Page 1

COM 5: digitale en so ciale media

Alex Gulix, Mona Naudts, Shauni Alliet, Charlotte Meulenbergs & Flor Dierens docenten: Ingrid Verbanck & Kristof Van Goethem Arteveldehogeschool 2017-2018


Inhoud

1


1 Usability van de website laadsnelheid

In de zoekbalk tikten we in: la fille d’o. Na het klikken op de link, die als eerste gerangschikt stond, verscheen de website vrijwel meteen. Ook de bewegende beelden die op de startpagina van de website staan, begonnen direct te bewegen zonder te haperen.

2


1 Usability van de website laadsnelheid Met de Pagespeed Insights onderzochten we de snelheid va de website. Die kon ons vertellen dat op mobiel de website laadt met medium snelheid: 69/100. De desktop-website laadt een stuk sneller met 88/100. Verder gaf de tool geen informatie. Dus we gebruikten een tweede tool: GT Metrix. Deze tool kon ons meer vertellen. De score die de website hier krijgt is 91%, wat ruim 20% meer is dan het gemiddelde. De laadsnelheid is 3,2 seconden. De aanbevolen laadsnelheid is 2 seconden, maar deze snelheid is zeker aanvaardbaar.

3


1 Usability van de website laadsnelheid Deze tool kon ons ook ‘recommendations’ geven. Door de website te minimaliseren kan die sneller laden.

4


1 Usability van de website laadsnelheid De links die ervoor zorgen dat de website trager laadt, leiden naar de bewegende beelden die op de startpagina te zien zijn, wanneer je de website opent.

Op alle andere onderdelen scoort lafilledo.com perfect.

5


1 Usability van de website 404 pagina’s Er zijn geen 404-pagina’s te vinden op de website. De website is tijdens ons onderzoek veranderd en is dus heel recent.

Op de oude website was de link naar Terms&Conditions wel een 404-error-pagina.

6


1 Usability van de website responsiviteit

We checkten de website zowel op onze laptop als op onze gsm. Het desktop-formaat is verticaal en het gsm-formaat is verticaal. De tool toonde ons dat de website zeker compatibel is voor mobiele apparaten.

Toen we de website op onze smartphone opzochten zagen we dat de menu niet helemaal op de verticale pagina past.

7


1 Usability van de website structuur: usability

Bij het openen van de website komen we op een startpagina met bewegende beelden. Daarin zijn de producten van het merk te zien. Over de hele breedte van de pagina is er een menu te zien. Daaronder een bewegende balk met tekst (quotes). Onderaan vinden we de drager van de website: Milk & Cookies. Het menu bestaat links uit 5 delen rechts, 2 delen links.

De letters zijn in het zwart gedrukt. Als we op een bepaalde pagina zitten, kleuren die letters roze. De startpagina is meteen ook de eerste menuknop: Collections. We kunnen dan klikken op de verschillende bewegende beelden om de collecties te bekijken.

8


1 Usability van de website structuur: usability

Onder de knop Products kunnen we alle producten die het merk aanbiedt vinden. Bij About vinden we de uitleg over wat La Fille d’O is en waar het voor staat. Bij Stores vinden we een overzicht van alle winkels over de hele wereld. De button Contact leidt ons naar alle contactgegevens van alle medewerkers van La Fille d’O. Aan de andere kant leidt Cart ons naar alle producten die we shopten en Terms + Conditions brengt ons naar een pagina vol tekst met disclaimers. De menubalk blijft telkens onderaan de pagina zichtbaar. Zo weet de gebruiker telkens op welke pagina hij/zij is. Alles is ook in het Engels geschreven wat ervoor zorgt dat de website internationaal kan dienen.

9


1 Usability van de website structuur: usability

Er is maar ĂŠĂŠn navigatiebalk (menu) aanwezig.

10


1


1 Usability van de website structuur: usability

Er is maar ĂŠĂŠn navigatiebalk (menu) aanwezig.

1


1 Usability van de website structuur: usability De homepagina is meteen ook het onderdeel Collections. Dit geeft een direct overzicht over wat La Fille d’O is.

13


1 Usability van de website structuur: usability De website is simpel opgebouwd met dezelfde terugkerende kleuren. Om meer opties te zien (producten, collecties) scroll je naar beneden. De bewegende beelden geven meteen de kans om te klikken van zodra je er met de cursor over gaat.

