a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

Boldøjet Nr. 1 - Marts 2020

SÆSONSTART I TENNIS LÆS MERE INDE I BLADET

48. årgang


2


LEDEREN Af Louise Elkrog, hovedformand

Frivilligheden - skal snart stå sin prøve deres manglende engagement i foreningen med, at de aldrig er blevet spurgt, om de vil være med.

Som der ses i flere forskellige sammenhænge inde i bladet, så har der været og fortsat bliver sat fokus på frivillighed her i første nummer af Boldøjet 2020.

Den forklaring er det, efter min mening, god grund til at lægge mærke til. For meget tyder på, at de unge faktisk gerne vil være med. Vel at mærke hvis de bliver spurgt, og hvis de får lov at præge foreningerne.

Om lidt – nærmere betegnet 27. april skal vi have årets generalforsamling. Her skal frivilligheden også prøves af. Har vi bestyrelserne på plads? Har vi de frivillige hænder, vi skal bruge i bestyrelsesarbejdet?

Så måske skulle vi sætte mere fokus på at være til stede i hallerne og få en god snak med de forældre, som også nyder at være i hallen og følge deres børns sport. Og så helt klart få defineret hvilke opgaver og hvilke ressourcer, vi efterspørger.

Vi har lige hyldet frivilligheden med en Leder- og medhjælperfest. Den årlige tradition i januar måned, hvor vi også kårer Årets Leder og Årets B&E pokalmodtager. Tillige kårer Fjordager Erhvervsklub også en ildsjæl i og omkring Fjordager Idrætsforening.

Den direkte kontakt virker nemlig langt bedre end et opslag på en opslagstavle. Og det er uhjælpeligt nemmere at svare - når man bliver prikket på skulderen med et smil - hvis opgaverne er klare.

Når vi kommer til generalforsamlingen, så kårer vi Årets Sportsnavn. Og hvorfor nu alt det? Det gør vi jo helt bevidst for at være med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er for vores forening, at vi er godt rustet med frivillige. For at være den attraktive forening, vi er. Vi hylder frivilligheden, fejrer hinanden med nogle gode skulderklap, og så fester vi på tværs af afdelinger, hvor fællesskabet er i højsædet.

Det handler om at gøre opgaverne synlige og overskuelige for de frivillige - og samtidig give dem anerkendelse og en særlig status. Ved at have fokus på, hvilke behov de frivillige har og ved at sørge for at efterleve det, kan man sikre den frivilliges lyst til at hjælpe til en anden gang, og dette kan være med til at styrke foreningen.

Succes avler succes Hvordan holder vi motivationen oppe? Mange foreninger giver imidlertid udtryk for, at det er svært at skaffe nye frivillige, og at mange ledere holder hurtigt op.

Hvis man som frivillig bliver en del af en forening eller planlægning af et event, får man følelsen af ejerskab, og vil derfor gøre det bedste for at skabe en succesoplevelse.

Hvad kan det skyldes? Er det manglende motivation hos de kommende frivillige?

”Succes avler succes” ”Liv skaber liv”

Eller er det måske foreningerne selv, som ikke ved nok om, hvilke motiver der egentligt får folk til at melde sig som frivillig, og hvad der får dem til at fortsætte?

Frivillige er kærlighed i bevægelse!

En forklaring kan være dialogen mellem generationerne i foreningen. Mange unge forklarer

fortsættes næste side

3


Bliv sponsor - Vi betaler! Støt din lokale forening med Fynsk Support når du køber el eller gas fra Energi Fyn. Du betaler ikke mere for din el eller gas, men du får lidt mere for dine penge - nemlig en god mulighed for at støtte dit lokalsamfund. Foreningen får penge i klubkassen efter dit forbrug. Ingen binding, og abonnementet er det samme, som du plejer hos Energi Fyn. Tilmeld på www.fynsksupport.dk eller sms EF til 1234 for mere information

AUTOVÆRKSTED 10% PENSIONIST RABAT

S. A. Auto ApS Seden Strandgyde 3 5240 Odense NØ kontakt@saauto.dk Tlf. 60 80 5000 SMS. 60 24 81 47

Åbningstider

www.saauto.dk

Rikke Lund Nielsen Revisor - Indehaver Tlf. 61 18 89 56

Søren Bøggild Lund Reg. Revisor - Indehaver Tlf. 22 54 31 22

4

Morten Damgaard Møller Statsaut. Revisor - Indehaver Tlf. 51 38 47 40


LEDEREN fortsættes næste side

Du bidrager, og får forhåbentlig mindst lige så meget igen. - Og i følge studier verden over, så vil du tillige øge livskvaliteten og - længden.

Frivillighed = Fællesskab Når vi siger frivillighed, siger vi også fællesskab. Fællesskaber og relationer får dig til at leve længere - og bedre. Vi har alle sammen brug for at opleve, at vi er en del af noget.

Derfor må vi simpelthen aldrig glemme værdien af det stærke fællesskab. Nu har vi lært, og taget til os, at den sunde kost og jævnlige motion og friske luft er afgørende for både vores fysiske velvære og levevilkår. Nu skal vi bare forstå, at fællesskabet og det at være en del af noget spiller en kæmpe rolle for det mentale helbred og trivsel generelt. Det er ganske vist!

Vi bliver hele tiden mindet om, at parametre som frisk luft og motion er yderst vigtige for vores helbred og levetid. Men de nyeste studier viser faktisk, at personlige relationer og dét at indgå i fællesskaber er afgørende for, om vi har det godt! Social integration - altså fællesskabet, er den enkeltstående og mest afgørende faktor for, om vi som mennesker lever et langt liv. Hmmm. Hvad siger I så?!

Liv skaber liv! Vi tillader os hermed at konkludere: Frivillige lever længere, er mere lykkelige og har det bare sjovere!

Vi siger: ”Så er det jo perfekt, at vi har en stor og aktiv idrætsforening, der rummer det hele og hvor der altid er god efterspørgsel på frivillighed og hvor gode relationer skabes lige her. Som aktiv eller som frivillig.

Så sig ja, hvis nogen spørger, om du lige har tid og lyst til at blive frivillig. Det er så sundt for dig!

Som frivillige og dermed del af et fællesskab betyder din tilstedeværelse og handlinger noget for nogen!

Kilder: Artikel af erhvervspsykologi, Mette Thingstrup fra altomspykologi.dk (2019) ”Fællesskabsmålingen” Trygfonden og SFI (2017)

5


Fjordager Køreskole Odense NØ, Odense C og Svendborg

Stedet med lav dumpeprocent Stefan Christensen Tlf. 21 22 60 09 www.fjordagerkoreskole.dk

Sidenius Hvidevareservice Reparation og salg af hårde hvidevarer samt varmepumper mm. Altid et godt tilbud Salg af nyt og brugt køl - frys - vask - tørretumbler - opvask komfur - ovn - kogeplade - emhætte - mikroovn varmepumpe - aircondition mm.

Bullerup

Strandvejen 62 A · 5240 Odense NØ

2140 6278 info@sidenius-hvidevarer.dk www.sidenius-hvidevarer.dk

6


HÆDRINGER Af Helge Pasfall, Fjordager Erhvervsklub

Årets FIF’er

Foto: Leif Nygaard

Fjordager Erhvervsklub hædrer ”Årets FIF’er” 2019 Kåringen af ”Årets FIF´er” er blevet en tradition, og hædersbevisningen uddeltes i år for 6. gang. Fjordager Erhvervsklub vil gerne hædre en person, som for Fjordager Idrætsforening har ydet en helt særlig indsats, til glæde og gavn for børn, unge, voksne og seniorer i hele Fjordager området. Vi vil gerne fra Fjordager Erhvervsklub støtte op om det store arbejde, der året igennem gøres i og for Fjordager Idrætsforening. Heldigvis er der mange, der lægger mange kræfter, energi og tid i, at få hverdagen i foreningen til at fungere og det helt på frivillige vilkår. Derfor er der også mange kandidater til hædersbevisningen ”Årets FIF’er” Vi har i enighed fundet ”Årets FIF’er”, og vi er meget sikre på, at den indsats, der ligger til grund for valget, vil blive opfattet med den største anerkendelse, og at valget dermed både er fortjent og populært.

forening i løbsafdelingen. De særlige egenskaber, Torben Simonsen besidder gav lysten til på lederplan at beskæftige sig med løb på nationalt og internationalt plan med Fjordager Idrætsforening som basis for sit virke.

”Årets FIF’er”, som blev Torben Simonsen fra HCA Marathon, er en fremragende idrætsmand, en ildsjæl og iværksætter, en person der er meget vellidt, en person med store sociale og idrætslige egenskaber. Med en menneskelig udstråling, der spreder smil og godt humør. Han er desuden meget hjælpsom og serviceorienteret.

Torben Simonsen blev også cykelrytter, såvel på stier og landevejen, som i afdelingens spinning aktiviteter. Torben Simonsen har gennem mange år formået at skabe en helt særlig ånd omkring begrebet frivillighed. Frivillige i og omkring Fjordager Idrætsforening har ved de mange aktiviteter, der har været igangsat i HCA Marathon, trofast stillet sig til rådighed for at løse de mange store og små og meget forskelligartede opgaver, aktiviteterne har krævet. Dette er et udtryk for et forbilledligt samarbejde, som både de frivillige, Fjordager Idrætsforening, HCA Marathon og Torben Simonsen kan være stolte af.

Torben Simonsen har været medlem af Fjordager Idrætsforening i mange år og har gennem alle årene udvist de egenskaber, der skal til, for at kunne blive en fremtrædende leder i en organisation, der lægger vægt på værdierne i et frivilligt, folkeligt og fælles forpligtigende foreningsliv, der også giver plads til at beskæftige sig med den konkurrenceprægede idræt.

Tillykke Torben og tak for din meget store indsats for HCA Marathon og Fjordager Idrætsforening gennem mange år.

Torben startede som løber i Fjordager Idræts7


Fysioterapi · Kraniosakralterapi · Akupunktur Babysvømning · Træning i vand

Tlf. 6610 8944 · bullerupsvommebad.dk

EN VÆRDIG OG SMUK AFSKED MED DINE KÆRE

Erik Skree

Mette Andersen

HOLM BEGRAVELSER.DK HOLMBEGRAVELSER.DK

Tlf. 66 1728 2881, 81Bullerup · Rugårdsvej 158 OdenseNØ NV Tlf. 65Butikstorv, 32 18 81· 5210 Tlf. 66 17 5240 Odense 8


HÆDRINGER Af Louise Elkrog, hovedformand

Årets Leder

Foto: Leif Nygaard

Årets leder er en person, som har udvist særlige egenskaber i form af en inspirerende indsats, godt lederskab og med sit eksempel sportsligt og menneskeligt – virker til gavn for idræt og fritidsaktiviteter i området.

