Page 1

Nieuwsbrief November 2013 Aangekondigde evenementen Fjovrili Fjorden wedstrijd Dressuurwedstrijd paarden ALV Fjovrili

Soort Concours Concours Anders

Datum 12-10-2014 11-10-2014 15-11-2013

Aanstaande vrijdag onze Alg. Fjovrili leden vergadering In deze vergadering zal o.a. teruggekeken worden naar ons 10 jarig jubileum jaar met haar vele sportieve activiteiten en het grote jubileum feest. Voor meer info: http://www.fjovrili.com/agenda.php?action=meeraankondiging&agendaid=309

FJOVRILI- vrienden IN ACTIE IN MAURIK! Jawel, mijn Fjovrili vrienden Gert Hoex en Dorothea v.d. Hulst kwamen dit jaar de Fjovrili eer verdedigen bij de marathon van Maurik. Gert had zijn (overigens super bewegende) Fjord Dara bij zich en Dorothea was de groom van Gert. Zelf deed ik dit jaar ook voor het eerst mee met mijn brave Welshje Dandy en Janine Balk was mijn groom. Zaterdag werd het parcours verkend. Eerst vaardigheid en dan een wegtraject van ruim 15 km met onderweg 6 hindernissen, waarvan de laatste een “waterbak� achter de manege is. De vaardigheid zag er niet zo ingewikkeld uit.


Dan een stukje wegtraject en direct bij de 1e hindernis zat er een wat steile klim in, waarbij de wagen wat schuin omhoog moest. Voor mij al bijna reden om af te haken (bibber), maar na de duidelijke tips en peptalk van Gert, besloot ik toch maar door te zetten. Weer een stukje wegtraject en dan het terrein van de eerste vervallen steenfabriek op voor hindernis 2. Dit was een natuurlijke hindernis (lees: hier waren geen paden, je reed gewoon over lage struikjes, onkruid en hoog gras. Bij het verkennen waren we deze hindernis al bijna voorbij gereden.

Daarna weer via een prachtig stukje natuur over de zomerdijk (die normaal gesproken afgesloten is) naar de volgende hindernis die bij de volgende oude steenfabriek stond. Dit stukje van de verkenning per auto bleek een ware survivaltocht, tenminste in mijn Hyundai I10 (of grijze vierwielige trike, toch Gert & Dorothea?) Ditmaal een hindernis met grote fruitkisten waar tussendoor gereden moest worden. Deze vroeg een hoge mate van concentratie, want het was flink sturen, korte wendingen en uiteraard de juiste volgorde aanhouden.

Na 10 minuten verplichte rustpauze weer een stuk wegtraject waarna je langs de weg hindernis 4 vond. Hierbij slingerde je wat om bomen, maar gelukkig een vlakke ondergrond. Hindernis 5 bevond zich iets verder langs de weg op een terrein van Rijkswaterstaat, een donker bosje waar je weer doorheen moest slingeren en dan op weg terug richting het startpunt, waar hindernis 6, de “waterbak” was. De waterbak is eigenlijk een voor deze gelegenheid onder water gezette greppel met een brug, altijd goed voor wat extra spectakel en mooie foto’s. Tegen de tijd dat we de volgorde van alle hindernissen goed in ons hoofd geprent hadden en instructies in onze boekjes gezet hadden, was het al tijd voor ons traditionele broodje shoarma en hebben we een gezellige avond gehad met z’n allen. Kort nachtje, want ik bleef nadenken over hindernis 1C -de steile helling- en de volgende morgen liepen we rond 8 uur alweer in de hindernissen (na een stevig ontbijtje) om nog even een laatste blik te


werpen.

Tja en toen moest het gebeuren. Gert en Dorothea waren al gauw aan de beurt. Gert reed keurig de vaardigheid foutloos en binnen de tijd, dus dat was een keurige start. Het terrein was erg glad door de dauw, maar Dara bleef voorzichtig maar goed doorlopen.

Ik had snel een foto gemaakt en op Facebook gezet, dus nog voor ze vertrokken voor het wegtraject, kon ik ze nog succes wensen namens alle mensen die gereageerd hadden . Dus nog maar even een fotootje gemaakt voor vertrek en die ook geplaatst. het wegtraject en de hindernissen bleken ze goed in hun hoofd te hebben, want ze maakten ook geen fouten in de hindernissen en kwamen keurig op tijd binnen. WOW!

