Page 1

23-10-2012


Gratis draadloos internet voor winkelcentra, winkelstraten en Evenementen Gebieden (Free WiFi Hotspot Area) Vrij toegang voor iedereen op Free WiFi Hotspot Area Toegangspoort tot

“Het Nieuwe Winkelen�

voor winkels en ondernemers

23-10-2012


Wat willen wij voor u doen?

Het door ons ge誰nstalleerde gratis draadloos internet is multifunctioneel. Het systeem moet een duidelijke meerwaarde hebben voor het totale winkelcentrum. Het heeft daarom ook meerdere functionaliteiten: 1e De Free WiFi Hotspot Area geeft gratis toegang aan het winkelend publiek, zodat het winkelcentrum of evenementengebied daarmee extra aantrekkelijk wordt om naar toe te gaan; 2e Op een overzichtelijk plattegrond van het hele WiFi gebied, word met een logo-icoon, exact aangegeven, waar de winkel of ondernemer zich bevind; 3e De winkels en ondernemers krijgen de mogelijkheid om zich te profileren. (Shop) Tevens kunnen zij op het systeem aanbiedingen of aankondigen doen. (Sale) Ook kunnen bestaande websites of multimedia gekoppeld worden. (Socialize) 4e Om het Free WiFi van het winkelcentrum bekend te maken voor publiek word een lancering met de Flockportal Lounge georganiseerd. Tevens word het winkelcentrum op een landelijk overzicht op Flockportal.nl geplaatst. 23-10-2012


Plaatsaanduiding van de Free WiFi Hotspot Area

Om goed duidelijk te maken waar de Free WiFi Hotspot Area zich bevindt worden bij de entree van het gebied borden geplaatst met de tekst:

Free WiFi Hotspot Area

23-10-2012


Voorbeeld van plaats aanduiding

De borden worden met toestemming van gemeente en winkeliersvereniging aan palen of andere middelen bevestigd.

23-10-2012


Hoe realiseren wij dit?

Het systeem werkt met een aantal zenders die de steunpunten vormen. Dit voorbeeld heeft een hoogte van 25 cm bij een breedte van 8 cm. Zij kunnen aan de boeiboorden van panden of ook palen bevestigd worden. Het gebied wordt vooraf zorgvuldig in kaart gebracht om de juiste plaats van verbindingen en het bereik van de WiFi te bepalen. Voor plaatsing is de medewerking van pandeigenaren van groot belang.

23-10-2012


Free WiFi Hotspot Area

Hiernaast ziet u een voorbeeld-overzicht van het Nieuw-West Centrum gebied waar ons Free WiFi Hotspot Area nu als pilot functioneert.

De volgende sheet toont hoe de locaties van de steunpunten zijn uitgezet om een goede dekking van het Free WiFi Hotspot Area in het winkelcentrum te realiseren.

23-10-2012


Overzicht voorbeeld van het bereik

23-10-2012


Toegang (Inloggen)

Door middel van een eenvoudig inlogsysteem, dus zonder het invoeren van een e-mailadres, telefoonnummers of ander persoonlijke gegevens, kan men direct toegang krijgen tot het gratis internet. Er kan ingelogd worden met alle mobiele telefoons, laptops, tablets, notebooks en I-pad apparatuur. Men kan zolang online blijven als men maar wenst.

23-10-2012


Het Startscherm

Na het inloggen kom je op het startscherm van het winkelcentrum. Hier bevindt zich een twitterbalk die berichten geeft van bezoekers die twitteren.

23-10-2012


De plattegrond

De plattegrond dient om informatie te geven over het winkelcentrum. Er is een menu in opgenomen om op winkels en ondernemers, op winkel en etage niveau, te zoeken. De knop actie toont alle acties (Sales) die het winkelcentrum in zijn geheel te bieden heeft.

Verder word informatie gegeven onder de plattegrond naam. (mijnwinkelcentrum.flockportal.nl) Hierin worden de winkeliersvereniging en de vastgoed (beheer) bedrijven geprofileerd. Onder Flockin kan een punten spaarsysteem worden gerealiseerd die voor het hele winkelcentrum kan dienen. Er kunnen registraties van het winkelend publiek worden gedaan. Koppeling met een mobiele app is mogelijk. 23-10-2012


Voorbeeld plattegrond

23-10-2012


Profilering ondernemers

Shop, Sale & Socialize Ondernemers worden geprofileerd in een scherm waarin een slideshow voor foto’s is opgenomen. De informatie van de winkel wordt omschreven op het slide blad “Shop”. Onder het slide blad “Sale” worden de producten die in actie zijn weergegeven door middel van foto’s en omschrijvingen alsmede prijzen. Op het slide blad Socialize worden koppelingen met de website en/of multimedia gedaan.

23-10-2012


Hoe gaat uw reclame of webpagina eruit zien?

Om op ons systeem reclame te kunnen maken dient de opmaak geschikt te zijn voor het tonen op een laptop, I-pad, tablet’s of mobiele telefoons. De reclames kunnen worden doorgelinked naar uw eigen website vanuit het flockportal plattegrond. Doorlinken naar Youtube films is ook mogelijk. Gebruik van QR-codes om direct producten aan te bieden is zelfs ook al mogelijk. Ook kan dit aan een mobiele webpagina of app worden verbonden die meer mogelijkheden geeft tot directe interactie met uw klanten of potentiÍle klanten.

