Page 1

FIT & ACTIEF FitClass eindejaarsmagazine 2012

FIT EN GEZOND DE FEESTEN TEGEMOET!

GRATIS GE SCHEN

KEN!

Start nu met FitClass, schenk jezelf een goede gezondheid, en ontvang tot â‚Ź100 streelzacht voordeel! september 2012

Fit & Actief


Filtert onzuiverheden en verbetert de smaak. BRITA® Fill&Go Filter Disk.

Duurzaam en herbruikbaar, minder plastic afval.

Nieuw

BRITA Fill&Go ®

Lekker gefilterd water, altijd mooi meegenomen. Onderweg flesjes water kopen is verleden tijd. Met de BRITA Fill&Go bespaar je geld en voorkom je overbodig afval! Geniet niet alleen thuis maar nu ook onderweg van BRITA gefilterd water; in de auto, op weg naar school, tijdens het sporten, op reis, op kantoor… overal neem je je Fill&Go Waterfilterfles makkelijk mee.

www.brita.be www.brita.nl september 2012

Fit & Actief


WELKOM! Een goede gezondheid, veel geluk en streelzachte geschenken wensen we jou! Beste,

p.4-5

Schenk jezelf een goede gezondheid!

p.6-7

Verantwoord bewegen start met het FitAdvies!

p.8-9

Een complete workout in 60 minuten

De tijd van mooie wensen, leuke geschenken, samen genieten van lekker eten en heel veel gezelligheid komt snel dichterbij. Een goede gezondheid en veel geluk is wat mensen elkaar over de hele wereld wensen. Wat meer bewegen en gezonder eten vormen de basis van een gezond en vitaal leven, dat erkennen we allemaal. Helaas komen deze wensen niet zomaar van zelf, maar je kan er zelf wel heel veel aan doen. Als het over de gezondheid van wie ons lief is gaat, zijn we er als de kippen bij om hen te steunen en te motiveren om gezonder te leven. Voor onszelf hebben we vaak meer excuses dan motivatie. Gelukkig is het nooit te laat en sta je er ook niet alleen voor. Onze FitClass-Coaches verwachten je, omdat het beste moment om te starten met een gezonder leven altijd vandaag is. Beslis daarom vandaag om een paar vergeten goede voornemens dit jaar nog te realiseren. Schenk jezelf gezondheid cadeau, we beloven jou te inspireren en motiveren tot bewegen een gezonde gewoonte is geworden. In dit magazine ontdek je hoe het met de steun van jouw FitClass-Coach en onze unieke methodiek ook jou lukt meer te bewegen. Zo ga je fit en vitaal de feesten tegemoet en kan je met gepaste trots vertellen wat meer bewegen voor jouw levenskwaliteit heeft gedaan. Start nu met FitClass en ontvang een streelzacht geschenk of kies voor ons proefaanbod en probeer FitClass een maand lang, inclusief FitAdvies en 12 weken beweegplan voor slechts â‚Ź25. Zo ga je fit en gezond de feesten tegemoet. Namens het hele FitClass-team wensen we je van harte een heel goede gezondheid, veel geluk en een streelzacht geschenk. We zijn er voor jou vandaag, morgen en ook volgend jaar.

Op jouw gezondheid,

p.10-11

Hoe FitClass hun leven veranderde

p.12-13

Je gratis geschenk!

Yves Van Craenenbroeck Luc Van Lierde

www.ďŹ tclass.be september 2012

Fit & Actief

3


Schenk jezelf vandaag, een goede gezondheid Fit en gezond de feesten tegemoet Hoe zou het zijn om tijdens de feestdagen te stralen van energie, te bruisen van vitaliteit. Steeds weer te horen wat zie je er goed uit! Laat voldoende bewegen ook jouw geheim zijn dat je jezelf van harte wil schenken. Slechts 2 uur per week FitClassen is voldoende om zelf te ervaren hoe je levenskwaliteit verandert. ‘Geen tijd’ is dus het slechtste excuus dat je kan bedenken om niet te bewegen. Het vergt wat discipline, maar als het onze meer dan 5.000 leden lukt, waarom jou dan niet?

