Flisby katalog

Page 1

Fåglarna börjar återigen kvittra utanför sovrumsfönstret. Snön smälter sakta bort och barnens skratt börjar åter höras på gatorna. Den långa vintern ligger bakom oss och framför väntar allt det härliga. För visst har man längtat. Det är dags att ta tag i trädgården som planerats under vinterns kalla månader. Gångar ska krattas, buskar planteras och längtan efter de ekande skratten från vännerna, när de grillar på uteplatsen är stor. Nu är våren och sommaren äntligen här.

VÄLKOMMEN

sid. 2

INNEHÅLL

Ord från Magnus, VD Flisby SID. 4

1. INSPIRERANDE UTEPLATSER SID. 6

Så här lägger du marksten SID. 12-13

2. TRAPPOR SID. 19

Bra att veta om din trappa SID. 27

Så bygger du en egen trappa SID. 28-29

3. ENTRÉER & GÅNGAR SID. 32

Bra att veta om dekorsten SID. 41

4. MURAR SID. 49

Bra att veta om din mur SID. 57

5. ANLÄGG VID VÄXTHUSET SID. 60

Bra att veta om ditt växthus område SID. 67

Influencern Julia Khouri tipsar om trädgård SID. 68-73

6. HEMESTRA VID POOLEN SID. 74-75

Bra att veta om ditt poolområde SID. 81

Offerdal -genuint hantverk sedan 1940 SID. 86-94

7. VILKET MATERIAL PASSAR HOS DIG? SID. 97

Bra att veta om olika material SID. 101

8. UPPFARTER SID. 111

Bra att veta om betong SID. 115

9. BELYSNING SID. 117

10. INOMHUS SID. 123

Produktlista SID. 129-158

sid. 3

NÄR HÅLLBARHET ÄR LEDORDET

Hållbarhet. Jag har grubblat en hel del på det ordet på sistone. När mycket runt omkring oss är oklart. Oroligheter i världen, höjda räntor, dyr el osv, så är jag stolt över att få vara med och bidra till något som håller under en väldigt lång tid.

Härom dagen gick jag på en trappa gjord av sten och blev påmind om hur länge våra produkter faktiskt håller. Från generation till generation har pigga och trötta fötter vandrat upp och ner på dessa steg. Som ny VD på Flisby är jag glad över att vi inte levererar slitoch släng produkter till er kunder. Vi är noga med att välja kvalitetsprodukter som håller under en väldigt lång tid. Produkter som ni enkelt kan klicka hem på flisby.se där vi har en personlig service och rådgivning till det ni önskar. För oss är det också viktigt att välja rätt medarbetare till våra butiker, så det lägger vi alltid lite extra tid på. Vår högsta önskan är, att när ni kunder kommer in i våra butiker eller hör av er till vår kundtjänst, så ska ni få absolut bästa tänkbara service när ni planerar er trädgård. Vi vet att det är en långvarig investering och vi vill gärna finnas där för er, under hela processen. Vi hjälper er förstå ert behov, vilka produkter som passar till just ert hus och vi berättar gärna vilka produkter som passar i vilka zoner och så vidare. För vi vet hur viktigt det är för vår miljö, för er plånbok och framförallt för att ni ska älska er nya uteplats. Från det minsta till det största projektet så är vi med er. Vi vill ju, att ni ska trivas på er uteplats flera år framåt, från generation till generation.

Väl mött!

MagnusTinglof

MAGNUS TINGLÖF, VD FLISBY
sid. 4
sid. 5
”Från det minsta till det största projektet så är vi med er.”

1

INSPIRERANDE UTEPLATSER

Ett mysigt rum för samvaro utomhus är något många önskar sig när värmen smyger sig in över landet. Genom att använda stenmaterial som ett vackert golv och ett stadigt, väderbeständigt underlag kan du skapa en egen oas i trädgården i precis din smak.

sid. 6

Har du stora planer för din trädgård till våren och sommaren? Eller väntar en mindre förändring?

Oavsett projekt kan det vara klokt att ta hjälp. Ibland behöver inspirationen lite hjälp på traven. På Flisby möter du alltid specialister i olika avseenden. Vår butikspersonal och vår kundtjänst har gedigen produktkunskap som hjälper dig på alla tänkbara sätt.

På flisby.se finns allt du behöver i form av inspirerande bilder, nyttiga filmer och allmän stenkunskap.

Vill du komma i kontakt med en trädgårdsarkitekt som du kan bolla idéer med till ditt projekt? Flisby samarbetar med ett flertal arkitekter och designers på många håll i Sverige. Du hittar alla i en lista på vår hemsida. Med en arkitektskiss är det lättare att få en offert på läggningen av anläggare och att beräkna materialåtgången till ditt projekt. Eventuella förändringar är också enklare att göra på skissen innan arbetet påbörjats.

Vi ser fram emot att hjälpa dig!

sid. 7

Våra populära stegstenar ger många möjligheter. Med dessa kan du enkelt skapa effektfulla och praktiska gångar i trädgården!

” sid. 8
sid. 9

GRANIT SMÅGATSTEN PORTUGISISK

Mått: 8/11cm

GRANIT SMÅGATSTEN BOHUS

Mått: 8/11cm

GRANIT SMÅGATSTEN BJÄRLÖV

Mått: 8/11cm

GRANIT SMÅGATSTEN BODAFORS

Mått: 9/11cm

GRANIT SMÅGATSTEN SVENSK MIX

Mått: 8/11cm

SKIFFER STEGSTEN VARMGRÅ

Mått: Ca 50x40cm

GRANIT STEGSTEN GRAFIT

Mått: Ca 56x42cm

GRANITKERAMIK KVARTSIT STEGSTEN GRÅ

Mått: Ca 42x36 cm

GRANIT STEGSTEN GRÅ BOHUS

Mått: Ca 50-60x30-40cm

SANDSTEN STEGSTEN GRÅ

Mått: Ca 56x42cm

SKIFFER STEGSTEN SVART

Mått: Ca 50x40cm

GRANITKERAMIK SKIFFER STEGSTEN SVART

Mått: Ca 42x36cm

Fler produkter, mått och information om produkterna hittar du längst bak i katalogen.

sid.10
sid. 11
STEGSTEN SKIFFER VARMGRÅ, GÅRDSSINGEL RÖDBRUN SJÖSTEN, STEGSTEN VARMGRÅ GATSTEN PORTUGISISK GRANIT GRAFIT, GATSTEN BODAFORS

SÅ HÄR LÄGGER DU MARKSTEN

Planera noga innan arbetet påbörjas för att få ett önskat resultat och en vacker trädgård. Ett stort och kraftfullt hus kräver kraftigare struktur på mark- och mursten. Till det mindre och nättare huset passar det bättre med material som är nättare i utseendet. Förutom att ta hänsyn till husets karaktär är det viktigt att marksten och murar harmoniserar med varandra. Gångar och murar behöver inte läggas i räta vinklar och i markstensytor kan man med fördel skapa mönsterbrytningar för att trolla bort ett långt, brett eller stort intryck.

I botten på ytan som skall beläggas bör det finnas ett 30-50 cm tjockt väl dränerande lager (grövre grus, bärlager och dyl.) för att inte tjälen skall ställa till problem. Under detta läggs alltid en fiberduk för att skikta dräneringsmaterialet från övrigt material under. Överst bör man ha ett 3-5 cm tjockt lager lite finare material såsom sättsand, stenmjöl eller stenflis för att lätt kunna dra av en slät yta. Stenflis 2-4 mm försvårar för ev. fuktvandring (viktigt vid granit).

När ytan man tänkt belägga är slät och hård (helst paddad med en markvibrator som kan hyras hos maskinuthyrare) och väl dränerad enligt ovan lägger man ut fris/kantsten i de former man tänkt sig ytan. Därefter läggs så många hela stenar som möjligt i det mönster man bestämt sig för. Markstenen eller plattorna ska läggas med en fog på ca 3 mm. Planerar man att använda Romex hårdfog ska fogen vara 5-6 mm.

1 2 3 4

Slutligen sågar man med vinkelslip eller klipper med stenklipp alla små bitar som krävs för att få en hel yta. Var inte rädd för att såga eller klippa mycket, låt inte markstenens form bestämma din ytas form utan forma stenen efter just dina önskemål. Ytan som läggs kommer förmodligen att ligga i 10-20 år och då spelar ett par timmars extra arbete inte så stor roll om man därigenom kan skapa en mer personlig och vacker yta.

sid. 12

Fiberduk

5

Skillnaden mellan gångplatta och marksten går vid storleken 20x20 cm. Under detta mått kallas det marksten och över benämns det gångplatta. Orsaken till detta är att ju större stenen blir desto större brytyta blir det. Slutligen sopar man fogsand på ytan för att foga stenen. Det blir vanligare och vanligare att använda en hårdfog som Romex för att försvåra för myror och ogräs. Tänk i så fall på att detta fogmaterial kräver viss fogbredd.

TÄNK PÅ:

Arbetar man med flera olika färger bör man inte ha för många mönsterväxlingar då det kan bli ”grilligt”. Annars är mönsterväxlingar ett utmärkt sätt att estetiskt trolla bort långa ytor eller markera en gång eller altan som ligger i ytan man skapar. Natursten varierar i tjocklek och sätts med fördel i en mjuk bädd av betong, stenflis eller stenmjöl så att underlaget kan justeras efter eventuella höjdskillnader. Den mjuka bädden bör vara ca 20 mm och ligga på en hård avdragen yta.

LYCKA TILL MED DIN LÄGGNING!

Stenmjöl eller stenflis Fog

Dränerande bärlager

Plattor
1 2 3 4 5 6
Naturlig jordmån Kantsten
sid. 13
sid. 14
GRANIT ROMANUM GRÅGRAFIT
sid. 15
GRANITKERAMIK GRANIT GRÅMELERAD SKIFFER OFFERDAL MAXI KALKSTEN GIZA GRANITKERAMIK MARMOR BOTTICHINO
sid. 16

Att lägga våra produkter i höjd med gräsmattan sparar massor av tid då man slipper kantklippning.

Tips! Använd någon av våra avlånga produkter för att minska antalet fogar.

sid. 17
sid. 18
CITY STORMIX, COMPAC RAK MUR, GRANIT TRAPPBLOCK

TRAPPOR

Vårt råd är att välja sten till din trappa med omsorg. Vid en entré står trappan för ett första intryck av ditt hem och trädgårdsslänten finns den ofta i blickfånget som en brygga till nästa nivå. Förutom natursten som skiffer, granit och betong till nya trappor, erbjuder vi olika beklädnader som sätts fast på gamla Trappor för att ge dem ett nytt utseende. Ska du göra en ny trappa kan du köpa trappblock i granit eller i betong, vi har vi det du söker.

2
sid. 19

Här har vår kund blandat vår storsäljare, stenplattan city stormix tillsammans med muren compac antracit och granit trappblock. En riktigt härlig kombination.

sid. 20 ”
sid. 21

FUNKIS ANTRACIT

sid. 22
GRANIT GRAFIT TRAPPA HALVRUND BASIC ROMANUM, GRÅ TRAPPBLOCK TRAPPBLOCK GRAFIT

TRAPPBLOCK ANTRACIT

Mått: 105x35cm & 70x35cm

TRAPPBLOCK GRÅ

Mått: 105x35cm & 70x35cm

TRAPPBLOCK MEGASTEP ANTRACIT

Mått: 105x35cm & 70x35cm

TRAPPBLOCK MEGASTEP GRÅ

Mått: 105x35cm & 70x35cm

GRANITTRAPPA REKTANGULÄR PORTUGISISK GRÅ

Mått: 105x100cm

GRANIT GRÅ TRAPPBLOCK

Mått: 120x35cm

GRANIT BOHUS MODERN GRÅ

Mått: 105x35cm

GRANITTRAPPA BOHUS REKTANGULÄR

Mått: 120X90cm

GRANIT TRAPPA BOHUS HALVRUND

Mått: 120X90cm

GRANITTRAPPA HALVRUND PORTUGISISK GRÅ

Mått: 150X100cm

GRANIT GRÅ SÄTTSTEG

Mått: 120X13cm

GRANIT GRÅ PLANSTEG

Mått: 120X35cm

Fler produkter, mått och information om produkterna hittar du längst bak i katalogen.

sid. 23
sid. 24
TRAPPBLOCK GRANIT GRÅ PORTUGISISK
sid. 25
CITY STORMIX, DEKORSTEN TUMLAD MARMOR, TRAPPBLOCK ANTRACIT GRANIT GRÅGRAFIT GRANIT GRAFIT TRAPPBLOCK, COMPAC ANTRACIT MUR GATSTEN GRÅ, KALKSTENSMUR RÖD

NYA PERSPEKTIV MED EN TRAPPA

ETT VIKTIGT STEG

Vårt råd är att välja sten till din trappa med omsorg. Vid en entré står trappan för ett första intryck av ditt hem och i trädgårdsslänten finns den ofta i blickfånget som en brygga till nästa nivå.

En trappa kan låta dig hitta nya favoritplatser i din trädgård. En plats som kanske tidigare varit för brant och därför otillgänglig blir plötsligt en plats att trivas på.

BEKLÄDNAD

För att få ett nytt utseende på din trappa behöver du inte riva den. Det kan faktiskt räcka med att klä in den med nytt material för att förändra utseendet totalt. Förutom sten och betong till nya trappor, erbjuder vi olika beklädnader som sätts fast på gamla trappor för att ge dem ett nytt utseende.

sid. 26

BRA ATT VETA

- om din trappa

ENTRÉTRAPPAN

En entrétrappa kan vara allt från att vara ett enda steg högt som rektangulär eller halvrund granittrappa, till att vara stor och pampig med gott om plats runt entrédörren. Trappor kan också byggas av trappblock i betong, granit eller gatsten. Det blir stabila och hållbara trappor, särskilt om de byggs i natursten. Mindre trappor kan du också bygga av trappsteg, murblock eller kantsten. Trappans utseende kan förändras beroende på om trappblocket har en slät front eller en yta med struktur. Är trappblocket av natursten kan ytan vara grovt huggen.

1 2 3

SLÄNTTRAPPAN

Har du en kuperad tomt kan det vara bra med en trappa i slänten. Lägg den med trappblock, murblock eller kantsten. Det är viktigt med ett bra underarbete, lägg därför stenkross under.

Trappblock finns i olika längder så du kan själv bestämma hur bred din trappa ska bli. Om du vill ha den riktigt bred lägger du flera block bredvid varandra.

RENOVERA EN GAMMAL TRAPPA

Har du en gammal sliten trappa men som i grunden är stabil kan du bekläda trappan med förslagsvis granit eller skiffer. Dessa läggs på plats med fix och fog. Då får du en snygg trappa att känns helt ny till ett lägre pris. En gammal trappa kan också beklädas med Duratrapp – en stenbeläggning där naturstensgruset är 3-5 mm och läggs i ett två-komponents epoxispackel. Detta är också ett bra halkskydd.

Utseendet på din slänttrappa blir mycket vackrare om du kantar den med lite växter eller buskar. Ljussättning på kvällen förhöjer också.

sid. 27

SÅ BYGGER DU EN EGEN TRAPPA

1

BYGG EN TRAPPA AV GATSTEN

Alternativ 1:

• Gräv ett dike där den yttersta raden med stor-gatsten ska ligga.

• Blanda till murbruk och fyll botten av diket med bruk.

• Tryck dit storgatstenen och låt det bli ett avstånd mellan stenarna på ca 1-2 cm.

• Foga sedan med mer bruk mellan stenarna och låt torka.

• Fyll upp ytan innanför ringen med bärlager och sedan stenmjöl och lägg sedan smågatstenen i två förskjutna rader.

• Foga med bruk och tvätta sedan rent med vatten.

• Gräv nästa dike och upprepa läggningen av storgatstenen.

• Foga.

• Fyll sedan upp innanför denna cirkel och fyll på med makadam och sedan fogsand.

• Lägg smågatstenen enligt skissen och foga sedan detta plan med bruk. Tvätta rent.

Alternativ 2:

Gör likadant som i alternativ 1 men istället för att mura fast smågatstenen så kan du foga med Romex Hårdfog eller fogsand istället. Det viktiga är att storgatstenen muras på plats eftersom den stabiliserar hela trappan.

Översta 150 cm, nästa 30x2+150 o.s.v.

sid. 28

BYGG EN TRAPPA AV TRAPPBLOCK I BETONG

• Trappan byggs av trappblock i betong i måtten 60 och 30 cm.

Du kan välja på färgerna grå eller antracit.

• Tänk i jämna 30 cm-mått så slipper du såga.

• Gör en bädd där trappan ska vara.

• Gräv ur, lägg en fiberduk och fyll upp med bärlager.

• Lägg därefter stenmjöl/stenflis och packa.

• Börja med yttersta varvet (längst ner) och lägg ut trappblocken.

• Fyll på med bärlager innanför blocken upp till kanten.

• Jämna till ytan med ett tunt lager stenmjöl/stenflis.

• Lägg nästa varv, fyll med makadam närmast trappblocken och lägg sedan bärlager i resterande utrymme. Jämna till med stenmjöl/stenflis. Lägg dit trappblocken.

• Hela översta planet byggs med trappblock enligt skissen.

Plan 120x60 cm, höjd 49,5 cm, totalt yttermått 240x120 cm

sid. 29
2
sid. 30

Gatsten, klassikern som överraskar. Det roliga med gatsten är att den kan läggas i olika mönster som raksättning, diagonalsättning, vågsättning eller bågsättning.

sid. 31

ENTRÉER & GÅNGAR

Första intrycket är som bekant alltid viktigt. Använd stenplattor och grus på rätt sätt och kom hem till en välkomnande entré varje dag. Hos oss hittar du allt du behöver för att skapa den ingång till ditt hem som du alltid har drömt om. Glöm inte bort entrén när ni ritar ert hus eller planerar trädgården. Det är den som välkomnar din besökare och ger det första intrycket av din bostad.

3

sid. 32
3 sid.33
FUNKIS ANTRACIT, GÅRDSSINGEL GRÅMELERAD

Här har kunden blandat vår basic mur, bergen dekorsten och granitkeramik. En fantastisk entré som ger huset en varm och välkomnande ingång.

sid. 34 ”
sid. 35

GÅRDSSINGEL GRÅMELERAD

Mått: 6-16mm

BERGEN

Mått: 25-40mm

SJÖSTEN FLISBY SVART/VIT

Mått: 16-32mm

FUNKIS SIENNA

Mått: 60x60cm

FUNKIS GRÅ

Mått: 60x60cm

FUNKIS ANTRACIT

Mått: 60x60cm

GRANITKERAMIK KVARTSIT MÖRKGRÅ

Mått: 80x40cm

CITY STORMIX GRÅ/VIT/ROST

Mått: set 60x60cm, 40x40cm. 20x20cm

CITY STORMIX GRÅ/VIT/SVART

Mått: set 60x60cm, 40x40cm. 20x20cm

GRANITKERAMIK BETONG ANTRACIT

Mått: 80x40cm

GRANITKERAMIK SKIFFER GRÅ

Mått: 60x60cm

GRANITKERAMIK SKIFFER ANTRACIT

Mått: 60x60cm

Fler produkter, mått och information om produkterna hittar du längst bak i katalogen.

sid. 36
sid. 37
CITY STORMIX BORSTAD KALKSTEN BERGEN FUNKIS GRÅ
sid. 38
MARKTEGEL SVARTMELERAD FUNKIS GRÅ MARKTEGEL SVARTMELERAD SKIFFER OFFERDAL MAXI
sid. 39 MARKTEGEL SVARTMELERAD

KOMBINERA OLIKA TYPER AV STENAR FÖR ETT MJUKARE INTRYCK

Dekorsten är avsett att ge den där lilla extra touchen åt huset och trädgården. Vad som passar bäst är en smaksak och du kan välja mellan allt från rundade sjöstenar till mer strama varianter som marmor och granit. Under dekorstenen läggs en fiberduk och under denna ett dränerande material (kross). Detta för att separera dekorstenen från jorden, stadga ytan och försvåra för ogräs att växa upp underifrån.

