Page 1

M I L J Ø

M O T I V A S J O N

M U L I G H E T E R

Informasjonsavis for NM i friidrett 2011

e Osa Foto: Run

Florøgutar spring for gull på Byrkjelo

28 DAGAR IGJEN TIL NM I FRIIDRETT

rpeset er e j K n e m d Strøm n i v y Ø g o jelo. andsøy r k r B y e B r d å n p A t t i Friidre g, Jonas n M a v N a r t e S d d n stafett u øy, Eivin s r s e t o e F m n i e 0 t 0 Jos p på 10 å h t t i kale s o F l I m o s e Florø T& L

utøvarar

«Han bruker sin råe styrke og eksplosivitet, slår om til «primitiv» modus med einaste mål: ugh,ugh – langt skal det gå!» Yngve Grøneng Havn om bror Idar

G-SPORT SANDANE

«I tillegg er det jo kjekt å vise byfolka ein stadion som den på Byrkjelo, med høge flotte fjell rundt»

SIDE 4–6

esen v g e v s n State «bilbeltemed SIDE 6–7 » e j n a p kam

Steinar Kleppe om heimebane i Sogn og Fjordane

Gloppen kommune

Sogn og Fjordane fylkeskommune


2

MILJØ, MOTIVASJON, MULIGHETER

Brødrene Yngve og Idar Grøneng Havn har mange gode minee frå Byrkjelo - og gler seg til NM i Friidrett på »heimebane».

Bemanning innen:

ØKONOMI

REGNSKAP, SALG LEDELSE, IT

Brødre-duell i kuleringen Brødrene Yngve og Idar Grøneng Havn er begge medaljekandidatar i kulestøyt under årets NM i friidrett. - Det hadde vore utruleg moro om begge hadde tatt medalje, seier dei. Florø-utøvarane Yngve Grøneng Havn (22) og Idar Grøneng Havn (26) frå Eikefjord skal under årets NM delta i same øving, nemleg kulestøyt. Der har dei begge store moglegheiter til å ta med seg ein medalje heim og brødrene er flinke med å støtte kvarandre før meisterskapen. Har konkurrert lenge – Korleis er det å ha bror sin som konkurrent? – Det ikkje vore noko problem å ha bror sin som konkurrent i konkurranse. Vi trenar saman og hjelper kvarandre med å forbetre seg, og kvar trening blir eigentleg som ein konkurranse, så vi er godt vande med den situasjonen når det først er konkurranse og backar kvarandre sjølvsagt opp, seier Yngve. – Eg har konkurrert med Yngve i mange år, då vi var yngre var det han som måtte kjempe om å ta meg igjen, for nokon år sidan var dette snudd og det var eg som måtte jobbe for å ta han igjen. Nå kastar vi ganske likt, sjølv om eg må innrømme at det er han som har det største potensialet, legg Idar til. Ville måle krefter Det var det gode, lokale friidrettsmiljøet som fekk brødrene til å starte med friidrett. Asbjørn Vågene har vore ein viktig ressurs for kastmiljøet i Eikefjord og Magne Føleide i Florø. Men gutane seier at dei ikkje kjem frå ein typisk kastfamilie. – Kastgreinene er ikkje noko som ligg spesielt i familien, men det har berre blitt sånn. Det var eit bra kastmiljø i Eikefjord Idrettslag når eg vaks opp, og ønske om å måle krefter med dei andre kastarane som eg såg opp til gjorde til at ønskte å vie fritida mi til kastspesifikk trening, seier Yngve. Rått og systematisk – Korleis vil de beskrive kvarandre? – Idar har vel i dei siste åra vært meir ein sesongkastar, mens eg har trena litt meir systematisk i forhold til kast. Han er eit skikkelig konkurransemenneske, noko ein legg merke til når sommaren kjem og han begynner å kaste igjen. Då kan eg ha hatt god ein god forberedelse gjennom heile året mens han ikkje har kasta så mykje. Det skal ikkje mange øktene til før han klarar å mobilisere seg til å støyte

