 18

11146

Deep Orange

288 6, 8-16, 18

510 7-22 510 7-22 32907 Fireball

288 8-21

11142

288 6-16, 18

Bolero

510 7-22 Flame

510 6-20, 22 288 6-16, 18

13046 Gold

510 7-20 11144

288 6-16, 18, 20

Orange

510 6-23 32908 Strawberry Blonde

288 8-16, 18, 20

11147

288 6-16, 18, 20

510 8-16, 18, 20 Yellow

510 6-23 288 6-16, 18

13048 Mix

510 7-23

Bee

Bolero

Deep Orange

Fireball

Flame

Gold

Orange

Strawberry Blonde

Yellow

Mix

159


Tagetes patula nana

Bonanza Fireball Fireball opent met een donker rode bloem die in de loop van een aantal dagen verkleurt naar vurig brons en daarna naar donker geel. Bij lagere voorjaarstemperaturen zullen deze veranderingen langzamer voltrekken.

Fireball

Fireball

Bonanza Strawberry Blonde Strawberry Blonde is de eerste ‘antique roze’ Tagetes. De eerste bloem opent ook weer donker om dan te verkleuren naar een strogele kleur. Iedere bloem op de plant kleurt anders, zo heeft de consument een boeket aan kleuren op één plant.

Strawberry Blonde

160

Strawberry Blonde


Tagetes patula nana

Durango Deze serie bloeit vroeg en uniform met op anemonen lijkende bloemen. De planten vertakken goed vanuit de basis en worden in de tuin tot 25 cm hoog. Geschikt voor pot- en packproductie.

Tagetes patula nana Durango 18048 Bee

288 9-16, 18

18049 Bolero

288 9-16, 18

18050 Flame

288 9-16, 18

18051 Orange

288 8-16, 18

15383 Red

288 10-16, 18

18052 Yellow

288 8-16, 18, 20

11180 Mix

288 8, 10-16, 18, 20

Red

Bee

Bolero

Flame

Orange

Yellow

Mix

Tagetes erecta

Taishan™ Extra grote bloem met een diameter tot wel 10 cm, die lang bloeit. Vanwege de sterke stelen en de dichte bezetting van de bloem zijn de bloemen lang houdbaar en geven ze weinig problemen bij transport. Uniforme plantbouw.

Tagetes erecta Taishan™ 17411

Gold

Gold

Orange

Yellow

Mix

288 8, 10, 12, 14 510 8, 10-14

17410 Orange

288 4, 6-16, 18

17412 Yellow

288 4, 6-16, 18

510 7-19 510 7-19 17413 Mix

288 6, 8-15, 17-18 510 8-17

Vanilla F1 Unieke crèmekleurige goed gevulde bloemen. Compacte bossige plantopbouw, hoogte 30-35 cm. Bloeitijd is gelijk aan die van Marvel. Tagetes erecta 11120 Vanilla F1

510 8-14, 16 Vanilla F1

161


Verbena x hybrida

Venturi® De vroegste serie met de meest compacte plantbouw verkrijgbaar in het verbena sortiment. Planten ontwikkelen snel en geven hierdoor ook snel volop bloei. De beste serie voor packs en kleine potten. Venturi is minder gevoelig voor meeldauw dan standaard verbena variëteiten. Planten kunnen goed in hoge plantdichtheden worden geteeld en hebben een korte teeltduur. Venturi is bovendien ideaal voor acties richting de handel. We leveren met de hand getopte planten. Exclusief voor Florensis. •  •  •  • 

Uniform in bloeitijd en plantbouw De vroegste verbena op de markt Ideaal voor hoge plantdichtheden De beste verbena voor mixen

Verbena x hybrida Venturi® 18803 Cherry Eye

128 2, 4-16, 18, 20

17655

Neon Pink

128 2, 4-16, 18, 20

17074

Peach

128 2, 4-16, 18, 20

17654

Pink

128 2, 4-16, 18, 20

20654 Purple

128 2, 4-16, 18, 20

17075

Red

128 2, 4-16, 18, 20

17077

Rose

128 2, 4-16, 18, 20

17656

Scarlet

128 2, 4-16, 18, 20

17080 White

128 50, 2, 4-16, 18, 20

Cherry Eye

Neon Pink

Peach

Pink

Purple

Red

Venturi® Purple & Scarlet Rose

162

Scarlet

White


Verbena x hybrida

Venturi® MixMasters® Verbena x hybrida Venturi® MixMasters® 31698 Grand Prix

84 4-16

20178 Monaco

84 4-16

20179 Pit Stop

84 4-16

Grand Prix

Monaco

Pit Stop

Monaco

Vegas® Eén van de best vertakkende verbena’s met een prima tuinprestatie en grote kleurrijke bloemen. Vegas heeft al jaren naam gemaakt voor productie in potten en hangpotten. Planten zijn geselecteerd op meeldauwtolerantie om de beste prestatie te geven bij de consument. We leveren met de hand getopte planten. Exclusief voor Florensis. Coral Pink

Verbena x hybrida Vegas®

Blue White

32639 Blue White

128 2, 4, 6-16, 18

14573 Coral Pink

128 2, 4, 6-16, 18

15656 Deep Violet

128 2, 4, 6-16, 18

16167 Fluor Pink

128 2, 4, 6-16, 18

14575 Purple

128 2, 4, 6-16, 18

14576 Scarlet

128 2, 4, 6-16, 18

15296 White

128 2, 4, 6-16, 18

Deep Violet

Fluor Pink

Purple

Scarlet

White

163


Verbena x hybrida

EnduraScape™ De tweede generatie landschap verbena in de markt. Deze speciale interspecifieke verbena’s zijn ontwikkeld om het in iedere omstandigheid goed te doen. Dit maakt deze serie ideaal geschikt voor vakbeplanting. De planten bloeien tot de temperatuur ver onder nul zakt. Deze planten kunnen de kou zeer goed aan en hebben ook minder last van meeldauw. EnduraScape is hiermee een echte doorbraak! Naast rijkbloeiende borderbeplanting kan Endurascape ook prima gebruikt worden voor grotere containers en hangpotten, en mooi in combinaties. Het product kan prima koel geteeld worden of later in het voorjaar op het buiten containerveld. Exclusief voor Florensis.

Verbena x hybrida EnduraScape™

164

34283 Blue Impr.

128 50, 2, 4, 6-16, 18, 20

32011 Compact Lava Red

128 2, 4, 6-16, 18

30612 Hot Pink

128 2, 4, 6-16, 18

32675 Magenta

128 2, 4, 6-16, 18

32676 Pink Bicolour

128 2, 4, 6-16, 18

32677 Purple Impr.

128 2, 4, 6-16, 18

20726 White

128 2, 4, 6-16, 18

Blue Impr.

Compact Lava Red

Hot Pink

Magenta

Pink Bicolour

Blue Impr.

Purple Impr.

White


Verbena x hybrida

Verbena Collection Naast onze verbena series bieden we de beste selectie van verbena Lanai, voor grote potten en hangpotten. Deze kleuren zijn bekend om de speciaal gekleurde bloemen en groeikracht. Verbena x hybrida Lanai® 31426 Lanai® Candy Cane 128 50, 4, 6-16, 18 31327 Lanai® Twister Pink 128 50, 4, 6-16, 18

Candy Cane

Obsession®

Twister Pink

Verbena x hybrida Obsession®

De Obsession serie is de vroegste uit zaad vermeerderde verbena op de markt. Planten blijven goed compact en zijn daardoor uitermate geschikt voor productie op kleinere potmaten en packs.

Blue Eye

Pink

Scarlet

White

18465 Blue Eye

510 9-10, 12, 14

18468 Pink

510 9-10, 12, 14

13230 Scarlet

510 9-10, 12, 14

18474 White

510 9-10, 12, 14

35200 Twister Purple

510 8-10, 12, 14, 16, 18

35201 Twister Red

510 8-10, 12, 14, 16, 18

13232 Mix

510 8-10, 12, 14, 16, 18

Twister Purple

Twister Red

Tuscany Snel groeiende, goed vertakkende V-vormige planten met een gelijkmatige bloei en grote bloemen. Tuscany blijft goed van vorm in de handel maar groeit in de tuin uit tot een mooie plant met een goede tuinprestatie.

Verbena x hybrida Tuscany 15954 Mix

288 4, 6-16, 18, 20 510 6, 8-17 Tuscany Mix

165


Zinnia elegans

Zen Een samengestelde serie van de beste genetica, geselecteerd op uniformiteit, bloemgrootte en tuinprestatie. Een prima keuze voor pot- en packverkoop, die indruk maakt op de consument. Hoogte 25-30 cm.

Zinnia elegans Zen 31430 Orange

288 11-16, 18, 20, 22

31431 Red

288 11-16, 18, 20, 22

31432 Rose

288 11-16, 18, 20, 22

31429 Yellow

288 11-16, 18, 20, 22

31428 Mix

288 9-16, 18, 20, 22

Orange

Red

Rose

Yellow

Red

Zinnia elegans

Elegans Mix die indruk maakt met de grote bloemen tot wel 10 cm doorsnede. Geschikt als potplant en borderplanting met een hoogte van 20-25 cm.

Zinnia elegans 14348 Zinnita Mix

288 10, 12, 14, 16, 18 Zinnita Mix

166


Zinnia angustifolia

Profusion Deze welbekende variëteit heeft een goed vertakkende ronde plantopbouw en een sterke ziekte- en hittetolerantie. Profusion is geschikt voor zomerverkoop in potten. Planten bereiken een hoogte van ongeveer 30 cm.

Zinnia angustifolia Profusion 11259

Cherry

288 10-16, 18, 20

15251

Fire

288 10-16, 18, 20

34965 Red

288 10-16, 18, 20

13315

White

288 10-16, 18, 20

16951

Yellow

288 10-16, 18, 20

20506 Mix

Cherry

Red

288 10-16, 18, 20

Fire

White

Yellow

Zahara™ Mooie serie van zowel enkele als dubbele bloemen bestaande uit intense en unieke kleuren. Goede ziektetolerantie. De planten worden ongeveer 30-40 cm hoog. Perfecte keus voor productie op 10-13 cm pot.

Zinnia angustifolia Zahara™ 18476 Double Cherry

288 12-14, 16, 18, 20

18477 Double Fire

288 12-14, 16, 18, 20

20323 Double Strawberry

288 12-14, 16, 18, 20

34948 Double Yellow

288 12-14, 16, 18, 20

30182 Sunburst

288 10, 12-14, 16, 18, 20, 22

18915 Raspberry Lemonade Mix

288 12-14, 16, 18, 20

Double Strawberry

Double Yellow

Double Cherry

Double Fire

Sunburst

Raspberry Lemonade Mix

167


Cyclamen

Jarenlange ervaring Bij Florensis ontwikkelen we voortdurend onze expertise in potplantenteelt. Wij hebben een team van goed opgeleide telers die hun tijd volledig toewijden aan de productie van potplanten. Ervaring en diepgaande kennis van de individuele rassen en hun behoeften in de teelt zijn van vitaal belang voor de productie van uitstekende, topkwaliteit potplanten. Regelmatige kwaliteitscontroles zijn een integraal onderdeel van de productie van jonge planten, met name wanneer er week in week uit dezelfde kwaliteit en sortiment geleverd moet worden. In het potplanten sortiment zijn cyclamen een van de grootste en belangrijkste producten. Cyclamen stellen hoge eisen aan de productie. Nog meer dan bij andere potplanten variëren de eigenschappen van kleur tot kleur binnen een serie. De productie van jonge cyclamenplanten vereist daarom gedetailleerde kennis van de specifieke teelteisen. Bij Florensis hebben we de ervaring en kennis in potplant productie, wat resulteert in een kwaliteit jonge planten. Dit geeft u als kweker een gemakkelijke start!

Welke tray en plugmaten zijn beschikbaar?

Plantenteelt zonder stress: 180-gaats tray Met het oog op de huidige productie-eisen en de bijzondere eisen die de cyclaam stelt, heeft Florensis speciaal voor dit product een perfecte oplossing, de 180 gaats tray. Het telen van jonge planten met zo min mogelijk stress staat hierbij centraal. De jonge cyclamenplanten voor de 180-gaats trays worden direct in de tray gezaaid en later niet nog eens verspeend. Anders dan bij een teelt waarbij wel wordt verspeend zijn de trays los gevuld met substraat. Dit resulteert in optimale beluchting van de wortelkluit. Zo kan de wortelkluit van de jonge planten zich uitstekend ontwikkelen. De afstand tussen de gaten is in vergelijking met andere jonge plantentrays ideaal voor de ontwikkeling van de zaailingen. Het resultaat is een tray vol gezonde robuuste jonge cyclaamplanten die vanwege hun grotere wortelkluit ook geschikt zijn om direct naar een grotere potmaat te verpotten. Kortom, perfect uitgangsmateriaal voor de optimale start. Meer rentabiliteit: 288-gaats tray Florensis biedt de 288-gaats jonge plantentray met direct in de tray gezaaide cyclamen. De jonge plantentrays worden één tot twee weken voor aflevering gecontroleerd. Eventuele lege cellen worden ingeboet en slecht ontwikkelde planten worden er met de hand uit gesorteerd. Zo kunnen wij u de allerhoogste kwaliteit uitgangsmateriaal garanderen: perfecte jonge planten voor een efficiënte cyclamenteelt!

