Page 1

NiEuW! RSC

Reliable, Secure, Convenient

SUSTAINABILITY

DESIGN

CONVENIENCE

NL FlexiForce INFO magazine RSC Januari 2013

SECURITY SAFETY

www.flexiforce.com


Nieuw! RSC

www.flexiforce.com

2


Nieuw! RSC

Waarom hebben we RSC gemaakt? Goed luisteren naar onze klanten heeft geleid tot een verdere evolutie van onze hardwaresystemen voor garagedeuren. Het resultaat is: RSC! Volledig geïntegreerde inbraakbeveiliging, nieuwe kliksystemen, universeel gebruik van onderdelen en thermische efficiency. Een nieuwe flexibiliteit in het aanbieden van de “laagste prijs” tot en met een uitgebreide reeks upsell- en uitbreidingsopties. Geïntegreerd met de nieuwe garagedeuropeners uit de “Evolution”-serie van Liftmaster. RSC biedt specifieke, optimale oplossingen aan iedereen in het verkoopkanaal voor garagedeuren.

De huiseigenaar, de uiteindelijke gebruiker van de deur, hecht veel waarde aan de “curb appeal” van de deur. Oftewel, hoe ziet de deur er van de buitenkant uit? Maar hij hecht ook veel waarde aan persoonlijke veiligheid, om het gezin tegen indringers te beschermen. Aan de energiezuinigheid van de deur. En aan een zorgeloze en veilige werking.

De installateur wil veilig en gemakkelijk monteren, zonder gedoe en speciaal vereiste voorzorgsmaatregelen. Dezelfde onderdelen voor verschillende inbouwsituaties. Hoe sneller de installatie, hoe meer deuren er in een dag kunnen worden geïnstalleerd. Hierdoor gaat zijn efficiency omhoog!

Deurdealers willen een duidelijk, uniek assortiment deuren in hun showroom hebben. Met upsell-mogelijkheden om de orderwaarde en de marges te vergroten. Dealers zijn gebaat bij korte levertijden en een efficiënte logistiek.

Productie, het samenstellen van hardware, panelen en aandrijvingen tot deuren, is gebaseerd op belangrijke indicatoren zoals efficiency, lage voorraad, universele onderdelen, eenvoudige configuratie en kostenberekening. En natuurlijk simpel bestellen bij een betrouwbare leverancier.

Hoewel iedere keten in het kanaal specifieke vereisten kent, kunnen zij allemaal worden ingedeeld bij de volgende “drivers” van iedere hedendaagse markt:

SUSTAINABILITY

DESIGN

CONVENIENCE

SECURITY SAFETY

De genoemde eisen brachten ons ertoe het hele proces opnieuw te overwegen. Niet alleen te kijken naar geleidelijke aanpassingen, maar een volledig nieuw systeem neer te zetten. RSC staat voor: Reliable, Secure, Convenient, oftewel: betrouwbaar, veilig en gemakkelijk. Dit systeem zal het concurrentievermogen van kleine tot middelgrote deurproducenten vergroten. Het zal het leven gemakkelijker maken voor deurdealers. Het kan de efficiency van installateurs aanzienlijk verhogen. Maar bovenal: Huiseigenaars profiteren van alle kenmerken die het belangrijkst voor ze zijn!

Daarom hebben wij RSC gemaakt!

3

follow us on


Nieuw! RSC

SECURITY SAFETY

Veilig: gecontroleerde toegang

Eén van de uitdagingen bij het ontwerpen van RSC was het creëren van een deursysteem dat ultieme veiligheid zou bieden aan huiseigenaars. Aangezien de garagedeur een geïntegreerd onderdeel is van hun huis, heeft het voorkomen dat indringers binnenkomen via de garagedeur de hoogste prioriteit. Als antwoord op die behoefte heeft FlexiForce inbraakweerstand op systematische wijze in het RSC-ontwerp geïntegreerd. Eindgebruikers zullen niet willen besparen op beveiliging, dus dat is een uitstekende verkoopmogelijkheid voor u!

De vier belangrijkste inbraakwerende aspecten zijn: • Opsluiten van het toppaneel met een nieuwe aluminium, gesloten bovenbocht. (1) • Vergrendeling van de looprollen in een nieuwe verticale gesloten “C”-rail. (2) • Een nieuwe console voor het fixeren van de verticale rails aan de vloer. (3) • Geïntegreerde EVOLUTION-aandrijving van Liftmaster met “rolling code” beveilige handzenders. (4) • Deze systeemopzet maakt het veel moeilijker om in te breken bij een garagedeur. RSC brengt de beveiliging van garagedeuren op een aanzienlijk hoger niveau.

Een complete range opties kan voor nog meer zekerheid zorgen: • Codesloten voor toegangsbeheer, bedraad of draadloos • Een compleet assortiment Euro-cilindersloten • LED-lichtbalken. Voor oriëntatie. En verlichting in het donker, is iets waar inbrekers niet dol op zijn.

