Page 1

str.

Ĺ tevilka 2 Poletje, 2012

v o k tri nost l a t i v a z

30

i s . i s e itn F lu v eÄ? a K m l i ko ve

predstavit ev SunStevie

!

Predstavitev ĹĄportne prehrane Nanox


str.

2

KAZALO 30 trikov za vitalnost

str. 3 - 7

SunStevia

str. 8 - 9

Nanox

str. 10 - 11


30 trikov za vitalnost

str.

3

Preverite, kako lahko brez vsakega truda pojeste kar nekaj manj kalorij dnevno. Če se boste dlje časa držali naših namigov in jedli malce manj kalorično hrano, se bodo postopoma stopili tudi vsi vaši odvečni kilogrami. In kar je najboljše: nove prehranjevalne navade vam bodo počasi zlezle pod kožo. Za konstantno raven krvnega sladkorja morate redno jesti in ne smete izpušučati obrokov. Na dan pojejte pet manjših obrokov in se tako uspešno izognite napadom volčje lakote.

ogavinsko b o k a lj e b ine v er ribe in im r p Beljakov a n , kot so ločanje tih živilih lki, spodbujajo iz nikade mlečni iz molekul. Zatorej ih ašem maščobn jo manjkati na v me . kor ne s jedilniku m e n v e n vsakod

1

2

Poskusite s svežim ingverjem. Korenina očisti črevesje in pospeši presnovo. Ingver lahko nastrgate v sadno solato, z njim začinite azijske jedi ali pa popijete skodelico ingverjevega čaja. Priprava: nekaj rezin korenine približno 15 minut počasi kuhajte v 250 ml vode, čaj nato precedite in ga popijte.

4

3

Prelisičite željo po čokoladi: pojejte nekaj majhnih koščkov, čokolada pa naj vsebuje najmanj 70 odstotkov kakava. Ta vrsta čokolade namreč vsebuje manj sladkorja kot mlečna. se kloba e n r t e o ali j te z manj Salam jaj li amen nko a raje z kuhano šu inami. o n n s t s e a m m mi ninski perut

5

Odkrijte skrivnost vitkih azijskih žensk: riž vsebuje veliko kalija in dobro odpravlja odvečno vodo iz telesa.

6


str.

4

30 trikov za vitalnost Artičoke pospešijo izgorevanje maščob. Jejte kuhane dele listov in srčke artičok. Lahko kot predjed ali pa skupaj z lahko jogurtovo omako.

7

Pojejte veliko sadja in zele njave. Ena p ja predstavlj orcia količino, ki ustreza eni p dlani. Zelenja o lni vo in sadje s i privoščite o vsakem obro b ku, za poslad ek pa names sladkarij raje to izberite kos sadja.

8

Temno jagodičevje vsebuje veliko vitamina C in močno pospeši izgorevanje maščob. V teh hladnih mesecih lahko maline, robide in borovnice iz zamrzovalne skrinje s pridom izkoristite.

9

di. e re ha b o č aš kru eč m e kosu v e r s P arga ecite Odr lom ali m r okus s e z ma za dob mažite n a i rino h raje n . ru na k gorčice e malc

10

Na dan spijte 1, 5 do 2 litra vode, nesladkanega čaja ali pa lahkih sadnih napitkov. Kozarec pijače pol ure pred kosilom ali večerjo bo potešil največjo lakoto.

11


30 trikov za vitalnost

str.

nje’

vlja spra

po liko iko n e v ‘ l vo i e vi a v a b r p je re go o . Vsebu speši p a. n a M lesu , ki po iz teles e t o po aA min uje vod a t i j v tran ods

12

Kupujte manj masten sir v kosih. Sami ga s salamoreznico zrežite na tanjše rezine ali pa ga malce zamrznite in nato zrežite.

13

Na ta trik prisega veliko manekenk: vsako uro spijejo kozarec tople, negazirane vode. Požirek za požirkom spodbudi presnovo in zapolni želodec.

Sojini kalčki pomagajo pri izgrajevanju mišic in izgorevanju maščob. Skupaj s športnimi aktivnostmi so preprosto nepremagljivi. Te male bombice čim večkrat posujte po solati.

