Page 1

OPLEV

NORGE med Fjord Line

2 018 BEDSTE PASSAGERREDERI 2018

OPLEV NORGES

Nationalparker

Vildmarks-Jon på Preikestolen

FERIEOPLEVELSER

i Telemark

FAMILIETUR TIL

Dyreparken i Kristiansand

Tag cyklerne

med til Norge

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 1


Foråret, lyset og varmen er på vej...

– og den spirende trang til at komme ud at opleve verden melder sig Lige om hjørnet, få timers færgerejse fra Danmark, venter et mekka af fantastiske natur- og kulturoplevelser for hele familien. Besøg Fjord Norges spektakulære fjordlandskab, tag på vandretur i Telemarks storslåede vidder eller nyd en storbyferie i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand – uanset hvad ferien skal byde på, har vores naboland mod nord et væld af tilbud til feriegæster i alle aldre. Har du ikke så meget tid til at bruge på ferien, eller søger du inspiration til en weekendtur? Vores 2-døgns cruise er en suveræn rejseoplevelse, som bør prøves.

Vidste du for eksempel, at du kan nå at besøge verdens mest fantastiske udsigtspunkt, Preikestolen, på blot to dage? I dette katalog har vi samlet et udpluk af artikler med inspiration til din næste ferie i Norge – krydret med en række gode tilbud på cruise, byferier, hytteferier, stemningsfulde hotelophold osv. Hvis du får lyst til at dykke endnu længere ned i de mange oplevelser, magiske Norge har at byde på, kan du gå ind på www.fjordline.com og læse om flere skønne feriedestinationer.

Foto forside: Gettyimages/J-Wildman. Foto: Bård Basberg/Loen Skylift, Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norway, Thomas Rasmus Skaug/Visitnorway.com, Pål Hoff/VisitBergen/Visitnorway.com, Dyreparken i Kristiansand, Gettyimages/ Javarman3, Samuel Taipale/Visitnorway.com og CH/Visitnorway/Vigeland-museet/BONO.

2 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com


INDHOLD 4 fabelagtige storbyer

4-5

Vandreture ved storbyerne

6

Norge – noget for enhver smag

7

Dyreparken i Kristiansand

8-9

Nordmændenes egne favoritter

10-11

Om bord med Fjord Line

12-13

Vandreferie i Telemark

14-15

Vandreferie i Fjord Norge

16-17

Vildmarks-Jon på Preikestolen

18-19

Preikestolen 20-21

Bergen Oslo

18 timer

Sandefjord Stavanger

Langesund Kristiansand

Strömstad

11 timer og 30 min

Hirtshals

De magiske norske fjorde

22-23

Fjord Lines nye katamaran

24

Følg os & oplev endnu mere af Norge

25

Norges Nationalparker

26-27

Cykelferie i Norge

28-29

Ferie i Telemark

30-31

Tilbud på bilpakker

32

Ansvarlig udgiver: Fjord Line Tekst og design: Fjord Line Tryk: Stibo Complete Forbehold for trykfejl.

4 timer og 30 min

2 timer og 30 min

Vores priser er dynamiske og styres af efterspørgsel og kapacitet. Billetprisen vil derfor variere. Priser i kataloget er gældende pr. 13.02.19. Se aktuelle priser på www.fjordline.com. Alle priser er fra-priser og i DKK.

2 timer og 15 min

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 3


4

fabelagtige storbyer

Bilpakke & hotel

1 nat på Thon Hotel Munch fra

852,*

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Langesund • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang) • 1 nat i dobbeltværelse inkl. morgenmad Rejseperiode: 01.05.19-19.12.19.

4 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com

#1 Oslo Oslo er i sandhed en af Norges mest oplevelsesrige byer med alt, man kan ønske sig af historie, kultur, natur og oplevelser. Gå i vikingernes eller polarforskernes fodspor, dyk ned i norsk kunsts ypperste værker, nyd udsigten fra taget af operahuset eller slap af med shopping og café-hygge på den pulserende hovedgade, Karl Johan.


#2 Bergen

1 nat på Thon Hotel Orion Bergen fra

Bilpakke & hotel

Efter en spektakulær sejltur gennem de norske Vestlandsfjorde når du frem til historiske Bergen, der ligger smukt placeret mellem syv fjelde, klar til at blive udforsket. Indsnus atmosfæren på historiske Bryggen og Fisketorget, tag med Fløibanen til toppen af Fløyen og besøg Troldhaugen, den verdensberømte komponist Edvard Griegs hjem.

1614,*

per person

Prisen inkluderer: • 2 nætter i 2/4-sengs indvendig standardkahyt • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang) • 1 nat i dobbeltværelse inkl. morgenmad Rejseperiode: Alle dage t.o.m. 31.12.19.

1 nat på Thon Hotel Stavanger

#3 Stavanger Stavangers hyggelige, intime centrum byder på alt fra store kulturoplevelser til hyggelig shopping og gode restauranter. Du kan slentre en tur i bydelen ”Gamle Stavanger” med hele 173 hvide træhuse eller søge efter Broken Colums 23 støbejernsfigurer i bybilledet – og er børnene med, er forlystelsesparken Kongeparken et stensikkert hit.

fra

1593,*

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Stavanger • 2 nætter i 2/4-sengs indvendig standardkahyt • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang) • 1 nat i dobbeltværelse inkl. morgenmad Rejseperiode: Alle dage t.o.m. 31.12.19.

1 nat på Thon Hotel Kristiansand fra

#4 Kristiansand Kristiansand byder på et væld af oplevelser for store og små. Er børnene med, er et besøg i Kristiansand Dyrepark og Torbjørn Egners verden et must, og skal der kultur på programmet, finder du en bred vifte af museer og et spændende program af musik- og teateroplevelser i verdensklasse.

1060,*

Foto: Bjørn Eirik Østbakken/Visitnorway.com, Nancy Bundt/Visitnorway.com/Vigeland-museet/BONO, Didrick Stenersen/VisitOslo, Richard Larssen/Visitnorway.com, Bergen Reiselivslag/Robin Strand/Visitbergen.com, Pål Hoff/Visitbergen.com/Visitnorway.com, .Patricia Thiede/Foap/Visitnorway.com og Dyreparken i Kristiansand.

• Overfart t/r Hirtshals-Bergen

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Kristiansand • 1 Basic-sæde t/r • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang) • 1 nat i dobbeltværelse inkl. morgenmad Rejseperiode: 01.05.19 - 30.09.19 *Prisen er per person, når 2-4 personer rejser sammen.

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 5


Vandreture ved storbyerne

I Norge udelukker storbyferie ikke storslåede naturoplevelser. Besøger du en af Norges største byer, får du her fire forslag til vandreture, der lokker lige om hjørnet.

Vettakollen

Fløyen

Baneheia

Stavanger

Vandretur til Dalsnuten Dalsnuten-området ved Stavanger byder på et væld af vandremuligheder med gode udsigtspunkter. Den mest anvendte rundtur, hvor I kommer forbi toppen, tager ca. 2 timer og følger en bred, velanlagt turvej. Turen går gennem en lille skov og forbi de idylliske søer Gramstadtjørn og Revholstjørna, hvor der også er mulighed for at dyppe tæerne eller endda tage en dukkert. Når I når til tops, 323 m over havets overflade, bliver I belønnet med en fantastisk panoramaudsigt over både Stavanger by og Jæren-områdets smukke fjelde og fjorde.

