Boldøjet nr. 4, 2022 - Jubilæumsnummer

Page 1

Boldøjet Nr. 4 - Jubilæmsnummer Oktober 2022

Boldøjet gennem de sidste 50 år

50. årgang


LEDEREN Af Jerry Vinther, hovedformand

”Rap! rap!” sagde hun, og så rappede de sig alt, hvad de kunne og så til alle sider under de grønne blade, og moderen lod dem se så meget de ville, for det grønne er godt for øjnene.

Nu er der gået 50 år, og Fjordager Idrætsforening er her stadig og i god form. På mange måder ligner foreningen sig selv. Vi har stadig de samme værdier, som har kunne understøtte foreningens rejse igennem de sidste 50 år og har altid være et stabilt og sikkert fundament for foreningens medlemmer, ledere og frivillige. Et stabilt og værdifuldt fundament er en nødvendighed for, at foreningen har kunnet udvikle sig, i takt med samfundet. Vigtigheden af en konstant udvikling af vores forening kan ikke understreges nok. Ikke bare en tilfældig og forbigående udvikling, men en udvikling, som altid har været målrettet og med det sigte at skabe nogle attraktive tilbud til vore medlemmer.

”Hvor dog verden er stor!” sagde alle ungerne; thi de havde nu rigtignok ganske anderledes plads, end da de lå inde i ægget. ”Tror I, det er hele verden!” sagde moderen, ”den strækker sig langt på den anden side haven lige ind i præstens mark! men der har jeg aldrig været! Sådan kunne jeg starte min leder her i Fjordager Idrætsforenings 50-års jubilæumsnummer. Jeg ved ikke, om HC Andersen havde Fjordager Idrætsforening i tankerne, da han skrev ”den grimme ælling”. Jeg tror det næppe, men det kunne godt være indledningen til, hvordan nogle gode tanker og ambitioner om at skabe noget større og stærkere i et voksende lokalområde, blev til en forening.

Den udvikling, som vi står overfor i de kommende år, kommer til at kræve, som tidligere, en meget stor grad af deltagelse og inklusion af vore medlemmer og samarbejdspartnere. Vi ser frem mod nye horisonter og skal sammen sikre, at Fjordager Idrætsforening kan fejre 100-års jubilæum om 50 år. Fremtiden skal sikres ved nyskabelse og udvikling af vores forening, det er ikke noget, som sker automatisk. Det kræver, at mange hænder løfter i flok og har de samme mål. Jeg ved, at vore medlemmer er klar til at løfte Fjordager Idrætsforening videre.

Det hele startede i det herrens år 1972 med nogle ihærdige ildsjæle. Det er ganske vist. Fjordager Idrætsforening kom til verden som et resultat af, at flere mindre idrætsforeninger i lokalområdet smeltede sammen. Denne fusion kom til at danne grundlaget for den forening, som vi kender i dag – eller næsten. Tiden omkring 1970 var en tid, der bød på opbrud, og nye ideer blev skabt. Odense Kommune som by blev dannet netop i 1970 og var en sammenlægning af en lang række af sognekommuner, herunder Fjordager som bl.a. bestod af Seden, Åsum og Agedrup.

Ingen tvivl om, at foreningsdanmark forandrer sig og er ved at tage nye former. Mange områder kommer til at kræve udvikling og ændringer. De skal defineres på ny. Måden vi ser på frivillighed er ikke den samme som tidligere. Der er kommet mere fokus på, hvad den enkelte person får ud af ved at være frivillig ” What’s in it for me?”. 2


LEDEREN - fortsat Det er derfor også et område, som Fjordager Idrætsforening arbejder med. Frivillighed og sammenhold i vores forening er den lim, der skal være med til at holde sammen på Fjordager Idrætsforening. Den lim skal vi passe godt på.

grimme ælling” kunne måske være historien om, at nu er vores forening nået de første 50 år og har udviklet sig til en smuk, ung og dejlig forening, hvor der er plads til alle, der vil vore værdier og sammenhold. Vi kigger nu alle frem mod de næste 50 år, hvor vi sammen skal holde fast og videreudvikle vores forening, Fjordager Idrætsforening.

”Der er en ny!” og de andre børn jublede med: ”Ja der er kommet en ny!” og de klappede i hænderne og dansede rundt; løb efter fader og moder, og der blev kastet brød og kage i vandet, og alle sagde de: ”Den nye er den smukkeste! så ung og så dejlig! og de gamle svaner nejede for den”. Ovenstående og afsluttende tekst fra ”den

De bedste hilsner Jerry Vinther Hovedformand Fjordager Idrætsforening

Af Karsten Schack Madsen

Prøv løb eller powerwalk gratis i en måned! Løb og powerwalk er sundt, og det er sjovt! I Fjordager IF er vi alle slags løbere og powerwalkere. Vi er her alle sammen, fordi det er sundt og sjovt at træne sammen med andre. Når du møder op til træning, bliver du hurtigt en del af vores fællesskab. Du vil opleve, at det er så meget nemmere at komme ud af døren for at træne en mørk novemberaften, når du ved, at dine klubkammerater glæder sig til at træne sammen med dig.

powerwalke med Fjordager søndag den 30. oktober kl. 10. Det foregår fra Fjordagerhallen, og vi tilbyder et stykke kage og en kop kaffe bagefter! Læs mere på Fjordager If’s Facebookside.

Det er det, en klub kan, og det sociale er en meget vigtig del af klublivet, som vi vægter højt. Vore medlemmer dækker alle aldersgrupper og alle færdighedsniveauer. Så uanset om du er ny løber eller powerwalker, eller du har dyrket idrætten i mange år, har vi et tilbud til dig.

Der starter også nyt introløbehold op den 3. januar 2023. Hvis du er powerwalker eller godt i gang med at løbe allerede, har vi hold, som du kan glide direkte ind på. Læs mere på vores hjemmeside. Hvis du synes, det lyder spændende, er du meget velkommen til at prøve os af i en måned med et gratis og uforpligtende medlemskab. Vi glæder os til at se dig. Mange hilsner Fjordager IF løb og powerwalk.

I anledning af Fjordager If’s 50 års jubilæum har du mulighed for at prøve at løbe eller 3


Hjælp, alle vores kunder flytter.

Købsprisen kan du i søvne. Kender du også salgsprisen?

Sidst vi fik en familie til at gå fra hus og hjem, var det ikke for enhver pris.

Er du kommet sovende til penge?

Vi sætter pris på dit hjem. Vil du vide hvor meget?

RealMæglerne Odense ApS Tlf. 6614 8040 / odense@mailreal.dk

Rikke Lund Nielsen Revisor - Indehaver Tlf. 61 18 89 56

Søren Bøggild Lund Reg. Revisor - Indehaver Tlf. 22 54 31 22

4

Morten Damgaard Møller Statsaut. Revisor - Indehaver Tlf. 51 38 47 40


Af Inger Sørensen, formand i Aktive Seniorer

Efteråret står for døren, bladene falder af træerne, og dagene bliver kortere, og så kommer tiden til de indendørs aktiviteter. Sammen med Krolf har vi planlagt ”Åbent hus” i forbindelse med Fjordager Idrætsforenings jubilæum, og det bliver torsdag den 3. november fra kl. 10.00 til kl. 13.00. Det bliver muligt for interesserede (det er ikke nødvendigt at være medlem) at komme, se og prøve vore aktiviteter, da der sidder medlemmer, der maler, syer, laver kort og blomsterbinding. Vi har selvfølgelig kaffe/te på kanden samt kage, så vi glæder os til at se rigtig mange besøgende. Bestyrelsen vil også være til stede til en dialog.

Aktive Seniorer er kommet godt i gang med aktiviteterne efter den lange sommerferie. Vi var til stede på festivallen Fjordager i Farver den 3. september og fik en god snak med mange af de besøgende, der var interesseret i at høre lidt om vore aktiviteter. På efterårets program har vi akrylmaling og decopage torsdag i ulige uger fra kl. 10.00 til kl. 13.00. Patchwork onsdag i lige uger fra kl. 10.00 til kl. 14.00. Stolemotion hver mandag fra kl. 13.30 til kl. 14.30. Blomsterbinding & -decoration onsdag i lige uger fra kl. 10.00 til kl. 12.30. ”Mandehørm” i ulige uger fra kl. 16.00 til kl. 18.00. Scrap & kort (fremstilling af forskellige kort til fødselsdag, konfirmation, jul og lignende) hver tirsdag fra kl. 10.00 til kl. 14.00.

Der er planlagt et nyt modeshow mandag den 14. november kl. 14.00. Det er igen Helle fra Seniorshoppen, der kommer på besøg og viser vintermoden. Hvem husker ikke det succesfulde modeshow, vi havde den 9. maj, hvor 50 damer mødtes og fik handlet ind af sommerens mode. Også denne gang bliver det med kaffe/te og kage. Så sæt et stort kryds i kalenderen. Alle er velkomne, det er ikke nødvendigt at være medlem.

Se i øvrigt aktivitetsoversigten på vores hjemmeside, hvor undervisere og kontaktpersoner er opført. En ny oversigt for 1. halvår 2023 vil senere blive opdateret.

Et stort kryds skal medlemmerne sætte ved torsdag den 17. november kl. 12.00, da arrangerer vi den traditionelle julefrokost, hvor der serveres lækkert mad. Til begge arrangementer udsendes senere en invitation.

Som noget nyt prøver vi at lave lidt for damerne - som et modstykke til mændenes ”Mandehørm” – nemlig: Socialt samvær med lidt af hvert, f.eks. brætspil eller hvad man har lyst til. Tager strikketøjet med og får hjælp, hvis det driller, alt mens man hygger sig over en kop kaffe/te.

Her på falderebet og med år 2023 i sigte håber bestyrelsen at se så mange som muligt til arrangementerne. Bemærk i øvrigt, at alle – uanset alder - er velkommen som medlemmer.

Alle aktiviteterne er i FIF hytten på Østbirkvej 15, Seden. 5


Fjordager Køreskole Odense NØ, Odense C og Svendborg

Stedet med lav dumpeprocent Stefan Christensen Tlf. 21 22 60 09 www.fjordagerkoreskole.dk

Sidenius Hvidevareservice Reparation og salg af hårde hvidevarer samt varmepumper mm. Altid et godt tilbud Salg af nyt og brugt køl - frys - vask - tørretumbler - opvask komfur - ovn - kogeplade - emhætte - mikroovn varmepumpe - aircondition mm.

Strandvejen 62 A · 5240 Odense NØ

2140 6278 info@sidenius-hvidevarer.dk www.sidenius-hvidevarer.dk

Seden Strandgyde 3, 5240 Odense NØ

Rugløkkevej 2 • 5240 Odense NØ tlf. 66 10 23 20

6


Juletræsfest i Fjordager Søndag d. 11. december Juletræsfesten finder sted i Fjordager hallen kl. 14:30-16:30 Festlighederne starter kl. 13:00 med gudstjeneste i Seden Kirke, hvorfra der kl. 14:00 er fælles optog til Fjordagerhallen.  Der vil være dans og julemusik  Julemanden har lovet at kigge forbi  Vi har godteposer til alle børn  Nisse-cafeen sælger øl, vand, kaffe/te og æbleskiver

Billetpriser: Børn i følge med voksen kr. 30,Billetter kan købes på kontoret hver tirsdag kl. 16-18 frem til 6. december, eller på www.fjordager-if.dk

7


Fysioterapi · Kraniosakralterapi · Akupunktur Babysvømning · Træning i vand

Tlf. 6610 8944 · bullerupsvommebad.dk

8


KROLF / Af Sonja Jørgensen

Søndag den 4. september afholdtes Par-mesterskab på KFUM’s baner. Karin og Sonja vandt mesterskabsrunden med 26 slag, mens 2. pladsen brugte 34 slag og 3. pladsen 42. Årets sidste og 7. stævne i SAI regi blev afholdt søndag den 18. september på hjemmebane, hvor vi deltog med 11 spillere. Vi fik undervejs en regnbyge, som vi ikke kunne stå i læ for, så vi måtte indendørs til en tår kaffe. Desværre nåede vi ikke (trods omkamp mellem vores Jytte og Finn fra KFUM) at indhente KFUM, som sluttede med samlet 182 points. Fjordager var tilfreds med 2. pladsen og 177 points. Ved fælles hjælp har vi kunnet afholde 5 stævner med ca. 20 deltagere på hjemmebane.

Fællesspisning i Fjordager hallens cafeteria i Jubilæumsugen Madholdet rykker ud med fællesspisning nummer 2. Så tag familien og naboen med til nogle hyggelige timer i hallen og få en god snak uden du skal bruge aftenen på at lave mad. Det sker:

onsdag d. 2. november kl. 18.00 Der bliver serveret hamburgerryg, flødekartofler og årstidens salat. Prisen er 30 kr. for børn op til 10 år, børn 10+ samt voksne: 40 kr. pr. person Drikkevarer kan købes til favorable priser. Vi håber at se mange af jer. Madbilletter købes via Fjordager Idrætsforenings hjemmeside eller ved henvendelse på kontoret tirsdag kl. 16-18. Der vil kun være 60 billetter til salg til denne fællesspisning, så skynd jer at køb. Deadline for tilmelding til spisning er søndag d. 30. oktober 2022.

9


Solcenteret med de store kabiner altid rent og hyggeligt samt et stort udvalg af solcremer i automaten

Nu også med mobilpay

Overholder EU standardkrav til solcentre

Åben daglig 6 - 22

Lunden 56 - 5320 Agedrup - Bullerup

EN VÆRDIG OG SMUK AFSKED MED DINE KÆRE

Erik Skree

Mette Andersen

HOLM BEGRAVELSER.DK HOLMBEGRAVELSER.DK

81, Lunden 57, 5320 Agedrup Tlf. 66Tlf. 17 66 2817 8128 · Rugårdsvej 158 · 5210 Odense NV Tlf. 65 32 18 81 10


Af Elsebeth Lundgreen, formand i Linedance

Hvor er det stort, at få lov til at skrive til dette Boldøjet. Med 50 års jubilæum har denne forening være på banen længe. Det viser bare sammenholdet, og at der har været behov for at kunne dyrke så meget forskelligt sport i dette område. TILLYKKE skal det lyde fra Linedance. Sikke en start vi har fået på denne sæson. Alle var bare klar til at give den gas igen på dansegulvet. Det har været mega varmt, da vi har haft så fint et vejr. Velkommen til jer nye, som jeg håber, vil komme til at elske at danse ligesom jeg selv og de andre på holdet. Vi er begyndt på de 5 årsdanse, som ser ud til at være super gode. De bliver udvalgt, så alle klubber i Danmark kan danse dem. Det gør, at når vi er ude ved et klubstævne, kan alle altid danse disse 5 danse.

Inga og Dunja var ude og lave en workshop til et sølvbryllup i Kerteminde. Super hyggeligt. De lavede også en workshop med en del lærerstuderende. Fjordager i farver og Fjordens Dag - sikke nogle festdage for alle i vores område - og vi var selvfølgelig med, som vi plejer. Nu nærmer sig jo den søde juletid, så mon ikke vi igen i år får lov til at opvise og lave workshops til div julearrangementer. Håber ikke coronaen får bugt med vinteren igen i år. Vi slutter af for denne sæson søndag den 4. december med glögg og æbleskiver. Så vi kan sige god jul og godt nytår til hinanden, og vi ses igen den 2 januar 2023. Ikke fordi vi har spist for meget i denne tid, men fordi vi elsker at danse.

Vi drikker stadig kaffe mellem de to hold. Det giver bare sammenhold, som er guld værd. Kage skal der også til, vi skulle jo nødigt gå ned på udstyr.

Vi danser i Pauserummet i Fjordagerhallen Så sidder du derhjemme og tænker, jeg vil også gerne danse, er du velkommen. Husk man skal ikke have en partner, men man må gerne tage sin nabo / veninde med og hygge sig på en anderledes måde.

Vi har nu fundet de danse, vi skal opvise med fredag den 4 november. Vi øver og øver, så de sidder lige i skabet. Tak for at vi får denne chance.

Begynderhold mandag kl 15.45 til 16.40 ved Inga Løkke og Elsebeth Madsen Let øvet hold mandag kl 17.00 til 17.55 ved Dunja og Elsebeth Madsen

Sikke en fest vi havde med de godt 40 unge mennesker på ungdomsmusikskolen. De havde så meget rytme i sig, at de hurtigt lærte de danse, vi havde med + der var en af dem, som lige underviste os i en ny dans. Hold da op hvor var de gode. Vi kommer gerne igen.

Ring gerne til Inga Løkke vores instruktør på mobil 22 50 66 76 og kom og få en prøvetime. Kig ind på vores hjemmeside fjordager-linedance.dk eller gå en tur på vores Facebook side Alle er velkommen til at danse ved os " store som små, tykke som tynde, unge som gamle. Der er plads til alle.

