Sommerlykke i Danmark 2019

Page 1

Sommerlykke i Danmark

STOPP PÅ

«Toppen av Danmark» Aarhus

– ET KOMPLETT REISEMÅL

SJEKK UT STORBYENES FESTIVAL- OG KULTURKALENDER

Aalborg

–KORTREIST FORUNDRINGSPAKKE

OPPLEV DRØMMEFABRIKKEN

Lalandia

®

DIGGBART I

Djurs Sommerland

La kidsa bestemme i

LEGOLAND

®


ØMERKE ILJ T M

Utgivelse 2019

Forbehold om trykkfeil.

1

52

24

Ansvarlig utgiver: Fjord Line Tekst og design: Fjord Line Foto: Forside: Niclas Jessen/Visit Denmark Trykk: Ålgård offset

Trykksak

6

Våre priser er dynamiske og styres av etterspørsel og kapasitet. Billettpriser vil derfor variere, og vi gjør oppmerksom på at tilbudene gjelder et begrenset antall plasser på utvalgte seilinger. Skatter og avgifter er inkludert i prisene. Alle priser er fra-priser og er oppgitt i NOK.


Det er ikke avstanden det kommer an på – lenger! Selv om vi har det aldri så bra her hjemme i vakre Norge, har nordmenn alltid hatt utferdstrang. Og den er økende. Men nå er trenden at vi ikke nødvendigvis må krysse alle verdens kontinenter på jakt etter de gode opplevelsene. I følge Virkes siste reiselivsundersøkelse er det nå nærområdene som gjelder. Både Sverige og Danmark venter økt besøk av nordmenn i tiden som kommer. I undersøkelsen oppgir hele 26% av oss at vi planlegger en tur til Danmark i nær fremtid. En solid økning fra i fjor. Og hvem kan klandre oss for det? Et nokså begrenset areal til tross, er Danmark usedvanlig mangfoldig. Nydelige strender som omkranser nær sagt hele Jylland, sanddyner dekket av siv, koselige landsbyer og jorder fulle av beitende husdyr. Og et land med hyggelige folk. Dessuten er Danmark et mekka for deg som jakter vannland, familieparker, tivoli og alt som er moro. Så har vi de intime storbyene Aalborg og Aarhus da. Her finner vi rikt kulturliv, sterk fremtidstro og gammel historie hånd i hånd, e Den raskest gastronomi i toppsjiktet, puls og et akkurat passe koselig, men likevel a fr r e n veie urbant preg. d Kristiansan Det er ikke rart vi nordmenn elsker Danmark. Og det ikke bare om sommeren. Vi higer faktisk etter den rødhvite lykken året rundt. Med Fjord Line fra Bergen, Stavanger, Kristiansand og Langesund er den bare noen små nautiske mil unna.

Se fjordline.com for våre rutetider Bergen

Stavanger

Kristiansand

Langesund

Følg o s s!

rk på kun – til Danma min! 2t og 15


Foto: Ditte Isager, Niclas Jessen, Photopop⁄Visit Denmark, LEGOLAND®, ©Disneyland Paris, Getty Images, Jon Inge Nordnes

Turen går til

drømmeland Dagen er kommet. Ferdig pakket. Bilen er nyvasket. Alt er på plass. Reiseruten, destinasjonene, drømmene, badehåndkleet, forventningene og det gode humøret. Dere tar plass i bilen og setter kursen til kaia. Til terminalen der det store skipet ligger og venter. Venter på å frakte dere til Danmark og kanskje det store europeiske veinettet. Til drømmeturen med kompisen, venninnen, kjæresten eller familien. Til drømmeland.

3

Fornuftig og vakkert! Klippekort

4 for 3

Visste du at Fjord Line hver eneste dag kjører strekningen Bergen – Stavanger og Stavanger – Bergen?

Dropp bilturen på kronglete veier og la oss frakte deg behagelig, rimelig, effektivt og miljøvennlig i meget vakre omgivelser. Etter 5,5 timer i vakkert vestnorsk farvann er du fremme.

4 Bestill din reise på fjordline.com


4

1

2 6

Avstander fra Hirtshals

8

1

Løkken........................ 33 km

2

Aalborg...................... 69 km

3

Aarhus. . ...................... 185 km

4

Legoland.................... 237 km

5

Odense. . ..................... 312 km

6

Rømø.......................... 362 km

7

Flensburg................... 365 km

8

København................. 483 km

9

Hamburg.................... 516 km

10

Disneyland Resort...... 1400 km

5

7

10

9

Ta med barna – gratis! Vi har en gladmelding til deg som vil reise på cruise med barn i høstferien. Vi spanderer reisen på dem. Tilbudet gjelder i perioden 29. september til og med 13. oktober og hver voksen kan ta med seg to barn på tur. Du som voksen reiser ikke helt gratis, men dyrt er det ikke. Fra kun 590 kroner reiser du på tur – inkludert to barn! Bestill din reise på fjordline.com 5


Skagen 1 natt på Ruths Hotel Skagen Foto: Noclas Jessen/Visit Denmark, Aalbæk Gamle Kro

