Page 1

Pas

VAN

Louise Duijkers (81):

‘De maaltijden zijn heerlijk en staan binnen een handomdraai op tafel’

Voor € 24,- per jaar profiteert u ook van het gemak van de FlorencePas. Word vandaag nog lid. Kijk op pagina 4.

Profiteer een heel jaar lang van veel gemak en extra service.

%

Dat komt u toch ook van pas?!

MAALTIJDENSERVICE Voor mensen die niet zelf willen of kunnen koken, levert maaltijdenservice Gewoon Lekker Thuis gezonde en smaakvolle maaltijden aan huis. De diepgevroren maaltijden zijn eenvoudig op te warmen: ze gaan rechtstreeks vanuit de diepvries op de mealbutler. Dit is een speciaal verwarmingstoestel met bijbehorend bord dat u kunt huren. Meer weten over de maaltijdenservice? Neem contact op met Florence, 070 - 41 31 000. Als u een FlorencePas heeft, betaalt u geen bezorgkosten.

“Mijn hele leven heb ik op mijn voeding gelet. En ook nu ik ouder word, wil ik gezond eten. Daarom wil ik elke dag een warme maaltijd hebben”, aan het woord is Louise Duijkers. Na het overlijden van haar man, woont ze alleen en heeft ze niet altijd zin om voor zichzelf te koken. Daarom is de maaltijdenservice van Gewoon Lekker Thuis een uitkomst voor haar. “Ik vind de maaltijden heerlijk! En wat lekker makkelijk is: ze staan in een handomdraai op tafel. Bovendien wordt er met mijn dieetwensen rekening gehouden. Ideaal.”

Word nu lid van de FlorencePas

Uitgave over HET GEMAK van de FlorencePas

Welkom Voor u ligt de VanPaskrant. Een uitgave die helemaal in het teken staat van het gemak van de FlorencePas. Als lid profiteert u van veel handige diensten aan huis. Het team van de FlorencePas heet u van harte welkom!

Comfortabel Thuis Kunt u tijdelijk een helpende hand gebruiken? Bijvoorbeeld omdat u thuis herstelt na een operatie? Misschien is Comfortabel Thuis dan iets voor u; tal van handige diensten aan huis bieden u een steuntje in de rug. Lees erover op pagina 2.

In deze uitgave

Gaat u mee een dagje uit? De FlorencePas organiseert speciaal voor u dagjes uit. Gaat u een keer gezellig met ons mee? Wij regelen alles! In de agenda op pagina 3 vindt u meer informatie.

2 Comfortabel Thuis Alle hulp in één pakket 2 De opticien aan huis neemt voor iedereen de tijd 3 Agenda Gaat u mee eropuit? 3 verpleegkundige ‘Samen bespreken we wat er nodig is’ 4 Puzzel mee Maak kans op mooie prijzen 4 Word nu lid en maak gebruik van alle diensten!


Eigen haard is goud waard

%

7 24,-

Voor dat bedrag per jaar, profiteert u van alle voordelen van de FlorencePas. Kijk op pagina 4 hoe u lid kunt worden.

16 Dat is het

aantal handige diensten aan huis dat de FlorencePas biedt.

operatie echt rustig aan moest doen. Nu kan ik altijd op mijn dochter terugvallen, maar dat doe je liever niet, hè? Zij heeft ook een eigen leven en ik wil haar beslist niet tot last zijn.”

Comfortabel Thuis

HOP, NAAR BUITEN! Wist u dat een zonnebad de aanmaak van vitamine D vergroot? En daarmee verkleint u onder meer het risico op een depressie. Lekker elke dag even naar buiten dus!

De volgende dag kwamen ze mijn was halen en zo’n aardig meisje kwam schoonmaken. Hartstikke fijn, want nu hoefde mijn dochter veel minder voor me te doen. Wij hebben vooral samen koffie gedronken.”

Hartstikke fijn

Kunt u thuis een helpende hand gebruiken? Bijvoorbeeld omdat u herstelt van een operatie? Misschien is Comfortabel Thuis dan iets voor u. De heer Cornelisse (77) maakte gebruik van dit handige pakket.

“Ik vond het heel fijn dat iemand me wees op de hulp die Florence me kon bieden. Ik heb met mijn FlorencePas het pakket Comfortabel Thuis besteld. Daarmee kreeg ik met een telefoontje diverse handige diensten aan huis. Zo werd op de dag van mijn ontslag een flinke tas met boodschappen thuisbezorgd. Daar kon ik wel een week mee vooruit! Tegelijkertijd kwamen ze zes maaltijden bezorgen die ik alleen maar even hoefde op te warmen.

