Magasin Idre Himmelfjäll 2021-2022

Page 1

2021/2022

HiMMelFJÄLl nytt FAMILJENS NYA SKIDPARADIS – En underbar vintersaga

4 NYA NEDFARTER, NY SKIDKARUSELL OCH ÅKBAND – och över 1300 nya bäddar

IDREHIMMELFJALL.SE

FACEBOOK.COM/IDREHIMMELFJALL


2 | IDRE HIMMELFJÄLL


Välkommen till Idre Himmelfjäll – En underbar vintersaga! Upplev naturlig, svängig och omväxlande skidåkning för hela familjen på Sveriges nyaste skidanläggning. 22 nedfarter och 8 liftar tar dig runt i det breda skidsystemet och har du tur kanske du stöter på någon av alla de invånare som bott här på fjället sedan urminnes tider. Du bor backnära i nybyggda mysiga fjällstugor, parhus och lägenheter med hög standard till bra pris. För dig som vill åka längdskidor finns spår som tar dig vidare ut i ett gnistrande vinterlandskap och Idre Fjälls 84 kilometer preparerade spår. Här njuter du av trolska skogar, vidsträckta vyer och ett gnistrande vinterlandskap.


Frida Hansdotter i sin egen backe "Fridabranten"

ANSVARIG UTGIVARE Magasin Idre Himmelfjäll ges ut av Idre Himmelfjäll AB UPPLAGA 25.000 ex PRODUKTION OCH ANNONSER Fjällposten Reklam & Media, Idre TRYCK V-TAB Dela gärna med dig av dina finaste minnen. Här håller du även koll på det senaste.

VARMT VÄLKOMMEN TILL

den tredje vintersäsongen på Idre Himmelfjäll!

E E

n hel del har hänt sedan invigningen den 17 december 2019. Till vinter är vi glada över att kunna presentera en rad nyheter: Cirka 1300 nya bäddar har byggts i nya lägenheter och stugor av både privatpersoner och olika företag. 3 nya nedfarter och ett alpint skidtorg för de lite mer ovana skidåkarna med åkband och skidkarusell. Flera nya grillplatser i anslutning till backarna och flera parkeringsplaster. Slutligen den kanske allra största nyheten är vår nya byggnad med restaurang Renen & Älgen, vår nya reception och kiosk som är centralt placerad vid vägen och med ski in-ski out. Nu går vi in i vår tredje vintersäsong med totalt ca 2800 bäddar inom 500 meter från liftarna, 22 nedfarter, skidbod med skidhyra och shop, restaurang, reception, kiosk och så vidare. Alla dessa nyheter vore så klart fullständigt omöjliga att genomföra om det inte vore för alla er 1000-tals gäster som besöker oss och alla tomtköpare som väljer att satsa stora pengar på ett eget fritidshus eller en egen lägenhet på Idre Himmelfjäll! Jag är oerhört tacksam och glad för alla er som valt att satsa på Idre Himmelfjäll. Tack! Den kommande vintern växer vår omtyckta skidskola vidare. Samma sak gäller också det ökande intresset för skotersafari, besök i samevistet och att åka hundspann.

4|

Under den föregående vintersäsongen såldes otroligt nog alla våra fritidshustomter ut helt och hållet. Inte en tomt fanns kvar i slutet av den föregående vintern. Nu jobbar vi intensivt för att skapa ett nytt trevligt

tomtområde direkt norr om 6-stolen som vi kallar Cressida. Passa gärna på att boka en privat visning av Idre Himmelfjäll under er vistelse. Kontakta gärna vår tomtsäljare Peter Höögs, peter.hoogs@idrehimmelfjall.se

FOTO Alexander Neimert, Ulf Palm Nisse Schmidt, Idre Himmelfjäll m. fl. ÖPPET 20 december 2021 – 24 april 2022 KONTAKTA OSS IDRE HIMMELFJÄLL RESORT AB Box 127 | 790 91 IDRE Telefon 0253-402 00 info@idrehimmelfjall.se idrehimmelfjall.se KOORDINATER Latitud N 61° 54’ 10” Longitud E 12° 46’ 57” Decimal (WGS84): 61.902928, 12.782592

Tyvärr måste vi så klart nämna Covid-19 i dessa tider. Även om väldigt många glädjande nog är vaccinerade så ber jag ändå er alla att hålla distans och stanna hemma om ni är sjuka. Jag och min familj planerar att vistas på Idre Himmelfjäll många av den kommande vinterns helger. Skidåkning är verkligen en trevlig och säker familjesysselsättning. När detta skrivs den 4 december har snökanonerna ”mullrat” sedan veckor tillbaks. Vi är glada att kunna erbjuda våra gäster riktigt fina vinterförhållanden redan inför jul- och nyårshelgen. Med dessa ord önskar jag er alla mycket välkomna till en ny vintersäsong på Idre Himmelfjäll! Torbjörn Wallin, VD

ÖSTERSUND SVEG

IDRE HIMMELFJÄLL

MORA

STOCKHOLM

GÖTEBORG

MALMÖ

AVSTÅND Sveg 13 mil Mora 15 mil Östersund 26 mil Oslo 33 mil Stockholm 46 mil Göteborg 58 mil Malmö 87 mil Köpenhamn 93 mil


Dracovägen 3 Hus: Isabelle med garage

FJÄLLSTUGOR Har du idéer? Vi är vana vid åsikter...

Lyranvägen 2 Hus: Sara

Derningbacken 5 Hus: Emelie + garage

Aguilavägen 8 Hus: Isabelle special

Topphedenbacken 16 Hus: Anna-Lisa

Även om vi bygger är det ditt hus. Vi har anpassat vår produktion så att vi enkelt kan ta med dina önskemål. Ett exempel är att vi bygger så långt du själv vill – stommonterat att arbeta vidare på insidan med eller helt inflyttningsklart. Några andra exempel är: Ska storstugan ha ryggåstak? Behöver loftet höjas? Ska vi ha glasveranda? Eller altan? Skulle inte huset varit lite längre? Riktigt trägolv - det ska vi väl ha? För att du lättare ska se hur ett val förändrar slutresultatet uppdaterar vi fortlöpande din husritning. Väljer du Jularbostugan är det du som utformar och vi bygger - så klart du vill ha det! Våra hus hittar du på jularbostugan.se. Vill du åka runt och kika så kan du få adresser till några av det hundratal hus vi byggt i fjällen.

Vintergatan 2 Hus: Emil spec. + Isabelle

så klart du vill ha det! 0226 - 181 41 jularbostugan.se

Himmelsfjäll A4 2110.indd 1

2021-10-01 12:31:14


Fyra nya nedfarter, bland annat Frida Hansdotter Race Arena, för träning och tävling.

TA BUSSEN TILL IDRE

Direktbuss från STOCKHOLM, GÖTEBORG OCH MALMÖ

På idrehimmelfjall.se kan du läsa mera om Fjällexpressen och Masexpressens turer till Idre.