SC288

20MM

37MM

26MM

20MM

Geselecteerde jonge planten: 84-gaats tray Wij leveren onze verspeende jonge cyclamen in een 84-gaats tray. Zodra ze het optimale stadium bereiken, worden de – in kleine pluggen gezaaide cyclamenzaailingen - verspeend naar een 84-gaats tray. Afhankelijk van de variëteit is dit 7 tot 8 weken na uitzaai. Tijdens dit verspeenproces worden de zaailingen tevens gesorteerd. Zwakke planten worden eruit gehaald en verwijderd. Dit proces leidt tot zeer uniforme planten, tot aan het bloeiende eindproduct toe. Wanneer u de volledig ontwikkelde jonge planten uit de 84-gaats tray toepast, behaalt u door de kortere teeltperiode tot aan de verkoop toe bovendien een voorsprong.

SC180 26MM

SC84 37MM

168


Cyclamen

169


Cyclamen

Picola F1 De genetisch compacte planten van Picola hebben een mooie en dichte bladstructuur maar zijn desondanks minder gevoelig voor botrytis dan andere cyclamen. De compacte plantbouw, uniforme en snelle bloei maakt de Picola makkelijk in planning, teelt en verkoop. Hoogtepunt van de serie is de Picola Shine Red! De unieke Shine kleuren halen het hele mengsel op! Er is ook een complete Shine mix beschikbaar. Picola past zich goed aan bij telen in potmaten van 6-10,5 cm.

Cyclamen Picola F1 18869 Deep Rose (9324)

180 24, 26, 28, 30

30100 Light Pink Eye (9349) 180 24, 26, 28, 30 18113 Light Purple (9213)

180 24, 26, 28, 30

30861 Pure White (9331)

180 24, 26, 28, 30

33929 Purple (9372)

180 22, 24, 26, 28, 30

18114 Red (9306)

180 24, 26, 28, 30

30101 Scarlet (9335)

180 24, 26, 28, 30

30102 Shine Red

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

30104 Wine Red (9353)

180 24, 26, 28, 30

31159 Select Mix

180 22, 24, 26, 28, 30

33026 Shine Mix

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

Shine Red

Deep Rose

Purple

170

Light Pink Eye

Light Purple

Pure White

Red

Scarlet

Wine Red


Cyclamen

Goblet De schitterende kelkvormige bloemen geven de Goblet karakter. Goblet is een opmerkelijke verschijning in het cyclamenassortiment. De sterke weertolerantie maakt deze cyclamen zeer geschikt voor de border en de potten op het terras en balkon. De nieuwe kleuren Goblet Pink en Goblet Purple zijn een mooie aanvulling op uw buiten cyclamen programma.

Cyclamen Goblet 33015 Shine Pink (9269)

180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36

33016 Shine Purple (9270)

180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36

30088 Shine Wine Red (9257) 180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36 288 20, 22-26, 28, 30, 32, 34 34757 Shine Mix

180 20, 22-28, 30, 32, 34, 36

Shine Pink

Goblet Shine Wine Red Shine Purple

Shine Wine Red

171


Cyclamen

Smartiz® F1 Slim en gemakkelijk Deze nieuwe compacte Mini serie is perfect geschikt voor kleine potten en hoge plantdichtheden (9 cm pot 35 planten per m2, 6 cm pot 45 planten per m2). Alle kleuren hebben een compacte plantbouw en komen uniform in bloei. Zeer geschikt voor zomer- en najaarsbloei. De sterke compacte planten hebben een korte teeltduur (15 weken vanaf oppotten). Smartiz bloeit mooi centraal en de bloemkleur vervaagt niet, zelfs in de zomer.

Red

White

Fantasia Magenta

Fantasia Purple

Cyclamen Smartiz® F1 31986 Red (6012)

180 20, 22, 24, 26

31987 White (6120)

180 20, 22, 24, 26

20217 Mix (6900)

180 20, 22, 24, 26

Smartiz F1 Fantasia ®

33020 Magenta (6305)

180 18, 20, 22, 24, 26

33019 Purple (6395)

180 18, 20, 22, 24, 26

Smartiz F1 Victoria ®

30114 White (6701)

180 20, 22, 24, 26

Victoria White

Melody Outdoor® F1 Melody Outdoor is dé mini F1 cyclaam voor buiten gebruik bij de consument. De gehele serie heeft stevige bloemstelen en een mooie gemarmerde bladstructuur. Door kruising met botanische soorten heeft Melody Outdoor een extreem goede weerstolerantie. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze sterke lang houdbare plant perfect geschikt is voor vakbeplanting, borders, patiocontainers en balkonbakken. De nieuwe Melody Outdoor Shine mix blinkt uit in tuinprestatie en is erg aantrekkelijk door zijn glimmende bloemkleuren.

White

Extra POS materiaal zoals labels zijn beschikbaar om de verkoop voor buitentoepassingen te ondersteunen.

Cyclamen Melody Outdoor® F1 18112 White (9243)

180 20, 22, 24, 26

15492 Mix

180 20, 22, 24, 26

33025 Shine Mix

180 20, 22, 24, 26 Mix

172

Shine Mix


Cyclamen

Super Serie速 Verano速 F1 Verano heeft een mooie ronde plantbouw en is speciaal ontwikkeld voor productie gedurende de zomermaanden. Verano is ongevoelig voor bloeivertraging ten gevolg van hoge temperaturen. De planten zijn compact en zeer uniform in opbouw en bloei. Beide eigenschappen zorgen voor een goed programmeerbare teelt.

Cyclamen Super Serie速 Verano速 F1 16796 Dark Salmon Pink

180 20, 22, 24, 26

16225 Dark Violet

180 20, 22, 24-26, 28

18117 Deep Dark Violet

180 20, 22, 24, 26

19011 Deep Wine Red

180 20, 22, 24, 26, 28

16794 Neon Flamed

180 20, 22, 24, 26

16224 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26, 28

Dark Salmon Pink

Dark Violet

Deep Dark Violet

Deep Wine Red

Neon Flamed

Neon Pink

180 20, 22, 24, 26, 28

30321 Pure White

288 20, 22-26, 28 20223 Red

180 22, 24, 26, 28

17176 Salmon Flamed

180 20, 22, 24-26, 28, 30

15902 Salmon Red

180 20, 22, 24-26, 28, 30

33027 Salmon with Eye

180 22, 24, 26

18182 Violet Flamed

180 22, 24, 26

16223 Wine Red

180 22, 24, 26

16847 Wine Red Flamed

180 20, 22, 24, 26 180 20, 22, 24, 26, 28

15842 FL Mix

288 18, 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22-26, 28

17986 Select Mix

288 22, 24, 26, 28, 30 18329 Select 2 Mix

180 20, 22, 24, 26

32232 Veranda Mix

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Pure White

Red

Salmon Flamed

Salmon Red

Salmon with Eye

Violet Flamed

Wine Red

Wine Red Flamed

173


Cyclamen

MetisÂŽ F1 Metis is gegarandeerd de F1 miniserie met de grootste kleurenrange. Planten bezitten een hoge tolerantie tegen botrytis en blinken uit in een snelle en uniforme bloei. Deze krachtige planten lenen zich uitstekend voor verschillende buitentoepassingen.

Cyclamen Metis 31336 Aquarel (4080)

180 20, 22, 24, 26, 28

15817 Bright Fuchsia (4071)

180 22, 24, 26, 28

14762 Deep Magenta (4107)

180 20, 22, 24, 26

14763 Purple (4096)

180 20, 22, 24, 26, 28

18708 Rose Eye Impr. (4062)

180 22, 24, 26, 28

14312 Salmon Pink (4050)

180 20, 22, 24, 26, 28

19835 Scarlet Compact (4013)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Aquarel

Bright Fuchsia

Deep Magenta

Purple

Rose Eye Impr.

Salmon Pink

Victoria White

White Impr.

288 20, 22, 24, 26, 28, 30 17186 Victoria White (4701)

180 22, 24, 26, 28, 30

18709 White Impr. (4121)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30 288 20, 22, 24, 26, 28

14611 Flamed Mix (4910)

84 22, 24, 26 180 20, 22, 24, 26, 28 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

13078 Mix (4900)

84 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 288 20, 22-26, 28, 30

18710 Silverleaf Mix (4950)

180 22, 24, 26, 28, 30 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

19834 Summer Mix (4925)

180 24, 26 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

13022 Victoria Deco Mix (4790) 180 20, 22, 24, 26, 28, 30 288 20, 22, 24, 26, 28, 30

Scarlet Compact

174


Cyclamen

Metis® F1 Decora

Cyclamen Metis® F1 Decora

De Decora serie is samengesteld met de zilverbladige types uit de Metis.

Deep Rose

Light Purple

30090 Deep Rose (4270)

180 22, 24, 26, 28

30091 Light Purple (4290)

180 22, 24, 26, 28

15416 Magenta (4220)

180 22, 24, 26, 28

31499 Pure White (4225)

180 22, 24, 26, 28, 30

20296 Scarlet Red (4210)

180 22, 24, 26, 28, 30

Magenta

Pure White

Scarlet Red

Cyclamen Metis® F1 Fantasia®

Metis® F1 Fantasia® Metis Fantasia blinkt uit in uniformiteit, bloeitijd en plantbouw. De zeer aantrekkelijke bloemen staan op korte stelen en zijn goed houdbaar.

30093 Deep Magenta (4385) 180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28, 30

30094 Purple (4395)

180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28, 30

30095 Red & Deep Rose

180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28

30096 Scarlet Salmon (4320) 180

6-10.5 20, 22, 24, 26, 28

32216 Winter Mix (4961)

Deep Magenta

Purple

Red & Deep Rose

180 10.5-12 26, 28, 30, 32, 34, 36

Scarlet Salmon

Metis® F1 PomPom® De eerste echte gefranjerde mini cyclaam van goede kwaliteit. Uniform van plantbouw en bloei. Sterk gefranjerde bloemen geven deze Pom Pom een speciale uitstraling. Beschikbaar in een mengsel van pastel kleuren.

Cyclamen Metis® F1 PomPom® 30105 Mix (4590)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 Mix

175


Cyclamen

Super Serie速 Carino速 F1 Carino is zeer geschikt om het gat op te vullen tusen Verano en Mini Winter. Daar waar Verano bij de latere oppotdata te compact kan blijven en Mini Winter vaak nog te groeierig is, is juist Carino prima geschikt. Planten blijven mooi compact zonder dat de bladmassa te dicht wordt, waardoor u botrytis problemen voorkomt. Een zeer betrouwbare wintergroeier. Beschikbaar in een goed gebalanceerde mix en twaalf separate kleuren. Cyclamen Super Serie速 Carino速 F1 31393 Cream White

180 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

31372 Dark Violet

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

31989 Deep Dark Violet

180 26, 28, 30, 32

31990 Deep Neon Flamed 180 26, 28, 30, 32

176

31371 Deep Wine Red

180 26, 28, 30, 32

34949 Fuji Dark Violet

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

31369 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

31363 Red

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

34751 Salmon with Eye

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

30189 White

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

31367 Wine Red Flamed

180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

20525 Mix

180 22, 24-30, 32, 34, 36

Deep Dark Violet

Dark Violet

Deep Dark Violet

Deep Neon Flamed

Deep Wine Red

Fuji Dark Violet

Neon Pink

Red

Salmon with Eye

White

Wine Red Flamed


Cyclamen

Facila Waar Carino een gat vult kan Facila een bredere tijdsperiode gebruikt worden. We hebben een strakke selectie gemaakt voor zowel een zomer- als wintermix. Geschikt voor hoge plantdichtheden met hoge botrytis tolerantie. De zomermix heeft ook enkele shine kleuren.

Cyclamen Facila 34869 Red Summer (9115)

180 22, 24, 26, 28, 30

33941 Scarlet Winter (9099)

180 26, 28, 30, 32, 34, 36

Red Summer

Scarlet Winter

Shine Wine Red Summer

White Winter

34972 Shine Wine Red Summer (9125) 180 22, 24, 26, 28, 30 34870 White Winter (9097)

180 26, 28, 30, 32, 34, 36

33024 Summer Mix

180 20, 22, 24, 26, 28

32217 Winter Mix

180 26, 28, 30, 32, 34, 36

20525 Mix

180 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

Merita Merita is een nieuwe cyclamen variĂŤteit met medium grote bloemen. Het heeft een compacte plantbouw met fijne bladeren en stevige stelen. Vanwege zijn uniformiteit en compacte groei is Merita makkelijk te telen en te verkopen.

