Page 1

Boldøjet Nr. 4 - November 2019

47. årgang


sper. Her er Je in Han er d and pĂĽ lokale m rkedet! boligma

2


LEDEREN Af Louise Elkrog, hovedformand

Regel nr. 1 i livet: Gør, hvad der gør dig glad! Endnu et idrætsår lakker mod enden. Vi har nu kun en måned til jul, som I høj grad skal bruges på familie- og julehygge. Julen er og bliver børnenes fest. Men det er også ved at være tid til, at kigge tilbage på året, der er gået.

Vil DU være frivillig i Fjordager Idrætsforening? Du skal være så hjertelig velkommen. Der er opgaver af alle slags og størrelser! Endnu engang tak til Jer frivillige, også alle Jer vi havde i gang til afviklingen af HCA Marathon d. 29. september.

Investering af din tid Fik vi brugt alle vores minutter i banken? – eller glemte vi at investere!

Se mere inde i bladet, om hvad frivilligheden gør for Fjordager Idrætsforening, men så helt bestemt også for en selv.

Kan du huske årets første leder? Den med, at man skal forestille sig, at der er en bank, der hver morgen sætter 86.400,- kr. ind på din konto. Men saldoen vil ikke overføres fra dag til dag. Hver aften slettes alt fra kontoen, som du ikke fik brugt i løbet af dagen.

Mr. Marathon er nået i mål Idémanden bag HCA Marathon og løbsdirektør igennem de sidste 20 år Torben Simonsen har valgt at stoppe med udgangen af året. Ved den årlige medhjælperfest for frivillige ved HCA Marathon trådte løbsdirektør Torben Simonsen på talerstolen, for at de frivillige som de første fik meddelelsen om, at han stopper som leder af organisationen H.C. Andersen Marathon 31. december 2019 – efter Nytårsløbet.

Hvad vil du gøre? Hæve hver en øre selvfølgelig. Hver af os har en sådan bank ………. Dens navn er TIDEN. Hver morgen sættes 86.400 sekunder ind på din konto. Så mange sekunder er der faktisk i et døgn. Hver aften afskrives de sekunder, som du ikke fik investeret i positivitet, frivillighed, fællesskaber, livsglæde og at turde.

”At jeg stopper, er ingen katastrofe. Jeg er måske den, der bedst kan undværes og erstattes. Men det er jer og alle de mange andre frivillige, der gennem 20 år har løftet HCA Marathon til at være Odenses 6. største event, der er vigtige,” sagde Torben Simonsen blandt andet..

Har du husket at bruge din tid bedst muligt? Har du investeret dine sekunder, minutter og timer lige præcis dér, hvor det giver mening for dig?

Vi vil gerne takke Torben for den kæmpe indsats og ihærdighed han har gjort for HCA Marathon igennem alle årene. Vi har haft et fantastisk godt samarbejde, som vi helt sikkert vil komme til at savne. Se mere inde i bladet!

Heldigvis har rigtig mange af Jer valgt at investere noget af Jeres tid i Fjordager Idrætsforening. Enten som aktiv og/eller som frivillig. Det er vi glade for. I er nemlig alle sammen vigtige og med til at at gøre Fjordager Idrætsforening til en attraktiv forening for mennesker i udvikling. I gør en forskel! En kæmpe tak skal I have!

Glædelig jul og godt nytår til alle Med disse ord vil jeg ønske alle medlemmer og deres familier, sponsorer, samarbejdspartnere, bestyrelser, udvalg og ansatte en rigtig glædelig december, god jul og et lykkebringende nytår.

Undersøgelser viser, at i dag ønsker rigtig mange mennekser at være frivillige. De venter bare på at blive spurgt? Nu skal I ikke vente længere, for nu spørger vi dig:

Tak for godt samarbejde i 2019. 3


Bliv sponsor - Vi betaler! Støt din lokale forening med Fynsk Support når du køber el eller gas fra Energi Fyn. Du betaler ikke mere for din el eller gas, men du får lidt mere for dine penge - nemlig en god mulighed for at støtte dit lokalsamfund. Foreningen får penge i klubkassen efter dit forbrug. Ingen binding, og abonnementet er det samme, som du plejer hos Energi Fyn. Tilmeld på www.fynsksupport.dk eller sms EF til 1234 for mere information

AUTOVÆRKSTED 10% PENSIONIST RABAT

S. A. Auto ApS Seden Strandgyde 3 5240 Odense NØ kontakt@saauto.dk Tlf. 60 80 5000 SMS. 60 24 81 47

Åbningstider

www.saauto.dk

Vi har hørt at vi laver god mad...

Selskabslokaler & Diner Transportable Brolandvej 7 • Bullerup • 5320 Agedrup • Telefon 65 93 87 07 www.moellekroen.dk 4


Af Jette Bendix Nygaard, hovedkasserer

FAKTA OM MEDLEMSTAL Medlemmer i aldersgruppen 18-25-årige er gået frem fra 154 til 183 medlemmer, en fremgang på 10,5%, hvilket er meget positivt.

Fjordager Idrætsforening nærmer sig de 3000 medlemmer fordelt på 11 aktive afdelinger. Vi er stolte over at det er lykkes os at fastholde og tiltrække flere medlemmer i 2018.

Men vi er stadig udfordret på at finde aktiviteter, der kan fange lige netop denne aldersgruppe.

Det er flot, at vi kan bevare, - og endda øge medlemstallet i en tid, hvor flere vælger at være aktive individuelt, som for.eksempel træning i private fitnesscentre og andre private regi. Men det tolker vi, som at foreningslivet stadig står stærkt for mange og kan bidrage til et helt særligt fællesskab.

Foreningens aktiviteter har tiltrukket 76 flere medlemmer i aldersgruppen 25-60 år, så afdelingernes mange gode tilbud må ramme rigtigt. Da alle bliver ældre, er det vigtigt, vi hele tiden får nye børn/unge under 18 år. Gymnastik sørger for hele tiden at have tilbud til de mindste børn. Dog har især håndbold og fodbold tiltrukket en del flere børn/unge med nye tiltag.

Tallene er fra den årlige optælling og indberetning til det centrale foreningsregister, hvor vi hvert år pr. 31.12. laver denne øvelse. Lige om lidt, - 31.12.19, kan vi se om den opadgående tendens holder i 2019 også.

Tallene viser således, at vi bør udvikle os med nye tiltag, der henvender sig til nye målgrupper.

I 2018 havde vi en fremgang i alle aldersgrupper.

5


Fjordager Køreskole Odense NØ, Odense C og Svendborg

Stedet med lav dumpeprocent Stefan Christensen Tlf. 21 22 60 09 www.fjordagerkoreskole.dk

Sidenius Hvidevareservice Reparation og salg af hårde hvidevarer samt varmepumper mm. Altid et godt tilbud Salg af nyt og brugt køl - frys - vask - tørretumbler - opvask komfur - ovn - kogeplade - emhætte - mikroovn varmepumpe - aircondition mm.

Strandvejen 62 A · 5240 Odense NØ

2140 6278

Bullerup

info@sidenius-hvidevarer.dk www.sidenius-hvidevarer.dk

6


fortsat fra side 5

Heldigvis kan det lykkes fordi alle frivillige hele tiden forsøger at forbedre og udvikle de tilbud vi har.

Man behøver altså ikke stille med 100 mennesker for at starte en ny aktivitet eller afdeling op.

Hvis vi fortsat skal være en attraktiv forening, er det vigtigt at vi hele tiden kommer med nye tiltag – derfor vil jeg gerne opfordre til, at alle i vores nærområde tænker på, hvilke aktiviteter man kunne tænke sig at bruge nogle ledige timer på.

Har du en god ide til aktiviteter, så kontakt endelig vores kontor på fjordager@sport.dk. Husk, det er vigtigt at så mange som muligt får mulighed for at indgå i sociale relationer

– vi er en attraktiv forening i udvikling

Som I kan se på ovenstående lagkagediagram, er der meget forskel på størrelsen af de enkelte afdelinger i Fjordager Idrætsforening.

– vi er til for hinanden.