Prisen inkluderer: • Båtreise tur/retur til Hirtshals • 2 netter i 2- eller 4-sengs innvendig lugar fra Bergen/Stavanger • Basic sete fra Kristiansand • 1 personbil (maks 1,95 m høy og 5 m lang) • 1 natt i dobbeltrom inkludert frokost (2 netter fra Langesund) Prisen gjelder per person når 2 reiser sammen. For mer informasjon og flere overnattingsmuligheter se fjordline.com.

fra

2 273,–

per person fra Bergen/Stavanger 1 753,– fra Kristiansand 2 736,– fra Langesund

6 Bestill din reise på fjordline.com

– en evig forelskelse

Strender og horisont så langt øyet rekker, varme sanddyner, sykkelturer med fønvind i håret, fersk sjømat og lav feriepuls. Det er vanskelig ikke å la seg forføre av vakre Skagen – den vesle byen på toppen av Danmark som har hatt en forheksende virkning på sine besøkende helt siden de berømte Skagenmalerne «oppdaget» idyllen mot slutten av 1800-tallet. Også barna elsker Skagen og her finner du mengder av aktiviteter som små og rastløse kropper vil sette pris på. Visste du at Skagen har et eget bamsemuseum, for eksempel? Rundt Skagen ligger også andre deilige danske ferieperler. Noen steinkast vestover, finner du supersjarmerende Gamle Skagen og beveger du deg 20 kilometer sørover, støter du på idylliske Aalbæk og Aalbæk Gamle Kro.


1 natt på Aalbæk gl. Kro Prisen inkluderer: • Båtreise tur/retur til Hirtshals • 2 netter i 2- eller 4-sengs innvendig lugar fra Bergen/Stavanger • Basic sete fra Kristiansand • 1 personbil (maks 1,95 m høy og 5 m lang) • 1 natt i dobbeltrom inkludert frokost (2 netter fra Langesund) Prisen gjelder per person når 2 reiser sammen. For mer informasjon og flere overnattingsmuligheter se fjordline.com.

fra

1 663,–

per person fra Bergen/Stavanger 1 143,– fra Kristiansand 1 462,– fra Langesund

Sjarmerende Aalbæk Aalbæk er den lille kosekroken nordvest på Jylland med det store hjertet. Det vesle fiskeværet omtrent 20 kilometer sør for Skagen er ideelt for den som vil senke pulsen, trekke pusten og bare eksistere for noen bekymringsløse dager. Aalbæk byr på deilige naturopplevelser og utallige utfluktsmuligheter. Her bor du på sjarmerende Aalbæk Gamle Kro, et herlig stykke ekte dansk krokultur.

Bestill din reise på fjordline.com 7


Aalborg – din kortreiste forundringspakke

Danmark er en forundringspakke som land og Aalborg er en forundringspakke av en by. Stor og liten, ny og gammel på én og samme gang. Byen har det du forventer av en storby, med gnistrende shoppingmuligheter, knakende gode restauranter, kunst og kultur i verdensklasse og masse spennende arkitektur. Samtidig har byen ved Limfjorden klart å bevare sin intimitet og sin egenart på en imponerende måte. For her er innbyggerne stolte av sin lange historie, som fører oss helt tilbake til vikingetiden. Aalborg vinner stadig nytt terreng blant opplevelsessugne nordmenn og med blant annet fantastiske Aalborg Zoo og Leos Legeland, er byen også svært populær blant barnefamilier. Og ikke glem: Aalborg ligger kun snaue 45 minutter fra fergekaia i Hirtshals.

8 Bestill din reise på fjordline.com

1 natt på Radisson Blu Limfjorden Prisen inkluderer: • Båtreise tur/retur til Hirtshals • 2 netter i 2- eller 4-sengs innvendig lugar fra Bergen/Stavanger • Basic sete fra Kristiansand • 1 personbil (maks 1,95 m høy og 5 m lang) • 1 natt i dobbeltrom inkludert frokost (2 netter fra Langesund) Prisen gjelder per person når 2 reiser sammen. For mer informasjon og flere overnattingsmuligheter se fjordline.com.

fra

1 772,–

per person fra Bergen/Stavanger 1 254,– fra Kristiansand 1 734,– fra Langesund


Foto: Visit Aalborg, Allborg Zoo, Allan Toft

Musikkens Hus Bygget ligger på den revitaliserte havnefronten og er et imponerende skue. Det er bare å følge med i programmet, for her skjer det mye. Det er også muligheter for å booke seg inn på omvisninger. Det er vel anvendte timer. Praktbygget har også en flott restaurant.

Aalborgtårnet Ta heisen 55 meter opp og nyt den fantastiske utsikten over byen og Vendsyssel. Aalborgtårnet er byens landemerke – godt likt av store som små. På toppen er det en restaurant med fabelaktig utsikt og plass til 50 personer.

Graabrødreklosteret Dette er et underjordisk museum under Aalborgs travle shoppinggate Algade. Utenfor kjøpesenteret Sallings kan du ta heisen ned til et underjordisk univers som forteller om fortidens Aalborg og funnene fra en fordums tid.

