Page 1

FIT &ACTIEF ‘Special’ 24 uur FitClass-To Walk again

mei 2012

Kom op 1, 2 en 3 juni een uur bewegen met plezier en steun To Walk Again! Luc Van Lierde en Marc Herremans

Laat ook mensen met een beperking genieten van sport Met jouw deelname geef je hen alle kansen

Zo plezant is rolstoelbasket! Voor hen doe je mee. p.10

Ontdek waarom Gene Bervoets, Louis Talpe, Fredje De Burghgraeve en vele anderen meedoen! BEREID JE VOOR: 1 FitAdvies + 1 maand FitClass voor €10 ipv €98

Doe het voor jezelf, Fitclass leert je bewegen met plezier. p.6

mei 2012

Fit & Actief


Uw eigen bron voor thuis Water is de bron van al het leven. Zonder water is leven op onze planeet onmogelijk. We bestaan voor meer dan de helft uit water, het is dus van groot belang voor onze gezondheid. Sta daarom eens stil bij het water dat u drinkt. BRITA, ontdek het zelf Het Belgische kraantjeswater is drinkbaar. Alleen is er bijna niemand die het echt gráág drinkt. In sommige streken smaakt en ruikt het naar chloor. Op andere plaatsen zit er te veel kalk in. Met een BRITA Waterfilter kunt u daar zelf iets aan doen. Een BRITA Waterfilterkan: • Filtert kalk en stoffen zoals chloor, die de natuurlijke geur en smaak van uw kraantjeswater kunnen verstoren. • Zo geniet u van heerlijk zacht water en lekkere koffie, thee en espresso zonder kalklaagje!

Drink voldoende water tijdens het sporten Meer dan de helft van uw lichaam bestaat uit water. Sterker nog, water ‘zorgt’ voor uw lichaam. Het houdt de lichaamstemperatuur op peil, het speelt een hoofdrol bij het transport van voedingsstoffen en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Vooral als u beweegt en meer transpireert, is het drinken van voldoende water belangrijk. Zorg dat u daarom voldoende drinkt, liefst ca. 8 glazen per dag!

www.brita.be 00800-14789632 (gratis)

mei 2012

Fit & Actief


WELKOM! de zomer in, dankzij p.4 FitFitClass

Beste Lezer, Lente en zomer, de twee seizoenen die ons het meeste energie geven! Als vanzelf begin je te lopen, te springen, te dansen en bruis je van de goesting om te bewegen. Was het maar zo, miljoenen Vlamingen van alle leeftijden komen nog nauwelijks uit hun luie zetel. Ze worden er letterlijk ziek van en erger nog hun vitaliteit en levenskwaliteit wordt met de dag slechter.

hun oproep: kom p.6 Volg uit je zetel en beweeg!

Hoog tijd om wakker te worden en bewust stil te staan bij hoe het met jouw fitheid en beweging is gesteld. Daarom organiseren: FitClass en To Walk again op 1, 2 en 3 juni een groot beweegfeest de 24 uur van FitClass-To Walk Again. Samen halen we jou uit de zetel, laten we je kennismaken met bewegen met plezier. Bewegen werkt aanstekelijk, althans dat hopen we. Want ook voor jou is bewegen de sleutel tot meer vitaliteit en levenskwaliteit. Bovendien geef je met een uurtje beweegplezier bij FitClass mensen met een beperking meer kansen om fit en gezond te leven. Als dat geen motivatie is!

doet hen p.10 Sporten stralen van geluk

p.12

Scholen en bedrijven dragen hun steentje bij

ons doktersadp.14 Volg vies, meer bewegen!

Om jou in beweging te zetten, vulden we deze Fit & Actief tot de rand toe met getuigenissen en interessante tips: Gène Bervoets, Louis Talpe, Wivina Demeester en heel wat andere BV’s laten in hun fitheidskaarten kijken. Ontdek of ze in conditie zijn en waarom ze veel of weinig bewegen. Een sportarts vertelt waarom beweging vaak beter werkt dan pillen. Overgewicht, diabetes, artrose maar ook vermoeidheid en stress werk je weg met een flinke dosis sport. We roepen ook scholen en bedrijven op om mee te doen, ze kunnen alvast een voorbeeld nemen aan het Sint-Aloysisuscollege in Diksmuide. Zij huisvesten een FitClass en sporten massaal mee op 1, 2 en 3 juni. En wie zich afvraagt of zijn geld wel terecht komt na het actieweekend ten voordele van To Walk Again, die wordt overtuigd door Johan, Donny, Daniël, Anita en Greta. Vijf mensen met een beperking die je dankbaar zijn voor jouw steun om hen te laten sporten. Maak nu werk van je gezondheid en beweeg! Doe het niet alleen, motiveer vrienden, familie, collega’s om samen mee te doen op 1, 2 en 3 juni. En als je echt de smaak te pakken hebt, heeft FitClass een super aanbod. Voor slechts €10 bieden we jou een professionele fitheidsmeting, een 12 wekenbeweegplan en 1 maand lang 2 x per week een FitClass-circuitles aan. Zo wordt bewegen een gezonde gewoonte en geniet je van bruisende vitaliteit. Waar wacht je op? We wensen je alvast een fitte en actieve zomer…

Yves Van Craenenbroeck - Luc Van Lierde - Marc Herremans

p.20 Nu is het aan jou! www.fitclass.be www.fitclasstowalkagain.be mei 2012

Fit & Actief

3


Fit de zomer in, dankzij Wat meer bewegen, wat gewicht verliezen, je weer helemaal fit en gezond voelen in hoofd en lichaam. We willen het allemaal en toch blijft het zo moeilijk. Al snel zal je ontdekken hoe bewegen een gezonde en plezierige gewoonte wordt.

BEWEGEN KAN JE LEREN

Begrijp je niet wat andere mensen zo leuk vinden aan sport? Dan heb je in het verleden allicht de verkeerde sport gekozen. Uitgeput, zonder motivatie en misschien geblesseerd geef je de zoveelste poging op. Toch kan je echt leren bewegen met plezier! Als je traint binnen de voor jou ideale hartslagzone, je vorderingen zwart op wit op papier ziet verschijnen en tijdens iedere les professionele begeleiding krijgt, dan ervaar ook jij binnenkort hoe leuk bewegen is.