“O

nlangs kreeg ik een nieuwe knie. Ik zag vreselijk op tegen de operatie, maar misschien nog wel meer tegen de revalidatieperiode thuis. Ik doe normaal gesproken het liefst alles zelf, maar ze hadden me in het ziekenhuis gewaarschuwd dat ik na de

‘WE HEBBEN VOORAL SAMEN KOFFIE GEDRONKEN’

COMFORTABEL THUIS

%

• Boodschappen aan huis • Maaltijden aan huis • Wasservice aan huis • 1 uur huishoudelijke zorg Met de FlorencePas betaalt u 7 99,-* Het is altijd mogelijk om aanvullende diensten af te nemen zoals vervoer, verzorgof verpleegartikelen.

Ton Hess

OPTICIEN

:

‘Ik kom graag bij de mensen thuis in hun vertrouwde omgeving’ Al bijna veertig jaar oefent opticien Ton Hess (57) met veel liefde zijn vak uit. Sinds zestien jaar werkt hij niet meer in een optiekwinkel, maar bij de Nederlandse Huisopticiens. Daar leveren ze dezelfde diensten als in de winkel, maar dan bij u thuis.

“I

k kom graag bij de mensen thuis. In hun vertrouwde omgeving voelen ze zich op hun gemak. Mijn klanten zijn over het algemeen ouder dan 75. Ik neem voor iedereen de tijd, want ik vind het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen ontstaat. Zelf vind ik een gesprekje ook leuk.”

Eigen omgeving “Ook voor de oogmeting zelf neem ik de tijd. Ik meet met een pasbril en losse glaasjes – dat gaat een stuk rustiger dan in een winkel. En de klant kan direct in zijn eigen omgeving zien welk effect een

bepaalde verandering in brillenglazen heeft. Hij kijkt niet naar een lichtbak met lettertjes, maar naar zijn eigen schilderijen of klok. In alle rust kan hij de glazen beoordelen. Dat moet ook: je schaft niet elk jaar een nieuwe bril aan. Na de oogmeting haal ik mijn koffer met monturen tevoorschijn. Ik kan maar liefst 175 modellen laten zien: damesen herenbrillen, donkere en lichte monturen, klassieke en moderne modellen. Voor ieder wat wils!”

Comfort staat voorop “Mijn klanten hoeven ook de deur niet uit om hun bril op te halen. Die breng ik aan huis. En dan vindt er weer een belangrijk moment plaats: de afpassing. Ik zeg altijd: ’Het vakmanschap van een opticien kun je aflezen aan de afpassing.’ Dat luistert heel nauw: de bril mag geen pijn doen op de neus of achter de oren. En hij mag zeker ook niet scheef staan, want dan wordt het kijkcomfort aangetast. Tijdens mijn bezoekjes geef ik mensen ook weleens tips. Een heel eenvoudig

advies waar ik al veel mensen mee geholpen heb, is dit: schaf een goede leeslamp aan! Dat scheelt wel de helft bij problemen bij het lezen. En een ander belangrijk advies: laat uw ogen om de twee jaar controleren.”

OPTICIEN AAN HUIS • Wilt u ook een oogmeting aan huis van de Nederlandse Huisopticiens? De FlorencePas biedt u veel voordelen! • Geen voorrijkosten • 15 procent korting op monturen en glazen • Gratis oogmeting en oogdrukmeting • Gratis stellen van de bril • Gratis kleine reparaties


Agenda

OP GOEDE VOET Wist u dat uw voeten aan de basis staan van uw gezondheid? Met uw FlorencePas kunt u gebruikmaken van de pedicure. Zij komt bij u thuis.

Levenskunst

De kunst van te leven is thuis te zijn alsof u op reis bent. GODFRIED BOMANS, SCHRIJVER

BOODSCHAPPEN AAN HUIS Is boodschappen doen voor u lastig of wellicht te zwaar? Maakt u dan gebruik van de boodschappen-aan-huisservice!

De FlorencePas organiseert regelmatig leuke uitjes waaraan u kunt deelnemen. U wordt begeleid, ontmoet andere mensen en bent er echt even lekker tussenuit. Dit jaar kunt u in elk geval mee met een van onderstaande dagjes weg. En we organiseren natuurlijk nog veel meer!

