Page 1

2013/14

nr. 1 juli 2013

n

ndboge Se distriktshå som e-paper

Kære Lions ... Velkommen til det nye Lionsår. Jeg håber, at alle nuværende og kommende medlemmer i Distrikt 106C vil få et godt, spændende og udbytterigt Lionsår, hvor vi gensidigt kan inspirere hinanden til nye, flotte resultater. Når dette C-nyt udsendes, sidder Birgit og jeg forhåbentligt i Hamburg. Tirsdag den 2. juli skal vi fotograferes sammen med den kommende verdenspræsident Barry Palmers, hvis slogan er:

Læs i dette nyhedsbrev Kære Lions . . . . . . . . . . . . 1 - 2 It’s only rock’n roll and we like it 2 - 3 Grønlandske børn på tur i Universe 4 Med kræftsyge børn i Djurs Sommerlaand . . . . . . . 5 - 6 Korsør open Golfmesterskab . . . . 7 Institutionsudstyr til Letland - gav venner . . . . . . . . . . . . . 8Genbrugsbutik - er næsten et guldæg . . . . . . . . 9 Lions Prisen . . . . . . . . . . 10 - 11 Medlemstal . . . . . . . . . . . . . 11 106C på Facebook . . . . . . . . . . 11 Mødekalender . . . . . . . . . . . . 11 Deadline næste nr. C-NYT . . . . . . 11

Lions Danmark

hoj/ om/flemming 106c http://issuu.c 0 bog_2 13-14_ d n _ _ h ts e in b docs/ka

Follow Your Dream eller »følg din drøm« Jeg håber, at alle Lions i Distrikt 106C har en drøm/vision for det Lions arbejde, hun eller han skal i gang med at udføre i det nye Lionsår. Og vi har lov til at drømme stort. Lad os inspirere og støtte hinanden i vort fælles arbejde. En af mine drømme er, at vi på alle niveauer i organisationen kan finde »den røde tråd« i arbejdet. Det vil sige, at det arbejde, som påbegyndes i det ene Lionsår, vil fortsætter i de næste Lionsår, således at vi får kontinuitet i arbejdet. I Guvernørrådet har vi bestræbt os på at få etableret et fast samarbejde med vore efterfølgere (1. VDG gruppen) om målsætninger, missioner og visioner, og vi vil fortsætte dette arbejde og inddrage både 1. og 2. VDG gruppe fremover. I Kabinettet har jeg sammen med VDG Peder Hundebøl, IPDG Jimmy Nonbo og de udnævnte Chairpersons fastlagt mål og visioner for hvert område. Det er planen, at 2. VDG Henning Eriksen fremover sammen med ovennævnte 3 personer skal indgå i det fremtidige forretningsudvalg, hvor linjerne for Distriktets arbejde fastlægges.

Axel Gorresen, LC Skjern

Mål og visioner for det nye Lionsår kan ses i Kabinetshåndbog på LionsOffice/KlubIntra/ LionsDK/106C/Distriktshåndbog. Lions årets overordnede målsætning i MD 106 for 20132014 er:

Forandring og forenkling Den verden vi lever i er konstant i forandring. Det gælder ikke mindst i de egne af verden, hvor både menneskelige og økonomisk overskud kan være begrænset, enddog meget begrænset. Vi er derfor også i Lions under konstant pres til at gøre tingene anderledes. Dette gælder også for de donationer, der ydes, men i særdeleshed til alt det øvrige Lions arbejde, der udføres.

DG´sDG´s Nyhedsbrev 2013/14 106 C 1 juli 2013 Nyhedsbrev 2013/14 106 nr. C nr. 1 juli 20131


Distrikt 106C Fokus på synshandicappede I Lionsåret 2013-2014 har vi valgt, at der skal være focus på

handicappede og specielt synshandicappede, og vi vil værne om de 2013/14 værdier, som Lions står for, samtidig med, at vi gerne vil forbedre der, hvor dette giver mening. Forenklingen vil i Lionsåret 2013-2014 tage sit afsæt i, at tingene ikke skal være så besværlige. Mere konkret vil jeg arbejde for og påvirke til, at optagelsesbestemmelserne rundt om i klubberne bliver gjort mere fleksible. Endvidere vil jeg arbejde på, at det bliver gjort mere gennemskueligt, hvad det er der gennemføres. Enkelte gange kan det måske føles som

om, at vi alle skal opfinde den dybe tallerken, hver gang der skal iværksættes et stykke nyt arbejde. Jeg skal gøre mit yderste for, at samarbejdet mellem Zonerne, i Kabinettet og mellem Distrikterne i MD106 bliver udført på en så optimal måde, som det lader sig gøre. Jeg ønsker jer alle et rigtig godt Lionsår og ikke mindst en rigtig god sommer. Axel Gorrsen Distriktsguvernør 106C /2013-14 dg.c@lions.dk