Idre Himmelfjäll fortsätter att växa FLER NYHETER INFÖR VINTERSÄSONGEN Senaste vintersäsongen blev en framgångssaga för oss på alla sätt. Vi fördubblade antalet skidåkare i våra backar och vi är glada över att det är barnfamiljerna som hittat hit. Nu vill vi ge dig som besökare ännu mer. Vi satstar stort på boende, mat, skidåkning och barnen kommande vinter. Resan har bara börjat... Några av vinterns nyheter → Över 1 300 nya bäddar i moderna hus och lägenheter. → Fyra nya nedfarter, bland annat Frida Hansdotter Race Arena, för träning och tävling. → Nya parkeringsytor, fler grillplatser och toaletter i direkt anslutning till backarna. Vill du hålla dig uppdaterad av vår framtidssaga följ oss gärna på facebook och Instagram.

Var rädda om varandra Än är inte faran över utan vi behöver fortfarande visa hänsyn och hålla oss till de förhållningsregler och restriktioner som finns. Ta hand om dig själv och varandra.

Vinterbröllop

VISA HÄNSYN

mot renarna Visst du att Sveriges sydligaste sameby ligger i Idre? Det betyder också att deras naturliga betesmark ligger på fjällen och i skogarna runt oss. En av deras flyttleder går genom stugbyn på Idre Himmelfjäll. Det är viktigt att vi alla visar hänsyn mot renarna och rennäringen. Vi är glada att dom håller till här. Förhoppningsvis får vi se många av dem i vinter. Vad kan vara mera romantiskt än ett vinterbröllop i fjällen. Drömmer du om en vigsel på fjällets topp, i en tältkåta eller i Idres vackra träkyrka, det är precis vad vi kan erbjuda. Kombinera vigseln med en spännande tur med hundspann eller kanske en skotertur till restaurangen. Idre har mycket att erbjuda och Idre Himmelfjäll har boendet.

6|

Kyrklig vigselförrättare: Borgerlig vigselförrättare: Kan även viga på platser Monica Jomfjäll utanför det kyrkliga rummet. Tel. 0736-33 22 23 Tel. 0253-59 61 53


forsgrenstimmerhus.se

FJÄLLVÄRLDEN ÄR HET!

Vi har producerat hus till fjällmiljöer i över 60 år! Vi är marknadsledande på timmerhus och levererar många hus till Idreområdet varje år! Kontakta gärna någon av våra säljrepresentanter för en personlig visning.

Lars Dahlberg

e-post: lars.dahlberg@svenskahusgruppen.se tel: 070-399 83 69

Ewa Leek

e-post: ewa.leek@svenskahusgruppen.se tel: 070-636 39 71

Carl Lindström

e-post: carl.lindstrom@svenskahusgruppen.se tel: 070-447 04 10

IDRE HIMMELFJÄLL | 7


"Glädjen till skidåkning är viktigast i Idre Himmelfjälls skidskola"

Skidglädje är grunden i Idre Himmelfjälls skidskola. Här är både barn och vuxna välkomna, oavsett vilka förkunskaper man har. Vår skidskola passar lika bra för dig som står på ett par skidor för första gången som för dig som har åkt tidigare och vill utveckla din åkning till nästa nivå. Här kan du även lära dig att åka snowboard och längdskidor. Vi utgår alltid från dina förutsättningar och skapar glädjefyllda lektioner utifrån deltagarnas ålder och tidigare erfarenheter. Välj mellan gruppträning eller privatlektioner.

VICTORIA ANDERSON Bor Idre och Falun Gör Jobbar andra året som skidlärare på Idre Himmelfjäll. Dessförinnan arbetade jag tre år som skidlärare i Norge. Jag jobbar också med att utbilda nya skidlärare. Vad är det bästa med ditt jobb Att få åka skidor hela dagarna. Och dela skidglädje med en massa gäster!

8|

Varför skall man gå i skidskola eller ta en privatlektion? Känslan av att klara något som du kanske tycker är lite obehagligt. Eller få till den där carvingsvängen som du alltid drömt om. Vi anpassar alltid privatlektionerna efter dina eller era mål. Att lämna iväg sina barn till en skidlärare, är oftast den bästa lösningen. Att vara duktig på att åka skidor, betyder inte att du är den bästa på att lära ut.


skola för alla Här finns skid VÅRA OLIKA SKIDSKOLEGRUPPER NIVÅ 1

2

3

Flinga 3-4 år Myria 5-6 år Mossa 7-9 år Gänget 10-15 år

● Flinga 3-4 år

För den yngsta gruppen, 3-4 år behövs inga förkunskaper, men du måste kunna vara utan mamma och pappa under hela lektionstiden. Genom lek och skoj på skidor blir du trygg och lär dig åka lift, kontrollera farten, ploga, svänga och stanna.

● Myria 5-6 år, Mossa 7-9 år, Gänget 10-15 år Välkommen till Idre Himmelfjälls populära skidskoleavslutning

För de lite äldre, en grupp för dig som är ny på skidor. Tillsammans har vi kul när vi på ett säkert sätt lär oss att åka skidor. Vi börjar äventyret i skidskoleområdet för att senare flytta oss vidare i systemets lättare backar när vi känner oss lite säkrare.

Fredag kl. 14.00 (Julveckan på lördag)

● Flinga 3-4 år, Myria 5-6 år, Mossa 7-9 år, Gänget 10-15 år

Vi träffas vid Flingas Barnland (Backe 5), i nära anslutning till restaurang Renen & Älgen, reception och kiosk. Det blir skidrace i en lätt slalombana på skidor, snowboard, längdskidor eller kanske i pulka? De allra minsta får såklart ta hjälp av sina föräldrar. Alla barn som deltar får en gåva från Coca Cola och GB. Vi ses i backen!

En grupp för dig som åkt skidor förut. Du kan stanna själv och svänga åt båda hållen i en plog. Du kan åka knapplift själv. Vi fortsätter att träna på att bromsa och svänga, och genom lek och bus övar vi på fartkontrollen så vi kan åka ut i våra andra backar i systemet!

● Myria 5-6 år, Mossa 7-9 år, Gänget 10-15 år

En grupp för dig som åker i alla backar och som vill börja utforska vilken typ av skidåkning som lockar dig mest. Vi provar portar, offpist och park, allt för att öka dina färdigheter med lite fler utmaningar. Privat 3-12 år 60 eller 90 minuter. En lektion bara för dig/er. Vi lägger upp lektionen efter dina/era önskemål. Lekfullt och lättsamt utvecklar vi din skidåkning. Privat vuxen från 13 år 60 eller 90 minuter. En lektion bara för dig/er. Vi lägger upp lektionen efter dina/era önskemål. Utmana dig själv och ta din skidåkning till nästa nivå eller att det helt enkelt inte känns bra så föreslår vi en privatlektion.