Cyclamen Merita 33017 Shine Red (8135) 180 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

Shine Red

177


Cyclamen

Super Serie® Mini Winter® F1 De Super Serie Mini Winter is speciaal ontwikkeld voor verkoop laat in het seizoen. Dat is de tijd waar vanwege lagere temperaturen de kans op botrytis toeneemt. De open plantopbouw van Mini Winter verkleint dat risico. Als cyclaam zeer geschikt voor buitentoepassingen. Dark Violet

Deep Neon Pink

Red

White

Cyclamen Super Serie® Mini Winter® F1 15465 Dark Violet

180 24, 26, 28, 30, 32, 34

14681 Deep Neon Pink

180 24, 26, 28, 30, 32, 34

34950 Fuji Dark Violet

180 24, 26, 28, 30, 32

20467 Red

180 24, 26-32, 34

20500 White

180 24, 26-30, 32, 34

17985 Select Mix

180 24, 26-40

Fuji Dark Violet

Super Serie® Compact F1 De planten van de uniforme Super Serie Compact hebben een dichte opbouw en een mooie ronde plantvorm. De planten zijn zeer bloeirijk en goed houdbaar. De dichte plantopbouw brengt wel een iets verhoogde kans op botrytis met zich mee. Deze serie is daardoor minder geschikt voor de late productie. Cyclamen Super Serie® Compact F1 13869 Dark Violet

180 20, 22, 24, 26

15903 Light Salmon Eye

180 20, 22, 24, 26, 28

15464 Neon Flamed

180 20, 22, 24, 26, 28

13873 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26

31366 Red

180 20, 22, 24, 26, 28

13868 White

180 20, 22, 24, 26, 28

13867 Wine Red

180 20, 22, 24, 26

Dark Violet

Light Salmon Eye

20597 Wine Red Flamed 180 20, 22, 24, 26 13863 FL Mix

180 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

13876 Flamed Mix

180 18, 20, 22, 24, 26, 28

31332 Fuji Mix

180 22, 24, 26, 28

17992 Select Mix

84 20, 22, 24, 26

17992 Select Mix

180 20, 22, 24, 26, 28

17992 Select Mix

288 22, 24, 26, 28

19336 Winter Mix

180 20, 22, 24, 26

Red

178

White

Neon Flamed

Neon Pink

Wine Red

Wine Red Flamed


Cyclamen

Super Serie® Da Vinci® F1 De Da Vinci serie past uitstekend bij de Super Serie Compact. De planten hebben dezelfde ronde opbouw en dichte bladbezetting. De rijkbloeiende Da Vinci valt op vanwege de aantrekkelijke zilverkleurige bladeren die goed contrasteren in combinatiebeplantingen. Cyclamen Super Serie® Da Vinci® F1 16689 Mix

180 24, 26

Mix

Super Serie® Picasso® F1 De Picasso serie bezit als zilverbladige partner van Mini Winter dezelfde open plantopbouw waardoor de planten minder risico lopen om bij lagere temperaturen met botrytis te worden besmet. Tevens maakt de rijke en lange doorbloei en unieke plantkwaliteit Picasso tot een zeer geschikte serie voor verkoop in het latere segment en voor buitengebruik.

Cyclamen Super Serie® Picasso® F1 18067 Cream White

180 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

18066 Dark Violet

180 18, 20, 22, 24

18071 Neon Pink

180 18, 20, 22, 24, 26, 28

17295 Pure White

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

18065 Red

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

18069 Wine Red

180 20, 22, 24, 26, 28

16690 FL Mix

180 22, 24, 26, 28, 30, 32

18367 Flamed Mix

180 18, 20, 22, 24, 26, 28

20345 Veranda Mix

180 20-30, 32, 34, 36 Cream White

Neon Pink

Pure White

Dark Violet

Red

Whine Red

179


Cyclamen

Tianis速 F1 De combinatie van snelle en rijke bloei met sterke, genetisch compacte planten maakt de serie Tianis geschikt voor een snelle en betrouwbare teelt. De serie onderscheidt zich van de massa door een aantal speciale kleuren. De outdoor prestatie van Tianis is uitstekend.

Cyclamen Tianis速 F1 20222 Magenta (3105)

180 22, 24, 26

17137 Neon Rose (3077)

180 22, 24, 26

17136 Pink Dark Edge (3061) 180 22, 24, 26 18054 Pure White (3120)

180 22, 24, 26

20221 Purple (3095)

180 22, 24, 26

30116 Red Scarlet (3012)

180 20, 22, 24, 26

16602 Salmon Eye (3040)

180 22, 24, 26

18055 Flamed Mix (3910)

180 22, 24, 26

18712 Success Mix (3970)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Magenta

Neon Rose

Tianis速 F1 Fantasia速 16604 Deep Magenta (3385) 180 20, 22, 24, 26

180

18020 Deep Rose (3371)

180 22, 24, 26

16603 Deep Violet (3395)

180 22, 24, 26

16238 Light Purple (3390)

180 22, 24, 26

17135 Scarlet (3310)

180 22, 24, 26

18711 Mix (3960)

180 20, 22, 24, 26, 28, 30

Pink Dark Edge

Pure White

Purple

Red Scarlet

Salmon Eye

Fantasia Deep Magenta

Fantasia Deep Rose

Fantasia Deep Violet

Fantasia Light Purple

Fantasia Scarlet


Cyclamen

Super Serie速 Allure速 F1 Allure heeft middelgrote bloemen en een compacte plantopbouw. Deze serie is speciaal ontwikkeld voor teelt in kleinere potmaten in het warme seizoen. De Super Serie Allure combineert snellere bloei (7-10 dagen eerder dan bijvoorbeeld Super Serie Macro) met unieke kwaliteiten als sterke en stevige bloemstelen en een rijke en uniforme bloei.

Cyclamen Super Serie速 Allure速 F1 17975 Dark Violet

180 20, 22, 24, 26

34954 Light Salmon Pink

180 20, 22, 24, 26

17978 Neon Flamed

180 20, 22, 24, 26

17977 Neon Pink

180 20, 22, 24, 26

17258 Pure White

180 20, 22-30

17979 Red

180 20, 22-30

17980 Wine Red

180 20, 22, 24, 26

17981 Wine Red Flamed

180 20, 22, 24, 26

18339 Select 2 Mix

180 20, 22-26, 28, 30, 32

Pure White

Red

Dark Violet

Light Salmon Pink

Neon Flamed

Neon Pink

Wine Red

Wine Red Flamed

Red

White

Contiga F1 Contiga heeft een mooie ronde plantbouw met mooie centrale bloei. De medium grote bloemen zijn sterk en hebben een goede houdbaarheid. De uniformiteit van deze serie maakt dat de Contiga makkelijk is te plannen en verkopen. Geschikt voor 10,5-14 cm potten.

Cyclamen Contiga F1 33033 Red (7164)

84 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22, 24, 26, 28

33036 White (7168)

84 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22, 24, 26, 28

33023 Mix

84 20, 22, 24, 26, 28 180 20, 22, 24, 26, 28

181


Cyclamen

Latinia® F1 Latinia Success is de nieuwe Latinia generatie. Deze plant heeft een compacte plantbouw met grote bloemen en is makkelijk te cultiveren. Uniform in bloei en plantbouw en zeer geschikt voor de productie van veel planten per m2. Latinia Success onderscheidt zich op alle aspecten. De serie is makkelijk te produceren, zelfs onder moeilijke omstandigheden.

Cyclamen Latinia® F1 14772 Lilac (1109)

84

20, 22, 24, 26

15813 Rose Violet Eye (1063)

84

20, 22, 24, 26

15843 Flamed Mix (1910)

84

20, 22, 24, 26, 28

17133 Deep Magenta (1385)

84

20, 22, 24, 26

16244 Deep Violet (1395)

84

20, 22, 24, 26

18749 Mix (1960)

84

20, 22, 24, 26, 28

84

20, 22, 24, 26, 28

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

19254 Success Deep Magenta (1107) 84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18706 Success Pure White (1121)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

20210 Success Purple (1097)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18721 Success Rose (1070)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

14771 Success Salmon (1038)

84

18, 20, 22, 24, 26

19256 Success Mix (1970)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

84

20, 22, 24, 26

Latinia® F1 Fantasia® Lilac

Rose Violet Eye

Latinia® F1 Fun 18061 Flame Magenta (1850) Latinia® F1 Success 16816 Success Bright Red (1011)

Latinia F1 Victoria ®

17134 50 (1700)

182

Fantasia Deep Magenta

Fantasia Deep Violet

Fun Flame Magenta

Success Bright Red

Success Deep Magenta

Success Pure White

Success Purple

Success Rose

Success Salmon

Victoria 50


Cyclamen

Premium F1 Premium is met zijn robuuste en toch compacte plantopbouw zeer geschikt wanneer iets meer plantvolume gewenst is. De snelle bloei en hoge uniformiteit garanderen een vlotte teelt met korte raaptijd. Door een uitstekende doorbloei en sterke planten is de Premium serie toepasbaar in beplantingen in de stedelijke sfeer. Abanico Light Purple Cyclamen Premium F1 32223 Abanico Light Purple (181/13) 180 20, 22, 24, 26, 28 32224 Abanico Magenta (180/13)

180 20, 22, 24, 26, 28

32225 Abanico Salmon (179/13)

180 20, 22, 24, 26, 28

20219 Pure White (5126)

180 20, 22, 24, 26

20220 Red (5011)

180 20, 22, 24, 26

16605 Salmon Eye (5041)

180 20, 22, 24, 26

13108 Salmon Flamed (5145)

180 20, 22, 24, 26

17126 Dark Flamed Mix (5910)

180 22, 24, 26

Pure White

Red

Abanico Magenta

Abanico Salmon

Salmon Eye

Salmon Flamed

Halios® F1 Curly® Een unieke mix van kleurtinten in paars en magenta geven Halios Curly een mooie uitstraling. •  De grootste gefranjerde bloemen •  Maximum aan kleurkeuze •  Het beste resultaat zelfs onder korte dag omstandigheden Magenta

Cyclamen Halios® F1 Curly® 19420 Magenta (2506)

84

20, 22, 24, 26, 28

18704 Scarlet (2410)

84

20, 22, 24, 26, 28

16241 White (2525)

84

20, 22, 24, 26, 28

18263 Early Mix (2580)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

32218 Flame Mix (2560)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15423 Mix (2590)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30 Scarlet

White

183


Cyclamen

Halios® F1 De welbekende grootbloemige cyclaam Halios blinkt uit in uniformiteit over de gehele serie. De robuuste planten zijn weinig gevoelig voor klimaatstress en presenteren de bloemen op stevige stelen. Halios beschikt over een grote kleurenrange met daarin ook speciale tinten die echt eyecatching zijn. Het onderscheid met de massa is daarmee verzekerd. •  •  •  •  •  •  • 

Grote bloemen, uitstekende kwaliteit en grote waarde Aanpasbaar voor productie in het late seizoen De standaard voor grote potmaten Goede doorbloei Robuust met stevige bloemstelen Veel groeikracht, zelfs bij korte dag Energiezuinig

Cyclamen Halios® F1 13030 Bright Scarlet (2015)

84

Deep Rose

Dhiva Pure White

Magenta

Magenta Flamed

Pure White

Purple

Purple Flamed

Red Decora

Rose Eye

Salmon Flame

Salmon Rose

Fantasia® Magenta

Fantasia® Red

Fantasia® Violet

Victoria 50

Victoria 50 Salmon

Fun Flame Magenta

18, 20, 22, 24, 26, 28

15515 Bright Scarlet Compact (2018) 84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

14319 Deep Rose (2071)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

16239 Dhiva Pure White (2620)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

13025 Magenta (2105)

84

18, 20, 22, 24, 26

13221 Magenta Flamed (2150)

84

18, 20, 22, 24, 26

14320 Pure White (2125)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

15093 Purple (2096)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

13024 Purple Flamed (2160)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

20155 Red Decora (2210)

84

20, 22, 24, 26, 28

15092 Rose Eye (2062)

84

18, 20, 22, 24, 26

32220 Salmon Flame (2145)

84

20, 22, 24, 26, 28

15516 Salmon Rose (2051)

84

18, 20, 22, 24, 26

13216 Scarlet Red (2010)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18072 Blush Mix (2811)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

13075 Classic Mix (2900)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

13023 Flamed Mix Decora (2290)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

18059 Winter Mix (2920)

84

24, 26, 28, 30, 32

18059 Winter Mix (2920)

180 26, 28

Halios® F1 Fantasia® 15845 Magenta (2305)

