Page 1


Plopsa: het verhaal p. 4 Algemene informatie 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Houding en voorkomen Uniform Naambadge en teamkaart Persoonlijke bezittingen In- en uitbellen Veiligheid Diefstalpreventie Maaltijden & dranken Afwezigheden en verlof Prestatiebeoordeling Kasverschillen Aftekenkaart

p.17 p.19 p.22 p.24 p.25 p.26 p.27 p.28 p.29 p.31 p.32 p.32

Plopsaland De Panne p.34 Plopsa Indoor Hasselt p.40 Plopsa Coo p.44 Plopsa Indoor Coevorden p.50 Holiday Park p.56 Studio Plopsa p.62 2


Welkom bij Plopsa ! Beste medewerkers 2014 wordt opnieuw een belangrijk jaar voor Plopsa! Holiday Park opent dit seizoen de spectaculaire coaster ‘Sky Scream’, uniek voor Europa! Een investering van maar liefst 7 miljoen euro. Het mysterieuze thema van deze mega coaster wordt doorgetrokken in de nieuwe en adembenemdende waterskishow ‘Talkin Death’. Ook de waterattractie ‘Teufelsfässer’ werd vernieuwd en omgedoopt in ‘Wickie Splash’. De atttractie en de zone errond schitteren in het nieuwe. In Plopsaland De Panne wordt met man en macht gewerkt aan de bouw van ons spectaculair waterpark! De officiële opening van PlopsAqua is voorzien voor de lente van 2015. In 2014 maken we ook de Vikingbeleving in Wickieland compleet met een nieuw inkomgebouw voor ‘Wickie The Battle’, een nieuwe winkel en 2 bijkomende horeca uitgiftepunten. Bumba krijgt zijn eigen Bumba Circus en bijhorende zone voor de allerkleinsten en in De Wereld van Kaatje tot slot werd de oudste nog werkende achtbaan van België, vorig jaar omgedoopt in Viktor’s Race, vervangen door een nieuwer model. Ook in het Plopsa Theater zal heel wat te beleven zijn met op het programma Clouseau, Rob De Nijs, Will Tura, MentTV, het oudejaarsgala ‘Foyer Exclusief’, de Samson&Gert Kerstshow en vele anderen! Verder pakt Plopsaland uit met meer dan 15 evenementen waaronder ‘Fiesta Latina’ naar voorbeeld van Holiday Park. In Plopsa Coo werden heel wat verfraaiingswerken uitgevoerd aan de wegen en paden. Er zal deze zomer voor het eerst ook een Maya Show (Franstalig en Nederlandstalig) te zien zijn in het park en de ‘Coaster’ werd er helemaal gethematiseerd in ware Wickie de Vikingstijl. Daarnaast kunnen de bezoekers natuurlijk ook nog steeds terecht in Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden voor uren binnen- en buitenpret en knotsgekke shows! Ook staan er tal van nieuwe evenementen op de planning. Zo bezoeken onder meer K3 en Mega Mindy beide parken. In 2014 stellen we dus opnieuw met z’n allen alles in het werk om de belevenis van onze bezoekers nog completer te maken! Veel succes gewenst! Hartelijke groeten Steve CEO Plopsa Group


Plopsa: het verhaal Studio 100 Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Bumba, Mega Mindy, K3, Maya de Bij en Wickie de Viking: we kennen ze allemaal. Kinderen in Vlaanderen, Nederland en Wallonië beleven ze elke dag op het scherm. Een aantal programma’s wordt momenteel wereldwijd uitgezonden.

1998 1996 Studio 100 wordt gesticht door Hans Bourlon, Gert Verhulst en Danny Verbiest. ‘Samson & Gert’ is op dat ogenblik de enige productie.

De popgroep K3 maakt haar debuut en Kabouter Plop ziet het daglicht. Zo spreekt Studio 100 een nog bredere doelgroep aan. De Studio 100 familie zal in de loop der jaren nog worden uitgebreid met Piet Piraat, Bumba, Mega Mindy, Amika en vele andere.

4


Het Verhaal

1999 Studio 100 neemt het Meli Park over aan de Belgische kust en opent het park na een grondige metamorfose in april 2000 onder de naam Plopsaland. Dit park groeit uit tot het meest bezochte pretpark van BelgiĂŤ.

5


2004

Bumba verschijnt op Ketnet.

2005 Er komen nog pretparken bij. Zo gaat Plopsa Indoor Hasselt open. Een overdekt themapark van deze grootte is uniek in Europa. Tegelijk neemt Studio 100 het pretpark TĂŠlĂŠcoo aan de Watervallen van Coo in de Ardennen over en doopt het in 2006 om tot Plopsa Coo.

6


Het Verhaal

Theater Ook in de theaterwereld is Studio 100 prominent aanwezig. Jaarlijks lanceert het productiehuis in België en Nederland diverse theaterproducties. De kleine dansers en danseressen die in de musicals figureren, worden vaak gerekruteerd uit de eigen dansschool.

Film e.a. Studio 100 produceert tal van films rond zijn populaire figuren zoals Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, K3, Mega Mindy en Het Huis Anubis. Naast de films zelf wordt steeds een waaier aan merchandisingproducten op de markt gebracht.

2007 Studio 100 richt Studio 100 Media op in München. Dit bedrijf distribueert wereldwijd tv-series en is voor de groep de eerste uitvalsbasis voor de Duitse markt. De Waalse zender Club RTL zendt dagelijks Plopsa uit met afleveringen van Fred & Samson, Lutin Plop, Wizzy & Woppy, Pat le Pirate en Bumba.

2006 Studio 100 steekt de grens over en is vastberaden om een grote Europese speler te worden. Om de (inter)nationale groeiplannen te realiseren, worden extra financiële middelen aangetrokken. Fortis Private Equity wordt voor 1/3 aandeelhouder van de groep.

2008

Met de overname van het Duitse EM Entertainment zet Studio 100 een grote stap voor de verdere internationalisering van het bedrijf. Studio 100 werd door deze transactie ook eigenaar van tal van bekende TV-klassiekers, zoals bijvoorbeeld Maja de Bij, Nils Holgersson, Heidi, Wickie de Viking, Pippi Langkous, Lassie, Black Beauty en zoveel meer evergreens . Studio 100 wordt ook eigenaar van Flying Bark Studio, een succesvolle studio voor animatiereeksen in Australië. Studio 100 Animation opent de deuren in de Franse hoofdstad Parijs. Dit bedrijf is gespecialiseerd in tekenfilms en plant zowel nieuwe series in 3D van klassiekers zoals Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi als eigen creaties. Studio 100 TV gaat in de ether, tot grote vreugde van talloze kijkertjes.


2009

2011

Dobus verschijnt op Ketnet. In Duitsland wordt voor het eerst Das Haus Anubis uitgezonden.

Bobo, het blauwe konijn, krijgt zijn eigen tv-programma op Nickelodeon en vtmKzoom. In het najaar verschijnen 2 nieuwe series op Ketnet: Galaxy Park en ROX.

Op de tarmac van Brussels Airport wordt het eerste Mega Mindy-vliegtuig ingehuldigd. Na een grote zoektocht op vtm & SBS wordt na het vertrek van Kathleen Aerts bij K3 een nieuwe zangeres voor de groep gevonden: Josje Huisman. De eerste single van Karen, Kristel & Josje ‘MaMaSé’ is meteen een enorme hit.

Studio 100 was het eerste Europese productiehuis dat met House of Anubis een serie mocht maken voor Nickelodeon US. Deze serie liep ondertussen al 3 seizoen op deze Amerikaanse zender.

2010 Het eerste buitenlandse Plopsa-park opent in Nederland: Plopsa Indoor Coevorden. De internationalisering van de Plopsa-parken gaat verder door de overname van het Duitse pretpark Holiday Park. K3 krijgt met “Hallo K3” nu ook een eigen sitcom.

8


De gloednieuwe afleveringen van Wickie de Viking in 3D zijn voor het eerst te zien op televisie. K3 bestaat 15 jaar, en dat vieren ze met een grote theatertour in België & Nederland De opnames van de gloednieuwe reeks Prinsessia starten, een reeks over het wel & wee van 5 bijzondere prinsessen in een prinsessenschool. Plopsaland De Panne pakt uit met 2 nieuwe zones: De Wereld van Kaatje en Wickieland én het nieuwe Plopsa Theater.

2012 Tijdens het voorjaar worden de eerste afleveringen van de nieuwe cowboy-reeks Jabaloe uitgezonden op vtmKzoom. De film ‘K3 Bengeltjes’ lokt meer dan 500.000 bezoekers in België en Nederland. De nieuwe 3D-serie van Maya de Bij werd al aan 150 landen verkocht. Plopsaland De Panne opent de overdekte zone Mayaland, een eerste stap om van Plopsaland een all-weather bestemming te maken.

2014 De nieuwe film van K3, K3 Dierenhotel, lokt opnieuw volle bioscoopzalen in België & Nederland In april gaat de spektakelmusical 14-18 in première in de Nekkerhal in Mechelen. Een ongezien spektakel waarbij het publiek vanop een rijdende tribune wordt ondergedompeld in een puur verhaal over liefde, gemis, familie & vriendschap tegen de achtergrond van de eerste wereldoorlog.

