Page 1

Opel Astra


OPPDAG Astra. Gjør livet til et eventyr. Astra-modellene åpner døren til en mer spennende verden. Velg sporty GTC, den stilrene femdørsversjonen eller den allsidige stasjonsvognen. Oppdag en vellykket kombinasjon av djerv, dynamisk design, sinnrik allsidighet og en spennende kjøreopplevelse. Oppdag Opel.

Motorer og girkasser

20

Kjøreegenskaper

22

Sikkerhet

24

Allsidighet

26

Utstyr

28

Infotainment

32

Utstyrsnivåer

36

Felger

40

Tilbehør

42

OPC Line

44

Modeller og farger

46

OPC

50


HEV FORVENTNINGENE med Opel Astra.


KJENN FREMGANGENS glede. Nye Astra er nå en enda større vinner. Med nye, kraftige og effektive motoralternativer, støtdempere, grill og hovedlys med ny formgivning og nye materialer – og alt det som gjør Astra til en så herlig bil å kjøre.


ÅPNE ØYNENE for den mest inspirerende …


‌ utsikten noensinne! Panoramafrontruten (bare Astra GTC) kommer til ü forandre utsikten for alltid. Den strekker seg bakover over dem som sitter i forsetene, samtidig som den ser elegant ut og gjør interiøret lysere.


OVERRASK DEG SELV med utrolig allsidighet.


ØK PULSEN med et knappetrykk. Med et enkelt knappetrykk får du en ekstra sporty følelse med hissig akselerasjon, tøffere kjøreegenskaper og hardere fjæring. Prøv, så får du se – du kommer ikke til å angre.


SKJEM DEG BORT med sober stil.


Som fører av Astra er det lett å venne seg til en standard som andre bare kan drømme om, så det er bare rett og rimelig å gi deg (og dine passasjerer) litt ekstra oppmerksomhet på detaljene. Du kommer jo tross alt til å kjøre din nye Astra så ofte du kan.


RESPEKT FOR VÅR VERDEN Vi deler alle samme verden, så alle deler ansvaret for å ta seg av den. Vi i Opel minsker drivhusgassene gjennom fortløpende å forbedre våre nåværende modeller. Men det stopper ikke der. Vi arbeider også med flere renere, mer effektive alternative drivstoff. Nå nærmer vi oss for eksempel nullutslipp med avansert brenselcelleteknikk. Vårt engagement for å bevare og beskytte miljøet går i virkeligheten enda lenger. Vi har redusert forurensningen i produksjonsprosessen betydelig og har returanlegg rundt om i hele Europa. På denne måten gjenspeiles vår respekt i alle faser i alle bilenes livssyklus. For din verden er også vår verden.


Seks trinns manuell girkasse. Finnes IRUDOOHGLHVHOPRWRUHURJEHQVLQPRWRUHQ PHGWXUER'HQHUOHWWVMDOWHWNYLNNRJ VPLGLJRJGHQIRUEHGUHUEnGH\WHOVHRJ NRQRPL

+YHU$VWUDKDULQGLYLGXHOONM UHG\QDPLNNVOLNDWGULYNUDIWHQQ \DNWLJWLOVYDUHUGHQ NM UHVWLOHQGXKDU'HWILQQHVHWEUHGWWLOEXGDYWHNQLVNDYDQVHUWHRJVSHQVWLJH ECOTEC® EHQVLQPRWRUHUHOOHUDYDQVHUWHGLHVHOPRWRUHUVRPJLUNUDIW±IUDUROLJURWDVMRQ WLOVNLNNHOLJWU NN'HVVXWHQRSSI\OOHUDOOHPRWRUHQHNUDYHQHLXWVOLSSVVWDQGDUGHQ (XUR6WDQGDUGPRWRUHQ7:,13257JLUUHVSHNWDEOHN: KN OLWHUVPRWRUHQ PHGN: KN KDUYDULDEOHNDPDNVOHUIRUEHGUH\WHOVHRJXWPHUNHW NRQRPL )RUGHJVRPOLNHUGLHVHOILQQHVGHWWRGLHVHOPRWRUHUPHGFRPPRQUDLOWHNQLNN'HW PHVWPLOM YHQQOLJHDOWHUQDWLYHWHUGHQQ\H&'7,HFR)OH[PRWRUHQPHGKNRJ NXQJNP&2XWVOLSS