vel så bra som meg. Han bruker sin råe styrke og eksplosivitet, slår om til «primitiv» modus med einaste mål; ugh, ugh – langt skal det gå! I år har han hatt pause i studiene og jobba og trent veldig godt! Han er sterkare og sprekare enn nokon gang, og fått ein heil del meir kast i kroppen gjennom haust og vinter. Han presterte kjempegodt i innandørs NM i friidrett og persa med ca 1,5 meter! Det er jo berre heilt rått, og vel fortent med tanke på den tida og energien han har dedikert til treninga.. Eg trur han kjem til å lykkast godt på NM, og håpar han får tatt si første medalje på NM utandørs! seier Yngve. – Yngve er veldig dedikert til alt han driver med. Han går veldig systematisk til verks i motsetnad til min meir intuitive framgangmetode. Derfor er det veldig greitt nå om somrane då vi har muligheit til å trene saman. Han har ein teknisk innsikt i treninga som eg kanskje har ein del å hente av, samtidig held dette han litt igjen, om han føler at teknikken ikkje er perfekt, så tillat han ikkje seg sjølv å bruke den eksplosive styrka som han har. Om han slappar litt meir av, og kanskje sluttar å vere så streten og høyrer litt på kva storebror seier om å sleppe seg litt meir laus i ringen, så kan han nok perse med både ein og to meter. Han har eit enormt potensiale som han verkelig fortener å få fram, seier Idar om veslebroren. Håpar på pers Begge ser fram mot NM i midten av august. – Det er spesielt å skulle delta på NM på heimebane i Sogn og Fjordane, føler meir press med tanke på å prestere bra på heimebane, noko som er bra for treningsmotivajonen, seier Idar. Som lokale utøvarar har dei begge konkurrert på Byrkjelo også tidlegare. – Eg har gode minner frå Byrkjelo. Eit spesielt godt minne er frå då eg var 17 år, og tok UM-gull med 5 kg kula og Noregsrekord for kule G 17 med den kula. Det året hadde eg kjempebra framgang, og det var tredje gongen det året eg forbetra Noregsrekorden. Eit spesielt godt minne var det når eg klarte å halde jamn framgang gjennom sesongen og avslutte den såpass godt på Byrkjelo stadion, fortel Yngve. Begge håpar på å perse under årets NM, og går det bra for begge, så kan begge ta medalje under meisterskapen. – Det hadde sjølvsagt vore veldig kjekt å stå ved sidan av Yngve på premiepallen under NM i år, seier Idar.

Jobzone sponser Christina Vukicevic. Jobzone er hovedsponsor og DnB NOR Generalsponsor for Norges Fri-idrettsforbund.

www.jobzone.no

Nå er hele Norge på salg! stokmarknes

DELTEK I UNDER NM: Kulestøyt og kanskje spyd

PERSONLEG REKORD: 16,17 meter (7,26 kg)

PERSONLEG REKORD: 17,46 meter (kule) – 58 meter (spyd)

tromsø

sørkjosen

harstad/narvik

leknes

narvik svolvær

røst bodø

mo i rana sandnessjøen mosjøen brønnøysund rørvik namsos

trondheim

100.000

kristiansund molde ørsta/volda sandane førde sogndal bergen

skien

DELTEK I UNDER NM: Kulestøyt

vadsø kirkenes

andenes

kristiansand

MÅLSETJING FOR NM OG SESONGEN: Personleg rekord

vardø lakselv

stavanger

MÅLSETJING FOR NM OG SESONGEN: Setje ein personleg beste i år

båtsfjord

alta

oslo

IDAR GRØNENG HAVN ALDER: 26 år BUSTAD: Eikefjord

berlevåg mehamn

hasvik

haugesund

YNGVE GRØNENG HAVN ALDER: 22 år BUSTAD: Enschede, Nederland

honningsvåg hammerfest

sandefjord

billetter til ba re

395,-

én vei

Bestill på wid eroe.no


Det løner seg å vere medlem i Coop Vest SA Dessert-is Medlemsfordelar:

All dessert-is frå Diplom-is

Medlemstilbod!

1/2

÷30øre pr. liter

PRIS

Tilbodet gjeld t.o.m laurdag 16. juli

÷30øre pr. liter

÷30øre pr. liter

Farris Bris ÷10%

Coop Hotelkupp

Naturell, Mango/Papaya Lemon og Lemongrass, 1,5 liter.