Veilig: tijdens installatie en dagelijks gebruik

Wellicht onze hoogste prioriteit in het R&D-proces is het leveren van producten die veilig kunnen worden geïnstalleerd, onderhouden en gebruikt. Een garagedeur is een zwaar bewegend object, dus moet veiligheid voor ons een zwaarwegende voorwaarde zijn in RSC. Hoe bereiken we dat? • Een gedegen constructie, bewezen met CE levensduurtests (>30.000 cycli) en langdurige ervaring in meer dan één miljoen garagedeuren die in de afgelopen jaren met onze systemen zijn geïnstalleerd. • Standaard, vereenvoudigde veerbreukbeveiliging uit de 656S-reeks, waarmee wordt voorkomen dat een zware deur meer dan 300mm naar beneden valt. Met nieuwe “klik”-installatie. Veilig! (5) • Hefkabel zekerheid met ten minste een veiligheidsfactor van “x 6” op breukkracht. • Hefkabel in de rails om vastklemmen of vastraken te voorkomen. • Looprolbescherming waarmee vingers uit de rail worden geduwd voordat zij bekneld raken. • EVOLUTION-deuropeners van Liftmaster, ontworpen om tijdig te stoppen bij het raken van een obstakel of persoon. (4) • Optionele SG-lichtgordijnen en IR-sensoren die personen of obstakels rondom de deur waarnemen. • Preview: Het opspannen van veren wordt gemakkelijk gemaakt met de nieuwe TBS-veerspanner. U gebruikt eenvoudig een elektrische-boorkop om de veren op de juiste spanning te brengen! (6) Niemand mag gevaar lopen tijdens het installeren, onderhouden of dagelijks gebruiken van de deur. RSC is volledig uitgerust om te beschermen en te beveiligen!

www.flexiforce.com

4


Nieuw! RSC

1. Alu bovenbocht sluit toppaneel op

3. Bevestiging verticale rails aan vloer 5. Nieuw kliksysteem, eenvoudige installatie

5

2. Gesloten C-rails sluit looprollen op

4. Evolution aandrijving deel van beveiliging 6. Preview: Veilig veren opspannen

follow us on


Nieuw! RSC

SUSTAINABILITY

Duurzaamheid: vanzelfsprekend verantwoordelijk

Vandaag is het vinden en toepassen van duurzame oplossingen een gedeelde verantwoordelijkheid, zelfs soms tegen hogere kosten. Binnen RSC hebben wij dit pragmatisch aangepakt door bijna obsessief te zoeken naar manieren om het materiaalverbruik te reduceren, een keuze te maken voor hergebruik van materialen, de energie-efficiëntie van de deur te vergroten en kritisch te kijken naar de CO2-footprint van het hele supply-chain proces voor onze onderdelen en systemen.

Wij hebben opmerkelijke concrete resultaten geboekt: • Verbeterde thermische waarden door koudebreuk zijafdichtingen, bovenafdichtingen met dubbele lip en hoogwaardige bodemafdichtingen met optionele waterkering. (1) (5) • Gereed voor gebruik op 60mm dikke geïsoleerde panelen, wat uiteraard voor een hogere isolatieklasse zorgt. (2) • Geavanceerde EVOLUTION-aandrijving, met hoge deursnelheid, zodat veel energieverlies wordt vermeden. • Liftmaster EVOLUTION deuropeners met LED-verlichting en het laagste stand-by stroomverbruik ooit: min. 0,5W! (6) • Loopdeur. Vaak wordt een loopdeur gekozen voor het gemak, maar door de opening van de deur te beperken blijft de warme lucht beter in de garage! (3) • Efficiënt transport: Onderdelen bevatten minder materiaal, dus het transportgewicht neemt af. De nieuwe “flat-bed” efficiënte verpakking maakt het mogelijk meer sets per truck te vervoeren. • Supply chain: Meer dan 80% van het RSC-systeem wordt gemaakt en geleverd in Europa. Minder transport! (4)

>80% Made in Europe

FlexiForce RSC laat zien dat China niet langer “het beloofde land” is als het gaat om de sourcing van hardwareproducten. Meer dan 80% van alle RSC onderdelen wordt gemaakt in Europa. De beste oplossing, als je kijkt naar: •  Kostprijs. Onze hoge volumes stellen ons in staat om onderdelen volledig geautomatiseerd op volgmatrijzen te produceren. Efficiënte beheersing van de totale kosten. •  Transporttijd en -kosten. Continu stijgende containerprijzen hebben ertoe geleid dat wij onze sourcing “dichterbij” zoeken. •  Toegenomen flexibiliteit als het gaat om productiecapaciteit en speciale behoeften van klanten. •  Meer grip op de kwaliteitscontrole. •  Duurzaamheid: minder transport zorgt voor een kleinere CO2-footprint van het systeem! In deze mindere tijden is het bemoedigend om te zien dat we met RSC weer werk terugbrengen in onze Europese economieën!

www.flexiforce.com

6


Nieuw! RSC

m

60 m

1. Koudebreuk afdichting (1085RB)

2. Betere isolatie met 60mm dik paneel

3. Niet de hele deur open: SafeStep-loopdeur.

4. Minder transport, Europese productielocaties

5. Vloerprofiel 1030, waterkering en afdichting

6. LED verlichting, minimale stand-by power

7

follow us on


Nieuw! RSC

CONVENIENCE

Gemak: Easy!