20

Motorer og girkasser

Tecshift®-girkasse. Finnes for bensinPRWRUHQSn«N: «KN RJIRUHQHU HQDXWRPDWLVNJLUNDVVHVEHNYHPPHOLJKHW PHGHQPDQXHOOJLUNDVVHVIRUGHOHU+DU 2SHOV$FWLYH6HOHFW®IXQNVMRQPHGVSRUW\ NREOLQJVIULXWYHNVOLQJ

Drivstofforbruk Motorer

8WVOLSSVVWDQGDUG *LUNDVVH %\NM ULQJ /DQGHYHLVNM ULQJ %ODQGHWNM ULQJ CO2XWVOLSSLJNP 

1.7 CDTI ecoFLEX2 (81 kw/110 hk)

1.7 CDTI ECOTEC®3 (81 kW/110 hk)

1.4 TWINPORT ECOTEC®2 (66 kW/90 hk)

1.6 ECOTEC®3 (85 kW/115 hk)

Euro 4 MT-6    

Euro 4 MT-6 ± ± ± ±

Euro 4 MT-5 ± ± ± ±

Euro 4 0707$ ±± ±± ±± ±±

,OLWHULI OJH()2 .XQIRUG VWDVMRQVYRJQ3 .XQIRU*7&07 )HPWULQQVPDQXHOOJLUNDVVH07 6HNVWULQQVPDQXHOOJLUNDVVH07$ )HPWULQQV7HFVKLIW®JLUNDVVH

$OOHWDOOJMHOGHUHXURSHLVNELOLJUXQQXWI UHOVHPHG VWDQGDUGXWVW\U%HUHJQLQJHQDYGULYVWRIIRUEUXN I OJHU()RJJMHOGHUYHNWDYWRPELOVRPDQJLWW LGLUHNWLYHW(NVWUDXWVW\UNDQPHGI UHQRHK \HUHUHVXOWDW HQQDQJLWWIRUEUXNRJ2 CO2PHQJGH'HVVXWHQNDQYHNWHQ DYWRPELO NH LYLVVHWLOIHOOHU NHVGDELOHQVPDNVLPDOH DNVHOWU\NNRJWRWDOYHNW VDPWLGLJVRPVW UVWHWLOODWWHWLOKHQJHUYHNWUHGXVHUHV'HWWHNDQPHGI UHODYHUHWRSSIDUW RJOHQJUHDNVHOHUDVMRQVWLG7DOOHQHRYHQIRUJMHOGHUWRPELO XWHQI UHU SOXVV«NJODVW


Kraft som behager. Den nye Opel Astra finnes med et stort utvalg av motorer – kraftigere, smidigere og gjerrigere enn noensinne. Alle oppfyller kravene i utslippsstandarden Euro 4.


Evnen til å vekke spenning. Astra er blitt synonymt med innovativ chassisteknikk som tar kjøreopplevelsen til nye høyder.


Ute på veiene kommer du til å oppleve den trygge følelsen av full kontroll med Astras interaktive kjøresystem IDS (Interactive Driving System) med styring, fjæring og bremser som er synkronisert. Du behøver ikke å tenke på de integrerte funksjonene som ABS-bremser, UCL (Understeer Control Logic) og antispinnsystemet ESP®Plus, men du kommer så avgjort til å merke hvor mye mer avslappet og trygg du kan føle deg bak rattet uansett veiforhold. Hovedkomponentene i IDS-chassiset: ESP®Plus (Electronic Stability Program) som stabiliserer bilen gjennom forsiktig å bremse opptil tre hjul. UCL (Understeer Control Logic) er også en funksjon som selektivt bremser bilen ved understyring. Bremsesystemet har et forbedret elektronisk styrt ABS-system, bremseassistent og CBC (Cornering Brake Control).

23

ESP®Plus (Electronic Stability Program Plus). Med kontrollert bremsing på opptil fire hjul motvirkes selv den mest ekstreme understyring (for eksempel plutselige unnamanøvrer). På denne måten beholder du alltid kontrollen.