EEN UNIEK BEWEEGCONCEPT

Daarom is er FitClass, een uniek beweegconcept dat je onder professionele begeleiding weer leert bewegen met plezier, tot het een

4

mei 2012

Fit & Actief

FitClass

gezonde gewoonte is geworden. FitClassen staat voor bewegen op basis van een wetenschappelijk verantwoorde methode. Dankzij een beweegplan op maat en een eenvoudig systeem met FIT-punten, kan je overal bewegen: thuis, buiten of in de FitClass. Daar ga je 2 x per week in groep aan de slag tijdens een sfeervolle circuittraining op muziek voor een complete ‘work-out’. De methode, de steun van de groep, de vaste wekelijkse afspraken en de onmisbare professionele begeleiding zorgen ervoor dat onze leden het makkelijk volhouden.

GEEN EXCUSES MEER, GEGARANDEERD RESULTAAT

De resultaten van de FitClassers zijn verbluffend, meer dan 70% van onze leden bereikt binnen zijn 6 maanden de persoonlijke doelstellingen. De FitClassmethodiek werkt en daarom willen we zoveel mogelijk Vlamingen in beweging brengen.

BIJ FITCLASS START JE MET HET FITADVIES

Het FitClass-FitAdvies brengt je in beweging én houdt je in beweging! Met een eenvoudige, voor iedereen

haalbare inspanningstest op de fiets meten we je huidige fitheid. Daarnaast bepalen we je lichaamssamenstelling aan de hand van een meting van je vetpercentage en je vetvrije massa. Zo krijg jij inzicht in je actuele conditie en weten wij, wetenschappelijk gefundeerd, wat je aankan.

HET PERSOONLIJK FITADVIES

Samen met je FitClass Pro bespreken we je persoonlijke doelstellingen. We bekijken wat haalbaar is en hoe jij op je eigen tempo, prettig en verantwoord gaat bewegen. Dankzij een unieke, door FitClass ontwikkelde methodiek wordt op


1 2 3 4 5 6

DE 10 TROEVEN VAN FITCLASS Een individueel beweegplan, op maat van je huidige mogelijkheden. Altijd professionele begeleiding en advies. Een FitAdvies bij de start en telkens na 12 weken, om je vorderingen in kaart te brengen. Een volledige work-out in 1 uur: cardio- en krachtoefeningen. Haalbare doelen per week: verzamel je Fit-punten, niet meer en niet minder. Ontspannen sfeer: FitClass gaat om gezondheid, niet om uiterlijkheden.

7 Handig en flexibel: je reserveert online jouw uur beweegplezier. 8 Sporten in groep motiveert. Samen houd je het vol! 9 Goedkoop: een haalbaar budget voor iedereen. 10 FitClass leert je bewegen met plezier!

maat een 12 weken-beweegplan met gegarandeerd resultaat opgesteld, op die manier vermijd je overbelasting spierpijn of blessures.

IEDERE WEEK PUNTJES VERZAMELEN

Jouw 12 weken-beweegplan is zo opgesteld dat je iedere week een bepaald aantal Fit-punten moet verzamelen. Die sport je niet alleen in de FitClass bij elkaar maar ook tijdens een wandeling, een toertje joggen of enkele baantjes zwemmen. Aan jou de keuze! Volg je het advies van de FitClassPro nauwgezet, dan garandeert FitClass jou meetbare verbeteringen na 12 weken. Daarom is FitClass de enige beweegmethodiek met resultaatgarantie.

FREQUENTIE, INTENSITEIT EN TIJD

geneesmiddel is ook bij beweging de juiste dosis van groot belang.Teveel is niet goed en te weinig ook niet.

FITHEIDSLADDER: 1

2

3

4

5

6

7

We beperken het aantal deelnemers bewust tot 24 omdat we dan echt individuele begeleiding kunnen geven.Tijdens de les heb je steeds je hartslagmeter aan en sport je in je persoonlijke hartslagzone. Op die manier haal je het maximum aan rendement in een minimum aan tijd.

Met 2u bewegen per week is niveau 5 voor iedereen haalbaar.

DE FITCLASS-CURSUS

Een FitClass-cursus bestaat uit 4 fases van 12 weken. Een beweegadvies leidt telkens een nieuwe fase in. FitClassen doe je niet vrijblijvend, de lessen gaan door na de schooluren en steeds onder begeleiding van een FitClass-Pro. Een les duurt 60 minuten en moet vooraf gereserveerd worden.

Maak nu gebruik van ons kennismakingsaanbod: 1 fitadvies + 1 maand FitClass voor €10 ipv €98

Voor meer info surf je naar www.fitclass.be

De 3 belangrijke factoren - frequentie, intensiteit, tijd - zijn gebundeld in een beweegpuntensysteem. Afhankelijk van je huidige conditie start je op een bepaald fitheidsniveau. Dat situeert zich tussen 1 en 7, waarbij 1 het laagste is en 7 het hoogste. Je leeftijd en geslacht bepalen mee hoeveel punten je per week moet behalen. Hierdoor krijgt elke FitClasser het juiste individuele doel voorgeschoteld. Bewegen is als een medicijn, heel goed tegen veel moderne kwaaltjes zoals overgewicht, stress, moeheid, diabetes… Maar net als bij ieder mei 2012

Fit & Actief

5


van Gène Bervoets, peter

t is heerlijk om weer

FitClass Deurne: ‘He

te bewegen’

Frederik Deburghgraeve, peter van FitCla

ss Roeselare: ‘Niveau 1? Hoog tijd!’

Volg hun oproep: kom uit je zetel en Beweeg! Dat is de boodschap die Gène Bervoets de wereld in stuurt na zijn fitheidstest in FitClass Deurne. Samen met een twintigtal andere bekende Vlamingen en FitClass roept hij heel Vlaanderen op om in beweging te komen en zich daarbij professioneel te laten begeleiden. Tijd voor een gesprek met acht fitte boegbeelden en een coach.

beweeg!

Louis Talpe, Gène Bervoets, Piet Goddaer, Frederik Van Lierde, Annick Lambrechts, Ben Rottiers, Frederik Deburghgraeve en Wivina Demeester maar ook Klaas van Tornhout, Kristof Vliegen, Bart Goor en Jan Ceulemans brengen allemaal de boodschap ‘doe mee en beweeg!’ Het profiel van de groep bekende Vlamingen die de FitClass-actie steunt, is even divers als het ledenbestand in de 22 FitClass-centra in Vlaanderen, dus we zitten goed. Triatleet en FitClass-coach Luc Van Lierde valt meteen met de deur in huis: “Het gaat niet goed met de fysieke en mentale gezondheid van de Vlamingen. In 2010 waren hart- en vaatziekten, long- en borstkanker samen met zelfdoding nog de belangrijkste doodsoorzaken. Jammer genoeg kwam daar sindsdien weinig of geen verandering in. Aandacht voor gezonde voeding en vooral beweging is gewoon cruciaal als we echt vooruitgang willen boeken.”

