Page 1

MAGAZINE

Een persoonlijke uitgave!

NL FlexiForce INFO magazine #64, September 2011

www.exiforce.com


MAGAZINE

“Balletje trap tijdens IDA EXPO Picture of door, courtesy of L-Door Belgium (patented) www.flexiforce.com 2


Redactioneel (Frank Goedhart)

MAGAZINE

ppen USA”

Persoonlijk worden?! Als goede klant van FlexiForce heeft u net uw persoonlijke exemplaar in handen gekregen van INFO #64 “een persoonlijke uitgave”. Een oud en groot cliché, maar naar mijn mening nog steeds waar: “Mensen kopen van mensen”. U kunt ergens een goed product kopen, voor een goede prijs, van een betrouwbare leverancier, maar als u het gevoel hebt dat de verkoper niet goed luistert naar uw specifieke behoeften, of als hij te opdringerig is of juist te langzaam, zult u het nooit echt prettig gaan vinden om zaken te doen met die leverancier. Daarom willen wij er bij FlexiForce voor zorgen dat we altijd “persoonlijk” worden. Wij weten dat het de enige manier is om u de oplossingen te kunnen bieden die u nodig heeft in uw bedrijf.

Hoe pakken wij dat aan? Dit doen wij door in deze INFO onze verkoopteams opnieuw bij u te introduceren. En door middel van regelmatige persoonlijke contacten en bezoeken met en van onze verkoopteams en account managers. Er zijn veel voorbeelden van deze interactie: R&D-mensen van FlexiForce die samen met uw technische medewerkers rond te tafel gaan zitten om specifieke oplossingen te voor bepaalde toepassingen, FlexiForce medewerkers die product- en verkooptrainingen geven aan uw klanten of installateurs, of uw productiepersoneel trainen om SafeStep loopdeuren effectief en efficiënt te produceren. Natuurlijk bent u altijd welkom om met zoveel personen als u wilt een bezoek te brengen aan ons Inspiration Center in Barneveld of andere vestigingen van FlexiForce. Door over strategieën te praten met ons management en onze marketingmedewerkers komt u misschien op nieuwe ideeën. En wij ook! Uw kijk op FlexiForce zal hierdoor ook veranderen. Tijdens een recent bezoek van een van onze Franse klanten en zijn team, zei hij: “FlexiForce is echt bijzonder open en bereid om mij speciale oplossingen te bieden. Dat had ik niet verwacht!” De belangrijkste boodschap aan u is dat wij in openheid met u willen communiceren via meetings, e-mails, telefoongesprekken, Facebook of Twitter. Door naar u te luisteren weten wij hoe wij bestaande producten kunnen verbeteren en kunnen wij u het juiste product aanbieden tegen de juiste prijs! Denkt u er ook zo over? Dan wordt het vanaf nu persoonlijk!

“Mensen kopen van mensen” Naast alle persoonlijke kennismakingen, vindt u in dit nummer veel nieuwe producten, een interessant inzicht in hoe de markt in de VS is georganiseerd en een uitleg van onze vernieuwde service voor torsieveren. Veel leesplezier! Als u vragen, verzoeken of opmerkingen heeft, neem dan gerust “persoonlijk” contact met mij op (mijn contactgegevens ziet u hieronder). Ik verheug me erop! Met vriendelijke groet, Frank Goedhart Group marketing manager +31-6-51519209 frgo@flexiforce.nl http://nl.linkedin.com/in/nlfrankgoedhart

3

volg ons via


(advertentie)


Inhoud

MAGAZINE

FLEXIFORCE SALES TEAMS PERSOONLIJK!

6 20

SPRING TIME

Torsieveren FlexiForce

Inhoud: #64, September 2011

OPENING NEWS!

16

14

EEN GOED GEORGANISEERDE MARKT IN AMERIKA

3

REDACTIONEEL Persoonlijk worden?

6

FLEXIFORCE SALES TEAMS Persoonlijk!

8

NIEUWS Nieuws over FlexiForce-ondernemingen en evenementen

14

OPENING NEWS! Uitbreiding van het assortiment E-producten

16

EEN GOED GEORGANISEERDE MARKT IN AMERIKA interview met Chuck Miller, President DASMA

18

DE “WOW!”-FACTOR interview met Tom Wadsworth, hoofdredacteur Door & Access Systems magazine

20

SPRING TIME! Torsieveren van FlexiForce

24

440, DE NIEUWE KABELBREUKBEVEILIGING

26

EEN SIMPEL ABC-TJE? Van SafeStep naar zij-toegangsdeuren

28

DE FINISHING TOUCH CR-serie afdekkapjes

29

NIEUWE PRODUCTEN

31

COLOFON

“Chuck Miller, President DASMA”

NB! Alle verstrekte prijzen zijn bruto catalogusprijzen gebaseerd op onze prijslijst 2011-Q3. Uw korting is van toepassing. De informatie die in dit boekje wordt verstrekt is uiteraard onderhevig aan veranderingen. Ons productassortiment wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe

5

artikelen. Zij worden geïntroduceerd via onze website, onze online catalogus, via ons YOUTUBE-kanaal FF-TV en in onze Flickr-photostream. Om op de hoogte te blijven van deze updates kunt u onze websites regelmatig bezoeken of ons volgen via Twitter (twitter.com/flexiforce), of u kunt onze fan-page op Facebook “liken” (facebook.com/FlexiForce).

volg ons via


MAGAZINE

FlexiForce Sales Teams: Persoonlijk! Ole

Marcel

Hans

Tjerk Jeroen

FlexiForce Nederland (Team Centraal)

www.flexiforce.com

Ramon

Astrid

FlexiForce Nederland (Management) Verkoopregio: Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Ierland, IJsland, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, VAE, Rusland, Wit-Rusland, Cyprus, Israël, en overige niet nader genoemde landen.

Ep

David

Ep

FlexiForce Nederland (Team Noord)

Julian

Pablo

FlexiForce Iberica Verkoopregio: Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Marokko, Latijns-Amerika

Martine Lydie

Jenneke Sara

FlexiForce Nederland (Team Zuid)

6

Giulio

Julio

FlexiForce Italia Verkoopregio: Italië, Slovenië, Malta, Kroatië, Bosnië & Hercegovina


MAGAZINE

De opzet van de FlexiForce verkoopafdeling is: “dicht bij de klant”. Dit betekent dat iedere FlexiForce-vestiging zijn eigen verkoopteam heeft dat klanten in een specifiek geografische gebied bedient, vaak in hun eigen taal. Omdat FlexiForce ook locaal voorraad houdt, kunt u, met een lagere eigen voorraad, flexibeler werken. Met een betere cash flow! En lagere transportkosten. Op deze pagina’s ontmoet u onze huidige verkoopteams.

De persoonlijke contactgegevens vindt u op onze websites www.flexiforce.com, of www.flexiforceusa.com). FlexiForce verkopers (m/v) staan voor u klaar om updates te geven over orderstatus, antwoorden te geven op technische productvragen of persoonlijke bezoeken af te spreken. Maar aarzel ook niet om zelf contact met hen op te nemen over welk onderwerp dan ook!

Jan

András

Aila

Péter

Imre

Ryszard

Zbigniew Małgorzata

Nóra

Edyta

Boglárka

FlexiForce Hongarije Verkoopregio: Hongarije, Slowakije, Tsjechische Republiek, Oekraïne, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Griekenland, Servië & Montenegro, Kosovo, Macedonië, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Armenië.

FlexiForce Polen Verkoopregio: Polen, Estland, Letland, Litouwen

Linda Zhang

Kelly Tony

Linda Lin

Michelle

Jimmy

Bill

Randall Ligia

Benjamin

FlexiForce China Verkoopregio: China, India, Azië, Australië en de Grote Oceaan

FlexiForce VS Verkoopregio: Verenigde Staten, Canada, Mexico, Latijns-Amerika

7

volg ons via


Nieuws

MAGAZINE

Heel persoonlijk: FlexiForce fanpagina op Facebook www.facebook.com/flexiforce Op Facebook verstrekt FlexiForce u bijna dagelijks nieuws, foto’s, video’s, ideeën, informatie over evenementen, productintroducties, voorraden, interessante links, en……..een gemakkelijke manier om ons direct feedback te geven! Klik de “Vind ik leuk” knop aan en reageer op onze publicaties. Op deze manier leren wij beiden. Het is echt heel gemakkelijk: Ga naar facebook.com en maak een account aan (wat ook kan zonder persoonlijke informatie bloot te geven), zoek: “FlexiForce” en klik vervolgens op de “Vind ik leuk”-knop op de fanpagina van FlexiForce Europa (www.facebook.com/flexiforce) of de zusterpagina FlexiForce LLC voor de VS. Nu bent u klaar om updates te ontvangen in uw Facebook nieuwsoverzicht. Tot ziens op Facebook?

FF-TV: Uitzending gemist?