PRISER SKIDSKOLA 2021/2022 Ålder Mån-tors Flinga 3-4 år Myria 5-6 år Mossa 7-9 år Gänget 10-15 år

Ålder

Fre-lör

80 min

80 min

790:- 790:- 1090:- 1090:-

390:- 390:- 590:- 590:-

195:- 195:- – –

– – 310:310:-

Mån-tors

Fre-lör

60 min

90 min

Privat 3-12 år Privat Vuxen Privat Snowboard/längd Prova på skidor/snowboard

– – – –

– 590:- 790:– 690:- 890:– 690:- 890:– 690:- 890:-

FÖR MER INFORMATION OCH BOKNING Telefon 0253-301 397 eller skidskola@idrehimmelfjall.se |9


SPÄNNANDE ÄVENTYR

i vår vackra fjällvärld Upptäck Idres vackra natur på ett nytt sätt. Följ med på en guidad skotertur till renarnas land eller upplev samernas vardag i deras arbete på riktigt nära håll. Hyr din egen skoter och ta dig en tur i områdets 180 mils preparerade skoterleder.

VAD GÄLLER VID SKOTERÅKNING I OCH OMKRING IDRE HIMMELFJÄLL

Kom ihåg att köpa SOND´S ledkort om du vill köra på skoterlederna. Dessa köper du på Idre Skoter & Motor och Gulf i Idre by samt Skoterbua och Skidboden på Idre Himmelfjäll. På pistkartan (sidan 21) ser du anslutningsspår till skoterlederna. Här ser du även leden till restaurang Renen & Älgen där du smidigt kan parkera din skoter.

SKOTERTUR MED GUIDE

HYR SKOTER PÅ EGEN HAND

En mysig tur i vårt natursköna område, turen är inte förutbestämd utan anpassas utifrån väder och vind. Turen pågår ca 2,5 timme och du kör själv din skoter. Vi tar en kortare paus, så ta gärna med egen fika.

Idre Skoter & Motor har snöskotrar av märket Ski-doo och Lynx i 2020 och 2022 års modeller. Det finns familjeskotrar med tvåsittsdyna eller en sportigare variant med en enkeldyna, alla som 4-taktare.

Pris: 1800:- (inkl. 1 person) Max 2 personer/skoter. Tillägg passagerare 200:-/vuxen och barn från 12 år. Barn t.o.m. 11 år åker gratis. Tid: Tisdag och torsdag Förmiddag 09.30-12.00. Eftermiddag 13.30-16.00. Guidade turer övriga dagar vid förfrågan. Förbokas: www.idreskoter.com 076-100 87 60, boka@idreskoter.nu Samlingsplats: Samtliga turer utgår från SkoterBua på Idre Himmelfjäll, mittemot Skidboden om inget annat anges. Arrangör: Idre Skoter & Motor 10 |

Välj mellan hel- eller halvdagshyra. Förbokas: www.idreskoter.com 076-100 87 60, boka@idreskoter.nu Alla uthyrningspriser hittar du på idreskoter.com För att köra på egen hand krävs körkort utfärdat innan år 2000 eller förarbevis för snöskoter. För att köra skotersafari krävs det att man har B-körkort eller AM-kort (moped klass 1). Alla maskiner är försäkrade och utrustade med SOND-kort vilket gör att du får köra i deras ledsystem.

RENTUREN

Längs Renens spår – Bovtsen Gieji Mietie Följ med på en härlig skotertur tillsammans med Idre Skoter & Motor längs preparerade leder som tar oss genom snöbeklädda fjäll och snåriga skogar. Under turen stannar vi till och träffar renarna Balve och Rosse. Där avnjuter vi en samisk lunch ute vid den sprakande elden, samtidigt som vi lyssnar till renägaren Mattias berättelser kring livet i Idre Sameby, ”Renen och dess åtta årstider”. Pris: 1.800:-/skoter för 1 vuxen, 2.200:-/skoter för 1 vuxen + 1 barn, 2.500:-/skoter för 2 vuxna. Inkl. Skoter, bränsle, ledkort, försäkring, guide, Souvas, tillverkat av lokalt producerat kött. Tid: Fredag vecka 52-14, kl. 11.00- ca 13.00. Förbokas: boka@idreskoter.nu eller www. idreskoter.com Samlingsplats: Skoterbua, Idre Himmelfjäll. Arrangör: Idre Ren och Idre Skoter & Motor.

Foto: Kjell Landén

Skoterförbud på all mark på Idre Himmelfjäll förutom: › Skoteråkning på skyltad skoterled. › Skoteråkning för boende på Idre Himmelfjäll, kortast väg, boendet t/r via skoterled till anslutningsspåren. › Max 20 km/tim inom stugområdet. › Absolut skoterförbud i alpina backar och i dragna längdskidspår.


Idre sameby är Sveriges sydligaste sameby, det är också en av de minsta. Renskötseln och den samiska kulturen är starkt sammankopplade och dess traditioner går långt tillbaka i tiden. Den har under tusentals år utvecklats från jakt på vildren till skötsel som sker idag. Då som nu är det naturen som styr rennäringens rytm eftersom renen går på naturbete året runt. Hos oss på Idre Himmelfjäll har du möjlighet att träffa renar och lära dig mer om samekulturen.

RENMÖTET

TURER MED HUNDSPANN

Följ med på ett exklusivt möte med renen och dess skötare. På renskinn runt elden kokar vi kaffe och lyssnar till renägaren Mattias berättelser kring livet i Idre Sameby.

Upplev Idres vinterlandskap med hundsspann. I samarbete med Dala Husky erbjuder vi varje lördag hundsspannsturer för hela familjen. Prova på att köra själv eller åka med i släden.

Skogsäventyret – åk med guide För dig som inte själv vill köra hundspann så går det utmärkt att boka tur med någon av våra guider. Åk bekvämt och njut av vintersagan Idre Himmelfjäll.

Familjeturen Åk bekvämt tillsammans med familjen på en släde längs dragna spår i magisk vinternatur. Släden har plats för två barn och två vuxna (maxvikt 200 kg). Turen tar ca 30 minuter inklusive instruktioner och tid tillsammans med hundarna.

Övrigt Barn under 5 år åker gratis i vuxens sällskap. Samlingsplats för hundspannsturerna är på Polstjärnsgatan vid södra infarten, på vänster sida strax innan återvinningsstationen. Tänk på att ha varma kläder och ordentliga skor på dig.

Skogsäventyret – kör själv Känn kraften i att själv köra hundspann. Inga förkunskaper krävs, äventyret inleds med en kortare utbildning för att göra dig redo. Därefter kör du själv efter en guide på en preparerad bana i skogen. Släden har plats för en vuxen, minst 16 år, och ett mindre barn.