Det er en vandrepokal som ikke kan gives til ejendom, men som erstattes af en minipokal næste år. Årets leder 2019 er valgt af en enig hovedbestyrelse.

Inger er en mønsterfrivillig. Hun tager ansvar, hun uddelegerer, hun skærer igennem, når det er nødvendigt og ikke mindst går hun forrest - også med nye tiltag.

Der er orden på sagerne, når Årets Leder er ved roret. Lille af væsen og størrelse men med en stor personlighed, hvor ordentlighed er i højsædet.

Der er vist aldrig misset en deadline eller en aftale.

Årets Leder er altid meget ydmyg omkring sin funktion, men har vist sig som en god og vedholdende leder.

Man er aldrig i tvivl om, at opgaven er løst - og til tiden, når Inger får ansvaret. Det bliver taget meget alvorligt!

Alt er velovervejet; Hun er altid flittig og velforberedt og altid møder hun folk med et godt humør.

Ingers fortid i politi-etaten fornægter sig heller ikke, da klokkeslæt ALTID noteres 1400. (Fjortenhundrede)

Det er selvfølgelig Inger Udby Sørensen, formand i Aktive Senorer.

Inger er indbegrebet af en ægte Aktiv Senior!

Inger formår at holde styr på tropperne i Aktive Seniorer, hvor der ikke altid er stille til møder og i krogene. Hun er tydelig i sine holdninger, som altid bliver formidlet på en ordentlig måde.

Hjertelig tillykke til Inger og til Aktive Seniorer

Måske er Inger også lidt stædig? Under alle omstændigheder er hjertet på rette sted, og Inger vil Fjordager Idrætsforening og det er vi meget taknemmelige for.

9


HÆDRINGER Af Louise Elkrog, hovedformand

Årets B & E pokal Foto: Leif Nygaard

B&E pokalen kan tildeles personer eller hold i og omkring Fjordager, som har udvist særlige egenskaber i form af godt kammeratskab, inspirerende indsats eller gode præstationer, fremragende lederskab til gavn for idræts- og fritidsaktiviteter i foreningen. Det er også en vandrepokal, som ikke kan gives til ejendom, men som erstattes af en minipokal næste år. Årets B&E pokalmodtager 2018 er blevet valgt af en enig hovedbestyrelse. Og det var ikke svært at vælge hvilken afdeling det skulle være, men det var sørme svært at vælge, hvem det skulle være fra afdelingen. Mange ildsjæle har gjort - og gør heldigvis stadig, en kæmpe indsats for at skabe muligheder og aktiviteter. Marginalerne var bittesmå, men valget faldt på en all-rounder, der aldrig har sagt nej og altid har været klar både på kendte opgaver, men også grebet de nye tiltag. Årets B&E Pokalmodtager er Claus Schultz Damsted – Fjordager Håndbold

Claus er god til at samle folk. Bl.a. har han formået at fastholde håndboldafdelingens, indtil nu, eneste herrespiller, uden at der har været et herrehold. Det er ret godt klaret. Og nu hvor herreholdet er ved at vise sig, så er han også den, som følger det helt tæt indtil han er sikker på, at holdet er i god vækst.

Claus har være en del af projektgruppen, siden den startede op i 2016. Claus’ eneste relation til Fjordager IF var Cathrine, som var træner for klubbens dengang eneste hold – de allermindste håndboldspillere.

Claus har mange funktioner i Fjordager Håndbold:

Han var primus motor, sammen med Cathrine, til at få startet Fjordager Damesenior op. Claus var hurtig til at byde ind i projektgruppen, alene fordi han synes at projektet var spændende. Desuden er han bare et rendyrket foreningsmenneske. Han lægger stor vægt på at få det sociale i klubben til at spille, samtidig med, at han bestemt også kan stille (højlydte) krav til sine spillere på banen til både træning og kamp. 10

Dame Senior-træner og seniorsocialminister

Bestyrelsesmedlem i den nydannede bestyrelse

Trænerkontakt for afdelingens efterhånden mange hold fortsættes næste side


HÆDRINGER fortsat fra forrige side

Han er altid klar til en håndboldsnak, gode fif og mange ideer, der også bliver realiseret. Tingene bliver løst uden at komplicere noget, altid møder han spillere, kolleger og andre frivillige med godt humør og god gejst! Han er altid klar til at give god faglig sparring til trænerkollegerne. Når der har været Fjordager i Farver har Claus også altid bare sagt ”Ja” og ”det finder vi ud af!” Det er en fornøjelse at arbejde sammen med Claus. Han bidrager i høj grad til fællesskabet og er med til at sætte dagsordenen for, hvilken profil Fjordager Håndbold skal have. Claus er garant for det gode klubmiljø, men også for at afdelingen udvikler sig.

Nu er det desværre bare sådan, med et trylleslag, at Claus har fået nyt job, med mange arbejdsdage i Tyskland; nyt hus …. laaaangt uden for Odense, så han indstiller (midlertidigt ??) det frivillige arbejde i Fjordager Håndbold. Men vi håber, at med denne pokal stående midt på den nye pryd- og trofæ-reol, at du tit vil tænke på Håndboldprojektet i Fjordager og rigtig komme til at indse, at du faktisk ikke rigtig kan undvære os! Du er altid velkommen! Som vi startede med at sige, så er der heldigvis rigtig mange fantastiske frivillige, der bakker op om afdelingen, så den kan fortsætte det gode arbejde med at skabe en langtidsholdbar håndboldafdeling! Hjertelig tillykke Claus og tillykke til Håndbold.

Vinduesvask / facadevask i op til 13 meters højde uden brug af fordyrende lift leje ring og hør Lunden 56 · 5320 Agedrup nærmere... E-mail: info@clean2go.dk

Clean 2 Go

• Kontorrengøring ApS

• Erhvervsrengøring • Erhvervsvindues pudsning • Viceværtsopgaver

Tlf. 26 12 03 11 Kontorrengøring - Trappevask - Erhvervsrengøring • Grundejerservice www.clean2go.dk Viceværtsopgaver - Grundejerservice • Græsslåning Græsslåning - Hækklipning • Hækkeklipning s og Samt andet forefaldende Ring til oarbejde p neto fortæl om ker! s n ø e in d

Clean 2 Go ApS Lunden 56, 5320 Agedrup

tlf. 26 12 03 11

www.clean2go.dk 11

• Samt andet forefaldende arbejde


Af Kerim og Armin, tovholdere på Fjordager Falcons - basket

Fjordager Falcons er landet!

Et stort og velfortjent tillykke til Inger Bestyrelsen i Aktive Seniorer er meget stolte over, at vores formand blev valgt til Årets Idrætsleder, på den netop afholdte Leder- og Medhjælperfest. Vi synes, det er meget fortjent, idet Inger yder en værdifuld indsats. Inger er dygtig til at markere afdelingens synspunkter, og derfor skulle det fejres på først kommende bestyrelsesmøde efter udnævnelsen i form af blomster og tale. Det er meget flot og bemærkelsesværdigt, at Aktive Seniorer får denne pris, idet afdelingen er en forholdsvis ny afdeling i FIF. 12

Foto: Privatfoto


Af Inger Sørensen, formand i Aktive Seniorer, aktiveseniorer@fjordager-if.dk

Formanden for Aktive Seniorer har ordet Mindeord for Jonna Godtfredsen Året 2020 er desværre startet trist, idet Jonna Godtfredsen søndag den 5. januar sov stille ind efter kort tids sygdom. Det er vi selvfølgelig meget kede af, og hun vil blive savnet i bestyrelsen. Jonna var en meget aktiv næstformand i bestyrelsen, hvor vi nød godt af hendes livsglade og energiske væremåde, ligesom hun var en respekteret kontaktperson for de aktiviteter, som hun styrede med fast hånd. Vore tanker går til hendes familie, der alt for tidligt har mistet et medlem. ÆRET VÆRE JONNAS MINDE. Hvis du har lyst til at deltage så kontakt Dorte Birkeslund på tlf. 2625 9146 eller mail dbirkes@live.dk . Der er både mænd og kvinder på holdet, og man behøver ikke at være stjernekok for at deltage.

2020 er i gang Vi er kommet godt i gang med sæsonen for 1. halvår 2020. Husk at forny dit medlemskab, hvis du vil nyde godt af et eller flere af vore tilbud, der fremgår af vor hjemmeside. Kontingentet er 475 kr. for hele året, og betalingsfristen er 1. marts 2020.

Læsegruppen holder pause Læsegruppen, der tidligere mødtes den 1. onsdag i måneden fra kl. 10.00-12.00, er stillet i bero, da vi mangler en ”tovholder”. Hvis der er en person, der har lyst til at fortsætte gruppen så kontakt Inger Udby Sørensen tlf. 2960 1528 eller mail aktiveseniorer@ fjordager-if.dk for yderligere oplysninger.

Der er plads på flere af vore hold: Akrylmaling og decoupage mødes torsdag i ulige uger fra kl. 10-13. Scrap & Kort mødes tirsdag i lige uger fra kl. 10.00-15.00, hvor der er mulighed for at lave dine egne specielle kort til fødselsdag el. lign. Kontakt Merete på tlf. 21619888 eller merete_elbek@hotmail.com

Medlemsmøde i Aktive Seniorer Det årlige medlemsmøde er tirsdag den 24. marts kl. 10.00 i FIF-hytten. Indkaldelse vil blive udsendt.

Patchwork mødes onsdag i ulige uger fra kl. 10.00 -1400 og med Anne Marie Andersen som underviser. Blomsterbinding og dekoration onsdag eller torsdag i lige uger fra kl. 10.00 -1300. Underviser er Marianne Oxenvad.

Aktive Seniorers årlige udflugt Torsdag den 28. maj har vi den årlige udflugt. Programmet er endnu ikke færdigt, men vil blive udsendt, når det er klar med pris og tilmelding. Vi kan dog allerede nu afsløre, at turen går over grænsen. Så husk at forny pas.

”Mandehørm”-holdet ved Warny Meincke har plads til flere mænd, der har lyst til at hygge sig sammen, så ring på 2253 7814 eller mail meincke@mail.tele.dk for yderligere oplysninger.

Information om kontingent Når kontingentet på kr. 475,00 er betalt, så er det gratis at deltage i afdelingens holdaktiviteter, lige så mange som man kan nå og har interesse for.