23-10-2012


Winkel profilering

23-10-2012


Voorbeeld winkel profilering

23-10-2012


Voorbeelden van de Flockportal adverteerders

23-10-2012


Voorbeelden van de Flockportal adverteerders

23-10-2012


Promotie lancering

Na oplevering van het totale concept kan het “Nieuwe Winkelen” beginnen. Iedereen en alle betrokken zijn uitgenodigd om de lancering bij te wonen. Bij de promotie word de Flock-lounge geplaatst die uitgerust is met WiFi Tablet’s en DJ installatie. De Lounge is bedoeld om de bezoekers van het winkelcentrum te laten beleven hoe het “Nieuwe Winkelen” werkt. Zij kunnen door middel van de tablet’s of eigen WiFi apparaten het virtuele winkelcentrum betreden.

De Lounge kan 2 of maximaal 4 x per jaar ingezet worden.

23-10-2012


De Flocklounge “Wireless”

23-10-2012


De Organisatie

Het Flockportal.nl concept is ontwikkeld door van Frame-Estate B.V. Frame-Estate B.V. is adviseur voor vastgoed eigenaars, beheerders van vastgoed, winkelmanagement en winkeliersverenigingen alsmede verenigingen van eigenaren. De techniek van de Free WiFi Hotspot Area word verzorgd in samenwerking met vooraanstaande, internationaal werkzame spelers op dit gebied. De bewezen en gepatenteerde technologie (het zogenaamde back end) is door onze partners ontwikkeld en wordt ondersteund door degelijke partijen. Flockportal.nl geeft support en gebruikers bijeenkomsten op het totale concept. Om uw promotie te versterken kan Flockportal.nl u van dienst zijn. De werkzaamheden van technisch onderhoud op het Free WiFi Hotspot Area verzorgen wij geheel zelf, het netwerk word op afstand gemonitord. Alles onder ĂŠĂŠn dak om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. 23-10-2012


De do’s en dont’s

Wat houdt dit in? Ons systeem voldoet aan de traceerbaarheidsvereisten van de EU richtlijn gegevensbewaring (DRD) als ook aan de lokale en nationale Nederlandse wetgeving .

Tevens wordt de inhoud van drie categorieën geblokkeerd: "Boven de 15 jaar" (volwassen inhoud ) "Antisociaal" (geweld, drugs, enz.) "Netwerk Misbruik" (hacking, virussen, etc.) Ook het zogenoemde "peer-to-peer" downloaden en “file sharing” wordt geblokkeerd. Hierdoor blijft het gebruiksgemak en het internetgebruik voor het publiek gewaarborgd.

23-10-2012


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen = MVO

Met de Free WiFi Hotspot Area willen wij bijdragen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat is ook de gedachte achter het gratis internet geweest: sociale cohesie bevorderen door mensen en informatie met elkaar te verbinden in een winkel of evenementen gebied. Het systeem dient dan dus ook voor een zo groot mogelijk publiek bereikbaar te worden gemaakt. Door gebruik te maken van de meest moderne hedendaagse internettechnologie kan men ook milieubewust omgaan met reclame activiteiten. Aanzienlijk minder papier is nodig om reclame naar winkelend publiek te communiceren, want onze flyers en folders op het mijnwinkelcentrum.flockportal.nl zijn uitsluitend digitaal beschikbaar!

23-10-2012


Overzicht van de kenmerken in het kort

Hoe werkt ons systeem? • Toegang tot internet met slechts een klik. Geen noodzaak om e-mailadressen, telefoonnummers of anders persoonlijke gegevens in te voeren. • Gebruik van laptop, I-phone, Tablet’s of elk ander mobiel-apparaat om snel en gemakkelijk online te gaan op het systeem. • U blijft online zolang als u wenst. • Gebruik van het volledige scala van internet en web gebaseerde applicaties. • Een veilige verbinding via het HTTPS-protocol. • Het systeem werkt met alle, met WiFi uitgeruste, apparaten. • Lage drempel voor reclameboodschappen en berichtenservice. • Enquêteactiviteiten mogelijk. • Multifunctioneel inzetbaar voor winkelcentra en evenementengebieden. 23-10-2012


Het “Nieuwe Winkelen”

Wat is ‘’Het Nieuwe Winkelen”? Winkelen, internet of allebei?

Telegraaf 17 februari 2012 – Drastisch verandering nodig in retailmarkt.

“Het Nieuwe Winkelen” geeft een andere dimensie aan het koopgedrag van het winkelende publiek. Het winkelbedrijf zal hiermee worden geconfronteerd. Allerlei nieuwe communicatiemiddelen zullen worden ontwikkeld om te communiceren met de consument. Niet alleen de webshop zal een verkoopkanaal zijn maar ook betere service aan de bezoeker van een winkelgebied zal een rol gaan spelen. Hoe zorg je dat een consument vind wat hij zoekt of nodig heeft? Hoe krijg ik consumenten in mijn winkel; van clicks naar bricks dus…? De instrumenten voor “ Het Nieuwe Winkelen” worden al in een rap tempo ontwikkeld in de vorm van apps. Flockportal.nl biedt kansen!! 23-10-2012


Diensten van flockportal.nl

Overzicht van alle clicks op flockportal.nl

Om goed te inzicht te krijgen in het bereik van uw reclameactiviteiten worden overzichten aan u verstrekt. Hier ziet u een voorbeeld van de afgelopen drie maanden.

23-10-2012


Slotwoord Free WiFi Hotspot Area maakt samen met flockportal.nl “ Het Nieuwe Winkelen” mede voor u mogelijk.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met ons team: Flockportal.nl p/a Jan Tooropstraat 50 1062 BN Amsterdam Telefoon +31 (085) 4895065 office@flockportal.nl. www.flockportal.nl Flockportal.nl © en Flocklounge © zijn handelsnamen en geregistreerde merken van Frame Estate b.v. gevestigd te Amsterdam onder Kamer van Koophandel nummer 34219758. Alle rechten op deze presentatie zijn voorbehouden.

23-10-2012

Flockportal.nl  

presentatie

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you