Boldøjet nr 4 2021 Medlemsblad for Fjordager Idrætsforening

Page 1

Boldøjet Nr. 4 - November 2021

49. årgang

Se alle de flotte billeder fra

Fjordager i Farver Margueriteløbet U10-U11 fodboldpigernes EnergiFyn Cup Fjordager Krolf Glade frivillige til HCA Marathon inde i Boldøjet Foto: Erik Schmidt


LEDEREN Af Jerry Vinther, hovedformand

Trends i foreningslivet Fjordager Idrætsforening står som alle andre idrætsforeninger overfor forandringer. Vi skal derfor udvikle os som forening og finde en balance, hvor vi på den ene side fastholder det ganske særlige DNA som kendetegner Fjordager Idrætsforening og på den anden side skal vi være modige og turde kigge os omkring for at se, hvad der sker på ”den anden side”.

Vi skal selvfølgelig fastholde et stort fokus på sundhed, det er kommet for at blive. Derfor er det også min overbevisning, at vi med fordel skal forholde os til det øgede sundhedsfokus, som kun forventes at stige yderligere med fremtiden. Jeg mener fint ,at vi kan udvikle både Fjordager Idrætsforening, og samtidig arbejde på at styrke vores fokus på sundhed. Det ene udelukker ikke det andet.

Institut for Fremtidsforskning og DGI peger på seks megatrends, der vil påvirke vores fremtid de næste år. Megatrends er ikke en ny vej, hvor vi skal vende hele foreningslivet på hovedet. Megatrends er stærke udviklingstendenser, som med en vis sandsynlighed er kommet for at blive, og som vi gør klogt i at forholde os til.

Bæredygtighed er hot, og står højt på dagsordenen i samfundet og hele verden. Som en naturlig del af udviklingen af Fjordager Idrætsforening, skal vi også arbejde med at gøre vores forening mere bæredygtig, der er ikke kun en måde at gøre dette på, - der er mange. Det vil være min opfordring til alle afdelinger i Fjordager Idrætsforening at tage dette emne op i jeres afdeling, og drøfte, hvordan I netop kan være med at gøre Fjordager Idrætsforening mere bæredygtig. Bæredygtighed vil også blive en del af den kommende strategi for Fjordager Idrætsforening. Vi skal se på, hvordan vi kan gøre vores forening grønnere.

De seks megatrends er Digitalisering, Bæredygtighed, Kommercialisering, Demografisk udvikling, Sundhedsfokus og Individualisme Jeg kan se, at idræt mere og mere bliver til en handelsvare. Det betyder, at idrættens sammenhold og fællesskaber sættes på prøve, fordi vi ser tegn på, at idræt og motion bliver en større og større handelsvare, som kan købes for penge. Det forventes at have stor betydning for foreningslivet i fremtiden.

En anden megatrend er demografien, som kan komme til at udfordre os. Vi bliver flere ældre og flere, der flytter til storbyerne. Det betyder, at når vi snakker medlemmer og Fjordager Idrætsforening, skal vi også se ud over lokalområdet, specielt i disse tider, hvor vores forening, efter corona, har oplevet at miste en del medlemmer.

Som jeg tidligere har givet udtryk for, er Fjordager Idrætsforening ikke bare et sted, hvor vi kommer og dyrker idræt, det er også et sted, hvor vi dyrker sammenholdet og fællesskabet, altså et sted, hvor vi får en masse oplevelser ud over idrætten, det mener jeg både er vigtigt og helt centralt for vores forening.

Det er ikke kun vores forening, der har oplevet dette, det er generelt i hele Danmark. Jeg tror, at vi nu og i fremtiden skal tænke Fjordager Idrætsforening længere ud end vores lokalområde.

Sagt på en anden måde så er sammenholdet og fællesskabet den lim, der holder sammen på vores forening. På mange måder kan sundhed opfattes som den nye ”religion”. Flere og flere mener, at sundheden er den vigtigste årsag til at dyrke motion.

Fjordager Idrætsforening er selvfølgelig en lokal forening, som er forankret med et lokalt islæt og med noget ganske særligt, men vi skal ikke lukke os om os selv. 2

fortsættes næste side


LEDEREN fortsat fra forrige side

Vi skal være gode til at kigge ud i verden, og med åbent sind indbyde nye mennesker fra andre lokalområder til at deltage i fællesskabet i Fjordager Idrætsforening. Det går stærkt og digitaliseringen spurter. Jeg har høje forventninger til nye digitale løsninger – det handler i den grad om vores medlemmer og deres forventninger, selvfølgelig med det for øje, at vi som forening skal kunne følge med. Det er vigtigt, at vi følger med i forhold til nye tiltag og den digitalisering, som sker lige nu i vores samfund, og samtidig skal vi arbejde klogt og gøre det, der giver mening for medlemmerne.

Andreas Møller fra Østifterne overrækker hovedformand, Jerry Vinther, projektmidler til en øget indsats i Fjordager IF for at få budt tilflyttere til lokalområdet godt indenfor.

Endelig vil jeg pege på den sidste megatrends i denne leder, det handler om individualismen, og den lever. Onesize fits all er død - og vi vil i højere grad leve vores eget liv og tilpasse vores egne behov. Derfor er det bydende nødvendigt, at vi i Fjordager Idrætsforening konstant udvikler os.

Vi skal dog ikke udvikle os for udviklingen og megatrends skyld. Vi skal gøre det for vores forening skyld, altså for sammenholdet, og vores fællesskabet, det er nemlig vores DNA.

Redaktøren fylder rundt - Hjerteligt til lykke Boldøjets redaktør, Tove Sinius-Clausen - Tut, er fyldt 70 år torsdag d. 11.11.21. Ud over at være et mangeårigt og aktivt medlem af Fjordager IF har Tut også bidraget med en kæmpe frivillig indsats, dels i bestyrelsesarbejde og nu som redaktør og skribent på Boldøjet. Senest blev hun ved årets generalforsamling - meget velfortjent - udnævnt til Årets FIF’er 2020. Fjordager Idrætsforening ønsker TUT et kæmpestort tillykke med de 70 år og alt godt fremover.

3


Rikke Lund Nielsen Revisor - Indehaver Tlf. 61 18 89 56

Søren Bøggild Lund Reg. Revisor - Indehaver Tlf. 22 54 31 22

4

Morten Damgaard Møller Statsaut. Revisor - Indehaver Tlf. 51 38 47 40


Juletræsfest 2021 Søndag d. 12. december Afholdes i Fjordager hallen kl. 14:30-16:30

Festlighederne starter kl. 13:00 med gudstjeneste i Seden Kirke, hvorfra der kl. 14:00 er fælles optog til Fjordager hallen.  Dørene åbner i Fjordager hallen kl. 14:15  Der skal danses om juletræet til musik fra nissebanden  Julemanden har lovet at kigge forbi  Vi har godteposer til alle børn  Nisse-cafeen sælger kaffe/te og æbleskiver

Billetpriser: Børn kr. 40,- og voksne gratis (børn skal være ifølge med en voksen). Billetter til juletræsfesten i Fjordager hallen kan købes på kontoret hver tirsdag kl. 16-18 frem til 7. december, eller på www.fjordagerIF.dk. Gudstjenesten og optog er gratis. 5


FJORDAGER I FARVER Foto: Jon Højlt og Pernille Egdal

6


FJORDAGER I FARVER Foto: Jon Højlt og Pernille Egdal

7


Fjordager Køreskole Odense NØ, Odense C og Svendborg

Stedet med lav dumpeprocent Stefan Christensen Tlf. 21 22 60 09 www.fjordagerkoreskole.dk

Sidenius Hvidevareservice Reparation og salg af hårde hvidevarer samt varmepumper mm. Altid et godt tilbud Salg af nyt og brugt køl - frys - vask - tørretumbler - opvask komfur - ovn - kogeplade - emhætte - mikroovn varmepumpe - aircondition mm.

Bullerup

Strandvejen 62 A · 5240 Odense NØ

2140 6278 info@sidenius-hvidevarer.dk www.sidenius-hvidevarer.dk

8


Hverdagen i foreningen - Kontoret Af Tove Sinius-Clausen (Tut)

Socialt arbejde i idrætsforeningen Ja, hvad laver de mon egentlig på Fjordager Idrætsforenings kontor i hallen? Det har jeg sat mig for at finde ud af.

Som Pernille siger det: ”Idrætsforeningen kan meget mere end at drive forening på gængs facon med diverse idrætsgrene”

Den første jeg møder er Jon Højlt. Præcis som Jon også er den første person, medlemmerne møder, når de kommer ind på kontoret eller ringer dertil. I hvert fald i de timer, som Jon er på kontoret.

Jon kommer med i det projekt via lokalpsykiatrien, og i forbindelse med badmintontræning, stifter Jon for første gang bekendtskab med Fjordagerhallen. Da holdet stopper i november 2017, siger hans træner Jacob Pallesen:

Det er nemlig sådan, at Jon er ansat i flexjob og har 2 timers arbejde hver dag.

”Du skal videre nu, Jon. Du skal ud til Fjordager. Pernille mangler en praktikant. Det er noget med computer!”

Pernille uddyber: Fjordager Idrætsforening har mange funktioner. Vi bruger eksempelvis krudt på at have folk i praktik. Vi har samarbejde med Kriminalforsorgen, hvor afsonere, som er idømt samfundstjeneste, kan afvikle den her. Vi har igennem årene tillige haft mange praktikanter i jobafklaring.

Pernille bliver kontaktet i november 2017, og Jon starter i maj 2018. OP- OG NEDTURE Jon er en glad mand, der er på plads i sit liv og afklaret om sine egne evner og begrænsninger. Sådan har det ikke altid været.

I 2017 blev vi kontaktet af Odense Kommune i forbindelse med deres projekt ”Sammen om Nye Vaner”. Projektet handlede både om kost, motion, samvær og social udvikling. Målet var at få folk med en psykiatrisk diagnose på rette vej”og ud af ”systemet” Fjordager Idrætsforening villle gerne være med, dels for at give mennesker en chance for at se, hvad foreningslivet kan tilbyde - enten som aktive medlemmer eller som frivillige. Instruktører fra de enkelte afdelinger kom på besøg hos gruppen og introducerede aktiviteten i trygge rammer et par uger i træk. Hvis man ville mere, kom man med i aktivitetstilbudet med instruktøren som kontaktperson.

Jon er vokset op i Sønderjylland, hvor der er højt til himlen. Man kan se langt. ”Det er en befrielse at komme derned. At gå på digerne er meget afslappende og giver ro til at tænke store tanker” siger Jon.

Det gav indblik i, hvad det vil sige at være med i en forening, at være en del af noget større. At være med til at skabe muligheder og relationer.

fortsættes næste side

9


Hverdagen i foreningen - Kontoret fortsat fra forrige side

Det har Jon tit haft brug for i sit relativt korte liv.