Medlemstilbod!

90

6

+ pant

Tilbodet gjeld ut juli.

Sjå www.coop.no for meir info!

us! ecard Mast kjøpsbon p o o vC tra t eks ruk a Ved b 2 prosen u får d

Er du ikkje medlem, meld deg inn på www.coop.no Der kan du lese meir om coop medlemskap og fordelar


4

MILJĂ˜, MOTIVASJON, MULIGHETER

Joakim Urdahl

Kim Nes Leirvik

Eivind Stavang

ALDER: 27 ür Kim Nes LeirKLUBB: Norna Salhus BUSTAD: Berlin DELTEK I UNDER NM: Tresteg og kanskje lengde KVA ER MÅLSETJINGA FOR NM OG SESONGEN? - Ynskjer ü stü pü pallen i NM! For sesongen er mület ü hoppe 15.50, veldig gjerne i NM. KVIFOR DRIV DU MED FRIIDRETT? - Prøvde meg i grunn i det meste av idrett i Syril, men friidrett likte eg kanskje best. Skapleg idrett. Mülbart, individuelt, tøft og underhaldande. Er eit flott friidrettsmiljø pü Leikanger, sü ogsü nür resultata ikkje var heilt av dei beste sü trivdes eg godt. Etterkvart fekk eg betre resultat, sÌrleg i tresteg og dü fekk eg og lyst ü satse litt hardare.Trur fortsatt eg kan forbetre meg mykje og hoppe lenger enn kva eg har gjort, og eg er glad i ü konkurrere. KORLEIS BLIR DET Å DELTA PÅ NM PÅ HEIMEBANE I SOGN OG FJORDANE? - Eg trur NM pü Byrkjelo vert knall bra, eg gleda meg stort. Hüper mange kjem og ser pü! Sjølv hüpar eg ü dra full nytte av heimefordel ;)

ALDER: 29 ür KLUBB: Florø turn og idrettsforening BUSTAD: Ålesund DELTEK I UNDER NM: Stafett og 110 m hekk

ALDER: 23 ür KLUBB: Florø turn og idrettsforening BUSTAD: Bergen DELTEK I UNDER NM: Stav og lengde

KVA ER MĂ…LSETJINGA FOR NM OG FOR SESONGEN? - MĂĽlet for NM er topp2-plassering pĂĽ 110m hekk og medalje pĂĽ 1000m stafett. For sesongen er mĂĽlet pers pĂĽ 110m hekk, 100m og 200m.

KVA ER MĂ…LSETJINGA FOR NM OG SESONGEN? - I stav er et ĂĽ fĂĽ til nokre gode hopp og komme nĂŚrmare 5 meteren. I lengde er det ĂĽ hoppe 7 meter. KVIFOR DRIV DU MED FRIIDRETT? - Eg synes det er veldig kjekt med friidrett. KORLEIS BLIR DET Ă… DELTA PĂ… NM PĂ… HEIMEBANE I SOGN OG FJORDANE? - Det kjem til ĂĽ bli veldig morosamt.

KVIFOR DRIV DU MED FRIIDRETT? - Eg er glad i ĂĽ trene og likar friidrett spesielt dĂĽ det er sĂĽ mĂĽlbart bĂĽde pĂĽ trening og i konkurranse KORLEIS BLIR DET Ă… DELTA PĂ… NM PĂ… HEIMEBANE I SOGN OG FJORDANE? - Gler meg veldig til ĂĽ delta under NM pĂĽ Byrkjelo. Har mange gode minner derfrĂĽ opp gjennom ĂĽra og satsar pĂĽ at det vert fleire under NM.

HER ER VI! Vi er den lokale faghandelen

pü sport og fritidsutstyr! • Fiskekort og jaktkort

• Kajakk og kajakkutstyr

• Bütutleige Traudalen

• Reppen´s sykkelverkstad

• Turkart

G-sport Sandane

Om 30 ür arbeider barnebarnet ditt hos oss. Langsiktighet kan vÌre et ord ü pynte seg med. Men det kan ogsü vÌre en vilje, en visjon – slik som hos oss i GDF SUEZ E&P Norge. Vi tror pü ü delta i oljeog gassproduksjonen pü norsk sokkel. Det er positivt for büde oss, vüre ansatte og samfunnet.