Ik maakte de klik en begon meer te bewegen. Na enkele weken voelde ik me een compleet ander mens!” Frederik Deburghgraeve: “Ik heb het omgekeerde meegemaakt (lacht), toen ik gestopt ben met zwemmen. Weet je, volgens mij zijn uitersten gewoon nooit

mag best naar “deJekermis gaan en oliebollen eten. Maar gun je lichaam dan ook het andere plezier: bewegen!

Frederik Deburghgraeve

Piet Goddaer: “Dat klopt, ik ben daar een mooi voorbeeld van. Enkele jaren geleden raakte ik amper het podium nog op, stond buiten adem en duizelig te zingen en ook mijn mentale toestand was niet om over te spreken. lass Brasschaat

Louis Talpe, peter van FitC

6

mei 2012

Fit & Actief

Wivina Demeester, me

ter van FitClass Malle


d!’

goed: niet bewegen is ongezond en boven je niveau sporten ook. Daarom ben ik zo’n voorstander van sporten in groep, met begeleiding.” Annick Lambrechts, schepen van sport in Brugge, zit enthousiast te knikken: “Zeker! Dat vind ik net het leuke aan sport, je maakt er ook vrienden mee en komt onder de mensen.”

Ik sta er van ver“ steld hoe professioneel FitClass mensen test, begeleidt en opvolgt.

” Frederik Van Lierde

IJDELTUIT OF GEZONDHEIDSFREAK? Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om in beweging te komen: wat kilootjes teveel, een slechte bloedsomloop of slechte cholesterol die de hoogte in schiet. Of je nu een ijdeltuit bent die er graag strak en piekfijn uitziet, een ware

De FitClass Pro’s,

Luc Van Lierde en

Maarten Gyssens

gezondheidsfreak die zijn lichaam in opperbeste conditie houdt of gewoon Jan met de pet, die vindt dat hij uit zijn luie zetel moet komen… Iedereen ondervindt de voordelen van een regelmatige dosis beweegplezier. Louis Talpe: “Een ijdeltuit? Ik? Nee, mijn liefde voor sport heb ik met de paplepel meegekregen. Mijn ouders hebben me altijd op sportkamp gestuurd en gestimuleerd om heel wat sporten uit te proberen. Voor mij is het puur plezier. Dat het mijn lichaam in vorm houdt, is mooi meegenomen.”

vol! Je lichaam “Hou heeft gezonde benzine én beweging nodig. Louis Talpe

Wivina Demeester zit te springen op haar stoel: “Ik wil wel de freak in dit gezelschap zijn! (lacht) Ik ben namelijk heel bewust met gezonde voeding bezig: ik eet bijzonder veel groenten en fruit, geen vlees maar wel vis. De invloed van voeding op je energiepeil en humeur wordt echt onderschat. Bij mij vertrekt alles vanuit de overtuiging ‘ik wil me goed voelen’.

analyseren de fitt

est van Louis Talpe

niet tot je zo “Wacht oud bent als ik. Hoe vroeger, hoe beter. Dan ben je de kwaaltjes een stapje voor. Gène Bervoets

Wat daarvoor nodig is, dat doe ik. Verwacht op mijn leeftijd natuurlijk geen uitspattingen meer, maar bewegen doe ik zeker nog! Als voorzitter van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie, werk ik trouwens actief mee aan de mentaliteitsverandering bij mensen: Vlamingen moeten gewoon meer bewegen en aandacht besteden aan hun gezondheid. Het leven is niet eindeloos.” Gène Bervoets: “Nee, dat begin ik inderdaad te voelen. En jullie zien het allicht (lacht terwijl hij zijn buik vasthoudt). Ik leef al mijn hele leven vanuit m’n gevoel, ik luister naar mijn lichaam en dat houdt me in evenwicht. Voor de roep naar beweging leek ik wel Oostindisch doof maar nu ik de resultaten zwart op wit zie, ga ik meteen van start. Ik hoor mijn lichaam schreeuwen ‘Beweeg, Gène beweeg!’ dus dat ga ik doen.”

s?

Wat zegt de weegschaal Loui

mei 2012

Fit & Actief

7


VAN DE EERSTE KEER GOED Heel wat mensen ondernemen wel pogingen om te sporten maar raken snel hun motivatie kwijt. “Dat komt doordat ze het op eigen houtje en bijgevolg meestal verkeerd aanpakken. Ze overzetten zich, voelen pijn en laten het verder maar voor wat het is. Toch kan bewegen echt leuk zijn”, aldus Luc Van Lierde. De juiste keuzes maken, je laten begeleiden en zien dat je vooruitgang boekt. Wedden dat je ’t dan wel volhoudt? En dat hoeft heus geen handenvol geld te kosten.

Frederik Van Lierde: “Precies. Ik sta ervan versteld hoe professioneel de FitClass-Pro’s hun leden begeleiden. Het FitAdvies geeft hen een gedetailleerd beeld van hun conditie. Bij aanvang en om de twaalf weken wordt dat opnieuw in kaart gebracht. Dat werkt heel motiverend. De stap om te beginnen met bewegen, is misschien wat lastig maar al gauw maakt het deel uit van je leven. Voor mij is het gewoon mijn leven!”

Iedereen moet “ sporten binnen zijn eigen mogelijkheden, maar dat wil niet zeggen dat je je grenzen niet kunt verleggen.

Wivina Demeester

Ben Rottiers: “Vroeger was ik ook zo, jong en door niets te stoppen. Ik sportte met vrienden en we daagden elkaar voortdurend uit, zover zelfs dat we er blessures aan over hielden. Nu pak ik het verantwoord aan en train met een hartslagmeter. Die wijsheid komt met de jaren zeker? Hoewel, jongeren weten nu veel meer dan wij vroeger. Als ze willen, kunnen ze het van de eerste keer al goed doen.”

Bewegen en er “ plezier aan beleven, werkt verslavend. Ik kan me nog amper voorstellen hoe ik vroeger leefde. Piet Goddaer

Frederik Van Lierde, peter FitC

lass Ieper

Wil je weten hoe fit deze bekende Vlamingen zijn? Surf dan naar www.fitclasstowalkagain.be, bekijk de testresultaten en volg hun beweegdagboek. Zij bewegen mee voor het goede doel op 1, 2 en 3 juni. Jij toch ook? Spring mee op de kar van beweging en gezondheid en sport erop los! Een uurtje beweging ten voordele van To Walk Again kost €10 per persoon. Kijk snel op p. 18 voor een uitzonderlijk voorbereidingsaanbod!

