Page 1

Fit & Actief kraNT

Leren bewegen met plezier! www.fitclass.be

sTART NU MET verantwoord bewegen en de hele maand december is GRATIS! Deze winter wat meer bewegen, wat gewicht verliezen, je weer helemaal fit en gezond voelen in hoofd en lichaam. Met FitClass is het makkelijker dan je denkt, en nog prettig ook.

een sfeervolle circuittraining op muziek voor een complete ‘work-out’. Door de methode, de steun van de groep, de vaste afspraken iedere week en de altijd aanwezige begeleiding houden onze leden het makkelijk vol.

Een uniek beweegconcept Onze FitClass Pro’s nodigen je graag uit op onze contactmomenten. Rustig de tijd om kennis te maken met FitClass, een uniek beweegconcept dat je onder professionele begeleiding leert bewegen met plezier, tot het een gezonde gewoonte is geworden. FitClassen staat voor bewegen op basis van een wetenschappelijk verantwoorde methode, met een beweegplan op maat. Op basis van dit plan kan je overal bewegen: thuis, buiten of in de FitClass. Daar ga je 2 x per week, individueel en tegelijk in groep aan de slag tijdens

Geen excuses meer, gegarandeerd resultaat De resultaten zijn verbluffend, meer dan 70% van onze leden bereikt binnen de 6 maanden de persoonlijke doelstellingen.

Waarom Veerle het volhoudt! Veerle, enthousiaste FitClasser 46 j

Veerle De Bie, Ondertussen 48 jaar FitClass ik al 6 jaar. Dankzij een vaste afspraak en de goede sfeer tijdens dit lesuur hou ik het echt vo!

Start voor 30/11/2011 en

FitClass GRATIS in december!

uuu Lees verder op pagina 4

De FitClass methodiek werkt en daarom willen we zoveel mogelijk Vlamingen in beweging brengen. FITCLASS NU 1 MAAND EXTRA Vanaf vandaag heeft u geen excuus meer om niet te bewegen, zelfs de prijs niet. Wie t.e.m. 30 november start mag de eerste volledige maand gratis FitClassen, samen met onze meer dan 4.000 leden. We geven je graag een maand gezondheid cadeau bij aanschaf van een FitClass cursus. 2 x per week, 4 weken lang gratis komen bewegen met plezier! Waar wacht je nog op, maak snel een afspraak bij ĂŠĂŠn van de 21 FitClass centra in jouw buurt. Het hele FitClass Pro Team heet je steeds van harte welkom!

ACTIEVE FITCLASS VAKANTIES MET LUC VAN LIERDE! Heb je deze winter zin in een zonnige sportvakantie mĂŠt begeleiding? Trek dan samen met Luc Van Lierde naar Lanzarote en leer er bewegen met plezier tijdens een 07:50 camp. Een aantal keer per jaar trekt Luc Van Lierde een week lang naar club La Santa

in Lanzarote. Een week in La Santa betekent vooral zon, gezelligheid, ontspanning en bewegen op je eigen niveau. Je kan er lekker en gezond eten, geniet van een prachtig uitzicht, zalig zwembad en nog veel meer! Ben je geĂŻnteresseerd in een 07:50 camp? Dan vind je alle data en informatie op: www.lucvanlierde.com

WAAROM FITCLASSERS het WĂŠL VOLHOUDEN uuu

Lees meer op pagina 2

Lees meer op pagina 4

Toen we elkaar 2 jaar geleden voor het eerst ontmoetten was het voor mij duidelijk, Luc Van Lierde en FitClass hebben dezelfde visie: juist gedoseerd trainen is de basis van verantwoord bewegen of sporten. Een beter boegbeeld voor ons netwerk kon ik me niet voorstellen.We waren het er snel over eens dat Luc samen met al onze FitClass Pro’s Vlaanderen uit de zetel wil halen en zich mee inzet om iedereen te leren bewegen met plezier. Luc heeft als een van ’s werelds beste triatleten ooit, het begrip ‘juist gedoseerd trainen’ altijd hoog in het vaandel gedragen. Ook bij FitClass beweegt iedereen in zijn/haar persoonlijke hartslagzone. Deze wordt bepaald tijdens het FitAdvies waarbij via de inspanningsproef op de ergometerfiets de individuele anaerobe drempel wordt bepaald. Samen met Luc willen we niet alleen zorgen voor een optimale professionele begeleiding tijdens en buiten de FitClass uren. Als eerste initiatief zijn er de beweegkampen samen met Luc op ‘zijn’ Lanzarote hoofdkwartier, La Santa. Veel beweegplezier, Yves Van Craenenbroeck Voorzitter vzw FitClass BelgiĂŤ

