Page 1

Øvre eiker

Magasinet Øvre Eiker • Mai• Nr. 3. 2013

Mr. Strongman

Svend “viking” Karlsen Interiør blogg:

Pynt opp i rødt, hvitt & blått Mat & Vin:

BBQ perfekt sommermat

På jobb med

Veterinær

1 Magasinet Øvre Eiker

Ragnhild Thorrud

1


SCOOTERSESONGEN ER HER.

KOM INNOM DRAMMEN´S STØRSTE SCOOTERBUTIKK.

Aprilia SR50R Kr. 19.990,-*

Aprilia SX50 Kr. 24.990,-*

Vespa LX50FL Kr. 23.990,-*

Honda NSC50R Kr. 18.990,-* * Klargjøring og årsavg. kommer i tillegg.

HJELM

Fra Kr. 799,-

LÅS

R ALT A H I V NGER E R T DU ØREJ K V A yR. UTST HANSKER

Kr. 499,-

Fra Kr. 499,-

Magasinet Øvre Eiker

2

RosenkRantzgt. 61 - 3018 DRammen - tlf. 40 00 49 39


10

På jobb med Veterinæren

16 20

Mat & Vin: BBQ svinenakke

Hipp, hipp, hurra! Alle vet at 17. mai er Norges nasjonaldag. Denne dagen i 1814 ble medlemmene av Riksforsamlingen på Eidsvoll enige om den endelige versjonen av landets grunnlov. Forsamlingen valgte også prins Christian Frederik til konge av et uavhengig Norge. 17. mai er en offisiell flaggdag og offentlig høytidsdag. Barn og voksne har siden slutten av 1800-tallet feiret denne dagen stort.

Portrett: Svend ”Viking” Karlsen

4

Innhold: 4

Svend “Viking” Karlsen

10 På jobb med Veterinæren

Årets siste vårmåned er også tid for konfirmasjoner, uteaktiviteter og stell i hjem og hage. Denne utgaven av Magasinet er naturlig nok preget av våren og gleden ved å oppleve at naturen igjen våkner til liv. Så mens vi gleder oss til late sommerdager håper vi at du finner noe interessant og spennende i utgave nr. 3 som du nå leser.

16 Blogg: Hipp, hipp, hurra!

Magasinet ønsker alle sine lesere en fin og trivelig 17. mai feiring!

23 Kultur & aktiviteter

19 Vinner av Quiz februar 20 Mat & vin

magasinet Øvre Eiker

Annonsering

Utgiver: Flink Media AS Trykk: Erik Tanche Nilsen, Skien Opplag: ca. 5500 ex Distribusjon: Distribueres: i Hokksund, Vestfossen, Skotselv, Ormåsen og Darbu.

Har dere spørsmål vedrørende utgivelsene, bestilling av annonser eller annet, ta kontakt med: Christian Råve tlf: 924 77 030, e-post: christian@flinkmedia.no

3 Magasinet Øvre Eiker

Pynt opp i rødt, hvitt og blått

3


Svend ”viking” Karlsen

Mr. Strongman Magasinet Øvre Eiker

4

Svend ”Viking Power” Karlsen er en legende i ordets rette forstand. Han har vunnet Norges Sterkeste Mann flere ganger, han har vunnet Europas Sterkeste Mann och han vant Verdens Sterkeste Mann i 2001. Utenom det har han tre sølvmedaljer fra Arnold Strongman Classic, ett sølv og en bronsje fra WSM og en hel del andre medaljer. Magasinet Øvre Eiker fikk møte Svend hjemme til en prat...


Dette er ”Show” idrett Svend forteller at sporten har utviklet seg voldsomt. Til å begynne med var ikke dette veldig stort. En samlet bare mange folk fra forskjellige styrkeidretter som amerikansk fotball, friidrett og styrkeløft blant annet. – De konkurrerte i mange rare øvelser. Etter hvert kom det folk fra min generasjon som hadde drevet med styrkeløft og kroppsbygging.

– I dag Er det mange som begynner med ”strongman” som en egen idrett, eller ”show” som jeg liker å kalle det. Det er ikke standardisert på samme måte som andre idretter, og det er også litt av sjarmen. Det er mer showpreget over dette med kåringer i konkurransene. – Det som er gøy å se i dag er at det stadig kommer til nye som ønsker å hevde seg i «Norges Sterkeste Mann».

– Da var jeg 39 år, og hadde konkurrert på landslagsnivå, hvis du tar med styrkeløft, siden 1985 og hadde over 20 år med internasjonale konkurranser bak meg. Jeg begynte å få en del småplager, og følte jeg brukte mer tid på fysioterapi enn på trening i perioder. Jeg hadde også sagt til meg selv at den dagen jeg må begynne å sloss for å komme meg blant de 5-6 beste så skal jeg slutte. Rettigheter for Norges Sterkeste Mann i Norge og Island Med TV rettigheter for Norge og Island samt avtale med TV2 så han en mulighet til å leve et mer normalisert liv. – I mange år satt TV3 på visningsretten for” Verdens sterkeste mann” i de baltiske landene samt Norge, Sverige og Danmark. I de årene som jeg konkurrerte valgte de å ikke vise dette i Norge. TV3 Sverige så på dette som mye større og lagde en reportasje om meg i forbindelse med Norges sterkeste mann siden de så på meg som sportens største showmann. Truls Lundell anbefalte meg å skaffe visningsrettighetene for Norge, og det fikk jeg.