Sportomkobleren finnes med Sportchassis og IDSPlus. Du får en ekstra sporty følelse med raskere respons og tøffere kjøreegenskaper. Det er som å ha to biler i samma skall.

Kjøreegenskaper

IDSPlus. IDSPlus-chassiset har foruten de vanlige IDS-funksjonene også CDC (Continuous Damping Control). Forandringer i bilens dynamikk måle av sensorer, og dempningen justeres automatisk for optimal manøvrering og kurvetagning.


Tryggheten ved god sikkerhet. Den ubegrensede tryggheten hjelper deg med å sette full pris på dynamikken til nye Astra. Det er godt å vite at Astra har fått fem stjerner, som er høyeste karakter, i kollisjonstesten.


25 Kollisjonsputesystem. Kollisjonsputer i full størrelse foran og sidekollisjonsputer foran. Kollisjonsgardiner som beskytter fra sidene følger med som standard.

Sikkerhet

AFL-frontlys (Adaptive Forward Lighting). Med AFL-frontlys som tilpasser seg til hastigheten og styringen din og lyser opp svingene i kjøreretningen, blir nattkjøringen sikrere og mer avslappende.

Aktive nakkestøtter. I tilfelle påkjørsel bakfra beveger de aktive nakkestøttene seg øyeblikkelig oppover og framover for å beskytte mot nakkeslengskader.


FlexOrganizer®. Astra stasjonsvogn er klargjort med festepunkter på veggene for lastesystemet FlexOrganizer®. På disse smarte sidesporene kan man feste en mengde lasttilbehør som avdeler, nett, kroker, oppbevaringslommer med mer.

26

Allsidighet

Delbare bakseter. Bakseter som deles 40/20/40, gir maksimal fleksibilitet og lastekapasitet.

Fleksibelt lasterom. Med vidåpne dører og delbare bakseter som gir en stor, plan lasteflate, kan Astra enkelt og lastekombinasjoner.


Fleksibilitet til å klare alt du vil gjøre i livet. Du vet selv hva som er spennende og kult i livet. Med Opels unike FlexOrganizer®-system er det enkelt å laste Astra stasjonsvognen og transportere lasten uten at noe skramler rundt.


Fordelen med å sitte bak rattet. Astra kompletterer alltid kjørestilen din og har funksjoner som gjør hver kjøretur til en fornøyelse, selv på kalde vintermorgener.

Varmesystemet Quickheat. Elektronisk styrt varmesystem som raskt varmer opp kupeen, uavhengig av bilens motortemperatur. Quickheat fjerner også is fra vinduene.

Open & Start®. Et nøkkelløst system for å låse opp og igjen dørene og bagasjeromsdøren. Vel inne i bilen kan du starte den ved å bare trykke på en knapp.


Korsryggstøtte. Inngår i komfortsetepakken. Du kan justere settet nøyaktig etter ryggen ved å vri på et ratt. Elektrisk justerbare vinduer og speil. Elektriske vindusheiser foran og bak, med hurtigbetjening opp/ned samt klemsikring. Elektrisk oppvarmede, justerbare og innfellbare speil finnes som ekstrautstyr. Regnsensor og bakspeil med automatisk avblending. Regnsensoren er montert i bakspeilets feste og aktiverer vindusviskeren automatisk avhengig av mengden fukt på ruten. Det lysfølsomme bakspeilet blender automatisk ned dersom det aktiveres av lyktene på en bakomliggende bil.

Parkeringssensor. Aktiveres når du setter bilen i revers og avgir et lydsignal når du kommer i nærh eten av gjenstander utenfor synsfeltet, bak bilen.

Kjørecomputer. Viser informasjon som reisetid og distanse, drivstofforbruk og rekkevidde.

Førerutstyr

Tåkelys foran. Kraftige tåkelys fremme gjør at du ser veien bedre og kommer helskinnet frem, selv i svært dårlige værforhold. I tillegg gjør de fronten enda flottere.

29


Setevarme. Forsetene har tre varmeinnstillinger som reguleres med en bryter på midtkonsollen.

Automatisk klimaanlegg (AAC). Temperaturen i Astra overvåkes med sensorer, og utetemperaturen overvåkes med en solsensor. Viften styres automatisk, slik at en behagelig kupétemperatur opprettholdes.

