Page 1

PLANLEGG 2022 Planlegg 2022 Når du pløyer får du et mye bedre såbed Ploger Ecomat Kultivatorer Gras- og halmsnittere Såmaskiner Rotorharver Pål Torje valgte en kraftig nykommer Gjødselspredere Enkel sporfølging IsoMatch Isobus Sprøyter River Vendere Slåmaskiner Skarp kutting og god sving på fjøsjobben Rundballekuttere Rundballepakkere Reservedeler & service

WHEN FARMING MEANS BUSINESS

2-3 4-5 6-7 8 9 10-11 12-13 13 14-15 16-17 18 19 20-23 24 25 26-29 30-31 32-33 34-35 36-39

kverneland.no


Kverneland takker Jan Markus Kvamme for flott bilde på framsiden av Planlegg 2022. Kverneland CL GEOSPREAD i flott Norsk Natur fra Oldedalen.

PLANLEGG 2022 MED KVERNELAND OG FELLESKJØPET Kjære bønder Velkommen til årets Planlegg, der vi som vanlig blander informasjon om produktene og artiklene fra bønder som kjører maskinene våre. I fjor var jeg litt pessimistisk fordi vi ikke visste hvordan det ville gå med Corona, men det viste seg at jordbruket tross alt klarer seg bra. Nå som jeg skriver dette, har jeg en klar følelse av at vi går mot lysere tider. Våren var kald og våt, men etter hvert har varmen kommet, og det ser ut som det blir en veldig sterk vegetasjon i år med forhåpentligvis gode avlinger. Samtidig har også vaksinasjonen vist gode resultater og viser at vi går lysere tider i møte slik at alle snart kan vende tilbake til sin gamle hverdag. Som dere ser har vi nå en helt ny plogserie som er lansert i løpet av 2021. Det vil være et stort tema i mange år fremover. Vi har også en helt ny serie sprøyter som har blitt solgt i løpet av året. Sprøyter og gjødselspredere er innenfor vårt produktområde Crop Care. Det betyr at du må ta vare på avlingen din og pleie den slik at det kan gi optimal avkastning, dette ligger også i området kjent som presisjonsdyrking. Maskinen skal ved hjelp av GPS og seksjonsavstengning, sørge for at du ikke gir mer næring eller plantevern enn det som trengs. Som mennesker, må vi vaksinere oss for å holde oss sunne, dette er i utgangspunktet hva bønder gjør med plantene sine. Jeg håper at du finner det du leter etter i planlegg 2022 og sammen med Felleskjøpets kunnskapsrike ansatte vil det gi deg et sikkert eierskap med nærhet til service og reservedeler. Vi i Kverneland håper å se deg på messer og demonstrasjoner til vinteren og våren slik at vi kan vise og fortelle om produktene våre på stedet. Da gjenstår bare å ønske dere alle et vellykket år.

Mats Tykesson Adm. direktør Kverneland Group Norge AS

2

PLANLEGG 2022


Førsesongsalg Reduser investeringskostnadene ved å planlegge langsiktig. Planlegging med noen måneders horisont er både fornuftig og ikke minst økonomisk smart. Selv om maskinen ikke skal brukes før til neste års sesong, kan det være gunstig å spesifisere og kontraktsfeste nå i høst. Felleskjøpet gjennomfører nå førsesongsalg på hele Kvernelands omfattende redskapssortiment. Tidlig kontraktsfesting skal være en vinn-vinn situasjon for alle parter. Derfor skal du som kunde, også ha din del av kaka. Kontraktsfesting i oktober, november og deler av desember betyr penger spart. Da handler det ofte om titusener i reduserte kostnader. I tillegg til redusert pris, er du sikret levering til ønsket tid og du får i tillegg en skreddersydd maskin til nettopp ditt behov. I denne Planlegg 2022 vil du finne eksempler på produkter du kan spare store beløp på å handle nå i høst. Førsesongtilbudene er mange og gode og gjelder fram til 15.12.21! Ta kontakt med Felleskjøpets lokale salgskonsulent for et godt maskintilbud!

Leasing av driftsmidler fra Felleskjøpet Nordea Finance er et av Nordens fremste finansieringsselskap og tilbyr skreddersydde leasing- og finansieringsløsninger av driftsmidler og utstyr for næringslivet. Vi har bygd opp en betydelig kompetanse og erfaring knyttet til landbruksfinansiering og er kjent som eksperter på traktorleasing. Samarbeidet med Felleskjøpet Rogaland gir Felleskjøpets kunder de mest konkurransedyktige løsninger og betingelser innen finansiering av utstyr til landbruket. Leasing som finansieringsform har hatt en meget stor vekst de siste årene og i samarbeid med Nordea Finance tilbyr Felleskjøpet et fleksibelt finansprodukt med mange fordeler. Alle drifts-, anleggs- og transportmidler som skilles ut som egen enhet og avskrives, kan leasingfinansieres. Leasing av driftsmidler frigjør driftskapital og gir bedriften større handlefrihet. For mer informasjon om finansiering se: www.nordeafinance.no

Med forbehold om endringer vedrørende valutakurs og ekstraordinære råvarekostnader. Bilder kan vise utstyr som kan fravike fra standardmodellene.

PLANLEGG 2022

3


KVERNELAND 2300S "NÅR DU PLØYER FÅR DU ET MYE BEDRE SÅBED"


Vi tok turen til Gjesdal en flott vårdag for å ta en prat med Tarjei Gjesdal om hans erfaringer med den nye 2300S plogen. Tarjei driver gård med 200 tonn melkekvote og i tillegg driver han Gjesdal maskinstasjon. På maskinstasjonen har de åtte traktorer som går i leiekjøring. I området er det mye kyr og sauer, så det er hovedsakelig grasproduksjon det drives med her. Maskinstasjonen driver med jordbearbeiding, steinplukking, gjødsling, kalking og grasslått, så de kan gjøre det meste av maskinarbeidet for en grasbonde. – I området er det forskjellige jordforhold, alt fra sandjord og klebrig myrjord til leire, og vi pløyer for å få gode avlinger», sier Tarjei. – Når du pløyer får du et mye bedre såbed, som igjen legger grunnlaget for en bedre avling, og i tillegg får du løsnet jorden, jevnet og fjernet stein. Vi har veldig mye stein i dette området, så steinutløseren er veldig viktig for oss, og den fungerer veldig bra. Plogen er utstyrt med kropp nr. 30, som er en stripekropp. Tarjei har bare gode erfaringer med dette valget: – Denne kroppen har vært enestående for oss, da vi pløyer allslags typer jord. Med kropp nr.30 unngår vi klining av jord. I tillegg får vi veldig fine fårer selv i feit klebrig jord og i myrjord. – Brukervennligheten er veldig bra, Kverneland-plogene er enkle å justere. Det meste vi pløyer blir pløyd ganske bredt, men fårene må se fine ut. Og med Variomat systemet er det enkelt å tilpasse arbeidsbredden for å få et godt sluttresultat, eller for å få fine furer.

Under pløyinga er det viktig for oss at plantemasse og ugress blir skikkelig nedmuldet for å bli kvitt det. Hvis glyfosat blir forbudt så må vi pløye enda mer. Vi har nå en 4 skjærs 2300S plog, og vi løfter denne plogen veldig enkelt med en 4-sylindret traktor. Sammenlignet med andre plogmerker kommer Kvernelandplogen veldig godt ut når det gjelder vekt. Da er det nærliggende å tenke at det er mye mindre stål på plogen og at den er svakere, men det er ikke min erfaring. Min erfaring er at Kvernelands ploger er veldig solide og tåler lang bruk under tøffe og steinrike forhold slik vi har her i Gjesdal. Jeg har et veldig godt inntrykk av Kverneland og det virker som plogen er laget av bønder for bønder og entreprenører, så jeg er veldig fornøyd med Kverneland plogen», avslutter Tarjei.

PLANLEGG 2022

5


KVERNELAND PLOGER

KVERNELANDS PLOGER STERKE, LETTE OG ENKLE Å JUSTERE

Kampanje 2300S

Kverneland 2500 i-Plough®

4 skjær Variomat®. 4 skjær, hurtigkoplig. mekanisk sideregulering, minnesyl. skumfjøler, landsidekniver, 18" rullekniv kropp 28, hjul 280/60- 15,5 med svivel ledd.

Alle viktige funksjoner styres fra traktorhytta via isobus-skjermen. ISOBUS-skjermen viser deg tydelig hvordan du justerer plogen til fingerspissene. Tilgjengelig fra 4 til 6 skjær.

Kverneland 3300S

Kverneland 3400S

3300S Variomat® er tilgjengelig fra 4 til 6 skjær med 300 vendehode.