Når jeg begynte så var det ingen andre som konkurrerte innen denne sporten, kun meg. Var helt aleine Jeg ble dyttet rett inn i verdenseliten og ble en av de 3 beste i verden første året jeg konkurrerte. La opp i 2006 I nesten 30 år har Svend Viking Karlsen vært styrkesportutøver, og i 2001 ble han kåret til verdens sterkeste mann. Men i 2006 la han opp. Var lei av et liv som omreisende toppidrettsutøver og knallharde dietter.

1. juni braker det løs! Årets versjon av ”Norges sterkeste mann ”går av stabelen i Drammen. Det starter fredag 31. mai med kvalifisering av de 12 beste. Disse skal kjempe i finalen i Drammenshallen skal kjempe om tittelen ” Norges sterkeste mann ” dagen etter. – I år blir det ekstra moro å ha det i Drammen i og med at regjerende mester Ole Martin Hansen kommer fra Drammen, eller Krokstadelva for å være nøyaktig, akkurat som meg. Fortsetter på neste side

5 Magasinet Øvre Eiker

Vi spør Svend hva som drev ham til å begynne å konkurrere om tittelen ”Verdens sterkeste mann”. – Da må jeg først fortelle hvordan det startet. Jeg begynte aktivt med styrkeløft i 1985 og litt senere også aktivt som kroppsbygger. På 90 tallet drev jeg Pro Gym Hokksund som Ivan Jensen driver i dag. Men etter mange år som kroppsbygger hadde jeg pådratt meg en del skader og var mest innstilt på å legge opp for godt. Tilfeldigvis fikk jeg en forespørsel om å delta i konkurransen ”Verdens sterkeste mann”. Dette virket spennende og jeg takket ja og debuterte med en 8. plass i konkurransen i 1997. Da kjente jeg ikke til annet av konseptet enn det som var vist på TV! smiler Svend. – Da var jeg bitt av basillen, og bestemte at dette ville jeg drive med, forteller Svend videre. Jeg følte at her kunne jeg hevde meg helt i toppen og reiste rundt på ”strongmanstevner«”i hele verden. Svend Karlsen er den eneste norske deltaker som har klart å hevde seg i toppen internasjonalt i denne konkurransen. I Zambia i 2001 gikk han helt til topps og ble kåret til verdens sterkeste mann. – Pr. i dag er det færre enn 20 personer som har tittelen som verdens sterkeste mann, så det er ganske stort, forklarer Svend.

5


I år kommer også han som fikk tredjeplass i ” Verdens sterkeste mann” 2012 på besøk til Drammenshallen. Islendingen Haftor Bjørnson er kun 23 år gammel. Han er 206 høy og veier 180 kg. En skikkelig kraftkar med andre ord. Spilt inn «strongman» låt For å sette en ekstra spiss på årets arrangement vil det også bli fremført en helt ny låt dedikert strongman. – Ja, det er en veldig artig historie. Jeg hadde vært på møte i TV2 og fått avtalene i boks, så jeg var veldig fornøyd. Mens jeg gikk nedover Karl Johan møtte jeg en fyr og trodde faktisk han skulle tigge penger. Han var litt sånn rock n roll kledd. Ubarbert og med

Magasinet Øvre Eiker

6

sneip i kjeften. Det viste seg at han var trommeslager i bandet ”Humbucker” fra Akkerhaugen i Telemark. – Han spurte først om jeg ville være med på coveret til den nye plata deres. Så begynte de å prate om ny strongman låt. Det endte det med at de lagde en helt ny låt for oss. Det svinger skikkelig av den. Låta er allerede blitt populær. En Japansk radiostasjon startet å spille denne via YouTube før den ble lagt ut på nett. Til slutt oppfordrer Svend folk til å møte opp å heie på Ole Martin, og ikke minst støtte de andre som også stiller i konkurransen. Dette blir et kjempearrangement med mye moro!. avslutter Svend ” Viking” Karlsen fornøyd.


ær d l s k ku d g n s n i TTi l e T r ko s &

% 0

3 gj

el

r de

eT

j Tk

øp

p

k r.

un

de

ha

l nd

es

y åm

e

du

vi

l!

Trening for alle! Velkommen til Pro Gym Hokksund

Et treningssenter hvor ALLE kan komme i bedre form. Trening 24 timer i døgnet, 365 dager i året med Nøkkelkort. Hos oss får du:

• Gratis treningsprogram tilpasset hver enkelt • full gjennomgang med instruktør • Buskeruds største apparatpark • Powerplate™ • stort utvalg i kosttilskudd og treningsklær. • Betjent resepsjon: Man-tors 15 - 21, fre 15 - 20

Best på styrke! https://www.facebook.com/ProGymHokksundAs

Industriveien Loesmoen, 3300 Hokksund / tlf 32 70 09 01 / epost: post@progymhokksund.no / www.progymhokksund.no

7 Magasinet Øvre Eiker

Følg oss på facebook

7


a l lt i D Ferskt !

s to r t u tv b a k e r v a lg i arer og kaker

til selskap og fest! Lampeland Bakeri & Konditori har et konsept som gir deg kvalitetsgaranti på dine selskapsvarer. Vi setter kundens ønsker i fokus både når det gjelder form, innhold og farge.

