Page 1

1

BoldØjet Nr. 5 oktober 2013

Gymnastiksæsonen er gået i gang


2

Alle former for skilte & solafskĂŚrmning... overalt! Priseksempel: BN-Toskana, 400 x 250 cm., inklusiv fjernbetjent motor, KUN kr. 19.929,-* Tjek vores hjemmeside www.bn-markiser.dk! *= Prisen er inkl. moms, ab lager

Strandvejen 52, 5240 Odense NĂ˜ - Telefon +45 63 10 50 58 - Telefax +45 63 10 50 78 Mail: info@ide-sign.dk Mail: info@bn-markiser.dk Web: www.ide-sign.dk Web: www.bn-markiser.dk


3

Vores nye samfundsrolle

Af Bjarne Christensen hovedformand

Idrætsforeningerne herunder vores er under forandring – forstået på denne måde, at udover at tilbyde forskellige idrætsgrene, arrangere kampe og stævner m.m. så får vi en mere central rolle, vi skal udfylde i samfundet. Det kræver nytænkning, tættere samarbejde med de offentlige myndigheder, skolerne og ungdomsskolerne om løsning af de nye udfordringer. Vi må erkende, at det samfund, vi har kendt en gang, hvor det offentlige spændte et sikkerhedsnet under os alle nok er fortid og sikkert aldrig kommer igen. Men er vi parate til det? Det mener jeg, vi er. Vi har et stort netværk i form af gode dygtige trænere og ledere, der kan byde ind med forskellige kompetencer. Nuvel, vi kan ikke løse alle samfundets udfordringer, men vi kan bidrage positivt med vores indsats, der hvor det ønskes og kræves. Vi er derfor i tæt dialog med ovennævnte partnere om, hvordan denne hjælp skal udmøntes. Der er flere spændende ideer på bordet, og inden længe skal disse omsættes til handling og iværksættes. Lad mig blot nævne følgende områder: Børn skal motiveres til at dyrke mere idræt, vi skal finde nye idrætsgrene, som tiltrækker alle aldersgrupper, idræt på tværs sammen med skolerne, lave workshops hvor vi præsenterer vores forening i samråd med skoler og ungdomsskoler, integrere unge mennesker

i foreningen, lave flere aktiviteter til de ældre o.s.v. Men når vi skal favne bredere, skal vi også bruge flere hænder, så måske har du kære læser, netop de kompetencer vi står og mangler, eller måske kender du nogen, som gerne vil byde sig til, men blot mangler en henvendelse fra os. Eller har du ideer, som vi ikke har tænkt på, hører vi da også gerne om dem. Vi er godt på vej med de ældre, som gennem Aktive Seniorer har udviklet et koncept, der viser sig at være bæredygtigt. Der er nu over 130 medlemmer, som flere gange om ugen mødes og har nogle lærerige og sjove timer sammen. Dette netværk har stor værdi. En gruppe, som også skal have vores bevågenhed, er kernefamilien med mor, far, og to børn. Her er det ofte børnene, vi ser i foreningen, men vi vil da også gerne se mor og far. Det skal blive IN for hele familien at gå til sport – have en fælles referenceramme at tale ud fra ved køkkenbordet under aftensmaden. Så mor og far op ad sofaen gå foran og vis vejen for jeres børn. Gennem vores nyetablerede Ungdomsråd, som er ved at finde sine egne ben at stå på, vil der komme mange spændende tilbud til unge mellem 15 og 25 år. Vi har sat overliggeren meget højt, men vil gennem vores tilbud, og her tænkes især på det sociale område, udvikle os til at være den bedste forening på Fyn for unge mennesker. Vi vil tage hånd om vores medlemmer, men vil også forsøge at indlemme ”ikke medlemmer af FIF” i denne gruppe. Der er nok at tage fat på, og det er her fælleskabet skal stå sin prøve, vi tror på det og vil lykkes med det.


4

Din løbe og cykel shop 10% Klubrabat

GRATIS Stilanalyse

Fivefingers - barfodsløb

Video analyse

Race MTB Fitness

www.multiatleten.dk Faaborgvej 12 - 5250 Odense SV - Fruen Bøge

Vi har hørt at vi laver god mad...

Selskabslokaler & Diner Transportable Brolandvej 7 • Bullerup • 5320 Agedrup • Telefon 65 93 87 07 www.moellekroen.dk


5

Tennis: Fjordager Open ”En lukket turnering” En solskinsfredag i september fandt en stor 2013-sæson sin afslutning i Fjordager Open. En på mange måder fantastisk sæson, hvor flere nye ansigter har fundet vej henover de sidste år som værdifuldt og aktivt supplement til de mere rutinerede, såsom de to gamle, gnavne mænd fra Muppet Show og andre af de herlige karakterer. Det bevirkede, at der blev sat ny intern rekord i afviklede kampe - kun den ene pulje hang noget i bremsen, hos de andre var der stort set fuld plade. Den fantastiske danske sommer bidrog naturligvis hertil, men positivt var det i hvert fald, og kampafvikling er som bekendt altid et spørgsmål om vilje. Kulminerende med sæsonfinalen, hvor Fjordager Open kunne mønstre 16

Der lades op til kampene i Fjordager Open

mand stærk til afslutningen på en god sæson, hvor selve finalen og adskillige hyggedoubler blev afviklet på det røde grus, og hvor væskebalancerne i hvert fald aldrig kom i fare. Alle nåede vist sågar at sejre, nogle dog med møje og besvær... Traditionen tro blev strabadserne henover dagen og hele sæsonen evalueret over en afslutningsmiddag hos turneringens flittige - og sidst på natten meget trætte - formand, der havde været så venlig at åbne sit hjem for det umage deltagerfelt. I smuk alliance med dejlig mad fra Fjordagerslagteren, god vin fra egen pusher samt pokerjetoner, røverhistorier og raflebægre som ideelt punktum på en super sæson, der lover godt for den kommende!


6

Rugløkkevej 6 5240 Odense NĂ˜ Tlf:66109651 Mobil:20161445


7

Tennis

Af Lars Jensen

Damemotionistholdet fra venstre: Lisbeth Skov, Mariann Isaksen, Ellen Yderstræde og Fie Bossen.

Sølv til Damemotionistholdet En smuk august-aften skulle FIF’s førende turneringshold i tennis, dameholdet, spille sæsonens sidste kamp. Spændende kamp idet vi forud for kampen havde udsigt til at blive 2’er i årets turnering. Turneringen under Fyns Tennis Forbund har i årets løb budt på spændende kampe mod Munkebo, Kerteminde, Faaborg, Langeskov og så i dag Kerteminde. Alle kampe afsluttes med en lille hyggestund med et glas vin og lidt lækker mad arrangeret af værtsholdet.

FIF’s tennisdamer har i de senere år haft stadigt sjovere og mere spændende kampe - og placeringerne stadig bedre. I dag skulle vi så have besøg af kvinderne fra Kerteminde, og det var 4 gode kampe. Fie Bossen og Ellen Yderstræde på det ene team - Lisbeth Skov Hansen og Mariann Isaksen på det andet – en dyst som FIF vandt med stor overbevisning, og højdepunktet blev således sølvmedalje her i 2013. Vi ønsker pigerne tillykke.


8

����������� ������������� ���������������������������������������� ������������

����������� ������������� ���������������������������������������� ������������

• Vand • ����������� • ������������� Varme • ���������������������������������������� ������������ • Gas • · • Sanitet •

VVS

Vand Varme Gas Vand Sanitet

· Varme

������� �������

������� · Gas ������� · Sanitet

����������������������� • Vand ������������������

����������������������� ������������������

MARSLEV VVS ApS ����������������

���������������� • Varme

Aut. Gas og VVS ������������������� Instal. �������������������

•Klaus GasFriis

Madsen

• Sanitet TLF. 65 95 12 06 VVS �������

VVS �������

Biltlf. 20 11 99 11

������� �������

����������������������� ������������������

KØRESKOLEN ���������������� �������������������

VVS �������

1-2-3 DRIVE

HURTIGT SIKKERT TRYGT

Lovpakken til bil for kun kr.