Tallene er pr. 31.12.18

7


EN VÆRDIG OG SMUK AFSKED MED DINE KÆRE

Erik Skree

Mette Andersen

HOLM BEGRAVELSER.DK

Tlf. 66 17 28 81 · Rugårdsvej 158 Tlf. 65 32 18 81· 5210 Odense NV 8


FRIVILLIG I FJORDAGER ARBEJDSDAG I FIF-HYTTEN - 3. NOVEMBER

SÅ ER DER EN VELFORTJENT PAUSE HURRA FOR INGAS BERØMTE BRUNSVIGER

OVER 10 TRAILERFULDE BLEV KØRT TIL GENBRUGSSTATIONEN I SEDEN OG PÅ HAVNEN GODT TILFREDSE MED INDSATSEN

ARBEJDET LEDES OG FORDELES

SKURENE RYDDET, MØBLER SORTERET OG GOD PLADS TIL MEDLEMMERNES AKTIVITETER OG REMEDIER

VEJRET VAR MED OS NÆSTEN HELE DAGEN

SORTERING OG HOVEDRENGØRING INDENDØRS

TAK TIL ALLE JER 25 FRIVILLIGE, DER HJALP TIL. HVOR HAR I KNOKLET INDE OG UDE. DET ER JO VILDT AT OPLEVE, HVOR LANGT VI KUNNE NÅ PÅ BARE ÉN DAG VED FÆLLES HJÆLP. TAK FOR GODT HUMØR OG EN IHÆRDIG INDSATS. 9

GOD FORPLEJNING UNDERVEJS


Juletræsfest i Fjordager Søndag d. 8. december Afholdes i Fjordagerhallen kl. 14:30-16:30  Vi skal danse om juletræet til musik fra nissebanden  Julemanden har lovet at kigge forbi  Vi har godteposer til alle børn  Nisse-cafeen sælger kaffe/te og æbleskiver

Billetpriser: Børn kr. 25,- og voksne gratis (børn skal være ifølge med en voksen). Billetter kan købes på kontoret hver tirsdag kl. 16-18 og onsdag kl. 10-12 frem til 4. december, eller på www.fjordager-IF.dk

10


Af Inger Sørensen, formand i Aktive Seniorer

Formanden for Aktive Seniorer har ordet Aktivitetsoversigt I 2020 er aktiviteterne som oversigten viser. Der er stadig plads på alle holdene, så ret henvendelse til kontaktpersonerne og få evt. en ”prøvetime”.

Året 2019 går på hæld og endnu en gang spørger man sig selv, hvor blev året af? Bladene falder af træer og buske, og dagene bliver kortere. Det er også tiden, hvor man gør status over det forløbne år, og vi har haft godt gang i aktiviteterne.

I skrivende stund arbejdes der på den årlige udflugt, hvor der er flere muligheder ”i spil”.

Åbent værksted Vi har i år haft succes med ”Åbent værksted” sammen med Seden Skole, hvor seniorer har haft mulighed for at komme i håndværk- og designlokalerne, og der er blevet fremstillet mange flotte ting.

Julen nærmere sig også med hastige skridt, og i december ”drosler” vi ned for aktiviteterne, da alle har travlt med forberedelserne derhjemme. Bestyrelsen i Aktive Seniorer vil derfor ønske alle medlemmerne en rigtig glædelig jul og et godt og lykkeligt nytår.

Fjordager i Farver Vi var også til stede på festivalen Fjordager i Farver den 7. september, hvor vi havde et arbejdende værksted med akrylmaling, patchwork og fremstilling af forskellige kort. Værkstedet havde et pænt besøg af seniorer.

På gensyn til 2020 til såvel nuværende som nye medlemmer.

Modeshow igen i Aktive Seniorer Selvfølgelig skal vi have modeshow igen. Kan I huske det sidste vi havde. Det var så hyggeligt og I fik købt en masse lækkert tøj. Vi gentager succes’en tirsdag d. 26. november kl. 14.00 – ca. kl. 17.00 i Fjordagerhallens cafeteria. Igen kommer Helle fra Seniorshoppen. Helle har en masse lækkert tøj med og flere forskellige modeller og mønstre så der er tøj til alle.

Fjordager Aktive Seniorer Fjordagerhallens Cafeteria. - Pris: kr. 50,-

Kom og vær` med til nogle hyggelige timer. Der vil være lidt godt til ganen.

Tirsdag d. 26. nov. MODESHOW KL. 14.00

Pris kr. 50, -

Tilmelding og betaling til Merete

Tlf. 21 61 98 88 senest d. 21. nov.

TILMELDING og betaling til: Merete Elbek Tlf. 21619888. Betal gerne med Mobilpay. Der kan betales kontant på kontoret eller hver tirsdag i FIF hytten kl. 10-15. 11


Aktive Seniorer

- For en aktiv hverdag

Aktivitetsoversigt – Aktive Seniorer – 2. halvår 2019

Er du 60+, kan du lide at have det hyggeligt og sjovt sammen med andre samt udfordre dig selv, så står Aktive Seniorer i Fjordager Idrætsforening klar til at byde såvel nuværende som nye medlemmer velkommen i 2019. Har du spørgsmål til aktiviteterne, er du velkommen til at kontakte underviserne og kontaktpersonerne. Al undervisning foregår i FIF-Hytten, på nær madlavning, som foregår i skolekøkkenet på Seden Skole Hold

Tidspunkt

Sted

Underviser

Madlavning

Torsdag i ulige uger 17.00 – 20.00 Første onsdag i måneden 10.00 – 12.00

Skolekøkkenet på Seden Skole FIF-Hytten Mødelokalet

Dorthe Birkeslund Kirsten Larsen Tlf: 5124 7297

Akrylmaling og decoupage

Torsdag i ulige uger 10.00 – 13.00

FIF-Hytten

Lene Thomsen

Patchwork

Onsdag i ulige uger 10.00 – 14.00

FIF-Hytten

Anne Marie Andersen Tlf: 2980 6789

Stolemotion

Hver mandag 13.00 – 14.00

FIF-Hytten

Arne Løkke

Blomsterbinding & dekoration

Onsdag/torsdag i lige uger 10.00 – 12.30

FIF-Hytten

Marianne Oxenvad

Mandehørm Kortspil, skak mm Kun for mænd

Tirsdag i ulige uger 16.00 – 18.00

FIF-Hytten

Warny Meincke Tlf: 2253 7814

Scrap & Kort

Tirsdag i lige uger 10.00 – 15.00

FIF-Hytten

Merete Elbek Tlf: 2161 9888

IT-undervisning*

Læsegruppen

Mandag 10.00 – 12.00

FIF-Hytten

Hans Jørgen Zinther Tlf: 4042 5213

*Har du ikke en bærbar PC, vil der være en til rådighed i FIF-Hytten

Vel mødt!

12

Tilmelding/kontakt

Kirsten Christensen Tlf: 2894 9010 kirsten@kbcchristens en.dk Dorthe Birkeslund Tlf: 2625 9146 dbirkes@live.dk Kirsten Larsen Tlf: 5124 7297 Kirstenlarsen1943@ gmail.com Kirsten Christensen tlf. 2894 9010 kirsten@ kbchristensen.dk Anne Marie Andersen Tlf: 2980 6789 kludetaeppe@gmail. com Birthe Duvander Tlf: 4010 9889 birtheduvander@ hotmail.com Inger Sørensen Tlf: 2960 1528 Udby.soerensen@pc. dk Warny Meincke Tlf: 2253 7814 meincke@mail.tele. dk Merete Elbek Tlf: 2161 9888 Merete_elbek@ hotmail.com

Opstart

20.01.20

16.01.20 08.01.20

16.01.20

15.01.20

06.01.20

08.01.20 09.01.20 14.01.20

07.01.20


Af Gitte Løkke, formand i Fjordager Linedance

Vi danser på livet løs Vi danser i Fjordagerhallens Pauserum:

Foto: Ole Madsen

Mandag fra 15.45 til 16.40 Begynder Instruktør Inga Løkke Mandag fra 17.00 til 17.55 Let Øvede Instruktør Inga Løkke Priser: Dans på 1 hold 660.00 kr. for efterårssæson (5/8-19 til 2/12-19) Dans på 2 hold 930.00 kr. for efterårssæson (5/8-19 til 2/12-19)

Aktivitetskalender: Mandagsdans i Fjordager Linedance, hvor nye danse øves.

Tilmelding foregår på fjordager-linedance.dk Foto: Ole Madsen

Efterår 2019 23/11 Uddeling af Boldøjet 18/11 Medlemsmøde 2/12

Juleafslutning

31/12 Nytårsløbet Linedance sætter stor pris på hygge og relationer

Forår 2020 6/1 Opstart til forårssæson

Som tiden dog flyver afsted og efteråret lakker mod enden og julen nærmer sig med hastige skridt. Vi har, siden sidste blad, været med til Fjordager i Farver. En dejlig dag med mange gode oplevelser. HCA Marathon er blevet afviklet på bedste vis, og den 13/10 havde vi søndagsdans med efterfølgende spisning hjemme ved Inga. Rigtig hyggelig dag og sædvænligvis god mad.

23/2

Fastelavnsfest

22/3

Medlemsmøde og efterfølgende søndagsdans

3/5

Søndagsdans

25/5

Sommerafslutning med spisning. Privatfoto

Den 24.11 skal vi på Hvenekildens plejecenter og lave opvisning i forbindelse med deres julemarked. Her kommer Lars Arvad også og optræder. Den 13. december skal vi til Kerteminde og lave workshop for et firma, som holder julefrokost. I skrivende stund har vi Dunja og Inga i Tyrkiet, hvor de er ved at lære en masse nye danse som vi glæder os til at danse herhjemme.

