Page 1

Xarxa d’Empreses Inclusives del Garraf (XEIG)

El passat 14 de febrer es va realitzar, a les instal·lacions de l’IMET, la constitució de la Xarxa d’Empreses Inclusives del Garraf (XEIG). Aquest projecte constitueix un esgraó més col·locat en el camí cap a la inclusió efectiva al Garraf dels col·lectius amb més dificultat d’accés al món laboral: les persones amb discapacitat intel·lectual (projecte TIMOL) i les persones amb problemes de salut mental (projecte MATI) La XEIG representa la unió entre empreses que treballen amb una perspectiva comú: la inclusió de persones amb discapacitat a la seva organització, i que s’interconnecten mitjançant una plataforma virtual: www.empresainclusiva.net (en procés d’activació). En el cas de la nostra xarxa, les discapacitats són intel·lectuals i de salut mental. La Xarxa pretén fomentar nous sistemes de cooperació empresarial i d’intercanvi de coneixement per a generar iniciatives creatives que permetin mantenir el dinamisme de les empreses que en formen part i puguin seguir apostant per a la inclusió.

Des del moment que varem comunicar a les empreses col·laboradores dels projectes, la creació d’aquesta xarxa, hem tingut una resposta que estava en la línea del compromís habitual en la seva forma de treball:


COMPTEU AMB NOSALTRES!!! Així, el dia 14 de febrer, es va realitzar l’acte formal de la signatura del full de compromís d’aquelles empreses que ens havien fet arribar la sol·licitud per a formar part d’aquesta comunitat. Les empreses fundadores de la XEIG són: Finques Montané, 1943, SLP; Fundació Redós de Sant Josep i Sant Pere; Fundació Privada Unió d’Esport Base de Vilanova i la Geltrú; Guarderia Infantil El Cangur; Hotel And Conference Centre Sitges, SL; Merkal Calzados, SL; Consorci Sanitari del Garraf; Escola Pia de Vilanova i la Geltrú; A quatre Grapes (VALCOTE, SCP); Can Pere SCCL I es va escollir a la persona que la representaria, la Sra. Anabel Garcia Robledo, directora de la Guarderia Infantil EL CANGUR, de Vilanova i la Geltrú.

Des de la Xarxa, convidem a totes les empreses que tinguin a les seves plantilles persones amb les discapacitats abans esmentades, perquè comparteixin amb nosaltres la seva experiència i es decideixin a treballar de manera conjunta pels objectius que ens hem marcat les empreses inclusives de la XEIG. I encoratgem a totes les organitzacions que encara no han iniciat aquest camí, a que coneguin les possibilitats de les persones que formen part dels nostres projectes i provin els procediments que utilitzem per a l’adaptació i el manteniment dels llocs de treball.

Xeig Vilanova  

Xarxa d'empreses inclusives del garraf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you