Page 1

ÚJDONSÁG! RSC

Reliable, Secure, (Megbízható, biztonságos, kényelmes) Convenient

SUSTAINABILITY

DESIGN

HU FlexiForce INFO magazin – RSC, 2013. január

CONVENIENCE

SECURITY SAFETY

www.flexiforce.com


รšjdonsรกg! RSC

www.flexiforce.com

2


Újdonság! RSC

Miért alkottuk meg az RSC? Ügyfeleink kívánságait meghallgatva, új fejlesztésbe kezdtünk garázskapu-vasalat rendszereink terén. Ennek eredménye: az RSC! Teljes integrált betörésvédelemmel, új bepattintós rögzítési megoldással, univerzális alkatrészekkel és jó hőszigetelő képességgel. Ez az új flexibilis rendszer széles lehetőséget nyújt, a „legalacsonyabb ártól” az eladás utáni értéknövelési és továbbfejlesztési opciók széles köréig. Ehhez a vasalat rendszerhez többek között a Liftmaster új, Evolution sorozatú garázskapu motorjai tökéletesen illeszthetőek. Az RSC mindenkinek specifikus, optimális megoldást kínál a garázskapuk értékesítés területén.

A háztulajdonos, a kapu tényleges felhasználója számára nagyon fontos a külső megjelenés. Hogy néz ki majd a kapu az utcáról? Fontos továbbá a személybiztonság, a család védelme a betolakodók ellen. A kapu energiahatékonysága. Valamint a problémamentes, kényelmes, biztonságos használat.

A szerelők biztonságos és egyszerű telepítést szeretnének, bonyodalmak és különleges óvintézkedések nélkül. Azonos alkatrészeket a különféle beépítési helyzetekhez. Minél gyorsabb a szerelés, annál több kapu telepíthető egy nap alatt. Növelni szeretnék a hatékonyságukat!

A kapuforgalmazók jól áttekinthető, egyedi kapukínálatot szeretnének a bemutatótermükbe. Értéknövelési lehetőségekkel a rendelési összeg és a haszonkulcs növelése érdekében. A rövid várakozási idő és a hatékony logisztika egyértelműen jó fogadtatásra talált a forgalmazók körében.

A kapugyártókat, vagyis a vasalatok, panelek és kapunyitó motorok összeépítőit elsősorban az olyan kérdések érdeklik, mint a hatékonyság, az alacsony raktárkészlet, az univerzális alkatrészek, valamint az egyszerű konfiguráció és költségkalkuláció és természetesen az egyszerű rendelés és egy megbízható beszállító. Bár a lánc minden elemének specifikus igényei vannak, ezek mind besorolhatók a mai piac alábbi „mozgatórugói” közé:

SUSTAINABILITY

DESIGN

CONVENIENCE

SECURITY SAFETY

Miután alaposan megvizsgáltuk az említett igényeket, úgy döntöttünk, hogy mindent újra gondolunk az eljárásunkban. Nem az újabb változtatások irányába indultunk el, hanem teljesen új rendszert terveztünk. Az RSC jelentése: Reliable, Secure, Convenient – azaz Megbízható, Biztonságos, Kényelmes. A rendszer javítja a kis- és közepes méretű kapugyártó vállalkozások versenyképességét. Megkönnyíti a kapuforgalmazók munkáját. Jelentősen növeli a szerelők hatékonyságát és ami a legfontosabb: a háztulajdonosok teljes mértékben kiaknázhatják a számukra fontos előnyöket!

Hát ezért alkottuk meg az RSC-t!

3

follow us on


Újdonság! RSC

SECURITY SAFETY

Védelem: betörés és vagyon védelem

Az RSC tervezésekor fontos kihívást jelentett, hogy olyan kapurendszert alkossunk, amely felülmúlhatatlan biztonságot nyújt a háztulajdonosoknak. Mivel a garázskapu a ház szerves része, az elsőrendű prioritás annak biztosítása, hogy nem kívánt személy ne tudjon rajta keresztül behatolni. A FlexiForce éppen ezért „rendszerintegrált” betörésvédelmet tervezett az RSC-be. A végfelhasználók nagy többsége nem ezen fog spórolni, így ez egy remek értékesítési lehetőség!

A betörésvédelem négy legfontosabb szempontja: • Új, zárt alumínium felsőívvel lezárt felső szekció (1) • Lezárt görgők az új, zárt, „C” alakú függőleges görgősínben (2) • A függőleges sín padlóhoz való rögzítése egy új rögzítő konzollal (3) • Integrált Liftmaster EVOLUTION kapunyitó biztonságos ugrókódos távirányítókkal (4) • Ezek a jellemzők annyira megnehezítik a behatolást a garázskapun keresztül, hogy az RSC új fejezetet nyit a garázskapuk biztonságának történetében.