9.000,-

Pilegården 9, Seden Tlf: 42 43 01 90 www.123drive.dk DIN KØRESKOLE I: ODENSE-SEDEN-AGEDRUP-BULLERUP


9

Bordtennis Vi ønsker nye medlemmer hjerteligt velkommen til Fjordager Bordtennis, der fungerer som en underafdeling af Fjordager Tennis. Det er vores håb, at vi også kan give dig lyst til at begynde at spille Bordtennis i Fjordager. Bordtennis er verdens hurtigste spil, og det er efter vores opfattelse også verdens sjoveste. Så hvorfor ikke komme i gang med at spille bordtennis.

Se aktuelle kontingentsatser på vores hjemmeside. OBS! For kontingentet kan du desuden spille Tennis efterfølgende sommer. Altså to sportsgrene for eet kontingent. Dette tilbud matches ikke andre steder på Fyn. Træning i Fjordagerhallen/ pauserummet:

Bordtennis kan spilles af alle – uanset alder og køn.

Se aktuelle tider på www. fjordagertennis.dk

I Fjordager Tennis er det ikke det vigtigste at være superdygtig til at spille bordtennis – vi synes det er vigtigere, at du er en hyggelig, sjov og god klubkammerat, som har lyst til at være med i et positivt fællesskab. Vi vil selvfølgelig gerne have, at du bliver god til bordtennis og vi skal nok gøre alt, hvad vi kan, for at det lykkes.

Vil du vide mere eller kunne du tænke dig at blive medlem af Fjordager Bordtennis, kan du ringe til Søren Kromann på 53 53 97 58 eller maile på soren.kej@gmail.com Kom hen i Fjordager Bordtennis - De første tre gange er gratis.


10

HCA Marathon 2013 Af Torben Simonsen

Vejrguderne var atter mildt stemt ved det 14. H.C. Andersen Marathon søndag den 22. september.

udføres på den flotte måde, som deltagerne oplever uden jer, og jeres indleven i begivenheden.

Tæt på perfekt løbevejr, oplagte officials i godt humør, mange tilskuere og musik mange steder i byen, var med til at følge 1. maratonløber ind på Odense Atletikstadion kl. 12.15. Herefter fulgte 3.605 deltagere, som fik en god oplevelse af at løbe ½, hel eller MiniMarathon i Odense.

Derfor skal der lyde et meget stort ”TAK”.

Det blev endnu en succés - på flere områder. En vækst i deltagerantallet på 24 % i forhold til 2012, løftede arrangementet til at være det 4. største gennem årene. Det var også en succés, at lade ½ maraton for mænd have samme starttidspunkt som maratonløbet.

Vi vil fortsætte udviklingen af H.C. Andersen Marathon, ikke kun for deltagerne, men også for de mange frivillige medhjælpere, der er ved arrangementet. For at dette kan lykkes, er det af stor betydning, at I kommer med jeres evalueringer på jeres oplevelser. Disse bedes afleveret til jeres gruppeansvarlige. Jeres evalueringer vil være med til at forme fremtiden for H.C. Andersen Marathon. Jeg har nævnt det før, at det er vigtigt, at I finder ”føl”, som kan følge jer det ene år, og være klar til at tage over, hvis uheld eller sygdom skulle ramme os. Vi oplevede det i år.

Det ændrer vi i 2014, hvor DM i maraton vender tilbage til Odense, da Dansk Atletik Forbunds regler ikke tillader flere distancer i samme start. Vi skal nok finde en god løsning på dette. Succés kommer ikke af sig selv, men kræver hårdt arbejde fra mange sider. For 14. gang stillede Fjordager IF med det største antal frivillige, men også andre foreninger, organisationer m.m. har en kæmpe andel i, at H.C. Andersen Marathon atter en gang omtales rigtig positivt blandt deltagerne. Det er jeres engagement, gode humør og indsats for, at alle deltagere skal få et godt løb, som deltagerne roser igen og igen, og jeg vil gerne tilslutte mig koret, idet arrangementet ikke kunne

Endnu et ”TAK”, vil vi sige ved årets medhjælperfest, der afholdes lørdag den 26. oktober på Bækholmskolen, hvor vi håber at se rigtig mange af jer. HUSK TILMELDING!

En af vore meget vigtige personer i organisationen blev ramt af sygdom i ugen op til løbet. Her var der et ”føl” med sidste år, og vedkommende trådte ind, med stor viden om arrangementet første gang, han stod på egne ben, og klarede opgaven flot. Vi vil også arbejde på at blive bedre til at informere de frivillige om arrangementet, så husk at vi får alle medhjæl-


11 pere registreret med deres e-mail, da vi med denne oplysning kan informere bedre. Udviklingen i H.C. Andersen Marathon kan du også få indflydelse på. Har du gode idéer, der kan gøre det 15. H.C. Andersen Marathon endnu bedre end i år, så kom på banen med dine tanker. Inden vi ser os om, så er det den 26.28. september 2014, hvor vi skal være klar igen. Begynd også allerede nu at få jeres bemandingsplan på plads, tænk over og skriv ned hvad der kan gøres anderledes/lettere/bedre. Tænk også på at hverve nye frivillige. Husk at spørge alle, der har hjulpet i år, om de vil deltage igen i 2014. Jo flere vi er om at dele opgaverne, jo bedre bliver de løst.

Vores filosofi er, at jo flere vi er om opgaverne, jo lettere og sjovere er det for alle. Skulle du være interesseret – så kontakt undertegnede, på tlf. 3059 2444 eller kom forbi kontoret, Forskerparken 10 og lad os få en snak om dine idéer. Jeg håber derfor, at de enkelte afdelinger vil udforme en sådan liste, så vi også her kan blive bedre – eller skriv til mig på ts@hcamarathon.dk Jeg vil gerne slutte med at sige ”TAK” til alle, som har bidraget med deres arbejdsindsats for, at afviklingen af det 14. H.C. Andersen Marathon er gået godt og glæder mig til at se rigtig mange af jer til medhjælperfest den 26. oktober på Bækholmskolen.

Der fokuseres på det hårdt tiltrængte vand i væskedepoterne under HCA Marathon


12

inviterer til

Stiftens Etape

MARATHON

X

For hele familien. 5 fantastiske etaper rundt på hele Fyn giver en hel maraton - i små bidder.

X

X

X

5 etaper + 5 byer = 42.195 km SE MERE OG TILMELD DIG PÅ WWW.HCAMARATHON.DK

X


13

6. udgave af Etape-Marathon på Fyn 5 etaper - 5 kommuner Løb et maratonløb i små bidder. Sådan kan konceptet også beskrives om en af Fyns nye løbsklassikere - Stiftens Etape MARATHON. Fjordager Løb er med som arrangør på 6. sæson, når 1. etape afvikles søndag den 3. november. Start og mål er ved Klostermarkhallen i Odense SV, hvor der bydes på en smuk og spændende etape gennem Dalum Å-dal. Etapen er på 8 kilometer, så der er plads til såvel den meget aktive motionsløber som til hyggeløberen. Etapen i Odense Kommune efterfølges af 4 etaper i kommunerne: FaaborgMidtfyn, Assens, Nordfyn og Nyborg - i nævnte rækkefølge. 2. etape afvikles i Faaborg den 1. december fra Forum Faaborg. Efter de første to etaper holdes der pause indtil det nye år, hvor der løbes i januar i Assens Kommune og i marts i Nordfyns Kommune og Nyborg Kommune. Etapen i Assens Kommune har de foregående 5 år været afviklet fra Brylle Fritidscenter, men flyttes nu til Assens, hvor der vil være start og mål ved Arena Assens. I Stiftens Etape MARATHON, kan du deltage i alle 5 etaper og efter gennemførelse af disse have løbet et maratonløb – 42,195 kilometer. Men, du har også mulighed for at deltage i en enkelt etape, hvis du ikke har mulighed for at deltage hver gang. Efter hver etape kåres der en vinder i såvel dame- som

herreklassen samt en ungdomsløber af hvert køn. Desuden laves der en samlet resultatliste for alle etaper med kåring af vinderne ved 5. og sidste etape. Med afvikling i 5 forskellige kommuner, vil du have mulighed for at komme ud og løbe på spændende ruter med forskellige udfordringer og nye oplevelser. Stiftens Etape MARATHON afvikles af H.C. Andersen Marathon i samarbejde med de fem nævnte kommuner, en række sponsorer samt lokale idrætsforeninger. I Odense er det Fjordager Motion, der står som afvikler. De øvrige klubber der deltager er Faaborg Ski & Motion, Multimotion Assens, Bogenseløberne og NG&IF (Nyborg). Vintertræning De 5 etapeløb kan være med til, at du kan fastholde motivationen til løbetræning i de mørke vintermåneder frem mod foråret, hvor der igen bliver mange andre spændende motionsløb at deltage i. Stiftens Etape MARATHON er for hele familien Med fordelingen af kilometerne 8 – 8 – 8 – 8,195 og 10, er det distancer, som hele familien kan deltage i på de 5 etaper, der samlet udgør maratonløbet. Læs mere om arrangementet og tilmeld dig på www.hcamarathon.dk


14

Fjordager Køreskole Odense NĂ˜, Odense C og Svendborg

Stedet med lav dumpeprocent Stefan Christensen Tlf. 21 22 60 09 www.fjordagerkoreskole.dk

.