Arrangör: Dala Husky Förbokas: www.dalahusky.com

Pris: 295:-/vuxen, 195:-/barn 5-12 år inkl. kaffe och smakprover. Tid: Fredag vecka 52-14, kl. 14.00-15.00. Förbokas: www.idrehimmelfjall.se Samlingsplats: Lägerplatsen för renaktiviteter. Arrangör: Mattias Jonsson, Idre Ren.

| 11


VÄLKOMMEN IN

till vår nya reception & kiosk Öppet alla dagar kl. 10.00-17.00 vecka 51-01, 7-9 och 15-16 Måndag-fredag kl. 10.00-19.00 Lördag-söndag kl. 10.00-17.00 I Centrumbyggnaden hittar du vår nya reception och kiosk. Lätt att nå både med bilen och från backen då den ligger vid Flingas Barnland. Här köper du allt från godis, snacks, dricka, enklare grillmat att ta med ut i backen till skidglasögon, mössor och buffar. Vi säljer även fina souvenirer, bland annat Idre Himmelfjälls egen Dalahäst och diverse renprodukter.

BARNENS NYA VINTERLAND

Bus och skidlek för alla barn Familjevänliga Himmelfjäll vill naturligtvis ge minnen för livet även till våra minsta besökare. Ta dina första skär på skidorna i vårt vinterparadis och ha skoj i vårt nya skidtorg med skidkarusell, rullband och figurerna från Sagan om Himmelfjäll. Intill skidtorget finns också en härlig pulkabacke. Ett stenkast därifrån, intill Flingas Barnland ligger restaurang Renen & Älgen, där det serveras klassiska skidåkarrätter, varm choklad och allt en hungrig mage längar efter. Vill du grilla egen mat finns det flera grillplatser runt om i backarna. Kom ihåg att ta med något att tända med. Kiosken säljer enklare grillmat att ta med sig ut.

24 DECEMBER 2021

Besök av tomten Boka ett mysigt besök av tomten på Julafton. Tomten hinner besöka 40 stugor på Idre Himmelfjäll under julafton och han stannar i ca 10 minuter per stuga. För mer information besök idrehimmelfjall.se Tid: Kl. 15.00-19.00. Pris: 495:-

Familjekväll I FLINGAS BARNLAND OCH PÅ RESTAURANG RENEN & ÄLGEN

Varje onsdag och fredag är Flingas Barnland med skidkarusell och rullband öppet kl. 18.00–20.00. Ta med dig skidutrustningen till restaurangbesöket och när otåliga barn har ätit färdigt är det bara att sätta på sig pjäxorna och skidorna och avsluta kvällen i backen. 12 | IDRE HIMMELFJÄLL


Öppet alla dagar 10-21 INVIGNING AV

fjällets nya restaurang RENEN & ÄLGEN I december 2021 invigs Idre Himmelfjälls nya restaurang. Det har varit ett stort intresse från krögare för att driva restaurangen, närmare bestämt 17 stycken. Det är därför jätteroligt att det är lokala krögaren Fari Ceken som skall styra rodret på restaurang Renen & Älgen. Han driver idag redan restaurang Lodjuret i Idre by. Hela Centrumbyggnaden med restaurang är unik på många sätt, målet har varit att kunna halvera energimängden enligt de myndighetskrav som ställs på denna typ av byggnad och det har man lyckats med. Bergvärme, solenergi och värmeåtervinning samt en mycket välisolerad och tät byggnad gör att man lyckats med målet. Restaurangen andas ski lodge med naturmaterial och Idreanda i både färgval och detaljer. På väggarna kan du betrakta motiv från fjällvärlden och detaljrikedom från det vilda. Restaurangen har en takhöjd på nästan nio meter med långa furor och en hög öppen spis. Här kan du sitta och se på skidsändningarna kommande vinter på våra stora TV-skärmar. Efter skidåkningen njuter du av en familjär after ski framför den härliga brasan.

À la carte • Dagens lunch Klassiska skidåkarrätter Hamburgare • Pizza • Pasta Våfflor FULLSTÄNDIGA RÄTTIGHETER

Smakprov från menyn

Hela menyn hittar du på idrehimmelfjall.se/restaurang

Gulaschsoppa 125:-

Scampi, grädde, vitlök, körsbärstomater, röd chili, lök

Ceasarsallad 155:-

Scampi, grädde, vitlök, körsbärstomater, röd chili, lök

Scampi pasta 185:-

Scampi, grädde, vitlök, körsbärstomater, röd chili, lök

Plankstek fjällröding 285:-

Serveras med fjällrödingfilé, gratinerad potatismos, sparris, champinjoner, smält ost, citron, husets gräslökssås och grillad scampi

Halstrad souvas av ren 275:-

Serveras med kantarellsås och rostade rotfrukter

Pizza vesuvio 120:Tomatsås, ost, skinka

Pizza Grövelsjön 165:-

Tomatsås, ost, rödingfilé, rödlök, färska tomater, ruccola

Pizza Himmelfjäll 165:-

Tomatsås, ost, rökt renfilé, paprika, mozzarella, champinjoner, vitlök (stark)

Pannacotta 79:-

Smaksatt med kardemumma. Serveras med vispgrädde och bärsås

Hjortronparfait 89:-

Serveras med vispgrädde och bärsås

BARNMENY OCH FIKA

Varmt välkommen! Telefon 0253-260 66


SKIDUTHYRNING • SHOP • SKIPASS

ukter från Vi säljer prod

"Det ska vara enkelt att vara gäst i Skidboden"

14 |

Sebastian Einarsson Bor Idre Gör jobbar som avdelningschef på skidboden. Sommartid jobbar jag med IT, vår hemsida och marknadsföring. Vad är det bästa med ditt jobb Att få jobba med- och utveckla det jag brinner för. Att möta gäster och förmedla rätt utrustning för en bättre upplevelse. Varför är det viktigt med rätt utrustning Rätt utrustning är helt avgörande för vilken upplevelse du får. Att du hittar rätt skida, som dessutom är nyslipad och nyvallad är en oslagbar känsla som alla borde få uppleva!

Vårt mål är att det ska vara enkelt för dig som gäst hos oss på Skidboden. Här har vi samlat allt under ett tak: skidhyra, försäljning av skipass och spårknapp, skidverkstad och en shop med basutbud från kända leverantörer.

köer och i lugn och ro innan du kommer till skiduthyrningsdisken. Där får du personlig service genom hela uthyrningsprocessen. Självklart har vi det du behöver oavsett om du vill åka alpint, snowboard eller längdskidor.

All utrustning i vår skiduthyrning är noga genomgången, skidor och snowboards är alltid nyslipade och i toppskick när du hyr hos oss. Vi slipar även din privata utrustning.

För att förenkla lite extra så packar vi all din utrustning i en kundvagn så du slipper släpa och istället smidigt kan köra hela vägen genom butiken ut till bilen eller skidbacken.

Förbokning av utrustning sker i vår bokning online och behöver ske minst tre dagar innan din ankomst. Du kan också välja att hyra din utrustning på plats när du anlänt.

I vår shop hittar du ett basutbud från kända leverantörer, bland annat vantar, hjälmar, googles, underställ, balaclavas och skidstrumpor. Här kan du även köpa våra snygga profilkläder.