A további választható termékek felülmúlhatatlanul gazdag kínálata: • Vezetékes és vezeték nélküli vezérlő billentyűzetek • Euro betétes zárak teljes választéka • A garázskapu külső megvilágítását és egyben a tájékozódást segítő LED-rudak – ráadásul az éjszakai megvilágítást nem kedvelik a betörők

Biztonság: telepítési és üzembiztonság

K&F munkánk talán legfontosabb prioritása az volt, hogy biztonságosan telepíthető, karbantartható és használható termékeket fejlesszünk. A garázskapu súlyos mozgó tárgy, ezért az RSC biztonságát állandóan garantálni kell. De hogy értük ezt el? • CE igazolt szerkezeti, élettartam vizsgálattal (>30 000 ciklus) és komoly tapasztalatokkal – több mint egymillió telepített garázskapu rendszerrel az elmúlt évek során • Standard, egyszerűsített 656S cikkszámú rugótörés-biztosító, amely megakadályozza, hogy a súlyos kapu 300 mm-nél többet zuhanjon. „Új bepattintós” telepítéssel. Biztonságos! (5) • Emelőkábel-biztonság legalább 6-szoros biztonsági tényezővel a szakítószilárdságban • Sínben futó emelőkábel a vétlen megfogás és becsípődés veszélyének kiküszöbölésére • Görgővédő sapkák, amelyek az ujjakat a sínen kívül tartva védik a zúzódástól • Liftmaster EVOLUTION kapunyitók leállással és visszahúzással, ha akadály vagy személy blokkolja a kaput (4) • Opcionális SG fényfüggönyök és infraérzékelők a kapu közelében lévő személyek és akadályok érzékelésére • `Hamarosan jön: egyszerűbb rugófeszítés az új TBS rugófeszítő eszközzel. Maximális rugófeszítés akkumulátoros csavar behajtó géppel! (6) Telepítése, karbantartása és használata során a kapu senkire nem jelent veszélyt. Az RSC mindennel rendelkezik a biztonság és védelem biztosításához!

www.flexiforce.com

4


Újdonság! RSC

1. Alumínium felsőív zárja le a felső panelt

3. Padlóhoz rögzített függőleges sín 5. Új bepattintós rendszer a szerelés megkönnyítésére

5

2. Zárt C sínben mozgó görgők

4. Evolution garázskapu nyitómotorok a biztonsági rendszerben 6. Hamarosan jön: biztonságos rugófeszítés

follow us on


Újdonság! RSC

SUSTAINABILITY

Fenntarthatóság: felelős hozzáállás

Ma mindannyiunk felelőssége, hogy fenntartható megoldásokat találjunk és alkalmazzunk, még ha ez olykor költségesebb is. Az RSC-ben gyakorlatiasan álltunk hozzá ehhez a kérdéshez, megszállottan törekedve az anyagfelhasználás csökkentésére, az újrahasznosítható anyagok használatára, a kapu energiahatékonyságának javítására és szigorúan odafigyelve az alkatrészeink és rendszereink beszállítói láncának CO2-lábnyomára.

Az eredményeink figyelemre méltóak: • Jobb hőértékek a hőhídmentes oldalsó tömítések, kétélű felső tömítések és választható vízgáttal rendelkező, minőségi alsó tömítések használatának köszönhetően (1) (5) • Magasabb szigetelési osztályt eredményező 60 mm vastagságú kapupanelek (2) • Korszerű EVOLUTION kapunyitó motorok, melyek jelentős energiaveszteséget előznek meg a gyors kapuzárással • A Liftmaster új EVOLUTION kapunyitó-szériája integrált LED-világítással, minden idők legkisebb készenléti fogyasztásával: min. 0,5 W! (6) • Személybejáró – ezt többnyire kényelmi megfontolásból építik be, a nyitás méret minimalizálása érdekébe de ugyanakkor jobban bent tartható a meleg levegő a garázsban! (3) • Hatékonyabb szállítás: az anyagtakarékosan készült alkatrészeknek kisebb a szállítási tömege, és az új, hatékony lapra szerelt csomagolásnak köszönhetően jobban kihasználható a raktér. • Beszállítói lánc: az RSC rendszer alkatrészek több mint 80%-ának a gyártását és szállítását visszahoztuk Európába. Így kevesebb szállítás szükséges! (4)

>80% Made in Europe

A FlexiForce RSC bebizonyítja, hogy Kína már nem az „ígéret földje”, ami a vasalat termékek beszerzését illeti. Az RSC alkatrészeinek több mint 80%-a Európában készül. Ez a legjobb megoldás a következő szempontokból: •  Önköltségi ár: a nagy mennyiségnek köszönhetően sorozatszerszámokkal, teljesen automatizálva gyárthatjuk az alkatrészeket, hatékony összköltségkezelést eredményezve. •  Szállítási idő és költségek: a folyamatosan emelkedő konténerdíjak közelebbi beszerzési forrás keresésére ösztönöznek. •  Rugalmasabbak lettünk a gyártókapacitás és az ügyfeleink speciális igényeinek kezelése terén. •  Jobban kézben tartjuk a minőség-ellenőrzést. •  Fenntarthatóság: kevesebb a szállítás, így kisebb a rendszer CO2-lábnyoma! Napjaink gazdasági hanyatlásában biztató látni, hogy az RSC-vel termelést hoztunk vissza Európába!