15

Motion Mountain Bike Power Cup på Stige Ø Af Bent ’Rollo’ Clausen

Lørdag d.14. september stod Fjordager IF cykling som arrangør af Power Cup på Stige Ø. Det var det sidste løb i en afdeling på 5 løb og blev et vellykket arrangement, hvor Ulf og John fra Fjordager IF havde lagt en god og krævende rute i det bakkede terræn, og vi undgik uheld blandt de 75 m/k ryttere i alle aldre fra Jylland og Fyn. Søpavillonen på Stige Ø var den flinke sponsor, så de sultne ryttere fik pølser med brød og nogle vandt is-gavekort, og der var også gavekort bl.a. fra AB Cykler i Agedrup. En stor tak til de flinke sponsorer og til Ulf og John med hjælpere for et glimrende arrangement, som FIF cykling fik megen ros for.

I fuld fart ned ad bakkerne på Stige Ø

Dyrk motion og vær klar til julen! Vi har også plads til dig i motionscentret, så du kan holde formen i orden, så du er klar til julen. Du kan træne alle ugens dage og der er også plads på holdet torsdag kl. 11.30 – 13. Hvis du melder dig ind nu, så er kontingentet INDTIL 31. december 2014: For medlemmer under 50 år: - 750 kr. og over 50 år: – 500 kr. Ring på tlf. 20 83 82 44 for nærmere oplysninger.


16

Tømrer- og snedkerforretning ApS

Strandvejen 54, Seden Tlf: 66 10 91 48, Fax: 66 10 87 11 Mobil 40 55 54 48 info@fjordagertoemrer.dk

Vinduesvask / facadevask i op til 13 meters højde uden brug af fordyrende lift leje ring og hør Lunden 56 · 5320 Agedrup nærmere... E-mail: info@clean2go.dk

Clean 2 Go

• Kontorrengøring ApS

• Erhvervsrengøring • Erhvervsvindues pudsning • Viceværtsopgaver

Tlf. 26 12 03 11 Kontorrengøring - Trappevask - Erhvervsrengøring • Grundejerservice www.clean2go.dk Viceværtsopgaver - Grundejerservice • Græsslåning Græsslåning - Hækklipning • Hækkeklipning s og Samt andet forefaldende Ring til oarbejde p neto fortæl om ker! s n ø e in d

Clean 2 Go ApS Lunden 56, 5320 Agedrup

tlf. 26 12 03 11

www.clean2go.dk

• Samt andet forefaldende arbejde


17

Rekorddeltagelse til Fjordager Cyklings Enkeltstart Af Jens Nørregaard

Lørdag d. 7. september stod Fjordager Cykling som arrangør af de uofficielle danske og fynske mesterskaber i 30 km enkeltstart for motionsryttere. Det var samtidig 5. og dermed finaleafdeling for Fyns Tempo Cup, der har været tempoløb arrangeret af Fjordager sammen med tre andre fynske klubber i løbet af sommeren 2013. Med 147 tilmeldte og 126 ryttere, der gennemførte, havde vi den største tilslutning i løbets historie, og der var mange rosende ord fra deltagerne, som kommer fra hele landet. Det var også glædeligt, at 11 af

klubbens egne medlemmer stillede op i år, og det gav nogle placeringer i DM og FM. Således vandt Tina Nielsen guld i DM og FM for kvinder og Bent Rollo Clausen guld i DM og FM for mænd over 76år. I klassen over 66 år vandt Frede Andersen sølv i DM og guld i FM. De mange hjælpere sørgede for en sikker afvikling af arrangementet, og det var sammen med nogle gode sponsorer: Havnens Gourmet, Arbejdernes Landsbank, AB Cykler og Bullerup Brugs med til at skabe et vellykket stævne.

Fjordager Cyklings klubmestre 2013: Fra venstre:Tina Nielsen, Frede Andersen, Steen Augustinus og Bent ’Rollo’ Clausen. Foto: Hans Vennekilde


18

Mulighederne med en glasskydedør er mange..

Få en elegant og pladsbesparende løsning, der giver lys og luft i rummet.

Niels Bohrs Allé 181 | 5220 Odense SØ | Tel 66 14 7.9.13 info@redtz.dk | www.redtz.dk


19

Fjordager Idrætsforening Fodboldafdelingen Søger cafeteriaforpagter Fodboldafdelingen søger pr. 1. februar 2014 en dynamisk og initiativrig cafeteriaforpagter, som vil medvirke til at udvikle forretningsområdet og bakke op om Odense Kommunes sundhedspolitik med henblik på sund mad i cafeteriaerne. Vi forventer at du har eller kan anskaffe: • Hygiejnekursus • Næringsbrev • Alkoholbevilling Ligesom - du er serviceminded - kan kommunikere på flere niveauer - er idrætsinteresseret - er fleksibel i forhold til arbejdstider - respektere de sponsoraftaler der er indgået Vi tilbyder: - et selvstændigt job med udviklingsmuligheder - et uformelt miljø med idrætsglade mennesker Send en kort ansøgning til: Hovedformand Bjarne Christensen mail: bjarne.christensen.munkebo@mail.tele.dk For yderligere information: tlf. 6597 6890 eller tlf. 2014 2090 Ansøgningsfrist er søndag, den 10. november 2013.


20

Idrætsforeningerne og folkeskolen rykker tættere på hinanden Med Folkeskolereformen har Folketinget taget et historisk vigtigt skridt til forandring og forbedring af den danske folkeskole. Fremtidens folkeskole kommer til at byde eleverne på en sjov og afvekslende skoledag, hvor de hver dag skal dyrke idræt/være i bevægelse. I DIF har vi gennem lang tid arbejdet for, at idræt og bevægelse prioriteres højere i folkeskolen, og arbejdet for at alle børn og unge i skolen dyrker idræt og stifter bekendtskab med foreningslivet. Folkeskolereformen har sat rammerne for, at dette nu kan blive til virkelighed, og i DIF er vi klar til at tage arbejdstøjet på og i tæt samarbejde med kommunerne, skolerne, vores specialforbund, de mange tusinde DIF foreninger og hundredetusinder af engagerede trænere og ledere sikrer, at rammerne udfyldes. Foran os ligger et stort arbejde med at fylde rammerne ud og sikre kvaliteten og variationen i de idrætstilbud, som eleverne vil møde i fremtidens skole. Det er et arbejde, hvor vi i DIF-idrætten gerne vil løfte vores del, men det er også et arbejde, der er helt afhængigt af kommunernes prioritering og opbakning til det lokale foreningsliv. Hvis vi sammen skal lykkes med at skabe idrætstilbud af høj kvalitet i skolen, mener vi i DIF, at det er vigtigt, at Kommunen sætter sig for bordenden og sikrer koordinationen til det lokale idrætsliv. Samtidig er