14


1 Usability van de website structuur: usability

De Call-To-Action buttons zijn niet heel zichtbaar op de website. La fille d’O is eerder kunst dan een commercieel product. De website is niet direct de bedoeling om veel te verkopen. De CTA bevindt zich rechtsboven. Het is geen prioriteit.

15


1 Usability van de website structuur: usability De enige reden waarom La fille d’O contactgegevens vraagt is voor de verkoop van hun producten. Bij het betalen van de producten vragen ze gegevens. Verder is er geen aanzet tot het vragen van gegevens. La fille d’O heeft ook geen nieuwsbrief.

16


1 Usability van de website structuur: herkenbaarheid

Op de website is er op de landingspagina geen logo te herkennen. La fille d’O wordt ook vooral herkend aan haar producten, die wel meteen te zien zijn. Bij de volgende pagina’s (about, stores, contact) zien we het logo telkens bovenaan verschijnen, maar het logo heft geen prioriteit op de website.

17


1 Usability van de website structuur: shareability Op de website zijn er geen buttons te vinden naar de sociale media pagina’s (terwijl die wel bestaan). Op de contactpagina zijn de emailadressen en telefoonnummers links. Bij het klikken op de email opent automatisch het mailprogramma. Op de smartphone bel je bij het tikken op het telefoonnummer automatisch.

18


1 Usability van de website structuur: typografie + inhoud

De website hanteert een simpel, schreefloos lettertype.

La fille d’O is een expliciet lingeriemerk. Op de landingspagina is er direct naaktheid te zien. Dit valt op en trekt direct de aandacht van de bezoeker.

19


1 Usability van de website content above and below the fold

De content op de website is statisch. Op de landingspagina krijg je zonder te scrollen direct alles te zien. We kunnen dus niet direct een onderscheid maken tussen above en below the fold. Als we de pagina in twee delen kunnen we zeggen dat de producten centraal staan en dat de producten de bezoekers eerst moeten opvallen. Afbeeldingen nemen de bovenkant en het grootste deel van de website in beslag. Pas naar onder toe is de navigatie zichtbaar. De focus van de website is het tonen van alle producten. Op een mobile device geldt hetzelfde.

20


1 Usability van de website standaarden

Zoals eerder weergegeven is het logo op de website geen punt van herkening. La Fille d’O is geen commercieel merk en heeft herkenbare producten. Ze gaan ervan uit dat de klanten de collecties herkennen en vertrouwen minder op herkenning van hun logo. Het logo staat niet linksbovenaan, maar is te vinden op andere pagina’s van de website. De website is in het Engels. Dat is ook de enige taal die beschikbaar is, hoewel La Fille d’O een Belgisch merk is. De site heeft geen zoekfunctie. Alle informatie die te vinden is op de site staat aangeduid in het menu. De site is vooral gericht op het tonen van de producten. De structuur is duidelijk genoeg, wat ervoor zorgt dat alles gemakkelijk vindbaar is. Op de website zijn geen buttons naar andere sociale mediakanalen te vinden.

21


2 Analyse en monitoring sociale media kwantitatieve analyse

Facebook: “la fille d’O” & “@lafilledolovesyou” 17.302 likes 16.613 volgers 8 recensies (5 sterren)

22


2 Analyse en monitoring sociale media kwantitatieve analyse

Twitter: “la fille d’O” & “@lafilledo” 3.806 volgers 8.037 tweets

23


2 Analyse en monitoring sociale media kwantitatieve analyse

Instagram: Naam pagina: “la fille d’O” & “@lafilledo” 30.100 volgers 3.230 berichten “#lafilledo”: 4.231 openbare berichten 2e Instagram pagina (laatste post: oktober 2017): la fille d’O boutique  7.628 volgers, 831 berichten

24


2 Analyse en monitoring sociale media kwantitatieve analyse

Vimeo: 884 volgers 819 video’s

2


2 Analyse en monitoring sociale media kwalitatieve analyse

Likealyzer Facebook: De facebookpagina geeft een goede eerste indruk. De URL is ‘www.facebook.com/lafilledolovesyou’ en dus niet gewoon lafilledo  leuke touch

Er is kort de info te vinden over het bedrijf, maar zeer weinig contactinfo: enkel link naar site en een e-mailadres (geen adres of telefoonnummer).