NEEM JE GEZONDHEID ZELF IN HANDEN Wist je dat de gemiddelde Vlaming één volle dag per week bezig is met TV-kijken, zappen, facebook, surfen, chatten..? Maak voor jezelf eens de

4

september 2012

Fit & Actief

afweging. Hoe vaak zit jij en hoe vaak beweeg jij? Wellicht beweeg je veel te weinig durven we wedden. Maak daarom een bewuste keuze en pak je gezondheid zelf in handen. Niets is meer van jou dan je lichaam, dus draag er zorg voor want het lichaam heeft nood aan beweging.

HET LICHAAM HEEFT BEWEGING NODIG …OM JE GEZOND TE VOELEN We kennen allemaal de uitspraak wel, ‘wie geen tijd maakt voor beweging zal vroeg of laat tijd moeten maken voor ziekte’. De wereldgezondheidsorganisatie promoot juist gedoseerd bewegen als het meest eenvoudige en voor iedereen toegankelijke medicijn. Bewegen houd je niet alleen fit. Het maakt je hart, longen en spieren sterken en verhoogt je weerstand. Bewegen laat toe met meer comfort te

leven. Als je twijfelt, vraag dan raad aan je huisarts, hij weet beslist wat bewegen voor je kan doen.

…OM ER GOED UIT TE ZIEN Het beste dieet is geen dieet, maar wel een flinke portie bewegen en gezonde voeding. Bewegen verhoogt het calorieverbruik van je lichaam.


DE 10 TROEVEN VAN FITCLASS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 In de FitClass-cursus combineren we conditietraining, met spierkracht en lenigheidstraining, dat verhoogt je spierkwaliteit. Als je wat ouder wordt, neemt je spierkwaliteit af. Hierdoor ontwikkelen zowel vrouwen als mannen, zelfs zonder van leefstijl te veranderen, een buikje. Door te bewegen hou je je spierkwaliteit op peil zodat je lichaam in rust meer caloriëen verbrandt. Bovendien geeft bewegen je lichaam een onbewuste impuls om gezonder te gaan eten en vermijd je vreetbuien. Dat maakt voldoende beweging

Een individueel beweegplan, op maat van je huidige mogelijkheden. Altijd professionele begeleiding en advies. Een FitAdvies bij de start en telkens na 12 weken, om je vorderingen in kaart te brengen. Een volledige work-out in 1 uur: cardio- en krachtoefeningen. Haalbare doelen per week: verzamel je Fit-punten, niet meer en niet minder. Ontspannen sfeer: FitClass gaat om gezondheid, niet om uiterlijkheden. Handig en flexibel: je reserveert online jouw uur beweegplezier. Sporten in groep motiveert. Samen houd je het vol! Goedkoop: een haalbaar budget voor iedereen. FitClass leert je bewegen met plezier!

de belangrijkste bondgenoot bij overgewicht en obesitas. Meer bewegen, dat straal je uit.

…OM GEZOND OUD TE

…OM JE GOED TE VOELEN

Meer bewegen is de beste investering in een gezonde oude dag. Daarom is bewegen ook aan je toekomst denken. Ouder worden is een fysiologisch proces waarbij de spieren verzwakken. Dat proces start al op je 35ste. Door voor een actieve levensstijl te kiezen en met de juiste regelmaat juist gedoseerd te bewegen, investeer je in gezond ouder worden. Beweging verhoogt ook de kwaliteit van je slaap!

‘bewegen doet je sneller ademen, dieper ademen, zo wandel, loop of fiets je de stress letterlijk uit je lijf. Gedachten verdwijnen en je hoofd komt tot rust. Het is bewezen dat bewegen je mentaal gezond houdt. Stress, angst en depressies verdwijnen als sneeuw voor de zon als je gaat bewegen. Beweeg en het leven lacht je toe.

WORDEN

Schenk jezelf een sprankelende dosis vitaliteit! Waarom wachten? Het beste moment om gezonder te gaan leven is vandaag. Start voor de feestdagen met FitClass en ga stralend de feesten tegemoet. Schrijf je nu in voor een jaarcursus en ontvang een set streelzachte luxe-handdoeken en een sporttas t.w.v. €75. Of Probeer FitClass nu 1 maand voor slechts €25 + gratis geschenk (incl.1 FitAdvies t.w.v. €49 + 1 maand FitClass t.w.v. €49,95)

september 2012

Fit & Actief

5


Verantwoord bewegen start met het FitClass FitAdvies! Actief gaan sporten doe je niet zomaar. Ongeacht of je binnen of buiten beweegt,

Het FitClass FitAdvies, een individueel beweegplan op maat!

de essentie is om juist gedoseerd te bewegen. Daarom start je jouw FitClass-cursus altijd met een FitAdvies en dat herhalen we iedere 12 weken.