www.flexiforce.com

6


Újdonság! RSC

m

60 m

1. Hőhídmentes tömítés (1085RB)

3. Ritkább teljes kapunyitás a SafeStep személybejárónak köszönhetően 5. 1030 Alsó gumiprofil

7

2. Jobb szigetelést biztosító, 60 mm vastagságú panel

4. Rövidebb szállítás az európai gyártóhelyekről 6. Evolution

follow us on


Újdonság! RSC

CONVENIENCE

Kényelem: van, aki egyszerűen szereti

A kényelem az egyszerűségben nyilvánul meg. A végfelhasználó, a szerelő és a gyártó is akkor a legelégedettebb, ha a dolgok zökkenőmentesen, pluszmunka és nehézségek nélkül működnek a szállítás és a szerelés során. Az RSC hatékonyabb lett és nagyon egyszerű! • Problémamentes kapuhasználat napi szinten az integrált rendszer minőségi alkatrészeinek köszönhetően • Az elektromos működtetésű kapu nyitása és zárása új kialakítású kézi távirányítóval... vagy okostelefonról indított hívással... vagy most már akár a MyQ nevű alkalmazással is – átfogó kapuvezérlés (1) • Gyors és egyszerű telepítés: új bepattintós rendszerekkel szerelhető csapágytartó és rugótörésbiztosító (3) (4) • Mérés és jelölés nélküli sínszerelés a távtartó és áthidaló profiloknak köszönhetően (5) • Minden bevizsgálás és tanúsítvány (CE-ITTR) a FlexiForce által biztosítva • Online konfigurálás és rendelés a Create szoftverrel a www.flexiforce.com weboldalon (2) • Korlátlan számú kapuváltozatban felhasználható univerzális alkatrészek (6) • A teljes vasalatszett gyártás kiszervezése a FlexiForce-ba – felejtse el a „csináld magad” megoldást! • Átfogó támogatás a telepítéshez kézikönyvekkel és online útmutató filmekkel, de akár személyes oktató segítségével is, ha szükséges Amint látja, az ügyfelek, szerelők és kapugyártók igényeivel megismerkedve sokat tettünk az RSC egyszerűségéért és kényelméért. Ha mindehhez hozzávesszük a FlexiForce mint Európa-szerte raktárakkal rendelkező, tapasztalt (1980 óta működő) alkatrész- és szettszállító megbízhatóságát, akkor jól látható, hogyan ötvöztük a költségmegtakarítást és az egyszerűséget az ön beszállítójaként.

www.flexiforce.com

8


Újdonság! RSC

1. Egyszerű vezérlés és automatikus működés

3. 656S szériás rugótörés-biztosító. Függő szabadalommal!

5. A távtartó profil kiváltja a mérést. Egyszerű!

9

2. Egyszerű online konfigurálás a Create programmal

4. Új bekattintós rendszer a tengely- és rugószereléshez

6. Univerzális, minden kapuhoz használható sínrendszer!

follow us on


Újdonság! RSC

DESIGN

Dizájn: a befejezettség érzése

„A dizájnban nem csupán a külső megjelenés, hanem a termék működése is benne van.” A háztulajdonos számára a kapu dizájnja esztétikai szempontokat jelent. Azt, hogy az arra járó milyennek látja majd a házat, hogy mennyiben járul hozzá a garázskapu a ház megjelenéséhez. A FlexiForce azonban tisztában van vele, hogy a dizájnt, illetve a kapu működését jórészt a garázskapu belsejében rejtőzködő vasalat határozza meg. Az RSC dizájnja mindkét szempontot kielégíti:

Funkcionális dizájn a kapu belső részén: • Az RSC szerkezete – különösen az oldallemez, a sínek és az áthidaló találkozásánál kialakuló sarok – rendkívül szilárd. A kevesebb anyagot tartalmazó szerkezet annyira erős, hogy olykor még a fali konzolokat sem kell rögzíteni a falhoz. (1) • Az EVOLUTION típusú kapunyitóval felszerelt, szíjhajtású kapu zökkenőmentes mozgással, kis zajjal működik. A Liftmaster a kapunyitó és a tartozékok dizájnját is esztétikusabbá tette! (2) • A kapu belső részének professzionalitását CR típusú sínkötések és -burkolatok fokozzák. (3) • Porfestett panelvasalat, sőt akár teljesen porfestett sínrendszer járul hozzá a befejezettség érzéséhez! • Az átgondolt kialakítású sínkötéseken az opcionálisan választható tandemgörgőkkel biztosítható a sima futás. • Az új bepattintós rendszerek és távtartó profilok funkcionális dizájnja minden szerelő álmainak netovábbja.

Esztétikus dizájn a kapu külsején. A következők állnak rendelkezésre ennek fokozásához: • Számos különböző ablak, amellyel a kapu személyre szabható (4) • Alumínium panel szekciók, alumíniumprofilok (a kapu színére festve) bármilyen típusú üvegezéssel. Modern dizájn! • SafeStep személybejáró-rendszer a kényelem és a dizájn ötvözésével: minimalista külső alumíniumkeret, alacsony küszöb, többpontos zár és ujjbecsípődés-védelem • A garázskapu dizájnjának megfelelő SideStep oldalsó bejáró a garázsba • A kapu kreatív személyre szabását lehetővé tevő alumíniummatricák • Zárak és hozzájuk illő fogantyúk teljes skálája, különféle alakokban és felületkiképzéssel (5) • A kaput sötétben megvilágító LED-rudak – igazi felső kategóriás megjelenés (6) A kapu külsejét jelentős részben a kiválasztott panelkialakítás határozza meg. Biztosítjuk a FlexiForce partnerségét valamennyi független panelgyártóval, hogy vasalatunkkal növeljük paneljeik értékét. Természetesen minden szükséges tanúsítvánnyal.

www.flexiforce.com

10


Újdonság! RSC

1. Szilárd, erős szerkezet 3. Befejezettség érzése CR2CL/R sínburkolatokkal

5. Esztétikus kialakítású mechanikus zár

11

2. Liftmaster dizájn és működés 4. Lakossági ablakok teljes skálája

6. Külső megjelenést javító LED-rudak

follow us on


Újdonság! RSC

Mi az az RSC?