Etterfølgeren til Kverneland EO Extra kraftig Variomat®-plog med 300-vendehode. For pløying i fåra eller On land (enkel omstillning fra traktorhytten). Tilgjengelig fra 5 til 7 skjær.

Fra 252.900:-

Trailer Transport Solution (TTS) For å maksimere sikkerheten for sjåføren og for alt og alle i nærheten. oppfører plogen seg som en trailer. I kurver vipper den ikke ut. Transportløsningen er ett valgfritt tilbehør. Med denne løsningen kan du velge om du vil ha fast eller svingbar drag aksling når du pløyer

6

PLANLEGG 2022

Rask og enkel justering av forploger Sentralt justering av forploger: høyre og venstre arbeidsdybde justeres samtidig og presist. Meget effektiv, denne raske operasjonen sparer tid og garanterer perfekt pløying. Gras og halm forploger pluss skumfjøl er tilgjengelig. Rullekniver, slette og tagget i 18" (45 cm) og 20" (50 cm), kan fås på alle Kverneland-ploger.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


KVERNELAND PLOGER

Kampanje

Kampanje

Kampanje

Kampanje Kverneland 150S

Kampanje Kverneland EG

Kampanje Kverneland ES

3 skjærs med vendesylinder, dybdehjul, skumfjøler, landsidekniver, rullekniv. Kropp 28. Tilgjengelig fra 3 til 5 skjær

4 skjærs Variomat® med vendesylinder, dybdehjul, skumfjøler, landsidekniver, rullekniv. Kropp 28. Tilgjengelig fra 4 til 6 skjær.

4 skjærs Variomat® med vendesylinder, dybdehjul, skumfjøler, landsidekniver, rullekniv. Kropp 28. Tilgjengelig fra 3 til 6 skjær.

Kampanje Kverneland AB

Kverneland PG

Kverneland 6300

3 skjær, kropp 28, dybdehjul, skumfjøler, landsidekniver, rullekniv. Tilgjengelig fra 2 til 4 skjær.

Variomat® plog som gjør at du kan endre arbeidsbredden under fart. Senter montert hjul som gjør at du kan pløye nærmere kanten. Tilgjengelig fra 6 til 9 skjær

Etterfølgeren til den populære semiplogen Kverneland PB. Allsidig og veldig robust variomat® plog. Bakhjul med god vektoverføring til traktoren. Trinnløs justerbar arbeidsbredde. Leveres i 100cm ramme avstand og fra 6 til 8 skjær.

Fra 127.500,-

Fra 227.800,-

Fra 204.500,-

Kampanje

Fra 67.500,-

Modell Kroppavstand, cm Vendehode Type Arbeidsbredde, cm Vendeploger 150S 85/100 150 Aut. utløser 30-50 150S Variomat 150 Aut. utløser 30-50 2300 V 85/100 200 Aut. utløser 30-50/35-55 ES 85/100 200 Aut. utløser 30-50 EG 85/100 200 Aut. utløser 30-50 EG 85/100 300 Aut. utløser 30-50 2500 i-Plough® 85/100 280 Aut. utløser 30-60 3300 V 85/100 300 Aut. utløser 30-50/35-55 3400 V 85/100 300 Aut. utløser 30-50 Semi vendeploger PG 100 Aut. utløser 30-50 6300 100 Aut. utløser 35-55 Teigploger AB 85/100 Aut. utløser 30-50 Alle ploger fra Kverneland kan leveres med fast, hurtigkoblet eller svingbar dragaksling

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

Høyde under ås,cm Skjær

Løftekraft (kg)

70/75 70/75 80 70/75 70/75 70/75 80 80 80

3-4 3-4 3-5 3-4-5 3-4-5 4-5-6 4-5-6 4-6 5-7

1850-3900 2800-4200 3100-4300-5100 2700-6500 3100-4300-5100 4900-6300-8200 5100-6800-8800 4900-6300-8200 7000-8500-9000

70/75 80

6-7-8 6-8

70/75

2-3-4

40-60 60-80 80-100

PLANLEGG 2022

7


ROTORHARVER • KULTIVATOR

KVERNELANDS ECOMAT GRUNN BEARBEIDING PÅ 10 TIL 18 CM

Ved første øyekast ser Kverneland Ecomat kanskje ut som en alminnelig plog, men den er mye mer. Den er utviklet for å behandle jorden på en hurtig og effektiv måte, med en betydelig kapasitetsøkning sammenlignet med tradisjonelle ploger. • Løftekraftbehovet er vesentlig redusert, og dermed reduserte driftskostnader. • Grunn bearbeiding på 10 til 18 cm • Spar tid og penger med Kverneland Ecomat • Leveres fra 5 til 8 skjær

Pløying med Ecomat er spesielt egnet for: • Gårder som driver med korn og som har store områder som må klargjøres raskt for sikker såing. • Gårder med organisk gjødsel. En 3,5 m bred Ecomat med en kapasitet på 3 ha / time, molder ned gjødsel på 10-12 cm dybde som er ideelt. • Gårder som driver økologisk. Ecomaten vender ned ugress og etterlater en ren overflate. Den påfølgende avlingen har da større sjanse for å ta igjen før nytt ugress dekker bakken, i konkurranse om sollyset.

8

PLANLEGG 2022

Resultat etter pløying med Ecomat

4 måter på å lykkes med grunn eller redusert jordbearbeiding:: 1. Planlegg i god tid. Det er i seneste laget når du sitter i skurtresken på vei til åkeren. 2. Kort stubb, eller godt kuttet / spredt halm. 3. Velg kjøreretning, ikke kjør langs sprøytespor, halm strenger m.m. 4. Velg tidspunkt med omhu, resultatet vil alltid vær best når jorden er lagelig.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


ROTORHARVER • KULTIVATOR

KVERNELAND KULTIVATORER FOR KREVENDE FORHOLD

Kverneland Turbo trepunkstmontert harv Leveres i 5 ulike størrelser . Arbeidsbredde 3 og 3,5 meter med fast ramme. Arbeidsbredde 4,5 og 6 meteren med hydraulisk oppfelling. Harvene kan arbeide på dybder fra 3 til 20 centimeter.

"Kultivator for alle årstider"

Kverneland Enduro Kverneland CLG II • Tindeholderne er skrudd på rammen, og gjør det dermed lett å forandre tindeavstanden eller redusere antall tinder. • Herdet ramme, med lite sveising gir lang levetid. • Lite vedlikehold • Lett å justere fjær trykk

Kraftig og effektiv ytelse - det er det Enduro / Enduro Pro tilbyr. Maskinen kan operere med høye hastigheter samtidig som den holder en jevn arbeidsdybde. For dagens moderne gårder, har kravene til dyrking endret seg. Tids vinduet for, og arbeide må balanseres med høyere maskin ytelse. Begrensede avlingsrotasjoner krever en tilpasning innen teknologi som tilfredsstiller alle krav til moderne avlingsdyrking.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

9


GRAS- OG HALMSNITTERE

KVERNELAND GRAS- OG HALMSNITTERE FOR ALLE ARBEIDSFORHOLD Kampanje

Kampanje

FHP plus En universal beitepusser som passer for veivedlikehold, rydding av kanter, grøfter og hekker. Kampanje FHP plus 200

Fra 99.900,-

Kampanje

FHP Universalpusser for vedlikehold av vei, rydding av kanter, grøfter og hekker. Kampanje FHP 155

Fra 77.900,-

FHS Kompakt og kraftig maskin for middels krevende jobber i frukt- og bærfelt, lettere kratt, samt pussing av beiter og grasmark. Sideforskyving som standard (500 mm). Kampanje FHS 155

Fra 47.500,-

FHS

Arbeidsbredde, cm Transportbredde, cm Vekt, kg PTO hastighet, rpm Effektbehov, min-max, hk Y-slagor, antall Hammerkniv , antall Rotorhastighet, rpm Hastighet for slagjern, m/s Rotorakslingdiameter, mm Rotordiameter Kuttediameter, mm Reimer Reimstramming Utstyr Offset, mm Valse bak, mm Bakre hjul Meier 1 motkniv 2 motknivar Dobbelt deksel Standard Tilegg -