Tlf. 57 88 46 00. E-post: post@okhenden.no Opningstider: man-fre 09-18 laur 09-15

LAVE UTSLIPP! LAVE KOSTNADER

Vi har vÌrt her i 10 ür. Det er büde et lite jubileum og en begynnelse pü noe stort og varig. At vi nü har fütt operatøransvaret pü Gjøa-feltet, gjør oss enda sterkere motivert. Vi vil bidra – i dag, i morgen, i mange tiür framover. Og vi vil vÌre i front. Pü helse, miljø og sikkerhet. Pü teknologiske løsninger. Pü det ü tenke nytt, skape noe nytt, vÌre en foretrukket arbeidsgiver og en solid, troverdig aktør i det store bildet. Vi gleder oss!

KAMPANJETILBUD V70 FRYDENBĂ˜ EDITION s DIESELVARMER M/TIDSUR s3KINNRATT sSONETKLIMAANLEGG s%LVINDUER s&JERNSTYRTSENTRALLĂŒS s)!13n)NTERIOR!IR1UALITY 3YSTEM s#RUISECONTROL s2ADIO#$MFJERNSTYRINGIRATT s/PPVARMETBAKSETE s4AKRAILS s+JÂ’REKOMPUTER s)NNSYNSVERN s6INTERHJULMALUFELGER s"LUETOOTHHANDSFREETELEFON

DU BETALER KUN KR 359.900,-** Biler klar for levering

-).$% 

ÂŻ3!.% 

"%2'%.6%34 

3!.$!.% 

3/'.$!, 

6EILPRISKR

&Œ2$% 

WWWFRYDENBONO


NM i friidrett Byrkjelo 12.–14. august 2011

Sander Sekkingstad Terum

KVIFOR DRIV DU MED FRIIDRETT? - Eg begynte med friidrett fordi far min er tidlegare

ALDER: 19 år KLUBB: Florø T&IF BUSTAD: Florø DELTEK I UNDER NM: 400 m hekk og 1000 m stafett aktiv løpar, og fordi me blei ein bra gjeng frå Aurland som dreiv med springing. Eg har halde fram fordi eg har hatt fin resultatmessig utvikling, og fordi eg har teke mange medaljar i forskjellige UM. Det har vore kjekt å setje seg nye mål, og å klare dei. I tillegg har eg blitt kjend med mange nye ungdommar, og det har vore kjekt. KORLEIS BLIR DET Å DELTA PÅ NM PÅ HEIMEBANE I SOGN OG FJORDANE? - Å delta på NM i Byrkjelo trur eg blir noko heilt spesielt, og ei god erfaring å ta med seg vidare. Eg tykkjer dessutan at det er viktig å delta sidan meisterskapet er i eige fylke.

Jostein Joshua Fossøy

KVIFOR DRIV DU MED FRIIDRETT? - Eg driv med friidrett fordi det er kjempekjekt! Å reise rundt på stemner og møte andre ungdommar med same interesser er utruleg gøy. Miljøet er nokså viktig som gode resul-

KVA ER MÅLSETJINGA FOR NM OG SESONGEN? Målsetjinga mi i NM er å vinne 400m hekk og 1000m stafett. For å vinne 400m hekk er eg nøydd å springe eit svært godt løp og sannsynligvis sette en sterk personlig rekord. Dette vil vere mitt fokus framfor løpet. Det er sterk konkurranse på langhekken i år og eg vil også vere godt fornøgd med pallplassering så lenge eg gjør en god prestasjon.. Målsetjinga for sesongen var i første omgang U23 EM. Men grunna virus og sjukdom gikk det målet i knas. No er eg i gang med trening og formtopping til mitt 2. hovudmål, nemleg NM. Eg trur at om eg kjem i form og held med skadefri og frisk framover kan eg enno klare målet mitt og springe 51.00 på 400m hekk. Det gjenstår å sjå. KVIFOR DRIV DU MED FRIIDRETT? Eg driv med friidrett fordi eg har alltid vert svært glad i å springe og trene hardt. Gleda og spenningen rundt konkurransar og det å lykkes