Kunsten Museum of Modern Art Fantastisk bygg i Carrera-marmor, tegnet av arkitektikonene Elissa og Alvar Aalto og Jean-Jacques Baruël. Museet fokuserer primært på kunst fra ca. 1900 og til nåtiden.

Aalborg Zoo Et åtte hektar stort område som huser omkring 1500 dyr fra rundt 130 forskjellige arter, blant annet løver, sjimpanser, tukaner, sjiraffer, sebraer, antiloper, strutser, vortesvin, orangutanger, isbjørner og sjøløver. Aalborg Zoo er med i det internasjonale avlsamarbeidet for bevaring av truede dyr.

Bestill din reise på fjordline.com 9


1 natt på Comwell Aarhus Prisen inkluderer: • Båtreise tur/retur til Hirtshals • 2 netter i 2- eller 4-sengs innvendig lugar fra Bergen/Stavanger • Basic sete fra Kristiansand • 1 personbil (maks 1,95 m høy og 5 m lang) • 1 natt i dobbeltrom inkludert frokost (2 netter fra Langesund) Prisen gjelder per person når 2 reiser sammen. For mer informasjon og flere overnattingsmuligheter se fjordline.com.

fra

1 682,–

per person fra Bergen/Stavanger 1 162,– fra Kristiansand 1 554,– fra Langesund

Aarhus

– for deg som elsker påfyll av nye inntrykk «Smilets by» er merkelappen Danmarks nest største by har satt på seg selv. En merkelapp det ikke er vanskelig å forsvare. Rødkantet og romantisk for paret som vandrer hånd i hånd, mangfoldig og spennende for kulturinteresserte, himmelsk for matelskere, et funn for dem som liker å gå på festivaler, interessant for den som er opptatt av historie, midt i blinken for den som jakter storbypuls, morsomt for barn og unge, misunnelsesverdig for byplanleggere og et mekka for shoppingglade. Aarhus er rett og slett helt herlig for deg som elsker påfyll av nye inntrykk. Tar vi med nærområdene og opplandet rundt Aarhus, så er vi så nær vi kan komme et komplett reisemål. Det er ikke rart verdens turistøyne de siste årene har rettet sine blikk mot Aarhus, som stadig puster storebror København tettere i nakken.

10 Bestill din reise på fjordline.com


Uansett om du er interessert i kunst eller ikke, så er ARoS Kunstmuseum definitivt verdt et besøk. Å vandre rundt på de 21.000 kvadratmeterne fordelt på 10 etasjer, er en opplevelse i seg selv. Og fargesirkelen på toppen er spektakulær!

Latinerkvarteret Latinerkvarteret er Aarhus’ eldste bydel og her ligger det både historie og romantikk i hver brostein. Ta for deg av designbutikker, brukskunst, stemingsfulle bakgårder, barer og restauranter.

Den Gamle By Et fantastisk sted, som tar deg med til en for lengst svunnen tid. Her spaserer du bokstavelig talt i dansk historie anno 1550 til 1927. Dette er like moro for stor som for liten.

Moesgaard Museum Et museum for arkeologi og etnografi på herregården Moesgaard utenfor Aarhus. Fantastisk museum, som fikk nye, utvidete og spektakulære lokaler i 2014. Området rundt er nesten like mye verdt turen som selve museet.

Science Museerne Dette er et funn for den vitebegjærlige og eventyrlystne. For her kommer man virkelig til en opplevelsesrik verden om mennesker, naturen og vitenskapen. Besøk Botanisk have, Steno-museet, Herbariet og Observatoriet.

Bestill din reise på fjordline.com 11

Foto: Kim Wyon, Photopop, ARoS Aarhus Kunstmueeum/Visit Denmark, Martin Dam Kristensen/Aarhus Festuge, Moesgaard Museum, Science Museerne

ARoS Aarhus Kunstmueeum


Foto: Niclas Jessen/Visit Denmark

1 natt på Benniksgaard Hotell Prisen inkluderer: • Båtreise tur/retur til Hirtshals • 2 netter i 2- eller 4-sengs innvendig lugar fra Bergen/Stavanger • Basic sete fra Kristiansand • 1 personbil (maks 1,95 m høy og 5 m lang) • 1 natt i dobbeltrom inkludert frokost (2 netter fra Langesund) Prisen gjelder per person når 2 reiser sammen. For mer informasjon og flere overnattingsmuligheter se fjordline.com.

fra

1 663,–

per person fra Bergen/Stavanger 1 143,– fra Kristiansand 1 462,– fra Langesund

Sønderjylland – det «glemte» sør

Avstandene i Danmark er korte. Setter du deg i bilen i Hirtshals og setter nesa mot sør, så tar det ikke mer enn rundt 3,5 timer før du krysser grensen til Tyskland. Det sørlige Danmark, eller Sønderjylland som er det riktige navnet, byr på brusende hav i vest, åpne vidder og eventyrlige skoger i midten og i øst har du fjordene. Du har flotte byer som Sønderborg, Aabenraa og Haderslev og ikke minst: du har fabelaktige Rømø med sine usannsynlige brede strender og ville beliggenhet. Vi slår et slag for historiske Benniksgaard Hotel, en tidligere storgård like ved Flensborg fjord. Her har du et fantastisk utgangspunkt også for Tysklandsbesøk, med nydelige Flensburg, den fabelaktige ferieøya Sylt og selvsagt det gigantiske shoppingparadiset «Scandinavian Park». God tur sørover!