10

PLANLEGG 2022

FHP

FHP plus

185 207 540 540 35-80 48 24 2160 51 50 169 452 5 aut

200 222 572 540 35-80 52 26 2160 51 50 169 452 5 aut

230 252 620 540 35-80 60 30 2160 51 50 169 452 5 aut

250 272 655 540 35-80 64 32 2160 51 50 169 452 5 aut

155 18 740 1000

185 210 780 1000

200 225 820 1000

200 255 900 1000

230 285 960 1000

250 305 985 1000

40 20 1800 43 50 169 452 5 aut

48 24 1800 43 50 169 452 5 aut

52 26 1800 43 50 169 452 5 aut

52 26 1858 44 50 169 452 5 aut

60 30 1858 44 50 169 452 5 aut

64 32 1858 44 50 169 452 5 aut

500 160 -

500 160 -

500 160 -

500 160 -

580 195 -

580 195 -

580 195 -

1250 195 -

1250 195 -

1250 195 -

Ikke mulig

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


GRAS- OG HALMSNITTERE

Kampanje

Kampanje

FRO En allsidig maskin for bruk på gras, beiter, brakkmark og stubb. En kraftig dobbel ramme gjør det mulig å montere maskinen foran eller bak på traktoren. Kampanje FRO 235

FXN FXN-serien er Kvernelands største og kraftigste gras- og halmpusser for tungt arbeid på brakkmark og dyrket mark. Kampanje FXN 280

Fra 80.900,-

Fra 84.900,-

FXN

235 255 863 540 eller 1000 60-140 40 20 1730-1828 46-48 60 220 503 5 aut

280 300 980

325 345 1080

60-140 48 24

60-140 56 28

46-48 60 220 503 5 aut

500 195

500 195

FRH Kverneland FRH er en universalmaskin for kutting av gras, beiter, brakkmark og stubb. Kampanje FRH 235

Fra 80.900,-

Hammerkniv For tunge forhold, brakkland med mye undervekst og grener.

Universal Y-kniv med vifteblad i midten Den mest allsidige løsningen for alle forhold.

FRO

Kampanje

Steinkniv kan fås som løst utsyr Egnet for forhold med stein.

FRH

235 257 1050

280 302 1174

320 342 1302

55-160 56 28

55-160 72 36

80

46-48 60 220 503 5 aut

195 217 890 540 eller 1000 55-160 48 24 1844-1949 63-66 60 245 651 5 aut

63-66 60 245 651 5 aut

63-66 60 245 651 5 aut

63-66 60 245 651 5 aut

500 195

245

245

245

245

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

235 255 1025 540 eller 1000 70 - 160 56 28 1844 - 1949 52 - 55 60 245 541 5 aut 550 245 -

280 300 1135

320 345 1225

70 - 160 72 36

70 - 160 80 40

52 - 55 60 245 541 5 aut

52 - 55 60 245 541 5 aut

550 245 -

550 245 -

PLANLEGG 2022

11


SÅMASKINER

KVERNELANDS U-DRILL EKSAKT PLASSERING I HØY HASTIGHET

Maskinen kan kjøres i hastighet på opptil 10 -18 km / t, samtidig som du opprettholder perfekt plassering av frøet. U-Drillen settes raskt opp for drift: Alle viktige innstillinger kan styres fra displayet i traktoren U-Drill er tilgjengelig enten som standard såmaskin (U-Drill) eller som kombi såmaskin med gjødsel, u-drill plus. De kommer i arbeidsbredder på 3,0, 4,0 og 6,0 m. Avhengig av arbeidsbredden er beholderens kapasitet enten 3 000 l (3,0 m og 4,0m) eller 4,350 l / 4200 l (6,0m u-drill / u-drill plus). Beholderen på u-drill plus er delt i lengderetningen og frø / gjødsel fordelingen er 40/60. Og måleanordninger er derfor plassert på hver side.

12

PLANLEGG 2022

GJØDSEL GÖDNING FRØ UTSÄDE

GJØDSEL GÖDNING FRØ UTSÄDE

12.5cm

GJØDSEL GÖDNING FRØ UTSÄDE

12.5cm

GJØDSEL GÖDNING FRØ UTSÄDE

12.5cm

Double Entry - Gi avlingen din en riktigt bra start • Double entry legger gjødselen sammen med frøet. Planten vil i større grad nyttiggjøre seg fosfor i gjødsla. • Legg ut den nøyaktige mengden gjødsel - spar kostnader. • Raskere start og gunstig utvikling i spiringsstadiet.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


KVERNELANDS SÅMASKINER - ROTORHARVER BÆREKRAFTIG KAPASITET

Kverneland DL-drill

Kverneland ts-drill

Kverneland e-drill

Komplett maskin 4.0-6.0m. med skållabber, sentral labb-trykksjustering m.m.

Enkel justering/kalibrering med ELDOS. Godt utprøvde TS Drill sålabber laget av høy kvalitets stål og påmontert Kvernelands automatiske overbelastnings system.

3,0m med CX labber, presshjul og etterharv, eks rotorharv.

Model e-drill compact / maxi ts-drill DL

Arbeidsbredde, m 3 / 3.50 / 4 4 / 6.0 3 / 4 / 4.50

Kampanje

Antall rader 24 / 32 32 / 48 20 / 36

Beholder L(std/forhøyning) 1.100 / 1.600 • 1.400 / 2.000 1300 / 1700 750 / 1.000

Kampanje

Rotorharv S-serie

Rotorharv M-serie

S-serie er en robust og solid rotorharv beregnet på traktorer opp til 250hk. Arbeidsbredde 3-4,5 m. Kan kombineres med såmaskinen e-drill fra Kverneland. Såmaskinen er da festa med hurtigkoblinger som gir muligheter for enkel avkobling viss PTO-harva skal brukes for seg selv.

M-serie rotorharv beregnet på traktorer opp til 140hk. Leveres i arbeidsbredde 2,5 og 3 meter. Kan kombineres med såmaskinen e-drill fra Kverneland.

Kampanje S-serie 3,0 m

Fra 86.800,-

Kampanje M-serie 2.5 m

Fra 132.000,Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

13


KVERNELAND ROTORHARV PÅL TORJE VALGTE EN KRAFTIG NYKOMMER

– Jeg er godt tilfreds, sier Pål Torje

Jorda på de fine slettene nedenfor

Steineide etter å ha tatt i bruk sin nye

gården varierer fra myr til steinrik grus,

Kverneland rotorharv. Etter pløying og

og resultatet etter harva ser like bra ut

slodding har én tur med rotorharva

over alt.

pakket ned stein og laget et fint såbed til sommerens gjenlegg.

– Tanken bak å ta i bruk rotorharv er å effektivisere våronnarbeidet, og jeg

Sammen med søsteren Lene Elise driver

synes erfaringen viser at vi sparer tid,

Pål Torje med melkeproduksjon på

sier Pål Torje.

Dokknes i Murudalen i Heidal 660 meter over havet. Vi er med når Pål Torje kjører

Steineide har valgt ei rotorharv i den nye

sine første drag med den nye rotorharva.

kraftige S-serien fra Kverneland.

Forsommeren viser seg fra sin beste side her opp i fjellet. Sola skinner fra nesten

– Harva har kraftigere og lengre tinder

skyfri himmel, enga grønnes, men snøen

med dobbel opplagring og større og

ligger fortsatt malerisk på toppene.

tyngre pakkevals. Den tåler mer stein og større traktor, forteller Kjetil Steineide.

14

PLANLEGG 2022

Han er maskinselger hos Felleskjøpet på Otta, og for øvrig onkel til Pål Torje og Lene Elise. Bruker den på alt Steineide har 450 dekar med gras fordelt på to gårder. Hvert år snur han 50-60 dekar med plogen for å fornye enga. Han må ofte også reparere eng som har gått ut i løpet av vinteren. Gjenlegget sås alltid om våren her opp i fjellet. Frøet må i bakken før St.Hans, for å sikre at de kan ta en avling i september. – Først tenkte jeg å bruke rotorharva til å pynte opp på vendeteigene etter pløying og til å frese der det er overvintringskader. Men jeg endte med å bruke den på alt areal der det skal sås gjenlegg og til