Het Verhaal

2013


De overdekte zone Mayaland telt maar liefst 10 attracties!

Plopsaland De Panne Op 4 oktober 1999 wordt het voormalige Meli Park overgenomen. Na een snelle en ambitieuze verbouwing waarin het park een ware metamorfose ondergaat, opent Plopsaland De Panne de deuren. Door de doorgedreven thematisering bekleedt Plopsaland een bijzondere positie tussen de parken. Het is de plaats waar kinderen hun helden in hun eigen leefwereld kunnen ontmoeten met als sleutelwoorden fantasie, verwondering, kindvriendelijkheid, veiligheid en shows. Vorig jaar stelde Plopsaland De Wereld van Kaatje, Wickieland en het Plopsa Theater aan de bezoekers voor. Deze nieuwigheden blijven ook dit seizoen de grote blikvangers met hier en daar enkele aanpassingen zoals de vernieuwing van de coaster Viktor’s Race en de verdere afwerking van Wickieland. Volgend jaar opent Plopsaland het waterpark PlopsaAqua.

De nieuwe zone Wickieland brengt de avonturier in ieder kind naar boven.


Het Verhaal

Plopsa Indoor Hasselt Op 24 december 2005 opent Plopsa Indoor Hasselt. Dit indoorpark met een oppervlakte van 8.800m² binnen en 5.000 m² in openlucht is opgedeeld in enkele zones met attracties rond de figuren Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Bumba, Maya de Bij, K3 en Wickie de Viking. De magie van de Studio 100-figuren en het plezier van de attracties betoveren elke dag opnieuw de talrijke bezoekers. Vorig jaar stelde het park de nieuwe attractie De K3-Brandweermolen voor.

Plopsa Indoor Coevorden Op 29 april 2010 opent Plopsa zijn eerste park in Nederland. Dit indoorpark in de provincie Drenthe is ongeveer 15.000 m² groot, waarvan 10.000 m² overdekt. De leuke kinderattracties in een mooie Studio 100-wereld bekoren de bezoekers. Vorig jaar werd de buitenzone uitgebreid met 3 nieuwe attracties waarvan 2 rond de populaire groep K3: De K3-Brandweermolen en Het K3-Verkeerspark.

11


Plopsa Coo Om zijn positie op de Waalse markt te versterken, neemt Plopsa op 14 december 2005 het Waalse attractiepark TĂŠlĂŠcoo over. Na een grondige opknapbeurt opent het park op 1 april 2006 als toeristische site onder de naam Plopsa Coo. Tot vorig jaar was de toegang gratis. Sinds dit jaar betalen de bezoekers een lage toegangsprijs voor het park. De meeste attracties blijven extra betalend. In 2011 werd de spinning coaster Vicky The Ride aan het attractieaanbod toegevoegd. Nadien deed ook Maya de Bij haar intrede met de omtovering van de attractie Splash in Maya Splash.

Een dag vol avontuur aan de voet van de Watervallen van Coo.

12


Het Verhaal

Spanning verzekerd op de nieuwe attractie Sky Scream!

Holiday Park

De topattractie Expedition GeForce van Holiday Park hoort nog steeds bij de top van zijn soort.

Het Verhaal

Op 3 november 2010 neemt Plopsa het Duitse Holiday Park nabij de stad Mannheim (deelstaat Rijnland-Pfalz) over. Ook dit park ondergaat een ware metamorfose volgens de typische Plopsastijl. In 2011 opende het park een nieuwe inkom, een gezellig Dorpspleintje en het nieuwe Mayaland. Het gebied werd vorig jaar verder uitgebreid met het Maya-restaurant. Dit jaar pakt het park uit met Sky Scream. Een nagelnieuwe coaster met een hoogte van 55m en drie lanceringen.


Plopsa Winkels Op 28 oktober 2004 opent de eerste Plopsa Winkel buiten de parken zelf, in Wijnegem Shopping Center. Net als de winkels in de Plopsaparken vindt men er het volledige gamma rond de Studio 100-figuren. Op 16 juni 2007 opent de tweede externe Plopsa Winkel in de Demerstraat, hartje Hasselt.


Het Verhaal

n e g tin e o e h c o s m t n i ag m

ls e b e 1001 kri

een sprookjeswereld

tt e spe rende shows

15


Algemene informatie

Beste Plopsa-medewerker Welkom bij Plopsa. Jij maakt nu deel uit van het enthousiaste Plopsa Team. Samen met je collega’s zal jij onze bezoekers een fantastische dag vol Plopsa Magie bezorgen. Jouw glimlach en behulpzaamheid maken daarbij echt het verschil. Plopsa Team betekent een toffe sfeer, collegialiteit en een positieve inzet tonen. Dus ook jouw collega’s verdienen een glimlach en een helpende hand. Wij willen jou ook een fantastische tijd bij Plopsa bezorgen. Daarom ben je als vaste of seizoenmedewerker steeds welkom bij ons met vragen en problemen. Wij helpen je met veel plezier verder. Tijdelijke medewerkers kunnen steeds met vragen bij Randstad terecht. Veel plezier bij Plopsa! Plopsa HR Team

V.l.n.r. Leen Godderis, Didier Trempont, Anke de Groot, Hilde Ryken, Maarten Brutin

16


1. Houding en voorkomen

Je houding in het park is van het grootste belang: sta rechtop, richt je steeds naar de gasten en glimlach altijd. Zo straal je gastvrijheid uit en toon je onze gasten dat ze belangrijk zijn. Vergeet niet steeds de gasten groeten.

Eten, drinken of roken gebeurt altijd uit het zicht van de gasten. Kauwgom is uit den boze voor medewerkers in het park, op elk moment. Roken kan enkel tijdens de pauze, op de aangeduide plaats. Je mag niets kopen en/ of verbruiken in het park zolang je je uniform draagt.

Een GSM-toestel of smartphone is niet toegelaten op de werkpost tenzij je daarvoor uitdrukkelijk de toestemming krijgt van je departementshoofd. Als je betrapt wordt met je GSM-toestel of smartphone op een werkpost, krijg je een schriftelijke verwittiging. Je toestel wordt dan ook (uitgeschakeld) in bewaring genomen door de bevoegde verantwoordelijke.

Berichten op sociale media zoals Facebook, Twitter… mogen het imago van Plopsa onder geen beding schaden. Negatieve uitlatingen worden dan ook niet aanvaard, net zomin als beledigende en kwetsende berichten over collega’s. Foto’s die genomen zijn binnen de Plopsa-parken mogen niet gepubliceerd worden.

17

Algemene informatie

Heel belangrijk in alle Plopsaparken zijn een goede sfeer en kindvriendelijke omgeving. Er wordt van alle Plopsamedewerkers verwacht dat ze dit op elk moment uitstralen naar de gasten en naar elkaar. De verantwoordelijken vertellen je hier tijdens je opleiding en tewerkstelling meer over.


In onze parken heb je veel contact met onze gasten, je bent een visitekaartje van het park. Daarom is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan je voorkomen en algemene netheid.

Voor iedereen •

Een kraaknet en compleet uniform met naambadge op de juiste plaats (links op borsthoogte), zwarte effen platte schoenen en donkere sokken.

Propere handen en vingernagels.

Een zonnebril is niet toegelaten, je kan je pet dragen als beschermingsmiddel tegen de zon.

Geen zichtbare tatoeages, piercings en/of stretchers.

Indien het haar kan samengebonden worden, moet dit ook samengehouden worden, zodat het niet voor het gezicht kan vallen.

Voor de heren •

Dagelijks glad geschoren. Een snor of baard zijn toegelaten als ze verzorgd zijn.

Oorringen en andere juwelen zijn niet toegelaten, behalve een polshorloge en trouwring.*

Voor de dames •

Geen juwelen en geen zichtbare piercings. Enkel kleine oorringetjes, een polshorloge en trouwring zijn toegelaten.*

Make-up & nagellak: discreet en geen opvallende kleuren.

*Voor de medewerkers werkzaam in Food & Beverage zijn alle juwelen, polshorloges, festivalbandjes en kunstnagels (in alle vormen en materialen) om hygiënische redenen niet toegestaan in Food&Beverage.

18


Als er discussie is over het voorkomen, wordt dit voorgelegd aan de HR-Directeur die de uiteindelijke beslissing neemt.

Netheid is altijd ĂŠĂŠn van de belangrijkste kenmerken en troeven geweest van het park. Dit moet zo blijven. Daarom verwachten wij van al onze medewerkers in het park dat ze papier en ander afval oprapen en in de vuilnisbak gooien.

2. Uniform Alle medewerkers die in contact komen met onze gasten, dragen een uniform. Die kleding wordt op elk moment gedragen tijdens de werktijd. Je draagt het uniform dus niet tijdens je vrije momenten. Onze bezoekers zouden zich vragen stellen als ze een medewerker zomaar door het park zien flaneren of rustig op een terrasje zien zitten. De werkkledij mag niet gedragen worden buiten het park, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van het departementshoofd. De uniformen worden door Plopsa ter beschikking gesteld en onderhouden.