De beweegdagboeken van de bv’s, meer info en inschrijven:

www.fitclasstowalkagain.be.

Gène Bervoets, peter FitClass Deurne

8

mei 2012

Fit & Actief


Cécémel, al meer dan 60 jaar e

t h c e e g i n e de

Cécémel staat al meer dan 60 jaar garant voor momenten van puur genot, zowel thuis als buitenshuis, en kan zowel warm als koud gedronken worden. Het uitgebreide assortiment kan alle Cécémel liefhebbers van jong tot oud bekoren. Maar wist u al dat Cécémel ook lekker is na het sporten? Deze drank combineert immers een unieke smaak met al het goede van zuivel. Want melk is van nature één van de rijkste voedingsbronnen, en heeft grenzeloze mogelijkheden.

Cécémel is een bron van eiwit Het is wetenschappelijk bewezen dat eiwit nodig is voor de groei en onderhoud van je spieren. Dit maak je deels zelf aan, en deels via je voeding. Toch verschilt de eiwitkwaliteit per product, de hoogste kwaliteit vind je in eieren en melk.

Cécémel is een bron van calcium Voor het optimaal functioneren van je spieren en zenuwen heb je calcium nodig. Calcium zorgt er immers voor dat je spieren kunnen samentrekken.

Cécémel bevat bijna net zoveel energie als een sportdrank Energie wordt uitgedrukt in kilocalorieën. Na het sporten, heb je een energierijke drank nodig om te recupereren. Cécémel is daar geschikt voor, omdat dit drankje bijna net zoveel kilocalorieën bevat als een sportdrank.

NIEUW: Cécémel Dark Goed nieuws voor de liefhebbers van pure chocolade: er is nu ook Cécémel Dark, de eerste chocoladedrank op basis van donkere chocolade. Met zijn krachtige en intense smaak spreekt Cécémel Dark vast en zeker de volwassen chocolade lovers aan!

Voor meer informatie, zie www.cecemel.be mei 2012

Fit & Actief


“Sporten doet hen stralen van geluk” Johan Cremery, To Walk Again voor hen sport je mee op 1, 2 en 3 juni! We hebben er de mond van vol: de opbrengst van de FitClassactie gaat naar To Walk Again. Maar misschien vraag je je toch af wat er met het ingezamelde geld gebeurt. We vroegen aan vijf leden van To Walk Again wat de organisatie voor hen betekent en waarom sport zo belangrijk is in hun leven. Zie jij wat wij zien? Deze mensen stralen van geluk! Wie dacht dat mensen met een beperking de hele dag zaten te kniezen in een rolstoel, heeft het helemaal mis. Johan, Donny, Anita, Daniël en Greta tref je een paar keer per week aan in het fitnesscentrum van Merelbeke, in domein De Heide. Ze houden er hun lichaam in vorm en hun spieren in beweging. Wat werkt voor de fysiek, doet dat alvast niet minder voor de geest.

“Ik ben supergelukkig” Dat antwoordt Anita op de vraag of haar leven sinds ze in een rolstoel belandde zinvoller is. Haar ogen stralen zoveel energie en levenslust uit dat niemand eraan twijfelt. “Iedere dag ben ik blij dat de zon opkomt en dat ik weer een hele dag kan sporten. Dat maakt me diep en diep gelukkig. Ik ga vrijwillig mee als skimonitrice op kampen, maakte van handbiken mijn lievelingssport en zet me vooral in als positief voorbeeld voor anderen.”

Ik merk dat de “ maatschappij meer

moeite heeft met onze handicap dan wijzelf.

” Donny Van Peteghem

10

mei 2012

Fit & Actief

Ik zou nog veel meer “willen doen maar mijn dag is te kort.” Anita Verschueren Johan: “En er is nog wel wat werk aan de winkel. To Walk Again wil mensen met een fysieke beperking laten proeven van sport en de mogelijkheden die dat biedt. Voor slechts €36 per jaar kunnen ze komen fitnessen en ze mogen zelfs twee buddies meebrengen om mee te doen.

Geld mag voor “mensen met een

beperking geen excuus zijn om niet te sporten. Daarom willen we het absoluut zo goedkoop mogelijk houden. Johan Cremery

Daarnaast organiseren we ook tien sportkampen per jaar, zowel voor volwassenen als kinderen. Iedereen is er welkom - valide en mindervalide deelnemers - en iedereen betaalt dezelfde prijs. To Walk Again past de kampen en de begeleiding helemaal aan aan de noden van de deelnemers. Die meerkost varieert van €150 tot wel €1000 per persoon per kamp. Dankzij giften financieren we die zelf.”

Sport in plaats van pillen Daniël werd geboren met Spina Bifida. De sportprestaties die hij levert, verbazen de klassieke geneeskunde keer op keer. “Ik ondervond aan den lijve dat

enkele uren sport me een volledige week pijnvrij houden. Doe ik dat niet, dan zijn de zenuwpijnen en tintelingen in mijn rechterbeen niet te harden. Weet je, dan is de keuze om al dan niet te sporten, snel gemaakt.”


Voor Greta is de fitness van To Walk Again ook een sociale ontmoetingsplek: “Ik voel me er veilig en geborgen, in tegenstelling tot de gewone fitnesscentra waar alles veel meer om uiterlijk draait.”

Focus niet op verschillen “Op mijn rolstoel na, is er geen verschil tussen jou en mij, als mens”, zegt Donny gemeend. “Valide personen focussen teveel op de verschillen in plaats van de gelijkenissen. Er staat medelijden in hun ogen te lezen,

Ik train een ploeg in “rolstoelbasket. Tegen het einde zitten zelfs ouders in een rolstoel en doen mee. Zo plezant is het!

Daniel De Wilde

ze beginnen voor ons te zorgen en dat is nergens voor nodig. Het enige wat we willen, is integreren in de maatschappij. Via de sport tonen we dat we ook mogelijkheden hebben en niet alleen een beperking.” Wil je meer weten over To Walk Again, de vzw opgericht door Marc Herremans? Surf naar www.towalkagain.be.

Laat mensen met een beperking genieten van bewegen, zo schenk je hen een gezonde toekomst!

€24 000

voor To Walk Again, daar streven we naar!

Voor hen betekent sport het verschil tussen leven en geleefd worden. Steun hen om gezond en fit te blijven!