Bergen

Oslo

Kristiansand

Bergen er kendt for at være omkranset af syv fjelde, som alle inviterer til fantastiske vandreture, og under en ferie i Bergen er vandreturen ”Hiking Mount Fløyen” et must. Turen bringer jer gennem skovene og over fjeldene omkring Bergen, og giver jer adskillige fantastiske udsigter over den idylliske by og fjord.

Vettakollen er en fjeldtop placeret mellem den berømte Holmekollen og Sognsvann-søen. Her finder du en spektakulær panoramaudsigt over Oslo – og bedst af alt: Udsigtspunktet ligger kun 1,2 km fra nærmeste T-banestation, så turen er perfekt til en frisk vandretur på 1-1,5 time.

Skal turen til Kristiansand byde på naturoplevelser, er en vandretur i Baneheia-området et oplagt valg. Friluftsområdet anses af nogle for et af de mest idylliske naturområder i det sydlige Norge, og så ligger det oven i købet kun et stenkast fra Kristiansand centrum.

Allerede på vej op ad stien byder turen på udsigt til Frogneseteren-området på din venstre side og Oslo centrum på højre side. På toppen kan du nyde den fantastiske udsigt over by, fjord og skov, og besøger du fjeldet i klart vejr, er Vettakollen garant for en fuldstændigt eventyrlig solopgang eller solnedgang.

Her kan I nyde idylliske skovområder, bade i områdets tre søer, vandre ad de afmærkede stier og nyde den fantastiske udsigt over fjord og by fra områdets udsigtsposter. Kort sagt finder I her alt, hvad norsk natur har at byde på – nærmest uden at skulle ud af byen!

Vandretur på Fløyen

Turen er nem at komme til: Startpunktet ligger ved toppen af Fløibanen, hvis nederste station ligger blot et par minutters gang fra Fisketorget i Bergen. Ud over at føre jer gennem den ene smukke naturoplevelse efter den anden, byder guiden også på fortællinger om den lokale historie, plante- og dyreliv, traditioner – og selvfølgelig norske eventyr og troldehistorier.

6 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com

Vandretur til Vettakollen

Vandring i Baneheia

TIP: I appen Outtt.com har en række norske aktører samlet et væld af informationer om vandreture overalt i Norge – inklusive kort og up-to-date information om fx lukkede stier og sikkerhedsforhold.


NORGE – noget for enhver smag!

Natur, kultur, storby, vildmark, historiske traditioner og modernitetens fremsyn – uanset hvad ferien skal indeholde, venter det lige om hjørnet! Lofoten

Grieghallen

Trolltunga

Museet for samtidskunst

Trollstigen

Akerhus slott

Geirangerfjorden

Tusenfryd

Nærøyfjorden

Krossobanen Taubane

Foto: VisitOSLO/Tord Baklund, Sverre Hjørnevik/Fjordnorway.com, Jmelau/Foap/Visitnorway.com, Bergen Reiselivslag/Willy Haraldsen/Visitbergen.com, Morten Thorkildsen/Innovasjon Norge, Samuel Taipale/VIsitnorway.com, VisitOSLO/Didrick Stenersen, Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjordnorway.com, Nancy Bundt/Visitnorway.com, Ian Brodie/Visitrjukan.com og Javarman3/Nightman1965/Lillitve/Gettyimages.

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 7


og mød "Tag på togtur ikkel Ræv i Klatremus og M oven" Hakkebakkesk

Besøg Dyreparken i Kristiansand Tag med familien på eventyrlige oplevelser i dyrenes og bøgerne verden i Norges mest besøgte dyre- og forlystelsespark – kun 10 minutter fra Kristiansand. Her finder man et enestående eksempel på, hvordan det er muligt at kombinere mange af de mest eftertragtede familieattraktioner på ét og samme sted.

Dyrenes verden Tag på en lærerig og fascinerende opdagelsesrejse blandt Dyreparkens 124 forskellige dyrearter: Mød Asia og Heia i tigernes rige, kendis-chimpansen Julius eller prøv om du kan spotte en af parkens mange ulve i den Nordiske Vildmark.

Hakkebakkeskoven Vidste du, at den ægte Hakkebakkeskoven ligger i Dyreparken? Det er heeelt rigtigt. Og som Klatremus ville have sagt det: "kom på besøg så ofte du vil". Et specialbygget tog kører dig ind i skoven på en 40 minutters lang oplevelsesrejse til klatremus, ræven og alle de andre karakterer fra Thorbjørn Egners udødelige univers.

8 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com


Bestil inden 14. juni og få

EKSTR A god pris!

KardemommeCruise

Hirtshals-Kristiansand fra

390,-

FJORD CLUBPRIS

*

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Kristiansand • 1 Basic-sæde t/r • 1 dagsbillet til Kristiansand Dyrepark Rejseperiode: Man, tors, fre og søn 28.06.19-11.08.19, samt 23.07.19 og 24.07.19. *Prisen er per person. Der vil være tillæg for ekstra personer.

I Kardemomme by træder man ind i Thorbjørn Egners elskede børnebogsunivers. Besøg en af børnenes absolutte favoritter, Kardemomme by, hvor figurerne fra bogen – heriblandt tante Sofie, politimester Bastian og røverne Kasper, Jesper og Jonatan – kan opleves i byens gader.

per og s e J r, e p s a K ! å "Pas p t ud af e p p lu s r e n a t a Jon by" e m m o m e rd a K fængslet i

fra

2150,-

**

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Kristiansand • 1 Basic-sæde t/r • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang) • 2 nætter i dobbeltværelse inkl. morgenmad • 1 dagsbillet til Kristiansand Dyrepark Rejseperiode: 01.05.19 – 30.09.19. **Prisen er per person, når 2 rejser sammen. Der vil være tillæg for andre værelseskategorier og større køretøj.

Foto: Dyreparken i Kristiansand.

Kardemomme by

Bilpakke & hotel

2 nætter på Thon Hotel Kristiansand

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 9


#1 Vigelandsparken Denne skulpturpark er Oslos svar på Central Park i New York. Dette er stedet, hvor de lokale tager hen for at grille, slappe af med familie og venner eller nyde en rolig gåtur blandt de 212 skulpturer, der har gjort Vigelandsparken berømt.

#2 Kristiansand Dyrepark Bare 11 kilometer fra Kristiansand centrum ligger Kristiansand Dyrepark, en af de mest besøgte attraktioner i Norge. Kun en del af denne park er ren dyrepark – resten er en traditionel forlystelsespark med et væld af aktiviteter og forlystelser. #3 Tusenfryd Dette er Norges måske mest traditionsrige forlystelsespark og et sikkert hit blandt børnefamilier. I Tusenfryd kan hele familien slå sig løs på rutsjebaner og over 30 forskellige forlystelser i parkensvandland og i et legeland for de helt små.

Lyt til nordmændene selv, når I skal vælge, hvad I skal opleve på ferien. Her er de 15 mest populære attraktioner og destinationer blandt nordmændene selv. (Kilde: Visit Norway)

10 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com

Geirangerfjorden

Foto: CH, Martin Håndlykken og Dave Kovac/Foap/Visitnorway.com, VisitOSLO/Tord Baklund, Paul Edmundson/Fjord Norge og Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjord Norge.

egne favoritter

Nordmændenes


#4 Nidarosdomen Domkirken Nidarosdomen i Trondheim er Norges største pilgrimsmål – og et populært turistmål. Byggeriet af kirken startede i 1070, og det tog 230 år at færdiggøre Nidarosdomen, der straks blev Norges nationale helligdom og kroningskirke.