Våre bakeriutsalg:

optikeren i Eiker Senter

8

Magasinet Øvre Eiker

r Senter

Tlf 45 81 39 25

butikk@oyeforoye.no

Tlf 45 81 39 25

Briller / KontaKtlinser / solBriller / VerneBriller / KloKKer

eikerseNter, HOkksuND. stOrgata, DYrMYrgata Og stOrtOrVet kJØPeseNter i kONgsberg gulskOgeNseNter, DraMMeN. tlF. HOVeDkONtOr 32 73 31 45

– VelkOMMeN til eikerseNter –


VI FØRER ALT I Belysning Lyd og bilde Hvitevarer Småelektrisk Telematikk Data Foto

BORGE BUTIKK HOKKSUND

Sundmoen Næringsområde, Hokksund. Tlf. 32 70 00 00.

9 Magasinet Øvre Eiker

lg Også stort utva i belysning!

9

Åpningstider: man-fre 09.00-18.00 (tors 19.00) lør 09.00-15.00


portrett

på jobb med

Veterinær Ragnhild Thorrud

Magasinet Øvre Eiker

10 Magasinet fulgte veterinær Ragnhild Thorrud på jobb rundt om i distriktet en strålende vårdag i

april. Mange av oss er i kontakt med veterinær, eller dyrlege som det også kalles , i forbindelse med våre kjæledyr. Men Ragnhild er stadig på farten rundt omkring i Eikerbygdene for å bistå bønder med deres viktigste ressurs, nemlig dyra.


”Bakke Charolaise” Dagens første besøk er hos Runar og Nina Bakke for inseminering av ku. Bakke har en besetning med renraset Charolaise. Rasen er lys av farge og har sitt utspring i Charolais-Brionnais-området midt i Frankrike. Dyrene har vært omtalt så langt tilbake som år 878. Den var opprinnelig utviklet som trekkdyr, noe som resulterte i at rasen er stor av vekst med mye muskler, spesielt i rygg og lår. Charolais

er en kjøttferase, og brukes ikke til melkeproduksjon. Charolais ble introdusert i Norge på 1960-tallet, og er nå den mest populære kjøttferasen i landet. Gjennom semintjenesten (GENO) har den lenge vært tilgjengelig for norske bønder. Runar Bakke møter oss foran fjøset og vi får være med på dagens første inseminering. – Kyrne i våre dager blir ikke befruktet av en okse når det passer kua og oksen. De blir rett og slett inseminert når kua er, eller rettere sagt når vi tror kua er klar til å bli befruktet. Problemet er at det ikke er så lett å vite når kua skal ha eggløsning. Det man vet er at kyrne gir og mottar en rekke tegn hyppig når de er i brunst. Eksempler kan være å gni hodet mot andre kyr, legge hodet på baken til eller endog ri på andre kyr. Slike tegn er typisk når kua er klar for å bli inseminert, forteller Ragnhild mens hun gjør seg klar. – Og det er her hele næringsgrunnlaget ligger. Vi må få kalv i kua, skyter Ragnhild inn. Økologisk melkeproduksjon Turen går videre til Johan og Stine Warlo som driver økologisk. Ei gjennomsnittlig melkeku i Norge produserer litt i overkant av 7000 liter melk i året. Melka som produseres på Øvre Eiker transporteres til Tines Meierianlegg på Sem, hvor den tappes på kartong og selges som H-melk, lett-

11 Magasinet Øvre Eiker

Barndomsdrøm Ragnhild er opprinnelig Drammensjente og vokste opp ved Drammen Travbane på Åssiden. Her plukket hun opp interessen for dyr, og da spesielt hest. At bestefaren hadde to hester på sin gård på Åssiden bidro også sterkt til ønsket om å arbeide med dyr. – Men det var først i voksen alder at jeg fikk mulighet til å realisere drømmen. Jeg jobbet i mange år innen helsevesenet bl.a på Drammen sykehus og i hjemmetjenesten før jeg ga meg i kast med studiene da jeg var 36 år. Da var ungene store og tiden var moden for å realisere drømmen jeg alltid har hatt, forteller Ragnhild. I dag er hun 54 og har drevet dyreklinikk i Hokksund i 11 år. Det er hektiske dager som kombineres mellom kjøring til bønder på bygda og smådyrklinikken i Hokksund. – Men jeg er heldig som får drive med noe jeg er glad i, smiler Ragnhild.

11 Fortsetter på neste side


melk, ekstra lett melk, skummet melk og fløte. Det tappes også økologisk lettmelk på Sem. Det produseres ca. 2,4 millioner liter melk på Øvre Eiker hvert år, men av de 11 registrerte melkebøndene er det kun på Warlo det produseres økologisk. Her er det 2 kviger som skal insemineres. Ei kvige er storfe av hunkjønn eldre enn et år som ennå ikke har kalvet. – Vi har ingen garantier og hvis vi ikke treffer må vi gjenta prosessen ved neste syklus, forklarer Ragnhild når vi drar videre. Griser i Mjøndalen Siste stopp på ruta er i Mjøndalen. Anette Stryken er smågrisprodusent. I grisehuset i Mjøndalen skal Ragnhild kastrere 35 kull smågriser og behandle en syk purke. – Smågrisene som skal kastreres er alle hanngriser og dette gjøres rutinemessig