Het uniform voor een verantwoordelijke: De stewards en winkelverantwoordelijken dragen een blauwe jeans met een hemd, zwarte fleece en een zwarte jas. De restaurantverantwoordelijken dragen een blauwe jeans en een bordeaux koksvest.

19

Algemene informatie

BELANGRIJK!


Het uniform voor Operations en Merchandising: • • •

Lange blauwe broek. Blauwe polo met korte mouwen. Blauwe sweater.

Een oranje/grijze jas.

Een naambadge.

• • • •

De polo wordt steeds uit de broek gedragen. De sweater wordt nooit zonder de polo gedragen. De naambadge wordt links op borsthoogte gedragen. Bij de combinatie polo en sweater wordt de kraag van de polo over de sweater gedragen en mag de polo niet langer dan de sweater hangen.

Je zorgt zelf voor donkere sokken en zwarte, gesloten effen schoenen (geen naaldhakken, plateauzolen of sandalen). Indien je zelf geen zwarte effen schoenen hebt, kan je die als seizoensmedewerker bij Kledingbeheer krijgen. Studenten en tijdelijke medewerkers kunnen schoenen kopen bij Kledingbeheer voor € 25. Schoenen kunnen niet geleend worden.

Het uniform voor Food & Beverage: Iedereen draagt zwarte (veiligheids-) schoenen en een naambadge. Vaste en seizoensmedewerkers dragen daarboven een koksvest en studenten een rood t-shirt en een witte trui.

20


Onderhoud van het uniform

Hoeveel stuks zijn er ter beschikking? Je krijgt elke dag een gewassen en gestreken uniform op voorwaarde dat je je uniform, of een onderdeel hiervan, de vorige dag hebt ingeleverd. Alle kledingstukken zijn elektronisch gelabeld en worden altijd in- en uitgelezen via een geautomatiseerd systeem. Het is technisch niet mogelijk om je een nieuw kledingstuk mee te geven, als je het vorige nog niet hebt ingeleverd. Elk uniformstuk is gelinkt aan een persoon. Als je bijvoorbeeld je sweater ergens achterlaat, word je via dit systeem geïdentificeerd en aangesproken door je departementsverantwoordelijke.

Wat met opzettelijk beschadigde kledij? Opzettelijk beschadigde kleding wordt aangerekend aan kostprijs. Als er bij de uitdiensttreding ontbrekende stukken zijn, wordt de waarborg niet terugbetaald. Deze vermindering kan niet beschouwd worden als een schadeloosstelling voor het niet teruggebrachte goed. Het recht van Plopsa om gerechtelijke stappen te ondernemen om de kledij terug te krijgen, blijft onverminderd bestaan.

Wat is het waarborgsysteem? Tegen betaling van een waarborg van € 25 krijg je een teamkaart, een naambadge en je uniform. Deze waarborg wordt terugbetaald zodra alle kleding, de teamkaart en de naambadge terug binnen zijn. Als je één van deze items verliest, wordt er bijkomend 10 euro aangerekend.

21

Algemene informatie

Wij verwachten dat iedereen zorg draagt voor het uniform en er dan ook op toeziet dat het verzorgd is. Plopsa reinigt de kledij, dus breng dagelijks je uniform binnen bij Kledijbeheer (bij indoorparken open tot 30 min na sluiting park, bij outdoorparken open tot 60 min na sluiting park). Als Kledijbeheer reeds gesloten is, deponeer je je vuile kleding gewoon in de opvangbak.


3. Naambadge & Teamkaart Naambadge Elke medewerker die in contact komt met de gasten, draagt een badge met zijn/haar voornaam. Deze badge wordt steeds op borsthoogte aan de linkerzijde gedragen en moet duidelijk zichtbaar zijn.

Plopsa Team-kaart In Plopsaland De Panne en Holiday Park kan je je teamkaart afhalen bij de personeelsdienst. In de andere parken haal je je Teamkaart af bij de Operations-verantwoordelijke. Deze kaart geeft toegang tot de personeelsparking en het personeelsgebouw in Plopsaland De Panne. Alle kaarten zijn strikt persoonlijk en het doorgeven van kaarten wordt beschouwd als bedrog. De Teamkaart blijft eigendom van Plopsa en moet je teruggeven bij uitdiensttreding of op verzoek van Plopsa.

Geldigheidsduur en voordelen verbonden aan de Teamkaart Kaart geldig voor de duur van de tewerkstelling. Vrije toegang tot alle Plopsaparken*. *Vrije toegang enkel geldig op vrije dagen van de medewerker.

Deze Teamkaart biedt nog bijkomende voordelen voor de kaarthouders: •

Voordelige aankoop van volgende snack aan € 1,25: • Plopsaland De Panne: BBQ-worst (BBQ Dorpsplein), worst en eventburger (Braderie)

• Plopsa Coo: BBQ-worst (BBQ nabij het onthaal) en eventburger (Halvar en Sequoia) • Plopsa Indoor Hasselt: soep met brood (Studio 100 Café), eventburger of worst (Plophuisje). Indien deze restaurants gesloten zijn: broodje kroket of frikandel (Frieda Kroket) • Plopsa Indoor Coevorden: soep met brood (Ploprestaurant) en broodje kroket (Mega Mindy Bar) • Holiday Park: BBQ-worst (Sturmschiff en BBQ Pfalzerdorf)

22


50% korting op de verkoopprijs van het Panos assortiment (broodjes en gebak) in de Panos-verkooppunten in Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo en Plopsa Indoor Coevorden. Deze korting geldt enkel voor het personeelslid.

Tickets

voor

de

Plopsa-parken

aan

verlaagd

tarief.

Als vaste- of seizoensmedewerker heb je jaarlijks ook recht op maximaal 10 toegang tickets aan verminderde prijs voor de Plopsa-parken. Daarnaast kan je ook maximaal 4 abonnementen aankopen. Medewerkers van De Panne en Hassloch kunnen deze aankopen op de personeelsdienst. Medewerkers van Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Indoor Coevorden en Plopsa Coo kunnen deze tickets aankopen bij de lokale Operations verantwoordelijke. • • • •

Plopsaland De Panne: € 20 Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden: € 11,25 Plopsa Coo: € 13 Holiday Park: € 17,50* * moeten tijdig aangevraagd worden vanuit De Panne, omdat deze moeten overkomen uit Duitsland • FunCard Plopsa >1m : € 64,99 • BumbaCard (85cm - 1m) : € 29,99

Uitnodiging voor diverse Studio 100-shows.

25% korting in de Plopsa Winkels. Geldig in de Plopsa Winkels (zowel in de parken als de Plopsa Winkels in Hasselt en Wijnegem). Deze korting is geldig voor een aankoopbedrag tot € 500 per kalenderjaar, nooit op reeds afgeprijsde artikelen en enkel op vertoon van je Teamkaart.

• •

€ 1 korting bij aankoop van foto’s. Geldig aan de ingang van

de Plopsa-parken.

Vrije toegang voor het personeelslid en één vergezellende persoon. Geldig in Bellewaerde Park (Ieper), Boudewijn Seapark (Brugge), Walibi Belgium (Waver), Aqualibi (Waver), Bobbejaanland (Lichtaart), Pairi Daiza (Brugelette), Efteling (Kaatsheuvel – NL), Center Parcs de Huttenheugte (personeelslid gratis zwemmen + 1 persoon aan € 5)

Vrije toegang voor het personeelslid. Geldig in Coo Kayak (Coo), Grottes de Han (Han-sur-Lesse), Wildlife Han (Han-sur-Lesse)

50% korting op de kassaprijs. Geldig in Sea Life Blankenberge, Bokrijk (Genk), Zoo van Antwerpen, Planckendael (Muizen), Serpentarium (Blankenberge), Aquafun (Sunparks Oostduinkerke aan Zee, Sunparks Kempense Meren, Sunparks Ardennen en Sunparks De Haan), Aqua Mundo (Center Parcs Erperheide en Center Parcs De Vossemeren), In Flanders Fields (Ieper), Cosmodrome (Genk), Seafront (Zeebrugge), Seastar (Nieuwpoort), Safaripark Beekse Bergen (Hilvarenbeek - NL), Speelland Beekse Bergen (Hilvarenbeek - NL), Dierenrijk

23

Algemene informatie

Vaste en seizoensmedewerkers genieten ook nog deze voordelen:


Nuenen - NL), Avifauna (Alphen - NL), Diergaarde Blijdorp (NL), Ouwehands Dierenpark Rhenen (NL), Julianatoren (Apeldoorn NL), Archeon, Slagharen (NL), Avonturenpark Hellendoorn (NL), Linnaeushof (Heemstede - NL), Apenheul (Apeldoorn - NL), Nausicaà (Boulogne-sur-Mer – FR), Bagatelle (Mermilont - FR), Aqualud (TouquetParis-Plage - FR), Movie Park Germany (Bottrop - D), Sensapolis (Sindelfingen - D), Sea Life (Speyer - D), Freizeit-Land (Geiselwind - D), Nürburgring (Nürburg - D)

Gezinskaarten Vaste en seizoensmedewerkers van Plopsaland De Panne kunnen bijkomende persoonlijke kaarten voor inwonende gezinsleden (met hetzelfde domicilieadres) verkrijgen bij de personeelsdienst (voormiddag) of bij het onthaal (namiddag). In Holiday Park kan dit gedurende de hele dag bij de personeelsdienst. Als medewerker in de andere parken vraag je dit aan de Operationsverantwoordelijke/ Manager on Duty. Deze kaarten geven enkel recht op vrije toegang tot Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park in het lopend kalenderjaar gedurende de tewerkstelling van het familielid.