Dekorsten fyller också en praktisk funktion, de håller växter borta från husfasaden. Dessutom förlängs växternas blomningstid, eftersom stenarna hindrar jorden från att frysa för snabbt.

sid. 40

BRA ATT VETA

- om dekorsten

FÄRGER

• Det kan förekomma stenar av avvikande färg i alla levererade stensorter.

• Skifferkross antracit kan innehålla ådring.

• Marmorkross 8-16 och 25-45 kan innehålla enstaka gulnade stenar.

• Vita produkter bör inte läggas direkt på jord. Vit marmor kan suga till sig mineraler och bli missfärgad om den läggs på jord, även om fiberduk ligger emellan. Lägg ett dränerande material under.

• Dekorgrus är vid leverans lite dammigt och grusigt, men blir med hjälp av väder och vind snart vackert.

• Sjösten svart/vit blir med åren grå.

OBS! Dekorsten kan missfärgas. Ådringar och andra naturliga mönster kan förekomma. Det förekommer även stenar med avvikande färg.

1 2 3

SJÖSTEN

De vita stenarna i sjöstenen består till viss del av kalk. En del av dessa kalkstenar är porösare och kommer över tid att neutraliseras. Detta försvårar i sin tur för mossa att få fäste nära denna dekorsten. I denna vackra stensort förekommer även en del naturröda och beige stenar, men huvudintrycket är svart/vit. Stenen kan, om den är vätskemättad, vara grumligt grå. Detta förändras på kort tid av väder och vind. Den svartvita sjöstenen kan vara gulaktig om den nyligen skördats från havet, detta vitnar ganska snart. De svarta stenarna i samma stensort kan vara nästan vita av kalkdammet men tvättas snabbt rena av väder och vind var vid de får sin riktiga färg.

STORLEKAR PÅ GRUS

Dekorsten finns i varierande storlekar. 8-16, 16-32, 32-84 mm är våra vanligaste stenstorlekar.

6-8, 8-11, 8-16 och 8-18: Passar bäst till gångar eller garageuppfarter. Lätt att räfsa i. Bör då vara ett minst 5 cm tjockt lager.

16-32 och 25-45: En något grövre fraktion som är vacker att se på och passar bra i rabatter eller i murar.

32-64 och 50-70: Passar också i rabatten eller intill husknuten. Denna storlek ger tydlig struktur i rabatten

(Tänk på: Stenen sållas och sorteras till olika storlekar , vilket gör att det i vissa fall kan komma med både mindre och större storlekar i din påse med sten.)

sid. 41
sid. 42
GÅRDSSINGEL NATUR/RÖD KALKSTEN ÖLAND RÖD GÅRDSSINGEL GRÅMELERAD, STEGSTEN SANDSTEN GRÅ
sid. 43
GÅRDSSINGEL GRÅMELERAD, GATSTEN PORTUGISSIK

SKIFFER VÄGG

Klä in en vägg utomhus eller inomhus för en rå och avskalad känsla. Komplettera gärna din väggbeklädnad i sten med effektfull belysning. Då kommer väggbeklädnaden verkligen till sin rätt. Denna entrén består av vår gråbruna skiffer beklädnad på väggen, svart skiffer, svensk mix gatsten och granit kantsten på marken.

sid. 44
sid. 45
sid. 46

DRÖMMEN VID VATTNET

Granitkeramik har sedan den introducerades i Sverige för några år sedan, gjort stor succé. Plattorna kan även gå under namnet keramiska plattor. Granitkeramikplattor är extremt hårda och tåliga, därav namnet granit i det svenska namnet.

Här vid vattnet hittar man detta ljuvlig hem, som valt just granitkeramik granit gråmelerad. De har kombinerat granitkeramiken med sjösten och kantstål i aluzink. En husdröm alldeles intill vattnet.

sid. 47

Om man vill rama in sin trädgård eller bygga upp lådor för plantering så är basicmuren perfekt.

Basic är en storsäljare inom murstenar. En klassisk mursten som passar utmärkt till fristående murar, stödmurar (upp till 60 cm utan geonät). Basicmuren är en slät mursten med fasad kant som passar dig som vill ha ett snyggt och stilrent intryck.

Basicmuren är otroligt populär att blanda tillsammans med funkisplattorna. Bygga upp en mur vid tomtgränsen eller bygga planteringslådorna med stenlim.

Möjligheterna är oändliga och det är bara din fantasi som sätter gränserna. Att göra fyrkantiga lådor av basicmuren är omåttligt populärt. Fylla med dekorsten och plantera olika växter i gör trädgården mjuk men stilren.

TÄNK PÅ

Glöm inte nämna för er anläggare om ni önskar ha belysningen i lådan. Det bör vara med i planeringen innan man anlägger. Belysningen skapar en wow-känsla och man drar med fördel sladdarna under plattorna till muren, då slipper man se sladdar i trädgården eller gräva ner de i efterhand.

sid. 48

Oavsett om du står inför att äntligen designa och bygga dina drömmars mur från grunden eller kanske förstärka en redan befintlig mur har vi mursten av hög kvalitet som hjälper dig i byggprojektet. Hos oss

på Flisby hittar du vacker mursten och alla de rätta tillbehören för att skapa en både vacker och stabil mur i din trädgård.

4 MURAR

sid. 49

Compac-muren är otrolig! Raka, stilrena linjer. Spännande struktur. Enorm flexibilitet och hållbarhet. Med hjälp av dess teknik som kallas Keystone, kan den monteras helt utan murbruk eller specialverktyg. Det är lätt att förstå att Keystone Compac är världens mest sålda stödmur.

sid. 50 ”
sid. 51
sid. 52
COMPAC RAK ANTRACIT COMPAC RAK ANTRACIT COMPAC RAK ANTRACIT BASICMUR GRÅ, MAKADAM 8-16

BOHUS GRANIT PLOCKMUR GRÅ

Mått: 35x20x15cm

BASICMUR GRÅ

Mått: 39,2x19,5x14cm

BASICMUR ANTRACIT

Mått: 39,2x19,5x14cm

VÄTTERMUR ANTRACIT

Mått: 40x20x15cm

COMPAC RAK GRÅ

Mått: 46x30x20cm

COMPAC ANTRACIT GRÅ

Mått: 46x30x20cm

VÄTTERMUR GRÅ

Mått: 40x20x15cm

GARDEN WALL RAK GRÅ

Mått: 30,5x23x15cm

GARDEN WALL RAK ANTRACIT

Mått: 30,5x23x15cm

GRÄNSLÖS GRÅ

Mått: 38x19x17cm

VILLABLOCK GRÅ

Mått: 30x15x15cm

VILLABLOCK ANTRACIT

Mått: 30x15x15cm

Fler produkter, mått och information om produkterna hittar du längst bak i katalogen.

sid. 53
sid. 54
VÄTTERMUR GRÅ, FUNKIS
sid. 55
VÄTTERMUR GRÅ GARDENWALL GRÅ VÄTTERMUR GRÅ, FUNKIS VÄTTERMUR GRÅ

GRÄNSSÄTTANDE UTAN GRÄNSER

Våra murstenar finns i många varianter för att du ska kunna få en stödmur eller fristående mur som passar dina behov. Ett viktigt råd är dock att börja med de praktiska förutsättningarna och tänka efter vilka dimensioner som är möjliga på just din tomt.

Därefter kommer estetiken in i bilden och möjligheterna är många med struktur, släta, svängda och raka murar.

sid. 56

BRA ATT VETA

BRA FRÅGOR ATT STÄLLA SIG

NÄR MAN SKA BYGGA EN MUR:

• Ska det vara en stödmur eller en fristående mur?

• Ska den vara strikt eller ha struktur?

• Ska den vara låg eller hög?

• Ska den vara rak eller svängd?

Välj mellan våra olika mursystem beroende på vad svaren ovan blir.

1 2 3

STÖDMURAR

Vill du bygga en stödmur så gäller regeln att ju högre den ska byggas, desto djupare och tyngre mursten krävs. En tumregel är att mursystemet är självbärande vid

3 x murens bredd. T.ex. om muren är 25 cm bred så kan du bygga en 75 cm hög mur utan att behöva använda geonät som armerar muren. Det är också viktigt att gräva ur bakom muren (halva murens bredd) och därefter fylla på med dränerande material.

FRISTÅENDE MUR

Låga fristående murar kan byggas med all vår dubbelsidiga mursten. Vill du bygga en hög fristående mur krävs det att du väljer ett mursystem där murblocken har kanaler som kan fyllas för armering.

4

KALKUTFÄLLNING

Betongsten gjuts av grus, vatten och cement. Eftersom cement innehåller kalk kan kapillärkraften orsaka kalkutfällning. Det gäller all betongsten och på färgade produkter syns det ofta tydligare. Detta är inget fel, utfällningen försvinner med tiden. Vill man påskynda processen finns särskilda preparat som hjälper till.

Varierande mått

Murar i natursten varierar mycket i mått p.g.a tillverkningsprocessen. Även betongmurar kan variera i mått, dock endast ±4 mm.

- om din mur sid. 57

COMPAC MUREN

Raka, stilrena linjer. Spännande struktur. Enorm flexibilitet och hållbarhet. Det är lätt att förstå att Compac är världens mest sålda stödmur. Välj mellan två olika färger. Det finns alltid en variant som matchar ditt hus och trädgård. Muren har en smart konstruktion, Keystone, med låsstavar som håller varje mursten säkert på plats. Detta gör monteringen enkel och du behöver aldrig använda murbruk, oavsett hur låg eller hög mur du vill bygga. Compac används ofta i väg- och brobyggen över hela världen – det säger en hel del om dess enorma hållbarhet.

Murens form gör att den kan läggas i mjuka kurvor och bågar, med bibehållen styrka. I kombination med geonät och rätt under- och bakomarbete kan muren byggas flera meter i höjd. Stenarna låses med glasfiberstavar och kan byggas upp utan lutning.

sid. 58
sid. 59
”När man vill ha mjuka kurvor, former och extrem hållbarhet.”

ANLÄGG VID VÄXTHUSET

Det finns många fina typer av sten som passar bra att ha i växthus. Stenens naturliga skiftningar och strukturerade yta ger ett levande golv som åldras vackert. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur du vill lägga din sten i växthuset. Välj gärna en sten med ”sträv” eller skrovlig yta så att det inte blir halt inne i växthuset när det blir kondens eller spill av vatten.

5
sid. 60

MARKTEGEL RÖDMELERAD

sid. 61

Klassiskt rött marktegel i ett fiskbensmönster.

Låt ett vackert tegelgolv förgylla ditt hem eller växthus.

sid. 62 ”
sid. 63

MARKTEGEL STAV GULMELERAD

Mått: 21x7x5cm

MARKTEGEL STAV RÖDMELERAD

Mått: 21x7x5cm

MARKTEGEL STAV SVARTMELERAD

Mått: 21x7x5cm

MARKTEGEL GULMELERAD

Mått: 20x10x4cm

MARKTEGEL RÖDMELERAD

Mått: 20x10x4cm

MARKTEGEL SVARTMELERAD

Mått: 20x10x4cm

RUSTIKBLOCK GRÅ

Mått: 39x19x13,8cm

RUSTIKBLOCK TERRACOTTA

Mått: 39x19x13,8cm

RUSTIKBLOCK ANTRACIT

Mått: 39x19x13,8cm

GRÄNDSTEN GRÅ

Mått: 21x14x5cm

GRÄNDSTEN RÖDGRAFIT

Mått: 21x14x5cm

GRÄNDSTEN GRÅGRAFIT

Mått: 21x14x5cm

Fler produkter, mått och information om produkterna hittar du längst bak i katalogen.

sid. 64

OFFERDALSSKIFFER

KALKSTEN RÖD OREGELBUNDEN

MARKTEGEL GULMELERAD

BORSTAD KALKSTEN

sid. 65

VÄXTHUS MED STENGOLV, LÄTTSKÖTT OCH VACKERT

Sten ger en vacker och praktisk golvyta i växthuset. Välj till exempel marktegel i rödbrunt för att skapa en tilltalande och tålig yta som för tankarna till ett klassiskt orangeri. Marktegel är tillverkad av pressad lera i klassiskt markstenformat. Färgen på plattan bestäms av färgen på leran den tillverkats av. Marktegel stav är tillverkad av pressad lera och ytan är vattenstruken.

Vattenstrukna tegelstenar erbjuder en unik mjuk struktur som återskapar det åldrade utseendet hos återvunna tegelstenar.

sid. 66

MARKTEGEL

En klassiker inom markmaterial. Detta material som använts i tusentals år är gjutet av hårt bränd lera. Det åldras med stil och kommer att älskas av generationer framöver. Marktegel har låg miljöpåverkan, är väderbeständigt och lätt att underhålla.

BRA ATT VETA 1 2 3

TÄNK PÅ

- om ditt växthusområde

• Marktegel får ej fogas med ogräshämmande fogsand.

• Vi rekommenderar att du avstår från att salta på marktegel.

• Marktegel varierar i storlek på grund av brännformarna som ger plattorna dess rustika utseende.

• Sätt plattorna i mjuk bädd för att korrigera mått differenser.

OLIKA MÖNSTER

I växthuset kan man lägga olika mönster beroende på vilken stil som önskas. Här är tre populära plattsättningar:

sid. 67

JULIA KHOURI

Hon är influencern som sålt in Gotland till oss alla. Hon får de som inte bor där, att vilja flytta dit på direkten. Hon briljerar i trädgården och inreder varje vrå i hemmet otroligt smakfullt. Hennes namn är Julia Khouri.

Tillsammans med sin man Carlos och hennes fyra barn får man följa deras liv och husprojekt på Gotland. Vi har fått den stora äran att ställa lite frågor till Julia. Hon delar med sig av tips till er läsare och svarar på vad hennes favoriter är i trädgården. Häng med!

Vi har träffat Julia Khouri, influencer, fyrabarnsmamma, gotlandsbo, bloggare och inspiratör. I ett renoverat kalkstenshus på norra Gotland lever Julia tillsammans med sin man Carlos och deras fyra barn Noell, Elle, Belle och Juno i åldrarna 5-17 år. I den här artikeln får vi ta del av Julias intresse för trädgårdsliv, flytten till Gotland och varför hon började blogga.

Att Julia började blogga föddes ur lusten av att dela med sig av alla deras såväl stora som små projekt på den lilla gård de då bodde på. Julia har alltid tyckt om formatet bild och text. Redan som barn skapade hon tidningar och böcker med egen ritade bilder och skrivna texter till. Bloggen blev som en slags egen liten tidning/bok där hon fick snabb feedback och kunde dela sina intressen med andra likasinnade. Sedan 2007 har hennes blogg inspirerat andra vilket Julia tycker känns väldigt stort och kan än idag bli nästan förvånad över att andra blir inspirerade av henne - ”Så smickrande och roligt!”

På Julias blogg och Instagramkonto får besökarna en rejäl dos av inredning- och trädgårdsinspiration och det har att göra med Julias egna intresse för just inredning och trädgård. När Julia bara var 5 år ritade hon en teckning som föreställde henne själv som trädgårdsmästare omringad av blommor och blad. Även inredning har funnits med sedan barnsben. Att ha det estetiskt tilltalande runt omkring henne har alltid varit en viktig del i hennes liv.

Idag är både bloggen och Instagram Julias levebröd och något som hon arbetar med professionellt sedan många år tillbaka. Hon säger själv att sociala medier har hjälpt henne uppfylla några av hennes viktigaste drömmar i livet. Här får hon vara kreativ, skapa, äga sin egna tid och omge sig med människor som valt en stunds avkoppling genom att läsa hennes texter och ta del av hennes bilder och filmer. - ”Det är en ynnest och något jag är tacksam för varje dag.”

sid. 68

Trädgårdsprojekt blandat med ljuvlig inredning. Följarna och vi älskar att följa Julia och hennes familj på Gotland. In och kika på hennes blogg; juliak.se eller hennes Instagramkonto; khouri.julia så förstår ni vad vi menar!

c sid. 69
KHOURI.JULIA

En mörk och ruggig decemberdag 2018 åkte för första gången Julias man Carlos till Gotland för att gå på visning av ett hus som han kom att bli förälskad i.

Julia själv hade endast varit på Gotland vid två tillfällen som yngre. Att familjen började leta fritidshus var 100% Julias idé som varit uppvuxen med att ha fritidshus och saknade det så mycket i vuxen ålder. - ”Det fattades en del i mitt hjärta och jag ville så gärna ge våra barn chansen att få känna känslan att åka bort men ändå hem.”

Samma år som flytten till fritidshuset på Gotland blev av började Julia och Carlos seriöst överväga att bo där permanent. För Julia och Carlos kändes en flytt nödvändig för dem och deras barns vardag och framtid. Möjligheten att få ge sina barn en tryggare vardag med ett lugnare tempo. Det är givetvis inte problemfritt någonstans men paret kände att det var så mycket bättre på Gotland än det de var vana vid. Skola, färden till och från skolan och miljön som deras barn vistas i på sin fritid kändes mer tryggt och lugnt på Gotland helt enkelt. Hon säger själv att de trivdes väldigt bra på deras lilla gård strax utanför Stockholm men att samhället och klimatet förändrades mycket under de senaste åren och så pass mycket att det påverkade familjen på ett negativt sätt i vardagen. - ”Eftersom vardagen är det livet består av mestadels så ville vi skapa en förändring.”

Fördelarna med att bo på Gotland vägde så tungt så Julia och Carlos kände att de inte förlorade något på att prova. Det var absolut inte helt okomplicerat med så många barn i varierande åldrar men då hela familjen var villiga att ge det en chans så blev det avgörande, flytten till Gotland blev ett faktum och familjen bor numera där permanent sedan 2022.

3 korta om Gotland från Julia:

Om du fick tipsa om tre saker man inte bör missa om man besöker Gotland på semester. Vad skulle det vara?  Fårö, för ett magiskt ljus och en natur som är alldeles unik. Visby, en liten stad som hämtad ur sagorna. Så vackert och mysigt. Kalkbrott, det finns flera olika att besöka och det är verkligen en häftig upplevelse att bada i ett kalkbrott på sommaren.

Skiljer sig kulturen något från Stockholm?

Mycket! Här är det ett långsammare tempo och man hjälps åt på ett helt annat sätt. Man tar hand om varandra och bryr sig om. Våra grannar är underbara!