30

Komfortutstyr

Elektronisk klimaanlegg (ECC). Det automatiske klimaanlegget er individuelt regulerbart og har en solsensor, slik at kupétemperaturen alltid holder et behagelig nivå. Klimaanlegget har også et integrert kullfilter med aktivt kull som effektivt stanser partikler og pollen, med forbedret luftkvalitet som resultat.

Soltak. Det tonede glassoltaket med stor åpning gir en ekstra dimensjon når du kjører, pluss at du får inn friskluft med er enkelt trykk på en knapp.


Det beste klimaet for reiser. Uansett om du vil nyte været eller søke ly for det, har Astra manga måter å gi deg akkurat det mikroklimaet du vil ha.


Mobiltelefonportal. Astra kan forberedes til handsfreebruk med de fleste mobiltelefoner. Utstyret inkluderer en universalkonsoll med telefonspesifikk adapter. Bluetooth™ og rattkontroller finnes som ekstrautstyr. Siden det er svært mange mobiltelefoner på markedet, kan vi ikke garantere kompatibilitet med alle modeller. En oppdatert oversikt over kompatible telefonmodeller finner du på www.opel.com/ mobileportal.pdf og hos din lokale Opel-forhandler.

Ratt med radiokontroller. For økt komfort og sikkerhet kan alle funksjoner i infotainment- og kommunikasjonssystemet justeres uten at du trenger å ta hendene fra rattet eller se bort fra veien.

Lyden av musikk. Eller informasjon. Eller bare ro og fred. Med de komplette systemene for lyd, navigasjon og kommunikasjon som finnes for Astra vil du aldri mer være utenfor rekkevidde eller kjøre deg vill igjen. Om du ikke vil det da.


7ZLQ$XGLR® Med indivituelt regulerbare stereohodetelefoner kan passasjerene som sitt er i baksetet velge sine egne programmer fra bilstereoen uten å forstyrre de som sitter fremme. Leveres ikke til GTC.

CD 30 MP3. Cd-radio med stereo, MP3-avspilling og rattkontroller som standard. 4 x 6 forhåndsinnstilbare kanaler, 4 x 20 W, sju høytalere. Display via Board Info-display eller Graphic Info-display dersom bilen har mobiltelefonportal eller elektronisk klimatkontroll. Aux-inngang for en 3,5 mm minitelekontakt er plassert ved håndbremsen. CDC 40 Opera. Produsert spesielt for musikalsek feinschmeckere. Med syvbånds grafisk equalizer og digital lydprosessor for fininnstilling av lyden. Total forsterkereffekt på 150 W og syvpremiumhøytalere gir kraftig og krystallklar gjengivelse. Den innebygde cd-skifteren for seks cd-skiver har bekvem innmating i én skuff og kan spille av MP3-filer. Rattkontroll og Graphic Info-display som standard. Aux-inngang. Her kan du koble til alle enheter som har hodetelefonutgang, for eksempel en MP3-spiller eller en iPod.

Color info display (CID). Du vet akkurat hva som skjer ved hjelp av den lettavleste 6,5-tommers skjermen. Den følger med DVD 90 Navi.

Grafisk Informasjonsdisplay (GID). Viser tid, dato, utetemperatur samt radio-, telefon- og navigasjonsinformasjon. Viser også informasjon fra den innebygde datamaskinen, kontrollsystemet og overvåkningssystemet for dekktrykk.

Infotainment

DVD 90 Navi. DVD-skiven som følger med inneholder navigasjons- og kartprogramvare for over 20 land i Europa samt en reiseguide full av informasjon. Trafikkmeldinger om for eksempel trafikkorker og stengte veier vises automatisk og kan når som helst tas med i vegplanleggingen. DVD 90 Navi har Color Info-display og en separat cd-spiller med MP3-avspilling, med opp till ti timers spilletid per cd-skive. Rattstyring, 4 x 10 forhåndsinnstilbare kanaler, 4 x 20 W, sju høyttalere og aux-inngang som standard.

33


Velg blant et spennende utvalg av Opel-artikler p책

opel-collection.com


Gjør ditt liv

TIL DITT EGET med den Astra som passer deg.