Nieuwe coating-lijn bij FlexiForce Hongarije

Het kan zijn dat u door de vakantie de introductie van nieuwe producten en video’s op het FF-TV kanaal op YouTube hebt gemist. Hieronder vindt u een lijst met onze meest recente films….zodat u weer helemaal op de hoogte bent! • • • • • • • •

Na een uitgebreide testfase, beschikt FlexiForce Hongarije nu over een volledig operationele productielijn voor lakken/coaten. Wij zijn nu in staat alle vaste torsieveren (ook strengen!), full-vision secties, railsets en overige producten (scharnieren etc.) voor u te coaten. Door de afmetingen van de oven en de lijn, kunnen wij alles lakken binnen maximale afmetingen van: Lengte < 6500mm, Breedte < 1000mm, Hoogte < 2200mm. Wij zijn blij u deze nieuwe service te kunnen bieden met deze productielijn. Neem contact op met uw plaatselijke verkoopteam voor meer informatie. Meer foto’s vindt u op onze Photostream op Flickr.com

Spring Time! Productie van veren bij FlexiForce Toelichting op 440LOCK kabelbreukbeveiliging anti-liftbeugel Test hefkabels in FF-NL Demonstratie anti-inbraak producten 2605L/R Toelichting op SG14 lichtgordijnen Plasmasnijden van veerdraad bespaart tijd en gas Draadloos vervangt spiraalkabels FlexiForce op IDA EXPO 2011

Als u in de nabije toekomst geen uitzending wilt missen, kunt u ons volgen op Twitter of “Vind ik leuk” op Facebook aangeven! Iedere dag actueel.

www.flexiforce.com

8


Nieuws

MAGAZINE

Afscheid van Sarah, welkom Linda! Na meer dan 7 jaar actief te zijn geweest voor FlexiForce in China, heeft Sarah Zhu - onze managing director - ons in juni verlaten. Zij is met zwangerschapsverlof en heeft ervoor gekozen om daarna niet meer terug te komen. Zij geeft er de voorkeur aan om meer tijd te besteden aan haar gezin. Wij respecteren haar besluit natuurlijk en wensen Sarah het allerbeste. Daarnaast willen wij haar bedanken voor het vele werk dat zij heeft verzet bij FlexiForce China. Zij is begonnen in de periode toen we nog een “hotelkamer kantoor” hadden in Wuxi, en zij heeft hard gewerkt om de positie te bereiken die wij nu hebben in China. Wij hebben inmiddels Linda Lin aangenomen als managing director voor FlexiForce China. Linda is een ervaren general manager, komend uit de toegangssystemen industrie. Wij wensen haar uiteraard veel succes in haar nieuwe functie.

Sarah

Linda

Balletje trappen tijdens IDA EXPO

Tentoonstellingen FlexiForce in 2012

Begin juni stond FlexiForce op de IDA EXPO in Indianapolis in de VS. We hebben gemerkt dat ons idee om eens “Something different” te laten zien zeer gewaardeerd werd door onze bezoekers, met name uit de VS, Canada en Mexico. Niet alleen werden er spannende wedstrijden gespeeld op onze nu al beroemde voetbaltafel (gemaakt van garagedeuronderdelen), maar bleek er ook veel enthousiasme te zijn voor onze nieuwe SAFESTEP loopdeur en de asafdekkappen uit de 350-serie. Iedereen bedankt voor uw bezoek en feedback! Neem contact op met ons verkoopteam in Dixon voor eventuele aanvragen! Op ons kanaal in YOUTUBE vindt u een korte video-impressie: FF-TV.

FlexiForce heeft zich ingeschreven voor de volgende tentoonstellingen:

9

• R+T, van 28-02 tot 03-03 in Stuttgart, Duitsland.. • IDA Expo, 9 – 12 mei in Las Vegas, Nevada, VS • Equip Baie, 13-16 november 2012, Parijs, Frankrijk Noteer deze data in uw agenda en graag tot dan?

volg ons via


Nieuws

MAGAZINE

Neem plaats! Ongeveer 99,9% van onze tijd werken wij hard aan hardwareoplossingen voor overheaddeuren. De overgebleven tijd spenderen wij aan leuke ideeĂŤn over afgeleide producten. Daarom, na de introductie van de voetbaltafel, de speelgoedvrachtwagen en het damspel, hebben wij nu een volwaardig prototype van een FlexiForce-leunstoel af. Gemaakt van 2H-railbochten, CR1railkapjes, 705GB-buisassen, 370AF-hoekstuk en vele andere componenten. En zwaar dat de stoel is! Zie de fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en tekening op onze Photostream op Flickr.com. Meteen bestellen?

www.flexiforce.com

10


Nieuws

MAGAZINE

Transportschade

Overzichten van nieuwe producten

Het is helaas een realiteit dat producten soms verloren of beschadigd raken tijdens het transport. Met name lange artikelen (profielen) worden niet altijd met de juiste zorg behandeld door transportbedrijven. Om dit de juiste aandacht te geven, vragen wij u de verpakking van de producten bij ontvangst te controleren. Als u schade ziet of als u niet helemaal zeker bent van de kwaliteit van de zending, dient u dit aan te geven op de transportdocumenten (CMR) vóór dat u voor ontvangst tekent. Wij kunnen onze service verbeteren, als we �officiële documenten� die hebben die de schade aantonen. Laten we samen werken aan verbetering van onze expediteurs.

Doordat wij een zeer breed assortiment producten leveren, is het soms de uitdaging om u hiervan een goed overzicht te geven. Met alle variaties en types. Voor de zomer stuurden wij u daarom het overzicht van alle ramen en insert, in de brochure “CLEAR VIEWS”. Daarnaast hebben wij het overzicht van al onze E-producten (openers en accessoires) in “OPENING NEWS” bijgewerkt. In de toekomst kunt u meer van deze “overviews” verwachten, te beginnen met een heldere brochure over al onze residentiële hardwaresystemen (RS200, RS70, RESX) en opties.

Gebruik de Liftmaster LM3800 zonder onderloopbeveiliging! In ons doorlopende CE-Initial-Type-Testing project, hebben wij de LM3800 (as-) aandrijving getest en gehomologeerd zonder extra onderloopbeveiligingssysteem!! De lerende krachtbegrenzing van de aandrijving is slim genoeg om de piekkrachten die worden uitgeoefend onder de vereiste niveaus te houden. Dit resulteert niet alleen in een veilige werking tegen lagere kosten, maak ook in een oplossing om een SafeStep-drempel toe te passen zonder dat er een duur IR-sensorsysteem nodig is! Neem, voor meer informatie of voor een update van uw FlexiForce ITTR, contact op met uw verkoopteam!

Frisse lucht! Voor onze serie ventilatieroosters 717FERM (wit, afsluitbaar), 717SIM (wit, niet afsluitbaar) evenals de zwarte versies (717FERM-BLACK en 717SIM-BLACK), hebben wij een eenvoudige installatiehandleiding gemaakt. In het downloadgedeelte van onze website uiteraard.

11

volg ons via


Nieuws

MAGAZINE

Houd inbrekers buiten! Volgens de statistieken in de VS, vindt 50% van alle huisinbraken plaats via de garagedeur. Een groot deel van deze inbraken vindt plaats omdat de huiseigenaar eenvoudig de deur open laat staan. Ook gebeurt het dat inbrekers de afstandsbediening van de garagedeuropener uit de auto stelen. In de overige gevallen, forceren zij eenvoudig de deurpanelen uit de railconstructie met behulp van een koevoet. FlexiForce heeft een eenvoudige oplossing waarmee garage en huis beter beveiligd worden tegen inbrekers: • 2605L/R vloerbeugel voor borging van de onderste looprol** • 2606 railbeugel voor vergrendeling van de tussen looprollen* • 574RS nylon looprol met splitpen, waarmee wordt voorkomen dat de looprol uit het zijscharnier kan worden geforceerd Een duidelijke demonstratievideo op (Youtube) stoont een inbraakpoging met en zonder geïnstalleerde 2605L. * Nu ook leverbaar in kant-en-klare sets voor 4-paneel deuren (2605KIT4, € 5,20/set) en 5-paneel deuren (2605KIT5, € 6,10/set).

Het moge duidelijk zijn dat u voor een extra goede beveiliging kunt zorgen door een hoogwaardig slot te installeren, zoals onze 669S. Om de 669S te laten samenwerken met een deuropener, kan schakelaar 669SW erin geplaatst worden of wordt schakelaar 16200LM geïnstalleerd op de verticale hoeklijn ter plaatse van de slotstang. 669S € 49,50 669S € 49,50

+ + + +

C60-4505-1 € 7,79 C60-4505-1 € 7,79

+ + + +

669SW € 11,53 = € 68,82** 16200LM € 15,30 = € 72,59**

** Catalogusprijzen, uw korting is van toepassing

2605L/R

2606

574RS

669SW

www.flexiforce.com

669S

12

16200LM


Nieuws

MAGAZINE

Gefeliciteerd! Wij hebben genoten van uw vakantiefoto’s! In onze kleine “Fijne Zomervakantie” brochure, hadden wij u uitgenodigd uw “vakantiefoto’s” op te sturen van geïnstalleerde deuren die u tijdens uw vakantie bent tegengekomen. Wij hebben uw foto’s op onze FlexiForce Facebook fanpagina gezet. Heel erg bedankt voor uw bijdrage. De winnaar van de FlexiForce speelgoedvrachtwagen is: Tilt-a-Dor Ltd. uit Groot-Brittannië, met een foto van een schattige jongedame met een speelgoedwagen vóór een deur.

Overige ITTR-updates:

Lage drempel in industriële deuren?

Nu getest en opgenomen in ons ITT-rapport:

Uiteraard is het mogelijk en eenvoudig om het lage-drempelprofiel 1041L3000/5000 van SafeStep in industriële deuren (zonder vingerklembeveiliging) te integreren. We hebben een korte handleiding samengesteld waarin de details worden toegelicht. Download deze van www. flexiforce.com (downloads/handleidingen)

• Liftmaster LM50K garagedeuropener, voor deuren tot en met 100kg • force60AC (meer informatie in het hoofdstuk Opening News)) • force140AC en force140AC-125, industriële deuropener, 140Nm

Persoonlijke mogelijkheden op het gebied van voorassemblages

Duurtesten van kabels Om meer te weten te komen over de daadwerkelijke levensduur van hefkabels en keerschijven, heeft FlexiForce nu een nieuwe testbank in gebruik genomen op het R&Dlaboratorium in Nederland. Op deze manier kunnen wij de levensduur en de kwaliteit van de kabels en keerschijven die wij aan u leveren bevestigen. Bekijk een video-impressie van de testprocedure op (Youtube).

Bijgaande foto toont voorgeassembleerde as-systemen voor garagedeuren, die wij op speciaal verzoek aan een klant leveren. Deze effectieve en efficiënte logistieke oplossing werd samen met de klant ontwikkeld. Wij zijn bereid en in staat om u te ondersteunen met individuele oplossingen, vooraf gemonteerde systemen of speciale verpakkingsopties. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Prestatie 574RES looprol Het continu testen van de levensduur en prestaties van onze producten, heeft geleid tot bijzonder positieve resultaten voor onze 574RES-looprol. Het is nu mogelijk om deze looprol van “alleen voor residentieel gebruik” te upgraden naar toepassing in zowel residentiële als industriële deuren. Zodoende is deze rol van FlexiForce de meest efficiënte optie voor uw industriële deuren, als het gaat om prijs. Zie onze website voor details.