#5 Holmenkollen og Skimuseet Holmenkollenskihop er lavet af 100 tons stål og hæver sig 60 meter over bakken, den ligger på. Det er et naturligt udflugtsmål for alle, der besøger Oslo. I bunden af tårnet ligger Skimuseet, hvor skiløbets 4000 år gamle historie præsenteres.

#6 Fløibanen I næsten hundrede år har Fløibanen fragtet mennesker fra Bergen centrum op til toppen af Fløyen, ét af de syv fjelde, der omgiver byen. Fløyen er ikke det højeste af disse syv fjelde, men det har den bedste udsigt over byen, fjordene og øerne i det fjerne.

Preikestolen

Nidarosdomen

#7 Hunderfossen Familiepark Et sted med masser af eventyrstemning og landlige attraktioner – Hunderfossen nær Lillehammer er en klar børnefavorit. Om vinteren omdannes parken til Hunderfossen Vinterpark med eventyrslot og Skandinaviens sydligste ishotel. #8 Geirangerfjorden Den UNESCO-beskyttede Geirangerfjord er indbegrebet af de smukke norske fjorde. Tag på vandring i de omgivende fjelde, se et af de mange buldrende vandfald, tag på fisketur eller kajakpadling på den smukke fjord, eller prøv kræfter med fjeldvejen Trollstigen på cykel.

Hunderfossen

#9 Vøringsfossen Med et direkte fald på 145 meter og et totalt fald på 182 meter er Vøringsfossen forståeligt nok det meste berømte vandfald i Norge.

#10 Fredriksten Fæstning Fæstningen blev bygget i den sidste halvdel af det 17. århundrede som værn mod svenske angreb. Den ligger nær den norsk-svenske grænse sydøst for Oslo, og her er masser at se og opleve, bl.a. udstillinger, guidede rundvisninger og madoplevelser som i det 17. århundrede. Holmenkollen

Flåmsbanen

#11 Lofoten-øerne På Lofoten kan du koble af og opleve den totale stilhed i storslåede naturlandskaber, samtidig med at du bor og spiser godt. Lofoten kan charmere alle besøgende og få dem til at længes tilbage. #12 Nasjonalgalleriet Nasjonalgalleriet i Oslo fremviser landets største samling af malerier, tegninger og skulpturer med værker af Munch, Manet og Cézanne som højdepunkter. #13 Flåmsbanen Udråbt til “verdens smukkeste togtur” af Lonely Planet Traveller. Denne naturskønne jernbane snor sig langs de stejle fjeldsider på sin vej fra Myrdal højt oppe i fjeldene og ned til landsbyen Flåm ved fjorden. #14 Preikestolen Denne firkantede klippeformation stikker ud af klippevæggen 604 meter over Lysefjorden, og det er ikke svært at se, hvordan den har fået sit navn. Udsigten over Lysefjorden er enestående, og vandreturen op til Preikestolen er overraskende let. #15 Nordkap Nordkap-plateauet hæver sig 307 meter op fra havet og er et sted, man bare MÅ opleve. Mellem den 14. maj og den 29. juli kan man her se midnatssolen. Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 11


FJORD LINE

– ferien starter allerede, når du går om bord Hos Fjord Line ønsker vi, at I skal have en behagelig og god start på ferien i Norge, og vi sætter en ære i, at I hygger jer på turen over Skagerrak! Om bord kan i nyde god mad og drikke i vores restauranter, underholdning i Fjord Lounge, handle til billige priser i vores taxfree og bare nyde overfarten i en god stol eller i en af vores mange kahytter. God fornøjelse og rigtig god ferie!

Vores to fantastiske gasdrevne og miljøvenlige skibe MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord er bygget efter de nyeste principper og fyldt med luksus og komfort, som gør, at din ferie allerede starter, når du går ombord. Vælger du HSC Fjord Cat går du om bord på verdens hurtigste færge og er på 2 timer og 15 min. nået fra Hirtshals til Kristiansand.

Foto: Thomas Østberg-Jacobsen, Ole Musken/Palookaville, Jon Inge Nordnes/Allegro, Styrk Fjærtoft Trondsen og Svein Finneide.

Commander Buffet

Grieg Brasserie

Oasis Garden Café

Pier 42 Sportsbar

12 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com

Nyd en førsteklasses madoplevelse Tag på en madoplevelse med Fjord Line. Med menuer udviklet i samarbejde med Norsk Sjømatsenter og Gastronomisk Institutt finder du det bedste fra hele verden fordelt på fire restauranter. Commander buffet Forsyn dig fra en overdådig buffet med specialiteter fra havet, gården og grøntsagsmarkedet, og nyd den mest spektakulære udsigt, mens du spiser.

Grieg Brasserie En intim restaurant for dig, som ønsker en madoplevelse af aller bedste kvalitet tilberedt af Fjord Lines egne gourmetkokke. Oasis Garden Café Caféen er indrettet som en hyggelig have og tilbyder alt fra klassisk smørrebrød, sandwiches, wokretter og pizza til god gammeldags, hjemmelavet mad og desserter. Sportsbar I sportsbaren kan du slappe af og tage en øl og en burger til kampen, som vises på vores storskærm.

alt brød t a , u d e t s Psst. Vid bunden af a r f t k is r f t er bag gen bager? e s e in L d r Fjo


NYHEDER om bord! Vi opgraderer vores skibe. Både MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord får dejlig italiensk restaurant og helt ny butik.

Prego Prego

- ny italiensk restaurant

Underholdning til søs I Fjord Lounge om bord på MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord vil vores artister sørge for, at du får en underholdningsoplevelse, du sent vil glemme. Her længst fremme på skibet finder du en bar med skøn havudsigt, underholdning med gameshows og musik om dagen og liveband om aftenen.

Starbucks En spritny café har fundet vej til dæk 7. Caféen er en del af kaffegiganten Starbucks’ ”We Proudly Serve Starbucks”koncept. Det betyder, at du nu kan få serveret en dejlig, frisk Starbucks kaffe om bord og nyde Starbucks’ lækre cookies.

Taxfree I den store Taxfree-butik, som er fyldt med mange spændende ting indenfor vin, spiritus, slik, parfume og kosmetik, er der noget for enhver smag og for enhver pengepung.

Nu kan du nyde essensen af Italien om bord – nemlig den gode italienske mad. Var det noget med Bruschetta eller caprese til forret? Til hovedret kan du vælge mellem lasagne og dejlige pastaretter. Og italienernes måske allermest populære ret, Pizza, er naturligvis også på menuen. Buon appetito!

Ny butik I vores nye tøjbutik på dæk 7 kan du forny hele familiens garderobe. Her finder du det populære børnemærke Name It®, Noisy May og Y.A.S til piger og damer og kollektionerne fra Only & Sons til mændene. Desuden findes et stort udvalg af skjorter, jakker, huer mm. fra det norske mærke Norwegian Explorer samt tasker, punge, solbriller, smykker og ure fra bl.a. Dyrberg Kern og Quay.