Madlavningsholdet mødes torsdag i ulige uger fra kl. 17.00-20.00 i Seden Skoles køkken.

Aktivitetsoversigten Kan ses på hjemmesiden eller på opslagstavler rundt om i området. 13

fortsættes næste side


Af Merete Elbæk, bestyrelsesmedlem i Aktive Seniorer

Det nye år er startet, og vi er godt i gang i Aktive Seniorer Har du haft blot den mindste tanke om, at du gerne vil ud sammen med andre og have nogle hyggelige timer omkring noget kreativt, så er Aktive Seniorer i Fjordager det rette sted.

Modeshow Vi skal da igen i år have Modeshow. Det vil være Helle der igen kommer og viser en flot tøj kollektion. Så sæt allerede nu X i kalenderen tirsdag d. 19. maj kl. 14.00. Pris: Kr. 50.Modeshowet afholdes i Cafeteriet i Fjordagerhallen.

Vi tilbyder mange forskellige aktiviteter. F.eks. vores korthold tirsdage i lige uger kl. 10-15. Det skulle du prøve. Hyggelige timer, søde damer og vi får lavet flotte kort. Et kort kan vi jo alle bruge i ny og næ. Alle kan deltage, også selvom du aldrig har prøvet at lave kort før. Det kræver dog, at du er medlem. Kom nu ud af busken. Ring eller skriv gerne for flere oplysninger til Merete tlf. 2161 9888. Vi glæder os til at se dig.

Aktive Seniorer

Vores nye aktivitet Quilling Efter mange opfordringer afholder vi en workshop og snuser lidt til denne spændende hobby.

I Fjordagerhallen

Tirsdag d. 19. maj MODESHOW KL. 14:00

Den løber over 3 tirsdage i ulige uger. Det bliver uge 7, 9 og uge 11. kl. 10-14. Har du ikke prøvet det før kan du sagtens være med. Alle tilmeldte indtil videre er nybegyndere. Som noget nyt er det her muligt at være med, selvom man ikke er medlem af Aktive Seniorer.

Tilmelding/betaling - Senest d. 4. maj Kontakt Anne Marie Bæk tlf. 20 53 82 51

For ikke medlemmer koster det kr. 40,- pr. gang, som afregnes på stedet. Ved tilmelding eller spørgsmål kontakt venligst Winni Tlf. 40197163 eller Merete 21619888.

Som noget nyt har vi været så heldige, at Anne Marie Bæk har sagt ja til at overtage alt omkring modeshowet. Det er vi virkelig glade for. Anne Marie får hjælp af et par andre friske piger. Så støt dem, alt det I kan. Fremover skal al tilmelding og spørgsmål ske til Anne Marie på tlf. 2053 8251.

HUSK venligst at tilmelde jer hvis I deltager. Pigerne SKAL vide hvor mange der deltager. Det dur ikke bare at møde op. Sidste tilmelding og betaling er: Mandag d. 4. maj 2020. Prisen er kr. 50.-. Der vil være kaffe, kage mv. Det bliver SÅ hyggeligt.

14


FJORDAGER KULTURHUS Tekst & foto af Erik Schmidt

TÆT PÅ AT KUNNE SENDE ANSØGNING OM MIDLER TIL ET NYT KULTURELT FYRTÅRN VED FJORDAGERHALLEN Der har også været afholdt møder med folkeoplysningsudvalget og SIKO, som er de samvirkende idrætsklubber i Odense, ja selv med politikere fra Region Syd.

Fjordager-området har brug for et nyt lokalkulturelt kraftcenter med fleksible teater-, kulturog sundhedsfaciliteter. Det mener Fjordager Idrætsforening, Fjordagerscenen og Seden Skole, der nu vil forsøge at løfte en plan om at etablere Fjordager Kulturhus til det politiske og økonomiske plan. Projektet, der omfatter nybygning af 2300 m2 til i alt ca. 54 mio. kr., tænkes bygget sammen med Fjordagerhallen og Seden Skole. Ideen og planen flugter med byrådets bestræbelse på at fremme stærke forstæder, siger tidligere FIF-hovedformand Bjarne Christensen, der er projektleder.

Bjarne Christensen stoppede som hovedformand i Fjordager Idrætsforening i 2014, men lovede dengang at føre kulturhusprojektet videre.

Nu er Fjordager Idrætsforening tæt på at kunne sende en kvalificeret ansøgning til Odense Kommune om anlægsmidler til etablering af et kulturhus i tilknytning til Fjordagerhallen og Seden Skole.

Et fyrtårn for hele området - Vi forestiller os Fjordager Kulturhus som et fyrtårn og et samlingspunkt for hele Fjordagerområdet, siger den nu efterlønsramte Bjarne Christensen.

Der er tale om et stort tænkt hus, der omfatter nybygning af 2300 m2 til i alt ca. 54 mio. kr. En ny spændende ramme, hvor nye ønsker til undervisning og læring på Seden Skole kan kobles sammen med civilsamfundets og foreningslivets initiativer og aktiviteter med idræt, kultur, teater, musik og sundhed.

- Det er et stort nærområde, som Agedrup hører med til. Fjordagerområdet er et udbygningsområde, og det kan ikke passe, at vi hele tiden skal ind til Odense. Heller ikke for at gå til læge eller tandlæge.

Det er tidligere hovedformand Bjarne Christensen, der er leder af Projekt Fjordager Kulturhus, som med skiftende intensitet har været undervejs med en ansøgning i 17 år.

Finansieringen skal der kigges lidt nøjere på. - Der mangler lidt finpudsning af finansieringsplanen, siger Bjarne Christensen, der var hovedformand i Fjordager Idrætsforening fra 2006 til 2014, men lovede at tage kulturhusprojektet med sig for at aflaste det nye formandsskab.

Siden 2017 har fremdriften i takt med de økonomiske udsigter dog været markant stærkere, og de seneste måneder har Bjarne Christensen blandt andet talt med de fleste udvalgsformænd i Odense Byråd.

fortsættes næste side

15


FJORDAGER KULTURHUS fortsat fra forrige side

Tegningen af huset er stadig skitseagtig. Lokale- og Anlægsfonden vil nemlig typisk gerne have indflydelse på stregerne, hvis den stiller midler til rådighed for projektet. Men ansøgningsmappen er klar, og arkitekt Andreas Isager står klar til at lave mere detaljerede tegninger, hvis finansieringen falder på plads, siger Bjarne Christensen.

hus Ideen til kulturhuset havde sit udspring tilbage i 2003, da Fjordagerscenen var i rivende udvikling. - Det var folk som John Rask Nielsen, Warny Meincke, Michael Eglin, Jan Larsen, Jan „Maler“ Pedersen og Jan Fibæk, der tumlede med ideen om at skabe gode muligheder for amatørteatret, siger Bjarne Christensen. - Allerede dengang lavede scenen semiprofessionelle opsætninger og var med til at få „Revy i Teltet“ på benene.

Han har sammen med Andreas Isager afsøgt muligheder for støtte i Lokale- og Anlægsfonden.

Siden har projektet udviklet sig, så det ikke alene er et teaterprojekt, men et flerfunktionelt kulturhus.

Det vil nemlig være mere realistisk at rejse anlægskapitalen, hvis projektet får støtte herfra, og der bliver ifølge Bjarne Christensen også brug fra midler fra flere fonde.

Når ansøgningen har været så længe undervejs, skyldes det ikke mindst virkningerne af finanskrisen, der for alvor satte ind i 2008 og siden trak lange spor.

I februar genoptages dialogen med Lokale- og Anlægsfonden, der typisk vil kunne finansiere 15-20 procent af anlægskapitalen, hvis fonden finder projektet interessant og nyskabende.

Odense Kommunes budgetter har også været hårdt spændt op mellem storby-ambitioner og begrænsede skatteindtægter. - Alligevel lykkedes det Korup Kultur- og Idrætscenter at få bevilget midler, så jeg tror på det, siger Bjarne Christensen.

Leder af kulturhusprojektet Bjarne Christensen er her sammen med arbejdsgruppen til møde om sundhedsaspekterne i kulturhuset med Poul Erik Svendsen fra Regionsrådet. Fv. Christian Frederiksen, Jess Heilbo, arkitekt Andreas Isager, Bjarne Christensen og Poul Erik Svendsen.

I projektets aktuelle baggrundsgruppe er ud over Bjarne Christensen og Andreas Isager også Marianne Justesen, Jess Heilbo, Christian Frederiksen, Erik Schmidt, Warny Meincke, og ad hoc Helge Pasfall, Palle Vennekilde, Lars Arvad og FIF-formand Louise Elkrog. Fra teaterprojekt til flerfunktionelt kultur-

Seden Skole åbner døre Kulturhuset skal med Odense Kommunes planer for Seden Skoles renovering indrettes med fleksible lokaler, en scene og publikumssal primært til brug for Fjordagerscenen samt hertil diverse birum, som også kan benyttes som undervisningslokaler og andet, herunder udlejning på forsamlingshuslignende vilkår. Det flérfunktionelle kulturhus giver med sine fleksible støttelokaler muligheder for, at ny spændende undervisning på skolen i Seden kan sammentænkes med Fjordagerscenens teater- og musicalaktviteter, Fjordager Idrætsforenings mange idrætsaktviteter, outdoor-aktviteter, sundhedsfremmende foranstaltninger og øvrige borgerinitiativer. fortsættes næste side

16


FJORDAGER KULTURHUS fortsat fra forrige side

- Seden Skole har en stærk interesse i et forpligtende samarbejde med Kulturhuset, siger skoleleder Marianne Justesen.

Kulturhus-projektet rummer 15 delprojekter, som tilsammen bidrager til at skabe bedre borgertrivsel i Fjordager-/Seden-området.

- På nogle skoler lukker man døre. På Seden Skole åbner vi dem. Vi er interesseret i mere fællesspisning og mere samarbejde med idrætsforeningen, Fjordagerscenen, lystfiskerklubben, pensionister og andre frivillige. Vi vil gerne have, at skolen skal være et lokalt kulturcenter. Seden Skole har for tiden 620 elever, hvoraf ca. 17 procent er elever fra Vollsmose-området. Antallet af tosprogede elever andrager dog samlet set ca. 25 procent. Der er for tiden 75 børn i skoledistriktet til bh.klassen – altså tre spor. Det er skolen beregnet til, og der er for tiden tre spor på de fleste årgange.

Skoleleder Marianne Justesen håber, at det fler-funktionelle kulturhus både kan bidrage til mere varieret undervisning og større åbning af Seden Skole ud mod samfundet og fritidslivet.