12 Bestill din reise på fjordline.com


AARHUS

AALBORG

2.–6. juli The Tall Ship Races 2019 Gå om bord i skipene og opplev events og konserter en rekke steder i byen: Slotspladsen, Aktivitetspladsen, Øtre Havn, Lystbådehavnen og Stigsborg Brygge.

Nordjyllands største musikkfestival som alltid arrangeres i Skalskov i Nibe – en 21 kilometer kjøretur fra Aalborg. Se og hør blant annet Westlife, Matoma, Mø, The Grenadines, Fraads og Peter Sommer og Tiggerne.

SKAGEN

AARHUS

SKAGEN

13.–20. juli Aarhus jazzfestival

6.–8. september Skagen Vandrefestival 2019

Hele Aarhus blir preget av denne festivalen som byr på jazzmusikk hele døgnet på forskjellige plasser i byen. Alt fra kafeer til Den Gamle By, Musikhuset og Salling ROOFTOP blir «jazzet» opp!

Dette er arrangementet du vil ha med deg hvis du liker å gå på tur i skog og mark. Her kan du oppleve Råbjerg Mile, Grenen og alle de andre severdighetene som Skagen byr på. Arrangementet er for alle, i alle aldre og du melder deg på her: skagenvandrefestival.dk

AALBORG

3.–6. juli Nibe Festival – Den lille Fede

AALBORG

AARHUS

SKAGEN

27. juli Skagen Sommerrock Hardinger Band, Rugsted & Kreutzfeldt, Folkeklubben og Michael Learns to Rock er på plass for å sørge for en skikkelig bra fest. Sommerrocken holdes på Torvet ved Kappelborg i Aalbæk.

AARHUS

6.–8. september Food festival Nordens største matfestival inntar Tangkrogen i Aarhus med alskens godbiter og matopplevelser. Det blir foredrag, drop in-verksteder, smaksprøver og selvfølgelig høytidelig kåring av «Årets Hotdog».

AALBORG

4.–7. juli Skagen Festival

30. juli.–17. august Vilhelmsborg Festspill – FAME

25.–26. oktober Vinfestival

Festivalen går av stabelen for 49. gang og rigger seg til med 7 festivalscener og byr på hele 82 konserter! Her er det opplegg for både små og store, med alt fra barnekonserter til kveldskonserter.

Hver sommer vises det friluftsteater under åpen himmel i naturskjønne omgivelser ved Vilhelmsborg gods. Årets forestilling er musikalen «Fame». Godset ligger 15 kilometer. sør for Aarhus og har gratis gjesteparkering.

I Kedelhallen på Kjellerups Torv blir det presentert vin fra mange forskjellige land og det blir rom for å møte vinimportører, høre spennende historier fra vinprodusentene og selvfølgelig både smake på vin og kjøpe vin.

Bestill din reise på fjordline.com 13

Foto: Turisthus Nord, Robert Lacy/Visit Denmark, Lasse Hansen, Kasper Hornbæk, Lora Staykova, Visit Aalborg, Nordkraft

Festival- og kulturkalender 2019

SKAGEN


2 netter på LEGOLAND® Holiday Village

Lek og latter i

LEGOLAND Barnas desidert største favoritt i Danmark har nok en gang nyheter å by på. Et splitter nytt hotell, LEGOLAND ® Castle Hotel, så dagens lys tidligere i år og det er bare å glede seg til Battle of The Brick! Parken er åpen hver dag fra klokken 10:00 til og med 2. september. Lengden på åpningstidene varierer fra klokken 18:00–21:00. Fra september varierer det hvilke dager parken har åpent med åpningstider fra 10:00–18:00 (20:00). Siste åpningsdag i 2019 er søndag 3. november.

14 Bestill din reise på fjordline.com

®

Prisen inkluderer: • Båtreise tur/retur til Hirtshals • 2 netter i 4-sengs innvendig lugar fra Bergen/Stavanger • Basic sete fra Kristiansand • 1 personbil (maks 1,95 m høy og 5 m lang) • 2 netter på Wild West-hytte (3 netter fra Langesund) • 4 to-dagersbilletter til LEGOLAND ® Prisen gjelder for 2 voksne og 2 barn. For mer informasjon og flere overnattingsmuligheter se fjordline.com.

fra

7 460,–

per pakke fra Bergen/Stavanger 6 540,– fra Kristiansand 6 943,– fra Langesund


Halloween i LEGOLAND®

Fornøyelsesparken byr på spennende og skumle dager når høsten kommer. 6. oktober åpnes dørene til et Halloween-kledd LEGOLAND ® med tusenvis av gresskar og haugevis av kule Halloween-detaljer. Fra 6. oktober–3.november kan dere treffe på noen skumle kreasjoner flere steder i parken, blant annet i Brick or Treat-husene. Vil dere oppleve parken i Halloween-drakt «by night»? Da må dere ta turen 12.–19. oktober eller 26. oktober. Da er nemlig parken åpen helt til klokken 21:00 på kvelden. Åpningstider: 10:00–18:00 (21:00).