Derefter opdatering på webside eller infoskærm. Der skal hænges sedler op. Under coronatiden har det været et stort arbejde, da retningslinjerne løbende blev justeret.

Efter endt skolegang bliver Jon uddannet sømand på Marstal Navigationsskole. Efter eksamen i 2005 kommer han ud at sejle, og det er han i 2 år. Derefter får han et jobtilbud i Århus inden for computerverdenen. Det blev ca. 2½ år i et meget stresset miljø, hvor arbejdsdagen sagtens kunne være på helt op til 19 timer i døgnet.

Meget af tiden går med at hjælpe medlemmerne med indmeldelsen. I forbindelse med, at regeringen har indførst 2-faktorgodkendelse af alle netbetalinger, betyder det at man skal godkende sin kontingentbetaling ad 2 omgange bl.a. med nemID.

Dette resulterer forståeligt nok i flere tilfælde i alvorlig stress, og Jon flytter hjem til marsken i Tønder og re-setter hele sit liv.

Det volder for mange rigtig store problemer,. Specielt i forhold til, at der skal bruges NemId. Nogle medlemmer er utrygge ved det. Her har Jon taget en kæmpe tørn!

Jon forstår, at han skal lære at passe bedre på sig selv. Han kommer ud i flere praktikpladser inden for IT, og her erfarer han, at andre ikke passer godt på ham. Han bliver også udnyttet, da han jo er billig arbejdskraft, når man er på overførselsindkomst. NY START I ODENSE Som det så ofte sker, så er det en pige, der lokker. Teltpælene flyttes endnu en gang og denne gang til Odense. Jon flytter til Odense 1. juli 2011 og er klar til at begynde en ny tilværelse sammen med Marianne. Med i flyttelæsset er dog også angst og utryghed, som er kommet i kølvandet på en depression.

ET ANDET MENNESKE Jon siger, at grunden til, at han i dag er en helt anderledes person end for 3 år siden, til dels skyldes miljøet i foreningen, men især stemningen her på kontoret.

Jon bliver henvist til lokalpsykiatrien, der bliver lavet forskellige test, og slutteligt får han diagnosen bipolar sindslidelse. Jon kommer i terapi og med i Odense Kommunes projekt ”Sammen om Nye Vaner” og ud til Fjordager Idrætsforening.

Det skyldes i høj grad Pernilles væsen, men også andre folk, der står op for mig.

DAGLIGDAGEN PÅ KONTORET Jon starter med at se, at alt er i orden. Tænder lys og PC. Ser på overvågningen. Kører den? Så laver han kaffe og te. Måske ligger der en prioriteret liste fra Pernille, som Jon stille og roligt kan gå i gang med. 10

”I dag er jeg både selvsikker, glad og har en funktion. Jeg betyder noget for foreningen og for andre mennesker. Jeg har noget at stå op til og nogen der vil mig det godt og som jeg kan regne med.” fortsættes næste side


Hverdagen i foreningen - Kontoret fortsat fra forrige side

Set i lyset af, at Jon tidligere har haft alvorlig stress, betyder det også utroligt meget, at han er blevet taget imod med Valdemar Atterdags slogan - ”i morgen er atter en dag.”

”Jeg blev grebet af den friske tone, Pernille lægger ud med”, siger Jon som også bidrager med smil og høj latter i gode mængder. Ja, der eri sandhed en god stemning på kontoret denne mandag formiddag.

Jon har stor erfaring med frivillighed. Han har arbejdet på festival som frivillig i mange år, bl.a. på Tønder Festivallen, han ved derfor godt, hvor vigtigt det er med ildsjæle. Jon stiller også selv altid op til foreningens arrangementer, som fx. Fjordager i Farver.

Pernille fortæller lidt mere om den indsats, Fjordager Idrætsforenings kontor yder. ”Foreningen skal kunne rumme alle folk. Alle skal have en chance. Det er et socialt ansvar, som foreningen har. Et ansvar vi har, fordi foreningslivet kan noget helt særligt. Nemlig vise, at vi sammen kan præstere, og at hver eneste indsats betyder noget i fællesskabet”

Det ligger derfor ikke fjernt for Jon at behandle de frivillige med stor respekt, og denne forståelse sammenholdt med, at Jon godt kan lide at tale med folk er et unikt mix.

Det kræver mange ressourcer fra kontorets side i starten af hvert eneste forløb, og der kan gå lang tid, før man kan se en udvikling og inden man egentlig ”høster”. Men at se folk vokse er jo en kæmpegevinst.

HØJT TIL HIMLEN – STORE VIDER – STORE TANKER I forbindelse med omtalen af Jons opvækst nævnte han, at Tøndermarsken var den oplagte kulisse til ro og store tanker.

Jon var og er et menneske, der bare så gerne vil, og hans personlige udvikling er virkeligt noget, både han og Pernille kan være stolte af.

”Hvad betyder det, Jon? Kan du fortælle om de store tanker?”, spørger jeg. Jon fortæller, at han er meget interesseret i faktabaseret astronomi.

Det må siges at være en solstrålehistorie.

”Jeg slapper af, når jeg tænker meget. Det er enormt vigtigt for mig at have det frirum til at tænke tanker og forestillinger om rummet”, siger Jon.

Jon er nu ansat i flexjob med arbejdsområde inden for sin store interesse, han bor i Tarup ved Stavis Å, som ganske vist ikke er foreneligt med store vider, men ”der er smukt som bare fanden”, siger Jon.

Digerne hjalp også Jon til at få styr på de urolige tanker, han rumlede med før opstarten på idrætsforeningens kontor.

”Her kan tænkes nogle andre tanker, måske om fremtiden”, siger Jon med sin karakteristiske overbevisende latter.

”Jon var meget nervøs og genert, og der gik lang tid, før han fandt trygheden i at møde mange nye ansigter” kommenterer Pernille. ”Men der er sket en kæmpe forvandling”.

Kontoret ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et aktivt nytår!

”Jon har virkelig gennemgået en utrolig forandring, han er vokset meget”, hvilket Jon også kan nikke ja til. Som om Jon ikke allerede var høj nok! 11


Fysioterapi · Kraniosakralterapi · Akupunktur Babysvømning · Træning i vand

Tlf. 6610 8944 · bullerupsvommebad.dk

12


Vi kan dårligt få armene ned, men i 2021 har vi igen 200.000 til fordeling i lokalområdet HVEM KAN OPSTILLE IDEER? Alle kan opstille med deres idé eller projekt. Der skal som minimum være én person over 18 år i arbejdsgruppen. HVILKE IDEER KAN OPSTILLES? Det skal være et projekt eller idé der er fællesskabende for beboerne i Seden Sogn. Det skal ramme en bred kreds af beboere. I 2021 skal 100.000 kr. af de 200.000 kr. bruges til projekter, der understøtter frivilliges engagement og fokus på klima og miljø i lokalområdet. DER KAN ANSØGES INDENFOR TRE BELØBSGRUPPER: - Op til 15.000 kr. - Op til 50.000 kr. - Op til 100.000 kr. Projektet skal være iværksat ved udgangen af 2022. Projektet skal have en helhed og kunne stå alene/færdiggøres, uanset om det projekt der søges penge til, er en del af et større projekt. AFSTEMNING: Afstemningen finder sted onsdag d. 9. februar 2022. Alle beboere i Seden Sogn, der er fyldt 10 år, har stemmeret. ANSØGNINGSFRIST: Ansøgningsfrist er 8. januar 2022. VIL DU VIDE MERE? For yderligere information kan man kontakte Charlotte Veppler: charlotte@veppler.dk - mobil: 2260 5479 eller Ulla Skov: ulla@sedenstrandby.dk Følg med på facebook

Borgerne Bestemmer i Seden og instagram

13

Borgernebestemmer_Seden


Solcenteret med de store kabiner altid rent og hyggeligt samt et stort udvalg af solcremer i automaten

Nu også med mobilpay

Overholder EU standardkrav til solcentre

Åben daglig 6 - 22

Lunden 56 - 5320 Agedrup - Bullerup

EN VÆRDIG OG SMUK AFSKED MED DINE KÆRE

Erik Skree

Mette Andersen

HOLM BEGRAVELSER.DK HOLMBEGRAVELSER.DK

Tlf. 66 1728 2881, 81Bullerup · Rugårdsvej 158 OdenseNØ NV Tlf. 65Butikstorv, 32 18 81· 5210 Tlf. 66 17 5240 Odense 14


Tekst af Martin Bergholt, Bestyrelsesmedlem i Fjordager Badminton

I vil blive løbende orienteret, når vi ved, hvornår vi kan rykke tilbage til Agedrup hallen.

Vi er kommet godt i gang med badminton sæsonen, og det er dejligt at se, at der bliver givet fuld gas til træningen.

Der er ledige pladser på alle ungdomsholdene og ligeledes på senior holdet hvor trænerne står klar til jer med sjov og hård træning. Så hold jer ikke tilbage, men kom til uforpligtende prøvetræning.

Vi har fundet hal tider til alle holdene i Fjordager hallen, da Agedrup hallen desværre ikke står klar endnu. Det sidste vi har hørt, er at den vil være klar i uge 50.

I senior rækken har vi tilmeldt 3 hold og har spillet de første kampe. Herre B har kæmpet bravt, men har stadig en sejr til gode men optimismen er høj som altid.

Vi har ligeledes ledige baner onsdag i tidsrummet 19:30 - 20:30 for motion og veteraner. Vi har fået nye net og stolper til både Agedrup og Fjordager hallen, så de står knivskarpe og venter på dig. Vi har ligeledes fået 2 sæt Achamps- reaktionssten a 6 stk, som vil blive taget i brug på ungdom og senior træningerne.

1. holdet, som spiller i kredsserien, har spillet 4 kampe, hvor det er blevet til 3 nederlag, men de har vundet deres første holdkamp mod Fredericia, så det er virkelig stærkt gået i en meget svær række.

Vi har søgt og fået tildelt midler fra DIF og DGI’s genstartspulje til udarbejdelse af materiale til at hverve nye medlemmer, til promovering på sociale medier og prøvetræning for nye medlemmer.

Herre A har spillet 2 kampe, en endte uafgjort 4-4, og billedet er fra deres anden holdkamp mod BK77, som de vandt 5-3. Så de har fået en rigtig fornuftig start på sæsonen.

Der er i den sammenhæng for alvor sat strøm til de Sociale medier, hvor vi vil skabe interesse for badminton i Fjordager på både Facebook og Instagram, så sørg for at følge os. Vi har tilmeldt et 50+ Herre B, hvor de har spillet en enkelt kamp mod Kerteminde. 15


Aktivitetsoversigt – 1. halvår 2022 Er du en aktiv person og kan lide at have det hyggeligt og sjovt sammen med andre mennesker, dyrke sociale fællesskaber og udfordre dig selv, så er vi klar med en stor vifte af aktiviteter og byder såvel nuværende som nye medlemmer hjertelig velkommen. Når du har betalt dit kontingent, kan du vælge alle de aktiviteter, du har lyst til at gå til. Har du spørgsmål til aktiviteterne, er du velkommen til at kontakte undervisere & kontaktpersoner

Bemærk! Alle er velkommen uanset alder. MADLAVNING i Seden Skoles køkken torsdag i ulige uger kl. 1700-2000.

