Page 1

qwertyuiopasdfghjklzţcvbnîqşerăyui opasdâghjklzxcvbnmqwertyuiopasdf ghjklzţcvbnîqşerăyuiopasdâghjklzxc REVISTA NATURA vbnmqwertyuiopasdfghjklzţcvbnîqşe NUMARUL 1 răyuiopasdâghjklzxcvbnmqwertyuio pasdfghjklzţcvbnîqşerăyuiopasdâghj klzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzţcvb nîqşerăyuiopasdâghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzţcvbnîqşerăyuiopas dâghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjkl zţcvbnîqşerăyuiopasdâghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzţcvbnîqşerăy uiopasdâghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzţcvbnîqşerăyuiopasdâghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzţcvbnîqş erăyuiopasdâghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzţcvbnîqşerăyuiopasdâg AUTOR OANE FLOAREA EDITURA LICEALL


ARGUMENT Am ales să scriu această revistă deoarece am decis să îmi exprim toate dorințele în ea. În această revistă voi publica și o poezie care îmi place mult, creată de Mihai Eminescu, în care este vorba despre natură. Dacă sunt colegii curioși să citească revista mea îi rog sa vină la lansarea ei care va avea loc pe 25 noiembrie 2013 la Biblioteca Municipală „G. T. Kirileanu”Varta Dornei ora 14 00. Sper ca această ocazie să fie una grăitoare și pentru profesorii mei invitați la lansare,care m-ar putea cunoaște mai bine.


LACUL

Lacul codrilor albastru Ce cutremura o barcă Și eu trec de-a lung de maluri Să plutim cuprinși de farmec Lângă lacul cel albastru Încărcat cu flori de nufăr Ea din trestii să răsară Și sa-mi cadă lin pe piept Să sărim în luntrea mică Îngânați de glas de ape.


Natura - miracolul de care trebuie să avem grijă Natura este locul unde se întoarce omul să-și i-a energia de care are nevoie,dar dacă aceasta nu are ce să-i ofere,omul se va ofili și, împreuna cu natura vor avea de suferit. Natura își urmează cursul ghidându-se după legi impuse de o mână divină, creatoare și fiecare anotimp își reia locul pe scena lumii jucându-și cu dăruire rolul ca un actor mulțumit peste măsură de aplauzele publicului sau. Și toate acestea pentru a-l încânta pe om. Natura este un simbol al purității și a dragostei, un fenomen miraculos și complex,absolut necesar vieții.


”Geniul omenesc nu va putea nicicând născoci invenții mai desăvârșite ca acelea create de natură, în care nu lipsește nimic și nimic nu-i e prisos” LEONARDO DA VINCI


În natură nimic nu se pierde,nimic nu se câștigă, totul se transformă. Antonie Lavoisier


Omul e trestia cea mai slabă din natură, dar e trestie gânditoare.

Blaise Pascal


De la balconul meu

De la balconul camerei mele se zăresc munții . Acolo se vede un lucru ciudat. În aceeași zi,pe același loc două anotimpuri:toamna și iarna. Poalele munților sunt acoperite de iarba ușor brumată. Puțin mai sus, copacii își scutură ultimele frunze , iar mai sus de ei sunt brazi. Ei sunt aidoma munților. Au două anotimpuri pe brațele lor. Frunzele de jos sunt verzi și strălucesc în bătaia soarelui. Spre vârf ele sunt puntea spre celălalt anotimp, spre iarnă. Sunt albe. Sunt pline de primii fulgi de nea, iar pe


capul brazilor se văd căciulile de zăpada care, potrivite laolaltă, fac o cușmă sănătoasa muntelui întreg. De la balconul camerei mele văd cum vine iarna. Vine de sus: din susul muntelui, al brazilor, al ierbii. Sub această primă zăpadă se zăresc urmele toamnei abia plecate.


Buletin meteo În următoarele 24 de ore se anunță descărcări electrice dinspre cancelarie cu transformări locale in dreptul clasei noastre,ceea ce va determina luarea unor note,în partea de mijloc a catalogului și s-ar putea să plouă izolat cu ceva note proaste. Pe sfârșitul semestrului va ploua cu rugăminți de trecere,deoarece la început și la mijlocul semestrului a persistat lenea.


Natura Oane Floarea  

REVISTA ȘCOLARĂ CARE ILUSTREZĂ NATURA

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you