4. Persoonlijke bezittingen BELANGRIJK! Er mogen geen persoonlijke bezittingen meegenomen worden naar de werkpost.

Voor iedereen geldt: geen rugzakken, handtassen, motorhelmen, GSMtoestellen of smartphones… op de werkpost. Bij Kledijbeheer kan je Plopsazakjes krijgen om werkmateriaal mee te nemen in het park. Om je persoonlijke bezittingen veilig op te bergen stelt Plopsa afsluitbare kastjes ter beschikking. Het gebruik van de locker is verplicht en er mag geen persoonlijk materiaal achtergelaten worden in de lockerruimte. Plopsa is dan ook niet aansprakelijk voor verlies of schade aan persoonlijk materiaal.

24


5. In- en uitbellen De werktijd wordt altijd geregistreerd via de telefoon. Er wordt per arbeidsdag meestal 4 maal in- en uitgebeld: •

Bij aanvang van je taak. Bel niet te vroeg in: dit heeft geen zin en wordt toch gecorrigeerd. Inbellen gebeurt altijd op de werkpost.

’s Middags voor en na de middagpauze. Deze pauze duurt afhankelijk van het team 30 - 45 minuten.

’s Avonds onmiddellijk na het beëindigen van de dagtaak op je werkpost.

Werk je tijdens de dag op verschillende werkposten? Bel dan telkens enkel in op je nieuwe werkpost. Je mag NIET uitbellen op de werkpost die je verlaat. Niet (correct) in- of uitbellen = geen tijdige of correcte uitbetaling.

Hoe in- en uitbellen? •

Bel met de telefoon op je werkpost naar *646 Medewerkers Holiday Park vormen 646 (geen sterretje)

• • •

Druk op DTMF Geef je persoonlijk codenummer in (bestaande uit 6 cijfers), gevolgd door het # Geef daarna het werkpostnummer in (bestaande uit 4 cijfers), gevolgd door het #

* 6 4 6

X X X X X X #

25

X X X X #

Algemene informatie

De lockers bevinden zich: • Plopsaland De Panne: in het personeelsgebouw, naast de dispatching. • Plopsa Coo: nabij dispatching. • Plopsa Indoor Hasselt: in de kleedkamers. • Plopsa Indoor Coevorden: op de gang nabij de kantoren. • Holiday Park: nabij de personeelsingang.


6. Veiligheid EHBO Tijdens de openingsuren van het park is er een EHBO-post open met medewerkers die de eerste zorgen kunnen toedienen bij ongevallen in het park. De EHBO wordt enkel en alleen door de dispatching/MOD opgeroepen. De EHBO-post is ook de verzamelplaats voor verloren gelopen kinderen in het park. Waar vind je het EHBO-lokaal? •

Plopsaland De Panne: tegenover het Verkeerspark tussen het Dorpsplein en de Ploptuin.

Plopsa Coo: naast Lunapark nabij Vieux Coo.

Plopsa Indoor Hasselt: nabij het onthaal.

Plopsa Indoor Coevorden: nabij het onthaal.

Holiday Park: nabij het restaurant Pfalzgraf.

Ongevallen Het belangrijkste uitgangspunt: voorkom ongevallen. Eén ongeval, hoe klein ook, kan de dag van een gast helemaal verpesten. Jouw juiste en kordate aanpak kan veel goed maken. Wat te doen bij een ongeval: •

Blijf kalm.

Verwittig de dispatching .

Schat in wat er gebeurd is en waar er nog verdere schade dreigt (leg indien nodig de attractie stil).

Ga na of er gekwetsten zijn.

Ook tijdens een interventie respecteer je alle veiligheidsinstructies en blijf je extra alert. Indien een gast de verantwoordelijkheid van Plopsa inroept, vraag dan het afdelingshoofd of zijn aangestelde om eventueel de gegevens voor de verzekering te noteren.

26


Communicatie en contact met de pers en andere media

Je voert geen acties, gesprekken… in naam van Plopsa zonder uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van de marketingafdeling. Deze regel geldt ook voor sociale netwerken.

Hoe discreter, hoe beter!

7. Diefstalpreventie Als Plopsa-medewerker hebben wij vertrouwen in jou en vragen wij jouw bereidwillige medewerking tijdens de controles bij het verlaten van de park. Plopsa kan ten alle tijden vragen om jouw persoonlijke bezittingen (handtas, rugzak, …) te mogen inzien bij het verlaten van het park. Als je niets steelt, heb je ook niets te vrezen. Om misverstanden te vermijden, breng je geen producten mee van thuis uit de rubriek “Maaltijden en dranken”. Diefstal wordt zwaar bestraft, zet je job niet op het spel.

27

Algemene informatie

De medewerkers mogen nooit de pers te woord staan zonder voorafgaande toestemming van de directie. Het kleinste voorval kan de grootste gevolgen hebben, enkel en alleen door de manier waarop het wordt verteld, uitgelegd of gecommuniceerd.


8. Maaltijden en dranken Er is gratis water en koffie beschikbaar in de personeelsrefter voor het personeel (dus niet voor gasten). Deze refter is enkel toegankelijk voor personeelsleden en externen werkzaam in het park. Waar vind je de personeelsrefter?

- Plopsaland De Panne: in het personeelsgebouw.

- Plopsa Coo: nabij de dispatching.

- Plopsa Indoor Hasselt: nabij de burelen.

- Plopsa Indoor Coevorden: nabij de burelen.

- Holiday Park: nabij de personeelsingang.

Bekertjes, glazen e.d. worden niet meegenomen naar de werkpost. Bij warm weer kan de Manager On Duty beslissen over te gaan tot het verdelen van flesjes water.

Volgende producten mogen niet meegenomen en/of geconsumeerd worden in het park: Benelux-parken: BLIK Coca-Cola 33cl, Fanta 33cl, Sprite 33cl, Cécémel 25cl, Cécémel Dark 25cl BRIK Fristi 20cl, Cécémel 20cl PET Chaudfontaine plat en bruisend water 33cl, Minute Maid fruitsap 33cl, Nestea 33cl en Aquarius 33cl Warme drankbeker Rombouts/ Cécémel/Chocomel – Alle alcoholische dranken! Holiday Park: PET Coca-Cola 50cl, Coca-Cola Light 50cl, Coca-Cola Zero 50cl, Fanta 50cl, Sprite 50cl, Mezzo Mix 50cl, Mezzo Mix Light 50cl, Vio Wasser 50cl, Apolinaris Wasser 50cl, Minute Maid 33cl en Relentless BAG Fruitopia Apfel 33cl Capri-Sonne Orange 20cl, Capri-Sonne Apfel 20cl Alle aangekochte producten via automaten die in de personeelsrefter staan, moeten ter plaatse verbruikt worden en mogen niet in het park gebracht worden.

Alchohol drinken op het werk of meebrengen naar het werk is totaal verboden, ook tijdens de pauzes.

28


9. Afwezigheden en verlof Ziekte •

Ben je seizoensmedewerker? Verwittig dan onmiddellijk dispatching. Ben je student? Verwittig dan Randstad (België en Nederland, niet voor Holiday Park).

Breng altijd je teamverantwoordelijke telefonisch – en niet per sms – op de hoogte.

Elke afwezigheid, hoe kort ook, moet gerechtvaardigd worden door een medisch attest dat binnen de 24 uur na aanvang van de ongeschiktheid dient bezorgd of verstuurd te worden.

Er kan altijd een controlearts gestuurd worden.

Arbeidsongeval Wat doe je bij een arbeidsongeval op het werk? •

Verwittig je dispatching.

verantwoordelijke

en

indien

nodig

Doe onmiddellijk aangifte op de personeelsdienst.

Ben je betrokken bij een ongeval en ligt de aansprakelijkheid niet bij jou? Dan moet je dit ook melden aan de personeelsdienst.

Word je naar een arts/ziekenhuis verwezen? Neem dan de nodige formulieren mee (verkrijgbaar bij de EHBO) /personeelsdienst.

Bij een ongeval op de weg naar of van het werk (met letsel of werkongeschiktheid als gevolg) •

Hier geldt steeds de regel van de kortste weg voor het woon-werkverkeer (hierop zijn enkele uitzonderingen zoals kinderen ophalen).

Doe aangifte bij de politie als er een tegenpartij bij betrokken is.

Verwittig de personeelsdienst van je arbeidsongeschiktheid met de vermoedelijke duur van je afwezigheid.

29

Algemene informatie

Wat doe je als je ziek bent?


In beide gevallen: •

Bezorg de nodige gegevens aan de personeelsdienst.

Breng de medische attesten binnen.

Meld de omstandigheden van het ongeval correct want een onderzoek door de preventieadviseur volgt.

Bij een langere arbeidsongeschiktheid kan de verzekeringsmaatschappij je oproepen voor een bezoek aan hun controlearts.