METEN IS WETEN Met een eenvoudige, voor iedereen haalbare, inspanningstest meten we je huidige fitheid. Daarnaast bepalen we je lichaamssamenstelling door je vetpercentage en je vetvrije massa te meten. Zo krijgen wij inzicht in jouw actuele conditie, weten we exact waar jouw fitheid op onze fitheidsladder staat en kunnen we wetenschappelijk bepalen wat jouw lichaam aankan.

PERSOONLIJK FITADVIES Samen met je FitClass-Coach bespreek je jouw persoonlijk beweegplan. We bekijken wat haalbaar is, stellen korte termijndoelen en bespreken hoe jij op je eigen tempo prettig en verantwoord gaat bewegen. Het geheel wordt samengevat in een 12 weken beweegplan mĂŠt resultaatgarantie.

PUNT PER PUNT NAAR MEER VITALITEIT In samenwerking met sportwetenschappers creĂŤerde FitClass het FIT-punten systeem dat bewegen meetbaar maakt.

Leren bewegen met plezier! Dankzij deze punten is het mogelijk om doelen in cijfers om te zetten. Met jouw individueel beweegplan ga je iedere week FIT-punten verzamelen. Dat doe je tijdens de twee FitClass lessen, maar het kan ook tijdens een wandeling, een rondje joggen of een fietstocht. De methode voegt een plezierige en motiverende factor toe aan bewegen en je vermijdt overbelasting. Als je je beweegplan volgt, garandeert FitClass je na 12 weken meetbare verbetering.

Dat maakt FitClass tot de enige beweegmethodiek met resultaatgarantie. Fietsen, lopen, wandelen, tennissen, voetballen en andere balsporten doe je vooral omdat je het leuk vindt. Helaas trainen meer dan 90% van de recreatieve sporters regelmatig diep in het rood. Het lichaam heeft dan meer tijd nodig voor recuperatie en het opruimen van afvalstoffen dan dat het bezig is met duurzame conditiegroei of optimalisatie van de spierkwaliteit.

Jezelf gezondheid cadeau doen, start met het FitClass FitAdvies!

6

september 2012

Fit & Actief


DANKZIJ EEN HAALBAAR DOEL HOU JE HET VOL EN GA JE VOORUIT! De 3 belangrijke factoren, Frequentie, Intensiteit, Tijd zijn gebundeld in een beweegpuntensysteem. Afhankelijk van je fitheidsniveau sta je op de FitClass fitheidsladder op een bepaald niveau. Niveau 1 is het laagste en 7 het hoogste. We trachten allemaal minstens niveau 5 te behalen en behouden.

KEN JE TRAININGSZONES Als recreatief sporter is het nuttig om je juiste trainingszones te kennen. Het FitAdvies geeft je deze informatie zodat je heel bewust met duurtraining je conditie kan opbouwen. Heel vaak betekent dit dat je de komende maanden wat meer en wat minder intensief gaat trainen. Maar geloof ons, het doet wonderen. Wie zijn conditie van een bescheiden niveau 3 à 4 ( vaak bij wielertoeristen) op 3 maand naar niveau 5 à 6 verhoogt, rijdt voortaan heel vlotjes op kop.

FITHEIDSLADDER: 1

2

3

4

5

6

7

Bewegen is als een medicijn. Het is heel goed tegen veel moderne kwalen zoals overgewicht, stress, moeheid, diabetes… Maar heel belangrijk, zoals bij elk medicijn, is de dosis. FitClass beweegpunten zijn jouw ideale leidraad om juist gedoseerd te bewegen.