Både den stadige udbygning af Seden Syd, den generelle stigning i børnetallet de kommende år og nedrivningen af 1.000 af Vollsmoses almene boliger vil formentlig påvirke elevtallet betydeligt i opadgående retning.

Der bliver tale om udbygning af en energikrævende bygningsmasse til et bemærkelsesværdigt, CO2-neutralt bygningskompleks. Bjarne Christensen håber på inden længe at få et tilsagn fra Odense Kommune om at gå ind i projektet, for det vil betyde, at det også vil være nemmere at få Lokale- og Anlægsfonden og andre fonde til at medfinansiere det ambitiøse projekt.

Medfinanciering fra fonde Der vil også være mulighed for at skabe visse former for private funktioner. Der indrettes for eksempel ca. 250 m2 til sundhedscenter. Ideen er, at lokale behandlere, læge, tandlæge og lignende kan leje sig ind.

17


Af Gitte Løkke, formand i Fjordager Linedance

Vi danser på livet løs Vi er i fuld gang igen 2020 startede lige på og hårdt.

Vi danser i Pauserummet i Fjordagerhallen For begyndere: mandag fra kl.15.45 til 16.40

Den 5. januar var 7 medlemmer fra Fjordager Linedance taget til Tommerup for at deltage i Silas Holst´s nytårskur hvor der var 168 personer tilmeldt.

For let øvede: mandag fra kl.17.00 til 17.55 Pris for dans på et hold er 660 kr pr. halvår Pris for dans på 2 hold er 930 kr. pr. halvår

Vi startede med ½ times opvarmning, og derefter var der 2 timers dans. Vi blev undervist i Flashdance og Grease. Det var vældigt sjovt, men også meget hårdt. Vi sluttede alle af med champagne og kransekage.

Så er 2019 gået og december måned sluttede af med 2 arrangementer hvor vi den 13. december var på fornemt besøg på Great Northern-golfklubben i Kerteminde, hvor der var Linedanceworkshop til en julefrokost.

Derefter har vi nået at afholde endnu to arrangementer. Henholdsvis den 25. januar, hvor vi var på Vibeskolen i Ullerslev, hvor vi lavede workshop for en ungdomsklub.

D. 17. december havde vi en workshop til et søvlbryllup. Derudover deltog danserne som frivillige i 2 løb under HCA Marathon; Lysløbet og Nytårsløbet, hvor vi stod som vejvisere.

Den 30. januar, var vi i Porthuset og lavede danseworkshop for en seniorklub, hvilket var endnu en rigtig dejlig oplevelse. - Og dem har vi heldigvis mange af i Fjordager Linedance.

Herefter holdt vi juleferie.

Foto: Ole Madsen

Flotte og festlige fra Fjordager Linedance

18

fortsættes næste side


Foto: Privatfoto

Dansedamerne flokkes om selveste Silas Holst, og de ser alle ud til at nyde det! Belønning efter en skøn danseevent!

Aktivitetskalender 2020 22/3

Dans fra kl.13.00 til 15.30 og derefter medlemsmøde kaffe med småkager.

27/4

Generalforsamling kl. 19. Spisning fra kl 17.30

3/5

Søndagsdans fra kl. 13.00 til 15.30 incl kaffe og småkager.

25/5

Sommerafslutning med spisning. Vi danser fra 15.45 til kl.18.00 og spiser derefter ved Inga. Pris 100 kr.

10/8

Opstart efter sommerferien.

5/9

Fjordager i Farver

12/9

Fjordens dag

25/9-27/9

HCA Marathon

Kom og vær med i vores hyggelige og aktive fællesskab. 19


Af Lars Jensen, formand i Fjordager Tennis

Den nye tennissæson Medio April åbner vi for den nye sæson med forhåbentligt godt vejr. Vi byder velkommen til vores gamle medlemmer og forhåbentlig til en masse nye.

Klubaften Et arrangement henvendt til alle klubbens medlemmer uanset køn, alder og niveau. Her kan man møde andre medlemmer og spille nogle uforpligtende doubler på kryds og tværs efter et forhåndsaftalt mønster.

Al relevant information om Tennisafdelingen vil være at finde på vores hjemmeside: fjordagertennis.dk

Målet er at skabe et forum, hvor man kan spille tennis uden, at man har en fast makker, og hvor man kan konkurrere på en hyggelig og afslappet måde.

Standerhejsning Årets standerhejsning er planlagt til lørdag d. 2. maj kl. 12.00.

Efterfølgende lægges der op til socialt samvær med frugt, kage grill osv.

Tjek nyeste info på hjemmeside i tilfælde af dårligt vejr!

Klubaften er hver mandag kl. 17-19 og man kan som nyt medlem prøve gratis 2 gange inden medlemskab. Du møder bare op!

Meld gerne dit fremmøde til Lars på 31158409 eller via ”postkassen” på hjemmesiden. Vi håber på godt vejr til arrangementet, da vi byder på grillpølser/ brød og øl/ vand til alle medlemmer og nye der melder sig ind på dagen.

Kontakt evt. formanden hvis du har spørgsmål eller lignende. Tennissportens Dag 2020 Lørdag den 2. maj 2020 bliver forhåbentlig døgnet, hvor enhver dansker svinger en tennisketsjer. Eller næsten.

Der vil selvfølgelig også være mulighed for at indlede tennissæsonen med spil på banerne. Vi glæder os til at se forhåbentlig alle vores medlemmer!!!

Tennissportens dag er en landsdækkende begivenhed, hvor lokale klubber åbner dørene op for alle, der måtte have interesse for at spille tennis.

Junior- og seniortræning Der vil være træning for juniorer og seniorer én eftermiddag om ugen maj og juni samt august og september.

Ønsker du som enkeltperson eller hele familien at deltage i Tennissportens Dag, så tilmeld dig/jer på bevaegdigforlivet.dk/tennis

Træningen er aldersopdelt for juniorer – ring og hør hvilket hold du hører til.

Fjordager Tennis vil gøre meget for, at du/I får en god oplevelse på Tennissportens Dag.

Har du lyst til at prøve en sjov sport som tennis, så har du mulighed for at deltage i træningen gratis og uforpligtende 2 gange, inden du bestemmer dig.

Medbring selv eller lån ketsjere i klubben. Prøv tennis en enkelt gang og du er ikke i tvivl: Tennis er sjovt. Tennis skaber glæde. - Og så er det sundt.

Som medlem af Tennisafdelingen er deltagelse i træningen et gratis tilbud.

Vi ses på Tennissportens Dag i Fjordager Tennis lørdag d. 2. maj kl. 13.00-15.00.

Kontakt evt. Lars Jensen på 3115 8409, hvis du har spørgsmål eller lignende.

fortsættes næste side

20


fortsat fra forrige side

Har dette vakt din interesse så tøv ikke med at kontakte Lars på 31 15 84 09.

Til jer der vil prøve noget nyt!! Hvorfor seniortennis? Fordi vi i vores område har mange aktive efterlønnere og pensionister, som stadig synes, de har mod på at prøve nyt inden for sportens verden. Og fordi vi vil give plads til en mere idrætsaktiv pensionisttilværelse med gode oplevelser.

Projektet vil blive påbegyndt så snart der er interesse fra mindst 10 personer, så skynd dig at ringe! Tjek fjordager-tennis.dk for nyeste information om træningstider m.m.

Tennissporten har meget at tilbyde. Det er netop en sport, der kan dyrkes af alle aldersgrupper. Den foregår udendørs og med seniortennis står man aldrig og mangler en makker.

Kontingenter Tjek fjordager-tennis.dk for nyeste information om priser. Indmeldelse sker online via vores hjemmeside

Seniortennis tilbyder tennisaktiviteter under hensyntagen til alder og fysik og har et klart socialt sigte. Dette projekt henvender sig især til alle, der ikke har spillet tennis før eller kun i begrænset omfang.

Af Heine Krogh Jørgensen, ungdomsformand i Fjordager Fodbold

Træningstider 2020 for Fjordager Fodbold Alle hold deltager i DBU Fyns turneringer, så der er også masser af ungdomskampe og børnestævner i weekenderne.

2-4 årige leg og bevægelse Søndag kl. 10.00 – 11.00 U6 – U13 Mandag + Onsdag kl. 17.00 – 18.30

Selvom mange fodboldbaner i disse våde tider står under vand, så er vi i Fjordager Fodbold så heldige af have gode vel-drænede baner til rådighed, så det ikke skal bremse forberedelserne til sæsonstarten.

U14 – U17 Tirsdag + Torsdag kl. 16.45 – 18.15 Senior Tirsdag + Torsdag kl. 18.30 – 20.15

U12 og op er startet udendørstræning.

Et andet sted, hvor der også har været meget vådt, var inde i omklædningsrummene. Rør var tærede og træværket beskadiget, så Odense Kommune har hen over vinteren haft travlt med at renovere bygningen. Der er dog stadig begrænsede bademuligheder.

Alle er velkommen til, at komme og prøve fodboldtræning 3 gange inden man skal melde sig ind.

Fjordager Fodbold kan følges på Facebook og alle informationer kan findes på fjordagerfodbold.dk

Op til U7 starter udendørs i april. U8 – U11 starter medio marts

21


Af Jens Nørregaard, Fjordager Cykling

Fjordager Cykling’s MTBsæson Privatfoto

Fjordager Cyklings Seniorhold

Fjordager Cyklings motionsryttere er kommet godt i gang med vintersæsonen.

Om lørdagen er tempoet højere, og der køres lidt længere.

Der køres på mountainbike fra oktober til april hver mandag, torsdag og lørdag kl. 10.00 fra Fjordagerhallen.

For nogen der godt kunne tænke sig at komme i gang med motionscykling, vil det være en fordel,(hvis man har mulighed for det det) at køre med nogle gange mandage og torsdage på en MTB eller en god city bike, inden racersæsonen starter til april.

Mandag og torsdag er det for det meste efterlønnere og pensionister – seniorer som de ynder at kalde sig – der møder frem, og der køres i et moderat tempo.

Fjordager Cykling i Det midtjyske Bakkeland Fjordager Cyklings lange klubtur går i år til Silkeborgområdet i ”Det midtjyske Bakkeland”.

Privatfoto

Her vil der blive rig lejlighed til at prøve sig af på nogle af de jyske stigninger, blandt andet kommer vi jo nok forbi Himmelbjerget, der ligger smukt ved Silkeborgsøerne. Det sociale vil vi pleje på Hotel Pejsegården i Brædstrup, hvor vi overnatter fredag og lørdag. Der vil blive afgang fra Fjordagerhallen i privatbiler fredag d. 19. juni kl. 9:00 og hjemkomst søndag d. 21. juni kl. ca. 16:00.