Magasinet Øvre Eiker

12

for å unngå den såkalte «rånelukten» hos hanngriser som ikke skal brukes til avl, forklarer Anette. – Men grisungene vokser fort og kastreringen skal foretas innen uke etter fødsel, sier Ragnhild. – Blir de for store blir de vanskelige å håndtere. I Norden er svinekjøtt det mest populære av alle kjøttslag. Moderne svinekjøtt er magert og velsmakende sammenlignet med det kjøttet som fantes på markedet før 1950. Svinekjøtt har også den fordel at fettet ligger konsentrert og lett kan fjernes. Renskåret svinekjøtt har derfor typisk en fettkonsentrasjon på kun 3–5 prosent. Den høye kvaliteten på svinekjøtt skyldes både moderne avlsmetoder og nye slaktemetoder. Storparten av griseavlen skjer med tanke på slaktegrisproduksjon. Norsk slaktegris fôres opp til den blir 20–100 kg tung før den slaktes. Slaktevekten på en kvali-

tetsgris utgjør typisk cirka 75 kg. Grisen parteres stort sett etter norske mattradisjoner, som altså ikke trenger å være lik andre lands. Dette var dagens siste stopp før turen går tilbake til Hokksund for en dusj før de første pasientene kommer innom klinikken. I tillegg til nevnte besøk var vi også innom Geir og Sigrid Rakkestad Buskerud for behandling av syk kalv, inseminering hos Ingrid og Anders Terum, inseminering hos Ole Kittil Næss og Mai Jorunn Kleiv. Takk til alle sammen for en fin og ikke minst lærerik dag om bøndenes hverdag på Øvre Eiker.


LANGESUND HIRTSHALS HVER DAG I SOMMER!

Illustrasjon skip: Mads Berg.

Velkommen om bord på en helt ny cruiseferge 22. juni. Aldri har Danmark vært nærmere Langesund - hver dag året rundt!

13 Magasinet Øvre Eiker

Bestill på 815 33 500 eller www.fjordline.com

13


Hyundai i30 Hyundai innfører nå syv års nybilgaranti på sine personbiler*. Som eier av en Hyundai trenger du kun følge bilens vedlikeholdsprogram for å innfri kravene til Norges beste nybilgaranti. Se www.hyundai.no for å bli nærmere kjent med våre kvalitetsbiler og finne din nærmeste forhandler.

i30 1,4l 100hk 6MT Classic

fra kr 211 850,-**

Hyundai med Norges beste nybilgaranti Din Hyundaiforhandler i Kongsberg

*Garantien gjelder syv år, alternativt kjørte 200 000 km. Garantien gjelder alle Hyundai personbiler 2013-modell kjøpt i 2013. Hyundai H-1 har også syv års garanti med 150 000 km. Taxi har tre års garanti med 100 000 km. ** Veiledende pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). Frakt til forhandler utenfor Oslo/Drammen, årsavgift, vinterhjul og metallic lakk kommer i tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra 0,37 l pr mil. CO2-utslipp: fra 97 g/km. NOx=27 mg/km. Bildet kan avvike fra tilbudt modell. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer.

Kongsgårdmoen, 3615 Kongsberg • skrimbil.no Tlf. Trond Arne 466 29 599, Bent 913 63 641 , Asbjørn 900 39 904

www.citroen.no www.citroen.no

TA TaTAK TakI iDRØMMEN drømmenDIN din

CITROËN citroën DS3 DS3 FINANSIERING FinanSieringFRA Fra

KR KR 1.943,-/MND. 1.943,-/MND.

NY Ny CITROËN citroën DS3 DS3 CABRIO cabrio VTi vti 82 82Style Style

FINANSIERING FinanSiering

KR KR 1.994,-/MND. 1.994,-/MND. Citroën forfor selv citroënDS3 DS3har harvalgmuligheter valgmuligheterhelt heltopp opptiltiltaket, taket,bokstavelig bokstaveligtalt. talt.Denne Dennesnertne snertnebilen bilengirgirdeg degetetvell vellavavmuligheter muligheter selv å sette sammen farger, mønstre og designdetaljer, og skape din helt personlige versjon. Nå kan du også velge om du vil å sette sammen farger, mønstre og designdetaljer, og skape din helt personlige versjon. nå kan du også velge om du vil ha fast tak eller ikke. Ta tak i drømmen din. Hopp inn i din nye Citroën DS3 Cabrio og kjør ut i våren med vind i håret og ha fast tak eller ikke. ta tak i drømmen din. hopp inn i din nye citroën DS3 cabrio og kjør ut i våren med vind i håret og blikket mot himmelen! blikket mot himmelen! CRÉATIVE TECHNOLOGIE créative technologie

Magasinet Øvre Eiker

14

Drivstofforbruk for de viste modeller v/bl. kjøring er 3,5-4,9 l/100 km. 90-112 CO2 g/km. NOx = 8-144 mg/km. Veil. pris levert Oslo (kr 6.900,-). De viste modeller kan ha ekstrautstyr. Citroën forbeholder seg retten til å endre modellprogram, samt tekniske og utstyrsmessige detaljer, uten varsel. 5 Drivstofforbruk for de viste v/bl. kjøring er 3,5-4,9 km. 90-112 co2 g/km. nox = 8-144Med mg/km. veil. pris levert oslo (kr 6.900,-). De viste modeller kan35% ha ekstrautstyr. citroën forbeholder rettenrente til å endre samtved tekniske og utstyrsmessige detaljer, uten varsel. 5 om trykkfeil. Finansieringseksempel: Egenkapital kr 68.215,- etablering kr 4.363,- seg nominell 5,10%modellprogram, effektiv rente 7,77% lånebeløp kr. 131.048,- over 84 måneder. års Norgesgaranti (2 års fabrikkog 3modeller års Norges-garanti, 100.000 km),l/100 gjelder alle nyregistrerte Citroën-modeller. forbehold års norgesgaranti års fabrikk3 års norges-garanti, 100.000 km), gjelder alle nyregistrerte Med forbehold om trykkfeil. Finansieringseksempel: egenkapital 35% kr 68.215,- etablering kr 4.363,- nominell rente 5,10% effektiv rente 7,77% ved lånebeløp kr. 131.048,- over 84 måneder. Gebyr er inkludert i (2 mnd. beløpet.og Forhandleren gir nærmere informasjon. Kampanjeperiode frem tilcitroën-modeller. og med 31. mai 2013. gebyr er inkludert i mnd. beløpet. Forhandleren gir nærmere informasjon. Kampanjeperiode frem til og med 31. mai 2013.