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 13


Vandreferie i Telemark Telemark i det sydlige Norge byder på et væld af idylliske vandreture for hele familien. Det varierede landskab omfatter såvel kyststier, kuperede dale og dybe skove som fascinerende fjelde, hvor toppen kan nås på blot et par timer. På siderne her har vi, med inspiration fra Visit Norway, samlet et lille udpluk af de ikoniske vandreture, området har at byde på.

tusinde turister, der ønsker at opleve en af Norges smukkeste udsigter.

Gaustatoppen – Måske Norges smukkeste udsigt Det absolutte højdepunkt, når man taler om vandreture i Telemark, er topturen til Gaustatoppen. Turen er omkring fem km hver vej, men vil I spare lidt på kræfterne, kan I køre næsten helt til tops med ”Gaustabanen” – en unik jernbane, der er lavet inde i fjeldet! Oprindeligt blev banen lavet som transport til et hemmeligt NATO-anlæg, men nu transporterer den årligt adskillige

14 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com

Vælger du at tage turen på gåben, går den brede og velafmærkede sti over store og små sten, og med en højdeforskel på 700 m siger det sig selv, at udsigten bliver bedre og bedre for hvert eneste skridt. Når I når toppen, kan I belønne jer selv med kaffe og vafler fra den hundrede år gamle turisthytte, mens I nyder panoramaudsigten: Fra Gaustatoppen kan I nemlig se en sjettedel af Norge i klart vejr! Lårdalstigen – Vandring langs Telemarkskanalen Lårdalstigen byder på 14 km spektakulær vandretur mellem

Lårdal og Dalen. Meget af turen går langs fjeldryggen 800 meter over Telemarkskanalen, så tager den udfordrende vandring ikke pusten fra jer, vil udsigten helt sikkert gøre det! Turen går gennem gamle kulturlandskaber og historiske steder, og på vejen kan I se silhuetterne af de særprægede stenformationer Risen og Gygri, der ligger til grund for et lokalt sagn. Ønsker I ikke at gå turen tilbage igen, kan I fra midt maj til midt september sejle retur ad Telemarkskanalen på en af de hyggelige kanalbåde M/S Victoria eller M/S Henrik Ibsen – og dermed opleve det fantastiske naturområde fra en helt anden vinkel.


Vidste du at…

Den Norske Turistforening driver over 550 hytter over hele Norge, som kan lejes til overnatning på jeres vandreture. Der er tre typer: • Betjente, hvor der serveres mad og er mulighed for at smøre madpakke (eksempelvis hytten på Gaustatoppen). • Selvbetjente, hvor der er faciliteter til madlavning og mulighed for køb af udvalgte madvarer. • Ubetjente, hvor der er faciliteter til madlavning.

Bilpakke & hotel

5 nætter i Vrådal Panorama fra

554,*

per person

Prisen inkluderer: • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang) • 5 nætter i hytte eller lejlighed

Sabotørstien – Mærk historiens vingesus

Venelifjell – Toptur for hele familien

Hvis du har set filmen Telemarks Helte eller TV-serien Kampen om det Tunge Vand, kender du historien om, hvordan norske sabotører forhindrede den tyske besættelsesmagt i at anvende Rjukans produktion af tungt vand til at fremstille en atombombe.

Topturen til Venelifjell ved Vrådal er en smuk friluftsoplevelse for hele familien. Den 4-km-lange gåtur op på fjeldet – hvis navn betyder ”Det Smukke Fjeld” – starter over marskland, hvor I går ad anlagte broer, for derefter at føre jer over klippegrund til den idylliske sø Venelitjørni, hvor I kan prøve lykken med fiskestang eller tage en svalende dukkert, før I fortsætter til toppen, 904 meter over havets overflade.

På denne spændende og smukke vandretur går du ad den selvsamme sti, som sabotørerne fulgte på deres vej til at sprænge tungtvandsværket Vemork i luften. Skilte langs stien fortæller den dramatiske historie i løbet af turen, som går gennem skov og over fjeld og også byder på en imponerende udsigt over fjeldlandskabet og Rjukan by.

Her kan I nyde en velfortjent madpakke med fantastisk udsigt til havet og kystbyen Kragerø, højfjeldsplateauet Hardangervidda og ikke mindst fjeldet Gaustatoppen.

Rejseperiode: 15.03.19-20.10.19

5 nætter i Gaustablikk Apartments fra

806,-

Foto: Thomas Rasmus Skaug/Visitnorway.com.

• Overfart t/r Hirtshals-Langesund

*

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Langesund • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang) • 5 nætter i lejlighed Rejseperiode: 15.03.19-20.10.19 *Prisen er per person for 5 nætter, når 2-5 rejser sammen. Max 5 personer per bil. Der vil være tillæg for større køretøj.

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 15


Vandreferie i Fjord Norge Det sydvestlige Norge, også kendt som Fjord Norge, er et mekka for vandrere. Uanset alder, kondition, erfaring og vovelyst findes der et væld af spektakulære vandreruter til enhver. På siderne her har vi, med inspiration fra Visit Norway, samlet et lille udpluk af de ikoniske vandreture, området har at byde på.

Kjerag – Den svævende kampesten Kjerag er endnu en af Norges ikoniske vandreture, ikke mindst på grund af sin fascinerende runde kampesten, Kjeragbolten, der sidder fastklemt mellem to fjeldvægge højt til vejrs. Fjeldet er med sine 1084 meter endnu højere end Preikestolen, og turen er hverken for uerfarne vandrere eller svage sjæle, da noget af stien følger kanten af klippevæggen, der går næsten lodret en hel kilometer ned til Lysefjorden. Turen til toppen tager 2.5-3 timer hver vej og går op og ned i fjeldterræn med en højdeforskel på 460 meter – så sørg for at have udstyr, proviant og kondition i orden! På toppen venter en ubegribeligt flot belønning, når I kan nyde den storslåede udflugt over den smukke fjord og de omkringliggende fjelde, mens I står ved kanten af bjergplateauet, eller måske endda på Kjeragbolten selv – hvis I tør. Langfoss – Vandretur til toppen af Norges femtehøjeste vandfald Næsten midt mellem Stavanger og Bergen ligger en perle af en vandretur, der bare MÅ opleves. Vandfaldet Langfoss er med sit fald på i alt 612 meter ikke blot Norges femtehøjeste – det er også udnævnt af CNN til at være et af verdens 10 smukkeste vandfald!

ud på e d æ r t u d Tør 84 meter 0 1 n e lt o b Kjerag rden? jo f e s y L r e ov 16 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com

Vandreturen går ad en gammel sætervej, der fører til plateauet oven for fossen – og udsigten bliver mere og mere storslået for hvert skridt, I tager. Første del går gennem fyrreskov, hvor I får en smagsprøve på den udsigt, der venter, når træerne nu og da åbner sig. Sidste del af turen foregår oven for trægrænsen, og her er der frit udsyn til fjordene og fjeldene under jer, mens vandfaldet bruser i baggrunden. Den største belønning for turen op ad den stejle stigning venter ved toppen, hvor I kan holde hvil ved siden af det brusende vandfald, mens I nyder panoramaudsigten over fjeld og fjord med Folgefonna-gletsjeren tronende i det fjerne.