Starter 6/1

Kontaktperson: Vagn Bakman tlf. 2347 9719. bakman@post.tele.dk

LITTERATUR/LÆSEGRUPPEN mødes første torsdag i måneden kl. 1300-1500 i FIF hytten.

Starter 13/1

Kontaktperson: Kirsten Schultz tlf. 2655 3219. kirstenschultz@live.dk

AKRYLMALING OG DECOUPAGE torsdag i ulige uger kl. 1000-1300 i FIF hytten.

Starter 6/1

Kontaktperson: Kirsten Christensen tlf. 2894 9010. kirsten@kbchristensen.dk Underviser søges.

PATCHWORK onsdag i ulige uger kl. 1000-1400 i FIF hytten.

Starter 19/1

Underviser: Anne Marie Andersen tlf. 2980 6789. kludetaeppe@gmail.com

STOLEMOTION hver mandag kl. 1300-1400 i FIF hytten.

Starter 3/1

Tilmelding: Birthe Duvander tlf. 4010 9889 birtheduvander@hotmail.com

BLOMSTERBINDING & DECORATION onsdag i lige uger kl. 1000-1230 i FIF hytten.

Starter 12/1

Underviser: Marianne Oxenvad Kontaktperson: Inger Sørensen tlf. 2960 1528 aktiveseniorer@fjordager-if.dk

”MANDEHØRM” tirsdag i ulige uger kl. 1600-1800 i FIF hytten, hvor mænd mødes til forskellige kortspil, skak m.m. Kontaktperson: Warny Meincke tlf. 2253 7814. meincke@mail.tele.dk

Starter 18/1

SCRAP & KORT (fremstilling af forskellige kort) hver tirsdag kl. 1000-1400 i FIF hytten.

Starter 11/1

Kontaktperson: Merete Elbek tlf. 2161 9888. merete_elbek@hotmail.com Materialeliste fås ved tilmelding.

ÅBENT VÆRKSTED på Seden Skole, hvor der er mulighed for trædrejning m.v. i skolens værksted. Kontaktperson: Warny Meincke tlf. 2253 7814. meincke@mail.tele.dk

Aktiviteterne foregår i FIF hytten, Østbirkvej 15, Seden, og Seden Skoles køkken. Kontingentet for året 2021 er på kr. 475,00. Inger Sørensen, afdelingsformand i Aktive Seniorer, tlf: 2960 1528, mail: aktiveseniorer@fjordager-if.dk

16


Af Inger Sørensen, formand i Aktive Seniorer

Formanden for Aktive Seniorer har ordet Året 2021 går på hæld og snart kan vi sige goddag til år 2022. Forhåbentlig bliver det et nyt år uden restriktioner, sådan som vi har oplevet det i det forløbne år.

Kontakt Warny Meincke tlf. 2253 7814 eller mail meincke@mail.tele for yderligere oplysninger. Madlavningsholdet starter 6. januar, og der er stadig plads på det eftertragtede hold, hvor man ikke behøver at være stjernekok for at deltage, men hvor også det sociale dyrkes, tilligemed at man laver god mad.

Aktive Seniorer har modtaget et beløb fra DIF/ DGI’s Corona hjælpepulje, som bestyrelsen har valgt at bruge lidt af på en julefrokost, og dermed takke vore trofaste medlemmer, som har bakket op omkring Aktive Seniorer i den førnævnte kedelige situation med nedlukning til følge.

Akrylmaling og decopage mangler en underviser til de kreative maletøser. Hvis du er den underviser, som vi søger, så kontakt Kirsten Christensen tlf. 28949010 eller kirsten@kbchristensen.dk

I Aktive Seniorer er vi parat med en vifte af aktiviteter og byder såvel nuværende som nye medlemmer hjertelig velkommen. Det bemærkes, at alle er velkommen uanset alder. Alle vore aktiviteter foregår i FIF-hytten på Østbirkvej i Seden og på Seden skole, og mulighederne er mange – se Aktivitetsplanen her i bladet og lad dig inspirere og få lyst til at deltage i en eller flere af aktiviteterne, der er stadig plads på holdene så kontakt underviser/ kontaktperson for yderligere oplysning og tilmelding.

Husk rabatordning for medlemmer af Aktive Seniorer hos AB Cykler i Bullerup. 1.000 kr. ved køb af en el-cykel, andre cykler forhandles der om, ligesom der er rabat på materialer ved reparation. Rabatkort fås ved henvendelse til kontoret i Fjordagerhallen.

Stolemotion. Det er gymnastik på og ved en stol for personer, der ikke kan være med til gulvgymnastik, men gerne vil og har brug for at bevæge sig og holde sig i gang. Man deltager i øvelserne i den udstrækning og tempo man kan, så høj alder eller handicap er ingen hindring for at deltage.

Bestyrelsen i Aktive Seniorer ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår, og håber at vi ses til en eller flere af aktiviteterne i det nye år.

Vi kører et program fra Ældresagen, som Lisbeth Dahl har indtalt. Vi mødes i FIF-hytten hver mandag fra kl. 1314 og slutter af med kaffe og social hygge og samvær. Kom og vær med til glad motion. Hvis du ikke er medlem af Aktive Seniorer kan du få en prøvetime. Tilmelding til Birthe Duvander på tlf. 4010 9889. Åbent værksted. Vi har nu igen mulighed for at komme på Seden skoles værksted, hvor der er rig mulighed for at arbejde med trædrejning og lign. 17


18


Af Freja Gammelgaard , bestyrelsesmedlem på Fjordagerscenen

Fuld knald på forestillingerne! Når ASKEPOP er færdig, går vi straks i gang med det næste store musicalprojekt, og dette bliver Sebastians SKATTEØEN. Vi afholder auditions d. 27. november, og glæder os enormt meget til at skabe et kæmpe eventyr for hele familien.

Så er vi endelig tilbage og godt i gang igen på Fjordagerscenen. Efter et år med covid19-restriktioner, er det dejligt for os endelig at kunne lave teater og musicals igen. Fjordagers nye spillested, Centralen, er begyndt at have arrangementer, der er åbne for alle.

Kunne du tænke dig at være en del af holdet bag scenen på SKATTEØEN, så skriv til Fjordagerscenen på facebook, vi kan altid bruge flere mennesker.

Vi har haft besøg af Lise Haavik med hendes foredrag ”Grand Prix og Matador Mix”, og så har Tromme Kalle givet den gas med et stort trommeshow. Hold øje med Fjordagerscenens facebookside for information om kommende arrangementer. Andre afdelinger i Fjordager IF nyder også godt af de renoverede lokaler. Senest har Fjordager Løb afholdt et foredrag. Læs mere side 27. Lige for tiden knokler vores medlemmer for at blive klar til premieren på vores vinterforestilling, ASKEPOP. Premieren finder sted d. 25. november, og forestillingen spiller på vores flotte Central på Strandvejen 58. ASKEPOP er en musical for hele familien, den er fyldt med fede sange og højt humør. Forældre, frivillige og medlemmer har knoklet i mange weekender for at bygge scenen og gøre Centralen klar til en masse publikummer. Vi er heldige at have Morten Bünger på som instruktør, og vores formand, Sune, styrer slagets gang med musikken og sangene. ASKEPOP spiller frem til d. 5. december og billetter kan købes på www.fjordagerscenen.dk.

19


Af Elsebeth Lundgren, formand i Fjordager Linedance

Foto: Ole Madsen

Fjordager Linedance i smukke omgivelser i Seden Strandby til Fjordens Dag

Hvor er det bare dejligt at være tilbage på dansegulvet igen. Super god musik og ikke mindst det samvær, vi har mellem de to hold, er guld værd. Så hvis du også har savnet at komme lidt ud, er du velkommen til at komme over til os.

Ugen efter var vi en tur ude ved Fjordens Dag, Her gav vi en opvisning og wookshop bagefter på græsplænen. Ih, hvor vi bare fik snakket med mange søde mennesker sådan en dag, og mange er glade for, at de kan se os opvise. Tak til dem, som var med til opvisningen

Lige nu er vi begyndt at danse op på de 6 årsdanse ,som hele Danmark danser. Når man så kommer ud til div dansearrangementer rundt i landet, vil de næsten altid have disse 6 danse på programmet.

2 gange siden sidst, har vi været ude og lave workshop med gæster udefra. En 25-års og en 50-års fødselsdag, som begge blev holdt som en cowboyfest . Begge fester blev holdt i en lade og alle deres gæster var klædt ud som cowboys og indianere. Sikke en fest det var at undervise ca. 50 gæster hver gang.

Vi havde bare en festlig dag til Fjordager i Farver. Bare det, at vi kan få lov til at opvise på sådan en dag, er mega hyggeligt.

Vi var også lige en tur i Munkebo og lave en workshop ved en polterabend med 14 damer. Her dansede vi ude på vejen ved huset.

Jeg selv gik med i optoget ovre fra Superbrugsen Bullerup. Jeg siger det igen “prøv det - prøv det“! Det kan bare noget, som er svært at sætte ord på.

De ankom i en partybus og de var bare klar til at give den fuld skrald. De fik vores små cowboyhatte på. Sikke en dejlig aften og solen var med hele tiden.

Tak for en dejlig dag, hvor vi fik snakket med mange mennesker, som lige kom forbi vores lille stand.

Vi har fået en ny og spændende opgave her i vores lille klub. 20

fortsættes næste side


fortsat fra forrige side

Vi skal øve med nogle døve, som skal lære at dance linedance. Det bliver spændende ,om vi kan finde ud af det

De har et julearrangement med små borde, hvor de sælger alt til julen. Alle er velkomne. I Fjordager Linedance tilbyder vi: Begynderhold mandag kl. 15.45 til 16.40

Foto: Ole Madsen

Let øvet hold mandag kl. 17.00 til 17.55 Ring gerne til Inga Løkke vores instruktør 22 50 66 76 og kom gerne og få en prøvetime. Der er plads til alle. Alle er velkommen til at danse ved os “ store som små, tykke som tynde, unge som gamle. Foto: Ole Madsen

Fjordager Linedance i smukke omgivelser

De har selvfølgelig en tolk med, så vi har fundet noget musik med en god bas. Det siges, de kan mærke den. Håber inderligt at de alle får en super dag og som måske kan blive en sportsgren for dem. Ja, julen står for døren, og vi har en workshop foran os ved et firma. Det er altid hyggeligt at komme ud til jul. Vi elsker, når de giver den fuld skrald og bare slipper sig løs. At danse til julemusik er helt specielt og hyggeligt. Foto: Ole Madsen

Afdelingens nye roll-up reklame

Håber mange har set vores nye roll-up ude i Fjordagerhallens forgang. Den er så fin! Sidste dansedag i år er den 6 december, hvor vi har hyggeligt samvær med gløgg & æblerskiver bagefter. Jeg vil her til sidst ønske jer alle en Glædelig jul, samt et godt og lykkebringende nytår.

