Page 20

20 |

ONSDAG 12. JUNI 2019

| aktive båtsfjord | 

OPTIMIST: Hotellsjef Gunn Marit Nilsen ser optimistisk på kommende turistsesong.

Finnmarken

alle Foto: Bjørn Hildonen

– Ingen lukrativ forretning Skal vi tro styreleder for Polar Hotell i Båtsfjord, Arnt A. Albertsen, er driften av hotellet ingen lukrativ forretning. – Men det betyr ikke at vi taper penger. Vi har ikke røde tall på bunnlinjen og vi ser egentlig optimistisk på framtiden. Derfor bruker vi penger på investeringer, sier Albertsen. Bjørn Hildonen Hotellet, som ble bygd i 1978, har opp gjennom årene hatt flere eiere. I 2003, etter en konkurs, overtok Polarpro AS, som eies av Arnt Albertsen og Øyvind Gamst Pedersen, hotellet.

Investerer – Vi kom skikkelig i gang like etter årsskiftet 2002/2003. Minnes at vi, før stiftelsesmøtet, arrangerte julebord på hotellet i 2002. Fra vi overtok hotellet og fram til 2012 har det vært flere som har hatt driftsansvaret for oss. Siden 2012 har Gunn Marit Nilsen hatt rollen som leder av hotellet, opplyser Albertsen. – Om du spør hva vi har investert siden overtakelsen, da er svaret at det vet jeg ærlig talt ikke, men det handler om flere millioner kroner. Nå er vi i gang med etterisolering og vi bytter samtlige av hotellets vinduer. Når det arbeidet er ferdig, gjenstår renovering av samtlige

baderom, et prosjekt som vil koste nye millioner, sier en optimistisk styreleder Arnt Albertsen.

Leiligheter Siden Gunn Marit Nilsen overtok er samtlige 27 rom pusset opp, det samme gjelder restauranten og kjøkkenet. – Da hotellet sto ferdig var det også en pub tilknyttet restauranten. Den har vi nå fjernet og er erstattet med tre utleieleiligheter. Leilighetene er fullt utrustet, og er svært populære, sier Gunn Marit Nilsen. Hun innrømmer at til tider er det slitsomt å drive et hotell, og for å øke inntjeningen har hotellet nettopp vunnet et anbud om ukentlig baking og levering av ca. 100 brød til kommunens barnehager. – Det er ingen grunn til å legge skjul på at inntjeningen kunne vært bedre på hotelldriften. Ikke minst har det vært tøft i vinter. Beleggsprosenten er til tider altfor lav. Dette førte til at jeg i vinter var

POLAR: Polar Hotell i Båtsfjord ble bygget i 1978 og er nå renovert.

LEILIGHET: Tre slike leiligheter kan hotellet tilby sine gjester. nødt til å ty til permittering. I dag er vi fire tilsatte som utgjør tre årsverk, opplyser Nilsen. – Nå når det går mot sommeren er jeg optimistisk i forhold til driften. Vi opplever at stadig flere turister, ikke minst fugletittere fra utlandet, har oppdaget vår region. Så jeg både håper og tror at vi får en rimelig god sommer- og høstsesong, sier Gunn Marit Nilsen.

Hun ønsker at hotellet også skal framstå som et «fuglehotell». Derfor har samtlige 27 rom fått sitt spesielle fuglenavn. Og alle navnene er på fugler som finnes i området. Lokale fotografer har også dekorert rommene, restauranten og korridorer med unike fuglebilder. Polar Hotell har også inngått et samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet Arctic Tourist.

Profile for Finnmark Dagblad AS

Båtsfjordmessa 2019  

Båtsfjordmessa 2019