84

20, 22, 24, 26, 28

16608 Red (2311)

84

20, 22, 24, 26, 28

15419 Violet (2395)

84

20, 22, 24, 26, 28

18701 Mix (2960)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

14769 50 (2700)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15807 50 Salmon (2730)

84

20, 22, 24, 26

84

20, 22, 24, 26, 28

Halios® F1 Victoria

Halios® F1 Fun 34476 Flame Magenta

184


Cyclamen

Halios® F1 HD Halios HD staat voor High Density oftewel hoge plantdichtheid van een nieuwe lijn genetica uit de Halios veredeling. Een oplossing om u te ondersteunen zoveel mogelijk marge te halen van uw m2 vloeroppervlak. De meest recente ontwikkelingen in onze selecties zjin de basis van de Halios HD door de meer beheerste groei. De compacte plantbouw staan meer planten per vierkante meter toe met dezelfde grote bloemen die u gewend bent van Halios. •  •  •  •  •  • 

Bright Rose

Bright Scarlet Compact

Deep Magenta

Dhiva Dark Violet

Dhiva Rose Eye

Dhiva Violet

Grote bloemen, hoge plantdichtheid Robuust en compacte plantbouw Optimale keuze voor herfst Korte en centrale bloemtakken Lang houdbare kleuren Gemakkelijk te kweken

Cyclamen Halios® F1 HD 16606 Bright Rose (2075)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15515 Bright Scarlet Compact (2018) 84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

30083 Deep Magenta (2107)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

16240 Dhiva Dark Violet (2695)

84

20, 22

15421 Dhiva Rose Eye (2065)

84

20, 22

34686 Dhiva Violet (2690)

84

18, 20, 22, 24, 26

20154 Grenadine (2076)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18058 Light Rose (2081)

84

20, 22, 24

14318 Lilac (2101)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

30084 Neon Rose (2077)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

15094 Pure White (2124)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28

18057 Salmon (2039)

84

18, 20, 22, 24, 26

30085 Salmon Rose (2052)

84

20, 22, 24

18056 Scarlet Salmon (2021)

84

18, 20, 22, 24, 26

13027 Flamed Mix (2910)

84

18, 20, 22, 24, 26, 28, 30

17598 Mix (2940)

84

22, 24, 26

Grenadine

Light Rose

Lilac

Neon Rose

Pure White

Salmon

Salmon Rose

Scarlet Salmon

185


Cyclamen

Super Serie® Macro F1 De Super Serie Macro staat bekend om zijn bloeirijkheid en lange houdbaarheid. Macro is uitermate geschikt voor productie in de winter bij lichtarme omstandigheden.

Cyclamen Super Serie® Macro F1 17974 Pure White

180 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

17967 Red

180 26, 28, 30, 32

15886 Flamed Mix

180 22, 24, 26, 28

17991 Select Mix

180 18, 22-24, 26, 28-40 Pure White

Super Serie® XL® F1

Cyclamen Super Serie XL® F1

De XL serie heeft een lange houdbaarheid, rijke en uniforme bloei, en stevige bloemstelen. De combinatie van een uniforme en ronde plantopbouw maakt deze serie zeer rendabel voor teelt in potmaten 11-15 cm.

15461 Dark Salmon Pink

84 22, 24, 26

14753 Dark Violet

84 20, 22, 24, 26, 28, 30

14755 Light Salmon Pink

84 22, 24, 26, 28, 30

15128 Neon Flamed

84 22, 24, 26, 28, 30

15460 Neon Pink

84 22, 24, 26, 28, 30

14749 Pure White

84 24, 26, 28, 30

14749 Pure White

180 22, 24, 26, 28

14751 Red

84 20, 22, 24, 26, 28, 30

14751 Red

180 22, 24, 26, 28

15397 Violet Flamed

84 20, 22, 24, 26, 28

17183 Wine Red

84 20, 22, 24, 26, 28

15398 Wine Red Flamed

84 20, 22, 24, 26, 28

14521 FL Mix

84 18, 20, 22-24, 26, 28

15913 Flamed Mix 15913 Flamed Mix 18779 Select Mix

186

Red

®

18779 Select Mix

84 20, 22, 24, 26, 28 180 22, 24, 26, 28 84 20, 22, 24, 26, 28, 30 180 20, 22, 24, 26

Dark Salmon Pink

Dark Violet

Light Salmon Pink

Neon Flamed

Neon Pink

Pure White

Red

Violet Flamed

Wine Red

Wine Red Flamed


Cyclamen

Magnia F1 Magnia is een grootbloemige serie en staat voor vroegheid, uniformiteit en een goede doorbloei. Verder valt de mooie centrale bloei op. De mooie dikke bloemstelen maken iedere plant tot een bos bloemen op tafel.

Cyclamen Magnia F1 33037 Deep Rose Light Edge (7156)

84 20, 22, 24, 26, 28

33038 Light Pink Eye (7161)

84 20, 22, 24, 26, 28

33039 Purple (7153)

84 20, 22, 24, 26, 28

33040 Red (7176)

84 20, 22, 24, 26, 28

33041 Salmon Eye (7154)

84 20, 22, 24, 26, 28

33042 White (7157)

84 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32

32221 Mix

84 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 180 22, 24, 26, 28

Purple

Red

Deep Rose Light Edge

Light Pink Eye

Salmon Eye

White

187


Euphorbia pulcherrima

Princettia® Florensis biedt u naast een standaard sortiment Poinsettia ook de bekende Princettia serie aan. Mooie harde kleuren op compacte planten met kleiner blad en bloembladeren. Ook geschikt om mini’s te maken. Alle soorten bieden we aan op 84 gaats paperplug tray.

Dark Pink

Euphorbia pulcherrima Princettia® 18590 Dark Pink

84 24, 26, 28-32, 34

18588 Hot Pink

84 24, 26, 28-32, 34

32238 Indian Red

84 24, 26, 28-32, 34

31031 Pearl White

84 24, 26, 28-32, 34

18589 Pink

84 24, 26, 28-32, 34

32200 Pure White

84 24, 26, 28-32, 34

18595 Soft Pink

84 24, 26, 28-32, 34

32248 Ultra Hot Pink

84 24, 26, 28-32, 34 Hot Pink

188

Indian Red

Pearl White

Pink

Pure White

Soft Pink

Ultra Hot Pink


Euphorbia pulcherrima

PrincettiaÂŽ Indian Red

189


Euphorbia pulcherrima

Euphorbia collection

Euphorbia pulcherrima

Florensis biedt u een compacte collectie van poinsettia van verschillende veredelaars aan. We hebben verschillende kleuren, bladvormen en bloeitijden geselecteerd om zo een aantrekkelijk sortiment samen te stellen. Sommige soorten zijn ook geschikt om mini’s te maken. Alle soorten worden aangeboden op een 84 gaats paperplug.

30237 Candy Star

84 24, 26, 28-32, 34

19975 Floristar

84 24, 26, 28-32, 34

16297 Freedom Red

84 24, 26, 28-32, 34

17342 Ice Punch

84 24, 26, 28-32, 34

18429 Jester Red

84 24, 26, 28-32, 34

Cortez® 18425 Cortez ® Burgundy

84 24, 26, 28-32, 34

19963 Cortez ® Red Impr.

84 24, 26, 28-32, 34

Prestige 19306 Prestige Early Red 84 24, 26, 28-32, 34 19305 Prestige Red

84 24, 26, 28-32, 34

Primero 17343 Glitter

84 24, 26, 28-32, 34

17115

84 24, 26, 28-32, 34

Red

Winter Rose 17325 Early Red

Candy Star

Ice Punch

Prestige Early Red

190

Jester Red

Prestige Red

Floristar

Cortez® Burgundy

Primero Glitter

84 24, 26, 28-32, 34

Freedom Red

Cortez® Red Impr.

Primero Red


Euphorbia pulcherrima

Winter Rose Early Red

191


Gerbera jamesonii

Mini Revolution F1 Genetisch compacte planten welke vroeg bloeien met een zeer mooie plantbouw en korte bloemstelen voor kleine potten van 6-10,5 cm.

Gerbera jamesonii Mini Revolution F1 15477 Red

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

15478 Rose

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16830 White

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

15476 Yellow

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

15168 Mix

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

Gerbera jamesonii Micro Revolution F1 16094 Irish Eyes Mix 128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

Red

Rose

Groeikrachtige, bossige planten met zeer grote bloemen, verslaat concurrerende series door zowel groeikracht en bloemgrootte. Mega Revolution is ideaal voor grotere potmaten in een gerbera programma (> 12 cm).

Rose Deep

192

Yellow

Gerbera jamesonii Mega Revolution F1

Mega Revolution F1

Champagne

White

Orange

Watermelon

17432 Champagne

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16831 Orange

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16832 Red

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16833 Rose

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

32534 Rose Deep

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

32535 Watermelon

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16834 White

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

16835 Yellow

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

17090 Mix

128 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

Red

Rose

White

Yellow


Gerbera jamesonii

Revolutionâ&#x201E;˘ F1

Gerbera jamesonii Revolutionâ&#x201E;˘ F1

Wanneer het om uniformiteit gaat in bloei tussen alle kleuren uit de serie neem dan Revolution. De serie is zeer goed te programmeren voor hogere plantdichtheden jaarrond. Geschikt voor potmaten 10,5-13 cm.

17431 Baby Pink

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

32536 Bicolour Red Lemon

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

34040 Bicolour Red White

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

32537 Bicolour Rose White

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

32538 Bicolour Yellow Orange 128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50 16819 Golden Yellow

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16820 Orange

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16823 Red

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16824 Rose

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16826 White

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

16828 Yellow

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

13900 Mix

128 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 50

Mega Revolution Revolution Mini Revolution Baby Pink

Micro Revolution

Red

Bicolour Red Lemon

Golden Yellow

Rose

Bicolour Red White

Orange

Bicolour Rose White

White

Bicolour Yellow Orange

Yellow

193


Helianthus annuus

Sunbuzz F1 Deze nieuwe helianthus heeft fantastische eigenschappen. Het is van nature compacter dan andere soorten beschikbaar in de markt. Dit betekent dat er minder remmiddelen nodig zijn. Daarnaast valt deze op door zijn mooie plantopbouw. Het heeft wat kleinere bladeren, dit biedt veel voordelen in teelt en bij de verkoop.

Helianthus annuus 33012 Sunbuzz F1

180 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

Sunbuzz F1

Sunsation Yellow F1 Helianthus Sunsation heeft grote bloemen met een zwart stuifmeelvrij hart op een compacte plant. Omdat de bloem geen stuifmeel produceert blijven de bloemen veel langer houdbaar, ook in de handelsketen.

Helianthus annuus 16032 Sunsation Yellow F1 180 8-29 Sunsation Yellow F1

Hibiscus moscheutos

Luna F1 Hibiscus moscheutos Luna is exclusief en indrukwekkend. De plant is overladen met enorme blikvangers van bloemen, tot wel 15 cm in doorsnee toe. Luna is een bossige, goed vertakkende hibiscus die niet hoeft te worden getopt en is zeer geschikt voor grote patio containers. In de tuin uitgeplant ontwikkelt Luna zich tot een fantastisch gewas. De planten houden van warmte en vochtige omstandigheden. Reageert sterk op groeiregulatoren.

Pink Swirl

Red

Rose

White

Hibiscus moscheutos Luna F1

194

17585 Pink Swirl

84

6, 8, 10, 12-20, 22

17583 Red

84

6, 8, 10, 12-20, 22

17586 Rose

84

6, 8, 10, 12-20, 22

17587 White

84

6, 8, 10, 12-20, 22


Helianthus annuus

Sunbuzz F1

195


Pentas lanceolata

Lucky Star Een nieuwe serie exclusief beschikbaar via Florensis. Atractieve potplant voor buiten en binnen. Lucky Star is zeer uniform voor zowel plantbouw als bloeivenster. Maakt mooie dichte planten met meerdere bloemschermen voor de beste impact in de keten.

Pentas lanceolata Lucky Star 33934 Lavender

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

34510 Pink Deep

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

34511 Red Dark

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

33010 Violet

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22

33011 White

180 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 Lavender

Pink Deep

Red Dark

Violet

White

Torenia fournieri

Kauai Deze torenia serie blaast nieuw leven in ons potplanten sortiment. Maak uw productieplanning simpel: Alle kleuren bloeien vrijwel gelijk waardoor u wekelijks het hele kleurenspectrum kunt aanbieden. Magenta

Geen zorgen in de teelt: De goede vertakking en compacte plantbouw maakt de teelt eenvoudig en kostenefficiĂŤnt. Maak een goede indruk richting de handel: De serie bestaat uit mooie heldere kleuren. Onderscheidt u van de menigte met unieke kleuren zoals Magenta en Lemon Drop. Grotere potten en kleurrijke schalen voor binnen en buiten.