Lions Club Børkop

It’s only rock’n roll - and we like it... Af Ib Karlskov, LC Børkop

Overskriften på artiklen er titlen på fredagsunderholdningen ved den 7. BØRKOP ROCKER-musikfestival - den 14. og 15. juni - arrangeret af Lions Club Børkop. De to dage var spækket med god musik - med i alt 10 bands. Det hele foregik i et kæmpetelt - og fredag aften med spisning, hvor restaurant Børkop Vandmølle stod for det kulinariske indslag. Programmet kan ses på www.borkop-rocker.dk. Her kan du også se et stort og sjovt fotogalleri af begivenheden.

DG´s Nyhedsbrev 2013/14

106 C

nr. 1

juli 2013

2


Lions club Børkop Sådan begyndte det Det danske sommerland er en stor kavalkade af musikalske indslag i form af festivals og openair-koncerter. Festlige og livsbekræftende. »Grøn Koncert« kom til Børkop, som pludselig kom på det musikalske landkort - men desværre - efter 2 år ophørte samarbejdet med Muskelsvindfonden. Det syntes den lokale lions club »Lions Club Børkop« der skulle gøres noget ved - og i 2007 fandt den første »BØRKOP ROCKER« sted. Nu en god klubaktivitet Arrangementet betyder rigtig meget for Lions Børkop, idet det er så stort, at alle klubbens

medlemmer deltager på forskellig vis: alle byder ind med deres 2013/14 »talenter«, der arbejdes sammen på kryds og tværs, og det giver et utroligt godt sammenhold i klubben. Det kan slet ikke gøres op i penge. Det årlige publikumstal ligger på 500-1.000 personer - og klubben plejer at få et »fornuftigt« overskud. Det års resultat fremkommer først om en lille måneds tid.

Der var også lejlighed til en lille svingom

Stemningsbillede fra det store telt DG´s Nyhedsbrev 2013/14

106 C

nr. 1

juli 2013

3


LIONS CLUBber i zone syd

Grønlanske børn - på tur i Universe... 2013/14

Af Jens L. Andersen, ZF Syd, LC Vojens

Tid til et lille hvil

Vi startede fra Haderslev lørdag morgen den 15. juni kl. 8.00 og videre til Åbenrå for opsamling

af flere. Derfra kørte vi til Danfoss Universe. Marianne havde kopieret et sanghæfte med grønlandske sange til turen. I parken startede vi med de medbragte rundstykker, kaffe og te til hele dagen var også medbragt. Derefter var der fri til hele parken. På slaget 12 mødtes vi til fælles spisning af de indkøbte picnicposer. Om eftermiddagen var der kaffemuffins og speciel grønlandsk kage. Marianne uddelte tørfisk ( en specialitet ) og skibskiks, som hun havde skaffet fra Det Grønlandske hus i Odense. Alt i alt

en dejlig dag med godt vejr og mange glade grønlændere.

De stod bag Tovholder på hele projektet har været Marianne Kilime, uden hende var det nok ikke blevet til noget. PR Leif Erbs Rasmussen – VZF Gunnar Weber og jeg selv har været med på sidelinjen. Alt dette kunne vi ikke have gennemført uden støtte fra jer ude i klubberne, så derfor skal der lyde en stor tak fra alle deltagerne.

Smil og godt humør, prægede turen ...

DG´s Nyhedsbrev 2013/14

106 C

nr. 1

juli 2013

4


LIONS clubber i Zone nord

Med kræftsyge børn i Djurs Sommerland ... 2013/14

Af Mette Isager, lærer på afsnit A4 i Skejby »Er det ikke rigtigt, at man kan se Ørnen, når man er 5 km fra Djurs Sommerland?«. Der blev længselsfuldt kigget ud af vinduerne i bussen, nu måtte vi da snart være der. I bussen sad en lille flok forventningsfulde børn og deres familier på vej til en oplevelsesrig dag i Djurs Sommerland. De fleste familier valgte at køre selv, da de kommer fra hele Jylland.