Nyhet!

Battle of The Brick Det er bare å glede seg til «Battle of the brick» i LEGOLAND®. Det er rett og slett et show med hester og riddere. Og det er ekte saker, altså! Det blir skikkelig ridder-show og ridderne trenger hjelp av publikum til å vinne LEGO® trofeet. Riddershowet holder på frem til 17. august.

Staselig fyrverkeri på siste åpningsdag!

Den aller siste dagen med fart og spenning markeres alltid litt ekstra i LEGOLAND®. Da sørger blant annet LEGOLAND® Billund Garden for musikken og det hele avsluttes med et fantastisk fyrverkeri! I år er siste åpningsdag søndag 3. november. NB! Det er værforbehold – er det dårlig vær, kan fyrverkeriet bli avlyst! Bestill din reise på fjordline.com 15


Kun 800 met er LEGOL A fr®a ND

«Home of the brick»

LEGO House

®

Har du noen gang undret deg på hvordan det er å være inne i et hus av LEGO®-klosser? I LEGO® House kan du finne ut hvordan det fortoner seg! Dette er et opplevelseshus på vanvittige 12.000 kvm med 25 millioner LEGO®-klosser i alle varianter. Filosofien bak opplevelseshuset er å gi både barn og voksne kreative utfordringer. Dette kombinert med morsomme og lærerike aktiviteter. Foruten ulike opplevelsessoner, har LEGO® House også butikk, flere takterrasser og selvsagt flotte spisesteder.

16 Bestill din reise på fjordline.com


Gangavstand til LEGOLAND®

2 netter på Lalandia® i Billund

Lalandia i Billund

®

Prisen inkluderer: • Båtreise tur/retur til Hirtshals • 2 netter i 4-sengs innvendig lugar fra Bergen/Stavanger • Basic sete fra Kristiansand • 1 personbil (maks 1,95 m høy og 5 m lang) • 2 netter i Classic Plus 4 feriehus på Lalandia® i Billund (inkl. sluttrengøring og ekskl. energiforbruk). • Adgang til Lalandia Aquadome™ og Monky Tonky Land. • 4 dagsbilletter til LEGOLAND Prisen gjelder for 2 voksne og 2 barn. For mer informasjon og flere overnattingsmuligheter se fjordline.com.

fra

8 424,–

per pakke fra Bergen/Stavanger 7 184,– fra Kristiansand 6 784,– fra Langesund

– drømmefabrikken i Danmark I dét du går inn dørene til Lalandia®, trer du samtidig inn i en magisk verden. En verden der alt handler om lek, moro og opplevelser helt utenom det vanlige. Blant alt det morsomme dere kan finne på, troner kanskje vannlandet Aquadome aller øverst. Ikke rart, for det er faktisk Skandinavias største badeland med bølgebasseng, fontener, boblebad og alt annet dere bare kan drømme om av aktiviteter! Savner du vinteren, kan du til overmål stå på ski og skøyter i «Winter World».

Årets nyheter!

Inne på Lalandia® finner du alltid en aktivitet som passer midt i blinken, en restaurant som serverer favorittmaten din, en butikk med flotte tilbud og alltid blide og hjelpsomme ansatte.

Lalandia® har nyheter både ute og inne. «Adventure Tower» byr på hinderløyper og imponerende utsikt fra 16 meter. Inne i Aquadome byr sklien «Turbo Racer» på både fart og spenning.

Bestill din reise på fjordline.com 17


2 netter på Hotel Fårup Prisen inkluderer: • Båtreise tur/retur til Hirtshals • 2 netter i 4-sengs innvendig lugar fra Bergen/Stavanger • Basic sete fra Kristiansand • 1 personbil (maks 1,95 m høy og 5 m lang) • 2 netter i familierom • 4 inngangsbilletter til Fårup Sommerland Prisen gjelder for 2 voksne og 2 barn. For mer informasjon og flere overnattingsmuligheter se fjordline.com.

fra

7 385,–

per pakke fra Bergen/Stavanger 6 145,– fra Kristiansand 5 745,– fra Langesund

Fårup Sommerland Endelig sommer i

Fårup Sommerland er til de grader en park som gir varige minner for hele familien. Parken byr på en fantastisk meny av aktiviteter som garantert vil få frem smilet og latteren. I Fårup kan du suse av gårde i berg- og dalbaner i steikende sommersol, før du freser gjennom ville vannsklier og kjøler deg ned i Danmarks største utendørs badeland – Aquapark. Parken holder åpent til og med søndag 25. august. Deretter er det helgeåpent hver lørdag og søndag til 22. september. Siste «happening» i Fårup sommerland før 2019-dørene lukkes er «Høstfest»: 12.-20 oktober.

