{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.
5 minute read

Fjellnytt besøker - UpNDown

HANNE MORUD DESTINASJON HEMSEDAL

Destinasjon Hemsedal har arrangert Hemsedal Up N‘ Down i samarbeid med SkiStar 6 år på rad, men hvordan ble det hele egentlig til? Det hele startet for ca. 7 år siden, med en liten idemyldring på kontoret. Tidligere arrangementansvarlig Christoffer Bjerkan og destinasjonsjef Richard Taraldsen hadde hentet inspirasjon fra det Østeriske arrangementet Der Weiße Ring. Hvordan kunne vi få dette til i Hemsedal? Inspirasjonen gikk ned på papiret, flere ble involvert, konseptet ble skissert og til slutt så hadde vi utviklet et Skirace utenom om det vanlige i Skandinavia! Det skulle være et skirace hvor alle kunne delta, uavhengige hvor god man var på ski eller brett. Alle skulle ha mulighet til å vinne premier, det skulle være det råeste man kunne være med på og man skulle delta i lag. Men for å få dette til å fungere var vi helt avhengig av å ha med oss SkiStar Hemsedal. Vi avtalte møte og dro opp med verdens kuleste ide (mente vi) og det syntes SkiStar også! Hemsedal Up N’ Down skulle nå ut til folket - Skandinavias råeste skirace! Kjør heis opp og ski ned! Målet var å få racet til å gå fra alle 3 toppene i skisenteret. Men hvordan skulle dette gå til på en vanlig lørdag med andre gjester i anlegget? Jo, SkiStar foreslo å droppe sin morgenskikjøring den dagen og at vi kunne kjøre

racet på morgenen! JA, perfekt mente vi, nypreppa løyper, ingen hindringer i bakken, sikkerheten ivaretatt. Let’s GO!!! Datoen ble satt til 25. februar 2015. Tiden etter møtet begynte arbeidet med å forme logo, løypekart, nettside og alt rundt. Vi måtte finne noen som kunne ta tiden med konseptet vårt, hvordan skulle vi få tiden på alle deltakerne? Skulle man ha enkel tid eller felles tid? Vi ble enige om de 2 beste tidene i laget og at man kunne være 2-3 på laget, det skulle være dame, herre og mix klasse. Vi kontaktet EQ-timing som hadde lang erfaring innenfor timing. Sponsorer ble kontaktet og vi var heldige som fikk med oss store aktører og vi var klare for å lansere påmeldingen!

”VI BLIR GARANTERT MED NESTE ÅR OGSÅ”

Nyheten om Hemsedal Up N’ Down ble offentliggjort for første gang, onsdag 21. januar via pressemelding og lansering av hjemmesiden www.hemsedalupndown. com. Her ble konseptbeskrivelsen rundt arrangementet oppgitt, samt informasjon om påmeldingen som åpnet fredag 23. januar på siden, EQTiming.no.

KONSEPTBESKRIVELSEN I 2015 «Hemsedal Up N´ Down er et heisbasert skiarrangement som foregår i Hemsedal Skisenter med målgang i Hemsedal sentrum. Racet er en lagkonkurranse bestående av 2 eller 3 personer som skal ta seg opp Holdeskarheisen, Roniheisen, Tindenheisen to ganger, og opp på Totten 2. Alle deltakere må være innom alle de tre toppene i skisenteret før de kan avslutte ned sentrumsløypa og over brua ved Fanitullen. Det er fritt valg om man ønsker å delta på alpint, snowboard eller telemark, men det er de to beste tidene i laget som gjelder. Topp tre raskeste lagene i hver klasse står igjen som vinnere og deler den totale potten på 30.000,-. Samtlige deltakere er med i kampen om heftige trekkepremier». Totalt 314 deltakere stilte til start i historiens første utgave av Hemsedal Up N´ Down. Racet ble tatt godt imot blant både publikum og deltakere, og i overkant av 4000 personer var innom festivalområdet i løpet av arrangementsdagen. Deltakere som kom i mål var i ekstase og sa følgende: «Alle vant gull i dag», «Vi blir garantert med neste år også».