Kommer jeg med? Torsdag den 23. maj var en dag, mange havde set frem til. En dejlig traditionsrig dag, hvor hele familien er i centrum. I år var der 200 tilmeldte, og med afbud fra fem familier på dagen, var vi 180 deltagere. Det er desværre et vilkår, at nogle ikke kan

komme med. Behandling, feber og ubehagelige bivirkninger, er man ikke selv herre over. Feberen er en joker, der altid er i spil, som følge af et lavt immunforsvar. På en families blog kan man læse: »Hva’ nu med Djurs Sommerland, kommer jeg så ikke med til den!” var Sofies kommentar, mens hun ligger og koger med 38,2! « Heldigvis er hun blevet frisk og er nu kun meget snottet og hoster lidt, MEN vi kom til Djurs Sommerland i dag.

Den nye Juvel er populær Og sikke en skøn dag arrangeret af A4 sammen med Lions Club i Århus. Fantastisk arrangement og ikke ret mange mennesker,

Stor tak til alle - især Solvejg Kaa Hansen

så ingen kø ved nogle af forlystelserne! Vi fik prøvet alle rutchebanerne, og ja jeg skriver vi, for selv jeg overskred grænser og kom op i dem alle, og tænk sig den nye Juvel prøvede vi op til flere gange! Sofie var vild med alle dem med vand med det resultat, at på turen hjem til Viborg, måtte hun sidde med en trøje på benene i stedet for de våde bukser!

Juice, frugt og trækvogne klar

Kl. 14.30 var grillmestrene klar med alle de pølser børnene kunne spise.

Familien har ret, det var en fantastisk dag, hvor alt var planlagt til mindste detalje. Inden familierne blev sluppet løs i parken, blev der uddelt juice og frugt, og selv trækvognene stod klar, så ingen små trætte ben led overlast. I år var Juvelen det nyeste skud på stammen af vilde forlystelser. I skolestuen på afdelingen, var der talt meget om, hvem der turde prøve den. Det skulle DG´s Nyhedsbrev 2013/14

106 C

nr. 1

juli 2013

5


LIONS clubber i Zone nord vise sig, at eleverne var de modige, mens det var læreren, der fik kvalme denne dag. Bananbådene i Afrikaland er også altid et hit. Her er tempoet sat ned, så man kan nyde alle de sjove aber, der bor langs kanalen. På Colorado River er det også altid spændende, hvem der går tør eller gennemblødt i land.

2013/14

Gaver til dem derhjemme Mens familierne nød ”Sommerlandet”, blev der købt gaver til de børn, der måtte blive på afdelingen i Skejby. Det er meget betænksomt, og det vækker altid glæde hos børnene på stuerne, at der også er tænkt på dem. Der blev ligeledes købt gaver til stikkekassen, som er en populær skattekiste, hvorfra man kan vælge en ting, når man har fået et stik.

Kom i TV TV2 fulgte Kims familie i parken. Det var en god oplevelse. Det er ikke hver dag, man er i tv,

TV 2 fulgte Kim og hans familie.

når man går i 4. klasse. Der var også mange oplevelser at skrive til sin klasse om efter sådan en dejlig dag. Kl. 14.30 blev der serveret pølser og brød i lange baner. En flok løver udstyret med grillværktøj sørgede for, at alle fik de pølser de kunne spise. Det var et imponerende syn at se alle grillmestrene arbejde så koncentreret! Til sidst var der is. Vejret var heldigvis fint, så vi kunne spise udendørs, inden det gik hjemad kl. 16.

Tak til alle - især Solveig Jeg vil gerne på afdelingens vegne sige tak for et fantastisk arrangement. Tak til alle jer der har været med til at gøre denne dag til et lyspunkt i en ellers svær tid. Det gælder både de klubber, der har bidraget økonomisk, og alle jer der deltog på dagen. Tak til Solveig for det fine samarbejde vi har haft i tretten år. Det er en fornøjelse at samarbejde med jer. Vi glæder os til næste år!

Bananbådene i Afrikaland er et hit...