Best to år på rad! Det trivelige sommerlandet på Danmarks vestkyst kapret nok en gang den høythengende tittelen «Norden beste sommerland». Da er det jo bare å ta en tur, da?

18 Bestill din reise på fjordline.com


Djurs Sommerland

Årets nyhet!

«Tigeren»

Alt barna digger venter i Nordens største sommerland

Danmarks største rutsjebaner og et gedigent vannland venter på små og store barn i Djurs Sommerland! Fornøyelsesparken har intet mer enn 60 attraksjoner. De yngste familiemedlemmene kan fryde seg over bondegårdsland, westernland, vikingland, afrikaland, piratland og mexicoland. Årets nyhet i opplevelsesparken er Gyro Swingen «Tigeren». Den er Danmarks største med sine 45 meter og en fart på 100 km/t. Djurs Sommerland holder sommeråpent fram til 25. august. Deretter er parken åpen i helgene fram til 14. september. «Magisk Halloween» blir det fra 12.–20. oktober.

2 netter på Danland Bønnerup Strand Prisen inkluderer: • Båtreise tur/retur til Hirtshals • 2 netter i 4-sengs innvendig lugar fra Bergen/Stavanger • Basic sete fra Kristiansand • 1 personbil (maks 1,95 m høy og 5 m lang) • 2 netter i type 1 leilighet Prisen gjelder for 2 voksne og 2 barn. For mer informasjon og flere overnattingsmuligheter se fjordline.com.

fra

3 928,–

per pakke fra Bergen/Stavanger 2 688,– fra Kristiansand 2 288,– fra Langesund

Bestill din reise på fjordline.com 19


Barnefavoritter i Danmark

Randers Regnskov I varm og fuktig luft i grønne omgivelser med brusende vannfall kan små og store oppleve et mangfoldig dyreliv – midt i Randers! Her bor det blant annet jaguarer, slanger, fisker, skilpadder, aper, sel, flaggermus, krokodiller, lemurer, maur og mye mer. Det er også en egen «Danmarkspark» her med nordiske dyr. Den er utendørs og holder åpent fra 23. mars til 20. oktober. Det tropiske opplevelsessenteret trenger nesten aldri å lukke dørene. Det holder åpnet alle dager fra 10:00–16.00 (17:00).

Nordsøen Oceanarium Et steinkast fra ferjeterminalen til Fjord Line i Hirsthals ligger det et skikkelig spennende sted. Fisk i alle størrelser og fasonger holder til i akvarium her. Noen av dem kan du ta på, andre kan du se på at blir foret. Hai, sel, klumpfisk, torsk, rødspetter, krabber, dyphavsreker, sjøhester og mye mer venter dere. Oceanariumet har åpent hver dag fra 10:00–18:00 (17:00). 20 Bestill din reise på fjordline.com


Løveparken – Givskud Zoo I selveste Løveparken, eller rettere sagt, Givskud Zoo, kan dere kjøre inn i parken med egen bil og komme tett på løver, elefanter, kameler, ulv og gorillaer. Det er også en spennende dinosaurpark her. Parken holder åpent til og med 27. oktober. Åpningstidene er 10:00 (09:30)–18:00 (20:00). I september og oktober stenger parken klokken 16:00 eller 17:00. Kjører du E45, tar du av til Horsens S eller Vejle N for å komme til Løveparken. Fra avkjøringene er det henholdsvis 32 og 23 kilometer å kjøre.

Aalborg Zoo Kun 9 minutters kjøretur fra Aalborg sentrum, ligger Aalborg Zoo. I Danmarks nest største dyrehage kan du høre kraftige løvebrøl mens du ser isbjørn som boltrer seg i vannet. Den zoologiske hagen har nesten en halv million gjester årlig. Til sammen består Aalborg Zoo av 1.500 dyr – flere av dem er majestetiske, eksotiske og sjeldne. Isbjørnene er en attraksjon i seg selv, og blant de mest populære dyrene. Rovdyranlegg og afrikansk landsby er det også her. Det betyr at dere kan se sumatratigre og i den afrikanske delen er det sebraer og elegante antiloper som spankulerer rundt mellom strutser og giraffer. Parken åpner klokken 10:00 hver dag og stenger mellom klokken 15:00 og 19:00. I september og oktober stenger den mellom klokken 16:00 og 18:00.

Energimuseet Interessert i vannkraft, energi og elektronikk? Energimuseet ved Tanga byr på spenning for store og små i elektrisitetens hus, vindenergiens hus, transformatortårnene, energihagen og de historiske husene. Det må nevnes at det er lynshow her hver dag! Museet holder åpent til og med 20. oktober. Åpningstidene er fra 10:00–17:00 (16:00). Parken ligger ved landsbyen Tange, cirka 20 kilometer unna Viborg.

Bestill din reise på fjordline.com 21


Høstens program er allerede klart!

Det skjer alltid noe om bord i våre flotte Danmarks-skip. Programmet for høstens «Opplevelser til sjøs» er allerede klart. Bestill allerede nå, så slipper du at festen seiler av sted uten deg om bord. Dette er populært!