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


noe reparasjonssåing. Det har gått veldig bra og jeg er godt tilfreds med harva, sier Steineide, når vi snakker med ham et par uker senere når alt er gjort klart til såing. Steineide har pløyd og sloddet før han har kjørt rotorharva. Vanligvis har han en runde med steinplukking før han sår, men ikke denne gangen. – Rotorharva pakker ned det meste av steinen. Jeg har ikke trengt å gjøre annet enn å kjøre bort noe stor stein, sier han. Steineide forteller at han også vil bruke rotorharva før såing av raigras til beite for kuene. – Hvorfor ble det ei Kverneland-harv? – Jeg så på flere, men valget har både med leverandør og forhandler å gjøre. Jeg anser Kverneland rotorharv for noe av det likaste du kan få, sier Steineide. Populær Steineide, som også er maskinentreprenør, har spent en John Deere 6215R i rotorharva. Det kan han gjøre fordi den kraftige S-serien er konstruert for å kunne kjøres med traktorer opp til 250 hk. – Men du trenger ikke så stor traktor. Du kjører fint en 3 meter rotorharv med 100 hk, sier Kjetil Steineide. Han forteller at det har vært stor interesse for rotorharver i Nord-Gudbrandsdalen de siste 2-3 årene. – Det har blitt en populær redskap her i området. De fleste pløyer først og kjører én gang med rotorharva, og så har de et ferdig tilpakket såbed. Noen forsøker også redusert jordarbeiding ved å kjøre rotorharv en gang om høsten og en gang om våren, og eventuelt pløye sjeldnere. Og så er ei slik harv selvfølgelig veldig anvendelig til reparasjon av eng. Det er også noen som bruker rotorharv til potet, forteller FK-selgeren. Den kraftige S-serien Pål Torje Steineide kjører med standard tinder og tannpakkevals på sin 3 m rotorharv. S-serien fås i fire størrelser fra 3 til 4,5 meter. Flere tinde- og valsealternativer. Standard girkasse gir en rotorhastighet på 298 rpm, men det finnes flere giralternativer. Harvene har fire rotorer med til sammen åtte tinder pr. meter. Opphenget er konstruert med stor plass for å sikre god gjennomgang av jord, stein og planterester.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

15


SPREDERE

KVERNELAND GJØDSELSPREDERE PERFEKT SPREDERESULTAT!

Kverneland CL GEOSPREAD Kan spre opptil 30 meter. Sprederen har 4 veieceller, en referansesensor, og GEOSPREAD-funksjonaliteten som gjør seksjonskontroll på bare 1 meter opptil maksimalt 30 seksjoner*. Fra 1100 til 1300 liter som kan utvides.

Kampanje CL GEOSPREAD Ekskl. styreboks.

Fra 124.500,-

IsoMatch GEOSPREAD

Kverneland TL GEOSPREAD Har samme funksjonalitet som CL GEOSPREAD, men er større. Kan spre opptil 54 meter og har seksjonskontroll med opptil 54 seksjoner*. Leveres med beholder fra 1500/1875 liter som kan utvides.

Kampanje TL GEOSPREAD Ekskl. styreboks.

Fra 172.750,-

Kverneland TLX GEOSPREAD Samme funksjonalitet som de andre GEOSPREAD. Men håndterer høyhastighetsspreding opp til 40 meter og har seksjonskontroll med opptil 40 seksjoner*. Leveres med beholder fra 1875 liter som kan utvides til 3900 liter.

GEOSPREAD og ISOBUS tilbyr Kverneland avanserte, men brukervennlige verktøy for presisjonsjordbruk.

Fordeler: • Rask og nøyaktig spredning siden motorene er direkte koblet sammen med utslippspunktet. Ingen koblinger. • Stabil omdreining på spredeskivene i kombinasjon med utslippspunktet ved å bevare rett spredebilde. • Enkel betjening, ikke nødvendig å gå ut av traktoren for å justere arbeidsbredden • 100 % ISOBUS kompatibel gjør den svært enkel å betjene. • Automatisk start/stopp mulig med GPS ute på jordet • Seksjonskontroll med seksjoner på bare 1 meter.

*(avhenger gjødseltype, type spredevinger og display som benyttes)

16

PLANLEGG 2022

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


SPREDERE

Kverneland EL

Kverneland CL

EL er en svært kompakt spreder som passer bak hver traktor. Med CentreFlow-systemet og 4 skovler per skive, behandles gjødselen på en skånsom måte.

CL er medium i størrelse og volum, men kan spres opp til 28 m* og leveres med CentreFlow med 8 skovler per skive som standard.

Kampanje Kverneland EL

Kampanje Kverneland CL

700 l.

1.100 l.

Fra 36.500,-

Fra 53.800,*(avhenger gjødseltype, type spredevinger og display som benyttes)

Vicon Superflow PS 604-1654 PS04 serien pendelspredere med tankkapasitet fra 600 til 1650 liter, og maksimal spredebredde opp til 18 meter. • • • • •

SuperFlow sprede system Enkel innstilling av spredemengde Stort utvalg av sprederør Kantspreding er enkelt! PS-ED II kontrollterminal tilgjengelig

Med en beholderkapasitet på 600, 800 og 1000 liter med 604 beholderen som basis, og 750, 950, 1150, 1350 og 1650 liter med basis i 754 beholderen, finn dere alltid en Vicon pendelspreder som passer ditt behov.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

17


ENKEL SPORFØLGING MED ISOMATCH TELLUS PRO / GO+

For sporfølging legger du inn data for arbeidsbredde og registreringskilde for start og stopp av fargelegging. Det kan være ekstern bryter på redskap, PTO av/på, posisjon på trekkarmer eller ved manuell start/stopp på terminalen. For å få posisjonsdata på trekkarmer og status på PTO trenger traktoren å være utstyrt med signaler for dette i en 7-pins kontakt i hytta. Med Isomatch Inline som tillegg kan du følge med fremover og få en indikasjon med dioder og verdier på hvor du er i forhold til kjørelinja du har registrert i terminalen. Men en Isomatch Inline slipper du å følge med på skjermen for å sikte deg inn på linjen, men kan ha fokuset fremover og følge med på jobben.

IsoMatch Global 3 IsoMatch Global er et viktig tilbehør for IsoMatch GEOCONTROL. IsoMatch Global er en GPS-antenne med DGPS-nøyaktighet, som gjør det mulig for bonden å navigere for stedsspesifikk seksjonskontroll, bruke applikasjon med variabel hastighet, manuell veiledning og feltregistrering

Fordeler: • Tillater manuell veiledning, automatisk seksjonskontroll og variabel hastighet i kombinasjon med IsoMatch GEOCONTROL • DGPS-nøyaktighet uten ekstra abonnementsgebyrer • Enkel å montere med monteringsbraketter inkludert. Kampanje Global 3 antenne 15.700,-

Kverneland Group iM Farming sparekalkulator! Ønsker du også å spare kostnader på din spreder, sprøyte eller såmaskin? Med iM kalkulator kan du nå kalkulere din mulige besparelse for din gård. Denne App’en fra Kverneland Group gjør det mulig å lage et ekte og troverdig estimat ved å oppgi størrelsen på gården, arronderingen, arbeidsbredde og kostnadene ved sprøyting, spredning og såing. App’en kalkulerer kostnadsbesparelsene ved hjelp av GPS signaler, og det er nå mulig for brukeren å foreta nøyaktig sprøyting, spredning og såing uten noe overlapp. Når du har valgt sprøyte, spreder eller såmaskin kan du også velge «i» for mer detaljert informasjon om valgt produkt, i tillegg er en animasjon med mer detaljert informasjon inkludert. iM FARMING sparekalkulatoren kan fritt lastes ned fra Apple’s App Store og Google play. iM calculator på web finner du her:

18

PLANLEGG 2022

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


Isomatch Tellus GO+ En rimelig 7-tommers touch ISOBUS-terminal, som også har fysiske knapper. Terminalen kan kobles opp i en ISOBUS-traktor, eller ved å bruke Isomatch Power, som er et universalt ISOBUS ledningsnett for å få ISOBUS på en traktor uten ISOBUS. Kompatibel med de fleste ISOBUS-redskap for betjening og bruk av seksjonskontroll. Kampanje Tellus GO+ for ikke-isobus traktorer 21.000,Kampanje Tellus GO+ for isobus traktorer 18.000,-

IsoMatch Tellus PRO Med sine avanserte maskinvare- og programvarefunksjoner, gir IsoMatch Tellus PRO den optimale presisjonsløsningen for et alt-i-ett-kontrollsystem inne i traktorhytten. IsoMatch Tellus PRO er midtpunktet for tilkobling av alle ISOBUS-maskiner og en plattform for kjøring av presisjonsbruk. Den tilbyr alt en bonde trenger for å få maksimalt ut av sine maskiner og avlinger, samt kostnadsbesparelser i gjødsel, kjemikalier og frø ved hjelp av automatisk seksjonskontroll og variabel hastighetskontroll. Med den unike dobble skjermfunksjonaliteten gir vi bonden mulighet til å se og kontrollere to maskiner og prosesser samtidig.

ISOBUS-funksjoner for alle IsoMatch-terminaler Seksjonskontroll

Variabel mengdekontroll

Opptil 24 seksjoner Tellus GO+, 110 seksjoner Tellus PRO kan slås på / av automatisk for å unngå overlapp.