26


2 Analyse en monitoring sociale media kwalitatieve analyse

Likealyzer Facebook: Gemiddeld 1 post per dag, over het algemeen zeer lange posts. ďƒ Kwaliteit > kwantiteit want mensen engageren meer met korte tekstjes. Dat staat ook in lijn met het imago van het merk. Ze creĂŤren en communiceren over events: stock sales, promotional sales, castings, fashion events,‌

27


2 Analyse en monitoring sociale media kwalitatieve analyse

Likealyzer Facebook: Geen dialoog met andere pagina’s  ze liken zelf maar 6 pagina’s. Hun video’s zorgen voor 38% engagement van de volgers. Foto’s zorgen voor 46% engagement. Merendeel posts: automatisch gedeelde Instagram-updates.

28


2 Analyse en monitoring sociale media kwalitatieve analyse

CONCLUSIE Facebook o Geen interactie met andere pagina’s o Goed gebruik van beeldende posts en Facebook events o Ze begrijpen het belang van kwaliteit boven kwantiteit en krijgen daarmee een degelijk engagement van de volgers o Zeer goede mix van allerlei verschillende type posts o Niet zeer actief op Facebook zelf (vooral gedeelde foto’s van op Instagram)

29


2 Analyse en monitoring sociale media kwalitatieve analyse

Tweetreach Twitter: Ze posten hier gemiddeld 1 x per dag. Dit zijn enkel zelf geposte (of vanop een ander eigen kanaal gedeelde) tweets, geen retweets (of toch bijna nooit). Ze verkrijgen hier weinig tot geen engagement:  op de meeste posts 0 likes, 0 retweets, 0 comments Ook hier zien we automatisch geposte links naar Instagram. ‘Niet-instagram’ posts hebben meer succes! Aantal impressies is wel hoog in vergelijking met het aantal volgers: +- 23.605 voor de laatste 7 dagen CONCLUSIE Twitter: o Hier niet zo’n actieve volgers o Weinig engagement o Niet zo’n actief account

30


2 Analyse en monitoring sociale media kwalitatieve analyse

31


2 Analyse en monitoring sociale media kwalitatieve analyse

Auditor Instagram: 21.000 (69,6%) van de volgers is 100% echt. 552 ervan zijn ‘influencers’ of bloggers. 6.400 (21,1%) ervan zijn ‘massavolgers’ of accounts die influencers volgen, in de hoop op een ‘follow back’. 7,5% (2.300) van de volgers zijn ‘verdachte accounts’, m.a.w. fake volgers. Het Instagram account scoort zeer goed qua bereik en authenticiteit.

32


2 Analyse en monitoring sociale media kwalitatieve analyse

Auditor Instagram: Gemiddeld aantal likes: 372 Gemiddeld aantal comments: 6 22% van de volgers uit België 19% van de volgers uit de VS Engagement ratio: 1,24%  1,24% van de volgers liket of reageert op content (gemiddeld 1,63%)  kan beter Soms posts over persberichten omtrent la Fille d’O

CONCLUSIE Instagram: o Engagement is authentiek en echt, maar kan wel beter o Bereik is wel heel goed

33


2 Analyse en monitoring sociale media 2 succesvolle Instagramfoto’s

We kiezen voor twee Instagram-posts, aangezien ze hier het meest actief zijn. Ook de meeste content van op Facebook en Twitter zijn gewoon reposts van wat ze origineel op Instagram posten.

1

34


2 Analyse en monitoring sociale media 2 succesvolle Instagramfoto’s

35


2 Analyse en monitoring sociale media 2 succesvolle Instagramfoto’s

1 Instagram, 13 oktober 2017 1364 likes 26 comments Engagement rate: 4,6%  hoog Afbeelding van een bekende Vlaming: Anemone Valcke (zelf 9.232 volgers) & van diezelfde fotoshoot met Anemone 3 foto’s gepost, met 1.032 likes en 394 likes. Hashtags: ‘honestfashion’, ‘slowfashion’, alles wat bij het imago van la fille d’O past en wat hun doelgroep dus zou kunnen bereiken. Hashtag ‘architecture’: heeft er niks mee te maken, maar trekt meer mensen.

36


2 Analyse en monitoring sociale media 2 succesvolle Instagramfoto’s

Overwegend positieve reacties: ‘gorgeous’, ‘amazing’, ‘sexy’,… Tags: Anemone Valcke, fotografe, make-upartieste en accounts van La Fille d’O Inhoud: info over het kledingstuk en hoe en waarom het zo gemaakt is, uitleg en haar (Murielle Scherre) mening over fast en slow fashion. Iets wat we in veel posts zien terugkomen.