13

volg ons via


Nieuws

MAGAZINE

Nog eens een keer: QR-tags

Handleiding industriële bevestigingsmaterialen

In INFO#63 hebben wij u al kennis laten maken met de Quick-Reading tags. Wij willen uw aandacht hier graag nog een keer op vestigen, aangezien steeds meer producten en verpakkingen van FlexiForce zullen worden voorzien van deze tags. Zij kunnen snel en gemakkelijk worden gelezen via uw mobiele telefoon, zodat u bij relevante informatie kunt komen, zoals handleidingen, video’s of foto’s. Als u vragen hebt over hoe u dit op uw telefoon kunt installeren, horen wij dat graag.

Wij hebben een eenvoudig overzicht van producttoepassingen gemaakt waarin u kunt zien waar u de bouten, moeren, schroeven, etc. van FlexiForce kan gebruiken op industriële deuren. Download dit overzicht van www.flexiforce.com (downloads/handleidingen).

Online catalogus Onze online catalogus wordt vrijwel dagelijks bijgewerkt. Wij hebben de navigatie veranderd, zodat het gemakkelijker wordt een product te herkennen aan de hand van de foto in het hoofdstukkenmenu. De prijs van het product is ook al beschikbaar voordat u naar de productpagina van het afzonderlijke product gaat. Daarnaast worden er producten toegevoegd, worden er tekeningen bijgewerkt en wordt de technische informatie volledig gemaakt. Voor alle aluminium profielen, bijvoorbeeld, wordt nu duidelijk aangegeven of zij “geanodiseerd” of “nietgeanodiseerd” zijn. Omdat onze online catalogus veel actueler is dan onze gedrukte catalogus nodigen wij u uit deze te gebruiken als dé informatiebron voor producten van FlexiForce.

Lawaai in de garage? Een recent Amerikaans marktonderzoek onder huiseigenaren gaf aan dat het “geluidsniveau” van een werkende garagedeur een steeds belangrijker criterium wordt bij de selectie van zowel garagedeuren als garagedeuropeners. Door de railconfiguratie (zonder hoeklijn) en het veelvuldige gebruik van AC-motoren, produceren deuren in de VS over het algemeen meer lawaai dan Europese deuren. Toch is het misschien goed om te weten dat er op de markt vraag is naar een “low noise”, fluisterstille garagedeur. In het verleden, stond “stille werking” niet in de top 10 van de lijst met wensen van klanten. Nu dus wel! (bron: www.professionaldoordealer.com) .

De deur persoonlijk maken Een trend die iedereen waarschijnlijk herkent, is dat eindgebruikers (bewoners) een andere deur willen hebben dan die van de buren. Er is dus een grote vraag naar verschillende kleuren, paneelontwerpen, grepen, sloten, enzovoort. Daarom introduceren wij nu een reeks decoratieve overdrukplaten in verschillende vormen in ons productassortiment, zodat u de buitenkant van de deur kunt “aankleden”. Zie de voorbeelden op de foto’s. De combinaties zijn eindeloos. Interessant? Prijs en levertijd op te vragen bij uw FlexiForce-verkoopteam.

www.flexiforce.com

14


(advertentie)

Steel building the world Marcegagliaâ&#x20AC;&#x2122;s experience as a leader in the production of insulated building panels has lead to its line of industrial and residential sectional door panels.

MEET US: Equipâ&#x20AC;&#x2122; Baie, Paris - Porte de Versailles 16-19 November 2010

HALL 1 / STAND U94 ED

AV

W CRO

MI

Produced on dedicated manufacturing lines, the Marcegaglia product range is constantly expanding and is already the choice of several European industrial and residential sectional door specialized companies.

L

A ETRIC M M Y AS ROOVE G

AT FL

Made from galvanized and pre-painted guaranteed quality steel, panels are also avialable with plastic surface coatings for a wide range of architectural finishes.

RIBBED

www.marcegaglia.com


Opening news (Marco Fritz)

MAGAZINE

Opening news DIT DEEL, OPENING NEWS!, BEVAT NIEUWE ONTWIKKELINGEN MET BETREKKING TOT ONZE PORTEFEUILLE AAN E-PRODUCTEN. OOK HIER GELDT WEER DAT ONS ASSORTIMENT COMPLETER IS GEWORDEN, EN VOORAL.... PERSOONLIJKER! HET LAATSTE BLIJKT UIT:

NIEUW! LM50K! LM50K “Opening Price Point” garagedeuropener. 500Nm, inclusief 2 afstandsbedieningen en C-rail ketting in 3 delen. € 149,-

Persoonlijke trainer Sinds 1 maart 2011 maakt Johan van der Linde deel uit van het FlexiForce team. Een van zijn belangrijkste taken is persoonlijke training. Bijvoorbeeld om u te helpen bij de overgang naar FlexiForce motoren, staat John klaar om uw installatieteams, klanten en verkoopmedewerkers te trainen. Johan wil graag uw persoonlijke trainer zijn: in een FlexiForce-vestiging, uw showroom of magazijn of op locatie bij uw klant. Altijd voor u en altijd persoonlijk.

Johan van der Linde, FlexiForce R&D

www.flexiforce.com

16


Opening news

MAGAZINE

…en nieuwe producten! IETS MINDER PERSOONLIJK, MAAR IK ZOU GRAAG UW AANDACHT WILLEN VESTIGEN OP ENKELE INTERESSANTE NIEUWE PRODUCTEN..

GSM-02(SW), persoonlijke programma’s Maak kennis met onze geavanceerde GSMmodule GSM-02, die nu volledig persoonlijk kan worden gemaakt door middel van programmering via mobiele telefoon (SMS) of laptop (met behulp van CD met ondersteuningssoftware GSM02SW). Met persoonlijke toegangscodes voor alle verschillende gebruikers! Bijvoorbeeld, huurders van garageboxen in ondergrondse parkeergarages, medewerkers die gebruik maken van de slagboom naar de parkeerplaats van een bedrijf, of de leverancier die liever vroeg in de ochtend komt, alles wordt zonder problemen geprogrammeerd. Maak kennis met dit fantastische product!

Met de force-line zijn we flexibel in het private-labelen Persoonlijke merken Soms is het gunstig om te aandrijvingen van een bekend en erkend merk te verkopen of installeren. Maar er kunnen situaties zijn waarin u iets persoonlijker wilt maken en uw eigen merk naar de voorgrond wilt brengen. Als u behoefte heeft aan een persoonlijke merkaanduiding (private label) kunt u contact met ons opnemen. Met de introductie van ons assortiment “force”-aandijvingen, zijn wij zeer flexibel geworden op het gebied van merkloos of private-labels. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om ideeën uit te wisselen die zouden kunnen leiden tot co-creation en succes!

force140AC and force140AC-125 Meer vermogen! force140AC (1" as) en force140AC-125 (1 ¼" as). Krachtige aandrijving van 140Nm. Incl. vrijgaveketting 5m, elektronische eindschakelaars, één model omvat alle opties. Krachtwaarneming standaard, 7m kabelset. Gereed voor het aansluiten van alle veiligheidsrandsystemen. € 649,-

PREVIEW: 2635

012B0950

OSE-IR

Een heel eenvoudig systeem om de drawbar van de aandrijving aan te sluiten op het verbindingsprofiel van de horizontale rails. Voorkomt montage/ afhanging aan betonnen plafonds etc. Wordt tegen het eind van dit jaar verwacht.

Liftmaster-beugel voor bevestiging van de drawbar aan het plafond of de plafondsteunen. Een klik-en-draai systeem, dus er zijn geen schroeven nodig. Wel zijn er twee schroeven nodig om de beugel aan het plafond te bevestigen (niet bij de levering inbegrepen). Zorgt voor meer flexibiliteit bij het monteren van de garagedeuropener en bespaart installatietijd.

Onafhankelijke fotocellen (IR). Functioneert met alle belangrijke merken aandrijving/besturing. Een set bestaat uit 1 ontvanger (RX) en 1 zender (TX), beide met een snoer van 15 meter.

PREVIEW

€ 49,50

€ 4,60

FlexiForce wil u graag nog beter van dienst zijn! Neem gerust contact met mij op voor productideeën, verbeteringen of vragen die u kunnen helpen bij groei van uw business.

force60AC Het vermogen van force60BS (60Nm), maar nu met slimme automatische besturing. Compleet voor € 449,00 en leverbaar vanaf oktober 2011.

Met vriendelijke groet, Marco Fritz Direct telefoonnummer: +31-342-427769 Mobiele telefoon: +31-610.33.22.85 www.linkedin.com/marcofritz @fritzmarco

17

volg ons via


Een goed georganiseerde markt in Amerika

MAGAZINE

Een goed georganiseerde TIJDENS DE IDA EXPO VAN DIT JAAR, DE BELANGRIJKSTE JAARLIJKSE DEURENBEURS IN DE VS, WAREN WIJ OPNIEUW ONDER DE INDRUK VAN HET FEIT DAT DE DEURENMARKT IN NOORD-AMERIKA ZO GOED GEORGANISEERD IS. DEALERS, DEURPRODUCENTEN, LEVERANCIERS VAN COMPONENTEN, FABRIKANTEN VAN AANDRIJVINGEN ZIJN OP DE EEN OF ANDERE MANIER ALLEMAAL LID VAN ORGANISATIES ZOALS DE DASMA (DOOR & ACCESS SYSTEMS MANUFACTURERS ASSOCIATION), IDA (INTERNATIONAL DEALER ASSOCIATION), CDI (CANADIAN DOOR INSTITUTE) EN KLEINERE REGIONALE VERENIGINGEN. WAT ZIJN DE GEVOLGEN HIERVAN VOOR DE MARKT? HOE KUNNEN CONCURRENTEN SAMENWERKEN TERWIJL ZIJ TEGELIJKERTIJD MET ELKAAR CONCURREREN OP DE MARKT? HOE IS DE MARKT GEORGANISEERD? AANGEZIEN FLEXIFORCE OOK LID IS VAN DEZE VERENIGINGEN, PROBEERDEN WIJ DIT VOLLEDIG TE BEGRIJPEN MET DE HULP VAN CHUCK MILLER, PRESIDENT VAN DASMA, EN TOM WADSWORTH, HOOFDREDACTEUR VAN HET VAKBLAD DOOR & ACCESS SYSTEMS.