Der øvees i Pauserummet i Fjordagerhallen

Vi skal også danse ovre på Hvenekilden Plejecenter den 28 nov. Det glæder vi os til. Det plejer at være megahyggeligt, og vi får os en snak med de gamle over kaffen bagefter.

Vi ses i 2022,hvor der igen er sat gode danse på programmet.

21


Af Lisbeth Skov Hansen, bestyrelsesmedlem i Fjordager Tennis

Tennissæsonen blev afsluttet med en dejlig sammenkomst hos Fie, hvor der blev hygget og spillet spil.

Så er tennisketsjeren for de fleste vedkommende lagt på hylden efter en dejlig lang sæson på det røde grus. Dog er det muligt at fortsætte indendørs på tennisanlægget i Marienlystcentret mod en lille egenbetaling.

Privatfoto

Der er også mulighed for at spille bordtennis i Fjordagerhallen. Dette er en del af tenniskontingentet. Skulle du ønske at læse mere om dette, kan yderligere info findes på hjemmesiden fjordager-tennis.dk. Igen i år har vi deltaget i en dameturnering med andre fynske klubber, hvilket har givet os mange dejlige bekendtskaber, en masse god mad og hygge efter kampene. Desværre har vi gennem hele sæsonen været plaget af skader. Til gengæld har vi været så heldige at kunne trække på Gurli og Anelise fra dagholdet,Tømrerså stor tak til dem. og snedkerforretning ApS

Strandvejen 54, Seden Tlf: 66 10 91 48, Fax: 66 10 87 11 Mobil 40 55 54 48 info@fjordagertoemrer.dk

Kære sponsor i Boldøjet Har I lyst til at at få lidt mere opmærksomhed, kan det blive Jer, som får besøg af vores redaktør, Tut. I ”10 min med...” lærer vi jeres virksomhed lidt bedre at kende. Kontakt red@fjordager-if.dk Er du endnu ikke annoncør i Boldøjet, men vil høre mere, så kontakt os på tlf. 4010 8404 22


Af Peter Kolbæk Lauridsen, bestyrelsesmedlem i Fjordager Tennis

Fjordager Open - en lukket turnering Det har været et sammenfald af uheldige omstændigheder som fx cykelstyrt, sygdom og udskiftning af kropsdele. Samtidig har der været elementer af mentale udfordringer af varierende tyngde, men ikke noget som vores egen metalcoach ikke kunne klare. I 2022 er alle forhåbentlig tilbage i ny og styrket udgave, og der er store forventninger til både unge og ældre om endnu mere spil og hygge.

Så er sæsonen 2021 gået på hæld, og ketchere og sko skal i hi for vinteren. - Og hvilken sæson det har været for de gode kammerater i Fjordager Open. Endnu en gang har der været en perlerække af dejlige begivenheder, selvom årets start blev skæv, i forhold til traditionerne. Men på grund af omstændighederne kunne vi ikke mødes, som vi plejer.

Sportsligt var det en sæson med mange fine og spændende kampe, og det er værd at bemærke, at flere har rykket sig ganske gevaldigt. Enkelte spillere fra den yngre del, har prøvet at indberette en sejr for første gang, mens andres niveau har rykket sig ganske gevaldigt, og der er en ny stærk outsider til en finaleplads i 2022.

Året plejer at starte med den traditionsrige generalforsamling, hvor der trækkes lod til forårets puljer og eventuelle forslag til regellændringer, eller endnu værre, ændringer i foreningens vedtægter, diskuteres. Yderfløjene blandt medlemmerne holder sig ikke tilbage med ytringer, og bølgerne går højt, når alle afkroge og (u)tænkelige scenarier diskuteres højlydt og med stor entusiasme.

I sidste ende var der ikke de store udsving eller overraskelser, og samme navn kom på pokalen endnu en gang, så stort tillykke med det. Det er et bevis på, at man kan opnå succes selvom man ikke kan binde sine snørebånd, men til gengæld har masser af selvtillid, sikkerhed og lækkert hår.

Ord som nepotisme, revolution og eksklusion fyger gennem luften. Der skal man virkelig holde tungen lige i munden for at sikre god ro og orden og kæmpe for foreningens overlevelse. Men til slut ender det alligevel altid i fred og fordragelighed, holden i hånd og første vers af ”Skuld gammel venskab regn forgo”. Så er der kammeratskab i højeste potens.

På rygtebørsen forlyder det, at den forsvarende mester vil stoppe på toppen og lade andre komme til, men lad os nu se om det holder eller bare er løse rygter.

Og kammeratskabet udvikles yderligere, når man arbejder sammen mod et fælles mål. Fjordager Open er altid aktive i baneklargøringen i det tidlige forår, men i år var der særlig stor tilslutning, da mange anså arbejdet som en slags savnet social begivenhed, med mulighed for tilladt udendørs samvær uden smitterisiko. Så noget godt var der alligevel i pandemien, og banerne blev hurtigt klar og spilbare.

Tak for en god sæson til alle.

Da sæsonen så kom i gang, var der i år flere skader end nogensinde. Onde tunger vil påstå, at det skyldes en naturlig udvikling, da gennemsnitsalderen blandt deltagerne nærmer sig efterlønsalderen, men den medicinske stab er langt fra enig, da tennis som bekendt er en sport, man først er for gammel til den dag, man holder op med at spille.

Privatfoto

Sejre og nederlag fejres med fællesspisning

23


KROLF / Af Sonja Jørgensen, bestyrelsesmedlem i Fjordager Krolf/Minigolf Privatfoto

Billeder fra SAI Krolf turnering 2021 Resultat: Gode placeringer, et par flasker vin og lidt chokolade, - og æren og fornøjelsen. Billeder fra det ombyggede klublokale i FIF-Hytten

24


KROLF / Af Thorkil Nielsen, formand i Fjordager Krolf/Minigolf

Krolf og minigolf

Privatfoto

Lørdag, den 4. september fandt Fjordager i farver sted. På minigolfbanerne havde Sonja Jørgensen, John Crone og undertegnede besøg af rigtig mange interesserede som gik til den. Krolfspillerne har deltaget i flere stævner, som Sonja beretter om her i bladet. Tillykke med de flotte placeringer, som I opnåede. Medlemstallet hos krolfspillerne er steget, og som sædvanlig fortsætter de spillet når vejret tillader det vinteren over. I løbet af efteråret har flittige krolffolk udvidet det lille mødelokale i FIF-hytten, så der nu er mulighed for siddeplads til alle til en kop kaffe og til sociale arrangementer. Stor tak til jer, som har lagt rigtig mange timer og kræfter i renoveringen.

Der er linet om til pausehygge i Krolf Privatfoto

Minigolfbanerne er nu lukket ned efter en meget stille sæson. Udlejningerne har desværre nærmest ligget stille, men vi håber, at interessen vender tilbage i 2022. Stor tak skal lyde til vore sponsorer, til Claus for altid fine plæner på banerne og til de frivillige, som hjalp med klargøring af minigolfbanerne i foråret. Også stor tak til medlemmerne (ikke mindst for jeres indsats for at coronarestriktioner blev overholdt), til trænere og til bestyrelsen for det specielle år 2021.

Der er orden i udstyret, når Krolf holder frokost

Glædelig jul og rigtig godt Nytår til alle. Thorkil Nielsen

25


26


Af Karsten Schack Madsen, Fjordager Løb & Powerwalk

Jorden rundt i løbesko - 7 dage Foredraget blev en medrivende fortælling med første stop på Antarktis, hvor der blev løbet i minus 26 grader og stormvejr. Derefter kloden rundt til Capetown i Afrika, Perth i Australien, Dubai i Asien, Madrid i Europa, Fortaleza i Sydamerika i 40 plusgrader, og til slut Miami i Nordamerika.

Hvordan forbereder man sig til at løbe 7 marathonløb på 7 dage, og oven i købet på alle klodens 7 kontinenter, og hvad oplever man undervejs? Det fik vi svaret på da Kristina Schou Madsen besøgte Fjordagers løbere og powerwalkere til et spændende foredrag i de flotte nyrenoverede rammer hos Fjordagerscenen.

Vi fik også indsigt i, hvad der kræves af forberedelse og hvilke krav strabadserne stiller til ens mentale styrke.

Kristina er landsholds trailløber med speciale i de helt lange etapeløb, som foregår på steder, hvor vi andre knapt tør drømme om at løbe. For eksempel ved Mt. Everest Base Camp, i Amazonas Jungle og i ørkenen i Namibia. Her løber man i flere dage i træk, over meget lange distancer. Privatoto

I 2019 blev Kristina nummer to i kvindekonkurrencen, så hun havde et regnestykke der skulle gøres op i 2020. Løbet blev afviklet lige inden verden lukkede ned, og da var Kristina så ubeskeden at vinde løbet overalt (mænd og kvinder) og i en gennemsnitstid på 3.25 timer. Som for øvrigt er ny løbsrekord! Privatoto

7 marathons - 7 kontinenter - på 7 dage

Kristina med en dragende og intens beretning

Det er ikke enhver forundt at overkomme den slags strabadser, og det var netop derfor arrangørerne af World Marathon Challenge ønskede at få Kristina til at deltage i deres løb. Her bliver de cirka 50 deltagere fløjet kloden rundt i et chartret fly.

Tak til Kristina for et fantastisk foredrag. Tak til alle fremmødte. Tusind tak til DGI og DAF som med deres genopstartspulje har gjort det muligt for os at stable arrangementet på benene. Også en kæmpe tak til Fjordagerscenen for at stille Centralen til rådighed!

Lyder det dyrt? Cirka 50.000 Euro hvis du skulle få lyst til at prøve. Kristina slap dog for at betale, da hun var inviteret af arrangørerne. 27


Af Karsten Schack Madsen, formand for Fjordager Motion Løb og Powerwalk

Eventyr og Margueriteløb i HC Andersen Skjoven Foto: Erik Schmidt

I HC Anderskoven ventede en række små og store oplevelser, så som orienteringsløbstænger som børnene kunne klippe i deres startnummer med.

Fjordager IF løb og powerwalk afholdt Margueritløbet i HC Andersenskoven den 19. september. Margueritløbet er helt anderledes end andre løb.