“Convenience” laat zich vertalen naar “gemakkelijk”. Eindgebruiker, installateur, producent, zij vinden het allemaal prettig als de levering en installatie zonder gedoe, extra werk of problemen verlopen. Wij hebben RSC efficiënter gemaakt. En opvallend gemakkelijk! • Probleemloze bediening van de deur, iedere dag, door hoogwaardige componenten toe te passen in een geïntegreerd systeem. • De automatische deur openen en sluiten. Met een nieuw ontworpen handzender. Of door te bellen met uw smartphone. En nu zelfs via een App genaamd MyQ. Totale controle van de deur. (1) • Snelle en eenvoudige installatie. Nieuwe “klik”-systemen op asophanging en veerbreukbeveiliging. (3) (4) • Geen uitmeten of markeren tijdens railinstallatie, dankzij afstand- en lateiprofielen. (5) • Alle tests en certificeringen (CE-ITTR) zijn al voor u gedaan, door FlexiForce. • Online configureren en bestellen met Create-software op  www.flexiforce.com. (2) • Universeel gebruik van onderdelen, dezelfde onderdelen voor onbeperkte deurvariaties. (6) • Outsourcing van de productie van de complete hardwareset naar FlexiForce. Geen DHZ! • Goede ondersteuning van de installatie met handleidingen en online video’s. En een persoonlijke trainer, mocht dat nodig zijn. Zoals u ziet, na geluisterd te hebben naar de wensen van consumenten, installateurs en deurproducenten, hebben wij RSC van erg veel gemak voorzien en bijzonder “convenient” gemaakt. En als je daar de betrouwbaarheid van FlexiForce aan toevoegt, als een consistente, ervaren (opgericht in 1980) leverancier van onderdelen en sets, met magazijnen over heel Europa, kunt u concluderen dat besparingen in totaalkosten en gemak in uw supply-chain hand in hand gaan.

www.flexiforce.com

8


Nieuw! RSC

1. Eenvoudige geautomatiseerde bediening

3. 656S-serie veerbreukbeveiliging. Patent aangevraagd!

5. Afstandprofiel: inmeten overbodig. Easy!

9

2. Simpele online configuratie met Create

4. Nieuw kliksysteem voor installatie van assen en veren

6. Railsysteem universeel: veren voor of achter!

follow us on


Nieuw! RSC

DESIGN

Design: De finishing touch

“Design heeft niet alleen betrekking op hoe iets er uit ziet, maar ook op hoe een product werkt”. Voor eindgebruikers laat het design van de deur zich vertalen tot “curb appeal”. Oftewel: hoe het huis er vanaf de stoep gezien uit ziet. Welke waarde voegt de deur toe aan het uiterlijk van het huis. Bij FlexiForce weten wij dat design, de werking van de deur, vooral wordt bepaald door de hardware aan de binnenkant van de garagedeur. RSC-design houdt rekening met beide zijden van de deur:

Functioneel design aan de binnenkant van de deur: • De constructie van RSC, met name de hoek waar zijplaat, rails en latei samenkomen, is bijzonder solide. Zelfs met minder materiaal is de constructie zo sterk dat bevestiging van de wandconsoles aan de muur niet altijd nodig is. (1) • Soepele, zachte loop van de deur door EVOLUTION-serie openers, met riemaandrijving. Liftmaster introduceert een aantrekkelijk design voor zowel deuropener als accessoires! (2) • CR railverbindingkappen maken de binnenkant van de deur professioneler. (3) • Gepoedercoate paneelhardware of zelfs een volledig gepoedercoat railsysteem. De finishing touch! • Soepele loop van de optionele tandemrollen over gladde railverbindingen. • Iedere installateur wordt gelukkig van het functionele design van de nieuwe kliksystemen en afstandsprofielen.