Danmarks Idræts-Forbunds næstformand, Preben Staun

det helt afgørende, at Kommunen sørger for, at der er den nødvendige finansiering til stede, og at Kommunen og skolerne prioriterer efteruddannelse af idrætslærere og pædagoger. Et samarbejde med stort potentiale Reformen lægger op til et tæt samarbejde mellem idrætsforeninger og skoler – både i forhold til idrætsundervisningen og i forhold til nyskabelsen ”den understøttende undervisning” – som endnu mangler at blive defineret. I DIF-idrætten har vi rigtig mange stærke foreninger med kompetente


21 ledere og instruktører, som vi ved gerne vil kaste sig ind i dette arbejde. I DIF tror vi på, at foreningerne kan få stor glæde af samarbejdet, idet de kan styrke deres forenings rekrutteringsarbejde. Vi er sikre på, at skolerne kan få utrolig stor gavn af den faglighed, som de bedste af foreningernes instruktører kan bringe ind i undervisningen. Endelig er vi helt overbeviste om, at vi sammen kan skabe nogle idrætstilbud, hvor eleverne vil møde engagerede undervisere, som vil motivere og inkludere alle i alsidige, spændende aktiviteter. . Nødvendigt med kommunal prioritering Fra DIF’s side ser vi altså et stort potentiale i samarbejdet. For DIF er det dog helt afgørende, at samarbejdet er frivilligt fra foreningernes side; og at det kun er foreninger med de nødvendige ressourcer, der forventes at deltage. Det er vigtigt, at samarbejdet ikke går ud over idrætsforeningernes nuværende aktiviteter. Samarbejdet skal derfor være omkostningsfrit for foreningerne. Foreningernes udgifter til materialer, faciliteter og instruktører skal dækkes, og finansieringen må ikke tages fra de grundtilskud, som er livsnødvendige for den lokale idræt. Fra DIF’s side arbejder vi på at påvirke kommunerne til at øremærke midler til finansiering af samarbejderne mellem jeres skoler og idrætsforeninger fra skoleåret 2014/2015. For DIF er det vigtigt, at de øremærkede midler ikke berører de almindelige tilskud til den lokale idræt. Arbejdet er i gang Selvom skolereformen først træder

i kraft fra skoleåret 2014/2015, er vi i DIF allerede nu gået i gang med forarbejdet. Vi vil i løbet af det kommende skoleår indgå i partnerskaber med en række kommuner, hvor vi sammen vil udvikle eksempelmodeller for de samarbejder, som skolerne skal indgå med idrætsforeningerne. Vi har allerede startet dialogen internt i idrætten og vil snarest indgå partnerskaber med 3-5 kommuner. Det er vores håb, at vi sammen med engagerede kommuner, skoler, specialforbund og ressourcestærke foreninger kan give inspiration til, hvordan samarbejdet mellem skoler og idrætsforeninger kan organiseres, og hvordan vi sammen får det størst mulige udbytte af samarbejdet. I DIF har vi en vision om, at den kommende generation bliver Generation Aktiv, og med folkeskolereformen i hånden har vi nu en historisk mulighed for at give vores børn den bedste start på et aktivt liv. Jeg håber indtrængende, at I sammen med os vil være med til at udnytte denne historiske mulighed til at skabe en skole med inspirerende og inkluderende idrætsaktiviteter, som kan danne rammen for den kommende Generation Aktiv.


22

ER SKADEN SKET...

Vores højt kvalificerede personale bringer din bil tilbage i samme stand, som før uheldet. Vi er autoriseret Opel, Honda og Saab reparatør hvilket forpligter. Skadesreparationer er udført ved brug af standardiserede reparationsmetoder, jvf. fabrikkens forskrifter. Inden vi melder bilen klar, giver vi bilen et tjek med testeren : softwareopdatering, direkte opkobling til fabrikken samt kontrol af produktkampagner = sikkerhed, komfort og økonomi. Ved en skadesreparation hos V Holm Jensen bevares garantien mod gennemtæring

FØR

UNDER REP.

UNDER REP.

EFTER

Vi bringer din bil tilbage til den oprindelige stand og rengør den inden aflevering

Nyborgvej 240-260 - 5220 Odense SØ tlf. 66 12 13 14 - direkte tlf. 63 11 63 46 - skade@vhj.dk - www.vholmjensen.dk


23

Gymnastik

Af Helen Larsen

Kære medlemmer. Så er vi godt i gang rundt om i haller og sale. Der er trængsel nogle steder, men der er også stadig plads på enkelte hold. Hvis du ikke lige er kommet i gang, og gerne vil, så kig på hjemmesiden ” fjordagergymnastik.dk og se, om der skulle være et hold for dig. Vi har endnu en Sportssøndag i år, nemlig d. 3 november, hvor der er gymnastik og spring i hallen, og fitness m.m. i gymnastiksalen. Der vil blive præsenteret andre idrætsgrene i

samarbejde med de øvrige afdelinger i Fjordager IF. Mens dit barn er i hallen, kan du træne i gymnastiksalen. Gymnastikland for børn, mens mor og far tager en tørn. Hvis der er spørgsmål til gymnastikafdelingen, så er I altid velkomne til at kontakte os. Fortsat god gymnastiksæson, til alle medlemmer. helen-flemming@mail.dk tlf.: 29 91 31 44

Sommerskolen En dejlig sommerferie var ved at være slut, og gymnastikskolen ventede lige om hjørnet. Det var 2 forventningsfulde piger, som skulle på gymnastikskole for første gang. Tre dage med masser af gymnastik, spring, leg og mange nye venner. Forventningerne var høje inden vi skulle af sted, for Malea og Lilje ville gerne lære at gå i spagat og lave flikflak.

Malea og Lilje

I Agedruphallen ventede 39 andre spændte børn, som alle havde fået udleveret en T-shirt og en drikkedunk. 7 trænere stod fyldte med energi og tog imod, klar til at give børnene en dejlig afslutning på sommerferien. I de tre dage blev der hoppet i trampolin, trukket gulerødder, lavet baglæns saltoer, slået flikflak, stået på hænder og meget meget mere, og på anden dagen blev forventningerne om flikflak opfyldt. Det hele sluttede med et brag af en opvisning fredag, hvor alle forældre var inviteret. Lilje og Malea syntes, at det rigtig sjovt at være af sted, selvom det var meget hårdere end de havde troet – og det sjoveste ved gymnastikskolen var – ALT. Tusind tak til trænerne for 3 fantastiske dage.


24

Det gik helt i sort for Aktive Seniorer Af Anne Marie Rasmussen, Agedrup

Torsdag den 26.september tog en bus med Aktive Seniorer på tur. Vi kørte med Palles busser, og hele bussen var fyldt op af en flok glade, friske og forventningsfulde, modne mennesker. Det første mål var Ribe, hvor vi skulle vises rundt af lokalguider. Men vi blev forsinket på grund af, der var glemt en del madpakker hjemme i Seden. Vi var nået et godt stykke vej mod Middelfart, da det blev opdaget. Så måtte vores bus vende om. Halvvejs mod Odense, kom Dennis slagter kørende med madpakkerne, så vi mødtes på en rasteplads. Dennis gav en kasse øl som et lille plaster på såret til en senere lejlighed. P.g.a. forsinkelsen nåede vi kun at se den nye fine plads, der er blevet lagt med flotte sten i løbet af de sidste par

år rundt om domkirken. Vores guide fortalte om fortiden og om domkirken, også om de udgravninger, der havde været der. Vi var delt i to grupper med hver en guide. Det var lidt ærgerligt, at vi ikke havde mere tid i Ribe. Det er en meget smuk by, og et længere besøg værd, men det var jo en god tur alligevel. Kl. ca. 15.15 kørte vi så videre til Øster Højst kro, hvor vi fik eftermiddagskaffen, med dejlige boller og lagkage til. Det er et meget hyggeligt sted med ”sjæl”. Så gik turen videre til Schackenborg Slot, hvor vi skulle have en naturguide med os ud for at se ”Sort Sol”. Vi fik lige lidt tid til at se de dejlige omgivelser ved slottet, indtil guiden kom.