Een fitclass in jouw buurt uuu

Beste FitClasser,

uuu

Groepsfoto 07:50 camp La Santa Lanzarote

$RINKçVOLDOENDEçWATERç TIJDENSçHETçSPORTEN WWWBRITABE


2

BIJ FITCLASS START JE MET HET FITADVIES: EEN INDIVIDUEEL BEWEEGPLAN OP MAAT! Het FitClass FitAdvies brengt je in beweging én houd je in beweging! Bij FitClass zorgen we ervoor dat er genoeg factoren zijn die je helpen het vol te houden. Dit mag u van ons verwachten:

HET PERSOONLIJK FITADVIES Samen met je FitClass Pro bespreken we je persoonlijke doelstellingen. We bekijken wat haalbaar is en hoe jij op je eigen tempo prettig en verantwoord gaat bewegen.

Wat mag je van FitClass verwachten? • • • • •

Een unieke wetenschappelijke en meetbare methode Een individueel beweegplan op maat 2 x per week een gevarieerde groepsles Professionele begeleiding is altijd beschikbaar FitClass leert je bewegen met resultaatgarantie

FitClass is geen fitnessclub, FitClass doet je weer én meer bewegen met plezier!

Het meten van uw fitheid en lichaamssamenstelling Met een eenvoudige inspanningstest meten we je huidige fitheid en bepalen we je lichaamssamenstelling (door o.a. het meten van je vetpercentage). Zo wordt inzicht verkregen in je actuele conditie zodat we wetenschappelijk nauwkeurig weten wat jij aankan. EEN 12 WEKEN BEWEEGPLAN MET RESULTAATGARANTIE Dankzij een unieke door FitClass ontwikkelde methodiek wordt een op maat gemaakt beweegplan opgesteld. Hierdoor kunnen overbelasting spierpijn of blessures vermeden worden. Met jouw beweegplan als leidraad is resultaat gegarandeerd.

FITPUNTEN MAKEN BEWEGEN MEETBAAR Het FitAdvies houdt rekening met jouw beperkingen, doelen en mogelijkheden. Het 12-weken beweegplan is gebaseerd op de 3 pijlers van verantwoord bewegen: frequentie, intensiteit en tijd, de basis van onze fitpunten

per week gaan sporten voldoende om resultaat te behalen.

Intensiteit: Trainen binnen je ideale hartslagzone zorgt voor een optimaal resultaat in een minimum aan tijd. Afhankelijk van de sport waar je voor kiest zal je hartslagzone hoger of lager zijn.

Tijd: Hiermee geven we aan hoe lang je per beweegmoment in je hartslagzone moet sporten.Te lang zal weer voor overbelasting zorgen, te kort heeft geen resultaat. Ook hiermee houdt het beweegplan rekening.

Het Advies

Frequentie: Het aantal keer per week dat je gaat bewegen. Beginners hebben meer recuperatie nodig dan gevorderden. Voor een FitClass niveau 2 is 2 keer

Aan de hand van deze 3 parameters krijg je van onze FitClass Pro een individueel 12 weken beweegplan, met de nodige tips om het bewegen of sporten zo aangenaam mogelijk te maken. Het juiste aantal beweegpunten, te behalen per week, zorgt ervoor dat het echt plezierig wordt.

FitClass helpt je ook genieten van verantwoord buiten sporten!

dankzij een haalbaar doel hou je het vol en ga je vooruit! De 3 belangrijke factoren, Frequentie, Intensiteit,Tijd zijn gebundeld in een beweegpunten systeem. Afhankelijk van je fitheidsniveau sta je op de FitClass fitheidsladder op een bepaald niveau waarbij niveau 1 het laagste is en 7 het hoogste. Het te behalen aantal punten per week houdt ook rekening met je geslacht en je leeftijd. Hierdoor krijgt elke FitClasser het juiste individuele doel voorgeschoteld. Bewegen is als een medicijn, heel goed tegen veel moderne kwaaltjes zoals overgewicht, stress, moeheid, diabetes, etc… Maar heel belangrijk, zoals bij elk medicijn, is de dosis. Teveel is niet goed en te weinig ook niet. Daarom de beweegpunten, het te behalen aantal punten per week is de dosis beweging die je nodig hebt, niet meer niet minder. Bovendien is dit een belangrijke factor om bewegen ook leuk te vinden. Na een training moet je een voldaan gevoel hebben en zin om er één van de volgende dagen weer tegen aan te gaan. Je mag zeker niet vermoeid zijn na een training en het gevoel hebben dat je te ver bent gegaan. Dat is waar de FitClass beweegpunten voor zorgen, je ideale leidraad om juist gedoseerd te bewegen. FITHEIDSLADDER:

1

2

3

4

5

6

7


3

De FitClass les: een complete work-out, die alle spieren aan het werk zet! Na je FitAdvies kan je in de FitClass aan de slag. Met 2 verschillende lesvormen die zorgen voor een optimaal resultaat. Met FitClass bereik je veel resultaat in weinig tijd.