I Skidboden ger vi dig en lugnare upplevelse när du ska hyra. Här provar du pjäxor själv utan långa

Välkommen till oss på Skidboden.

ÖPPET Måndag-fredag kl. 08.30-18.00. Lördag-söndag kl. 08.30-19.00. Tel. 072-500 71 72, skidhyra@idrehimmelfjall.se


Photo : ©Stéphane Candé

ABOVE ALL, HERE

FÖR MER INFORMATION OCH BOKNING Telefon 0253-301 397 eller skidskola@idrehimmelfjall.se

ANOTHER BEST DAY rossignol.com


– Jag har anpassat en trestol från en gammal stolbana, skrattar Frida om den unika bänken utanför hennes fjällstuga.

Fridas nya backe blir Himmelfjälls brantaste Frida Hansdotter tog OS-guld i slalom vid OS i PyeongChang 2018 och har en imponerande meritlista i de alpina pisterna med seger i slalomcupen 2015/2016, men Frida är också ambassadör för Idre Himmelfjäll.

M

edan Frida fortfarande var aktiv och Idre Himmelfjäll fortfarande var under uppbyggnad kom Frida att bli ambassadör för Sveriges yngsta alpina skidanläggning. – Efter det att jag slutade min alpina tävlingskarriär i mars 2019 har jag hunnit vara en hel del på Idre Himmelfjäll, men nu blir det betydligt mer, lovar Frida. Ett nytt fjällhus, högt upp på Idre Himmelfjälls sluttning har blivit hennes eget lilla paradis och det med en egen och unik ljugarbänk. – Jag har anpassat en trestol från en gammal stolbana, skrattar Frida om den unika bänken utanför hennes fjällstuga.

16 |

Egen tävlingsbacke På Idre Himmelfjäll ligger så gott som alla tomter med äkta ski in-ski out läge och Fridas är inget undantag. 20 steg och backen väntar, för även om det går att åka fram till stugan, så skulle aldrig Frida korsa den lilla vägen som skiljer backen från hennes stuga. Alpina skidor ska bäras över vägar för att inte skada kanter och belag.

Just kanter kan komma att behövas i Idre Himmelfjälls senaste tillskott av nedfarter, Frida Race Arena. – Jag har än så länge bara provat att gå i backen och den är verkligen brant, säger Frida som vet när en backe är brant! Därmed kan hon lägga en till backe till listan över nedfarter som hon gett namn till. Sedan tidigare finns Fridabranten strax bortanför den nya Frida Race Arena och även hemma i Norberg har hon gett namn till en egen nedfart. – I vinter räknar jag med att vara på plats en hel del på Idre Himmelfjäll. Vi kommer att fira nyår där och blir där vid flera tillfällen under vintern som till påsk. – Det blir både alpin skidåkning och längdåkning, lovar Frida, men också en ny utmaning och det är pulkadragning. Lille Colin är nu ett år gammal och centrum i Fridas och sambon Richard Janssons liv. – Det blir pulka med Colin i vinter, men vem vet. Ser ni en tokig mamma i vår som försöker få honom på skidor så kan det vara jag, skrattar Frida.

Expertkommentator och OS Frida tävlar inte längre i de alpina pisterna men kärleken till den alpina sporten har gett henne uppdraget som expertkommentator i Viaplays TV-satsning på det. – Jag har passionen för sporten och ser det som hedrande att få vara en del av den satsningen. Med tanke på att Colin bara är ett år så blir det mest studioarbete för Frida. OS väntar också i vinter, dit reser Frida för att kandidera för en plats i de aktivas kommitté. – Under min karriär hade jag inte tid för att engagera mig så mycket som det krävs, men nu har jag en möjlighet att bli atleternas röst i de olympiska frågorna. – Några av områdena som ligger mig varmt om hjärtat handlar om jämställdhet, fair play och att sätta atleterna främst, säger Frida. 17 kandidater konkurrerar om fyra platser. Fyra av de sjutton har OS-guld och Frida är en i den kvartetten, där franske skidskytten Martin Fourcade är den mest kända. På Idre Himmelfjäll är Frida avgjort den mest meriterade i pisten.


Frida Hansdotter har flyttat in i sitt nya hus på Idre Himmelfjäll

HARMONI Exklusiva fritidshus

@brahus.se #brahus #vårtbrahus

brahus.se


Investera i ditt egna drömhus på Idre Himmelfjäll

Boka din egen tomtvisning Peter Höögs Bor Särna Gör Säljansvarig för tomter och fastigheter på Idre Himmelfjäll Vad är det bästa med ditt jobb Att få hjälpa många att uppfylla drömmen om en egen fjällstuga. Vad gör Idre Himmelfjäll så speciellt Det är svårt att sätta fingret på men det finns en speciell atmosfär här på Idre Himmelfjäll som präglas av människor som är positiva och glada. Jag har träffat väldigt många från alla delar av landet och dom flesta känner samma sak. 18 |

Intresset för att bygga på Idre Himmelfjäll har varit rekordstort. Vi jobbar just nu med utveckling av nästa tomtområde som ligger direkt norr om 6-stolen och kallas Cressida. Boka egen visning av framtida områden hos Peter Höögs Växel 0253-402 00, mobil 073-530 83 89, peter.hoogs@idrehimmelfjall.se


Välkommen med din förfrågan!

En fullservicelösning vid byggnation av fjällhus

Vår affärsidé är enkel

› Vi kommer på avtalad tid › Vi håller vad vi lovar › Vi levererar ett hantverk med hög kvalitet

FREDRIK@JUNGFRUVIKEN.COM | 073-510 95 55 | WWW.JUNGFRUVIKEN.COM


SKIPASS

SKIDUTHYRNING

Med skipasset "Idre Himmelfjäll" åker du i Idre Himmelfjälls 22 nedfarter och med "Idrepasset" i 81 nedfarter på Idre Himmelfjäll, Idre Fjäll och Fjätervålen.

Vi hjälper dig att hitta rätt utrustning oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare, vi lyssnar alltid på dina önskemål. Du kan välja komplett paket till förmånligt pris eller hyra enstaka delar av din utrustning som du behöver.

IDRE HIMMELFJÄLL/IDREPASSET Ungdom 8-15 år Vuxen Föräldra Senior +65 16+ pass* 3 tim 255:- / – 325:- / – – 1 dag 290:- / 415:- 365:- / 530:- 515:- / 740:2 dgr 530:- / 755:- 680:- / 970:- 955:- / 1360:3 dgr 750:- / 1075:- 965:- / 1380:- 1355:- / 1930:4 dgr 945:- / 1355:- 1210:- / 1735:- 1700:- / 2430:5 dgr 1115:- / 1590:- 1430:- / 2040:- 2000:- / 2855:6-7 dgr 1240:- / 1770:- 1585:- / 2270:- 2220:- / 3180:4 av 7 dgr valfri 1095:- / 1530:- 1395:- / 1960:- – Säsongskort 3335:- / 4390:- 4450:- / 5850:- – Chipkort 60:- 60:- 60:*Delas av föräldrarna, ett namn och ett foto på en av föräldrarna. Barn 0-7 år åker gratis i liftarna om de bär hjälm. FÖRBOKA DITT SKIPASS ONLINE

Passen köper du enklast online. Förbokade liftkort hämtas ut i våra obemannade pickup-boxar utomhus som finns vid Skidboden, restaurangen/reception och 6-stolsliften. Har du chipkort kvar sedan tidigare år kan du lätt ladda det online. Kortet börjar gälla 5 till 10 minuter efter laddning. Kom ihåg att ange WTP-nummer som finns på chipkortet! Skipass kan också köpas på plats vid Skidboden och receptionen.