finner man etter min erfaring ikkje noen andre plasser enn i idretten. Det er også en individuell idrett. Alt ansvaret kviler på mine skudre. Dette liker eg. Alt er opp til meg både på trening og i konkurranse og eg kan ikkje skylde på noen andre om det går dårlig. Miljøet både i Florø og Noreg er veldig kjekt å vere en del av. Det er også en stor motivasjonsfaktor å konkurrere internasjonalt og sjå kor enormt friidrett er utanfor Noreg. KORLEIS BLIR DET Å DELTA PÅ NM PÅ HEIMEBANE I SOGN OG FJORDANE? Det blir kjekt å konkurrere på heimebane. Mange kjende og lokale kjem forhåpentlegvis å ser på. Det ekstra forventningspresset som blir lagt på meg gjør det spennande og eg spring etter tidligare erfaringar fortare når det er mykje press rundt løpet. Sjølv om det er mykje som skal klaffe hadde det vert utruleg morosamt å ta NM gull på heimebane.

Trond Olav Hatlenes

ALDER: 19 år KLUBB: Florø T&IF BUSTAD: Florø DELTEK I UNDER NM: 100 m, lengde og 1000 m stafett KVA ER MÅLSETJINGA FOR NM OG SESONGEN? Under hovud NM vil eg konkurrere mot mine eigne rekordar. Sidan det er senior NM har eg ingen ambisjonar om pallplasseringar. Eg håpar også på ei fin oppleving saman med stafettlaget mitt, der medalje hadde vore kjekt. Elles vil eg oppnå toppresultat nasjonalt i dei store stemna som jr.NM og UM. Eit uttak til nordisk landskamp er også eit mål.

Ei oppleving for alle sansar

Øyvind Strømmen Kjerpeset

ALDER: 18 år KLUBB: Aurland IL BUSTAD: Tero i Aurland DELTEK I UNDER NM: 800 m og 3000 m hinder KVA ER MÅLSETJINGA FOR NM OG SESONGEN? Målsetjingar for sesongen er å betre dei personlege rekordane mine på alle distansar frå 800m til 3000m, samt på 2000m hinder. Eg skal også delta på jr-NM i Kristiansand og på UM i Fredrikstad, og håpar å gjere det bra der. Det hadde vore kjekt å oppnå ein pallplass. Målsetjinga i NM i Byrkjelo er å få ei bra tid på 3000m hinder. På 800m er eg med for erfaringa sin del, og for moro skuld. Dessutan er 800m god fartstrening.

5

tat. Sjølvsagt må resultata vise seg, men det sosiale spelar også ei stor rolle. Friidrett er lidenskap! KORLEIS BLIR DET Å DELTA PÅ NM PÅ HEIMEBANE I SOGN OG FJORDANE? - Å delta i NM på heimebane i Sogn og Fjordane blir veldig stort. Presset blir gjerne litt større sidan det er fleire kjenningar på tribuna. Det blir også ein fordel med tanke på reisa. Kroppen blir sliten av all reisinga, men dette slepp eg no. NM på Byrkjelo blir kjempegøy!

Energimerking - Miljøsertifisering - Energirådgjeving Kontakt ein av våre energirådgjevarar på e-post energiradgjeving@sfe.no eller telefon 57 88 47 00

ALDER: 32 år KLUBB: Gloppen BUSTAD: Auli på Romerike DELTEK I UNDER NM: Diskos og kanskje kule KVA ER MÅLSETJINGA FOR NM OG SESONGEN? - Eg gledar meg veldig til å delta på heimebane. Målet er 46 meter i diskos og 14,5 meter i kule. KVIFOR DRIV DU MED FRIIDRETT? - Eg driv med friidrett fordi det er utruleg moro. Ein held seg i god form, og treff att gamle kjente.

KORLEIS BLIR DET Å DELTA PÅ NM PÅ HEIMEBANE I SOGN OG FJORDANE? - Stemninga er heilt spesiell der og publikum kan ikkje samanliknast med noko anna NM. Det blir sikker fulle tribune og det er berre frå NM på Byrkjelo sist at eg kan huske å ha vore på eit NM med fullsett stadion!