Hotel Severin i Middelfart. Mærkeligt at vi skulle danse på et hotel. Det var i sig selv en oplevelse for os. De var også bare klar til at give den gas og der blev danset igennem.

Pris for at danse på: 1 hold - 660 kr i dette halvår 2 hold - 930 kr i dette halvår

11


Vinduesvask / facadevask i op til 13 meters højde uden brug af fordyrende lift leje ring og hør Lunden 56 · 5320 Agedrup nærmere... E-mail: info@clean2go.dk

Clean 2 Go

• Kontorrengøring ApS

• Erhvervsrengøring • Erhvervsvindues pudsning • Viceværtsopgaver

Tlf. 26 12 03 11 Kontorrengøring - Trappevask - Erhvervsrengøring • Grundejerservice www.clean2go.dk Viceværtsopgaver - Grundejerservice • Græsslåning Græsslåning - Hækklipning • Hækkeklipning s og Samt andet forefaldende Ring til oarbejde p neto fortæl om ker! s n ø e din

• Samt andet forefaldende arbejde

Clean 2 Go ApS Lunden 56, 5320 Agedrup

tlf. 26 12 03 11

www.clean2go.dk

STILLER MED DET “VI STÆRKESTE HOLD - du kan regne med!

IN Lu GEN kk ed ag e

...

Landbrugsvej 4 • 5260 Odense S • Tlf. 66 18 40 20 • www.søbyrevisorer.dk

r rtjene o f n r it ba Fordi d t bedste... de

Den tryg ge hverd dit barn ag for ...

Bullerup private Børnehave

Mølledammen 12, 5320 Agedrup - Telefon: 66 10 96 16 Web: www.bullerup-private.dk Mail: info@bullerup-private.dk 12


Af Cathrine Christiansen, formand i Håndbold

Lige nu i Fjordager Håndbold Der er godt gang i biksen, som man siger. Alle hold er kommet godt i gang, og medlemmerne begynder stille og rolig at tikke ind i systemet. Træner Mette har sit u4/5 hold, hvor der er godt gang i den. De leger og har det sjovt. Men Mette kunne rigtig godt bruge en hjælpende hånd fra en anden voksen. Er det dig? Om torsdagen på U6/7/8 er der ca. 25 spillere til træning hver gang, og Claus og Cathrine er så heldige, at der er andre forældre, der gerne kommer ind og giver en hånd med, når det er nødvendigt. Om tirsdagen må u8 også gerne træne med u9. Der er endnu ikke så mange på holdet, og for at træner Mathias og de andre u9’ere har flere at spille med, har vi valgt at u8 gerne må komme til træning om tirsdagen. U9 er selvfølgelig også inviteret med til ekstra træning om torsdagen i u8’s træningstid. U11 - Villads og Smilla

U13 - Silla, Karla og Milan

Mathias skal dog ind til militæret efter jul, så vi står faktisk og mangler træner til holdet lige om lidt. Er det dig? U11 er kommet godt i gang i turneringen. Både drenge- og pigeholdet har vundet deres første turneringskamp i denne sæson. Rikke og Michael gør det godt med god træning, men også her er det bedst med en hjælpetræner eller to mere. Er det dig? På u13/u15 begynder der også at komme nye spillere. Der er både nogle fra andre klubber, og nogle der ikke har spillet før. Heldigvis er der plads til dem alle og de hygger sig. Det er aldrig for sent at starte til håndbold. Herreholdet er også kommet godt fra start i efterårsturneringen i serie 4. De vandt den første kamp på udebane, og de tager forhåbentlig en sejr mere til første hjemmestævne. Det er lykkedes for damerne at finde en træner, og det er de meget glade for! Velkommen til Mads – det skal nok blive rigtig godt. 13


����������� ����������� ������������� ������������� ���������������������������������������� ������������ ���������������������������������������� ������������

• Vand • Vand ����������� • ������������� Varme • Varme ���������������������������������������� ������������ • Gas • Gas • Sanitet •· Vand Sanitet

VVS

������� �������

����������������������� • Vand ������������������

Isoler din bolig, og sænk din Isoler bolig, din varm varm Få endinlavere Isolerings-Gruppen varmeregning og–– har Isolerings-Gruppen har over over 40 40års årserfa erfa udføreralt alti:i: et lunere hus ViVi udfører

· Varme ������� · Gas ������� · Sanitet

– Hulmursisolering – Hulmursisolering – Loftisolering – Loftisolering – Isolering af etageadskil – Isolering af etageadsk – Teknisk isolering – Teknisk isolering

Isolerings-Gruppen

����������������������� ������������������

MARSLEV VVS ApS

���������������� • Varme ����������������

Se mere på www.isoler – over 40 års erfaring i at holde på varmen

Aut. Gas og VVS ������������������� Instal. �������������������

•Klaus GasFriis Madsen • Sanitet TLF. 65 95 12 06 VVS �������

Ingeniør Kurt Adamsen – din ekspert i isolering. Ingeniør Kurt Adamsen – dinIsolerings-Gruppen ekspert i isolering. A/S

Slettensvej 169 Her vil det være godt at Nisolere 5270 Odense Her vil det være godt at isolere Hulmur info@isolerings-gruppen.dk

VVS �������

Biltlf. 20 11 99 11

Isolering af hulmuren kan nedsætte varmetabet fra Hulmur +45 66 18 60 11 dit hus med 70-80 % kan og samtidig løse problemerfra med kuldestråIsolering af hulmuren nedsætte varmetabet ”træk” fra % kolde vægge. Har en gammelmed hulmursisoleditling husogmed 70-80 og samtidig løseduproblemer kuldestråring kan den også med fordel efterfyldes. ling og ”træk” fra kolde vægge. Har du en gammel hulmursisolering kan den ogsåwww.isolerings-gruppen.dk med fordel efterfyldes. Loft/tag Du kan miste meget varme fra et uisoleret eller dårligt isoleret loft. Loft/tag Lofter og loftrum kan dækkes overalt med et løsuldsprodukt, som Du kan miste meget varme fra et uisoleret eller dårligt isoleret loft. lægger sig fuldstændigt jævnt i alle revner og sprækker. Det kan Lofter og loftrum kan dækkes overalt med et løsuldsprodukt, som blæses ind på de mest util- gængelige steder. lægger sig fuldstændigt jævnt i alle revner og sprækker. Det kan Etageadskillelse blæses ind på de mest util- gængelige steder. I etageadskillelser mellem en opvarmet og en uopvarmet etage Etageadskillelse kan der indblæses et løsuldsprodukt i hulrummet. Har du en I etageadskillelser mellem en opvarmet og en uopvarmet etage etage, der grænser op mod et koldt loft eller en kold krybekælder, kan der et løsuldsprodukt i hulrummet. Har du en kan duindblæses derved bremse varmetabet mellem etagerne. etage, der grænser op mod et koldt loft eller en kold krybekælder, Varmerør kan du derved bremse varmetabet mellem etagerne. Der er store besparelser at hente ved at få isoleret varme- rør i Varmerør kolde rum. Du stopper både varmetabet og får en bedre varmeDer er storetil besparelser at hente ved aten få rigtig isoleret varmerør i forsyning din bolig. Det er derimod dårlig ide at lade kolde rum. Du stopper og får en bedre varmevarmerør varme koldebåde rumvarmetabet op. forsyning til din bolig. Det er derimod en rigtig dårlig ide at lade varmerør varme kolde rum op.

������� �������

����������������������� ������������������

���������������� �������������������

VVS �������

.

14

Se mere på www.isole Bestil et gratis besøg og Bestil et gratis besøg o

6 fordele ved at iso 6 fordele ved at is • Du får en sundere bolig • Du får en sundere bolig • Et lavere energiforbrug • Et lavere energiforbrug • Et bedre indeklima • Et bedre indeklima

Isole Isol Gru Gru

Slettervej 169 www.isolerin Slettervej 169 www.isolerin


Jubilæumsskrift 1972 - 2022

Arne Svendsen formand 1972 - 1978

Helge Pasfall formand 1979 - 2006

Bjarne Christensen formand 2006-2014

Jerry Vinther formand 2021 og frem

Louise Elkrog formand 2014-2021

15


Fællesskabet de sidste 10 år Skrevet af FOU - Jerry, Lene, Jette, Anders, Torben og Charlotte

En rejse gennem de sidste 10 år i Fjordager Idrætsforening set fra Forretningsudvalgets plads 2013 FOU/HB starter arbejdet med Fjordager idrætsforenings første dybdegående strategiplan for årene 2014-2020. Fjordager Idrætsforening er en af de første idrætsforeninger, der får indført klare etiske regler. Vi køber FIF hytten, så der er et sted til møder og samlinger. Huset bliver renoveret indvendig under ledelse af Torben Nielsen. Nye ensartede hjemmesider opstartes, hvor der bliver udnævnt et udvalg til opgaven. Vi får indført mere ens udtryk uanset hvilken afdeling, der præsenteres. Fjordager Basket fusionerer med Skt. Klemens Basket og Fjordager Badminton fusionerer med Risings Badmintonklub. Vores hovedformand Bjarne Christensen bliver velfortjent kåret som årets idrætsleder i Odense Kommune. Opstart af minigolf – banerne får vi i 2012. Seden skole, Risinge Ungdomsskole og Fjordager Idrætsforening underskriver en samarbejdsaftale om understøttelse af lokalområdet inden for skole, klub, fritid og foreningslivet som et led i Odense Kommunes strategi for et sammenhængende børne og ungeliv. 2014 Bjarne Christensen takker af til Generalforsamlingen efter 8 år. Bjarne har i sin tid som formand blandt andet involveret sig i SIKO og Folkeoplysningsudvalget til gavn for foreningen. Vi byder Louise Elkrog velkommen som ny hovedformand. Strategiplanen 2014-2020 udkommer i forbindelse med generalforsamlingen i april. FIF’lig dag ser dagens lys for samarbejde på tværs af afdelinger, sponsorer og lokalområdet. Fjordager Idrætsforening indleder et samarbejde med SSP, Ung Nord og skolerne med fokus på uro i lokalområdet. Aktive Seniorer, som er et udvalgt under FOU, flytter alle deres aktiviteter til FIF-hytten. Ca-

feteriet i Fjordager hallen får nye møbler. Mini Golf udvider deres tilbud af aktiviteter med Krolf. Efter en flot bevilling fra Odense Kommune opføres aktivitetslandskabet i den lille skoven nær klubhuset i Fodbold. Taekwondo lukker ved årsskiftet grundet manglende trænere. Vi kan byde velkommen til Lene Berendtsen som indtræder i FOU samt til Tut (Tove Sinius-Clausen) som ny redaktør for Boldøjet. Bladudvalget re-designer bladet til et moderne sportsblad. 2015 Louise Elkrog arbejder meget for en samling af lokalsamfundet, og vi afholder Borgermøde i foråret med 50 deltagere. Forskellige grupper arbejder videre med fælles ønsker. Vi byder velkommen til Chi Phuong Hoang som vores nye forpagter i fodboldklubhuset. Officiel åbning af aktivitetslandskabet ”FIF Outdoor” sker ved Jane Jegind. FIF’lig dag afholdes for 2. gang, hvor dagen er udvidet med et bankospil til fordel for Uddannelsesfonden, og Odense sportsfisker klub låner fodboldbanen til afholdes af DM. Beboerforeningerne i Agedrup og Seden samarbejder om juletræsfest i Fjordager hallen. Fjordager hallen får tilskud til nyt tiltrængt musikanlæg. 2016 Bliver et år med både nye tiltag og forandringer. Inger bliver formand for udvalget ”Aktive Seniorer” som senere bliver til afdelingen ”Aktive Seniorer”, Inger sætter nye aktiviteter i gang, herunder stolegymnastik. Pernille Egdal bliver ansat i foreningen, og tilfører mange nye kompetencer til foreningen. Vidste du at ”i 1987 afholder Fjordager Idrætsforening ekstraordinær generalforsamlng, da der skulle indkøbes EDB til foreningen” 16


Fællesskabet de sidste 10 år FIF’lig bliver ændret til Fjordager Markedet, dette skaber Fjordager i Farver til glæde for hele lokalområdet. FIF hyttens køkken renoveres. Fjordager Erhvervsklub har 25års jubilæum. Baggrunden for tilblivelsen af erhvervsklubben skal findes i at sponsornetværket voksede, dette fik FIF til i 1991 at tage initiativ til at oprette et forum for sponsorer, alt dette skete den 18. september 1991 på Bullerup Møllekro. 2017 Kan foreningsliv, frivillighed og fællesskaber være lig med GLÆDE? Glæde er hovedtemaet i boldstafettens tema i Boldøjet i 2017. Foreningen er dagligt vidne til store og små glæder. Det er så vigtigt, vi husker at gribe disse stunder, som gør foreningslivet til noget særligt. FIF bliver kontaktet af Odense Kommune, og dette bliver til et godt samarbejde omkring socialt ansvar. FIF vil aktivt gerne være med til at give mennesker en ny chance. Charlotte Veppler indtræder i FOU som 2. næstformand. Hun kommer fra posten som formand for Seden Skoles bestyrelse, en lokal beboer. Vores fodboldinspektør gennem 8 år Ulrik Larsen afløses af Claus Eisner. Fjordager i Farver har vokseværk. Odense Skole og Ungdomsorkester marcherer fra Agedrup til festpladsen i Seden, rådmand Jane Jegind byder velkommen til en dag i fællesskabets tegn med mottoet: Et område og en forening i udvikling – vi er til for hinanden. HCA Marathon fornyer sig igen igen, og afholder Odenseløbet i maj måned. Fjordager Idrætsforening er forrest og med til at afvikle arrangementet. Odense Kommune afholder bydelsmøde i Fjordagerhallen i maj, 179 borgere deltager. En aften med gode dialoger. 2018 Vi får lavet vores først udgave af GDPR. En svær proces. Basketball forlader Fjordager Idrætsforening for at starte op som selvstændig forening i Odense. Tilskud fra Odense

Kommune via puljemidler og frivillige gør, at fodboldklubhuset bliver renoveret. Fjordager scenen får 500.000,- til renovering af Centralen – scenens bygninger på Strandvejen. Cafeteriet i Agedruphallen lukker. Vi indgår samarbejde med UngOdense, som åbner klubtilbud for 4-6 klassetrin i cafeteriet i Agedrup hallen. Et klubtilbud som har 80-85 børn og åbent 2 gange om ugen. Charlotte Veppler fra FOU vælges først som suppleant til Odense Kommunes folkeoplysningsudvalg og senere som medlem for den næste 4-årige periode. Ligeledes indtræder hun i UngOdense bestyrelse som repræsentant for Folkeoplysningen. 2019 Fjordager scenen fylder 50 år, stort tillykke. Kender du din idrætsforening? skriver Louise Elkrog i sin leder i februar 2019. Det er et godt spørgsmål, derfor går mange lokale aktører endnu engang sammen om Fjordager i Farver. Det halter lidt med ligestillingen, og det gør Fjordager Idrætsforening noget ved; derfor skal der flere mænd ind i forretningsudvalget, og det kommer der. Som i mange andre år bliver gode foreningsfolk hædret, derfor bliver Powerwalk valgt som Årets Sportsnavn. De går foran og er et fyrtårn i FIF. Idrætspuljen er med til at skabe gode samarbejder på tværs i lokalsamfundet, FIF og skolerne har derfor kørt et forårsarrangement for 4-6. klasse, med en masse glade børn. Torben Simonsen, eller mr. Marathon takker af efter 20 år med HCA Marathon. Stor tak til Torben for indsatsen. Forretningsudvalget bruger året på at fokusere på større samarbejde med det øvrige lokalsamfund. Der iværksættes bl.a. en netværksgruppe med skole og kirke med fokus på koordination og samarbejde omkring den lokale udvikling. Vi bruger også året på at give vores kontor en større renovering. Der males vægge og lofter og lægges nye gulve. fortsættes næste side

17


Fællesskabet de sidste 10 år fortsat fra forrige side

2020 FIF, Seden Skole, Seden Sogn og en række beboerforeninger går sammen om Borgerne Bestemmer. Vi tildeles 200.000 som borgerne i 2021 stemmer om hvilke projekter, vi skal bruge pengene til. De tildeles til shelters og fugletårn på de gamle skydebaner, som en gruppe frivillige bag kirken har ansvaret for. 2020 er også året, hvor coronaen for første gang lukker landet ned. Foreningen bliver sat på prøve for konstant at være på forkant med restriktioner og håndsprit. På trods af corona fokuserer man stadig på udvikling og lokale muligheder, og der drøftes, om der skal satses på sejlsport på fjorden. Sejlsporten går dog på grund i det lave vand, inden der kommer vind i sejlene. Samme år siger FOU velkommen til vores lokale præst Anders Skaanning Andersen samt til Torben Simonsen, og vi starter processen for at finde en ny hovedformand. 2021 Endelig kom vi til et nyt år 2021, hvor Coronaen så småt kunne begynde at slippe taget i vores forening. Det har været op ad bakke i mange måneder, og det har haft en konsekvens for vores medlemstal, som har været faldende under Corona perioden, men nu er FIF på vej igen. Louise Elkrog takker af efter 7 år som hovedformand. Tak for en kæmpe indsats Louise. Derfor skal der også findes en ny hovedformand, hvor valget falder på Jerry Vinther, som ”kun” er den 5. formand i Fjordager Idrætsforenings snart 50-årige historie.