37


2 Analyse en monitoring sociale media 2 succesvolle Instagramfoto’s

2

38


2 Analyse en monitoring sociale media 2 succesvolle Instagramfoto’s

39


2 Analyse en monitoring sociale media 2 succesvolle Instagramfoto’s

2 Instagram, 8 augustus 2017 2.526 likes 36 comments Engagement rate: 8,5%  zeer hoog Dezelfde hashtags keren terug MAAR dat is daarom geen reden tot succes ( een foto met dezelfde hashtags behaalt evengoed maar 200 à 300 likes en daarenboven haalde een recente post (3 maart) met maar 6 hashtags toch ook 1.300 likes)

40


2 Analyse en monitoring sociale media 2 succesvolle Instagramfoto’s

Het is ook gewoon een zeer mooie foto. “Tumblr-/Instagram-/Pinterest-waardig”  verschijnt dan ook als eerste resultaat wanneer je ‘la fille d’O’ intikt op Pinterest (toen wij het opzochten). Engagement: wanneer het een mooie foto is zijn mensen sneller geneigd om het te liken of te reageren Ook een aantal mensen die hun vrienden taggen onder deze foto (10). Fotografe (Rita Lino) is ook getagd  13.000 volgers Model (tag) zelf heeft 5.233 volgers Inhoud: wederom info over het stuk lingerie, over hoe en waarom het zo gemaakt is en met welke stoffen. Deze keer geen relatief lange uitleg over fair fashion, maar wel het korte: ‘made in belgium’, en de typische hashtags als ‘fairfashion’, ‘gentfairtrade’ en nog veel meer.

41


3 SEO-analyse website ranking in Google Om een SEO-analyse te maken hebben we het programma SEOquake geĂŻnstalleerd.

De website staat op plaats 1 in de ranking van Google.

42


3 SEO-analyse website ranking in Google We gaan kijken wat er gebeurt als we ‘lingerie’ ingeven in de zoekbalk van Google. La fille d’O is nergens te bespeuren, we vinden geen woord over het merk bij de eerste 25 websites die Google ons geeft. We beslissen dat deze zoekgegevens wat te vaag zijn en verbreden onze mogelijkheden door er ‘Belgisch’ bij te vermelden. Dit geeft bevredigende resultaten, La fille d’O komt als eerste in ons beeld en als zevende in de ranking van Google.

2


3 SEO-analyse website ranking in Google Wanneer we op drie belangrijke punten van het merk inspelen, namelijk ‘Belgisch’, ‘handmade’ en ‘lingerie’, scoort het merk nog steeds vrij goed, maar niet beter dan als we slechts twee trefwoorden ingaven. Dat hadden we wel gehoopt. Bij de resultaten waar we winkels in de buurt zien komt La fille d’O er als tweede uit.

44


3 SEO-analyse website ranking in Google In de ranking komt de website er als zevende uit, voorafgegaan door een artikel over oprichtster Murielle Scherre.

45


3 SEO-analyse website long tail keywords

4


3 SEO-analyse website long tail keywords Om meer bezoekers op onze website te genereren hebben we meer long tail keywords nodig. Consumenten die specifieke producten of zaken zoeken kunnen we hierdoor naar onze website leiden. 1. Sexy Belgische bodysuits Hiermee hopen we vooral consumenten naar de website te trekken die op zoek zijn naar verleidelijke lingeriepakjes. Het is heel wat specifieker dan gewoon naar lingerie op zoek te gaan.

47


3 SEO-analyse website long tail keywords 2. Love your body Het merk heeft als boodschap dat vrouwen fier moeten zijn op hun lichaam, zonder complexen. 3. The naked truth campaign Consumenten die ergens over de campagne van La Fille d’O lezen of de campagne zien verschijnen kunnen die ook opzoeken. Wie weet willen ze er meer over weten en met dit long tail keyword kunnen ze de klant naar de website lokken. 4. See-through lingerie sets Het merk heeft heel veel doorschijnend ondergoed en mooie setjes. Als consumenten specifiek op zoek zijn naar een doorschijnend lingeriesetje komen ze bij La Fille d’O terecht.