Riktig mengde frø, gjødsel og kjemikalier på rett sted.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

19


SPRØYTER

HØYTEKNOLOGISK SPRØYTE MED HØY BRUKERVENNLIGHET Med iXflow-E individuell dysekontroll og en helt ny iXspray maskinvare og programvareplattform kan Kverneland tilby en høyteknologisk montert sprøyte med høy brukervennlighet.

iXter B sprøytesortimentet i kombinasjon med iXspray er standard ISOBUS-kompatibelt, noe som betyr enkel plug and play med IsoMatch Tellus GO eller PRO eller en annen AEF-sertifisert terminal.

iXflow-E er et nytt kontinuerlig sirkulasjonssystem med elektrisk styrte dyser. Individuell dysekontroll er mulig på grunn av iXspray kontrollplattform i kombinasjon med iXflow-E. Med iXflow-E er det enkelt for operatøren å bestemme antall og størrelse på seksjoner som passer best til deres krav og feltsituasjoner. Kombinasjonen av IsoMatch GEOCONTROL og GPS lar operatøren redusere overlapp og overdosering, for å øke avlings-kvaliteten og spare kostnader.

Den innovative iXspray-maskinvaren og -programvaren med intuitivt grensesnitt garanterer en brukervennlig drift av sprøyten. Kverneland iXspray er full av fine funksjoner som at operatørene sparer tid, og unngår feil i en travel arbeidssesong. Forhåndsinnstillinger og sprøytejobber og bomkonfigurasjon kan konfigureres enkelt. Arbeids-bredde og seksjonsdel kan forhåndsprogrammeres for raskt å endre og tilpasse seg forskjellige felt der HC-bommen er på sitt beste. Enkel trinnvis inndeling: 12”,14”,16”,18”.

20

PLANLEGG 2022

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


SPRØYTER

KVERNELAND 3-PUNKTMONTERTE SPRØYTER KRAFTEN AV ENKELHET

iXtra

iXter A

iXter B

IXtra front tanken legger til stabilitet til traktoren din! I kombinasjon med iXter B, gir iXter-iXtra-kombinasjonen et totalt volum på 3000 liter. Dette er bra alternativ til en slept sprøyte.

iXter A er ei enkel sprøyte med FMC styreboks, lav vekt og tyngdepunkt tett inntil traktoren. iXter A er Kverneland sin minste sprøyte og har tankvolum fra 800-1200 liter, og bom fra 12-21 meter

IXter B er i dag Kverneland sin mest avanserte 3 punkts monterte sprøyte. Med høyteknologiske funksjoner som IXclean, IsoMatch GEOcontrol og Boom Guide tilgjengelig for mer komfort for brukeren. iXter B har tankvolum fra 1000-1800 liter, og bom fra 15-30 meter.

Kampanje iXtra

Kampanje iXter A

Kampanje iXter B

1100 l, man fronttank.

800 liter, 12 m alu-bom og FMC styreboks.

1300 liter, 15m alu-bom og FMC styreboks.

Fra 38.900,-

Fra 187.500,-

Fra 220.900,-

iXtra Life • 100% ISOBUS-kompatibilitet. • Den flytende gjødselen blir plassert nær frøet i en å samme operasjon og vil skape en raskere start. • Raskere vekst av avlingen. Dette betyr en raskere dekning av feltet for å unngå ugressutvikling. • Spar kostnadene på gjødsel og frø uten overlapping. • Bedre bruk av næringsstoffer.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

21


SPRØYTER

OPTIMER PRESISJON OG KOMFORT TIL Å DYRKE DEN BESTE AVLINGEN Brukervennlighet IXtrack T slepesprøyte er utviklet i samarbeid med bønder og designet for presis, enkel og kostnadseffektiv sprøyting som passer for alle bønder.

Intelligent elektronikk IXtrack T-serien er 100% ISOBUS-kompatibel som standard, noe som gjør den enkelt å koble på en hvilken som helst AEF-sertifisert terminal.

Presisjon sprøytning IXtrack T-serien er utstyrt med et jevnt, opphengt parallellogram for en optimal bomytelse.

Væske Styring Optimal avlingsbeskyttelse med miljøfokus. IXtrack T gir riktig verdi ut av hver dråpe sprayvæske..

Stabilitet Sikker under arbeid og transport. IXtrack T har et lavt tyngdepunkt samtidig som den er kompakt, noe som betyr maksimal stabilitet i sprøyten.

Tilkobling Alltid direkte koblet til iXtrack T-sprayer med IsoMatch FarmCentre, IsoMatch TopService og IsoMatch TopRemote og skaper flere muligheter for deg.

PRESISJON SPRØYTING

VÆSKE STYRING

BRUKERVENNLIGHET

INTELLIGENT ELEKTRONIKK

22

PLANLEGG 2022

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


SPRØYTER

KVERNELAND IXTRACK GJENNOMTENKT DESIGN Kampanje

Kverneland iXtrack T3 / T4 Kort og kompakt – og med gjennomtenkt design. ”IXtrack er utviklet i samarbeid med bønder og designet med fokus på kort, lavt og kompakt design i kombinasjon med høyteknologisk elektronikk og brukervennlighet ”. Ventilpanelet har blitt omformet for mer komfort. Tankutløpet er satt nærmere pumpen. iXclean Pro er neste generasjonen av den velkjente helautomatiske styringssystemet fra Kverneland. Dette betyr at alle funksjoner kan styres fra førerhuset. Veksling mellom fylling, omrøring, sprøyting, fortynning, priming, skylling og tankrengjøring er ekstremt lett: trykk bare på en knapp!

IXtrack har en sentral ramme som er laget ut av heavy duty stål, også kjent som Low Alloyed, som har høyere fleksibilitet og holdbarhet. Rammen er nå naglet i stedet for sveiset, noe som fører til en veldig sterk og robust konstruksjon. Sprøyten har et lavt tyngdepunkt og kompakte dimensjoner til høyere arbeidshastigheter, trygg transport og enkel parkering.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

23


RIVERE

KVERNELAND RIVER PERFEKT JORDFØLGEEVNE Kampanje Kverneland 9464C 9464 to-rotrs river med 6,4m arbeidsbredde

Fra 159.000,-

Kampanje Kverneland 9464M Trepunktmontert rive, 6,4m arbeidsbredde

Fra 129.000,-

Kampanje Kverneland 9580C 9580 C er en 2-rotors ”Heavy Duty”-entreprenørrive i Pro Line-serien. Riva har sentrumsavlegging av strengen. Strengbredde fra 1,2 til 1,9 m og arbeidsbredde (fra 7 til 8 m) kan justeres hydraulisk. 7,00-8,00m.

Fra 222.000,-

Kampanje Kverneland 9590C 9590 C Hydro proffrive fra Kverneland. Stor kapasitet og kompakt løsning, skreddersydd for optimal transport etter vei. Hydraulisk justering av arbeidsbredde mellom 8,0 og 9,0 meter og streng mellom 1,2 og 2,2 meter. Hydro. 8,00-9,00m.

Fra 269.000,-

Kverneland en-rotors river CompactLine leveres i arbeidsbredder på 3,2 - 3,5 og 4,3 meter. Dette er enkle, robuste river med lite vedlikehold og lukkede fettsmurte girbokser. ProLine er Heavy Duty-river for de røffe forholdene. Disse rivene har vedlikeholdsfrie gir i oljebad spesielt konstruert for mange driftstimer i løpet av en sesong. ProLine leveres i 4.2 m og 4,6 meter arbeidsbredde.

Kampanje Kverneland 9035 3,50m. 10 tindearmer.

47.400,-

Kampanje

24

PLANLEGG 2022

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


VENDERE

KVERNELAND VENDERE PRODUKTIVITET I KJERNEN Kampanje

Felleskjøpet tilbyr vendere i den prisgunstige CompactLine-serien eller den mer proffe ProLine-serien fra 4,6 til 13,3 meters arbeidsbredde. Mekanisk eller hydraulisk sentral innstilling av spredning fra kant.

Kampanje Kverneland 8452 5,20m.