1 dag 2 dgr 3 dgr 4 dgr 5 dgr 6-7 dgr 120:- 180:- 230:- 290:- 330:- 360:-

Ungdom 8-15 år Slalompaket* – nybörjare Slalompaket* – medel Slalompaket* – avancerad

1 dag 2 dgr 3 dgr 4 dgr 5 dgr 6-7 dgr 210:- 290:- 380:- 460:- 540:- 590:300:- 440:- 580:- 710:- 810:- 900:380:- 540:- 710:- 870:- 990:- 1100:-

Barn & Ungdom 0-15 år Snowboardpaket* Twintippaket*

1 dag 2 dgr 3 dgr 4 dgr 5 dgr 6-7 dgr 250:- 360:- 470:- 580:- 660:- 720:230:- 340:- 440:- 540:- 610:- 680:-

Vuxen 16 år+ 1 dag 2 dgr 3 dgr 4 dgr 5 dgr 6-7 dgr Slalompaket* – nybörjare 250:- 380:- 490:- 600:- 680:- 770:Slalompaket* – medel 300:- 440:- 580:- 710:- 810:- 900:Slalompaket* – avancerad 380:- 540:- 710:- 870:- 990:- 1100:Slalompaket* – avancerad plus 420:- 590:- 780:- 960:- 1090:- 1210:Snowboardpaket* 300:- 440:- 580:- 710:- 810:- 900:Twintippaket* 300:- 440:- 580:- 710:- 810:- 900:LÄNGD Barn & Ungdom 0-15 år Längdpaket*

1 dag 2 dgr 3 dgr 4 dgr 5 dgr 6-7 dgr 130:- 200:- 250:- 300:- 350:- 390:-

SPÅRKORT

Vuxen 16 år+ Längdpaket (skintech)*

1 dag 2 dgr 3 dgr 4 dgr 5 dgr 6-7 dgr 200:- 270:- 360:- 440:- 500:- 570:-

Från skiduthyrningen på Idre Himmelfjäll utgår längdspåret som tar dig ut i hela Idre Fjälls spårsystem. Du har tillgång till 82 km preparerade spår varav 30 km har belysning. De elbelysta spåren utgår från Idre Fjälls skidstadion. Spårkort köper du i Skidboden och receptionen och är obligatoriskt för längdskidåkning.

ÖVRIGT Hjälm (ingår för barn 0-7 år) Ryggskydd Stavar

1 dag 2 dgr 3 dgr 4 dgr 5 dgr 6-7 dgr 40:- 60:- 70:- 90:- 100:- 120:50:- 70:- 80:- 100:- 120:- 140:40:- 60:- 70:- 90:- 100:- 120:-

1 dag 2 dgr 3 dgr 4 dgr 5 dgr 6-7 dgr Säsong Barn 0-7 år åker gratis.

Låt oss om ta hand or id dina sk DEN

SKIDBO

20 |

ALPINT Barn 0-7 år Slalompaket*

Ungdom 8-15 år Vuxen Senior +65 16+ 85:- 140:155:- 260:215:- 360:265:- 440:300:- 500:355:- 595:715:- 1190:-

TRYGGHETSPAKET** 1-4 dag 5-7 dgr 8-15 dgr Slalom – nybörjare, barn, längd 80:- 100:- 140:Slalom – medel, snowboard, twintip 100:- 120:- 160:Slalom – avancerad 120:- 140:- 180:*Skidor, pjäxor och stavar ingår i alla paket. Hjälm ingår till alla barn 0-7 år. **Befriar dig från ersättningsskyldighet vid skador på hyrd utrustning. Gäller vid stöld eller olyckshändelse, ej vid vårdslös hantering. Trygghetspaketet är en engångskostnad, ingen självrisk krävs. Kan endast köpas vid hyres- eller bokningstillfället. Stulen utrustning ska anmälas till polisen.

SKIDVERKSTAD Testa vår automatisk skidslip som, förutom ger vassare kanter, även ger ett jämnare belag. Alla hyrskidor är också slipade i den nya maskinen, allt för att ge dig den bästa skidupplevelsen. Storslipen Ifyllning av belag, planslip, struktur, kant, hängning av kant och valla.

499:-

Mellanslipen Planslip, struktur, kant, hängning av kant och valla.

399:-

Lillslipen Kantslip, hängning av kant och valla.

299:-


| 21

16

Trolltoppsliften

Sagaliften

Fjälljätteliften

Daltoppsliften

Valhallia Express

Himmelsliften

A

B

D

F

G

H

LIFTAR

L

I

Fjällrikeliften

Torsliften

20 december 2021–24 april 2022 20/12 – 13/2 kl. 09.00-15.30 14/2 – 24/4 kl. 09.00-16.30 Julafton stänger vi kl. 14.00 Säsongens sista dag stänger anläggningen kl. 15.00