Verlofaanvragen Vraag je verlof tijdig aan. Dit moet steeds schriftelijk en vooraf goedgekeurd worden door je verantwoordelijke. Verlofaanvragen kunnen geweigerd worden. Formulieren voor je verlofaanvraag kan je bekomen op de personeelsdienst.

Jokerdag Elke seizoensmedewerker heeft recht op 1 Jokerverlofdag. Deze dag moet op voorhand aangevraagd worden. Dit is geen extra dag verlof. Je kan je Jokerdag gebruiken bij dringende, voor jou belangrijke situaties (die geen klein verlet of specifiek verlof zijn) om zeker te zijn van je verlof. Deze aanvraag moet niet geargumenteerd worden en kan enkel geweigerd worden als er voor die bewuste dag reeds één of meerdere aanvragen binnen je afdeling werden goedgekeurd.

30


10. Prestatiebeoordeling

Wie een negatieve evaluatie krijgt kan zich terug kandidaat stellen, op voorwaarde dat hij of zij ĂŠĂŠn seizoen overslaat. Behoudens extreme gevallen zijn wij altijd bereid om mensen een tweede kans te geven. Je hebt steeds het recht om te weten waarom je eventueel negatief wordt beoordeeld. Ervaar je problemen? Ga dan zeker langs bij je verantwoordelijke. Ook de personeelsdienst staat altijd voor je klaar.

31

Algemene informatie

Voor alle medewerkers zijn er periodieke beoordelingsgesprekken voorzien. Daarvan wordt telkens een schriftelijk verslag opgemaakt. Op het einde van het seizoen wordt er voor iedereen een eindevaluatie opgemaakt.


11. Kasverschillen Werk altijd zeer nauwkeurig aan de kassa. Elke kassamedewerker is persoonlijk verantwoordelijk voor zijn of haar kassalade. Heb je je taak als kassamedewerker beeïndigd? Breng je kassalade dan direct binnen. Als je dit niet doet, moet je bij verlies of diefstal persoonlijk de schade vergoeden. De opvolging van kasverschillen gebeurt door de parkmanager op basis van volgende procedure:

Kasverschil tussen € 5 en € 25 • (Hoofd)kassier/MOD en/of verantwoordelijke maken een rapport op met de verklaring van de medewerker i.v.m. het kasverschil. De medewerker ondertekent dit rapport. (cc CFO, HR directeur en departementsdirecteur). • Vanaf 3 kasverschillen in één maand, wordt er tevens een schriftelijke verwittiging verstuurd door HR. • Vanaf 5 kasverschillen in één maand volgt ontslag.

Kasverschil > €25 • (Hoofd)kassier/MOD , de verantwoordelijke van het verkooppunt en de parkmanager ondervragen de betrokken medewerker en maakt een rapport op dat door beide partijen wordt getekend. (cc CEO, CFO, HR directeur en departementsdirecteur) • Vanaf 3 kasverschillen in één maand, wordt er tevens een schriftelijke verwittiging verstuurd door HR. • Vanaf 5 kasverschillen in één maand volgt ontslag. Iedere medewerker werkt uitsluitend met de kassalade die hem of haar die dag is toegewezen.

12. Aftekenkaart Houders van een aftekenkaart kunnen in alle restaurants en winkels in de Plopsa-parken met hun handtekening betalen. Na vertoon van de aftekenkaart moet er afgetekend worden op het kasticket met vermelding van de aankoopreden. Het kasticket moet door de kassier bijgehouden worden.

32


Algemene informatie


Plopsaland De Panne

Beste medewerker Welkom in Plopsaland De Panne! Voortaan ben je medewerker bij het grootste Belgische attractiepark. Deze job brengt heel wat verantwoordelijkheid met zich mee en vraagt de juiste attitude. Je bent immers ons visitekaartje naar de gasten toe. Onze medewerkers zijn attent, alert, positief en altijd correct. Met respect voor onze gasten, voor elkaar en voor het materiaal in het park. Dat deze aanpak en houding de juiste is, bewijzen de positieve reacties van onze gasten. Elke dag opnieuw vragen we hen wat ze van ons park vinden. Wat vonden ze leuk? Wat vonden ze minder aangenaam? En wat blijkt? Ze beschouwen Plopsaland als een veilige, propere en kindvriendelijke droomwereld met tv-helden en attracties die hen onvergetelijke momenten bezorgen. Dat willen we zo houden. Daarom zullen je verantwoordelijken je ook intens begeleiden en stimuleren om deze werkhouding consequent toe te passen. We hechten veel belang aan een oprechte glimlach en een vriendelijk gebaar, maar ook aan de juiste commerciële ingesteldheid in onze winkels en restaurants. Het park is de laatste jaren sterk veranderd. De prachtige zone Wickieland werd geopend en volledig afgewerkt, en één van de mooiste theaters van het land wordt dagelijks gebruikt. De werken aan het waterpark zitten op kruissnelheid, de voorbereidingen voor de opening in 2015 zijn volop aan de gang. In afwachting wordt in 2014 een nooit gezien show- en event programma ontplooid. Van Pasen over de voorjaarsweekends, een hernieuwd concept voor de nocturnes, K3-weekends, Mega Mindy Boevendagen, Halloween, Sint en Kerst mét de Samson & Gert Kerstshow: er valt altijd iets te beleven in Plopsaland. We kijken er samen naar uit! Succes! Wim Wauters Parkmanager Plopsaland De Panne


1. Parking Plopsa stelt ruimte ter beschikking voor het plaatsen van je auto, moto of fiets. Plopsa kan echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor diefstal of schade.

Parking Medewerkers kunnen hun wagen parkeren op de personeelsparking aan de overzijde van het park. Auto’s van derden worden niet slagboom is geautomatiseerd en kan met je Teamkaart geopend worden. Wees altijd voorzichtig op de parking en respecteer de wagens van je collega’s.

Fietsenberging De fietsenberging vind je aan de personeelsingang. Sluit je fiets telkens goed af. Hier kan je ook je bromfiets stallen.

2. Dispatching De dispatching is een centrale dienst in het park die alle communicatie voor de attracties en shows in het park coördineert. Voor de andere diensten (Food & Beverage en Merchandising) geldt de dispatching enkel als noodcommunicatie.

Dispatching is bereikbaar op het nummer 800 Als je een boodschap doorgeeft, vermeld dan altijd duidelijk: • je naam; • de plaats waar je je bevindt; • het probleem (ongeval, storing, ...); • de urgentie (hoe dringend is het?).

35

Plopsaland De Panne

toegelaten op de personeelsparking, ook niet van familieleden. De


3. Randstad Randstad heeft een inhouse-uitzendkantoor binnen Plopsa voor tijdelijke medewerkers en studenten. Werk je via het uitzendkantoor, zorg er dan altijd voor dat je contract getekend is vòòr je aan de slag gaat. Voor alle vragen is Randstad je eerste aanspreekpunt. Ben je ziek of heb je een ongeval? Breng dan zeker Randstad en je verantwoordelijke op de hoogte.

Randstad is bereikbaar via het gsm-nummer 0497 51 65 49

Nuttige nummers •

Bij ongevallen of brand: bel dispatching op 800

Melding van ziekte of afwezigheid van seizoensmedewerkers: 058 429 800

Personeelsdienst (9u-17u) en tijdens de openingsdagen in de voormiddag vanaf 9 uur aan de personeelsingang: 058 429 807

Interne nummers voor de personeelsdienst: 807, 817, 852, 853, 859 en 886, team@plopsa.be

Randstad: 0497 51 65 49, inhouse_1400@randstad.be


4. Verantwoordelijken

Plopsaland De Panne

V.l.n.r. Danny Samoey, Annelies De Boyser, Wim Wauters, Nico De Laet

37


Attracties 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

De Dansende Fonteinen K3 Museum Plopsa Express Het Verkeerspark SuperSplash Anubis The Ride De Vleermuis De Eenden De Ploptuin De Kikkers De Konijntjes De Emmer De Draak De Boomstammetjes Mega Mindy Jetski De Vliegende Fietsen Rollerskater Kaatje zoekt eendje Viktors Race ROX-Flyer De Koffiekopjes Storm op Zee De Hangbrug Bumperboats* Waterfietsen De Piratenboot De Piratenspeeltuin Balloon Race De Brandweer Wienerwalz Carrousel Safari Scooter Bumba’s Speeltuin Het Bos van Plop Amika De Big & Betsy Hoeve De Tractors De Doorloopweide De Tuin van Big Wickie The Battle De Grote Golf

* Enkel ‘s zomers of bij mooi weer

Attracties Mayaland 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

De Valtoren De Waterlelies De Klimboom Het Ballenbad De Swingboom Willie’s Speeltuin De Bloemenmolen Het Vlot De Glijbaan Het Spinnenweb

Winkels

Shows

C D

Games

E F G

Eendjes Vissen Schietkraam Airhockey Wickie Games Basket

A B C D E

De Plopsa Winkel / La Boutique Plopsa Plopsa Outlet Store Plop Shop De Kasteelwinkel / La Boutique du Château De Piratenwinkel / La Boutique des Pirates Chalet Kaatje / Kathy Wickie’s Shop Bumba Shop