Inga og Dunja på Linedanceworkshop i Tyrkiet

13


Af Camilla Damsgaard, instruktør for Fjordager Gymnastiks juniorhold

Støt Fjordager Juniormix med din stemme!- 10 til forskel! Fjordager Juniormix tager til sommer til Festival del Sole i Italien for at sprede gymnastikstemningen samt krydse på tværs af kulturerne. Hertil kunne vi bruge DIN hjælp til indsamling af penge. Vi er med i konkurrencen ”10 til forskel”, der i slutningen af november måned udlover 10.000 kr. i præmie til holdet med flest stemmer på deres video på deres hjemmeside. Derfor beder vi alle bruge blot 10 sekunder på at hjælpe lokalholdet. Det koster gratis og man vil med sikkerhed ikke blive kontaktet efterfølgende med spam eller andet!! Alt vi beder om er at Gå ind på 10tilforskel.dk -

Find videoen ”Fjordager Junior to FestivalDelSole”

-

Tryk stem herunder Indtast dit navn og nummer

-

Indtast stemmekoden som ankommer på sms

-

Tryk stem/videre en sidste gang

For en god ordens skyld – det er gratis og man bliver ikke kontaktet efter! Vi håber på din stemme og støtte På forhånd tak for hjælpen

Fysioterapi · Kraniosakralterapi · Akupunktur Babysvømning · Træning i vand

Tlf. 6610 8944 · bullerupsvommebad.dk 14

fortsættes næste side


Af Ruben Wendelbo-Hansen, bestyrelsesmedlem i Fjordager Gymnastik

også har fået flere airtracks, blev vi (næsten) nødt til at købe to. Tilløbskilerne bruges typisk for enden af en airtrack, så der let løbes op på fx airtrack fra gulv. Men kilerne kan klappes sammen, og som en stabil kasse, kan de også bruges til stationstræning, fx ved afsæt til trampoliner eller ved niveauforskel til indlæring af ruller mm.

Vi har i gymnastikafdelingen været så heldige at få tildelt midler til nye redskaber fra DIF og DGI puljen. Der er blevet skiftet lidt ud i vores redskabsrum og købt nyt; Vores gamle træplint kunne snart ikke holde sig i samlingerne og skindet på toppen var ved at være helt færdigt. Derfor har vi skiftet den ud med en ny flot træplint.

Til sidst kan vi også fortælle om indkøbet af nye tilløbsstykker - Her snyder navnet måske lidt, da de kan bruges til så meget mere. Deres størrelse på 3x1 meter gør dem lette at håndtere og derfor perfekte til flere forskellige stationstræninger og næsten lige så mange kunstner i luften, som det ses her på billede to. De ekstra midler har gjort det muligt for os, at få råd til ekstra redskaber og ikke blot udskifte en ødelagt tilløbskile og en slidt træplint. Alle redskaberne er købt hos PE-Redskaber A/S, som også tidligere har handlet med - med stor fornøjelse.

Vi har mange børne og ungdomshold, hvor tilslutningen er stor, og vi blev derfor også nødt til at investere i en ny multitrainer (rød og blå), som bruges til indlæring af både flikflak, kraftspring og overslag. Desuden kan den bruges som plint - anvendelsesmulighederne er næsten uendelige.

De nye redskaber giver mulighed for mange forskellige stationer, træningsmåder og tricks (bare vent og se) - Derfor er vi enormt glade og håber de holder meget længe. Vi glæder os til at vise vores nye redskaber frem til forårets opvisninger.

En ny tilløbskile blev der også brug for, da den gamle gik i stykker, men da vi siden sidst 15


Boldøjet for 20 år siden - 1999 Det var dengang, der var banko i Fjordagerhallen MED massiv røg i lokalet og Gamle Ole.

Privatf

oto

Det også

d e n g an g , Håndbold der var gadeturn ering i - i 3 dage i træk!

M on

lu

onolu re til H

e dte løb v i sen i! r a o w v a h - og på H

de r s ta klub dig er ko b er n e me ntrol og be d br u g af grænsn in g i nette t?

O g de n g an g v ar et pige Årets Spor tsman r! å 7. d 3 h å p ng hedder d åndboldhold. Nu ilmen” nu iga ”F . e ri e to t is Å h rets Spo - uendelig r tsnavn Kreativ tanke 16


Af Lars Jensen, formand i Fjordager Tennis

Velkommen til en ny sæson i bordtennis Sæsonstart Træningen er startet primo september og vi glæder os til at se både nuværende og nye medlemmer.

Velkommen til en ny sæson! Vi ønsker nye medlemmer hjerteligt velkommen til Fjordager Bordtennis, som fungerer som en underafdeling af Fjordager Tennis. Det er vores håb, at vi også kan give dig lyst til at begynde at spille Bordtennis i Fjordager.

Træningstider Tirsdag kl. 18.00 - 20.00 Seniortræning / holdkamp

Bordtennis er verdens hurtigste spil, og det er efter vores opfattelse også verdens sjoveste. Så hvorfor ikke komme i gang med at spille bordtennis.

Torsdag kl. 18.00 - 22.00 Seniortræning / holdkamp

Bordtennis kan spilles af alle – uanset alder og køn! I Fjordager Tennis er det ikke det vigtigste at være superdygtig til at spille bordtennis – vi synes, det er vigtigere, at du er en hyggelig, sjov og god klubkammerat, som har lyst til at være med i et positivt fællesskab. Vi vil selvfølgelig gerne have at du bliver god til bordtennis, og vi skal nok gøre alt, hvad vi kan, for at det lykkes.

På seniorsiden har vi tilmeldt 3 hold i den fynske holdturnering. OBS! OBS! Vi efterlyser en ungdomstræner til bordtennis. Se nedenfor. Vi ses og god sæson.

EFTERLYSNING - TRÆNER TIL UNGDOMSBORDTENNIS Fjordager Bordtennis kunne virkelig godt tænke sig at tilbyde bordtennis til børn og unge.

Har dette fanget din interesse er du velkommen til at kontakte:

Derfor søger vi en træner eller tovholder til vores ungdomsafdeling.

Søren Kromann på tlf: 53539758 e-mail: soren.kej@gmail.com

Træningen foregår tirsdag og/eller torsdag. •

Er du en habil ungdomsspiller, der har lyst til at prøve trænergerningen af?

Er du forældre og kunne godt tænke dig at være fælles om en bordtennisaktivitet med barnet? Er du seniorspiller, der skal udfordres lidt mere og har lyst til at lære fra dig, evt. som spillende træner?

• •

Er du senior, med lidt kendskab til bordtennis og med lidt tid i overskud, kunne Fjordager Bordtennis være hér, hvor du fik lært lidt tricks fra dig.

Se mere på fjordager-tennis.dk 17


Af Lilli Andersen, Fjordager Cykling

25-års jubilæum i cykelafdelingen Fjordager Cykelafdeling har netop holdt 25års jubilæum. Det foregik d. 18. august 2019 i FIF-Hytten, hvor det blev fejret med O-løbet. Her deltog 19 medlemmer og der var efterfølgende grillede pølser, øl og vand.

Priva

tfoto

Der var flere deltagere, som havde været med fra starten. Nogen er jo blevet ældre herrer, der alligevel cykler 3 eller flere, gange om ugen. Som de siger: ”I regn og slud, skal cykelrytterne ud!”

Privatfo

to

Fjordagercykelrytterne mindes de cykelkammerater, der ikke er mere

Som det går nogle gange i livet, er der også blevet reduceret i flokken i den tid afdelingen har eksisteret. Der er 8-10 stk. som ikke er her mere, men de er ikke glemt. Hvert år i december måned tager de gæve cykelryttere ud og lægger en krans og mindes de cykelvenner, som ikke er her mere.

Pr ivat foto

Turen går til Bellinge over Tornbjerg Kirke og flere andre steder i Odense. Bagefter trakteres der med æbleskiver og gløgg og der ønskes en god jul. - Og selvfølgelig fortsættes med den ugentlige cykeltur… De er friske, selvom ikke alle er helt unge længere. D a g en s

Cykelkonen Lilli

18

luttes me

d et målt

id og en

god kop

kaffe


Af Karsten Schack Madsen, Fjordager Motion Løb og Powerwalk

Margueritløbet Odense I H.C. Andersensskoven har vi de smukkeste rammer lige i baghaven, hvor alle kan færdes trygt uden at skulle bekymre sig om trafikken.

Den anden udgave af Margueritløbet Odense blev afholdt på den smukkeste sensommersøndag i slutningen af september. Igen i år var der udsolgt, og aldersspredningen gik fra 0 til 85 år. Foto: Karsten Schack Madsen

Foto: Karsten Schack Madsen

Tusind tak til alle deltagere som gav os en fantastisk søndag, tak til viceborgmester Tim Vermund som satte løjerne i gang, tak til vores mange smilende hjælpere og til vores Margueritløbs-sponsor SuperBrugsen Bullerup.

Til Margueritløbet konkurrerer vi ikke. Det handler om at få frisk luft og motion samt en på opleveren, og at hygge sig med familie og venner. Alt sammen i et fantastisk familievenligt format.

Ses vi til Margueritløbet den 20. september 2020?

Fjordager løb og powerwalk - Året rundt Mange spørger, ”kan det virkelig passe at I løber og powerwalker året rundt?” Ja det gør vi. Det er sundt og det er sjovt, og vi kan ikke lade være. Og når man klæder sig efter vind og vejr er det overhovedet ikke noget problem, tvært i mod. Det gør blot glæden så meget desto større, når vi er tilbage i Fjordagerhallen efter en god omgang træning på en mørk aften i udfordrende novembervejr. Løb og Powerwalk på deres årlige klubarrangement. I år til Himmelbjerget!

Hvis du har lyst til at prøve at løbe eller powerwalke med os, er du mere end velkommen til at være med nogle gange.