LIFTARNAS ÖPPETTIDER

F

22

CRESSIDA

3,2 KM LÅNG

549 möh

I

BURUSJÖN 633 möh

L

15

Rullband

Knapplift

Bygellift

Stollift 6 pers

Lift toppstation

G

26

LIFTSYMBOLER

27

N I P FJ Ä L L E T 1 1 9 1 m ö h

Nipfjället

35

6

5

4

3

2

1

14

Derningssaga

Flingas barnland

Vajbranten

Trolltrillet

Snöflingan

11

13

22

6

9

12

Fridabranten Odingen Baldersbacken

12 13 14

Långstigen

Frida Race Arena

11

15 15

Stortrollet

9

30

27

26

Himmelsbacken

Skogsälvans slinga

Carlbacken

35

34

22 22 22 Torsfallet

31

31

Rundturen

6

31

Pist svår

Pist medelsvår

Pist lätt

Pist mycket lätt

PISTSYMBOLER

2

34

B

3

A

Topptursled

Anslutning till skoterleder

Skoterledsutfart

Anslutning till Burusjöspåret

SÖ D R A

JUPITER

5

Parkering

Shopping

Skidskola

Skiduthyrning

Skipass

Restaurang

SERVICESYMBOLER

RESTAURANG RECEPTION

SATURNUS

PISTOMRÅDE

Städjan S TÄ D J A N 1 1 3 1 m ö h

FRAMTIDA

TOPPHEDEN

Längdskidspår

SKIDBODEN

MERKURIUS

1

L 872 möh E L FJ Ä LHimmelfjäll

Bergvättebacken

Vägvisarn

Fjällfaran

NEPTUNUS

4

33

Långstigen nedre

D

17

H

30

15

Fjälljätten 17

16

33

COPERNICUS

POLARIS

26

Bergstoppsvätten

PISTER

15

27

3,2 KM LÅNG

HIMM

G FAMILJENS NYA SKIDPARADIS

E BY IDR

Grillplats

Skidpatrull

E FJ Idre I D RFjäll

ÄLL

Kiosk

Elbilsladdare

Info

Renaktivitet

Återvinning

FJÄLLBÄCKEN

Skoteruthyrning

Reception

Värmestuga

Toalett

NOR RA

FJ Ä T E R V Å L E N


Boka en mysig fjällstuga i vinter Efter en härlig skiddag i backen finns inget bättre än att krypa upp i soffan vid den öppna spisen med en varm kopp choklad. Kanske du slår en tärning, flyttar några pjäser och njuter av solnedgången. På Idre Himmelfjäll hittar du ett av fjällvärdens nyaste och fräschaste boende, många med ski in-ski out. Välj mellan egen stuga, parhus eller lägenhet.

22 |


det finns boende för alla smaker, för den mindre familjen till det större sällskapet. Oavsett om du önskar ett modernt boende, en mer rustik stuga med gediget timmer eller en lägenhet nära barnområdet där skidskolan huserar, så tror vi att ni ska hitta det hos oss.

"Vi är stolta att kunna erbjuda Idrefjällens nyaste boende" BOKA PÅ IDREHIMMELFJALL.SE

De flesta husen har de bekvämligheter du är van vid hemifrån, såsom tvättstaplar, torkskåp och diskmaskin, även braskamin och bastu, för den riktigt härliga fjällstugekänslan. Förutom att boendet på Idre Himmelfjäll är nybyggt och välutrustat så ligger husen vid nedfarterna eller aldrig är mer än en lagom uppvärmningssträcka på 150 m till närmsta nedfart.

FÅ KANONPRIS PÅ VÅRA LÅGPRISVECKOR 2-4

HÄRLIGA MARS VECKA 13-14

Lägenhet 2+2 bäddar med bastu. Pris från 3.650 kr Du får dessutom 20% rabatt på förbokad skidhyra, skipass och gruppskidskola.

Härlig vårskidåkning, snögrotta med varm choklad, kanske den bästa tiden på året? Lägenhet 2+2 bäddar med bastu. Pris från 4.745 kr

IDRE HIMMELFJÄLL | 23


Fjällhus med känsla

Hitta din favorit på www.hudikhus.se Hudikhus_halvsida_190x135_Fjällhus.indd 1

2021-11-10 10:45

la a k o l n di å p r ä ta r H t i h l e nd a h g g ve r by ö h e b u d t l l a ). du l l i t e t (o c h l i e n ! m m o k l ä V Tel: 010 4719600

idre@handelsgruppen.se Industriområdet, 790 91 Idre 24 |GRÖNA TAK ÄR VÅR FRAMTID Från fjäll till skärgård Bra värmekälla. ch trygg. Naturlig och Det finns en Bosch värmepump för alla hus och alla förhållanden; Jord, Berg, Sjö, Luft/luft, Frånluft och Luft/Vatten. Alla med strålande energibesparing genom miljövänlig återvinning av lagrad solvärme. Tryggt köp med 6 års garanti + 6 år med tillvalsförsäkring.

SEDUMTAK Smakfullt, hållbart och miljövänligt. Passar såväl nyproduktion, vid takbyte eller renovering. Läs mer om torv & sedumtak. bergobrykt.se

VI ERBJUDER lösullsisolering med cellulosafibern ISOCELL EFFEKTIVT OCH MILJÖVÄNLIGT för Golv, Vägg och Vind

0250-178 15

Vi erbjuder lösullsisolering med cellulosafibern ISOCELL. EFFEKTIVT OCH MILJÖVÄNLIGT för Golv, Vägg och Vind DALA

WARMCEL Kontakt: Torbjörn Stegeborn, Gärdesvägen 31, 793 32 Leksand Telefon: 0247 - 151 30, mobil: 070 - 626 10 37. e-post: info@warmcel.nu

osafiber handlat aniska and,

IsoSmart är din klimatsmarta väg till ett Varmt och Friskt hus Vi erbjuder lösullsisolering från Dalarna av bästa kvalitet

Klimatsmart KONTAKTA OSS: 072-173 57 80 • kontakt@isosmart.se 26 |

Vi erbjuder komplicerade och enkla lösningar inom ventilation Vi åtar oss även totalentreprenad där vi ansvarar för samordning inom ventilation, bygg, el och vs. Välkomen med din förfrågan!

0250-400 20 • www.pemi.se


Psst!

Vi erbjuder även lösningar för suterränghus.

Tillsammans skapar vi ditt nya fritidshus

Kom och prata husdrömmar med en lokal expert! Ola Jonsson finns på plats i Idre för att hjälpa dig att göra drömmen till verklighet. Vi på Jörnträhus erbjuder en mängd typhus som vi kan anpassa helt utifrån era behov. Vårt stora kontaktnät av lokala byggare kan också hjälpa till med montaget av husbyggsatsen som ni beställer från oss och, om ni vill, göra huset helt färdigt. Trähusen går att få i storblock eller knuttimrat hus och byggs i torra fabriks­ miljöer. Med passion från Jörn. Kontakta Ola Jonsson, 073 818 50 44, ola.jonsson@jorntrahus.se


Din stugförmedlare i norra Dalarna

Vi utför även stugservice så som storstädningar, avresestäd, avresesyn och jour till stugägare som hyr ut själva. Bäddset till uthyrning. Även ved kan beställas via oss.

Vi samarbetar med Idre Himmelfjäll där vi sköter all stugservice som uthyres och bokas via dem. Vi har även ett nära samarbete med Fjätervålen där vi erbjuder storstäd och avresestäd som beställs direkt via dem eller oss.

Vi har boendet som passar de flesta önskemålen året runt. Allt från SKI IN-SKI OUT, till boende från Grövelsjön i norr till Särna i söder.

Tel. 0253-20 000, 070-558 39 85 | arne@abidrearne.se | abidrearne.se

- SNÖSKOTER - ATV - VERKSTAD - KLÄDER - TILLBEHÖR

DIN UPPLEVELSE - VÅRT MÅL! N ya o c h b e g a g n a d e maskiner till försäljning

Vi erbjuder skoteruthyrning och guidade turer. För bokning: boka@idreskoter.nu Tel: 076 100 87 60

28 |

Ljunghemsvägen 23, Idre ©2021 Bombardier Recreational Products Inc (BRP). Med ensamrätt. TM, ® och BRP-logotypen är registrerade varumärken tillhörande BRP eller dess dotterbolag.