Jubelen på Byrkjelo er sponsa av Sparebanken Sogn og Fjordane! Vi er stolt sponsor for NM i Friidrett og fleire andre store idrettsarrangement i fylket. Ved å vere kunde hos oss er du med på å støtte den lokale idretten.

www.sfe.no

ssf.no


6

MILJØ, MOTIVASJON, MULIGHETER

Steinar Kleppe ALDER: 23 år KLUBB: Florø Turn og IF BUSTAD: Oslo DELTEK I UNDER NM: Sleggekast KVA ER MÅLSETJINGA FOR NM OG FOR SESONGEN? - I NM håpar eg å ta ei medalje. Trena veldig bra fram mot NM på «heimebane», men fekk jumpers knee like over nyttår. Håpar likevel å få trent bra fram mot NM for å ta ei medalje. Målsetjinga for sesongen er som vanleg å komme meg over 60 meter! KVIFOR DRIV DU MED FRIIDRETT? - Eg driv med friidrett primært fordi det er utruleg kjekt, og eg møter mange flotte menneske. I tillegg er det ein sunn livsstil, og eg held meg i god form gjennom kjekk og variert trening.

KORLEIS BLIR DET Å DELTA PÅ NM PÅ HEIMEBANE I SOGN OG FJORDANE? - For meg er dette veldig kjekt då eg har mykje slekt i Byrkjelo. Bestemora budde der, så eg har vore der veldig mykje før. I tillegg er det jo kjekt å vise byfolka ein stadion som den på Byrkjelo, med høge, flotte fjell rundt! Breimingane er også flinke til å arrangere, så det kjem til å bli knallbra!

Jonas Andre Brandsøy DELTEK I UNDER NM: Stafett, 100 meter og kanskje 110 meter hekk KVA ER MÅLSETJINGA FOR NM OG FOR SESONGEN? - Målsetjinga for sesongen og NM er at eg får sterke forbetringar av persar. På 100m vil eg ned mot 11 blank.

KORLEIS BLIR DET Å DELTA PÅ NM PÅ HEIME-

Hugs bilbelte, og bruk det Bilbelte er det enklaste og mest effektive hjelpemiddelet for å redusere talet på skadde og drepne i trafikken. Utan bilbelte har du ingenting som fangar deg opp og held deg på plass i setet om uhellet skulle vere ute. I dag nyttar 90-94 prosent bilbelte.

ALDER: 20 år KLUBB: Florø Turn og IF BUSTAD: Florø

KVIFOR DRIV DU MED FRIIDRETT? - Eg driv med friidrett fordi det er kjekt, enkelt og greitt :)

I denne ulukka brukte ikkje føraren belte og vart kasta ut luka i taket då køyretyet rulla rundt. Føraren omkom – passasjeren brukte belte og overlevde. Foto: UAG, Region vest

BANE I SOGN OG FJORDANE? - Det blir kjekt det. Er sjølvsagt meir spennande å springe på heimbane for då føler man at man må yte meir.

Trond Ove Hopen

Truleg ville 30-40 færre blitt drepne i trafikken kvart år om alle brukte bilbelte – alltid. Statens vegvesen har sidan 2005 analysert alle dødsulukkene på vegnettet. Dei syner at meir enn 40 prosent av dei som blir drepne i bilulukker ikkje har brukt bilbelte.

Passasjer på eit tonn -Visste du at ein kollisjon i 90 km/t utan bruk av bilbelte er det same som eit fall på 32 meter? Ut i frå dette blir det ikkje vanskeleg å forstå at ein passasjer som ikkje er sikra vil vere til stor fare for dei andre i bilen, seier Thorbjørn Thiem som arbeider med trafikktrygging i Statens vegvesen. Det er store krefter som vert sette i sving under ein kollisjon. Ein vaksen person som sit i baksetet utan bilbelte og kjem ut for

ein frontkollisjon med ein fart på 50 km/t, vil treffe den som sit i forsetet med ei kraft som tilsvarer eit par tonn. – Om du ikkje brukar bilbelte, så er det til lite hjelp om bilen du har er moderne og sikker. Bilbeltet reduserer risikoen monaleg for å bli kasta ut av bilen. Det er heilt klart ei utfordring å formidle kva for krefter ein vert usett for i ein kollisjon eller ei utforkøyring. Samanstøyten med ratt, dashbord eller andre deler av interiøret kan gje store og livstruande skadar, seier Thiem.