Himmelbjerget set fra Julsø

22


Af Karsten Schack Madsen, Fjordager Motion Løb og Powerwalk

Endelig forår for powerwalkere og løbere Måske har du set Fjordagers løbere og powerwalkere kæmpe sig igennem vintermørket og tænkt: Hvad har de gang i? Men for os er der ikke noget valg. Vi træner, fordi vi ikke kan lade være. Så enkelt er det. Og hvis du har prøvet det, finder du også ud af, at det sjældent er helt så slemt, som du frygtede, og at du har en lækker fornemmelse i kroppen efter træningen. Måske allermest på de dage, hvor vejrguderne ikke var helt med dig. Du får energi af at bruge energi.

Måske bliver du bidt af det – det er i hvert fald både sundt og sjovt! Giv naboen baghjul til Superbrugsen Fjordagerløbet – tirsdag den 5. maj. Vi afholder Superbrugsen Fjordagerløbet for 38. gang, og løbet er dermed et af de klassiske motionsløb på Fyn. Du kan løbe 5 km eller 10 km på en sikker og flad rundstrækning i Seden og Seden Strandby, og der er god plads til alle på ruten. Løbet er velarrangeret og tidtagning foregår med chip i startnummeret, så du er helt sikker på, din tid er korrekt.

Og nu er lyset for alvor vendt tilbage, og årets bedste måneder står for døren. Så måske er det nu, du skal komme i gang med at træne sammen med os, hvad enten du synes, at powerwalk eller løb er mest interessant for dig?

Du kan komme med for kun 90 kr for voksne, og 60 kr for unge under 18 år. Læs mere i nedenstående annonce.

Du bliver en del af vores fællesskab og finder ud af, hvor meget lettere det er at få din motion, når du ved klubkammeraterne står klar med et smil og glæder sig til at træne med dig. Året rundt og uafhængigt af vejr og vind.

Vi ses til Superbrugsen Fjordagerløbet! Flyer Fjordager:Flyer Fjordager 03/02/20 09.38 Side 1

Powerwalk og løb er meget mere end træning. Sammen med os får du motivation, fælles mål, sociale arrangementer og klubture. Vores trænere er veluddannede og sætter en ære i at træningen er varieret, sjov og effektiv.  

SuperBrugsen

Fjordagerløbet

Så kom og prøv os af nogle gange, det er helt uforpligtende.

Tirsdagden5.majkl.19.00 5kmog10kmdistancerpåFynshurtigsterundstrækning.

Vores hjemmeside hedder: fjordager-motion.dk Der kan du læse meget mere om os. Du kan også følge os på Facebooksiden ”Fjordager IF motionsløb og powerwalk” og i Facebookgrupperne ”Fjordager powerwalk” og Fjordager løbersnak”. Og på Instagram, hvor vi hedder Fjordager løb og powerwalk.

Start og mål ved Fjordagerhallen, Strandvejen 39, Seden, Odense NØ.

Har du lyst til at blive en del af vort fællesskab, er du velkommen til at møde op i Fjordagerhallen en tirsdag eller torsdag aften og prøve os af nogen gange. Vi træner 18:30.

● Motionsløb for alle. ● Fynsmesterskab i 10 km landevejsløb for Masters (30+). ● Medaljer til FM-klassevinderne. ● Løbet er certificeret og tæller med på ranglisterne. ● Mange flotte lodtrækningspræmier. ● Deltagergebyr kun 90 kr ved forudtilmelding. Information

Kom lidt i forvejen så vi kan tage pænt i mod og sørge godt for dig.

www.fjordager-motion.dk Fjordager IF motionsløb og powerwalk

Tilmelding

Vi træner løb og powerwalk hver tirsdag og torsdag kl. 18.30 og i weekenden efter aftale. Du er meget velkommen til at prøve os af. Husk også Margueritløbet i H.C.Andersen Skoven, årets store familie-motionsbegivenhed.Vi er klar med en ny udgave til september!

23


HCA Marathon inviterer til . . .

KREDSLØBET 2. april 2020

ANSGAR ANLÆG - ODENSE C TORSDAG kl. 18.30

2 km rundstrækning i Angars Anlæg med 11 forskellige distancer.

Løb / walk 2 - 4 - 6 - 8 - 10 - 12 - 14 16 - 18 - 20 km eller halvmaraton.

Toilet, bad, omklædning og bagageopbevaring på Hunderupskolen.

Distancen vælger du på dagen - max tiden er 2,5 timer.

Ved tidlig tilmelding får du et startnummer med navn og en valgfri T-shirt fra HCA Marathons lagersalg.

Vand- og energidepot på ruten og i mål. I mål udleveres æble, Jolly Time og medaljer til alle børn u. 14 år og til halvmarathon-løberne.

Opvarmning, lodtrækningspræmier og diplom.

Kr. 125 + gebyr uanset distance og alder.

Tilmeld dig allerede nu på www.hcamarathon.dk FJORDAGER

PEDER OLSEN & SØN FIF

Fragt- og vognmandsforretning A/S

24


FORÅRSOPVISNING I FJORDAGER GYMNASTIK

Lørdag den 4. april kl. 10 i Fjordagerhallen fylder glade gymnaster Fjordager Hallen til den årlige lokalopvisning, som markerer afslutningen på gymnastiksæsonen. De mange hold med store og små gymnaster vil være garant for store smil, lækre rytmeserier og flotte spring. Der er indmarch, håndstandskonkurrence, kolbøtter, vejrmøller, jubelråb, høje klap, saltoer, badutspring, flotte serier, dansetrin og bedst af alt; - en masse glade mennesker samlet på et sted. Ud over alle de lokale hold lægger DGI Fyns UngRep-hold vejen forbi med deres opvisning og så er der selvfølgelig instruktøropvisningen, hvor I kan se alle vores dygtige og engagerede frivillige instruktører gå på gulvet i samlet flok og sammen vise glæden ved deres idræt. Vi håber at se en masse mennesker til en dag i gymnastikkens tegn.

Dørene åbnes kl. 9.00 - Indmarch kl. 10.00 - Entré 50 kr. Fjordager Gymnastik – SES VI?

25


26


Af Pernille Østergaard Poulsen, bestyrelsesmedlem på Fjordagerscenen

Young Frankenstein på Fjordagerscenen Prøverne er startet på Fjordagerscenens forårsforestilling, Young Frankenstein, og det tegner til at blive en utroligt sjov og spændende prøveperiode. Vi glæder os meget til at vise jer resultatet til april – og vi tør godt love allerede nu, at det bliver et brag af en forestilling med masser af energi og charme. Der er i hvert fald nok at glæde sig til – og grine af – i den monstersjove musical, som er fyldt med absurd og gakket humor i ægte Mel Brooks-stil.

Derudover har vi i år været så heldige at få Johan Klitgård, der blev uddannet fra Musicalakademiet i 2019, med på holdet, og han dirigerer kompetent castet igennem de mange korsatser og soloer. For tredje år i træk kan vi desuden glæde os af at kunne lægge opgaven som kapelmester i trygge hænder hos den altid dygtige Stefan Rungstrøm. Det er altså et stærkt team, der er med til at guide vores cast igennem årets prøveforløb! Et cast, der desuden består af en kæmpe talentmasse med både nye og gamle Fjordagerfolk med masser af gå-på-mod og dejlig energi.

Musicalen er baseret på den klassiske komediefilm af samme navn, og det er mesterkomikeren Mel Brooks selv, der har skrevet både tekst og musik. I musicalen følger vi Victor Frankensteins barnebarn, dr. Frederick Frankenstein (som han insisterer på skal udtales Fronk-en-steen), der arver sin families slot i Transsylvanien. Her overtales han – om end modvilligt – til at følge i familiens fodspor og med hjælp fra hans pukkelryggede tjener, Igor, hans smukke assistent, Inga, og hans husholderske, Frau Blücher, giver han liv til et nyt monster. Herefter følger et kaos uden lige – pakket ind i et festfyrværkeri af gakket humor, stepdans og ørehængere.

Young Frankenstein spiller fra den 10. til den 18. april i Fjordagerhallen. Det bliver med garanti en monstersjov oplevelse, så slå da lige et smut omkring fjordagerscenen.dk, hvor du kan købe dine billetter allerede nu. Vi glæder os til, vi ses!

I år er det Hjalde Groth Holm, der står for instruktionen af forestillingen. Hjalde kan mange måske huske fra at have instrueret flere af Scenens vinterforestillinger, og han brillerede derudover som instruktørassistent på sidste års jubilæumsforestilling. Han bliver assisteret af Freja Wrang Gammelgaard, der også er en gammel kending på Fjordagerscenen, og som i år har valgt at skifte sin vante plads på scenen ud med en plads i den kreative stol. Hjalde og Freja er desuden kommet i fint selskab med Winni Ellegaard Nielsen, der skal være koreograf på forestillingen. Winni er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet i 2011, og har siden medvirket i masser af forestillinger – blandt andet i Fredericia, Aalborg og Tivoli.

Lige et godt overblik fra læseprøverne på forårets musical Young Frankenstein

Stort til lykke til Fjordagerscenen, som endnu vandt prisen for bedste forestilling til Musical Awards 2019 med Spamalot! Desuden vandt Nanna Bech prisen, som Årets Kvindelige Hovedrolle! 27


SPIL BADMINTON I FJORDAGER Vi har:

Håber vi ses på • Fyns bedste holdkammerater og udenfor banen! • Fyns mest sociale klub • •

Fyns bedste trænere Fyns laveste kontingent

I Fjordager Badminton lægger vi stor vægt på både det sportslige og det sociale. Vi gi’r den gas og er seriøse på banen, både til træning og kamp. Vi har et godt træningsmiljø og et mindst lige så godt socialt miljø udenfor banen. Vi har hold i Serie 1, Herre A og Herre B, og ambitionerne er en oprykning til Kredsserien! Har du mod på at prøve kræfter med os i Fjordager, så kontakt: Jakob Cartey, tlf: 4091 8877 (træner) - Jens Kruse, tlf. 2757 3977 (seniorformand)

Wir leben Autos.

VHJ

GRATIS LÅNEBIL

ved skadesarbejde (uanset bilmærke og forsikringsselskab)

V Holm Jensen Nyborgvej 240-260, Odense SØ · Tlf. 63 11 63 47 · www.vhj.dk 28


Af Jens Kruse, Seniorformand i Fjordager Badminton

Senior/motion/veteran Der er nogle hårde og fede kampe igen her i foråret, så kom og hep og hjælp os med at komme godt ud af oprykningsspillet.