ONTWIKKEL MEER SPIERKWALITEIT

Door je spieren te trainen aan een lage intensiteit (30% van je maximale kracht) maar met veel herhalingen optimaliseren we vooral de spierkwaliteit. Daardoor vermijd je kleine kwetsuren in het begin van het buitensportseizoen. Verder is het belangrijk om ook je spierkracht te optimaliseren. Hiervoor moet je de spier trainen met een hogere belasting (60% van je maximale kracht). Dit doe je tijdens onze FitClass-Mix-lessen. Sterke spieren zorgen er samen met een goede conditie voor dat je nog meer plezier beleeft aan je eigen sport.

Er is nog een belangrijke en vaak vergeten factor die je meer plezier laat beleven bij buitensporten, nl. je spierkracht. Het is nuttig om tijdens de winter twee uurtjes per week te komen FitClassen. Bij FitClass hebben we krachttrainingtoestellen die ervoor zorgen dat we de spieren onder ideale omstandigheden versterken.

september 2012

Fit & Actief

7


De FitClass-cursus, Een complete work-out in 60 minuten! Als je start met FitClassen kies je bewust voor een actieve levensstijl. Twee uurtjes per week geniet je van een totale work-out die tegelijk voor inspanning en ontspanning staat. Zo werk je spelenderwijs en op uiterst efficiënte wijze aan een gezond, sterk en soepel lichaam.

JUIST GEDOSEERD BEWEGEN Omdat de FitClass methodiek toelaat iedereen in groep te laten bewegen en toch volgens zijn persoonlijk beweegplan kunnen beginners en geoefende sporters samen bewegen. Het maakt dus niet uit of je partner, vriendin of sportvriend meer of minder fit is dan jij, bewegen bij FitClass doen jullie altijd juist gedoseerd en toch samen.

Juist gedoseerd betekent dat de beweging is afgestemd op wat jouw lichaam op dat moment aankan. Precies dat ‘juist gedoseerd’ gekruid met een sausje van ‘plezier’ maakt dat de FitClass-cursus ook voor jou snel tot resultaat zal leiden.

DE FITCLASS-LES COMBINEERT CONDITIE, KRACHT EN LENIGHEID Wie recreatief start met bewegen traint meestal alleen uithouding. Bij FitClass kies je voor een complete work-out die alle spieren aan het werk zet. Je zet je hart aan het werk voor meer levenskwaliteit. Met een gezonde conditie word je nooit moe, heb je gezonde eetlust, slaap je beter. Kortom je kan het leven aan. Kracht wordt al te vaak vergeten en is belangrijker dan je denkt. In de FitClass-les train je je spieren bij lage intensiteit zodat je sterke spieren bekomt. Sterke spieren die je gewrichten ondersteunen en voor een juiste lichaamshouding zorgen. Zo vermijd je rugen gewrichtspijnen. Tijdens de opwarming en cooling down besteed je ruim aandacht aan lenigheid zodat je soepel en vrij alle bewegingen kan blijven uitvoeren zoals jij wil.

EEN ENGAGEMENT TUSSEN JOU EN DE FITCLASS-COACH FitClassen doe je niet vrijblijvend. Je engageert je om 2 x per week een uurtje te komen bewegen. In het begin is dat ruim voldoende, na 3 tot 6 maand adviseren we om

8

september 2012

Fit & Actief


de FitClass-cursus aan te vullen met buitenactiviteiten als wandelen, fietsen, joggen. Als jij de discipline opbrengt, engageert de FitClassCoach zich om jou te inspireren, coachen en motiveren op weg naar jou doel. Dit doel mag, maar hoeft geen topprestatie te zijn. Belangrijk is vooral dat je je goed in je vel voelt en fit en gezond bent. Laat FitClass ook jou bewegen op weg naar meer levenskwaliteit. Je goed voelen, dat zie je, dat straal je uit!

De FitClass-methode: IN 4 FASEN OP WEG NAAR BEWEGEN ALS GEZONDE BEHOEFTE. DOCTRINE

GEWOONTE

INITIATIE

SPECIFIEK

Iedere fase start met een FitAdvies en een 12 weken beweegplan. Tijdens de doctrineinitiatie fase voelt 2 keer per week naar de FitClass-les komen soms als een verplichting. Het is een leerfase waarin je ontdekt wat bewegen met je doet. Je coach waakt over het uitvoeren van de bewegingen, in de juiste intensiteit en vanuit een correcte houding. Je ontdekt wat juist gedoseerd bewegen betekent terwijl het week na week steeds plezieriger wordt. Het afsprakensysteem en je coach helpen je door deze periode van doorzetten. Na 12 weken bij het 2de FitAdvies gaat je fysieke conditie al behoorlijk verbeteren en voel je je steeds beter in je vel.