Du kan også altid følge med i vores hverdag på Facebooksiden Fjordager motionsløb og powerwalk, eller på vores hjemmeside www. fjordager-motion.dk

Vi træner tirsdag og torsdag kl. 18:30 fra Fjordagerhallen, og i weekenden efter aftale. 19


20


Af Freja Gammelgaard, bestyrelsesmedlem på Fjordagerscenen

Fjordagerscenen - 50 år! Lørdag d. 12. oktober fejrede vi Fjordagerscenens 50-års jubilæum med en stor fest.

Til sidst bød det gamle husorkester, Daddys Drenge op til dans.

Til festen deltog tidligere såvel som nuværende medlemmer, en fantastisk blanding af mennesker, der alle på en eller anden vis, - som frivillig, som aktør eller andet, havde en relation til samt gode minder om Fjordagerscenen.

Aftenen igennem blev der delt mange minder og røverhistorier til stor morskab og glæde.

Det var en skøn aften, hvor holdet på Pinocchio optrådte med sang og dans.

Vi takker også alle dem der lavede indslag, og ikke mindst dem, der fik arrangeret den skønne jubilæumsfest.

Vi takker alle dem der kom og deltog i jubilæumsfesten for en skøn aften.

Heidi Kristensen optrådte med en skøn og fræk sketch, der fik folk til at græde af grin.

Fjordagerscenens juleforestilling 2019 Efteråret er over os på Fjordagerscenen! Vi har godt gang i forberedelserne til dette års vinterforestilling Pinocchio, der spiller på scenen i foredragssalen på Agedrup skole fra d. 28. november til d. 7. december. Der skal både danses og synges til den helt store guldmedalje og det bliver fantastisk! I år har vi to instruktører koblet til forestillingen: Anja Krintel og Kirsten Janby. De arbejder skønt sammen både med hinanden men også med hele castet, der består af en flok teaterglade børn og voksne. Der er grin og hygge til alle prøverne, og vi glæder os til at dele resultatet med jer alle sammen. Billetter kan købes på vores hjemmeside www.fjordagerscenen.dk. 21


Af Jens Kruse, Seniorformand i Fjordager Badminton

Senior/motion/veteran Så kom vi i gang med badminton sæsonen. Vores hold har klaret sig rigtig godt her i starten. Vores serie 1. Hold har vundet alle deres kampe og ligger rigtigt flot på en 2 plads.

Vores herre B hold (humleholdet) startede skarpt ud med en 8-0 sejr men måtte desværre se sig slået i 2 kamp de ligger pt på en 5. Plads.

Vores herre A hold ligger på en flot 1. Plads med 2 flotte sejre.

Vi har her til sæsonstarten fået nyt klubtøj fra li-ning, så vi igen i år ser skarpe ud når vi går på banen. Det er stadig muligt at købe tøjet på li-ning.Dk Nu går vi snart julen i møde og vi skal selvfølgelig igen i år have et brag af en julefrokost, som vi vanen tro holder i FIF hytten den 30/11.

Af Brian Hansen, ungdomstræner i Fjordager Badminton

MiniTon - badminton for de yngste Det er en rigtig god måde at komme godt i gang med badminton og vi har det rigtig sjovt.

For de yngste spillere i alderen ca. 5-9 år har vi et særligt MiniTon hold som træner hver tirsdag kl. 17:30-18:30 i Agedruphallen. Her deltager forældrene (eller bedsteforældre) aktivt i træningen og hjælper spillerne til hurtigt at blive endnu bedre.

Har du mod på at prøve så mød endelig op i hallen, vi skal nok tage godt imod jer. Vælger du efter nogle gange at melde dig ind, følger der en gratis ketsjer med!

Træning er baseret på motoriske øvelser og lege og selvfølgelig også øvelser med ketsjer og bold. Vi træner på baner tilpasset spillerne og forældrene hjælper med at kaste bolde.

Håber vi ses i Agedruphallen om tirsdagen...

22


Af Ole Johansen, formand i Fjordager Badminton samt ungdomstrænerne

Godt gang i ungdomsholdene Vi træner på flg. tidspunkter:

Sæsonen er nu godt i gang, og der er pænt fyldt op på alle ungdomsholdene. Vi har i denne sæson valgt at inddele spillerne lidt anderledes og det ser ud til at være en succes. Tidligere har spillerne været delt op efter niveau, men nu er det i stedet efter alder, hvilket gerne skulle styrke det sociale sammenhold endnu mere.

Årgang 2001-2006 Mandag kl. 18:30-20:00 i Fjordagerhallen og Onsdag kl. 17:00-18:30 i Fjordagerhallen Årgang 2007-2010 Tirsdag kl. 16:30-17:30 i Agedruphallen og Fredag kl. 16:30-18:00 i Fjordagerhallen

Der bliver gået til den på banerne til træning og øvet teknik, og selvfølgelig spillet en masse kampe. Vi har i denne sæson også tilmeldt hold til holdturneringen og spillerne kan næsten ikke vente med at komme i gang.

Mange hilsner ungdomstrænerne Hjalte, Jannik, Johnny og Brian Stævne på hjemmebane Lørdag den 14. december afholder vi sammen med DGI stort stævne på hjemmebane i Fjordager og Agedruphallen.

De første kampe finder sted den 16. november, det bliver spændende at følge. Det skal helt sikkert nok give spillerne en masse mere erfaring og gode oplevelser når de kommer ud og møde spillere fra andre klubber.

Det er for alle spillere fra og med årgang 2005 og vi håber rigtigt mange af vores egne spillere ønsker at deltage, det er rigtig sjovt og lærerigt.

Vi arbejder også på et overnatningsarrangement for alle ungdomsspillere, så vi rigtigt kan blive rystet sammen, det skal I nok høre meget mere om snart.

Tilskuere er meget velkommen til at komme i hallerne og heppe, der bliver helt sikkert en masse god badminton og se på!

Har du lyst til at prøve kræfter med badminton så er det bestemt ikke for sent, kontakt os gerne og hør nærmere (formand Ole tlf. 2620 7568 eller træner Brian tlf. 3025 6160), eller mød blot op til en træning og se om det er noget for dig.

SPIL BADMINTON I FJORDAGER Håber vi ses på og udenfor banen!

Vi har: • Fyns bedste holdkammerater • Fyns mest sociale klub • Fyns bedste træner • Fyns laveste kontingent

I Fjordager Badminton lægger vi stor vægt på både det sportslige og det sociale. Vi gi’r den gas og er seriøse på banen, både til træning og kamp. Vi har et godt træningsmiljø og et mindst lige så godt socialt miljø udenfor banen. Vi har hold i Serie 1, Herre A og Herre B og ambitionerne er en oprykning til Kredsserien! Har du mod på at prøve kræfter med os i Fjordager, så kontakt: Jakob Cartey, tlf: 4091 8877 (træner) - Jens Kruse, tlf. 2757 3977 (seniorformand) 23


Af bestyrelsen i Fjordager Håndbold

Håndboldopslagstavlen Kom med til Håndboldens Dag lørdag d. 11. januar 2020 fra 11.30 - 14.00 i Fjordagerhallen Dagen byder på spændende aktiviteter for både børn og voksne, begyndere og øvede. Prøv noget nyt!

Kom i Fjordagerhallen søndag d. 1. december Der er hjemmekampe

U5 håndbold for de mindste Hver torsdag fra 16.30 - 17.30 i Seden Skoles gymnastiksal står Jeanette og Troels klar med bolde, mål, kegler, bomme til en masse sjove aktiviteter for de 3-5-årige. Kom og prøv det!

Kl. 10.30 Kl. 11.15 Kl. 12.00

U11 drenge mod GOG Håndbold U11 piger mod IF Stjernen Dame Senior mod Vindinge

Kom og støt holdene og være med til at skabe en god hjemmebanestemning i Fjordagerhallen

Holdoversigter og træningstider

24


Af Kenneth Gervig Gude, træner af U11 piger i Fjordager Håndbold

Fjordager Håndbold til dameligakamp Privatfoto

Privatfoto

Spændte U11-spillere fra Fjordager Håndbold venter på at skulle løbe ind med ligaspillerne fra EH Aalborg i kampen mod Odense Håndbold. Odense vandt kampen 35-26

Da kampstart nærmede sig, skulle der trækkes lod mellem Fjordager Håndbold og TPI, som også havde indløbsbørn med, om hvem, der skulle løbe ind med Odense Håndbold.

Onsdag d. 6. november var dagen, hvor Fjordager Håndbolds U11 piger og drenge gjorde deres entré foran mere end 2000 tilskuere på én af Danmarks største håndboldscener.

Skuffelsen var stor, da det var TPI-børnene, der løb med den ære. Det ændrede sig dog hurtigt, da Fjordagerbørnene var de første til at løbe ind på arenaen, med EH Ålborgspillerne.

De var megaseje som indløbsbørn til Odense Håndbolds ligakamp med EH Aalborg i Odense Idrætshal En elektrisk dag for alle 65 fremmødte spillere, ledere, forældre, søskende, bedsteforældre og andet håndboldfolk.