U bent nu de president van DASMA. Kunt u daar iets meer over vertellen? Ik ben in januari 2010 gekozen als president van DASMA en mijn termijn van twee jaar zal in januari 2012 eindigen. Behalve het leiding geven aan de vereniging, ben ik voorzitter van alle bestuursvergaderingen. Het bestuur van 17 leden bestaat uit leidinggevenden van alle toonaangevende fabrikanten. Dit is een onbetaalde functie, en ik heb het geluk dat mijn werkgever mij de tijd gunt om voor de vereniging te werken. Het is mijn taak om een gezonde discussie mogelijk te maken tussen onze leden en ervoor te zorgen dat wij ons verder ontwikkelen met onze strategische initiatieven en doelstellingen.

Wat is het belangrijkste doel van DASMA? Hoe profiteren leden van hun betrokkenheid? DASMA streeft ernaar de stem van de industrie te worden voor vraagstukken op het gebied van wetgeving, techniek en producten die gevolgen hebben voor de groei van de markt, de veiligheid en de acceptatie van onze producten. De activiteiten van de vereniging zijn zodoende zeer gevarieerd, met inbegrip van technische vraagstukken met betrekking tot normen en regulering, juridische uitdagingen, marketinginitiatieven voor de industrie, educatie en training, en samenwerking met IDA, de vereniging voor dealers.

Chuck Miller

Mister Miller, kunt u zichzelf voorstellen? Ik ben op dit moment vicepresident voor bedrijfsontwikkeling bij Overhead Door Corporation, de grootste fabrikant in de industrie voor garagedeur- en toegangssystemen in Noord-Amerika. Ik werk sinds 1999 bij Overhead Door, maar heb inmiddels al bijna 30 jaar ervaring in deze bedrijfstak. Ik begon in deze bedrijfstak in 1982 bij Collier Industries, een fabrikant van hardware voor garagedeuren. Van 1992 tot 1999 was ik manager van het nationale distributiecentrum van Windsor Door. Het is misschien ook nog interessant om te weten dat ik burgemeester ben geweest van een stad en dat ik al meer dan 25 jaar betrokken ben bij DASMA.

www.flexiforce.com 18

Hoe effectief is DASMA in het nemen van belangrijke beslissingen en het ontwikkelen van een strategie? Gezien het feit dat er veel leden zijn die allemaal tegenstrijdige belangen zouden kunnen hebben? Ja, onze leden hebben vaak tegenstrijdige belangen, zoals in de meeste beroepsverenigingen het geval is. Maar wij doen ons best om leden de kans te geven hun meningen te geven en met hun geweten te stemmen, aangezien wij proberen consensus te bereiken over alle vraagstukken. Het proces is vaak langzaam en gedetailleerd, maar de resultaten zijn de ge誰nvesteerde tijd en energie absoluut waard.

Wat is de relatie tussen IDA, DASMA , CDI, IDEA* en regionale verenigingen? Werken jullie nauw samen? Wij hebben weinig formele interactie met CDI en regionale verenigingen. Fabrikanten zelf zijn over het algemeen goed vertegenwoordigd bij die vergaderingen, en soms wordt DASMA gevraagd om sprekers naar hun evenementen te sturen.


Een goed georganiseerde markt in Amerika

MAGAZINE

markt in Amerika Het bestuur van IDEA bestaat uit zes leden van DASMA en zes leden van IDA. Zij doen uitstekend werk op het gebied van het trainen en opleiden, het aanbieden van dealer-accreditatie en diverse certificeringsprogramma’s. Het bestuur van DASMA houdt contact met vertegenwoordigers in het IDEA-bestuur zodat we op de hoogte blijven van hun vorderingen. DASMA speelde ook een essentiële rol door het IDEAbestuur te helpen hun eerste strategische plan voor het afgelopen jaar te voltooien. De missies van DASMA en IDA, de vereniging voor dealers, hebben aanzienlijke verschillen, maar we hebben ook gemeenschappelijke belangen. Op bestuursniveau ontmoeten de twee organisaties elkaar ten minste twee keer per jaar voor afstemming en coördinatie van lopende onderwerpen in de deurenbranche. (* = Institute of Door Dealer Education and Accreditation)

“DASMA streeft ernaar de stem van de industrie te worden”

dat producten voor garagedeur- en toegangssystemen gespecialiseerde producten zijn. Deze instanties weten dat zij zelf niet de deskundigheid hebben om belangrijke vraagstukken te behandelen omdat ze te specifiek zijn. Deze overheden zijn altijd dankbaar om kennis te nemen van onze inbreng.

Wat is de grootste uitdaging voor DASMA in de komende jaren? Wij hebben het geluk dat wij meer dan 95 procent van de markt voor garagedeur- en toegangssystemen vertegenwoordigen. In de recente recessie, hebben enkele leden hun lidmaatschap opgezegd, maar wij hebben nog steeds de grootste bedrijven binnen deze bedrijfstak. Nu de economie zich geleidelijk herstelt, is het de uitdaging voor ons om de verloren leden terug te winnen en te blijven groeien. Onze invloed op belangrijke onderwerpen is veel groter als we veel leden hebben. Wij moeten ook continu alert blijven op het gebied van normen, zodat wetgevers geen eisen ontwikkelen die onbedoelde gevolgen hebben voor onze industrie. Dankzij het agressieve werk van onze technische directeur en onze technische commissies, hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd onder de meeste regulerende instanties. Maar deze inspanning vereist continue supervisie en toewijding.

Wat is een goed voorbeeld van iets wat DASMA daadwerkelijk heeft bereikt? Op technisch gebied, hebben wij 19 productnormen ontwikkeld en meer dan 100 technische databladen uitgegeven. Daarnaast zijn wij continu bezig met het beïnvloeden van bouwwetgeving en normering, zodat onze producten correct worden gereguleerd. Op het gebied van wetgeving, hebben wij onlangs een belangrijke rol gespeeld in het garanderen dat er kortingen op energiebelasting worden toegepast bij geïsoleerde garagedeuren. Naast de nationale wetgeving, zijn wij ook actief bezig met wetgeving in afzonderlijke staten. Wat betreft marketing, is onze campagne “GarageWowNow” (www. garagewownow.com), in samenwerking met IDA, opmerkelijk succesvol, zelfs op nationaal niveau. Wij staan daadwerkelijk sterker als we met één stem spreken.

Soms worden verenigingen, in welke bedrijfstak dan ook, omschreven als “veel woorden maar geen daden”. In welk opzicht is DASMA anders? Ik heb nooit iemand DASMA horen beschuldigen van “veel woorden maar weinig daden”. Wij genereren absoluut een “gezonde” hoeveelheid discussie over elk onderwerp, maar wij boeken voortdurend concrete resultaten voor de deurenindustrie. Ik denk dat de branche veel waardering heeft voor onze actieve betrokkenheid en continue ontwikkeling.

Wordt er “echt” naar DASMA geluisterd bij vraagstukken die worden voorgelegd aan overheden of wetgevende instanties?

Chuck Miller, Randall Renne en Frank Goedhart

Absoluut. In de meeste gevallen zien wetgevende en regulerende instanties in

“We hebben een uitstekende reputatie opgebouwd onder regulierende instanties” 19

volg ons via


De “Wow!”- factor

MAGAZINE

The “Wow!” factor TOM WADSWORTH IS HOOFDREDACTEUR VAN HET VAKBLAD DOOR & ACCESS SYSTEMS. DAARNAAST IS HIJ EEN VAN DE BEDENKERS VAN DE DEURPROMOTIE WEBSITE WWW.GARAGEWOWNOW.COM. Tom, kun je ons iets meer vertellen over jezelf en het vakblad?

Wat is het doelpubliek van het tijdschrift?

Ik heb een achtergrond in nieuwsmedia, met 10 jaar in radionieuws en management. Daarna, heb ik 10 jaar gewerkt als communicatiemanager bij Raynor, een top-5 garagedeurfabrikant in Noord-Amerika. In 1999, nadat ik was weggegaan bij Raynor, werd ik gevraagd om redacteur te worden van Door & Access Systems Magazine. Dit is een kwartaalblad met de grootste oplage van alle bladen binnen onze bedrijfstak. Ons blad wordt verzonden naar 20.000 professionals in de garagedeurindustrie in de VS en Canada; 90 procent hiervan zijn dealers en 10 procent producenten. Het magazine is in 1991 gelanceerd door DASMA, met als doel om het kennisniveau en de professionaliteit in de deurenindustrie te verbeteren en om de producenten in de bedrijfstak te positioneren. Deze doelstellingen zijn nu nog steeds onze belangrijkste drijfveren. Onze unieke missie is om een nieuwsblad te zijn, met rapportages over het laatste nieuws en de meest recente trends in de industrie, met tijdige, strak geredigeerde, waardevolle inhoud. Ik schrijf de meeste grote verhalen, maar wij hebben ook een aantal contribuerende schrijvers die deskundig zijn in diverse aspecten van de industrie voor garagedeur- en toegangssystemen.