2022 For alvor er vi tilbage i hallerne og på udendørsarealerne med aktiviteter og ingen restriktioner. Vi er udfordret hårdt på vores medlemstal. Vi er trukket i arbejdstøjet og har fokus på, at få vores medlemmer tilbage. Fjordager i Farver udvider, så Agedrup Skole også kommer med. Arrangementet vokser, så det flyttes ud på boldbanerne, og der diskuteres, om det i fremtiden skal veksle mellem Agedrup og Seden. Mere end 2000 mennesker deltager i den festlige dag. FIF bidrager med projektgruppedeltagelse til det kommunale projekt ”Velfærdens Fundament” i Bullerup/Agedrup og Seden/Aasum og er med til at sikre penge til bl.a. nyt lydanlæg i Agedruphallen og gymnastiksalen, ligeledes fås de længe efterspurgte mørklægningsgardiner i Fjordagerhallen, samt der bevilliges penge til etablering af handicap toilet og istandsættelse af omklædningsrum i Fjordagerhallen, projekter som skal udføres i 2023 og 24. I Seden bliver der ligeledes etableret spansk trappe og bådebro udover Odense Å, som bliver til gavn for hele byen. Basketball starter op igen, lige nu træner 19 unge mennesker hver mandag. Sidste nye skud på stammen af tiltag er vores første fællesspisning nogensinde, en dejlig aften hvor 57 mennesker samledes og hyggede.

”Vi er en forening i udvikling – og vi til for hinanden…….”

Fjordager i Farver bliver afviklet med dejligt vejr og en masse mennesker fra lokalområdet, der hygger sig.

Vidste du at ”Fjordager Idrætsforening i 1999 får Fyens Stiftstidendes initiativpris”

200 000 kr. bliver bevilliget via Borgerne Bestemmer til lokalområdet. De skal bruges til frivillighed, klima og miljø. For pengene bygges der bl.a. bålhytte til gavn for Seden Skole og lokalområdet. 18


Tidslinje for de første 40 år 1972 1975 1977

1978

1979

1983 1984 1985 1987

1990 1991

1992

1993

1994

1996

1997 1998

Fjordager Idrætsforening dannes Fjordagerhallen indvies Tennis opstartes i bordtennisafde lingens regi. Bent ”Rollo” og Kaj Jespersen bliver redaktører for Boldøjet Arne Svendsen går af som hovedfor mand og modtager FBU’s sølvnål. Fjordager I.F. får en slagsang Fjordagerscenen bliver en afdeling i Fjordager, og Tennisafdelingen bliver selvstændig. Helge Pasfall bliver ny hovedformand Motionsafdelingen starter op med Bent ”Rollo” som formand Ingelise Mortensen udtages til ung domslandsholdet i håndbold 2 grusbaner til tennis indvies Sepp Piontek skriver til Boldøjet, og Troels Kløvedal holder foredrag i kulturforeningen. Fjordagerscenen holder indvielse på den gamle fjernvarmecentral. Dart startes op i barakken ved Age drup Skole. Fjordager Erhvervsklub stiftes Den 3. forbrugermesse afholdes, og motionsafdelingen afholder Fyns første 4 timers aerobic med 150 delta gere Jane Staal Hansen afløser Kaj Jespersen i Boldøjets redaktion, og Klub 72 dannes. Tidligere Fjordagergymnast Lene Johansen udtages til DGI’s verdens hold. Der afholdes Mexicanerfest Fjordagerscenen er i TV2Fyn med ud drag af deres Rock Musical ”Frihed eller hva’”, og gymnastikafdelingen har 32 unge gymnaster i Brasilien Fjordager Idrætsforening holder 25 års jubilæum Høstfesterne lukker ned, og festudval get finder nye måder at tjene penge på: Play Back show, medhjælperfest og Sct. Hans fest. Agedruphallen bliver taget i brug

1999 2000

2001

2003

2004 2005

2007

2008

2009

2010

2011 2012

19

Fjordager Idrætsforening får Fyens Stiftstidendes initiativpris Der udnævnes en 2. næstformand med fokus på Udviklings- og uddan nelsesområdet, og Fjordager Idrætsleder Akademi etableres. HCA Marathon er en stor succes, og Fjordager I.F. er på alle måder i stor vækst med en formue på 3.8 mio kr. og 2500 medlemmer HCA Marathon bliver en selvstændig institution i samarbejde med Odense Rulleskøjteklub. FIF indleder et samarbejde med Sport Event Fyn omkring HCA Marathon Bjarne Christensen bliver ny hovedformand, og Fjordagerscenen indle der samarbejde med Andreas Isager om nyt kulturhus. Odense Kommune indfører rygeforbud i hallen, hvilket er med til at lukke søn dagens bankospil ned Foreningen får nyt motto ”vi er til for dig”. Efter 32 år som redaktør af Boldøjet stopper Bent ”Rollo” Clausen, og Jørgen Johnsen overtager Der bliver ændring i aktivitetsudbud til at tilbyde formiddagsaktiviteter i Fjordagerhallens forhal – senere Aktive Seniorer Håndboldafdelingen i store vanske ligheder, da både formand og kasserer stopper, men Henning Rasmussen byder ind som formand og redder afdelingen Et nyt edb-system Conventus bliver implementeret, og det er farvel til giro kort. Medlemstallet når 3000, da Jytte Olsen melder sig ind i badmintonafd. Forretningsfører og redaktør af Boldøjet hedder nu Jan Rask. Fjordager Idrætsforening har 40 års jubilæum, som markeres med både en reception, en fest og et kæmpe banko spil.


Af Cathrine Christiansen, formand i håndbold

Det er søndag den 2. oktober 2022. Kusinerne Smilla og Vigga skal til håndboldboldkamp i Tvedhallen. De spiller u11 i Fjordager Håndbold. Det er lidt spændende, for indtil videre har de spillet mixhåndbold. Men i denne sæson er der drenge og piger nok på årgangen til, at de kan spille i en ren drenge- og pigerække.

De er tvillinger og de spiller på Fjordagers dame seniorhold. Viggas mor er Line. Hun var med fra start, da afdelingen startede op igen tilbage i 2017. Hun blev dog korsbåndsskadet, men kunne ikke helt holde sig væk og gjorde comeback som træner på damesenior. Heldigvis kom hun over sin korsbåndsskade og spiller nu igen på dameholdet. Men heldigvis startede Rikke på holdet, da Line kort var ude. Det er Rikke, Smillas mor. Og Rikke er ikke bare spiller i klubben. Hun er træner på u11-holdet og hun er også kasserer i klubben. Men faktisk går Line og Rikkes historik i Fjordager Håndbold endnu længere tilbage. Deres håndboldopvækst startede nemlig lige her. Dengang var håndboldafdelingen i Fjordager ret stor! Line og Rikke husker tydeligt, at de har brugt mange søndage i hallen, hvor der var godt gang i den. For dengang spillede deres mor nemlig også i klubben. Og deres far, som trænede Fjordagers damer i 3. division, imens han selv var spiller.

Hvis pigerne spiller godt, har Smillas mor lovet dem en tur på McDonalds. Da Smilla scorer sit andet mål, råber Smillas lillebror højt, så hele hallen kan høre det: ”Yes! Nu skal vi på mac’en!” Kampen ender 17-3 til Fjordager, og pigerne er ikke til at skyde igennem. Men håndboldsøndagen er endnu ikke færdig for de to piger. For deres mødre skal videre til Ollerup/ Skerninge for at spille en serie 1 kamp, og de skal selvfølgelig med. Kusinernes mødre er ikke hvem som helst i Fjordager Håndbold. Det er Line og Rikke. 20


Foreningslivet i Fjordager Håndbold var noget andet for Line og Rikke dengang. Der var hjemmebanestævner hver anden weekend, som blev sluttet af med banko kl. 20. Så vidste ungerne, hvornår de skulle gå hjem, for det var kun for voksne. I løbet af dagen kørte cafeteriet på højtryk, ude- og hjemmeholdene fyldte hallen, frivillige sørgede for hjulene kørte rundt, og at det var en god dag for alle.

Faktisk er der håb for klubben, og det er fordi, der er familier, såsom Smilla og Viggas, der er vokset op med at være en del af en forening, og derfor kan se vigtigheden af at vise noget engagement for, at vi kan lykkes som klub. Mit håb er, at vi om 10 år i næste jubilæumsblad kan skrive, at håndboldafdelingen i Fjordager bare har vokset sig større, og at Smilla og Vigga har lige så gode historier at fortælle om deres barndomsklub, Fjordager håndbold, som Line og Rikke fortæller lige nu om deres barndomsklub, Fjordager Håndbold.

*

Noget af det liv forsøger vi at få tilbage i håndboldklubben. Jo flere hold vi har, jo flere er vi til hjemmestævnerne. Der er gang i cafeteriet/

tillidsboden, Smilla og Vigga er ikke blege for at stå for musikken, når der er scoring i en seniorkamp, forældrene kommer og klapper og bakker deres børn op, nogle af ungerne bliver og ser de voksne spille, og de voksne bliver og ser børnene spille.

Created with Scanner Pro

Og faktisk spillede begge deres fastre også i klubben, hvor den ene, Lotte, var Line og Rikkes træner, da de var ynglinge. Deres farmor spillede også i klubben og var deres træner, da de var mini mini. Så man kan sige, at det at spille håndbold i Fjordager IF ligger i blodet på den familie.

Vidste du at ”i 1984 udtages Ingelise Mortensen til ungdomslandsholdet i håndbold”

21


Af Inger Sørensen, formand i Aktive Seniorer

Et 50 års jubilæum er stort. Hvis man ser 50 år fremad er det mange år, men ser man 50 år tilbage, spørger man sig selv, hvor er de 50 år blevet af? Her skal jeg dog koncentrere mig om et 10 års tilbageblik nemlig fra 2012. På dette tidspunkt var Aktive Seniorer et kun få år gammelt udvalg under forretningsudvalget, og var ved at lære at stå på egne ben. Med Henning Rasmussen som formand var der blevet startet flere kurser i IT og med Kurt Larsen som ansvarlig underviser. Jette Christensen havde et hold med blomsterbinding. Begge holdene havde undervisning i Fjordagerhallens cafeteria. I Glasburet havde Kirsten Larsen en læsekreds. Henning Rasmussen holdt flere kurser bl.a. i førstehjælp og hjertestarter. I 2014 blev Marianne Husted ny formand. Forholdene i cafeteriet blev efterhånden for trange, og Fjordager Idrætsforening havde erhvervet den gamle spejderhytte på Østbirkvej. Den blev sat i stand ved hjælp af mange frivillige, hvorefter Aktive seniorer flyttede aktiviteterne dertil, og det var jo dejligt med så megen plads. Aktiviteterne blev hurtigt øget med et ekstra blomsterbindingshold. Esther Rasmussen startede undervisning med taskeflet af kaffeposer og gavepapir, og der blev lavet mange flotte tasker, kurve og lign. Senere blev undervisningen erstattet af kort lavet af teposer. Anne Lise Frederiksen havde et hold med strikkepiger, der fremtryllede trøjer og sokker til hele familien. Dorthe Birkeslund havde startet et madlavningshold, der ”huserede” i Seden Skoles køkken og fremtryllede den ene menu efter den anden. Kurt Andersen havde undervisning i engelsk og spansk, så de rejseglade kunne klare sig sprogmæssigt på Gran Canaria og andre feriesteder.

Efter flytning til FIF hytten blev IT undervisningen overtaget af Hans Jørgen Zinther og Frede Rasmussen. Lili Christiansen startede de kreative ”maletøser”, der malede med akryl og lavede decopage, som prydede væggene i deltagernes hjem. I april 2016 stoppede næsten hele bestyrelsen og en ny kom til med Inger Sørensen som formand. Samme efterår startede Henning Rasmussen et hold med stolemotion, og det blev et hit, og hvor man kunne få sved på panden. Efter kort tid blev holdet overtaget af Arne Løkke indtil 2021, hvor der nu bliver brugt et program fra Ældresagen indtalt af Lisbeth Dahl. Hvis du har lyst til at lave anderledes kort til konfirmation, fødselsdag eller andre mærkedage er Scrap & Kort-holdet ved Merete Elbek stedet. Patchwork-pigerne ved Anne Marie Andersen er flittige med både nål og symaskine. Blomsterpigerne har skiftet underviser et par gange, og får nu en inspirerende undervisning af Marianne Oxenvad. ”Mandehørmerne” ved Warny Meincke har forskellige spil på programmet, når de mødes til en gang ”mandesnak”. På Fjordager Idrætsforenings generalforsamling den 27. april 2017 blev Aktive Seniorer optaget som en afdeling og får sæde i hovedbestyrelsen.

22


Aktive Seniorer har ikke kun aktiviteter på programmet, det sociale og hyggesnak er også i højsædet, ligesom det kulturelle. Der har gennem årene været en del foredrag, og i tilfældig rækkefølge kan nævnes bedemanden fra Kerteminde, der fik gang i lattermusklerne, det samme da ”Palle Brugs” fortalte om sin forvandling fra uddeler til vagabond. Niels Ole Frederiksen fortalte om sin barndom i Horsens Statsfængsel, hvor hans far var inspektør. Frederiksen har også et par humoristiske foredrag om forskellige færdselsskilte og et, hvor lysekronen faldt ned i lagkagen. Carsten Egø Nielsen har været på besøg med sit foredrag om ”Pigerne på Sprogø”, alle foredrag var godt besøgt. Tidligere hovedformand Helge Pasfall har været på besøg og fortalt om sit formandsvirke og byrådsarbejde, ligesom der var fællessang på programmet. I forbindelse med et medlemsmøde havde vi overtalt sognepræst Lise Marie Ranum til at fortælle om at være ung og præst, og hun tryllebandt os i næsten en time. Der er også i årenes løb arrangeret nogle udflugter bl.a. til Krusemølle, til Ribe hvor man var ved grænsen og så Sort Sol. En tur til Glücksburg Slot og med sejltur på Flensburg Fjord. Senere til Friedrichstadt med sejltur på kanalerne. En meget fin tur til Randers Regnskov og sidst en tur til Rømø og Sild med hjemtur via Hindenburg togbane. Alle udflugter har været arrangeret i samarbejde med ”Carsten Vognmand” og har været en stor succes. Der har været arrangeret 2 modeshows, senest den 9. maj 2022, hvor ca. 50 damer havde en god eftermiddag med kaffe og kage og lystig snak, ligesom der blev handlet flittigt ind af sommerens mode.

julefrokost for medlemmerne, hvilket har været en stor succes, da medlemmerne igen samles på tværs af aktiviteterne og således kan dyrke det sociale samvær, som jo er i højsædet hos Aktive Seniorer. Medlemstallet har været noget svingende gennem årene, toppede med IT undervisningen på det tidspunkt, hvor alle skulle lære at bruge E-boks, da mange Aktive Seniorer ikke tidligere havde været PC-brugere, men her fik hjælp til at blive digitalt kørende. Medlemstallet ”dykkede” under Corona nedlukningen, men er så småt ved at stige lidt, men det går for langsomt efter bestyrelsens mening. Mange tidligere medlemmer har fundet andre interesser, så det bliver en svær opgave at få dem lokket tilbage til aktiviteterne, men intet er umuligt, for dem som ser det som en udfordring, men vi skal også have de optimistiske briller på. Her på falderebet og med år 2023 i sigte håber jeg, at Aktive Seniorer går en god tid i møde som en del af den jubilerende Fjordager Idrætsforening. Fra Aktive Seniorer skal der lyde et stort tillykke til Fjordager Idrætsforening med 50 års jubilæet.

De årlige medlemsmøder er en chance for medlemmerne for at mødes på tværs af aktiviteterne, hvor man også – foruden de obligatoriske valg - må tage stilling til fremtidige arrangementer og lignende. Der er også gennem årene blevet arrangeret 23


Af Martin Bergholdt, formand for Badminton

10 år i Badminton I året 2011 bliver Kirstine Hindse fra TPI og Nicolai Johansen, Fjordager Idrætsforening danske mestre i mixdouble. Nicolaj bliver også kåret som årets sportsnavn for 2. gang. Første gang som individuel sportsudøver. Nicolais far, Ole Johansen, formand for afdelingen siden 2010, bliver kåret som Årets leder.