48


3 SEO-analyse website long tail keywords 5. Comfortable attractive underwear Murielle Scherre, de ontwerpster van het merk, hamert erop dat haar ondergoed comfortabel zit ĂŠn mooi is. 6. Qualitative handmade lingerie Voor deze lingerie betaal je iets meer, maar de kwaliteit ligt zeer hoog en je betaalt die prijs ook doordat de lingerie hangemaakt is. Mensen die daarnaar op zoek zijn kunnen zeker op de website terecht, dus dit long tail keyword mag niet ontbreken.

4


3 SEO-analyse website analyse URLS https://lafilledo.com/ De website zelf is vrij chaotisch: overal bewegende beelden en te kleine titels. De URL van de homepagina is wel heel duidelijk, gewoon het merk. De merknaam is wel Frans, dus dat zou eventueel voor verwarring kunnen zorgen. Scherre koos wel voor een internationale website, door .com achter haar naam te plaatsen. De URL is kort en begrijpelijk: ‘dat zijn wij!’.

50


3 SEO-analyse website analyse URLS https://lafilledo.com/products De productpagina is duidelijk: een overzicht van alle lingerie die beschikbaar is in de webshop. Ook de naam van de URL is duidelijk: de producten van la fille d’o. De naam van de URL is in dezelfde taal als die van de website. De URL is kort, begrijpelijk. Een schoolvoorbeeld.

https://lafilledo.com/collections/floating-under-water-watching-waves/ confetti-ca-4 Dit is een productpagina. Het toont één van de modellen in een specifiek setje. De collectie heet ‘floating under water watching waves’ en het setje ‘confetti cave’. De URL is vrij lang, we hoeven niet per se de naam van de collectie te weten en de ‘4’ op het einde is ook onnodig. Dat was beter gewoon ‘cave’ geweest. Er wordt ook geen verwachting opgewekt, een beter voorbeeld is ‘white lingerie set’ in plaats van de naam van de collectie.

51


3 SEO-analyse website analyse URLS

https://lafilledo.com/about Op deze URL komen we te weten wie de mensen achter het merk zijn, hoe het merk tot stand kwam,… De URL is met ‘about’ dus zeer duidelijk. De pagina lost de verwachtingen van de URL in. Kort en krachtig.

52


3 SEO-analyse website analyse URLS https://lafilledo.com/collections/greatest/to-myself-3 Dit is weer een voorbeeld uit een collectie. De naam van de collectie is korter, dus de URL ook wat eenvoudiger. De ‘3’ op het einde mag weggelaten worden.

53


3 SEO-analyse website analyse URLS https://lafilledo.com/stores Een overzicht van alle winkels die het merk verkopen en van de winkels van het merk zelf. Duidelijk en kort. https://lafilledo.com/collections/aumh ‘Aumh’ is een collectie van la fille d’O. De URL is kort en duidelijk, namelijk collecties en dan de naam van de collectie. Daaronder vinden we alle stukken die bij die collectie horen: een soort moodboard.

54


3 SEO-analyse website analyse URLS https://lafilledo.com/collections/ann-demeulemeester-la-fille-do Een samenwerking met Ann Demeulemeester staat tussen de collecties. Het woord ‘collab’ zou meer duidelijkheid scheppen. Ook ‘and’ tussen de merknamen kan verduidelijken. Wel is het een korte, duidelijke URL.

55


3 SEO-analyse website analyse URLS

https://lafilledo.com/collections/ann-demeulemeester-la-fille-do/bralet te-2 Klikken we verder in de collectie van Ann Demeulemeester, dan komen we op deze URL uit. De URL is duidelijk, maar wordt een beetje lang.

https://lafilledo.com/contact De laatste URL is een contactpagina, deze is heel duidelijk en de URL is dat ook. De website is een toonbeeld van eenvoud en knappe beelden, maar ook voor de URLS is goed gekeken.