Op uiterlijk gebaseerd design aan de buitenkant van de deur. Upgraden met: • Een brede diversiteit aan ramen, waardoor de deur persoonlijker wordt. (4) • FullView-secties, aluminium profielen (gecoat in de kleur van de deur) met ieder type glas. Hedendaags design! • Gemak komt samen met design in het loopdeursysteem SafeStep. Minimaal aluminium aan de buitenkant, lage drempel, multi-point vergrendeling en vingerklemveilig. • SideStep, een zijtoegangsdeur in de garage die past bij het design van de garagedeur. • Aluminium decoraties staan optimale creativiteit toe voor een persoonlijke vormgeving van de deur. • Een complete serie sloten en bijpassende handgrepen, fraai vormgegeven in diverse vormen en kleuren. (5) • LED-balken die tijdens de donkere uren licht verspreiden op de deur. Mooi! (6) Een groot deel van de buitenkant van de deur wordt bepaald door het gekozen paneeldesign. FlexiForce werkt samen met bijna alle onafhankelijke paneelleveranciers om ervoor te zorgen dat onze hardware waarde toevoegt aan de panelen. Uiteraard voorzien van alle certificaten.

www.flexiforce.com

10


Nieuw! RSC

1. Robuuste, sterke constructie 3. Finishing touch CR2CL/R railkappen

5. Mooie mechanische sloten

11

2. Design en functionaliteit door Liftmaster 4. Brede range residentiële ramen

6. LED-balken verhogen “curb-appeal”

follow us on


Nieuw! RSC

Wat is RSC?

Op de vorige pagina’s hebben wij uitgelegd “waarom” we het hebben gemaakt, en “hoe” wij aan de verschillende eisen voldoen. Nu komen we bij de technische specificaties: Wat is RSC?

Technische specificaties: • Hardwaresysteem voor garagedeuren tot en met 5.000 x 3.000mm (bxh) of 225kg deurgewicht. • Drie systemen, afhankelijk van de beschikbare bovenruimte: • 160mm : Torsieveren voor, handbediend/aangedreven, deuren tot en met 3.000 x 2.500mm (bxh). (1) •  190mm : Torsieveren voor, handbediend/aangedreven, deuren tot en met 5.000 x 3.000mm (bxh). (2) •  75mm : Torsieveren achter, handmatige (75mm) of aangedreven bediening (115mm), deuren tot en met 5.000 x 3.000mm (bxh). (3) • Minimale zijruimte: 95mm. • Het railsysteem is universeel voor “veren voor” en “veren achter”. Eén systeem op voorraad is voldoende om alle deurtypes te kunnen maken. • Het RSC-systeem is getest en toegevoegd aan het Initial Type Testing Report certificaat (CE) van FlexiForce.

Ultieme vrijheid in marktpositionering Hoewel wij u altijd adviseren om “up-market” te gaan in plaats van de prijs te verlagen, bent u de expert als het gaat om de positionering van deuren op uw markt. RSC biedt u ultieme vrijheid en flexibiliteit om de deur zo rendabel of zo hoogwaardig te maken als u zelf wilt. Zie onze pagina’s over up-selling, waar wij u alle opties laten zien. Ga naar onze online software Create waarmee u flexibel onderdelen en opties kunt selecteren, en creëer: uw deur.

Vrijheid in uitbesteding van 0 - 100% Afhankelijk van de opzet en vaardigheden van uw bedrijf, evenals het aantal variaties en het aantal deuren dat u per jaar verkoopt, kunt u besluiten om de productie van de hardware voor uw deuren “helemaal zelf te doen” of “helemaal aan FlexiForce over te laten”. RSC is echt uniek, omdat dit systeem precies kan worden afgestemd op de mate van uitbesteding die past bij uw bedrijfsmodel.

Selecteer de optie die wat betreft uitbesteding het best bij u past:  RSC-onderdelen in volle verpakkingen. (4)

Voorraadbestelling

 Voorgeassembleerde railsets (RSCV, RSCH) in volle verpakkingen.

Voorraadbestelling

 Voorgeassembleerde railsets (RSCV, RSCH) in volle verpakkingen met extra beugels, schijven, etc., vooraf gemonteerd.

Voorraadbestelling

 Complete hardwaresets voor standaard deurmaten.

Voorraadbestelling

 Voorgeassembleerde railsets (RSCV, RSCH) exact op maat gesneden, voor elke deur spcifiek.

Geproduceerd op bestelling

 Voorgeassembleerde as op maat voor iedere specifieke deur. (5)

Geproduceerd op bestelling

 Voorverpakte beslagdozen voor iedere specifieke deur.

Geproduceerd op bestelling

 Complete beslagsets voor specifieke deurmaten, op maat en geassembleerd.

Geproduceerd op bestelling

 Complete beslagsets voor specifieke deurmaat, verpakt in platte verpakking om “zonder aanraken” toe te voegen aan het paneelpakket.

Geproduceerd op bestelling

 Complete beslagsets voor specifieke deurmaat, verpakt in platte verpakking in complete vrachtwagenladingen direct vanuit onze productie in Hongarije. (6) Geproduceerd op bestelling  Aandrijvingen en accessoires verpakt meegeleverd. 

SUSTAINABILITY

www.flexiforce.com

DESIGN

12

Voorraad / Geproduceerd op bestelling

CONVENIENCE

SECURITY SAFETY


Nieuw! RSC

1. Veren voor 160mm

3. Veren achter 75/115mm

5. Voorgeassembleerde assen

13

2. Veren voor 190mm

4. Losse onderdelen in volle verpakkingen

6. Complete sets als efficiënte “flat-bed”

follow us on


Nieuw! RSC

3021(H)(L)

FFNL10 563SCL 312RC

915VRA.. 1085RB.. 656SCTR

RSCH10 etc.