Udfordringen i 2014 er at skaffe trænere til ungdomsholdene, og der skæres ned til 3 ungdomshold i stedet for 4. De unge mennesker deltager i mange stævner rundt omkring på Fyn og uden for broerne, bl.a. den årlige klubtur til LandsBadmintonStævne (LBS). En tur med masser af badminton og ikke mindst socialt samvær. 15 spillere bliver udpeget til landsmesterskaberne og 13 vælger at deltage. For motionisterne tilbydes der haltider 4 steder: Fjordagerhallen, Agedruphallen og ved Odense Katedralskole og Mulernes Legatskole. I 2015 bliver U15B, U15C og U17/U19C piger fynsmestre og Senior Mix hold sikrer sig Fynsmesterskabet i B-rækken. Det giver en billet til Landsmesterskaberne, hvor de vinder guld.

Afdelingen har en stabil økonomi og i 2012 er der 174 medlemmer.

I 2016 er der 159 medlemmer. Det er især i ungdomsafdelingen, at medlemmerne svigter. Der afholdes hvert år klubmesterskab med mange kampe, fordelt over fredag og lørdag. Lørdag aften sluttes af med et brag af en fest. Her uddeles nogle faste priser: årets spillerårets bobler dreng-årets bobler pige- årets Batman-årets Robin. Holdkampsejr på Herre A - 2020

Dream Team – et lille hold af frivillige – er meget aktive i bestræbelser på at skaffe midler til afdelingen. Bl.a. hjælper de til ved forskellige motionsløb, HCA Maraton og som bar- og serveringspersonale til f.eks. Albani Studiestarts Fest. I 2013 bliver et mangeårigt samarbejde med Rising Badmintonklub til en ren fusion, hvilket får medlemstallet op på 183. Dette kulminerer i 2014, hvor afdelingen runder de 200 medlemmer.

24


I 2017 erkender bestyrelsen, at der igen er et lille fald i medlemstallet, og selvom afdelingen har flere ungdomshold med i den fynske holdturnering, og der er god aktivitet, vælger bestyrelsen af restarte ungdomsafdelingen. Alle trænere får HT1 og HT2 (hjælpetrænerkursue 1+2). Badmintonafdelingen har en god økonomi, og det skyldes især de mange frivillige, der aktivt arbejder med at skaffe midler til afdelingen. I 2018 arbejdes der på at lave et årshjul for at give et større overblik over de mange arbejdsopgaver i badmintonafdelingen. Dette for at gør det mere synligt, hvilke opgaver der er og lettere for nye bestyrelsesmedlemmer at tage over. I 2018 bliver miniTon introduceret. MiniTon er badminton for de helt små (5-9 år) og deres forældre. Træningen er en kombination af lege, motoriske øvelser og spil med ketcher og fjerbold.

lukker og slukker oprykningsdrømmene og lyset i begge idrætshaller. Det lykkes dog holdet at rykke op i Kredsserien, da de ender i toppen af oprykningsspillet. Holdet forbliver i Kredsserien i sæsonerne 2020/2021 og 2021/2022. Der spilles mange gode kampe overalt i landet, men desværre går det ikke og det ender med nedrykning til Serie 1. Ungdomsholdene er slået sammen til et, og det har givet positivt respons, og der er høje forventninger til denne sæson. I Februar 2021 får Fjordager Badminton en økonomisk støtte fra DGI og DIF’s foreningspulje. 49.111 kroner. Der bliver indkøbt nye badmintonnet bl.a. Afdelingen får også tildelt midler fra DIF og DGI’s genstartspulje til udarbejdelse af materiale til at hverve nye medlemmer og til promovering på sociale medier og prøvetræning for nye medlemmer. Sommeren 2021 åbner aktiviteterne igen, men desværre har der været udøvet hærværk på Agedruphallen, og hele gulvet er blevet oversvømmet og ødelagt. Det betyder, at badmintontræningen flyttes til Fjordagerhallen, hvor det er lykkedes for bestyrelsen at finde haltider til alle. Ved generalforsamlingen i 2021 går Ole Johansen af som formand efter 12 år på posten. Ny formand er Martin Bergholdt.

Sæson 2018/2019 er helt fantastisk set med seniorøjne. Fjordagers 1. hold sikrer sig oprykningsspil til Fynsserien. Det ser faktisk rigtigt godt ud, og med træner Jakob Carteys egne ord har holdet i år været endnu stærkere og bedre. De har gang på gang vist vilje og kampånd, som ikke mange andre klubber på Fyn - men desværre er det ikke nok. Det bliver til et år mere i serie 1. I 2020 fortsætter det gode spil, og holdet ligger nr. 1 hele sæsonen. Sidste og afgørende kamp skal spilles i Middelfart, men ak og ve. En helt uventet modspiller stiller op. Corona 25


Af Jesper Clausen

Siden 40-års jubilæet i 2012 er der sket en hel del i fodboldafdelingen. Afdelingens udvikling Hvis man ser på antallet af medlemmer, involverede frivillige samt det antal hold, vi deltager med i de forskellige turneringer, der tilbydes af DBU Fyn, så er det mere eller mindre status quo over de seneste 10 år. Der er sket en ændring i fordelingen af vores børne- og ungdomsspillere, hvor vi har flest i de yngste årgange og færre i de ældste. Det hænger sammen med, at flere børnefamilier søger ud i vores ”opland”, og de ældste ungdomsspillere måske får nye interesser efter de har været på efterskole i 9. eller 10. klasse. Ud over det så oplever vi også, at nogle af vores dygtigste spillere vælger at spille i andre klubber. Pigefodbolden er i disse år i rivende udvikling, og der er snart piger på alle årgange, som er med til at sætte kvindefodbold på programmet i fremtiden. Faciliteterne De faciliteter og omgivelser vi stiller til rådighed for vores medlemmer har inden for de seneste år gennemgået væsentlige forbedringer. Klublokalerne blev i 2018 renoveret, med hyggehjørne og mere tidssvarende farver og indretning. Og udenoms-arealerne fik også et løft, da der i 2021 blev lagt helt nye fliser, cykelstativer og afskærmning. Og udover at vejrguderne nu hyppigere end for 10 år siden spiller os et puds og gør det umuligt at anvende banerne grundet enten for meget regn eller frost, så har vi nogle gode baner. Dog venter vi stadigt spændt på, hvornår kommunens beslutning fra 2020 om, at der skal placeres en kunstgræsbane i Fjordagerområdet bliver ført ud i livet. Det vil helt sikkert give et boost og gøre det muligt at spille bold hele året rundt. I perioden har vi også fået ny inspektør, idet det nu er Claus Eisner, der står for den dag-

lige pasning af vores faciliteter m.m. Børne og ungdomsafdelingen Som tidligere nævnt har antallet af medlemmer på børne- og ungdomsholdene ikke ændret sig markant over de seneste 10 år. Der er kommet flere pigehold til, dvs. fodbold for piger på flere årgange. Aktivitetsniveauet er stadigt meget højt. Covid-19 har været et forstyrrende ”indhug” i vores fodbolddagligdag, og det er blevet en større udfordring at få det nødvendige antal frivillige, så vi kan udbygge og forbedre de tilbud, vi har til medlemmerne. Den årlige fodboldskole er tilbage, og der har været afviklet DBUs Pigeraket, som har været med til at øge tilgangen af pigespillere. Vi er stadigt en del af Øens Hold samarbejdet i OB regi og har af flere omgange haft besøg af superligaspillere fra OB. Bashkim Kadrii, Nicklas Helenius, Emil Larsen, Djemba er blot nogle af de spillere, der har deltaget i træning og efterfølgende skrevet autografer. Vi holder stadigt fast i indestævner for såvel de yngste som de lidt ældre. Alle ungdomstrænerne var for år tilbage på besøg i FC Midtjylland, hvor dagen sluttede med superligakampen FCM-OB og i foråret 2022 var en busfuld trænere og ledere også afsted i Brøndby for at støtte OB i pokalfinalen.

26


Seniorafdelingen I seniorafdelingen er der i skrivende stund 3 hold, der deltager i DBU Fyns turneringer, og afdelingens ”flagskib” 1. herre har i 10 års perioden haft en rejse fra Fynsserien til Serie 1 og tilbage til Fynserien. I efteråret 2016 startede vi i klubben begrebet ”1trup2hold” op for at sikre en større sammenhæng mellem alle vore seniorspillere, og på det sidste er U19 drengene også blevet en del af truppen. Størstedelen af de spillere der repræsenterer os på de bedste seniorhold er spillere, der også har spillet ungdomsfodbold i klubben. Og månedlige fællesspisninger og andre sociale aktiviteter gør, at sammenholdet er helt i top, hvilket også smitter af på de sportslige resultater. Vi har også et par gange været nået helt til de afsluttende runder under DBU i Sydbankpokalen, hvor Middelfarts 2. divisionshold, Hedensteds danmarksserie hold har været endestation for vores vej ud i Europa. De gamle – oldboys Hos de helt gamle er der stadigt 3 hold, der deltager i OB70 turneringen, og de gamle veteraner ses også ugentligt på banerne til en omgang bold.

Djemba Djemba på besøg i 2012

Personer med et historisk eller aktuelt tilhørsforhold til afdelingen er gået bort. I 2013 mistede vi vores træner for 1. herre Thomas Holm, der var en stor inspirator for mange af vore daværende ungdoms- og børnespillere. Thomas bliver løbende mindet gennem Talent Holm Teknik Skolen. Der skal lyde en meget stor tak til alle de frivillige, der gennem alle 50 år har lagt adskillige timer i fodboldafdelingen, det uanset om det er sket inden for de seneste 10 år eller helt tilbage i starten i 70’erne.

Der er af flere omgange også blevet skiftet ud i besætningen i afdelingens bestyrelse.

Heine - Årets Leder 2017

Vidste du at, i ”1987 skriver Sepp Piontek til Boldøjet, og Troels Kløvedahl holder foredrag i kulturforeningen” 27


KROLF / Af Thorkil Nielsen formand for Krolf og Minigolf

Det kan være svært at starte en ny afdeling op. Det er Fjordager minigolf (FM) et godt eksempel på. Banerne fik vi gratis mod at melde os ind i Dansk Minigolf Union (DMU) og med god hjælp fra vognmand Erik Nielsen fik vi hentet banerne og fik dem anbragt på blivestedet ved Fodboldklubhuset, som var godkendt af DMU. På det stiftende afdelingsmøde i 2013 blev der valgt bestyrelse, der konstituerede sig som følger: Formand Henning Rasmussen Næstformand Thorkil Nielsen Kasserer Christine Foged Knudsen Sekretær Kurt Andersen Medlem Jørgen Andersen Suppleant Susanne Arvad Udpeget fra Aktive Seniorer: Birthe Duvander og Jette Christensen. Banerne var anbragt, hvor de skulle være, men manglede at blive justeret. Her kom fodbolds førstehold til hjælp, og banerne blev grovjusteret. På grund af vintervejret, som trak ud, var banerne ikke fuldt finjusteret ved indvielsen den 21. april 2014. Beplantningen var i orden, bænkene sat på plads og opsætning af hegn omkring banerne var påbegyndt og banerne trykspulet, da Jane Jegind klippede snoren over, og vi kunne prøve banerne. Godt 100 mennesker var mødt frem, og der var flotte gaver med løfte om et godt samarbejde fra Odense Minigolf og Putter Team Odense samt fra FIF, Seden Borgerforening og Diana fra Cafeteriaet. DMU gav minigolfudstyr for 5000 kr., mens Albani sponsorerede hegn omkring banerne.

Warny Meincke sørgede for gode sponsorreklameskilte omkring banerne. Gennem sommeren blev banerne løbende finjusteret og streget op, græsset blev slået og beplantningen vandet af den lille trofaste skare. Til Fjordens Dag holdt FM åbent hus, hvor alle kunne komme og spille gratis. Det benyttede ca 30 personer sig af. Medlemstallet var på 5 medlemmer i 2014. I 2015 udtrådte formand Henning Rasmussen af bestyrelsen, og Thorkil Nielsen blev ny formand. DMU sponsorerede samme år fliser -og grusbelægning omkring banerne. Medlemmer og lokal entreprenør udførte arbejdet. Efter lang tids tovtrækkeri med kommunen (som ejer grunden ved FIF-hytten) blev der i 2014 i samarbejde med Dansk Krolf Union (DKU) etableret en 12 hullers krolfbane på ved FIF-hytten på Østbirkvej 15. I 2016 blev bane 2 anlagt. Banen blev sponsoreret af DAI KROLF. Ved indvielsen med åbent hus deltog ca 30 personer. 28


KROLF / I 2018 mistede vi desværre vores ildsjæl Kurt Andersen. Hans betydning var stor for vores lille afdeling lige fra starten. På grund af coronapandamien var aktiviteten i 2020-2021 meget lille på minigolfbanerne. Krolfspillerne fortsatte deres spil i perioden under udstedte restriktioner. I årenes løb har vi haft fint samarbejde med skolerne i Seden og Agedrup, som flyttede deres undervisning til minigolf- og krolfbanerne. Krolfspillerne er aktive året rundt og deltager i turneringer under SAI. Her opnår de fine resultater.

Minigolfbanerne bliver fortsat godt udlejet til diverse arrangementer, men mangler desvære spillere. Krolf har nu 25 medlemmer, som spiller året rundt. Ud over spillet nyder de det sociale samvær. Her i jubilæumsåret 2022 ser vi frem til fortsat god aktivitet.

29


Aktivitetsprogram for Jubilæumsugen 2022 Dato/tid

Sted

Arrangement

Søndag d. 30. oktober

Åbent Hus i motionscentret

10:00 - 12:00

Motionscentret i Fjordager hallen

Søndag d. 30. oktober

Fjordagerhallen

Løb med Fjordager

Fjordagerhallen

Powerwalk med Fjordager

Pauserummet i Fjordagerhallen

Kom og dans med os

Indgangen til Fjordagerhallen

Børnecykelløb - Jubilæumsaktivitet med Fjordager Cykling

Kom og besøg vores motionscenter. Få en snak med vores instruktører. Det er muligt at bestille en gratis prøvetime for nye medlemmer. Aldersgrænsen i motionscentret er 15 år. Der vil i åbningstiden blive serveret kaffe og kage.

Kl. 10:00

Søndag d. 30. oktober Kl. 10:00

Mandag d. 31. oktober 16:00 - 18:00

Tirsdag d. 1. november 14:00 - 16:00

I Fjordager løber vi året rundt i al slags vejr. Det er sjovt, og det er sundt. Hvis du har lyst til at prøve at løbe en tur med os, har du muligheden her. Vi løber i grupper med forskellig hastighed og distance, så der er noget for enhver løber. Efter løbeturen er der fødselsdagskage og kaffe.

Powerwalk er velegnet til alle, og det er en meget effektiv motionsform, som samtidig er skånsom for din krop. Hvis du har lyst til at prøve at powerwalke, har du muligheden her. Vi deler os i grupper, og power-walker en dejlig tur i området. Efter turen er der fødselsdagskage og kaffe.

Sikke en fest vi skal have til Fjordager IF’s 50-års jubilæum. Det vil glæde os at se mange af jer gamle dansere, som har danset ved os igennem tiden til lidt hygge. Kom og få kaffe, kage og måske en lille dans. Har du ikke danset ved os før, er du også velkommen til at komme og få en prøvetime, for at se hvem vi er. Kom store som små, bare man elsker musik, så er der en fest. Vi gør dagen ekstra festlig med lodtrækning og præmier. Håber vi ses!

”Kør 1.000 meter” på tid. Prøv dine evner af i en olympisk disciplin, hvor Danmark tidligere har vundet olympiske guldmedaljer. Du skal medbringe din egen cykel samt din cykelhjelm for at deltage. Der køres på en rundstrækning ved Vest-/Nordbirkvej og Strandvejen. Børn i aldersgruppen 4. & 5. klasse er velkomne til arrangementet.