Bilpakke & hotel

1 nat på Hordatun Hotel & Apartments

Foto: Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjord Norway, Destillat/Gettyimages, Magnus Roaldset Furset og Kjetil Bentsen/regionstavanger.com.

fra

1568,*

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Stavanger/ Bergen • 2 nætter i 2/4-sengs indvendig standardkahyt • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang) • 1 nat i dobbeltværelse inkl. morgenmad Rejseperiode: 01.05.19-31.10.19

1 nat på DHH Sola Strand Hotel fra

1554,*

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Stavanger/ Bergen • 2 nætter i 2/4-sengs indvendig standardkahyt • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang)

Himakånå

Himakånå – Trolltungas ’lillesøster’

Trollpikken – Symbolet på den potente norske natur

Himakånå er, ligesom sin mere berømte ’storebror’, Trolltunga, en enestående klippeformation, der som en tunge rækker ud fra fjeldet og giver besøgende en helt igennem fantastisk udsigt over fjeld og fjord. Den har i mange år haft en stille tilværelse, men er siden 2016 kommet i vandreres og turisters søgelys, da den med sine 357 meter over havet og, ikke mindst, lettere tilgængelighed, er et mere overkommeligt (men ikke mindre spektakulært!) vandretursmål for hele familien.

Træk på smilebåndet og sæt kurs mod et helt unikt norsk landskab syd for Stavanger. Den fallosformede stenformation Trollpikken, som blev efterladt i sin særprægede position af den seneste istid for 10.000 år siden, har de seneste år, med Visit Norways ord, ”fået status som et muntert symbol på saft og kraft i den norske natur” – og er i takt med dette blevet et populært rejsemål.

Turen til tops går gennem græsgange i fjeldet, små skove og marker, før I når turens højdepunkt og kan nyde panoramaudsigten over Lysevatnet-søen, Nedstrandsfjorden og lokale gårde omgivet af frodig skov, hvoraf meget er løvtræ.

• 1 nat i dobbeltværelse inkl. morgenmad

Preikestolen – Fjord Norges vartegn

Rejseperiode: Alle dage 21.06.19-18.08.19. Fredag og lørdag 01.04.19-20.06.19 og 19.08.19-31.12.19.

Preikestolen er et must, hvis I vil på vandretur i Fjord Norge. Derfor skal den selvfølgelig også have sin helt egen plads her i kataloget – læs om den spektakulære vandretur på de næste sider.

*Prisen er per person, når 2 personer rejser sammen. Tillæg for opgraderet kahytkategori, flere personer, større køretøj og flere nætter på hotel i Norge.

Trollpikken

Men det er ikke kun Trollpikken selv, der gør dette sted til noget særligt: Landskabet omkring stenformationen er som taget ud af en Tolkien-roman med kuperet terræn, mindre fjelde, klippeblokke og drivende skyer. Tilbage i historien blev området omtalt som et ”månelandskab” på grund af dets begrænsede bevoksning, og det har siden vist sig, at klipperne er formet af magmaarten anorthosit – som faktisk er den samme som på månens overflade! Vandreturen giver jer rig lejlighed til at studere dette særprægede terræn, og på jeres vej mod Trollpikken passerer I også en lille sø, hvor stien giver jer en flot udsigt mod kystbyen Egersund.

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 17


Vildmarks-Jon på Preikestolen

Jon Lindberg vandt i foråret 2017 første sæson af programmet Alene i Vildmarken efter at have tilbragt 45 dage alene ved søen Altevatn i Nordnorge. I november 2018 satte Jon, sammen med Fjord Line, atter kursen mod Norge for at besøge et af Norges mest ikoniske naturfænomener, Preikestolen, sammen med sin familie.

18 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com


”Norge er bare dejligt. Jeg har rejst en del både i Østrig og Sverige, men Norge er noget ganske særligt. Det er fjeldene, der trækker, og så den tilgængelighed, der er i landet. Du kan bare tage derop og vandre, hvor du vil. Du kan slå telt op og lave bål, hvor du vil – ja, kort sagt, hvis bare du passer på naturen og på dig selv, så kan du være overalt i Norge,” siger han entusiastisk. Adspurgt, hvad han holder mest af i Norge, er han ikke i tvivl: ”Det primære ved Norge er fjeldtoppene. De trækker i en, og man må bare derop og se udsigterne. Men også turen på vej til toppene – man kan være helt alene og i ét med naturen, der midt i det barske terræn. Det er storslået!” understreger han. ”En kanon oplevelse!” Netop en helt særlig fjeldtop var målet for Jons Norgestur i november 2018. Han og familien var på weekendtur til toppen af Preikestolen, der af mange anses for ikke blot et af Norges men også et af verdens smukkeste steder. ”En af de fantastiske ting ved Norge er jo, at det er så tæt på. Du kan vælge at sejle til sydøstkysten på blot 4-5 timer, eller tage turen til vestkysten og overnatte i en lækker kahyt på færgen på vej op, så du ankommer til Stavanger tidligt om morgenen frisk og veludhvilet,” siger Jon Lindberg. Selv om ”VildmarksJon” har oplevet og set meget, har turen til Preikestolen alligevel været noget helt særligt.

Hele familien Lindberg er klar til en knap 4 km lange vandretur til Preikestolen.

”Det er simpelthen en lækker vandretur. Ruten forgrener sig flot og autentisk gennem vildmarken. Man går på trapper, små stier, hen over klipper og sten. Man får oplevelsen af at gå på fjeldets bagside og først til allersidst møde åbningen og lyset fra den skjulte side. Det smukke og vilde landskab på den anden side, hvor klippen rager frem, gør virkelig indtryk på sindet. Det at stå på spidsen af Preikestolen er bare noget helt specielt. Blå himmel og frostklart vejr og så den udsigt. Det var en kanon oplevelse!” siger han. Han understreger, at det er vigtigt på sådan en tur, at man ikke bare stormer til toppen og ned igen. ”Når man går sådan en tur, skylder man sig selv at tage sig tiden til det. Man skal holde pauser undervejs og nyde naturen og udsigten. Og man skal være i øjeblikket. Sidde på toppen med en god kop kaffe – ikke bare en fra termokanden, nej, man skal have Trangia-sættet med og lave den helt fra bunden. Der skal være tid til at lade alle indtrykkene bundfælde sig. Det skal være en proces, og det skal være en helhed. Det er også netop

Foto: Jon Lindberg.

Skønt Jon Lindberg har besøgt Norge adskillige gange, var det første gang, han satte kurs mod Preikestolen. I hans øjne kan Norge noget helt særligt – ikke mindst fordi de store naturoplevelser altid ligger skjult lige om hjørnet.

derfor, kaffen skal laves fra bunden i de skønne omgivelser – det er en del af oplevelsen,” siger han. En ”allemands-tur” Jon Lindberg understreger også, at selv om turen kan være krævende, er det en tur, som de fleste vil kunne klare. ”Preikestolen er for alle. Er man på familietur, skal det måske være med lidt større børn, hvis de skal gå selv. Men vi mødte en mangfoldig gruppe af mennesker på turen op; alt fra ekstreme motionister til familier og seniorer. Selve turen er kun på ca. 4 km. Den kan selvfølgelig nogle steder være lidt krævende, men kan man gå 10 km som et almindeligt sundt menneske, kan man også gå til Preikestolen. Så det er bare at få booket en færgebillet og komme af sted!” siger han.