56


4 SEA-analyse en remarketing zoekmachines

Search Engine Advertising is het betaald adverteren in een zoekmachine. Hierdoor kan je je op een zeer specifiek bepaalde doelgroep richten. Het belangrijkste verschil met Search Engine Optimization (SEO) is dat je voor SEA betaalt om jouw website te tonen en dat SEA een verhaal is op korte termijn, terwijl SEO een verhaal is op lange termijn. Over de hele wereld gebruiken mensen verschillende zoekmachines voor zoekopdrachten. Marktleider = Google Daarnaast gebruikt men ook Bing en Yahoo.  Op deze zoekmachines betaalde advertenties van het merk onderzoeken Zoektermen: lingerie, lingerie dames, ondergoed, ondergoed dames, Belgisch ondergoed dames, Belgische lingerie, bh-merken België, luxe bh-merken, gedurfde lingerie…

57


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Google “Lingerie”

Wanneer we het woord lingerie intypen in Google, zien we vooral advertenties van Pabo en De Bijenkorf. La fille d’O is misschien niet zo bekend als Pabo en De Bijenkorf, maar het richt zich wel uitsluitend op lingerie voor dames. Het zou een goed idee zijn om hier te adverteren.

58


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Google “Ondergoed�

Aan de rechterzijde zien we reclame van het merk Lesara. Daarnaast kunnen we geen advertenties terugvinden van andere merken. We kunnen hieruit concluderen dat hier nog ruimte is voor een merk om reclame te maken.

59


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Google “Ondergoed dames�

Met deze twee kernwoorden komen we al iets meer advertenties tegen. Vooral grote merken zoals C&A, Zalando, Lesara en Bonprix komen terug. Grotere ondernemingen hebben natuurlijk het budget 60om te investeren in Search Engine Advertising.


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Google “Belgische lingerie”

We krijgen dan meteen een kaart te zien van de omgeving van één van onze studenten die aan deze opdracht meewerkten. Daar zien we wel dat La fille d’O terug te vinden is, maar we veronderstellen dat dit komt door ons vele opzoekwerk rondom dit merk.

61


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Google “Bh-merken België”

De enige advertentie staat ook hier aan de rechterzijde van de pagina. Wederom is La fille d’O nergens te bespeuren.

62


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Google “Luxe bh merken”

We vinden hier verschillende luxueuze merken terug zoals Anna Diva, Esterella en Marlies Dekkers, maar geen één van deze merken adverteert op de zoekmachine. Wij stellen voor dat het merk La fille d’O dan ook aan SEA doet door zich te verbinden met de termen luxe en lingerie.

63


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Bing “Lingerie”

We zien dat hier vooral minder bekende merken reclame maken en dat het wel eens een troef kan zijn voor La fille d’O om hier tussen te staan en zo meer bekendheid te verwerven.

64


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Bing “Belgische lingerie merken” & “Belgisch ondergoed dames”

65


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Yahoo “Lingerie�

66


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Bing “Ondergoed dames�

67


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Yahoo “Luxe lingerie België”

68


4 SEA-analyse en remarketing zoektermen Wanneer het merk zijn online aanwezigheid wil verstevigen dan zal het moeten werken aan de Search Engine Advertising. Ze zijn op geen enkele zoekmachine terug te vinden via advertenties. Wij zouden het merk willen voorstellen om gebruik te maken van zowel tekst- als beeldadvertenties, omdat het via beeldadvertenties makkelijker is om klanten te overtuigen. SEA is een kanaal waarmee je je klanten kan benaderen, op het precieze moment dat ze op zoek zijn naar je producten en waardoor je ze beter kan bereiken. Ons advies is ook om niet enkel te adverteren op de zoekmachine van Google, maar ook op die van Bing en Yahoo. Veel bedrijven houden hier niet echt rekening mee en dus zien wij het als een opportuniteit voor het merk om zo meer prospecten binnen te rijven. ďƒ Conclusie: La fille d’O doet nog niet aan SEA of remarketing

69


5 Advies usability

De website van la fille d’O is visueel zeer aantrekkelijk. Zet meer aan tot kijken dan dat het aanzet tot kopen. Sobere website, kan uitgebreider.

70


5 Advies usability

De menubalk mag groter en duidelijker, met meer opties  buttons naar andere kanalen,… Call to action buttons zijn niet prominent aanwezig, pas als je over de filmpjes van de dames in lingerie gaat, kan je die aanklikken en zo de collectie bekijken  meer call to action Hun logo wordt bijna nergens op de site gebruikt (wel op sociale mediakanalen), enkel bovenaan de tabbladen about, stores en contact  meer gebruikmaken van logo, of toch zeker op de startpagina Ze hebben geen nieuwsbrief, wat wel ideaal is om hun klanten op de hoogte te houden  nieuwsbrief implementeren

71


5 Advies usability Ze gebruiken nu Instagram om de klanten te informeren en van alles op de hoogte te houden, wat we zeker niet afkeuren, maar een push-button link naar Instagram op de site is wel aan te raden.