Skulle du rekommendera fler att köpa hus där?

JA! Dels så finns det många hus här som inte verkar skötas ordentligt och det gör ont i hjärtat på mig. Hellre ta hand om än köpa/bygga nytt. Naturen är fantastisk och det finns så mycket att göra och upptäcka på den här trots allt ganska lilla ön. Här tar man vara på allt på ett helt annat sätt och det kryllar av trevliga gårdsbutiker och det är inte alls svårt att äta efter säsong och närproducerat.

sid. 70

DET ÄR TREVLIGT OCH PRAKTISKT MED GÅNGAR. GATSTEN ELLER GRUS ÄR MINA FAVORITER NÄR DET KOMMER TILL GÅNGMATERIAL.

” ”
sid. 71
Julia Khouri

”Känslan av att åka bort men hem”

Att Julia har ett brinnande intresse för trädgård märks tydligt i hennes blogg och på Instagram. Redan som 5-åring visualiserade hon sig själv som trädgårdsmästare och började odla i sitt flickrum som barn.

sid. 72

Julia är självlärd framförallt genom internet med all dess information i både text, bild och film. Julia och Carlos har ofta olika projekt igång som de jobbar med tillsammans. Först planerar de projekten och landar tillslut i något som de båda känner sig nöjda med. Kompromisser blir sällan optimalt så det är tur att de oftast är inne på samma linje, säger Julia. Carlos är duktig på att bygga och vann 2022 pris som årets hantverkare, därav blir hans roll att snickra och bygga och Julia tar vid när det är dags att inreda och piffa. De båda tycker om att skapa i trädgården men har sina egna favoritområden och styrkor. Carlos är lite mer inriktad på att snickra och lägga sten medan Julia odlar och planerar hur det ska se ut. - ”Men jag skulle inte kunna planera själv utan tycker att det blir allra bäst när vi gör det tillsammans.”

Vi frågade Julia vad hon är mest nöjd med i sin trädgård och utan tvekan säger hon att det är deras köksland. Det är också det enda som de gjort i sin nya trädgård. Julia själv säger att kökslandet inte är helt perfekt men det skapades på en torr gräsplätt på nästan ett ögonblick. Hon förstår knappt själv så här i efterhand hur de hann med det när de precis var nyinflyttade och mitt i pågående sommarlov med barnen.

INFLUENCERN JULIA KHOURIS BÄSTA TIPS FÖR EN MYSIG TRÄDGÅRD

Tankarna är många inför planeringen av deras trädgård på Gotland, bland annat så ska de anlägga en terrass framöver. Trädgården vill de ska vara väldigt lummig och romantisk med flera olika rum. De kommer lägga mycket tid och kärlek på kökslandet och på den nya rabatten runt den. - ”Jag vill undvika att det blir plottrigt och behåller den ganska stora ytan med gräsmatta och fruktträd. Jag har däremot satt väldigt många narcisser i gräsmattan som jag ser fram emot att få njuta av.”

Så här beskriver Julia själv sin drömträdgård: - ”Jag skulle vilja ha en enorm äppellund, jättemånga fruktträd och bärbuskar. Ett stort köksland där jag skulle kunna odla så pass mycket att vi skulle kunna vara självförsörjande på många rotfrukter och grönsaker. Några maffiga gamla rosenbuskar som växer direkt i gräsmattan. En härlig terrass av kalksten med en liten pool av sten. Ett växthus för både odling och umgänge. En ganska enkel trädgård men gärna relativt stora ytor med plats för många träd och växter.”

I en rabatt brukar Julia satsa på olika höjder och att blommorna i den gärna får blomma från tidig vår till sen höst. Hon försöker också hålla sig till ett antal sorter även om hon kan lockas av att plocka på sig allt hon tycker är fint i butiken. - ”Det blir finare att ha många av lite färre sorter tycker jag. Vi får väl se om jag lyckas med det i min egen nya rabatt…”

Om vi pratar sten så har Julia lätt att falla för klassisk gatsten. Det behöver inte nödvändigtvis vara i en gång utan man kan använda gatstenen och göra en trappa. Något som kan vara det vackraste Julia vet är en krattad grusgång med mormorsrabatter på sidorna. - ”Klassiskt, enkelt och alltid rätt.”

www.juliak.se

Foto: Alla bilder på Julia är hennes privata bilder. I

1.

PLANTERA TRÄD

Träd, planera träd även om det känns som en evighet tills de har vuxit sig stora. En trädgård behöver sina träd och gärna fruktbärande.

2. ODLA ÄTBART

Man kommer långt på en liten yta eller några pallkragar. Med bra jord kan man så tätt och få ut en maximal skörd.

3. ORÖRDA INSLAG

Låt någon del av trädgården vara vild. Det är bra för fjärilar och bin. Dessutom oerhört vackert med orörda inslag i en trädgård.

4. GATSTEN & GRUS

Det är trevligt och praktiskt med gångar. Gatsten eller grus är mina favoriter när det kommer till gångmaterial.

5. FÖLJ HJÄRTAT

Följ hjärtat när du skapar din trädgård, lev med den en tid innan du sätter spaden i jorden. På så vis lär du känna den, hur går solen, var är det skuggigt och vilken plats är den bästa för dina drömväxter. Jag är själv inte så brydd om ”regler” när det kommer till att skapa en trädgård utan skapar den efter våra behov och smak. Precis som jag tänker när jag inreder vårt hem.

sid. 73
”Trädgården vill vi ska vara lummig, romantisk med flera rum”

En plattsättning vid poolen, en hemester i sommar. Kanske inte en dålig idé alls.

Att höra kaffet puttra inne i köket, bege sig ut i morgonrocken innan alla andra i huset vaknat och ta det där uppfriskande morgondoppet du sett fram emot hela våren. Nu är sommaren äntligen här. Fåglarna kvittrar i träden bredvid huset och dina fötter möts av soluppvärmda stenplattor. Doppar tån i poolen. Tänk vad bra det blev. En semester hemma. Hemester, ibland behövs inte mer än så.

Vi har ett flertal plattor som passar bra runt poolen. På bilden ovan ser ni vår populära granitkeramik kvartsit ljusgrå. I detta avsnitt får ni även en titt på hur Offerdalsskiffer tillverkas, vår skandinaviska favorit!

Häng med från bergen, in till fabrikerna där de står och knackar stenen för hand. Ett gediget arbete där vi berättar om fördelarna med skandinavisk skiffer som dessutom är väldigt hållbart. Från fabrik, till hur det ser ut runt färdig pool, häng med!

6 sid. 74

HEMESTRA VID POOLEN

Runt poolen skapar sten en beläggning som är härlig för fötterna att beträda, håller sig vacker i många år och är dessutom väldigt lättskött.

6
sid. 75

Här har kunden jobbat med vår ljusa kvartsit granitkeramik, integrerat med sin altan. En härlig uteplats att umgås med vänner och familj på.

” sid. 76
sid. 77

OFFERDALSSKIFFER

sid. 78
GRANIT POOLKANT GRANITKERAMIK KVARTSIT LJUSGRÅ GRANIT GRAFIT POOLKANT

SKIFFER OFFERDAL POOLKANT

Mått: FLx30cm

SKIFFER OFFERDAL POOLKANT HÖRN

Mått: 30x30/60x3cm

SKIFFER OFFERDAL GRÅ Oregelbunden

GRANITKERAMIK MARMOR BOTT. POOLKANT

Mått: 80x40cm

GRANITKERAMIK MARMOR BOTTICHINO

Mått: 80x40cm

KALKSTEN GRÅGRAFIT

Mått: 60x40cm

GRANITKERAMIK GRÅMELERAD POOLKANT

Mått: 60x30cm

SKIFFER OFFERDAL GRÅ

Mått: FLx30cm

GRANIT GRAFIT

Mått: 60x30cm

GRANITKERAMIK KVARTSIT MÖRKGRÅ POOLKANT

Mått: 60x30cm

GRANIT POOLKANT GRAFIT

Mått: 50x50x25cm

GRANIT POOLKANT RAK GRAFIT

Mått: 50x25cm

Fler produkter, mått och information om produkterna hittar du längst bak i katalogen.

sid. 79

STENLÄGGNING RUNT POOLEN, VACKERT & HÅLLER I MÅNGA ÅR

sid. 80
FUNKIS GRÅ

- om ditt poolområde

BRA ATT VETA 1 2

GRANITKERAMIK

RUNT POOLEN:

Granitkeramikplattor med glaserad yta är lätt att hålla ren. Plattorna är måttexakta, åldersbeständiga, nöttåliga och frostsäkra. Granitkeramik solbleks inte och kan rengöras med högtryckstvätt. Passar även att lägga inomhus. 3

OM DU KÄNNER DIG OSÄKER:

Är du osäker på vilken platta du vill ha till din pool? Då kan du enkel beställa stenprover på flisby.se

FÖLJANDE PLATTOR

HAR MATCHANDE

POOLKANTER:

• Granitkeramik granit gråmelerad 80x40 och 60x60.

• Granitkeramik kvartsit mörkgrå 80x40 och 60x60

• Skiffer grå offerdal oregelbunden och 30xfallande längder.

• Granit grafit 60x30 och 60x40.

• Granitkeramik marmor bottichino 80x40x2

Du kan naturligtvis välja en annan sten till poolområdet men då är inte kanten rundad utan måste bearbetas på plats.

sid. 81

En fika i växthuset på sommaren, när barnen badar i poolen bredvid. Ljuvligt är bara förnamnet!

SKIFFERYTP: OFFERDALSSKIFFER

sid. 82 ”
sid. 83

SKIFFERYTP: OFFERDALSSKIFFER

sid. 84
sid. 85
GRANIT ROMANUM, COMPAC MUR SKIFFERYTP: OFFERDALSSKIFFER FUNKIS GRÅ FUNKIS GRÅ

OFFERDAL - GENUINT HANTVERK SEDAN 1940

I 650 miljoner år dolde den jämtländska skogen en värdefull hemlighet. En stor skifferfyndighet i berget mellan Rönnöfors och Finnsäter, nära gränsen mellan Norge och Sverige. Väl framme i dagens ljus visade det sig att skiffern från Offerdal har en unik motståndskraft och en mycket speciell egenskap att reflektera ljus och färger - vilket överraskar alla som trodde att Offerdalsskiffer bara var grå.

I Offerdal domineras landskapet av långsträckta skogar och sjöar. Ändå har skiffern från berget gett lokalbefolkningen ett viktigt levebröd sedan slutet av 1940-talet.

Skiffer från Minera Skifer har obegränsad livslängd. För att en natursten ska ha lång livslängd, måste den ha en mineralsammansättning som gör den väderbeständig. Vår skiffer består av mycket hållbara mineraler. I tillägg har den en mineralstruktur som är tät och som därmed styrker de tekniska egenskaperna. Våra skiffertyper ligger i topp 10 i världen med tanke på hållbarhet.

Efter 650 miljoner år i ett med naturen har skiffern från Offerdal uppnått en styrka och uthållighet som imponerar även de mest härdiga av oss. Offerdalsskiffern är mycket lämplig där andra naturmaterial inte är lämpliga. Extrema belastningar som tung trafik, frost och klimatförändringar biter inte på skiffern från Jämtland som trots sin bevisade styrka fortfarande är mycket vacker att titta på – i många generationer framöver.

Bilderna kommer från Minera Skifer

sid. 86
sid. 87
sid. 88

Offerdalsskiffer är ett 100 % naturmaterial som består av mycket hållbara mineraler som kvarts, fältspat och glimmer. Mineralerna har en fördelaktig struktur som är tät och som ytterligare styrker dess kvaliteter. Sammansättningen av sand och lera i älvar och på havsbotten har genom tryck och temperatur blivit omvandlad till bergarten skiffer efter flera hundra miljoner år.

sid. 89

HITTA DIN STIL MED SKANDINAVISK SKIFFER

Fördelar med äkta skandinavisk skiffer?

Offerdalskiffer från Sverige har en väldigt låg CO2-utsläpp. Äkta Offerdalsskiffer kan du få levererat i fallande längder som skapar ett vackert flytande uttryck. Att välja lokalt äkta skiffer stöttar bärkraftig produktion och lokal värdeskapning.

Varför välja skandinavisk skiffer när man kan välja billigare skiffer från andra länder?

Kvaliteten på de skandinaviska skiffertyperna är extremt hög. Det är gamla bergarter där tid, tryck, temperatur och omvandling har utvecklat skiffertyperna till solida material. Istider har också bidragit till att rensa bort mycket av de yngre och svagare bergarterna som ursprungligen låg ovanpå skiffern vi har i dag. De flesta skiffertyperna från andra världsdelar är yngre, de har inte blivit utsatta för temperatur, tryck och omvandling på samma sätt som de skandinaviska skiffertyperna. Skandinavisk skiffer är i tillägg kortrest och till stor del handarbetad – något som tillsammans ger den ett rekordlågt miljöavtryck.

sid. 90
sid. 91

Offerdalsskiffer är halksäker och tål fukt och klor från en pool eller bassäng. Offerdalsskiffer är opåverkad av klor, salt och svaveloxid. Den är frostsäker, vilket passar utmärkt runt en pool.

sid. 92
sid. 93

SKIFFERYTP: OFFERDALSSKIFFER

SKIFFERYTP: OFFERDALSSKIFFER

SKIFFERYTP: OFFERDALSSKIFFER

SKIFFERYTP: OFFERDALSSKIFFER

sid. 94
sid. 95 SVART SKIFFER
sid. 96
GRANITKERAMIK MARMOR BOTTICHINO

VILKET MATERIAL PASSAR HOS DIG

Stenplattor används ofta i trädgårdar och på uppfarter för att skapa en sammanhållen känsla mellan hemmet och utomhusmiljön. Hos oss hittar du ett brett sortiment av stenplattor att inreda trädgårdens golv med. Varje stenplatta har sin unika charm och förutsättning. Ska du kanske även välja några stegsten som gångar i trädgården? Eller vill du addera med dekorsten för att mjuka upp intrycket? Oavsett hur du tänker så bjuder vi på olika material här och hoppas du blir inspirerad!

7
sid. 97

PÄRLSINGEL

Mått: 6-8mm

GÅRDSSINGEL NATUR/RÖD

Mått: 8-14mm

SKIFFERKROSS ANTRACIT

Mått: 30-80mm

SKIFFER MINI VARMGRÅ Oregelbunden

KALKSTEN ÖLAND RÖD Oregelbunden

SKIFFER SVART Oregelbunden

SANDSTEN ROMANUM SAND

SANDSTEN ROMANUM OCKRASAND

Mått: Set 60x40, 40x40.40x20,20x20 Mått: Set 60x40, 40x40.40x20,20x20

SANDSTEN ROMANUM GRÅ

Mått: Set 60x40, 40x40.40x20,20x20

GRANIT BOHUS ELEGANT GRÅ

Mått: FLx35cm

GRANIT GRÅ

Mått: 60x30cm

GRANIT ROMANUM GRÅGRAFIT

Mått: Set 60x40, 40x40.40x20,19x19

Fler produkter, mått och information om produkterna hittar du längst bak i katalogen.

sid. 98

SANDSTEN ROMANUM SAND

SKIFFER OFFERDAL OREGELBUNDEN

sid. 99
KALKSTEN RÖD, KALKSTEN GRÅGRAFIT BORSTAD PÄRLSINGEL, STEGSTEN FUNKIS GRÅ
sid. 100
MATERIALVALEN SOM STYR KÄNSLAN
DIABASKROSS

- om olika material

BRA ATT VETA 1

GRANIT

En svensk favorit med många valmöjligheter. Det är ingen tillfällighet att granit är det mest använda materialet i Sverige bortsett från betong. Användningsområdena är så gott som obegränsade och du kan välja mellan ett stort antal färger och former. Granit uppskattas också för sin hårdhet – den får nästan ingen påväxt och ser i princip likadan ut år efter år oavsett påfrestningar.

SKIFFER

All natursten kan variera i färg och innehålla ådringar och naturliga mönster. På större ytor skall man blanda sten från olika pallar, då får man vacker variation och naturligt liv i ytan. Färgskillnader kan finnas vid komplettering. Patina av rost i svart skiffer. Eftersom natursten är just ett naturmaterial kan det förändras med tiden. I den svarta skiffern förekommer naturligt järnoxid i skiftande mängd och ibland kan den innehålla ljus ådring. Även kalkfläckar förekommer på svart skiffer (som små pölar). Dessa kan behandlas med kalkborttagningsmedel eller så försvinner de med tiden. Flisby rekommenderar att du avstår från att salta på naturstensplattor.

2 3 4

KALKSTEN & SANDSTEN

Färgskillnader kan finnas vid komplettering. Kalksten förändras också med tiden. När kalken fäller ur bildas kalkpatina som gör stenen ljusare och ger densamma en underbar antik ”look”.

Tjocklek

De naturliga lagren i berget är olika stora och därför varierar plattorna i tjocklek.

Flisning

Ibland händer det att kalksten och sandsten ”flisar” sig, vilket även det är en naturlig process som hör en sten till.

Salta ej

Du ska aldrig salta på natursten då det kan skada ytan. Lägg heller aldrig kalksten vid en saltvattenpool.

GATSTEN

En klassiker som överraskar. Den slitstarka gatstenen har under lång tid varit starkt förknippad med gator och torg. Klassisk grå granit är vanligast, men vad alla inte känner till, är att det finns ett flertal varianter med olika uttryck. I den svenska berggrunden finns granit med betydligt mer lyster och färg, men du kan även välja gatsten av svart diabas.

sid. 101

KALKSTEN RÖD

sid. 102

SANDSTEN GRÅ ROMANUM

sid. 103

SVENSK HÅLLBARHET

Oavsett hur du väljer att använda Bohusgranit, är det en stenart som ger en svårslagen känsla av Bohusläns vackra klippor. De skimrande gråa och ljusröda färgtonerna och den exklusiva, levande känslan har gjort den till en mycket omtyckt granitvariant. Därför är det också naturligt för oss på Flisby att erbjuda ett brett sortiment och ett stort lager med stenarten.

Närheten till Bohusgraniten resulterar i minskade transporter och gör den till ett både hållbart och prisvärt val i jämförelse med importerad granit. Dessutom är den möjlig att använda på många olika sätt och graniten föreskrivs ofta av kommuner till offentliga projekt, bland annat i Göteborg. För utomhusbruk har vi under hela året ett välfyllt lager med såväl plattor och kantsten, som trappblock och mursten. I sortimentet hittar du även tunna plattor om du önskar använda Bohusgranit till golven i hemmet.

sid. 104

”Ett levande intryck, färgtoner från västkusten och många användningsområde – Vi satsar

svenskt med den populära Bohusgraniten.”

sid. 105

SKIFFERKROSS ANTRACIT, GATSTEN BODAFORS

sid. 106
sid. 107 PÄRLSINGEL

3 SUPERPRODUKTER MAN INTE BÖR MISSA!

När du köper stenplattor hos oss, missa inte produkterna som gör ditt arbete hållbart och snyggt länge! Vi är ensamma i Sverige och otroligt stolta leverantörer till Romex Hårdfog. Den binder ihop och snyggar till. Vid stenläggning är det viktigt att avsluta med stil, både när det gäller funktion och estetik. Fogen binder ihop och låser plattorna, samtidigt som det höjer det visuella helhetsintrycket.