Foto: Erik Schmidt

Det handler om motion og frisk luft for hele familien på tværs af generationer, krydret med oplevelser og højt humør. Det handler ikke om at komme først – der er faktisk slet ikke nogen tidtagning. Den eventyrlige og dejligt overskuelige HC Andersen skov skaber trygge rammer for små og store deltagere, hvor alle kan færdes sikkert uden at skulle bekymre sig om trafikken. Som noget nyt startede vi denne gang med opvarmning inden start, først og fremmest for at få stemningen i top, inden deltagerne skulle på eventyr i skoven. 28

fortsættes næste side


fortsat fra forrige side

Alle fotos fra Margueriteløbet : Erik Schmidt

Der var også små oplevelses-spots undervejs, hvor benene kunne få et hvil, mens der blev læst op fra ophængte skilte. Det helt store hit var igen i år den lille klokke på højen, der udgør solansigtets næsetip.

På toppen af kransekagen var der en flot medalje til alle deltagere efter løbet, samt et besøg fra Karma Kaffes vogn til glæde for de kaffetørstige.

Tak til alle som var med. I gjorde vores søndag til en fest, og vi håber at se jer igen til Margueritløbet den 18. september 2022!

29


Vi LØSER løser ALLE alle GRAFISKE grafiske opgaVer VI OPGAVER Telefon 41378791 · mail: rbk@rosendahls.dk 41 37 87 20 · rnj@rosendahls.dk

BOOK NR. 23 24 89 48 mellem kl. 17-18

agedrupforsamlingshus.dk

30


Af Karsten Schack Madsen, Fjordager Løb & Powerwalk

Prøv løb eller powerwalk gratis i en måned Løb og powerwalk er sundt og det er sjovt!

Der starter nyt introløbehold op til januar, og hvis du er powerwalker eller godt i gang med at løbe allerede, har vi hold som du kan glide direkte ind på.

I Fjordager IF er vi alle slags løbere og powerwalkere. Vi er her alle sammen, fordi det er sundt og sjovt at træne sammen med andre.

Scan koden og læs mere på vores hjemmeside. Hvis du synes det lyder spændende er du meget velkommen til at prøve os af i en måned, med et gratis og uforpligtende medlemskab.

Når du møder op til træning bliver du hurtigt en del af vores fællesskab. Du vil opleve at det er så meget nemmere at komme ud af døren for at træne en mørk novemberaften, når du ved at dine klubkammerater glæder sig til at træne sammen med dig.

Vi glæder os til at se dig. Mange hilsner Fjordager IF løb og powerwalk.

Det er det en klub kan, og det sociale er en meget vigtig del af klublivet som vi vægter højt. Vores medlemmer dækker alle aldersgrupper og alle færdighedsniveauer. Så uanset om du er ny løber eller powerwalker, eller du har dyrket idrætten i mange år, har vi et tilbud til dig. Af Ivan Mortensen, formand i Fjordager Motion

Motionscenter nyrenoveret

Velkommen til et lyst og nyrenoveret og center Åbningstider og tilmelding på www.fjordager-if.dk 31


Af Jytte Mehr, bestyrelsesmedlem i Fjordager Gymnastik og aktiv på de nævnte hold

Gymnastiksæson 21/22 Damemotion - ved Anette Jæger - er kommet rigtig godt igang. Vi træner i Seden Gymnastiksal om onsdagen og i Agedrup Gymnastiksal om torsdagen.

Gymnastik sæsonen er nu godt i gang, og næsten alle hold kører derud af. Vi har fået ny yoga instruktør - Anne-Marie Brummerstedt, og hun er kommet rigtig godt fra start.

Som gymnast på holdet oplever jeg, at der er gang i den og sveden pibler, når vi går hjem.

Som deltager på et af yogaholdene, synes jeg, at vi får en rigtig god instruktion til de enkelte øvelser, og vi bliver hjulpet til at gøre øvelserne korrekt, så vi får mest muligt ud af det, som vi gør.

Vi laver bl.a små serier, som styrker de forskellige muskler og led - samtidig med vores hjerne udfordres med at huske de forskellige ting. Vi laver lettere styrketræning af forskellig art, som styrker vores muskler - bl.a. med små vægte/ vandflasker med sand.

Vi starter og slutter med afslapning, og undervejs i yogatimen arbejder vi kroppen grundigt igennem, så den er helt varm, når vi slutter. Dejlig følelse at gå hjem med.

Det er ikke svære øvelser, vi laver og vi hopper ikke ret meget, - og vi har det sjovt. Det er hold, som de fleste kan gå på. Anettes sprudlende humør smitter let af på os gymnaster.

Der er en god og hyggelig stemning på holdet, ikke mindst fordi Anne-Marie har let til smil, som smitter af på os deltagere.

Anette har lavet det tilbud, at hvis man en dag ikke komme på det hold, man er tilmeldt, kan man komme på det andet hold.

Hold 54 er fuldt booket, men hold 55 - som kører i Pauserummet ved Fjordagerhallen hver onsdag fra kl. 19.20 - 20.30 - er der endnu et par ledige pladser, så hvis du går og tænker på, du måske gerne ville have gået til yoga, kan du nå det endnu, du kan komme og få en prøvetime, inden du melder dig til.

Det er stadig muligt at blive tilmeldt et af holdene, og der er mulighed for en prøvetime - bare kom!

32


Af Pernille Pasfall, formand i Fjordager Gymnastik

En presset gymnastikafdeling Ved fælles hjælp, stillingsopslag, hjælpsomme instruktører og forældre, nye bestyrelsesmedlemmer, brugen af de sociale medier og netværk, fik vi stablet et sæsonprogram på benene. Dog måtte vi konstatere, at vi nu havde ti hold mindre i afdelingen.

Hvordan kan det nu passe, når man i skrivende stund har ca. 400 medlemmer i sin afdeling. Det kan det, fordi vi for bare 4 år siden havde 1200 medlemmer. Så er det gode spørgsmål, hvordan gik det til? Ja, nu skal I høre. Som i alle gode eventyr kommer hovedpersonen ud for nogle ulykker eller møder nogle onde væsner på sin færd ud i verden. Sådan gik det også for os.

Vi kiggede på hinanden i bestyrelsen og blev enige om, at vi havde gjort, hvad vi kunne for at få holdene besat, - trylle kunne vi ikke. I stedet for at ærgre os over alt det, vi ikke kunne oprette, besluttede vi os for at kigge med positive øjne, på alt det der var lykkedes.

Den første vi mødte var Corona. En ækel, fæl og uoverskuelig virus, der kom helt fra Kina. Den kom med afspritning af hænder og redskaber, mundbind og coronaafstand, afstandskrav pr. kvadratmeter og med den grimme, grimme nedlukning som dens sidste udvej. Den medførte begrænsede antal deltagere på holdene, opdelte træninger, nedlukning af weekendtræninger og overnatninger, aflysning af opvisninger og et gymnastikfællesskab i knæ. Men der blev, efter lang tid, lys for enden af tunellen. Vi kunne begynde planlægningen af denne sæson og så blev vi , som i eventyrene, ramt af den næste udfordring. Et generationsskifte i instruktørstaben. Babyer skulle fødes, nye job langt herfra, rejser, højskoleophold, studier og andre interesser i livet gjorde udslaget. Og den næste genration stod ikke lige klar i kulissen.

Rigtig mange af vores dygtige instruktører havde lyst til at fortsætte med deres hold, og samtidig var vi lykkedes med at finde en ny yoga instruktør, en ny træner til herre motion, nyt team på 2-3 kl. piger, nyt koncept på spilopperne og at finde en hær af dygtige hjælpeinstruktører og holdhjælpere til alle hold. Så vi var top klar til sæsonstarten i september. Men, men, men for tredje gang skulle vi møde udfordringer. Denne gang var disse udfordringer dog bygningsmæssige. Halgulvet i Agedruphallen var udsat for hærværk med en stor vandskade til følge, som gjorde, at alt gulv skulle skiftes. Og det er nu en gang temmelig svært at lave gymnastik uden et halvgulv.

Endnu en gang måtte vi opfinde og genfinde os selv.

Endnu en gang var gode råd dyre, og vi måtte tænke kreativt. fortsættes næste side 33


fortsat fra forrige side

Vores instruktører har med deres grundige forberedelse, engagement, faglighed og gode humør lagt grundstenene.

Vi rykkede lidt rundt på nogle få hold og fik kabalen til at gå op, så alle kunne træne i gymnastiksal og foredragssal. Men alle ved, at det ikke er optimalt at springe, hvor der ikke er en lækker grav at springe ud i.

De spreder bevægelsesglæde for vores gymnaster! De skaber nye fællesskaber på holdene! Og de udfordrer og dygtiggør gymnasterne!

Derfor er der blevet booket tider forskellige steder rundt omkring i Odenses springhaller. Og her tilbyder vi ind i mellem træning til vores springhold. I skrivende stund er arbejdet på det nye gulv i sin spæde start, og vi glæder os ubeskriveligt til det er færdigt, forhåbentlig i starten af 2022.

På de enkelte hold opleves der udvikling, som fx på puslingeholdet i Seden, hvor de små sanglege og rim og remser nu er blevet en integreret del af de små børns gymnastikkunnen.

Som i alle eventyr ender det altid lykkeligt og det gør det også, for os i Fjordager gymnastik. Vi vælger at kigge på alt det positive, for det er her vi henter vores energi til det videre arbejde i bestyrelsen.

På Hot Mammas laves den årlige Knæk Cancer blomst selvfølgelig i planke. På yoga- holdene opleves der succes, når en øvelse bliver nemmere og nemmere at udføre, og hos springholdene udvikler gymnasterne sig gennem de mange gentagelser og forfiner deres spring. Hvad det hele munder ud i, glæder vi os til at se til den første opvisning i to år i Fjordager Gymnastik. Lørdag d. 9. april lukker vi dørene op til opvisning i Fjordagerhallen, og vi glæder os til at tage imod en masse gymnastikglade mennesker. Vi ser lyst på fremtiden og har lovet hinanden, at have tålmodighed med at finde os selv som afdeling efter nogle udfordrende år.

Hver uge træner alle hold trods udfordringerne. Nyt klubtøj i Fjordager Gymnastik Sammen med vores dygtige samarbejdspartner Sport & Profil har vi til denne sæson lanceret en ny klubdragt og en tilhørende kollektion, som er målrettet gymnaster. Alt kan bestilles i vores webshop, som kan tilgås via vores hjemmeside Fjordager-gymnastik.dk. Der kan tilføjes navnetryk og alt leveres med Fjordager gymnastik logo påtrykt på ryggen og nederst på benet. I de næste måneder vil vores instruktører kunne ses i hallerne med denne smukke dragt og tilhørende t-shirt på. Køb køb køb så vi i fællesskab med stolthed kan vise, at VI er fra Fjordager Gymnastik. 34


HCA MARATHON Af Erik Juel Mogensen, Direktør for HCA Marathon

1000 tak, Fjordager Alle jer, der var vejvisere, i nummerudleveringen, i frivilligforplejningen, i bagageopbevaringen, på oprydningsholdet, opstilling, nedtagning eller på cyklerne foran feltet og så videre – hver og en ydede en helt uundværlig indsats og var derved med til at give de mange løbere en fantastisk oplevelse – TAK.