Blue & White

Deep Blue

Rose

White

Torenia fournieri Kauai

196

20790 Blue & White

288 9-20

19096 Deep Blue

288 6-20

19098 Magenta

288 6-20

19099 Rose

288 6-20

19100 White

288 6-20

19808 Mix

288 6-20


Primula obconica

Touch Me® F1 Midi Vergeleken met de ‘normale’ Touch Me is de Midi serie wat compacter, hierdoor is deze geschikt voor 10,5-12 cm potten.

Primula obconica Touch Me® F1 Midi 14816 Blue White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

15763 Dark Blue

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

17045 Dark Orange

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

15762 Red

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14815 Red White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

16010 White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

Red

Dark Orange

Blue White

Dark Blue

Red White

White

Touch Me® F1 De Touch Me staat bekend om zijn mooie grote bloemen en mooie ronde plantbouw. De serie is geschikt voor teelt in potten van 12-17 cm. De Primula obconica Touch Me bevat geen primine zodat deze geen allergische reactie kan veroorzaken.

Primula obconica Touch Me® F1

Blue White

14732 Blue White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14734 Dark Orange

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

16026 Magenta

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14813 Pink

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14735 Red White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14819 Violet

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

14814 White

180 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48

Pink

Red White

Dark Orange

Magenta

Violet

White

197


Platycodon grandiflorus

Het geslacht Platycodon bestaat uit slechts één species. Afkomstig uit Oost-Azië, geeft deze de voorkeur aan een zonnige goed doorlatende standplaats. Om te overwinteren vormt de plant kleine ondergrondse knollen die in natte winters snel verrotten. De inspanning van veredelaars hebben geresulteerd in veel soorten. “Chinese Klokjesbloemen” zijn voornamelijk bekende potplanten die het hele jaar door verkocht worden.

Astra F1 Platycodon grandiflorus Astra is een trendy en een bijzondere eenjarige zomerbloeier die het uitstekend doet op pot, in de plantenbak of in de tuin. Hij is familie van de campanulaceae en afkomstig uit gebieden in China, Japan, Korea. Astra geeft een mediterrane, romantische sfeer aan de tuin. Grote stervormige bloemen zijn er in het wit, blauw en roze. De ballonvormige knoppen zijn erg decoratief waardoor Astra al in een vroeg stadium goed is te verkopen. Astra kan tot laat in de zomer worden gebruikt. Platycodon grandiflorus Astra F1 11895 Blue

180 6, 8, 10-26 288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

11896 Rose

Blue

180 6, 8, 10-25 288 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

11897 White

180 6, 8, 10-25 288 10-25

Rose

198

White


Platycodon grandiflorus

Astra F1 Blue

199


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

19843 Ageratum houstonianum Patina® Rose 19844 Ageratum houstonianum Patina® White

34705 Aguilera White

18737 Angelonia angustifolia Archangel™ Blue

32672 Archangel Blue Bicolour

31676 Angelonia angustifolia Archangel Dark Pink

19587 Archangel Deep Rose

18011 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Bronze

34082 Pirouette Scarlet Orange

18012 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Crimson

34081 Pirouette Red

18013 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Rose

34079 Pirouette Magenta/ 34080 Pirouette Pink

18014 Antirrhinum majus Speedy Sonnet White 18015 Antirrhinum majus Speedy Sonnet Yellow

34083 Pirouette Yellow

32101 Begonia fulgens Vesuv

32100 Beg. Richmondensis

10603 Begonia semperflorens Organdy F1 Mix

10602 Supreme F1 Mix

31629 Begonia semperflorens PasoDoble™ Candy Pink

Doublet Series

31630 Begonia semperflorens PasoDoble™ Cherry Red

Doublet Series

31782 Begonia semperflorens PasoDoble™ Snow White

Doublet Series

34760 Begonia tuberhybrida GO!Early F1 Dark Rose

16906 GO!Early F1 Deep Rose

10554 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Deep Orange

16907 GO!Early F1 Orange

15364 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Deep Red

16889 GO!Early F1 Deep Red

16205 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Deep Salmon

32529 GO!Early F1 Salmon Bicolour

10562 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Mix

10565 GO!Early F1 Mix

32420 Begonia tuberhybrida Nonstop® F1 Yellow Red Back

16891 GO!Early F1 Yellow

32955 Begonia x hybrida Megawatt Red Bronze Leaf 32897 Begonia x hybrida Megawatt Red Green Leaf

35062 Megawatt Red Green Leaf Impr.

32899 Begonia x hybrida Megawatt Rose Green Leaf

35063 Megawatt Rose Green Leaf Impr.

16519 Bidens ferulifolia Golddust

31658 Goldstrike

30658 Bidens ferulifolia Pirate`s Princess

34707 Pretty in Pink

15309 Brachyscome multifida Blue Brazil

19400 Brasco Violet

16983 Brachyscome multifida Surdaisy ® White

33951 White 2017

18270 Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo Pure White

84 Tray Size

30499 Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo Red

84 Tray Size

31688 Bracteantha bracteata Dreamtime™ Jumbo Rose Pink

84 Tray Size

17451 Bracteantha bracteata Dreamtime Jumbo Yellow ™

17691 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Cherry Rose

84 Tray Size 31425 Dark Rose

17691 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Cherry Rose 17454 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Lavender

32654 Lavender Impr.

17454 Calibrachoa x hybrida Cabaret™ Lavender 19279 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Almond Blossom

Cabaret™

19279 Calibrachoa x hybrida Can-Can Almond Blossom

Cabaret™

19279 Calibrachoa x hybrida Can-Can Almond Blossom

Cabaret™

32658 Calibrachoa x hybrida Can-Can Blue with Eye

Cabaret™

34063 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Peach Eye

Cabaret™

31526 Calibrachoa x hybrida Can-Can Pink with Eye

Cabaret™

31526 Calibrachoa x hybrida Can-Can Pink with Eye

Cabaret™

20601 Calibrachoa x hybrida Can-Can Rose Star

Cabaret™

20601 Calibrachoa x hybrida Can-Can Rose Star

Cabaret™

19600 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Terracotta

Cabaret™

19600 Calibrachoa x hybrida Can-Can® Terracotta

Cabaret™

® ® ®

® ® ® ®

32735 Catharanthus roseus Pacifica XP Apricot

18478 Titan F1 Apricot

32736 Catharanthus roseus Pacifica XP Burgundy

18480 Titan F1 Burgundy/ 18486 Titan F1 Rose

31534 Catharanthus roseus Pacifica XP Burgundy Halo

30080 Titan F1 Rose Halo

32737 Catharanthus roseus Pacifica XP Dark Red

18485 Titan F1 Dark Red

32738 Catharanthus roseus Pacifica XP Lilac

200

32739 Catharanthus roseus Pacifica XP Polka Dot

18483 Titan F1 Polka Dot

32740 Catharanthus roseus Pacifica XP Punch

18484 Titan F1 Punch

16202 Celosia plumosa Fresh Look Mix

35196 Potter Mix

30081 Celosia plumosa Fresh Look Red

35198 Potter Red

30082 Celosia plumosa Fresh Look Yellow

35199 Potter Yellow

32265 Celosia plumosa Kimono Cherry Red

10650 Kimono Mix


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

10644 Celosia plumosa Kimono Orange

10650 Kimono Mix

10649 Celosia plumosa Kimono Yellow

10650 Kimono Mix

15235 Coleus x hybrida Kong™ Mosaic

15237 Kong™ Mix

16944 Coleus x hybrida Kong Red

15237 Kong™ Mix

16945 Coleus x hybrida Kong Rose

15237 Kong™ Mix

16947 Coleus x hybrida Kong Salmon Pink

15237 Kong™ Mix

15236 Coleus x hybrida Kong Scarlet

15237 Kong™ Mix

™ ™ ™ ™

20606 Cosmos atrosanguineus Eclipse 19390 Cosmos atrosanguineus New Choco 32145 Cosmos bipinnatus Odyssey Red

10693 Symphony Carmine

10044 Dahlia x hybrida Amazone Pink

34098 Dahlietta Nina

20507 Dahlia x hybrida Harlequin Mix

10716 Figaro Mix

18299 Dahlia x hybrida Dahlietta™ Blanca

34100 Blanca Impr.

17480 Dahlia x hybrida Dahlietta™ Surprise Becky

34097 Becky Impr.

17057 Dahlia x hybrida Dali Orange Impr.

14135 Dahlietta Linda

17056 Dahlia x hybrida Dali™ Pink Impr.

14133 Dahlietta Emily Pink

17055 Dahlia x hybrida Dali™ Scarlet

14131 Dahlietta Anna

17053 Dahlia x hybrida Dali™ Violet

14333 Dahlietta Leanne

17052 Dahlia x hybrida Dali™ White Impr.

34100 Dahlietta Blanca Impr.

17050 Dahlia x hybrida Dali Yellow Impr.

18300 Dahlietta Julia

30519 Dahlia x hybrida Pomponetta Bicolour Red Yellow

Gallery

30518 Dahlia x hybrida Pomponetta Pink

Gallery

30520 Dahlia x hybrida Pomponetta Red 32863 Dianthus chinensis Diana F1 Picotee Mix

Gallery 10753 Parfait F1 Mix

31243 Euphorbia hypericifolia Glitz 31662 Fuchsia x hybrida City Light™

31708 Diva Cherry-White

19768 Fuchsia x hybrida Electric Light™

14984 Diva Midnight

31787 Fuchsia x hybrida Happy Light™

15680 Diva Beacon

12869 Fuchsia x hybrida Diva® Mariah 12865 Fuchsia x hybrida Minuet Red & Blue

31701 Windchimes Pink Violet

12866 Fuchsia x hybrida Minuet Red & Lilac

31701 Windchimes Pink Violet

33917 Gazania rigens Gazoo® Mix

34445 Enorma Mix

32951 Gomphrena globosa Gnome Purple 19780 Hebe x hybrida Lise

19779 Paula

20378 Hebe x hybrida Maria

32142 Nana

16388 Impatiens New-Guinea ClockWork Lavender

31719 Lavender Impr.

19585 Impatiens New-Guinea ClockWork Orange Green Leaved 31724 Orange Green Leaved Impr. 20096 Impatiens New-Guinea ClockWork Pink

31726 Pink dark Leaved

16392 Impatiens New-Guinea ClockWork Red

31722 Red Impr

18210 Impatiens walleriana Impreza F1 Blue Pearl

18172 DeZireF1 Lavender

18211 Impatiens walleriana Impreza F1 Cherry Splash

18325 DeZire F1 Salmon Splash

18321 Impatiens walleriana Impreza F1 Formula Mix

18326 DeZire F1 Mix/ 19708 Dezire F1 Total Mix

19091 Impatiens walleriana Impreza F1 Pink

18087 DeZire F1 Pink

18214 Impatiens walleriana Impreza F1 Rose

18088 DeZire F1 Rose

18215 Impatiens walleriana Impreza F1 Salmon

18209 DeZire F1 Salmon

18216 Impatiens walleriana Impreza F1 Violet

18092 DeZire F1 Violet

18217 Impatiens walleriana Impreza F1 White

18093 DeZire F1 White

31029 Impatiens x hybrida Big Bounce Cherry

SunPatiens®

32671 Impatiens x hybrida Big Bounce Coral

SunPatiens®

30527 Impatiens x hybrida Big Bounce Lavender

SunPatiens®

30528 Impatiens x hybrida Big Bounce Lilac

SunPatiens®

32668 Impatiens x hybrida Big Bounce Lilac Impr.

SunPatiens®

32670 Impatiens x hybrida Big Bounce Pink

SunPatiens®

31028 Impatiens x hybrida Big Bounce Red

SunPatiens®

30529 Impatiens x hybrida Big Bounce Violet

SunPatiens®

30531 Impatiens x hybrida Big Bounce White Blush

SunPatiens®

19886 Impatiens x hybrida SunPatiens Compact Magenta ®

34681 Magenta Impr.

201


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

20760 Impatiens x hybrida SunPatiens® Vigorous Corona 20762 Impatiens x hybrida SunPatiens® Vigorous White Variegated 18842 Ipomoea batatas Bright Ideas Black

Solar Power Black

18843 Ipomoea batatas Bright Ideas Green

Solar Power Green

18844 Ipomoea batatas Bright Ideas Red

Solar Power Red

30534 Lantana camara Lucky™ Lavender

Rose Sunrise

12604 Lobelia erinus Richardii

Sweet Springs Blue

17507 Lobelia erinus Hot ® White

Springs White

19950 Lobelia erinus Star ® Deep Blue

Star Blue

17533 Lobelia erinus Star Super Blue Bicolour ®

17508 Lobelia erinus Waterfall® Blue

Sweet Springs Blue

31440 Lobularia maritima Stream™ Pink

Raspberry

12606 Lysimachia congestiflora Lyssi 20612 Mecardonia x hybrida Magic Carpet Yellow 16031 Mimulus x hybrida Maximus F1

Garden Freckles 10896 Magic F1 Mix

15302 Nemesia fruticans Nuvo® Carmine

Carmine Impr.