Az előző oldalakon elmagyaráztuk, hogy „miért” alkottuk meg az RSC-t, de arról még nem szóltunk, hogy „hogyan” feleltünk meg a különböző elvárásoknak. Most ismertetjük a technikai részleteket: mi az az RSC?

Műszaki specifikációk: • Vasalatrendszer max. 5000 x 3000 mm méretű (SZ x M) vagy 225 kg tömegű garázskapukhoz. • Háromféle rendszer attól függően, hogy mennyi helyre van szükség a kapu felett: •  160  mm : elülső torziós rugók, kézi vagy elektromos működtetés, max. 3000 x 2500 mm (SZ x M) (1) • 190 mm : elülső torziós rugók, kézi vagy elektromos működtetés, max. 5000 x 3000 mm (SZ x M) (2) • 75 mm : hátsó torziós rugók, kézi (75 mm) vagy elektromos (115 mm) működtetés, max. 5000 x 3000 mm (SZ x M) (3) • Minimális beépítési hely igény a kapu mellett: 95 mm • A sínrendszer univerzális az elülső és hátsó rugós megoldásokhoz. Egyetlen készleten tartott rendszer megfelel minden kaputípushoz. • A bevizsgált RSC rendszer bekerült a FlexiForce minőségbiztosítási tanúsítványába (CE).

A piaci pozicionálás felülmúlhatatlan szabadsága Jóllehet az ár csökkentése helyett mindig inkább az igényesebb piac megcélzását javasoljuk, a saját piacán Ön a kapuk pozicionálásának szakértője. A felülmúlhatatlan szabadságot és rugalmasságot kínáló RSC-t annyira költséghatékonnyá vagy éppen prémium kategóriássá teheti, amennyire csak akarja. Érdemes megtekinteni értéknövelési oldalainkat, ahol minden funkciót és lehetőséget bemutatunk. Online Create szoftverünkkel rugalmasan állíthatja össze a kívánt alkatrészekből és választható elemekből a „saját”kapuját.

Szabadság a kiszervezésben: 0–100% Vállalkozása jellegétől és szaktudásától, valamint az egy év alatt értékesített kapuk és típusaik számától függően minden vasalatot az Önök cég készíthet el, de ezt akár teljes egészében rábízhatja a FlexiForce-ra is. Az RSC szerkezete egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy minden cég a saját üzleti modelljének megfelelő szintű kiszervezést alkalmazza.

Válassza ki a megfelelő lehetőségeket a beszerzésben:  Az RSC minden alkatrésze egységnyi csomagolási mennyiségben (4)

raktárról

 Előszerelt sínszettek (RSCV, RSCH) egységnyi csomagolási mennyiségben

raktárról

 Előszerelt sínszettek (RSCV, RSCH) egységnyi csomagolási mennyiségben előre felhelyezett konzolokkal, csigákkal stb.

raktárról

 Komplett vasalatszettek szabványos méretű kapukhoz

raktárról

 Előszerelt sínszettek (RSCV, RSCH) pontos méretre vágva, konkrét kapukhoz

rendelésre gyártás

 Előszerelt és elővágott tengely konkrét kapukhoz (5)

rendelésre gyártás

 Készre csomagolt vasalatszettek konkrét kapukhoz

rendelésre gyártás

 Teljes vasalatszettek speciális méretű kapukhoz, elővágva és előszerelve

rendelésre gyártás

 Teljes vasalatszettek speciális méretű kapukhoz lapraszerelt csomagolásban; azonnal hozzáadhatók a panelcsomaghoz

rendelésre gyártás

 Teljes vasalatszettek speciális méretű kapukhoz lapraszerelt csomagolásban; teljes teherautónyi rakomány magyarországi gyártóhelyünkről (6)

rendelésre gyártás

 Minden kapunyitó motor, alkatrész és tartozék a fenti lehetőségekhez hozzáadva

SUSTAINABILITY

www.flexiforce.com

DESIGN

12

CONVENIENCE

raktárról/rendelésre gyártás

SECURITY SAFETY


Újdonság! RSC

1. Elülső rugók, 160 mm

3. Hátsó rugók, 75/115 mm

5. Előszerelt tengelyrendszer

13

2. Elülső rugók, 190 mm

4. Alkatrészek teljes csomagolási mennyiségben

6. Teljes szettek hatékony lapraszerelt csomagolásban

follow us on


Újdonság! RSC

3021(H)(L)

FFNL10 563SCL 312RC

915VRA.. 1085RB.. 656SCTR

RSCH10 etc.

