Page 21

21

De historische Flaeijelkermis In het dorp van ons verleden was het één keer per jaar feest: als de kermis er was! Ook dat is te zien op het Flaeijelfeest. Tegenover het Dorpsplein, waar de ouderwetse Merke plaatsvindt, treft u een ouderwetse kermis aan met alle nostalgische kermisattracties. Stap in de zweef- of draaimolen of sla bij de Kop van Jut. Alle attracties van de historische kermis zijn gratis toegankelijk als u op het terrein bent. De zweef en de draaimolen draaien op vrijdagmiddag tijdens de kinderactiviteiten ook. Echte sensatie op de kermis van weleer is de Steile wand. Een groot spektakel waarbij door meerdere motoren in een grote komvorm wordt gereden. Nieuw dit jaar is de ouderwetse en romantische Rupsbaan en het sensationele kermisvariété ‘Morna, het meisje in de vissenkom’. Komt dat zien, komt dat zien!

De eerste zoen in de Rups De Rups is een ware belevenis op de nostalgische kermis. Geschikt voor jong en oud en voor heel veel kinderen en volwassenen dé favoriete kermisattractie. De golvende bewegingen die je vlinders in de buik bezorgen, de spanning om de kwast te vangen voor een extra gratis rit en, het hoogtepunt voor verliefde stelletjes wanneer plots de kap over de wagentjes gaat en het donker wordt in de Rups. Het ideale moment om die lang gedroomde eerste zoen te geven.

Het meisje in de vissenkom Circus drome neemt u mee in een oude Carnivale woonwagen. Binnen kun je genieten van het verhaal van Morna, het meisje in de vissenkom. Het kleinste vrouwtje ter wereld van slechts 20 centimeter groot leeft in een vissenkom. Ontdek het treurige verhaal achter dit ongekende wonder en ontmoet haar in levende lijve!

Waaghalzen op de steile wand

Unieke luchtschommel

Een klassieker op het Flaeijelfeest! Klassieke motoren die een razende stunt uitvoeren. De motorfietsen worden in een grote tonvormige kombaan rondgereden. De Steile Wand die wordt gebruikt dateert uit 1937. Als toeschouwer staat u bovenaan de ton en ziet u het schouwspel. Kom en moedig de dappere rijders aan! Als het even meezit, nemen de rijders een dame op het stuur mee.

Op het Flaeijelfeest is een unieke luchtschommel in gebruik. Kinderen zijn er dol op. Het is een origineel exemplaar uit 1915, gebouwd in opdracht van een kermisexploitant. Kermisfamilie Arjaans uit Joure heeft het daarna in gebruik gehad. Het zou dus zo maar door uw voorvaderen gebruikt kunnen zijn op het jaarlijkse kermisuitstapje! Jong en oud genieten van de schommel die in het donker prachtig verlicht is.

Flaeijelkrant2013 interactief  

http://www.flaeijel.nl/cms/media/krant/Flaeijelkrant2013_interactief.pdf

Advertisement