De FitClass cursus

Een FitClass cursus bestaat uit 4 fases van 12 weken waarbij na elke periode een beweegadvies je volgende fase inleidt. FitClassen doe je niet vrijblijvend, de lessen zijn na de schooluren steeds onder begeleiding van een FitClass Pro en op muziek. Een les duurt 60 minuten en is steeds op afspraak. De groepen zijn bewust klein, maximum 24 deelnemers zodat we echt individuele begeleiding kunnen geven. Tijdens de les heb je steeds je hartslagmeter aan en sport je in je persoonlijke hartslagzone. Op die manier heb je maximum rendement in een minimum van tijd. Je kan 2 keer per week naar de les komen, je afspraak maak je via de online agenda.

FitClass circuit

Ideaal voor een totale work-out in beperkte tijd. We starten met een warming-up van 5 minuten en eindigen met een cooling-down van 7 minuten, zo vliegt een uur voorbij. Je schuift om de 4 minuten door naar een ander toestel. Je wisselt cardiotoestellen af met krachtstations. Zo zet je op 48 minuten alle grote spiergroepen van je lichaam aan het werk en blijft je hartfrequentie in de optimale zone.

FITCLASS MIX

Gevarieerde groepsles met afwisselend cardiotraining, krachttraining en grondoefeningen, een swingende mix dus.

Het FitClass afspraak systeem

Dit zorgt er voor dat je plaats gereserveerd is en dat je ook blijft volhouden! Via een persoonlijke login kan elke FitClasser zijn/haar uurtje FitClass boeken. Dit kan zowel in de FitClass na de les als via de FitClass website. Het is ook mogelijk om 1 uur vast te leggen zodat je dit niet meer wekelijks hoeft te boeken.

de FitClass Professional Onze FitClass Pro’s zijn opgeleide leerkrachten LO, kinesisten of personal trainers met de passie om mensen te leren bewegen met plezier! Laat je door hen inspireren! Weet dat ze altijd voor je klaar staan.

“circuit en mix, de ideale combinatie” “De combinatie van een uur mixles en een uur circuit per week zorgt voor een zeer volledige en leuke training. Met deze methode in groep en onder begeleiding heb ik m’n doel behaald!” Frederick De Belder, 32 jaar

“Geweldig om mensen echt te kunnen helpen” “Na jaren ervaring als kinesitherapeut stelde ik vast dat het voor iedereen belangrijk is om op een verantwoorde manier FitClass Pro Jo te bewegen, zowel voor actieve als voor minder actieve chen mensen. Bij FitClass gaat dit perfect samen, iedereen heeft een individueel aangepast programma. Door de intense begeleiding en toffe sfeer, hebben we in Heusden reeds heel wat mensen leren bewegen met plezier.” Jochen Klingeleers, FitClass Pro Heusden

“IK geniet van de resultaten van mijn leden”

ro Dimitri FitClass P uuu Joerie, onze FitClass Pro in Deinze, begeleidt zijn leden tijdens de les.

“In februari greep ik de kans om een FitClass op te richten op mijn eigen school, campus ‘Minneplein’! ‘Mijn FitClassers’ ondersteunen en samen hun doelstellingen helpen behalen, dat is mijn passie, elke dag opnieuw!” Dimitri Verfaillie, FitClass Pro Ieper


4

GEEF EENS GEZONDHEID CADEAU: Een maand lang prettig en verantwoord bewegen voor โ‚ฌ9,95 Hoe zou het zijn om gezondheid cadeau te geven? Iemand die je dierbaar is op weg zetten naar meer bewegen en vitaliteit. Ieder op zโ€™n eigen niveau met goede begeleiding. Met โ€˜Starten met FitClassโ€™ geef je โ€˜gezondheid in een doosjeโ€™, het ideale kerstgeschenk.