Det var en stor oplevelse at være med til. Odense Håndbold har i en mail takket Fjordager Håndbold for at stille med så stor en flok til både indløb og spisning og har lovet at invitere igen. Foto: Kasper Glintborg

Fjordager Håndbold er én af moderklubberne i Odense Håndbold og derfor inviteres klubbens børnespillere til at være indløbsbørn til hjemmekampene. Ud over at spillere, ledere og forældre kommer gratis ind til kampene, tilbyder Odense Håndbold også at man kan bestille en sandwich billigt i Café Noir og købe sodavand til ½ pris i fanzonen før kamp. Det havde Fjordager Håndbold benyttet sig af og startede dagen med fælles hygge i cafeteriet. 25


...Det hyggeligste sted i verden

FYNSK KØKKEN NÅR DET ER BEDST! Smag f.eks. vores berømte Æggekage eller vores lækre Ribeye Steak. HUSK vi altid har is til børn for kun kr. 20,00.

Fruens Bøge Skov 7 - 5250 Odense SV - Tlf. 66 11 99 11 - www.carlslund-restaurant.dk 26


KROLF / Af Thorkil Nielsen, formand i Fjordager Krolf/Minigolf

Nye planter i Minigolf og nye præmier i Krolf Ved Fjordager i Farver den 7.9. havde Bent Ole og John Crone travlt med at udlevere minigolfkøller til de mange, som havde lyst til at prøve spillet. På minigolfbanerne er de 7 nye buske (som vi kan takke DGI for) blevet plantet. 2018 var en rigtig god sæson med pæn medlemsfremgang og pæn udlejning af banerne.

Minigolfbanen i efterårsklæder med ny beplantning Privatfoto

Mens disse linjer skrives i november, nedtages forhindringer på minigolfbanerne efter at 4 ”skarpe” afsluttede en super god sæson torsdag den 23. oktober. Krolfspillerne fortsætter som sædvanlig vinteren over og træner lige nu ivrigt til klubmesterskab som afholdes torsdag, den 7. november. HVIS vejret skulle forhindre spil skal der alligevel hygges med at spise sammen.

Stor tak skal lyde til frivillige hjælpere, der sørgede for rengøring, vedligeholdelse og maling af minigolfbanerne i foråret – og ikke mindst tak til vore sponsorer og til Claus for altid fine plæner på banerne . Tak til medlemmer og bestyrelse for 2019. Glædelig jul og godt Nytår. Thorkil Nielsen

Krolfspillerne har igen deltaget i stævner med flotte resultater, hvor metal er blevet båret hjem. Feks lykønskes I med: 1) en flot 2. plads i SAI´s krolfturnering – hvor Jytte havde bedste scorer på 28! 2) sølvmedaljer til Niels og Jens og bronzemedaljer til Jytte og Sonja ved parmesterskaberne! Krolfbanen i efterårsklæder. Ingen spillere på krolf banen - et sjældent syn. Privatfoto

27


BOOK NR. 23 24 89 48 mellem kl. 17-18

agedrupforsamlingshus.dk

28


Af Kerim og Armin, tovholdere på Fjordager Falcons - basket

Fjordager Falcons er landet! Velkommen til Fjordager ”Falcons”.Basketball. Vi er en stor flok unge, der brænder for at spille basketball og samtidig have det sjovt og hyggeligt. Er du ligesom os, er Fjordager Falcons Basketball lige noget for dig. Vi træner hver onsdag i Fjordagerhallen fra 16:00 - 17:00, hvor alle 14+ er velkomne. Vi ser frem til at møde dig i Fjordagerhallen! Bliv medlem af vores facebookgruppe: Fjordager Falcons Basketball for mere information. Her kan i følge med i, hvad der sker og i kan stille spørgsmål. Har I derudover yderligere spørgsmål, kan vi kontaktes på: 6024 9908 - Armin 5217 5360 - Kerim NB! Det er gratis at være med resten af året og alle på 14 år og derover er velkomne

Vi LØSER løser ALLE alle GRAFISKE grafiske opgaVer VI OPGAVER Telefon 41378791 · mail: rbk@rosendahls.dk 41 37 87 20 · rnj@rosendahls.dk 29


Af Tina Stendal, børneformand i Fjordager Fodbold

Bold og bevægelse for de mindste De voksne vil vi gerne inspirerer til at tage aktiv del i barnets fritidsinteresse og i foreningslivet med hvad end de kan byde ind med.

Bold og bevægelse er i gang for de 2-4 årige, som kan kigge forbi fodboldbanerne, og lege med sammen med deres forældre, og søskende, hvis de har lyst, men det er i rammer, hvor der er fokus på de små.

Det kan godt være at du oplever, at du ikke kan byde ind med noget konkret til sporten, men der er brug for voksne, som hepper, støtter og er engageret i børnene, når de leger med boldene, og sidenhen målrettet ønsker at træne fodbold.

Anne og Victor sætter baner op, og inspirer til leg med bolde. Det er hver søndag kl. 10-11, hvor vi mødes i et fællesskab, hvor rammerne lægger op til, at børnene vænner sig til at tage hjemmefra hver søndag, og mødes i et sportsfællesskab, hvor leg med bold er det fælles holdepunkt. Der er plads til at springe øvelser over, hvis barnet hellere vil skyde højdere, kigge på sommerfugle, lege fange, hvad end der fanger deres interesse på boldbanen.

Vi er så heldige at der er 18 børn + forældre, som har været og lege med siden august, og der er plads til flere, så har du lyst, så kig forbi. Vi har fålet lov at træne i Seden Skoles Gymnastiksal hen over vinteren indtil vi leger ude igen fra april. Det er stadig om søndagen kl. 10.00 - 11.00

Det er en stille og rolig intro til foreningslivet, både for børn og voksne. Børnene er dem, som vi har lyst til at inspirerer til at være sociale og lege med en bold - uanset hvilken fritidsaktivitet de sidenhen bliver fanget af.

Vi ses på banerne og i hallerne!

30


Af Henriette Busch, tovholder for pigefodbolden i Fjordager Fodbold

Fodbold for piger Så hvis du er pige, og har lyst til at være med i vores fællesskab, så kom gerne til et par prøvetræninger og se om det kunne være noget for dig.

I juni måned landende pigeraketten i Fjordager. Det gjorde den med henblik på at få flere piger til at være med på fodboldbanerne. Det må siges at være en mission, der lykkedes. Fjordager Fodbolds pigeafdeling vokser med raket fart.

Kontakt Henriette på Tlf. 3132 4803, hvis der er interesse eller spørgsmål.

Vi er nu hele to hold: Et et helt nyt U10-hold og et U12-hold, hvor niveauet er godt blandet. Fælles for begge hold er, at der er piger i alle aldre, - helt fra årgang 2012 til årgang 2007.

Håber vi se på banerne! Pigerne træner indendørs hver onsdag fra kl. 17.00 -18.00 i vinterhalvåret.

Hvis man spørger vores fodboldpiger, hvorfor det er så sjovt at gå til fodbold, så er svarende mange. Nogle siger ”fordi jeg vil være ligeså god som Pernille Harder”, andre siger ”fordi jeg syntes, det er sjovt at spille fodbold”, men fælles for alle pigerne er svaret: ”Fordi vi hygger os på holdet imens vi bliver gode til fodbold. Og det vi ikke kan finde ud af, det øver vi os på.” Hos fodboldpigerne går fodbold og fællesskab hånd i hånd. Vi holder jævnligt sociale arrangementer, for at styrke fællesskabet både på banen men også udenfor.

Fodboldpigerne træner, - ligesom drengene, i al slags vejr.

Træningen er krydret med mange sjove boldlege.

31


FJORDAGER I FARVER Familieaktivitetsfestivalen Fjordager i Farver - første lørdag i september

TAK FOR EN SKØN DAG

32


FJORDAGER I FARVER Af Charlotte Veppler, medlem af forretningsudvalget i Fjordager Idrætsforening

Fjordager i Farver vokser På festivalpladsen kunne man dagen igennem spille minigolf, tage fotos i selfieteltet, spille tennis, håndbold, fodbold, badminton og hoppe på hoppeborg, springe på Airtrack og besøge boderne. Hos Aktive Seniorer fik man en smagsprøve på hvilke aktiviteter de afholder.

Festivalen er for alvor ved at få fodfæste i lokalområdet, og opbakningen stiger. Mere end 2000 deltagere og frivillige medvirkede. Lørdag d. 7. september løb Fjordager i Farver af stablen. Vejret var skønt, trods en meget våd optakt, - 15-17 grader, sol og let vind en dejlig tidlig efterårsdag.

Var man til kager, kunne de købes i skoleklassernes bod eller man kunne få en smagsprøve hos Erhvervsforeningen, som afhold kagekonkurrence. Var man mere til frugt kunne man også få et stykke der. Lokale deltagere havde også små telte med malede sten, billeder og Tupperware.

Frivillige hjælpere og bodopstillere mødtes tidlig morgen på banerne på Østbirkvej omkring Fodbold klubhuset. Telte med boder, hoppeborge, scene og aktiviteter blev opstillet. Så startede vi, traditionen tro, med optog af Odense Skole- og Ungdomsorkester fra Super Brugsen i Agedrup. Turen mod festpladsen gik gennem Mellemhaverne, som var ved at opstille boder til deres årlige loppemarked, så de fik de også lidt musik til dagen.