ROMEX ECO FINE

Används med fördel till granitkeramik eller annan sten där smal men hård fog önskas.

Fördelar: Bra till smala fogar. Ger en hård fog.

ROMEX EASY DRIVE

Hårdfog easy drive från Romex är en färdigblandad hårdfog som passar bäst till betongsten och vissa typer av natursten. Produkten är speciellt framtagen för att passa på din uteplats, gång eller villauppfart.

Fördelar: Färdigblandad, dränerande och försvårar för ogräs och myror. Klarar normal högtryckstvätt. Körbar.

ROMEX FASTFOG

Välj mellan olika kategorier, beroende på om du prioriterar pris eller hellre vill ha en ogräshämmande eller riktig hård fog som klarar hårda påfrestningar. Låt oss förklara vilken fog som passar hemma hos just dig! 1 2 3

Fastfog från Romex är ett mellanting mellan fogsand och hårdfog. Romex fastfog består av ett fast fogmaterial som härdar efter att du tillsätter vatten. Skall användas till smala fogar.

Fördelar: Försvårar för ogräs och myror, dränerande och körbar.

sid. 108
CITY STORMIX
sid. 109

GRANIT – en svensk favorit med många valmöjligheter. Det är ingen tillfällighet att granit är det mest använda materialet i Sverige bortsett från betong. Användningsområdena är så gott som obegränsade och du kan välja mellan ett stort antal olika färger och former. Granit uppskattas också för sin hårdhet – den får nästan ingen påväxt och ser i princip likadan ut år efter år oavsett påfrestningar. Perfekt för garageuppfarten!

I den grå och grågrafitfärgade graniten förekommer ibland ljusare eller mörkare ådringar på samma vis som det på den röda graniten ibland kan förekomma grönaktiga mörka ådringar som en naturlig del av stenen.

I ljus granit förekommer naturligt järnoxid i skiftande mängd. Oxiden kan ge en naturlig rostpatina. Bohusgraniten kan ibland ha röda inslag i det grå.

Storlek

Plattorna kan variera i storlek och tjocklek eftersom de sågas med mycket stora sågblad, därav tillåten måttavvikelse på ±4 mm. Sätt med fördel graniten i en mjuk bädd av stenflis så att underlaget kan justeras efter eventuella höjdskillnader.

Det mjuka stenfliset bör vara ca 2-3 cm och i sin tur ligga på en hård avdragen yta.

8
sid. 110

UPPFARTER

När man väljer marksten på uppfarten bör man inte glömma bort övriga trädgården. Därför har vi olika produkter som både är körbara och som passar fint vid entrén. Längst bak i katalogen kan du läsa om vilka plattor som går att ställa bilen på.

8
sid. 111
sid. 112
FUNKIS NATT GATSTEN GRÅ FUNKIS GRÅ PLATEAU ROMANUM, GRAFIT GRANIT

FUNKIS SIENNA

Mått: 60x30cm

FUNKIS GRÅ

Mått: 60x30cm

FUNKIS ANTRACIT

Mått: 60x30cm

PLATEAU

Mått: 42x42cm

PLATEAU

Mått: 42x42cm

PLATEAU

Mått: 42x42cm

PLATEAU

Mått: Set 63x42, 42x42,42x21,21x21cm

PLATEAU

Mått: Set 63x42, 42x42,42x21,21x21cm

PLATEAU

Mått: Set 63x42, 42x42,42x21,21x21cm

PLATEAU CIRKEL SANDGRAFIT

Mått: 2,56m

PLATEAU CIRKEL GRÅGRAFIT

Mått: 2,56m

PLATEAU CIRKEL ANTRACIT

Mått: 2,56m

Fler produkter, mått och information om produkterna hittar du längst bak i katalogen.

sid. 113

MATCHA ENTRÉN & GARAGEUPPFARTEN

Basic romanum innehåller fyra olika storlekar på stenplattorna så du kan skapa ett snyggt och stiligt Romanum-mönster utan genomgående fogar. Det härliga är att den tål att din bil står på den. Så du kan använda samma platta vid din entré som vid garageuppfarten, vilket gör hela intrycket väldigt enhetligt. Betongsten kan variera i färg. Blanda därför från olika pallar vid läggning. Då får du goda variationer och ett naturligt liv i ytan. Plocka stenen uppifrån och ner på varje pall, inte lager för lager. Färgskillnader kan finnas vid komplettering då plattorna kan ha tillverkats i en annan batch.

Tänk även på att samma sorts betongsten kan variera någon millimeter i storlek. Stenen rekommenderas läggas med minimum 3 mm fog för bästa resultat.

sid. 114

- om betong

BRA ATT VETA 1 2

FÖRÄNDRING ÖVER TID

Betongen innehåller färgpigment som bleks vid starkt solljus och/eller över tid. Med regn och snö följer olika former av nedfall som hamnar på stenytan. Detta är normalt inget man märker men om du till exempel har lagt sten på en yta utan tak/väderskydd och i direkt anslutning samma sten under tak/väderskydd kommer nyansskillnader att synas.

YTSLÄPP

Ytsläpp kan förekomma vilket innebär att små bitar på plattan lossnar eller saknas. Detta sker oftast av kalk-/stenbitar som sprängs och lossnar. Det kan också förekomma mikrosprickor. Det får förekomma 10 st ytsläpp/10 kvadratmeter lagd yta. Vid återpalettering blandas över och undersidan vilket ger en naturlig mix vid läggning och över tid.

3 4 KALKUTFÄLLNING

Betongsten gjuts av grus, vatten och cement. Eftersom cement innehåller kalk kan kapillärkraften orsaka kalkutfällning. Det gäller all betongsten och på färgade produkter syns det ofta tydligare. Detta är inget fel, utfällningen försvinner med tiden. Vill man påskynda processen finns särskilda preparat som hjälper till. Används stenflis 2-4 mm under stenen binds mindre fukt vilket normalt medför mindre problem med kalkutfällning

TIPS ATT TÄNKA PÅ

Salta ej på betongvaror då saltet har en starkt negativ påverkan på betongen och försämrar dess kvalitet. Gruset i betong kallas ballast. Denna kan komma att synas när översta betonghinnan slitits bort, detta är inget fel och kan se lite olika ut beroende på lokala grussorter. Gruset kan innehålla både vita, svarta, gula och röda färger. Ballasten kan innehålla sot eller kol. Detta syns som små svarta prickar som försvinner över tid. Betongplattor har ibland en s.k. gjutkant i ovaneller nederkant. Dessa kan normalt skrapas eller knackas bort innan läggning. Gruset i betongsten kan ibland innehålla järn som ev. kan vandra upp på ytan. Detta syns som rostfläckar. Rostfläckarna blir mer synliga på betongprodukter i grå och grågrafit. Eventuella skrapmärken som kan uppstå vid hantering, transport eller läggning och då syns tydligt är inget fel och försvinner nästan helt visuellt med tiden.

sid. 115
9 sid. 116 STRAW

BELYSNING

Genom en genomtänkt belysning i din trädgård får du inte bara en vacker trädgård kvällstid utan också känslan av ett tryggare och trivsammare hem. Belysningen förlänger säsongen och gör att man kan njuta av trädgården längre. I Sverige har vi många mörka månader, Bra utomhusbelysning förhöjer huset även under dessa månader.

9
sid. 117
sid. 118

Att sätta belysning i stenplattor vid entrén till huset, är ett enkelt och effektiv sätt att göra ingången mycket trevligare.

sid. 119

ZENIT

Mått: Ø 7cm

ZENIT DUO

Mått: Ø 7cm

ARIES 4 LAMPOR

Mått: Ø 3,5cm

SPECTRUM

Mått: 4cm

TERRA

Mått: 5,9cm

ELIPS

Mått: 12cm

LUNA SILVER

Mått:14 cm

LUNA SVART

Mått:14 cm

MEDUSA

Mått:11 cm

STRAW

Mått:110 cm, 100 cm, 90 cm ovan mark

SATURNUS SILVER

Mått: 90cm hög ovan mark

SATURNUS BLACK

Mått: 900cm hög ovan mark

Fler produkter, mått och information om produkterna hittar du längst bak i katalogen.

sid. 120
sid. 121 TERRA LUNA
ZENIT DUO ELLIPS

Natursten inomhus – oavsett om du är ute efter att höja känslan av lyx i köket, avnjuta det praktiska i att ha ett uppvärmt golv i badrummet eller bara vill ha en lättstädad yta i hallen är stengolv rätt val. Vi har ett unikt sortiment av golv och väggplattor i kalksten och skiffer. Natursten kan användas på golv och väggar i exempelvis badrum, kök eller hall, vissa sorter passar även utomhus.

” Natursten är skönt för fötterna och blir bara vackrare med åren.

Att välja stengolv är ingen lätt uppgift. Det finns väldigt mycket fint!

Börja med att bestämma en budget för ditt stengolv. När det stora utbudet lockar med lyxiga alternativ är det lätt att hamna i renoveringsfällan och lägga alla pengar på ett och samma projekt. Med en stadig budget i ryggen är det enklare att sortera ut intressanta stengolv för just dig. När du vet hur mycket ditt stengolv får kosta är det dags att börja leta inspiration för att hitta något du tror skulle passa hemma hos dig.

Svårt ändå? Beställ stenprov på flisby.se så är blir valet mycket enklare för dig!

1 sid. 122

INOMHUS

Upplev känslan av mjuk natursten under fötterna, eller vila ögonen på ett vackert och livfullt väggparti i sten. En av de många fördelarna med att använda sten inomhus är den långa hållbarheten och materialets förmåga att åldras vackert och med en fantastisk patina.

10
sid. 123

”Jurakalkstenen

är en kalksten från Tyskland med fina varma färger. Dess spräckliga yta ger ditt golv ett livfullt intryck samtidigt som den slipade ytan gör golvet behagligt och skönt att gå på.

sid. 124
sid. 125

OFFERDALSKIFFER

sid. 126
KALKSTEN NORDIC GREY KALKSTEN GIZA KALKSTEN MARRON GRAFITBRUN

KALKSTEN GIZA GRÅBRUN

Mått: 60x30cm

KALKSTEN MARRON GRAFITBRUN

Mått: 60x30cm

KALKSTEN JURA GRÅ

Mått: FLx30cm

KALKSTEN NORDIC GREY

Mått: 61x30,5cm

MARMOR VERDE GRÖN

Mått: 60x30cm

GRANITKERAMIK GNEJS LJUSGRÅ

Mått: 60x30cm

GRANITKERAMIK GRÅMELERAD

Mått: 60x30cm

SKIFFER SVART

Mått: 60x30cm

SKIFFER OFFERDAL GRÅ

Mått: FLx30cm

SKIFFERVÄGG RÅ GRÅBRUN

Oregelbunden

SKIFFER OFFERDAL GRÅ Oregelbunden

SKIFFERVÄGG SVART Oregelbunden

Fler produkter, mått och information om produkterna hittar du längst bak i katalogen.

sid. 127

Att planera en trädgård

Har du stora planer för din trädgård? Eller väntar en mindre förändring? Oavsett projekt kan det vara klokt att ta hjälp. Flisby samarbetar med arkitekter och designers på många håll i Sverige. Med en arkitektskiss är det lättare att få en offert på läggningen och att beräkna materialåtgången. Eventuella förändringar är också enklare att göra på skissen innan arbetet påbörjats. Kika på flisby.se för att se vilken trädgårdsarkitekt som finns i just din stad!

sid. 128

PRODUKTLISTA

I denna produktlista hittar du information om de flesta produkterna i vårt sortiment. På vår hemsida flisby.se finns ännu fler produkter, priser, produktguider, läggningsråd och inspiration.

sid. 129

/ GRANIT

Granit grafit Granitplatta i rektangulärt mått med sågad kant och flammad yta i färgen grafit (eller padang dark G654 som den även kallas).

Granit poolkant innerhörn grafit

Flammad äkta granit med mjukt rundade kanter och en halkfri yta. Lätt att montera och med fasta mått. Mycket snygg och i princip outslitlig.

Granit poolkant rak grafit

Flammad äkta granit med mjukt rundade kanter och en halkfri yta. Lätt att montera och med fasta mått. Mycket snygg och i princip outslitlig.

cm

Fallande längder x35x ca 3 cm

Granit romanum grågrafit

Granit romanum är en huggen granit med flammad yta i en spännande grågrafit färg. Stenarna präglas av en flammighet och vackra ådringar.

Granit stegsten Bohus En naturligt huggen svensk stegsten som med sin tjocklek kan läggas med visning av ytterkanterna.

Mixade storlekar

60x40, 40x40, 40x20 och

19,5x19,5 cm.

Tjocklek ca 3 cm.

Tjocklek

ca 5,5 cm

Tjocklek

F,

F 11,45 m2 85 kg/m2 Nej Ja

G, M

G, H, J, M, N, V

F 12,25 m2

F

Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor hittar ni på flisby.se

Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg
sid. 130 Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal /pall Antal / m2 Vikt Körbar personbil Endast helpall MARKTÄCKNING
60x30x3 cm 60x40x3 cm 90x60x ca 3 cm 60x30x1,5 cm F, G, H, J, V F F F 5,55 st 4,17 st 1,85 st 5,55 st 12,25 m2 16,34 m2 11,34 m2 85 kg/m2 85 kg/m2 85 kg/m2 42 kg/m2 Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej
50+50x25 x ca 4 cm F 28 st 21,2 st Nej Nej
50x25x4
14,1 st
F 80 st
Nej Nej
Granit grå Bohus elegant Svensk granit från Bohus med sågad kant och flammad yta. Fallande, d.v.s. varierande längder. F, G, N, V 85 kg/m2 Nej Nej
F,
25
Ca 30-60 cm
kg/st Nej Nej
Oregelbundna stegstenar i granit för grusgångar eller gräsmattor. En flammad yta som gör att stenens naturliga struktur och lyster framhävs.
19
Ca 56x42 cm
ca 3 cm
kg/st Nej Nej
60x30x3
5,55
85
Granit antracit En granit med mörkt melerad färg. (G684)
st
kg/m2 Nej Nej
Flx35x3
85
Granit röd Bohus elegant Svensk röd västkustgranit i fallande längder.
kg/m2 Nej Nej

Granit grå

portugisisk Flammad granitplatta i ljus alpendurada. Tunn för gångar och uteplatser, den tjocka för garageuppfarter.

Granit stolpe Bohus rustik Råkilad granitstolpe. Ska grävas ner ca 50 cm vid montering vilket ger en synlig höjd på ca 120 cm.

Granit Bjärlöv grå/ röd Smågatsten i tumlad granit från Skåne. Finns hel och halv sten. Lämplig för bågsättning.

Granit Bohus grå Smågatsten, tumlad granit. Smågatsten halv, tumlad granit. Storgatsten tumlad. Lämplig för bågsättning.

Granit Bodafors hel grafit Strikt smågatsten i mörk granit från Småland. Lämplig för bågsättning.

Granit portugisisk grå Små- och storgatsten i grå portugisisk granit. Lämplig för bågsättning.

Granit svensk mix Smågatstensmix som tack vare sin blandning av sorterna Bohus röd, Bohus grå, Halland och Spinkamåla liknar en gammal gatstensyta. Lämplig för bågsättning.

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/ m2 Vikt Körbar personbil Endast helpall
60x40x3 cm 60x40x6 cm F, J, N, V F, J, N, V 4,17 st 4,17 st 85 kg/m2 170 kg/m2 Nej Ja Nej Nej
170x20x20 cm 170x30x30 cm F F 200 kg/st 400 kg/st
GATSTEN Antal/säck
MARKTÄCKNING/
Ca 8/11 cm Ca 8/11 x ca 4/6 cm F, H, V F 6 m2 9 m2 inkl. fogbredd 82-85 st 82-85 st 210 kg/m2 140 kg/m2 Ja Ja Nej Nej
Ca 8/11 cm Ca 8/11 x ca 4/6 cm Ca 9/11 x ca 13/15 x 20/23 cm F, G, H, N, V F F 82-85 st 82-85 st 33 st 6 m2 9 m2 5 m2 inklusive fogbredd 210 kg/m2 140 kg/m2 240 kg/m2 Ja Nej Ja Ja Nej Nej
Ca 8/11 cm F, M 82-85 st 5 m2 inklusive fogbredd 230 kg/m2 Nej Nej
Ca 8/11 cm Ca 13/15 x 13/15 x 20/23 cm F, H, J, M, V, N F, H, M, V, N 82-85 st 33 st 5 m2 3 m2 inklusive fogbredd 210 kg/m2 315 kg/m2 Ja Ja Nej Nej
Ca 8/11 cm. F, V 82-85 st 6 m2 inklusive fogbredd 210 kg/m2 Ja Ja sid. 131

MARKTÄCKNING/SKIFFER

Skiffer Offerdal grå Vacker skimrande Offerdalsskiffer med sågade och kalibrerad tjocklek. Bredd 30 cm, längd fallande, d.v.s. varierande längder.

Skiffer Offerdal grå Fallande längder, d.v.s. varierande längder. För beklädnad eller mark, läggs i betong eller fix.

Skiffer Offerdal poolkant grå Poolkant i vacker skimrande grå Offerdalsskiffer. Mjukt slipad och med rundad kant. Längd fallande, d.v.s. varierande längder.

Skiffer Offerdal poolkant hörn grå

Hörn till poolkant i vacker skimrande grå Offerdalsskiffer. Mjukt slipad och med rundad kant.

Skiffer Offerdal grå Oregelbunden, skimrande grå skiffer. Storlek ca 40-80 cm. Pusslas ihop till ett vacker mönster. Beräkna att det går åt 15% mer än den tänkta ytan.

Skiffer svart Äkta svart skiffer som med sina livfulla nyanser och vackra yt-struktur passar dig som är ute efter det lilla extra. Kan ha inslag av rost.

Skiffer svart Äkta svart oregelbunden skiffer som med sina livfulla nyanser och vackra ytstruktur passar dig som är ute efter det lilla extra. Kan ha inslag av rost.

Ca 40-80 x ca 2-4 cm F, G, J, H, M, N, V 15 m2 85 kg/m2 Nej Nej

60x30x ca 3 cm F , J 5,55 st 16,1 m2 80 kg/m2 Nej Nej

Ca 30-70 x ca 2-4 cm F

Ca 15-40 cm.

ca 1-2 cm

F,

15 m2 80 kg/m2 Nej Ja

Ca

15 kg/st Nej Nej

Skiffer stegsten svart Stegsten i svart skiffer att skapa gångar med. Stenen har en tumlad yta vilket gör att den får ett mer mjukt och naturligt utseende

Ø ca 30-40 cm Tjocklek ca 3 cm F, G, H, J, M, N, V

Ca

Ca

40-80 x 2-3 cm

Flx40x2 cm FV

kg/m2 Nej Nej

sid. 132 Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal /m2 Antal /pall Vikt Körbar pers.bil Endast helpall
Fallande längder x30xca 3 cm F, N, V ca 8 m2 85 kg/m2 Nej Nej
Fallande längder x30 x ca 1,2 cm F , V 20 m2 36 kg/m2 Nej Nej
Fallande längder x30 x ca 3 cm F 20 st 24 kg/st Nej Nej
60+60/30
3 cm F 20 st 23 kg/st Nej Nej
x ca
Tjocklek
G,
Skiffer mini varmgrå Oregelbunden skiffer i en vacker varmgrå färg med skiftningar i rost. Läggning i betong rekommenderas. 30 m2 40 kg/m2 Nej Nej
H, J, V
Skiffer stegsten varmgrå Stegsten i varmgrå skiffer att skapa gångar med. Stenen har en tumlad yta vilket gör att den får ett mer mjukt och naturligt utseende.
Ø ca 40-50 cm Tjocklek ca 3 cm F, G, H, J, M, N, V
10 kg/st Nej Nej
FV 70
Skiffer grå Alta oregelbunden Norsk dovt grå skiffer.
55
Skiffer grå Alta fallande Norsk dovt grå skiffer.
kg/m2 Nej Nej

MARKTÄCKNING / KALKSTEN

Kalksten grågrafit Kalksten i en grågrafit ton med borstad yta vilket gör att den får ett utseende som kan liknas med naturliga förslitningar. Inslag av fossiler i vissa plattor.

