Page 1

DE STANDAARD

BINNENLAND 21

ZATERDAG 15, ZONDAG 16 DECEMBER 2012

de ceo’s Wouter Vandenhaute Wouter Vandenhaute staat bekend als de mediamagnaat die Vier lanceerde, en dat uit zich ook in zijn woordenwolk. Maar hij is toch vooral de man achter de Ronde van Vlaanderen. Dat is geen onverdeeld positief verhaal, want het schrappen van de Muur van Geraardsbergen lokte een storm van protest uit. Logisch dus, dat die twee woorden behoorlijk vet gedrukt staan. Het woord ‘viptent’ is niet in de wolk terug te vinden. (kls) © bdw

Wouter Torfs

© wvv

Het is niet verwonderlijk dat ‘schoenen’ centraal staat in de wolk van Wouter Torfs. Dat Schoenen Torfs het afgelopen jaar opnieuw tot beste werkgever van het land werd gekroond, is wel een opvallend element. Een van de centrale woorden blijkt immers ‘mensen’ te zijn. Maar ook ‘personeel’ en ‘medewerkers’ zijn prominent. De topman van de schoenwinkelketen is ook op een negatieve manier over medewerkers in de media terecht gekomen. Zo verzeilde hij in het begin van het jaar in een relletje rond de hoofddoek, na een uitspraak dat gesluierde vrouwen enkel achter in de winkels zouden mogen werken. Een zeldzame uitschuiver, maar wel veelbesproken genoeg om in de woordenwolk te belanden. (kls)

ZAAK-DE GUCHT

Fiscus dient klacht in voor schending beroepsgeheim De fiscus dient vandaag een klacht in bij het parket in Gent wegens schending van het beroepsgeheim in de fiscale zaak rond eurocommissaris Karel De Gucht (Open VLD). ‘Dat wil zeker niet zeggen dat we denken dat het lek van binnen Financiën komt’, zegt Florence Angelici, de woordvoerster van Financiën. Andere betrokken partijen zijn de advocaten die voor Financiën en voor De Gucht optreden en eventuele bemiddelaars. Met deze stap wil Financiën eindelijk duidelijkheid over de lekken in deze mediagenieke zaak, zodat ze verder in alle discretie afgehandeld kan worden. (vsc)

Investeer met uw hart en met uw verstand Word aandeelhouder van het microfinancieringsfonds Incofin cvso. Zo helpt u kleine ondernemers in het Zuiden én kunt u genieten van een jaarlijks dividend en belastingvermindering. www.investeermetuwhart.be Volg Incofin cvso ook op Facebook Het prospectus van Incofin cvso werd goedgekeurd door FSMA en is bij Incofin gratis te verkrijgen of te downloaden via de website. Een belegging in aandelen van Incofin cvso houdt risico’s in. Lees daarom het prospectus voor u intekent.

CEO ranking  

Onderzoek FINN - Artikel in De Standaard (pag 2)