Der er godt gang i spillet i senior afdelingen. Vores Humledrenge på Humleholdet kæmper med alt, hvad de har og spiller nogle gode holdkampe og vinder lidt kampe her og der. De får hygget sig med det til den helt store guldmedalje i hvertfald. 

Se her, hvornår der spilles 1. holdskampe for Fjordager Badminton

Vores herre A hold ligger fint i rækken og her er der også rigtig gode og tætte kampe i år.

Lørdag d. 07.03.20 kl. 13.00 OBK-hallen Odense OBK - Fjordager

På vores serie 1. hold ligger vi rigtigt godt. Vi er pt. i oprykningsspil, hvor vi aktuelt ligger på en 1. plads.

Lørdag d. 21.03.20 kl. 15:30 Fjordagerhallen Fjordager - Middelfart

HJEMMEBANE KOM OG HEP

Ungdomsbadminton

Klubmesterskab

Vi træner på flg. tidspunkter:

Fjordager Badminton afholder klubmesterskab fredag d. 24.4 og lørdag d. 25.4

Årgang 2001-2006 Mandag kl. 18:30-20:00 i Fjordagerhallen og Onsdag kl. 17:00-18:30 i Fjordagerhallen Årgang 2007-2010 Tirsdag kl. 16:30-17:30 i Agedruphallen og Fredag kl. 16:30-18:00 i Fjordagerhallen Miniton (ca. 5-9 år) Tirsdag kl. 17.30 - 18.30 i Agedruphallen

Følg med på hjemmesiden og på Facebook

Mange hilsner fra ungdomstrænerne Hjalte, Jannik, Johnny og Brian 29


Af bestyrelsen i Fjordager Håndbold

KONTAKT fjordager@sport.dk

Håndboldopslagstavlen U4-U5 håndbold for de mindste

Hver torsdag fra 16.30 - 17.30 i Seden Skoles gymnastiksal står Jeanette og Troels klar med bolde, mål, kegler, bomme til en masse sjove aktiviteter for de 3-5-årige. Kom og spil og leg med os!

Vi søger trænere og hjælpere til næste sæson

Kom i Fjordagerhallen søndag d. 29. marts Årets sidste hjemmekampe Kl. 09.30 Kl. 10.15 Kl. 11.00

Vores ungdomsafdeling vokser og derfor søger vi folk, der vil være træner for de dejlige og aktive unger. Vi søger frivillige til flere niveauer og tilbyder selvfølgelig børnetræner kurser. Vigtigst er det, at du har lyst.

U11 drenge mod Stenstrup IF U11 piger mod Otterup HK Dame Senior mod Stige 2

Kom og støt holdene og være med til at skabe en god hjemmebanestemning i Fjordagerhallen

Der er også plads til en ekstra i håndboldafdelingsbestyrelsen ☺

Holdoversigter og træningstider

30


Af Jesper Sass Jensen, bestyrelsesmedlem og træner for herre senior i Fjordager Håndbold

Fjordager Håndbold Herre Senior Privatfoto

Vi træner tirsdag fra 18.30-20.00, samt torsdag sammen med dame senior fra 20.3022.00.

Så er herrehåndbolden for alvor kommet igang i fjordager igen. Vi er mellem 12 - 18 voksne mænd i en alder fra 25 - 45 år, der mødes i Fjordagerhallen og spiller håndbold på mange sjove måder. Niveauet er meget bredt, lige fra ingen erfaring med håndbold til at have spillet i mange år og i de høje rækker, men det spiller ingen rolle, da alle knokler og hjælper hinanden. På nuværende tidspunkt er vi ikke med i FHFs turnering, men skal deltage i Five-a-Side stævne i starten af marts. Vi forventer, at vi tilmelder os turneringen næste sæson, der starter i august . Så hvis du har lyst, eller kender en der har lyst til at deltage i et hyggeligt fællesskab, så kom og vær med! Vi har altid plads til en mere. Det hele foregår med en godt gang i den til træningen og en hyggelig snak efterfølgende. 31


STIG ROSSEN

LARS ARVAD

MATHILDE PASSER

THOMAS MØRK

METTE ANN MARCKM

revy.dk r e m m o s e s er på oden

0

02 2 J A M . 7 EMIERE

Køb billett

PR

DENDAHL

ORTEN WE

STER M KAPELME

KSEN

RIA FREDERI

ØR JOY-MA INSTRUKT

32


KROLF / Af Thorkil Nielsen, formand i Fjordager Krolf/Minigolf

Det er hvidt... Nårhh nej, vådt derude... Efter den milde vinter, hvor krolfbanerne flittigt er blevet benyttet, glæder vi os til også at kunne få gang i minigolfbanerne. Vi er i fuld gang med klargøringen af banerne og håber, at de kan være klar efter påske.

KROLF Træning foregår året rundt tirsdag og torsdag kl. 10.00-12.00 hvor træner Jørgen vil være til rådighed de dage, hvor vejret tillader det

Igen i år vil Seden skole gerne bruge banerne til 4 x undervisning i foråret.

RESERVER MINIGOLF/KROLFBANER hvis du skal holde fest eller ha en hyggelig dag med familie, venner, kollegaer eller naboer

Der er plads til flere medlemmer til uhørt billig pris:

Baneleje pr person incl. kølle, bold og scorekort Pr. person kr. 30,-

Kontingent: 1/1 - 31/12 2020: kr. 300,-

Grupper over 10 personer Pr. person: kr. 20,-

MINIGOLF Træningen starter i maj måned: torsdag kl. 10.00 - 12.00, hvor træner Lili vil være til rådighed de dage, hvor vejret tillader det.

Reservation hos Thorkil Nielsen tlf. 60628482 - mail annadorethe@yahoo.dk

Solcenteret med de store kabiner altid rent og hyggeligt samt et stort udvalg af solcremer i automaten

Nu også med mobilpay

Overholder EU standardkrav til solcentre

Åben daglig 6 - 22

Lunden 56 - 5320 Agedrup - Bullerup 33


Vi LØSER løser ALLE alle GRAFISKE grafiske opgaVer VI OPGAVER Telefon 41378791 · mail: rbk@rosendahls.dk 41 37 87 20 · rnj@rosendahls.dk

BOOK NR. 23 24 89 48 mellem kl. 17-18

agedrupforsamlingshus.dk

34


PARKERING NÆ NÆ NÆ NÆ NÆ, DET MÅ VI IKKE... Der er inden for det sidste år blevet lavet cykelsti på Strandvejen for at gøre området mere trafiksikkert. I Fjordager Idrætsforening oplever vi dog jævnligt, at der er tvivl om, hvordan man må standse og parkere.

Dette har medført farlige og/eller meget uhensigtsmæssige situationer og en del har modtaget P-bøder. Derfor denne lille P-hjælper. Vi er løbende i dialog med Odense Kommune omkring forholdene. Du må ikke standse eller parkere foran Fjordagerhallen. Der skal altid være fri passage for bl.a. politi, ambulance, beredskab osv. Du må ikke standse eller parkerere foran indkørsler

Du må ikke parkere for enden af et Tkryds - F.eks. på Strandvejen i Seden ud for Rugløkkevej Du må ikke parkere tættere end 5 m fra udkørslen fra en cykelsti Du må ikke standse eller parkere på fortovet eller på cykelstien Du må heller ikke lukke andre parkerede biler inde ved at køre for tæt på

MEN HVAD MÅ VI SÅ.... Vi må:

• • • • • • • •

passe godt på hinanden i trafikken sikre, at børn og voksne ikke kommer til skade fordi DU skal parkere smart bruge den store P-plads for enden af Fjordagerhallen også til at sætte af og samle op. Det er kun 37 ekstra skridt, og det er jo en idrætsforening, så mon ikke alle holder til ”belastningen”. tage hensyn til naboer og beboere omkring hallen parkere i de afmærkede områder sige pænt tak, hvis nogen er så venlige at gøre dig opmærksom på, at du parkerer således, at du risikerer bøde se os godt for, når vi åbner bildøren. Der kunne jo komme en cyklist eller anden bilist Læse mere på odense.dk/borger/trafik-og-veje/parkering/parkeringsguide, hvor vi også har hentet illustrationerne. Ret til ændringer forbeholdes. 35


ÅBNINGSTIDER I MOTIONSCENTRET

2020 mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag

15.00 13.00 13.00 15.00 13.00 10.00 10.00

– – – – – – –

20.00 20.00 20.00 20.00 18.00 14.00 13.00

for medlemmer Om formiddagen har vi lukkede seniorhold med fast instruktør. Kig forbi, få en snak og find det hold, der lige passer dig! Tirsdag, onsdag og fredag kl. 9.30 – 13.00 Mandag og torsdag kl. 9.30 – 15.00

Mere info og tilmelding på: fjordager-motion.dk Kontingent: Motionister på 50 år og derover: kr. 425 på årsabonnement Motionister under 50 år: kr. 675 på årsabonnement

36


PORTRÆT AF EN FRIVILLIG Af Tove Sinius Clausen (Tut)

Hun sagde ja til at være suppleant til gymnastikbestyrelsen, men endte med at blive formand, hvor hun bl.a. var med til at implementere Conventus og ny hjemmeside. Hun har også været aktiv i taekwondo, hvor hun tog det grønne bælte og dertil var bestyrelsens kasserer i en periode. 20 år med fuld fart på.

TAK til hjælpere og TAK til Fjordager Idrætsforening. Det rumler endnu i øregangene: toner af populær dansemusik, taktfaste klapsalver og livlig snak ved bordene. Selvom det i skrivende stund er et par dage siden, og når DU læser bladet endnu flere dage siden, så tænker jeg med glæde på lørdag den 25. januar, hvor der var medhjælperfest i Fjordagerhallen. Det er en fest, hvor frivilligheden bliver hyldet. Det er en lille erkendtlighed til mere end 100 frivillige medhjælpere, der året rundt sørger for, at idrætsforeningen kan fungere. At have frivillige hænder nok er en absolut nødvendighed, men ikke en selvfølge, og derfor kan der ikke skønnes nok på den indsats, som der dagligt ydes rundt omkring i bestyrelserne. Boldøjet sætter i årets første blad fokus på frivillighed, og jeg har mødt endnu en af de frivillige. Denne gang er det i gymnastikafdelingen, jeg har været på besøg Jeg kan og jeg vil... Tinaida Larsen har boet i området i 20 år, og har været aktiv i gymnastikafdelingen det meste af tiden.