Kalksten Giza gråbrun Slipad/borstad yta. Skiftar i mönster och ton, med tid i solen bleknar plattorna, blir mer grå. Vissa stenar kan ha inslag av fossil eller ”rost” som ibland kan ha en gulbrun färg.

Kalksten Öland röd Oregelbunden. Kan även användas i murar men mängdberäknas då på annat vis.

MARKTÄCKNING / SANDSTEN

Sandsten romanum grå Sandstensplattor i varm grå färg och mixade storlekar. Passar för dig som vill skapa en tidlös yta som ögat inte tröttnar på.

Sandsten romanum ockrasand Sandstensplattor i ockra färg och mixade storlekar. Passar för dig som vill skapa en tidlös yta som ögat inte tröttnar på.

Sandsten romanum sand Sandstensplattor i varm sandfärg och mixade storlekar. Passar för dig som vill skapa en tidlös yta som ögat inte tröttnar på.

60x40, 40x40, 40x20 och

19,5x19,5 cm.

Tjocklek ca 3 cm.

60x40, 40x40, 40x20 och

19,5x19,5 cm.

Tjocklek ca 3 cm.

60x40, 40x40, 40x20 och

19,5x19,5 cm.

Tjocklek ca 3 cm.

Sandsten stegsten grå Oregelbunden grå stegsten. Med stegstenar kan du enkelt skapa en gång i rabatten, gräsmattan eller grusgången.

Sandsten stegsten ockra-sand Oregelbunden ockrafärgad stegsten. Med stegstenar kan du enkelt skapa en gång i rabatten, gräsmattan eller grusgången.

m2 80 kg/m2 Nej Ja

F 11,39 m2 80 kg/m2 Nej Ja

F 11,39 m2 80 kg/m2 Nej Ja

Ca 56x42x3 cm F, G, H, J, M, N, V 15 kg/st Nej Nej

Ca 56x42x3 cm F, H, M 15 kg/st Nej Nej

Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor hittar ni på flisby.se

Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/ m2 Antal/pall Vikt Körbar personbil Endast helpall
60x40x ca 3 cm F 4,17 st 15,83 m2 85 kg/m2 Nej Nej
60x40x ca 3 cm F 4,17 st 16,3 m2 80 kg/m2 Nej Nej
Tjocklek 4-8 cm Tjocklek 3-6 cm F F, N, V 3-5 st 5-7 st 10 m2 15 m2 180 kg/m2 135 kg/m2 Ja Ja Nej Nej
F 11,39
133
sid.

MARKTÄCKNING / MARKTEGEL

Marktegel gulmelerad Marktegel mjukt melerad i gula och beiga toner. Format i klassiska marktegelmått.

Marktegel stav gulmelerad Marktegel mjukt melerad i gula och beiga toner. Format i rustikt stavmått. Kan läggas liggande eller stående.

rödmelerad Marktegel melerad i röda och brända toner. Format i klassiska marktegelmått.

Marktegel stav rödmelerad Marktegel melerad i röda och brända toner. Format i rustikt stavmått. Kan läggas liggande eller stående.

Marktegel svart Lyxig stram marktegel i svart. Format i klassiska marktegelmått.

Marktegel stav svartmelerad Svart mustigt marktegel i rustikt stavformat. Kan läggas liggande eller stående.

MARKTÄCKNING / GRANITKERAMIK

Betong antracit En sobert mörk platta med glaserad yta. Mönstret liknar betong. Kan sättas med fix på hårt underlag, läggas i stenflis eller sättas på Pavepad-fötter.

Gnejs ljusgrå Liknar klassisk norsk gnejs. Glaserad yta. Kan sättas med fix på hårt underlag eller i stenflis.

Granit gråmelerad En kall grå basfärg med ljusa ådringar likt granit. OBS! Ytan på denna färg kan variera beroende på storlek.

Granit antracit En mörkgrafit platta med glaserad yta. Kan sättas med fix på hårt underlag.

sid. 134 Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/m2 Antal/pall Vikt Helpall Körbar personbil
ca 20x10x4 cm F 48 st 18,52 m2 89 kg/m2 Nej Nej
ca 21x7x5 cm F 65 st 14,95 m2 102 kg/m2 Nej Ja*/Nej
ca 20x10x4 cm F 48 st 18,52 m2 89 kg/m2 Nej Nej
ca 21x7x5 cm F 65 st 14,95 m2 102 kg/m2 Nej Ja*/Nej
Marktegel
ca 20x10x4 cm F 48 st 18,52 m2 89 kg/m2 Nej Nej
ca 21x7x5 cm F 65 st 14,95 m2 102 kg/m2 Nej Ja*/Nej
80x40x2 cm F 3,12 st 17,28 m2 47 kg/m2 Nej Nej
60x30x1 cm 120x40x2 cm F F 5,55 st 2,08 st 43,2 m2 23,04 m2 24 kg/m2 47 kg/m2 Nej Nej Nej
60x30x1 cm 60x60x2 cm 60x60x5 cm F F, M, V F 5,55 st 2,78 st 2,78 st 43,2 m2 21,6 m2 10,08 m2 24 kg/m2 47 kg/m2 115 kg/m2 Nej Nej Ja Nej Nej Ja
60x60x5 cm F 2,78 st 10,08 m2 115 kg/m2 Ja Ja
* Vid läggning på högkant

MARKTÄCKNING /GRANITKERAMIK

Kalksten grå En melerad grå platta i kalkstensmönster och med glaserad yta. Kan sättas med fix på hårt underlag, läggas i stenflis eller sättas på Pavepad-fötter.

Kvartsit ljusgrå En naturfärgad platta med ljusa ådringar. Glaserad yta. Kan sättas med fix på hårt underlag, läggas i stenflis eller sättas på Pavepad-fötter.

Kvartsit mörkgrå En naturfärgad platta med mörka ådringar. Glaserad yta. Kan sättas med fix på hårt underlag, läggas i stenflis eller sättas på

Marmor bottichino En ljus krämfärgad platta med glaserad yta. Kan sättas med fix på hårt underlag, läggas i stenflis eller sättas på Pavepad-fötter.

Skiffer grå Liknar klassisk svensk grå skiffer. Glaserad yta. Kan sättas med fix på hårt underlag, läggas i stenflis eller sättas på

Skiffer antracit En mörk skifferliknande platta. Kan sättas med fix på hårt underlag, läggas i stenflis eller sättas på Pavepad-fötter.

Granitkeramik kvartsit ljus Agoramönster 3 storlekar

Färdigblandad pall med populära kvartsit ljus. För livfullt läggningsmönster.

(30x30x2, 60x30x2, 60x60x2 ingår)

Granitkeramik skiffer grå Agoramönster 3 storlekar

Färdigblandad pall med skifferliknanade plattoer. För livfullt läggningsmönster.

Granitkeramik kalksten ljus Stora plattor med ljus engelsk kalkstenslook.

Granitkeramik kalksten varmgrå Stora plattor med grå portugisisk kalkstenslook.

(30x30x2, 60x30x2, 60x60x2 ingår)

sid. 135 Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/ m2 Antal/pall Vikt Helpall Körbar personbil
60x60x2 cm F 2,78 st 23,04 m2 47 kg/m2 Nej Nej
60x60x2 cm 80x40x2 cm F, M, V F, M, V 2,78 st 3,12 st 21,6 m2 17,28 m2 47 kg/m2 47 kg/m2 Nej Nej Nej
Pavepad-fötter. 60x60x2 cm 80x40x2 cm F, M F, M 2,78 st 3,12 st 21,6 m2 17,28 m2 47 kg/m2 47 kg/m2 Nej Nej Nej
80x40x2 cm F 3,12 st 17,28 m2 47 kg/m2 Nej Nej
Pavepad-fötter. 60x60x2 cm F 2,78 st 21,6 m2 47 kg/m2 Nej Nej
60x60x2 cm F 2,78 st 23,04 m2 47 kg/m2 Nej Nej
FV 1,85 st 47 kg/m2 Ja Nej
FV 1,85 st 47 kg/m2 Ja Nej
90x60x2 F 1,85 st 47 kg/m2 Nej Nej
90x60x2
1,85
47 kg/m2 Nej Nej
F
st

Marmor bottichino poolkant Poolkantsten med rundad kant som matchar plattor i färgen bottichino. Sträv yta.

Granit gråmelerad poolkant Poolkantsten med rundad kant som matchar plattor i färgen granit gråmelerad. Sträv yta.

Kvartsit mörkgrå poolkant Poolkantsten med rundad kant som matchar plattor i färgen kvartsit mörkgrå. Sträv yta.

Kvartsit ljusgrå poolkant Poolkantsten med rundad kant som matchar plattor i färgen kvartsit ljusgrå. Sträv yta.

Stegsten kvartsit mörkgrå

yta. Tryckt mönster av kvartsit.

skiffer svart Glaserad yta. Tryckt skiffermönster.

trä grå Glaserad yta. Tryckt trämönster.

granit gråmelerad Glaserad yta. Tryckt mönster av grå granit.

*Måtten på granitkeramik är inklusive fog, d.v.s. plattorna är några millimeter mindre än angivet.

Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor hittar ni på flisby.se

Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg

sid. 136 Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/ m2 Endast helpall Antal/ pall Vikt Körbar personbil
80x40x2 cm F Nej 15 kg/st Nej
60x30x2 cm F Nej 8,5 kg/st Nej
60x30x2 cm F Nej 8,5 kg/st Nej
60x30x2 cm F Nej 8,5 kg/st Nej
42x36x2 cm F, G, H, J, M, N, V Nej 96 st 7 kg/st Nej
42x36x2 cm F, G, H, J, M, N, V Nej 96 st 7 kg/st Nej Stegsten
42x36x2 cm F, H, J, M Nej 96 st 7 kg/st Nej Stegsten
42x36x2 cm F, G, H, J,
Nej 96 st 7 kg/st Nej
Glaserad
Stegsten
M, N, V

MARKTÄCKNING / BETONG

Basic antracit Basic antracit är strikt, mångsidig stenplatta för ex. uteplatsen och uppfarten. Mixa med andra storlekar om du

Basic grå Basic grå är strikt, mångsidig stenplatta för ex. uteplatsen och uppfarten. Mixa med andr storlekar om du vill skapa

Bondesten antracit Idealisk för den som önskar en enkel, traditionell, otumlad antracit marksten. Har en liten fasad kant och är körbar för personbil.

Bondesten grå Idealisk för den som önskar en enkel, traditionell, otumlad grå marksten. Har en liten fasad kant och är körbar för personbil. Inblandad flintasten.

City stormix grå/vit/rost Färdig mix av plattor i tre storlekar, färdigblandade på pallen. Modern och spännande blandning med större format och med en annorlunda ytfärg.

City stormix grå/vit/ svart Färdig mix av plattor i tre storlekar, färdigblandade på pallen. Modern och spännande blandning med större format och med en annorlunda ytfärg.

sid. 137 Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/ m2 Antal/ pall Endast helpall Vikt Körbar personbil
skapa romanummönster. 21x21x6 cm 42x21x6 cm 42x42x6 cm 63x21x6 cm 63x42x6 cm F, H, J, M F, H, J, M F, H, J, M F F, H, J, M 22,7 st 11,3 st 5,67 st 7,55 st 3,78 st Nej Nej Nej Nej Nej 9,52 m2 9,52 m2 9,2 m2 9,52 m2 9,52 m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 Ja Ja Ja Nej Ja
vill
romanummönster. 21x21x6 cm 42x21x6 cm 42x42x6 cm 63x21x6 cm 63x42x6 cm F, H, J, M F, H, J, M F, H, J, M F F, H, J, M 22,7 st 11,3 st 5,67 st 7,55 st 3,78 st Nej Nej Nej Nej Nej 9,52 m2 9,52 m2 9,2 m2 9,52 m2 9,52 m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 Ja Ja Ja Nej Ja
Inblandad flintasten. 21x14x5 cm F 34 st Nej 14,82 m2 120 kg/m2 Ja
21x14x5 cm F 34 st Nej 14,82 m2 120 kg/m2 Ja
60x40, 40x40,
F, G, H, J, M, N, V Ja 9,6 m2 134 kg/m2 Ja
20x20 x 6 cm
60x40, 40x40,
F, G,H, J, M,V, N Ja 9,6 m2 134 kg/m2 Ja
20x20 x 6 cm

MARKTÄCKNING / BETONG

Funkis antracit Som namnet anger så passar Funkis mycket bra till dagens moderna villor i funkisstil.

I betongen blandas flintasten för att ge en unik lyster och styrka.

Funkis femtio antracit Funkis Femtio antracit tillhör Funkis-familjen men kan inte mixas med övriga storlekar.

Funkis femtio grå Funkis Femtio grå tillhör Funkis-familjen men kan inte mixas med övriga storlekar.

Funkis grå Som namnet anger så passar Funkis mycket bra till dagens moderna villor i funkisstil. I betongen blandas flintasten för att ge en unik lyster och styrka.

Funkis natt svart Fuktavvisande, färgad ytimpregnering. Skyddar plattan mot smuts och alger. Rekommenderas ej om du använder dubbdäck.

Funkis sienna Vår ljusaste betongplatta. Passar mycket bra till dagens moderna villor i funkisstil. I betongen blandas flintasten för att ge en unik lyster och styrka.

sid. 138 Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/ m2 Antal/pall Endast helpall Vikt Körbar personbil
30x30x6 cm 60x30x6 cm 60x60x6 cm F, J, M F, G, H, J, M F, G, H, J, M, V 11,1 st 5,5 st 2,8 st 11,88 m2 12,96 m2 7,2 m2 Nej Nej Ja 135 kg/m2 135 kg/m2 135 kg/m2 Ja Ja Ja
50x50x5 cm 50x50x6 cm F, H, J, M F, H, M 4 st 4 st 14 m2 12 m2 Nej Nej 114 kg/m2 135 kg/m2 Nej Ja
50x50x5 cm 50x50x6 cm F, H, J, M F, H, M 4 st 4 st 14 m2 12 m2 Nej Nej 114 kg/m2 135 kg/m2 Nej Ja
30x30x6 cm 60x30x6 cm 60x60x6 cm 30x30x8 cm 60x30x8 cm 60x60x8 cm 90x60x8 cm 90x90x8 cm F, J, M F, G, H, J, M F, G, H, J, M, V Beställ. vara Beställ. vara Beställ. vara Beställ. vara Beställ. vara 11,1 st 5,5 st 2,8 st 11,1 st 5,5 st 2,6 st 1,8 st 1,2 st 11,88 m2 12,96 m2 7,2 m2 8,64 m2 8,64 m2 6,48 m2 4,32 m2 8,1 m2 Nej Nej Ja Ja Ja Ja Ja Ja 135 kg/m2 135 kg/m2 135 kg/m2 180 kg/m2 180 kg/m2 180 kgm2 180 kg/m2 180 kg/m2 Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
60x30x6 cm 60x60x6 cm F F 5,5 st 2,8 st 10,09 m2 7,2 m2 Nej Ja 135 kg/m2 135 kg/m2 Ja Ja
60x30x6 cm 60x60x6 cm F, M F, G, M, V 5,5 st 2,8 st 12,96 m2 7,2 m2 Nej Ja 135 kg/m2 135 kg/m2 Ja Ja
Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor hittar ni på flisby.se

MARKTÄCKNING / BETONG

Grändsten/Troja antracit Grändsten och Troja antracit är en tumlad sten i gatstensformat.

Vändbara. Troja är skifferpräglad på en sida.

Grändsten/Troja grå Grändsten och Troja grå är en tumlad sten i gatstensformat. Vändbara. Troja är skifferpräglad på en sida.

Grändsten/Troja grågrafit Grändsten och Troja grågrafit är en tumlad sten i gatstensformat. Vändbara. Troja är skifferpräglad på en sida.

Grändsten/Troja rödgrafit Grändsten och Troja rödgrafit är en tumlad sten i gatstensformat.

Vändbara. Troja är skifferpräglad på en sida.

Grändsten Sienna Grändsten är en tumlad sten i gatstensformat, nu i vår populära Siennafärg!

Klassik antracit En strikt antracit betongplatta med distanser i det traditionella måttet 35x35 och 40x40. Fasad kant.

Klassik grå En strikt grå betongplatta med distanser i det traditionella måttet 35x35 och 40x40. Fasad kant.

Terrano (betong) multimix grå Färdigblandade pallar med 4 olika marksten i större storlekar.

(28x22x6, 28x26x6, 37x28x6, 48x28x6 ingår)

Terrano (betong) multimix antracit Färdigblandade pallar med 4 olika marksten i större storlekar.

Terrano (betong) multimix grågrafit Färdigblandade pallar med 4 olika marksten i större storlekar.

(28x22x6, 28x26x6, 37x28x6, 48x28x6 ingår)

(28x22x6, 28x26x6, 37x28x6, 48x28x6 ingår)

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal /m2 Antal /pall Endast helpall Vikt Körbar personbil
21x14x5 cm F, G, H, J, M, N, V 34 st 13,59/ 10,29 m2 Nej 110 kg/m2 Ja
21x14x5 cm F, G, H, J, M, N, V 34 st 13,59/ 10,29 m2 Nej 110 kg/m2 Ja
21x14x5 cm F, H, J, G, N, V 34 st 13,59/ 10,29 m2 Nej 110 kg/m2 Ja
21x14x5 cm F, V 34 st 13,59/ 10,29 m2 Nej 110 kg/m2 Ja
21x14x5 cm F, H, M 34 st 13,59 m2 Nej 110 kg/m2 Ja
Vändbar.
35x35x5 cm 40x40x4 cm F, G, H, J, M F, H, J, M 8 st 6,25 st 9 m2 14,4 m2 Nej Nej 115 kg/m2 90 kg/m2 Ja Nej
35x35x5 cm 40x40x4 cm 35x35x7 cm F, G, H, J, M F, H, J, M F, J, V, N 8 st 6,25 st 8 st 9 m2 14,4 m2 7,5 m2 Nej Nej Ja 115 kg/m2 90 kg/m2 160 kg/m2 Ja Nej Ja
F, J, N, V 9,3 m2 Ja 130 kg Ja
F, J, N, V 9,3 m2 Ja 130 kg Ja
F 9,3 m2 Ja 130 kg Ja sid. 139

MARKTÄCKNING/BETONG

Plateau antracit Plateau antracit är en platta med skiffermönstrad struktur. Mixa med andra storlekar om du vill skapa

Cirkel Plateau antracit En stor dekorativ stencirkel som kan matchas med plattan som har samma namn. Mittsten ingår ej. Zero kan vara ett alternativ.