36

Enjoy


Astra Enjoy Astra Enjoy har både en mengde praktiske funksjoner og stilige designelement.

%LOGHQHNDQLQQHKROGHHNVWUDXWVW\U

37

Enjoy

Utstyr: ‡5DGLR&'03 ‡6NLQQWUXNNHWUDWW ‡5DGLRNRQWUROOLUDWWHW ‡.OLPDQOHJJPHGPDQXHOOLQQVWLOOLQJ ‡.M UHFRPSXWHUPHGVMHNNIXQNVMRQ ‡) UHUVHWHRJSDVVDVMHUVHWHPHG K \GHRJVHWHYLQNHOMXVWHULQJYHLV ‡WRPPHUVVWUXNWXUIHOJHU ‡.M UHO\V ‡+XUWLJRSSYDUPLQJ ‡'LHVHOSDUWLNNHOILOWHU GLHVHOPRWRUHU

‡1HGIHOOEDURJGHOEDUWEDNUHVHWH ‡6LNWRJO\VSDNNH ‡$%6EUHPVHU ‡(OHNWURQLVNVWDELOLVHULQJVSURJUDP±(63 ‡)URQWRJVLGHNROOLVMRQVSXWHU ‡*DUGLQNROOLVMRQVSXWHU ‡1DNNHVW WWHUIRUVHWHDNWLYH ‡/RPPHUSnU\JJHQSnIRUVHWHQH ‡,QVWUXPHQWULQJHULNURP ‡6LGHVSHLOG UKnQGWDNLVDPPHIDUJH som karosseriet ‡.RSSKROGHULNRQVROOHQ ‡'HNNUHSDUDVMRQVVHWW


38

Sport


Opel Astra Sport (kun GTC) 8WHQWYLOGHQPHVWVSRUWVOLJHPnWHQn«NM UH HQ$VWUDSn(WG\QDPLVNXWVHHQGHRJ UHVSRQVLYHNM UHHJHQVNDSHUJM UGHQWLO QRHIRUVHJVHOY'HQI UVWHNRQWDNWHQ med en Opel Astra sport forteller at dette HUQRHXWHQRPGHWYDQOLJH8WVW\UHW X WRYHU(QMR\XWVW\UVQLYnLQQHKROGHU

%LOGHQHNDQLQQHKROGHHNVWUDXWVW\U

39

Sport

‡6SRUWVVHWHU ‡6HQNHWFKDVVLV ‡.RQVWDQWIDUWVKROGHU ‡.OLPDDQOHJJ ‡Ü lettmetallfelger ‡6NLQQWUXNNHWUDWWVSRUW ‡.RQVWDQWIDUWVKROGHU ‡%HO\VWHVPLQNHVSHLO NXQ*7&

‡6HWHUUHNNL$OSKD6LOYHU(OED&KDUFRDO HOOHUVNLQQ&KDUFRDO ‡'HNRUGHWDOMHUL0D]H&KURPH ‡0DWW&KURPHPLGWNRQVROO ‡6SRUWVLQVWUXPHQWHUPHGRPNUDQVHQGH PDWWFKURPHULQJHU


Hjul som setter verden i bevegelse. Bilen sier mye om hvem du er, og felgene du velger, sier mye om din Astra.


Lettmetallfelg, -ÂŤĂ­ÂŤIHPGREEHOWHHLNHU med dekk 205/55 R16

StĂĽlfelg, 6,5 J x 16, fem eiker, med dekk 205/55 R 16

Lettmetallfelg, 6,5 J x 16 og 7 J x 17, sju dobbelteiker, med dekk 205/55 R 16 eller 225/45 R 17

Lettmetallfelg, 6,5 J x 16, sju dobbelteiker, med dekk 205/55 R 16

41

Felger

Lettmetallfelg, 7,5 J x 18, fem eiker i stjerneform, med dekk 225/40 R 18

Lettmetallfelg, 7 J x 17, fem dobbelteiker, med dekk 215/45 R 17

Felger og dekk

Lettmetallfelg, 7,5 J x 18, fem eiker, med dekk 225/40 R 18

QN1

S89

RCK/RCL

PGO

QL7

P38

PNK

Enjoy

â—?