Fra 63.500,-

CompactLine

Arbeidsbredde*, m Bredde arbeidsposisjon, m Transportbredde, m Parkeringshøyde, m Vekt, ca Kapasitet, teoretisk ha/time 3-punkt, kat Rotorer Tinder/rotor Hjul Hjul, senterramme

ProLine

8446

8453

8460

8480

8555

8568

8576

8590

85112

8590C

85112C

85140C

4.60 5.00 2.85 2.45 500 3.7 I/II 4 5 16x 6.5-8

5.20 5.40 2.90 2.65 530 4.2 I/II 4 6 16x 6.5-8

6.05 6.40 2.75 3.10 650 4.8 I/II 5 5 16x 6.5-8

8.05 8.35 2.90 3.15 920 6.4 II 8 5 16x 6.5-8

5.50 5.80 2.98 2.80 640 4.4 II 4 7 16x 6.5-8

6.80 7.15 2.92 3.52 900 5.4 II 6 6 16x 6.5-8

7.60 7.90 2.96 3.46 990 6.1 II 6 7 16x 6.5-8

-

-

-

-

-

-

-

9.00 9.45 2.94 3.49 1260 7.2 II 8 6 16x 6.5-8 18.5x 8.5-8

9.00 9.45 2.94 3.74 1700 7.2 8 6 16x 6.5-8 18.5x 8.5-8

11.20 11.70 2.94 3.80 1600 9.0 II 10 6 16x 6.5-8 18.5x 8.5-8

11.20 11.70 2.96 3.94 2225 9.0 10 6 16x 6.5-8 18.5x 8.5-8

13.30 13.80 2.98 3.35 2300 10.7 10 7 16x 6.5-8 18.5x 8.5-8

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

25


KVERNELAND SKIVESLÅMASKINER UTEN STENGELBEHANDLER Kampanje

Kverneland 5087 M - 5095 M Kverneland 5087 M - 5095 M er den perfekte maskinen for brukere som ser etter en effektiv løsning med stor arbeidsbredde og kunne nytte en forholdsvis liten traktor. Den er utviklet for å tåle stor arbeidsmengde, og med mange fine tekniske løsninger håndterer den dette. Sentermontert oppheng sammen med de runde skivene gir dette et perfekt slåtteresultat.

Kampanje Kverneland 5087M 8.75m, 1360kg.

Fra 277.500,-

26

PLANLEGG 2022

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


Kverneland 2832FS

Kampanje Kverneland 2832M

Første frontmonterte skiveslåmaskinen med skårsamler utviklet for både smale skårer og bredspredning. 3 forskjellige skårbredder (1,00, 1,15 og 1,30 m) og bredspredning opp til 2,20 m.

3.20m.

107.900,-

Kampanje Kverneland 2832FS 3,20 M, 855kg.

Fra 136.900,--

Kampanje Kverneland 2320M

Slåttebjelke med runde skiver

2.0m.

Kverneland benytter runde skiver. Runde skiver er mindre utsatt for slag fra steiner og reduserer sjokkbelastningene i transmisjonen. Helsveiset slåttebjelke som gir en svært sterk konstruksjon.

Fra 62.900,-

Type Model Slåmaskiner uten stengelbehandler Bakmontert 2316M-2320M-2324M Bakmontert 2624M-2628M-2632M Bakmontert 2828M-2832M-2636M-2840M Bakmontert 2532MH-2536MH-2540MH Frontmontert 2828F-2832F-2832FS Butterfly 5087M-5095M

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

Arbeidsbredde,m

Antall Skiver

1,60-2,00-2,40 2,40-2,80-3,20 2,80,3,20-3,60-4,00 3,20-3,60-4,00 2,80-3,20 8,78-9,50

4-5-6 6-7-8 7-8-9-10 8-9-10 7-8 2X8-2X9

PLANLEGG 2022

27


SLÅMASKINER

KVERNELAND 53100MT / 53100MT BX UKOMPLISERT KAPASITET

Kverneland 53100MT

Kverneland 53100MT BX

Kverneland 53100 MT Vario leverer en fremragende ytelse med sitt fjæringskonsept, 10,20m arbeidsbredde og hydraulisk justering av arbeidsbredde og overlapping.

Kverneland 53100MT kan også leveres med BX band som enkelt kan tas av og på. Med BX bandet har du alle de samme fordelene som "standard" 53100 MT men har i tillegg : • Automatisk justering av beltehastighet • Justerbar beltehøyde • Farten på belte øker "boost" ved vendeteigen • Autostoppfunksjon for minimalt drivstofforbruk • Allsidig 4-i-1-løsning

Fordeler 53100MT • Nytt QuattroLink racerbil oppheng. • Fleksibelt oppheng – 700mm arbeidsområde, 400mm opp og 300mm ned. • NonStop BreakBack beskyttelse på hele arbeidsbredden. • Hydraulisk justering av overlapp mens du kjører. • Mark trykket forblir det samme, selv om overlapp endres. • Minimum 500mm bakkeklaring ved vendeteig. • Dobbel justering av stengelbehandler - både front og bakkant kan justeres. • Integrert parkeringsfot for vertikal lagring

28

PLANLEGG 2022

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


SLÅMASKINER

KVERNELAND SKIVESLÅMASKINER MED STENGELBEHANDLER Kverneland 3300F serie Varianter å velge mellom er 3,2 eller 3,6m arbeidsbredde, med den velkjente stengelbehandleren i stål fra Kverneland. Kverneland 3332FT og 3336FT er utstyrt med den nyeste stengelbehandler teknologien fra Kverneland. I tillegg til de meget slitesterke Kverneland fritt svingende SemiSwing tindene har disse slåmaskinene også en dobbel justering av stengelbehandler.

Kampanje

Kampanje 3332FT 3,20m.

Fra 197.500,-

Kampanje Kverneland 3224MN

Kverneland 4300-serien

2.4m.

Hydraulisk stubb ettermonteringssett kan ettermonteres på alle slepe modeller fra 2018

Fra 138.000,Kampanje Kverneland 3228MN 2.80m.

Fra 155.900,-

Kampanje Kverneland 4332LT 3.20m.

Fra 259.900,-

Kverneland 3336 MT

Kverneland 3336 MT 3,60 leveres også som 3336 MT Vario. Vario er utstyrt med hydraulisk side forskyver integrert i bærearmen slik at du kan justere 400mm. For enkelt å kompensere for endring av felt forhold, overlapp eller hindringer.

Kampanje Kverneland 3336MT, 3.60m.

Fra 199.000,-

Type Model Slåmaskiner med stengelbehandler Bakmontert 3224MN-3228MN-/MR-3232MN-3132MT-3332MY/MR-3336MT/MT VARIO Frontmontert 3332FT-3336FR-3628FT-3632FT/FR-3636FT/FR Butterfly 5087MN-5090MT-5090MTBX-53100MT-53100MT BX Slepeslåmaskin med drag på 4328LT-4332LT/LR-4324LR- 4336LT/LR venstre side Slepeslåmaskin med senter 4332CT-CR-4336CT/CR-4340CT montert drag

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

Arbeidsbredde,m

Antall Skiver

2,40-2,80-3,20-3,60 2,80-3,20-3,60 8,75-9,00-10,30

6-7-8-9 7-8-9 2X8-2X9

2,40-2,80-3,20-3,6

7-8-9

3,20-3,60-4,00

8-9-10

PLANLEGG 2022

29


KVERNELAND RUNDBALLEKUTTERE SKARP KUTTING OG GOD SVING PÅ FJØSJOBBEN – Jeg synes den svingbare tuten er noe av det beste med kutteren, sier Ole Bjarne Enger etter den første innefôringssesongen med hans nye Kverneland 863 rundballekutter. Dyra er på beite, rundballekutteren er behørig vasket og fjøset skal tømmes for talle når vi møter Ole Bjarne og faren Trond Enger en varm sommerdag på Tangen sør for Hamar. Vi får derfor ikke se den nye rundballekutteren i bruk, men de to deler gjerne sine erfaringer. Enger bruker rundballekutter til både fôring og strøing i fjøset der han har ca. 50 ammekuer pluss ungdyr. – Vi har hatt rundballekutter siden 2007, men den gamle Kverneland 853-modellen var brukt opp. Vi valgte å bytte og fortsatte med en oppdatert Kverneland 863. Og denne gang har vi valgt svingbar tut, som kanskje er den største forskjellen, forteller Enger.