Plateau grågrafit Plateau grågrafit är en platta med skiffermönstrad struktur. Mixa med andra storlekar om du vill skapa romanummönster.

Cirkel Plateau grågrafit En stor dekorativ stencirkel som kan matchas med plattan som har samma namn. Mittsten ingår ej. Zero kan vara ett alternativ.

Plateau sandgrafit Plateau sandgrafit är en platta med skiffermönstrad struktur. Mixa med andra storlekar om du vill skapa romanummönster.

En stor dekorativ stencirkel som kan matchas med plattan som har samma namn. Mittsten ingår ej. Zero kan vara ett alternativ.

Zero antracit Helt rund platta med plateau-mönster i ytan. Kan t.ex. användas till krukunderlägg, stegsten eller som mittsten till Plateaucirklar.

sid. 140 Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/ m2 Antal/ pall Endast helpall Vikt Körbar personbil
romanummönster. 21x21x6 cm 42x21x6 cm 42x42x6 cm 63x21x6 cm 63x42x6 cm 63x63x6 cm F, G, H, J, M F, G, H, J, M F, G, H, J, M F F, G, H, J, M F, H 22,7 st 11,3 st 5,65 st 7,55 st 3,78 st 2,52 st 9,52 m2 9,52 m2 9,2 m2 9,52 m2 9,52 m2 9,52 m2 Nej Nej Nej Nej Nej Nej 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 Ja Ja Ja Nej Ja Ja
Ø 2,56 m F 1 Ja 717 kg/st Ja
21x21x6 cm 42x21x6 cm 42x42x6 cm 63x21x6 cm 63x42x6 cm 63x63x6 cm F, H, J F, H, J F, H, J F F, H, J F 22,7 st 11,3 st 5,65 st 7,55 st 3,78 st 2,52 st 9,52 m2 9,52 m2 9,2 m2 9,52 m2 9,52 m2 9,52 m2 Nej Nej Nej Nej Nej Nej 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 Ja Ja Ja Nej Ja Ja
Ø 2,56 m F 1 Ja 717 kg/st Ja
21x21x6 cm 42x21x6 cm 42x42x6 cm 63x21x6 cm 63x42x6 cm 63x63x6 cm F F F F F F 22,7 st 11,3 st 5,65 st 7,55 st 3,78 st 2,52 st 9,52 m2 9,52 m2 9,2 m2 9,52 m2 9,52 m2 9,52 m2 Nej Nej Nej Nej Nej Nej 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 140 kg/m2 Ja Ja Ja Nej Ja Ja
sandgrafit
Cirkel Plateau
Ø 2,56 m F 1 Ja 717 kg/st Ja
Ø 0,45 m F, G, H, J, M 20 st Nej 21 kg/st Ja Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor hittar
på flisby.se
ni

KANTSTÖD/NATURSTEN

Kantsten granit grå Bohus

Kantsten i svensk granit från Bohus, grå. Synliga ytor är råkilade. flx30x12 cm

J, V

J, N, V

G, J, N, V

Kantsten granit grå

RV4

Portugisisk grå, råkilad. flx30x12 cm

cm

cm

Randsten granit Bohus ”Gatsten på längd”, med en flammad sida och en råkilad. Övriga sidor är sågade. Passar bra som låg kantsten eller fris.

Granit grå kantsten port flammad

ca 100 kg/m ca 80 kg/m ca 55 kg/m

J, N, V

J, N, V

ca 100 kg/m ca 80 kg/m ca 55 kg/m

flx12x10 cm F, G, J, N, V ca 36 m/pall 33 kg/m

En flammad strikt granitkantsten som passar till både granitkeramik och hällar. flx26x7,6

Granit grafit kantsten rv6 flammad En mörk flammad strikt granitkantsten som passar till både granitkeramik och hällar.

KANTSTÖD/BETONG

Kantsten balk antracit En rejäl och lång antracit kantbalk som ger en snygg avgränsning. Stenens halva höjd grävs ner under mark.

Kantsten balk grå En rejäl och lång grå kantbalk som ger en snygg avgränsning. Stenens halva höjd grävs ner under mark.

Kantsten Gränd/labyrint antik antracit Strikt kantsten som läggs att stå upp som en kant i frisen, bygga små murar med (max 3 skift) eller att gräva ner som förstärkning i ytterkant.

Kantsten Gränd/labyrint antracit tumlad

Radieblock till kantsten Gränd antracit tumlad

Tumlad kantsten som läggs att stå upp som en kant i frisen, bygga små murar med (max 3 skift) eller att gräva ner som förstärkning i ytterkant.

Ett radieblock till kantsten Gränd. Vill du bygga en mur och svänga muren är detta en användbar sten. Vill du göra en cirkel går det åt 21 sten/helt varv, innermått Ø 50 cm, yttermått Ø 78 cm, minsta radie 39 cm.

Kantsten Gränd grå Strikt kantsten som läggs att stå upp som en kant i frisen, bygga små murar med (max 3 skift) eller att gräva ner som förstärkning i ytterkant.

100x20x6 cm F, G, H, J, M, V 1 st 48 st 28 kg/st

100x20x6 cm F, G, H, J, M, V 1 st 48 st 28 kg/st

21x14x14 cm F, G, H, J, M 4,76 st 200 st 9 kg/st

21x14x14 cm F, G, H, J, M, N, V 4,76 st 168/140 st 9 kg/s

14x14x13/9 cm F, H, J, M 7,14 st 252 st 9 kg/st

21x14x14 cm F, G, H, J, M 4,76 st 200 st 9 kg/st

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/m Antal/pall Vikt
RV2
RV4 RV6
F,
F,
F,
flx30x10 cm flx26x7,5 cm
flx30x10
flx26x7,5
F,
F,
F,
RV2
RV6
J, V
RV4
RV6
55
80
flx30x10 F, N, V F, N, V
kg/m2
kg/m2
100x26x7
F 1 st 55 kg/m
sid. 141

Kantsten Gränd/labyrint antik grå tumlad

Radieblock till kantsten Gränd grå tumlad

Tumlad kantsten som läggs att stå upp som en kant i frisen, bygga små murar med (max 3 skift) eller att gräva ner som förstärkning i ytterkant.

Ett radieblock till kantsten Gränd. Vill du bygga en mur och svänga muren är detta en användbar sten. Vill du göra en cirkel går det åt 21 sten/helt varv, innermått Ø 50 cm, yttermått Ø 78 cm, minsta radie 39 cm.

Kantsten 50 antracit Enkel, snygg och billig antracit betongkantsten med fasad topp. Grävs ner minst 13 cm under mark.

Kantsten 50 grå Enkel, snygg och billig grå betongkantsten med fasad topp. Grävs ner minst 13 cm under mark.

Kantsten 50 terrakotta Enkel, snygg och billig terrakottafärgad betongkantsten med fasad topp. Grävs ner minst 13 cm under mark.

Planteringsring grå Planteringsring i grå betong och gjuten i ett stycke. Ø 40 alt. 60 cm innermått. Ø 60 alt. 80 cm yttermått. Kanten är 10 bred.

Ø40 (Ø 60) x8 cm Ø60 (Ø 80)x7,5 cm

Trädring antracit Cirkelstenen säljs styckvis där 18 stenar bildar en cirkel med utvändigt mått på Ø 78 cm och invändigt mått på Ø 50 cm. Stenarna ska läggas med mellanrum och kan användas som en planteringsring runt buskar och träd.

Typ grändsten och Troja.

Trädring grå Cirkelstenen säljs styckvis där 18 stenar bildar en cirkel med utvändigt mått på Ø 78 cm och invändigt mått på Ø 50 cm. Stenarna ska läggas med mellanrum och kan användas som en planteringsring runt buskar och träd.

Typ grändsten och Troja.

J, M 24 st/pall 20 st/pall 30 kg 40 kg

14x5 cm F, G, H, J, M, N, V 1,8 kg/st

14x5 cm F, G, H, J, M, N, V 1,8 kg/st

Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor hittar ni på flisby.se

Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg

sid. 142 Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/m Antal/pall Vikt
21x14x14 cm F, G, H, J, M, N, V 4,76 st 168/140 st 9 kg/st
14x14x13/9 cm F, G, H, J, M 7,14 st 252 st 9 kg/st
50x25x5 cm F, G, H, J, M, N, V 2 st 78 st/pall 15 kg/st
50x25x5 cm F, G, H, J, M, N, V 2 st 78 st/pall 15 kg/st
50x25x5
H, M 2 st
st/pall
kg/st
cm F,
78
15
F, G, H, J, M F, G, H,

De svarta kantstålen är polyesterlackerade i en matt färg med aluzink under vilket gör att korrosionsbeständigheten är extremt bra.

Kantstål i aluzink vilket är en stålplåt som behandlats med aluzink för att få en bättre korrosionsbeständighet. Färgen blir lite ljusare med åren och har hög korrosionsgrad. Om vatten kvarstår kan plåten få en svart ton. Hållbarhet ca 40 år.

Kantstål corten Cortenstål är ett trögrostande stål som innehåller koppar vilket gör att ytan får en rostfärg med åren. Rostprocessen tar ca 2 år och då har det också bildats ett skyddande lager. Underprocessen kan det bli utfällningar på vid stående material (som kan behöva skyddas).

Kantstål radie corten Fyra delar bildar en ring. Cortenstål är ett trögrostande stål som innehåller koppar vilket gör att ytan får en rostfärg med åren.

cm

cm

56x18 cm Ø 90x18 cm

F, G,H, J, M F, G,H, J, M

kg/st

G,H, J, M F, G,H, J, M

0,9 kg/st

kg/st

Jordankare med skruvar i antingen corten, svart eller aluzink. Används med fördel för att få en stabilare kant. Det går åt 1 st/skarv + 1 st extra.

hörn svart

Vinklingsbara

Kantstål hörn aluzink

Vinklingsbara hörn i aluzink. Skruva fast hörnet i kantstålet och böj därefter till önskad vinkel.

12 cm 18 cm F, G,H, J, M, N, V 0,1 kg 0,1 kg

Skarvplåt i corten, används då du önskar uppnå exakt längd utan att behöva kapa kantstålet. Med denna kan du lägga två plåtar omlott och justera längden som ett teleskop.

8x12 cm 8x18 cm F, G,H, J, M, N, V 0,2 kg 0,3 kg sid. 143

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/m Vikt METALL
115x12x0,2 cm 115x18x0,2 cm F, G,H, J, M, N, V F, G,H, J, M, N, V 0,87 st 0,87 st 2,2 kg/st 3,3 kg/st
115x12x0,2 cm 115x18x0,2 cm F, G,H, J, M, N, V F, G,H, J, M, N, V 0,87 st 0,87 st 2,2 kg/st 3,3 kg/st
115x12x0,2 cm 115x18x0,2 cm F, G,H, J, M, N, V F, G,H, J, M N, V 0,87 st 0,87 st 2,2 kg/st 3,3 kg/st
Ø 56x12
Ø 90x12
Ø 56x18
Ø 90x18 cm F, G,H, J, M F, G,H, J, M F F 0,9 kg/st 1,4 kg/st 1,4 kg/st 2,1 kg/st
cm
cm
cm
Ø 56x12
Ø 90x12
Ø
F F 0,9
1,4
1,4
Kantstål radie svart Fyra delar bildar en ring. De svarta kantstålen är polyesterlackerade i en matt färg med aluzink under vilket gör att korrosionsbeständigheten är extremt bra. 2,1
kg/st
kg/st
kg/st
F,
F F
1,4
1,4
Kantstål radie aluzink Fyra delar bildar en ring. Kantstål i aluzink vilket är en stålplåt som behandlats med aluzink för att få en bättre korrosionsbeständighet. Färgen blir lite ljusare med åren och har hög korrosionsgrad. Om vatten kvarstår kan plåten få en svart ton. Hållbarhet ca 40 år. 2,1
Ø 56x12 cm Ø 90x12 cm Ø 56x18 cm Ø 90x18 cm
kg/st
kg/st
Kantstål jordankare corten, svart, aluzink
30 cm F, G,H, J, M, N, V 0,3 kg
12 cm 18 cm F, G,H, J, M, N, V 0,1 kg 0,1 kg
12 cm 18 cm F, G,H, J, M, N, V 0,1 kg 0,1 kg
Kantstål hörn corten Vinklingsbara hörn i corten. Skruva fast hörnet i kantstålet och böj därefter till önskad vinkel.
Kantstål
hörn svart. Skruva fast hörnet i kantstålet och böj därefter till önskad vinkel.
Kantstål skarvplåt corten

Kantstål skarvplåt svart Skarvplåt svart, används då du önskar uppnå exakt längd utan att behöva kapa kantstålet. Med denna kan du lägga två plåtar omlott och justera längden som ett teleskop.

Kantstål skarvplåt aluzink Skarvplåt i aluzink, används då du önskar uppnå exakt längd utan att behöva kapa kantstålet. Med denna kan du lägga två plåtar omlott och justera längden som ett teleskop.

DEKORSTEN

Bergen gråmelerad En skandinavisk dekorsten i naturnära gråmelerade toner. Rundade stenar.

Dalasten natur En svensk dekorsten i granit och porfyr med en del röda inslag och i större storlekar. Stenarna är rundade och ganska släta till ytan.

Diabaskross grafit Krossad diabas i mörk grafitfärg. Dekorstenen levereras i bigbags och är inte tvättad. Ev. grus och damm kan förekomma.

Gårdssingel gråmelerad Vacker gråmelerad singel, en gång skapad av naturen. Fraktionen på stenarna lämpar sig bra för grusgångar.

F, H, J, M F, H, J, M

F, H, J, M

F, H, J, M F, H, J F, H, J

m2 vid 8 cm lager.

Räcker till ca 11,5 m2 vid 3 cm lager.

Räcker till ca 23 m2 vid 3 cm lager.

Räcker till ca 6,5 m2 vid 5 cm lager.

Räcker till ca 13 m2 vid 5 cm lager.

Räcker till ca 5 m2 vid 7 cm lager.

Räcker till ca 10 m2 vid 7 cm lager.

500 kg 1000 kg 500 kg 1000 kg 500 kg 1000 kg

Räcker till ca 11,5 m2 vid 3 cm lager. Räcker till ca 23 m2 vid 3 cm lager. 500 kg 1000 kg

Ca 8-14 mm

8-14 mm

F,

Räcker

500

Kullersten naturblandade färger

Lämpar sig för ytor som inte används som gångväg. Lägg ev. kantig sida neråt. Säckarna fylls med drygt 1 ton för att ge möjlighet att gallra bort av skadade stenar.

Marmor grå Vacker tumlad grå marmor från Norge.

F,

Ca 10-30 cm F, J, V Räcker till ca 4-5 m2/ton. 1000 kg

Ca 25-45 mm

Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor hittar ni på flisby.se

Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg

sid. 144

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara m2/ton Vikt
8x12 cm 8x18 cm F, G,H, J, M, N, V 0,2 kg 0,3 kg
8x12 cm 8x18 cm F, G,H, J, M 0,2 kg 0,3 kg
25-40 mm 25-40 mm F, G F, G Räcker till ca 5,5
cm lager. Räcker till
m2 vid 6 cm lager. 500 kg 1000 kg
m2 vid 6
ca 11
50-70 mm 50-70 mm F F Räcker
lager. Räcker
till ca 4,5 m2 vid 8 cm
till ca 9
500 kg 1000 kg
8-11 mm 8-11 mm 16-32 mm 16-32 mm 32-84 mm 32-84 mm
6-16 mm 6-16 mm F, G, H, J, M, N, V F, G, H, J, M, N,
V
Gårdssingel natur/röd Vacker naturmelerad singel, en gång skapad av naturen. Fraktionen på stenarna lämpar sig bra för grusgångar. Ca
J, H
J, H
till ca 11,5 m2 vid 3 cm lager. Räcker till ca 23 m2 vid 3 cm lager.
kg 1000 kg
Ca 25-45 mm F F Räcker till ca 5,5 m2 vid 6 cm lager. Räcker till ca 11 m2 vid 6 cm lager. 500 kg 1000 kg

Produkt Egenskaper

Marmor Carrara vit Vit marmor från carrara i Italien, som med sin runda, tumlade yta ger ett mjukt, exklusivt intryck.

Ca 16-25 mm

16-25 mm

till ca 7 m2 vid 5 cm lager.

till ca 14 m2 vid 5 cm lager.

kg 1000 kg

Marmorkross Mediterrano kritvit Vår vitaste dekorsten som andas medelhavskänsla. Ca 25-45 mm

Marmorkross vit Svensk vit marmorkross är en klassiker i våra trädgårdar.

Nero antracit En mörkgrå tumlad marmor som skiftar lite i färgtonerna.

Pärlsingel Ett dekorgrus som slipats mjukt av vågorna i Ungerska floder. Vackert rundade stenar i olika ljusa toner med inslag av svart och någon enstaka udda färg.

Sjösten Flisby grafitmelerad Vacker grafitmelerad dekorsten som tumlat runt i havet under tusentals år. Levereras i bigbags och är inte tvättad. Ev. grus och damm kan förekomma.

Sjösten Flisby svart/vit Vacker dekorsten med en bas av svarta och vita stenar. Dekorstenen levereras i bigbags och är inte tvättad. Ev. grus och damm kan förekomma.

Skifferkross antracit Krossade skiffer antracit för dekoration i rabatter och gångar.

Slottssingel En mjukt rundad dekorsten som passar utmärkt till gångar och gårdsplaner.

Färgen är i grunden grafitmelerad med inslag av varma toner.

Granitkross röd Vånga Mustigt röd skånsk granitkross av typen Vånga.

25-45 mm

till ca 5,5 m2 vid 6 cm lager.

till ca 11 m2 vid 6 cm lager.

till ca 11,5 m2 vid 3 cm lager.

till ca 23 m2 vid 3 cm lager.

Ca16-25 mm

Ca16-25 mm

kg 1000 kg

kg 1000 kg

F F Räcker till ca 7 m2 vid 5 cm lager.

Ca 6-8 mm Ca 6-8 mm F, H, M F, H, M

Räcker till ca 14 m2 vid 5 cm lager.

Räcker till ca 11,5 m2 vid 3 cm lager.

Räcker till ca 23 m2 vid 3 cm lager.

500 kg 1000 kg

500 kg 1000 kg

Ca 8-18 mm

Ca 8-18 mm

Ca 16-32 mm

Ca 16-32 mm

Ca 8-16 mm

Ca 8-16 mm

Ca 16-32 mm

Ca 16-32 mm

Ca 32-84 mm

Ca 32-84 mm

Ca 30-80 mm

Ca 30-80 mm

F, G, H, J, M

F, G, H, J, M

F, G, H, J, M, V

F, G, H, J, M, V

F, G, H, J, M, V

F, G, H, J, M, V

F, G, H, J, M, V, N

F, G, H, J, M, V, N

F, G, H, J, M

F, G, H, J, M

F, H, J, M

F, H, J, M

Räcker till ca 11,5 m2 vid 3 cm lager.