–

â—‹/â—‹ 1

â—‹

â—‹1

–

â—‹1

Sport

–

� = standard ○ = tilleggsutstyr – = finnes ikke

1

Kun med senket karosseri.

â—?

â—‹

1

–

â—‹

1

â—‹

1

â—‹1


En verden full av muligheter. Livet trenger aldri å bli ensformig. Det finnes så manga steder å se, så mange ting å gjøre. Og uansett hva du bestemmer deg for å gjøre, finnes det en mengde tilbehør til din Astra som gjør at det blir enda morsommere.


Sidelastet sykkelholder. Det kan ikke bli enklere: sykkelen henges på en svingarm og kan deretter lett heves og senkes mellom bakken og taket. Opptil to sykkelholdere (en sykkel per holder) kan brukes sammen med takgrinden.

Takboks i glassfiber. Velg mellom fire forskjellige størrelser. Fra 1,330 x 860 x 370 mm til 1,960 x 780 x 440 mm. Krever montering av takstativ.

43

Tilbehør

Hands-free sett. For biler uten integrert telefon. Forstyrrer ikke annen elektronikk i bilen. Forbedret lydkvalitet. Vindusmontert antenne.

Tilhengerfeste. Avtagbart eller fast tilhengerfeste finnes for en maksimal tilhengervekt på 1 650 kg.

Solgardinsett. Solgardinene er spesialutviklet for rutene bak og på sidene og er lette å montere. Vinduene kan åpnes selv når solgardinene er montert.


OPC Line Pakke. Som skapt for hverandre! Med front- og hekkspoiler, sideskjørt, takspoiler og et bredt utvalg felger (se Astra GTC) passer OPC Line Pakke og din Astra godt sammen. Stilig, unikt og felles for alle Astra-karosserier: et eksosrør med avfaset trapesoidform er en trendsetter på Opels OPC-modeller.

44

OPC Line


OPC Line Pakke. Astra GTC utstråler selv ren dynamikk. OPC Line Pakke understreker den dynamiske utstrålingen med frontspoiler, sideskjørt, hekkspoiler og takspoiler. Matchende tillegg: aluminiumsfelger i tre varianter, 7,5 J x 18, med enten ni V-eiker, elleve eiker eller fem eikers stjerneform – alle i kombinasjon med 225/40 ZR 18-dekk.

Utrolig dynamisk. Hensiktsmessig og praktisk, produsert spesielt for nye Opel Astra. Finnes som fabrikkmontert ekstrautstyr eller som tilbehør som ettermonteres av Opel-forhandleren. Gjør Astra mer dynamisk, personlig og spennende.


Fargelegg p책 en spennende m책te. Spenstige standardfarger, skinnende metalliclakker eller fascinerende mineraleffekt. Velg selv.

Olympic White

Silver Lightning

Ice Berg

Black Sapphire


Sovereign Silver

Technical Grey

Metro

Green Spirit

Myth Green

Oriental Blue1

Pannacotta

Ultra Blue

47

Farger

Power Red

1

Bare for GTC.


48 Twist Charcoal/Elba Charcoal. Dekorelementer: Matt Chrome.

Twist Ultra Blue/Elba Charcoal. Dekorelementer: Matt Chrome.

Modeller og farger Skinn Mondial Charcoal. Dekorelementer: Maze Chrome.

Alpha Silver/Elba Charcoal. Dekorelementer: Maze Chrome.


Farger og setetrekk Modell

Enjoy

Sport

Navn på setetrekk

Twist/Elba

Twist/Elba

Skinn Mondial

Alpha/Elba

Skinn Mondial

Farge på trekk

Charcoal

Ultra Blue/Charcoal

Charcoal1

Silver/Charcoal

Charcoal1

Sovereign Silver

Technical Grey

Silver Lightning

Metro

Green Spirit

Myth Green

Ice Berg

Oriental Blue3

Pannacotta

Ultra Blue

Black Sapphire

Matt Chrome

Maze Chrome

Matt Chrome

Sports seats

Solidekarosserilakker Olympic White Briljant karosserilakk1 Power Red Tolags karosserilakk: metallic/mica1

Panel mellom forsetene

● = finnes – = finnes ikke

1

Tilleggsutstyr.

2

Kunstskinn.

Krydre litt ekstra. Velg interiør og dekor som matcher karosserifargen du har valgt.