Als een fabrikant een nieuw product lanceert, dan is dat bedrijf natuurlijk trots op dat product en wil men dat graag aan de wereld laten weten. Zij zullen natuurlijk bedrijfsgeheimen over hoe het product wordt gemaakt beschermen, maar dit probleem weerhoudt ze er niet van om belangrijke details over hun product aan te kondigen. Ongeveer 18.000 van onze lezers zijn installerende dealers, en zij willen net zo graag als onze 2.000 fabrikanten lezen over nieuwe producten in de industrie. Het publiceren van productdetails stimuleert niet alleen de omzet, maar is ook een manier om innovatie te stimuleren in de industrie.

Hoe objectief is de informatie in het blad? Wordt er inhoud geleverd door sponsors en adverteerders? Wij streven ernaar een objectieve, gezaghebbende en betrouwbare nieuwsbron te zijn, met rapportages over het nieuws vanuit een onbevooroordeeld en journalistiek perspectief. Wij willen dat onze lezers onze inhoud vertrouwen, vrij van de invloed van adverteerders. Dus nee, onze inhoud wordt niet geleverd door adverteerders. De enige uitzondering is wanneer een van onze adverteerders toevallig expertise kan geven over een belangrijk vraagstuk dat interessant is voor onze lezers. Maar wij vragen nooit iemand een artikel bij te dragen om een adverteerder te compenseren voor zijn klandizie.

www.flexiforce.com

20

Er bestaat geen echt Europees vakblad op het gebied van overheaddeuren. In de VS zijn er ten minste vier. Hoe positioneert u uw blad, b.v. ten opzichte van Door & Operator Magazine (IDA)? Ons blad is het enige vakblad in de industrie met een redacteur die daadwerkelijk binnen deze industrie heeft gewerkt. Wij zijn ook het enige vakblad dat zich richt

“...een objectieve, gezaghebbende en betrouwbare nieuwsbron”


The “Wow!”- factor

MAGAZINE

op feitelijke nieuwsinhoud in plaats van generieke bedrijfsinformatie. Daarnaast hebben een veel grotere oplage, ten minste 3.500 meer lezers dan de anderen.

Wat is het effect van Internet op uw tijdschrift? Hoe integreert u internet en sociale media in uw communicatiestrategie? Onze lezers hebben nog steeds de voorkeur voor een geprinte versie; er is vrijwel niemand die om een elektronische versie vraagt. Maar omdat wij de voordelen van Internet zien, hebben wij meer dan 12 jaar aan artikelen gepost op www.dasma.com. Deze grote on line bibliotheek is gratis beschikbaar voor iedereen die meer wil weten over een bepaald onderwerp. Twee jaar geleden kwamen wij met D&AS Insider, een e-mail nieuwsbrief per kwartaal waarin links staan naar onze belangrijkste verhalen in het blad en andere online deureninformatie. Deze e-nieuwsbrief is waarschijnlijk het begin van onze uiteindelijke overgang naar on line content. Wij maken ook gebruik van Social Media om onze e-nieuwsbrief te verspreiden, maar wij merken dat het binnen onze bedrijfstak nog jaren zal duren voordat Sociale Media zullen worden gebruikt als het belangrijkste middel om nieuws over de industrie te ontvangen.

Wat is garagewownow.com, en is het succesvol? GarageWowNow werd in 2007 gelanceerd als een nationale PR-campagne gefinancierd door DASMA en IDA. De campagne wil stimuleren dat

garagedeuren meer worden gezien als een essentieel component van de huisarchitectuur. En dat daarover ook in interieur- en huismagazines wordt gepubliceerd. De campagne heeft met succes geleid tot honderden krantenen tijdschriftartikelen die in feite huiseigenaren stimuleren om hun garagedeuren te upgraden. Deze artikelen richtten zich vaak op nieuwe garagedeuren in de stijl van koetshuisdeuren. Onderzoek laat zien dat de garagedeur het meest prominente uitwendige kenmerk is van een hedendaagse woning. Hoewel het moeilijk is om de impact op de omzet te meten, denken wij dat deze campagne waarschijnlijk meer omzet heeft veroorzaakt dan welk ander gezamenlijk project van DASMA en IDEA. Samen hebben wij meer dan 400.000 dollar gestoken in GarageWowNow, en die investering heeft geleid tot een publiciteit ten waarde van diverse miljoenen dollars naar miljoenen Amerikanen.

Heeft u ook lezers in Europa en Azië? Kunnen zij het blad ontvangen als zij dat willen? De kosten om een tijdschrift internationaal te verzenden zijn relatief hoog. Het is niet rendabel voor ons om gedrukte kopieën naar Europa en Azië te verzenden. Maar onze D&AS Insider nieuwsbrief sturen wij met veel genoegen naar iedereen over de hele wereld. Mail naar trw@tomwadsworth.com, en wij zullen u toevoegen aan onze vertrouwelijke lijst voor een gratis abonnement.

“...12 jaar artikelen gepost op www.dasma.com” Tom Wadsworth, Door & Acces Systems Magazine

21

volg ons via


MAGAZINE

Spring time! (Hans Lubbers)

Spring time!

VOOR DIEGENEN DIE NIET BEKEND ZIJN MET ONZE GESCHIEDENIS EN ERVARING IN DE PRODUCTIE VAN VEREN, EEN KORTE INLEIDING: SINDS HAAR OPRICHTING, IS FLEXIFORCE BETROKKEN GEWEEST BIJ DE TECHNOLOGIE VAN TORSIEVEREN. IN 1997 BEGONNEN WIJ IN BARNEVELD MET DE PRODUCTIE VAN ONZE EIGEN TORSIEVEREN, MET DE MEEST MODERNE PRODUCTIELIJNEN DIE SPECIFIEK VOOR DAT DOEL WAREN ONTWORPEN. IN 1999 WERD HET LEVERINGSASSORTIMENT UITGEBREID MET GEKOGELSTRAALDE EN GEPOEDERCOATE TORSIEVEREN, WAT HEEFT GELEID TOT EEN BETERE VEER (40% LANGERE LEVENSDUUR) MET EEN FRAAIE UITSTRALING. OP DIT MOMENT HEEFT FLEXIFORCE DRIE PRODUCTIEVESTIGINGEN VOOR TORSIEVEREN: IN NEDERLAND (4 LIJNEN), HONGARIJE (2 LIJNEN) EN SPANJE (1 LIJN). EEN UNIEK VOORDEEL IS HET VERMOGEN OM ‘VEREN OP MAAT’ TE PRODUCEREN EN TE ASSEMBLEREN OP KLANTENORDER, WAARDOOR DE SNIJVERLIEZEN WORDEN GEËLIMINEERD EN DE VOORRAADKOSTEN VOOR DEURBEDRIJVEN AANZIENLIJK WORDEN GEREDUCEERD. DEZE SERVICE MET VEREN OP MAAT IS BESCHIKBAAR VANUIT ALLE EUROPESE FLEXIFORCE-VESTIGINGEN. FLEXIFORCE IS DE EUROPESE MARKTLEIDER IN TORSIEVEREN VOOR OVERHEADDEUREN EN BEDIENT HONDERDEN KLANTEN MET DE VEREN DIE ZIJ IEDERE DAG NODIG HEBBEN VOOR DE DEUREN DIE ZIJ PRODUCEREN OF INSTALLEREN.

www.flexiforce.com 22


Spring time! (Hans Lubbers)

MAGAZINE

Wat is het standaardassortiment dat wij op dit moment aanbieden? draad

veerdiameter

draaddiameter

Allemaal verkrijgbaar in:

verzinkt

51 mm

4,5 - 6,0 mm

1. Standard lengtes (2750, 3000, 3250 mm)

67 mm

6,5 - 7,0 mm

2. Veren op maat

zwart of

51 mm

4,5 - 6,0 mm

3. Geassembleerde veren op maat

gepoedercoat

67 mm

6,5 - 7,0 mm

95 mm

6,5 - 9,5 mm

152 mm

7,5 - 11,5 mm

Verzinkt

Zwart

1

Poedercoat

2

3

Productieproces Beelden zeggen meer dan woorden, daarom hebben wij onlangs een nieuwe video (FlexiForce SpringTime) op FF-TV gezet, waar Hans Lubbers (Directeur FlexiForce NL) u alles vertelt over ons veerproductie- en assemblageproces. Hieronder ziet u een afbeelding met de indeling van de productie bij FlexiForce Nederland.

BOB4 Furnace (oven)

Shotpeening (kogelstralen)

Powdercoating

Veertransport >>>>>>

BOB2

Reeady spriing to o stock/exxp.

BOB1

BOB3

Spring winding department

Spring assembly department 1

2

4

3

5

Stripe

Grease

Plastic

Veertransport >>>>>>

Spring ďŹ ttings

Spring ďŹ llers

23

volg ons via


Spring time! (Hans Lubbers)

MAGAZINE

Nog wat feiten over onze veren: • Berekening vindt plaats via software, on line of off line met FF-Logic, Create en binnenkort nieuw: SpringForce! • Kwaliteit wordt gegarandeerd door gebruik van Europees veerdraad met hoge specificaties. • De kwaliteit wordt voortdurend getest op onze levensduurtestbank in het R&D-centrum van FlexiForce. • Gedurende het hele proces wordt de kwaliteit tijdens productie bewaakt. Voorbeeld hiervan is het go/no-go tool voor de toleranties van de interne veerdiameter. • Temperatuurbehandeling is “het geheim van de chef” in de productie van veren. Door veerdraad koud te vervormen tot een veer, wordt de moleculaire structuur van het staal verstoord. Om het draad weer te ontspannen, ondergaat het gedurende een bepaalde periode in de oven een bepaalde temperatuur. De goede kwaliteit van FlexiForce-veren tijdens hun volledige levensduur worden grotendeels hierdoor bepaald. • Gekogelstraalde, poedergecoate veren bieden een langere levensduur dan zwarte of verzinkte veren. Het kogelstraalproces van FlexiForce is ontwikkeld op basis van ervaring in andere bedrijfstakken. Een 40% hogere levensduur leidt tot selectie van een lichtere (minder kilos) veer voor dezelfde deur. Het is in feite een lichtere, mooie, corrosiebestendige veer voor ongeveer dezelfde kosten als een zwarte veer.