"Blå himmel og frostklart vejr – og så den udsigt. Det var en kanon oplevelse!" fortæller Jon.

Og mon ikke også Jon selv snart sidder og booker sin næste færgebillet til Norge. Han fik i hvert fald julelys i øjnene, da snakken til sidst i interviewet faldt på en anden af Norges ikoniske vandreture: ”Trolltunga” ved Hardangerfjorden sydøst for Bergen.

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 19


Preikestolen – et af verdens smukkeste steder

En ubeskrivelig oplevelse! Den mest populære turistattraktion ved Lysefjorden – og en af Norges mest besøgte attraktioner – er uden tvivl den spektakulære klippeformation Preikestolen. Den 604 meter høje klippe rejser sig næsten lodret op fra fjordens vande for at ende i et rektangulært, fladt plateau. Preikestolen besøges årligt af op mod 250.000 turister, som flokkes til stedet for at nyde et panoramasyn over fjord og fjeld, der kan tage pusten fra de fleste – stedet er med god grund på Lonely Planets liste over de ti mest enestående, smukke steder i verden!

"Preikestolen rejser sig 604 meter lodret over Lysefjorden"

20 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com


Cruise med dagstur

Cruise med Preikestolen-dagstur fra

1080,*

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Stavanger på udvalgte datoer • 2 nætter i 2/4-sengs indvendig standardkahyt (samme kahyt ud og hjem) • Bus fra terminalen til Preikestolen Parkering t/r Rejsedatoer: 23.04, 07.05, 14.05, 04.06, 11.06, 20.08, 03.09 og 17.09.19 *Prisen er per person, når 2-4 personer rejser sammen. Der er tillæg for anden kahyt.

fra

1290,*

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Stavanger på udvalgte datoer • 2 nætter i 2/4-sengs indvendig standardkahyt • 1 personbil (maks. 1,95 m høj og 5 m lang) • 1 nat i dobbelt-/twinværelse på Preikestolen Fjellstue inkl. morgenmad Rejsedatoer: 25.04, 29.04, 02.05, 06.05, 09.05, 16.09, 19.09, 26.09, 30.09 og 17.1019. *Prisen er per person, når 2-4 personer rejser sammen. Tillæg for anden kahyt. Færge Lauvvik-Oanes og vejafgift er ikke inkluderet i prisen.

Med overnatning og guidet tur

Preikestolen - overnatning & guide fra

1990,*

per person

Med guidet tur!

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Stavanger på udvalgte datoer • 2 nætter i 2/4-sengs indvendig standardkahyt • 1 personbil (maks. 1,95 m høj og 5 m lang) • 1 nat i dobbelt-/twinværelse på Preikestolen Fjellstue inkl. morgenmad • Madpakke • Guidet tur til og fra Preikestolen • Pandelygte • Nødvendigt fodtøj • Varme drikke og snacks • Middag på Preikestolen Fjellstue Rejsedatoer: 14.02, 15.03 (få pladser tilbake), 28.03, 04.04 (udsolgt) og 14.04.19.

* Der vil være tillæg for større køretøj, annen kahyt og flere personer. Brændstofstillæg, skatter og afgifter er inkl. i prisen. Vores priser er dynamiske og styres af efterspørgsel og kapacitet. Forbehold for trykfejl. Alle priser er i DKK. Se flere tilbud på fjordline.com. Foto: Paul Edmundson /Fjord Norge og Thomas Østberg-Jacobsen.

Med overnatning

Preikestolen - overnatning

*Prisen er per person, når 2 personer rejser sammen. Færge Lauvvik-Oanes og vejafgift er ikke inkluderet i prisen. Vejrrelaterede ændringer og aflysninger kan forekomme. Børn rejsemed på ⁄⁄ ⁄⁄ 21 skal være min. 8 år, 15 kg og 105Bestil cm fordin at være påwww.fjordline.com turen.


De magiske norske fjorde

Bilpakke & hotel

Den længste: Sognefjorden Sognefjorden er Norges længste og dybeste fjord. Den strækker sig fra kysten lidt nord for Bergen til de mægtige fjelde i Jotunheimens Nationalpark og gletsjernes blåis i Jostedalsbreen Nationalpark, og de omgivende fjelde gemmer på en perlerække af stemningsfulde landsbyer, charmerende historiske bygninger og udsøgte madsteder, der tryller med de lokale råvarer.

1 nat på Kviknes Hotel fra

• 2 nætter i 2/4-sengs indvendig standardkahyt • 1 personbil (maks. 1,95 m høj og 5 m lang) • 1-2 nætter i dobbeltværelse inkl. morgenmad *Prisen er per person, når 2 personer rejser sammen.

22 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com

1896,*

per person

Rejseperiode: 01.04.19-30.10.19

2 nætter på Midtnes Hotel

Prisene inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Bergen

Den næstlængste:

fra

2153,-

per person

Rejseperiode: 06.05.19-30.09.19

*

Hardangerfjorden Hardangerfjorden er den fjerdelængste fjord i verden og den næstlængste i Norge. Den smukke fjord slynger sig gennem et vildt og imponerende landskab, og området er arnested for en række af Norges nationalsymboler som Hardangerfelen og Hardangerbroderi. Regionen er desuden kendt for sine frugtbare landbrugsområder, hvor især æbledyrkning er i højsædet. Prisene inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Bergen • 2 nætter i 2/4-sengs indvendig standardkahyt • 1 personbil (maks. 1,95 m høj og 5 m lang) • 1-2 nætter i dobbeltværelse inkl. morgenmad *Prisen er per person, når 2 personer rejser sammen.


Hardangerfjorden

Besøg også: Nærøyfjorden Nærøyfjorden er den smukkeste og vildeste sidegren til Sognefjorden – og opført på UNESCOs verdensarvsliste. Sejlturen gennem den 17 km lange fjord, der kun er 250 m bred på det smalleste sted, er kendt som en af de mest dramatiske fjordture i Europa med udsigt til stejle, snedækkede fjelde, vilde vandfald og levende kulturlandskab.

Sognefjorden

Bilpakke & hotel

1 nat på Thon Hotel Sandven fra

1683,*

per person

Rejseperiode: 01.05.19-31.10.19

1 nat på Thon Hotel Jølster fra

1476,-

per person

Rejseperiode: 01.05.19-30.09.19

*

Geirangerfjorden Geirangerfjorden er ligesom Nærøyfjorden opført på UNESCOs verdensarvsliste og er et sandt overflødighedshorn af spektakulære naturoplevelser. Vejen langs fjorden snor sig ad det ene hårnålesving efter hinanden og bringer jer til en række spektakulære udsigtspunkter. Træd ud på Geiranger Skywalk, Europas højeste anlagte fjordudsigtspunkt 1500 m.o.h., eller gør holdt ved Flydalsjuvet, hvor I kan betragte fjordens mange krydstogtskibe passere forbi.

Nærøyfjorden

Geirangerfjorden

Lysefjorden Lysefjorden nær Stavanger er mest kendt for sine spektakulære turistmål som Preikestolen og Kjerag, men den 40 km lange fjord byder også på utallige andre natur- og kulturoplevelser. Tag for eksempel turen ad verdens længste trætrappe (imponerende 4444 trappetrin) i Flørli, besøg fortidslandsbyen Landa Park eller tag på guidet kajaktur mellem fjordens stejle klippevægge. Lysefjorden

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 23


I 2020 fordobler vi kapaciteten – på den hurtigste vej til Norge!