419SR 419BUS 574S

870RS

RSCV10Z etc. 1085RB..

422CXZ

595RSR(C) 421FZ etc. 577 421K

2605SL

RSC elülső rugók, 160 mm www.flexiforce.com

A legfeljebb 3000 x 2500 mm méretű egyszerű garázskapukhoz az áthidaló elé szerelt torziós rugókat tartalmazó konstrukciót állítottunk össze, amelyhez mindössze 160 mm-es helyre van szükség a kapu felett. A sínrendszer megegyezik a többi rendszerével, csupán a tengelyrendszer más. Ebben a rendszerben kisebbek a fali konzolok (563SCL/R), kisebbek a rugótörés-biztosítók (656SCL/R, 656SCTL/R), és kisebb a kábeldob (FFNL10).

14


Újdonság! RSC 1. FFNL10-es dob 656SC(T)L rugótörés-biztosítóval és 563SCL fali konzollal

215V..

CR2CR

2. Az áthidaló profilnak támaszkodó 312RC talplemez

4. A kapu felett 160 mm-es hely szükséges

P

S

A

3. Szabványos RSC560L merevítő oldallemez

45 °

500

B

H

140

S = 160mm H = door opening height B = H – 45mm (manual) H – 0mm (powered) A = H + 640mm P (H<2375) = 3.500mm P (H>2375) = 4.600mm

120

15

follow us on


Újdonság! RSC

215V..

3021(H)(L) 915VRA.. 1085RB.. FF05NL8(E) 563SL

312RC 656STR

RSCH20 etc.*

419SR 419BUS 574S 870RS

RSCV10Z etc. 1085RB..

422CXZ

582CEN

577 421K

2605SL

RSC elülső rugók, 190 mm www.flexiforce.com

Az univerzálisabb rendszer 5000 x 3000 mm-ig minden kapumérethez az áthidaló elé szerelt torziós rugókkal rendelkezik. A kapu felett 190 mm-es helyre van szükség, elektromos és kézi működtetésű kapuknál egyaránt. A sínrendszer univerzális. A tengelyrendszer a 190 mm-es változathoz van kialakítva fali konzolokkal (563SL/R), rugótörés-biztosítókkal (656SL/R, 656STL/R) és a jól ismert kábeldobbal (FF05NL8E). Természetesen új bepattintós rendszerek könnyítik meg a szerelést. * Motoros működtetésű garázskapunál az RSCH egy mérettel nagyobb mint az RSCV

16


Újdonság! RSC 1. FF05NL8E dob 656SL rugótörés-biztosítóval és 563SL fali konzollal

LM60EV..

2635

CR2CR

2. Az áthidaló profilnak támaszkodó 312RC talplemez

4. A kapu felett 190 mm-es hely szükséges

P

S

A

3. Belülről is kellemes látvány

45 °

500

B

H

140

S = 190mm H = door opening height B = H – 45mm (manual) H – 0mm (powered) A = H + 640mm P (H<2375) = 3.500mm P (H>2375) = 4.600mm

120

17

follow us on


Újdonság! RSC

340S(W)

FF05NL8(E)

3021(H)(L)

340SL(W)

915VRA.. 1085RB.. RX60R(W)

RSCH10(W) etc.

419S(W)R 419BUS 574S

870RS(W)

RSCV10Z(W) etc. 1085RB..

422CXZ(W)

582CEN

577 421(W)

2605SL(W)

RSC hátsó rugók, 75/115 mm

Ahol a belmagasság erősen korlátozott, például felújítási projektekben, a vízszintes sínek végére, hátra szerelt rugórendszerrel alakítottuk ki az RSC kaput, 5000 x 3000 mm-ig minden mérethez. Kézi működtetésű kapu esetén mindössze 75 mm-re van szükség a kapu felett. Elektromos működtetésnél ez az érték 115 mm. Az új fejlesztésű 340S sínkonzolok a vízszintes sínekbe illeszkednek. A 340SL/R alapkonzolokhoz kapcsolódnak, amelyekre a rugótörésbiztosítókat kell telepíteni „új bepattintásos” módszerrel. A sínek összekötéséről erős 50SU profil gondoskodik. Egyszerű és gyors telepítés! A vízszintes és függőleges sínek ebben az esetben is minden rendszerben azonosak. A vízszintes sínekre egy csiga kerül, ez vezeti hátra a kábelt. (W) = opció a fehér RAL9016 színre történő porfestés

www.flexiforce.com

18


Újdonság! RSC 1. FF05NL8E dob 656SL rugótörés-biztosítóval és 340SL konzollal

312R 656STR

50SSU(W)..