Beweeg mee op 1, 2 en 3 juni! Surf nu naar www.fitclasstowalkagain.be en schrijf je in!

mei 2012

Fit & Actief

11


Zij doen ook mee! Het Sint-Aloysiuscollege in Diksmuide Scholen hebben een speciale band met FitClass. Zij die er mee samenwerken, voelen zich fier, tevreden en trendy. Zij die er geen huisvesten, staan te springen op de wachtlijst. In aanloop naar de benefietactie van FitClass ten voordele van To Walk Again op 1, 2 en 3 juni, peilden we naar de sport-

“Volgend schooljaar plannen we dat urenaantal stevig op te trekken want de leerlingen zagen ons de oren van het lijf voor meer FitClass-momenten.” Behalve tijdens de lessen lichamelijke opvoeding, wordt de FitClass in het Sint-Aloysiuscollege ook gebruikt bij onverwachte springuren of afwezigheid van leerkrachten. “In plaats van dan weeral een uur stil te zitten en cognitief bezig te zijn, laten we de jongeren bewegen. Dat komt hun fysieke en mentale toestand ten goede: na een uurtje beweging, kunnen ze zich beter concentreren.”

SCHRIJF JOUW SCHOOL IN! Het goede doel steunen “Uiteraard doen wij mee op 1, 2 en 3 juni! Ik zal persoonlijk alle leerkrachten motiveren om deel te nemen maar ook de leerlingen krijgen een brief mee naar huis. Zo kunnen ze samen met familie en vrienden hun duit in het zakje komen sporten tijdens het actieweekend. Let maar op, die 24 uur zullen snel vol zitten met onze leerlingen, leerkrachten en al hun familie en vrienden! Onderschat het Sint-Aloysiuscollege van Diksmuide niet!”

pijler van het Sint-Aloysiuscollege in Diksmuide.

Directeur Jean-Pierre Pareyn heeft er net de eerste drukke dagen na de paasvakantie opzitten als hij zich even vrijmaakt voor een telefonisch interview. “Natuurlijk wil ik onze mening over FitClass delen met anderen”, begint hij directeur enthousiast. “Het is allemaal nog pril want we openden officieel pas in oktober 2011, maar zowel de FitClass-Pro als de school zijn tevreden.”

Imago en andere voordelen Jean-Pierre Pareyn steekt het niet onder stoelen of banken, het Sint-Aloysiuscollege heeft meer naambekendheid gekregen sinds FitClass in de school zit. “Het geeft onze school een fris en sportief imago en verbindt ons vooral ook met de buurt. Wij zijn geen eiland in de maatschappij, dankzij FitClass kunnen we ook aan dienstverlening doen voor ouders, leerkrachten en buurtbewoners.”De grootste gelukvogels zijn natuurlijk de leerlingen: elke klas krijgt minstens twee lessen per trimester FitClass-training.

12

mei 2012

Fit & Actief

Onze school is geen eila nd in de maatschappij. Onz e FitClass is een engagem ent naar jongeren en ouders . Jean-Pierre Pareyn


Adhesia,

UW SCHRIJF JO BEDRIJF IN!

wij geven het goede voorbeeld Bedrijven hebben er alle baat bij dat hun medewerkers fit en gezond zijn. De sfeer op de werkvloer wordt daar stukken beter van en ook de prestaties krijgen een boost. Herman Duprez, regionaal directeur Medisch Toezicht bij Adhesia, heeft dat al lang begrepen en met hem gelukkig steeds meer teamleiders en ceo’s. Herman: “Adhesia en FitClass vullen elkaar uitstekend aan: wij weten welke bedrijven actief met gezondheid bezig zijn en FitClass kan hen een concreet en professioneel aanbod doen. De persoonlijke aanpak en begeleiding zorgen ervoor dat zelfs niet-fitte werknemers toch gemotiveerd blijven om vol te houden. Omdat wij begaan zijn met de gezondheid en het welzijn van

werknemers, willen we hen stimuleren om meer te bewegen.”

“Sporten opdat anderen zouden sporten. Een beter voorbeeld kan je zelf niet geven!” Maar de focus van Adhesia ligt niet louter op medische- en gezondheidsaspecten, er is ook aandacht voor sociale projecten. Herman: “Wij geven graag het goede voorbeeld aan onze klanten op 1, 2 en 3 juni. Daarom reserveerden we al enkele uurtjes beweegplezier in FitClass Brugge en Merelbeke. Als we daar mensen met een beperking meer kansen mee geven, doen we zelfs extra goed ons best!”

Gezondheidspartner van bedrijven www.adhesia.be

KOM SAMEN MET JE COLLEGA’S ÉÉN UUR IN BEWEGING VOOR HET GOEDE DOEL SCHRIJF VANDAAG IN VOOR EEN EXCLUSIEF BEDRIJFSUUR! • één uur bewegen met plezier voor 24 collega’s • 24 x Starten met FitClass-pakket: • 1 maand gratis FitClass = 4 weken lang 2 x per week een uur bewegen met plezier • €25 korting op een FitAdvies • een goodie bag boordevol cadeaus en voordelen

Dit unieke aanbod nu voor €480 (excl.btw)!

Schrijf nu in voor een of meer uren beweegplezier met uw team! Surf naar:

www.fitclasstowalkagain.be voor meer info.

mei 2012

Fit & Actief

13


“In plaats van pillen moeten dokters meer beweging voorschrijven.” Dr. Tom Teulingkx

Fysieke klachten als overgewicht, artrose, diabetes, hart- en vaatziekten, verhoogde cholesterol… maar ook mentale dipjes en zelfs depressie kan je het best verhelpen met een flinke dosis beweging. Grijp dus niet zomaar naar pillen, maar zet dat lijf in beweging!

Tom Teulingkx is ruim 10 jaar actief als sportarts en weet als geen ander hoe belangrijk beweging voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid is. Jammer genoeg krijgt hij ook veel patiënten over de vloer met blessures. Tom: “Die kunnen in veel gevallen makkelijk vermeden worden. Er bestaat één grote misvatting over sport: dat iedereen alles kan. Niets is minder waar, afhankelijk van je lichaamsbouw en conditie op een bepaald moment kan je het best voor de ene of andere sport kiezen. Zomaar op eigen houtje beginnen sporten, houdt serieuze risico’s in.”

Het advies van de dokter Je kan het best bij je huisarts of een gespecialiseerde sportarts langsgaan voor je begint te sporten alsof je leven ervan afhangt. “Misschien hangt je leven er wel echt van af”, zegt Tom, “zeker dan heb je professionele begeleiding nodig en een rustige opbouw. Ik verwijs heel veel patiënten door naar FitClass.