De Keukenhof

Cheryl Mostert

VERPLEEGKUNDIGE:

‘Samen bespreken we wat er nodig is’ Cheryl Mostert (25) komt als verpleegkundige bij Joke Pruijs van der Hoeven (77). Het tweetal kan het prima met elkaar vinden. Cheryl adviseert graag over zaken op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn.

C

heryl: “Ons thuiszorgteam hoort bij het meubilair, hè Joke?”. De 77-jarige Haagse lacht. “Dat kun je wel zeggen, Cheryl.” “Wij zijn meer dan zorg alleen. Joke vindt het gezellig als we langskomen.” zegt Cheryl. “Drie keer per dag nog wel”, vult Joke aan. “Jullie voelen allemaal even vertrouwd. Cheryl vertelt dat het fijn is dat zij als verpleegkundige ook allerlei andere zaken samen met haar kan regelen, met de huisarts, met de apotheek en met het herindiceren van haar zorgindicatie.

Thuis blijven wonen

CHERYL:

Breed netwerk

‘Ons werk houdt meer in dan zorg alleen, daar ben ik trots op’

“Ik heb zelf als wijkverpleegkundige gewerkt in deze wijk”, vertelt Joke met een glimlach als ze in de keuken een kop soep opwarmt. Cheryl blijkt nog niet te hebben geluncht, dus zorgt Joke dit keer even voor haar. “Ik heb jarenlang mensen thuis geholpen. Nu ontvang ik zelf thuiszorg. Ondanks dat ik weet dat het goed is om je te laten helpen, is het moeilijk te accepteren dat je het niet langer zelf redt. Maar dankzij alle hulp van het thuiszorgteam kan ik gelukkig wel in mijn eigen huis blijven wonen.”

Joke begon op haar 55e te kwakkelen met haar gezondheid. Ze kreeg polyneuropathie, een aandoening van het zenuwstelsel. “Inmiddels heeft ze ook suikerziekte, een hoge bloeddruk, problemen met haar ogen en darmklachten”, somt Cheryl uit haar hoofd op. “Tot zes jaar geleden heb ik mezelf, met hulp van mijn twee dochters, kunnen redden.”

Houdt u van bloemen? Dan is een dagje naar de Keukenhof in het voorjaar echt iets voor u. U kunt de hele dag genieten van de mooiste kleuren en de heerlijkste geuren. Wij zorgen voor een lekker lunchpakket. Cheryl: “Nu bespreken wij met elkaar hoe het gaat en kijken we hoe we het leven makkelijker kunnen maken. Als verpleegkundige heb ik een breed netwerk in de wijk, waardoor we meestal de juiste ondersteuning kunnen vinden.”

Naar de film

Hulpmiddelen via FlorencePas Om het leven makkelijker te maken, heeft Joke ook een FlorencePas aangeschaft. “Daarmee kan ze gebruikmaken van allerlei diensten en services aan huis”, vertelt Cheryl. “Ze heeft de FlorencePas nu voornamelijk gebruikt in de Gezondheid en Zorgwinkel van Florence. Op de aanschaf van verpleegartikelen en hulpmiddelen krijgt ze korting.” “Ik ben trouwens ook bezig met een hoog-laagbed”, zegt Joke Pruijs. Cheryl knikt. “Goed dat je hebt besloten dat aan te schaffen. Leuk is het niet dat dat moet, maar het maakt het leven wel wat makkelijker.”

Regelmatig organiseren wij ook een gezellig uitje naar de bioscoop. Samen met Pathé bieden wij u een bijzondere filmbeleving: u geniet niet alleen van een leuke film, maar ook van een heerlijke lunch. Zo bent u op en top uit!

Kerstshow

Aan het einde van het jaar bezoeken we altijd een mooie kerstshow in de regio. U wordt comfortabel vervoerd met een touringcar en geniet optimaal van de gezellige kerstsfeer.

Op www.florence.nl/eropuit vindt u de actuele agenda. Hierop worden ook altijd bovenstaande uitjes aangekondigd. Als u een FlorencePas heeft, kunt u deelnemen aan tal van leuke en betaalbare uitjes die speciaal voor u worden georganiseerd. Heeft u rolstoel of een rollator? Neemt u dan contact met ons op.


puzzel Speciaal voor u een lekker grote, Zweedse puzzel.