Sådan skal det være for Tinaida, som siger: ”Jeg kan ikke rigtig lade være. Når der ligger en opgave foran mig, og jeg kan se, at den kan jeg løse, så byder jeg ind”. Det ligger i generne. Tinaida er født i 1971 på Tåsinge og er vokset op med gymnastik og håndbold. Både mor og mormor har været aktive som instruktører og som medlem af gymnastikbestyrelsen. 37

fortsættes side 39


• Vand • Vand ����������� • ������������� Varme • Varme ���������������������������������������� ������������ • Gas • Gas • Sanitet •· Vand Sanitet

VVS

Få en lavere varmeregning og et lunere hus

· Varme ������� · Gas ������� · Sanitet

������� �������

����������������������� • Vand ������������������

����������������������� ������������������

Isolerings-Gruppen

MARSLEV VVS ApS

���������������� • Varme ����������������

- over 30 års erfaring i at holde på varmen 

Aut. Gas og VVS ������������������� Instal. �������������������

•Klaus GasFriis Madsen • Sanitet TLF. 65 95 12 06 VVS �������

Isolerings-Gruppen A/S Slettensvej 169 5270 Odense N info@isolerings-gruppen.dk +45 66 18 60 11 www.isolerings-gruppen.dk

VVS �������

Biltlf. 20 11 99 11

������� �������

����������������������� ������������������

���������������� �������������������

VVS �������

.

2 sp (86mm) x 125mm

38


PORTRÆT AF EN FRIVILLIG fortsat fra side 37

Det at være frivillig er en helt naturlig ting, som hun også har delt med sine 2 børn, der begge har prøvet kræfter med hjælpetrænertjansen og fortsætter det frivillige arbejde på studiet.

Det er ofte ”tiden” der er forklaring på, at man ikke byder ind, når der mangler en repræsentant til bestyrelsen, eller når der skal køres til kamp o.l. Hvordan får Tinaida tid til alt det, hun har lyst til? ”Det er svært at sige. Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvordan man indretter sin tid. Det handler om prioritering og planlægning, men først og fremmest om lyst. Tinaidas slogan er: det er ikke nok, at man er god til noget. Det skal også give én energi”

Stikker næsen frem… Flyttede til Fjordager området i 2000 og startede på et gymnastikhold og meget hurtigt blev Tinaida instruktør og har været det siden. ”Hvorfor går det sådan”, spørger jeg ”Jeg tror, at det er en kombination: jeg kan se, at jeg kan bidrage, og jeg har lyst til at drive et eller andet frem. At få noget op at køre og at få solgt ideen til de andre. Jeg kan godt lide at prøve noget nyt og gå og stå forrest.”

Når hun kan se, at nu er projektet sat i søen og kører på skinner, så må andre tage over. Igangsætter med stort I. Opgaverne skal passe til personen Vi mennesker har forskellige kompetencer og interesser. Det er derfor en god ide at bruge lidt tid på at tilpasse og definere opgaverne, når der skal rekrutteres til bestyrelser og udvalg.

Det hænger måske sammen med Tinaidas uddannelse og erhvervskarriere. Som økonomichef har yndlingsopgaverne ligeledes været implementering af systemer og udvikling af medarbejdere. P.t. deles tiden mellem at være lektor på UCL, hvor hun underviser i ledelse, coaching, kommunikation og konflikthåndtering og sin egen virksomhed, hvor der tilbydes coaching og skræddersyet ledelsesudvikling.

”Vi skulle måske være bedre til at fortælle, at det behøver ikke at dreje sig om mange timer. Lidt har også ret. Bruge lidt tid på at italesætte, hvad hver enkelt er god til og få en primær rolle, der ligger i ens styrke. For at undgå, at man hænger med nogle opgaver, som dræner én”, siger Tinaida.

Frivilligt arbejde skal give energi og ikke dræne én. Lysten skal drive værket, som man siger. Har vi den rette struktur? ”Jeg kan godt se ideen i en paraplyorganisation, hvor vi kan lave en masse sammen. Det kan dog også blive en hæmsko. Når vi har haft problemer med at finde de rigtige personer til bestyrelsen, kan det være svært at sælge ideen om, at vi også skal bruge tid på fællesmøder og tilrettelæggelse af fælles arrangementer, f.eks. Fjordager i Farver.

Tiden Denne underlige størrelse med vidt forskellig betydning: oldtid-fremtid. Nutid-datid. Tiden går-tiden kommer. Masser af tid-ikke tid nok.

39

fortsættes næste side


PORTRÆT AF EN FRIVILLIG fortsat fra forrige side

Tinaida er fuldt ud klar over, at der ikke er frit valg på hylderne, når der skal rekrutteres nye medlemmer til en bestyrelse, men hvis vi er bevidste, om hvor vi har vores styrke, og hvordan vi bruger det optimalt er det til gavn for alle i bestyrelsen og gør det nemmere at rekruttere.

Tinaida støtter ideen om at lave et Fælles Aktivitetsudvalg, uafhængig af afdelingerne, hvor repræsentanter fra udvalget kunne komme ud i afdelingerne og sælge et givent arrangement. Hvordan kunne I tænke jer at deltage? Arrangementet og de ”ledige” opgaver skal være klart definerede og grydeklare. Der skal blot sættes navn, tid og sted på.

Ingen tvungen frivillig Tinaida er ikke tilhænger af, at der skal være tvungne opgaver, når man melder sig ind i en idrætsforening.

Det er i det hele taget en klar forudsætning, at der er styr på opgaverne, når der skal rekrutteres nye medlemmer til en bestyrelse. Ingen nye medlemmer har lyst til at komme til et stort kaos, hvor opgaverne er uoverskuelige og alt for tidskrævende. I gymnastik har vi gjort meget ud af årshjul, funktionsbeskrivelser, aktivitetsbeskrivelser/tjeklister til faste, store begivenheder som fx den årlige opvisning.

Både leder- og forældrebidrag skal fortsætte på frivillig basis. ”Der kan være mange grunde til, at en familie kan have svært ved at tage en tørn: arbejde, rejseaktivitet, andre søskende etc., og det skal ikke være en forhindring for, at lille Bo kan gå til fodbold eller gymnastik.”

I sit arbejdsliv arbejder Tinaida med team- og organisationsudvikling, og hun kan sagtens se, at det kan overføres til bestyrelsen i en idrætsforening. Der skal være fokus på samarbejde og en klar strategi:

Tinaida er med i foreningslivet, fordi hun godt kan lide at være med til at gøre en forskel og bidrage til, at Fjordager Idrætsforening kan tilbyde spændende aktiviteter som fx gymnastik til områdets beboere.

Hvor vil vi gerne hen. Hvad vil vi gerne stå for? Hvordan gør vi det?

Hun har den udfordring, at hun skal lære at sige nej, fordi hun vil så gerne det hele.

Hvilke styrker har vi, og hvad mangler vi?

Det ses tydeligt på nedenstående faktaboks.

FAKTA om Tinaida •

Instruktør på holdene Mave-baller-lår, Herrehold, Puls/styrke, Zumba, 3 Yogahold

Formand i gymnastik i 2010-2011

Stod for implementering af Conventus og ny hjemmeside

Været arrangør af Zumbaevent med Mie-Martha Moltke i 2012

Løbet flere hel- og halvmaraton og været fartholder for H.C.Andersen Maraton

Har taget grønt bælte i Taekwondo og været kasserer i bestyrelsen

Er nu kontaktperson i gymnastikafdelingen

Medlem af Fjordager Erhvervs Klub

Hele familien har været aktive/instruktører/hjælpeinstruktører i gymnastik, løb og taekwondo (og omdelt Boldøjet) 40


FJORDAGER FIF

NYT - NYT - NYT

FJORDAGER

I ÅR SPISER VI INDEN VI SNAKKER OG STEMMER

FIF

Fjordager Idrætsforening indkalder til ordinær generalforsamling i Fjordagerhallen - Pauserummet Mandag d. 27. april 2020 kl. 19.00 Forinden generalforsamlingen er Fjordager Idrætsforening vært ved en gang tarteletter. Der kan købes drikkevarer. Spisningen starter kl. 17.30. Hent/bestil spisebilletterne på kontoret senest onsdag d. 22.4.20 Det er bindende tilmelding til spisning

Dagsorden ifølge vedtægterne. Indkomne forslag skal være formanden i hænde senest 14 dage før. Årsregnskab og endelig dagsorden, inkl. Indkomne forslag, vil være fremlagt på kontoret senest 7 dage før generalforsamlingen. På hovedbestyrelsens vegne

formand, Louise Elkrog 41


STILLER MED DET “VI STÆRKESTE HOLD - du kan regne med!

IN Lu GEN kk ed ag e

...

Landbrugsvej 4 • 5260 Odense S • Tlf. 66 18 40 20 • www.søbyrevisorer.dk

r rtjene o f n r it ba Fordi d t bedste... de

Den tryg ge hverd dit barn ag for ...

Bullerup private Børnehave

Mølledammen 12, 5320 Agedrup - Telefon: 66 10 96 16 Web: www.bullerup-private.dk Mail: info@bullerup-private.dk 42


Af Tove Sinius Clausen (Tut)

Vi tager temperaturen på frivilligheden i FJORDAGER BADMINTON På en skala fra 1-5…… 1. Har I let ved at rekruttere frivillige til ledere/trænere? Kommentarer: Skyldes et godt netværk

2. Har I let ved at rekruttere frivillige til øvrige arrangementer, f.eks. Tinderbox, H.C.A Maraton og Fjordager i Farver? Kommentar: Der er for få. Det er tordenskjolds soldater. Det er svært at få nye til de opgaver

3. Er i gode til at fastholde de frivillige? Kommentar: Frivilligheds bank er stabil. De kan godt lide at være der. Kan godt lide samværet. Der er helt klare opgavefordelinger. Stor rutine

4. Er det en god ide at gøre det obligatorisk at lave frivilligt arbejde? Kommentar: Det er en nødvendighed. Bør betragtes som en del af kontingentet, som dog ikke kan konvereres over til penge. Uden frivillige ingen forening.

43


10 min. med... Palle Søby Af Tove Sinius-Clausen (Tut)

Da jeg spurgte Palle Søby, om jeg måtte besøge ham i forbindelse med ”10 min. med”, så sagde han, at det havde han været med i tidligere. ”Det er jeg med på, Palle, men der kommer en god forklaring senere”.

ved at være tilstede i Stjerneskibet, som er et hus nede på havnen, hvor iværksættere kan leje sig ind. Vi har bl.a. holdt kurser der. Da jeg skulle markedsføre min virksomhed, fravalgte jeg bevidst loger og betalte netværksarbejder og tilvalgte min sejlklub, min idrætsforening og den lokale skole – altså de steder, hvor fritiden blev brugt.