14

mei 2012

Fit & Actief

De FitClass-Pro in het centrum test voor de start elke nieuwkomer. Vervolgens wordt een programma op maat uitgestippeld waarin allerlei vormen van bewegen aan bod komen, niet enkel fitness. Elk lid wordt heel goed begeleid en geadviseerd.”

Ik verwijs heel veel “patiënten door naar FitClass.” Dr. Tom Teulingkx

Wist je dat… ...je lichaam voor één uur sport ook één liter water nodig heeft? ...je door te zweten heel wat zout en kalium verliest? Sportdrankjes zijn dus geen overbodige luxe als je bij hoge temperaturen beweegt. ...goed materiaal blessures voorkomt? Ga dus niet lopen met turnpantoffels maar investeer in loopschoenen en steunzolen. ...1 + 1 = 3? Sport en gezonde voeding combineren, levert het beste resultaat op. Als je wilt vermageren bijvoorbeeld, maak dan de klik en pas heel je levensstijl aan.

We moeten van dat zitten af “We leiden een veel te zittend leven, dat begint al in de scholen. Laat die jongeren meer bewegen! Jong geleerd is oud gedaan.” Maar ook de overheid en alle actoren in onze maatschappij moeten een rol spelen in de mentaliteitsverandering. “Als artsen beweging als medicijn zouden beschouwen, werd onze gezondheidszorg meteen een stuk goedkoper”, aldus Tom.

...je buikomtrek voor een groot deel je gezondheid bepaalt? Dames blijven het best onder 80 cm, heren onder 94 cm. Elke 5 cm die je teveel hebt, verhoogt je sterfterisico met 17%!

Wil je weten hoe het met jouw gezondheid gesteld is? Haal nu je beweegadvies bij FitClass voor slechts €10! Bespaar maar liefst €88 en ontvang een persoonlijk 12 weken-beweegplan + 1 maand GRATIS FitClass! EEN GEZOND LEVEN START IN DE FITCLASS IN JOUW BUURT!


Verantwoord sporten vereist aangepaste sportkledij Verantwoord sporten vereist ook verantwoord sportmateriaal en aangepaste, gespecialiseerde kledij. United Brands werpt zich inmiddels al meer dan vijfentwintig jaar lang op als dé sportspecialist van Vlaanderen. En met veertien vestigingen verspreid over het Vlaamse land, vindt iedereen vandaag de dag wel een United Brands vestiging in de buurt. Het sportassortiment bij United Brands bestaat uitsluitend uit topmerken en gaat van running, swim, cycling, voetbal, tennis, fitness, wintersport, outdoor tot surf en skate. De winkelmedewerkers zorgen voor de gepaste toelichting bij jouw favoriete sport Professioneel en persoonlijk advies Zo is er een running corner met een wetenschappelijke footscan om loopschoenen op maat van de voet en

Antwerpen

St.-Kat.-Waver

Geel

Oud-Turnhout

loopstijl aan te raden, die je meteen kan uittesten op de loopband.

fitness-lijn: technische stuks die ervoor zorgen dat je kleding comfortabel zit en steun biedt. De Athletics collectie is één van de paradepaardjes van United Brands.

Meest vrouwvriendelijke shop In tegenstelling tot de meeste sportzaken, vind je bij United Brands een even groot aanbod voor vrouwen als voor mannen. Vrouwen voelen zich op hun gemak in de ruime paskamers en fleuren op van de overweldigende keuze in badpakken en bikini’s. De vrouwelijke touch uit zich dus eveneens in de aankleding en service van de shop.

Eigen fitnesscollectie Geïnspireerd door de Olympische Spelen van 1920, creëerde United Brands een unieke collectie onder de naam Athletics. De collectie bestaat enerzijds uit een reeks basisstuks (joggingbroeken, vestjes, t-shirts, shorts,...) die vervaardigdzijn uit organisch katoen. Anderzijds omvat Athletics ook een

Leuven

Veurne

St. Niklaas

Wijnegem

PUBLIREPORTAGE

Hasselt

One stop shopping Elke vestiging legt het accent op persoonlijke en professioneel advies, en stemt het aanbod af op de plaatselijke noden. Hierdoor krijgt elke United Brands de uitstraling van een lokale winkel. Complementair aan de sportkledij, is de collectie lifestylekleding, met klinkende merken uit de surf- en skate scene, zoals Element en Roxy. Naast je sportoutfit kan je dus meteen je après-sport outfit uitkiezen...

Knokke

Aalst

Kortrijk

Antwerpen

Gent

w w w . u n it e d b r a n d s . b e mei 2012

Fit & Actief

15


Kom eens proeven van de ongedwongen, plezante sfeer bij FitClass Dé recreatieve triatlon

Enkele FitClassers vertellen wanneer, waarom en hoe ze ooit begonnen te sporten. En vooral in welke mate sport hun leven veranderde.

Wie geregeld beweegt met plezier heeft het begrepen: je lichaam en geest worden er beter van. Maar soms duikt de motivatie de dieperik in… Op zo’n momenten helpt een concreet en haalbaar doel je toch vol te houden. De Antwerp Triatlon is daar een mooi voorbeeld van.

NOOIT TE OUD OM TE BEWEGEN MET PLEZIER!

Geen wedstrijd voor supermannen of -vrouwen, noch een sportevenement voor enkel grote namen. De Antwerp Triatlon is een hoogdag voor al wie recreatief met sport bezig is of ermee wilt beginnen.

1 TEAM: 3 SPORTERS 500 m zwemmen 20 km fietsen 5 km lopen

Een haalbaar doel voor velen

Haalbare afstanden, trainbare tijden en vooral een sportief feest om u tegen te zeggen. Atriac en de stad Antwerpen organiseren op 24 juni 2012 voor de eerste keer de Antwerp Triatlon. Ga deze uitdaging aan en sport mee! Surf nu naar:

www.antwerptriatlon.be en schrijf je supervoordelig in als FitClass-lid.Ontdek er ook de voorbereidings- en trainingsschema’s zodat je in topvorm aan de start verschijnt!

16

mei 2012

Fit & Actief

ENTHOUSIASTE FITCLASSERS UIT DEINZE

Nele: “Om de haverklap zat ik bij de dokter met een of ander kwaaltje en met overgewicht. Tot hij me verplichtte om aan sport te gaan doen. Zo kwam ik bij FitClass terecht. Intussen maak ik er samen met mijn oudste dochter een onderonsje van.” Jan en Gina: “Na enkele jaren sta je opeens op de weegschaal en vraag je je af hoe het zover is kunnen komen. Een zittend beroep, te veel en ook ongezond eten… dan gaat het snel. We komen samen naar FitClass, dat motiveert meer.”