Modeller og farger

Dekorlister

49


ASTRA OPC

Umiskjennelig design. Kompromissløs ytelse. Uovertruffent interiør med fokus på føreren. Bli ikke forbauset om du velger den lange veien hjem.

240

244

hk

km/t

Forbruk (l/100 km): bykjøring 13,0; landeveiskjøring 7,0; blandet kjøring 9,2; CO2-utslipp ved blandet kjøring (g/km): 221 (ifølge 80/1268/EØF)

mer informasjon: www.opel.no


Opel Service. Kundeservice over hele Europa. Over hele Europa er mer enn 6000 Opel verksteder klare til å gi profesjonell og punktlig service. Opel Assistance. Dette er en gratis mobil service som gjelder alle nye Opel-biler de tre første årene etter at de ble registrert første gang eller levert til kunden fra forhandleren, avhengig av hva som skjer først. Gyldigheten forutsetter at det oppsatte serviceprogrammet følges. Uansett hvor du måtte befinne deg, vil Opel Assistance være der for å hjelpe. I mer enn 40 europeiske land døgnet rundt. De tilbyr tjenester som havarihjelp, tauetjeneste, lånebil, hotellinnkvartering eller arrangering av videretransport (se vilkår i Serviceheftet). Etter tre års forløp kan også programmet forlenges et år av gangen ved at bilen får gjennomført service etter fabrikkens anbefalinger.

3 års Norgesgaranti på nye Opel personbiler. I tillegg til fabrikkgarantien på 2 år, som gir deg rett til å oppsøke alle autoriserte Opel verksteder i Europa i forbindelse med garantiarbeid, garanterer General Motors Norge AS denne bilen, som er importert og solgt gjennom Opel organisasjonen i ytterligere 1 år eller inntil kjørte 100.000 km, alt etter hva som inntreffer først. Norgesgarantien gjelder kun ved reklamasjoner til utbedring hos Opel forhandler eller autorisert Opel verksted i Norge, og garantien gjelder på samme måte og med de samme begrensinger som fabrikkgarantien. Ovennevnte garantier gjelder forutsatt at vedlikehold skjer i henhold til Opel sine instrukser. Taxi og leiebiler inkluderes ikke i Opel Norgesgaranti.

12-års garanti mot gjennomrusting på Opel personbiler. Opel tilbyr en sikker og langvarig garanti mot gjennomrusting, forutsatt at alle servicer er fulgt og alle nødvendige inspeksjoner gjennomført i henhold til serviceheftet.

Opel på Internett. Trenger du øyeblikkelig informasjon? På www.opel.no kan du få tilgang til et vell av informasjon om alle Opels biler, tjenester og tilbehør. Gå inn på nettet for å få de siste nyhetene og produktoppdateringene fra Opel.

Deler og tilleggsutstyr. Deler og tilleggsutstyr er tilgjengelige i nærmeste Opel butikk. Der kan du få både ekspertråd og alt som kan gjøre bilen enda mer komfortabel eller oppfylle dine individuelle behov.

Resirkulering. Opplysninger om hvordan kjøretøyene er utviklet med tanke på resirkulering, og hvilke deler som kan returneres og resirkuleres når bilens levetid er over, finner du på Internett-siden www.opel.com

General Motors Norge AS forbeholder seg retten, uten forvarsel, til å endre konstruksjon, type, utstyr etc. på bilmodeller som beskrives i denne brosjyren. Slike endringer skal ikke medføre noe ansvar på biler som er bestillt eller levert før endringen. Fargene som er trykt i brosjyren, er bare omtrentlige i forhold til de faktiske fargene. Vi reserverer oss for eventuelle trykkfeil i denne brosjyren. General Motors Norge AS, Postboks 36, 2027 Kjeller. For informasjon om nærmeste forhandler, se www.opel.no ADAM OPEL GmbH, Rüsselsheim Trykket på miljøvennlig, klorfritt papir.

Utgave 03/09

McCann Erickson

N/MY9.75

www.opel.no

http://www.finn-ny-bil.no/pdf/Astra_Range_MY9_75%20opti  

http://www.finn-ny-bil.no/pdf/Astra_Range_MY9_75%20opti.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you