Vidste du at ”i 1986 udbryder der brand i Fjordagerhallens Cafeteria”

30


Onsdag d. 2. november 16:30 - 19:00

Onsdag d. 2. november

Gymnastik salen og hallen på Agedrup skole

Kom og gi´ den max gas i Agedrup hallen og gymnastiksalen

Fjordagerhallens Cafeteria

Fællesspisning for børn og voksne

FIF hytten Østbirkvej nr. 15

Åbent hus hos Aktive seniorer og Krolf

Fjordagerhallen

Leg og bevægelse – skole arrangement

Fjordagerhallen

Five-a-side håndbold

Fjordagerhallen

Åbent hus hos Basketball for 3-9 klasse

Fjordagerhallen

Badminton – Softtennis og Bordtennis – kom og prøv

18:00 - 20:00

Torsdag d. 3. november 10:00 - 13:00

Torsdag d. 3. november 8:00 - 14:00

Torsdag d. 3. november 20:00 - 21:30

Mandag d. 7. november 16:00 - 17:15 Mandag d. 7. november 18:00 - 22:00

Vi laver de fedeste springbaner til de store børn og voksne i hallen og springgraven. I gymnastiksalen laver vi nogle motoriske baner til de mindste. Tag hele familien med, der skal nok være noget for alle. Måske far skal have en tur i de høje ringe i springgraven, mens mor kan hoppe ned fra den store kile. Hvis I har brug for en pause, vil der være frugt, juice, vand og myslibarer. Håber I har lyst til at komme og hygge sammen med os. Alle aldersgrupper er velkomne til nogle skønne timer.

Vi afholder fællesspisning nr. 2. Aftenens menu er hamburgerryg, fløde-kartofler og årstidens salat, der kan også bestilles vegetarmenu. Prisen er 30,- for børn under 10 år, øvrige børn og voksne 40,- Tilmelding via vores hjemmeside.

Hos Krolf bliver der mulighed for at afprøve spillet med undervisning. Aktive seniorer syr patchwork, maler med akrylmaling, laver kort og blomsterdekorationer; der er mulighed for at prøve dette med hjælp af underviserne. Der er kaffe/te og kage til de fremmødte.

Håndbold og Fodbold inviterer elever fra 3, 4 og 5 klassetrin på Seden skole i hallen til leg og bevægelse med bolden. Vi lover sved på panden, masser af smil og glade timer.

Vi tænder uv-lyset og trækker de selvlysende veste på og spiller håndbold. Kom og vær med. Det bliver sjovt. Vi slutter aftenen med engang at drikke. Alle fra 15 år og op efter er velkomne.

Basketball er en fantastisk sport med masser af fællesskab, sammenhold, sjov motion og minder for livet. Kom og mærk hvordan det er! Vi byder på kage og forfriskninger.

Badminton ungdom 9 -18-årige træner fra 18:00 -20:00 så kom og vær med til vores åben træning. Du kan prøve hvor hurtig en fjerbold, bortennisbold eller tennisketcher er. Kl. 20:00-22:00 træner seniorerne badminton, så nu kan de voksne prøve kræfter med fjerbolden, bortennisbolden eller tennisketsjeren. Alle er velkomne vi byder på kage og forfriskninger.

31


Af Lars Jensen, formand for Tennisafdelingen

Lidt historie om Fjordager Tennis 1977 Tennis i Fjordager startes op hørende under Bordtennisafdelingen. Der er endnu ingen grusbaner og spillerne må affinde sig med at spille på ”combi-banen”! 1979 På generalforsamlingen d. 24. marts bliver Tennis optaget i FIF som en selvstændig afdeling og dermed med egen bestyrelse. 1985 Efter mange års ihærdig kamp af de daværende bestyrelser lykkes det endelig at få den første grusbane. Banen bliver, som det allerede mange år tidligere var projekteret, placeret i en af de nærliggende ”gryder”. Bane 1 bliver officielt indviet d. 11. maj. I forbindelse med anlæggelsen af den nye bane bliver der rejst et primitivt skur til hhv. ophold for medlemmerne med opslagstavle og opbevaring af redskaber. 1986 Allerede året efter d. 3. maj bliver bane 2 indviet. 1991 D. 13. april bliver klubbens nuværende klubhus indviet efter, at det er blevet færdigbygget i december 1990. 1992 D. 1. august bliver bane 3 og 4 officielt indviet, men bliver dog taget i brug straks efter færdiggørelsen ultimo juli. På dette tidspunkt har der længe været venteliste og med etableringen af de to nye baner når klubben sit hidtidige klimaks rent medlemsmæssigt med 336 medlemmer. Dette skyldes ikke mindst, at 1992 er året hvor B1909’s Tennisafdeling går i opløsning, og naboklubberne derfor får tilgang som følge deraf.

1996 Efter flere års kamp for at få vandingsanlægget til at fungere optimalt, bliver der anskaffet fire 1000 liters vandbeholdere, således at vores brønd bedre kan ”følge med”. Det løser dette sidste problem. Årene forinden er der blandt meget andet blevet udskiftet vandrør ud til banerne, således at der kommer et passende ”tryk” på vandet, så det ikke tager hele dagen at vande en banehalvdel!! 1998 Efter i mange år at have lejet en motoriseret tromle ”ude i byen” i forbindelse med baneklargøringen i foråret anskaffer klubben en helt ny motoriseret tromle. Og det er bestemt meget kærkomment! 98’ er også året, hvor Bordtennisafdelingen bliver lagt ind under Tennis pga. en massiv affolkning indenfor sporten gennem årene. 1999 Tunnelgangen mellem bane 2 og 4 bliver etableret i forbindelse med forårsklargøringen, således at tromlen nemmere kan komme fra den ene ”gryde” til den anden. 2000 HC Andersen Marathon ser dagens lys og Tennis afdelingen påtager sig ansvaret for 15 km depotet. En aktivitet som vi fortsat deltager i anno 2012. Fra og med 2009 udvides depotet til også at være 35 km depot, da ruten omlægges til at være en dobbeltrute.

1993 og 1994 er årene hvor der i bestyrelsen bliver arbejdet meget med planerne om et lysanlæg på bane 1 og 2. Selvom det er tæt på en iværksættelse bliver det dog atter skrinlagt. 32


2001 Ketshop Cup ser dagens lys i en efterårsudgave med spillere fra hele Fyn (primært fra Odense). Turneringen er henvendt til fynske kategori A/B spillere fra hele Fyn. 2002 Homebookingsystemet med tilhørende PC i klubhuset bliver en realitet. Ketshop Cup arrangeres nu også i en forårsudgave, således at Fjordager Tennis arrangerer to turneringer i sommersæsonen med god tilslutning og et lille overskud til følge. Vi anskaffer vores boldkanon. Skomærkesystemet bliver indført. Hyggekrogen bliver færdigetableret. Klubben kan fejre sin 25 års fødselsdag. 2003 Fjordager Tennis arrangerer ”Senior Tennis Projekt” i samarbejde med DTF for første gang med 15 deltagere og 15 nye medlemmer til følge. Klubbens Kasserer, Poul Klixbüll, takker af efter mange års tro tjeneste. 2005 ”Klubaften” ser dagens lys og er beliggende om Mandagen kl. 18.00 - 20.00. Vi deltager for første gang nogensinde med et Dame Motionisthold i FTU’s holdturnering, hvis eneste erklærede mål er at deltage og hygge sig – og det gør de.

2010 Vi anskaffer fire brugte, men fuldt ud funktionsdygtige dommer stole, således at tennisanlægget fremstår yderligere komplet. Vi får et meget fint og professionelt udført Fjordager- ”skjold” op at hænge på klubhusets gavl. 2011 En omfattende vandskade i klubhuset i vinterens løb medfører en næsten total udskiftning af vægge og gulve indvendigt, men klubhuset når at stå klar til Standerhejsning. Kort efter bliver klubhusets tag også udskiftet, da tidens tand har gjort sit nedbrydende arbejde. FIF og dermed også Tennisafdelingen indfører et nyt regnskabs- og medlemsstyringssystem, Conventus. Mest konkrete ændring for det enkelte medlem er en online opdateret tilgængelig medlemsliste og en ny udgave af vores mangeårige online-banebookingsystem. Pr. årsskiftet til 2012 beslutter Tennisafdelingen sig for at afslutte et mangeårigt medlemskab af FTU og dermed også DTF. Dette fordi vi finder det for udgiftstungt i forhold til hvilken gavn vi har af medlemskabet.

2006 D. 23/4 kl. 13.00 holder vi for første gang ”Standerhejsning”, idet vi har købt og opstillet en 6 meters flagstang. Vi afholder ”Senior Tennis Projekt” for anden gang. I Juni måned har vi æren af at være værter for FTU’s Fynsmesterskaber udendørs individuelt. Ketshop Cup skrinlægges efter beskeden interesse i hhv. forårs- og efterårsudgaven. 2008 P.g.a. et svindende spillermateriale til turneringstennis stiller Fjordager Tennis ikke med noget Senior hold i FTU’s holdturnering. Dame Motionist fortsætter dog ufortrødent. fortsættes næste side

33


fortsat fra forrige side

2012 I forbindelse med forårets baneklargøring bliver klubhuset og bord-/bænke sæt kærligt behandlet med en tiltrængt omgang nedslibning og maling. Klubhuset står dermed næsten som nyt 21 år efter sin indvielse. Vi ophænger to glasskabe på væggen i vores lille køkken i forbindelse med indkøb af nye glas og andre køkkenrekvisitter. Vi bliver atter medlem af DTF/FTU. Dette sker på baggrund af en hvervekampagne af DTF, hvor klubben modtager en pakke til en værdi af ca. kr. 5000,- med et mini-tennisnet, bolde, ketsjere m.m. Nok så vigtigt bliver kontingentstrukturen ændret til fordel for mindre klubber, så det bliver billigere at være medlem. Resten af 2012 og hele 2013 er vi desuden gratis medlem. 2013 Vi bliver udpeget til at være værter ved FM udendørs for Seniorer, og det foregår d. 7.-9. juni 2013. Vi anskaffer et udendørs Bordtennisbord af mærket ”Cornilleau 510 outdoor” til placering i ”hyggekrogen”. 2014 Efterårets storm i 2013 delvist vælter hegnet på langsiden af bane 2 og får i 2014 nye stolper af galvaniseret stål at støtte sig op

ad. Nyt elektronisk adgangssystem til tennisanlægget indføres – de gamle nøgler erstattes med nøgle”brikker”. 2017 Vi får 4 sprinklere fastmonteret på bane 1 og 2, således at hovedparten af banerne kan vandes ved hjælp af disse. Dette sikrer, at banerne får bedre vanding end tidligere. 2021 En overdækning af ”Hyggekrogen” bliver, efter at have været mange år undervejs, en realitet.

34


Af Sune Krintel - formand siden 2017

Tilbageblik på de sidste 10 år

De sidste 10 år har været en meget spændende periode for Fjordagerscenen, hvor vi har gennemgået store forandringer. For 10 år siden var vi godt i gang med at opbygge vores musical-opsætninger, så de kunne måle sig med de andre musical-teatre på Fyn. I årene forinden havde vi prøvet kræfter med nogle af de mere folkelige musicals, som for eksempel Sound of Music, My Fair Lady og Grease. Alt sammen havde det givet blod på tanden, og nu skulle en ny guldalder startes, hvor Fjordagerscenen skulle helt op i toppen af fynsk musical teater. Vi skulle tiltrække de bedste instruktører og skuespillere –

”Fjordagerscenen skulle på musical-landkortet” Og på landkortet kom vi allerede i 2014, med musicalen ”Rent”. En forestilling, der lå helt i toppen over hvad skuespillere i denne liga gerne ville spille, og med en svimlende høj sværhedsgrad. Missionen lykkedes for så vidt, fordi vi fik tiltrukket en masse af de bedste musicalperformere fra Fyn, og resultatet var overbevisende. Vi opdagede dog ved den lejlighed, at der ikke var så mange tilskuere, der kendte musicalen Rent, og at den forestilling nok var lidt for snæver, nærmest nørdet at spille. Vi lærte ved den lejlighed, at det kommercielle aspekt ved de store musicals er, at de er nødt til at appellere til vores publikum.

for eksempel Emil fra Lønneberg og Alice i Eventyrland. Tidligere havde næsten alt fokus været på at opbygge de store musicals, og juleforestillingerne var i en årrække mest noget, der skulle finansiere de store opsætninger. Det skulle der laves om på. Nye instruktører kom til, og der kom mere fokus på juleforestillingerne, der ved samme lejlighed blev omdøbt til vinterforestillinger. I mellemtiden var der kommet et nyt initiativ på Fyn, der hed, og stadigvæk hedder, Musical Awards. Det var nu muligt at vinde priser i konkurrence med de andre store musicalteatre på Fyn, som for eksempel Nyborg Vold, Frøbjerg Festspil og andre. Fjordagerscenen var med, og det passede fint ind i målsætningen dengang - vi skulle til tops. Og til tops kom vi nu for alvor. I årene der fulgte, vandt vi hovedprisen ”årets musical” for musicalen Hair i 2017 og for Spamalot i 2019. Fjordagerscenen var nu der, hvor vi skulle være i forhold til vores store opsætninger.

I årene der fulgte, så blev der rådet bod på det med mere kommercielle succeser som for eksempel Footloose og Back to the 80’s, stadig med en ganske høj sværhedsgrad. Samtidig var der et generationsskifte i gang på Fjordagerscenens juleforestillinger, som nu skiftede fra de traditionelle juleforestillinger over til mere almindelige teater/musicals, som

fortsættes næste side

35


fortsat fra forrige side

Men vi havde også mistet noget af vores DNA i vores sats på eliten. Der var et stort gab mellem Fjordagerscenens forskellige forestillinger og i det hele taget mellem foreningen Fjordagerscenen og de efterhånden højt profilerede musicalfolk, som vi arbejdede med. Noget måtte gøres for at samle foreningen. Løsningen blev bl.a., at vi måtte have vores klubhus ”Centralen” i spil. Centralen er en gammel varmecentral, der blev overtaget af Fjordagerscenen i 80’erne, og den har i alle årene tjent som øvelokale og klubhus for vores medlemmer. Når vi alle tænker tilbage på Fjordagescenen, så er det de mange gode timer på Centralen, som vi husker. Det måtte vi kunne bruge til at samle foreningen. Men Centralen havde en ulempe. Den var ikke indrettet og godkendt til teater. Det betød dengang, at alle forestillinger skulle spilles et andet sted, og det var ikke bare med til at fjerne fokus fra foreningen, det var også et stort logistisk arbejde. Vi gik i gang, og med stor støtte fra hovedforeningen, så lykkedes det i 2019 at få penge fra Odense Kommune til at ombygge Centralen. Der skulle laves toiletter, publikumsindgang, nødudgange, parkering og meget andet. Først skulle vi dog have en byggetilladelse, hvilket tog et års tid, så i 2020 var vi klar til at starte byggeriet. Vi havde lavet en entreprise af lokale håndværkere, der i åben konkurrence havde vundet kontrakten. Så kom Coronaen, og selvom det gav en masse problemer for vores forestillinger, så gjorde det faktisk noget godt for byggeriet. Der kunne jo netop bygges, fordi Fjordagerscenen i den periode var mere eller mindre lukket ned. Så i slutningen af 2020 var vi klar, men desværre kom en ny Coronalukning i vejen. Først i foråret 2021 kunne vi tage Centralen i brug til offentlige fremførelser med Teater-koncerten Bøllebob og senere hen i november 2021 med forestillingen Askepop. Et nyt lille kulturhus var skabt, og Centralen er nu samlingspunktet for de aktiviteter, som vi laver, både når vi spiller, og når vi øver. Vi laver selvfølgelig stadig de store musicals i

hallerne, men alt andet er på Centralen, og repertoiret er udvidet med foredrag, gæstespil og små koncerter. Men det var ikke gjort med det. Også på andre områder var vi nødt til at sadle om, hvis vi skulle styrke sammenhængskraften i Fjordagerscenen. Vi er en åben forening, og vil gerne have talenter udefra ind i vores forestillinger, men vi skal i højere grad producere vores egne talenter fra lokalområdet, og vi skal i højere grad bruge vores tid og vores penge på vores egne medlemmer. Som eksempel har vi forsøgt at hæve familie-dimensionen i Fjordagerscenen, fordi teater jo har den fordel, at det er noget, som hele familien kan deltage i, både som udøvende på og bag scenen og som tilskuer.

”Hvor mange sportsgrene kan egentlig tilbyde 3 generationer at lave noget sammen på banen?” Det kan vi, og på den baggrund blev Skatteøen valgt som den forestilling, der kunne kickstarte foreningen efter de mange Coronaaflysninger. I forbindelse med forestillingen Skatteøen i foråret 2022 søgte vi at skabe mere sammenhængskraft, og vi er enige om, at vi er på rette spor. Vi har også aktuelt i dette år startet en børneog ungdomsteaterafdeling, en teaterskole op i Fjordagerscenens regi. Et initiativ der nu går under navnet ”Teaterspirerne”, hvor ”eleverne” kan lære om og dygtiggøre sig indenfor drama, sang, dans og udtryk, samtidigt med at der er et stort fokus på personlige- og sociale egenskaber. Alt sammen er dette en ny retning og et nyt fokus for Fjordagerscenen.