30

PLANLEGG 2022

– Du kan i prinsippet stå på samme flekken å spre hele arealet rundt deg. Vi kan fint spre i 15 meter bredde, men fjøset er 56 meter langt, så vi må jo kjøre litt, sier Trond, som står for mye av stellet i ammekufjøset. Fôring og strøing – Kutteren har to gir som gjør at du kan bruke den til både å fôre og strø med. Det passer godt for oss, ikke minst strøfunksjonen her som det er tallefjøs. Kutteren spruter halmen opptil 18 meter. Den sprer ganske fint og med svingbar tut er det enkelt å fordele halmen over tallearealet, sier Enger. De har erfart at det blir noe «søl» med halm nærme kutteren, men anser det ikke som noe stort problem. Enger fôrer utelukkende med rundballer som lagres ute hele vinteren. Da har rundballekutteren vist seg å fungere godt.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


– Den takler veldig greit frosne rundballer, og det er selvfølgelig en fordel at dyra får tildelt ferdig oppkuttet fôr, slik at de ikke behøver å bruke energi på å «rive og slite» i en frossen silomasse, sier Ole Bjarne. – Vi bruker noe lengre tid, men sitter i en traktor med varmeapparat når vi gjør jobben. Da det var 25 kuldegrader og frosne bunter i vinter, fungerte dette helt suverent, legger Trond til. Under fôring er tuten vendt ned mot en trakt som sørger for at fôret faller jevnt ned når kutteren kjøres langs fôrbrettet. – Vi synes det er fint at rundballekutteren går på hjul som en henger og ikke er montert på 3-punkten på traktoren. Ulempen er kanskje at du må rygge litt under bruk, men det er mye bedre i forhold til tyngde, sier Enger. Kjøre etter forholdene Med sin lange erfaring i bruk av rundballekutter, understreker Ole Bjarne og Trond at også denne redskapen må kjøres etter forholdene for at resultatet skal bli godt. – Du må lære deg maskinen og fôret ditt. Bruken er blant annet avhengig av om du har tørt eller bløtt fôr. Du må lære deg hvor raskt du kan kjøre innmaterbeltet og regulere hastigheten. Det er en erfaringssak, sier Trond. Han understreker imidlertid at den nye kutteren har mindre tendens til å tette seg enn den tidligere modellen.

av hvordan fôret er og hva du ønsker, blant annet kuttlengden på fôret, sier Ole Bjarne. Enger er i et område med mye stein, og småstein som kommer med i fôr og halm kan fort gå ut over knivene. Han understreker derfor at det er viktig å følge med og sørge for godt vedlikehold. – Det har vært veldig lite vedlikehold, bortsett fra kniver. Du må passe på å holde innmaterkjedene stramme fordi de strekker seg ved bruk, men ellers er det bare noen smørenipler og skift av girolje, sier han. Kjører ofte to bunter Bakveggen på 863-modellen kan senkes hydraulisk, slik at rundballer eller firkantbunter kan lastes inn uten behov for annen redskap. Med nedsenket bakvegg er det også plass til to rundballer i kutteren. – Vi bruker traktor med laster når vi legger rundballer i kutteren. Vi synes det fungerer best. Du skal uansett ta av plast og nett på ballene, sier Enger. De bruker ofte muligheten til å legge to bunter i kutteren. Enten to grasbunter når det går mye fôr, eller en grasbunt og en halmbunt for å kunne fôre og strø i «samme» operasjon.

De nye rundballekutterne fra Kverneland har økte dimensjoner på svinghjulhuset og kastehjulet, for å kunne takle større mengder med materiale og kutte massen raskere. Enger sier det er viktig å ha mange og skarpe kniver på trommelen der materialet kuttes og mates inn mot «vifta». – Det er alltid en fordel med relativt nye og kvasse kniver, og mange kniver. Vi føler det fungerer best når en får kuttet fôret godt. Men dette er jo litt avhengig

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

31


KVERNELAND BALLESNITTERE

KVERNELAND RUNDBALLEKUTTERE EN VERDEN AV MULIGHETER

Gjør Jobber Raskere Målet med Kverneland 863 og 864 er å gi mer kapasitet ved å kutte opp materialet raskere. Svinghjulshus og kastehjul har økt dimensjonene for å øke ytelsen. Dette betyr at mer materiale mates raskere inn i svinghjulet, og kutter opp ballen i en imponerende fart. Fordeler: • 3.0 & 4.2m³ kammer. • Blåseavstand opp til 20m. • Valg av 4-trinns dreibar tut eller standard sideutkast . • Drum Feed Control System - Blokkeringsfritt design (Bare 864). • Optimalisert trommel, svinghjul og kammerdesign for maksimal kapasitet og gjennomstrømning. • Integrert steinfelle (bare 864). • Unik trommel-knivkonfigurasjon for å håndtere et bredt utvalg av materialer. • To-trinns girkasse for redusert svinghjulshastighet ved utslipp av materiell

32

PLANLEGG 2022

Kampanje Kverneland 863 Fra 244.500,Kampanje Kverneland 864 Fra 256.500,-

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


Kverneland 852 3-punktmontert, selvlastende snitter spesielt utformet for kutting og spredning av halm. Det 2 m3 store kammeret rommer én rundball. For å øke kapasiteten kan ball nummer to transporters på bakluka i nedsenket posisjon. Kverneland 852 er i standardutførelsen utstyrt med tut for sideutkast til høyre side. Tar samme ballestørrelser som modellene 853 og 856.

Kampanje Kverneland 852 Fra 181.700,-

Kverneland 853 PRO - 856 PRO Unik design av knivtrommelen som håndterer alle mulige materialer. totrinns girkasse for å kunne tilpasse viftehastigheten til halmfordeling eller mating. Drum Feed Control System på 853 Pro garanterer best mulig flyt til løpehjulet. Kastelengde opp til 20 m og lastekapasitet 1.700 eller 3.000 kg.

Kampanje Kverneland 853 PRO Fra 244.300,Kampanje Kverneland 856 PRO Fra 267.000,-

Kraftige nylonruller (PA6) til bunnmattens kjeder garanterer lang levetid.

UltraGlide minimerer slitasje. Std på 853, 856 og 864.

Drift med v-reimer - lite vedlikehold og stille drift av trommelen.

Kastehjul for maksimal ytelse Kastehjulet på Kverneland serien er utstyrt med 6 skovler. Dette gir en kraftig utblåsning av den oppkuttede avlingen for mest mulig effektiv fordeling og utkast, samtidig som kastehjulet holdes rent. Kastehjulet ”hugger” ikke opp halmen, men sikrer en tilpasset fôring på egne fôringsområder ved løsdrift. I kombinasjon med girkassen med 2 hastigheter kan kastehjulet kaste halm eller legge høy / silofôr mykt like ved siden av maskinen (ved lav hastighet)

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

33


RUNDBALLEPAKKERE

KVERNELAND RUNDBALLEPAKKARE LETT Å BRUKE OG STOR KAPASITET

Kverneland 7820 Kverneland 7820 har en selvlessende mekanisme til forsiktig å ta ballen og legge den fra seg på lagringsplassen. 7820 pakkeren tar rolig og forsiktig ballen på pakkeren. Ballen løftes enkelt opp med de to rullene. Satellitt forstrekkeren foretar rask, nøyaktig og perfekt innpakking.

Kverneland 7710 3-punkt montert pakker med svingbord. Ideell for pakking og lett og lagre.

34

PLANLEGG 2022

Kverneland 7740 7740 er en god pakker for brukere som pakker et stort antall baller, Men som likevel foretrekker enkelheten av en pakker med svingbord.

Kverneland 7850 Vektfordelingen og tårnkonstruksjonen i 7850-serien gjør den sterkere og mer stabil, Du kan enkelt pakke ballen samtidig som du kjører til neste balle. Last ballen på pakkebordet, kjør til neste balle samtidig som du pakker ballen.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


Focus 3 • Focus 3 Terminalen gjør pakkingen på C-modeller til en helautomatisk maskin som tilbyr en helautomatisk drift, samtidig som den også har valget med manuell overstyring eller drifte den funksjon for funksjon. • Velg for eksempel at du vil at ballen skal tippes automatisk av. En operatør utfører hele prosessen med lasting, innpakking og stabling, ballen forblir på pakkebordet til du bekrefter at du vil laste av.

Fjernbetjening • Som ekstrautstyr kan Kverneland C modeller bestilles med fjernbetjening. • Hele pakkeprosessen kan fjernstyres fra lastetraktoren. Ballen plasseres på pakkeren, trykk på en tast på fjernbetjeningen og så starter pakkeprosessen. • Den foregående ballen stables og den neste samles opp mens maskinen fortsetter med å pakke. • Trykk en annen tast når pakkingen er fullført og ballen tippes av. Hele prosessen med lasting, pakking og stabling kan gjøres av en person.

Modell 7710 7740 7820 7850

Pakking 3-punkt svingbord pakker 1200 Slept svingbord pakker 3-punkt satellittpakker Slept satellittpakker

Max balle vekt kg

Lasting

1200

Laster

1200

Justerbar laste arm på siden

1000 1500

Laster Front lasting

Forstrekker 1 forstrekker 750 mm DuoWrap som tilegg 1 forstrekker 750 mm DuoWrap som tilegg 1 forstrekker 750 mm 1 forstrekker 750 mm

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

Betjening Programmerbar computer (C) Programmerbar computer; (C) Elektro hydraulisk joystick Programmerbar computer Programmerbar computer

PLANLEGG 2022

35


KVERNELANDS VENDBARE SPISS

50 ÅRS JUBILEUM 1971–2021

ET LITE STYKKE METALL, ET STORT STYKKE PLOGHISTORIE

JUBILANTEN STÅR TIDENS TANN

SONEHERDING FOR MAKSIMAL YTELSE

Tidenes mest solgte originale Kverneland del fyller 50 år og er fremdeles en bestselger. I 1971 revolusjonerte Kvernelands utviklere plogindustrien med et helt nytt konsept for skjær og spiss med lavere driftskostnader i fokus. Den vendbare spissen lar bonden utnytte mye mer av delen før den må byttes, og skjæret overlever i gjennomsnittlige jordforhold ca. 5 spisser.

