Page 1

ÀLBUM DE PAISATGES


RIU Aquí tindria que explicar informació sobre el meandre, que es forma al curs mitjà del riu. Però he volgut fer una explicació més genèrica sobre el riu. DEFINICIÓ: Un riu es un corrent natural d’aigua que va a parar al mar, a un llac o simplement a un altre riu. COM ES FORMA: Els rius poden rebre aigua de diferents fonts. De la pluja, de l’aigua subterrània i del desgel. CLIMA MÉS HABITUAL: El clima més habitual es temperat i plujós.

ALTRES INFORMACIONS: Les parts més bàsiques dels rius són: El curs alt, el curs mitjà i el curs baix.


Aquesta imatge es al riu de Sallent de Gallego. Amb aquest municipi, tambe podem trobar el llac de Lanuza. Amb aquest llac es pot fer Kaiac i altres esports d’aigua.


PLATJA DEFINICIÓ: Una platja es un depòsit de sediments no consolidats que varia entre arena i grava. COM ES FORMA: Les platges es formen per l’acció de les ones i corrents marins, que transporten materials a una zona determinada. Són estructures canviants, ja que pateixen aportacions i pèrdues de materials. CLIMA MÉS HABITUAL: El clima més habitual es Mediterrani. ALTRES INFORMACIONS: La sorra de les platges es forma per la destrucció de roques i petxines que hi ha al voltant.


En aquesta foto surto jo quan era petita a la platja de Mallorca. Recordo que sempre intentava fer castells d’arena dintre l’aigua.

En aquesta altra, sortim en la platja de Gijón. Quan miro aquesta imatge recordo que estàvem totes mirant al terra perquè els peus se'ns estaven enfonsant.


PENYA-SEGAT DEFINICIÓ: Es un escarpament rocallós de pendent bastant forta, tallat en línia recta gràcies al contacte amb el mar. COM ES FORMA: El penya-segat es una pendent rocosa, causada per la erosió i la meteorització de la paret, l’aigua erosiona la part d’abaix del penya segat desprenent un gran tros de roca pintat de color taronja en la fotografia de la part superior a la dreta. CLIMA HABITUAL: Depèn de on sigui el penya-segat pot ser un penya segat creat amb clima mediterrani, oceànic… ALTRES INFORMACIONS: El penya segat mes gran del mon es localitza a noruega.


Aquesta imatge es a Galicia, concretament a la Platja de les Catedrals. Actualment no es pot visitar per seguretat, fa un mes van haver desprendiments. Els penya-segats d’aquesta zona són coneguts arreu del món.


VALL FLUVIAL DEFINICIÓ: Es una vall en forma de “V” formada per l’erosió dels rius. COM ES FORMA: Es forma per l’erosió que formen els rius, quan plou i la pluja va baixant cap als rius. CLIMA MÉS HABITUAL: El clima mes habitual es el clima de muntanya amb pluges abundants i rius cautelosos. ALTRES INFORMACIONS: Les valls fluvials son la güella de la excavacions de un riu en el terreny.


Aquesta imatge està feta a prop de Munich, Alemanya. Es una zona molt verda perquè plou molt.

A prop d’aquí es troba el palau que va inspirar el castell d’Euro Disney.

ÀLBUM DE PAISATGES  
ÀLBUM DE PAISATGES  
Advertisement