419SR 419BUS 574S

870RS

RSCV10Z etc. 1085RB..

422CXZ

595RSR(C) 421FZ etc. 577 421K

2605SL

RSC Veren voor, 160mm www.flexiforce.com

Voor garagedeuren tot en met 3.000 x 2.500mm hebben wij een systeem ontworpen met torsieveren geïnstalleerd voor aan de latei, met slechts 160mm benodigde bovenruimte. Het railsysteem is identiek aan de andere systemen, alleen het as-systeem wijkt af. Kleinere wandconsoles (563SCL/R), kleinere veerbreukbeveiligingen (656SCL/R, 656SCTL/R) en een kleinere kabeltrommel (FFNL10) “maken” dit systeem.

14


Nieuw! RSC 1. Trommel FFNL10 met 656SC(T)L en wandbeugel 563SCL

215V..

CR2CR

2. Lagerplaat 312RC positionering lateiprofiel

4. Inbouwafmetingen 160mm

P

S

A

3. Standaard zijplaat RSC560L

45 °

500

B

H

140

S = 160mm H = door opening height B = H – 45mm (manual) H – 0mm (powered) A = H + 640mm P (H<2375) = 3.500mm P (H>2375) = 4.600mm

120

15

follow us on


Nieuw! RSC

215V..

3021(H)(L) 915VRA.. 1085RB.. FF05NL8(E) 563SL

312RC 656STR

RSCH20 etc.*

419SR 419BUS 574S

870RS

RSCV10Z etc. 1085RB..

422CXZ

582CEN

577 421K

2605SL

RSC Veren voor 190mm

Voor alle deurmaten tot en met 5.000 x 3.000mm, met torsieveren voor aan de latei, met een benodigde bovenruimte van 190mm, zowel voor aangedreven als handbediende deuren. Het railsysteem is universeel. Het as-systeem is bestemd voor 190mm, met wandconsoles (563SL/R), veerbreukbeveiligingen (656SL/R, 656STL/R) en de bekende FlexiForce kabeltrommel (FF05NL8E). Natuurlijk maakt het nieuwe kliksysteem ook deze installatie snel en eenvoudig. * Power operated door, RSCH one size bigger than RSCV

www.flexiforce.com

16


Nieuw! RSC 1. Trommel FF05NL8E met 656SL en wandbeugel 563SL

LM60EV..

2635

CR2CR

2. Lagerplaat 312RC positionering lateiprofiel

4. Inbouwafmetingen 190mm

P

S

A

3. Solide uiterlijk ook in de garage

45 °

500

B

H

140

S = 190mm H = door opening height B = H – 45mm (manual) H – 0mm (powered) A = H + 640mm P (H<2375) = 3.500mm P (H>2375) = 4.600mm

120

17

follow us on


Nieuw! RSC

340S(W)

FF05NL8(E)

3021(H)(L)

340SL(W)

915VRA.. 1085RB.. RX60R(W)

RSCH10(W) etc.

419S(W)R 419BUS 574S

870RS(W)

RSCV10Z(W) etc. 1085RB.. 422CXZ(W)

582CEN

577 421(W)

2605SL(W)

RSC Veren achter, 75 / 115mm

Voor alle deurmaten tot en met 5.000 x 3.000mm, waar de beschikbare bovenruimte echt beperkt is, bijvoorbeeld in renovatieprojecten, hebben wij RSC ontworpen met het veersysteem gemonteerd aan het einde van de horizontale rails, aan de achterkant. Voor handmatig bediende deuren is een bovenruimte van 75mm haalbaar. Voor aangedreven deuren is 115mm vereist. De nieuw ontwikkelde railbeugel 340S past op de horizontale rails en sluit aan op de 340SL/R basisbeugels waarop, met het nieuwe kliksysteem, de veerbreukbeveiligingen zijn geïnstalleerd. Verbinding tussen de rails wordt gerealiseerd met een sterk 50SU C-profiel. Eenvoudige en snelle installatie! Nogmaals, de horizontale en verticale rails zijn identiek in alle systemen. Een keerschijf om de kabel naar de achterkant te geleiden is toegevoegd aan de horizontale rail. (W) = wit gecoate versie RAL9016 optioneel

www.flexiforce.com

18


Nieuw! RSC 1. Trommel FF05NL8E met 656SL en beugel 340SL

312R 656STR

50SSU(W)..