Stærene gør klar til at sove i den sønderjyske marsk


25 Så kørte vi ind i Tyskland, ikke så langt fra grænsen. Der steg vi af bussen tæt på butikken” Calle”. Der fra gik vi hen til det langstrakte dige lige i nærheden, med rørskoven bag ved. Naturguiden fortalte os, at det var her stærene slog sig ned for natten i disse dage. Vi satte os på rad og række på diget og spiste vores madpakker og nød den meget smukke aften, mens vores naturvejleder fortalte om stærene. Ca. kl.18.40 begyndte de første små flokke at ankomme, og ”faldt” næsten ned fra himlen for at gå til ro i rørskoven. Så kom der større og større flokke, lidt efter lidt, og fra alle sider og” faldt” ned. Der var i tusindvis af stære. Vi så kun een rovfugl, så der var ikke ret meget af de flotte mønstre, som stærene ellers kan lave, når der er flere rovfugle. Stærene laver formationer for at forvirre rovfuglene og for at beskytte sig selv. Vi så ligesom en lang sort

bølge af stære samt noget, der lignede en halvrund bold, så vi oplevede lidt af de berømte formationer. Den ene rovfugl opgav vist jagten på grund af alle de tusinder af stære, der var, eller også var den ikke sulten nok. En utrolig flot oplevelse og et pragtfuldt syn at se så mange fugle på en gang. Det hele varede en god halv time, så havde stærene slået sig ned i deres sovested, men sikken en larm de lavede. Det var som om de snakkede med hinanden. Vi brød op, og havde så en times tid til at handle, hos ”Calle”, som lå tæt ved diget. Vi var en del som fik nye forsyninger med hjem. Kl. 20.15 kørte vi fra Tyskland, og så gik det hjemad, efter en dejlig og meget smuk dag i den sønderjyske natur sammen med en masse søde, aktive mennesker. Mange tak for en rigtig god tur.

Sudoku-konkurrence for alle Løs Sudokuen, skriv navn og tlf.nr. på. Løsningen puttes i kontorets brevsprække senest den 3. november. Vinderen bliver trukket den 4. november. Vinderen får direkte besked. Præmien består af et gavekort til Torvebageriet, Bullerup/Munkebo.

Navn: .....................................................

Tlf.nr. .......................................................


26


27

Et ansvarligt rĂĽd: Lad ikke dine penge sive samme vej som varmen. Tal med os om energiforbedring.

Svendsagervej 2A | 5240 Odense NĂ˜ 38 48 30 89 | seden@al-bank.dk


28


29

10 min. med statsautoriseret revisor Palle Søby Af Tina Nielsen Palle Søby er født i 1953 og fik sin beskikkelse som statsautoriseret revisor i 1984, startede i 1983 med Revisionsfirmaet G.K. Revision og blev i 1989 medindehaver af Revisionsfirmaet Behrens A/S. Startede i 1994 P. Søby Statsautoriserede revisorer A/S og er gift med Elise Søby og de bor i Seden. Hvad er din indgangsvinkel til Fjordager Idrætsforening? Hele familien har været aktive idrætsudøvere og har været med i Fjordagers mange afdelinger, og jeg er i øjeblikket aktiv badmintonspiller, og Elise dyrker gymnastik. Hvilken tilknytning har du til erhvervsklubben? Jeg er Fjordager Idrætsforenings repræsentant i bestyrelsen på 19. år og udfører kassererjobbet. Er endvidere med i H.C.Andersen Marathons bestyrelse som Fjordager Idrætsforenings repræsentant på 12. år. Hvad er dine visioner for fremtiden? Selvstændigt firma med det segment hvor vi har at gøre med små og mellemstore virksomheder, vi vil gerne være deres sparringspartner ved etablering, løbende drift, krisehåndtering og generationsskifte. I kraft af bred kundemasse og en konstant opdatering af vores viden, er vi den naturlige og meget brugte samarbejdspartner for alle vores kunder. Hvad gør du, for at dine medarbejdere føler, de er unikke? Den enkelte medarbejder har selv stor

Palle Søby

indflydelse på kunderne, medarbejderen forestår selv planlægning, tidsaftaler og regningsskrivning til kunden. I 1996 blev firmaet omdannet til et aktieselskab, og i 2005 begyndte jeg at overdrage aktier til medarbejderne, som forventes afsluttet ved min forventede pensionering i 2018. Endvidere er firmaets økonomi tilgængelig for alle firmaets medarbejdere.

Jeg siger tak til Palle Søby for interviewet og går ud af de lyse indbydende lokaler, hvor min fornemmelse siger mig, at de 12 medarbejdere og Palle Søby virker som et rigtigt godt team.


30


31

Det er lysten, der driver værket

Af Tut

Damefodbold: Det er det, man siger, og det tror jeg også på, og det gør pigerne på Fjordagers damefodbold-hold også. Her er ingen kolerisk træner, der hersker og hundser med pigerne. Ambitionerne for holdet ligger der, hvor pigerne ønsker det. Men hvad er nu det for noget? Er der damefodbold i Fjordager? Og hvorfor har de ikke skyhøje mål om at nå til Fynsserien?

Og så pludselig var der et hold og en træner fandt man også. Raul Ferreira er i forvejen fodboldtræner i Fjordager, og da han også er Pernilles kæreste, så var det ikke svært at overtale ham til at tage den tjans. Der er 14 piger i alt, men endnu er det kun realistisk at stille med et 7-mands hold , og det vil også være det, der stilles med til næste sæson. Træning på den allerbagerste bane

Hun har taget 3 andre fodbold-piger (Trine, Stina og Rikke) med og sammen får de nogle ting sat på plads inde i mit hoved.

Alle 4 piger er fuld af optimisme og de tror på, at det her kan udvikle sig til noget mere stabilt; men det skinner også igennem, at det er meget svært. Så hvis man skal tale om ambitioner, så er målet i første omgang at få holdet stabiliseret og en større opbakning til træningen.

Holdet er helt nystartet fra sommeren 2013 og er bredt sammensat. Aldersmæssigt går de fra 13 til 51 år, men de fleste er midt i tyverne.

Opbakningen til træning er desværre faldende; normalt er der 6-7 stykker der møder op, men sygdom har ramt holdet i den sidste tid.

De kommer fra andre nærliggende klubber og mange af dem, bor slet ikke i Fjordagerområdet.

I dag er der f.eks. ”kun” de samme 4 piger til træning, men det holder dem ikke tilbage. Der bliver styrketrænet og øvet boldbehandling, men så får de jo også varmen, for det er en kold dag at stå på sidelinjen.

Det har jeg sat mig for at finde ud af og har derfor lavet en aftale med Pernille Muus, som er holdleder på holdet.

Jamen hvordan har de så fundetsammen? Det er noget med, at nogle er veninder og har snakket sammen og fundet ud af, at det her kunne være sjovt, og så har man selvfølgelig også brugt Facebook. Det er jo netop til et sådant formål, at Facebook har sin berettigelse.

Der hersker et fantastisk godt humør blandt pigerne, og da Raul lige sætter pigerne i gang, inden han skal til møde, så kan jeg se, at humor er et vigtigt instrument til motivation.


32

Palle Søby

Peder Rasmussen

Direkte: 63 13 40 36 Mobil: 40 18 45 20 palle@p-soeby.dk

Direkte: 63 13 40 35 Mobil: 21 82 92 03 peder@p-soeby.dk

D i ne l o k a l e r e v i s o r e r www.p-soeby.dk


33

Fodboldpigerne i fuld gang med træningen

”Vi skal have det sjovt”, siger Pernille – der er dog grænser for hvor meget snak og grin, Raul vil acceptere; der kan nemlig godt blive givet straffe, hvis der ikke høres efter - som f.eks. hurtige armbøjninger. Hvorfor spiller I fodbold? Der kan ikke svares entydigt på det. Baggrunden for, at det netop er blevet fodbold er meget forskellig, og det er svært for pigerne klart at sige, hvorfor. De har alle dyrket anden form for idræt, såsom gymnastik og fitness; men om det så var holdånden eller det at kunne styre en bold, der har været udslagsgivende for netop valg af damefodbold er svært at sige. Ved nærmere eftertanke synes pigerne jo nok, at det med at lege med dukker

vist ikke var det, de brugte deres barndom på. Det var mere noget med at sparke til en bold. Vi kan godt være flere Det er pigerne selv, der står for alt omkring holdet – også at få budskabet spredt, og de vil gerne være flere endnu. Der er planer om at få lavet noget informationsmateriale og så kontakte skoler og fritidsordninger og hænge plakater op hos de lokale handlende. Der trænes tirsdag og torsdag kl. 18.30 på Østbirkvej, Seden Er du også blevet interesseret, så kan du kontakte Pernille Muus, tlf. 3154 3960.