Bergheim Drammen aS • ingvald ludvigsensgate 24 • 3027 drammen • telefon 32 80 94 00 BERGHEIM DRAMMEN • INGVALD LUDVIGSENSGATE 24 • 3027 DRAMMEN • TELEFON 32 80 94 00


Alt inkludert!

Suzuki feirer 30 år i Norge med kjempetilbud og følgende utstyr inkludert i prisen:

4x4, vinterhjul på alu. felg, metallic lakk og store utstyrspakker! Begrenset antall igjen • Leveringsklare biler for rask levering

VÅRKlARe bileR *

Kizashi 4x4 Automat fra 419.900,Alt inkludert! Kundefordel 76.650,-

Kizashi 4x4 Automat fra 430.800,Alt inkludert! Kundefordel 76.650,-

Swift 4x4 fra 227.900,Alt inkludert! Kundefordel 44.750,-

Swift 4x4 fra 245.800,Alt inkludert! Kundefordel 44.750,-

SX4 4x4 fra 269.900,Alt inkludert! Kundefordel 44.620,-

SX4 4x4 fra 280.800,Alt inkludert! Kundefordel 44.620,-

Grand Vitara 4x4 fra 429.900,Alt inkludert! Kundefordel 27.560,-

Grand Vitara 4x4 fra 443.800,Alt inkludert! Kundefordel 27.560,-

Hokksund Auto AS

5 års garanti!

Tlf: 32755151 • Fax: 32755150 • E-post: firmapost@hokksund-auto.no

Som skapt for norske forhold! www.suzuki.no

Veil priser levert Drammen. Frakt kommer i tillegg. CO2 utslipp fra 126 - 205 g/km Drivstofforbruk fra 4,8 - 10,6 l /100km. * Suzuki er det mest driftsikre av alle Japanske bilmerker i NAF’s historiske stopptest av biler på norske veier.

KR 225.027,-

07 Toyota Corolla D-4D Sol

KM 112.000 KR 124.964,-

09 Suzuki Swift 4X4

KM 45.000

KRSo 129.974,lgt!

12 Opel Zafira 2,0 Cosmo

KM 3 750

KR 359.000,-

10 Opel Agila 1,2 i N-Joy

KM 75.000

KR 109.959,-

03 Suzuki Grand Vitara

KM 130.000

KR 125.664,-

09 Suzuki SX4 1,6 i 4X4

KM 42.000

KR 189.974,-

97 Opel Vectra

KM 207.000

KR 23.030,-

08 Opel Combo 1,3 CDTI

KM 58.000

KR 79.925,-

02 Opel Vectra 2,2 DTI Elg. Aut.

KM 213.000

KR 79.964,-

03 Ford Focus 1,8 T. D.

KM 164.000

KR 69.974,-

07 Volkswagen Touran 1,9 TDI 105 Vare KM 112.000

KR 129.925,-

08 Ford Transit 140 4 WD.

KM 200.000 KR 99.925,-

96 Opel Vectra 1,8 i Kombi

KM 300.000

KR 9530,-

00 Volvo XC 70

KM 265.000

KR 99.990,-

06 Audi A4 1,8i Turbo

KM 95.000

KR 229.964,-

10 Suzuki SX4 Sp. Edition

KM 36.000

KR 199.959,-

01 Toyota RAV4 2,0 Automat

KM 223.000

KR 96.930

10 Opel Insignia 20, CDTI

KM 119.000

KR 189.966,-

12 Opel Astra 1,4 i Jubileum

KM 4500

KR 249.000

04 Opel Astra 1,6 i J-Joy

KM 150.000

KR 69.974,-

02 Opel Astra 1,7 DTI

KM 178.000

KR 70.530

08 Suzuki Swift 4x4

KM 46.000

KR 139.974,-

Ditt ønske er vår utfordring

Hokksund Auto AS Hokksund Auto AS, POSTBOKS 192 ,3301 Hokksund • Tlf: 32755151 • Fax: 32755150 • E-post: firmapost@hokksund-auto.no

15 Magasinet Øvre Eiker

KM 59.000

09 Opel Insignia 1,9 Cdti

Grafisk design: www.flinkmedia.no

Stort utvalg i pent brukte biler!

15


blogg: interiør

hipp, Hipp

hurra!

Magasinet Øvre Eiker

16

Endelig er den varme fine mai måned her! Kreativiteten våkner akkurat som naturen. Med varmen kommer uteaktiviteter. Fridager, båtpuss, korps og stell av bed og hage er ting de fleste forbinder med dagene i mai.


En fin tradisjon vi har her i landet er vår markering av nasjonaldagen 17.mai. Dagen er først og fremst barnas egen festdag. Bunader og stakker fra alle deler av landet skaper lokale variasjoner og en nasjonal tilhørighet unikt for vårt land.