2. Centrale asophanging 312R op 50SU-profiel

4. Inbouwafmetingen 75mm

P

S

A

3. Keerschijfsysteem veren achter

45 °

500

B

H

140

S = 75mm (manual), 115mm (powered) H = door opening height B = H – 45mm (manual) H – 0mm (powered) A = H + 770mm P (H<2375) = 3.500mm P (H>2375) = 4.600mm

120

19

follow us on


Nieuw! RSC

Evolution: hoogwaardige innovatie Tijdens ons op gemak, duurzaamheid en design gebaseerd ontwerpproces voor ons nieuwe RSC garagedeursysteem, kwam onze partner Liftmaster op het juiste moment met de nieuwe generatie Liftmaster-garagedeuropeners, EVOLUTION. Een combinatie van subtiel design met innovatieve technologie. Eindgebruikers zullen niet alleen verliefd worden op het design van de motor en de pianozwarte afwerking van de sleutelhanger handzender. Zij zullen vooral ook het gemak ervaren bij het openen en sluiten van de deur. De geïntegreerde veiligheidssystemen voor als iets of iemand de deur in de weg staat. En ten slotte, het lage energieverbruik door toepassing van LED-verlichting en met het laagste stand-by stroomverbruik ooit (min. 0,5W). In 600N, 800N en 1000N, altijd met geluidsarme tandriemaandrijving. Ontworpen door te luisteren naar de Europese klant! Het leven gemakkelijker maken!

LM50EV

LM60EV

LM80EV

LM100EV

Max. trekkracht

500 N

600 N

800 N

1.000 N

Standby

4W

Bewegingssnelheid

100 mm/s

0.9 W 160 mm/s

200 mm/s

Type motor Aandrijving

24 V DC Ketting

Tandriem

Verlichting

LED-cluster

Spanning

220-240 V / 50 Hz

Frequentie

868 Mhz

Max. deur

7,5 m2 / 60 kg

433 + 868 Mhz 10,7 m2 / 90 kg

13,5 m2 / 110 kg

13,5 m2 / 130 kg

In onze prijslijst en online catalogus vindt u handige samenstellingen, waarbij bovengenoemde openers worden samengevoegd met de drawbar voor de juiste deurhoogte. Bijvoorbeeld, LM60EVO25 bevat de LM60EV-motor met een drawbar voor een deurhoogte tot en met 2.500mm. Eenvoudig te bestellen!

www.flexiforce.com

20


Nieuw! RSC

Evolutionaire accessoires Maak uw aanbod aan de eindgebruiker compleet met deze handige accessoires. Gecontroleerde toegang en het gemak van het op afstand bewaken of bedienen van de deur. Eenvoudig beheer, waar u ook bent!

747EV Draadloos codeslot (3)

828EV: MyQ™ internet gateway (1) De vraag of u de garagedeur nu wel of niet hebt dichtgedaan vanmorgen is vanaf nu verleden tijd. Met de MyQ internet gateway kunt u de garagedeur, poort of zelfs andere apparaten overal vandaan bewaken en bedienen via een computer of met uw smartphone. Alle nieuwe Liftmaster-openers zijn geschikt voor MyQ.

128EV Draadloze wandbediening (4) Nieuw ontworpen deurbediening. 2 kanalen, elk werkend met een afzonderlijke “rolling code”. Batterij inbegrepen.

829EV Garagedeurmonitor (2)

TX4UNI zender (5) Een universele code, 4-kanaal zender, geschikt voor alle bestaande zenders. Stap over op dit elegante design! En meer...

Controleer en sluit de garagedeur- of poort vanuit de huiskamer. Met MyQ-technologie kunt u tot en met vier garagedeuren of poorten bedienen.

3.

Beheerde toegang tot uw garage. Beveiliging met “rolling code”. Batterij inbegrepen.

Onze online catalogus bevat nog veel meer accessoires om uw geautomatiseerde deur te upgraden of aan te passen aan speciale www.flexiforce.com eisen:

1.

2.

4.

5.

21

follow us on


Nieuw! RSC

SafeStep: Gemakkelijke toegang Een loopdeur is handig. U hoeft niet de hele garagedeur te openen als u alleen maar de garage in wilt lopen. Een loopdeur is ook efficiÍnt als het gaat om energie. De temperatuur in het gebouw blijft behouden omdat niet de hele deur wordt geopend. En de loopdeur zelf is, zeker in een woning, een belangrijke designfactor in de totale deur. FlexiForce heeft een geavanceerd loopdeursysteem ontwikkeld, SafeStep, dat goed ontvangen is op de Europese deurenmarkt. Nu hebben we de SafeStep zelfs nog verder aangepast en verbeterd. Eenvoudigere productie, gemakkelijkere installatie, effectievere

deurhoogte. Een steeds groeiend assortiment accessoires zoals paniekstangen, sloten, etc. In losse onderdelen of vooraf samengestelde kits.

Deuren < 3.000mm Voor enkele garagedeuren wordt de lage drempel nu gecombineerd met een nieuw bovenste versterkingsprofiel, waardoor er een maximale loopdeurhoogte mogelijk is. Aluminium met een kern van stalen kokerprofiel. Eenvoudig te produceren, installeren en gebruiken!