Skolebestyrelsen fra Seden Skole havde afstemninger om, man skulle stoppe fredags salg af kage i boden, have mobilfri skole, så her var mulighed for en god debat. Seden Lokalhistoriske forening viste plancher fra området. OK Benzin og Verisure var også med med en bod – sikkert tegn på vi når længere ud. Så familieaktivitetsfestivalen levede i høj grad op til sin målsætning: KOM OG SE - KOM OG PRØV - KOM OG VÆR MED! Der var noget for enhver smag. Når vi kigger tilbage på dagen, er det med smil og gode oplevelser i bagagen. Så allerede nu er vi i gang med at udbygge og planlægge festivalen for 2020 og det kan kun blive godt, hvis den store opbakning fra i år holder ved.

Festivalen blev åbnet af skoleleder Marianne Justesen fra Seden Skole. Seden Skole have atter i år planlagt en obligatorisk skoledag for 0-8 klasse. Aktiviteterne blev sikkert styret fra scenen af Jan Kenneth Larsen. Rådmand og lokal beboer, Jane Jegind, var også forbi og holdt en lille tale. Tak til Jer, for at bidrage til denne dag.

Fra arrangørerne skal lyde en stor tak til alle for den store opbakning. Tak til Generationspuljen og Bydelspuljen, som bidrog med midler til festivalen.

Scenen var i år blev stor og overdækket. Det skyldes det arbejdet udvalget gør for at skaffe penge fra forskellige puljer. Fra scenen gav Fjordagerscenen smagsprøver på deres kunnen, gymnastik sørgede for opvarmning og John Mogensen Jam, med lokat islæt krydrede festivalen med kendte melodier. 33


FĂĽ en lavere varmeregning og et lunere hus Isolerings-Gruppen - over 30 ĂĽrs erfaring i at holde pĂĽ varmen 

Isolerings-Gruppen A/S Slettensvej 169 5270 Odense N info@isolerings-gruppen.dk +45 66 18 60 11 www.isolerings-gruppen.dk

.

2 sp (86mm) x 125mm

34


FRIVILLIGHED... Af Tove Sinius Clausen (Tut)

Er frivilligt arbejde det nye sort? Britta Martinussen hjælper til ved HCA Maraton, fordi hun kender Palle Søby, og Palle er teamleder for væskedepotet på Kanalvej, 5 og 25 km. Depot.

40% af danskerne er engageret i frivilligt arbejde – af en eller anden slags. Nogle mange gange, andre enkelte gange. Det har en undersøgelse, som er udarbejdet af CFSA (Center for Frivilligt Socialt Arbejde), vist.

Britta har været mangeårig hjælper i Rolfsted Idrætsforening i mere end 40 år. ”Det er et kald”, siger Britta.

39 procent af de unge i alderen 15-29 år, som ikke udfører frivilligt arbejde i dag, vil gerne i gang som frivillig. Det viser en ny rapport fra DGI.

Profilen på en frivillig Jeg vil finde ud af hvem det er, der har lyst til at være frivillig

Er det overraskende? I Fjordager Idrætsforening er der året rundt brug for mange frivillige hænder. Rigtig mange endda, og nogle gange lykkes det ikke at få nok hænder; hvilket betyder, at de samme to hænder skal bruges mange gange.

DGI har lavet en inddeling – de frivillige typologier: Den lokale ildsjæl – knudepunkt i foreningen. Dyrker fællesskabet, hvor alle kan være med. Pligtopfyldende (47%)

Derfor er det nok overraskende at se et tal, der siger, at næsten halvdelen af befolkningen er aktive i frivillighedens tegn.

Den professionelle – ønsker strategisk retning, vækst og stærk ledelse. Resultatorienteret (26%)

Folk vil altså gerne være frivillig, hvis det giver mening for én.

Nødvendighedslederen - er leder pga pligt. Går derfor heller ikke forrest og tager initiativ (14%)

Spørgsmålene, der skal stilles: Er Fjordager Idrætsforening for dårlige til at motivere og finde de rigtige hænder?

Netværkeren – dyrker fællesskab med en særlig identitet. Specialiserer sig inden for specielle discipliner. Ønsker ikke for mange regler og procedurer.

Er det mere sejt at være indsamler til Dansk Flygtningehjælp, bruge en søndag til at samle skrald eller være besøgsven for Røde Kors?

Bevæggrundene for at være med til at yde en frivillig indsats kan være 1) Det giver mig en følelse af indflydelse og anerkendelse

Geriatrisk afdeling på O.U.H. har 10 frivillige til at servicere de ældre patienter. Er idrætsforeningen klar i spyttet og god til at præcisere opgaverne?

2) Jeg kan ikke lade være

Jeg stiller disse spørgsmål ud i luften, men jeg vil virkelig gerne have svar på dem. Jeg kunne viderestille spørgsmålene til nogle af de frivillige, som Fjordager Idrætsforening heldigvis har, og som har uvurderlig betydning for idrætsforeningen.

3) er ægtefælle til en leder 4) Jeg har brug for at få lidt på mit CV Læs mere på næste side om en frivillig i Fjordager Idræstforening.

På et væskedepot ved H.C.Andersen Maraton møder jeg Britta, som jeg ellers ikke kender i Fjordager regi. Det er der en forklaring på. 35

fortsættes side 37


����������� ����������� ������������� ������������� ���������������������������������������� ������������ ���������������������������������������� ������������

• Vand • Vand ����������� • ������������� Varme • Varme ���������������������������������������� ������������ • Gas • Gas • Sanitet •· Vand Sanitet

VVS

������� �������

����������������������� • Vand ������������������

· Varme ������� · Gas ������� · Sanitet

Meget mere discount! Åbent alle ugens dage kl. 7-21 Vi får leveret frisk frugt og grønt 7 dage om ugen

����������������������� ������������������

MARSLEV VVS ApS

���������������� • Varme ���������������� Aut. Gas og VVS ������������������� Instal. �������������������

•Klaus GasFriis Madsen • Sanitet TLF. 65 95 12 06 VVS �������

Købmand Per Friis Andersen

VVS �������

Biltlf. 20 11 99 11

Svendsagervej 2, Seden • Odense NØ

������� �������

����������������������� ������������������

���������������� �������������������

VVS �������

36


FRIVILLIGHED... fortsat fra side 35

Stine er meget struktureret og har god erfaring med, at hvis opgaverne bliver lagt fast fra årets start, giver det et bedre resultat, og forældre føler et medansvar for at få idrætsforeningen til at fungere. Det kunne f.eks. være, at der er lavet en kørselsordning, hvor det fastlægges hvilken dag, det forventes, at man kører til kamp og tager 4 børn med.

Et navn, der hele tiden dukker op i Fjordagerregi, når der bliver talt om at være frivillig hjælper, er Stine Albertsen. Stine er uddannet salgsassistent i Spar i 2004. Arbejder nu i legetøjsbutik i Rosengårdcenteret. Er vokset op i Munkebo og har, siden hun var 5 år gammel, spillet håndbold. Året efter blev svømning og fodbold lagt til. Har levet hele barndommen i Munkebohallen og har set, hvordan hendes forældre kørte til kampe og var aktive hjælpere i foreningen. Stine er opdraget til frivillighed. Det gør en kæmpe forskel.

Lokalsamfundet er en brik i det store spil I 1990’erne var der et tydeligt dyk i interessen for at give sit bidrag til fællesskabet: ”Jeg betaler mit kontingent, og derudover har jeg ingen forpligtelser”. Man var sig selv nærmest. Det har vendt. I de sidste 10 år er der igen interesse og forståelse for at være med i et fællesskab. De fællesskaber, hvor opgaverne åbenlyst appellerer til ens samvittighed eller medfølelse, er ”in”. Lokalsamfundets aktivitet og sociale netværk er ofte forbundet med en idrætsforening, og Fjordager Idrætsforening er netop et eksempel på dette. Det er den lokale støtte, både via sponsorater og praktisk støtte, der holder liv i foreningen. Hvis kontingenterne i de forskellige afdelinger skulle kunne betale alle udgifter, ville udgiften for en familie være så høj, at kun et mindretal kunne betale det.

Da Stine blev ældre blev hun ungdomstræner og har altid brugt megen tid i sportsverdenen. Hun lærte, at det er nødvendigt med frivillige hænder.

Det er altså bydende nødvendigt med frivillige kræfter. Det er et fælles anliggende, at der kan være idrætstilbud til vore børn, de unge og seniorer.

Stine har det i sit DNA, og derfor er hun en af de mange, der bare altid hjælper og står klar, når der lige mangler én.

De tager hele hånden Det er en kendt hypotese, at hvis man på et medlemsmøde har en mening eller kommentar, så er man automatisk valgt ind i bestyrelsen, og så ”tager de hele hånden…”

Jeg beslutter mig for at se, om Stine har tid og lyst til at snakke med mig om det at være frivillig.

Stine har en kommentar til det:

Det er et spørgsmål om at få opgaverne kommunikeret ud og få fortalt, at også en lille hjælp kan være godt.

Det vil Stine meget gerne, og hun har tilmed mange gode og konstruktive forslag til, hvordan man kan gøre det mere enkelt og overskueligt at være frivillig hjælper. ”Jeg kunne godt ønske mig, at der ved indmeldelsen blev lavet en aftale om, at enten far eller mor én gang om året er med til at lave ”en eller anden ting” i foreningsregi – for sit barns skyld”.

fortsættes næste side

37


FRIVILLIGHED... fortsat fra forrige side

Opgaverne kan være at hjælpe til ved lægterne, køre til kamp, vaske tøj, komme med en kage. Hjælp ved start og mål og væskedepoter under de mange løb, og assistance til turneringer, mesterskaber og afslutningsfester.