A B

A Plopsa Theater B Kiosk

H I

Souvenirfoto’s / Photos Souvenir Kindergrime / Maquillage

3

 

6

4

H

18

17 15 5

G

 

 4

10

16

14

13 E

3

9 8

3

Snacks

Restaurants 1

Mr Spaghetti

2

Stationsbuffet / Buffet de la Gare

3

Plop Hamburger Restaurant

4

Wizzy’s Fornuis / Le Forneau de Wizzy

5

Piratengrill / Grill des Pirates

6

Fred Kroket / Fred Croquette

7

Big&Betsy Hoeve / La Ferme de Big&Betsy

8

Maya’s Restaurant

traditionele gerechten / plats traditionnels frituur & belegde broodjes / friterie & pains garni frietjes & hamburgers / pommes frites & hamburgers frituur / friterie

traditionele gerechten / plâts traditionnels frituur & kermisspecialiteiten / friterie

pannenkoeken & wafels / crêpes & gaufres

traditionele gerechten / plats traditionnels

Viking grill

9

Gegrild vlees & vis, schepijs / Viande grillée & poisson, boule de glace

i 

Onthaal

  WC

Babycare

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Barbecue Panos Kwebbelhoekje / Coin de Pipolette De Gouden Wafel / La Gaufre d’Or Mega Mindy Frits & Frats ROX-mobiel Sibuna De Koets / Le Carrosse Oliebollen / Croustillons Fred Corner Braderie Ton van Plop / Le Tonneau de Plop De Platte Steen / La Pierre Plate Halvar’s Sandwich Bumba Snack Wickie’s Ice Ylvi’s Slush Ylva’s Fruit

  Groepslockers

Tickets

EHBO + Verloren kinderen

7

Geldautomaat Buggyparking

Pic Nic Bolderkarren Guesthouse

 Lockers

12 3


Ontmoetingsplaats Plopsa-figuren Point rendez-vous personnages Plopsa

  9 19 18

D

17

I

41

20

42

15

3

7

9

21

19

Plopsaland De Panne

Meet & greet 

29 10

31

30 32

28

E

33

 

6 B A

22

25

26

8

6

5

24

23

16

34

J

27

 

35

C F

5

11

 

12

13

38

36

   

3 2 2

B

43

8

 

50

49

D

52

7

46

48

A

i

45

51

1

1

B

A

1

2

4

 

B

C

47

37 39

44

14

40

B

A

  

Ingang A

Ingang personeel

B C

Ingang bureaus

C

(refter, dispatching, kledijbeheer, kleedkamers en rokerszone personeel)

Parking personeel (aan de overzijde van De Pannelaan)

De wachtrijen van de attracties worden gesloten op het sluitingsuur van het park. Attracties, winkels, restaurants, shows en animaties kunnen echter gesloten, gewijzigd, uitgesteld of afgelast worden wegens weersomstandigheden of om technische reden, zonder voorafgaandelijke verwittiging.


Plopsa Indoor Hasselt 1. Parking Plopsa stelt ruimte ter beschikking om je auto, moto of fiets te plaatsen. Plopsa kan echter niet verantwoordelijk gesteld worden bij diefstal of schade.

Parking Medewerkers kunnen hun wagen parkeren op de personeelsparking aan de achterzijde van het gebouw, dichtbij de personeelsingang. Wees altijd voorzichtig op de parking en respecteer de wagens van je collega’s.

Fietsenberging De fietsenberging vind je aan de personeelsingang. Sluit je fiets telkens goed af.

2. Dispatching De dispatching is een centrale dienst in het park die alle communicatie voor de attracties en shows in het park coördineert. Voor de andere diensten (Food & Beverage en Merchandising) geldt de dispatching enkel als noodcommunicatie.

Dispatching is bereikbaar op het nummer 200 of sneltoets “2” Als je een boodschap doorgeeft, vermeld dan altijd duidelijk: • je naam; • de plaats waar je je bevindt; • het probleem (ongeval, storing, ...); • de urgentie (hoe dringend is het?). 40


3. Randstad Randstad heeft een inhouse-uitzendkantoor binnen Plopsa voor tijdelijke medewerkers en studenten. Werk je via het uitzendkantoor, zorg er dan altijd voor dat je concract getekend is vòòr je aan de slag gaat. Voor alle vragen is Randstad je eerste aanspreekpunt. Ben je ziek of heb je een ongeval? Breng dan zeker Randstad en je verantwoordelijke op de hoogte.

Randstad is bereikbaar op 011 23 26 60

Nuttige nummers Bij ongevallen of brand: bel dispatching met de Plopsa-GSM via sneltoets “2” of “200” met een normale telefoon

Melding van ziekte of afwezigheid: 011 29 50 63

Personeelsdienst, van 9u-17u: 058 429 807 (interne nummers: 807, 817, 852, 853, 859 en 886), team@plopsa.be

Randstad: 0492 74 01 50, hasselt_914@randstad.be

4. Verantwoordelijken

Frank Vandeput, Carmine Frisenda, Luc Nouwen, Michel Houbrechts

41

Plopsa Indoor Hasselt


Attracties/attractions 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

De K3-Zweefmolen / Les Chaises Volantes Carrousel Playstation De Botsauto’s / Les Autos Tamponneuses De Vuurtoren / Le Phare De Woeste Zee / La Mer en Furie De Scheve Schuit / Le Vieux Rafiot Wickie Coaster De Piratenspeeltuin / Le Jardin des Pirates De Eendjes / La Ronde des Canards De Glijbaan / La Glissoire De Speelboom / L’Arbre à Jeux Het Ballenbad / La Piscine à Balles De Kikkers / Les Grenouilles De Bumbaspeeltuin / Le Jardin de Bumba Het Vlot / Le Radeau De Bootjes / Les Petits Bateaux De Vliegende Fietsen / Les Vélos Volants Het K3-Verkeerspark / L’Auto-école De Klimberg / La Montagne d’Escalade De Buitenspeeltuin / La Plaine de Jeux De Dansende Fonteinen / Les Fontaines Dansantes De Waterspeeltuin / Les Jeux d’Eau De K3-Brandweermolen / La Brigade du Feu K3-Disco Het Theater / Le Théâtre

Souvenirfoto’s / Photos Souvenir

Kindergrime / Maquillage

24

22 19

18

C

 

A

 

B

1

A

Restaurants 1

26

Studio 100 Café

Zelfbedieningsrestaurant / Self-service

2

Het Plophuisje / La Maison de Plop

1

Hamburgers & Snacks

3

Frieda Kroket / Frieda Croquette

4

Mevrouw Praline / Madame Praline

5

Maya’s Snack

Frituur / Friture

4

Suikerspin, popcorn & zoetigheden / Barbe à papa, popcorn & friandises

Hamburgers & Snacks

Winkel/boutique A

A

 i

A De Telebootjes / Les Bateaux Téléguidés B

De Plopsa Winkel / La Boutique Plopsa

Games Eendjes Vissen / La Pêche aux Canards

C Kanon / Le Canon D Airhockey

Ingang/ Entrée

3


20

A

Ingang personeelszone

B

Rokerszone personeel

C

Parking personeel

23 5

12

13

21

Meet & Greet Ontmoetingsplaats Plopsa-figuren Point rendez-vous personnages Plopsa

2

14

Plopsa Indoor Hasselt

11

10

16

9

16

15

A

C

17 5

2 B

8

7

 6

 WC 4

25

3 D

Babycare

Pic Nic

EHBO + Verloren kinderen Premiers Secours + Enfants perdus

Rokerszone Zone Fumeurs

 Lockers   Groepslockers

Casiers de Groupe

i

Tickets & onthaal Tickets & accueil

In het indoorgedeelte geldt een algemeen rookverbod! La zone couverte du parc est entièrement non-fumeurs !

De wachtrijen van de attracties worden gesloten op het sluitingsuur van het park. Attracties, winkels, restaurants, shows en animaties kunnen echter gesloten, gewijzigd, uitgesteld of afgelast worden om technische reden, zonder voorafgaandelijke verwittiging.

L’accès aux zones d’attente des attractions est interrompu à l’heure de fermeture du parc. Les attractions, boutiques, restaurants, spectacles et animations peuvent être fermés, modifiés, retardés ou supprimés sans préavis, notamment en cas des raisons techniques.


Plopsa Coo

Beste medewerker Welkom in Plopsa Coo, aan de voet van de bekende waterval. Deze brochure helpt je om je perfect te integreren in ons team. Neem hem eens rustig door, en hou hem altijd bij de hand. Hij komt altijd van pas om snel iets terug op te zoeken. Een Plopsa-park is een droomwereld voor onze jonge gasten de Studio 100figuren ontmoeten is hét moment waar ze lang naar uitgekeken hebben. Als Plopsa-medewerker maak je deze droom mee mogelijk. Door je glimlach, je respect voor de regels in het park, je aandacht voor de veiligheid van de kinderen en hun ouders, zorg je ervoor dat ze hun dagje Plopsa Coo nooit vergeten. Plopsa Coo is uniek in België: een themapark met twee prachtige watervallen, middenin de natuurpracht van de Ardennen. Sinds 2005 hebben we kosten noch moeite gespaard om dit park te maken tot wat het vandaag is. Het verdient dan ook respect en zorg, op elk moment. Je kreeg reeds een opleiding en weet wat je taak en je verantwoordelijkheid is. Maar dat is niet genoeg, ik verwacht ook dat je trots en plezier uitstraalt. Want een themapark is ook een beetje als een theater, met medewerkers die perfect voorbereid zijn en nooit uit hun rol vallen. Samen zijn we een winnend team. Met respect voor elkaar en onze gasten. Het seizoen 2014 wordt er ongetwijfeld één om nooit te vergeten. Ik dank je alvast voor je inzet om de dromen van onze jonge gasten te realiseren. Jean-Luc Bertrand Parkmanager Plopsa Coo


1. Parking Plopsa stelt ruimte ter beschikking om je auto, moto of fiets te plaatsen. Plopsa kan echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor diefstal of schade.