DG´s Nyhedsbrev 2013/14

106 C

nr. 1

juli 2013

6


LIONS CLUBberne i sønderjylland

*

Institutionsudstyr til Letland - gav venner Af Tage Hansen, LC Sønderborg Siden 1996 har vi indsamlet brugt, men stadig anvendeligt sundhedsudstyr og transporteret det til Kraslava og Ludza regionerne i Letland. Det er resultatet af et samarbejde mellem Lionsklubberne Als Nørherred, Bov, Broager-Gråsten, Padborg, Rødekro, Sønderborg, Sønderborg-Alssund, Tinglev og Aabenraa. Det har drejet sig om udstyr fra sygehuse, plejehjem, skoler og andre institutioner. Med mellemrum har medlemmer fra klubberne aflagt besøg i Letland og har fået gode relationer til institutionerne i de 2 regioner.

Selvom vi havde planlagt at gen- Helt naturligt møder vi stor nemføre et besøg i Letland i år, hjertelighed og taknemmevar det ikke muligt at nå at ar- lighed for vores indsats gennem rangere det samtidig med jubi- de mange år, når vi aflægger belæet, hvorfor jeg skrev tilbage og søg derovre. Men invitationen takkede for invitationen. Vi bek- og reaktionen på mit afbudslagede, at vi ikke kunne komme, brev viser, at vi er værdsatte ønskede en god festligholdelse som venner af gymnasiet. Det af jubilæet og håbede, at vi varmer. kunne besøge dem i september måned i år. Dear lions members. Jeg har nu modtaget I am writin følgende mail fra g on beha lf of the sc to thank y Kraslava: ho ou for the congratuli ol staff good wish o ns and es with the sc you sent us in conn ecti ho pleased to ol anniversary. We a on ll w re translated ceive your letter and ere and read o it was ut in the C House wh For nylig fik vi følgende ulture ere the fin al concert took part. invitation: In general the event was very g it’s a pity y ood and ou were no b members lu C ION t there. Th L s r c hool web-s Dea is is see the ph ite address where yo a to d e it v o u can to gallery dly in o h f tt th You are kin p m e :/ iu c / s e w a le w bration: w.kraslava te Gymn sgimnazija Kraslava Sta ry celebration .l v / galerijas We hope to ersa m e 90th Anniv e t . y 3 ou again i 01 Septembe on 8 June 2 -----------------------r. ---W --a -rm -regards, -----------e -Ligi. -------P r o g r amm State Gymnasium a v la Kras ium remony at te Gymnas Opening ce ion from Kraslava Sta ess lace Street proc to Plater Pa Als Nørherred, g. ool buildin h c s ld o e Bov, at th hall. s’ meeting Schoolmate rt in the town concert nasium. Broager-Gråsten, m y G Conce te ta S a v Padborg y at Krasla -----------------------------Dinner part ---Rødekro ------------------------Sønderborg taff s d n a r te Sønderborg-Alssund s Headma sium a n m y G te Tinglev og Sta of Kraslava

*

A abenra a

DG´s Nyhedsbrev 2013/14

106 C

nr. 1

juli 2013

8


lions CLUB Odense svanen

Genbrugsbutik er næsten et guldæg ... 2013/14

Af Liselotte Christensen, PR - VZF, LC Odense Svanen Odense-svanerne har fået om ikke en høne, der lægger guldæg, så en fast indtægt der gør, at vi kan sige ja til en del flere ansøgninger end før. Klubben har fået lov til at åbne en genbrugsforretning i en tom hjørneforretning på den største indfaldsvej til Odense Centrum, Albanigade. Ejeren har kvit og frit stillet ca. 70 m2 til rådighed. Vi betaler end ikke lys og varme! Det er en stor fordel med et fast sted, det sparer tid og kræfter, og alt præsenterer sig meget mere professionelt end på et bord på et loppemarked.

Kom gerne forbi Vores lille forretning har åben torsdag og fredag kl. 12 – 17 og lørdag kl. 10 – 14. Vinduesudstillingerne skiftet jævnligt, så der altid er noget nyt at se på, og eventuelt købe. »Lopperne« får vi fra venner, bekendte og andre, der har læst opslaget i vinduet og på gadeskiltet om, at vi gerne modtager genbrugsting. Det har givet os et bredt udvalg at husgeråd, boligtekstiler, bøger og tøj. Da der løbende kommer nyt, har vi mange faste kunder, der »lige ser forbi«. De andre handlende i området har

også været gode kunder og er meget glade for, at der igen er aktivitet i hjørnebutikken, så vi er meget velkomne.

Lions logoet bliver set Der er masser af Lions-informationer og logo i udstillingsvinduerne, så ud over at sikre klubben en god stabil indtægt, giver det også synlighed for Lions generelt. En sidegevinst er, at vi har fået et meget bedre klubliv, da vi er sammen på en anden måde i forretningen.

Vinduesudstillingen udskiftes jævnligt - så der er noget nyt at se på

DG´s Nyhedsbrev 2013/14

106 C

nr. 1

juli 2013

9


Lions Club korsør arrangerer

Korsør Open Golfmesterskab 2013/14

Lørdag 7. september 2013 Du kan nyde en af Danmarks smukkeste golfbaner og samtidig støtte juniorarbejdet i Korsør Golfklub og ungdomsarbejdet i Korsør. Overskuddet i golfturnering går ubeskåret til ungdomsarbejde. Priser

Greenfee kr, 260, 00 + turneringsfee kr. 100,00 Turneringsfee for medlemmer af Korsør Golfklub: kr. 100,00 Deltagelse i Hole in One konkurrence: kr. 50,00 Tilmelding og betaling af greenfee og turneringsfee på Golfbox. spisning

Cafeen tænder op i den store grill. Menuen til kr. 119,00 kan bestilles på telefon 58371836 eller ved registrering ved fremkomst. o v e r n at n i n g

Kommer I langvejs fra kan der overnattes på Comwell Grand Park fra den 6/9 til 7/9 - lige ved siden af golfbanen. Tlf. 58 35 01 10. www.comwell.dk. Ved booking skal bemærkes’ Lions Match’. Overnatning inkl. morgenbuffet Dobbeltværelse: kr. 790,00. Enkeltværelse: kr. 690,00 T i lm e ld i n g

Kl. 14.00:

Gunstart.

Turneringsform:

Stableford.

Handicap:

Max 48.

Alder:

min. 18 år.

Deltagerantal:

Max 100 personer.

Præmier til 1. og 2. plads i rækkerne: A, B, C og D. Korsør golfmester:

Vinder af A-rækken.

Konkurrence på puttegreen. HOLE IN ONE PRÆMIE: TOYOTA AYGO ( PAR 3 HUL NR. 8)

Sponseret af:

Autohallen A/S, Trafikcenter alle 1, Slagelse.

Hole in One præmien er skattepligtig. Vi glæder os til at se Jer på Korsør Golfbane.

Senest 2. september 2013.

Med venlig hilsen

Lions Club Korsør

DG´s Nyhedsbrev 2013/14

106 C

nr. 1

juli 2013

7


Lions Danmark / P r e s s e m e dd e l e l s e

Lions Prisen 2013/14

De danske lions klubber donerer i år et rekordstort beløb på 600.000 kr. til et forskningsprojekt til indkøb af nødvendigt udstyr og analyse af indsamlede blodprøver. Lions Pris, der i år uddeles for 25. gang, er netop, af Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen, protektor for Lions Danmark, ved en højtidelighed på Fredensborg Slot blevet overrakt til repræsentanter for Vejle Diabetes Biobank. Med denne uddeling er der uddelt næsten 10 millioner kr. gennem de 25 år.

Lions og kampen mod blindhed Gennem snart 100 år har Lions organisationen haft kampen

mod blindhed som sit adelsmærke. Det er derfor med stor tilfredshed, at Lions Pris Udvalget fortsætter denne linje ved at vælge et forskningsprojekt tilknyttet Vejle Diabetes Biobank som dette års prismodtager. Lions Club Vejle Munkebjerg har bragt projektet i forslag. Projektet har til formål at bekæmpe alvorlige sygdomme, herunder blindhed, som følge af diabetes. Projektet, der ledes af professor, dr. med. Ivan Brandslund, Klinisk Biokemisk Afdeling og overlæge, dr. med. Cramer Christensen, Medicinsk Afdeling, begge på Vejle Sygehus i samarbejde med øjenafdelingen ligeledes på Vejle Sygehus. Vejle Sygehus udgør en del af

etop eddelelse er n Denne pressem e, damed la b e dag rr ø st le al l ti t d udsen d selve de samt TV. Ve blade, ugebla ed sen deltog Bill prisoverrækkel canpix. S t m sa ns hus ke ik lit o P , et d blev Bla en video, som e g ta p o d lo TV Syd men aften sammen bragt en fredag dtagerne. w med prismo med et intervie et nsvarlige har få -a R P es n er b b Klu elsen tilsendt  pressemeddel kalavis. lo gerne til din - så send den

Sygehus Lillebælt. I projektet vil man anvende en ny markør, der vil blive testet for muligheden for endnu tidligere i forløbet end i dag, at kunne identificere de personer, der er i øget risiko for at udvikle diabetisk øjensygd0m. Dette vil kunne forbedre behandlingen.