72


5 Advies usability Winkels en partners worden vermeld onder het tabblad stores met een link naar de website van de winkels.  Het zou leuker zijn om een nieuw tabblad toe te voegen met, of om foto’s toe te voegen van samenwerkingen, de catalogus,…

73


5 Advies usability Onder het tabblad contact kan je de gegevens vinden van iedereen, behalve die van de ontwerpster Murielle Scherre. ďƒ Zij heeft zowel persoonlijk als met haar bedrijf meerde sociale mediakanalen, deze kan ze gebruiken op de website: • •

Voor een groter bereik Om dichter bij de klanten te staan & interactie met doelgroep te genereren

Het toevoegen van links naar andere sociale media is dan ook ons belangrijkste advies.

74


5 Advies usability

73


5 Advies actie

We kiezen voor een engagementcampagne via Instagram (hier zijn ze reeds erg actief en populair, maar engagement ontbreekt + ideale platform om lingerie te tonen). Doel: Interactie uitlokken met doelgroep ( = vrouwen van alle

vormen en kleuren).

Boodschap: Body Positivity

76


5 Advies actie Hoe zit de actie in elkaar? Murielle Scherre begint met het plaatsen van een foto of video waarin zij uitlegt wat zij het mooiste vindt aan haar lichaam. Deze post komt op alle sociale media platforms: Instagram, Facebook en Twitter. Zij nodigt klanten, volgers of iedereen die haar foto (toevallig) tegenkomt uit om ook een bericht te plaatsen rond datzelfde thema met de voorziene (hash)tags: - #nakedtruth - #lafilledolovesyou - @lafilledo Zo willen wij de waarden van La Fille d’O nog meer naar boven laten komen en de merkbekendheid verhogen.

77


5 Advies actie stap 1

Murielle Victorine Scherre post de 1e foto op haar eigen Instagram (en andere sociale media) en op die van het merk:  Foto van zichzelf (niet per se in de lingerie van La fille d’O)  Een tekstje/verhaal over haar lichaam, wat zij mooi vindt aan zichzelf  Diversiteit & body positivity

78


5 Advies actie stap 2

Volgers aansporen om ook foto met verhaal rond body positivity te delen, inclusief de #nakedtruth, #lafilledolovesyou en @lafilledo. Een selectie aan diverse posts wordt gedeeld op de pagina van La fille d’O en die vrouwen worden op het einde van de campagne ook gevraagd om effectief model te staan voor een nieuwe collectie van het merk. Wat we willen veranderen is de interactie tussen La Fille d’O en haar volgers. We willen meer aandacht vestigen op merkbekendheid maar ook loyaliteit.

79


5 Advies actie + lancering YouTube Stap 3 Simultaan met de actie willen we ook ons eerste filmpje promoten op YouTube. Hierin zal je zien hoe en waar Murielle te werk gaat. Kijkers zullen een blik achter de schermen te zien krijgen: van naald en draad tot een volledige collectie. Niet alleen Murielle maar ook alle andere mensen betrokken bij La Fille d’O verdienen ‘5 seconds of fame’ op het YouTube kanaal. Na de actie, het delen/posten van berichten rond body positivity, willen wij de vrouwen die uit resultaat van deze actie zullen model staan voor het merk, ook in beeld brengen. Een soort reportage rond body positivity, die uiteraard ook op YouTube te zien zal zijn.

80


5 Advies YouTube Het is vreemd dat La Fille d’O nog geen YouTubekanaal heeft, ondanks dat er toch 2.780 resultaten voor verschijnen op Youtube.

Ons advies voor La fille d’O is dan ook om een YouTube-kanaal aan te maken.