36


Alice i Eventyrland

Spamalot

37


Af Ivan Mortensen, formand for Fjordager Motion

Hvis man kort skal fortælle om de sidste 10 år i Motionsafdelingen, så må det være udvikling og socialt samvær. Der er mange faste arrangementer og traditioner i motion, som består af Løb/Powerwalk, cykling og motionscenter. Hver afdeling kører selvstændigt med et udvalg. Motionsbestyrelsen er øverste ledelse med Formand, kasserer og repræsentanter for de 3 afdelinger. I 2012 startede cykelafdelingen et nyt begynderhold, og allerede efter 1 måned besluttede holdet at tilmelde sig Odense-København - et løb på 190 km. Det var noget af en udfordring. På dagen gik starten kl.12. Turen over storebælt var heldigvis i medvind. Målet i KBH. blev nået kl. 20.45. En kæmpe bedrift af nybegyndere. Det 29. Fjordagerløb blev afviklet med god deltagelse. Fjordager cykelafd. havde 3 ryttere der cyklede til Paris; en kæmpe oplevelse efter mange km. Løbsafd. afviklede sit årlige juleløb, hvor man løb til Flakhaven, dansede og sang om juletræet og tilbage i hallen fik serveret gløgg og æbleskiver. I 2013 drog cykelafdelingen til Fulda, hvor der var flere distancer og mange højdemeter at forcere. Der var Fjordager løbere til årets Rom marathon med 12.000 deltagere. I motionscentret havde man besøg af Ugeavisen, som talte med 3 medlemmer om hvordan det er at træne i vores center. Den helt store begivenhed i 2013 var afdelingens 30 års jubilæum. Det blev fejret i revyteltet, som var opsat i H.C.A. skoven. 140 medlemmer var mødt op og havde en formidabel fest med god mad, fantastisk dansemusik leveret af bandet En lille Pose Støj. Det blev en uforglemmelig aften i revyteltet.

Året 2014 startede med Nytårskur i cykelafdelingen. Man cyklede af små veje til Kerteminde, her var der bestilt sildemad til rytterne og en øl/vand på Varmestuen. Turen tilbage til Odense var som altid i modvind. Året bød på et formandsskifte i Motionsafdelingen. Jeg overtog formandsposten fra Rollo, som dog forblev formand for Cykelafdelingen og Motionscentret. Der var mange medaljer til Fjordager løberne ved årets DM i forbindelse med H.C.A. Marathon. Stort tillykke. I 2015 afprøvede motion et nyt koncept nemlig Biatlon, som er cykling og skydning. Det blev afviklet som en hold-match i Bullerup. Forårsklassikeren havde stor deltagelse - 94 løbere var klar til 18 og 27 km, hvor det første stykke var i modvind, men fra Munkebo gik det i medvind hjem til hallen, hvor der blev serveret varm suppe. I 1998 deltog jeg i Honolulu Marathon, og de havde deltagelse af rigtig mange powerwalkere. Det skulle vi selvfølgelig også have i Fjordager. Jeg fik det opstartet med hjælp fra 2 tidligere løbere. Der var stor tilslutning, men efter et par år døde den ene, og den anden stoppede. Her i 2015 er Powerwalk opstartet igen med nye kræfter. Der blev afholdt cykelkursus med Peder Pedersen som underviste i teknik og taktik. I 2016 blev der valgt ny formand i cykelafdelingen. John Dyrvig overtog jobbet fra Bent Rollo Clausen. Anja Rosenlund formand for Powerwalkerne fortæller, at i powerwalk forbrænder man næsten det samme som i løb, powerwalk er dog mere skånsomt ved benene. Året gav igen flere medaljer til Fjordager løberne ved DM på marathon. På hold 7 i motionscentret (Ældre herrer ) er der ingen sure gamle mænd, kun glade motionister. Der var fortræning hver tirsdag til de løbere som skulle deltage i Lillebælt halv marathon. 38


I 2017 fik Cykelafdelingen nyt tøj bl.a. med hjælp fra mange gode sponsorer. Elmelunsløbet på MTB havde stor deltagelse og Sten Augustinus havde skaffet mange flotte præmier til deltagerne. Løbsafdelingen havde aftale med fysioterapeut Mads Thomsen, som gennem 6 måneder ville sætte focus på løbeteknik, skadeforebyggelse og ikke mindst styrke og stabilitetstræning. En legende takkede her i 2017 af og sagde nej til flere bestyrelsesposter. Navnet er selvfølgelig Bent Rollo Clausen.

Hans motto er ”der skal være plads til alle” Det vigtigske er at deltage og er foreningslivets mål nr. 1 I 2018 havde vi den store ære i Motion at vores Powerwalkere blev kåret til ”Årets Sportsnavn” i Fjordager. Et stor tillykke til powerwalkerne. Cykelafdelingen var på Bornholm med 16 ryttere for at deltage i traditionsrige BornFondo. Nok det nærmeste man kommer et bjergløb i Danmark, 123 km 4 omgange af ca. 30 km. Rytterne skulle selvfølgelig prøve ”Sol Over Gudhjem”. Powerwalkerne var på Ærø for at deltage i et 21 km walk. Det foregik i perfekt vejr og i smuk natur. Motionscentret fik 3 nye maskiner. Et løbebånd, en cross-træner samt ny motionscykel. Prisen for et års medlemskab er stadig meget billigt.

i Ansgar anlæg selv bestemme, hvor mange omgange a 2,5 km. man ville løbe. Løb/Powerwalk opstartede Introhold for nye løbere og bodyboost. Det er rigtig opstart på løb kombineret med sund kost. Ved årets HCA marathon gik ruten igennem P-kælderen i city. Man løber ned i kælderen ved Skibhusvej og kommer op på Albani Torv. Boldøjet lavede et stort portræt af Motionsafdelingens kasserer Dan Hubert, som har været vores kasserer i næsten 30 år. Hvis der er nogen, der ved noget om økonomi, så er det Dan Hubert og det har afdelingen nydt godt af gennem alle årene. Marguerit-løbet i HCA skoven henvender sig til familier, for her kan alle årgange være med i et hyggeligt arrangement. Motionsafdeling fik den glæde, at årets FIF’er blev Torben Simonsen. Det er Fjordager Erhvervsklub der står for kåringen. Cykelafdelingen fik lidt forsinket fejret deres 25 års jubilæum. I 2020 ramte Corona, og der blev vendt op og ned på vores hverdag. I Løb/Powerwalk og Cykelafdelingen var der kreative personer, der fik det organiseret, så der kunne trænes i små grupper og med afstand. Ligeledes mødtes grupperne forskellige steder, for ikke at blive for mange. Vores motionscenter måtte lukke i lange perioder og bede medlemmerne om at træne hjemme evt. med en cykel eller gåtur. Vi mistede i den forbindelse rigtig mange medlemmer, specielt i motionscentret.

I 2019 havde cykelafdelingen arrangeret klubtur til Berlin. Det var et løb af 3 omgange i byens gader med politi foran og bagved, i alt 125 km. Fjordager kørte foran, da det var et af de største hold. Holdet modtog en præmie for næststørste hold. Der var også tid til sighseeing. I et samarbejde mellem Fjordager og HCA Marathon, blev der etableret et nyt løb: Kredsløbet. Man kunne på en rundstrækning

Vidste du at ”i 2008 stopper Bent ”Rollo” Clausen som redaktør på Boldøjet efter 32 år”

fortsættes næste side

39


fortsat fra forrige side

I 2021 vendte man langsomt tilbage til normale tilstande i afdelingen. Cykelafdelingen var på en 3 dages tur til Silkeborg. Rytterne kørte bl. a. ved Himmelbjerget i regnvejr. Det populære Margueritløb vendte tilbage. Løbet foregik i HCA. Skoven. Motionscentret genåbnede, og vi gik i gang med, om vi kunne få vores mistede medlemmer tilbage. I mange år har jeg kæmpet for at få renoveret vores noget nedslidte motionscenter. Det lykkedes med stor hjælp fra Pernille på kontoret. Odense Kommune har totalrenoveret centret, til stor glæde for medlemmerne. Vi åbnede 25 maj. Løb/powerwalk havde besøg af Kristina S. Madsen, som fortalte om sin marathontur: Jorden rundt i løbesko på 7 dage. På generalforsamlingen blev Dan Hubert og jeg hædret for vores mere end 25 års bestyrelsesarbejde.

I 2022 opstartede cykelafdelingen et projekt for at skaffe nye ryttere til klubben. De faste arrangementer blev gennemført: Cykeltur til Ærø og Langeland samt enkeltstart i Åsum. Fjordagerløb, Margueritløb og opstart af Introhold i Løb/powerwalk. Vi har fået et udvalg i motionscentret, og jeg er i gang med at informere dem om deres opgaver. Som beskrevet går året med faste traditioner og nye tiltag, til glæde for vore mange medlemmer.

FIF-løbet

Langeland 2022

40


Af Elsebeth Lundgren, formand i Fjordager Linedance

Fjordager Linedance startede i august 2008, hvor vi blev en del af Fjordager Idrætsforening. Læs gerne hvor meget vi har lavet siden 2008 udover selvfølgelig at danse i træningstimer. Panik i Teltet Sikke en opgave vi havde fået. Vi skulle være med i Panik i Teltet. Hvor vi skulle opvise med nummeret Achy Breaky Heart. En ting er at opvise til lukkede selskaber, men her var det gæster, som skulle se forestillingen. Vi optrådte 8 aftener med 6 dansere på scenen. For os var det en stor oplevelse, som vi stadig tænker tilbage på med et smil på læberne. Tyrkiet med Marie Sørensen I 2010 var vi et par instruktører, samt nogle medlemmer, der tog til Tyrkiet på en 8 dages ferie/kursus med 7 timers undervisning hver dag med danske instrutører. Det var meget lærerigt, sjovt og hyggeligt. Vi var 100 dansere fra mange andre byer i Danmark. Dette gentog sig i nogle år. Hver år med nye linedancere fra vores klub. Selv nogle af vores mænd var med. Den ene gang var vi 14 afsted. 5 år’s fødselsdag med Marie Sørensen 7 - 9 - 13 var vores 5 års fødselsdag i Fjordager linedance. Tænk at der allerede var gået 5 år. Vi havde inviteret Marie Sørensen, som vi havde lært at kende ved en linedance ferieuge i Tyrkiet. Vi dansede en masse dejlige danse den dag. Marie havde 3 danse med, som hun lavede woorkshop med. Bare en dejlig dag, vi alle husker tilbage på med glæde. Året efter havde vi Bjarne ” Den gale cowboy” på besøg. Det blev da også en fest, som vi aldrig glemmer. Bjarne kan bare noget sammen med sin kæreste Ina. Fest og ballade.

Vi fik igen nogle gode danse, som vi efterfølgende har danset i klubben. Bjarne og Ina har vi også mødt i Tyrkiet. Nudist campingplads Ja man kan godt danse linedance på en nudist campingplads. Mærkeligt da vi fik opgaven, men vi tog den, og der var mange tanker hos os” hvor skal man se hen ”. Vi var heldige, at dem som dansede med, havde tøj på. Kan huske, at vi var nogle stykker, som blev spurgt, om vi ville med ud og bade i havet. Det takkede vi nej tak til. Sjovt at tænke tilbage på. Vi må have gjort det godt, for vi blev inviteret igen året efter. Rådhuset Sikke en fest vi var med til på Odense Rådhus. Sangkoret Fynbo havde inviteret os sammen med 4 andre kor, så en fed koncert kom op at stå. Vi skulle så opvise med 4 danse. Vi kunne slet ikke få armene ned igen, da vi var færdige med vores opvisning. Så ja, det blev en fest. Vi snakkede om det i mange måneder efter, for det var helt unik. Dansens dag / Børnehospitalet Dansens dag har vi været med til 3 gange. En gang var vi oppe i byen og danse ved Brandts Passage, og en gang var vi ude ved børnehospitalet og bagefter på Brandt på en scene, som står der. Feeeeeed oplevelse. 3. gang var vi inde på koncerthuset. Alle 3 år har det bare været en super fest og ikke mindst glæde ved at vise, hvad vi kan. Jeg kan huske, at vi alle dengang var inde og spise på Dalle Valle. Det giver bare sammenhold, at man kan spise, snakke og danse. Desværre ligger det ikke altid i en weekend, derfor måtte vi stoppe. fortsættes næste side

41


fortsat fra forrige side

Plejehjem, fødselsdag, jubilæum, firmafest, Polterabend, døve. Vi elsker, når vi bliver inviteret ud til et selskab. Hvor der er fest, er vi med. Jeg har ikke tal på hvor mange fester, vi har lavet opvisning / workshop til, men det er mange. Vi kommer gerne og laver opvisning / workshop i en time. Mange tænker ” det kan man ikke få sved på panden af”, men det gør man. Alle de steder vi har været, er folk gået tilbage med et smil på læben. Ikke mindst kan de huske ” den fest de var til”. . Kan huske engang der ankom en partybus, hvor 12 smukke piger kom ud af bussen og var så klar til at få en workshop. De havde bare en fest. Vi kommer gerne ud, om der er 10 eller 100 personer. Det fede musik, vi danser til, kan man kun blive glad af. Tænk jer vi har undervist et hold døve. De kan mærke bassen og derved mærke rytmen i kroppen. Det var vi mega spændt på, om vi kunne, men hvor var det en god følelse, da vi først kom igang. Vi fik også et opvisningshold op at køre. Så selv et årsmøde for Brugsforeningerne var vi til. Fjordager i Farver Det er altid super godt og sikke mange søde mennesker, vi møder på denne dag. Ved ikke hvorfor det altid er godt vejr, men det må være fordi, at det er gode folk, som er med den dag. Vi har i alle årene været oppe på scenen og lavet en opvisning. Vi har haft nogle med, som kun har danset i 2 måneder, og som var med til 2 danse. Vi har vore sorte bluser, hvide bukser og selvfølgelig vore hatte på. (Synes selv at det er pænt).

Vi har danset nede ved vores stand bagefter, hvor vi igen har snakket med en del mennesker. Nu er det med os dansere, at vi bare kan så mange forskellige danse, så vi kan blive ved, ved, ved og ved i mange timer. Vi kan ikke stoppe, når vi først er kommet igang. Tak for et dejligt arrangement. Fjordens dag De sidste 7 - 8 år har vi haft den ære, at måtte komme og opvise / lave workshops på Fjordens Dag. Det at danse et så smukt sted lige ud til vandet gør et eller andet ved en. Igen i år var det super godt vejr, og vi fik lavet en flot opvisning og 3 workshops. Frivillige ved HCA Marathon, Lysløbet, Nytårsløbet, Ok benzin, Juletræsfesten, skole o.l. Fjordager linedance, er næsten altid klar med frivillige. Førhen var vi mange, som hjalp, men nu er der faldet nogle stykker fra. Dem, som er tilbage, har en god og dejlig dag, når vi er ude. Flere at dem siger, når vi er færdige med en opgave, ” du siger bare til, så er jeg klar næste gang ”. Tænker, at de har det, ligesom jeg selv har det.

”Fælleskabet og den glæde vi kan se på folk, når vi gør en forskel” Ok benzinkort ved Bullerup Brugs har vi stået ved i mange år. Tænk alle de penge Seden / Bullerup har sparret igennem alle de år. Ikke mindst alle de penge vores klub har tjent. Her skal Inga og Gitte have en stor tak for indsatsen. HCA Marathonløbet. Uha det er godt, og det går helt ind i hjertet. De små og store opgaver, vi alle har, bliver løst så godt man kan. Der er altid en god atmosfære omkring dette løb.

42


Jeg ved godt, at det også er en hård dag, men i bund og grund en dejlig dag. Ved ikke hvorfor det altid er solskin den dag, men tænker, at det er fordi, der kun er gode mennesker derude. Jeg tænker hver gang, når jeg ser dem på 42 km komme ind. ”HVOR ER DET STORT, AT DE KAN DET” Juletræet har vi også været frivillige ved og hjulpet til med at danse 3 danse og været med til at danse rundt om juletræet. Hvor har det været hyggeligt og med glæde fra os af. Lysløbet er godt nok et smukt løb. Se alle de løbere komme op ad Vestergade op til min post med alle de pandelamper lysende i mørket. Man bliver bare glad, og mange smiler tilbage til en. Det kan kun blive en god aften. Den sidste dag på året er Nytårsløbet. Her er vi mange fra Linedance, som gerne vil stå post. Tænk at slutte året af med et løb på 5 eller 10 km. Når man kommer tilbage i hallen er der kransekage og et glas champagne. Der er en stemning af hygge, og så er det nytår, når man kommer hjem. Fælleskabet - spisning - søndagsdans I Fjordager linedance gør vi meget ud af vores fælleskab. Vi har haft kaffe hver måned, men nu er det lavet om, så de sidste 3 år har der været kaffe mellem de 2 hold. Super hyggeligt at snakke på kryds af de to hold. Vi har stadig lodtrækning hver måned om en lille gave. Vi vil gerne, at vi holder søndagsdans 2 gange om året, (lige så tit bliver det en lørdag) . Så får vi lidt lækkert at spise og vi skal jo ikke glemme, at vi også skal have tid til at snakke og hygge. Fastelavn det er så hyggeligt, og hvor må jeg bare sige ” de er bare så gode til at finde på udklædning til denne dag”.

