Page 1

Steffi Muyshondt & Jutta Vandenbroucke 2 COMD


1. BESPREKING COMMUNICATIEVE APP 2. INSTAGRAM 3. ZELFGEMAAKTE APP


Wat is het? Hightlight is een gratis communicatie app voor iOS en Android. Het is de perfecte app als je een persoon bent die graag netwerkt en contacten legt met onbekenden. Highlight is een laagdrempelige applicatie die je vrijblijvend toelaat om contacten te leggen. Het is een toepassing die via het internet geconnecteerd is en op de achtergrond van je smartphone werkt. Je krijgt meteen notificaties of pushberichten als iemand je berichten stuurt, je highlight of wanneer er iemand van je vrienden in de buurt is.


Wat is het? Highlight is niet enkel een netwerkapp maar ook een locatiegebaseerde app. Je kan zien welke bars, restaurants, cafĂŠs en dergelijke er in de buurt zijn. Niet enkel voor ons, maar ook voor zakenpersonen kan deze app handig zijn. Stel, je bent op een conferentie als zakenman of -vrouw over de nieuwste communicatieontwikkelingen in het bedrijfsleven. Je kan via Highlight meteen checken wie er zich rondom jou bevindt. Beter nog, je ziet waar die personen werken, je kan makkelijk informatie over die personen vinden en je hebt toegang tot de andere profielen. Een gesprek aanknopen wordt zo makkleijker. Je weet al wat je gemeenschappelijke interesses zijn.


“You are what you share.”


Hoe werkt het? Je downloadt de applicatie en meld je aan via Facebook. Eenmaal je op de startpagina van de applicatie bent, zie je andere gebruikers van Highlight in je omgeving.

Je ziet de foto’s van die gebruikers, op welke afstand ze zich van jou bevinden en hoelang het geleden is dat ze Highlight hebben gebruikt.


Op de homepage vind je bovenaan een tekstballonnetje. Daarmee kan je berichten sturen naar je contactpersonen op Highlight.

zie je een kaartje van de omgeving waarin je je bevindt met alle aangemelde personen en zaken zoals winkels, restaurant, cafÊs,‌

Links bovenaan op de homepage zie je het icoon van een plattegrond, als je dat aantikt,


Het kronkelicoontje op de homepage van de mobiele applicatie toont je notificaties. Naast de tekstballon vind je een icoon van een mannetje dat je brengt naar je eigen profiel. Daar kan je informatie toevoegen over jezelf zodat mensen kunnen lezen of ze interesse hebben in jou..

Helemaal onderaan je profielpagina kan je klikken op de buttons van andere netwerksites waarop je actief bent. Je wordt verbonden naar die sites als je op zo’n button tikt


Je kan op de foto’s van de gebruiker tikken en dan zie je hun profiel verschijnen op je scherm. Je kan de profielfoto’s van die persoon bekijken. Onder de omslagfoto staat er een blauwe knop ‘Highlight’, waarmee je de persoon kan Highlighten en duidelijk maken dat je kennis wil maken. Onder de Highlight-knop vind je een plattegrond van de buurt waarin je je bevindt, met aanduidingen waar de anderen zich bevinden.


Scroll je verder naar beneden, kan je het profiel van de gebruiker bekijken. Je ziet gemeenschappelijke vrienden, gemeenschappelijke interesses en andere profielen op sociale netwerksites. Ga nog wat verder naar beneden en je kan de laatste posts van de gebruiker zien. Rechts bovenaan op de profiel foto zie je drie kleine bolletjes. Als je die aanklikt, kan je de persoon blokkeren of rapporteren bij misbruik.


Voordelen

• Vrienden die dichtbij zijn, opsporen. Daarna kan je ze ontmoeten. • Relaties opbouwen • Het is gewoon spannend en leuk

Nadelen

• Verbruikt veel batterij van je smartphone door de GPS functie • Je moet een Facebookaccount hebben om het te kunnen gebruiken + facebook heeft toegang tot al je gegevens • De ‘creepy’ factor: hebben alle mensen wel goede bedoelingen met je locatiegegevens?


Bakje troost


#alwaysinthemoodforfood http://instagram.com/steffijutta/


“There’s more to life


than chocolate‌

‌ but not right now


“A party without a cake is just a meeting” - J. Child


“Don't drink at all, you must exercise and eat vegetables and fruit.�

No thanks.


AppMachine


1

4

2

5

3

6

App maken


Screenshots van de app

Homepagina

Quote-tabblad


Infor over het maken van de app

Informatie over de app en onszelf

Screenshots van de app


I’m on a seafood diet. I see food and I eat it.


Multimedia 2: flipbook  

Taak multimedia 2 van: Jutta Vandenbroucke Steffi Muyshondt 2 COM D

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you