81


5 Advies YouTube

o Alle filmpjes voorzien van Engelse ondertiteling (voor internationale partners en klanten) o Ideaal voor castings: zo krijgen de mensen duidelijk te zien dat ze voor echtheid gaan o Evenementen: behind the scenes, aftermovies,‌ o Influencers en modellen als content te gebruiken o Camera overnemen op evenementen o Genodigden interviewen o Inspiratie voor collectie o Doortrekken van acties

82


5 Advies YouTube frequentie (voorbeeld) Partners (…) FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP (…)

2 4 2 1 1 4 3 5 2

2 4 2 1 1 4 3 5 2

2 4 2 1 1 4 3 5 2

2 4 2 1 1 4 3 5 2

1 / 1 / / 4 3 3 /

Aantal geposte video’s op YouTube & aantal gedeeld per platform/kanaal = nieuwe collecties, samenwerkingen, speciale evenementen,…

83


5 Advies KPI’s YouTube o

Merkbekendheid stijgt met o 4% in maand 1 o 10% nationaal o 3% internationaal

o

1000 abonnees in week 1

o

2000 views in week 1

o

60% van professionele partners deelt content

o

5% van volgers/klanten deelt content

84


5 Advies SEA-campagne SEA-campagne

 Bekendheid en leads genereren voor de producten die La fille d’O aanbiedt. Daarnaast willen we ook een SEA-campagne die de klant leidt naar alle winkels waar La fille d’O wordt verkocht.

 Bij La fille d’O moet men wel voorzichtig zijn met welk beeld men gebruikt als advertentie. De lingerie is grotendeels doorzichtig en naakt, wat je niet direct overal openbaar kan maken.

85


5 Advies SEA-campagne

1 (Adv.)La Fille d’O | Lingerie for real women https://lafilledo.com/collections/ann-demeulemeester-la-fille-do check out the newest collection in collaboration with Ann Demeulemeester Zoekwoorden: luxe lingerie, ann demeulemeester, designer lingerie, murielle scherre, lingerie for women, belgische mode Beeld voor display-advertentie ďƒ

86


5 Advies SEA-campagne

2 (Adv.)La Fille d’O | Lingerie for real women https://lafilledo.com/collections/aumh/changes-4 our iconic bra, better and better launch number four Zoekwoorden: murielle scherre, la fille do, luxe lingerie, lingerie, bra, wire bra, iconic bra ďƒ&#x; Beeld voor display-advertentie

87


5 Advies SEA-campagne

3 (Adv.)La Fille d’O | Lingerie for real women https://lafilledo.com discover our collections lingerie for all women, all shapes and all sizes → De URL die naar deze pagina leidt is ook de URL van de homepagina. Ons lijkt het interessant om daar nog een aparte URL voor de maken voor deze SEA-campagne: https://lafilledo.com/collections Zoekwoorden: la fille do, lingerie, wintercollectie, zomercollectie, luxe lingerie, belgische lingerie, murielle scherre

88


5 Advies SEA-campagne Beeld voor display-advertentie:

89


5 Advies SEA-campagne

4 (Adv.)La Fille d’O | Lingerie for real women https://lafilledo.com/collections/greatest-1 go swimming, feel comfortable, be you discover our swimwear in store and online → De URL naar deze pagina duidt aan om welke collectie het gaat, maar niet dat het om zwemkledij gaat. Dit kan eventueel veranderd worden door de URL: https://lafilledo.com/collections/greatest-1/swimwear Zoekwoorden: lingerie, swimwear, zwemmen, bikini, badpak, zwemkledij belgisch, belgische mode, luxe swimwear, swimwear for women, swimwear for plussize women

90


5 Advies SEA-campagne Beeld voor display-advertentie:

91


5 Advies SEA-campagne

5 (Adv.)La Fille d’O | Lingerie for real women https://lafilledo.com/stores get to know us! come to our store to talk about real stuf

Zoekwoorden: la fille do, la fille do store, la fille do winkel, bra shop, la fille do shop, luxe shop, luxury, lingerie store Beeld voor display-advertentie ďƒ

92


5 Advies Blogpost

93


5 Advies Blogpost

93


5 Advies Blogpost

93


5 Advies Blogpost

Hoger in de ranking dankzij backlinks

https://shaunialliet.tumblr.com/post/173952397750/hoger-in-de-ranking-dankzijbacklinks

16 mei 2018 – Een backlinks is een verwijzing van een andere webpagina naar je eigen website‌ om bovenaan in de resultaten van de zoekmachine te staan.

96


La fille d'O - COM 5: digitale en sociale media  

Alex Gulix, Mona Naudts, Shauni Alliet, Charlotte Meulenbergs & Flor Dierens

La fille d'O - COM 5: digitale en sociale media  

Alex Gulix, Mona Naudts, Shauni Alliet, Charlotte Meulenbergs & Flor Dierens

Advertisement