I blomsterbutikken i disse dager finnes utallige flotte blomster nå, og jeg velger meg en flora i rødt, hvitt og blått ja selv kaken må gjerne få gå i samme stil. Det finns forresten så mange andra måte å dekorere på enn å ha blomster i en vase. En gammel potte for eksempel er en fin måte å ta vare på blomster som ikke har lang stilk og dermed ikke egner seg godt til tradisjonellvase. I et pent fat kommer blomsterprakten frem på en helt ny måte! Ønsker alle en flott 17 mai, skap deg selv en vakker dag!

Bloggeren:

Interiørspalten skrives av Vibeke Svenningsen. Hun har vært omtalt sist i Boligdrøm november 2012. Hun har også et brennende engasjement for gjenbruk, og kombinerer gammelt og nytt så ofte hun kan. Du skal ikke se bort i fra at du kan treffe henne på et bruktmarked nær deg .-) ”Jeg har fra jeg var ei lita jente har jeg likt å fylle dagene med kreative sprell.Ved siden av jobben med barn maler jeg malerier for store og små.. Så på hjemmebane går sprella mine først og fremst til kunsten og har alltid proskjekter på gang i hus og hage. Jeg elsker den hvite landelige stilen, og er en loppistraver av de store...:) Det finnes så mange ”skatter” der ute som jeg bare vil ta vare på:) Jeg ønsker å spre litt glede og inspirasjon til dere der ute. Hilsen Vibeke vibekedesign.blogspot.no

17 Magasinet Øvre Eiker

Forventningene ligger i luften for små og store. Is, pølser og kanskje står grillmat på menyen utover ettermiddagen? «Hemmelighetene ligger i i detaljene» er det mange som sier. Som jeg tidligere har vært inne på så er gjenbruk og nye bruksområder for gamle ting noe jeg er opptatt av. Som vanlig når jeg pynter trekker jeg inn en kombinasjon av gammelt og nytt. På bordet her har jeg i funnet frem gamle flasker og gamle glass til vaser.

17


Dagsferske & ferDigsmurte baguetter! Vi tar også i mot bestilling til overtidsmat & lunsj!

baguetter fra kr. 50,-

Baguette med ost og skinke, Roastbiff & spekemat

Auto Consult

- Vi gir fart til norsk motorsport! Stasjongt. 1 • Åpent 10 - 16 • Lørdag stengt • Timebestilling Tlf: 905 12 367

Husk å ta service før ferien! reparasjoner og service på lette kjøretøy. • Godkjent bilverksted (utfører eu kontroller) • Egen lakkavdeling. • Utfører cornervekting. • Har toppmoderne apparat til hjulstillingskontroll. • Bygger motorer, med deler av kun aller høyeste kvalitet. • Monterer bremser og coilovers. • Kan hjelpe deg med å finne det oppsettet DU vil ha.

Husk! vi har gode priser på dekk og felg.

INGSHJuLSTILL LL O TR N KO

vi åpner snart vår nye bruktbilavdeling Magasinet Øvre Eiker

18

- biler i alle prisklasser!

50% RABATT

VI uTføReR

AC

SeRVICe

på ALLe B

ILeR

GRATIS oljeskift i m

ai ( betal kun for filter og olje )

Auto Consult • 3330 Skotselv • Tlf: 32 75 64 21 • autoconsult@c2i.net • www.autoconsult.as

Bilverksted


STudenTTilbud GruppeTreninG SpinninG VekTTreninG kondiSjonSTreninG TreninGSVeiledninG PowerPlate Zumba

her er den heldige

Quiz vinner i februar utgaven

Randi Brattensborg (57) fra Hokksund ble trukket som den heldige vinner av et halvt års gratis trening hos Fitness One på Loesmoen i Hokksund i Magasinets februarutgave. Daglig leder Morten Sand tok godt i mot Randi da hun kom innom for å motta premien. – Dette er veldig spennende og Morten tok meg rundt for å vise alle mulighetene som finnes her. Power Plate, spinning og dansegrupper er noe av det som fasinerte mest og i så flotte og moderne lokaler, forteller Randi som til daglig jobber på kjeveortopedisk klinikk i Hokksund. – Jeg trener vanligvis med jentegruppa hver mandag på Røren skole så jeg er vant til å bevege meg, og på jobben har jeg spreke kolleger i Annechen, Monica og min sjef Stefan som alle liker å holde seg i form, smiler Randi og tar i mot sitt nye adgangskort fra innehaver Morten Sand. Så nå har jeg alle muligheter til å komme i form gjennom morsom, variert og spennende trening her hos Fitness One på Loesmoen, avslutte quizvinner Randi Brattensborg fra Hokksund.

Vi tilbyr et variert treningstilbud slik at alle skal finne en treningsform som passer nettopp dem. Ta kontakt så finner vi et treningstilbud tilpasset dine ønsker og ambisjoner! Åpningstider med nøkkelkort 06.00 - 01.00 alle dager!

Magasinet Øvre Eiker gratulerer også den heldige vinneren!

19 Fitness One treningssenter - Industriveien 6 - 3300 Hokksund - Tel 32 75 65 50 • www.fitnessone.no

Magasinet Øvre Eiker

Vi gjør trening enkelt og effektivt...

19


BBQ svinenakke

Foto: matprat.no

Mat & Vin

Mai byr på usedvanlig mange gode anledninger til å feire og kose seg med god mat. Nå er det også på tide å ta med seg kjøkkenet ut i det grønne. Grilling hører sommeren til!