Verantwoordelijke uitgever: Yves Van Craenenbroeck, yves@fitclass.com - 03 844 57 22 Redactieadres: Eikenlei 25, 2960 Sint-Job-in-โ€™t-Goor - tel.: 03 844 57 22 - info@fitclass.be - www.fitclass.be

โ€˜Een doosje gezondheid voor slechts โ‚ฌ9,95 met meer dan โ‚ฌ100 aan voordelen.โ€™

Starten met FitClass helpt iedereen zijn of haar goede voornemens waar te maken. Dankzij โ€˜Starten met FitClassโ€™ kan je een maand lang FitClassen en krijg je een korting op het eerste en tweede Fitadvies. Verder vind je in het doosje tal van voordelen. Wie na een maand beslist om zich in te schrijven voor een FitClass cursus krijgt een korting van 49 euro! Deze voucher voor een maand FitClass en de verschillende voordelen ter waarde van meer dan 100 euro kunnen gebruikt worden in een centrum naar keuze. Met dit geschenk bied je de meest persoonlijke begeleiding om te starten met bewegen, met bewezen resultaatgarantie. U zal nog nooit zo veel lof gekregen hebben van zoโ€™n eenvoudig geschenk.

Een FitClass in jouw school ? Een eigen zaak met passie ? Als grootste beweegadviesnetwerk van Vlaanderen biedt FitClass nieuwe partners kansen! Daarom zoeken we scholen die hun leerlingen, volledig gratis, de unieke beweegmethodiek willen aanbieden in ruil voor het gebruik van een geschikte locatie met faciliteiten.Voor iedere nieuwe locatie zoeken we รฉรฉn of meer ondernemers met een passie voor sport en beweging.Van onze franchise-organisatie mag u een maximale ondersteuning verwachten,inhoudelijk,financieel,commercieel en op vlak van uniforme communicatie onder het sterke FitClass merk. Samen met u zetten we Vlaanderen in beweging. Voor meer informatie kan u terecht op info@fitclass.be of bel je 03.844.57.22

"2)4!ยง รง UWรงEIGENรงBRONรงรง VOORรงTHUIS (EERLIJKรงZACHTรงWATERรงBIJรงUรงTHUIS (ETรงKAN (ETรง "ELGISCHEรง KRAANTJESWATERรง ISรง DRINKBAARรง !LLEENรงISรงERรงBIJNAรงNIEMANDรงDIEรงHETรงECHTรงGRร–ร–Gรง DRINKTรง )Nรง SOMMIGEรง STREKENรง SMAAKTรง ENรง RUIKTรง HETรงNAARรงCHLOORรง/PรงANDEREรงPLAATSENรงZITรงERรงTEรง VEELรงKALKรงINรง 'ELUKKIGรง KUNTรง Uรง DAARรง IETSรง AANรง DOENรง -ETรง DEรง "2)4!รง7ATERlLTERรง$EZEรงlLTERTรงKALKรงENรงSTOFFENรง ZOALSรงCHLOOR รงDIEรงDEรงNATUURLIJKEรงGEURรงENรงSMAAK VANรง UWรง KRAANTJESWATERรง KUNNENรง VERSTORENรง /OKรง REDUCEERTรง "2)4!รง METALENรง ZOALSรง LOODรง ENรง KOPER รง DIEรง VIAรง DEรง LEIDINGENรง INรง UWรง HUISรง INรง HETรง DRINKWATERรง TERECHTรง KUNNENรง KOMENรง (ETรง RESULTAATรง (EERLIJKรง ZACHTรง WATER รง OMรง ZOรง TEรง DRINKENรง /Fรง VOORรง DEรง HELDERSTEรง THEEรง ENรง LEKKERSTEรง KOFlEรง ENรง ESPRESSOรง "OVENDIENรง HEEFTรงUรงPRAKTISCHรงGEENรงKALKAANSLAG MEERรงINรงUWรงAPPARATENรง+ORTOM รงEENรงHANDIGEรง OPLOSSINGรงENรงTEVENSรงEENรงGOEDEรงZAAK รงVOORรงUรง ENรงVOORรงHETรงMILIEU "2)4! รงONTDEKรงHETรงZELFรง WWWBRITABE

FitClass GRATIS in december Actie geldig tot 30 november 2011 bij aankoop van een FitClass cursus.

Een FitClass in je buurt

Antwerpen: Deurne / Geel / Kasterlee / Malle Mechelen / Merksem / Mol / โ€˜s Gravenwezel / Turnhout Westerlo Limburg: Hasselt / Heusden / Tessenderlo West-Vlaanderen: Izegem / Roeselare / Torhout Ieper Oost-Vlaanderen: Deinze / Merelbeke NIEUW: Brugge / Diksmuide

www.fitclass.be

FitClass fit&actief krant  

Magazine rond leren bewegen met plezier dankzij FitClass!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you