Fitness-cruise fra Bergen og Stavanger Torsdag / 12. september Bli med Nr1 Fitness på et forrykende fitness-cruise fra Bergen og Stavanger om bord på Fjord Line – her blir det både trening og fest! For mer informasjon se fjordline.com.

fra

590,–

per person fra Bergen/Stavanger

Fitness-cruise fra Langesund Fredag / 13. september Sammen med Nr1 Fitness legger vi ut på fitness-cruise, også fra Langesund. Heng deg med på moroa du også. Vi trener, danser, ler og har det gøy hele veien. For mer informasjon se fjordline.com.

fra

590,–

per person fra Langesund

22 Bestill din reise på fjordline.com


Afterski i oktoberfestdrakt fra Bergen og Stavanger Torsdag / 19. september Lørdag / 28. september Nå gjør vi noe helt nytt og temmelig sprøtt om bord. Vi inviterer nemlig til afterski på bøljan blå. Og det i oktoberfestdrakt! Gjør klar for fest og fet musikk. For mer informasjon se fjordline.com.

fra

490,–

per person fra Bergen/Stavanger

Blues-cruise fra Bergen og Stavanger Torsdag / 26. september Supersuksessen fortsetter! Blues-cruise har blitt en klassiker for oss i Fjord Line. 26. september gjør vi det igjen. Sikre deg plass nå! Her blir det fort fullt! For mer informasjon se fjordline.com.

fra

690,–

per person fra Bergen/Stavanger

Bestill din reise på fjordline.com 23


Hyllest til Kim Larsen fra Bergen og Stavanger Torsdag / 17. oktober «This was my Life» er tittelen på et fantastisk konseptband vi får om bord 17. oktober. Det hele handler om legenden Kim Larsen og hans musikk. For mer informasjon se fjordline.com.

fra

590,–

per person fra Bergen/Stavanger

Country-cruise fra Bergen og Stavanger Lørdag / 26. oktober Dette populære Country-cruiset blir arrangert for sjette gang! Splint, Joe’s, Aristocats og PV-Staff sørger for at du kommer i ekte hillbilly-stemning. For mer informasjon se fjordline.com.

fra

590,–

per person fra Bergen/Stavanger

24 Bestill din reise på fjordline.com


SPLINTADANS fra Bergen og Stavanger Lørdag / 2. november Puss danseskoene dine og gjør deg klar for dans og moro. Vi har nemlig invitert selveste SPLINT til å spille opp til dans og spre glede. For mer informasjon se fjordline.com.

fra

590,–

per person fra Bergen/Stavanger

Waves of the 90s fra Bergen og Stavanger Lørdag / 9. november Vi inviterer til ny gigantisk 90-tallsfest. Denne gang blant andre med én av Norges største dansegrupper – Reset! Og Haddaway! For mer informasjon se fjordline.com.

fra

590,–

per person fra Bergen/Stavanger

Karaoke-cruise fra Bergen og Stavanger Lørdag / 16. november Det er igjen tid for å finne frem den beste musikken og la mikrofonene være til fri disposisjon for alle som vil synge. Det er tid for karaoke-cruise. For mer informasjon se fjordline.com.

fra

590,–

per person fra Bergen/Stavanger

Bestill din reise på fjordline.com 25


Cruise med julebuffet

Utreise lørdag – torsdag Prisen inkluderer: • Båtreise tur/retur til Hirtshals

• 2 netter i 2- eller 4-sengs innvendig lugar • 1 julebuffet (aften) i Commander Buffet på utreisen Prisen gjelder per person. Tilbud gjelder fra 8. november 2019. For mer informasjon se fjordline.com.

fra

790,–

per person fra Bergen/Stavanger 790,– fra Langesund

Cruise med julebuffet

Utreise fredag Prisen inkluderer:

• Båtreise tur/retur til Hirtshals • 2 netter i 2- eller 4-sengs innvendig lugar • 1 julebuffet (aften) i Commander Buffet på utreisen Prisen gjelder per person. Tilbud gjelder fra 8. november 2019. For mer informasjon se fjordline.com.

fra

990,–

per person fra Bergen/Stavanger 990,– fra Langesund

26 Bestill din reise på fjordline.com


Jul om bord – det betyr julecruise

Når himmelen blir frostblå mot årets slutt, pynter vi våre skip, slik tradisjonen forteller at vi skal gjøre det. Vi fyller restaurantene med alle de deilige og tradisjonsrike julerettene, demper lyset og setter stemningen slik at du som gjest, men også vi som jobber om bord, virkelig kjenner det på kroppen. Den stemningen er god å dele med andre. Fra 8. november til 22. desember har du rikelig med anledninger til å dele den med kollegaer, venner, familie eller forretningsforbindelser. For da setter vi stø kurs mot julehøytiden med våre meget populære julebordcruise.