Ingredienser:

• ca. 800 g svinenakke uten bein • 2 ts hvitløkspulver • 1 ts salt • 1 ts malt, sort pepper • ½ l cola • 4 dl barbequesaus • 8 skive bacon

Magasinet Øvre Eiker

20

ANANASSALAT: • 1 stk frisk ananas • 1 stk rød chili • 50 g frisk ingefær • 2 ss hakket frisk koriander • 1 ½ dl solsikkeolje • 1 stk lime • ½ ts salt • ¼ ts pepper

Grillet svinekjøtt passer fint til selskap og lyse sommerdager. Her har vi marinert kjøttet i barbequesaus før steking. Ananas og svinekjøtt smaker kjempegodt sammen. 1. Dryss over et tynt lag med hvitløkspulver, salt og pepper på begge sidene. Gni krydderet godt inn i kjøttet. Legg kjøttet i en lav form, og hell over cola. Dekk til med plast og sett det kjølig ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til. Siste timen tilsetter du BBQ-saus. Pass på at alt kjøttet er dekket. Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til. 2. Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt. Pensle over med litt BBQsaus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er ”tørr”. 3. Skrell ananasen, skjær den i to og

fjern kjernen. Skjær ananasen i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt solsikkeolje. Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter. 4. Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle. Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper. Server bbq svinenakke med ananassalat!


Grillvin

På forsommeren & sommeren så griller vi jo det meste og vinen skal frem når vi skal kose oss skikkelig. Det er ikke lett å plukke vin til den generelle norske grillmaten med alt fra pølser, en flintstek, spareribbs og kanskje noen marinerte lammekoteletter. Men det finnes gode viner i både hvit og rød variant. Her er noen forslag! Hugel gentil, frankrike - alsace Hvis vi skal starte på hvit vin så tenker jeg først og fremst på den for noen godt kjente «Gentil» fra produsenten Hugel som holder til i Alsace nord i Frankrike. Denne vinen er laget på de fem «noble» druesortene fra området nemlig Pinot Gris, Riesling, Gewurztraminer, Sylvaner og Muscat dette gir en frisk og fruktig vin som passer godt til grillede fiskeretter, skalldyr og salater og det kan godt være marinert eller krydret litt «hot» og vinen vil fortsatt komme til sin rett. Varenummer: 3453301

Pris: 124,90

Vin til enhver anledning Vininteressen har steget jevnt de siste 20 år og det nytes stadig mer vin i forbindelse med måltider, og da særlig i selskaper og i gode venners lag. Men vin kan godt også nytes i forbindelse med søndagsmiddagen hjemme. Sommelier Bjørn Sanden ved Sanden Hotell i Hokksund har lang fartstid som vinkelner og har ansvar for vinkjeller, innkjøp og salg av vin, vinmeny og opplæring av ansatte på hotellet. Her gir han deg tips og råd om vin som passer godt til det tradisjonelle påskefestmåltidet for oss nordmenn, nemlig lammelår. En sommelier er en vinkelner (org. fransk sommelier, av hunkjønnsform sommelière) med ansvar for å finne fram til og servere vin, særlig på bedre restauranter. Vinkelneren har god kjennskap til hvilke viner som passer til hvilken type mat, og vil normalt også ha ansvaret for vinkjelleren. I moderne tid er sommelieren en av bedriftens mest betrodde medarbeidere, og fungerer som et bindeledd mellom kjøkkensjef, restaurantsjef, gjester og eiere. Sommelieren styrer vinkjelleren, innkjøp og salg av vin, vinmenyen/vinkart, samt opplæring av andre ansatte på vin.

Rødvin er vel det vi først og fremst tenker på når vi snakker om grillmat og jeg tenker da på viner som ikke er for kraftige med mye karakter.Viner med godfruktighet og syre som frisker opp litt i ofte litt søtlige og godt krydrede sauser og marinader.

Dino Illuminati 2009, Italiensk - Montepulciano Dessverre finnes ikke Dino Illuminati sin «Riparosso» Montepulciano d’Abruzzu på fast listing hos vinmonopolet, men dette er en svært god vin fra dette området (Abruzzo) i Italia. Dette er en fruktig vin med innslag av røde bær og har bra fylde og rundhet til de ikke alt for kraftige grillrettene. Den vil passe bra til svinefileten med soltørkede tomater. Den bestilles via nett eller i vinmonopolbutikken og du har vinen i løpet av få dager. Varenummer: 794601

Pris: 142,90

El Coto de Imaz Reserva, Spansk - Rioja

Pris: 149,50

21 Magasinet Øvre Eiker

Har du et godt stykke kjøtt av lam eller storfe på grillen med godt tilbehør så er det greit å velge en vin med litt mere fylde og kraft slik som Coto de Imaz Reserva fra Rioja i Spania. Dette er en vin med godt fruktpreg og har aromaer av søte bær med innslag av eik og passer godt når man virkelig skal kose seg ved grillen og passer da også godt til oksefileten. Varenummer: 631301

21


Hendig HJullASter

Et litE utvalg av vårE

utleie-produkter liFt

teleSkoptruCk

Bensindrevet VedMASkiN

SelV-lASter

Tlf. 32 72 29 00 - indusTriveien 5, 3610 kongsberg

Verkstedet for alle bilmerker U E

VI

ER UTFØR

LL

O KONTR

Gutta i Hokksund fikser bilen mens du fikser alt annet! Overlat din bil i trygge hender hos Autohjørnet AS. Vi er et Mekonomen bilverksted og gir deg faste priser på alle verkstedtjenester. Vi utfører også EU-kontroll. Vi utfører service og reparasjoner på alle bilmerker og gir deg 3 års garanti på reservedeler.