34

Drømmer Du om at blive mekaniker, chauffør eller at arbejde på lager? På Syddansk erhvervsskole tilbyder vi: • Mange spændende Erhvervsuddannelser • Kurser og efteruddannelse • Et sprængbræt til videregående uddannelser Læs mere på sde.dk eller kontakt vejledningscenteret på telefon 6312 6627


35

Boldstafetten:

Sundhed er mange ting Kost – motion – søvn – hvile – nærvær – humor og glæde m.m. Der hviler virkelig en stor byrde på forældre i dag. Hvad skal mit barn have at spise i dag? Hvilken motion og hvor meget skal mit barn gå til? Det er utrolig vigtigt, at forældre allerede med deres baby sætter ind med lidt motion. Hvor er det skønt at se alle reklamerne for babysvømning – babygymnastik (kropsbevidsthed) m.m. Mange rygproblemer kan minimeres, hvis barnet fra tidlig start har været vant til at bruge sin krop. Det vil derfor også være fantastisk, hvis der kunne indføres en times idræt hver dag i folkeskolen. Børn, der har været vant til bevægelse, elsker idræt. Jeg har lige været til gymnastikopvisning, og det var skønt at se alle de kære børn, der var i fantastisk bevægelse på gulvet, ja, de havde svært ved at sidde stille, når andre viste deres færdigheder. Børn vil gerne bevæge sig. Hvor er det synd for de børn, der ikke er kommet i gang med idræt. En forudsætning for den gode energi er selvfølgelig en god kost. Der er vist ikke mange, der ikke ved, at frugt og grønt er et must hver dag. Morgenmad og en god madpakke til skoledagen er en selvfølgelighed. Her er det også dejligt at se, at cafeteriaer ved hallerne er begyndt at forhandle sunde varer og droppe det usunde.

Når motion og kost er i orden, så kommer humor og glæde mere eller mindre af sig selv. Man får et fantastisk kammeratskab med jævnaldrende, og masser af skønne fælles oplevelser, så….. smil til verden, og verden smiler til dig.

Kirsten Koch, uddannet lærer og har arbejdet på Seden Skole. Er nu på efterløn. Arbejder frivilligt hver mandag i Danmission i Odense. Går til gymnastik hver tirsdag og er for nyligt begyndt at spille golf. Har også spillet badminton i mange år. Boldstafetten gives videre til Marianne og Claus Berg Pedersen, Bullerup.


36

Strandvejen 37, 5300 Kerteminde www.lokal.dk

-

...

okale l R E i v i Ford

• Privat • Erhverv • Landbrug Hvorfor skal du vælge Lokal Forsikring? • • • • • •

Du ønsker lokal betjening Vi har kontor i byen Vi er lette af få fat i Vi er til at tale med Vi har fornuftige priser til fornuftige mennesker Gratis vejhjælp i kaskoforsikringen

Kim Moriis Exam. Assurandør Telefon 65 32 50 00 Mobil 30 91 59 42 kmo@lokal.dk Pernille Bjerring Henningsen Kundekonsulent Telefon 66 32 50 00 E-mail pbh@lokal.dk


37

Uddannelse i Fjordager IF

Af Helge Pasfall

Der tales uddannelse i Danmark som aldrig tidligere. Alle uddannelsesinstitutioner, folkeskolen, efterskoler, gymnasier, erhvervsskoler, universiteter og andre højere læreanstalter har fokus på at leve op til folketingets beslutninger om at højne uddannelsesniveauet i Danmark. I Grundtvigs og Kolds fædreland har der været opmærksomhed om dette betydningsfulde samfundsfundament i mere end 150 år. Men tiden og den samfundsmæssige udvikling i Danmark og i den øvrige verden på det økonomiske område, det sociale område og teknologiske område har medført at kompetencer i højere grad end tidligere, er et konkurrenceparameter for vores samfund og for det enkelte menneske. I idrættens verden har vi oplevet en udvikling, der i høj grad er sammenlignelig med den udvikling, der har fundet sted i samfundet og i den øvrige verden. Fremsynethed og stor motivation for fornyelse og udvikling af såvel idrætslige som ledermæssige forhold, har gjort at uddannelse historisk set har været en helt naturlig del af det arbejde, mange danske idrætsledere har stået i spidsen for at udvikle den idrætskultur, vi bekender os til i Danmark, og som mange i vores omverden misunder os.

Fjordager Idrætsforening er et godt eksempel på en idrætsforening, der gennem tiden har indset betydningen af en målrettet indsats på udviklings- og uddannelsesområdet.”Forædling” af de bestående aktiviteter har været en løbende proces, hvor udviklingsarbejdet har været styret af den turbulens, der hersker omkring de forskellige aktiviteter, og den indsats ledelse og medlemmer har valgt at gøre for at realisere de værdier og nå de mål, man i fællesskab har sat sig. Udvikling af nye aktiviteter med heraf følgende nye afdelinger og mange nye medlemmer har stillet krav til nye faciliteter, nye måder at organisere sig på og ikke mindst krav til at rekruttere ledere og uddanne ledere til aktuelle og fremtidige behov. Uddannelse har i Fjordager Idrætsforenings 40 årige historie været en betydende aktivitet på såvel det idrætslige som ledermæssige område. Det har krævet mange økonomiske ressourcer at gennemføre en sådan uddannelsespolitik. Men midlerne er fundet, fordi området strategisk har haft høj prioritet, og dermed er blevet tilgodeset ved budgetlægningen i foreningen. Derudover har vi været så heldige, at foreningen også er blevet højt prioriteret ved fordelingen af de offentlige midler, der tidligere var mulighed for gennem ansøgninger at få del i til netop uddannelsesformål.


IN Lu GEN kk ed ag e

...

38

ner fortje it barn te... d i d r o F ds det be

Den tryg ge hverd dit barn ag for ...

Bullerup private Børnehave

Mølledammen 12, 5320 Agedrup - Telefon: 66 10 96 16 Web: www.bullerup-private.dk Mail: info@bullerup-private.dk

Bregnevej 15 5220 Odense SØ www.jhcmanagement.dk Tlf: 70 25 12 12

Din aut. rådgiver inden for: - HR-opgaver - Arbejdsmiljø - Effektivisering - Forretningsudvikling 14 års rådgivererfaring


39 Samfundets mangel på økonomiske ressourcer og dermed også vanskeligere forhold for foreningerne til at få sammenhæng i budgettet, har fået Fjordager Idrætsforenings hovedbestyrelse til at overveje hvorledes man kan fastholde et højt aktivitets- og uddannelsesniveau.

I fondens vedtægter er beskrevet de præmisser, der er gældende for fondens virke, og de forhold der skal være opfyldt for at få del i fondens midler.

Beslutningen blev etableringen af en uddannelsesfond, Helge Pasfall`s Uddannelsesfond, hvis formål er at være igangsætter af aktiviteter, der skal generere et økonomisk fundament i fonden, som skal anvendes til forskellige uddannelsesaktiviteter i Fjordager Idrætsforening.

Forslagene ligger nu til behandling i Fjordager Idrætsforenings hovedbestyrelse. Bestyrelsen ser frem til, at forslagene behandles, og at der i hovedbestyrelsen og afdelingsbestyrelser skabes forståelse for nødvendigheden af et velfungerende samarbejde og en målrettet indsats for at sikre forudsætningerne for fremtidens foreningsarbejde, der fortsat skal basere sig på et folkeligt forpligtende fællesskab.

Bestyrelsen i fonden består af Helge Pasfall, der er formand, Palle Søby og Jette Nygaard.

Bestyrelsen har udarbejdet forslag til de kommende aktiviteter, der forventes at starte i efteråret 2013.

Efterårs-konkurrence for børn Find de græskarhoveder som gemmer sig i bladet. (Græskarhovedet på denne side skal tælles med)

Antal græskarhoveder: ..........

Navn: .....................................