– BYGGFIRMA I NORRA DALARNA MED SÄTE I SÄRNA –

RENOVERING NYBYGGNATION OMBYGGNATION TILLBYGGNATION MATTLÄGGNING

Vi utför även sprutiso lering! www.fmbygg.se

Kontakta oss för en offert! 073-984 84 01 • 073-500 70 89 •www.fmbygg.se fmbyggab.se

Al


Gör som Idre Himmelfjäll

LADDA DITT HEM MED 100% GRÖN EL TECKNA DITT NYA ELAVTAL PÅ DALAKRAFT.SE

Möbelrondellen i Mora HÖG KVALITÈ - GOD SERVICE - TRYGGA KÖP

EGNA LEVERANSER I HELA DALARNA TEL:0250-10765

MORA

Information om dina konsumenträttigheter, vår reklamationshantering och uppgift om var konsumenten kan få hjälp med råd om tvistlösning, finns på www.dalakraft.se.

DIREKTBUSS TILL OCH FRÅN STOCKHOLM Se tidtabell på: www.masexpressen.se

Skålmyrsvägen 40

Mån-Fre: 10-18 Lördag: 10-15 Söndag: 12-16 www.mobelrondellen.se

Din mäklare i Idre Att investera och semestra i fjällen är populärare än någonsin. Just nu ser vi en tydlig ökning av både köpare och säljare inför säsongen. Har man en fritidsbostad i fjällen och funderar på att sälja så är det läge nu. Kontakta mig, Daniel Nyström 070-834 44 43 daniel.nystrom@husmanhagberg.se

Besök oss på husmanhagberg.se

Idrebua VI HAR ÖPPET

Mån-lör 8-20 Sön 11-20

Onlinebeställning via formulär finns på www.ica.se/ idrebua

NYBAKAT BRÖD VARJE DAG • CAFÉ

IDRE BUA Tel: 0253-200 03 • www.ica.se/idrebua Vi finns även på Facebook! 30 |


Vi följer inte, vi leder!

VÄRMEPUMPAR INSTALLATION SERVICE

0735 282 889

fjallpumpen.se

Behörigt installationsföretag med över 2600 värmepumpsinstallationer sedan 2004. Självklart ackrediterad av Swedac för trycksättning med gas enligt regelverket.

Din lokala maskinuthyrare med ett brett sortiment

Välkommen till Norra Dalarnas ledande fastighetsmäklare Fastighetsbyrån Idre 0253-201 80 IDRE@FASTIGHETSBYRAN.SE • FASTIGHETSBYRAN.SE/IDRE

Ljunghemsvägen 8

VARDAGAR 7-16 Lunchstängt 12-13

Vi försäkrar Himmelfjäll

070-666 24 37 www.agera.eu

www.kjellhalvarssonsbygg.se • Byggnadsarbeten

• Nybyggnationer

• Kakel och Klinker

• Mattläggningsarbeten

• Försäkringsskador

• Takbyten

Bondgårdsvägen 1 796 31 Älvdalen

Tel: 0251-211 78 Mobil: 070-547 02 46 Fax: 0251-211 72

info@kjellhalvarssonsbygg.se

Din kompletta måleripartner i Idre med omnejd.

Vi utför in- och utvändig målning samt tapetsering.

Jens Martinsson Måleri AB Tel. 073-057 69 22 • IDRE | 31


HANS ERIKS SCHAKT & GRÄV AB

ALLT INOM GRÄV, SCHAKT & TRANSPORT Er helhetsleverantör inom mark- och grundarbeten. Kontakta oss för offert!

Entreprenad

HANS ERIKS SCHAKT & GRÄV AB Tel. 070-579 08 08 hans-eriklarsson@hotmail.com www.heschakt.se

Allt du behöver för markarbeten

• Grävning • Tomtplanering • VA-arbeten

Bilverkstad

• Bilservice- och reparationer • Plåt/lack och försäkringsärenden

Särna!

PeRo AB i Särna, Vägverksvägen 8, 790 90 Särna. Tel. 0253-109 00, www.peroab.se

32 |

VI UTFÖR/ERBJUDER: Ring för • Grävarbeten kostnadsfri offert! • Matjordstillverkning Utnyttja rotavdraget! • Husdrenering/markplanering • Transporter av olika slag • Lösningar för enskila avlopp Vi skräddarsyr en avloppslösning för ett eller flera hushåll, samfälligheter, fritidshus och byföreningar m.m. Vi arbetar alltid med stor nogrannhet och är måna om våra kunders önskemål.

Telefon 070-591 04 71

Välkommen till PeRo i

AVLOPPSPROBLEM?

VI UTFÖR:

• Sprängarbeten • Husdräneringar • Alla typer av • Dikning av vägar grävarbeten m.m. • Husgrunder TOMMY HÅKANSSON TEL. 070-691 35 97 TOMMY@BERGSERVICE.NU


ALLT INOM MARK- OCH ANLÄGGNINGSARBETEN

Vi är ett entreprenadföretag som arbetar med allt inom mark- och anläggningsarbeten, stora som små. Vi jobbar med tomtplanering, VA-grävningar, husgrunder, vägar, dikningar m.m för små enskilda kunder till stora anläggningar, privatpersoner och företag. Vi eftersträvar alltid högsta kvalitet i våra arbeten och har ett nära samarbete med våra kunder.

VÄLKOMNA ATT KONTAKTA OSS! Peter Emretsson 070-355 55 87 info@emretssonsentrab.se

WWW.EMRETSSONENTREPRENAD.SE

LÅT OSS BYGGA ERT DRÖMHUS!

DIN LOKALA BYGGENTREPRENÖR med egen husfabrik i Älvdalen erbjuder allt från del- till totalentreprenad av er nya fjällstuga!

www.alvdalsbygg.se sale@alvdalsbygg.se info@alvdalsbygg.se

FÖLJ VÅRA HUSPROJEKT PÅ FACEBOOK! @alvdalsbygg | 33


Välkommen tillbaka i sommar!


GRETAVÄGGEN NÄR MILJÖ OCH HÄLSA ÄR VIKTIGAST

Om du önskar att bygga ett hälsosamt hus utan plast i väggarna och med låg miljöpåverkan så väljer du ett hus med Gretaväggen. Resultatet blir en ren träkonstruktion med träfiberisolering som ger en låg uppvärmningskostnad och ett familjehus som varar i generationer. Vi tillverkar Gretaväggen i vår fabrik som är belägen endast 50 km från Idre. Vi har många fina visningshus i området, ta kontakt för en personlig visning. Välkommen med din förfrågan!

www.3-visjon.no | www.gretaväggen.se Louise Mosshäll, +47 418 412 49 | louise@3-visjon.no

®


IDREHIMMELFJALL.SE FACEBOOK.COM/IDREHIMMELFJALL | INSTAGRAM.COM/HIMMELFJALL | 0253-402 00