Kunne det tænkes, at Fjordager Idrætsforening ikke får det meldt ud? Jeg tror, at de færreste medlemmer er klar over, hvilke opgaver, der skal udføres, for at en idrætsforening kan fungere.

I Stines familie er alle med til at hjælpe, men kun Linette spiller badminton i Fjordager. Det skal dog også nævnes, at far Ole er formand for badmintonafdelingen.

Fjordager Idrætsforening skal blive bedre til at kigge indad og have fokus på, hvordan de nye frivillige modtages, og hvordan opgaverne forklares. Hvis man vil have nye frivillige, skal der nurses godt om dem, uanset bevæggrund.

Stine og Oles børn bliver, som Stine, opdraget til frivillighed. Ikke med tvang, men fordi det er naturligt, og fordi de kan se, at det batter.

Jeg giver en lille del af mig selv, men får det tidobbelt igen, både hvad angår de taknemmelige smil, men også sociale relationer.

Det giver god energi Stine udstråler entusiasme og stor energi, når hun taler om sit engagement i Fjordager Idrætsforening. Hun føler det ikke som nogen sur pligt, men selvfølgelig ville det hele være i top ti, hvis der var lidt flere frivillige til at klare opgaverne. ”Jeg får så meget igen: masser af oplevelser og taknemmelighed. Der kan da godt være nogle, der er utilfredse ved f.eks. de store løb, fordi stressniveauet er så højt, men de fleste er glade mennesker og siger: tak fordi du gider.

Hvis du har fået interesse for at være med i frivillig-korpset, kan du skrive en besked til kontoret på 4010 8404 eller fjordager@sport. dk.

Jeg giver en lille del af mig selv, men får det tidobbelt igen, både hvad angår de taknemmelige smil, men også sociale relationer. Når vi er vant til at være på et fast depot, bagageindlevering eller lignende, kommer vi til at kende hinanden og har det sjovt.

Vi vil også gerne høre fra dig, hvis du har nogle kommentarer til det at være frivillig og være med til at gøre en forskel.

Der er en god stemning og f.eks. bagageindleveringen, hvor Ole og jeg har stået i 8 år er efterhånden blevet et ”barn”, som vi nurser om.” Skal man have det i sit DNA for at komme ind i frivilligkorpset? Stine fortæller, at det ligger i hendes DNA at hjælpe til og Britta kalder det et kald. Deres profil er ”den lokale ildsjæl” og de er guld værd for en forening. Der er imidlertid også brug for mindre engagement, f.eks. at bage en kage, hjælpe til ved et depot, køre til kamp eller skrive til Boldøjet. fortsættes næste side

38


HCA MARATHON Af Louise Elkrog, hovedformand

Mr. Marathon er nået i mål I 2016 blev HCA Marathon kåret til ”Årets Marathon” ved Danish Running Award og året efter i 2017 blev Torben vinder i kategorien ”Årets bagmand” også ved Danish Running Award.

Idémanden bag HCA Marathon og løbsdirektør igennem de sidste 20 år Torben Simonsen har valgt at stoppe med udgangen af året. H.C. Andersen Marathon har siden starten udviklet sig fra at være ét arrangement til en organisation, der år efter år har søsat nye initiativer og motionsarrangementer, og siden det første maratonløb 15. oktober 2000 har organisationen stået bag mere end 200 arrangementer.

2016 var også året hvor HCA Marathon opnåede at blive 1 af 5 med guldcertificering af Dansk Atletik Forbund. Det betyder at HCA lever op til alle de krav, der stilles af forbundet. Tillige har IFORM løbet og Nytårsløbet opnået en sølvcertificering. DANISH

RUNNING AWARD 2017

VINDER I KATEGORIEN

ÅRETS BAGMAND

TORBEN SIMONSEN

Det siger lidt om, at Torben igennem alle årene har formået at udvikle HCA Marathon til den succes, det er i dag, hvor han er omgivet af et perfekt team og med en skare af frivillige, som altid er at finde ved de mange løb.

HCA Marathon mere end et løb 20. udgave

Jubilæumsplakaten - HCA Marathon - 20 år

Med Torben i spidsen har HCA Marathon på mange punkter været trendsætter for, hvordan store løbeevents skulle afvikles i Danmark: Trafikfri rute, on-line tilmelding, tracking på ruten, storskærm med live-sending fra arrangementet kan nævnes som nogle af de ting, man var først med i Danmark, som løbsarrangør.

Torben, med sin beskedenhed, ville helt sikkert selv sige:

39

fortsættes side 41


LØBET

2015 2019

5 - 10 km løb

Børneløb 2,5 km (kl. 10.30)

31. december kl. 11.00 Start-mål Hunderupskolen Odense C “Godt nytår” m. kransekage og bobler i mål www.hcamarathon.dk FJORDAGER FIF

40


HCA MARATHON fortsat fra side 39

”Det er rigtig fint og jeg kan have nok så mange idéer, men jeg kan ikke føre dem ud i livet uden alle de fantastiske frivillige, som er med til at skabe succes.” Hvad fatter gør, det er altid det rigtige – et dejligt eventyr af HC Andersen. Hvis vi tænker lidt over titlen, så kan man vist godt klistre den på Mr. Marathon. Så fra Fjordager Idrætsforening skal der lyde en kæmpe tak til Torben Simonsen for godt samarbejde og mange sjove timer igennem alle årene. Det har været en fornøjelse og vi vil helt sikkert komme til at savne dig i spidsen for HCA Marathon. ”At mødes, er en begyndelse. At blive sammen, er en proces. At arbejde sammen, er en succes” - Det har vi gjort succesfuldt i mere end 20 år

Torben Simonsen sætter sin autograf på årets jubilæumsplakater. De kan nydes på Fjordager IFs kontor

Vi håber på og glæder os til at møde Torben blandt de frivillige i fremtiden.

Vinduesvask / facadevask i op til 13 meters højde uden brug af fordyrende lift leje ring og hør Lunden 56 · 5320 Agedrup nærmere... E-mail: info@clean2go.dk

Clean 2 Go

• Kontorrengøring ApS

• Erhvervsrengøring • Erhvervsvindues pudsning • Viceværtsopgaver

Tlf. 26 12 03 11 Kontorrengøring - Trappevask - Erhvervsrengøring • Grundejerservice www.clean2go.dk Viceværtsopgaver - Grundejerservice • Græsslåning Græsslåning - Hækklipning • Hækkeklipning s og Samt andet forefaldende Ring til oarbejde p neto fortæl om ker! s n ø e din

Clean 2 Go ApS Lunden 56, 5320 Agedrup

tlf. 26 12 03 11

www.clean2go.dk 41

• Samt andet forefaldende arbejde


STILLER MED DET “VI STÆRKESTE HOLD - du kan regne med!

IN Lu GEN kk ed ag e

...

Landbrugsvej 4 • 5260 Odense S • Tlf. 66 18 40 20 • www.søbyrevisorer.dk

r rtjene o f n r it ba Fordi d t bedste... de

Den tryg ge hverd dit barn ag for ...

Bullerup private Børnehave

Mølledammen 12, 5320 Agedrup - Telefon: 66 10 96 16 Web: www.bullerup-private.dk Mail: info@bullerup-private.dk 42


10 min. med... Agedrup Hundesalon Af Tove Sinius-Clausen (Tut)

Går hunde til frisør? - Ja i høj grad! Sanne står klar i døren, da jeg triller ind på parkeringspladsen på Kærbygade 2. Her bor Agedrup Hundesalon, og det er en helt perfekt placering med stor parkeringsplads og godt udsyn fra Kertemindevejen. Sannes mand Ove Jørgensen sælger græskar, kartofler og juletræer..

Hvor mange ansatte er der? Sanne er alene. Har 2 gange været på barsel. 1 gang var salonen lukket i et år. Det skulle hun aldrig have gjort. Det var et kæmpearbejde at hive kunderne hjem igen. 2 gang havde Sanne 2 mdr.s barsel på fuld tid, hvor der var en afløser, og derefter var Sanne på deltidsbarsel.

Hvor længe har du haft hundesalonen? Jeg åbnede i juni 1999 på Fredemarksvej. Da jeg i 2003 blev kæreste med Ove Jørgensen, flyttede jeg og hundesalonen over Kertemindevejen til Kærbygade. Jeg startede i bryggerset, indtil dette lokale blev bygget.

I ferierne er salonen lukket. En behandling tager 1½-2 timer, hvor Sanne er alene med hunden. Hunden er blevet afleveret, ligesom et barn i børnehaven. Den bliver placeret på et bord og ”holdt fast” med nogle kæder. Det er for at forhindre, at hunden springer ned på gulvet og kommer til skade.