2. 312R közbenső csapágytartó az 50SU profilon

4. A kapu felett 75 mm-es hely szükséges

P

S

A

3. Csigarendszer a hátsó rugókhoz

45 °

500

B

H

140

S = 75mm (manual), 115mm (powered) H = door opening height B = H – 45mm (manual) H – 0mm (powered) A = H + 770mm P (H<2375) = 3.500mm P (H>2375) = 4.600mm

120

19

follow us on


Újdonság! RSC

Evolution: kifinomultság és innováció Partnerünk, a Liftmaster időzítése jobb nem is lehetett volna, hiszen éppen a kényelem, fenntarthatóság és dizájn megoldását kerestük új RSC garázskapu rendszerünkkel kapcsolatban. A Liftmaster garázskapu nyitó motorjainak új generációja, az EVOLUTION a kifinomult dizájn és az innovatív technológia ötvözete. A végfelhasználót nem csupán a motor kialakítása és zongorafekete felületű kulcstartó-távirányítók nyerik meg, hanem a kapunyitás és -zárás érzékelhető kényelme is. Az integrált biztonsági rendszerek arra az esetre, ha valami vagy valaki a kapu útjába kerül. Végül, de nem utolsósorban a nagy energiahatékonyság minden idők legkisebb készenléti fogyasztásával (min. 0,5 W), LED-füzéres világítással kombinálva. 600, 800 és 1000 N-os húzóerő mellett egyaránt alacsony zajszintű szíjhajtással. Az európai ügyfelek igényeinek megfelelően tervezve, hogy egyszerűbbé tegye az életet!

LM50EV

LM60EV

LM80EV

LM100EV

Max. húzóerő

500 N

600 N

800 N

1.000 N

Készenléti fogyasztás

4W

Mozgási sebesség

100 mm/s

0.9 W 160 mm/s

200 mm/s

Motortípus Meghajtás

24 V DC lánc

szíj

Világítás

LED-füzér

Feszültség

220-240 V / 50 Hz

Frekvencia

868 Mhz

Max. kapu

7,5 m2 / 60 kg

433 + 868 Mhz 10,7 m2 / 90 kg

13,5 m2 / 110 kg

13,5 m2 / 130 kg

Árjegyzékünkben és online katalógusunkban szerepelnek olyan, egyszerű csomagok, amelyekben a kapu magasságának megfelelő vonórúddal kombináltuk a fent említett kapunyitó motorokat. Az LM60EVO25-ösben például az LM60EV motor mellett megtalálható a 2500 mm-es kapumagasságig használható vonórúd. Egyszerű rendelés!

www.flexiforce.com

20


Újdonság! RSC

Tovább fejlesztett tartozékok 747EV vezeték nélküli billentyűzet (3)

Egészítse ki kínálatát az alábbi tartozékokkal, amelyek ellenőrzött hozzáférést biztosítanak, és lehetővé teszik a kapu távolról történő felügyeletét és működtetését. Egyszerű vezérlés bárhonnan!

Ellenőrzött hozzáférés a garázshoz. Ugrókódos biztonság. Elem mellékelve.

128EV vezeték nélküli fali csatlakozó (4) 828EV: MyQ™ internetes átjáró (1) Már a múlté az idegeskedés, hogy bezártuk-e reggel munkába menet a garázskaput. A MyQ internetes átjáróval egy számítógép vagy okostelefon segítségével bárhonnan felügyelhető és működtethető a garázskapu, sorompó vagy egyéb berendezés. A MyQ technológiát valamennyi új Liftmaster kapunyitó támogatja.

TX4UNI távirányító (5) 4 csatornás távirányító univerzális kóddal. Minden létező távirányítóval kompatibilis. Váltson át erre az elegáns dizájnra!

829EV garázskapu-figyelő (2)

És még sok egyéb...

A ház bármelyik helyiségéből ellenőrizheti és bezárhatja a garázskaput vagy a sorompót. A MyQ technológia segítségével akár négy garázskapu vagy sorompó is vezérelhető.

Online katalógusunkban, a www.flexiforce.com címen számos további tartozék található, amelyekkel a kapu automatizálása magasabb szintre emelhető, illetve a konkrét kényelmi igényekhez igazítható.

3.

Új kialakítású nyomógombos vezérlő, 2 csatorna különböző ugrókóddal. Elem mellékelve.

1.

2.

4.

5.

21

follow us on


Újdonság! RSC

SafeStep: kényelmes gyalogosbejáró A személybejáró kényelmes megoldás. Nem kell az egész garázskaput kinyitni ahhoz, ha az ember gyalog akar bemenni a garázsba. A személybejáró energia hatékony is. Könnyebben fenntartható a benti hőmérséklet, ha nem nyílik ki az egész garázskapu és a személybejáró különösen egy garázskapun - fontos dizájnelem is. A FlexiForce által kifejlesztett csúcstechnológiás SafeStep személybejáró-rendszer jó fogadtatásra talált az európai kapupiacon. Most továbbfejlesztettük, még magasabb szintre emeltük a SafeStep rendszert. Egyszerűbb gyártás, egyszerűbb telepítés, jobban kihasznált

kapumagasság. A tartozékok, például tolórudak, zárak stb. kínálata egyre bővül. Alkatrészenként vagy előszerelt szett formájában.

Kapuszélesség < 3000 mm Egyszerű garázskapu esetében az alacsony küszöbhöz immár új felső merevítő profil járul, maximális magasságú személybejáró beépítését lehetővé téve. Alumínium, acélból készült szekrénytartó maggal. Egyszerű gyártás, telepítés és használat!