14958 Nemesia fruticans Nuvo® Rose

Rose Impr.

19087 Osteospermum ecklonis Akila Lavender Shades 19090 Osteospermum ecklonis Akila Mix 19088 Osteospermum ecklonis Akila Purple 19089 Osteospermum ecklonis Akila White 16138 Osteospermum ecklonis Astra® Outback Purple 15393 Osteospermum ecklonis Astra® Pink Spoon 15672 Osteospermum ecklonis Astra® Purple Spoon 17069 Osteospermum ecklonis Astra® Rose Eye 19629 Osteospermum ecklonis Astra® Terracotta

Orange Sunrise

14042 Osteospermum ecklonis Astra® White

White Impr.

16098 Osteospermum ecklonis Astra® Yellow

Yellow Impr.

15994 Osteospermum ecklonis Cape Daisy ® Kalanga® Lavender

Cape Daisy lavender Blue

31869 Osteospermum ecklonis Cape Daisy ® Magenta Silver Vein 15377 Pelargonium hortorum Bull`s Eye F1 Mix 15546 Pericallis x hybrida Senetti® Blue Bicolour Impr.

31242 Blue Bicolour

31044 Pericallis x hybrida Senetti® Violet Bicolour

31242 Blue Bicolour

30862 Petunia grandiflora Sophistica F1 Blackberry 17387 Petunia grandiflora Sophistica F1 Lime Bicolour 20340 Petunia grandiflora Sophistica F1 Lime Green 20639 Petunia x hybrida Mini Blast Rose 17695 Petunia x hybrida Phantom

30453 Tiger Stripe

17030 Petunia x hybrida Blanket™ Rose

17032 Zinfandel

31481 Petunia x hybrida GO!Tunia® Light Pink

34323 Light Pink Impr.

30388 Petunia x hybrida GO!Tunia® Neon Pink

34320 Neon Pink Impr.

18771 Petunia x hybrida GO!Tunia® White

34326 White Impr.

31272 Petunia x hybrida Mystical® Black Knight

31788 Viva® Black

30115 Petunia x hybrida Mystical® Black Magic

31788 Viva® Black

19640 Petunia x hybrida Mystical® Wicked Purple 15148 Petunia x hybrida Surfinia® Amethyst Purple Red

Purple

12638 Petunia x hybrida Surfinia Pastel

Viva® Baroque Pink

12646 Petunia x hybrida Tumbelina® Priscilla

Viva® Double Purple Vein

16039 Petunia x hybrida Tumbelina® Rose Ripple

Viva® Double Rose Ripple

®

17010 Petunia x hybrida Tumbelina® Susanna 14029 Petunia x hybrida Viva® Hot Pink 20626 Petunia x hybrida Viva® Pink Morn 31601 Petunia x hybrida Viva® Yellow

202

Viva® Double White 34329 Hot Pink Impr. Baroque Pink 31268 Deep Yellow

18793 Petunia x hybrida Vivini™ Blue

Ocean Blue

12648 Portulaca oleracea Apricot

Pazzaz Tangerine

12649 Portulaca oleracea Cerise Red

Pazzaz Red Flare

12650 Portulaca oleracea Light Pink

Pazzaz Pink Glow


Dropped / Replaced Dropped

Replacer

12651 Portulaca oleracea Lilac

Pazzaz Neon Pink

12652 Portulaca oleracea Red

Pazzaz Red Flare

13411 Portulaca oleracea White

Pazzaz White

12653 Portulaca oleracea Yellow

Pazzaz Yellow

33112 Portulaca oleracea Pazzaz™ Deep Pink

33113 Fuchsia

33115 Portulaca oleracea Pazzaz™ Yellow Impr.

20181 Vivid Yellow

11079 Rudbeckia hirta Indian Summer

14579 Prairie Sun

11089 Salvia farinacea Strata 30665 Salvia x hybrida Love and Wishes 12825 Sanvitalia speciosa Aztekengold

Safari

12655 Scaevola aemula Blue

Scarlatti Compact Blue

19773 Scaevola aemula Scuba Blue

Scarlatti Compact Blue

17011 Scaevola aemula Surdiva® Blue

Scarlatti Compact Blue

11122 Tagetes erecta Marvel F1 Orange

17410 Taishan F1 Orange

11123 Tagetes erecta Marvel F1 Yellow

17411 Taishan F1 Gold/ 17412 Taishan F1 Yellow

13144 Torenia x hybrida Moon™ Blue 15652 Torenia x hybrida Moon™ Rose 15978 Torenia x hybrida Moon™ Yellow 17696 Verbena x hybrida Aztec™ Blue Velvet

Venturi® Purple

17521 Verbena x hybrida Aztec Dark Red

Venturi® Red

32700 Verbena x hybrida Aztec Magic Red

Venturi® Scarlet

17527 Verbena x hybrida Aztec Wild Rose

Venturi® Pink

™ ™ ™

30611 Verbena x hybrida EnduraScape Blue

34283 Endurascape™ Blue Impr.

30613 Verbena x hybrida EnduraScape™ Dark Purple

32677 Endurascape™ Blue Impr.

18775 Verbena x hybrida Estrella Voodoo Star

Venturi®

19836 Verbena x hybrida Magelana Hot Rose

Venturi®

19837 Verbena x hybrida Magelana Lilac

Venturi®

31480 Verbena x hybrida Magelana Red Impr.

Venturi®

19839 Verbena x hybrida Magelana Violet

Venturi®

19840 Verbena x hybrida Magelana White

Venturi®

11231 Verbena x hybrida Quartz XP Mix

13232 Obsession Mix

18799 Verbena x hybrida Venturi® Violet

20654 Venturi® Purple

11260 Zinnia angustifolia Profusion Orange

15251 Profusion Fire

203


204


205


206


207


Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van de besloten vennootschappen Florensis B.V., Florensis Breeding B.V., Toscana Breeding B.V., de vennootschap onder firma Floha vof, gevestigd te Zwijndrecht en Florensis Cut Flowers B.V., gevestigd te Rijsenhout, alle hierna individueel te noemen: ‘Florensis’’, van oktober 2012.

verhoging ondergaat, kan Florensis de overeengekomen prijs dienovereenkomstig verhogen. Indien de overeengekomen prijs meer dan 15% hoger wordt, kan de koper de overeenkomst ontbinden door een schriftelijke mededeling aan Florensis binnen 7 dagen nadat Florensis van de verhoging kennis heeft gegeven.

Artikel 1: Toepasselijkheid

4.3 De geldende prijzen worden berekend volgens de in de laatste catalogus en bestellijst(en) van Florensis aangegeven prijsstaffels. Deze prijzen zijn van kracht vanaf de vermelde staffelhoeveelheden bij afname ineens van hetzelfde ras.

1.1 Op alle aanbiedingen van en op alle opdrachten aan Florensis tot verkoop en levering door Florensis van zaken, en op alle overeenkomsten met Florensis ter zake, zijn deze voorwaarden van toepassing. De Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van Plantum van uitgangsmateriaal en planten van sierteelt en tuinbouw alsmede tuinbouwmaterialen als gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Rotterdam, kantoor Gouda op 21 mei 2012 (ook genoemd Algemene voorwaarden sierteelt en voedingstuinbouw opkweek van Plantum), hierna: de Plantum-voorwaarden) zijn eveneens van toepassing, maar alleen in zoverre de voorwaarden van Florensis zelf daarvan niet afwijken. Een afschrift van de Plantum-voorwaarden wordt op verzoek onmiddellijk toegezonden. Deze voorwaarden zijn bovendien te raadplegen op www.plantum.nl. 1.2 De toepasselijkheid van voorwaarden van de wederpartij of opdrachtgever (hierna: koper) van Florensis wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen. 1.3 Op van deze voorwaarden of de Plantum-voorwaarden afwijkende bedingen kan door de koper slechts een beroep worden gedaan indien en in zoverre deze door Florensis schriftelijk zijn aanvaard. Mondelinge afspraken met en gebruiken van de koper binden Florensis dan ook slechts nadat en voor zover ze door Florensis schriftelijk zijn bevestigd.

4.5 De kleinste bij een artikel in catalogi/bestellijsten van Florensis aangegeven hoeveelheid is de minimum hoeveelheid die besteld kan worden. De minimale orderwaarde bedraagt EUR 250. 4.6 In geval van speciale productie heeft Florensis het recht om meer dan de overeengekomen hoeveelheid te leveren indien de hoeveelheid door haar zelf bestelde of separaat goed ontwikkelde zaken Florensis daartoe in staat stelt en betaalt de koper pro rata meer dan de overeengekomen prijs naar gelang door Florensis meer geleverd wordt dan overeengekomen, tot een maximum van 10% van de oorspronkelijke koopprijs. 4.7 Ieder gewicht van een door Florensis te leveren hoeveelheid is behoudens afwijkende vermelding een gewicht op netto basis.

Artikel 2: Definities

Artikel 5: Levertijd en levering

2.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

5.1 Door Florensis opgegeven of overeengekomen levertijden gelden slechts bij benadering. Levering vindt plaats binnen een redelijke termijn indien een specifieke leveringstermijn niet is opgegeven of overeengekomen.

- zaken: planten, genetisch materiaal van sierteeltproducten, waaronder (bewerkte) zaden, stekken en plantbestanddelen, alsmede uitgangsmateriaal en plantmateriaal van (voedings) tuinbouwproducten en tuinbouwmaterialen. - koper: zowel de middellijke als de onmiddellijke wederpartij of opdrachtgever van Florensis, ook indien die tevens of zelfs alleen licentienemer van Florensis is. - overmacht: elke van de wil van Florensis onafhankelijke omstandigheid, ten tijde van de totstandkoming van de overeenkomst voorzien of onvoorzien, die nakoming van het overeenkomst door Florensis geheel of gedeeltelijk verhindert of ernstig bezwaarlijk maakt, alsmede, voor zover daaronder niet reeds begrepen, misoogst, oogst van zaad met onvoldoende kwaliteit, ziektes in het eigen bedrijf of in het bedrijf van een toeleverancier, transportproblemen, werkstaking, overheidsmaatregelen, brand-, water-, vorst- en stormschade, storing in toevoer van grondstoffen, water en energie en niet of te late levering door toeleveranciers om welke reden dan ook. - speciale productie: zaken die niet in de catalogi/ bestellijsten van Florensis voorkomen of die geleverd dienen te worden buiten de voor Florensis voor die zaken normaal geldende leverweken, en die Florensis na bestelling door de koper al dan niet in een eerdere fase van ontwikkeling bestelt bij derden of buiten normaal geldende tijdvakken zelf ontwikkelt, in beide gevallen in wat grotere hoeveelheid dan door de koper besteld, met het oog op het gebruikelijke faalrisico. - oogst- en bewerkingsvoorbehoud: een voorbehoud van Florensis ten aanzien van levering conform bestelling wegens factoren en onzekerheden binnen het natuurlijke productieproces na planting van zaden, na het opzetten van moederplanten voor stekproductie en na het steken van stekken, welke factoren en onzekerheden, zelfs als zij bekend zijn, niet altijd gecontroleerd of beïnvloed kunnen worden.

5.2 De levertijd is gebaseerd op de ten tijde van het sluiten van de overeenkomst geldende omstandigheden en op de veronderstelling van tijdige toelevering door derden van de voor het uitvoeren van de overeenkomst voor Florensis nodige zaken. Indien een vertraging ontstaat ten gevolge van nieuwe omstandigheden na het sluiten van de overeenkomst of niet tijdige toelevering door derden, wordt de levertijd zodanig verlengd als alle omstandigheden in aanmerking genomen redelijk is. 5.3 De zaken gelden ten aanzien van de levertijd als geleverd wanneer zij ter verzending gereed zijn. 5.4 Overschrijding van de levertijd met ten hoogste 2 weken geeft de koper geen recht op opschorting of ontbinding van de overeenkomst, noch ook op schadevergoeding. 5.5 Overschrijding van de levertijd met meer dan 2 weken, geeft de koper het recht de overeenkomst schriftelijk binnen 7 dagen nadien geheel of gedeeltelijk te ontbinden. Florensis kan bij een dergelijke overschrijding de overeenkomst eveneens geheel of gedeeltelijk ontbinden. Schadevergoeding is Florensis ook in deze gevallen niet verschuldigd. 5.6 Levering vindt plaats af bedrijf (EXW), tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen. Bij de levering gaat het risico van de betreffende producten, met alles wat daaraan is verbonden, op de koper over.

- gebruikelijke handelskwaliteit: een kwaliteit die aan leverancierzijde in de zaden-, stekkenen plantensector als ten minste gemiddelde kwaliteit wordt beschouwd.