Parking Medewerkers kunnen parkeren aan het marktplein bovenaan. Wees altijd voorzichtig op de parking en respecteer de wagens van je collega’s.

2. Dispatching De dispatching is een centrale dienst in het park die alle communicatie voor de attracties en shows in het park coördineert. Voor de andere diensten (Food & Beverage en Merchandising) geldt de dispatching enkel als noodcommunicatie.

op het nummer 701

Als je een boodschap doorgeeft, vermeld dan altijd duidelijk: • je naam; • de plaats waar je je bevindt; • het probleem (ongeval, storing, ...); • de urgentie (hoe dringend is het?).

45

Plopsa Coo

Dispatching is bereikbaar


3. Randstad Randstad heeft een inhouse-uitzendkantoor binnen Plopsa voor tijdelijke medewerkers en studenten. Werk je via het uitzendkantoor, zorg er dan altijd voor dat je contract getekend is vòòr je aan de slag gaat. Voor alle vragen is Randstad je eerste aanspreekpunt. Ben je ziek of heb je een ongeval? Breng dan zeker Randstad en je verantwoordelijke op de hoogte.

Randstad is bereikbaar op 0492 74 01 55

Nuttige nummers •

Bij ongevallen of brand: bel dispatching op 701

Melding van ziekte of afwezigheid voor seizoensmedewerkers (van thuis uit): contacteer de personeelsdienst en verantwoordelijke (vraag zijn of haar telefoonnummer).

Personeelsdienst (9u-17u): 058 429 853 (interne nummers: 807, 817, 852, 853, 859 en 886), team@plopsa.be

Randstad: 0492 74 01 55, inhouse_1403@randstad.be

4. Verantwoordelijken

V.l.n.r. Dominique Delpire, Caroline Dever, Roger Opsomer, Jean-Luc Bertrand

46


Plopsa Coo

47


Boutiqueswinkels

Attractiesattractions 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

A B

Coaster Télésiège / Zetellift Octopus Bob-luge / Bobslee Vicky The Ride Scooters L’Auto-école / De Autorijschool Les Vélos Volants / De Vliegende Fietsen Les Petits Lapins / De Konijntjes Maya Splash Mega Mindy Flyer Karting Minigolf Carrousel Les Chateaux Gonflables /

Restaurants 1 2 3

21

Mini-Pédalos / Mini-Pedalo’s* Le Labyrinthe JBC / Het JBC Labyrint La Tour de Guet / De Uitkijktoren Ile aux Singes / Apeneiland Plaine de jeux / Speeltuin Les Fontaines Dansantes /

22

Le Pré des animaux / De Doorloopweide

17 18 19 20

La Cascade self-service Le Marcassin friterie / frituur Chez Fred friterie / frituur

Snacks 1 2 3 4 5 6

De Springkastelen 16

La Boutique Plopsa / De Plopsa Winkel La Boîte à Bonbons / Snoepwinkel

7 8

De Dansende Fonteinen

Barbecue Gaufres / Wafels Mega Mindy Halvar Sequoia Panos Ijsboerke Chalet Pita

3

B

6

  * Uniquement en été ou s’il y a du beau temps / Enkel ‘s zomers of bij mooi weer

11

2

8

3

Spectaclesshows

13

A Poduim La Cascade

Podium Sequaoia

B

20

 A

Photos Souvenir / Souvenirfoto’s Maquillage / Kindergrime

D

1  

A 1

i

8

Chariots Bolderkarren

 Tickets P Parking

Pic Nic

 WC

Premiers Secours Babycare + Enfants perdus EHBO + Verloren kinderen

A

18

Buggyparking

14

i

2 Accueil Onthaal

A

9

23 B

P


Games

Meet & greet 

Point rendez-vous personnages Plopsa Ontmoetingsplaats Plopsa-figuren

A Lunapark B La Pêche au Canards / Eendjes Vissen C Le Stand de Tir / Schietkraam

L’accès aux zones d’attente des attractions est interrompu à l’heure de fermeture du parc. Les attractions, boutiques, restaurants, spectacles et animations peuvent être fermés, modifiés, retardés ou supprimés sans préavis, notamment en cas d’intempéries ou pour des raisons techniques.

D Voitures téléguidées /

Telegestuurde auto’s

De wachtrijen van de attracties worden gesloten op het sluitingsuur van het park. Attracties, winkels, restaurants, shows en animaties kunnen echter gesloten, gewijzigd, uitgesteld of afgelast worden wegens weersomstandigheden of om technische reden, zonder voorafgaandelijke verwittiging.

A

Ingang personeelszone

B

Parking personeel

1 17

 

19

5

22

C

21

B 2

12

7 5 4

4

P

 

B

10 15

20

 3

Plopsa Coo

7

6

16 3


Plopsa Indoor Coevorden

Beste medewerker Allereerst van harte welkom in deze prachtig gethematiseerde werkomgeving. Sinds 2010 heeft Plopsa hier het mooiste Indoor park van Nederland neergezet en jij gaat nu deel uitmaken van deze kinderdroom. Plopsa Indoor Coevorden is speciaal ontwikkeld om de perfecte belevingswereld voor gezinnen met kinderen tot 10 jaar te creëren. Deze kleine bezoekers kunnen de avonturen die ze dagelijks zien op het televisiescherm nu in het echt beleven. Je kunt dus begrijpen dat werken voor een Plopsa themapark niet zomaar even werken in een attractiepark is. Wij verwachten dan ook van al onze medewerkers dat ze zodra ze het park betreden, beseffen dat ze deel uit gaan maken van deze unieke Studio 100 belevingswereld. Niet voor niets hangt er een grote spiegel bij de personeelsingang van het park, ik zeg dan ook altijd dat je “on stage” gaat bij het betreden van de Indoor. Jij bent namelijk degene die met die extra glimlach het dagje uit tot een onvergetelijke dag kunt omtoveren. Dit zit hem in de kleine dingen, gewoon door de mensen die bijvoorbeeld jou horecapunt of winkel betreden een goede dag te wensen, of een kleine avonturier die uit jou attractie komt te vragen of het spannend was! Natuurlijk gaan we jou hierin opleiding geven om zo met alle medewerkers samen onze bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen. Zodat ze aan het eind van de dag tegen elkaar zeggen “ dat was een fantastische dag en zeker voor herhaling vatbaar” want let wel, wij verkopen niets anders dan een onvergetelijk dagje uit. Succes met deze leuke uitdaging en mocht je nog vragen hebben kom gerust langs dan helpen we je zeker verder. Harold de Vries Parkmanager Plopsa Indoor Coevorden


1. Parking Plopsa stelt ruimte ter beschikking om je auto, moto of fiets te plaatsen. Plopsa kan echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor diefstal of schade.

Parking Je kan je wagen parkeren op de personeelsparking aan de achterzijde van het park. Wees altijd voorzichtig op de parking en respecteer de wagens van je collega’s.

2. Randstad Randstad heeft een inhouse-uitzendkantoor binnen Plopsa voor tijdelijke medewerkers en studenten. Werk je via het uitzendkantoor, zorg er dan altijd voor dat je contract getekend is vòòr je aan de slag gaat. Voor alle vragen is Randstad je eerste aanspreekpunt. Ben je ziek of heb je een ongeval? Breng dan zeker Randstad en je verantwoordelijke op de hoogte.

Randstad is bereikbaar op 0524 22 53 17 Plopsa Indoor Coevorden

51


Nuttige nummers •

Bij ongeval of brand: oproep via portofoon

Melden ziekte of afwezigheid van seizoensmedewerkers van bij je thuis: vraag het nummer van je verantwoordelijke

Personeelsdienst (9u - 17u): +32 (0)58 429 807 (interne nummers 807, 817, 852, 853, 859 en 886), team@plopsa.be

Randstad: 0524 22 53 17 of 06 27 82 71 63, dalen.1500@nl.randstad.com

Als je een boodschap doorgeeft, vermeld dan altijd duidelijk: • je naam; • de plaats waar je je bevindt; • het probleem (ongeval, storing, ...); • de urgentie (hoe dringend is het?).