Regina is 81 jaar, lid in FitClass Deurne. “Mijn man sukkelt met zijn benen, hij zit daarom altijd binnen. Ik kan dat niet, ik ben actief geboren en zal dat altijd blijven. Als moeder van drie kinderen en met een man die op zeer onregelmatige uren werkte, sportte ik vroeger nooit. Het is een schitterende ontdekking! FitClass is meer dan sport voor mij, ik leer er ook leuke mensen kennen. Volgende week ga ik samen met drie andere vrouwen uit de groep naar toneel. Zo blijf ik ook mee met mijn tijd he.”

TROUWE FITCLASSERS UIT FITCLASS MALLE

Eddy: “Ik ben 67 jaar en met pensioen. Eindelijk doe ik nu verantwoord aan sport. FitClass werkt zo doeltreffend dat ik minder tijd in sport investeer dan toen ik het op eigen houtje deed.”

Ludwina: “Ik hou van avontuurlijk reizen en daarvoor moet je in goede conditie zijn. De afgelopen maanden trainde ik om met een hondenslee naar het noorderlicht te gaan kijken. Ik hou van mijn lichaam dus verzorg ik het goed.”

Pieter en Cathy: “Bij FitClass zit je naast een jonge gast op de fiets en zie je hoe aan de overkant een fitte zeventiger zijn gewichtjes optilt. Dat geeft een leuke dynamiek. Geen flashy gedoe zoals in gewone fitnesscentra, wel begeleiding op maat en een motiverende methodiek.”

Danny: “De kilootjes die met de jaren komen, begonnen door te wegen. Intussen FitClass ik samen met familie en vrienden en is het een leuke manier van samenzijn geworden. En die extra kilootjes ben ik intussen, dankzij FitClass, op een plezierige manier kwijtgespeeld.”


FitClassgezondheidsboetiek

AFSLANKEN MET HEERLIJK BRITA WATER

Je lichaam kan best een extra steuntje gebruiken Niemand twijfelt eraan: een halfuurtje beweging per dag is gezond. Als je echter gezondheidswinst wilt behalen, is twee keer per week een uur juist gedoseerd bewegen de betere oplossing én een efficiënte manier om kwaaltjes een stapje voor te blijven. Beweging is een belangrijke pijler in een goede gezondheid. Toch kan het lichaam ook daarnaast wel wat extra ondersteuning gebruiken. Precies daarom bieden we jou in de FitClass-gezondheidsboetiek producten aan van partners die we 100% vertrouwen. We garanderen jou dat het volledige gamma je gezondheid actief ondersteunt. Vraag meer info aan jouw FitClass-Pro en afslankconsulente. Op jouw gezondheid! Yves Van Craenenbroeck - Voorzitter vzw FitClass België

YOUW8, MAAKT JEZELF WEGEN LEUK EN MOTIVEREND

De Youw8 internetweegschaal weegt, analyseert, adviseert, communiceert en motiveert je op weg naar je persoonlijk gezondheidsdoel. Daarenboven wordt je gewicht via een eenvoudige internettoepassing geïntegreerd in je beweegen gezondheidsplan. Nog belangrijker dan je gewicht is je lichaamssamenstelling. Zo kan je je spiermassa en vet% op de voet volgen. Een motiverende factor op weg naar een gezondere levensstijl, met steun van jouw FitClass-Pro. Youw8 weegschaal €119,95

METASYS PRO, DE KRACHT VAN GROENE THEE

De kracht van groene thee is al eeuwen bekend. Metasys Pro is een 100% natuurlijk concentraat van groene thee ontwikkeld, om onze ongezonde leefgewoonten te compenseren. Het biedt ongekende voordelen voor je fitheid, gezondheid en schoonheid.

De werking van Metasys Pro is wetenschappelijk bewezen. In combinatie met een beweegplan nemen de gezondheidsvoordelen verder toe. Start nu een kuur van 1 maand en ervaar de vitaliteit!

Afslanken is meer dan enkel bewust eten en voldoende bewegen. Het is noodzakelijk dat je zo’n 8 glazen water per dag drinkt, om je lichaamsvetten gemakkelijk om te zetten in energie en om afvalstoffen af te voeren. Voldoende drinken was nog nooit zo gemakkelijk! BRITA Startpakket (12 filters + GRATIS waterfilterkan) €64,95

HET LIGNAVITA 10 DAGEN STARTERSPAKKET

1 maand Metasys Pro €49,95

POLAR FT4: VERANTWOORD TRAINEN IN JE EIGEN ZONE

Verantwoord bewegen, betekent trainen binnen voor jou veilige en verantwoorde hartslagzones. Met deze trendy Polar FT4 heb je alles wat je nodig hebt. Je kan je eigen zone instellen, je tijd in zone meten en je calorieverbruik opvolgen. De FT4 wordt geleverd met een comfortabele borstband met gecodeerde zender.

Diëten gaat vaak gepaard met veel negatieve gevoelens en frustratie. Dat is nergens voor nodig. Met het eenvoudige LignaVita-programma, met de professionele begeleiding van de afslankconsulenten en in combinatie met beweging, wordt afslanken een plezier. Het uitgebreide LignaVitaassortiment biedt de voordelen van dieetvoeding met de smaak van je dagelijkse voeding. Probeer telkens iets nieuws uit en ontdek hoe goed diëten en creatief koken samen gaan.

Polar FT4 hartslagmeter €79,95

LignaVita 10-dagen starterspakket €89 mei 2012

Fit & Actief

17


1, 2 en 3 juni, een bruisend beweegfeest, dankzij jou!

Nieuwsgierig naar jouw beweegrapport? Voor slechts €10 ontvang je: jouw FitAdvies + 1 maand FitClass

Op het beweeguur dat jij hebt gereserveerd verwachten we je in comfortabele sportkledij

Aanbod geldig voor alle deelnemers van

in de FitClass van jouw keuze.

FitClass-To Walk Again tot 3 juni 2012.

Onze FitClass-Pro’s nemen je op sleeptouw voor een bruisende FitClass-Circuitles.

WAT MAG JE VAN FITCLASS VERWACHTEN?

FITCLASS-CIRCUIT Ideaal voor een totale work-out in een beperkte tijd. We starten altijd met een warming-up van 5 minuten en we eindigen met een cooling-down van 7 minuten, zo vliegt een uur voorbij. Je schuift om de 4 minuten door naar een ander toestel.