5.7 De in een andere EU-lidstaat dan Nederland gevestigde koper zal Florensis schriftelijk mededeling doen van zijn correcte BTW-identificatienummer. De koper zal Florensis voorts alle gegevens en bescheiden verschaffen die Florensis nodig heeft voor het bewijs dat de producten zijn afgeleverd in een andere EU-lidstaat dan Nederland. De koper vrijwaart Florensis voor alle aanspraken voortkomende uit en alle nadelige gevolgen van het niet of niet volledig naleven door de koper van het bepaalde in dit artikellid. Florensis behoudt zich het recht voor om de door de koper verschuldigde prijs te vermeerderen met het BTWtarief dat voor de betrokken levering bij levering binnen Nederland zou gelden.

Artikel 3: Aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten

Artikel 6: Oogst- en bewerkingsvoorbehoud

3.1 Alle aanbiedingen van Florensis in productcatalogi, bestellijsten of specifieke offertes, al dan niet op internet, zijn vrijblijvend. Florensis kan daarom een naar aanleiding van een aanbieding geplaatste bestelling nog binnen 7 dagen en zonder opgave van redenen weigeren. Florensis levert niet aan particulieren.

Alle aanbiedingen van, alle overeenkomsten met en alle leveringen/adviezen door Florensis zijn onderhevig aan het oogst- en bewerkingsvoorbehoud zoals dat ten aanzien van te leveren zaken gebruikelijk is in de branche waarin Florensis actief is. Indien door Florensis op dit oogst- en bewerkingsvoorbehoud een gerechtvaardigd en schriftelijk beroep wordt gedaan, geldt enige aanbieding van of overeenkomst met Florensis daardoor ingetrokken respectievelijk ontbonden, alleen voor het gedeelte dat door het inroepen van het voorbehoud getroffen wordt, zonder dat Florensis tot enige vervangende verplichting of tot schade- vergoeding gehouden zal zijn.

- levering EXW: levering EXW als bedoeld in de Incoterms 2000.

3.2 Bestellingen en acceptaties van aanbiedingen door de koper gelden als onherroepelijk. 3.3 Mondelinge bestellingen al dan niet via tussenpersonen leiden tot een overeenkomst met een inhoud zoals schriftelijk door Florensis bevestigd, of bij gebreke van zulke bevestiging met een inhoud conform de uitvoering door Florensis. 3.4 De koper dient in zijn bestellingen en acceptaties uitsluitend de benamingen of nummers te hanteren die Florensis in haar catalogi/bestellijsten vermeldt. In geval van speciale productie gelden de benaming en omschrijving die daarvoor door Florensis in de onderlinge contacten worden gebruikt. 3.5 Overeenkomsten verplichten Florensis tot verkoop en levering van gebruikelijke handelskwaliteit onder toepasselijkheid van het oogst- en bewerkingsvoorbehoud van Florensis en behoudens overmacht. Indien op enig moment voorafgaande aan, tijdens of na de overeenkomst van de zijde van Florensis adviezen zijn verstrekt, van welke aard ook, maken deze adviezen van de betrokken overeenkomst of van een aanvullende overeenkomst slechts deel uit en hebben zij in de relatie tussen partijen slechts betekenis en rechtsgevolg indien deze adviezen schriftelijk zijn verstrekt en de koper aan Florensis daarvoor een overeengekomen separate vergoeding verschuldigd is. 3.6 Florensis is niet gehouden in te staan voor het bereiken van de bestemming of het resultaat die de koper met behulp van de gekochte zaken wil realiseren, ook niet indien adviezen van Florensis betrekking hadden op het gebruik van de zaken met het oog op die bestemming of dat resultaat. Artikel 4: Prijzen, hoeveelheden, gewichten 4.1 Tenzij anders aangegeven zijn alle prijzen exclusief belastingen en/ of rechten/heffingen die van overheidswege ten aanzien van de te verkopen/ verkochte zaken vóór of bij levering of bij export worden geheven, en exclusief kosten van licentierechten van derden en kosten van vervoer of verzending in zoverre voor rekening komende van Florensis. 4.2 Indien na het sluiten van de overeenkomst en vóór de levering één of meer der kostprijsfactoren (waaronder ook wordt verstaan: een wijziging in de valutakoers) een

208

4.4 Indien in een bestelling de verlangde hoeveelheid afwijkt van de door Florensis gehanteerde standaardhoeveelheid of een veelvoud daarvan, kan Florensis de naast hogere standaardhoeveelheid leveren.

Artikel 7: Eigendomsovergang 7.1 Alle door Florensis geleverde zaken blijven eigendom van Florensis tot aan het moment van algehele voldoening van al hetgeen Florensis in verband met de onderliggende overeenkomst of andere overeenkomsten van vergelijkbare aard van de koper te vorderen heeft, schade, kosten en rente daaronder begrepen. Een retentierecht op die zaken komt aan de koper niet toe. Florensis heeft na verzuim van de koper onder zijn betalingsverplichtingen het recht om al het geen haar eigendom is gebleven van het terrein en uit de gebouwen van koper te (doen) verwijderen. De koper zal aan deze verwijdering zoveel mogelijk zijn medewerking verlenen. 7.2 De koper dient de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken zorgvuldig en als herkenbaar van Florensis te bewaren. Artikel 8: Trays 8.1 Door Florensis meegeleverde trays, duurzame verpakkingen en emballage, uitgezonderd eenmalige emballage, blijven te allen tijde het eigendom van Florensis. De trays dienen tot aan het moment van retournering aan Florensis door de koper vrijgemaakt van grond- en plantmateriaal te worden opgeslagen op een geëigende wijze en op een daartoe geschikte plaats, alles voor rekening en risico van de koper. 8.2 De trays en overige verpakkingen van Florensis mogen niet door de koper of door diens toedoen door derden gebruikt worden. Is van zulk gebruik toch sprake, dan is de koper per gebruikte tray of verpakking daarvoor aan Florensis een bedrag verschuldigd van EUR 10 per week of gedeelte van een week dat dit gebruik geduurd heeft. 8.3 De tray, het in-mould label en de overige duurzame verpakkingen van Florensis mogen niet beschreven, beklad, beplakt of anderszins beschadigd of onbruikbaar gemaakt worden. Kosten in verband met het reinigen, herstellen, vervangen en/of vernietigen van zo


aangetaste trays, labels en verpakkingen worden aan de koper in rekening gebracht.

verplichtingen en de daarvan deel uitmakende termijnen.

8.4 Trays worden geretourneerd door retourname door Florensis bij de eerstvolgende levering door Florensis aan de koper vanaf de locatie van die levering, behoudens afwijkende afspraken. Indien ten tijde van een levering een eerstvolgende levering nog niet gepland is, worden de trays op een met de koper overeen te komen termijn door of namens Florensis opgehaald ter plekke van de eerdere levering, waarbij in dit geval de kosten van de retourname voor de koper zijn en separaat aan hem gefactureerd worden.

10.8 De aanspraken van koper vervallen ook indien de koper de geleverde zaken heeft doorgeleverd of zij zijn gewijzigd, bewerkt of beschadigd of indien de koper in verzuim is met de nakoming van verplichtingen die hij zelf onder enige overeenkomst heeft jegens Florensis.

8.5 Indien op het hiervoor bedoelde overeengekomen moment van retourname de daar voor bestemde trays niet vrij van grond- en plantmateriaal en op de plaats van retourname gereed staan, zullen de met dit verzuim samenhangende extra kosten van Florensis voor rekening van de koper zijn en separaat aan hem gefactureerd worden. Artikel 9: Kwekersrechtelijke en contractuele bescherming van aangemelde en geregistreerde rassen. 9.1 Uitgangsmateriaal van rassen behorende tot de sierteeltsector, die door in de Europese Unie en/of enig land daarbuiten aangevraagd of verleend kwekersrecht c.q. door een contractueel kettingbeding zijn beschermd, alsmede uitgangsmateriaal van rassen die door Florensis worden aangeduid met R (voor Royalty), mag niet voor vermeerdering of verhandeling worden gebruikt. 9.2 Het geleverde uitgangsmateriaal mag door de koper slechts worden gebruikt voor de teelt van gerede sierteeltproducten op het bedrijf van koper. Deze clausule dient tevens als kettingbeding door de koper tegenover zijn afnemers te worden gehandhaafd. 9.3 Het gerede product, afkomstig van het aan de koper geleverde uitgangsmateriaal, mag door de koper uitsluitend worden verkocht onder de betreffende (ras)naam en eventuele merknaam. 9.4 Aan de koper toe te rekenen overtredingen van het gestelde in de voorgaande leden van dit artikel leiden tot een onmiddellijk opeisbare en door de koper aan Florensis verschuldigde boete van EUR 0,55 per vermeerderde plant. Florensis heeft daarnaast en daarboven het recht om ook de werkelijk door haar geleden schade op de overtreder te verhalen. 9.5 Florensis is gerechtigd om zonder noodzaak van waarschuwing vooraf maar gedurende normale bedrijfsuren het bedrijf van de koper c.q. de onder diens beheer zijnde percelen, alwaar het door Florensis geleverde uitgangs- materiaal zich bevindt, te betreden teneinde dat materiaal te bezichtigen c.q. te beoordelen. 9.6 Op eerste verzoek van Florensis zal de koper aan haar inzage geven in zijn boeken ter verificatie van de nakoming door de koper van zijn verplichtingen bedoeld in dit artikel. 9.7 Indien de koper een mutant in het beschermde ras vindt, dan dient hij dit onmiddellijk bij aangetekend schrijven mede te delen aan Florensis en aan de houder van het kwekersrecht. 9.8 Op schriftelijk verzoek van de houder van het kwekersrecht zal de koper binnen een periode van 2 maanden na ontvangst van dit verzoek beproevings- materiaal van de mutant aan de houder van kwekersrecht afstaan. 9.9 Het is de koper bekend dat de vinder van een mutant in het beschermde ras de toestemming behoeft van de kweker(s) van het moederras om de mutant de exploiteren.

10.9 Indien een klacht terecht en ontvankelijk is, zal Florensis alsnog deugdelijk leveren, zonder dat de koper aanspraak kan maken op vervangende of aanvullende schadevergoeding. Indien vervangende of aanvullende levering voor Florensis redelijkerwijze niet meer mogelijk is, of wegens tijdsverloop voor de koper naar objectieve maatstaven gemeten niet meer zinnig is, zal Florensis in plaats daarvan de koper voor de door hem betaalde prijs crediteren voor zover betrekking hebbende op het ondeugdelijke deel van het geleverde. Artikel 11: Aansprakelijkheid 11.1 De aansprakelijkheid van Florensis in verband met eventuele tekortkomingen in verband met de geleverde zaken is beperkt tot de aanvullende levering of herlevering of creditering genoemd in artikel 10.9. 11.2 Florensisisnimmergehoudentotbetalingvanschadevergoedingbehoudens indien en in zoverre de geleden schade door opzet of bewuste roekeloosheid van Florensis of haar eigen werknemers is toegebracht. Behoudens opzet of bewuste roekeloosheid van de directie van Florensis is aansprakelijkheid voor omzet- of reputatieschade van de koper steeds uitgesloten. 11.3 InallegevallenwaarinFlorensisgehoudenistotbetalingvanschadevergoeding zal deze nooit hoger zijn dan, naar haar keuze, hetzij de factuurwaarde van de geleverde zaken of het gegeven advies waardoor of in verband waarmee de schade van koper is veroorzaakt, hetzij, indien de aansprakelijkheid of schade is gedekt onder een verzekering van Florensis, het bedrag dat daadwerkelijk door de verzekeraar terzake wordt uitgekeerd. 11.4 Iedere vordering jegens Florensis behalve die welke door haar is erkend vervalt door het enkele verloop van 12 maanden na levering of advisering. 11.5 De werknemers van Florensis en hulppersonen en vertegenwoordigers van Florensis kunnen zich jegens de koper beroepen op alle aan de overeenkomst en deze voorwaarden te ontlenen verweermiddelen als waren zij zelf bij de overeenkomst met de koper partij. 11.6 De koper zal Florensis, haar werknemers, hulppersonen en vertegenwoordigers vrijwaren van iedere aanspraak van derden in verband met de geleverde zaken, het gegeven advies en/of de overige uitvoering van de over- eenkomst door Florensis. Artikel 12: Verzuim door de koper 12.1 Indien de koper niet, niet tijdig of niet behoorlijk voldoet aan enige verplichting jegens Florensis, uit welke overeenkomst dan ook, zijn alle vorderingen van Florensis onmiddellijk opeisbaar zonder dat Florensis tot enige ingebrekestelling is gehouden. 12.2 In geval van verzuim door de koper onder enige overeenkomst, vervallen de verplichtingen van Florensis jegens de koper, zowel onder de betrokken overeenkomst als onder alle andere overeenkomsten tussen partijen. Artikel 13: Betaling

9.10 Het is de koper in het bijzonder bekend dat de vinder van een mutant de toestemming behoeft van de houder van het kwekersrecht met betrekking tot het moederras om de navolgende handelingen met betrekking tot alle materiaal van het ras, inclusief geoogst materiaal (derhalve ook bloemen, planten en plantendelen) te verrichten, te weten:

13.1 Betaling door de koper zal plaats hebben binnen 30 dagen na factuurdatum, tenzij vooruitbetaling is bedongen of een langer krediet schriftelijk is overeen- gekomen. Indien wel is geleverd, maar (nog) geen factuur is verzonden, zal de koper de overeengekomen prijs betalen binnen 30 dagen na de levering.

a. voortbrengen of vermenigvuldigen (vermeerderen); b. conditioneren ten behoeve van vermeerdering; c. te koop aanbieden; d. verkopen of op andere wijze in de handel brengen; e. uitvoeren en/of invoeren;

13.2 Indien de koper niet binnen de in het vorige lid vermelde termijn zal hebben betaald, is hij automatisch in verzuim en zal hij zonder nadere ingebrekestelling vanaf de vervaldag een rente verschuldigd zijn ter grootte van 1% per maand(deel) over het verschuldigde bedrag, inclusief BTW, onverminderd de andere rechten van Florensis.

f. opslaan voor één van de hierboven onder a t/m e genoemde doeleinden.