Räcker till ca 23 m2 vid 3 cm lager.

Räcker till ca 7 m2 vid 5 cm lager.

Räcker till ca 14 m2 vid 5 cm lager.

Räcker till ca 11,5 m2 vid 3 cm lager.

Räcker till ca 23 m2 vid 3 cm lager.

Räcker till ca 7 m2 vid 5 cm lager.

Räcker till ca 14 m2 vid 5 cm lager.

Räcker till ca 5 m2 vid 7 cm lager.

Räcker till ca 10 m2 vid 7 cm lager.

Räcker till ca 7 m2 vid 5 cm lager.

Räcker till ca 14 m2 vid 5 cm lager.

Räcker till ca 11,5 m2 vid 3 cm lager.

Räcker till ca 23 m2 vid 3 cm lager.

500 kg 1000 kg 500 kg 1000 kg

500 kg

1000 kg

500 kg 1000 kg

500 kg 1000 kg

500 kg 1000 kg

500 kg 1000 kg

kg

Storlekar Lagervara
Vikt
m2/ton
Ca
F F,
Räcker
500
V
Räcker
Ca
F,
F,
Räcker
Räcker
500
H, M
H, M
Ca
F, H,
F, H, J,
Räcker
Räcker
500
Ca 8-16 mm
8-16 mm
J, M
M
4-8
4-8 mm
F,
mm
F, J, V, M
J, V, M
8-11 mm 8-11
F F
1000
sid. 145
mm
500 kg

Bohus plockmur grå Lämplig som fristående mur och ger ett solitt intryck med sina regelbundna former. Muren monteras enkelt i halvförband till önskad höjd.

Skiffer Offerdal grå Vår vackraste mur i råhuggen svensk grå skiffer från Offerdal.

Levereras i oregelbundna block i mixade höjder.

Bitarna måste anpassas när muren ska byggas.

Kalksten Öland grå Naturstensmur i grå öländsk kalksten.

Framsidan är klippt och ovansidan har klovyta för naturlig stapling.

Kalksten Öland röd Naturstensmur i röd öländsk kalksten. Framsidan är klippt och ovansidan har klovyta för naturlig stapling.

MUR/BETONG

Basic antracit En slät mursten med fasad kant. Passar till fristående murar, stödmurar (upp till 60 cm utan geonät).

Basic grå En slät mursten med fasad kant. Passar till fristående murar, stödmurar (upp till 60 cm utan geonät).

Basic grågrafit En slät mursten med fasad kant. Passar till fristående murar, stödmurar (upp till 60 cm utan geonät).

Compac cut rak Dubbelsidigt komplement till Compac Cut. Byggs, svängs och låses med glasfiberpinnar. Med en front som ser ut att vara huggen direkt ur berget.

med mixade höjder.

sid. 146 Produkt Egenskaper Storlekar Lager-vara Enkelsidig/ Dubbelsidig Antal /m2 antal /pall Endast helpall Vikt/ enhet
MUR/NATURSTEN
35x20x15 cm F E/D 19,05 st 30 st Nej 30 kg
Färdigblandad
F, V E ca 3,2 m2 Ja 500 kg
10-12 cm tjock F E 3 m2 Ja 425 kg
10-12 cm tjock F E 3 m2 Ja 425 kg
39,2x19,5x14 cm 19,5x 19,5x14 cm F, G, H, J, M F, G, H, J, M E/D E/D 18 st 36 st 60 st 120 st 23,5 kg 12 kg
39,2x19,5x14 cm 19,5x 19,5x14 cm F, G, H, J, M F, G, H, J, M E/D E/D 18 st 36 st 60 st 120 st 23,5 kg 12 kg
39,2x19,5x14 cm 19,5x 19,5x14 cm F F E/D E/D 18 st 36 st 60 st 120 st 23,5 kg 12 kg
46x23x20 cm Beställnings-
D 11 st 32 st 27,5 kg
vara
Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor hittar ni på flisby.se

Compac cut plus antracit*

Dubbelsidigt komplement till Compac Cut. Byggs, svängs och låses med glasfiberpinnar. Med en front som ser ut att vara huggen direkt ur berget.

Compac plus antracit* Compac-muren dubbelsidig, kan kombineras med Compac rak. Kan byggas 12 skift hög med armering.

Compac plus grå* Compac-muren dubbelsidig, kan kombineras med Compac rak. Kan byggas 12 skift hög med armering.

Compac rak antracit* Mur med raka, stilrena linjer. Smart Keystone-konstruktion där låsstavar håller varje

Compac rak grå* Mur med raka, stilrena linjer. Smart Keystone-konstruktion

Garden Wall rak antracit*

Enkelsidig låg mur med låsning av små glasfiberstavar. Kan byggas rakt upp utan lutning. Minsta radie 102 cm. (Blocket är fotograferat upp och ner.)

Garden Wall rak grå* Enkelsidig låg mur med låsning av små glasfiberstavar. Kan byggas rakt upp utan lutning. Minsta radie 102 cm. (Blocket är fotograferat upp och ner.)

Garden Wall Plus antracit* Dubbelsidig antracit mur med Garden Walls snygga front. Kan byggas fristående eller som påbyggnad i kombination med Garden Wall enkelsidig.

Garden Wall Plus grå* Dubbelsidig grå mur med Garden Walls snygga front. Kan byggas fristående eller som påbyggnad i kombination med Garden Wall enkelsidig.

Brilliant mur grå En enkelsidig mur för trädgårdsmurar med knäckt framsida.

Brilliant mur antracit En enkelsidig mur för trädgårdsmurar med knäckt framsida.

sid. 147 Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Enkelsidig/ Dubbelsidig Antal /m2 Antal /pall Vikt /enhet
46x23x20 cm Beställningsvara D 11 st 32 st 27,5 kg
46x23x20 cm F, G, H, J, N, V D 11 st 32 st 30 kg
46x23x20 cm F, G, H, J N, V D 11 st 32 st 30 kg
mursten på
Minsta radie 270 cm. 46x30x20 cm F, G, H, J N, V E 11 st 24 st 33 kg
plats.
mursten på
Minsta
cm. 46x30x20 cm F, G, H, J N, V E 11 st 24 st 33 kg
där låsstavar håller varje
plats.
radie 270
30,5x23x15 cm F, G, H, J E 22 st 60 st 16 kg
30,5x23x15 cm F, G, H, J E 22 st 60 st 16 kg
30,5x23x15 cm F, J D 22 st 60 st 16 kg
30,5x23x15 cm F, J D 22 st 60 st 16 kg
43,5x27x15 N, V E 15,3 st 40 st 22,3/ m2
43,5x27x16 N, V E 15,3 st 40 st 22,3/ m2

MUR/BETONG

Gränslös grå* Prisvärd strikt slät mur som kan byggas både enkel- och dubbelsidig. Till denna mur finns tillhörande stolpar och lock.

Knäcksten antracit* Klassisk mur som passar överallt. Stenarna läggs omlottskarvade. Mått avser knäckt platta. Toppsten finns.

Knäcksten grå* Klassisk mur som passar överallt. Stenarna läggs omlottskarvade. Mått avser knäckt platta. Toppsten finns.

Rustikblock/Slottsmur antracit Tumlad. Lätt att plocka upp för hand. Kan läggas lösa på varandra, limmas med betonglim eller gjutas. Till murar, trappor eller kantsten.

Rustikblock/Slottsmur grå Tumlad. Lätt att plocka upp för hand. Kan läggas lösa på varandra, limmas med betonglim eller gjutas. Till murar, trappor eller kantsten.

Rustikblock/Slottsmur

Tumlad. Lätt att plocka upp för hand. Kan läggas lösa på varandra, limmas med betonglim eller gjutas. Till murar, trappor eller kantsten.

Villablock antracit Tumlad mur som passar bra till fristående murar, stödmurar (upp till 45 cm utan geonät) och som kantsten.

Villablock grå Tumlad mur som passar bra till fristående murar, stödmurar (upp till 45 cm utan geonät) och som kantsten.

Grändblock sienna Ett universalblock i Siennafärg för mur, kant och trappbyggen. Kan kombineras med Funkis och Grändsten Sienna.

betalningsmöjligheter

Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Enkelsidig/ Dubbelsidig Antal /m2 Antal /pall Vikt /enhet
39x19x17 cm F, J, V E/D 15 st 60 st 18 kg
2 st 55x20x7,5 cm F E 12,1 st 40 st 30 kg
2 st 55x20x7,5 cm F E 12,1 st 40 st 30 kg
39x19,13,8 cm 19,5x19,13,8 cm Radiesten F, G, H, J, M, N, V F, G, H, J, M, N, V F E/D 18 st 36 st 48/60 st 96 st 23,5 kg 12 kg 9,4 kg
39x19,13,8 cm 19,5x19,13,8 cm Radiesten F, G, H, J, M F, G, H, J, M F E/D 18 st 36 st 48/60 st 96 st 23,5 kg 12 kg 9,4 kg
39x19,13,8 cm F E/D 18 st 48/60 st 23,5 kg
terrakotta
30x15x15 cm F, G, H, J, N, V, M E/D 22,2 st 100 st 16 kg
30x15x15 cm F, G, H, J, N, M E/D 22,2 st 100 st 16 kg
42x21x14 F E/D 11 st 48 st 29/m2 sid. 148
Leverans,
& fraktvillkor hittar ni på flisby.se

Vättermur antracit* En elegant antracit mur med fasade kanter och huggen sida. Kan användas som både enkel- och dubbelsidig mursten. Kan kompletteras med toppsten, helt- och halvt avslut, stolpsten samt stolplock. Limmas med stenlim.

Vättermur grå* En elegant grå mur med fasade kanter och huggen sida. Kan användas som både enkel- och dubbelsidig mursten. Kan kompletteras med toppsten, heltoch halvt avslut, stolpsten samt stolplock. Limmas med stenlim.

Windsor antracit För lägre murar, upp till ca 90 cm. Riven struktur i ytan. Självlåsande. Minsta radie 75 cm. (Blocket är fotograferat upp och ner.)

Windsor grå För lägre murar, upp till ca 90 cm. Riven struktur i ytan. Självlåsande. Minsta radie 75 cm. (Blocket är fotograferat upp och ner.)

Granit grågrafit Granit. Monteras på befintlig mur eller husgrund. Enkelt att montera på skalblock med beklädnadsfix.

Bohus grå Svensk granit. Fallande längder. Monteras på befintlig mur eller husgrund. Enkelt att montera på skalblock med beklädnadsfix.

Skiffervägg svart En beklädnadssten i äkta svarta skifferstavar som limmats ihop. Bitarnas struktur gör att ingen platta är den andra lik. Sätts på fast underlag, behöver ej fogas.

Skiffervägg rå gråbrun Äkta skifferbitar i gråbruna toner gjutna i cement. Bitarnas grova struktur ger en rustik känsla och ingen bit är den andra lik. Sätts på fast underlag, behöver ej fogas.

Skiffervägg sandbrun Äkta skifferbitar i sandbruna toner gjutna i cement. Bitarnas grova struktur ger en rustik känsla och ingen bit är den andra lik. Sätts på fast underlag, behöver ej fogas.

sid. 149 Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Enkelsidig/ Dubbelsidig Antal /m2 Antal /pall Vikt /enhet
40x20x15 cm F, J, H E/D 16,7 st 40 st 29 kg
40x20x15 cm F, J, H E/D 16,7 st 40 st 29 kg
30x20x10 cm F, H, J E 33,3 st 72 st 11,4 kg
30x20x10 cm F, H, J E 33,3 st 72 st 11,4 kg
BEKLÄDNAD
40x17x2-5 cm F E 4,7 st 85 kg
Fallande längder x 30 x3-4 cm Beställningsvara E 135 kg
60x15 x2-3,5 cm F E 11,1 st 0,36 m2 70 kg
56x20x3-4 cm F E 8,9 st 0,44 m2 80 kg
56x20x3-4 cm F E 8,9 st 0,44 m2 80 kg
Tillbehör
*
på hemsidan

TRAPPOR/NATURSTEN

Granit grå Bohus modern Svensk grå granit från Bohus. Flammad yta och råkilad front. Baksidan kan vara huggen eller sågad.

Granittrappa grå Bohus halvrund

Halvrund granittrappa i bohusgranit med flammad yta och huggen kant.

Granittrappa grå Bohus rektangulär

Rektangulär granittrappa i bohusgranit med flammad yta och huggen kant.

Granittrappa grå rektangulär portugisisk

En rektangulär trappa i portugisisk granit. Ytan är blästrad, fronten råklikad och övriga sidor sågade.

Granittrappa halvrund grå portugisisk

En halvrund trappa i portugisisk granit. Ytan är blästrad, fronten råklikad och övriga sidor sågade.

Granit grafit trappblock Blyertsgrå granittrappblock i populära grafitfärgen. Huggen front, flammad ovansida.

Granit grå trappblock portugisisk Klassiska granittrappblock i flera olika längder. Huggen front och flammad ovansida. Passar bra vid entré eller trappa i slänt.

70x35x15 cm

cm

cm

cm

cm

Skiffer grå trappa offerdal Naturblock i offerdalsskiffer med varierande storlek. Passar perfekt på naturtomten!

Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/pall Vikt/st
105x35x15 cm 140x35x15 cm F, J , G, N, V F, J, G, N, V 8 st 6 st 150 kg 200 kg
120x90x17 cm F 1 st 490 kg
120x90x17 cm F 1 st 660 kg
90x70x15
150x100x15
210x130x15 cm F, V, N F, V, N F, V, N 1 st 1 st 1 st 260 kg 620 kg 1000 kg
cm
cm
90x70x15 cm 150x100x15 cm 210x130x15 cm F, V, N F, V, N F, V, N 1 st 1 st 1 st 180 kg 450 kg 800 kg
(G654) 100x35x15 cm 150x35x15 cm F F 10 st 6 st 140 kg 210 kg
150x35x15
200x35x15
F, N, V F, N, V F, N, V F, N, V F, N, V 100 kg 140 kg 170 kg 210 kg 280 kg
100x35x15
120x35x15
100-120x40-60x13-17
F 220 kg sid. 150
cm
hittar ni på flisby.se

TRAPPOR/BETONG

Skarp kant. Kan även läggas ovanpå varandra som stödmur. Som stödmursblock

det åt 9,5 st/m2

kant. Kan även läggas ovanpå varandra som stödmur. Som stödmursblock

9,5 st/m2

antracit som passar till Compac- och Garden Wall-muren.

grå som passar till Compacoch Garden Wall-muren.

Block med fasad kant. Kan även läggas ovanpå varandra som stödmur. Som stödmursblock går det åt 10,4 st/m2

Trappblock/mursten grå Block med fasad kant. Kan även läggas ovanpå varandra som stödmur. Som stödmursblock går det åt 10,4 st/m2

BEKLÄDNAD

Granit grå Flammad och borstad yta. Plattan ger ett ljust intryck.

Granit Nero antracit Flammad och borstad yta. Graniten ger ett sobert och mörkt intryck.

Granit grafit En stram blyertsfärgad granit med flammad yta som ger ett bra grepp.(G654)

Skiffer grå Offerdal Klassisk svensk skiffer från Östersund. Fallande längder. Läggs i betong eller fix.

Skiffer svart Äkta svart skiffer för beklädnad med vacker ytstruktur. Den innehåller järnoxid vilket gör att den kan få en rostpatina i skiftande mängd.

Dura Trapp® mörkgrå En mörkgrå trappbeläggning med natursten och epoxispackel som ger din gamla betongtrappa nytt liv.

på frisk betong.

Dura Trapp® beige natur En naturfärgad trappbeläggning med natursten och epoxispackel som ger din gamla betongtrappanytt liv.

på frisk betong.

Dura Trapp® svart granit En svart trappbeläggning med granit och epoxispackel som ger din gamla betongtrappa nytt liv. Läggs på frisk betong.

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/m2 Vikt/m2
Trappblock/mursten antracit
går
70x35x15 cm 105x35x15 cm F, H, J, N, V F, H, J, N, V 12 st 8 st 84 kg 126 kg Trappblock/mursten grå Skarp
går det åt
70x35x15 cm 105x35x15 cm F, G, H, J, N, V F, G, H, J, N, V 12 st 8 st 84 kg 126 kg Trappblock Megastep antracit Trappblock antracit i betong med knäckt framsida. 70x35x15 cm 105x35x15 cm F, N, V F, N, V 12 st 8 st 84 kg 126 kg Trappblock Megastep grå Trappblock grå i betong med knäckt framsida. 70x35x15 cm 105x35x15 cm F, N, V F, N, V 12 st 8 st 84 kg 126 kg Trappblock
antracit Trappsteg
40x35x15 cm F, G, J, V 20 st 45 kg Trappblock
Trappsteg
40x35x15 cm F, G, J, V 20 st 45 kg
Compac
Compac grå
Trappblock/mursten antracit
60x30x16,5 cm F, G, H, J, M 20 st 69 kg
60x30x16,5
F, G, H, J,
cm
M 20 st 69 kg
F 5,55
60x30x ca1 cm
st 33 kg
60x30x
F, J, M 5,55
ca1,2 cm
st 33 kg
60x30x ca1,5 cm F, H, J, M 5,55 st 42 kg
30 x fl x ca 1,2 cm F, N, V 36 kg
60x30x ca1,2 cm F, J, M 5,55 st 26 kg
Läggs
1 m2 15 m2 F, G, J Beställ. vara 1 9 kg 135 kg
Läggs
1 m2 15 m2 F, J Beställ. vara 1 9 kg 135 kg
1 m2 15 m2 F, J Beställ. vara 1 9 kg 135 kg sid. 151

Fogstenmjöl antracit Ogräshämmande. Grövre sand som låser stenen bättre. Kan ej användas till marktegel.

F, G, H, J, M 54 st 20 kg 2-15 mm

Fogsand antracit Dansand ogräshämmande antracit fogsand är en specialsand som är så basisk att ogräs ogärna växer i den. Sanden är lätt att sopa ner i fogarna. Kan ej användas till marktegel.

Fogsand grå Dansand ogräshämmande grå fogsand är en specialsand som är så basisk att ogräs ogärna växer i den. Sanden är lätt att sopa ner i fogarna. Kan ej användas till marktegel.

Fogsand ljus Dansand ogräshämmande ljus fogsand är en specialsand som är så basisk att ogräs ogärna växer i den. Sanden är lätt att sopa ner i fogarna. Kan ej användas till marktegel.

Romex fastfog antracit Ett fogmaterial i färgen antracit som tillsammans med vatten härdar till en stark och något elastisk fastfog. Måste läggas vid en utetemperatur av minst +5 grader.

Försvårar för ogräs att få fäste.

F, G, H, J, M, N, V 54 st 20 kg 1-5 mm

F, G, H, J, M, N, V 54 st 20 kg 1-5 mm

F, G, H, J, M, N, V 54 st 20 kg 1-5 mm

F, G, H, J, M, N, V 56 st 15 kg 2-5 mm fogdjup min. 3 cm

Romex fastfog grå

Ett fogmaterial i färgen grå som tillsammans med vatten härdar till en stark och något elastisk fastfog.