• Een unieke wetenschappelijke en meetbare methode • Een individueel beweegplan op maat • 2 x per week een gevarieerde groepsles • Professionele begeleiding is altijd beschikbaar • FitClass leert je bewegen met resultaatgarantie

Je wisselt cardiotoestellen af met krachtstations. Zo zet je op 48 minuten tijd alle grote spiergroepen van je lichaam aan het werk en blijft je hartfrequentie in de optimale zone. Na de les geven onze medewerkers je graag alle informatie over hoe FitClass je weer leert bewegen met plezier. En als je slim bent dan maak je direct gebruik van ons uitzonderlijk aanbod.

Frederik Deburghgraeve

Gène Bervoets

NIVEAU 2

mei 2012

Van komaan Fredje, over goed bezig Annick en Wivina, tot waauw Klaas en Louis, doe zo voort! Onze 75 FitClass-Pro’s staan klaar om jou te inspireren en te motiveren. Van harte welkom!

NIVEAU 1

18

FITCLASS IS GEEN FITNESSCLUB, FITCLASS DOET JE WEER ÉN MEER BEWEGEN MET PLEZIER!

Annick Lambrechts

NIVEAU 3

Fit & Actief

Piet Goddaer

NIVEAU 4

Ben Rottiers

NIVEAU 5

Louis Talpe

NIVEAU 7

Klaas Vantornout

NIVEAU 6


FitClass biedt betaalbare professionele begeleiding die vroeger alleen voor topsporters beschikbaar was! Als triatleet weet ik als geen

Dankzij jouw punten is het mogelijk om doelstellingen in cijfers om te zetten. De methode voegt een plezierige en motiverende factor toe aan bewegen, vermijdt overbelasting en coacht je voortdurend. Met FitClass geniet je als recreant van een begeleiding die vroeger alleen voor topsporters beschikbaar was.

ander hoe belangrijk juist gedoseerd trainen is. Dat is ook het basisconcept bij FitClass. Na het individueel FitAdvies krijgt elke deelnemer een persoonlijk 12 weken-beweegplan waarbij een hartslagzone voor

DE FITCLASS-PRO’S MOTIVEREN EN BEGELEIDEN JE

elke activiteit wordt bepaald. Zo kan je trainen zonder risico’s en binnen je eigen grenzen.

Na mijn actieve carrière als triatleet is het mijn ambitie om mijn kennis te delen en zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen, op een verantwoorde manier. Bij FitClass beleef ik mijn passie, samen met de FitClass-Pro’s sta ik iedere dag klaar om ook jou te helpen op weg naar een leven vol vitaliteit.

PUNT PER PUNT OP WEG NAAR EEN GEZOND LEVEN FitClass is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. In samenwerking met sportwetenschappers en sportartsen creëerden we het beweegpuntensysteem, dat bewegen meetbaar maakt.

Luc Van Lierde Triatleet en FitClass Pro team-coach

ER IS ALTIJD WEL EEN FITCLASS-CENTRUM IN JOUW BUURT.

Spring er eens binnen en overtuig jezelf! Laat je inspireren door onze FitClass-Pro’s, opgeleide leerkrachten LO, kinesisten of personal trainers met de passie om mensen te leren bewegen met plezier!

ANTWERPEN: Deurne@fitclass.be 0485 81 24 27 Merksem@fitclass.be 0800 39 0 35 Brasschaat@fitclass.be 0495 32 86 70 sgravenwezel@fitclass.be 0800 39 0 35 Malle@fitclass.be 0494/63.04.21

Turnhout@fitclass.be 0486 50 07 87 Mol@fitclass.be 0486 50 07 87 Kasterlee@fitclass.be 0478 88 83 17 Westerlo@fitclass.be 0479 82 97 28 Geel@fitclass.be 0485 81 24 41 Mechelen@fitclass.be 0800 39 0 35

OOST-VLAANDEREN: Merelbeke@fitclass.be 0485 81 24 24 Deinze@fitclass.be 0485 81 24 24

WEST-VLAANDEREN: Torhout@fitclass.be 0474 65 20 10 Izegem@fitclass.be 0472 85 86 97 Brugge@fitclass.be 0496 55 75 55

Roeselare@fitclass.be 0472 85 86 97 Diksmuide@fitclass.be 0477 63 10 33

LIMBURG: Heusden@fitclass.be 0475 55 34 98 Tessenderlo@fitclass.be 0477 48 29 96 Hasselt@fitclass.be 0485 56 78 86 Ieper@fitclass.be 0495 20 05 40

WWW.FITCLASS.BE mei 2012

Fit & Actief

19


Geef jij het goede voorbeeld? Nodig familie, vrienden of collega’s uit om samen één uur te bewegen met plezier, en steun To Walk Again. ‘10 000 maal bedankt’! Luc Van Lierde en Marc Herremans Laten we Vlaanderen bewegen naar meer plezier en vitaliteit! 5 goede redenen om uit je zetel te komen ten voordele van To Walk Again! 1. Je schenkt je lichaam een dosis gezonde vitaliteit 2. Samen met vrienden, familie of collega’s maken we er een groot beweegfeest van. 3. Met je bijdrage van €10 steun je To Walk Again, de vzw opgericht door Marc Herremans. 4. Je ontvangt kleine geschenken en tot meer dan €100 aan voordeel van onze partners en FitClass. 5. Alle deelnemers kunnen genieten van een een uitzonderlijk FitClass-aanbod. Voor slechts €10 bereid je je optimaal voor: een beweegadvies t.w.v. €49 + 1 maand gratis FitClass t.w.v. €49. Maar liefst €88 voordeel! Schrijf je in op www.fitclasstowalkagain.be of bij een FitClass in jouw buurt. Kijk voor adressen op pagina 19 of op www.fitclass.be

Oprechte dank: Hopelijk hebben we je kunnen inspireren om met ons mee te bewegen.Graag wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk maakt. Luc en Marc voor hun inspirerende voorbeeld, onze leden en Fit-Class Pro’s voor hun enthousiasme, gedrevenheid en plezier. En niet in het minst onze partners Cecemel, Brita, United Brands en Adhesia voor hun steun. Het wordt een mooi beweegfeest! 10.000 x bedankt! Yves Van Craenenbroeck.

samen op weg naar meer vitaliteit

Leren bewegen met plezier! mei 2012

Fit & Actief

FitClass Fit & Actief  

Magazine mei 2012