13.3 Alle betalingen zullen plaats hebben zonder recht van opschorting, aftrek of verrekening op een door Florensis aangewezen rekening.

9.11 Florensis is gerechtigd om een gemachtigde – daaronder begrepen een onafhankelijke derde – aan te wijzen ter uitvoering en realisering van haar rechten bedoeld in dit artikel, daaronder begrepen het recht van controle in de boeken van de koper ter verificatie van de nakoming door koper van zijn in dit artikel bedoelde verplichtingen. 9.12 De koper verleent toestemming aan groothandelaren, veilingen, importeurs en/ of exporteurs om informatie te verstrekken aan de kwekersrechthouder en/ of zijn vertegenwoordiger betreffende de hoeveelheid geoogst product die de koper verhandelt van de rassen van de kwekersrechthouder. Daarnaast geeft de koper specifiek toestemming aan de veilingen om informatie te verstrekken aan de kwekersrechthouder en/of zijn vertegenwoordiger betreffende de hoeveelheid product die van hem bij de veiling wordt verhandeld onder de code ‘overig’. Artikel 10: Klachten 10.1 Florensis levert ten minste gebruikelijke handelskwaliteit. De koper is gehouden om de zaken terstond na levering te keuren. 10.2 Klachten met betrekking tot de geleverde kwaliteit of onmiddellijk zichtbare schade dienen binnen 12 uur na aflevering schriftelijk aan Florensis gedaan te worden. 10.3 Klachten over het aantal, het gewicht of het uiterlijk van de zaken (anders dan samenhangende met de geleverde kwaliteit of na aflevering onmiddellijk zichtbare schade) dienen binnen 7 werkdagen na levering schriftelijk aan Florensis gedaan te worden. 10.4 Klachten over kiemkracht en machinale zuiverheid dienen terstond na constatering, doch uiterlijk binnen 60 dagen na levering schriftelijk aan Florensis gedaan te worden. 10.5 Klachtenoverrasechtheidenraszuiverheiddienenterstondnaconstatering en in ieder geval in het na aankoop volgende groeiseizoen schriftelijk aan Florensis gedaan te worden, zodra het gewas zodanig is ontwikkeld dat een juiste beoordeling mogelijk is. 10.6 De koper zal alle zaken waaromtrent hij klaagt ter verificatie van de juistheid van de klacht op eigen kosten ter beschikking houden van Florensis. 10.7 Alle aanspraken van de koper in verband met klachten in verband met de geleverde zaken vervallen indien de koper zich niet heeft gehouden aan boven- vermelde

13.4 De koper zal desgevraagd voldoende zekerheid stellen voor de nakoming van de bestaande of toekomstige verplichtingen die voortkomen uit de gesloten overeenkomst. Florensis kan, zolang die zekerheid niet is gesteld, haar verplichtingen uit de overeenkomst opschorten. Indien zodanige zekerheid niet binnen een door Florensis daarvoor gestelde redelijke termijn is gegeven, kan Florensis de overeenkomst door een schriftelijke mededeling geheel of gedeeltelijk ontbinden, zonder dat zij tot schadevergoeding gehouden is en onverminderd de overige rechten van Florensis. 13.5 Alle incassokosten van Florensis, zowel gerechtelijke als buitengerechtelijke, komen ten laste van de koper. De kosten bedragen minimaal 15% van de hoofd- som. Artikel 14: Ontbinding en opschorting 14.1 Indien de koper een of meer van zijn verplichtingen niet, niet tijdig of niet behoorlijk nakomt, in staat van faillissement wordt verklaard, (voorlopige) surséance van betaling aanvraagt, overgaat tot liquidatie van zijn bedrijf, alsmede wanneer zijn vermogen geheel of gedeeltelijk in beslag wordt genomen, heeft Florensis het recht om de uitvoering van de overeenkomst op te schorten of om de overeenkomst zonder voorafgaande ingebrekestelling geheel of gedeeltelijk door een schriftelijke verklaring te ontbinden, één en ander naar haar keuze en steeds met behoud van enig haar toekomend recht op vergoeding van kosten, schade en rente. 14.2 Aan de koper komt enig recht op annulering van een door Florensis ontvangen al dan niet reeds in uitvoering genomen bestelling niet toe. Bij annulering van een bestelling door koper, om welke reden dan ook, blijft de koper gehouden tot betaling van de daarvoor geldende prijs. Artikel 15: Geschillen en toepasselijk recht 15.1 Alle geschillen tussen Florensis en koper zullen bij uitsluiting worden beslecht door de bevoegde rechter in het Arrondissement Rotterdam. 15.2 Daarnaast heeft Florensis te allen tijde het recht de koper voor de wettelijk of ingevolge de geldende internationale conventie bevoegde rechtbank te dagen. 15.3 Alle overeenkomsten met Florensis zijn onderworpen aan Nederlands recht.

209


Index Eenjarigen A

D

I

R

Ageratum

22-23

Dahlia

73-79

Impatiens

95-100

Rhodochiton

147

Angelonia

24-25

Dianthus

80-81

Ipomoea

101-102

Rudbeckia

148

Antirrhinum

26-29

Diascia

82-83

Isotoma

102

Argyranthemum

30-33

Dichondra

84

Dorotheanthus

84

Asteriscus

33

B

E

S

L

Scabiosa

149

Lantana

103

Scaevola

149

Lobelia

104-107

Salvia

150-153

34-47

Erigeron

84

Lobularia

108-109

Sanvitalia

154-155

Bidens

47-49

Euphorbia

85

Lysimachia

109

Sutera

156-158

Brachyscome

50-51

Euryops

85

Lophospermum

110

Bracteantha

52-53

Begonia

Calendula

52

C Calibrachoa

F

T

M 111

Fuchsia

86-88

Mecardonia

111

Mimulus

111

V

Nemesia

112-115

Verbena

Nicotiana

115

66

G

Catharanthus

66

Gaura

89

Celosia

67

Gazania

90

Centradenia

67

Gypsophila

91

O

Cineraria

68

Glechoma

91

Osteospermum

Cleome

68

Chrysanthemum

68

H

Convolvulus

69

Hebe

92-93

Pericallis

121

Cuphea

69

Heliotropium

94

Pelargonium

122-123

Helichrysum

94

Petunia

124-143

Cosmos

159-161

Matthiola

54-65

70-71

158

85

Calocephalus

Coleus

Thunbergia Tagetes

Felicia

162-165

Z Zinnia

166-167

116-120

P

72

Phlox

145-146

Plectranthus

146

Portulaca

146-147

Cyclamen C Contiga

181

F Facila

M

Halios® F1 Curly ® 183

Magnia

®

Halios HD

185

Halios®

184

177 L

G Goblet

H

Latinia®

S 187

Smartiz ® F1

172

Melody Outdoor F1 172

Super Serie® Carino®

176

Merita

177

Super Serie® Compact

178

Metis® F1

174

Super Serie® Da Vinci®

Metis F1 Decora

175

Super Serie Mini Winter

Metis® F1 Fantasia®

175

Super Serie® Picasso®

179

Metis® F1 PomPom®

175

Super Serie® Verano®

173

Super Serie® Allure®

181

Super Serie® Macro®

186

Super Serie XL

186

®

®

182

171

P Premium

183

Picola

170

®

®

®

179 ®

178

T Tianis Potplanten E Euphorbia

G 188-191

P 192-193

T

H

210

Gerbera

Torenia

Helianthus

194-195

Hibiscus

194

196

Pentas

196

Primula

197

Platycodon

198-199

180


Hoofdkantoor Florensis B.V. Langeweg 79 3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht P.O. Box 32, 3330 AA Zwijndrecht The Netherlands

Kantoor UK Florensis UK Milton Road West Adderbury Banbury OX17 3EY Co.Reg.No. 06948413

Kantoor Duitsland Florensis Deutschland GmbH Schlossallee 26 D-47652 Weeze

T: +31 78 623 32 00 F: +31 78 610 10 77 E: sales@florensis.com

T: +44 1954 207702 F: +44 1954 207000 E: info@florensis.co.uk

T: +49 2837 66 425 0 F: +49 2837 66 425 10 E: info@florensis.de

Belgium Office Florensis Belgium b.v.b.a. Boonhof 17 B-2890 Sint-Amands

Kantoor Italië Florensis Italia s.r.l. Via Vittorio Emanuele 24 20824 Lazzate (MB)

Kantoor Polen Florensis Polska sp. z o.o. Hrubieszowska 6a 01-209 Warszawa

T: +32 52 34 18 58 F: +32 52 34 39 60 E: belgium@florensis.com

T: +39 2 963 20 342 F: +39 2 967 21 807 E: italia@florensis.com

T: +22 616 32 63 F: +22 616 32 63 E: polska@florensis.com

Bulgarije KIM 2003 LTD Atanas Pavlov M: +359 888 972 123 E: pavlovatanas@yahoo.co.uk

Denemarken FloriPartner A/S Torben Fisker Olsen T: +45 61 20 97 90 T: +45 70 22 04 01 E: tfo@floripartner.com www.floripartner.com

Estland Horticom OÜ Kätlin Hrenova M: +372 5348 6245 T: +372 742 8446 E: katlin.hrenova@horticom.ee www.horticom.ee

Frankrijk Graines Voltz Site de Colmar T: +33 3 89 20 18 18 F: +33 3 89 24 42 22 www.grainesvoltz.com

Hongarije Szirom KFT Varga Balázs T: +36 20 555 0094 E: info@sziromkft.hu www.sziromkft.hu

Ierland Goldcrop Ltd Colm Clarke M: +353 876 592 871 T: +353 1843 8176 F: +353 1843 8945 E: colm.clarke@goldcrop.ie

Letland z/s Bites Agita Bite M: +371 291 188 17 E: tomass@apollo.lv www.bites.lv

Litouwen JSC Oliseta Ruta Orzekauskiene T: +37069870190 F: +37034051297 E: info@oliseta.lt www.oliseta.lt

Oostenrijk Gartenbau-Agentur Renner GmbH Johann Renner T: +43 6216 20 899 F: +43 6216 20 899-20 E: office@renner-jungpflanzen.at www.renner-jungpflanzen.at

Roemenië Hortigala SRL T: +40 267 311 294 F: +40 372 873162 E: hortigala@gmail.com www.hortigala.ro

Slowakije Agri Special S.R.O. Milka Zacharova M: +421 905 401 544 T: +42 1911257833 F: +42 1357692169 E: objednavky@agrispecial.sk agrispecial@gmail.com

Tsjechië Thoolen s.r.o. T: +420 602 282 797 E: thoolen@thoolen.cz www.thoolen.cz

Zweden Hörnhems handelsträdgård AB Owe Dahlqvist T: +46 44 228730 F: +46 44 228270 E: info@hornhems.se www.hornhems.se

Zwitserland Implantex AG Thomas Bucher T: +41 33 227 00 30 F: +41 33 227 00 31 E: infos@implantex.ch www.implantex.ch

Bosnië Herzegovina, Kroatië, Slovenië, Kosovo, Macedonië, Montenegro, Servië VRTKO d.o.o. Trinkova 24 1000 Ljubljana T: +386 (0)8 385 98 00 F: +386 (0)8 385 98 01 E: info@vrtko.si

Kleve HRB 11982 USt.-ID-Nr. DE 210214897 Geschäftsführer: Herman Hamer

Europese Partners


Florensis | Eenjarigen 2018  
Florensis | Eenjarigen 2018