Foto: tegneren

Hirtshals-Kristiansand Den nye katamaran bygges med en kapacitet på 1200 passagerer og over 400 biler. Næsten en fordobling af kapaciteten på den nuværende HSC Fjord Cat. Butikken om bord bliver mere end dobbelt så stor og byder på et større og bredere udvalg, og vores gæster vil kunne vælge mellem café, lounge og bistro. Skibet bliver lyst og indbydende med en tydelig skandinavisk indretningsstil. Dette bliver et helt nyt færgekoncept på det danske og norske marked.

24 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com Forbehold for ændringer.

INFORMATION Gæster

Ny katamaran

1.200

Biler 410 Længde

109 m

Bredde

30,5 m

Dybde

3,8 m


FØLG OS

- og oplev endnu mere af Norge! med Fjord Line

Følg Fjord Line på Instagram og Facebook og få masser af gode tips til de største oplevelser i smukke Norge. Du kan også melde dig ind i Fjord Club, hvor du modtager vores nyhedsbrev og får 10% på alle bookinger.

INSTAGRAM: @fjordline_danmark Følg os på Instagram og få inspiration til din næste ferie - Vi deler også gerne dine feriebilleder med vores følgere, så husk også at tagge os, når du deler dine ferieminder med dine følgere. FACEBOOK: Fjord Line Følg os på Facebook og få masser af inspiration og information, du kan bruge i planlægningen af din næste ferie! Vi deler naturligvis også løbende gode tilbud på ferier til alle årstider. NYHEDSBREV: Bliv medlem af Fjord Club Bliv medlem af Fjord Club og få dobbelt udbytte: Modtag vores nyhedsbrev med inspiration og gode tilbud - og få automatisk også 10% rabat på alle bookinger!

Bliv medlem af Fjord Club og få ekstra gode tilbud! Som medlem får du adgang til eksklusive Fjord Club-tilbud og 10% rabat på ALLE bookinger. Du optjener desuden bonuspoint, som du kan bruge på overfarter og cruises. Som medlem får du tilsendt vores tilbud før alle andre, og alt information, vi sender, er tilpasset dine interesser.

Bliv Fjord Club-medlem på:

www.fjordline.com

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 25


Fjord Norges storslåede nationalparker Endeløse vidder, rigt dyre- og planteliv, fortidsminder – og et utal af fantastiske naturoplevelser. Det er, hvad der venter jer i Fjord Norges mange nationalparker. Vi præsenterer her seks udvalgte destinationer, der let kan nås fra Bergen.

Hardangervidda

Hardangervidda Nationalpark I Norges største nationalpark har I hele 3.442 km2 at boltre jer på, og kun fantasien sætter grænser for, hvad I vil opleve. Området byder på kilometer efter kilometer af afmærkede vandre- og cykelstier, udsøgte klatresteder, rige fiskesøer og -elve og hundredevis af stenalderbopladser – og så er det hjemsted for nogle af verdens største flokke af vilde rensdyr og adskillige arktiske plante- og dyrearter.

26 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com

Folgefonna

Folgefonna Nationalpark Hjertet i Folgefonna Nationalpark er Folgefonna-bræen, som er den tredjestørste gletsjer på det norske fastland og et must, hvis I besøger den smukke nationalpark. En af de mest anvendte vandreruter er todagsturen langs den gamle turistvej fra midten af 1800-tallet, der bringer jer gennem områdets fascinerende landskab og ikke mindst helt tæt på den fantastiske gletsjer.


Jostedalsbreen Nationalpark Næsten halvdelen af Jostedalsbreen Nationalpark er dækket af gletsjeren Jostedalsbreen, som er Europas største fastlandsgletsjer. Tager I på vandretur her, får I fornemmelsen af at gå fra én årstid til en anden: Området byder nemlig på så forskelligartede landskaber som grønne dale med et væld af frodige planter til bare, barske fjelde og iskoldt gletsjerlandskab. De vovelystne kan komme på brævandring, hvor turen går over selve det imponerende isdækkede landskab.

Hallingskarvet Nationalpark Bjergryggen Hallingskarvet nord for Hardangervidda – og tæt ved den hyggelige ferieby Geilo – er et fascinerende landområde med et utal af stier til vandreture af kortere eller længere varighed. I den sydlige del kan I nyde de vidtstrakte hedeområder, før I sætter kurs op på plateauet ad stentrinene, der er anlagt af nepalesiske sherpaer. Når I helt til tops, byder Prestholtskarvet, 1859 m.o.h, på spektakulær panoramaudsigt over nationalparken. Prestholtskarvet i Hallingskarvet

Jostedalsbreen

Breheimen

Breheimen Nationalpark Tæt ved Jostedalsbreen finder I endnu en nationalpark: Breheimen, der ligeledes byder på masser af forskelligartet natur: Fra grønne dale og bare fjeldtoppe til brusende elve og iskolde gletsjere. Området byder på en bred vifte af vandreture, brævandring og mulighed for topture, og på jeres tur gennem det storslåede landskab kan I være heldige at støde på et af områdets mange fortidsminder eller sjældne, fredede fuglearter.

Jotunheimen

Jotunheimen Nationalpark Man forstår godt Jotunheimens navn, ”Jætternes Hjem”, når man ser det barske landskab med mere end 200 fjeldtoppe højere end 2000 m.o.h.! Området er et af Norges mest populære vandreområder, som ud over de imponerende fjelde også er hjemsted for et overflødighedshorn af gletsjere, floder, vandfald, bjergsøer og dale. Ud over enestående vandreoplevelser byder området også på kanosejlads og ridning.

Foto: Anders Gjengedal/Visitnorway.com, www.folgefonni-breforarlag.no, CreativeNature/Zimnevan/Philartphace/Gettyimages.

Vidste du at…

Den Norske Turistforening har hundredevis af hytter over hele Norge, hvor du kan overnatte en nat eller to på din tur rundt i den smukke norske natur – nogle endda bemandede med servering af mad.

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 27


Cykelferie i Norge

#1 Rallarvegen Norges mest populære cykelvej på hele 210 km er et must for cykelentusiaster. Turen bringer jer fra Geilo over Hardangervidda og ned til enten Voss eller Flåm. Det er nemmest at starte ved Haugastøl, men Finse er også en mulighed.

#2 Kystriksvejen Turen på Kystriksvejen går fra Brønnøysund til Sandnessjøen og retur. Helgelandskysten i Nordland har smuk natur med fjelde, strande, skærgård og øer. Besøg f.eks. Vegaøerne ud for Brønnøysund, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Norge byder på et væld af smukke cykelruter, hvor man cykler langs fjorde, gennem smukke skove og over majestætiske fjelde. Undervejs kan man gøre holdt ved de små bygder eller de historiske steder, man passerer. Magasinet Reiser & Frihed og Cyklisternes Landsforening i Norge har rangeret landets 10 flotteste cykelruter. (Kilde: Visit Norway)

28 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com

Rallarvegen


Start turen ved Sonsvejen station, hvorfra I kan cykle gennem Son og Moss til Jeløya. Tag færgen over fjorden til Horten og kør sydover gennem Åsgårdstrand, hvor I kan besøge Edvard Munchs hus, inden I fortsætter til Sandefjord, Larvik og Stavern.