Nieuw! Plasmasnijden van veren

Nieuw! Hydraulische veerassemblage

Een nieuwe methode om veren uit standaard lengtes te snijden: In FlexiForce Italia zijn wij begonnen gebruik te maken van een plasmasnijder. Het werkt veel sneller in vergelijking met andere methodes, de machine is niet duur en gasbranden is verleden tijd! Vraag uw verkoopteam om meer informatie of bekijk een demonstratie op (Youtube).

Onze FF200 en FF263 pluggen zijn voorzien van sleufgaten waarin het veerdraad wordt ingebogen. Nieuw in onze assemblagelijn is een automaat die hydraulisch, de verendraad in de sleufgaten duwt (koudvervorming). Dus zonder beschadiging van het veerdraad door verhitting of door handmatig erin hameren. Betere werkomstandigheden voor onze medewerkers en: Efficiënt en snel, bespaart tijd en energie.

Nieuw! Veren-matrix voor residentiële deuren Voor een garagedeur, in 90% van de gevallen uitgerust met een elektrische deuropener, is de exact wetenschappelijke berekening van de veer minder essentieel. Wij hebben een matrix voor u doorgerekend, waarbinnen voor iedere deurhoogte en -breedte (en gewicht) een veer wordt geselecteerd. Deze veermatrix stelt u in staat de hoeveelheid verschillende veren die u nodig hebt voor alle deuren tot max bxh = 5 x 3m te beperken tot 15 verschillende veermaten. Dit betekent dat u deze veren voorgeassembleerd op voorraad kunt houden, waardoor u flexibeler bent in uw garagedeurproductie. Download de RES Spring Matrix bladen (voor panelen van Kingspan, Epco, Thyssen) van onze website.

www.flexiforce.com

24


Spring time! (Hans Lubbers)

MAGAZINE

“...binnen 5 dagen klaar voor levering Zo nodig binnen een uur.” Hoe werkt “veren op maat” (fix-veren) in de praktijk? U besteedt de productie en assemblage van uw totale behoefte torsieveren uit aan FlexiForce. Dat werkt als volgt: 1. Twee keer per week (of vaker), stuurt u ons een lijst met de benodigde veren: • Berekend met uw eigen ERP-software, per e-mail/fax naar FlexiForce • Berekend met FF-Logic (offline) of Create (online), per e-mail/fax aan FlexiForce • Via een ingevuld veerbestelformulier met deurgegevens, per email/fax naar FlexiForce. Wij doen dan de veercalculatie. 2. FlexiForce bevestigt uw veren en voert ze in in de wekelijkse productieplanning in 2 shifts. 3. De veren worden gemaakt: • Zonder snijverlies (normaal snijverlies uit strengen is >10%) • Gepoedercoat (standaard, maar zwart of verzinkt is een optie) • Geassembleerd met veerpluggen, veervulling (95mm optioneel, 152mm standaard) • Met opspanstreep (rood, of andere kleur) • Ingevet • Verpakt in plastic • Met unieke order ID-label per veer Veerartikelcodes toegelicht: VL50-1-610PP • VL = Links (LHW), VR = Rechts (RHW)) • 50 = draaddiameter 5,0mm • 1 = veerdiameter (1 = 51mm, 2 = 67mm, 3 = 95mm, 6 = 152mm) • 610 = totale veerlengte in mm • PP = gepoedercoat, vooraf gemonteerd (met pluggen) 4. De veren worden naar u verzonden in houten kratten of stalen rekken (retoursysteem). Een geavanceerd “track & trace” systeem informeert u over de status van uw veren. In feite zijn uw veren in vijf dagen, twee keer per week, klaar voor verzending. Als u de veren snel nodig heeft kunnen wij het zo nodig ook binnen een uur doen. Eén ding staat vast: Wij laten u nooit wachten op de veer die u nodig heeft, u kunt volledig op ons vertrouwen.

Uw voordeel is duidelijk: • Kosten reductie in uw eigen productieafdeling (ruimte, personeel, overhead, investering in machines). • Geen grote voorraad standaard veerlengtes (besparing in ruimte en geld). • 0% snijverlies tijdens onze productie. • Ons hoge productievolume garandeert efficiënter geproduceerde veren, tegen lagere kosten. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de weg voorwaarts is voor veel deurbedrijven. Onze huidige klantenbasis voor veren-op-maat is grote diversiteit aan deurbedrijven, van kleine lokale bedrijven die 300 deuren per jaar maken, via servicebedrijven die alleen reparatieveren met spoed nodig hebben, tot grote deurbedrijven die meer dan 20.000 deuren per jaar maken.

Wij staan voor u klaar!

Neem contact op met uw verkoopteam om te zien welke specifieke oplossingen wij voor u hebben.

25

volg ons via


440, de nieuwe kabelbreukbeveiliging! (Ton Peterse)

MAGAZINE

440, de NIEUWE kabelbreukbeveiliging! WE INTRODUCEREN EEN NIEUWE FLEXIFORCE 440 KABELBREUKBEVEILIGING VOOR INDUSTRIËLE DEUREN TOT EN MET 750KG. DEZE NIET-VERSTELBARE KABELBREUKBEVEILIGING KOMT IN DE PLAATS VAN ONZE HUIDIGE 440-600. DE BEWEZEN TECHNOLOGIE EN BETROUWBAARHEID VAN DE 440-600 WORDT NU GECOMBINEERD MET EEN SLIM COMPACT ONTWERP MET EXTRA OPTIES, ZODAT U OVER MEER FUNCTIONALITEIT BESCHIKT TEGEN AANZIENLIJK LAGERE KOSTEN!

De 440 biedt compacte afmetingen, een optionele beschermkap en een eenvoudige optionele anti-lift beugel. De nieuwe 440 valt volledig binnen ons CE, ITT-report. Het gele waarschuwings- en instructielabel bevat nu een QR-tag, waarmee de monteur met een mobiele telefoon naar on-line productspecificaties, installatie- en onderhoudshandleidingen wordt geleid. Artikelcode Priis

: 440 : € 32,50 per paar(2)

440-accessoires: De 440 kan worden uitgerust met een kunststof zwarte afdekkap. Deze biedt: • bescherming tegen aanhaken aan uitstekende delen of scherpe randen • fraaier uiterlijk, alle technische onderdelen blijven verborgen • bescherming tegen stof en vuil tussen de bewegende onderdelen • logo-opties, door het logo en de contactgegevens van uw bedrijf op de kap te plaatsen (vraag naar onze mogelijkheden) Artikelcode : 440CAPL, 440CAPR Prijs : € 0,90 per stuk(1) Inbrekers proberen binnen te komen via een overheaddeur door de deur eenvoudig omhoog te bewegen met een koevoet onder het onderste paneel. Wij bieden u nu een nog eenvoudigere preventiebeugel aan: 440LOCK. Door één deel van deze beugel te bevestigen aan het U-deel van de 440 en het andere deel aan de verticale hoeklijn, ontstaat een eenvoudige anti-lift vergrendeling. Als de deur open wordt geforceerd, wordt de kabel slap en draait de U-beugel, zodat de 440LOCK wordt geactiveerd. Op (Youtube) kunt u een video zien waarin de 440LOCK wordt gedemonstreerd. Artikelcode : 440LOCK Prijs : € 2,00 per stuk(1)

Het draaien van de U-beugel is een teken dat er “iets niet goed is” met de kabel. Of de kabel is gebroken (waardoor natuurlijk de 440 wordt geactiveerd om te voorkomen dat de deur naar beneden valt), of de kabel is slap. In beide gevallen is het belangrijk dat de aandrijving onmiddellijk stopt. Dit kan worden opgelost door een elektrische schakelaar op de 440 te installeren en deze te verbinden met de besturingskast van de aandrijving. Artikelcode : 445SW Prijs : € 9,72 per stuk(1)

www.flexiforce.com

26


440, de nieuwe kabelbreukbeveiliging! (Ton Peterse)

MAGAZINE

440, vergeleken met alternatieven Wij kunnen ons voorstellen dat u graag wilt weten hoe de 440 zich verhoudt ten opzichte van andere kabelbreukbeveiligingen van FlexiForce. Hieronder ziet u een schematisch overzicht: 440 NIEUW!

440-600

444

440REGL

Catalogusprijs

€ 32,50

€ 41,44

€ 34,54

€ 47,41

Eenheid

paar(2)

paar(2)

paar(2)

paar(2)

Gewicht

2,7 kg

3,8 kg

2,3 kg

3,8 kg

Kabelverstelling

Nee

Nee

Ja

Ja

Max. deurgewicht

750 kg

750 kg

400 kg

750 kg

Afmetingen

compact

hoog

hoog

hoog

Kabelbevestiging

M10 bout/moer

M10 bout/moer

Standaard kabelmof

Bout/moer

Afdekkap

Optie (+ euro 1,80)

Niet leverbaar

Standaard inbegrepen

Niet leverbaar

Slappe kabel schakelaar

445SW

440SWL/R

445SW

440SWL/R

Anti-lift inrichting

440LOCK

Niet leverbaar

Niet leverbaar

Niet leverbaar

CE-ITTR

Ja

Ja

Ja

Ja

Looprol as

11mm

11mm

11mm

11mm

Overige FlexiForce kabelbreukbeveiligingen: 440LHR CE – LHR deuren, waar de afstand tussen paneel en geleiderails groter is in vergelijking tot standaard deuren.

440HD Inrichting voor zwaar gebruik met Heavy-Duty design, voor zware deuren tot een gewicht van 960kg.

440-3” Voor deuren die zijn uitgerust met 3” rails tot en met 750kg.

Meer informatie: Er is een duidelijke handleiding beschikbaar (www.flexiforce.com/downloads/manuals) voor installatie, onderhoud en (de)montage. De 440 kabelbreukbeveiliging is met succes toegevoegd aan ons Initial Type Testing Report (als u een bijgewerkt rapport nodig heeft, kunt contact opnemen met uw verkoopteam). Nu hoeft u nog maar één ding te doen: De voordelen ervaren! NB! Kabelbreukbeveiligingen (en veerbreukbeveiligingen) zijn zgn. “one-shot” producten. De krachten die worden uitgeoefend tijdens activering (die voorkomen dat de zware deur valt) kunnen de beveiliging beschadigen. Dus na activering vervangen door nieuw.