Bewegen is nu een gezonde gewoonte geworden. Samen met je FitClass-Coach ga je specifieke doelen stellen zodat je je motivatie hoog houdt. Deelnemen aan een loopwedstrijd, een sportieve reis of werk maken van je streefgewicht, jij kiest waarbij je je goed voelt. Door regelmatig zowel kracht als conditietraining vol te houden bij een toenemende intensiteit is het metabolisme van je lichaam verbeterd en wordt het trainingseffect zichtbaarder. Wekelijks blijf je best één mix en één circuit les volgen. Ook worden je beweegmomenten buiten de FitClass frequenter. Je voelt je fitter dan ooit en straalt dat uit.

BEHOEFTE CONTROLE

ROUTINE OPBOUW

WAAROM WERKT FITCLASS? • FitClassen start met een bewuste keuze. • Je staat er niet alleen voor. Jouw persoonlijke FitClass coach is er voor jou • De methodiek laat je veilig, verantwoord en vooral juist gedoseerd bewegen. • De FIT-punten maken je inspanning meetbaar. • De lessen zijn efficient en plezierig. • FitClassen levert snel resultaat. Dat voel je én dat zie je.

Nu de lesvormen, juiste houding en aantal herhalingen geen geheimen meer hebben start de opbouw-routine fase. FitClassen is voor jou een prettige routine geworden waarbij je niet hoeft na te denken. Je reserveert regelmatig je lessen en iedere les is een moment van ontspanning met je nieuwe vrienden van FitClass. Je merkt echt het verschil, je hebt veel meer energie en zin om actief te leven. In overleg met je coach kan je je conditie, kracht en lenigheid verder ontwikkelen. Bij je 3de beweegadvies stijgt je fitheidsniveau verder op de fitheidsladder.

In de controle-behoefte-fase wordt bewegen een onderdeel van je dagelijkse activiteiten. Je lichaam vraagt er zelf om. Je bent je heel bewust van wat bewegen voor jou betekent en hoeveel extra levenskwaliteit het je geeft. De 2 FitClass-lessen zijn een onderdeel van het algemene beweegplan dat je samen met je FitClass-Coach opstelt. De cursus is volbracht! FitClass blijft de basis van deze gezonde behoefte en geeft je steeds de juiste hartslagzone voor al je activiteiten. De lessen zorgen voor onderhoud van kracht- en lenigheidstraining, sterke spieren en een soepel lichaam zorgen er voor dat bewegen altijd een plezier blijft.

PROFICIAT!

MET FITCLASS WORDT BEWEGEN OOK VOOR JOU EEN GEZONDE GEWOONTE!

september 2012

Fit & Actief

9


Kristien en Lia vertellen wat FitClass voor hen betekent,

waar wacht jij op? De eindejaarsperiode komt in zicht en we beginnen volop aan geschenkjes en genieten te denken. FitClass legt je op dat vlak alvast in de watten: je krijgt van ons een mooie korting cadeau als je nu intekent voor een FitClass-cursus van 12 maanden. Bovendien helpen we jou om fit en in vorm te blijven, ook tijdens die heerlijke feestdagen boordevol lekkers. Onze cadeautjes staan klaar. Als je geeft om je gezondheid, kom ze dan halen! Kristien uit Deinze en Lia uit Ieper vertellen je waarom het echt de moeite waard is.

HOE LANG KOMEN JULLIE AL FITCLASSEN? Kristien: “Ik kom al ongeveer 4 jaar naar FitClass Deinze, en ik heb er echt nog geen seconde spijt van gehad. Behalve gezond is het vooral leuk!” Lia: “Ik ben ruim anderhalf jaar lid van FitClass Ieper en zou het nu gewoon niet meer kunnen missen.”