Måste läggas vid en utetemperatur av minst +5 grader.

Försvårar för ogräs att få fäste.

Romex fastfog ljus Ett fogmaterial i färgen ljus som tillsammans med vatten härdar till en stark och något elastisk fastfog.

Måste läggas vid en utetemperatur av minst +5 grader. Försvårar för ogräs att få fäste.

Romex Eco fine grå Används med fördel till granitkeramik eller annan sten där smal men hård fog önskas.

Romex Eco fine mörk Används med fördel till granitkeramik eller annan sten där smal men hård fog önskas.

Romex Eco fine mörk Används med fördel till granitkeramik eller annan sten där smal men hård fog önskas.

Romex easy drive ljus Används med fördel till natursten eller där bredare fogar krävs. Körbar.

Romex easy drive grå Används med fördel till natursten eller där bredare fogar krävs. Körbar.

Romex easy drive mörk Används med fördel till natursten eller där bredare fogar krävs. Körbar.

F, G, H, J, M, N, V 56 st 15 kg 2-5 mm fogdjup min. 3 cm

F, J, M, N, V 56 st 15 kg 2-5 mm fogdjup min. 3 cm

F, G, H, J, M, N, V 64 st 12,5 kg 3-5 mm fogdjup min. 2 cm

F, G, H, J, M, N, V 64 st 12,5 kg 3-5 mm fogdjup min. 2 cm

F, G, H, J, M, N, V 64 st 12,5 kg 3-5 mm fogdjup min. 2 cm

F, M, G, H, J, N, V 64 st 15 kg 6-15 mm fogdjup minst 3 cm

F, M, G, H, J, N, V 64 st 15 kg 6-15 mm fogdjup minst 3 cm

F, M, G, H, J, N, V 64 st 15 kg 6-15 mm fogdjup minst 3 cm

Produkt Egenskaper Lagervara Antal/pall Vikt/st Fogbredd
FOGAR
sid. 152

RENGÖRING/IMPREGNERING

Arita sten- och betongimpregnering

Coating färgförstärkning svart

Skumborttagare

Används på nya och gamla ytor. Skapar ett osynligt vatten-motstånd som reducerar faran för frostsprängning och ökar livslängden. Skyddar även mot smuts och påväxt på plattorna. Vattenbaserad.

Betongfärg och impregnering i samma flaska. Rolla en grafit- eller antracitfärgad platta och få en svart platta. Samma medel används till färdigimpregnerade plattan Funkis Natt svart.

Borttagning av överflödigt stenlim eller fogskum samt rengöring av pistol. Rengöring måste ske innan limmet härdat.

1 l F, G, M 1 kg

1 l F, H, M 1 kg

500 ml F, G, H, J, M 0,5 kg

Steinfix 10 Fläckborttagning

Steinfix 20 Fläckborttagning

Steinfix 30 Fläckborttagning

Steinfix 40 Grovrengöring

Steinfix 50 Impregnering

Steinfix 60 Natursåpa

Steinfix 80 Impregnering

Tar bort olja, bläck, asfalt m.m.

Steinfix 90

Steinfix 100 Impregnering

Tercol Stentvätt

Pasta som avlägsnar vegetabiliskt fett och mineralfett, olja samt vax på natursten.

Tar bort kalk, oxidationer, rost- och cementfläckar.

Grovrengöring och fläckborttagningsmedel för sten PH-värde 13,2.

Porfyllande impregnering för icke polerade naturstensgolv.

Specialanpassad för sten. Rengör och skyddar naturstenen. Framställd av vegetabiliska oljor, har en oslagbart hög fetthalt men är PH-neutral i brukslösning. Svanenmärkt.

Färgförstärkande. Fördjupar ytans naturliga färg samt impregnerar finslipade/polerade och sugande material som natursten, terrazzo eller betong. Ger en blank vatten- och smutsavvisande yta.

Avlägsnar lätt gammalt polermedel på ett, för stenen, skonsamt sätt.

Används på samtliga typer av sten och betong. Stöter effektivt bort oönskade vatten- , fett- och oljebaserade fläckar.

Koncentrerad stentvätt som tar bort alger, mögel, fett, sot, smuts m.m. Kan användas på alla ytor både ute och inne. Spraya, pensla eller rolla på. Tercol gör jobbet tillsammans med väder och vind! 1 liter räcker till ca 50-100 m².

1 l F, G, J, M, N, V 1 kg

500 ml F, G, J, M, N, V 0,5 kg

1 l F, G, H, J, M, N, V 1 kg

1 l F, G, H, J, M, N, V 1 kg

1 l F, G, H, J, M, N, V 1 kg

1 l F, G, H, J, M, N, V 1 kg

1 l F, G, H, J, M, N, V 1 kg

1 l F, G, M 1 kg

250 ml 1 l F, G, H, J, M, N, V F, G, H, J, M, N, V 0,3 kg 1 kg

1 l 5 l F, G, H, J, M, N, V F, M, N, V 1 kg 5 kg

Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor hittar ni på flisby.se

Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg

Produkt Egenskaper Förpackning Lagervara Vikt
sid. 153

BELYSNING

45 cm hög

G, H, J, M, N, V 1 st 0,6 kg

Aries, 4 x single heads Liten lampa som placeras vid trappavsatser och terrasskanter. Den är liten som en decklight men har ett ”ögonlock” för att undvika bländning.

Ø 35 mm diameter (håltagning Ø 22-24 mm)

Aries, 4 x single heads black Aries är en fin svart liten lampa som placeras vid trappavsatser och terrasskanter. Den är liten som en decklight men har ett ”ögonlock” för att undvika bländning. Sätt lampan t.ex. lågt på en portal och vid gångar för att markera ytan under.

Capella Att belysa ensamma träd som står direkt i gräsmattan eller en stensättning. En enkel lösning är att sätta en eller flera in-ground markspotar.

Castor

Castor är en kraftfull in-ground markspot som lyser upp riktigt stora träd, så som ädellövträd.

Luna svart En allround svart markspot i aluminium och glas med lagom ljusspridning som passar små till medelstora träd och buskar.

Ø 35 mm diameter (håltagning Ø 22-24 mm)

F, G, H, J, M, N, V 4 st 7 kg

Luna silver En allround silverfärgad markspot i aluminium och glas med lagom ljusspridning som passar små till medelstora träd och buskar.

Medusa En kraftfull markspot med bred ljusspridning som passar medelstora till stora träd. Du använder med fördel Medusa på vida trädkronor.

Ø 6,5 cm diameter

8 cm djup (exkl plastkopp)

F, G, H, J, M, N, V 4 st 7 kg

Orion En nättare decklight för infällning i trädäck eller stensättning. Kan också användas som markör vid ett trappsteg eller avslut på en nivå i trädgården. På en brygga eller längs en gång kan man skapa ett mjukt ljusflöde. Paketet innehåller 5 lampor.

1,5 m längd, 15 mm bred, 7 mm hög

F, G, H, J, M, N, V 1 st 0,3 kg

Ø 6 cm 65 cm hög

F, G, H, J, M, N, V 1 st 7 kg

sid. 154

Ø 6 cm 65 cm hög

F, G, H, J, M, N, V

F, G, H, J, M, N, V 1 st 1 st 0,8 kg 1 kg

F, G, H, J, M, N, V

F, G, H, J, M, N, V 1 st 1 st 0,8 kg 1 kg

F, G, H, J, M, N, V 1 st 0,6 kg

Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor hittar ni på flisby.se

Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal Vikt
Apollo En nättare lampa till din kruka, rabatt eller gång. Med skärmen på blir ljuset avbländande och riktas nedåt vilket kan vara stämningsfullt vid ex. en damm. F,
Ø 3,5 cm F, G, H, J, M, N, V 5 st 0,3 kg

BELYSNING

Pollux En smakfull pollare i svart pulverlackerad aluminium för t.ex. gångar, uppfarter och rabatter. De små bubblorna i akrylglaset reflekterar det mjuka ljuset och skapar ett behagligt sken.

Quadra En rejäl och stilren pollare som passar till garageuppfarter, gångar och som markeringsljus vid exempelvis passager och grindar.

64 cm hög ovan mark

F, G, H, J, M, N, V 1 st 1,3 kg

65 cm hög Ø 9 cm diameter

Saturnus black En klassisk svart premiumpollare som skapar struktur och ger ledljus längs med gångar, utmed garageuppfarten och vid entrén.

90 cm hög ovan mark (markspett ingår)

F, G, H, J, M, N, V 1 st 1,2 kg

Saturnus silver En klassisk premiumpollare i rostfritt stål som skapar struktur och ger ledljus längs med gångar, utmed garageuppfarten och vid entrén.

90 cm hög ovan mark (markspett ingår)

F, G, H, J, M, N, V 1 st 4 kg

Spectrum Denna spot i borstad aluminium är en decklight för infällning i ditt trädäck eller din stensättning. Kan också användas som markör vid ett trappsteg eller avslut på en nivå.

Stone/ Stone XL

Stone är tillverkad i polyeten. Den passar till lägre växtlighet som skapar hålrum under bladverket. Ljuset tränger igenom växtens grönska och ger ett mysigt sken.

40 mm diameter (håltagning 35 mm)

F, G, H, J, M, N, V 1 st 4 kg

Straw

Dessa tre smala ljusstrån gör sig lika vackra i skirt prydnadsgräs som bland blommande rabatter. Lamporna är tillverkade i brun pulverlackerad aluminium och akrylglas. De olika nivåerna på lamporna gör dem lättplacerade.

Terra Lite större decklight i polerad aluminium som fungerar fint till olika infällningar. Passar på en träterrass, trappa eller stensättning och ger din utemiljö en lyxig känsla.

Zenit En enkelriktad vägg- och terrassarmatur i aluminium som med sitt dekorativa varmvita ljus lämpar sig utmärkt på fasader, staket, murar, trädäck och terrasser.

Zenit Duo En dubbelriktad vägg- och terrassarmatur som med sitt dekorativa varmvita ljus passar utmärkt på fasader, staket, murar, trädäck och terrasser.

110 cm, 100 cm och 90 cm ovan mark

Ø 59 mm diameter

Ø 7 cm diameter

F, G, H, J, M, N, V

F, G, H, J, M, N, V

kg

kg

Ø 7 cm diameter

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal Vikt
0,6
1,2
5 st 10 st
25x22x15 cm 40x30x17 cm F, G, H, J, M, N, V F, G, H, J, M, N, V 1 st 1 st 0,7 kg 1,4 kg
F, G, H, J, M, N, V 3
st 1,2 kg
F,
J, M, N, V 1 st 0,3
G, H,
kg
F, G, H, J, M, N, V F, G, H, J, M, N, V 1 st 5 st 0,2 kg 2,6 kg
F, G, H, J, M, N, V F, G, H, J, M, N, V 1 st 5 st 0,2
2,6 kg sid. 155
kg

INOMHUS

Kalksten Giza gråbrun Vacker silkeslen borstad gråbrun kalksten. Vissa stenar kan ha inslag av fossil.

Kalksten Marron Grafitbrun

En mörk kalksten som är slipad till en sidenmatt yta, vilket förstärker de varma gråbruna färgerna i stenen. Kanterna är sågade.

Kalksten Jura grå Jurakalkstenen kommer från Tyskland. Dess spräckliga yta ger ditt golv ett livfullt intryck och den slipade ytan gör golvet behagligt att gå på.

Kalksten Nordic grey En ljus kalkstensplatta med slipad yta i gråbruna skiftningar. Passar i alla miljöer.

Marmor Verde grön Fantastisk grön med slipad yta. Marmor är ett lyxigt alternativ till kök, badrum eller hall. Den vackra marmoereringen ger en livfull yta.

Skiffer svart Äkta svart skiffer med vacker ytstruktur. Den innehåller järnoxid vilket gör att den kan få en rost-patina i skiftande mängd.

Skiffer Offerdal grå Vacker grå skiffer från Offerdal, för beklädnad eller mark om det läggs i betong eller fix. Kanterna är sågade.

Skiffer Offerdal grå Skimrande grå skiffer från Offerdal. Pusslas ihop till ett vackert mönster. Beräkna att det går åt 15% mer än den tänkta ytan.

Skiffervägg svart En beklädnadssten i äkta svarta skifferstavar som limmats ihop. Bitarnas struktur gör att ingen platta är den andra lik. Sätts på fast underlag, behöver ej fogas.

Skiffervägg rå gråbrun Äkta skifferbitar i gråbruna toner gjutna i cement. Bitarnas grova struktur ger en rustik känsla och ingen bit är den andra lik. Sätts på fast underlag, behöver ej fogas.

Skiffervägg sandbrun

Granitkeramik Gnejs ljusgrå

Granitkeramik Granit gråmelerad

Äkta skifferbitar i sandbruna toner gjutna i cement. Bitarnas grova struktur ger en rustik känsla och ingen bit är den andra lik. Sätts på fast underlag, behöver ej fogas.

Liknar klassisk norsk grå gnejs. Glaserad yta. Kan sättas med fix på hårt underlag.

En kall grå basfärg med ljusa ådringar likt granit.

Oregelbunden x ca 1,2 cm F, N, V 33 kg

60x15x2-3,5 cm F 11,1 st 70 kg

56x20x3-4 cm F 8,9 st 80 kg

56x20x3-4 cm F 8,9 st 80 kg

60x30x1 cm F 2,08 st 24 kg/m2

Granit grå Bohus borstad Svensk granit från Bohus i varma grå toner. En borstad yta, skön att gå på.

60x30x1 cm F 5,55 st 24 kg/m2

61x30,5x ca 1 cm F 5,4st 28 kg

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Antal/m2 Vikt/m2
60x30x ca 1 cm F 5,55 st 28 kg
60x30x ca 1 cm F 5,55 st 28 kg
Flx30xca 1cm Best. vara 27 kg
10x10x1,2 cm 61x30,5x1,2 cm F F 100 st 5,38 st 31 kg 31 kg
10x10x1 cm 60x30x1 cm F 5,55 st 31 kg
60x30 ca 1.2 cm F, J 5,55 st 32 kg
Flx30xca 1,2 cm F, N, V 31 kg
sid. 156

UNDERMATERIAL

Stenflis Fraktion 2-5 mm. Stenflis är dränerande och lätt att packa vilket gör det lämpligt att lägga över bärlagret närmast under plattorna. Används alltid under granitplattor. Vid ett 4 cm tjock lager räcker 1000 kg till cirka 15 m². Färgen varierar mellan grå, röd och svart.

Stenmjöl

Fraktion 0-4 mm. Stenmjölet är dränerande och lätt att packa vilket gör det lämpligt att lägga över bärlagret närmast under plattorna. Levereras i storsäck. Vid ett lager på 5 cm i djup räcker 1000 kg stenmjöl till ca 12 m².

Bärlager Bärlager är ett dränerande grus, fraktion 0-18 mm. Levereras i storsäck. Bärlager används som bottenmaterial vid plattsättning eller murbygge.

Geonät eller jordarmeringsnät som det också kan kallas, används för att stärka (armera) muren mot slänten. Kläms mellan murstenarna, limmas eller ”dubbas”.

Dränerande material att fylla bakom stödmur m.m. Levereras i storsäck. Fraktion 8-16 mm.

Fiberduk svart Supertät. Behändig och lättarbetad duk för skydd mot ogräs under grus eller sjösten. Täthet 120 gr/rulle. Levereras på rulle.

Kraftig duk med maximal dräneringsförmåga. Läggs för att skilja på befintlig jord och bärlager under plattsättning. Täthet 90 gr/rulle.

Grus-/gräsarmering Grus-/gräsarmering i stark konstruktion. Tillverkad av 100% återvunnen prolylene. Regnvattnet filtreras ner genom armeringen och ner i marken. Körbar för tung trafik. Alternativ för dig som vill ha en ”grön” parkering eller en grusyta som ligger still.

Markränna galler galvad * Galvaniserad galler för avrinning. Klarar personbilstrafik på privata uppfarter.

1x15 m F, G, H, J, M, N, V 1,8 kg

Markränna galler svart * Svart plastgaller för avrinning. Klarar personbilstrafik på privata uppfarter.

Markränna galler segjärn * Markränna i segjärn för avrinning. Klarar personbilstrafik på privata uppfarter.

Markränna svart * Ränna i svart plast kombineras med galler och övriga tillbehör, se hemsidan.

cm

* Tillbehör på hemsidan

Produkt Egenskaper Storlekar Lagervara Vikt
2-5 mm 2-5 mm F, G, H, J, V, M F, G, H, J, V, M 500 kg 1.000 kg
0-4 mm 0-4 mm F, G, H, J, M, N, V F, G, H, J, M, N, V 500 kg 1.000 kg
0-18 mm F, G, H, J, N, V, M 1.000 kg
1,25x25 m F, G, H, J, M, N, V 12 kg
8-16 mm 8-16 mm F, N, V F, N, V 500 kg 1.000 kg
1x30
F,
m
G, H, J, M, N, V 2,7 kg
96x104x5,2 cm F 4,7 kg/m2
100x12 cm F, H, J, M, N, V 1,2 kg
100x12 cm F, H, J, M, N, V 0,6 kg
50x12 cm F, H, J, M, N, V 1 kg
1x12,6x7,6
F, H, J, M 0,9
sid. 157
kg

FOG & FÄST

PL 400 Starkt och snabbhärdande konstruktionslim till bl.a. stenfanér och skiffervägg. Elastiskt och vädertåligt. För utom- och inomhusbruk och de flesta byggnadsmaterialen t.ex. trä, metall, gips, glas, fibercement m.m.

Romex Fogförstärkare

Hårdgör fogen på mindre ytor utan att ta upp plattorna. Appliceras enkelt för hand utan verktyg med hjälp av pipen på förpackningen.

Stenlim PU700 Används för att limma murblock. Stenen ska vara fuktig när limmet appliceras och flaskan ska vara upp och nedvänd.

300 ml F, G, H, J, M, N, V 0,3 kg

1 l F, G, H, J, M, N, V Åtgång varirerar beroende på fogmängd och stenens storlek.

1 kg

500 ml F, G, H, J, M, N, V 1 burk räcker till ca 30-70 meter. 0,5 kg

BETONG

Finbetong För gjutningsarbeten i skikt 20-100 mm. Lämplig till enklare plintar, fundament och liknande. Vattentät. För gjutningar utsatta för tösalt och frost rekommenderas anläggningsbetong Fin.

Grovbetong För gjutningsarbeten i skikt tjockare än 50 mm. Lämplig till enklare plintar, fundament och liknande. Vattentät. För gjutningar utsatta för tösalt och frost rekommenderas anläggningsbetong Grov.

Leverans, betalningsmöjligheter & fraktvillkor hittar ni på flisby.se

Lagervara anges med: F=Flisby, G=Göteborg, H=Halmstad, J=Jönköping, M=Malmö V=Vallentuna N=Norsborg

Flisby reserverar sig för eventualla felskrivningar i denna katalog

25 kg

25 kg

sid. 158
Produkt Egenskaper
Förpackning Lagervara Åtgång Vikt
F, G, H, J, M, N, V F, G, H, J, M, N, V

VARMT VÄLKOMNA IN TILL VÅRA BUTIKER OCH FLISBY.SE

sid. 159

VI SES PÅ: ’Ecui