Vi har været ude og spille Minigolf og Krolf. Hvor kan man bare grine af sig selv over sådan et spil. I mange år har vi været ovre og set julestykket på Fjordagerscenen. Uha hvor er de gode, og vi fik da grint og vores humør var helt i top. Det var en mandag, så vi fik lige danset og spist lidt mad før forestillingen. Hvor har vi bare nogle søde linedancere, som elsker at danse og hygge. Skoleundervisning Vi har igennem nogle år været med til en del af undervisningen på Seden Skole. Så kommer der 1 til 2 årgange og skal lære at danse linedance. Hvor er de børn hurtige til at lære en ny dans, og det kommer bag på os. Det betyder jo, at vi næsten altid skal have flere danse med. Der er bare gang i den. I de 14 år Fjordager linedance har eksisteret, kan jeg kun takke Inga og Gitte for, at de ville lave denne klub. At de så også lavede den i Fjordager If, hvor sammenholdet er meget stort. I de 14 år har der været 4 instruktører, nemlig Inga, Dunja, Annelise og Elsebeth Madsen til at få vores danseaftener til at gå, som de skal. Der har været mange dansere igennem alle de år. Men det gør kun klubben stærkere. Jeg håber, denne linedancerklub vil bestå i mange år endnu, og jeg vil gøre mit for at det kommer til at ske. Da nogle klubber er blevet skilt og begynder for sig selv, betyder det jo kun, at vi ikke er så mange tilbage, men så må vi se på det, ”at dem som er tilbage, er de bedste”, og der stadig er fart over feltet ved os.

”Tillykke med Fjordager if og vores 50 år’s Jubilæum”

43


2015

2019

2013

2011

2011

2018

2013

Alle foto: Ole Madsen

44

2018


Af Martina Karim

What, er der gået 50 år? Og ja, det er der. Tiden flyver, når man har det sjovt - især med bevægelse. I løbet af de sidste 50 år har vi haft fornøjelse af mange entusiastiske trænere, medhjælpere samt de fantastiske deltagere. Bjarne og Preben, som træner Herreholdet – altså de rigtige mænd – har været i gamet i over 25 år. Man kan dog ikke se det. De gamle drenge har trænet mange år og har sådan set været i foreningen hele vejen rundt. De knokler bare derudaf og kender man flere, som godt kunne tænke sig at blive tæsket rundt på denne time, så træner de hver tirsdag. Er du frisk, og er du en mand, så er du velkommen til at dukke op til træningen. Holdet er i øvrigt udnævnt " Årets Sportsnavn" i Fjordager Idrætsforening i år. Der er også lidt til kvinder- Hot Mammas hold. Hot Mammas har trænet nu i 15 år. 15 år og rigtig mange forskellige deltagere – der er dog flere, som har været trofaste de sidste 8 år. Nogle andre vendte tilbage efter en lille pause, og så har vi fået flere nye – det, jeg kalder fresh meat. Fedt at tæske på og nemt at forme. Vi har et stærkt sammenhold, og år efter år er vi involveret i Cancer Blomst kampagnen – sidste år er dette billedet fra træningssalen blevet delt over 40 tusind gange. Og det er ikke så lidt.

Der er også et fantastisk Forældre/barn og børnehold i Seden Gymnastiksal. ”skrevet af Leif og Jytte” Hvorfor gør vi det? Fordi vi elsker det. Fordi det er livsbekræftende. Vi har gennem de sidste 15 år haft forældre/ barn og børnehold i Seden. Vi glæder os hver uge, når vi skal have gymnastik med "vore" børn. Fra vi starter sæsonen og de allermindste gemmer sig generte bag mor eller far, til at se hvordan de udvikler sig i løbet af vinteren. Bliver trygge ved os og tør mere og mere, kan mere og mere. De udvikler sig motorisk og lærer at begå sig i et fælleskab. På børnehold fra 3 år, hvor de i starten ikke vil vil slippe mor eller far og til foråret, hvor de er blevet selvstændige og "kan" selv. At se en masse glade børneøjne og stolte forældre/bedsteforældre, når de ser hvad deres barn kan.

”Derfor gør vi det og elsker det.”

Vidste du at ”i 1994 udtages tidligere Fjordager-gymnast Lene Johansen til DGI’s verdenshold”

45


Det fjerde og absolut det mest vedholdte hold eller lad os nu sige nærmest en generation i sig selv, er familien Dreyer – Helen, Jan, Tina og Julie. De har nemlig været i foreningen i 100 år og en madpakke. Her kan du læse en lille beretning fra Jan, hvordan han ser det hele fra instruktørernes synspunkt: ”Fra Jan Dreyer, instruktør i Gymnastik” Klokken er 7.00, og der er gang i det lille hjem. Ens træningsdragter flyver rundt, man skal finde sine egne bukser. Godt, der er skrevet navn på. Der skal indtages morgenmad, og hele familien samles, inden vi alle skal ud af døren til samme aktivitet - Lokalopvisningen! Det har vi gjort i mere end 30 år, og det er den samme stemning og spændingsniveau år efter år. Fascinationen og sammenholdet er det, der gør, at vi alle gang på gang tager ud af døren til en fælles oplevelse. 3 generationer deler samme passion, nemlig arbejdet med at give glæde videre med bevægelse, fællesskab og foreningsliv. Hele familien har undervist sammen gennem mere end 30 år, og alle er stadig instruktører i gymnastikafdelingen. Om middagsbordet bliver alle inddraget i sparring, vinkler og beslutninger, således bliver kvaliteten af den givne undervisning vendt og drejet efter alle kunstens regler. Gennem de sidste 10 år har vi haft stor tilslutning til de hold, som vi har undervist. Vi har haft børnehold med over 100 deltagende børn, et stor forældre/barn hold (krudtuglerne) for de lidt større børn. Senest har Julie taget stafetten op og begyndt med et stort børnehold igen. Hemmeligheden for succesen? Sparring og det engagement som vi alle har. Vi bruger

lang tid på refleksion før og efter en træning for at bedre kvaliteten. Vi bruger hinanden som støtte og sparringspartner. Det giver tryghed og energi til at fortsætte det frivillige arbejde. Det er ikke én, som går til gymnastik, her er hele familien engageret. Til vores ’gymnastikfamilie’ hører også de mange hjælpetrænere og forældre, som stiller op når vi kalder. Uden dem - ingen os. Vi er sikre på, at vi tager 10 år mere, hvis helbredet holder hos de ældste. Når vi slutter med lokalopvisningen er vi alle trætte. Men på dagen møder vi så mange positive kommentarer og store smil, så der er energi nok til endnu en sæson med høj aktivitetsniveau og engagement. Her skal det siges, at Helen har rundet – hold nu fast - 55 år i foreningen!

”Kæmpestort tillykke med det!” Kom glad – til et stort event i forbindelse med Fjordagers Forening 10 års jubilæum Onsdag d. 2. november fra 16.30 – 19.00 Kom og gi´ den max gas i både hallen og gymnastiksalen. Vi laver de fedeste springbaner til de store børn og voksne i hallen og springgraven. I gymnastiksalen laver vi nogle motoriske baner til de mindste. Tag hele familien med. Der skal nok være noget for alle. Måske far skal have en tur i de høje ringe i springgraven, mens mor kan hoppe ned fra den store kile. Hvis I har brug for en pause, vil der være frugt, juice, vand og müesli barer. Håber I har lyst til at komme og hygge sammen med os. Vel mødt!

46


Bullerup Begravelsesforretning 66 10 85 90

venlige og miljø er e ld u lf Sti ter. Pris produk r – ingen e ld o h der kelser overras

Bedemand Yde www.bedemandyde.dk

Korsløkke - Munkebjerg Begravelse 66 10 85 00

Træffes efter aftale

Lau H. Persson Exam. Bedemand tidl. Gartner

47

Lene Yde Exam. Bedemand tidl. Sygeplejerske

Marcus Hjerrild Exam. Bedemand tidl. Socialpædagog


Interview med Louise Elkrog Af Tove Sinius-Clausen (Tut), redaktør

Louise Elkrog, formand fra 2014 til 2021 Hvorfor sagde du ja til at være formand? ”Det var ikke mig, der sagde ja. Det var os, der sagde ja.” Med ”os” mener Louise Forretningsudvalget (FoU). Louise kunne godt se sig selv på formandsposten, hvis der kom tilsagn om, at alle skulle løfte i flok. Det tilsagn kom, ikke blot fra FoU, men også fra personer uden for bestyrelsen, som lovede at fortsætte med deres ansvarsområder. F.eks. 2 tidligere formænd, Helge Pasfall og Bjarne Christensen med ansvar for henholdsvis HCA Maraton, Fold dig ud i Fjordager og Kulturhus Dertil skulle Forretningsføreren havde en meget central rolle - også udadtil. ”Man gik i gang med at fordele ansvarsområderne. Hvilke kompetencer havde vi? Jette Nygaard fik økonomi- og personaleansvar, Torben Nielsen bygningsdrift og fritidsudvalg. Lene Berendtsen sekretær og uddannelse”.

”Tillid, ansvar og udnyttelse af kompetencer”

”Virkede det?, spørger jeg. ”Ja”, siger Louise. ” Vi ville gerne være mere synlige for medlemmerne, derfor var Jette og jeg hver tirsdag på kontoret, hvor alle kunne komme forbi og få en snak. Nogle gange var der også andre fra FoU der mødte op, afhængigt af, hvad der var på programmet. På den måde fik vi sparret godt med hinanden.”

Hvad var det mest epokegørende i din formandstid? ”Jeg synes ikke, at der er noget, der er mere vigtigt end andet. Vores helt primære mål var at sikre, at vi havde en forening i udvikling. Tilpasse efterspørgsel og udbud. Vi havde eet stort mål: at få gang i håndbold og Taekwondo. Det sidste lykkedes ikke.” Omorganiseringen af FoU må også siges at være epokegørende. Det var en markant forandring i forhold til, hvordan de tidligere hovedformænd havde ledet idrætsforeningen. Uddelegering er altid en god ting, men hvordan beholder man overblikket? Til det har Louise altid svaret, fordi det spørgsmål har hun fået mange gange: ”Det er et spørgsmål om tillid og ansvar. Hver især har aflagt rapport, og forventninger er blevet afstemt. Det har også drejet sig om gode kommunikationer”, siger Louise. I Louises formandstid har renoveringer af faciliteter været herskende. Fjordagerscenen har bygget Centralen om, således at der nu kan spilles teater der. 48


Interview med Louise Elkrog fortsat fra forrige side

FIF-hytten er renoveret og bruges både som klub- og mødelokale. I fodboldafdelingen er der sket renoveringer både inde og ude, og foreningskontoret har fået en tiltrængt overhaling. Alt sammen søgt via projekter, og dertil har afdelingerne selv lagt mange timer i det. Fjordagerscenen var et stort projekt, som Scenens folk først og fremmest stod for med støtte fra FoU til det økonomiske overblik og sparring rent byggeteknisk.

En af Louises kæpheste er HCA Maraton. ”Det er et event, som kan genere noget økonomi til afdelingerne. Det kan styrke fællesskabet, når flere medlemmer står ved et væskedepot eller i bagageindleveringen. I fællesskab løser vi denne opgave, har det sjovt sammen og føler suset, når der kommer tak og positiv respons tilbage. Sådan et løb giver en god omtale. Denne søndag er Fjordager Idrætsforening synlig i hele Odense City”

”Den skal først og fremmest vise, hvad Fjordager Idrætsforening og hele nærområdet kan, og dernæst er det en dag, hvor vi styrker samarbejdet i området”

Hvor ser du foreningslivets største force? Betydningen ændrer sig over år. Hvad betyder det nu? Louise ser sådan på det: ”Der er to spor: forældre afleverer deres børn til sport og kører igen. Der er et godt tilbud, som de benytter sig af. Det er bekvemt, at der er sport i nærområdet, det betaler de gerne for. Du skal bare ikke forlange noget af mig. Andre søger fællesskabet og sammenholdet. De vil gerne yde en indsats og er bevidste om, at det er nødvendigt, ellers består foreningen ikke. Hvilket er vigtigt i så stort et område” Folk har altså forskellige holdninger til, hvad foreningslivet er, og hvad det betyder for et lokalområde som Fjordager. Det er idrætsforeningens helt store opgave, at få budskabet meldt ud. Budskabet om de gode relationer og de gode venskaber, som er nogle af de sidegevinster, der udløses ved at være aktiv i en forening. En forening, som giver noget til vore børn. Ud over det sportslige får man en ballast med sig videre i livet bestående af venskaber og sociale kompetencer.

Fjordager i Farver blev startet i 2014 på Pplads ved hallen. Det hed dengang FIF-lig dag. Rykkede et år over til AL-banken for at vende hjem igen og skiftede i 2017 navn til Fjordager i Farver. Om Fjordager i Farver er en ide, der er opstået i Louises hoved, mener hun ikke, men som hun siger: ”det er bestemt en ide, jeg gerne ville købe.” ”Hvad skal Fjordager i Farver gøre godt for?” ”Den skal først og fremmest vise, hvad Fjordager Idrætsforening og hele nærområdet kan, og dernæst er det en dag, hvor vi styrker samarbejdet i området. Specielt i forhold til skolerne i Agedrup og Seden, men i det hele taget samarbejdet mellem de forskellige foreninger i vores område samt Ung Odense. Vi kan håbe på, at forældre og bedsteforældre kan blive fristet til at benytte de mange tilbud, foreningen kan give. Måske kan det udvikle sig til, at der kommer en aftenfest. Hvem ved?”, siger Louise.

Gå i Zoo eller hjælp til ved et løb! ”Hvordan får vi det fortalt”, spørger jeg Louise. Louise mener, at vi skal blive bedre til at definere opgaverne og invitere hele familien med. Louise har i sin formandstid lagt stor vægt på, at hele familien kan blive involveret ”Når vi beder om hjælp til at få opgaverne løst, skal det være muligt, at hele familien kan deltage. På den måde er det noget, familien er 49

fortsættes næste side


Interview med Louise Elkrog fælles om. Man kan lige så godt tage til HCA Maraton og hjælpe til, som man kan tage i Odense Zoo. Der er nok ikke så mange dyr, men der kan sagtens være noget at snakke med hinanden om bagefter: så du ham, der løb klædt ud eller hvor var det sjovt at se, når de kom i mål. Jeg var med til at give dem medaljer osv. Sværere at komme hjemmefra, hvis man tager afsted alene.” Fjordager Idrætsforening har også en styrke i sin størrelse. Foreningen er med til at styrke samarbejde med skoler og Ung Odense. Det viste sig, da Odense Kommune lukkede fritidsklubberne for de 10-14-årige. Fjordager Idrætsforening var meget ihærdige i kampen for at bevare et tilbud til lige netop den aldersgruppe i nærområdet. Det lykkedes at etablere et aktivitetssted i Agedruphallens Cafeteria. Det er super vigtigt, at foreningen er med til at få lavet de gode forandringer og fortælle det til omverdenen.

”Udfordringer!”, siger Louise og smager på ordet. ”Så længe de ikke er defineret som problemer, er det ikke så svært” Prøv at beskriv glæder og udfordringer i en forening som formand ”Man bliver da glad i låget, når vi sammen når i mål, et mål som vi i fællesskab har sat. Det kan f.eks. være et sindsygt godt dialogmøde eller den kæmpeglæde, det er at se en håndboldafdeling vokse op igen”. ”Udfordringer!”, siger Louise og smager på ordet. ”Så længe de ikke er defineret som problemer, er det ikke så svært”, siger Louise. ”Hånden på hjertet. Har du aldrig sagt: det her kan jeg ikke helt se mig ud af. Den her udfordring er ved at blive et problem”, spørger jeg. Louise tænker sig om og må erkende, at en langtidssygemelding på kontoret i 2016 var en stor mundfuld. Det blev til mere end to timer hver tirsdag på kontoret. Jette og Louise var der hver eneste dag.

