Page 1

ALBUM DE FOTOS Laia Piñol


PENYASEGAT

● QUE ES ? Un penya-segat és un accident geogràfic rocós amb una gran pendent que està amb contacte amb l'aigua . ● COM ES FORMA? Es formen a causa del desgast més intens de la base de la muntanya on l’aigua erosiona la roca per la part de baix fins que no aguanta més, es despren i la muntanya queda pràcticament en vertical. ● CLIMA HABITUAL? El més habitual es el clima litoral.

● CURIOSITATS/ALTRA INFORMACIÓ En la part plana del penya-segat, els nivells de sal són molt baixos i l'amplada del sòl és més gran.


Fet per Laia Piñol

Aquí estava de vacances a Blanes (Girona) on vam anar a visitar el jardí botànic “Marimurtra”. Hi havia diferents miradors per poder observar el mar trencant onades als enormes penya-segats. Vam anar un dia de fort vent així que va estar molt impressionant.


PLATJA

● QUE ES ? Una platja és una forma de modelat o relleu que acumula materials a la vora del mar. ● COM ES FORMA? Per l'acció de les ones i corrents marins que transporten materials a una determinada zona, però són estructures canviants que constantment pateixen aportacions i pèrdues de materials, cal que les perdues no siguin majors que les aportacions per tal que no desaparegi.

● CLIMA HABITUAL? Depèn del lloc on estigui situada la platja per exemple a la costa brava hi ha un clima mediterrani i en la costa de Alaska es artic. El clima de la platja es classifica com càlid i temperat. ● CURIOSITATS/ALTRA INFORMACIÓ Hi ha diferents tipus de sorra


Fet per Carla Romera i revisat per Laia PiĂąol

En aquestes fotos estic de vacances amb la meva família a Blanes (Girona) i vam anar a visitar la platja de blanes i hi havien unes grans onades degut al vent per això no ens vam poder banyar i vam decidir anar a un turó on hi havia un mirador per observar el mar que son les fotos de adalt.


CASCADES

● QUE ES? Una cascada és la caiguda d’un curs d’aigua per un precipici. ● COM ES FORMA? Les cascades es formen normalment quan un riu és jove, aleshores el riu és estret i profund. A mesura que el riu va agafant velocitat, diposita materials a la cascada i causa un augment d’erosió. ● CLIMA HABITUAL? No hi ha cap clima especial, però per poder formar-se una cascada, primer hi ha d’haver un riu i normalment es formen en èpoques de desgel.

● CURIOSITATS/ALTRA INFORMACIÓ Les cascades més famoses són les del Niàgara. Algunes curiositats són que tenen el rècord mundial en volum d’aigua caiguda i que més de 30 milions de persones van a veure les casades cada any.


Fet per Ada Cada i revisat per Laia Piñol

Fa uns anys vaig anar al monestir de pedra i una de les coses que més em va impactar va estar aquesta cascada que està acompanyada de alts arbres i molta natura anar allí es impresionant.


FONT

● QUE ES ? Una font és un lloc on l'aigua passa per la terra o entre les roques. Una font pot ser permanent o temporal. ● COM ÉS FORMAT? Les fonts es poden formar de moltes formes ,una d'elles es per el desgel de les muntanyes aquest gel es desfà convertint-se en l’aigua que passa per les roques així erosionant-les i desgastant-les .També quan plou que l’aigua es precipita i pot sortir per una font o bé sense lloc exacte. ● CLIMA HABITUAL? Es fonts normalment tenen un clima temperat ni molt fred perquè sinó l’aigua es congelaria ni molt calent perque s’evaporaria ancara que el gel i la pluja baixen freds.

● CURIOSITATS/ALTRES INFORMACIONS Els antics grecs i romans retien culte a les fonts naturals.


Fa poc vaig anar de vacances de setmana santa a la muntanya i vaig veure unes fonts i per alli baixava l’aigua molt freda degut l desgel de les muntanyes


FI DEL ALBUM DE FOTOS

Profile for fje293

ALBUM DE FOTOS  

ALBUM DE FOTOS

ALBUM DE FOTOS  

ALBUM DE FOTOS

Profile for fje293
Advertisement