Page 20

CULTURA POPULAR + ASSOCIACIONISME // DANSA

ESBART CATALÀ DE DANSAIRES

AURELI CAPMANY I LA DANSA: CONFERÈNCIA IL·LUSTRADA DISSABTE 12 / 19H.

CENTRE CULTURAL EL CASINO // SALA D'ACTES

50'

ESPECTACLE EN CATALÀ

Conferència il·lustrada sobre la vida i l’obra d’Aureli Capmany a càrrec de Montserrat Garrich, comissària de l’Any Aureli Capmany, el flabiolaire Joan Gómez i els dansaires de l’Esbart Català de Dansaires. Descobrirem i tindrem a l’abast materials relacionats amb la vida i obra del folklorista i coneixerem la seva estreta relació amb la dansa, ballada per l’Esbart Català de Dansaires.

CULTURA POPULAR + ASSOCIACIONISME // DANSA // MÚSICA

ESBART SANT MARTÍ DE BARCELONA & LA LIRA AMPOSTINA CONTR@BAND@ DIUMENGE 13 / 17H.

TEATRE CONSERVATORI

50'

5/8

Dues grans institucions de la cultura tradicional catalana, amb un llarg bagatge en els seus àmbits respectius, com són l’Esbart Sant Martí de Barcelona i la banda de les Terres de l’Ebre Societat Musical La Lira Ampostina, s’han unit en aquest projecte gràcies al mestre Joan Lluís Moraleda. Així, l’esbart balla sota una sonoritat nova, i la banda s’endinsa en el repertori d’esbart.

ARTS ESCÈNIQUES // DANSA

EXPLICA DANSA

LABORATORI - TONI JODAR I ROGER BERNAT DIVENDRES 11 / 18H. / 22H.

AGRUPACIÓ CULTURAL DEL BAGES

40'

ESPECTACLE EN PROCÉS DE CREACIÓ

ESPECTACLE EN CATALÀ

Explica Dansa convida al dramaturg i director Roger Bernat a fer un laboratori per repensar el rol d’explicador d'en Toni Jodar, amb la complicitat de la dramaturga Helena Tornero, la periodista Bàrbara Raubert, la coreògrafa Montse Colomé i la música Laia Vallés. Es troben en ple procés de creació d’una peça nova que tractarà sobre la tradició i la contemporaneïtat, i que tancarà una trilogia de conferències ballades. COPRODUCCIÓ: MERCAT DE LES FLORS I FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA EN COL·LABORACIÓ AMB: ÉSDANSA

MÚSIQUES DEL MÓN + FOLK

FELIU VENTURA CONVOCATÒRIA DISSABTE 12 / 19H.

Fotografia © Juan Miguel Morales

PAÍS VALENCIÀ

ESTRENA ABSOLUTA

TEATRE CONSERVATORI

60'

10 / 12

El cantautor valencià Feliu Ventura estrena nou disc, un treball discogràfic on torna a fer gala de la lírica roent que el caracteritza des dels seus orígens, amb melodies que ens bressolen i ens desperten a la vegada: criador de cançons (per fer un món més just) amb orgull agropecuari i himnes xicotets, domèstics i assemblearis. Feliu no és de ningú, però serà sempre nostre.

MÚSIQUES DEL MÓN + FOLK

FLOWK

NIT DE BALL FOLK DISSABTE 12 / 21.15H.

ESTRENA ABSOLUTA

TAVERNA CERVESA GUINEU

60'

Marc del Pino, a l’acordió diatònic; Ciscu Cardona, a la guitarra acústica, i Xavi Castanys, a la mandolina, s’han unit a la recerca d’una sonoritat que s’endinsa en el món de l’harmonia com en un mar de possibilitats. Allà flueixen, com l’aigua, amb una força que té nom de folk i cognoms desconeguts. A Manresa podrem ballar el repertori del seu nou disc.

MÚSIQUES DEL MÓN + FOLK

FRANCA MASU & TRIO AMB L’AGRUPACIÓ MUSICAL SENIENCA

PERLES I CORALLS FOCUS SARDENYA DIUMENGE 13 / 11.30H.

ITÀLIA / SARDEGNA // CATALUNYA

ESTRENA ABSOLUTA

TEATRE CONSERVATORI

75'

5/8

Franca Masu presenta Perles i coralls, un doble espectacle on a la primera part, acompanyada d’un trio excepcional, presentarà alguns temes del nou disc. A la segona part, la cantant algueresa cantarà amb la banda de l’Agrupació Musical Senienca, formació amb 115 anys d’història. Una autèntica mescla de memòria, poesia i emocions procedents de l’Alguer.

20

Profile for Fira Mediterrània Manresa

Programa de la 22a Fira Mediterrània de Manresa  

Tota la programació artística de la 22a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 10 al 13 d'octubre de 2019

Programa de la 22a Fira Mediterrània de Manresa  

Tota la programació artística de la 22a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 10 al 13 d'octubre de 2019

Advertisement