3. Verantwoordelijken

V.l.n.r. Jan Exel, Alice Van Klinken, Harold de Vries, Caspar Kortekaas

52


Plopsa Indoor Coevorden


Attracties 1

12

2

13

3

14

4

15

5

16

6

17

7

18

De Wickiebaan

8

10

19

9

20 21 22 23

10 11

11

De Maya-speeltuin Het K3-Verkeerspark De K3-Brandweermolen

Games A B C Kanon

19

D Airhockey

Restaurants 1 2 3

14

Lekkere hamburgers, schnitzels en satĂŠschotels. Vaste belegde broodjes, pannenkoeken en poffertjes. Frituursnacks en lekkere frietjes.

Wickie

22

Verse popcorn, suikerspin, snoep en drank.

4 Bedrijfs- en familiepartijtjes met leuke en lekkere eet-en drinkcombinaties.

Winkels A

Ingang/ EntrĂŠe

23


C

16

A 3

A

9

B

3

17 12 7

4

13

18

1

6

8

A

C

B

2

5 A

15

1 20

D

2

4

Ingang

Ingang personeelszone

B

Rokerszone personeel

C

Parking personeel

Tickets en receptie EHBO + zoekgeraakte kinderen Lockers Picknick Toiletten Babycare Rokerszone

Plopsa Indoor Coevorden

21

A


Holiday Park Lieve medewerker, Hartelijk welkom (terug) in Holiday Park en binnen de Plopsa groep. 2014 wordt een heel belangrijk jaar voor ons allen. Wij zullen dit jaar de grootste investering voor een attractie in de geschiedenis van Plopsa uitvoeren. Holiday Park krijgt een nieuwe achtbaan, waar zelfs Expedition GeForce niet tegenop kan. Daarnaast heeft Wickie ook zijn eigen zone in het park gekregen, dit rond de nieuw gethematiseerde attractie Wickie Splash. Zo is de kleine Viking ook volwaardig ge誰ntegreerd in het park. Doordat Pasen laat valt, de ongewone samenvallende zomervakantie en natuurlijk door de nieuwe achtbaan zal dit jaar vermoedelijk vele topdagen opleveren. Ik kijk er dan ook naar uit om onze gasten op al deze dagen samen met jou een leuke en onvergetelijke ervaring te bieden met de beste service in een vriendelijke atmosfeer. Vergeet daarom niet dat onze bezoeker zijn uitstap bij ons reeds lang vooraf heeft gepland en er dan ook al weken naar uit kijkt. Vele kinderen hebben hun zakgeld gespaard voor dit parkbezoek. Daarom zijn wij allemaal verantwoordelijk om hen een dag te bezorgen waar ze nog lang op een positieve manier aan denken. Wanneer de bezoeker dan direct een herbezoekkaart of abonnement koopt, hebben wij het goed gedaan. Ik bedank jou voor jouw inzet in ons team, zeker tijdens de weekends, de Summer Nights en bij Halloween en ik wens jullie een mooi en succesvol seizoen en dat je vele nieuwe vrienden leert kennen. Ik help graag bij verdere vragen of bemerkingen. Bernd Beitz Parkmanager Holiday Park


1. Parking Personeelsleden kunnen hun wagen parkeren op de personeelsparking. Plopsa kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor diefstal of schade.

2. Dispatching De dispatching is een centrale dienst in het park die alle communicatie voor de attracties en shows in het park coördineert. Voor de andere diensten (Food & Beverage en Merchandising) geldt de dispatching enkel als noodcommunicatie.

Dispatching kan je bereiken op het nummer 100 Voor noodsituaties is er het nummer 111 Als je een boodschap doorgeeft, vermeld dan altijd duidelijk: • je naam; • de plaats waar je je bevindt; • het probleem (ongeval, storing, ...); • de urgentie (hoe dringend is het?).

Holiday Park

57


Nuttige nummers Dispatching kan je bereiken op 100 Bij ongevallen of brand: bel 111

Human Resources: 116 of 06 324 59 93 116

3. Verantwoordelijken

V.l.n.r.: Murat Isik, Frank Germann, Bernd Beitz, Christina Ressin, Markus Kissel, Christian Rehbein

58


Holiday Park

59


Shops 1

Holiday Park Shop

2

Ritterladen

3

Camp Store

10

Spiele 1

Games am Fontänenplatz

2

Kanonen

3

Pfälzer Pferdederby

4

Holiday Spiele

5

Miniboote

6

Games im Base Camp

11

7 7

8 6

4 10

6

8

9

15

B

16

2

13

5

2

11 14

9 12 14 5

Attraktionen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Anubis Free Fall Tower Tanzende Fontänen Donnerfluss Antikes Pferdekarussell Burg Falkenstein Hollys Fahrschule Hollys Wilde Autofahrt Balloon Race Bounty Tower Sky Scream Lighthouse Tower Wellenhopser Spielplatz ‘Ahoi’ Sturmschiff Wickie Splash Spinning Barrels Spielplatz ‘GeForce’ bigFM Expedition GeForce Tabalugas Abenteuer Holiday Park Museum

21

Flip, der Grashüpfer

22

Schmetterlingsflug Die Frösche Verrückter Baum Majas Blütensplash Spielplatz ‘Majaland’ Mini-Cars Rieseneimer Bienchenwirbel Laras Marienkäferflug Willis Floßfahrt Blumenturm

23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Kinderschminken Fotostudio


Imbisse

Die Schließzeiten der Wartebereiche vor den einzelnen Fahrattraktionen entsprechen denen des Parks. Die Attraktionen, Shows, Shops, Restaurants und Imbissstände können – z. B. aufgrund der Wetterverhältnisse oder technischer Gegebenheiten - ohne Vorankündigung kurzfristig geschlossen, verändert oder verschoben werden. Sollte eine Attraktion vorübergehend nicht in Betrieb sein, so bitten wir um ein wenig Geduld. Unser Team setzt alles daran, die Attraktion so schnell wie möglich wieder für Dich zu öffnen. Wir danken für Dein Verständnis!

Restaurants Burger-Restaurant

SB-Restaurant “Pfalzgraf”

2

Das Restaurant für die ganze Familie

SB-Restaurant “Schnitzelhaus”

3

Schnitzelspezialitäten 5

2

5

3

3

2

3

4

Fontänen-Snack (Döner, Pommes & Churros)

2

Süßer Stein Candy Früchte, Hotdog & Süßigkeiten

SB-Restaurant “Maja-Burger”

1

1

3

Süße Träume

4

Softeis

5

BBQ Pfälzer Dorf

6

Pizza

7

Slush-Station

8

Eis am See

9

Sturmschiff-Snack (Bratwurst & Pommes)

10

Candy Früchte

11

Wickie

12

Camp Kitchen (Burger & Bratwurst)

13

Camp Ice (Slush & Softeis)

2 4

D

3

A

19 2

A

1

13

12

C

27 32

1

2 20

17

1 18

1

29

21

1 31 30 28

6

26

3 22

24 25

19

1

Shows A B

D

Eingang/Ausgang Sapa Inka Reptilienshow Wasser Stuntshow

Majas große Geburtstagparty Wasserski-Stuntshow TALKING DEAD Lady Fakir Show Festival der Tiere

Meet & Greet Fototreff mit den TV-Stars Maja, Wickie oder Tabaluga 1

Majaland

2

Pfälzer Dorf

A

Info-Point & Ein-/Ausgang

Schließfächer

Fundbüro

BollerwagenVerleih

Treffpunkt

Toiletten

Geldautomat

Toiletten mit Behinderten-WC

Erste Hilfe - Sanitätsstation und verlorene Kinder

Baby-wickelraum

Personaleingang, Dispatching, Kleiderkammer, Raucherzone, Personalparkplatz

Holiday Park

C

23

2


Studio Plopsa Studio Plopsa omvat de overkoepelende afdelingen die voor de verschillende parken werken.

David De Beuselinck Safety Director

David De Beuselinck staat in voor de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers.

Hilde Ryken

Human Resources Director Hilde Ryken zorgt met haar teams voor een goede werking van de personeelszaken in BelgiĂŤ, Nederland en Duitsland.

Dirk Van Roy

Finance, Legal & ICT Director Dirk Van Roy is verantwoordelijk voor de financiĂŤle, de legal en de ICT afdeling.

Francis De Ceulaer Technical Director

Francis De Ceulaer zorgt er voor dat alles gesmeerd loopt binnen de technische diensten van de 5 Plopsa parken.

62


Filip Moncaery

Manager Green & Animals Belgium & The Netherlands

Filip Moncarey en zijn mensen zorgen dat de dieren op de kinderboerderij elke dag in de watten worden gelegd en dat al het groen er piekfijn bijstaat.

Katia Longeval

Marketing Director Katia Longeval en haar marketingafdelingen zorgen voor kriebels bij het grote publiek zodat zij onze parken bezoeken.

Dan Dewerchin Sales Director

Dan Dewerchin stuurt het salesteam aan die groepen en bedrijven warm maken voor Plopsa.

Peter De Pauw

Food & Beverage Director Dankzij Peter De Pauw en zijn specialisten kan je lekker smullen bij Plopsa

Patrik Van Grootel

Merchandising Director Patrick Van Grootel is verantwoordelijk voor Merchandising, waar alle Plopsa winkel onder vallen. Studio Plopsa

63


Onthaalboekje Plopsa 2014  
Onthaalboekje Plopsa 2014  
Advertisement