Opplev julebyen Aalborg – en alle tiders bonus på julecruiset

Når skipet ankommer Hirtshals på morgenkvisten, har du en ypperlig anledning til et hyggelig og effektivt påfyll av den riktige julestemningen. For Aalborg vet å pynte seg til jul. Bussen fra terminalen til byen ved Limfjorden, tar bare 45 minutter. Vel fremme har du en hel dag til rådighet for shopping, kafébesøk og hygge. Bestill din reise på fjordline.com 27


Nyttårscruise til København

Utreise 29.desember 2019 Prisen inkluderer: • Båtreise tur/retur til København

• 3 netter i 2- eller 4-sengs innvendig lugar • Middagsbuffet i Oasis Garden Café • Shuttle-buss til København sentrum • Parkér bilen om bord for 200,– Prisen gjelder per person. For mer informasjon se fjordline.com.

fra

1 990,–

per person fra Bergen/Stavanger 1 590,– fra Langesund

28 Bestill din reise på fjordline.com


Nyttårscruise til København

I dét året er i ferd med å ebbe ut, kaster vi loss fra Bergen, Stavanger og Langesund med København som mål. Innen vi er tilbake ved utgangspunktet og har et splitter nytt år med blanke ark foran oss, har vi bak oss en tre dagers nyttårsfeiring utenom det vanlige. Vi blir i den danske hovedstaden i et drøyt døgn, noe som gir rikelig med tid til å oppleve stemningen i et julepyntet Tivoli, ta et kafébesøk i sjarmerende Nyhavn og en runde shopping på Strøget. Om bord hygger vi oss med god mat, sosialt samvær, dans, topp underholdning og en durabelig nyttårsfest! Vær tidlig ute med å bestille, for her blir det fullt!

Bestill din reise på fjordline.com 29


Foto: Fotografen AS

KRISTIANSAND – HIRTSHALS

HSC Fjord Cat – raskeste vei til Danmark med bilen Skipet har flere avganger daglig fra Kristiansand. Om bord er det buffet, kafé og selvfølgelig taxfree-butikk. Ta med deg bilen og kjæresten, kona, mannen eller fyll bilen med hele familien og sett kursen mot alle nordmenns feriefavoritt. Vel fremme i Hirtshals er det bare å ta for seg av «dejlige» Danmark!

Serveringssteder:

Buffét Navigator

Café Nautilus

We proudly serve™

Visste du at...

Neste år kommer det en splitter ny katamaran på strekningen Kristiansand–Hirtshals? Vi dobler kapasiteten, men forblir raskest på strekningen. Gled dere!

30 Bestill din reise på fjordline.com

show og aktiviteter i sommerferien MS Bergensfjord: 21. juni – 14. august MS Stavangerfjord: 21. juni – 14. august


BERGEN/STAVANGER – HIRTSHALS

MS Bergensfjord & MS Stavangerfjord – miljøvennlige skip som frakter deg komfortabelt til Danmark Våre skip har avgang hver dag fra Bergen og Stavanger. Om bord byr vi først og fremst på nydelig utsikt til fjorder, fjell og åpent hav. I tillegg kommer varierte matopplevelser, kafeer, barer, butikk med klær og tilbehør, matmarked, taxfree, barneområde og livemusikk.

Oasis Garden café

Grieg Brasserie

Commander Buffét

Pier 42

We proudly serve™

Fjord Lounge

Foto: Mike Louagie, Eric Johannessen

Serveringssteder:

Skipene våre har 20 ulike lugarkategorier – alt fra liggestoler til suiter med fantastisk utsikt! Du bestemmer selv hvordan du velger å bo når du reiser med oss i Fjord Line. Mulighetene er mange!

Illustrasjon: Hans Jørgen Sandnes

Visste du at...

Moro for de små Barna har et eget lekeområde på dekk 7. Det er sitteplasser i nærheten og kort vei til kafeteria, We Proudly Serve-kafé og ny butikk med klær og tilbehør. MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord har fått hvert sitt lekeskip om bord. De står på dekk 10. Her kan barna klatre, skli og leke. Fjordy-bamsen

CLUBPRIS

79

DK

Bestill din reise på fjordline.com 31


Hjemmefra

Bergen/Stavanger –Hirtshals

Avreisehavn

1990,–* fra

per pakke

Prisen inkluderer 1 personbil + 2 voksne, 2 barn og standard innvendig 4-sengs lugar.

Kristiansand–Hirtshals

590,–* fra

per pakke

Prisen inkluderer personbil + 1 person og basic sete. 120,– for ekstra person

hals

Hirts

Langesund–Hirtshals

590,– fra

*

per pakke

Prisen inkluderer 1 personbil + 1 voksen Ekstra person: Fra 120,– per voksen, fra 60,– per barn. *Forutsetter Fjord Club-medlemskap, meld deg inn gratis på fjordline.com.

20% Spar

på buffet

**

*Prisene forutsetter Fjord Club-medlemskap og inkluderer: Båtreise én vei, 1 personbil (maks 1,95 m høy og 5 m lang). Tillegg for singellugar, andre lugartyper og ekstra personer. Våre priser er dynamiske og styres av etterspørsel og kapasitet. **Gjelder ved forhåndsbestilling, ikke i perioden 21. juni–18. august 2019. Forbehold om trykkfeil. Illustrasjon: Hans Jørgen Sandnes.

Planlegg din bilferie på bilferie.fjordline.com