Bilpakke & hytte

5 nætter i Vrådal Hyttepark

#4 Mjøstråkk Mjøsbyerne ved søen Mjøsa bindes sammen af Mjøstråkk, som er en skiltet cykelrute hele vejen rundt om søen. Start cykelturen i Lillehammer, besøg Domkirkeodden i Hamar og fortsæt videre til Gjøvik.

I Telemark kan I vælge mellem en virkelig krævende eller en noget lettere rute. Kanalbåden bringer jer op ad kanalen fra Skien til Bandaksjøen. Her ligger Dalen Hotell, der er et godt udgangspunkt for den krævende rute, mens den nemmere og kortere rute kan starte i Lunde.

554,*

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Langesund • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang)

Jæren

• 5 nætter i hytte Rejseperiode: 15.03.19-20.10.19. *Prisen er per person for 5 nætter når 2-5 personer rejser sammen.

#5 Jæren Brusand-området er kendt for sit specielle lys og det flade landskab. På turen mod Stavanger kan I besøge Norges længste sandstrand, Orresanden. I Stavanger kan I besøge Oliemuseet og idylliske Gamle Stavanger. #6 Telemarkskanalen

fra

Foto: Sverre Hjørnevik, CH, Jacek Różycki og Thomas Rasmus Skaug/Visitnorway.com.

#3 Oslofjorden

Bilpakke

Hirtshals-Langesund Numedalen

Atlanterhavsvejen

fra

543,*

FJORD CLUBPRIS

per pakke

Prisen inkluderer: • Overfart én vej Hirtshals-Langesund • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang)

Tips!

• 1 person *Prisen er per person. 111,- per ekstra person.

Du kan også vælge at tage teltet med. Der er masser af fede steder i Norge, hvor man frit kan slå sit telt op.

#7 Numedal Denne tur starter i Geilo. Husk at medbringe varmt tøj, for I skal over tre fjeldovergange. Hvis I ønsker en nemmere tur, prøv da at få kørelejlighed til Ånevatn. Herfra går det ned ad bakke omtrent hele vejen. På turen kan I besøge Uvdal Stavkirke og sølvminerne i Kongsberg.

#8 Atlanterhavsvejen Atlanterhavsvejen slynger sig mellem broer og øer langs kysten i Møre og Romsdal. Besøg charmerende fiskelejer, Ona fyr, Molde og Kristiansund. Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 29


Fortryllende Telemark Telemark er indbegrebet af fantastiske ferieoplevelser for hele familien. Området byder på en perlerække af naturog kulturoplevelser, der med garanti vil give jer minder for livet. På siderne her fortæller vi om seks udvalgte oplevelser, der repræsenterer noget af det bedste, Telemark har at tilbyde.

Rjukan

Hyggelig sejltur ad verdens smukkeste kanal Læn jer tilbage og nyd Telemarkskanalens storslåede omgivelser fra dækket af en historisk kanalbåd. På turen passerer I otte slusesystemer, mens I fragtes fra kysten til Dalen, 150 km inde i landet. Turen går gennem kontrastfyldte landskaber, der rummer såvel frugtbare landbrugsområder og vild, fascinerende natur som historiske industriområder og stille, idylliske søområder. Kom helt tæt på skovens konge I Telemark kan I være heldige ikke blot at se, men også møde elge. Fra Hovden kan I tage på elgsafari og se de store dyr i deres naturlige levested, og i Elgtun i Bygland kan I møde fire tamme elge på den guidede tur rundt i området. Her kan I også lære mere om elge i udstillingen eller besøge stedets smykkeværksteder. Telemarkskanalen

30 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com

En 100 år gammel idé blev til virkelighed Rjukan ligger i en dal, der i hele vinterhalvåret ligger i skyggen af de omkringliggende fjelde. Allerede i 1913 fik byens grundlægger idéen om at bygge et enormt spejl på en fjeldtop, der kunne sende sollys til byen – og i 2013 blev den fantastiske idé til virkelighed: Et computerstyret spejl sender nu solens stråler direkte ned på Rjukans torv og sikrer byen sollys året rundt.

Vidste du at… Den charmerende by Rjukan med sin lange krigs- og industrihistorie er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.


Bilpakke & lejlighed

5 nætter i Vrådal Ferieleiligheter fra

554,*

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Langesund • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang) • 5 nætter i lejlighed Rejseperiode: 15.03.19-20.10.19

Eidsborg Stavkirke

Oplev Telemark i kano Med såvel Telemarkskanalen som utallige idylliske søer er Telemark et sandt mekka for jer, der vil opleve naturen helt tæt på i kano. På Telemarkskanalen får I den fascinerende oplevelse at passere kanalens otte sluser, og på søerne kan I mærke følelsen af at være helt alene i naturen, mens I padler hen over det stille vand.

fra

921,*

per person

Prisen inkluderer: • Overfart t/r Hirtshals-Langesund • 1 personbil (max. 1,95 m høj og 5 m lang) • 5 nætter i hytte Rejseperiode: 15.03.19-20.10.19 *Prisen er per person for 5 nætter når 5 personer rejser sammen.

Foto: CH/Vidar Askeland/Thomas Ramus Skaug/Visitnorway.com og Mats Behring/Kjekol/Welcomia/Gettyimages.

Mærk historiens vingesus De norske stavkirker er noget af det mest ikoniske kulturhistorie, landet har at byde på. I Telemark kan I besøge to pragteksemplarer: Eidsborg Stavkirke i det vestlige Telemark og Norges største og smukkeste stavkirke, Heddal Stavkirke i Notodden. Træd ind i de historiske bygninger og lad roen sænke sig over jer, mens I nyder den imponerende træbyggerkunst med de fantastiske udskæringer.

Bilpakke & hytte

5 nætter i Kvitåvatn Fjellhytter

Friluftsliv af højeste karat I Telemark, som i resten af Norge, gælder ”allemandsretten”, som betyder, at alle – også besøgende turister – har ret til at færdes næsten overalt og nyde naturens gaver. Pluk bær på fjeldplateauet, fang jeres aftensmad i den brusende elv og steg den over åben ild i bålstedet foran jeres hytte, mens natten falder på – hvad mere kan man ønske sig af en friluftsferie?

Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com ⁄⁄ 31


FJORD CLUBPRIS Hirtshals-Kristiansand fra

543,per pakke

Pakken inkl. overfart én vej, 1 basicsæde, 1 personbil + 1 person. 111,- for ekstra person.

Hirtshals-Langesund fra

543,*

per pakke

Prisen inkl. overfart én vej, 1 personbil, 1 person. 111,- for ekstra person.

Hirtshals-Stavanger/ Bergen fra

1828,*

per pakke

Prisen inkl. overfart én vej, 1 nat i 4-sengs indvendig standardkahyt, 1 personbil + 2 voksne og 2 barn.

Bestil din rejse på fjordline.com // +45 979 63 000

32 ⁄⁄ Bestil din rejse på ⁄⁄ www.fjordline.com

*Vi tager forbehold for prisændringer, da priserne kan variere i henhold til udbud og efterspørgsel, og trykfejl. Aller priser er i DKK. Illustrasjon: Hans Jørgen Sandnes.

*

Profile for Fjord Line AS

Fjord Line katalog 2019 DK  

Fjord Line katalog 2019 DK