Page 13

BESTUURSVERSLAG 2018

12

waaronder tickets voor Batavialand. Voor elk verzilverd ticket ontvangt Batavialand een bedrag. In totaal heeft Batavialand bijna 3.700 bezoekers via deze webshop mogen ontvangen. Ook deze samenwerking zal in 2019 worden gecontinueerd.

NATIONALE PROFILERING Batavialand neemt deel aan Nederland Waterland, een samenwerkingsverband met onder andere de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, een aantal kustprovincies en toeristische organisaties zoals Toerisme Flevoland. Doel is het creĂŤren van een overkoepelend verhaal en versterking van het aanbod. In deze samenwerking is Batavialand een van de zogenaamde watericonen, naast onder andere de Deltawerken en de Afsluitdijk.

ZAKELIJK AANBOD Batavialand biedt veel mogelijkheden voor de zakelijke markt; zowel op de werf als in het museum zijn er vergaderfaciliteiten en is er ruimte voor extra activiteiten.

GROEPEN In 2018 heeft Batavialand weer volop groepen mogen verwelkomen zoals schoolexcursies, kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en familiedagen.

SAMENWERKINGSVERBANDEN

COMBINATIETICKETS Batavialand heeft combinatietickets en arrangementen met Aviodrome, OrchideeĂŤnhoeve en het Zuiderzeemuseum. Bezoekers kunnen het bezoek aan Batavialand combineren met een bezoek aan een andere instelling voor een voordelig tarief. Voor groepen zijn er arrangementen inclusief catering samengesteld zodat er een compleet dagje uit kan worden aangeboden.

KAJUITSESSIES In samenwerking met de Underground Lelystad zijn er drie akoestische concerten aan boord van de Batavia georganiseerd. Alle drie de concerten waren snel uitverkocht. Na de kajuitsessies zijn er veel enthousiaste reacties binnengekomen van de bezoekers van de concerten. Deze samenwerking zal in 2019 worden voortgezet.

TRAVEL TRADE Batavialand neemt sinds 2015 actief deel aan de coalitie Travel Trade Flevoland. Een samenwerking van bedrijven uit Flevoland om gezamenlijk de

Profile for Flessenpost

Jaarverslag 2018 Stichting Erfgoedpark Batavialand  

Jaarverslag 2018 Stichting Erfgoedpark Batavialand