Rett bruk - Like viktig er det å bruke bilbeltet rett. Bilbeltet skal vere festa tett inntil kroppen. Det skal ligge stramt nede på hoftene og alltid over skuldra. Når bilbeltet er klikka på, må ein dra i det og sjekke at det er godt festa, forklarer Thiem. Det viser seg at folk er flinkare til å bruke bilbelte på dei lengre turane på landevegen enn på dei korte turane. Statens vegvesen har jamleg kontrollar av beltebruk med mål om å få ned talet på drepne og hardt skadde. Det kan vere verdt å skrive seg bak øyret at prislappen for manglande bruk plutseleg kan vere mykje høgare enn 1500 kroner, seier Thiem.

ALDER: 23 år KLUBB: Florø Turn og IF BUSTAD: Bergen

FAKTA: DELTEK I UNDER NM: Spyd KVA ER MÅLSETJINGA FOR NM OG FOR SESONGEN? - Målet for sesongen er å kvalifisere seg til spyd, her pers på 52,5 meter, men må ha 58 meter for å kvalifisere. Har hatt fleire kast over 50 m i år, men håpar at det store 60 meter målet endeleg vert nådd.

friidrett, kastmiljøet er ekstremt bra, det er mykje bolsing, god trening, sosialt. Eg er eit konkurranse menneske som likar nye utfordringar, noko som blir oppnådd igjennom friidrett.

KVIFOR DRIV DU MED FRIIDRETT? - Starta med friidrett på grunn av bror min som dreiv aktivt med sleggekast for mange år sidan, han tok meg med på trening og sidan det har eg hatt stor lidenskap for

KORLEIS BLIR DET Å DELTA PÅ NM PÅ HEIMEBANE I SOGN OG FJORDANE? - Om eg kvalifiserar meg til NM vert det ekstra stas, det er heimebane og første NM eg deltek på.

■ Statens vegvesen har eigne ulukkesanalysegrupper(UAG) ■ Kvar region har ei eiga UAG. ■ På bakgrunn av informasjon frå ulukkesstaden og ulukka, går dei igjennom og analyserer kvar dødsulukke i regionen. ■ Gruppa skal komme med forslag til tiltak som kan hindre nye ulukker eller redusere skadeomfanget.


NM i friidrett Byrkjelo 12.–14. august 2011

7

Ei oppleving for alle sansar

DINAMO RRA62 Foto: Massimo Leardini

Å miste en venn er ekstra vondt – dersom det kunne vært unngått.

Husk bilbelte vegvesen.no/bilbelte


Det løner seg å vere medlem i Coop Vest SA Medlemsfordelar:

Hagemøblar ÷30øre pr. liter

Medlemstilbod!

÷30øre pr. liter

÷

50%

Utvalet kan variere frå butikk til butikk. Tilbodet gjeld så lenge lageret rekk.

÷30øre pr. liter

÷10%

Coop Hotelkupp

Sjå www.coop.no for meir info!

Søk om Coop MasterCard på coo.no Er du ikkje medlem, kan du melde deg inn på coop.no

2% 1%

medlemsbonus på toppen av kjøpeutbytte hos Coop

alle andre steder i hele verden*

*Gjelder ikke i konkurrerende dagligvarebutikker i Norge. Nominell rente: 22,60 % p.a. Effektiv rente**: 25,09 % p.a. **Basert på et eksempel ved varekjøp på kr 15 000, nedbetalt over 6 måneder med like månedlige avdrag på kr 2 618,27 og ved bruk av eFaktura. Dette utgjør kredittkostnad på kr 709,63 ved et gjennomsnitt på 30 rentefrie dager, og et samlet kredittbeløp på kr 15 709,63.

Er du ikkje medlem, meld deg inn på www.coop.no Der kan du lese meir om coop medlemskap og fordelar

NM Byrkjelo  

NM Byrkjelo Utnapp2