Tlf.nr. .....................................

Kuponen puttes i kontorets brevsprække senest søndag den 3. november. Vinderen bliver trukket den 4. november. Vinderen får direkte besked. Præmien er sponsoreret af

SuperBrugsen i Bullerup


40

Bullerup Begravelsesforretning

John Yde

Lene Yde Jens Mathiesen Vinthers eftf.

DIN LOKALE BEDEMAND I ODENSE - MUNKEBO - KERTEMINDE t. de r r a b h r o u u f g d når DØGNSERVICE her r e Vi

66 10 85 90

bullerupbegravelsesforretning.dk


41

Linedance

Af Inga Løkke

Dansetider fra den 5. august 2013 og til den 4. juni 2014. Vi danser i pauserummet Mandag fra 16.00-16.55 Begyndere Instruktør Inga Løkke/hjælpein- struktører Elsebeth og Bettina Mandag fra 17.00-17.55 Let øvede Instruktør Inga Løkke/Hjælpein- struktører Elsebeth og Bettina Onsdag fra 17.00-17.55 Øvede Instruktør Dunja / Hjælpeinstruk- tør Hanna Mertz Priserne er 200 kr. årligt i medlemskab, som betales i august. Danseafgift betales hver den 1. dansedag i måneden med 1 hold 125 kr. 2 hold 180 kr. 3 hold 235 kr. Indlæg til boldøjet sendes til Gitte Løkke mail: gitteloekke@gmail.com 5 års fødselsdag 7-9-13 En helt fantastisk 5 års fødselsdag er vel overstået. Efter formandens velkomsttale og introduktion af vores gæsteinstruktør Marie Sørensen og Peter Borup, der skulle spille og synge for os, blev dansen skudt i gang. Vi havde en helt fantastisk, vidunderlig og helt igennem pragtfuld dag, hvor det er utroligt svært at få armene ned igen. 85 glade dansere var på gulvet det meste af tiden, sikken et syn set oppe fra scenen af. Mange har allerede skrevet og takket for en dejlig dag, og de glæder sig til vores 6 års fødselsdag. Der var gæster fra Lolland, Greve, Nordjylland, Esbjerg, Ribe og Fyn m.fl. En stor tak til alle der har bakket op om vores fødselsdag, dansere, gæster m.fl. Tak for alle gaverne. En tak til Fjordagerhallen, som lavede et godt traktement til os. En stor tak til Ole Madsen for de flotte billeder der er lagt på Facebook, og på FIF`s hjemmeside. En særlig stor tak til alle nedenstående sponsorer: AL Bank RK Lokalforsikring Bullerup Brugs Damixa Løbexperten Linedancer Bettina Witrop Linedancer Dunja Nielsen Mertz Elektric Pizza Vero Frisør Ulla Wagner

Linedancer Linda Thrysøe ABCykler Fjordagerslagteren Frisør Lis Hansen Bullerup Autoservice v/ Dan Karlsen Vinterrevy v/ Lars Arvad Bageren i Bullerup Linedancer Hanne Andersen Linedancer Elsebeth Lundgreen Fjordagerhallens Cafeterie V/ Diana Amour Blomster, Skibhusvej


42

ODENSE

R E T N VI REVY spilleperiode

den 22. jan. - 8. Feb 2014 FORSALGET er BEGYNDT 1. APRIL 2013

Køb billetter allerede nu på odensevinterrevy.dK eller ring 70707032


43

Linedance fejrede 5 års jubilæum Af Anne Marie Rasmussen

5-års fødselsdag med linedanceafdelingen i Fjordagerhallen søndag den 8. september 2013. I år blev Fjordagers linedanceklub 5 år. Det blev markeret med et dejligt dansestævne i hallen fra kl.11 til 18. Jeg har selv været med fra den første dag, hvor afdelingen blev etableret og deltog også i festen. Der var inviteret klubber med udefra, så vi var en 70-80 personer der deltog. Dejligt at der mødte så mange op.

Ole Madsen, Elsebeth Lundgreen, Hanne Andersen

Vi begyndte med at danse en times tid, hvor Dunja og Inga stod på scenen og viste os dansene. Der var også workshop med en meget dygtig og sød linedanceinstruktør, som hedder Marie Sørensen. Hun kommer ude fra. Det er også Marie, der har planlagt nogle danseture til Tyrkiet, som en del af vore dansere har deltaget i nogle gange. Maries mand deltog også og sang nogle countrynumre for os. Vi havde en frokostpause, hvor vi fik hver 3 stykker smørrebrød og noget at drikke. Der blev også afholdt amerikansk lotteri med en masse flotte

Elsebeth Lundgreen, Marie Sørensen, Peter Borup

gevinster, som alle var sponsoreret fra vores erhvervsdrivende i lokalområdet. Meget flot. Der var stor danselyst og godt humør hos alle deltagerne og en masse skøn musik. Vi fik også kaffe og æblekage om eftermiddagen, hvor lotteriet også blev udtrukket. Sikken en masse glade vindere vi fik, også nogle som ikke var så heldige. Fødselsdagsfesten sluttede kl.18.00. Oprydningen var gået vældig kvikt, hørte vi, fordi der var nogle gode og friske hjælpere. Jeg tror, at alle synes, det havde været en dejlig dag. En stor tak til vores bestyrelse, vore ledere og hjælpere, samt Marie for et pragtfuldt dansestævne.

Masser af dans til jubilæumsfesten


44

Alt i...

A-udlejning

Telte Borde Stole Service Duge Servietter Lysestager Jukeboks Varme Flag www.audlejning.dk

SpecialiSt i Fodboldpræmier

Teglværksvej 25 5220 Odense SØ T: 66 12 29 27

PRÆMIER TEXTILER GAVER

pokaler » medaljer » Statuetter emblemer » vimbler » tekStil alt i gravering & tryk Middelfartvej 54 • 5200 Odense V • Tlf. 66 11 43 10 • www.pokabo.dk • pokabo@pokabo.dk

SALON

Odense DM - søndag d. 28. september 2014

HELLE

Aasum Bygade 6 · 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2400 · www.salonhelle.dk online tidsbestilling · elevklip


45

Fjordagerscenen:

Jul på slottet

Fra prøverne til Jul på slottet

Når Fjordagerscenen laver forestillinger, byder det selvfølgelig på en masse øveaftener, kostumeprøver og gennemgange – men også dage med masser af hygge og aktiviteter. Det handler nemlig ikke bare om at skabe en fantastisk forestilling, men også om at skabe et fælleskab og et sammenhold, hvilket gør, at Fjordagerscenen for mange er en ekstra familie. Lørdag d. 28 september var deltagerne i dette års juleforestilling, ”Jul på slottet”, samlet på Centralen til en rystsammen-dag, bl.a. fordi der er mange nye ansigter med i år. Vi var 22 børn, unge og voksne samlet til en sjov og hyggelig dag, hvor vi lærte hinanden godt at kende. Vi lærte gammeldags lege, havde konkurrencer, grinede og kæmpede, og til slut fik vi spaghetti med kødsovs, før vi gik hjem, godt trætte, men glade efter en fantastisk lørdag.

Alle deltagerne øver på livet løs i disse uger, inden det hele ender i en række forestillinger i slutningen af november samt december. Perfekt til lige at komme i julestemning sammen med familien. Vi spiller på Agedrup skole følgende dage: 29. november kl. 18.30 30. november kl. 15.00 1. december kl. 15.00 5. december kl. 18.30 6. december kl. 18.30 7. december kl. 15.00 Vi håber på at se jer til en hyggelig forestilling om nisser, prinser og prinsesser. Citat fra en af deltagerne i dette års juleforestilling: -”Jeg synes, det var en rigtig hyggelig dag, og man fik chancen for lære de nye at kende, som ikke har været på scenen før, og så synes jeg også, det var fedt med de konkurrencer som var. Jeg synes helt klart, vi skal have sådan en dag igen, bare for at holde det sociale oppe, så det ikke kun er teater. Men vi har også chancen for bare være os selv og hygge os. - Rasmine


46 - Sprøjtelakering - Pulverlakering - Malerarbejde - Kirkekalkning

Har du husket at tilmelde dig FynskSupportEl?

lle rer a Vi kla

Bullerup 66 10 88 22

Munkebo 65 97 40 40

Bycentret 202● 5320 Munkebo

--------------------KLIP UD------------------------

Køb et Specielbrød kun 15 kr.