“Ik heb redelijk wat medische klachten en daar helpt sporten nog het best van al voor.” WAAROM BESLOTEN JULLIE OM MEER TE GAAN BEWEGEN? Lia: “Ik wou me echt fitter voelen, beter in mijn vel ook. Dat het bovendien helpt om mijn fysieke kwaaltjes aan te pakken, is uiteraard mooi meegenomen.

10

september 2012

Fit & Actief

Ik kom mijn lichaam niet aftrainen maar ik wil wel in vorm en in conditie blijven.” Kristien: “Ik ben gestart met FitClass toen ik veel gewicht verloren was en dat mooie resultaat op peil wilde houden. Dat lukt me trouwens aardig, dankzij de professionele begeleiding en de motiverende woorden van mijn FitClass-Coach. Ik ondernam vroeger ook al sportpogingen maar doordat niemand achter me aanzat en me steunde, hield ik het nooit lang vol.”

“Precies daarom hou ik zo van FitClass, er is een bindend aspect en voor mij werkt dat.” Lia: “Dat klopt inderdaad, ik vind de ondersteuning van mensen met kennis van zaken ook goud waard. Reserveer je een plaatsje en kom je niet opdagen, dan krijg je gegarandeerd een telefoontje. Niet om je op de vingers te tikken - we zijn volwassen mensen - maar wel om je te motiveren om vol te houden. Ik heb het soms wel eens lastig om me ‘op te pakken’ en te vertrekken maar als ik na afloop thuis kom, voel ik me fier op mezelf en boordevol energie!”

Lia, FitClass Ieper

Kristien, FitClass Deinz e

WORDEN JE INSPANNINGEN BELOOND? Kristien: “ ’t Zal wel zijn! Ik merk aan mezelf dat ik fitter door het leven ga. Ik voel me stralen en mensen spreken me daar ook op aan: ‘ Kristien, wat zie je er weer goed en energiek uit!’, zeggen ze dan. Zoiets doet me deugd, dus doe ik verder. Ik maak trouwens ook veel plezier tijdens het FitClassen: het is niet ieder voor zich, er is een groepsgevoel.” Lia: “Ja, wij amuseren ons ook tijdens het sporten. Waar je in een gewoon fitness-centrum alles individueel doet, ervaar je bij FitClass dat het over een les gaat. Het doorschuifsysteem zorgt ervoor dat je ook de kans krijgt om op alle toestellen te sporten en dus alle spiergroepen aan het werk te zetten. Jong en oud, dik en dun, man en vrouw… iedereen komt hier samen bewegen met plezier!”

KORTOM, EEN AANRADER VOOR ANDEREN? Lia: “Zonder twijfel! Ik zou zeggen ‘Vergeet jezelf niet tijdens de feestdagen.”

“Gun jezelf ook een leven boordevol energie en vitaliteit.” “En dat begint bij verantwoord bewegen!’”


WIST JE DAT? Bewegen preventief werkt bij: • h art en vaatziekten • obesitas - zwaarlijvigheid • diabetes type 2 - suikerziekte

• o steoporose – botontkalking • sommige vormen van kanker • angst en depressie

BEWEGEN DOET JE STRALEN VAN GELUK!

ER IS ALTIJD EEN FITCLASS IN JE BUURT! ANTWERPEN

FitClass Geel KA Geel Technische Schoolstraat 15, 2440 Geel 0485 81 24 41 - geel@fitclass.be

FitClass Ieper Campus Minneplein Ieper Minneplein 40, 8900 Ieper 0495 20 05 40 - ieper@fitclass.be

FitClass Mechelen Scheppersinstituut Melaan 16, 2800 Mechelen 0800 39 0 35 - mechelen@fitclass.be

FitClass Diksmuide Sint-Aloysiuscollege Diksmuide Wilgendijk 30, 8600 Diksmuide 0477 63 10 33 - diksmuide@fitclass.be

OOST-VLAANDEREN

LIMBURG

FitClass Brasschaat KTA Brasschaat Martouginlei 74, 2930 Brasschaat 0495 32 86 70 - brasschaat@fitclass.be

FitClass Merelbeke Atheneum Merelbeke Gaversesteenweg 195, 9820 Merelbeke 0485 81 24 24 - merelbeke@fitclass.be

FitClass ‘s Gravenwezel Heilig Hart v. Maria Instituut Oudaen 72, 2970 ‘s Gravenwezel 0800 39 0 35 - sgravenwezel@fitclass.be