Så lykkedes det endeligt, efter mere end et års ufrivillig Covid-19 pause, at få afviklet den 21. udgave af HCA Marathon. Efter mere end et år med op og nedture i Covid-19 ruchebanen, stod næsten 3.300 forventningsfulde løbere klar ved startstregen den 26. september kl. 10.00 til endnu en udgave af HCA Marathon og strabadserne på de 21/42 km.

2021 udgaven blev som sagt afviklet i Covid-19’s kedelige skygge – hvilket helt sikkert gik ud over deltagerantallet, som lå væsentligt under de sidste 3-4 gange, der har været afviklet HCA Marathon. Fra HCA Marathon er vi dog sikre på at dette er et engangstilfælde og at vores mange deltagere er tilbage i igen i 2022.

Vejret viste sig fra sin bedste side med sol bag lette skyer og en 17-18 grader, ved starten, solen tog efterfølgende mere og mere over – hvilket de mange tilskuere nød, men ikke bekom alle løbere lige vel.

Dette kan du som Fjordager-medlem være med til at påvirke – selvfølgeligt ved at deltage, men nemmest og bedst ved at huske, at anbefale løbet til venner, familie, kollegaer og alle andre steder, hvor der tales løb.

Foto: HCA Marathon

Vi er allerede i gang med planlægningen af 2022 udgaven, og her bliver der atter brug for hjælp fra de mange frivillige hjælpere og hænder fra Fjordager. Snak med klubkammerater, naboer og/eller familien og saml et ”Team” – så du/i er klar, når de mange sjove og spændende frivillige opgaver til HCA Marathon 2022 bliver ”udbudt” i starten af 2022.

Det ændrer dog ikke ved kendsgerningen, at årets løb blev en kæmpe succes med masser af glade løbere og endnu flere glade og tilfredse tilskuere på ruten og i Idrætspark området.

Endnu en gang STORT TAK – FJORDAGER – håber vi også ses den 25. september 2022 til den 22. udgave? Foto: HCA Marathon

Trods kort planlægningstid – fra juni 2021 – lykkedes det at få stablet det sædvanlige setup at frivillige på benene – efter en fantastisk indsats af mange i Fjordager IF – hvilket der skal lyde en kæmpestor tak for, fra os i HCA Marathon. En særlig tak skal der også lyde til de mange frivillige som på dagen trak i frivillig-trøjen og gav en hånd med ved afviklingen. 35


Frivillighed i Fjordager - Her til HCA Marathon Smil, fællesskab og 1000-vis af håndmadder

Startnumre

Frivilligforplejning Medaljer

Fejeblad

Depoter

Rutevisere Pastaparty

Opsætning

Bagage

Information

Koordinatorer

Foto: Pernille Egdal

36

Nedtagning


Af Tinna Poulsen, Træner for U11 piger i Fjordager Fodbold

EnergiFyn Cup 2021

Fjordager Fodbolds seje U10-piger til EnergiFyn Cup på Odense Stadion

2021 er et ”historisk år” for pigefodbolden i Fjordager IF.

Pigerne i Fjordager IF stillede med et U10 hold og et U11 hold. Alle hold spillede tre kampe hver og eftersom pigerne var i undertal, måtte de også spille mod drengehold. Det tog pigerne i en stiv arm og gav drengene kamp til stregen.

Ikke nok med at pigefodbolden har fået vokseværk, men det var også i 2021, at U10 og U11 blev inviteret med til EnergiFyn Cup for første gang siden Cup’en debut i 2003.

Det er så fedt at være af sted med pigerne. Humøret er altid i top og sammenholdet er ikke til at tage fejl af. De vinder som hold og taber som hold, og Energi Fyn Cup var ingen undtagelse.

Sådan en fest på Odense Stadion ville pigerne fra Fjordager IF ikke gå glip af. Energi Fyn Cup er en stor turnering, som hvert år bliver afholdt på Odense Stadion, Nature Energy Park.

Efter turneringen, havde Øens Hold inviteret alle deltagerne samt deres familie og venner til den efterfølgende 3F Superligakamp, OB Randers FC.

Arrangøren er Øens Hold med EnergyFyn som hovedsponsor. I år var der 32 hold der deltog, og ud af de 32 var der blot 6 pigehold. 37

fortsættes næste side


fortsat fra forrige side

Inden kampen havde pigerne mulighed for at møde maskotten Viktor og nogle OB-spillere, som stod klar til at uddele autografer og stille op til ”selfies”.

Den ene af pigerne sagde efter at have mødt ham: ”Rasmus Brohave er lige så sød i virkeligheden, som han er på YouTube”. Jeg vil vove at påstå, at Rasmus nok var dagens højdepunkt for størstedelen af pigerne.

Det var dog ikke dem, der fik al pigernes opmærksomhed. Pigerne havde nemlig fået øje på youtuberen Rasmus Brohave, og jeg skal lige love for det var stort.

Men festen sluttede dog ikke her. I pausen løb alle 32 hold inkl. trænerne en æresrunde rundt på grønsværen, imens ca. 8000 tilskuer så på.

Foto: Privatfoto

Personligt synes jeg, det var dagens højdepunkt, fordi her repræsenterede vores piger og pigefodbolden i Fjordager IF og det var stort. Alt i alt havde vi en fantastik dag, og pigerne vender stærkt tilbage til næste års Energi Fyn Cup. Ps. Det var U11 pigernes første stævne og vi syntes det var lidt blæret at debuten var på Natur Energy Park ;-) KOM SÅ FJORDAGER!!! Tinna Poulsen Træner - U11 piger

Olivia og Rasmus Brohave stiller op til foto

Foto: Privatfoto

Fjordager Fodbolds seje U11-piger til EnergiFyn Cup på Odense Stadion

38


Af Tina Stendal, Formand i Fjordager Fodbold

Efterårssæsonen i Fjordager Fodbold Det er vigtigt at støtte op med et engageret og støttende heppekor til kamp. Der vil være tidspunkter, hvor de beder om hjælp eller hvor Fjordager Idrætsforening har brug for hjælp til andre frivillige arrangementer, så støt dem ved at hjælpe i disse situationer. Det er ikke alle aktiviteter, der er rundt om et hold, hvor der er brug for viden om fodbold for at kunne støtte holdet.

Der er kommet mange nye spillere og trænere til – nogle årgange flere end andre, og det er jo en sand fornøjelse at se, at alle kvadratmeter af grønsværen bliver brugt. Bestyrelsens vision er at få spillere på alle årgange, så vi ser frem til at byde endnu flere spillere og trænere velkommen til klubben, så invitere gerne venner med til træning, måske det er noget for dem

Det er også vigtigt, at støtte op om vores seniorhold med et skønt heppekor. Seniorspillere elsker at spille fodbold, og de gør det, fordi de er en del af et fedt lokalt fællesskab og går måske ikke så meget op i, om familien kommer og hepper, men det styrker fællesskaber og relationer at være engageret.

Bestyrelsen har brugt en del tid på at komme ind i det administrative i klubarbejdet, og vi har lagt visioner for, hvordan vi gerne vil styrke det sjove og udviklende fodboldfællesskab gennem sociale aktiviteter. Traditionen tro vil der være forskellige stævner og arrangementer i indendørssæsonen. Der er søgt forskellige puljer til at iværksætte arrangementer på børne- og ungdomssiden. Vi var så heldige at få økonomiske midler til at lave et arrangement, da der var lokalopgør mellem serie 2 og ABB fra DIF/DGIs Genstartspulje. Derudover fik vi også midler til nye bord- og bænksæt, som vil blive placeret rundt om klubhuset.

Seniorspillere er dem, som klubbens børn og unge kan spejle sig i og se, hvad fodbold kan på sigt. Send dit barn afsted sammen med kammerater og se fodbold eller støt op om opgaven som boldhenter, når holdet får mulighed for den opgave. Snup en kvalitetsstund med dit barn eller barnebarn på fodboldbanen, og medbring en bold, så kan der samtidig leges på sidelinjen.

Det er en fornøjelse for os bestyrelsesmedlemmer at opleve den positive og glade energi, som trænere og holdledere deler med spillerne til træning. De frivillige foreninger kan på ingen måde klare sig uden frivillige og engagerede trænere.

Fjordager i Farver bød på mange skønne fodboldkampe på alle årgange, og vi havde fornøjelsen af at have 0. årgang fra Seden skolen til sjove fodboldlege samtidig med, at der var mange børnestævner på hjemmebane. HCA Marathon blev afviklet med støtte fra vores U13 og U19 hold. Tak for jeres engagement, som værdsættes højt.

Frivillige trænere, i udendørssæsonen, investerer omkring 9 timer om ugen af deres tid på et hold, og nogle perioder investerer de mere pga. forberedelse og træneruddannelse.

Udover medlemstilgang, så er der også kommet sponsortilgang. Vi har allerede Møllekroen som hovedsponsor, men udover dem, så er der indgået en treårig aftale med både Odense Havn A/S og Storm & Handwerk.

Det er en kæmpe gevinst for klubben og spillere. Der er rift om frivillige til foreningslivet, og jeg vil derfor gerne invitere forældre til børn og unge i klubben om at støtte ekstra godt op om vores frivillige trænere og holdledere, da de investerer utrolig meget tid og engagement i jeres børn.

Karens Rengøring har sponsoreret hoodier til hele U13 og Tante Rosas Blomster sponsorer buketter til Albaniserien ved jubilæumskampe. fortsættes næste side

39


fortsat fra forrige side

Vi håber på at kunne byde flere med, fordi ligesom frivillige og medlemmer er en gave til det fede foreningsliv, så er sponsorer det også, da de er med til at skabe ekstra muligheder for frivillige og medlemmer. Tak for jeres engagement til alle sponsorer

Fjordager Fodbolds piger til EnergiFyn Cup på Odense Stadion, hvor de fik hilst på OB-maskotten, Victor

JULEGAVEIDÈER

klik på KLUBKOLLEKTION over logoet

TRILLE-TROLLE håndbold for de mindste 4-5 år

Kom i Fjordagerhallen søndag d. 5.12.21

Hver torsdag i Seden Skoles gymnastiksal 16.30 - 17.30

SE / BESTIL KLUBTØJ OG TILBEHØR: shop.sportogprofil.dk/fjordagerhaandbold

9.00 - 11.00 11.30 U13 12.15 U11 13.00 HS3 14.00 DS2

Håndboldskole for alle 0. klasser Fjordager Håndbold - Bellinge IF Fjordager Håndbold - Højby S & G Fjordager Håndbold - Vindinge Fjordager Håndbold - HF Langeland 40

Kom og mød Krestina og de glade håndboldbørn


Af Tina Stendal, Træner U13 Mix i Fjordager Håndbold

U13 MIX - HÅNDBOLD Der er god stemning hver gang, også når vi møder hold, der spiller for at nå a-puljen efter nytår, mens vi lærer at spille sammen i kamp.