VEIEN VIDERE Etter et fantastisk første år var det å jobbe videre med konseptet og ta det til nye høyder! Få med flere partnere og ikke minst deltakere. Vi hadde nå bedre tid, og vi kunne slippe datoen tidligere. 5. mars ble datoen i 2016 vi åpnet påmeldingen 12. oktober og det var første man til mølla prinsippet, man startet etter som man hadde meldt seg på. Noe som gjorde at vi hadde rekord høy påmelding 5 måneder før racet! Vi endret også tidtakningen i laget til å bli gjennomsnittet i av lagets deltakere. Totalt 503 deltakere stilte til start i den andre utgaven. Konseptet var nå såpass innarbeidet og det var stor interesse for racet.

"ER DU KLAR FOR HOCKEY OG MELKESYRE?" FRI FLYT

FAKTA SOLHEISEN Høyeste skikjøring 0000 m.o.h. Heiser 3 Bakker 6 - sort til grønn Total løyper 00 km Fallhøyde 000 m Restauranter 1 Skiutleie Skiskole Hopp, rails og bokser Barneområde Skibuss

Tredje året startet påmelding 15. oktober og racet gikk 1. april 2017. Dette året var ikke værgudene på vår side, og vi ble nødt til å legge om løypa pga snømangel ned Sentrumsløypa. Målgang ble endret, slik at deltakerne kjørte ned til Skistua og premieutdeling ble lagt til Stavkroa. 2018 og 2019 gikk racet som vanlig og endte nede i sentrum igjen. I 2019 hadde vi litt utfordringer med føret, med at det gikk litt for raskt, slik at vi måtte legge inn flere bremseporter og en stoppsone. Vi lanserte også turklassen i 2019, dette er klassen for ALLE fra 14 år og oppover som ønsker å bli med på Hemsedal Up N’ Down men ikke har ambisjoner om å stå på premiepallen, men kun ha det gøy sammen med vennene sine. Her rangeres man ikke eller premieres etter resultat, men man er med på trekkepremier og andre morsomme premier. Dette er klassen for deg som ikke ønsker å stå fremst på startstreken, denne klassen starter etter racing og juniorklassen. Her får man lagtid og personlig tid, men ikke plassering.

NYTT FOR 2020 Det er sikkert mange som har fått med seg at vi har fått et nytt hotell i bygda og en ny avstikker fra sentrumsløypa ned til Fýri Resort, hvor det går tallerkenheis tilbake til skisenteret. Derfor tenkte vi det ville være gøy med målgang ned til Fyri! Det vil også da bli en liten forandring i løypa hvor man svinger til venstre ned Fýriløypa. Det vil være servering og annet sprell i målområdet som tidligere, og vi håper så mange publikummere som mulig tar turen bort til Fýri og heier deltagerne i mål. I år heter også turklassen HYGGEKLASSEN, her er det også åpent for utkledning og kreativitet! Premiene blir heller ikke noe dårligere! Vi er stolte over å ha med oss Helly Hansen og BMW på laget. I år vil det blir trukket ut ikke bare 1 bil, men nemlig 2 stk BMW X2 som de heldige vinnerne kan ha i 3 måneder! Playstation har også meldt sin ankomst med et drøss av premier.

Hvorfor skal jeg være med på Hemsedal Up N’Down? 1. Team spirit 2. Sosialt 3. Adrenalinfylt 4. Startnummer på brystet 5. FEITE PREMIER! (Alle kan vinne)

Vi håper å se flest mulig på startstreken 7. mars! Beste hilsen fra Anneli, Katarina, Hanne, Henriette og Richard

Destinasjon Hemsedal: Richard, Henriette, Hanne Anneli og Katarina