14

15

Jedi postrezite na manjših krožnikih. Ta trik prelisiči oči in možgane. Hitreje boste imeli občutek, da ste siti.

Namesto sladic raje jejte papajo. Ta tropski sadež namreč vsebuje posebno veliko encimov, ki pomagajo pri izgorevanju maščob.

16 17

5


str.

6

30 trikov za vitalnost Nič e pre sar s i p Ma oved ne le p ujte gre reh ! h z m e pop ransk e a hra nj ka ravite l n o tom o in s rično . špo r-

Sladica kot zaključek bogatega menija? Ni problema! Namesto kremne ali smetanaste sladice raje pojejte sadni sorbet ali pa sadno solato.

19

18

Če se želite upreti želji po sladkem, pomaga dišeča svečka z meto. Njeno eterično olje prežene volčjo lakoto po čokoladi, piškotih in gumijastih medvedkih.

20 Namesto s soljo jed raje začinite z zelišči. Sol namreč veže vodo v telesu, aromatična zelenjava pa vam celo pomaga pri izgubljanju kilogramov. Bazilika odstranjuje vodo iz telesa, drobnjak poveča porabo kalorij, žajbelj v hrani pa preprečuje volčjo lakoto.

Ne odpovejte se maščobam, saj so življenjsko pomembne. Raje izberite kakovostne vrste z omega 3 maščobnimi kislinami, kot je na primer laneno olje.

22

21

Mleko in mlečni izdelki ne bi smeli manjkati na nobenem jedilniku. Seveda se lahko v njih skriva precej maščobe, zato raje izberite izdelke z 1, 6 ali pa le 0, 5 odstotka maščobe.

23

az omb horb a T e kivi. tvorjenj n e i e jejt peš n po a C pos vitkost. a d Vsak vitamin rbijo za o k velik v, ki pos o mon

24


30 trikov za vitalnost V tem ko po zimskem č a z kupit elo ugod su lahni e sade veliko tro h cenah žev. Š pskih e odliče n je a posebno vseb nana uj s ki raz e encim b , ki ro g blazin rajuje ma melin, š ice in č zavir obne a tek

25

Izogibajte se skritim sladkornim pastem, na primer v sadnih napitkih in kečapu. Ti izdelki namreč zvišujejo raven krvnega sladkorja in blokirajo izgorevanje maščob.

26

27

Polnozrnati izdelki naj z vašega jedilnika preženejo belo francosko štruco in testenine iz bele moke. Hitreje boste siti, tovrstni izdelki pa vsebujejo tudi več balastnih snovi. Zraven vedno pijte dovolj tekočine.

Previdno pri gotovih izdelkih. Pogosto vsebujejo veliko maščobe in sladkorja. Kolikor prej so te sestavine navedene na embalaži izdelka, toliko več jih je v jedi.

28

Med obroki popijte skodelico zelenega čaja. Ta vsebuje katehine, ki pospešijo izgorevanje maščob.

29

V skodelico kave si denite ščepec kardamoma. Ta azijska začimba pospešuje presnovo.

30

str.

7


str. str.

8

SunStevia SUN STEVIA PONUDBA NARAVNIH SLADIL S 100% STEVIO

Elite in Premium sta naravna sladila s 100% stevio t.j. sladki beli prah iz 100% ekstrakta iz rastline stevia. Elite je ČISTI REB-A in vsebuje najvišji delež Reb-A na tržišču. Je ekskluzivni produkt SUNSTEVIA SLADILA IMAJO OPRAVLJENE ANALIZE PO NAJVIŠJIH EVROPSKIH STANDARDIH, KI POTRJUJEJO RESNIČNOST NAVED O PRONCENTUALNEM DELEŽU REB-A V SLADILIH Skupne lasnosti naravnega sladila v prahu ELITE in PREMIUM: - pridobljeno iz gensko nspremenjene rastline Stevia rebaudiana (GMO FREE STEVIA) - Brez pesticidov (PESTICID FREE) - Pridobljen popolnoma naravno s pomočjo naravnih solventov, brez kemikalij (CFS FREE) - Vsebuje 100% izvleček (ekstrakt) iz lista stevije brez umetnih dodatkov ali primesi sladkorjev - Zaradi lažjega doziranja proložena merica 9.5ml (bistveno olajša doziranje in uporabo