3

års garanti på reser vede le

r

Magasinet Øvre Eiker

22 Stasjonsgt. 91, Hokksund ( vis á vis jernbanestasjonen) • Tlf: 32 75 15 66

Åpningstider: Mandag - Fredag: 07:30 - 16:30

Bilverksted


Kultur & aktiviteter

“Ulabrand” Sanden Hotell 15. juni Torgeir og kjendisene Onkel Thor 17. mai

Hokksund dagene 13 - 15. juni

Fiskestart i Drammenselva 15. juni

Mai Fiskestart i Drammenselva 15. mai, Grønns sone i Nedre Eiker

Årets laksefiske starter på Grønn sone som er Nedre Eiker.

I år feirer vi nasjonaldagen på Onkel Thor 17. mai, Kl. 13.00, hos Onkel Thor

I år kan du feire nasjonaldagen på Onkel Thor med visshet om at du får topp underholdning og minst like god mat.Torgeir og Kjendisene kommer nemlig på besøk denne spesielle dagen. Kl. 23.00 kommer Torgeir

og kjendisene på scenen og her er det CC kr 200,-. Velkommen til en hyggelig feiring av nasjonaldagen på Onkel Thor.

Hokksund-Dagene 2013 13 - 15. juni.

Fiskestart i Drammenselva 24. mai,, Kl. 21.00

Utekonsert med ”Ulabrand” 15. juni, Sanden Hotell

Årets laksefiske starter på Gul, Blå, Rød og Kultiveringssonen i Hokksund.

Nærmere program kommer, se: visithokksund.no

Under Hokksund dagene spiller ”Ulabrand” utekonsert hos Sanden Hotell. CC 200,-.

Juni Vestfossen 24 timer 1. juni, nærmere program kommer.

Premiere: 7. juni Epic - Skogens hemmelige rike (3D og 2D) (Norsk og originalversjon)

FRA BAZ LUHRMANN, REGISSØREN AV

SE DEN I 3D

OG

Premiere: 22. mai Den store Gatsby

“Den store Gatsby” er basert på den verdenskjente boka til F. Scott Fitzgerald. I rollene møter vi Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan og Tobey Maguire, og for regi står Baz Luhrmann, den verdenskjente skaperen av “Romeo og Julie” og “Moulin Rouge”.

Premiere: 26. mai Fast and Furious 6

Dom, Brian og Hobbs og resten av Fast & Furious-gjengen er tibake i Fast & Furious 6 - den mest actionfylte av alle filmene i serien hittil. Denne gangen må de samle teamet sitt i London for å bekjempe en livsfarlig gangsterboss.

Premiere: 29. mai The Hangover Part 3

Regissør Todd Phillips har fått med seg Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms og Justin Bartha på en ny reise gjennom galskap og hangover, slik bare The Wolfpack kjenner det.

I BÅDE epicthemovie.com

2D OG 3D

KOMMER PÅ KINO 7.JUNI

Fra skaperne av ISTID og RIO. Epic forteller historien om en tenåringsjente som på magisk vis transporteres inn i skogens hemmelige rike. Der pågår det en kamp mellom gode og onde krefter, og hun blir nødt til å slå seg sammen med en fargerik gjeng av snodige karakterer for å redde deres verden...

Premiere: 14. juni After Earth

Cypher er kritisk skadet og Kitai må ut på en farefull ferd for å få signalisert etter hjelp. Han møter ukjent landskap, overutviklede dyrearter som nå hersker på jorden, og et truende ukjent vesen som unnslapp da de krasjlandet. Far og sønn må lære seg å samarbeide og stole på hverandre for å finne ut hvordan de skal komme seg hjem igjen.

Premiere: 26. juni Superman: Man of Steel

Fra Warner Bros. Pictures og Legendary Pictures kommer “Man of Steel” med Henry Cavill i rollen som Clark Kent og hans mer kjente alter ego, selveste Supermann. For regien står Watchmenskaperen Zack Snyder.

23 Magasinet Øvre Eiker

KOMMENDE KINOFILMER på Modum kulturhus

23 Vi tar forbehold om skrivefeil trykkfeili programmet. i programmet. Vi tar forbehold om skrivefeil ellereller trykkfeil


FØR

3999,NÅ

2999,-

sklie Smoby sklie 150 cm

fra

449,-

tråsykkel Smoby trehjulsykkel med skyvestag.

! r å v g endeli hos oss u d r e n in f e n e k e l e ut FØR

lekehus Stort lekehus i plast.

1999,-

City-sort. Basson Barnevogn

Dukkehus

FØR

2199 NÅ

1299,leketårn Leketårn med sklie.

1499,-

FØR

1799,kun

899,-

hent fraktfritt i hellefossveien 50

1299,-

Magasinet Øvre Eiker

24 www.ringoshop.no • hellefossveien 50, hokksund • tlf 32 75 44 44

Grafisk design: www.flinkmedia.no

smoBy floralie lekehus

Magasinet Øvre Eiker mai 2013  

Mai utgaven av Magasinet Øvre Eiker

Magasinet Øvre Eiker mai 2013  

Mai utgaven av Magasinet Øvre Eiker

Advertisement