Hvorfor ville du gerne være selvstændig? Det var egentligt et tilfælde. Ville bare noget med dyr og cyklede rundt i hele Odense for at finde en forretning med hunde- eller dyreartikler. Endte på Skibhusvej ved Hund & Kat. Indehaveren manglede ikke nogen til at stå og sælge dyreartikler, men hans kone, Mette Sørum, som var hundetrimmer, manglede en elev. Sanne tænkte: ”nå, ja. Det er da værd at prøve. Det er jo noget med dyr”. Startede allerede dagen efter i Odense Hundesalon.. Sanne var da kun 19 år. Efter 10. klasse havde hun taget handel – grunduddannelsen, og planen var at finde en læreplads, fordi Sannes plan var at skulle sælge dyreartikler. Det var lige noget for Sanne, men for at have noget at falde tilbage på, fik hun en læreplads i Magasin i børnetøjsafdelingen. Sanne kunne dog ikke helt slå tanken om en hundesalon ud af hovedet.

Hvordan brander du dit firma? Jeg har en hjemmeside, og har faktisk ikke brug for yderligere reklame. Det handler om mund-øre metoden. Har en venteliste på 4 mdr. Kunderne kommer fra hele Fyn.

”Jeg købte hus på Fredemarksvej for at prøve det af.

Hvad er det specielle ved dit firma? Der er ikke mange hundetrimmere på Fyn. De fleste er hundeklippere. En klipning er enten med saks eller med maskine.

Jeg havde allerede et mindre kundeunderlag, men meget hurtigt blev det så stort, at jeg kunne leve af min hundesalon”. 43

fortsættes side 45


Bedemanden nær dig BullerupBegravelsesforretning.dk

66 10 85 90 Vinthers Eftf. Østerbæksvej 72 · 5230 Odense M Mølleløkken 55 · 5300 Kerteminde Fjordvej 83 · 5330 Munkebo

Lene Yde

Sygeplejerske og Exam. Bedemand

John Yde

Exam. Bedemand - tidl. Politimand

Wir leben Autos.

VHJ

GRATIS LÅNEBIL

ved skadesarbejde (uanset bilmærke og forsikringsselskab)

V Holm Jensen Nyborgvej 240-260, Odense SØ · Tlf. 63 11 63 47 · www.vhj.dk

44


10 min. med... Agedrup Hundesalon fortsat fra side 43

en hund, som kunne være med i artiklen. Desværre så kom der afbud samme dag fra hundens ejer.

Det kan Sanne også, men hendes speciale er trim af terriers. Hvad vil det så sige? Med en trimmekniv river man alle de døde hår af hunden og kommer ned til et nyt fint lag af hundehår. En behandling, der helst skal laves minimum hver 4. måned, helst hver 8. uge. Behandlingen er specielt til de ruhårede terriers.

Den hund, der er med på billedet, er derfor Sannes egen hund, Rafi, som nu bliver berømt. Ligesom Sanne nu bliver kendt. Ikke bare som Sanne, men som ”hende med hundesalonen i Vester Kærby”.

Pudler og andre hunde, de skal klippes, kommer hver 3. måned. Hvad er dine visioner for fremtid? Jeg skal blive her, så lang tid, jeg kan holde til det. Det er hårdt arbejde for skuldrene og hænderne. Har på den hårde måde lært at sige nej til kunder. For ikke at falde tilbage i stress, skal hun huske at sige fra. Salonen og Sanne kunne godt klare en medarbejder mere, men det er svært at finde en, der har samme uddannelse, og der er desværre heller ikke rigtig tid til at have en elev. Derfor er Sanne alene i salonen. Jeg havde lavet en aftale med Sanne om at ApS ng i n t komme på et tidspunkt, hvor der skulle være e r r o sne og r re Tøm

dke

rf

Kære Boldøjesponsor

Tømrer-

Har I lyst til at at få lidt mere opmærkog snedkerforretning ApSsomhed, kan det blive Jer, som får besøg af vores redaktør, Tut.

en 7 11 S ed 54, 6 10 8 n e ej :6 ndv F ax 8 S t r a 9 1 4 8 , 5 5 4 4 r. d k 5 re 0 0 1 m 4 e il o 66 M ob r d ag er t T lf : o @f j inf o

Strandvejen 54, Seden Tlf: 66 10 91 48, Fax: 66 10 87 11 Mobil 40 55 54 48 info@fjordagertoemrer.dk

I ”10 min med...” lærer vi jeres virksomhed lidt bedre at kende. Kontakt red@fjordager-if.dk Er du endnu ikke annoncør i Boldøjet, men vil høre mere, så kontakt os på tlf. 4010 8404 45


Fjordager Idrætsforening - Kontaktpersoner og mailadresser hovedformand@fjordager-if.dk

20 22 49 10

Charlotte Veppler

charlotte@veppler.dk

22 60 54 79

Kasserer

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Sekretær

Lene Berendtsen

sekretaer@fjordager-if.dk

20 80 25 33

Arrangementsudvalg

Anette Ramsland

anetteramsland@live.dk

30 20 78 72

Badmintonformand

Ole Johansen

sedenstrandby19@gmail.com

26 20 75 68

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Basketball

Louise Elkrog

fjordager@sport.dk

40 10 84 04

Fodboldformand

Tony Hamilton

formand@fjordagerfodbold.dk

23 28 14 10

Økonomiansvarlig

Kurt Kornberg Nielsen

kasserer@fjordagerfodbold.dk

65 93 83 82

Gymnastikformand

Pernille Ladegaard Pasfall

gymbestyrelsen@gmail.com

40 10 84 04

Kasserer

Birgit Christensen

fjo.gym.kas@gmail.com

Håndboldformand

Louise Elkrog

fjordager@sport.dk

40 10 84 04

Linedanceformand

Gitte Løkke

gitteloekke@fjordager-if.dk

28 71 61 99

Kasserer

Inga Løkke

inka@webspeed.dk

22 50 66 76

Minigolfformand

Thorkil Nielsen

annadorethe@yahoo.dk

60 62 84 82

Ivan Mortensen

ivan-tekniker@outlook.com

40 59 75 00

Dan Hubert

dhubert@dsa-net.dk

20 12 47 33

Løbsformand

Karsten Schack Madsen

formand-loeb@fjordager-if.dk

60 39 61 21

Motionscenter

Ivan Mortensen

ivan-tekniker@outlook.com

40 59 75 00

Cykelformand

John Dyrvig

john_dyrvig@webspeed.dk

30 62 99 49

Scenen formand

Sune Krintel

sune.krintel@dk.abb.com

40 11 64 59

Kasserer

Connie Carlsen

connievibeke@hotmail.com

28 25 29 09

Taekwondoformand

Louise Elkrog

fjordager@sport.dk

40 10 84 04

Tennisformand

Lars Jensen

lars.je@kalnet.dk

31 15 84 09

Kasserer

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Aktive seniorer

Inger Sørensen

aktiveseniorer@fjordager-if.dk

29 60 15 28

Kasserer

Kirsten Christensen

kirsten@kbchristensen.dk

28 94 90 10

Annoncekonsulent

Gitte Løkke

gitteloekke@fjordager-if.dk

28 71 61 99

Hovedformand

Louise Elkrog

Næstformand

Vakant

2. Næstformand

Kasserer

Motionsformand Kasserer

www.fjordager-if.dk

46


Fjordager Idrætsforening - Adresser Kontoret Fjordagerhallen

fjordager@sport.dk Kontorets åbningstider

40 10 84 04

Tirsdag kl. 16:00 - 18:00 Onsdag kl. 10:00 - 12:00 Se hjemmeside for yderligere information eller kontakt kontoret for at aftale nærmere.

Cafeteriaer

Fjordagerhallen Fodbold Klubhus

40 10 84 04 40 88 82 90

FIF Hytten

Østbirkvej 15 B

5240 Odense NØ

Fodboldklubhuset

Østbirkvej 21

5240 Odense NØ

Scenen Centralen

Strandvejen 58

5240 Odense NØ

Fjordagerhallen

Strandvejen 39

5240 Odense NØ

Agedruphallen

Brolandvej 16

5320 Agedrup

Boldøjet

40 10 84 04

40 10 84 04

47. årgang

Udgives af Fjordager Idrætsforening, Strandvejen 39, 5240 Odense NØ Ansvarshavende redaktør: Tove Sinius-Clausen, Tlf.: 26 44 84 97 mail: Mamatut1@hotmail.com Bladredaktion: Tove Sinius-Clausen (Tut), Charlotte Skovgaard, Pernille Egdal og Leif Nygaard Lay-out : Pernille Egdal, Fjordager Idrætsforening Annoncer: Gitte Løkke, Tlf: 28 71 61 99 e-mail: gitteloekke@fjordager-if.dk Distribution: Omdeles 4 gange årligt til ca. 3.300 medlemmer af Fjordager Idrætsforening samt alle husstande i Seden, Bullerup og Agedrup & Seden Syd. Oplæg: 4800 Tryk: rosendahls.dk Næste nummer udkommer torsdag den 5. marts 2020. Indlæg sendes til red@fjordager-if.dk senest mandag den 10. februar 2020 kl. 12:00

red@fjordager-if.dk

47


Afsender: Fjordager IdrĂŚtsforening Strandvejen 39 5240 Odense NĂ˜

48

Profile for Fjordager Idrætsforening

Boldøjet nr. 4- 2019  

Medlemsblad for Fjordager Idrætsforening

Boldøjet nr. 4- 2019  

Medlemsblad for Fjordager Idrætsforening

Advertisement