2. Maximális magasságú személybejáró a felső profilnak köszönhetően

3. Acélmerevítésű alumínium felsőprofil

4. Alacsony küszöb 2 darabban. Egyszerű!

www.flexiforce.com

1. SafeStep 3000 mm alatti szélességű kapukhoz

22


Újdonság! RSC

Kapuszélesség > 3000 mm Ha a kapu szélesebb 3000 mm-nél, a felső panelt meggyengíti a személybejáró kivágása, ezért meg kell erősíteni 80PS-.. merevítő profillal. Így a SafeStep személybejáró akár 5000 mm szélességű kapuba is beépíthető. A személybejáró – bizonyos keretek között – tetszés szerinti helyre kerülhet kapuban.

5. SafeStep 3000 mm-nél szélesebb kapukhoz

6. Felső panel kivágása a személybejáró miatt

7. 80PS acél merevítő profil belül

SideStep, DoubleStep A SafeStep sikerére alapozva nemrégiben bemutattuk az oldalsó bejáró, a SideStep kialakításának lehetőségét néhány további alkatrész felhasználásával. Az ajtó nyílhat befelé vagy kifelé (újdonság!), és ugyanazok a zárak és tartozékok állnak hozzá rendelkezésre, mint a SafeStep esetében. A sorozat most a DoubleStep bejáróval bővült. A kétszárnyú lengőajtórendszer kialakításához ezúttal is csak néhány további alkatrészre volt szükség. Vállalkozását bővítse, ne a készletét! Tekintse meg a két rendszer online termékinformációit.

8. DoubleStep és SideStep

23

9. Befelé vagy kifelé is nyílhat! Újdonság!

follow us on


Újdonság! RSC

RSC: csak felfelé vezet út A lakossági végfelhasználók, a háztulajdonosok számos esetben készek többet fizetni az olyan funkciókért és lehetőségekért, amelyek valóban megfelelnek az igényeiknek. A biztonság, a kényelem és a javított megjelenés fontos mozgatórugók, ha a végfelhasználó költségvetésének növeléséről van szó. Meggyőződésünk, hogy megfelelő tálalással minden garázskapunál növelhető a rendelési összeg és a haszonkulcs! Up-selling, azaz: értéknövelés!

Zárjuk ajtainkat A funkció világos: a kézi működtetésű garázskapu mechanikus bezárása, illetve a védelem növelése az elektromos működtetésű kapun. A napjaink kortárs dizájnjával készült kapukon ugyanakkor dizájnelemként is használhatók lakossági zárjaink. Hozzáillő fogantyúkkal az alsó panelen – csak hogy meglegyen a befejezettség érzése! (2)

Korlátlan kreativitás Legyen világosság! Minőségi Alunox LED-rudaink javítják a garázskapu külső megjelenését az éjszaka sötétjében. Gyakorlati hasznuk is van, segítenek odatalálni a garázshoz. Ráadásul a betörőket is elriaszthatják! Ez már épp elegendő ok ennek az ideális értéknövelő terméknek a felkínálására a lakossági projektekben. Készletünkben a szabványos változatok találhatók meg, de különleges igény esetén korlátlan számú változatot készíthetünk a méret, a LED-ek száma és a színek módosításával. (1)

www.flexiforce.com

Erős ragasztószalaggal ellátott Alunox matricáinknak köszönhetően a kapu könnyen kiemelhető vizuálisan az utca többi kapuja közül. Gyönyörűen mutatnak a szatén árnyalatú kapupanelen. A kombinációk lehetősége végtelen. Keresse meg katalógusunkban a C22C stb. termékeket. Óriásit javul a külső megjelenés! (3)

Jó kilátás Garázskapu ablakok teljes skáláját kínáljuk, amelyek a megjelenés javítása mellett hasznosak is, hiszen fényt engednek be a garázsba. Rozsdamentesacél vagy műanyag keretben homokfúvott vagy átlátszó üveg, különféle színekkel és betétekkel. Értékhozzáadás! (4)

1.

2.

3.

4.

24


Újdonság! RSC

Ügyeljünk a részletekre: burkolatok

RSC 60 mm-es vastagsághoz: fenntartható

A szerelők számára talán csak egy mellőzhető műanyag darab. A végfelhasználó azonban a részletekre való odafigyelésként méltányolja. Takarja le burkolatainkkal a sínek és tengelyek éles peremeit. Keresse meg katalógusunkban a CR2 stb. termékeket. (5)

Áramszünet esetén a kapunyitó kívülről egy kulccsal lekapcsolható a kapuról.(7)

Mivel növekszenek az épületek energiahatékonyságával szembeni elvárások, egyre fokozódnak az igények általában a szekcionált kapuk, különösen pedig a garázskapuk jobb hőértékei iránt. Az Epco által gyártott 60 cm vastag, ujjbecsípődés-biztos kapupanelek és a FlexiForce különleges tervezésű vasalatának bevezetése jobb szigetelést, és így nagyobb energiahatékonyságot kínál. A háztulajdonosnak kínálható „csomag” tartalma a következő: • Epco: 60 mm vastag, ujjbecsípődés-biztos panel • FlexiForce: 60 mm-es végzárók (60PS500L stb.), alsó szigetelés (1035QSE60) alumínium alsóprofil alkalmazása nélkül közvetlenül a panelformába illesztve, sín szettek* (RSCH10-60, RSCV10-60 stb.), közbenső zsanér (421HZ60), közbenső szélső zsanér (421RZ60, 421FZ60) és felső/alsó alumíniumprofil (1038-60-6090).