27

volg ons via


Een simpel ABC-tje? (Ton Peterse)

MAGAZINE

Een simpel ABC-tje? NA DE INTRODUCTIE VAN ONS SUCCESVOLLE SAFESTEP LOOPDEURSYSTEEM, KREGEN WIJ AL SNEL HET VERZOEK OM EEN VERGELIJKBAAR SLIM SYSTEEM VOOR ZIJTOEGANGSDEUREN. VOLGENS ONZE KLANTEN IS DIT EEN GROEIENDE MARKT, WAARBIJ ARCHITECTEN EN EIND-

A

GEBRUIKERS HET PRETTIG VINDEN DAT DE DEUR HETZELFDE UITERLIJK EN DESIGN

HEEFT ALS

DE

OVERHEADDEUR ERNAAST. WIJ GINGEN DUS VAN A NAAR B EN ONTWIERPEN EEN SYSTEEM VOOR ZIJ-TOEGANGSDEUREN, WAT IN FEITE EEN SAFESTEP-DEUR IS MET EEN PAAR TOEGEVOEGDE COMPONENTEN EN PROFIELEN. VERVOLGENS NAMEN WIJ ZELF HET INITIATIEF OM VAN B NAAR C TE GAAN, DOOR OOK EEN DUBBELE OPENSLAANDE DEUR TE CREËREN MET DEZELFDE COMPONENTEN, MET TOEVOEGING VAN ÉÉN EXTRA ALUMINIUM PROFIEL EN

B

EEN SCHUIFVERGRENDELING.

HIERMEE KUNT U EENVOUDIG UW ASSORTIMENT DEUREN UITBREIDEN MET ZIJ-TOEGANGSDEUREN EN OPENSLAANDE GARAGEDEUREN, MET GEBRUIKMAKING VAN STANDAARD COMPONENTEN! WIJ VERWACHTEN DAT AL DEZE SYSTEMEN EIND 2011, BEGIN 2012 BESCHIKBAAR ZULLEN ZIJN. C

www.flexiforce.com

28


Overige SafeStep-updates (Ton Peterse)

MAGAZINE

Overige SafeStep -updates PREVIEW: 2-delige drempel. Na marktintroductie kwamen wij er achter dat onze 1041L-drempel een ideale en stevige oplossing is voor deurbedrijven die beschikken over professionele freesmachines voor het uitfrezen van de deuropening. Voor bedrijven die dat niet hebben, introduceren wij een tweedelige versie van de drempel, bestaande uit een U-profiel en het onderste deel van de huidige drempel. Op voorraad verwacht in 1e kwartaal 2012. Volg onze nieuwsberichten op www.flexiforce.com om op de hoogte te blijven.

Nieuwe hoekbeugels.

Sets.

Installatie van hoekbeugels 1033A bleek moeilijk door de bevestiging met kleine bouten. Daarom introduceren wij nu twee nieuwe beugels (op voorraad) die eenvoudig kunnen worden vastgeklonken tijdens de productie van de deur:

Ter besparing van installatietijd en gedoe, bieden FlexiForce-vestigingen diverse oplossingen voor SafeStep-kits. Bij FF-Nederland, bijvoorbeeld, is er een serie van 8 verschillende sets beschikbaar voor panelen van Epco, Kingspan, Metecno, Marcegaglia, Thyssen. Paneelcombinaties van 500 en 610mm, links en rechtsdraaiend, met of zonder accessoires. FF-Italië biedt ook een aantal sets van Metecno/Italpannelli/ Marcegaglia aan, gecoat in zwart en wit, gecombineerd met het laag drempelprofiel. Neem contact op met uw plaatselijke verkoopteam om de beste oplossing voor u te bespreken.

1033A1. Kleine hoekbeugel voor de versteviging, versterking en bevestiging van de loopdeurhoeken (loopdeurprofielen 1033LD). € 0,27 per stuk(1). 1033A2. Kleine hoekbeugel voor de versteviging, versterking en bevestiging van de framehoek van de loopdeurposten (1033LS). € 0,33 per stuk(1).

Voorgefreesde drempel. In veel gevallen wordt een loopdeur geplaatst in het midden van de garagedeur. Nu bieden wij u onze 1041L-drempel aan, in een lengte van 3000mm, met een voorgefreesde deuropening met geïnstalleerde drempelstikker, voor een loopdeur met een breedte van 890mm. Gereed voor gebruik! Op verzoek kunnen wij ook versies leveren met de loopdeur aan de linker- of rechterkant van de deur. Neem contact op met uw verkoopteam voor meer informatie.

Kapppen voor Thyssen, Metecno etc. Nu hebben wij de vingerveilige kappen op voorraad voor Thyssen-panelen (1034TCAPS) en voor panelen van het Metecno-design (Italpannelli, Marcegaglia, etc.)

1033LSB. Aluminium deurstijlprofiel, voorgefreesd om plaats te bieden aan de 2 x 1034HI scharnieren en gereed voor het bovengedeelte van uw loopdeur, universeel links en rechts. € 6,30 per stuk(1). Het is gemakkelijk en bespaart u productietijd.

Nieuwe grepen. Een mooie loopdeur heeft een finishing touch nodig met een heel fraai vormgegeven reeks grepen. Binnenkort meer informatie over de verkrijgbaarheid.

29

volg ons via


De puntjes op de i: CR-serie afdekkapjes (Maeike Blauw)

MAGAZINE

De puntjes op de i: CR-serie afdekkapjes

IN INFO#63 INTRODUCEERDEN WIJ AL ONZE NIEUWE REEKS AFDEKKAPJES EN -HOEKEN VOOR HET VERBERGEN VAN HET SCHERPE EINDE VAN DE HORIZONTALE RAILS (SYSTEEM VEREN VOOR). REEDS VÓÓR DE ZOMERVAKANTIE WAREN CR1 EN CR2 LEVERBAAR EN WIJ ZIJN BLIJ DAT U DEZE AL IN VEELBELOVENDE HOEVEELHEDEN HEEFT BESTELD! DANK DAARVOOR! NU MAKEN WIJ HET ASSORTIMENT COMPLEET MET DE HOEKBEUGELS (CR2CL/R) EN DE MUURBEUGEL (CRW).

CR2CR

www.flexiforce.com

30


De puntjes op de i: CR-serie afdekkapjes (Maeike Blauw)

MAGAZINE

CR2CL/R: Mooi en sterk! De configuratie van CR2CL/R is iets afwijkend van de eenvoudige CR2-afdekkap. Het plastic is PA – glasvezel-versterkt, sterk genoeg voor de verbindende en dragende functie van de kap. Om de kapjes op het rail te bevestigen, is er een fixatiebout met kleine staalplaat geïntegreerd in het design aan de bovenkant van de kap, dus “uit het zicht” na installatie. De installatie kan op twee manier plaatsvinden: • Afhangen aan het plafond. Als de horizontale railophanging is bevestigd aan het plafond (met 3021L- en 3022D-beugels), heeft de CR2CL/R alleen de functie om de twee horizontale rails met elkaar te verbinden. De goedkoopste oplossing hiervoor is een stuk 215V-rails. De lengte van de 215V-rails tussen de twee beugels (L en R) is exact gelijk aan de afstand tussen de binnenkant van beide horizontale rails. Dit betekent dat tijdens installatie, de 215V kan worden gebruikt als “afstandsbalk” voor het installeren van de verticale rails. Dit bespaart u heel veel meetwerk.

• Afhangen aan de muur. Als de muren van de garage zich binnen een afstand van 1000mm van de horizontale rails bevinden, kunt u ervoor kiezen de horizontale rails aan de muur te hangen. CRW is de nieuwe wandbeugel, waarmee het assortiment compleet is. Installatie vindt plaats door de het uitsnijden van een zijvlak van de hoekbeugels (CR2CL/R) en daar doorheen de 215V-rails te monteren, precies op maat gesneden. De rail wordt geborgd in de CRW-console met geïntegreerde bout en stalen vastzetplaatje. Max. deurgewicht is 165kg. Een heel mooie oplossing, vindt u niet?

< RSH < 215V CR2CR

Wij zijn ervan overtuigd dat toepassing van dit assortiment afdekkapjes de eindgebruiker laat zien dat u ook de laatste details van de deur serieus neemt. Dit zal worden gewaardeerd. Natuurlijk, andere kleuren, het erop printen van uw logo of website-adres (zodat de eindgebruiker altijd weet wie hij moet bellen voor onderhoud/ service) zijn zaken die wij u op speciaal verzoek kunnen aanbieden. Zorg voor de finishing touch! Bestel uw monsters zo snel mogelijk!

CRW

< CR2CL

PREVIEW! 2635: Monteer de drawbar op de rails Bespaar installatietijd door de drawbar van de deuropener te monteren op de horizontale railverbinding. De universele beugel 2635 maakt deze installatie-optie mogelijk. Nu kunt u eenvoudig iedere drawbar verbinden met ieder type onderling verbindingsprofiel (215V, 2V, 48SU etc.). Maak de eenvoudige installatie volledig door gebruik te maken van onze 312RMbeugel aan het voorste uiteinde van de drawbar

31

volg ons via


Nieuwe producten

MAGAZINE

Nieuwe producten 870RS, railverbinding RS200, RS70 Om een vlekkeloze en perfecte verbinding van de verticale railset met de horizontale bocht te garanderen in RS70- en RS200-systemen, introduceren wij nu 870RS. Deze eenvoudige beugel, universeel ontworpen voor de linker- of rechterzijde, is eenvoudig te monteren op beide systemen. Nog dit jaar op voorraad. Prijs: € 0,67 per stuk(1) Voor andere applicaties waar u rails met elkaar wilt verbinden, gebruikt u de 870C-beugel.