Vår egenutviklede soneherding gjør at spissen har diamantharde ender som motstår slitasje og myk kjerne ved bolthullene som forhindrer brudd ved slag og høyt trykk i jorden.

36

PLANLEGG 2022

– Det ser kanskje ut som et lite stykke metall, men under overflaten ligger 50 år med kunnskap og erfaring.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


EKSPERTHJELP NÅR DU TRENGER DET

KONTAKT VERKSTED OG DELER

ORIGINALE RESERVEDELER & SERVICE

Vi er her for å hjelpe deg!

Kun originale deler holder maskinen original

Har du behov for reservedeler, er det ingen som har lengre erfaring og bedre kompetanse enn de ansatte på reservedelstelefonen. Her får du ekspertkompetanse innen ulike fagfelt, som kan hjelpe deg med både små og store spørsmål om deler. Til sammen har våre kollegaer over 400 år med kompetanse i Felleskjøpet.

DELETELEFON Klepp: 47605500 Varhaug: 51771471 Årdal: 51754242 Haugesund: 52705470 Kristiansand: 97053827

Åpningstider Hverdager:

0730 – 1600

Visste du at Kvernelands reservedeler er produsert med samme høye standarder og strenge spesifikasjoner som kvernelandmaskiner? Originale deler vil alltid fungere, passe som de skal, og holde maskinen din i gang med maksimal ytelse. Vårt langsiktige forhold starter ved kjøp av din Kverneland maskin, og vi vil kontinuerlig være din støtte og assistanse. Vi vil veilede deg på veien for å sikre at du oppnår maksimal ytelse, produktivitet og profitt. Ikke gå på kompromiss med kvalitet og billige løsninger; Husk at bare originale Kverneland-deler garanterer den beste løsningen for å oppnå det som forventes av en Kverneland Maskin.

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

37


GJØR DIN PLOG KLAR FOR NESTE SESONG Vær forberedt! Sørg for å sjekke tilstanden på din Kverneland plog før sesongen starter. Hold nedetiden til et minimum ved å ha de mest essensielle slitedeler for hånden. Din lokale Kverneland forhandler står klar til å assistere deg med service, sjekk av tilstand og tilgang på originale deler.

Sjekk at sleidelistene er rene og satt inn med grease. Sjekk toppstagsbolt. Bytt om nødvendig.

Sjekk alle slitedeler. Bytt om nødvendig.

Sjekk hydrauliske slanger og koblinger. Bytt om nødvendig.

Smør opp alle kulelagre og akslinger.

Sørg for at alle utløserfjører er riktig innstilt til 70cm.

Tilbud til 15.12.2021

kr 499,eks. mva

Sørg for at alle forploger er riktig innstilt.

Sjekk “Vari width” foringer og koner. Bytt om nødvendig.

Kampanjepris:

VENDBAR SPISS SETT Praktisk sett med 6 vendbare spisser og tilhørende bolter. VENDBAR SPISS SETT Venstre KK063090R Høyre KK053090R

Kampanjepris: Tilbud til 15.12.2021

fra kr 1190,eks. mva

SLITEDELSSETT, VENDEPLOG Praktisk sett med 1 høyre og venstre skjær, 3 venstre og høyre spisser, samt alle tilhørende bolter. SLITEDELSSETT, VENDEPLOG 16` Til plogkropp 8, 9, 28, 34 A133559530 16` Til plogkropp 19, 30 A133559730 18` Til plogkropp 8, 9, 28, 34 A133559630 18` Til plogkropp 19, 30 A133559830

38

PLANLEGG 2022

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)


GJØR DIN SLÅMASKIN KLAR FOR NESTE SESONG Sjekk slepesko og motkniver for skade og slitasje.

Kontakt din lokale Kverneland forhandler som kan utføre service eller sjekk av tilstand på din Kverneland slåmaskin før sesongen starter. Dette sikrer at din maskin fungerer optimalt uten unødvendig driftstans når jobben skal gjøres.

Sjekk alle kniver for slitasje eller skade. Bytt om nødvendig

Forsikre deg om at alle PTO akslinger samt drivledd er rene og smurte.

Kontroller stengelbehandler for manglende eller skadde fingre. Kontroller alle skivene på slåmaskinen og bytt ut hvis de er skadet.

Sjekk oljenivået på girboks. Fyll opp om nødvendig. Rådfør deg alltid med brukermanualen for fullstendige vedlikeholdsinstruksjoner.

Kontroller slåttebjelkens oljenivå - Fyll opp om nødvendig

SESONG TILBUD!

UTFØR SERVICE PÅ DIN SLÅMASKIN NÅ! Ta helsesjekken på din slåmaskin i høst og få en problemfri og effektiv start på neste sesong. Helsesjekken inneholder: ● Rengjøring av maskinen, ● Oljeskift på bjelke og kasse, ● Kontroll av kniver, reimer og smørepunkter, ● Diagnose av maskinens tilstand. ● 10% rabatt på alle slitedeler til din slåmaskin. Bestill tid for helsesjekk innen 23. oktober 2021* *Service må utføres innen februar 2022 **Be om spesialpris for service på din butterfly slåmaskin

Pris kr. 5.950,Eks. mva

Alle priser ekskl. mva,frakt og klargjøring. Prisene er gyldig til 15.12.2021 (med forbehold om trykkfeil)

PLANLEGG 2022

39


PLANLEGG 2022

Magnus Lunde Bakka Salgskonsulent traktor/redskap Eidfjord, Ullensvang, Jondal, Odda, Sauda, Suldal, Hjelmeland, Strand og Forsand Tlf: 918 32 402 magnus.lundebakka@fkra.no

Stig Nordbø Veg, Anlegg, Park og Industri Agder Tlf: 468 96 060 stig.nordbo@fkra.no

Roar Gundegjerde Salgskonsulent traktor/redskap Kvinnherad, Etne og Vindafjord Tlf: 414 65 967 Roar.gundegjerde@fkra.no

Tommy Landås Salgskonsulent traktor/redskap Gjerstad, Risør, Tvedestrand, Vegårdshei, Arendal, Froland, Åmli, Lillesand, Kristiansand og Birkenes Tlf: 907 23 564 tommy.landas@fkra.no

Christian Hovda Salgskonsulent traktor/redskap Bømlo, Fitjar, Stord, Sveio, Utsira, Haugesund, Karmøy, Tysvær, Bokn, Rennesøy og Finnøy Tlf: 954 71 143 christian.hovda@fkra.no

Jon Homme Paulsen Salgskonsulent traktor/redskap Bykle, Valle, Bygland, Evje, Iveland, Åseral, Vennesla, Søgne og Sogndalen Tlf: 476 80 442 jonhomme.paulsen@fkra.no

Bjarne Aske Randaberg, Sola, Sandnes og Stavanger Tlf: 928 39 444 Bjarne.aske@fkra.no

Inge Liene Inneselgar maskinsenteret Kristiansand Tlf: 951 55 527 Inge.liene@fkra.no

Trond Maudal Salgskonsulent traktor/redskap Time, Klepp, Gjesdal og Bjerkreim Tlf: 971 90 376 trond.maudal@fkra.no

Kyrre Skrettingland Inneselgar maskinsenteret Klepp Tlf: 909 40 250 kyrre.skrettingland@fkra.no

Lars Håland Egersund, Hå, Lund og Sokndal Tlf: 900 60 062 lars.haland@fkra.no

Ingvald Rygg Salgsleiar traktor/redskap Sunnhordaland og Rogaland Inneselger avd. Klepp og avd. Haugesund Tlf: 991 68 435 ingvald.rygg@fkra.no

Ernst Netland Salgskonsulent traktor/redskap Sirdal, Kvinesdal, Flekkefjord, Lyngdal, Farsund, Lindesnes og Hægebostad Tlf: 908 97 722 ernst.netland@fkra.no

WHEN FARMING MEANS BUSINESS

kverneland.no

Profile for Felleskjøpet Rogaland Agder

Forsesongkampanje for Kvernelandreiskap  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded