Page 1

Nordøstfyns Jagthundeklubs

Aktivitets Program 2008 Rigtige jagthunde trænes i

Nordøstfyns Jagthundeklub


www.danskebank.dk

Situation Selvst¾ndig landmand med visioner ¯nske At styrke bedriften L¿sning RŒdgivere med forstand pŒ landbrug og penge Danske Banks landbrugsrŒdgivere er specialister inden for landbrugs¿konomi. Vores rŒdgivning tager altid udgangspunkt i den enkelte bedrift og bygger pŒ mange Œrs erfaring med danske landm¾nds erhvervsbetingelser. Aftal et m¿de, og lad os sammen finde en l¿sning, der styrker dit landbrug. Landbrugscenter Fyn Telefon 45 12 43 60

2

Forsidebillede: Henning Klokkers Pozet.


Tilbageblik Jeg vil her beskrive lidt om de oplevelser jeg kan huske om den vilde bestand af agerhøns på Hindsholm i 1950 – 60 og 70erne. Min far havde jagten på naboens og sin egen jord, to husmandssteder på tilsammen 25 tdr. l. og med seks forskellige afgrøder, på hver matrikel. På en solskinsdag 1. oktober sidst i halvtresserne blev der lettet flokke af agerhøns fra 15 til over 20, de lå i nykløveren, på stub og i de 4 små roe stykker. De tre jægere blev enige om at de havde set over 120 høns på de 25 tdr. l.. På træningsdage først i halvfjerserne kunne Christian Møller og jeg på en til to timer nemt have 15-20 par høns i engene på Vestermaen et areal på max 100tdr.l.. En februardag i 1976 var der faldet 6-8 cm. fint løst sne, nysgerrig som jeg er, skulle jeg lige ud og køre en tur for at se om der var høns på terrænet til forårs prøven på Brockdorff og Schellenborg. Fra offentlig vej kunne jeg uden kikkert observere henholdsvis ca. 110 og 120 tilsammen 230 agerhøns, ak ja det var dengang.

Fremtiden Der er ingen tvivl om at de bedste år for dansk jagthundesport er passé. Forårsprøverne på Fyn ser jeg optimistisk på, værre står det til med prøverne om efteråret. Roerne på Nordøstfyn forsvinder ingen tvivl om det, men der er del frø og udlægsmarker som kan bruges, så må vi se hen af vejen, måske kommer der nye spændende afgrøder til. Jeg vil slutte med at takke bestyrelsen for opfordringen til at skrive lidt til det nye program og samtidig rette en tak til alle der hjælper med til at holde klubben i gang.

Jeg vil hermed ønske alle knæk og bræk, samt et godt nytår.

Henning klokker

3


Rynkeby Dyreklinik

4


Formandsberetning Træning: Der var desværre ikke opbakning omkring vores markprøve træning, for få hunde!

Den udvidede prøve. Dommer var Jan Poulsen.

Markprøven den 11/3 07 var forskånet for dårligt vejr som vi har haft de foregående år, og der var rigtig god opbakning til prøven, idet 57 hunde fordelt lige på kontinentale og engelske. Så er vi ved at være tilbage i de gode gamle dage med stor tilslutning. Og der var rimeligt med fugle til alle hunde. Vi havde også nogle sponsorpræmier i form af hundefoder fra Sibiriens specialfoder og SAB Nordfyn, og gavekort fra Hunters Universe. Tak til sponsorerne. Næste arrangement er dressur d. Ole Martinussen med Scarlett 3. marts 07 Der blev skrevet 19 hunde op til Bedste hund blev KLM. Scarlett ved Ole grunddressur og vi startede med 9 hunde Martinussen. på det udvidede hold. Det er lidt færre end året før, men alle hang ved til vores 30/4 07 Startede vi apporteringsprøve i afsluttende prøve. Langeskov Der var også nogen, der kiggede efter hvad vi lavede på det udvidede hold og Carsten Mogensen havde snakket med kom og prøvede kræfter der. Så der er måske lidt større tilslutning der næste år. komunen om at låne terræner til vores træning, så der blev plads til begge hold, og det viste sig at blive en succes, både Dressur prøve: 29/4 med hundene men også med det sociale Poul Bruun var inviteret til at dømme de før og efter træningen. unge hunde. Bedste hund: S. Spaniel Bessi ved Tom Den 1/6 07 holdt vi apporteringsprøve. Frederiksen. Lars Jaegher skulle uddele Fidus pokalen til den hund og fører, som han skønnede der var nået længst på kurset, og det blev: Spr. Spaniel Bogie ved Tonny Petersen. Tillykke til dem.