Blandt de mange gøremål på idrætsforeningens kontor var også opsætning af Boldøjet og klargøring til trykkeriet. Det var nyt for alle og en meget stor udfordring. Husk lige, kære læser, at samtidigt skulle et 40 timers job også passes. I sådan en situation, er det godt at have en arbejdsplads, hvor der kan flexes, og FoU’s håndkantslag på at dække hinanden ind, stod sin prøve. Det gjorde de (FoU) allerede ret kort tid efter Louise var tiltrådt som formand. Louises mand, Bruno blev alvorlig syg, og der var brug for, at Louise kunne være så meget hjemme som muligt. ½ år havde Louise orlov fra FIF. Torben trådte ind som fungerende formand med Louise i baggrunden. ”Det var en kæmpeglæde, hvor jeg kunne mærke opbakningen og i en svær periode, er det rørende og rart at mærke støtten. De tog ansvaret og levede op til den deal, der var lavet”, siger Louise. Persondatalovgivningen kom i 2018, og det var endnu en udfordring. Det var ikke det mest spændende arbejde at få det hele sat i system. Heldigvis hjalp Odense Kommune og DGI med gode råd, men rent faktisk skulle man jo læse en hel masse lovtekst og finde ud af, hvad der skulle på hjemmesiden, hvad skal bruges ved indmeldelse.

”men mest fordi, han kunne sætte os på plads og konkludere, at nu snakker vi ikke mere om det”, erkender Louise” Giv os en mand FoU bestod af 4 personer + en forretningsfører. Der var brug for flere hænder, da de i hverdagen var hårdt spændt for. ”Vi var for sårbare, hvis en ville holde op, og vi ville også gerne holde gang i fødekæden”, siger Louise. FoU blev udvidet med Charlotte Veppler som 2. næstformand. Hun kom ind i 2018. Nu bestod FoU næsten udelukkende af kvinder og 50


Interview med Louise Elkrog ikke et ondt ord om det, men det ville nu være godt med noget testosteron. ”Da Torben gik ud af FoU var det sørgeligt, både fordi Torben var et dejligt menneske, men mest fordi, han kunne sætte os på plads og konkludere, at nu snakker vi ikke mere om det”, erkender Louise. Kvinderne i FoU gik på jagt efter nogle mænd, og det lykkedes at få først Anders Skaaning Andersen i 2020 og siden Torben Simonsen i 2021 ind i FoU. Det er en virus… Når lægen siger det, er det fordi, der ingen behandling er. Penicillin hjælper ikke. Fjordager Idrætsforening blev sammen med hele landet ramt af en virus den 11. marts 2020. Ingen behandling. Gå i seng. Landet lukker ned. Det skulle Fjordager Idrætsforening også, og det er som om, at ikke alt er blevet som før Corona. Medlemmerne var forstående, ville gerne være med til at passe på hinanden. ”Jeg tror, at medlemmerne under corona har fået en anden måde at leve på. Det er svært at komme ind i de gode vaner igen. Man kan jo sagtens løbe en tur selv. Nogle er måske også stadig lidt nervøse og vil ikke risikere noget.”, siger Louise. Fjordager Idrætsforening er klar til at byde velkommen til alle gamle som nye medlemmer, skulle jeg hilse og sige. Hvad får du tiden til at gå med i dag? ”Jeg passer bare mit arbejde”, siger Louise. Hun er jo stadig ung og har mange år endnu på arbejdspladsen. Men Louise skal mere end det. ”Nu må jeg prøve noget andet i min fritid. Jeg har været med i Fjordager Idrætsforening i mere end 25 år. Nu vil jeg bestemme selv og være lidt egoistisk. Selv prioritere min tid”, lyder det bestemt fra Louise. Det er de fem børnebørn, der skal prioriteres nu. Louise har 5 børnebørn på 13, 9, tvillinger på 4 år og den sidst ankomne på 1½ år. I år skal Louise bl.a. gå til svømning med tvil-

lingerne, sidste år var det gymnastik. Det kan godt lade sig gøre fordi, som tidligere nævnt, Louise kan flexe med sin arbejdstid. Hvis jeg spørger til fritidsinteresser, så svarer Louise: ”børnebørn, familie og venner, sommerhus og forskellige byggeprojekter. Det er f.eks med at hjælpe sønnike med et gammelt hus i Fåborg, der skulle total renoveres, og i det hele taget er Louise og Bruno et gør-det-selv par. Da jeg besøgte dem for at lave dette interview, var de i gang med at sætte en stor vandsten på plads i haven. De gør mange ting selv og med hjælp fra begge sønner, der er henholdsvis elektriker og tømrer. Familien står sammen Måske kan du huske, at Louise tidligere har nævnt, at familiesammenholdet er så vigtigt. Hvis hele familien går sammen om at hjælpe til, så bliver det til en aktivitet i stedet for en sur opgave. Louise taler af erfaring. Da børnene var små og gik til badminton var hele familien med, nu er sønnerne blevet voksne, men at være frivillig er en naturlig ting, de har med sig i bagagen. ”Af den grund har vi meget tidligt valgt ikke at bruge tid på have, så den er meget enkelt anlagt. Vi har alle dage været travle mennesker både med arbejde og fritidsinteresser. Vi har fulgt børnene til deres sport, som var badminton. Vi sad i mange år i en hal hver week-end. Det var bestemt ikke sur pligt, vi havde det mega sjovt og fik mange relationer og gode venner i den henseende” Det rent sportslige begrænser sig i øjeblikket for Louises vedkommende til at gå tur med hunden; men både hun og Bruno er stadig aktive som hjælpere ved HCA Maraton. Louise har trafiktelefonen, og Bruno kører rundt til de forskellige depoter, og så er han også at finde beg rattet i ur-bilen foran den første løber. Så skal det da også lige nævnes, at det er Louise, der har overtaget opgaven med at lave lay-out til Boldøjet - Til stor glæde for dig, kære læser. 51


Tømrer- og snedkerforretning ApS

Strandvejen 54, Seden Tlf: 66 10 91 48, Fax: 66 10 87 11 Mobil 40 55 54 48 info@fjordagertoemrer.dk

Kære sponsor i Boldøjet Har I lyst til at at få lidt mere opmærksomhed, kan det blive Jer, som får besøg af vores redaktør, Tut. I ”10 min med...” lærer vi jeres virksomhed lidt bedre at kende. Kontakt red@fjordager-if.dk Er du endnu ikke annoncør i Boldøjet, men vil høre mere, så kontakt os på tlf. 4010 8404 52


Af Fjordager Løb og powerwalk

200 glade børn og voksne til Margueritløb i HC Andersen Skoven Fjordager IF løb og powerwalk afholdt Margueritløbet i HC Andersen Skoven den 18. september. Margueritløbet er helt anderledes end andre løb. Det handler om motion og frisk luft for hele familien på tværs af generationer, krydret med oplevelser og højt humør. Turen er målet i sig selv, og det handler ikke om at komme først. HC Andersen Skoven er vores egen lille ”hemmelighed” og den er helt ideel til formålet. Eventyrlig og dejlig fri for trafik så alle kan færdes sikkert i området. Der blev startet ud med sjov opvarmning ved Martina Karim inden start, først og fremmest for at få stemningen i top inden deltagerne skulle på eventyr i skoven.

Derefter blev deltagerne sendt afsted med et par velvalgte ord fra Byrådsmedlem Mads Thomsen, som også deltog med sin familie. I Solansigtet ventede en række små og store oplevelser. Der var orienteringsløbs-tænger som børnene kunne klippe i deres startnummer med. Der var også små oplevelses-spots undervejs, hvor benene kunne få et hvil, mens der blev læst op fra ophængte skilte. Og i centrum af det hele var igen i år den lille klokke på højen, der udgør solansigtets næsetip. Efter strabadserne var overstået, var der en flot medalje til alle deltagere, samt et besøg fra Karma Kaffes vogn til glæde for de kaffetørstige. Tak til alle som var med. I gjorde vores søndag til en fest. Vi håber at se jer igen til Margueritløbet den 17. september 2023!

53


Kom og vær med i FIF

BOOK NR. 23 24 89 48 mellem kl. 17-18

agedrupforsamlingshus.dk

54


Fjordager Erhvervsklub Af Mette Andersen, Holmbegravelser.dk

Fjordager Erhvervsklub deltog også i år ved det tilbagevendende arrangement: Fjordager i Farver. En helt igennem dejlig dag, hvor vi har fornøjelsen af at hilse på en masse glade ansigter – og de sidder både på store og små. Dejlige børn i alle aldre, der meget gerne vil smage på vores medbragte æbler og pærer; og nogen af deres mødre og fædre vil også gerne smage. Vores ”bod” er ganske simpel. Den består blot af et bord, hvor vi sætter kasser med æbler og pærer frem til fri afbenyttelse, og derudover ligger der også lidt trykt materiale, som man er velkommen til at forsyne sig med. Materialet kommer fra medlemmer i vores forening. Der var f.eks. både mulighed for at læse om salg af huse – og også om at tage stilling til ”den sidste rejse”.

Vi favner bredt, og samtalerne gled let over bordet om både dette og hint. Spørgsmål til både bedemand og foddame blandes i en stor skøn forening – og det er vores opfattelse, at det føles rart, når man har mulighed for at kunne få svar på lidt spørgsmål, som ind i mellem dukker op. Det var tydeligt at mærke, at der i år deltager endnu flere i arrangementet. Der er nu endnu flere boder at kigge på og måske også være aktiv i. Vi havde i hvert fald stor fornøjelse af musisk ledsagelse fra vores naboer til den ene side, og det var spændende at følge de kreative udfoldelser hos naboen til den anden side. Vi glæder os allerede til næste års arrangement – vel mødt alle, som måtte have mulighed for at kigge forbi. Vi ses Venlig hilsen Fjordager Erhvervsklub

55


Fjordager i Farver - 3. september 2022 Af Charlotte Veppler

Lørdag den 3. september 2022 holdt vi Fjordager i Farver på vinterbanerne i Fjordager. Seden og Agedrup Skole holdt skoledag for alle børnene. Der var boder og aktiviteter fra alle skolerne, idrætsforeningens afdelinger, Seden Kirke, Erhvervsklubben, OK, HCA Marathon og UngOdense. Fra scenen var der teater-underholdning fra Spirerne på Fjordager Scenen og fra Linedans. Solen strålede fra en skyfri himmel, og mere end 2000 gæster var forbi i løbet at dagen. Det var en særlig glæde at kunne byde Agedrup Skole velkommen I år. Vi håber, vi har givet dem så god en oplevelse, at de deltager igen 2023. Tak til alle medvirkende. Det var en fantastisk dag - se billeder på næste side

Af Martina Karim

Sæsonstart i Fjordager Gymnastik ”Er der ingen plads til mit barn?” sagde en sød mor til mig den anden dag. Og ja, den var rigtig nok. Der var 79 børn mødt op en tilfældig torsdag, men der var kun plads til de første 50! Sikke en start på denne fantastiske sæson – 2022/23

Vi er nemlig en springsikker forening og med det kommer et stort ansvar. Der skal nemlig være et bestemt antal af de uddannede instruktører pr. antal af deltagere. Dog er vi positive, da flere og flere vælger at uddanne sig til en springinstruktør, så lad os nu se, hvordan det hele flasker sig.

Vi er kommet på den anden side af Corona og formået at få rigtig mange gymnaster, men på den anden side er vi kede af, at vi simpelthen ikke kan tage imod dem alle. Mange af vores hold er allerede overbooket, og kun ganske få er der plads på. Er det fedt, ja, men selvfølgelig er vi ærgerlige over, at der er nogen, som skal vente – eller lede efter et andet alternativ.

56


Fjordager i Farver - i billeder

57


Fjordager Idrætsforening - Kontaktpersoner og mailadresser Hovedformand

Jerry Vinther

hovedformand@fjordager-if.dk

61 65 63 15

Næstformand

Charlotte Veppler

naestformand@fjordager-if.dk

22 60 54 79

Kasserer

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Sekretær

Lene Berendtsen

sekretaer@fjordager-if.dk

20 80 25 33

Badmintonformand

Martin Bergholdt

mbergn@hotmail.com

41 38 11 25

Kasserer

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Basketball

Jerry Vinther

fjordager@fjordager-if.dk

40 10 84 04

Fodboldformand

Tina Stendal

formand@fjordagerfodbold.dk

60 18 10 61

Økonomiansvarlig

Oliver Westh

kasserer@fjordagerfodbold.dk

27 63 73 22

Gymnastikformand

Pernille Ladegaard Pasfall

gymbestyrelsen@gmail.com

40 10 84 04

Kasserer

Birgit Christensen

fjo.gym.kas@gmail.com

29 16 34 29

Håndboldformand

Cathrine Christiansen

cattichristiansen@gmail.com

61 79 29 88

Kasserer

Rikke Holbæk Møller

22 57 97 14

Elsebeth Lundgreen

elsebeth_lundgreen@hotmail.com

60 14 99 98

Kasserer

Inga Løkke

inka@webspeed.dk

22 50 66 76

Minigolf- og Krolfformand

Thorkil Nielsen

annadorethe@yahoo.dk

60 62 84 82

Motionsformand

Ivan Mortensen

ivan-tekniker@outlook.com

40 59 75 00

Kasserer

vakant

Løbsformand

Karsten Schack Madsen

formand-loeb@fjordager-if.dk

60 39 61 21

Motionscenterudvalgsformand

Malte Ryberg

malteryberg1003@icloud.com

22 31 80 40

Cykelformand

Torben Simonsen

torben.simonsen1955@gmail.com

21 75 75 92

Scenen formand

Sune Krintel

sune.krintel@dk.abb.com

40 11 64 59

Kasserer

Connie Carlsen

connievibeke@hotmail.com

21 85 42 85

Taekwondoformand

Jerry Vinther

fjordager@fjordager-if.dk

61 65 63 15

Tennisformand

Lars Jensen

lars.je@kalnet.dk

31 15 84 09

Kasserer

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Aktive seniorer

Inger Sørensen

aktiveseniorer@fjordager-if.dk

29 60 15 28

Kasserer

Kirsten Christensen

kirsten@kbchristensen.dk

28 94 90 10

Annoncekonsulent

Kontoret

fjordager@fjordager-if.dk

40 10 84 04

Linedanceformand

Mere info på vores hjemmeside: fjordager-if.dk

58


Fjordager Idrætsforening - Adresser Kontoret Fjordagerhallen

fjordager@fjordager-if.dk Kontorets åbningstider

40 10 84 04

Tirsdag kl. 16:00 - 18:00 Onsdag kl. 10:00 - 12:00 Se hjemmeside for yderligere information eller kontakt kontoret for at aftale nærmere.

Cafeteriaer

Agedruphallen Fjordagerhallen Fodbold Klubhus

40 10 84 04 40 10 84 04 40 88 82 90

FIF Hytten

Østbirkvej 15 B

5240 Odense NØ

Fodboldklubhuset

Østbirkvej 21

5240 Odense NØ

Scenen Centralen

Strandvejen 58

5240 Odense NØ

Fjordagerhallen

Strandvejen 39

5240 Odense NØ

Agedruphallen

Brolandvej 16

5320 Agedrup

Boldøjet

40 10 84 04

40 10 84 04

50. årgang

Udgives af Fjordager Idrætsforening, Strandvejen 39, 5240 Odense NØ Ansvarshavende redaktør: Tove Sinius-Clausen, Tlf.: 26 44 84 97 mail: Mamatut1@hotmail.com Bladredaktion: Tove Sinius-Clausen (Tut), Charlotte Veppler og Leif Nygaard Lay-out : Louise Elkrog, Fjordager Idrætsforening Annoncer: Kontoret, Tlf: 40 10 84 04 e-mail: fjordager@fjordager-if.dk Distribution: Omdeles 4 gange årligt til ca. 3.000 medlemmer af Fjordager Idrætsforening samt alle husstande i Seden, Bullerup og Agedrup & Seden Syd. Oplæg: 5000 Tryk: Stibo Complete Næste nummer udkommer torsdag den 23. februar 2023. Indlæg sendes til red@fjordager-if.dk senest søndag den 30. januar 2023

red@fjordager-if.dk

59


Afsender: Fjordager Idrætsforening Strandvejen 39 5240 Odense NØ

VI ER FLYTTET TIL 3 ØSTBIRKVEJ 1 I SEDEN

BULLERUP AUTOSERVICE

V/ DAN KARLSEN • ØSTBIRKVEJ 13 • 5240 ODENSE NØ TLF.: 66 10 93 09 • MOBIL: 40 53 10 01

NYT STED - SAMME GODE SERVICE e-mail: mail@bullerupautoservice.dk • www.bullerupautoservice.dk

w w w w w w w w w w w w

Alt i autoreparation Bibehold fabriksgarantien Serviceeftersyn DIN BIL Aircondition service ER I TRYGGE Dæk-fælge HÆNDER 4-hjuls udmåling Klargøring til syn HOS OS Bremsetest på rullefelt Fejludlæsning på nye biler Evt. lånebil ved reparation Diagnoseudlæsning - Bosch 4-gas måling/Røggasmåling - vi passer godt på din bil!

60