A-A) - ČISTI REB A b e R % 7 z min. 9 kt iz stevije a tr s k e % Lite (100 SunStevia E ču vie na tržiš ekskluziven produkt te s iz ilo d la korja, a tržišču ostnejše s (1g=350g slad r o k d la s t - Najkakov Reb-A (97% delež) n lajši ko lež ču: 350x s iš ž tr a - Najviji de n č sladilna mo kusa cca. - Najvišja nkega prio a 50kg za re in g rja.) lič li o ko a k d , a a v sl g g e it e kg 3g=1 dkorja (50 k, brez trpk 00 zaslad la s 6 e l . d a lič la c ž s c a 12 a z m ti sladkos dostuje - Popolno 5g Elite za kvivalentno 2 e a je in l lič m ijač. o k ,5 - Neto merica 0 nje jedi in p a a k n MPC d e , la v s e a it z d C brez DDV ,90 € P M 1200 zasla raba: 1/4 - 1/2 merice V D D 7 PC brez Upo 5,44 € oličina V 5,60 € K sladkorja). ) 14,90€ g 5 2 je 3€ ,7 a količina 13 jn a g d ro 10 p lj o 10,40 € Izdelek (najb lite (97% Reba-A g 5 2 E ia v ba-A SunSte lite (97% Re SunStevia E


SunStevia

str.

9

Z ekstrakcijo stevie se pridobiva skupina osmih glikozidov – pod skupnim imenom steviol glikozidi, Rebaudiozid A, steviozid, B, C. Najboljši okus in najboljšo kakovost pa ima glikozid Reb-A. Čim več ga je, tem boljšega okusa je izdelek (na srečo lahko to ugotovimo tudi sami.) EU je odobrila tudi samostojno uporabo glikozida Reb-A, če je njegova čistost vsaj 97-odstotna. Torej imamo v praksi dva tipa izdelkov. Tiste, ki vsebujejo mešanico glikozidov, ali tiste, ki so vsaj 97-odstotno čisti Reb-A. Težava je v tem, da s procesom ekstrakcije nastane le 2-4 % tega glikozida, ki je najbolj iskan in najdražji. Zato ne preseneča, da se ta prodaja vsaj petkrat (včasih tudi desetkrat) dražje, kot če kupujete mešanico steviol glikozidov.Zato v osnovi nastajajo zelo velike razlike med okusi različnih izdelkov in njihovo ceno.

) eb-A R % e0 via Pr min. 6 e t z S n e ij u 0% tev VS kt iz s tevie. iz stevije (6 REB-a s a r t iz s k a dil več dili 0% e zid sla eviozidi sla m ga ima 50% ia e (10 io it v L e t E ds tev emiu d st evia da me Reb-A me A. SunStevia Pr po rastlini s SunSt a p s m ž bm g Premiu ajvišji dele 0% deleža Re iokuso ) r ia p a 50 v e in t im n č 4 s li n ja t n r le n o i e o k a u k d ij pr -S slad bov itev, nava je vse zidi imajo po z rahlim in korja; 4g = 1kg 0 zaslad m iu ) io a m dkorja ) * stev ga priokus 1g = 250g slad za cca. 40 la A s B g ( e je RE 35 grenk kot sladkor m zadostu orja ( k z d e r la B s i miu ličk MPC x slajš g Pre sti 8 ž ač. o DV k D € d z - 250 količina 25 v. e la r 11,90 PC b € e i in pij tno s it o n d t M d e le je la N a s je iv V a n v z DD 10,97 00 z ladka l je ek PC bre € V cca. 8 rica 0,5 m erice za s a m e 7,90 Količin Ena m a: 1/4 - 1/2 b 25g Upora k A le Izde 0% Reba Elite (6 ia v e t SunS


str.

10

Nanox


Nanox

str.

11


str.

Kmalu veÄ?! Spremljajte nas. www.fitnesi.si

Fitnesi.si magazin poletje 2012  
Fitnesi.si magazin poletje 2012  

Poletna izdaja fitnes magazina spletnega portala Fitnesi.si

Advertisement