Page 1

ALBUMS DE PAISATGES


AUTOR: ALBERT GUÀRDIA

NOM: COVA

DEFINICIÓ: Accident geografic que s’ha format a l’interior de muntanyes. COM S’HA FORMAT?

CLIMA MÉS HABITUAL:

La cova del Tabac a prop del riu Segre

https://www.google.es/sea rch?q=la+cova+del+tabac &rlz=1C1GCEA_enES754 ES754&source=lnms&tbm =isch&sa=X&ved=0ahUK EwjJ6vWl3vXaAhVH1xQK HV4nBXsQ_AUICigB&biw =1366&bih=700#imgrc=K QjX0F05N7OVUM:

ALTRES INFORMACIONS: A la prehistoria


NOM: RIU

DEFINICIÓ: Es un corrent d’aigua que pot tenir diferents cabals (la manera en que baixa el riu). COM S’HA FORMAT? A partir dels corrents d’aigua que han anat baixant de les montanyes o bé fent el cicle de l’aigua molts cops passa pel desgel. CLIMA MÉS HABITUAL: Sobretot no es troben en climes calorosos com en climes desertics on no hi ha plantes ni terra que la necesita. ALTRES INFORMACIONS ·A Catalunya hi ha molts rius: segre, l’ebre,… ·A España hi ha 34 rius ·Al riu Segre cada any es fa una competició (LA TRANSEGRE) on uns grups de persones construeixen les seves propies barques, la personalitzen i finalment fan tot el recorregut del riu Segre competin entre els altres participants La competició de la Transegre pasan per BALAGUER

https://www.google.es/search? q=la+transefgre&rlz=1C1GCEA _enES754ES754&source=lnm s&tbm=isch&sa=X&ved=0ahU KEwj1oqq75PXaAhUKOBQKHf 7FA9UQ_AUICigB&biw=1366& bih=700#imgrc=_


NOM: PLATJA

DEFINICIÓ: Extensió gairebé plana que conté sorra o pedres sobretot a la vora del

mar, dels rius i dels llacs. COM S’HA FORMAT?

Les platges es formen per l’acció de les ones i dels corrents marins que transporten materials a una determinada zona. A les platges hi ha materials d’origen orgànic (restes d’esquelets i closques) i altres d’inorgànics (meteorització de les roques) CLIMA MÉS HABITUAL:

Les platges es troben als climes mediterranis, oceànics... Com els penyasegats Bandera roja: Prohibit banyar-se -Bandera verda: bany lliure -Bandera blava: Són les zones de platja que es mantenen netes i que volen que la gent ho mantingui Les platges -Bandera groga: Bany amb precaució llarguisimes de l’ampolla


NOM: Salt d’aigua

IMATGE 11

DEFINICIÓ: és la caiguda d'un curs d'aigua per un precipici, a causa d'un desnivell sobtat

COM S’HA FORMAT? L’agent erosiu que el forma són aigües continentals no canalitzades Les cascades comunament es formen quan un riu és jove. En aquell moment el canal normalment és estret ,quan el riu fa el seu curs sobre roca d’on sorgeix el Salt d’aigua, l'erosió ocorre lentament.

CLIMA MÉS HABITUAL: no hi ha un clima que sigui més propens que un altre, però si es necessari un riu jove que erosioni un desnivell.

ALTRES INFORMACIONS Les cascades més conegudes són les del Niàgara Catarates del Niàgara


IMATGE 13

NOM:Delta

DEFINICIÓ: Accident geogràfic ormat per acomulació de sediments COM S’HA FORMAT? L’agent erosiu es l’aigua que arrossega sediments fins a la seva desenvocadura, allà s’acomulen tots i al llarg de molta milers d’anys poden formar extencións molt grans de terreny, anomenades deltes, com ara el delta de l’Ebre.

CLIMA MÉS HABITUAL: Hi poden haver deltes per tots llocs, els únics requisits són, que el riu porti molts sediments i durant milions d’anys.

ALTRES INFORMACIONS El delta de l’Ebre es un lloc on es cultiva la major part del arrós fet a Catalunya, ja que es un terreny fàcilment inundable.

ALBUM DE PAISATGES  
ALBUM DE PAISATGES  
Advertisement