 Een

LOS DE PUZZEL OP EN MAAK KANS OP MOOIE PRIJZEN

gezellig uitje voor twee personen ter waarde van 2 50,-

 Een bioscoopbon

van Pathé ter waarde van 7 15,-

Breng de letters uit de rood omcirkelde vakjes over naar de oplossingsbalk. Daar verschijnt de oplossing. Stuur die naar: FlorencePas, onder vermelding van Puzzel, Antwoordnummer 10110, 2280 VB Rijswijk. Of mail uw oplossing naar: florencepas@florence.nl. Vergeet niet uw pasnummer te vermelden! wapen

wortel

zeer onwetend

17

voorzetsel

afgodisch

mevrouw

4

loflied

rekenen

toost

benarde situatie

20

ver (in samenst.)

magma

knijpend bewerken

Ned. omroep jonge jenever

26

later

test

kolfglas

21 30

deel v.e. woning

gein

ad acta

geldstraf

Europees land

deel v.e. woning

18

reusachtig

bonbon

5

29

dagmars voorgerecht

honingbij

vlaktemaat pl. in Gelderland

14 verst

griezelig eitje v.e. luis rots in zee

lastdier

niet meegaand

hefwerktuig haardracht ouderraad

12

dwaas aaneenschakeling

22

4

5

6

7

8

werelddeel

27

24

25 vogel

9

10

slot

tegen

8

godin v.d. vrede

toverheks

3

16

wiel

19

6

2

bewijsstuk jong schaap

cowboyfilm noordoost

lichaamsvocht

wapen

1

tandglazuur

23

welpenleidster

viezerik

vruchtbeginsel

31

lof bewijzen

sneeuwschaats

smerig

als volgt

loofboom

terugreis

vrouw v. Abraham

uitroep v. vreugde

plaatselijk magneetband

sportvrouw

evenzeer

gevaarlijk

als onder

tanden en kiezen

idee

gordijnstang

bordspel

injectie

ontvangstbewijs

soort hert

1

15

glorie

kunststof

inheemse gifslang

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

3

deel v.e. erfenis

21

22

23

24

25

26

27

28

29

WORD NU LID VAN DE FLORENCEPAS en maak direct gebruik van alle handige diensten!

Ja,

❏ ik word voor 7 24,-* per jaar lid van de FlorencePas. ❏ ik ontvang graag de digitale nieuwsbrief.

VOORLETTERS

DE VOORDELEN VAN DE FLORENCEPAS Handige services aan huis als een kapper, een pedicure en de boodschappen. Betrouwbare leveranciers, speciaal voor u geselecteerd. Een veilig gevoel, gemak en comfort altijd dichtbij. Ondersteuning bij het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Al uw wensen en ideeën zijn bespreekbaar met ons.

deel v.h. hoofd

optocht

2

insgelijks

tot afscheid pl. in Duitsland

Argentijnse munt

halverwege

niet bezet

spijs

Spaanse uitroep rugaandoening

oude auto

11

tankstation

lid v.e. zwerfstam blaasinstrument

grootmoeder

selenium

bon ter waarde van 7 10,-

Onder de goede inzendingen verloten wij de prijzen. Winnaars krijgen bericht thuis. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

fossiel reptiel

gissen

tafelgast

a priori

10

Chinees gerecht

vangmiddel water in Utrecht

Europese taal

het geheel

9

politieke partij zwenking

verschoten dun papier

13

rekening

afgemat

rivier

7

28

extra large werkweigeraar

mechanisch klimwerktuig

grafvaas

deel v.e. houtkachel

 Een HEMA cadeau-

30

31

M/V

ACHTERNAAM

Denkt u dat de handige diensten en services van de FlorencePas ook u van pas zouden komen? Word dan vandaag nog lid. Vul de bon in en stuur ‘m op naar: FlorencePas Antwoordnummer 10110, 2280 VB Rijswijk Na ontvangst van de compleet ingevulde bon ontvangt u de FlorencePas. Vragen? Bel Florence 070 - 41 31 000.

ADRES

POSTCODE

WOONPLAATS

TELEFOONNUMMER

E-MAIL

GEBOORTEDATUM

HANDTEKENING

❏ Hierbij geef ik de Stichting Gezondheid Service van Florence toestemming om doorlopend 1 24,-* per jaar van mijn rekening af te schrijven met betrekking tot de FlorencePas.

IBAN-NUMMER

TEN NAME VAN INCASSANT ID: NL22ZZZ 4114 9534 0000

*prijswijzigingen voorbehouden

VanPaskrant werving  
VanPaskrant werving  
Advertisement