After sales: Deuren van derden Als je weet dat het aantal geïnstalleerde industriële deuren in Europa wordt geraamd op ongeveer 5 miljoen units, is het gemakkelijk te begrijpen dat de after-sales markt een aantrekkelijke optie is. Het onderhoud aan deuren van derden is niet altijd eenvoudig, vanwege het “eigen” design van de componenten op die deuren. FlexiForce is een productassortiment aan het opbouwen dat u in staat zal stellen deuren te onderhouden van grote (Zweedse en Duitse) deurproducenten. Alles op voorraad! CSPT: Speciaal ontworpen voor het opspannen van Crawford opwindpluggen die normaal gesproken alleen kunnen worden opgespannen met een speciaal gereedschap. Door de adapter te monteren, is het mogelijk de veer op te spannen met gebruik van standaard spanijzers (17mm). Eenvoudig op de plug schuiven, bout aandraaien en schroef instellen. Volle verpakking is 15. Prijs € 45,76 per stuk(1)

Koppelingen overgang 1” as naar: 32HEX, 35mm, 40mm assen. Voor het installeren (vervangen) van een motor op deuren van derden, bieden wij een nieuw assortiment koppelingen aan waarmee u in staat wordt gesteld om een 1”-motor te installeren op een as met een andere afmeting.

705-125, . 1”> 1 ¼” € 7,35 per stuk(1)

705H32, 1” > 32hexagonal. € 7,35 per stuk(1)

Veerbreukbeveiligingen voor 32HEX, 35mm, 40mm assen. • 670H32L/R, voor 32mm zeshoekige (HEX) assen, links/rechts. € 22,50 per stuk(1) • 670R35L/R, voor 35mm assen, links/rechts. € 22,50 per stuk(1) • 670R40L/R, voor 40mm assen, links/rechts. € 22,50 per stuk(1)

www.flexiforce.com

32

705R35, 1” > 35mm. € 7,50 per stuk(1)

705R40, 1” > 40mm. € 7,35 per stuk(1)


Nieuwe producten

MAGAZINE

1034FX, de onzichtbare deurdranger Dit is een ingebouwde deurdranger die, indien geïnstalleerd in het bovenste deel van de deur, volledig “uit het zicht” zal zijn. Een standaard design, voor toepassing op normale binnendeuren en ook op industriële loopdeuren (zie onze handleiding op www.flexiforce.com). NB! Voor SafeStep en ons nieuwe systeem voor zij-toegangsdeuren, zullen wij met een iets aangepaste versie komen, die zal passen in de minimale ruimte tussen de SafeStep-loopdeur en zijn frame. Binnenkort meer nieuws! 1034FX Ingebouwde deurdranger Instelbaar vermogen € 44,83 per stuk(1)

Nog meer ramen: 2370, 2375 Alsof we al niet genoeg ramen in ons assortiment hadden? In onze brochure CLEAR VIEW, zag u al ons brede (en diepe) assortiment ramen voor industriële en residentiële deuren. Toch was er vraag naar twee kleinere industriële ramen, vaak gebruikt als "doorkijkraam" in dockdeurtoepassingen. Deze ramen zijn te klein voor inbrekers om er doorheen te kruipen maar groot genoeg om te kijken of de vrachtwagen op de laadplek is aangekomen. Voor panelen 38-40mm. Schroefverbinding. Nu op voorraad! 2370 605x144mm € 26,96

2375 610 x 203mm € 27,44

IND-TBH, IND-TBL: Industriële spanijzers Twee nieuwe spanijzers, met groeven om te kunnen zien hoe ver het ijzer is ingebracht in het gat van de veerplug. Roestvrij staal van goede kwaliteit met geribbelde grip. Twee versies: • IIND-TBL, lichte versie, L=450mm, 13-16mm voor veren 51,67,95,152mm. € 20,77 per stuk(1) • IND-TBH, zware versie, L=850mm, 16-20mm voor veren 95, 152mm. € 27,69 per stuk(1) Gerelateerd handig gereedschap om veer te meten: WGD10 (ook verkrijgbaar met uw logo erop).

33

volg ons via


Nieuwe producten

MAGAZINE

421P, 421PW

421P € 0,48 per stuk(1)

421PW € 0,57 per stuk(1)

GARAGEDEUREN MET EEN BEPAALDE DAGMAATHOOGTE KUNNEN EEN ZEER LAAG BOVENPANEEL HEBBEN. HET HEEFT GEEN ZIN OM DIT TE LATEN WERKEN ALS EEN GESCHARNIERD PANEEL, AANGEZIEN HET TE LAAG IS. NU KUNT U DIT BOVENPANEEL STAR VERBINDEN MET HET VOLGENDE PANEEL OM ER ÉÉN HOGER PANEEL VAN TE MAKEN. DE 421P EN 421PW (WITTE) SCHARNIERPLAATJES GARANDEREN HET COHERENTE UITERLIJK VAN DEZE CONSTRUCTIE VOLGEND OP HET DESIGN EN DE LIJN VAN DE OVERIGE SCHARNIEREN OP DE DEUR. GATEN ZIJN GESCHIKT VOOR EPCO/KINGSPAN-PANEELAPPLICATIES. NU OP VOORRAAD.

Een parkerfamilie

668BL, als vervanging van 668-40BL

Maak kennis met onze grote familie zelftappende parkers met zeskant inbuskoppen: 1054-16 1054-25 1054-35 1054W-16 1054W-25 1054W-35

L=16mm L=25mm L=35mm L=16mm L=25mm L=35mm

Het nieuwe design combineert een 635BL-achtige buitenslotplaat met het binnenmechanisme van het 668-40BL slot. 668BL is een fraai industrieel slot, met een uitslag van 70mm. Geschikt voor 38-42mm panelen. Verzonken montage. Combineer met Euro-cilinder C57-4205-1.

€ 4,76 p.100 € 6,75 p.100 € 8,13 p.100 € 6,27 p.100 € 9,08 p.100 € 10,45 p.100

Prijs slot excl. cilinder: € 49,50

Related families: 1052BV, 1053BV, 1055BV serie (ook in roestvrij staal!)

www.flexiforce.com

Afdekkapjes voor de parkers: 1055CAP10

1052D, 1053D, 1055D series.

34


Colofon FlexiForce INFO is een nieuwsbrief van FlexiForce Group BV die 2 keer per jaar naar klanten en relaties van FlexiForce wordt gestuurd. Uitgevers & Redacteuren FlexiForce Group B.V. P.O. Box 37, 3770AA Barneveld Nederland T: +31-(0)342-427777 F: +31-(0)342-427723 www.flexiforce.com Frank Goedhart Jeroen de Graaf

frgo@flexiforce.nl jegr@flexiforce.nl

Lay-out www.brayn.nl Advertenties Jeroen de Graaf

jegr@flexiforce.nl

Stuur uw adreswijzigingen per e-mail naar jegr@flexiforce.nl Neem voor algemene vragen, opmerkingen of informatie contact op met een van onze dochterondernemingen. Zie www.flexiforce.com / About us.

panelen t r o o p nt van len Fabrika ke pane k a r t s n aliteit e w k e g o H ijgbaar r k r e v en veelhed e o h e n i Kle ertijden v e l e r a b Betrouw

© 2011 FlexiForce Group B.V. Disclaimer Alle rechten voorbehouden. Alle informatie in deze nieuwsbrief kan zonder mededeling vooraf worden gewijzigd. De informatie in deze nieuwsbrief is uitsluitend bedoeld om informatie te verstrekken over FlexiForce Group B.V. en haar producten & diensten. Deze nieuwsbrief is in goed vertrouwen samengesteld door FlexiForce Group B.V. Wij kunnen echter niet garanderen dat de informatie hierin volledig of nauwkeurig is. De informatie dient altijd te worden gecontroleerd, voordat er op basis hiervan wordt gehandeld. Er mag niet op worden vertrouwd met betrekking tot eventuele investeringsbesluiten. FlexiForce Group B.V. is niet aansprakelijk voor eventuele directe, incidentele, voortvloeiende of als straf bedoelde schade als gevolg van toegang tot of gebruik van enige informatie uit deze nieuwsbrief. Alle intellectuele en overige eigendomsrechten in de informatie in deze FlexiForce INFO zijn in het bezit van FlexiForce Group B.V. Er wordt geen enkel recht geautoriseerd of toegewezen of op enige andere wijze overgedragen naar personen die toegang hebben tot deze informatie. © 2011 FlexiForce Group B.V., Barneveld, Nederland.

Inter Door Line Industriezone Klein Frankrijk 11 B-9600 Ronse BELGIE Tel: +32 55 21 71 56 Fax: +32 55 21 71 56 / +32 55 21 99 02

E info@interdoorline.be I www.interdoorline.be


(advertentie)

Wij assembleren nu al meer dan 6.000 torsieveren per week…

Maar wij willen ook uw veren graag erbij hebben! FlexiForce is een van de grootste leveranciers van torsieveren aan de deurindustrie in Europa. Dat zeggen wij niet alleen om op te scheppen, maar ook om u te laten zien dat wij zeer succesvol zijn in het afhandelen van de complete veerproductie voor onze klanten. Klanten vertrouwen dagelijks op de veren die wij produceren en assembleren voor hen: zonder snijafval, gepoedercoat, met geïnstalleerde veerpluggen, veervulling, gestreept, ingevet en verpakt in plastic met duidelijke label met bestellings-ID van de klant. Wij kunnen deze veren per week leveren in regelmatige diensten of binnen 24 uur of minder mocht dat nodig zijn. Met geavanceerde productielijnen (zie onze video Spring Time Op (Youtube). Wij denken dat het logisch is voor u om uw veerproductie uit te besteden aan FlexiForce. Laat ons het werk voor u doen: elimineer uw zorgen tegen lagere kosten. Alle volumes zijn welkom, van 100 – 30.000 deuren per jaar. Daag ons uit om een offerte te maken!

I: www.flexiforce.com E: info@flexiforce.nl

FF Info 64-NL  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you