Sommerfesten havde vi taget af programmet, da der var for lidt tilslutning til den, og i stedet valgte vi at gøre mere ud af app. prøven hvor vi satte et telt op og grillede pølser, og det var faktisk en god 5


6


idé da der var mange der deltog i prøven.

Vinder: Lab. Ask ved Jette Osbahr.

Unghund deltog: 13 hunde Udvidet: 5 hunde

Holdapportering: I år forsøgte vi igen med holdapportering og det gik også lidt bedre end de andre år idet vi endte på en tredje plads, så hvis vi hænger i med træningen kommer vi måske til tops.

Til at dømme de unge hunde havde vi Helge Knudsen. Pokalvindere: Lab. Mille ved Per Nielsen Åben kl. Lab. Mille ved Per Nielsen Den udvidede apporteringsprøve dømte Jan Poulsen.

Efterårsmarkprøve: Vores efterårsmarkprøve blev et godt arrangement med tilpas med deltagende hunde, gode terræner, men for få fugle på nogle af holdene. Det kan man ikke gardere sig imod. Der deltog 38 hunde. Tak til Henning Klokker for at koordinere terræn og terrænledere så det hele kom til at passe sammen. Tak til Frede for at tager over som prøveleder. SAB Nordfyn og Sibiriens Specialfoder, har sponsoreret foderpræmier til prøven, Hunters Universe havde udsendt nogle gavekort der blev uddelt ved lodtrækning. Vi siger sponsorerne mange tak for hjælpen. NØJHK har igen i år sat et antal agerhøns ud på nogle af de terræner vi låner, både forår og efterår til vores prøver, og dermed en stor tak til lodsejere og jagtlejere, fordi de lader os bruge deres terræner. En stor tak til alle dem der villigt giver en hånd med når der skal findes terræner og som fungerer som terrænledere. Tak til dommerne der har dømt hundene på vores prøver. Tak til Lars Jaegher der trofast kommer og hjælper os hvert år med de unge hunde, både til dressur og apportering. Også vores sponsorer der annoncerer i vores blad skal have tak, uden dem var der ikke et så udførligt aktivitetsprogram. Til sidst en tak til den øvrige bestyrelse og ikke mindst pigerne der gerne bakker op og hjælper når det er nødvendigt, for et godt samarbejde i det forgangne år. Tak.

Jette Osbahrs Ask

7


8


Pokaler ved markprøver

Pokaler uddelt ved forårsmarkprøven:

Engelsk – unghund: Valdemar Larsen – ES. Vinci-Tore

Engelsk – unghund, uden fugl: Hubertus – P. Rolv

Engelsk – åben: Erling Christensen – IS. Hilti

Engelsk – åben: Svend Buchhave -P. Trille

Kontinental – unghund: Jørgen Christensen – KH. Nelli

Kontinental – unghund, uden fugl: Knud Rughave – RH. Jonas

Kontinental – åben: Anders Mortensen – VZL. Fanta

Kontinental - åben: Knud Erik Jensen - RH. Thor

Pokaler ved efterårsmarkprøven:

Engelsk – åben: Allan Dideriksen – P. Flash

Engelsk – Vinderklasse: Gudmon Jensen – B. Kia

Kontinental – unghund: Ole Mogensen – RH. Tess

Kennel Skovlykke årspokalen: Henning Klokker – ES. Rynke

Apporteringsprøven Carsten Mogensen med Aron.

9


Program for 2008

Tordag d. 31. januar To, på hinanden, følgende ekstraordinære generalforsamlinger Mødested: Drigstrup Sognegård Tidspunkt: 1. kl. 19:00 2. kl. 19:30 Dagsorden: Vedtægtsændringer Herefter vil Henrik Nielsen snakke om sporarbejde.