Derfor troppede jeg op på Landbrugsvej 4 til en lille snak. Hvor længe har du haft firmaet? Jeg blev selvstændig i november 1983.

Derudover er du selv frivillig i Fjordager Idrætsforening Det kommer helt automatisk ved engagement i lokalsamfundet. Er det fordi, du ikke kan lade være eller fordi, du føler en forpligtelse? ”Det er en blanding”, siger Palle Søby. En forening som Fjordager Idrætsforening kan slet ikke eksistere uden frivillig indsats, og vi vil gerne have, at foreningen fungerer” Hvorfor er du det? Jeg møder en masse rare mennesker, får en stor bekendtskabskreds, et godt socialt netværk. Jeg er vokset op i en familie, som var engageret i bl.a. FDF, hvor jeg var spejder, og min far har været frivillig i Dansk Arbejder Idræt.

Hvorfor har du en annonce i Boldøjet? Erhvervsmæssigt har jeg tænkt, at det kunne give et lokalt netværk, og hvis jeg støtter dem, støtter de nok også mig; men primært er det det lokale engagement i Fjordager Idrætsforening, der er drivkraften. Min familie har altid været en del af idrætsforeningen: børnene, da de var små, min kone og jeg selv går til forskellige former for idræt.

Hvad betyder det for dig at være frivillig? Det betyder, at jeg får en masse gode oplevelser. Møder mange spændende mennesker og lærer dem at kende. Det at være med i arbejdet omkring en fælles interesse giver livet værdi.

Hvordan brander du ellers dit firma? Ved at annoncere på forskellige niveauer. Har lige kørt en et-årig annoncekampagne i Fynske Medier. Derudover ved vores blotte tilstedeværelse. Deltager i sociale netværksarrangementer og

Kunne det være en mulighed, at det skulle være obligatorisk at erlægge en given portion frivillighed for at være medlem af en idrætsforening? 44

fortsættes side 45


10 min. med... Palle Søby fortsat fra side 43

Ja, det kunne det godt. Alternativt skal vi have lønfrivillige, og så vil kontingentet stige.

Der er brug for hjælp fra kl. 8.00 til 14.00, ca. men det er kun ved spidsbelastningen, altså lige der på 5 km, hvor alle løbere kommer hurtigt, at der er brug for alle 13 tilsagte. De fleste kommer dog gerne og får morgenmaden og hyggen med.

Ændringer i samfundet har gjort, at man – ikke som tidligere – har så meget tid til at hjælpe til i f.eks. idrætsforeningen. I næsten alle familier arbejder begge forældre, og eventuelle børn er blevet et projekt, som tager al tid fra forældrene.

”Det sætter krav til frivillige ledere, at når de ulejliger andre frivillige, så skal det være organiseret og tilrettelagt ordentlig; således at den frivillige føler, at der er et reelt behov for indsatsen”, siger Palle.

Palle føler det nødvendigt at sige, at hans frivillige indsats primært ligger på ledelsesniveau. Han undskylder næsten, at han ikke melder sig til f.eks. opstilling af borde og stole eller renovering af lokaler.

På falderebet siger Palle: ”Jeg sponserer og deltager ikke i frivilligt arbejde udelukkende for at promovere min virksomhed, men mest fordi jeg gerne vil deltage og gøre en indsats – også i erkendelse af og støtte til de andre frivillige.” Og nu kommer vi til den gode forklaring på spørgsmålet om, hvorfor vi igen skulle besøge Palle Søby. Palle er bestyrelsesmedlem i H.C.Andersen Marathon og Fjordager Erhvervsklub; og du kender ham også fra foreningens årlige generalforsamling, hvor han i mange år har været dirigent.

Vi bliver dog enige om, at man skal lave det, man er bedst til, og at der er brug for alle typer for frivillig indsats. Tilbage til tanken om lønfrivillige. Har det gang på jord, at vi skal betale os fra mange af de praktiske opgaver? Ja, mener Palle. Det vil ikke kræve så mange hænder, som vi bruger nu, fordi det vil blive mere effektivt. Vi skal kun betale for den reelle arbejdstid. Til gengæld også mere kedeligt, fordi der så ikke vil være et socialt islæt. Præcis som det foregår på væskedepotet til H.C.Andersen Maraton, hvor Palle er koordinator:

Kære sponsor i Boldøjet

Redaktionen ville gerne besøge en af Boldøjets sponsorer, som udover annoncen i bladet også er frivillig i foreningen.S

Ap ing n t e Det fandt vi hose rdig, f o r r Palle – derfor. edk n s og rerm ø T

Har I lyst til at at få lidt mere opmærksomhed, kan det blive Jer, som får besøg af vores redaktør, Tut.

Tømrer- og snedkerforretning ApS

I ”10 min med...” lærer vi jeres virksomhed lidt bedre at kende.

n 11 ed e 4, S 10 87 5 n 6 e j 6 e : ndv F ax 8 S t r a 9 1 4 8 , 5 5 4 4 r. d k 5 re 0 0 1 m il 4 oe 66 M ob r d ag er t T lf : o @f j inf o

Kontakt red@fjordager-if.dk Er du endnu ikke annoncør i Boldøjet, men vil høre mere, så kontakt os på tlf. 4010 8404 45

Strandvejen 54, Seden Tlf: 66 10 91 48, Fax: 66 10 87 11 Mobil 40 55 54 48


Fjordager Idrætsforening - Kontaktpersoner og mailadresser hovedformand@fjordager-if.dk

20 22 49 10

Charlotte Veppler

charlotte@veppler.dk

22 60 54 79

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Lene Berendtsen

sekretaer@fjordager-if.dk

20 80 25 33

Ole Johansen

sedenstrandby19@gmail.com

26 20 75 68

Kasserer

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Basketball

Louise Elkrog

fjordager@sport.dk

40 10 84 04

Fodboldformand

Tony Hamilton

formand@fjordagerfodbold.dk

23 28 14 10

Økonomiansvarlig

Kurt Kornberg Nielsen

kasserer@fjordagerfodbold.dk

65 93 83 82

Gymnastikformand

Pernille Ladegaard Pasfall

gymbestyrelsen@gmail.com

40 10 84 04

Kasserer

Birgit Christensen

fjo.gym.kas@gmail.com

Håndboldformand

Louise Elkrog

fjordager@sport.dk

40 10 84 04

Linedanceformand

Gitte Løkke

gitteloekke@fjordager-if.dk

28 71 61 99

Kasserer

Inga Løkke

inka@webspeed.dk

22 50 66 76

Thorkil Nielsen

annadorethe@yahoo.dk

60 62 84 82

Ivan Mortensen

ivan-tekniker@outlook.com

40 59 75 00

Kasserer

Dan Hubert

dhubert@dsa-net.dk

20 12 47 33

Løbsformand

Karsten Schack Madsen

formand-loeb@fjordager-if.dk

60 39 61 21

Motionscenter

Ivan Mortensen

ivan-tekniker@outlook.com

40 59 75 00

Cykelformand

John Dyrvig

john_dyrvig@webspeed.dk

30 62 99 49

Scenen formand

Sune Krintel

sune.krintel@dk.abb.com

40 11 64 59

Kasserer

Connie Carlsen

connievibeke@hotmail.com

28 25 29 09

Taekwondoformand

Louise Elkrog

fjordager@sport.dk

40 10 84 04

Tennisformand

Lars Jensen

lars.je@kalnet.dk

31 15 84 09

Kasserer

Jette Bendix Nygaard

kasserer@fjordager-if.dk

23 24 50 51

Aktive seniorer

Inger Sørensen

aktiveseniorer@fjordager-if.dk

29 60 15 28

Kasserer

Kirsten Christensen

kirsten@kbchristensen.dk

28 94 90 10

Annoncekonsulent

Gitte Løkke

gitteloekke@fjordager-if.dk

28 71 61 99

Hovedformand

Louise Elkrog

Næstformand

Vakant

2. Næstformand Kasserer Sekretær Badmintonformand

Minigolfformand Motionsformand

Mere info på vores hjemmeside: fjordager-if.dk

46


Fjordager Idrætsforening - Adresser Kontoret Fjordagerhallen

fjordager@sport.dk Kontorets åbningstider

40 10 84 04

Tirsdag kl. 16:00 - 18:00 Onsdag kl. 10:00 - 12:00 Se hjemmeside for yderligere information eller kontakt kontoret for at aftale nærmere.

Cafeteriaer

Agedruphallen Fjordagerhallen Fodbold Klubhus

40 10 84 04 40 10 84 04 40 88 82 90

FIF Hytten

Østbirkvej 15 B

5240 Odense NØ

Fodboldklubhuset

Østbirkvej 21

5240 Odense NØ

Scenen Centralen

Strandvejen 58

5240 Odense NØ

Fjordagerhallen

Strandvejen 39

5240 Odense NØ

Agedruphallen

Brolandvej 16

5320 Agedrup

Boldøjet

Udgives af Fjordager Idrætsforening, Strandvejen 39, 5240 Odense NØ

40 10 84 04

40 10 84 04

48. årgang

Ansvarshavende redaktør: Tove Sinius-Clausen, Tlf.: 26 44 84 97 mail: Mamatut1@hotmail.com Bladredaktion: Tove Sinius-Clausen (Tut), Charlotte Skovgaard, Pernille Egdal og Leif Nygaard Lay-out : Pernille Egdal, Fjordager Idrætsforening Annoncer: Gitte Løkke, Tlf: 28 71 61 99 e-mail: gitteloekke@fjordager-if.dk Distribution: Omdeles 4 gange årligt til ca. 3.300 medlemmer af Fjordager Idrætsforening samt alle husstande i Seden, Bullerup og Agedrup & Seden Syd. Oplæg: 4800 Tryk: rosendahls.dk Næste nummer udkommer fredag den 29. maj 2020. Indlæg sendes til red@fjordager-if.dk senest mandag den 4. maj 2020 kl. 12:00

red@fjordager-if.dk

47


Afsender: Fjordager IdrĂŚtsforening Strandvejen 39 5240 Odense NĂ˜

48

Profile for Fjordager Idrætsforening

Boldøjet nr. 1 - 2020  

Medlemsblad for Fjordager Idrætsforening

Boldøjet nr. 1 - 2020  

Medlemsblad for Fjordager Idrætsforening

Advertisement