2. Bovenprofiel = maximale loopdeurhoogte.

3. Staal versterkt alu bovenprofiel

4. Lage drempel in 2 stukken. Easy!

www.flexiforce.com

1. SafeStep voor deuren b < 3000mm

22


Nieuw! RSC

Deuren > 3.000mm Bij deuren die breder zijn dan 3.000mm, ontstaat de sterkte van het bovenpaneel door de loopdeur in het paneel uit te zagen en het paneel aan binnenzijde te versterken met een 80PS-.. verstevigingprofiel. Dit maakt het mogelijk SafeStep loopdeuren toe te passen tot en met een deurbreedte van 5.000mm. De locatie van de loopdeur kan, binnen bepaalde grenzen, vrij worden geselecteerd.

5. SafeStep voor deuren b > 3000mm

6. Uitsnede bovenpaneel voor loopdeur

7. 80PS verstevigingprofiel aan binnenzijde

SideStep, DoubleStep Gebaseerd op het succes van de SafeStep, hebben wij onlangs de optie geĂŻntroduceerd om ook een zijtoegangsdeur, SideStep, te creĂŤren met slechts enkele aanvullende componenten. Naar binnen en naar buiten draaiend (nieuw!), met hetzelfde assortiment sloten en accessoires als bij SafeStep. Uitbreiding van die lijn heeft ook geresulteerd in DoubleStep. Een openslaande deurensysteem, opnieuw door slechts enkele componenten toe te voegen. Omzetpotentie zonder voorraadverhoging! Zie onze online productinformatie over deze beide systemen.

8. DoubleStep en SideStep

23

9. Openen naar binnen of naar buiten! Nieuw!

follow us on


Nieuw! RSC

RSC: The only way is up Residentiële eindgebruikers, huiseigenaars, zijn in veel gevallen bereid extra te betalen voor opties en functies die echt tegemoet komen aan hun behoeften. Veiligheid, gemak en een fraaier uiterlijk zijn belangrijke stimulansen als het gaat om het vergroten van het investeringsbudget van een eindgebruiker. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer u dit goed presenteert, u uw orderwaarde en marge op iedere garagedeur kunt vergroten! Up-selling!

De functie is duidelijk: Mechanische vergrendeling van een handbediende garagedeur, of extra beveiliging op een aangedreven deur. Maar aan de buitenkant van moderne deuren zijn onze sloten een extra design-statement. Met bijpassende handgrepen voor het onderpaneel, de finishing touch! (2)

Onbeperkte creativiteit

Laat het licht schijnen!

Het is heel makkelijk een deur onderscheidend te maken van andere deuren in de straat met ons assortiment Alunox decoraties, voorzien van sterke tape. Mooi op een satijnachtig plat deurpaneel. De mogelijke variaties zijn eindeloos. Vind onze C22C etc. in onze online catalogus. Het effect op de uitstraling is groot! (3)

Onze hoogwaardige Alunox LED-lichtbalken verhogen de “curbappeal” van een garagedeur in het donker van de avond. Praktisch gezien helpen zij mensen ook de weg te vinden in het donker. En inbrekers blijven op afstand! Genoeg redenen om deze ideale up-sell aan te bieden in residentiële projecten. Wij hebben een standaard range op voorraad. Op verzoek bieden wij onbeperkte variaties in maten, aantal LED’s en kleuren. (1)

www.flexiforce.com

Doe de deur op slot

Heldere kijk Uitstraling en zelfs functionele waarde door licht in de garage te brengen. FlexiForce biedt een complete lijn residentiële ramen. In roestvast staal of kunststof, zandgestraald of helder glas, verschillende kleuren en een reeks inserts. Voegt waarde toe! (4)

1.

2.

3.

4.

24


Nieuw! RSC

Aandacht voor details: Afdekkappen

RSC voor 60mm: Duurzaam

Voor de installateur is het misschien slechts een stuk overtollig plastic. Voor de eindgebruiker laat dit uw aandacht voor detail zien. Scherm de scherpe randen van rails en assen af met ons assortiment doppen (701CAP etc.) en kappen (CR2 etc.). Te vinden in onze online catalogus. (5)

Ontkoppelen de deuropener met een sleutel vanaf de buitenkant van de deur in geval van een stroomstoring. (7)

Nu er steeds hogere eisen worden gesteld aan de energiezuinigheid van gebouwen, neemt de behoefte aan betere thermische waarden voor overheaddeuren in het algemeen, maar garagedeuren in het bijzonder, toe. Betere isolatie en daarmee betere energiezuinigheid is nu mogelijk door de introductie van 60mm dikke, vingerklemveilige deurpanelen van Epco en speciaal ontworpen hardware van FlexiForce. Het “pakket” dat u de huiseigenaar kunt bieden is: • Epco: 60mm dik, vingerklemveilig paneel • FlexiForce: 60mm eindkappen (60PS500L etc.), onderafdichting (1035QSE60) direct onderin het paneel zonder bodemprofiel, railsets* (RSCH10-60, RSCV10Z-60 etc.), middenscharnier (421HZ60), zijscharnieren (421RZ60, 421FZ60) en aluminium top-/bodemprofiel (1038-60-6090).