Lørdag d. 1. marts Dressur, grunddressur for begyndere Mødested: Drigstrup Sognegård (endelige træningsprogram frem til d. 26. april forelig ger første træningsdag). Tidspunkt: kl. 10:00 Indskud: kr. 250,- pr hund - Betales ved fremmøde Leder: Lars Jaegher, Stige Tilmelding: Ingen forudgående tilmelding Prøve: Afsluttende prøve lørdag d. 26. april kl. 13:00 Lørdag d. 1. marts Dressur,udvidet (træning gennemføres kun ved min. 10 hunde) Mødested: Drigstrup Sognegård (endelig træningsprogram frem til 26. april foreligger første træningsdag.) Tidspunkt: kl. 10:00 Indskud: Kr. 250,- pr. hund – Betales ved fremmøde. Leder: Jan Poulsen Tilmelding: Ingen forudgående tilmelding. Prøve: Afsluttende prøve lørdag den 26. april kl. 13:00 Der uddeles pokal til bedste hund. Søndag d. 9 marts Markprøve Der dystes om flere pokaler samt 1.,2.og 3. præmier. Præmieuddeling før suppen, når prøven er slut. Foderpræmier og gavekort – fra vores sponsorer. Mødested: Drigstrup Sognegård. Tidspunkt. Kl. 08:00 Indskud: Kr. 125,- pr. hund - betales ved fremmøde. En portion suppe er med i prisen.(bestilles ved tilmelding). Tilmelding: Senest den 3. marts til Kai K. Christensen, tlf. 20949461 eller Lars Mejser, tlf. 21644548

10


Mandag d. 28.april. Apporteringstræning, begyndere. Der trænes vandapportering og apportering på land med duer og kaniner. Mødested: Langeskov, Nonnebostien . Tidspunkt: Kl. 18.30 (Træningspogram, frem til 31. maj foreligger første træningsdag). Indskud: Kr. 220,- pr. hund, der betales ved 1. fremmøde. Leder: Lars Jaehger Tilmelding: Ingen forudgående tilmeldinger. Mandag d. 28. april Apporteringstræning, udvidet. Der trænes efter Danmarks Jægerforbunds apporteringsprøve. Mødested: Langeskov, Nonbostien. Tidspunkt: Kl. 18.30 (træningspogram, frem til 31. maj foreligger første træningsdag). Indskud: Kr. 220,- pr. hund, der betales ved 1. fremmøde. Leder: Ole Andersen og Carsten Mogensen. Tilmelding: Ingen forudgående tilmelding. Lørdag d. 31. maj Familiedag/apporteringsprøve, begyndere samt udvidet. Prøven (ikke anerkendt) – der dømmes efter D.J.U.’s regler.Der uddeles præmier til hunde, der består samt pokal til prøvens bedste hunde. Mødested: Langeskov, Nonnebostien. Tidspunkt: Kl.10.00 Indskud: Kr. 50,- pr. hund, der betales ved fremmøde. Tilmelding: Ingen forudgående tilmelding. Beskrivelse. Vi tænder grillen og laver lidt mad, så tag familien med og lad os få en hyggelig stund sammen. Søndag d. 31. august. Efterårsmarkprøve Der dystes i vinderklasse, åben klasse samt unghundeklasse. Præmieuddeling efter prøven. Prøven annonceres i Jagthunden. Mødested: Drigstrup Sognegård. Tidspunkt: Kl. 08.00 Indskud. Vinderklasse, unghund og åben klasse kr. 125,- pr. hund. Der betales ved fremmøde. Tilmelding: Senest den 25. august til Kai Christensen, tlf.20949461 eller Lars Mejser, tlf. 21644548. Torsdag d. 6. november Generalforsamling. Mødested: Drigstrup Sognegård. Tidspunkt: Kl. 19.00 Dagsorden iflg. Lovene. Husk at indberette årets resultater på anerkendte prøver til bestyrelsen i god tid før generalforsamlingen af hensyn til pointberegningen.

11


12


13


14


Bestyrelsen er: Formand Lars Mejser Bramstrup 2, 5792 Årslev Telefon: 21644548 Email: mejser@gmail.com

Næstformand Kai K. Christensen Pilelunden 24, 5550 Langeskov Telefon: 20949461 Kasserer Mogens Andersen Tårup Vestergyde 37, 5370 Mesinge Telefon: 65321259 Email: baekkelundgaard@gmail.com Sekretær Carsten Mogensen Kastanievej 26, 5550 Langeskov Telefon: 65383107 Email: carstenmogensen@stofanet.dk Bestyrelsesmedlem Ole Andersen Midskovvej 226, 5370 Mesinge Telefon: 65341030 Email: erbe@os.dk 1. Suppleant Peter Storm Granhaven 19, 5330 Munkebo Telefon: 22122303 Email: gossa@worldonline.dk 2. Suppleant Carsten Mindegaard Hersnap Bygade 9, 5380 Dalby Telefon: 21250624 Email: c.mindegaard@mail.dk 15


Hvis din nabo eller gode ven skal have dresseret hund, så tag dem med til træning i NORDØSTFYNS JAGTHUNDEKLUB

/program2008  

http://nordostfyns.dk/downloads/program2008.pdf

/program2008  

http://nordostfyns.dk/downloads/program2008.pdf

Advertisement