Køb et Rugbrød kun 15 kr.

ver opga

Tømrer-arbejde Murer-arbejde Maler-arbejde Hulmurs- og loftisolering Montage opgaver

60 17 88 66

Vi servicerer både Private og Erhverv www.Banke-Ejendomsservice.dk


47

Fjordagerscenen præsenterer DRs julekalender

ulpå J Sl t e ot t

Læs mere på www.fjordagerscenen.dk Køb billetter online eller på telefon 65 93 88 79 Untitled-1 1

16/10/13 07.43


48

FjordagerIdrætsforening Idrætsforening- -Kontaktpersoner Kontaktpersonerog ogmailadresser mailadresser Fjordager Hovedformand

Bjarne Christensen

Bjarne.Christensen.munkebo@mail.tele.dk

65 97 68 90

1. næstformand

Torben Nielsen

lonedoi@mail.dk

66 10 00 00

2. næstformand

Louise Elkrog

elkrog@os.dk

66 10 79 10

Kasserer

Jette B. Nygaard

jette@galnet.dk

66 12 13 67

Sekretær

Henning Rasmussen

gronningen35@live.dk

24 60 52 72

Fritidsklubleder

Anette Ramsland

a.ramsland@live.dk

30 20 78 72

Badmintonform.

Ole Johansen

olejohansen@sedennet.dk

26 20 75 68

Kasserer

Jette Bendix Nygaard

Jette@galnet.dk

66 12 13 67

Basketballform.

Simon Ølund Worsøe

simon.worsoe@yahoo.com

28 59 11 20

Kasserer

Casper Nim

caspernim@gmail.com

26 13 02 24

Fodboldform.

John Andersen

formand@fjordagerfodbold.dk

66 10 83 43

økonomiansvarlig

Michael Wanscher

wanscher@hotmail.com

29 72 89 69

Gymnastikform.

Helen Larsen

helen-flemming@mail.dk

66 10 82 50

Kasserer

Birgit Christensen

fjo.gym.kas@sedennet.dk

29 16 34 29

Håndboldform.

Claus Hanfgarn

claus@hanfgarn.dk

20 10 23 89

Linedanceform.

Elsebeth Lundgreen

elsebeth_lundgreen@hotmail.com

60 14 99 98

Kasserer

Inga Løkke

inka@webspeed.dk

66 10 96 59

Minigolfform.

Henning Rasmussen

gronningen35@live.dk

24 60 52 72

Kasserer

Christine F. Knudsen

christineknudsen@smilepost.dk

Motionsform.

Bent Clausen

rollo@sedennet.dk

20 83 82 44

Kasserer

Dan Hubert

dhubert@dsa-net.dk

65 92 60 33

Løbsform.

Ivan Mortensen

ivan-tekniker@galnet.dk

66 14 47 24

Cykelform.

Bent Clausen

rollo@sedennet.dk

20 83 82 44

Taekwondoform.

Per Lundbech

per@lundbech.com

30 11 36 12

Kasserer

Tina Larsen

tina@familienlarsen.net

66 10 79 44

Scenen form.

André Kaspersen

akafamily@gmail.com

61 16 73 35

Kasserer

Connie Wiersch

connievibeke@hotmail.com

28 25 29 09

Tennisform.

Lars Jensen

la.je@kalnet.dk

31 15 84 09

Kasserer

Jette B. Nygaard

jette@galnet.dk

66 12 13 67

Aktive seniorer

Henning Rasmussen

gronningen35@live.dk

24 60 52 72

Kasserer

Dorthe Birkeslund

dbirkes@live.dk

26 25 91 46

Kasserer

www. fjordager-if.dk


49

IFJORDAGERN

Cafeteria

AKTIVE SENIOR

I Aktive senior kan du gå til Åben IT Cafe mandag fra kl. 10 til kl. 12 og fra kl. 13 til kl. 15 Blomsterbinding onsdag i lige uger fra kl. 10 til kl. 12 Engelsk undervisning fredag fra kl. 10 til kl. 12 Læsegruppe første onsdag i mdr. fra kl. 10 til kl. 12 Dart spil opstart efterår 2012

Åben IT Cafe er for alle 60+ mandag Underviser Kurt Larsen 40 14 84 23 Underviser Frede Rasmussen 66 10 77 92 Blomsterbinding onsdag i lige uger Ring for plads: 25 67 77 95 Underviser: Jette Christensen Engelsk undervisning fredag Underviser: Kurt Andersen 60 45 79 59 Læsegruppe første onsdag i mdr. Ring for evt. plads: 66 10 88 18 Underviser: Kirsten Larsen Dart opstart efterår 2012 Underviser: Jette Christensen 25 67 77 95 Al undervisning foregår i Fjordagerhallens

IT der kan du lærer og få undervisning

Begynder opstart af pc.

Word lave tekst, indbydelser, kort, og meget mere.

Excel lave budget og energiregnskab.

Billedbehandling (PICASA 3,6)

Internet (bla. NEM-IDE) Borger.dk Skat.dk og meget mere.

Oprette en mailkonto og sende Mail.

Komme på SKYPE.


50

Fjordager Idrætsforening - Adresser Kontoret Fjordagerhallen

Forretningsfører Jan Rask Kontorassistent Helle Seerup

fjordager@sport.dk

66 10 84 04

Kontorets Åbningstider

Mandag - onsdag Torsdag

Cafeterier

Fjordagerhallen Agedruphallen

hadberg2@mail.dk kep@aadalens.dk

66 10 74 71 28 59 95 74

Fodboldklubhuset

Østbirkvej 21

5240 Odense NØ

66 10 70 63

Scenen, Centralen

Strandvejen 58

5240 Odense NØ

65 93 88 79

Fjordagerhallen

Strandvejen 39

5240 Odense NØ

Agedruphallen

Brolandvej 16

5320 Agedrup

HC Andersen Hallen

Tjørnehaven 175

5240 Odense NØ

Mindelundsvej 86 Brolandvej 16

5240 Odense NØ 5320 Agedrup

Fritidsklubberne Kernehuset Pusterummet

13.30 - 15.00 15.00 - 18.00

BoldØjet

66 10 86 13 66 10 79 41

41. årgang

Udgives af Fjordager Idrætsforening, Strandvejen 39, 5240 Odense NØ. Ansvarshavende redaktør: Louise Elkrog, Markhaven 28, 5320 Agedrup. Bladudvalg: Louise Elkrog, Tina Nielsen, Tove Sinius-Clausen ’Tut’ og Arne Israelsen. Lay-out: Jan Rask Annoncer: Arne Israelsen, tlf. 40 37 02 01, mail: aris@dsa-net.dk Distribution: Omdeles 6 gange årligt til ca. 3000 medlemmer af Fjordager Idrætsforening. 2 af numrene omdeles endvidere til samtlige 4800 husstande i Seden, Bullerup og Agedrup. Tryk: proffset.dk Næste Nummer udkommer den 12. december 2013. Indlæg sendes til fjordager@sport.dk senest lørdag den 23. november 2013.

fjordager@sport.dk


51

Agedrup Hundesalon v/Sanne W. Jørgensen Kærbygade 2 Vester Kærby, Agedrup Tlf. 65 97 40 47 Salg af hundeartikler

tryk | storformat | digitalprint design og Uniq |hundefode hundefoder.

Speciale: Trim af Terriers | web

www.proffset.dk

Agedrup Hundesalon v/ Sanne W. Jørgensen, Kærbygade 2 Vester Kærby

Tlf. 65 97 40 47

Salg af hundeartikler og Profine hundefoder Speciale: Trim af Terriers

--------------------------------------------ALT i autoreparation Service Klargøring til syn Østbirkvej 17 5240 Odense NØ Tlf: 66 10 89 42 ---------------------------------------------


52 Afsender: Fjordager IdrĂŚtsforening Strandvejen 39 5240 Odense NĂ˜

Boldøjet nr. 5 2013  

Medlemsblad for Fjordager Idrætsforening