FitClass Deinze Erasmusatheneum Volhardingslaan 11, 9800 Deinze 0485 81 24 24 - deinze@fitclass.be

FitClass Heusden Sint-Franciscuscollege Minderbroedersstraat 11 3550 Heusden-Zolder 0475 55 34 98 - heusden@fitclass.be

FitClass Deurne KA Deurne Jan Brochovenstraat 1, 2100 Deurne 0485 81 24 27 - deurne@fitclass.be FitClass Merksem Groenendaal College Campus Sint-Jan Gagelveldestraat 71, 2170 Merksem (ingang Ullenshofstraat) 0800 39 0 35 - merksem@fitclass.be

FitClass Malle Koninklijk Atheneum Malle Herentalsebaan 56, 2390 Malle 0494 63 04 21 - malle@fitclass.be FitClass Turnhout HIVSET Apostoliekenstraat 4, 2300 Turnhout 0486 50 07 87 - turnhout@fitclass.be FitClass Mol ROZENBERG S.O. Rozenberg 2, 2400 Mol 0486 50 07 87 - mol@fitclass.be FitClass Kasterlee Sancta Maria Instituut Monseigneur Heylenstraat 46 2460 Kasterlee 0478 88 83 17 - kasterlee@fitclass.be

WEST-VLAANDEREN FitClass Torhout Sint Vincentiusinstituut Viaductstraat 10, 8820 Torhout 0474 65 20 10 - torhout@fitclass.be FitClass Brugge Howest Brugge Klaverstraat 52, 8000 Brugge 0496 55 75 55 - brugge@fitclass.be

FitClass Tessenderlo Technisch Heilig Hart Instituut Heilig-Hartlaan 16, 3980 Tessenderlo 0477 48 29 96 - tessenderlo@fitclass.be FitClass Hasselt Xios Hogeschool Limburg Vilderstraat 5, 3500 Hasselt 0485 56 78 86 - hasselt@fitclass.be

VLAAMS BRABANT FitClass Aarschot Kamsa campus Aarschot Schoolstraat 1, 3200 Aarschot 0497 78 31 00 - aarschot@fitclass.be

FitClass Roeselare Vrije Middelbare School Arme Klarenstraat 40, 8800 Roeselare 0472 85 86 97 - roeselare@fitclass.be

FitClass Westerlo De Beeltjens Westerlo Spikdorenveld 22, 2260 Westerlo 0497 40 37 13 - westerlo@fitclass.be

Leren bewegen met plezier! - www.fitclass.be

september 2012

Fit & Actief

11


Verantwoordelijke uitgever: Yves Van Craenenbroeck, yves@fitclass.com - 03 844 57 22 Redactieadres: Eikenlei 25, 2960 Sint-Job-in-’t-Goor - tel.: 03 844 57 22 - info@fitclass.be - www.fitclass.be

Schenk jezelf gezondheid cadeau, Start vandaag en kies jouw geschenk. Voor een FitClass in jouw buurt kijk nu op pagina 11 en www.fitclass.be

5 goede redenen om nu naar de FitClass te komen: 1. 2. 3. 4. 5.

Schenk je lichaam een dosis gezonde vitaliteit. Probeer FitClass, inclusief FitAdvies, nu 1 maand voor slechts €25* en ontvang een gratis cadeau! Of start nu meteen een jaarcursus en ontvang een luxe cadeau t.w.v. €75*! Breng je vrienden, partner of collega’s mee en start samen! Je staat er nooit alleen voor, de FitClass-Coach is er voor jou.

Aanbod geldig als kennismakingsaanbod, niet geldig voor leden en ex-leden. Geldig zolang de voorraad strekt, niet cumuleerbaar met andere kortingen.

*

START NU en kies jouw FitClass-geschenk! Maak een afspraak met de FitClass-coach of kom langs: op weekdagen van 18u tot 20u of zaterdagmorgend. Voor meer openingsuren surf naar:

WWW.FITCLASS.BE

12

september 2012

Fit & Actief

of

FitClass Fit & Actief magazine november 2012  

magazine FitClass, bewegen, gezonde voeding, begeleiding, fit

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you