Fordobling over 10 år Diabetesforeningen oplyser, at 306.638 danskere ved udgangen af 2011 havde fået stillet en diabetesdiagnose. Der er tale om næsten en fordobling over 10 år. Eksperter anslår, at der måske går et tilsvarende antal danskere rundt med diabetes uden at vide det og uden at der bliver gjort tilstrækkeligt for at forebygge de alvorlige følgesygdomme. Vejle Diabetes Biobank har inden for de seneste 5 år opnået en unik position via indsamling af biologisk materiale – primært blodprøver – som skal sikre den nuværende og fremtidige grundforskning i årsager til diabetes 2 og dens mange følgesygdomme. Den nuværende biobank rummer aktuelt biologisk materiale fra 4.000 diabetikere og 5.000 raske kontrolpersoner. Med det forskningsprojekt, som Lions støtter via Lions Pris kan biobanken udbygges med biologisk materiale fra yderligere 10.000 diabetikere, hvor af 1.500 af disse vil blive selekteret til selve undersøgelsen.

Prinsgemalen med repræsentanter for prismodtageren, Vejle Diabetes Biobank. DG´s Nyhedsbrev 2013/14

106 C

nr. 1

juli 2013

10


Lions Danmark / Distrikt 106C Denne udvidelse af biobanken vil øge sikkerheden i analyseresultaterne, og gøre det muligt med større sikkerhed at finde frem til de årsager, der har betydning for udvikling af diabetiske senfølger i øjnene og i værste fald blindhed.er. Vi står gerne til rådighed med yderligere oplysning. Kontakt venligst Flemminghoj@sol.dk mobil 24 27 20 39.

2013/14

Se mere på www.lions.dk Prismodtagerne

Mødekalender klubåret 2013/14 1. halvår

106 C på Facebook - med aktuel stof som har offentlig interesse.

20.07.2013

YCE lejråbning, Horsens Bygholm. Flemming Efterskole, ca. 12 km vest for Horsens

30.07.2013

Møde i forretningsudvalget

17.08.2013

1. Kabinetsmøde (Alle Lions i Distrikt 106C er velkommen, tilmelding via LionsOffice - Distriktskalenderen - 106C.

Medlemstal 31. maj

24.08.2013

1. Guvernørrådsmøde. (Alle Lions er velkommen, men det kræver tilmelding til RS)

05.10.2013

Møde med 111N

22.10.2013

Møde i forretningsudvalget

106A + 1  – 19 =   870 medl. 106B + 10 – 24 =  2981 m edl. 106C +  6  – 23 =  1819 medl. 106D +  8  – 15 =   964 medl.

29.10.2013

Møde for nye Lions

Gå ind på Facebook søg Lions Club District 106C

31.10.- 02.11.2013 Europa Forum, Istanbul, Tyrkiet 09.11.2013

2. Kabinetsmøde (Alle Lions i Distrikt 106C er velkommen, tilmelding via LionsOffice - Distriktskalenderen - 106C.

16.11.2013

2. Guvernørrådsmøde. (Alle Lions er velkommen, men det kræver tilmelding til RS)

23.11.2013

Midtvejsmøde

Deadline for indlæg til C-NYT nr. 2:

20. juli 2013

Flere oplysninger om møderne får du på

LionsOffice.dk Distriktskalendere 106C

Total +25 – 81 = 6.634 medl. i 312 klubber

Sæt kryds i kalenderen! - Lions har brug for din medvirken !

Tekst og billedfiler sendes til flemminghoj@sol.dk

DG´s Nyhedsbrev 2013/14

106 C

nr. 1

juli 2013

11

C nyt 1 juli rep  
C nyt 1 juli rep  
Advertisement