Praktikus: WT470

* 60 mm-es sín szettek az RSC kapukhoz 2013 első vagy második negyedévétől lesznek rendelhetők. Küldje be igénylését.

Praktikus: 2100S Ez az eszköz „elkapja” a kézi működtetésű kapu felső görgőjét, teljesen a nyíláson kívül tartva a kaput. Praktikus, maximális áthaladási magasságot biztosít. (6)

Praktikus: 1702E

A kapu elszállítása az ügyfélhez kockázatokkal járhat. Az újrafelhasználható szállítókonzolokkal hatékonyan szállíthatók a panelek, a vasalatok és a kapunyitók. (8)

5.

6.

7.

8.

25

follow us on


Újdonság! RSC

RSC: számítás és konfigurálás A Create online méretező szoftver

CE-biztonság

Minden kapugyártó számára létfontosságú tudni, hol tartanak a költségek, és hogy melyik kapumérethez és típushoz milyen alkatrészek szükségesek. Ezért készítettük támogatásul a Create nevű online termék konfigurátort. A Create immár tartalmaz minden RSC rendszert és új terméket. Megadhatja a kapu adatait, kiválaszthatja a panelmárkát, választható elemeket adhat hozzá, kiszámíthatja a torziós rugókat, és végül az egészet áttekintheti az elkészült anyagszámlán, Excel- vagy pdf-fájlban, amelyet felhasználhat a saját gyártáshoz vagy raktárban, vagy pedig, ami még egyszerűbb, elküldheti elektronikusan a FlexiForce-nak mint vasalatszettrendelést. Kényelmes és gyors megoldás.

A FlexiForce RSC számos panelmárkával és kapunyitó motorral kombinálva teljes bevizsgáláson esett át. Egészítse ki jelenlegi RS200stb. CE-tanúsítványát (FlexiForce ITTR) az RSC adataival. Forduljon értékesítési csapatunkhoz.

Szabványos torziósrugó-mátrixok

RSC-támogatás Minél meggyőzőbben tudja az értékesítési csatorna minden szereplője ismertetni az RSC előnyeit, annál jobb üzleti eredmények várhatók az új rendszertől. Létrehoztunk egy támogatócsomagot, hogy segítsük a kapugyártókat, -forgalmazókat és -szerelőket az RSC jellemzőinek és előnyeinek elmagyarázásában. Bátran felhasználhatja saját piaci kommunikációjában!

Az elektromos működtetésű garázskapuk 90%-ánál torziósrugómátrixainkra hagyatkozhat. Minden panelmárkához, valamint kapumérethez és -tömeghez előre elvégeztük a torziós rugókkal kapcsolatos számításokat. Ily módon nem egészen 20 féle méretű rugóval bármely garázskapu követelményei kielégíthetők. Ezeket az előszerelt szabványos rugókat egyszerűen készletezheti raktárában. A mátrixok www.flexiforce.com címről. letölthetők a

Személyes szerelési oktatás az FF leányvállalatainál vagy az Ön cégében

Kereskedelmi és szerelést bemutató filmek az FF-TV-n

Az összes RSC-hez kapcsolódó cikk termékcsoportja a katalógusban

Számos nagy felbontású kép az RSC-ről a Flickr-en

Jól érthető telepítési kézikönyvek online vagy a vasalat dobozában

Garázskapu szettek online konfigurálása és rendelése

www.flexiforce.com

26


(hirdetés)

INNOVATION THROUGH TRADITION IN DOOR PANELS PRODUCTION

METECNO ITALIA S.R.L. Via Nazario Sauro, 80 - 33090 Travesio (PN) Phone +39 0427 591311 - Fax +39 0427 90168 infometecnoitalia@metecno.it www.metecnoitalia.it


„Ha valami igazán újat szeretne alkotni, elölről kell kezdenie. Szakítson a múlttal!”

Ha sosem változtatunk igazán nagyot, akkor lényegében csak módosításokat végzünk. A FlexiForce azt tűzte ki célul, hogy vadonatúj tervezésű és kialakítású rendszert alkot, integrálva a garázskapu-tulajdonosok, -szerelők és -gyártók által legfontosabbnak tartott tulajdonságokat. Eközben a Liftmaster megkezdte az európai piachoz való hozzáállásának teljes újragondolását. A cég áttörést jelentő dizájnt és működést kínáló garázskapu nyitómotorokat tervezett. Az RSC a legjobb lakossági vasalatrendszer, amit valaha is alkottunk. Ehhez hozzáadva a Liftmaster Evolution szériáját látható, hogy a FlexiForce ügyfelei teljes mértékben kiaknázhatják a mai piac legjobb integrált ajánlatát. Szívesen elmagyarázzuk, milyen gyakorlati előnyöket jelent ez konkrétan az Ön számára

www.flexiforce.com  | info@flexiforce.nl | www.facebook.com/flexiforce

FlexiForce RSC INFO HU  

FlexiForce RSC INFO HU

FlexiForce RSC INFO HU  

FlexiForce RSC INFO HU