GAIA - Dansk designet akustikpendel

Page 1

GAIA® BÆREDYGTIG BELYSNING DANSK DESIGNET AKUSTIKPENDEL
ReCreate

En treenighed af lyd, lys og rum

Udviklingen af GAIA® er baseret på vores filosofi om at design kan og skal bidrage til at forbedre vores fælles verden.

Lampen er opkaldt efter gudinden for alt liv, og forener tre primære elementer, som alle har stor indflydelse på menneskets velvære, både fysisk og mentalt. Således er GAIA både en lampe og et akustikmodul, og dermed et unikt og multifunktionelt pro dukt, der tager bæredygtigheden alvorligt.

I Fischer Lighting har vi en vision og en mission om at passe på vores fælles planet, ved at skabe produkter, der sætter så få miljømæssige fodspor som muligt. Kloden kan ikke bære, at vi fortsætter med at producere lineært, som vi hidtil har gjort. Derfor arbejder vi hver eneste dag på at ændre på det vi kan.

I samarbejde med førende arkitekter og lysdesignere har vi skabt et cirkulært produkt, der løser flere udfordringer i ét.

En smuk cirkulært produceret lampe med indbygget akustiske funktioner.

Dét er fremtiden, hvis du spørger os.

AKUSTIK

I dag oplever mange moderne byggerier store udfordringer med dårlig akustik primært på grund af overgangen til overflader af rå beton, glas og stål.

Vi har skabt en lampe, der reducerer problemerne med dårlig akustik, samtidig med at den udsender et smukt og sundhedsfremmende lys.

Overfladen på akustikmodulet modsvarer loftarealet for ti standard 60x60 akustikplader. Akustikpladerne er på 9 mm og har en noise re duction coefficient (NRC) værdi på 0.8. Pladerne er lavet af et materiale der er særligt velegnet til at dæmpe højfrekvente toner.

Lampens akustiske egenskaber gør den egnet til at blive en del af interiøret på kontorer, mødelokaler, gangarealer og andre steder, hvor mange mennesker færdes, og hvor støjniveauet derfor kan skabe udfordringer for et sundt og behageligt indeklima.

Fra affald til moderne, multifunktionel lampe

Traditionelt set er mange lysarma turer produceret ud fra en lineær tanke, hvor armaturet er tænkt til at skulle smides ud efter brug.

alle delkomponenter kan genan vendes igen og igen.

Vi ønsker at gøre op med den tan kegang, og har derfor arbejdet med at skabe en lampe efter cirkulære principper. Det betyder, at materialerne indgår i en lukket produktionskæde, og at

GAIA akustikmoduler er lavet af 100% PET (polyethy lenterephtha lat), hvor minimum 75% kommer fra genanvendte plastikflasker. PET er det materiale vi kender fra klar em ballage og drikkeflasker.

Der går ca. 110 plastikflasker til én lampe. GAIA er designet ud fra prin cippet ‘Design for disasembly’,

hvilket betyder, at lampen let kan skilles ad og delkompo nenterne genanvendes. Lampen kan både samles og skilles ad igen uden brug af værktøj.

Kortisol

Et godt lysdesign handler ikke kun om lys, men om lysets påvirkning på vores krop og sind

Mennesker opholder sig indendørs 90% af tiden, og det giver ud fordringer for vores helbred. Dagslysets naturlige rytme spiller en vigtig rolle for vores helbred, fordøjelse, humør og søvn.

Lys er afgørende for vores regulering af døgnrytmen og for pro duktionen af hormoner som kortisol, serotonin og melatonin, der påvirker vores mentale og fysiske helbred.

Serotonin

I processen med at udvikle og designe GAIA, har vi lagt vægt på at skabe en arkitektonisk designkvalitet der passer ind i de fleste møderum, kontorlokaler mv. Lysdesignerne har særligt haft fok us på, hvordan lyset kastes ud på omgivelserne, og hvordan øjet opfanger lysfordelingen.

Melatonin

Med GAIA har vi opnået en treenighed, der giver dig markedets bedste løsning. Et bedre lys giver øget komfort, trivsel og et bedre arbejdsmiljø.

LYS & DESIGN

AKUSTISK MATERIALE

TILKØB

Akustik pladerne fåes i an dre farver, men er tilkøb ved et minimum antal. Hvide loftrosetter er også tilkøb.

BRANDSIKKERHED

Pladerne er klassificeret Klasse B efter EN13501.

CERTIFIKATER

Materialet er miljøvenligt og certificeret E0.

VEDLIGEHOLD

Lampen er rengøringsven lig. Kan tørres af med en fugtig klud, eller støvsuges forsigtigt på laveste blus.

KP 04 Hvid KP 18 Rød KP 26 Grå KP 33 Blå

TEKNISK DATA

DATABLAD - GAIA AKUSTIKPENDEL

ON / OFF Døgnrytme

Lumen / Watt for dioder 170 lm/W 170 lm/W Max Lumen 5300 lm 6800 lm

Spænding input 230 v 230 v Mac Adam 3 3

Levetid (L80 / B10) Ta=25° C 50.000 timer 50.000 timer Ledning 3 leder med jord 3 leder med jord Ra værdi > 80 80 Farvetemperatur 3500 K 1800-6500 K Garanti 5 år 5 år Systemeffekt 32 W 38 W Størrelse Ø 515 mm x H 360 mm Ø 515 mm x H 360 mm

Lyskilde LED dynamisk LED dynamisk Driver Fast Trådløs, dæmpbar Lysstyring Fast ON/OFF Automatiseret, app styret Vægt 4.5 kg 4.5 kg Varenummer FLX-0100944 FLK-0100736

Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år

0.5t 55% 36K 18kL

Energibesparelse CO2 besparelse

Vandbesparelse Årligbesparelse (DKK)

* Fischer Lighting anvender drivere og LED dioder fra førende kvalitetsleverandører. Fischer Lighting følger den Internationale standard der sætter en tolerance på tilsluttet belastning og bevaret lysudbytte på +/- 10 % ved en omgivelsestemperatur på 25° C . Svigt af enkeltstående LED punkter er ikke en klagegrund, så længe lysudbyttet ikke falder under tolerancen. Farvetemperaturen kan ligeledes variere med 175 Kelvin fra den påskrevne værdi ved en omgivelsestemperatur på 25° C.

FISCHER LIGHTING Skjulhøj Allé 46 DK-2720 Vanløse Tlf: (+45) 78797278 Email: info@fischer-lighting.com
GAIA®