Ondertussen liep ik geweldig te stressen. Nu behalve mijn groom Janine ook Gert met Dorothea onderweg was (en daarmee de rustgevende factor), ben ik 4x naar het toilet geweest, 3x heen en weer naar huis gelopen en heb ik 5x gecheckt of ik nou écht wel alles van m’n tuig klaar had liggen. Uiteindelijk dus “slechts” een half uur te vroeg


ingespannen (tja, je weet nooit of die riempjes wel vast willen ), dus ik heb maar wat rond gestapt op het voorterrein. Dandy maakte zich overigens totaal niet druk gelukkig. En toen kwam Janine terug en mocht ik vaardigheid rijden. Ting… daar ging de bel… en Dandy! Er ging een knopje om en mijn brave pony liep een snelle en keurige vaardigheid. Wat leuk om zo te beginnen!

Even snel een pannenkoek naar binnen gewerkt (emotie-eter zullen we maar zeggen ) en toen wachten op de start van het wegtraject. Dandy liep in een lekker drafje en zo kwamen we netjes op tijd bij hindernis 1. O jee, die met die “enge” 1C erin…. Zó eng blijkbaar dat ik bij de B wat haperde. Met dank aan Janine net op tijd toch het juiste poortje gevonden en alle tips van Gert vlogen door mijn hoofd (groom rechts zitten…rechts aanhouden…met een vaartje naar boven… )… en toen waren we er al, brave Dandy! Jemig, wat een stress viel er (toen al) van me af! Ik had voor mijn gevoel de Mount Everest bedwongen . Over de dijk op naar hindernis 2. De bush in.. uh.. Marieke RECHTS! O ja, de A was er toch sneller dan wanneer je loopt te verkennen. Zowaar verder de juiste volgorde onthouden, dus voor we het wisten waren we de hindernis uit en op weg naar hindernis 3 over de prachtige zomerdijk. Dandy in een lekker handgalopje en wij maar genieten van de rustige natuur, het dijkje, het water, enz.

Hindernis 3 besloot ik ineens (welnee, stress hoezo???) toch anders te rijden dan dat ik ‘m verkend had en dan…. raak je dus de weg kwijt… dus een verkeerd poortje gereden, maar dat kon de pret niet drukken. Dandy lekker zijn 10 minuten rustpauze laten rondstappen en hij had het prima naar de zin zo in het zonnetje. Weer een stuk wegtraject wat we op ons gemakkie konden rijden naar hindernis 4. Slinger links om de boom, 2x rechtsom, 2x linksom en we waren alweer op weg naar hindernis 5, die eigenlijk op dezelfde manier verliep.


Terwijl we op de terugweg reden begon de spanning eruit te komen. Wat hoofdpijn en tjonge, wat moest ik gapen. Maar ja, we moesten hindernis 6, de waterbak nog. Aangezien Janine en ik onder andere tijdens de Eper Paardenvierdaagse een heftige discussie met Dandy hadden omdat hij niet van plan was zijn mooie hoefjes vies te maken, was ik zeer benieuwd of hij erin zou gaan. Janine had uit voorzorg speciaal laarzen aangetrokken om mee te kunnen lopen, maar Dandy besloot deze keer dat hij wel toe was aan een wasbeurtje (en zijn toekijkende Fjovrili vrienden niet teleur te stellen) en liep -nadat hij keurig over de brug was gegaan- er tot mijn grote enthousiasme meteen in.

Gauw terug naar de finish en ook wij kwamen op tijd binnen! Nog even de dierenarts laten controleren en nadat die me verzekerd had dat de pony OK was, heb ik hem lekker naar stal gebracht en kwam de spanning eruit (en m’n ontbijt). Bij de prijsuitreiking bleek Gert nÊt buiten de prijzen gevallen te zijn met een 4e plaats, dus een superprestatie geleverd en ook ik was enorm trots met mijn 7e plek (totaal 8 deelnemers in onze rubriek). Het feit dat ik hieraan mee heb durven doen voelde alsof ik Olympisch goud had gewonnen. Lieve Gert en Dorothea, bedankt voor een supergezellig weekendje en voor volgend jaar zal ik alvast een plekje reserveren voor Dara, Wikke en alle andere Fjovrili-vri(enden)! Groetjes vanuit Maurik, Marieke van Rooijen

We danken Marieke voor haar inzending voor de fjovrili nieuwsbrief en hopen vele van jullie aanstaande vrijdag 15 november te begroeten op onze ALV te 20:00 tot 21:30 uur Lokatie:

Reindonkerweg 13, 5964 PC te Meterik

Fjovrili nieuwsbrief nov 2013 (2)  
Fjovrili nieuwsbrief nov 2013 (2)  

Een kleine herinnering aan de ALV van 15 nov 2013 en een verslag ingezonden door Marieke van Rooyen van een hele leuke activiteite waar Fjov...

Advertisement