U13mix startede denne sæson, som U13 drenge, og vi var i tvivl om hvilken vej vinden blæste ift.om vi ville være spillere nok til at deltage i turneringskampe, men inden vi så os om, så vendte vinden, og vi fik medvind.

Spillerne har altid god stemning med og et nyt angreb giver nye muligheder for at score mål og alle forsvars dueller handler om at stå sammen og minimere scoringer.

6 spillere blev til 15 spillere. Vi er så heldige, at der var 4 piger, der fandt vejen tilbage i hallen sammen med 5 nye spillere, og et ny hold opstod U13 mix.

Stærkt fællesskab på U13mix, hvor trænerteamet er gået fra to til tre trænere, der giver mulighed for endnu mere differentieret træning.

Vi spænder bredt - fra nybegynder til øvet, og vi har det megasjovt sammen om håndbold, hvor der er plads til individuel og fælles udvikling.

Oktober blev afsluttet med deltagelse i UVstævne Tak til alle U13 spillere for at møde op med fantastisk humør og lysten til at udvikle sig i håndboldhallen

Vores fællesskab bygger på godt kammeratskab, modet til at lære nyt og heppe på hinanden.

ÅRETS JULEGAVE - KLUBTUR Kom til håndboldherrernes FINAL-4 stævne til ½ pris. D. 26.- og 27. marts 2022 i Boxen i Herning Få 4 kampe på 2 dage til kr. 200,00 Bestil senest søndag d. 29.11.21 på Fjordager Håndbolds hjemmeside 41


������������� ������������� ���������������������������������������� ������������ ���������������������������������������� ������������

• Vand • Vand ����������� • ������������� Varme • Varme ���������������������������������������� ������������ • Gas • Gas • Sanitet •· Vand Sanitet

VVS

Få en lavere varmeregning og et lunere hus

· Varme ������� · Gas ������� · Sanitet

������� �������

����������������������� • Vand ������������������

����������������������� ������������������

Isolerings-Gruppen

MARSLEV VVS ApS

���������������� • Varme ����������������

- over 30 års erfaring i at holde på varmen

Aut. Gas og VVS ������������������� Instal. �������������������

•Klaus GasFriis Madsen • Sanitet TLF. 65 95 12 06 VVS �������

Isolerings-Gruppen A/S Slettensvej 169 5270 Odense N info@isolerings-gruppen.dk +45 66 18 60 11 www.isolerings-gruppen.dk

VVS �������

Biltlf. 20 11 99 11

������� �������

����������������������� ������������������

���������������� �������������������

VVS �������

.

2 sp (86mm) x 125mm

42


HCA Marathon inviterer til . . .

LØBET

2015 2021 Fjordager Fodbolds nye bestyrelse - Et stærkt hold!

Løb 5 - 10 km

Børneløb 2,5 km

31. december 2021 Start-mål Hunderupskolen Odense C “Godt nytår” - kransekage og bobler i mål www.hcamarathon.dk FJORDAGER FIF

43


Hovedformandens visioner Af Tove Sinius-Clausen (Tut), redaktør

Hovedformand på roadtrip Fjordager Idrætsforening valgte ny Hovedformand til årets generalforsamling. Det er blot nr. 5 i Foreningens snart 50-årige historie. Det er altså en post, man bestrider i mange år.

Han ser uddannelse som et værktøj til at sikre en god adfærd og en fælles kultur omkring det at være træner eller leder, især i forhold til børn.

Jerry Vinther er helt klar over det og fuldstændig parat. Han er som en væddeløbshest, der venter på at komme ud af startboksen.

”Vi skal have et fælles sprog. Man får nye input, når man kommer på uddannelse”, siger Jerry.

I Boldøjet nr. 2 var der en præsentation af Jerry Vinther, og i dette nummer præsenteres I for Jerry’s strategi og visioner for Fjordager Idrætsforening.

Uddannelse betyder også noget i forhold til sikkerhed. Har vi styr på brugen af de mange redskaber? Hvordan sikrer vi, at ingen får et mål ned over sig? Hele problematikken med voksne og børn? Vi skal være supergode til at hjælpe hinanden.

Sæt dig godt til rette, lyt til de ord, du læser og glæd dig til fremtiden. Jerry er igang med at besøge de 12 afdelinger, møde bestyrelserne og medlemmerne – der hvor de er aktive.”Jeg vil møde medlemmerne. Lytte-høre-snakke – skabe en dialog. Vi skal lære hinanden af kende” Fællesskab-Innovation-Frivillig FIF – Ny betydning af de 3 kendte bogstaver. Vi ved det! Vi har hørt det til hudløshed. Foreningsliv = fællesskab. Det der binder os sammen. I mange tilfælde kan fællesskab ligefrem give et sus. Noget man kan blive afhængig af. Innovation er det nye ord, som Jerry bringer med. Han arbejder i forvejen med med udvikling, innovation og kreativitet. ”Vi skal udvikle os, gerne i form af uddannelse”, siger Jerry. ”Hvis det stod til mig, og vi havde tid og penge nok, skulle alle ledere og trænere på uddannelse, hvilket jeg ved at de fleste afdelinger allerede prioriterer højt.”

Synlighed om Fjordager IF i Fjordager IF Hvis uddannelse er topprioritet hos Jerry, er synlighed det næststørste ønske. Jerry selv vil være så synlig, det overhovedet kan lade sig gøre, men også synlighed omkring Fjordager i Fjordager er vigtigt.

Dette er Jerrys helt store ønske. 44

fortsættes næste side


Hovedformandens visioner fortsat fra forrige side

”Hvorfor er vi medlemmer i Fjordager? Hvorfor har vi Fjordager Idrætsforening? Hvorfor kan nogle afdelinger ikke bare være sig selv og uafhængige af Fjordager Idrætsforening? Hvorfor skal alle være med i fællesskabet?”

Derfor” siger Jerry Han glæder sig til rollen som Hovedformand. Jerry er helt klar i spyttet, når han beskriver den rolle: ”Der er nødt til at være en, der udstikker rammerne og tager ansvaret. Den rolle vil jeg gerne udfylde”.

Disse spørgsmål stiller Jerry til sig selv og til bestyrelserne; fordi han mener, at vi har godt af at stoppe op og finde ud af, hvem vi er. Revitalisering (genoplivelse) med et fint ord.

Jobbank – frivillig tjans 4 timers arbejde i målområdet til H.C. Andersen Maraton den 26.9.21

”Hvorfor har vi egentlig Fjordager Idrætsforening. Hvorfor er vi en del af en stor forening?

Nogenlunde sådan kunne et jobopslag se ud i forhold til at få en frivillig tjans ved H.C. Andersen Maraton.

Jerry betegner sig selv som rastløs. ”Jeg kan ikke sidde stille. Jeg skal ud og snakke med medlemmerne. Møde dem i hallerne, på lægterne og i gymnastiksalene”

Præcist og konkret: hvad arbejdet består af og hvor længe. I dagens Danmark har alle mennesker travlt. Der er meget at se til med arbejde, familie, fritidsinteresser. Interessen for at hjælpe er tilstede, men det er svært at finde tiden til noget, som er så diffust som at hjælpe til ved et stort arrangement. Man efterspørger specifik opgavebeskrivelse.

”Hvad forventer du til gengæld? spørger jeg ”Jeg forventer, at man er åben og giver tingene en chance. Måske bliver vi klogere og forandrer nogle ting i 2021, og i 2022 bliver vi klogere på en anden måde; men jeg håber virkelig, at man er åben og interesseret.

Det får man i fremtiden i Fjordager Idrætsforening. Der er nemlig til stadighed brug for mange frivillige.

Foreningens kompleksitet er guleroden ”Hvorfor lige hovedformand i Fjordager Idrætsforening, når du bor i Søhus?”, spørger jeg.

”glem tanken om løn til frivillige hjælpere i idrætsforeningen”, siger Jerry.

”Jeg har stor erfaring med foreningsarbejde; jeg har siddet i bestyrelsen for ledernes Hovedorganisation som formand og Odense Svømmeklubs bestyrelse.

Det er praktisk umuligt og giver også en skævvridning i foreningen” Til gengæld kan vi bestræbe os på at behandle de frivillige med stor respekt, opmærksomhed og taknemmelighed.

Jeg har været ansat i Odense Kommune som koncernchef i 10 år. 5 år ved Socialområdet og 5 år ved handicapområdet.

”De frivillige skal vide, hvor stor betydning, deres indsats gør for foreningen. Jeg vil endda sige, at det er alt afgørende.”

Derfor var det oplagt at bruge nogle kræfter i en stor Idrætsforening med den kompleksitet, som Fjordager Idrætsforening har, og hvor jeg kan bruge det store netværk, jeg igennem årene har fået, bl.a. i Odense Kommune.

Lad dette være Jerrys sidste ord i denne omgang…. 45


Vinduesvask / facadevask i op til 13 meters højde uden brug af fordyrende lift leje ring og hør Lunden 56 · 5320 Agedrup nærmere... E-mail: info@clean2go.dk

Clean 2 Go

• Kontorrengøring ApS

• Erhvervsrengøring • Erhvervsvindues pudsning • Viceværtsopgaver

Tlf. 26 12 03 11 Kontorrengøring - Trappevask - Erhvervsrengøring • Grundejerservice www.clean2go.dk Viceværtsopgaver - Grundejerservice • Græsslåning Græsslåning - Hækklipning • Hækkeklipning s og Samt andet forefaldende Ring til oarbejde p neto fortæl om ker! s n ø e din

• Samt andet forefaldende arbejde

Clean 2 Go ApS Lunden 56, 5320 Agedrup

tlf. 26 12 03 11

www.clean2go.dk

STILLER MED DET “VI STÆRKESTE HOLD - du kan regne med!

IN Lu GEN kk ed ag e

...

Landbrugsvej 4 • 5260 Odense S • Tlf. 66 18 40 20 • www.søbyrevisorer.dk

r rtjene o f n r it ba Fordi d t bedste... de

Den tryg ge hverd dit barn ag for ...

