Page 1


Born

in 1997, I’m currently a 2nd year student in Bandung Institute of Technology majoring in architecture. I defined myself as a hard worker, a perfectionist, and an easy going person. I work well individually and in team. I’m an enthusiastic in learning something new. I also enjoy meeting new people and having new experiences. Best Regards, Fitra Febrina.


AR2250 PROJECT SUBMISSION MENTOR: DIBYA KUSYALA, S.T., M.T. 2016


PERSPECTIVE INTERIOR


Camping Luca Vuerich is a a niche and shelter for mountaineers and hikers. The property with an area of 16 square meters is made of wood and can accommodate 9 beds. This property is elevated from the rocks over 6 concrete columns. Resembled on the form of a chapel, its form is considered as unique and functional. This property is designed to support heavy snow loads that can be stored during the winter. Three faรงades are completely submerged in the snow, and the access is done in the south side.


The structure of Camping Luca Vuerich is made up of 30 panels x-lam, 3 trusses and main base in larch wood which are all numbered and ready to build. The roof is supported by four wooden beam then covered by panels. Metal sheets are used as the covering of the roof and the rear wall. There are 2 small windows for natural lightning and air sirculation. The floor is supported by two big wooden beams. These wooden beams pass the force to 6 concrete columns under.


SECTION SCALE 1:50

GROUND FLOOR SCALE 1:50

SECTION SCALE 1:50


ELEVATION SCALE 1:50


PERSPECTIVE

PERSPECTIVE SECTION

AXONOMETRY


AR2290

ARCHITECTURAL DESIGN STUDIO M O D E L MA K I N G P R OJ E CT S U BM I S S I O N MENTOR: IR. TRI YUWONO, M.T. (2015) IR. BUDI RIJANTO, DEA (2016)


STUDY MODEL

DETAIL

CAFETARIA EXTERIOR MODEL BAMBOO TECTONIC STRUCTURE

Area Location Type Material

60 m2 Cibeunying Park, Bandung Cafetaria Bamboo and Concrete

BAMBOO TECTONIC STRUCTURE

PERSPECTIVE INTERIOR

Facility

Kitchen Juice Bar Toilets (Unisex and Diffable)

Staff Room Manager Room Storeroom


Area Location Type Material Facility

100 m2 Cikapundung Riverspot, Bandung 2-floor Gallery and Studio Steel, concrete, wood Gallery Studio Toilets Storeroom Manager Room PERSPECTIVE


Maximal House is designed for a big family consists of parents with 3 children, a grandmother, and a pair of household assistant. The house is built on 400 m2 surface area and located on the corner so it has 2 front facades. Maximal House’s facades are mostly decorated by wood. This makes this house go in a harmony with the natural surroundings.

GROUND FLOOR Area Location Type Material Facility

SECOND FLOOR

250 m2 Kampung Padi, Cisitu, Bandung 2-floor House Concrete, wood 6 Bedrooms 7 Toilets Living Rooms Kitchen Dining Room Prayer Room Swimming Pool Store Room


AR2210

COMPOSTION FORM STUDIO P R OJ E CT S U BM I S S I O N MENTOR: DR. IR. CHRISTINA GANTINI, M.T.


The original form of 2V House is two trapezoidals which are connected by the form of rectangle. The trapezoidal then get an addition and reduction. This is the additive and substractive process of the form.


Fitra Febrina's Portfolio 2015-2016  
Fitra Febrina's Portfolio 2015-2016  
Advertisement