Praktisch: WT470

* 60mm railsets in RSC-opstelling zullen op bestelling verkrijgbaar zijn in Q1/2 2013. Stuur ons uw aanvraag.

Praktisch: 2100S Deze kunststof beugel “vangt” de bovenste looprol van een handbediende deur en houd de deur volledig uit de deuropening. Praktische doorrijhoogte. (6)

Praktisch: 1702E

Het transporteren van de deur naar de klant kan een riskante onderneming zijn. Deze voor hergebruik geschikte transportbeugels helpen u een efficiënte verpakking te maken met panelen, beslag en deuropener. (8)

5.

6.

7.

8.

25

follow us on


Nieuw! RSC

RSC Berekening en configuratie Create Online selectiesoftware

CE veiligheid

Weten waar de kosten zitten en weten welke onderdelen u moet kiezen voor welke maat en type deur, is essentieel voor iedere deurproducent. Wij spelen in op deze behoefte met onze online product-configurator: Create. Create is nu bijgewerkt met alle RSC-systemen en nieuwe producten. U kunt deurgegevens invoeren, uw paneelmerk selecteren, opties toevoegen, de torsieveren berekenen en ten slotte overzicht krijgen met de specifieke paklijst. In Excel of pdf. Voor gebruik in uw eigen productie of magazijn of – nog gemakkelijker – om digitaal naar FlexiForce te sturen als beslagsetbestelling. Gemakkelijk en snel!

FlexiForce RSC is volledig getest in combinatie met veel merken panelen en deuropeners. Update uw huidige RS200etc CE-certificaat (FlexiForce ITTR) met de RSC-aanvullingen. Neem contact op met uw verkoopteam.

Standaard torsieveermatrices Voor garagedeuren, meestal (90%) elektrisch bediend, kunt u vertrouwen op onze torsieverenmatrix. Voor ieder paneelmerk en maat en gewicht deur, hebben wij vooraf berekende torsieveren beschikbaar. Zodanig, dat u met minder dan 20 veren totaal, al uw garagedeuren kunt installeren. Het is gemakkelijk om deze standaard veren voorgeassembleerd op voorraad te hebben in uw magazijn. www.flexiforce.com. Download vanaf:

RSC Support Het goed vertellen van het “RSC verhaal” door iedereen in het verkoopkanaal, is van essentieel belang voor onze gezamenlijke omzetgroei door dit nieuwe systeem. Om producenten, dealers en installateurs te helpen de eigenschappen en voordelen van RSC uit te leggen, hebben wij een ondersteuningspakket samengesteld. Maak hier gerust gebruik van voor uw eigen marktcommunicatie!

Persoonlijke installatietraining in FF-bedrijven of bij u intern.

Reclamevideo’s en installatievideo’s op FF-TV.

Alle RSC-producten als groep in de catalogus geselecteerd.

Groot aantal high-res foto’s in de RSC-photostream op Flickr.

Duidelijke installatiehandleidingen online of in de doos.

Online configureren en garagedeursets bestellen.

www.flexiforce.com

26


(advertentie)

INNOVATION THROUGH TRADITION IN DOOR PANELS PRODUCTION

METECNO ITALIA S.R.L. Via Nazario Sauro, 80 - 33090 Travesio (PN) Phone +39 0427 591311 - Fax +39 0427 90168 infometecnoitalia@metecno.it www.metecnoitalia.it


“Om iets te creëren wat echt nieuw is, moet je opnieuw beginnen. Afstand nemen van het verleden”

Als je nooit echt iets verandert, is alle ontwikkeling slechts geleidelijk. FlexiForce heeft zich gericht op het introduceren van een nieuw systeem dat helemaal vanaf de basis is ontworpen en ontwikkeld. Waarbij functies werden geïntegreerd die het belangrijkst zijn voor garagedeureigenaars, installateurs en producenten. Liftmaster heeft ondertussen een compleet nieuwe productbenadering voor de Europese markt ontwikkeld. Zij introduceren een spectaculair nieuw design en verbeterde prestaties van de garagedeuropeners. RSC is het beste residentiële hardwaresysteem dat wij ooit hebben gemaakt. Voeg hier nog de Liftmaster Evolution-serie aan toe, en je beseft dat klanten van FlexiForce volledig kunnen profiteren van het meest optimale, geïntegreerde aanbod op de markt. Wij willen u graag uitleggen wat dit betekent als het gaat om praktische voordelen voor u persoonlijk.

www.flexiforce.com  | info@flexiforce.nl | www.facebook.com/flexiforce

FlexiForce RSC INFO NL  
FlexiForce RSC INFO NL  

FlexiForce RSC INFO NL