Bullerup private Børnehave

Mølledammen 12, 5320 Agedrup - Telefon: 66 10 96 16 Web: www.bullerup-private.dk Mail: info@bullerup-private.dk 46


VI SPØRGER MEDLEMMERNE Af Tove Sinius-Clausen (Tut), redaktør

Redaktøren har stillet følgende spørgsmål til 2 medlemmer af Fjordager Idrætsforening. 1. Beskriv din bedste oplevelse i Fjordager Idrætsforening? 2. Hvad kunne du godt tænke dig at være verdensmester i? 3. Hvem kunne du godt tænke dig at mødes med til en kop kaffe? Aida U10 og Aiya Ull, fodboldspillere Jeg møder 2 glade piger, der er klar til dagens træning, og de vil begge gerne svare på spørgsmålene. Spm. 1- Bedste oplevelse i Fjordager IF Vi samarbejder meget, når vi spiller. Det er sjovt at træne. Spm. 2 - Hvilken sportsgren vil I gerne være verdensmestre i? Gymnast og balletdanser Spm. 3 - Hvem kunne I godt tænke jer at mødes med til en kop kaffe eller spise en is med? Mor, siger de begge William Ryan Goberg Stenmann , U14 fodboldhold Spm. 1 - Beskriv din bedste oplevelse i Fjordager Idrætsforening? Det var, da jeg var til indendørsturnering i Taulov, hvor vi vandt turneringen. Det er nogle år siden. Spm. 2 - Hvilken sportsgren vil du gerne være verdensmester i? Det vil nok være at vinde verdensmesterskabet som fodboldspiller for Danmark. Spm. 3 - Hvem kunne du godt tænke dig at mødes med til en kop kaffe? En dansk landsholdspiller, f.eks. Thomas Delaney Leif Nygaard, mangeårig frivillig som IT-mand, instruktør osv. osv. osv Spm. 1 - Bedste oplevelse i Fjordager IF Jeg har haft så mange dejlige oplevelser med Fjordager, så det er svært at udpege den bedste. En, der måske har sat sig lidt ekstra på nethinden, er en klubtur til Hamborg Marathon i 1993, hvor jeg løb mit første Marathon. Den følelse af at have gjort det og så blive modtaget af klubkammerater i målet var noget særligt. Spm. 2 Nu har jeg aldrig set mig selv som en vinder eller etter, jeg foretrækker bredden og det sociale. Skal jeg nævne noget må det være marathon. Jeg er dybt fascineret af, at nogle kan kan få sin krop til at yde så stor en indsats i så højt et tempo, i ca. 2 timer. Spm. 3 Celine Dion. En sangerinde, som jeg er dybt fascineret af og har været heldig at opleve flere steder i verden. 47


10 min. med... IdéSign Af Tove Sinius-Clausen (Tut)

Vi er gode ved vores medarbejdere Meget tidligt en tirsdag morgen møder jeg ind på adressen Strandvejen 52, hvor jeg har aftalt ”10 minutter med” Idé-Sign. Jeg bliver budt velkommen af Karin Johansen, som fortæller mig, at hun er gift med Søren Johansen, indehaver af firmaet. Det er Karin, jeg snakker med. Søren arbejder imens. Firmaet laver skilte i alle former. Lige nu er det ladestandere til el-biler, som skal have logo på. Der er også lige ankommet en stak markiseduge, som skal have logo på, og det helt nye er folie på døre for at give dem en ny overflade – i stedet for at male dem. Hvor længe har I haft firmaet? Vi startede i 1992 i Spanien og har haft dansk CVR-nummer siden 1. januar 1995. Vi kunne derfor have holdt 25 års jubilæum sidste år, og det var også meningen. Festen skulle skubbes til sommeren 2020, men Corona satte desværre en stopper for det. Nu tænker vi lidt på at holde 27½ års jubilæum. Hvorfor ville I gerne være selvstændige? Søren har altid haft lyst til det. Han er udlært tømrer i Grønland og flyttede senere til Spanien og blev selvstændig. Jeg fulgte med og syntes, at det lød spændende. Det har altid passet os begge rigtigt fint. Det er hårdt i opstarten, når firmaet skal sparkes i gang, men det giver en frihed, som vi godt kan lide.

Karin og Søren Johansen Indehavere af Idé-Sign

I 1994 flyttede vi tilbage til Danmark, og da vi havde udstyret og maskinerne til skiltefremstilling, kunne vi lige så godt tage dem i brug. Vi boede først et år i Marslev, derefter i Munkebo i 7 år, og 1.4.2002 købte vi dette sted, hvor vi også bor privat.

Hvor mange ansatte er I? Ud over Søren og mig selv som medhjælpende hustru, har vi et par piger, der kommer her 2-3 timer hver om eftermiddagen. Desuden benytter vi os meget af freelancere. Vi har en fast, som kommer 1-2 dage om ugen, og derudover har vi nogle, vi kan hyre ind, når vi har opgaver, f.eks. i Århus eller København. Det er ofte nogle, som er bosiddende i de respektive områder.

Vi havde i begyndelsen begge to fuldtidsjob, Søren som tømrer bl.a. på Fjord og Bælt, og jeg var hjemmehjælper og pædagogmedhjælper. Da Søren blev ledig, var det springbrættet til, at han begyndte at arbejde med IdéSign på fuld tid.

48

fortsættes næste side


10 min. med... IdéSign fortsat fra side 48

Hvordan brander I jeres firma? De fleste af vore kunder kommer via hjemmesiden.

Det minimerer muligheden for misforståelser og fejl. For at kunne levere det helt perfekte produkt, er det vigtigt, at opgaven er forstået. Derfor stiller jeg rigtigt mange spørgsmål i forhold til, hvor det skal bruges og hvordan. Et klistermærke er altså ikke bare et klistermærke. Hvad er jeres visioner for fremtiden? Vi har ikke nogen drøm om at få en hel masse ansatte. Visionen er fortsat at servicere vore kunder rigtigt godt og udføre arbejdet så godt som muligt. Både Søren og Karin er selvlærte inden for branchen. Karin har taget EFG grafisk, men har ikke fuldført uddannelsen. De har begge taget en del kurser, som bliver udbudt, f.eks. fra leverandørerne. Ellers er det bare øvelse-øvelse-øvelse, siger Karin.

Ud over Boldøjet har vi også sportsreklamer i nogle haller rundt omkring. Sidst, men ikke mindst er det mund til øre-omtalen.

Det har været meget spændende at se og høre om en branche, som er mere vidtfavnende end først antaget.

Mange af vore kunder har vi haft i mange år. Vi har deres logofiler og lignende liggende digitalt, og derfor kan vi altid lave et skilt eller andet, der matcher, det der blev lavet for år tilbage. Hvad er det specielle ved jeres firma? Vi går meget højt op i kvalitet, og vil derfor ikke konkurrere på prisen. Vi vil hellere levere en god service og et godt produkt, og et produkt, vi kan stå inde for. Ikke dermed være sagt, at vi er dyrere end andre, men tingene koster, det de koster. Hos os foregår det på den måde, at hvis en kunde henvender sig til mig, så er det mig, der giver pris, har solgt opgaven, har lavet et layout, og det er også mig, der udfører arbejdet. 49


Fjordager Idrætsforening - Kontaktpersoner og mailadresser Hovedformand

Jerry Vinther

hovedformand@fjordager-if.dk

61 65 63 15

Næstformand

Charlotte Veppler

charlotte@veppler.dk

22 60 54 79

Kasserer

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Sekretær

Lene Berendtsen

sekretaer@fjordager-if.dk

20 80 25 33

Badmintonformand

Ole Johansen

sedenstrandby19@gmail.com

26 20 75 68

Kasserer

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Basketball

Jerry Vinther

fjordager@sport.dk

40 10 84 04

Tina Stendal

formand@fjordagerfodbold.dk

60 18 10 61

Økonomiansvarlig

Kurt Kornberg Nielsen

kasserer@fjordagerfodbold.dk

65 93 83 82

Gymnastikformand

Pernille Ladegaard Pasfall

gymbestyrelsen@gmail.com

40 10 84 04

Kasserer

Birgit Christensen

fjo.gym.kas@gmail.com

29 16 34 29

Håndboldformand

Michael Dahl-Lassen

fjordager@sport.dk

40 10 84 04

Kasserer

Jesper Sass Jensen

jesper@ibje.dk

40 33 88 38

Linedanceformand

Elsebeth Lundgreen

elsebeth_lundgreen@hotmail.com

28 71 61 99

Kasserer

Inga Løkke

inka@webspeed.dk

22 50 66 76

Minigolfformand

Thorkil Nielsen

annadorethe@yahoo.dk

60 62 84 82

Motionsformand

Ivan Mortensen

ivan-tekniker@outlook.com

40 59 75 00

Dan Hubert

dhubert@dsa-net.dk

20 12 47 33

Karsten Schack Madsen

formand-loeb@fjordager-if.dk

60 39 61 21

Motionscenter

Ivan Mortensen

ivan-tekniker@outlook.com

40 59 75 00

Cykelformand

John Dyrvig

john_dyrvig@webspeed.dk

30 62 99 49

Scenen formand

Sune Krintel

sune.krintel@dk.abb.com

40 11 64 59

Kasserer

Connie Carlsen

connievibeke@hotmail.com

28 25 29 09

Taekwondoformand

Jerry Vinther

fjordager@sport.dk

61 65 63 15

Tennisformand

Lars Jensen

lars.je@kalnet.dk

31 15 84 09

Kasserer

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Aktive seniorer

Inger Sørensen

aktiveseniorer@fjordager-if.dk

29 60 15 28

Kasserer

Kirsten Christensen

kirsten@kbchristensen.dk

28 94 90 10

Annoncekonsulent

Pernille Egdal

fjordager@sport.dk

40 10 84 04

Fodboldformand

Kasserer Løbsformand

Mere info på vores hjemmeside: fjordager-if.dk

50


Fjordager Idrætsforening - Adresser Kontoret Fjordagerhallen

fjordager@sport.dk Kontorets åbningstider

40 10 84 04

Tirsdag kl. 16:00 - 18:00 Onsdag kl. 10:00 - 12:00 Se hjemmeside for yderligere information eller kontakt kontoret for at aftale nærmere.

Cafeteriaer

Agedruphallen Fjordagerhallen Fodbold Klubhus

40 10 84 04 40 10 84 04 40 88 82 90

FIF Hytten

Østbirkvej 15 B

5240 Odense NØ

Fodboldklubhuset

Østbirkvej 21

5240 Odense NØ

Scenen Centralen

Strandvejen 58

5240 Odense NØ

Fjordagerhallen

Strandvejen 39

5240 Odense NØ

Agedruphallen

Brolandvej 16

5320 Agedrup

Boldøjet

Udgives af Fjordager Idrætsforening, Strandvejen 39, 5240 Odense NØ

40 10 84 04

40 10 84 04

49. årgang

Ansvarshavende redaktør: Tove Sinius-Clausen, Tlf.: 26 44 84 97 mail: Mamatut1@hotmail.com Bladredaktion: Tove Sinius-Clausen (Tut), Pernille Egdal og Leif Nygaard Lay-out : Pernille Egdal, Fjordager Idrætsforening Annoncer: Pernille Egdal, Tlf: 40 10 84 04 e-mail: fjordager@sport.dk Distribution: Omdeles 4 gange årligt til ca. 3.000 medlemmer af Fjordager Idrætsforening samt alle husstande i Seden, Bullerup og Agedrup & Seden Syd. Oplæg: 4800 Tryk: rosendahls.dk Næste nummer udkommer torsdag den 24. februar Indlæg sendes til red@fjordager-if.dk senest mandag den 31. januar kl. 12:00

red@fjordager-if.dk

51


Afsender: Fjordager Idrætsforening Strandvejen 39 5240 Odense NØ

52


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.